A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Heni!

De jó, "névrokonok" vagyunk a kislányoddal! (Ezt a nicket én a török megfelelője miatt választottam).

Sajnos én is küzdök az aranyérrel. Tapasztalatom szerint elég rostosat kell enni de és du is gyümölcs, joghurt.
Nekem még a Sperti krém vált be.

A terhesség alatt állandóan zöldséget gyümölcsöt ettem, most meg folyton azon jár az eszem, hogy milyen édességet falhatnék. Ráadásul az előző szoptatás alatt az volt a megfigyelésem, hogy rólam nem olvadnak a kilók, hanem nagyon is ragaszkodnak hozzám.

Ayse

ayse

Sziasztok,

Most vagyunk 1 hetesek...

Dudukly,

Küldtem neked freemailos levelet is, de az is vissszajött....szerintem a ládáddal lehet valami...mástol kaptál tegnap este óta levelet

Zsófy,

A kiscsaj megkapta mindkettőnk vezetéknevét és a keresztnév is azért 2, mert Ajsa az én találmányom, apa meg mondta ha már 2 vezetéknév akkor legyen keresztnévből is dupla...

Benianyu

köszi h beteszel a táblába.

Lányok,

Ha valakinek van fotoja arrol, hogy hogy néz ki a köldök, miután leesik a köldökcsonk légyszi adja közre v mail vagy itt vagy vhogy, mert szerintem hamarosan itt a nagy pillanat, tegnap estéhez képest nagyon kifeg az a száraz darabka....

1 kézzel nyomulok, mert a szülinapos nem alszik, ezért irásjeleket nem tudok irni....

Kép
hencsi

Jucc,
Én is Dani szájába cseppentem a Vigantolt. A K vitamint beleteszem egy két csepp tejbe, mert az több.

Ti sosem felejtitek el a Vigantolt? Nekem még nem rögzült, így van, hogy másnap kettőt kap. Nem hiszem, hogy baj lenne belőle.

Aranyosak a fiúk! Balázs nagyon vagány a kendővel.

Jucc, Dudukly
Nem fájó pont, inkább szomorú tény. Kép Apa inkább saját magával van elfoglalva, mint a gyerekekkel. És önmagához képest még egy kicsit többet is segít, mint mondjuk egy hónapja. De türelme semmi. Benihez sem. Maximum bírkóznak 10 percet, vagy együtt nézik az Animal Planet-t. Itt vége. Emiatt vagyok kicsit kifacsarva, két hete hármasban vagyunk a két gyerekkel.

Rokica,
Lehet kapni külön biztonsági övet, amit be tudsz szerelni majd az etetőszékbe.

Heni,
De jó, hogy rákérdeztem a névre. Egyébként szép hangzása van, csak tényleg nem nagyon ismert. Viszont ő így fogja megszokni és ez lesz neki a természetes. Egyébként hogy szólítjátok?

Volt a kórházban egy kisfiú, akit Borsának neveztek el. Nekem az is új volt. Igazából az volt a furcsa, hogy a bátyjának valami modern neve volt, nem emlékszem már pontosan, hogy mi, a pici meg a Borsa nevet kapta. De a szülőknek ez tetszett.

Ma megyünk a szüleimhez, az Apukám szülinapját megünnepelni. Jönnek majd az unokatesóim, mind a kettő a párjával és a nagynéném, nagybátyjám is. Most fogjuk megmutatni nekik Danit. Kép Kép Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Davallia
Nektek mitől és mikor volt hasmenésetek? Már gondolom a babának volt.
Nekünk tegnap hajnalban volt és halálra rémültem, mert csupa rosszat olvastam a hasmenésről.
A dokinénink azt mondta, hogy túlette magát Marci. Ez igaz is lehet, mert nagyon átvert előző este. Szopi után úgy csinált, mint aki még iszonyat éhes. Én meg bedőltem, mert este ugye kevesebb a tej. És kiolvasztottam neki 120 ml-t. Először csak mosolygott az üvegre, aztán becuclizta az egészet!!!
Tegnap ennek eredményeképpen hasmenés volt hajnalban, hatalmas hasfájások és rossz kedve volt nagyon.
De szerencsére mára már jól van.
Nektek hogy volt?
Másoknak tapasztalat?

KÖszi
Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

SZiasztok!

Légyszi segítsetek!

Kb 1 hónapja volt szó arról, hogy létezik szoptatási tanácsadó, aki házhoz megy.

Megadnátok az elérhetőségét, aki tudja?

Nem tudom, mit csináljak, már úgy elkeseredtem.
Kép
Minden szoptatás egy kínszenvedés, tejem lenne, de annyira fáj, hogy csillagokat látok.

A bimbóim teljesen sebesek, pedig úgy látom, jól vannak a szájában, de nem vagyok teljesen biztos benne.Elvileg lehetetlenség az egész bimbót betenni abba a picike szájba...

Mit lehet tenni?
Lassan rettegek minden etetéstől, félek, hogy a féjdalomtól elapad a tejem.

Kézzel fejni sem megy, nekem úgy nem jön semmi, a mellszívóval igen, de az meg nagyon cincálja a bimbótKép.

Ha leghet, az elérhetőséget az emilemre is küldjétek már el (uxi2 kukac freemail.hu) , nem tudom, mennyire tudom itt visszaolvasni, de igyekszem.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Szegény Uxi!Kép

A jobb mellemnél nekem is annyira rácuppan, hogy fáj, de mikor jön az üzemanyag akkor már kiméletesebben csinálja...
A balt eleinte be sem akarta kapni, de mostanra megoldodott, mert az egyik bnőm megmutatta, h fogjam a bimbot 2 ujj közé ugy tegyem a szájába, ez bejött.....
Nagyon szurkolok nektek, hogy rendeződjön a szopi téma.

Benianyu!

Alapból Ajsának szolitjuk a gyermeket, de ez elég ritka, elárulok 1 titkotKép

Az itthon használatos neve Aranyhaju Kenyér ManciKép
A haj az azért mert szőke, de olyan fura szőke, tisztára mintha arany haja lenneKép már ahol van...Kép
A kenyér még a korházbol jött apa találmánya, mert a csecsemősök kocsijárol mindig az jutott eszébe h ugy hozzák őket, mint a kenyeretKép
Manci pedig megmagyarázhatatlan, olyan Mancis....
Én legtöbbször Mancizom még, Apa pedig Kenyérkének szolitjaKép

Azért nyilván ha már figyelget meg fejlődik az értelme akkor többet használjuk majd az igazi nevétKép

Kép
hencsi

Dudukly:

"Kaptuk" de úgy hogy fizetni is kell érte... ha ezt te érted. Anyukámat kapacitálta az ismerős, hogy neki van egy széke amit odaadna, aztán most kiderült, szeretné ha pénzt is adnánk érte, de azért használhatjuk... szóval nem egészen vagyok képben, ezért nem is szeretek ismerőstől "kapni" dolgokat, mert az ember vagy nem azt kapja amit saját maga beszerezne, ami még a kisebbik baj, mert tényleg ajándék ló, ugyebár... de amikor még fizetni is kell egy olyan dologért, amit magadnak nem vettél volna meg, az már bosszantóbb.

És egyetértek, az etetőszékeknek ugyanolyan irreális horror áruk van mint a babakocsiknak. Minden alkalommal mikor meglátom a Brendon választékát, röhögni akarok, hogy normálisak ezek? De a szomorú tény az, hogy azért kinálják ennyiért, mert megtehetik.

Én maradok a használtnál. A szivem szakad, hogy van drága pénzért (ajándékba természetesen) olyan kis cucca Zsuzsának ami egyszer nem volt rajta, és van egy csomó amit hipp-hopp kinőtt. Ezért adjak ki teméntelen pénzt, hogy 2-3 hétig tudja használni???

A pólyát egyszer használtuk, a hordozókendőt szintúgy. Az egyik babakocsiját már kezdi kinőni, puha mózest is. És 2 hónapos lesz hétfőn!!!

Na jó, abbahagyom, valamiért ez a téma mindig felhergel... hogy mennyibe kerülnek a babacuccok.

Zsóf!!!

Az Avent nekem is sokáig ezért nem jött be... nem indult meg a tejleadó reflex, cseppek jöttek csak. Kipróbálhatsz egy pár dolgot... vagy addig csinálod, amig meg nem indul, egy idő után már hozzá fog szokni a melled és "megadja" magát. Vagy azt is javasolták már, akkor fejjél mikor a gyerek a másikból szopizik (ezt ugyan nem tudom hogy gondolták kivitelezni??? biztos van olyan pumpa ami ottmarad az ember mellén, de az Avent nem). Vagy gondolj a babára, nézegesd a képeit, esetleg hallgasd hogy sir (már ha birod).

Kiváncsi lennék, hogy ezek közül beválik-e valami. Kép Majd mesélj.

Kaki:

Nálunk is van hogy gyönyörű smaragdzöld. Nem tudom mitől. De mivel nem úgy tűnik, őt zavarja, azért engem se.

Kóbor!!

Ez a Doxiproct ez kenőcs?? Nekem nem kifejezetten fáj, de érzem és akkor tud zavarni rohadtul. Én forró vizzel szoktam zuhanyoztatni a területet, mivel ülőfürdőt is javasolnak rá, de eddig a kenőcsöket kerültem. Meg a kúpokat. Ezek érzéstelenitenek?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Uxi!

Küldtem mail-t. Ha nem kapnád meg, akkor jelezz!

Üdv:

Zita
pzita

Aranyereseknek!

A http://www.drinfo.eszcsm.hu/index.php?oldal=gy_a_cs&konyvtar=gyomor_bel/&file=ar anyer lapon megatlálható szinte az összes aranyér kezelésre használatos szer, illetve a betegségről való hasznos információk. Talán csak a Sperti kúp nincs ott. Ha hosszabb távon sincs javulás, akkor érdemes egy szakorvost megkeresni a problémával. És nagyon fontos a széklet rendezése. (Sajnos tapasztalatból tudom.)

Mindenkinek gyors javulást!

Zita
pzita

And, Davallia,Rokica!Kép

Köszi a fejéstippeket! Úgy próbáltam, ahogy a leírásban volt, először gyorsabban, majd lassabban, de semmi. Majd ha tényleg szükség lesz rá, akkor kitartó leszek. Csak mikor a múltkor begyulladt, és mondták, hogy fejjem ki szoptatás után, amelyikből szopizott, alig jött valami, majd visszatettem Bubust, akkor meg még egy csomót kiszopott...Kép

Etetőszékből nekünk(Gergőnek) a legegyszerűbb fa etetőszék van, ami kb. 6-8000 ft. Szerintem teljesen jó az is, fölöslegesek a 30000 forintos 10 nyelven beszélő székek. De ez persze még ráér...

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Uxi!
Mail ment....Kép

Lányok!

Na velem aztán istenesen kib...ott a család másik két tagja, azaz férj és a lányaKépKépKép
Hajnal 5kor jelentkezett enni a babó, evett, aztán nem volt hajlandó visszaaludni, 40perc szuszogás+karatézás, aztán uncsisirás....
Na megbökdöstem apát, hogy tegnap hagytam aludni(lementem a siró babóval), most rajta a sor...keljen a lányát ringatni....
Férj felkelt és leült vele a fotelba, majd az ágybaKépKépKép, gyerek persze üvöltött tovább(neki továbbra sem program a statikus állapotKép), addig adddig amig 3/4 7 kor megállapitottunk hogy megint éhes, vissza szopi....na azóta alszik rendületlenül....apával karölveKépKépKép
Én meg kipattant szemekkel feküdtem elgémberedett tagokkal mire megelégeltem és felkeltemKépKépKép
Gyanitom estére olyan leszek mint a mosott kakiKépKép
Mondam is férjnek félálmába hogy a lánya már most is olyan mint ő, és hogy jól összefogtak ellenem, és hogy majd még "számolunk" ezért....KépKépKépKép

Vigantol!
Én is szájba csöppentem mint Jucc, közvetlen szopi előtt, utána gyorsan cici, tehát ugyanúgy vegyül a kettő a pici szájában..
Egyébként azért kell tejbe, mert zsirban oldódik a vigantol(tehát a tejzsirbanKép)

Tejcsi!
Hát sajna érezhetően kevesebb a tejcsim...nem sokkal de azért én észreveszem, már csak olyan 80 körül termelődik 6-7 óra alatt....
De már nem bánt annyira a dolog....Kép
Lassan 2 hónaposak leszünk, és már ez is csoda, hiszen ahogy indultunk azt hittem még az egy hónapot se érjük meg igy kettesbenKép

Egyébként én nem tudom már mit tegyek...
Én akárhogy is fejek/fejtem, soha nem lett több tejem...SOHA, pedig az utolsó cseppig kisajtoltam, sőt még utána is a legerősebb fokozaton fejtem mégse lett több...

Viszont szopi után általába mindig van még valamennyi a ciciben, volt már olyan hogy csak 5ml(ami jó, mert babó ki tudta szivni az összeset), viszont van amikor éjjel még fejek 40-t, azaz babó nem evett csak 40-60-at...
A GOND HOGY ÉN MÁR NAGYON UNOK FEJNIKépKépKép
2 HÓNAPJA SZINTE MINDEN SZOPI UTÁN FEJTEM MÉG ÉJJEL IS....
MI VAN HA BENNEMARAD A CICIBEN AZ A MARADÉK TEJCSI????? EZZEL IS APADNI FOG A TEJEM???
ÉS AZZAL MI VAN, HOGY MÉG FEJÉS MELLETT IS KEVESBEDIK!!!!?????????

Na felébredt a kisebbik összeesküvőKép, hallom a visitását, persze apja nem éberd, pedig együtt vannak a nagyágyban....KépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Egyébként most ne nézzetek tudatlannak, de a
"hasmenés" -t hogy tudnátok leirni...
Merthogy ugye amugy is hig a babakaki....
Nálunk is volt már olyan, hogy szinte folyós és habos volt(pont pelenkázásnál kakilt)...
Mit jelenthet ez????

Megann

Kép

Kép
megann

Megann, Zita, köszi!
Megkaptam az emailt, mindjárt fel is hívom őket.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Roki,
a Zita által berakott linken ott van a Doxiproct kenőcs is, ez érzéstelenítős is (lidokainos), amire szükségem is volt, mert nekem nagyon égetett/csípett/szúrt minden testhelyzetben.

Kuha, And,
emitt van két fotó az általunk használt ragasztóról, ez egy poliuretán film, szerintem nagyon könnyű felragasztani, átlátszó, nagyon vékony, ezért a mozgásban nem zavaró. Van 20 darab belőle, 2006.07. hóig lehet használni, ezért szóljatok tényleg, ha szükség van rá, mert én csak kidobnám!

Kép Kép

Kóbor
kóbor

Sziasztok!

Látom az édesség zabálással nem vagyok egyedül Kép

Zsofy! Kedves vagy, de sajna Apának igaza van, ott van a szép kis úszógumi a hasamon. De tényleg nem érdekel, letojom Kép

Benianyu! Én rendszeresen elfelejtettem eleinte a Vigantolt, mint minden más egyebet, ezért rendszeresítve van egy notesz, amibe írom, hogy mikor eszik, ill. h mikor kap Vigantolt, Konakiont. Tudom, hogy hülyén hangzik Kép Ez van, amióta megszültem, tiszta zaccos vagyok, mindent elfelejtek...

Uxi! Nekem 3 hétig borzasztóan fájt a szoptatás, már szinte féltem a szopiztatástól, mert csillagokat láttam szó szerint, és potyogtak a könnyeim Olivérre mikor evett. Garmastannal kenegettem, és összeszorított fogakkal etettem a gyerkőcöt, aztán egyszer csak elmúlt...

Ildi

Kép
vrucsincá

Göndörzsófy!!!!!
nálam is így indult és tegnap egy bőrgyógyász lakásán kötöttünk ki SOS,mert az egész fejecskéje,nyaka,háta bedurrant kisnyulnakKép!mint kiderült összetett dolog volt,ami anyatejkiütéssel kezdődött és a végén már irritáció,szebora,stb lett belőle és valószínüleg neki is kellemetlen volt márKépKépKép!a kencék,amiket az arcára kaptam csak fokozták és a végén már ráse lehetett ismerniKép.jól ki is kaptunk a dokinénitől,amiért mindenfélével kenegettük(közte a popsikrém,de a többinek sem örült:HAHÓ BARBAPAPA ÉS TÁRSAI!!!!!!) és nem hozzá fordultunk rögtön.de azt mondta azért nem vészes a helyzet,kaptunk sürgőségi receptre kencét,amit óránként kell kenni a bőrére,semmi mást nem szabad és a víz is jót tesz neki!
úgyhogx így jártunk szegénykémmel,de azért jól van nagyon!
KÉPZELJÉTEK!5-6hetesen átfordult a hasáról az oldalára,majd a hátára,hát nem édes?és gügyög,és mosolyog és rádnéz és mosolyog!arról ugye nem is beszélve,hogy az ágyikójában alszik minden este és jó nagyot alszik,néha kétszer,de inkább csak egyszer olyan 4-5körül felkel,mert éhes vagy pisi van,vagy valami,de aztán vissza is alszik!Megzabáljuk,olyan jó fej!
Baby20,csak most kaptuk a kádat,még ő is szokja,de legalább élveziKép!
Mea,azonkívül,hogy nagyon csini vagy és a babád is csodaszépKépérdeklődtél különalvás ügyben:fürdetés után etetés a szobájában gyengefénynél és altatás-néha sírással jár,de akkor is csak ott ülünk,beszélünk hozzá és a pociját simizzük(legalább attól néha bekaksizikKép)-de néha magát altatjaKép szerintem mi zavartuk,amíg velünk alukált,mert minden pisszenésére ugrottunk és neki kis nyugalomra lett volna végre szükségeKépúgyhogy nekünk bevált nagyon!
Helga22,nem tudom miért nem szeret hason feküdni,ez is babafüggő biztos,kisnyulam a böfizős pózt utálja,nem szeret a válunkon lenni,csak a kicsavart,lebegő pózokat szeretiKép
azért próbálkozzatok,majd ráérez!

mindenki gyönyörű fotókat tett fel,nagyon szép mindenki és a babája is!
Benianyu,tetszik nagyon a csoportképetek,olyan helyesek vagytokKép
Zsófy,te tényleg nagyon szép anyuka vagy,legyél magadra büszke ilyen külsővel!!!
mindenkinek szép napot!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Pzita, Megann,

láttam, hogy küldtetek mailt Uxinak a szoptatási tanácsadóról, aki házhoz megy! Írjátok meg nekem is légyszi, nagy szükség lenne rá, csak én nem tudtam, hogy van ilyen.. köszi szépen!!!!!!!! helga22@freemail.hu, de az is jó,ha ide leírjátok (ha nem titok..) Köszi
helga22

Kóbor!

Elég ha a köldöksérves tapaszra csak kedden adok választ? Akkor megyünk a dokihoz, aki majd megmondja, hogy ez most tényleg az-e vagy sem. (megjegyzem, szerintem az).

Benianyu!

Van, hogy én is elelejtem a Vigantol-t, ilyenkor másnap én is 2 cseppet adok neki. Szerintem nem probléma.

Üdv: kuha

Kép
kuha

Davallia!

Nekem is tegnapelőtt esett ki egy damil, pedig ma 5 hete szültem (q..ra fájt). De azt mondta a dokim, hogy még a 6 hetes kontrollon is lehet, hogy ő fog kiszedni párat (mondjuk engem jól összevartak). Meg azt is mondta, hogy amióta beléptünk az EU-ba, azóta nem lehet a régi cérnákat használni, mert azok báránybélből voltak és nem lehet állati szövetet emberbe ültetni. Pedig azok lényegesen hamarabb felszívódtak (ez tényleg így volt az első szülésemnél).

Ma Andris annyira nyűűűglődik! Még jó hogy apája elvitte Lilit moziba meg játszóra!

Ayse

ayse

Lányok,
nagyon kedvesek vagytokKép köszönöm a bÍztatásokat!
de a kabát miatt nem látszik a hétmérföldes cicim meg az úszógumi.
de annyit nyavalyogtam, hogy kinyavalyogtam magamból a hervadtságot és már engem sem érdekel tovább, majd ha Lilla elkezd helyetváltoztatni, akkor úgyis nyomulhatok utánna egyfolytában és majd lefogyokKép
meg kitaláltam, hogy tavasszal, mikor nagyobb lesz a Lilla és biztonságosan tud ülni, veszek a joggerhez egy király salomon görkorit és azzal fogunk száguldozniKép

Dudkly,
köszi, igyekszem gyógyulniKép
de a fekvés az lehetetlen a kis pockom mellett.

Zsóf,
az aventtel kell egy kicsit várni, amÍg megindÍtja kifelé a tejet, de aztán jön szépen!
miközben pumpálsz,próbáld meg kicsit felülről "nyomni" a ciciből ki a tejet.

Jucc,
köszi, de a kabát ápol és eltakarKép
a kendőben fektetve van a manód?
én csak keresztezettbe tudom beletenni a mukit, ez soha nem sikerült nekem!

Hencsi,
ha leesik a csonk ami eddig kiállt, utánna a helyén még marad egy darab a köldökében. azt is mindÍg körbe kell pucolgatni, alkoholozni, aztán elkezd majd behúzódni a köldöke, de neked mindÍg bele kell kotorni alkoholos fülpucolóval, és bele kell valahogy juttatnod a közepébe utánna a hexachlorophent is! az 5-6.héten fog stabilizálódni a köldök, addig ne menjen bele vÍz!

UXI,
Nekem detto ez volt, ahogy Ildinek is, hiába teszed akár az egész bimbót a szájába, akkor is ahogy szÍvja "megnyúlik" a bőröd a bimbódon és bereped. majd meg fog edződni. én is rettegtem attól a pillanattól mikor "ráharap" a baba az első időkben, én is sikÍtani tudtam volna, volt, hogy felkiáltottam, úgy fájt, aztán elmúlt, megedződött a cici, most már csak akkor fog fájni, ha jönnek ki a fogai jobban és harapdos majd...
kitartás!!!a bimbóvédő csak meghosszabbÍtja azt az időt, amÍg megedződik a bimbó.

DAVALLIA!
hány hete szültél?
mert maradnak benned a felszÍvódó varratok 6-7 héten át!
én még a dokimat is felhÍvtam ijedtembe, hogy mit keresnek ott a varratok mikor felfedeztem őket...mondjuk nekem egyet a 9.héten ki kellett vennie, az nem akrt kijönni...
ha még nem telt el 6 hét ki ne szedd!!!mert szétszakadhatsz simán egy durvább wc-n erőlködéstől.

Rokica!!!
olyan édes Zsuzsababa!!!annyira szép, és olyan kis manó ahogy ott csücsülKép
hát, Lilla sem dÍjazza, ha vÍzszintesen van, én is egy ideje feltámasztom és fosok, hogy baja lesz a gerincénekKép sportkocsit is azért használunk, mert abból tud nézegetni és nem ordÍt annyit.
Lilla is erős baba, én is reményhedem, hogy nem lesz nagy baj ez a feltámasztás, próbálom mindÍg úgy csinálni,hogy a háta egyenes maradjon.

Szilvi/Kismama!
kösziKép
oltás ügyben most már én sem tudom mit tegyek, de rábÍzom magunkat a gyerekorvosra, ha már őt választottuk.
igen, Lilla sÍr a fekvőkocsiban gyakrabban, mikor nem tud elaludni és nézelődne...de majdcsak beleszokik abba is!mert mostmár hideg van és én sem merem sokáig a sportban kivinni, már rájöttem. a szél miatt leginkább.mert a joggerba befúj neki.

"smirglipapÍr-bőr":
néha nekünk is olyan, eucerin helyrehozza!

Benianyu,
köszi amit Írtál!
hát, a hagymától terhesség eleje óta rosszul vagyok, az kilőve,sajna, de majdcsak jobban leszek!
az a durva, hogy az egyik orrlyukamból folyton folyik vÍzszerű trutyi, átlátszó, a másik tiszta...nem nagyon értem.
én is imádtam a fotótokat, olyan szépek a srácaid!és te isKép
tuti nem baj a másnapi 2csepp vigantol, nekem a védőnő mondta, ha elfelejtem beadni, másnap adjak 2cseppet!

And,
köszönöm, olyan kedves vagy mindÍg velemKép

Hencsi,
aranyér:
végig kell próbálgatni a krémeket...nekem egy kikevert gyógyszertári jött be, amit a kórházban iratott fel a szülésznőm.

Zsófy és Lilla aki 12hetes4napos

Nyúlné!
a ti gyerekdoki rokonotok hogyan vélekedik oltás ügyben?
a bókot kösziKép de a te szuperalakodnak a nyomába nem érek még vagy egy évig az tutiKép
zsofy

Zsófy!

Ezt az eucerint recept nélkül lehet kapni?

Aranyér:

Az odáig rendben van, hogy sok rostot eszem, meg kenegetem ha nagyon gáz (bár kórház óta nem tapintható ki, de azóta inkább van hogy belül szúr vagy kellemetlen de valami megmagyarázhatatlan módon, mert nem fáj, csak úgy érzem, ki akar esni a fenekem...ha ez érthető) szóval odáig rendben hogy én igy kezelgetem, de az azt jelenti, most már örök életre megvan az aranyér? Nem fog elmúlni?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Én már megint átvertem a kislányomat... felébredt szopizni, és utána már épp belekezdett volna egy jó kis nyűgibe, mikor kenguruba beszerelve, de még mielőtt magamra applikáltam volna, elájult a mellkasomon, úgyhogy úgy ahogy volt leraktam a pocakjára kengurustól, és még nem vette észre a turpisságot. Kép Pedig utál hason lenni. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Uxi meg Hencsi!

Ha felhivjátok a tanácsadót, majd beszámoltok róla, hogy milyen volt? Már nagyon kiváncsi vagyok, hogy milyen egy ilyen szopis tanácsadó "in action."

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Jó régen voltam már megint...Kép
Nem nagyon értem ráKép

A képeket megnézegettem -azt ki nem hagynámKép

Nagyon édes minden baba!!!
Nagyon csinos minden mamaKép

Vigantol:
Nekem a védőnő ,meg pont azt mondta ,hogyha elfelejtem beadni ,akkor másnap nehogy kettőt adjak!!
Meg ha véletlenül 2 csepp lett ,akkor másnap ne adjak neki.
Ki érti ezt?????
Most akkor hogy jó?????

Oltás:

A 2-hós oltást Dávidka ,nagyon férfiasan tűrteKép
Pici sírás aztán ,mosolygás ,dumálásKépKépKép
Be sem lázasodott.

A 3-hós oltást ,már én is kiváltottam( Új oltás rend szerinti)

Infanrix+IPV+HIB 8200ft volt!

Zsófy!

Tőled szeretném kérdezni , hogy neked is ezt írták fel?????

Mert a sógornőm gyermekorvos mellett aszisztens, és állandóan összezavar.

Állítólag van sima infanrix- is amihez hozzászívják a régiből a HIB- et!

AZ CSAK 4000FT

De akkor mi az az IPV????

Azt is most kell kapni???

Remélem nem túl zagyván írtam a kérdést, és értedKép
csillam

Csillám, bár nem engem kérdeztél, de nekünk is ezt írták fel három hós oltásnak. IPV: gyermekbénulás elleni oltás.

Vigantol: nekem eleve azt mondta a dokinő, hogy kétnaponta adjam kettesével a cseppeket, de én ezt nem tudom megszokni, úgy méginkább elfelejteném! De biztos nem árt, ha egyik nap semmi, másnap meg kettő.

Most ennyi időm volt.

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Csillam!

Vigantol még mindig: ha véletlenül két cseppetsz adsz neki, és másnap nem adsz, az ugyanaz, mintha egyik nap elfelejted, és másnap ezért két cseppet adsz neki!
Nekem az utóbbit mondta a védőnő, ha kimarad, akkor másnap 2 csepp. Egyébként meg olyan béna ez az üveg (vagy én), általában soha nem bírok egyet csepegtetni, rögtön utána cseppen a másik.

Lányok!

Tanácsokat várok, hogy altassam el Gergőt, mert már az őrület határán vagyunk. Egyszerűen nem alszik nap közben. Ha be is alszik a cicin, vagy az üvegen, és lerakjuk, 2 perc múlva torka szakadtából ordít. Sehogy (sem kézben, sem vállon, sem simogatva, sem cumival stb.) nem bírjuk nappal elaltatni.
Közben meg látom, hogy fáradt, mert nagyokat, laposakat pislog, meg ásítozik egész nap.
Szerintem ettől olyan nyűgös mostanában.
Bezzeg este tudja mi a rend, fürcsi, vacsi, majd alvás. Este soha nincs gond. Na, nem mintha ez zavarna, sőt , inkább nappal ne aludjon, mint éjjel.
Csak egy kicsit fárasztó így a dolog, egész nap Gergőt kell lekötni, mert elkezd unatkozni, és akkor annyi, megy a hiszti.
A férjem is ilyenkor, hétvégén döbben rá, hogy nem is olyan marha jó nekem, hogy itthon vagyok. Mert ugye ő egész nap nincs itthon hétközben...

Szóval, Ti hogy csináljátok?
Várok nagyon-nagyon sok tanácsot, praktikát, meg mindent. Köszönöm!

Kép
kuha

Így néz ki Gergő, amikor "úgy csinál, mintha aludna". Mert bármilyen hihetetlen, de mi is mindig bedőlünk neki. Felfeszi a "kómás kinézetet", a kezei el vannak ernyedve teljesen. Ilyenkor mindig azt hisszük, hogy oké, most már letehetjük.
Le is tesszük, de fél perc múlva elkezd kapálódzni, majd megy a hiszti.
Ez a két kép ma készült, mindkét alkalommal bedőltünk neki.
Kép
Kép

Kép
kuha

Rokica!Kép

Nekem nincs szükségem egyenlőre a szopis tanácsadóra, mert fáj ugyan, de elviselhető, bezzeg ez a qrva aranyér.....Kép
Nagyon szenvedek, viszket, szúr ég és kb 3 bab nagyságu puklim van....
Régen is volt, de csak 1-1 borso nagyságu, tehát számitottam rá.....de eddig ez a legszarabb....

Dudukly!

Kitalálok valamit majd, hogy hogyan tudnék irni nekedKép nem adom felKép

Zsofy(Lilla anyukája)!

Neked is köszi az észrevételeket.Kép

Megyek eldőlök mert ugy még csak-csak elvagyok....

Kép
hencsi

Kuha!

Hát ez azért gáz lehet....Kép, hogy nem dőlsz ki???

Léna reggeli után is van hogy alszik 1-1,5 órát, aztán ha itthon vagyunk akkor rendszeresen 11-2-3 ig...aztán az esti bömbinél is be szokott aludni fél-1 órára...
Meg éjszaka is alszik rendesen általában 9-től 6 ig...(általában 1 vagy kettő szopival)
Már kérdeztem is a férjem..hogy normális hogy ilyen álomszuszék????

(Anyós is folyton(1 hónapja) mondogatja, hogy aztán mostmár egyre többet lesz fönn és egyre többet kell majd beszélni és foglalkozni vele....de ezt pont úgy mondja, mintha most leszarnám a gyerekemetKépKépKép
Na de eddig még egyáltalán nincs fönt többet..., remélem ez nem baj)

Sajna nem tudok tippet adni, nem is birom elképzelni hogy hogy lehet ilyen hogy nem alszik egyáltalán...
Dokinéninek mondtad???

Lányok!

Szerintetetek ehetek már tatárbifszteket meg szusit?????????

Nagyon vágyom már mindkettőre...

Költői kérdés: Vajon anyáink is rendszeresen napjába kapták a Vigantolt???KépKépKép
Anyukámék 8an voltak tesók...nem gondolom hogy mama adott nekik bármiféle lötyit...és mind a 8-an megérték a felnőttkort....

Na ezt csak azért irom, mert haragszom a Vigantolra...1. mert én is elfelejtem 2.mert valóban nem lehet egy cseppet adni az üvegből..3. ahogy cseppentem gyakran a szája szélére megy, oszt vagy befolyik a szájacskába vagy nem...akkor mit csináljak(szoktatm adni még egyet)

Sül a rakottkrumpliKépKépKép
Milyen jó illatkája vanKépKépKép
Már nagyon ennémKépKépKép

Nyúlné!
De irigyellek.....nagyon ügyi Kisnyúl...mindent ilyen hamar kezd...
Én ma nem kapam mosolyt...olyan ritkán mosolyog..KépKépKépKép
Talán 2-3 napban 1-szer azt is 3 mp-ig...
Ugyen nem boldogtalan????

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!

A dokinak már mondtam , és mit mondott (meg általában mindenki, akinek mondom)? : "Éjjel alszik rendesen? MErt ha igen, akkor annak örüljek". Hát köszi. Örülök is neki. De mégjobban örülnék, ha nappal is aludna.
És ez nem új keletű nála, ezt csinálja kb. 2 hetes kora óta.
De most már ugye egész nap a következőket csinálja:vagy eszik, vagy "beszélget", hatalmasakat kurjongat, meg vigyorog, ha megunja, akkor hisztizik. De aludni, azt nem.

Jó, nem azt mondom, hogy unom, mert egyáltalán nem, de ha azt akarom, hogy ne legyen sírás, akkor mondjuk rögtön foglalkozni kell vele, mikor látom, hogy már unatkozik, és elkezd panaszkodni, és látom, hogy hamarosan sírás lesz.

Nem viccelek, mióta Gergő megszületett, egy tisztességeset sem takarítottam még. A napi főzést is úgy oldom meg, hogy este, mikor Gergő kilenc után elalszik, előkészítem a másnapi kaját (zöldségpucolás , húsfelkockázás-szeletelés stb.), és másnap, mikor reggel Gergő evett, akkor tudom, hogy lesz kb. egy félóra - óra, amikor Gergő csakúgy elvan. Na, ekkor főzök.
Az esetek többségében már 8-kor kész az ebéd.

Ha Gergő véletlenül nincs el, akkor ráb...tam, és rohangálok a konyha és a gyerek között.
Pedig nagyon sokszor jólesne egy kis pihi nekem is, szívesen aludnék egy-egy órákat.
Múlt vasárnap is megkértem páromat, "gyerekezzen" egy kicsit, én kidőlnék egy kis időre. Nagyon hősiesen helyt állt, mert ugye Gergő nem maradt nyugton. Még a babakocsis sétálással is bepróbálkozott, hogy engem ne zavarjanak, de Gergőnek nem nagyon jött be a dolog, ordított, mint a fába szorult féreg.

Ja, és Megann, nyitom az ablakot, küldhetnél "fénypost" egy kis rakottkrumplit, imádom, az a kedvenc kajám. Nyam-nyam. Kép

Pedig most ebédeltünk, brassóit csináltam.

Kép
kuha

Kuha!
Nálunk pont ugyanez a helyzet. Oli sem alszik napközben, illetve nagyon keveset ( egy óra altatás után 20-30 perceket) Ja és a gyerekorvos szóról szóra ugyanaezt mondta, hogy örüljek, hogy az éjszakát végig alussza.
A legújabb praktikám, amivel sikerül napközben elaltatnom az az, hogy beleteszem a hordozóba (nekünk nagyon kényelmes van és szereti is a gyerkőc) és abban ringatom, hogy ne kelljen lehajolnom a ringatáshoz rákötöttem egy zsinórt és a kanapéról TV nézés közben ringatom Kép Kellemest a hasznossal... Kép Max fél óra és beájul. Most is már egy órája alszik. No lekopogom... Kép

Lányok! Van egy bontatlan doboz Espumisan cseppünk. 2007.09. hóig szavatos 1057.- az eredeti ára, 700.- forintért átadnám valakinek, postával együtt.

Ildi

Kép
vrucsincá

KuhaKép

Szegénykém! Tudom miről beszélsz!
Sajnos Dávid is hajlamos a nappali nem alvásra.Kép

De azthiszem ,rájöttem ,hogy miértKép

Nevezzük TúlfoglalkozásnakKépKép

Ugyanis mikor Dávidka ,édesen gügyög, vigyorog,sikongat- mikor beszélek hozzá,
akkor én nemtudok betelni az élménnyelKépKép

Még többet beszélek ,énekelek... nekiKép

Namármost ettől ő úgy kifárad ,hogy legszívesebben ELALUDNA!!!!
CSAKHOGY ANNYIRA FELPÖRGÖTT A JÁTÉKBAN HOGY NEM TUD!!!

Ettől nyűgös lesz- ezért megint foglalkozni kell veleKép
Ördögi körKép

Mikor mégis sikerül napközben elaludnia ringatásra.
Várj kb 20 percet mielőtt letennédKép
Nálunk ez bevált , és így elalszik 1-1.5 órákat

Ha közben mégis felébred , egy mukk nélül újra álomba ringatniKép

Nagyon aranyos apájával GergőKépKépKépKép
csillam

Sziasztok!

Vigantol-téma:
egyszer a Kossuth Rádió "Vendég a háznál" műsorába betelefonált egy ideges anyuka, hogy a ygerek suttyomban megitta a Vigantolos üveg 2/3-át, most mi lesz? A gyewrekorvos meg azt válaszolta, hogy nem nagy baj, mert régen ritkán adtak a gyerekeknek nagyobb dózis D-vitamint. Úgyhogy most egyelőre ne szedjék be.
A húgomnak is direkte a 2 naponta 2 cseppet mondta a védőnője.
Szóval szerintem ebből nem lehet nagy baj.

Ayse

ayse

Talán enem voltam érthető: a rendes adagolás volt a mainál lényegesen nagyobb adag D-vitamin, amit persze nem mindennap adtak.

Ayse

ayse

Nyúlné!Kép

Szegény Kisnyúl! Kép Remélem, mi nem járunk így. Én nem kenem semmivel a pöttyeit, Gergőnek is magától múlt el, úgyhogy bízom benne, hogy így lesz. Egyébként kedden megyünk tanácsadásra, akkor majd megmondja a doki, ha kell valamit csinálni, meg a védőnő is jön holnap.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Képzeljétek, ma Bubus a nagyágyon hasról hátra fordult!Kép És nevetett hangosan az ölemben!Kép Azt mondta: Hehe, és nevetett!KépKép

Hárman az ágyon:

Kép

Gergő puszit ad Bubusnak:

Kép

Bubus az ágyon:

Kép

Zsóf+Bubus, aki holnap lesz egy hónapos

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Egy ideje olvasgatlak benneteket és most szeretnék csatlakozni hozzátok!
Eddig a Schöpf-Méreis topicba írogattam, ebben a kórházban született a kislányom aug. 7-én. Natasának hívják és ő az első gyermekünk.
Holnap lesz 3 hós és csütörtökön kapja majd az új oltást.
Ezzel kapcsolatban kérdezém Csillámtól, hogy ti milyen oltást kaptatok 2 hósan?
Nekünk a dr.néni azt mondta, hogy az Infanrix-IPV-HIB a 2 és 3 hós oltás egyben.
Mi 2 hósan nem kaptunk semmit.
Egyébként szerintem gáz, ahogy ezt az oltás kérdést kezelik az orvosok, mindenki mást mond.
Ki érti??!!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Kuha!

Van, hogy Bubus sem alszik egész nap, ráadásul ott van Gergő...

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok Kép

Göndörzsóf Kép

Én is fa etetőszéket szeretnék(majd)Marcinak,de eddig csak horror árakért láttam!Kép
Te hol vettél 8.000 Ft-ért?
És milyen márkájú?
Ha ne nagy kérés lefotóznád és feldobnád,hogy meg tudjam nézni?

Nagyon köszi!Kép

Egyébként képzeljétek a téli topicban tegnap három kisbaba is született!!!KépTök jÓ!

annamami
KépKépKép 39+0 KépKépKép
annamami

Ja és még egy kérdés mindenkihez!

Ha kisterilizálom a mellszívót és a cumisüvegeket,utánna akkor hogyan kell összeraki???
Mert ha megfogom kézzel(amit természetesen megmosok előtte szappannal,melegvízzel),ugye akkor az már nem steril???
Ne értsetek félre,nem vagyok egy steril mániás,de ha utánna "összefogdosom" akkor minek az egész cirkusz?
Vagy van valami titok amit én még nem tudok???
annamami

Csillám!

"De azthiszem ,rájöttem ,hogy miért .Nevezzük Túlfoglalkozásnak .Ugyanis mikor Dávidka ,édesen gügyög, vigyorog,sikongat- mikor beszélek hozzá,
akkor én nemtudok betelni az élménnyel .Még többet beszélek ,énekelek... neki.Namármost ettől ő úgy kifárad ,hogy legszívesebben ELALUDNA!!!!
CSAKHOGY ANNYIRA FELPÖRGÖTT A JÁTÉKBAN HOGY NEM TUD!!!
Ettől nyűgös lesz- ezért megint foglalkozni kell vele
Ördögi kör"

Azt hiszem, teljesen igazad van, nálunk szóról-szóra így zajlik minden, mint nálatok. Egyfolytában beszélek hozzá, amire Gergő szintén vigyorral, kacarászással reagál. Naná, hogy én is mégtöbb ilyet szeretnék látni...

De akkor most mitévő legyek? Mert ha nem is megyek oda hozzá "beszélgetni", ő még elbeszélget, elnevetgél magában egy ideig az ágyban, majd amikor már kezd unatkozni, akkkor kezdődik a hiszti.

Vrucsincá! Kép
Nagyon tetszik a hordozós-madzagos praktikád, jót nevettem rajta. De most komolyan, lehet, hogy én is ki fogom próbálni.
Csak a hordozóval az a baj nálunk, hogy jó pillanatot kell eltalálnom, amikor belerakom. MErt ha éppen rossz pillanata van Gergőnek, akkor rögtön elkezd ordítani, jelezvén, hogy k...vára nincs kedve a fotelben (mi így hívjuk a hordozót) üldögélni.
Egyébként meg egész sokáig elvan benne.

Kép
kuha

Annamami:

Természetesen akkor már nem steril ha összefogdosod, viszont lényegesen lecsökkentetted a rajta élő bacik számát. Azt hiszem, ennyivel meg kell elégedned. Kép

Vessetek rám követ, de én már semmit nem sterilizálok Zsuzsának. Jó hogy ő már két hónapos. De mindig arra gondolok, hogy faluhelyen meg a dzsungelben is felnőnek a babák sterilizálás meg minden ilyen felhajtás nélkül, akkor Zsuzsa is kibirja. Kép A sterilizálás nálam nagyon rövid ideig tartott... születése előtt lemostam a szobájában mindent Domestossal (ami csak azért volt felesleges, mert mire először aludt benne, szerintem már volt egy hónapos...), kimostam/vasaltam a kis ruháit akkor egyszer és utoljára. Azóta sem.

Nem használunk neki spéci mosóport, Johnsons fürdetőt kap, nem sterilizálom a cumijait, nem vasalom a feje alá a pelenkát...

Mig anyukámnál voltunk, ő sterilizált meg vasalt, ellenben az nem zavarta, ha a macska beleköltözött a baba mózesébe, úgyhogy ennyit a tisztaságról...

Nem tudom mi a jó, gondolom ha Zsuzsa érzékenyebb lenne, akkor én is jobban igyekeznék, de egyenlőre úgy remélem, ez a laza hozzáállás elősegiti az immunrendszerének a fejlődését. :P

Annamami!

Mikor mész kórházba? Várod már? :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

Eddig nem mertem írni, nehogy megvessetek érte, de én ugyanígy vagyok a sterilizálással, mint Te. Max. annyi , hogy az ő ruháit külön mosom a miénktől. Ennyi. De szintén semmi spéci mosópor meg ilyenek. És én sem vasalgatom sem a ruhákat, sem a pelust a feje alá.

Kép
kuha

Kuha!Kép

A cumisüvegeket sterilizálod még?
Én már semmit csak azokatKép
Szintén leálltam a pelusok meg bodyk vasalásávalKép
És kutya bajaKépKépKép
Lekopogtam....

Nálunk is hasonló "túlpörglések" vanak LívivelKép
Játszik elvan egyszer csak elkezd reklamálni mert fáradt és kész....
sírás!!!!Kép

Nehéz és semmi nem jó neki csak kint ha tolom a babakocsibanKép

Mea
mea

sziasztok,

Rókica!
az eucerin termékcsalád, én a sampont,olajfürdőt meg a testápolót használom a Lillának, nagyon jó, vény nélkül kapható!

Csillám,
mi sima Infanrixet váltottunk ki, de nekem már gőzöm sincs mi a legjobb oltás terén...hülyét kapok, mindenkinek más és más a véleménye ebben a témábanKép
nem tudok még semmit mondani de kifaggatom a doktornőt és aztán mesélek, hogy Lilla hogyan kapta meg az oltást.

Kuha,
altatási eszközként a hordozókendő vált be leginkább, de most már abból is ezerrel nézeget, már abban sem könnyű elaltatni.

Most Lilla is kész vn, tuti 10000% hogy valami front van, a fejem is irtóra fájKép
Tegnap Lilla két órán át sÍrt, mindent próbáltam bevetni, hogy megnyugodjon, végül már olyan hulla voltam, hogy csak feküdtem mellette, simogattam a kis hátát, végül valhogy Így aludtunk el, aZtán ő kitúrt az ágyból én meg nem mertem arrébbtenni, mert annyira féltam, hogy megint felébred és ordÍtásba kezd...Igy elég szarul aludtam...szerintem ma sem lesz könnyebb elaltatni őtKép

de olyan édes, az ölemben feküdt és elfogott a bőgés, hogy mennyire szép, mennyire szeretem és mennyire féltem meg ilyenek miattKép tök lökött vagyok....

Mai séta képek, meg egy nem sétás is.
de szóljatok, ha már nagyon unjátok a sétáinkat, én mindÍg akkor fotózok mostanában, mert a lakásban megy a nyűgi, vagy hason alszik...
most apa is jött, de persze megin el kellett közben rohannia...

Kép
Kép
Kép
Kép
zsofy

Roki Kép
Kuha Kép

Én sem vettem spéci mosóport,ugyanaz a folyékony Ariel amivel a mi ruháinkat mosom,öblítőt meg nem is teszek bele,mert tök jó illatú a mosószertől is.
Ez a mellszívó meg anyatejtároló sterilizálás is csak azért foglalkoztatott,mert ugye szeretnék néhány dobozzal a fagyasztóba tenni"aranytartaléknak" és ugye azt mondják,hogy a lefejt tejnek sterilnek kell lennie,mert....na.
Baromi nehézkes vagyok,mi?Kép
Persze később szeretnék én is olyan laza mama lenni mint Rokica meg Dudulky!KépKépKép
Asszem max az első négy héten fogok ilyen vasalás meg egyéb dolgokhoz ragaszkodni,aztán majd meglátjuk....lehet,hogy addig sem!Kép

RokicaKép

Nagyon várom már,főleg,hogy tegnap és ma elég erőteljesen fájdogálok....persze meleg fürdőre nyomban elmúlik,úgyhogy szerintem marad a kedd!Kép
De pl.pont most az előbb is,mikor másztam fel az emeletre,olyat belenyilallt az egész hasamba,hogy szinte elakadt a lélegzetem...most meg semmi,hogy leültem,hát ez van.
Türelmesen várok.Kép
annamami

KuhaKép,
tündéri a fiadKépKépKép!!!

MindenkiKép,
nekem nem is a Vigantollal van a gondom, hanem a Konakionnal. UTÁLOM!!! Mindig árgus szemekkel nézem, hogy ne legyen benne szilánk, de időnként van benne egy-egy apró darab, amit alig lehet észrevenni. Akkor aztán megy a lefolyóba... Már nem is tudom, mikor adtam neki utoljára. Olyan rossz érzés fog el, mi van, ha nem guvadok eléggéKép.
Pedig apa is átnézi, én is, de mégis olyan bizonytalan vagyok. Miért kell ez, és meddig???
Mi van, ha nem adom többéKép???
Kati
Vendég

Mea!

Nekem nincs kimondott sterilizálóm, így én simán csak kifőzöm. A cumisüvegeket időnként kiszoktam főzni, meg a cumit, de azt sem viszem túlzásba.

Még a múltkor nem válaszoltam, hogy Gergő cici után van, amikor megeszi a 100ml tápszert is. De nem mindig, sőt, tegnap és ma csak a fele tápszert ette meg. Remélem, ez nem jelent semmi rosszat, de olyan érzésem van, mintha nem akarna enni. Vagy a tejem több (amit kétlek), és azzal lakik jól.
Ja, és légyszí mindenképp írj nekünk egy-két sort holnap, hogy hogyan viselte Lívike az oltást, belázasodott-e stb. Tudod, mi meg kedden megyünk. És aggódom már nagyon.
Gondolom, mikor a 3-4-ik oltást kapja , már nem fogok ennyire parázni.

Zsofy!
Ezt az eucerin olajfürdőt és testápolót minden nap használod? Milyen árban vannak? Lehet , hogy én is kipróbálom.

És mit használtok popsikrémnek? Nekem eddig csak a neogranormon vált be, de többen ponták, hogy, csak akkor használjam, ha piros Gergő popsija.
Sokan ajánlották a Bepantent, de nekem valahogy nem vált be. A gyógyszertárit, amit a házidoki írt fel, meg már rég félretettem, nagyon gagyi, szerintem alig lehet lemosni a pici fenekéről.
Ti hogy vagytok vele?
kuha

Kép
kuha

ZsofyKép,
Lilla édes ebben a füles ruciban. Ilyen nekünk is van, csak fiúsabb verzióban...
Persze, hogy nem unjuk a képeket, igaz lányokKépKépKép!!!
Kati
Vendég

Kuha,
az olajfürdőt minden nap a fürdetéshez, kevéske kell belőle,2000- körül vannak.nekünk a bőrgyógyász mondta, hogy használjuk, mert Lillának száraz a bőre.
zsofy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?