A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Annamami!Kép

Nincs mitKép szívesenKép

Egyébként tündéri a pocakodKép
Olyan édes, nem olyan hatalmas mint enyém voltKép

Izgulsz már nagyon ugye?

Mea
mea

Megann!Kép
Hogy vagytok?
Lénácskáról tegyél fel majd képet ha ráérszKép

Kuha!Kép
Szerinted Tőled mennyit szopizik?
Tőlem kb. 50-et mint eddig végigKép
És utána tök változó mennyit eszik hol 80 hol 120Kép
Mostanában éjjel eszik többet, eddig nappalKép
Nektek éjjel hányszor kel???

Mea
mea

Róki,
Haraszti Zsuzsanna a HeimPálba gyerekbőrgyógyász,ott próbáld megkeresni!nagyon jó!
And,köszike kisnyúl nevébenKép!
Mea,gratula!új fejezet az életetekben!
pusz

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Lányok, akik értenek a homeo-s bogyikhoz!

Azt elfelejtettem megkérdezni anno Pennától,hogy Ok,hogy most szedem a napi 1x5 golyó Arnica-t de majd szerdától,ha az Urtica-t is fogom szedni a tejserkentés miatt,akkor bevehetem egyszerre a kétféle golyót,vagy a kettő között is kell hagyni fél óra szünetet?
És utánna+ még fél órág nem inni-enni?
Vagy hogy???
annamami

Mea!

Képzeld, nekünk ma járna le a 2 hónapos mérlegkölcsönzésünk, de mivel Gergő pár napja alig eszik a tápszerből, még egy hónapra hosszabbítom.
És mire minden szopizás után, hogy vajon mennyit eszik ciciből. Eddig 3-szor mértem, és mindig 100-120 között evett (2 ciciből), valszeg ezért nem kell már neki olyan sok tápszer.
Mert tudod, egy kicsit megijedtem, hogy miért nem eszik ez a gyerek, amikor eddig mindig benyalta a 100 ml tápit.
De most már napja nem.

Én úgy szoktam csinálni a tápszert, hogy felforralok egy napra elegendő vizet (steril üvegbe töltöm). Amikor kaja van, akkor mikoróban csak a vizet (100 ml) megmelegítem, és utána csinálom meg a tápit. MErt azért a biztonság kedvéért mindig megcsinálom a 100 ml-t , hátha kell neki.

Nekünk Gergő 2x kel fel éjjel. Olyan 8 óra, negyed 9 körül alszik el, és először 2 és három között kel. Odáig egy hang (szuttyogás, hörgés, szuszogás) nélkül alszik. Aztán megkajál, és a következő ébredés percre pontosan 3 óra múlva van. Érdekes, de tényleg.
Viszont megfigyeltem, hogy ilyenkor már nem alszik olyan csöndben, megy a hörgés, kerregés, erőlködés stb.

Kép
Kép

Kép
kuha

Mea Kép

Megnéztem,nem Teve u.,mert az az OEP,ott a TB-s dolgokat intézik, a Családi Pótlék a Lőportár u.
Államháztartási Hivatal....viszont ott nem veszik fel a telefont....Kép
Egy gyerek után 5100 FT a CSP ????
És csak a kitöltött igénylőlap kell hozzá vagy még más is?

Hülyék....Kép...mér'nem veszik fel a telefont???!
annamami

sziasztok,
Kati, K vitamin mindenképpen kell adni hetente 1*.
Mert elkezdhet vérezni a gyerek. Pl. a kakija v éres lehet.
De főleg annak fontos aki kizárólag anyatejet ad a babának, mert abban nincs Kvitamin. Ez egy bacit vay mit állít elő a bélben ami a vérzékenységet gátolja. Ha elfelejted akkor másnap kell pótolni és onnantól ahoz egy hétre kell adni.
Zsófy. elmentem megnéztem amit mondott ismerősöm babakocsit.
Van tényleg 40 re leárazott, de nem olyan mint ami nekünk van. Elől fix kerekes és nem bedőlős. Ez ami van 74000 Ft. Van egy mégtutibb ami mér bolygósítható első kerekű az 84000 Ft.
Most itt feszik rajtam a kispockom és alig bírok írni.
Ma megyünk dokihoz, mert újra akarta látni, hogy a tejsömörje elmúlt -e, illetve 6 hetesen még kicsit sárga volt.
Hát szerintem most ekcémás lett, de nem biztos, mert a háta is tiszta száraz és piros. Meg a feje is.
Na majd nég írok. Pusz nektek!!!
KrisztiKépKép

KépKép
Kép
csikken

Annamami, minden pénzhez amit igényelsz kell a gyerek Taj kártyája és a születési anyakönyvi kivonat. Annak a hátuljára irják fel, hogy mit igényeltél meg-
A családi pótlék annyi, de januártól 11 000 Ft lesz Kép juhéjjjj.
Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Kérdés: milyen a koszmo?
Mert Rolinak most valamitől nagyon száraz a bőre (háta, hajlatok) és a feje is olyan. Ez most csak simán kiszáradt vagy koszmo???
Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Csikken KépKépKép

Köszi!
11.000 ???? RULEZ!!!Kép
annamami

Annamami!

Családi pótlékot és egyszeri anyasági támogatást a Lőportár utcában kell igényelni (most voltam szombatpénteken). Cim: XIII. Lőportár u. 3/b. A nyomtatványokat le lehet tölteni a netről, (www. magyarorszag.hu pl) vagy ott is adnak természetesen. "Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra" és az 1. és 5. sz. pótlap, ezeket kell kitölteni. A gyerek TAJ kártyája és születési anyakönyvije kell hozzá, valamint a te személyid és lakcimkártyád, továbbá ha bankszámlára akarod utaltatni, akkor egy egyenleget igazoló bankszámlakivonatot is vinni kell. Különben postázzák.

TAJ kártyát és TGYÁSt igényelni a Teve utcában kell, XIII. Teve utca 1 (a körút felöli bejárat, 1. emelet). Kell hozzá: TAJ kártya igénylőlap, anya és apa személyie... nekünk az István kórházban intézték, tehát ezekért én nem mentem be (csak utólag mert be kellett eredetiben mutatni az anyakönyvijét) úgyhogy nem vágom, hogy mi minden kell hozzá. Vigyél mindent ami eszedbe jut, az a legegyszerűbb.

folyt.köv.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Annamami:

Ime a kitöltendő papirok:
Igénybejelentés családtámogatási családtámogatási ellátásokra és az 1. és 5. sz. pótlap (Excel táblában):

<!--attachment: csaladtamogatasok_nyomtatvanyok-289971.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*123.1**csaladtamogatasok_nyomtatvanyok%2exls --><center><pre>
Kép
csaladtamogatasok_nyomtatvanyok.xls (123.1 k)</pre></center><!--/attachment-->

TAJ igénylőlap (pdf formátum):
<!--attachment: taj_ig_nylolap-289972.pdf*mime_pdf.gif*application/pdf*83.0**taj+ig%e9nylolap%2epdf --><center><pre>
Kép
taj igénylolap.pdf (83.0 k)</pre></center><!--/attachment-->

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Csikken,
én ezt tekintem koszmónak Lillán.
Nagyon szép a világoskék kocsitok!tök szuper!
igen, én is láttam már de csak képen olyan totál bolygósÍthatót, nem ilyen bedőlőst,az asszem már Quinny Freestyle 3XL Comfort.
de azt hittem azt még ide be sem hozták magyarországra, na nem baj, ez a bedőlős is nagyon jól szuperál nekemKép!
Édes RoliKép! Lilla is kezdett ekcémás lenni, megint ezzel jövök,ha még nem próbáltátok: Eucerin termékcsalád!nekünk a bőrgyógyászaton ajánlották és nagyon bevált, gyönyörű Lilla bőre!

Kuha,
Gergő is tündérbogár!

Falina!
megnézed a Mammutban? én sem mertem volna úgy megrendelni, ha előtte nem taperolom meg!Megértelek!
töltöttkeksz-detto!...én is állandóan kiló kekszet veszek, mert azt kÍvánom. én nem hÍztam szülés óta, csakhogy 25kilót hÍztam majdnem terhesség alatt,abból még 10kg itt tapad rajtam... na az nem megy lejjebb!
ezer éve 65-66kg-ot mutat a mérleg. néha 67-et...
hát, már a lányoknak köszönhetően teljesen elfogadtam,te se búsulj, majd ha szaladnak a manók és mi utánnuk, akkor leugranak a sunyi kilók is!

BRÜHÜHÜHÛÛÛÛÛÛ...
Lilla is náthásKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
SÍr ha szÍvom az orrát, nem hagyja,hogy cseppentsek neki, szegénykeKépKép az orrspray is folyton a szemében akar kikötni, enni sem tud rendesen ha az orrán nem kap levegőtKépKépKépakkor megintcsak ordÍt...vetettem neki nasivin 0,01%-os baby orrcseppet, ez valamit javÍtott, amÍg el tudott aludni a kendőben. nagyon sajnálom szegénytKépKépKép de nem tudom távol tartani magam tőle, hogy ne kapja el, mert csak szopik és más nincs neki itt. és csak én vagyok jó neki,ujjabban üvölt az idegenektőlKép...
az én orromba is valami dugó kéne...hogy ne csöpögjön...
próbáltam hÍvni a gyerekdokit, de úgy látszik nincs senki a rendelőben...nemsokára felhÍvom a mobilján ha nem rendel...

Minden tanácsot szÍvesen fogadok, amivel jobbá tehetném szegény kicsimnek ezeket a napokat!van tengervizes orrspray,nasivin,porrszÍvó(orrszÍvó)
én meg vedelem a teát...
zsofy

Csikken!

A koszmó a hajas fejbőrön van, mintha hámlana. Úgy kell kezelni, hogy babaolajjal fürdés előtt kb 1 órával bekened az érintett területet és fésűvel megfésülöd előre és hátrafele is, ezzel "szede fel". Aztán mosd meg a haját. Nálunk is mintha kezdődne most..

Dóri
Vendég

Nyúlné:

Köszi szépen!!!

Mi nemsokára indulunk a reptérre a gyerek apájáért. :D Kiváncsi vagyok milyen állapotban kell összevakarni, szegény úgy utál repülni...

Lányom továbbra is egy tündérke. Kép Itt szuszog rajtam a kengurujában, de mindjárt leteszem, akkor felébred, szopizik, és indulunk...

Jó hogy mostmár azért rakom a kiságyába hogy felébredjen, nem azért hogy elaludjon. :P

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Annamami, nagy drukk. A munkahelyed nem tb kifizető? Akkor semmit se kell csinálnod. Én csak beküldtema párommal a születési anyakönyvit, meg később a tajkártyát és mindent megcsináltak, csak 2 papírt kellett aláírnom. A lazaság a kényelemszeretetből van, az idegeskedés sok energiát visz el és nem éri megKép. Penna számát tudod? Szerintem ő a legnagyob spíler homeoban...

Csikken, a koszmó olyasmi mint a korpa, csak nem lemezes, hanem olyan "napozásutánhámlikabőr" szerűen jön le. Ha lesz, tudni fogodKép. Sajna a 11eFt sem elég a havi pelusadagra sem....

Falina! Írtam Neked, hogy a polusban is lehet Sammiest tapizni, ha az közelebb van.

Nekem most a tesóm Írországból hozott egy vagány pelenkázótatyót.

Zsófy! Puszi a kismanónak, teszek fel képeket, scak a párom munka címén uralta a jobbik gépünketKép.

Róki! Szívás így az etetőszék. Én is azon gondolkodom, hogy a hiperekben szokott lenni akcióban átalakíthatós etetőszék, majd olyat veszek a kiscsajnak, töredék ennyiért. David ma jön? Csütörtök vagy péntek jó lenne Neked egy gyors talira?

Vitaminszedéssel látom nagy vihart kavartam. Csillám, a mi védőnőink egy suliba járhattak, mert nekem is azt mondta, hogyha kimaradt egy, akkor ne adjak két cseppet. Én nem felejtem el beadni, mert minden nap, a fürcsi utáni etetésnél van d-vit. Esetleg, akinek szintén gondot okoz, próbálja meg valamihez kötni (fürcsi, reggeli első szopi). Asszem én maradok a saját technikámnál, az én üvöltö gyermekem száját egy cseppel eltalálni tiszta képtelenségnek tűnik számomra (béna vagyok, na!). Viszont tényleg régen is adtak d vitamint (mi is kaptunk a 70-es évek legelejénKép), mert azt, hogy jót tesz a csontoknak, már régen felfedezték.
A konakiont, megkérdeztem a dokinénit, addig kell adni, amig csak anyatejen van a baba. Hogy lesz nektek szilánkos? Én még csak magamat vágtam meg vele egyszer, azóta konyharuhába csavarva nyitom. De szilánkot sose láttam benne. Viszont én arra nem fejek tejcit. Pálma megeszi így is. Olyan édes, kaja előtt már nyitja a száját a kiskanálnak, lehet benne espumisan, konakion, bármi, hősiesen lenyalogatjaKép.

Sterilizálás ügyben, a pelusokat én is kivasalom (mint többen: jobb az állaguk), főleg mert ezt kedden a vészhelyzet alatt szoktam, amit a páron útál és olyankor ő babázikKép. A kisrucikat csak 4 hétig vasalgattam, akkor beütött a "mindenbölkipisiéskikakil" állapot, örültem, hogy mosással győzöm... Tudjátok mit tesz az anyuka a leejtett cuclival? Az első gyereknél sterilizálja, a másodszülöttnél lemossa, a harmadiknál odadja a kutyának, hogy nyalja le... Régen egyébként (faluhelyen főleg!) nagyon adtak a baba sterilitására, mindent külön kimostak, kifőztek, anyósom fel is világosított, hogy én rosszul csinálok mindent. A cumikat csak a gépben mosom el (65 fokot azért kevés baci él túl, hetente 1-szer meg kigőzölöm a cuccot), semmi forrázgatás, a ruhákat is a sajátunkkal mosom, szóval hozom a formámat.

Megyünk védőnénihez, utána jelentkezem.

D
dudukly
Isaszeg

Jaj,Roki Kép

Nagyon Köszönöm!!!!Kép

Zsofy !!!

Szegény LillusKépszegény TEKép
Gyógyuljatok!!!!!!KépKépKépKépKép+++++++++++++++++++pozitív energia nektek!Kép
annamami

Róki, az első kérdésre már látom a választ, csak én sokáig írtam a hosszú üzit... A primpostára Te sem tudsz írni? Hencsi panaszkodott, de rajta kívül mindenkitől megkapom a leveleket... Mindenesetre csinltam egy freemail.hu-st is (szintén dudukly, lassan levédetemKép).

Jaj még az új oltási rendről kérdeztem a dokinénit "péntekszombaton", ő azt mondta, hogy még csak ezen a héten lesz valami tájékoztató a gyermekorvosok egyesületében (vagy hol). Gondoltam megnézem az antsz oldalán, de az egy nagy szr. Mi van itt??? Ki tájékoztatja a kismamikat?

Na öltözünk...

D
dudukly
Isaszeg

Én is édesség függő lettemKép hi-hi

De nekem a védőnőm beakarta mesélni ,hogy biztos cukorbeteg lettem.Első hónapban jött is megmérni a cukromat/szülés után/
Kicsit magas volt ,ezért beigérte ,hogy minden hónapban meg fogja nézni. De elfelejthette,mert azóta sem nézteKépÉn meg nemszólok nekiKép Kinek hiányzik ,hogy szurkálják az ujjátKép

Angelani!

Neked hol csinálták a lombikot?
Neked is mondták ,hogy szülés után vidd el a babát megmutatni, és a zárójelentését is?????

Mert nekem ,igen.De lassan 3 hónapos ,és még nem jutottunk el Budára !Nekem ott csinálták a Jánosban.

Most meg nemnagyon fűlik rá a fogam ,hogy abba a tömegbe odavigyem. Mikor mi jártunk ,akkor is tele volt mindíg náthás emberrel a váró.Kép

Oltás:

Én értem ,hogy az új rend szerint az első oltás 3- hós korban kezdődik InfanrixIPV+HIB -el!

De mi 2hónaposan még a régit kaptuk elsőnek (HIB)
Ezért szerintem nekem rosszat írt ki a doktornő,mert ebben is benne van a HIB
amit mi már megkaptunk.

ezt most reggel óta írtam--- most sikerült befejeznem
csillam

Kuha!Kép

Nálunk ugyanez a helyzet, hogy 8-tól alszik szépen kb. 3 -ig utána meg éjjel 3-6/7-ig és akkor ő is szörcsög, hörög ezért tettük át az ő szobijába mert nem tudtam aludni mindig felébredtem a neszreKépKépKép
Nálunk is van hogy tök keveset eszik tápiból gondolom több van a ciciben olyankor de azért nálunk legtöbbször belemegy a 100Kép

Tehát kb. 50 ml-t eszik tőlem még mindigKép
No nem baj de kap másik anyatejet is , azt is szereti szerencséreKép

Akkorát sétáltunk most, lementünk Duna partra meg ebédértKép

Jót alszik még mindigKép

És oylan jóóóóóóóóóóó idő vanKépKépKép

Úgy örülök ennek!

Mea
mea

Dudukly Kép

SZIAAAAAAAAKépKépKép

Sajna nem TB-kifizetőhely,csak egy mezei kis közalapítványocska....Kép
De mostmár mindent tudok,hála Rokinak....Kép....fel is lajstromoztam Apának,hogy miket kell csinálnia,ha kezünkben az Anyakönyvije a babának,hová kell mennie stb....
Penna számát sajna nem tudom,de ha elküldenéd nekem mail-ben az nagyon klassz volna -üstöllést fe is hívnám!Kép

Fúúúúú...ezer dolgom van ma......most én is el,du.majd jövök!
Pussz!

Tényleg,szerintetek vegyek a biztonság kedvéért egy cumit,hogy legyen itthon vész esetére???
Elvileg nem adnék,de ki tudja!!!!
Aztán el bírom képzelni Apát,ha küldeném,ahogy áll bambán a milliónyi cummer fölött,hogy akkor most melyiket is vegye meg a dednek!!!KépKépKép
No,akkor inkább én!

Göndörzsóf ajánlott tegnap tök jó etetőszéket(Gergőjének van ilyen),Babyfunban 6300 pénz,fából van,később szétszedhető kisasztallá+székké - nekem tettszett!
Végre nem egy giccses műanyag sz@r+!Kép
annamami

Róki
örülök, hogy végülis pozitívan ért véget az Anyudéknál lakásKépHa nagyon muszáj lenne én is biztos mennék,de így hogy csak a magunk kedvéért, nem éri meg a próbálkozás.Kép

HOlnap megyünk oltásra, és megkérdezem a "smirglibőrt" én is.Kíváncsi vagyok Neked mit mond majd a bőrgyogyi.

Lányok
nekem a k vitamin porban van.Így a szilánkoktól nem kell tartani,de annyi a por, hogy 1 kiskanál tejciben nem bír feloldódni.Eddig rossznak gondoltam, ezt a "rendszert",de rá kell jönnöm, így biztonságosabb mint ampullában.Ti nem tudjátok poralakban kérni?Én a vasárnap esti fürdetéskor, méricskéléskor adom be neki.Mi is kétehetes korától adjuk, hetente 1x.
Most márk 4730 grKép3300 grammal született.

Nem tudom érdekes-e még az aranyértéma.
Én csütörtökn jöttem haza a kórházból Márkkal.Szombatra olyan aranyerem lett, hogy már csak feküdni bírtam, és este vissza kellett mennem a kórházba vizsgálatra.Kicsit megdöbbentett mikor a doki azt mondta "ez semmi, már láttam öklömnyi nagyságút"Kép, de én nem tudtam tőle mozogni.Kaptam Panalgorin fájdalomcsillapító tabit (ezt nem használtam végülis) , és REPARON végbélkúpot.Ez nagyon jó, jobb mint a kenőcsök. Ha jól emlékszem talán 3 v.4x használtam.Aurobin kenőcsöt kaptam még, de ezt sem igen használtam .Egyébként teljesen rendbejöttem.Kép

Sziasztok
Szilvi és MÁrk aki tegnap volt 10 hetes

Kép
Kép
kismama2004

LányokKép,
koszmó detto nálunk is. Már lassan 3 hós lesz Kornél és most kezdődött nála... A gondom, hogy bár kevés haja van, de elég hosszúak a szálak, és ami a fejbőréről lejön, az összeragad a kis hajában. Onnan aztán nemigen tudom eltávolítani, így aztán őrült professzornak néz kiKép.

Édesség:
hát én kaját rendelek vagy már egy hónapja a foodexpressz-től, így arra nincs gondom, viszont az ezzel megspórolt időt sütéssel töltömKépKépKép.
Röhej... Jó alibim van: a fiúknak akarok kedveskedni, de igazából megkívánok valami sütit, és "gyorsan" csinálok egy tepsivel. Õk nem is kértek volna, persze azért nem hagyják ott, de én vagyok a fő zabagép... És ha nincs házi sütemény, akkor kiváló a bolti is, vagy túrórudi, vagy csoki, vagy keksz, vagy kakaóscsiga, vagy lekis levél vagy- vagy- vagy mindenKépKépKép!!!

Kati és Kornél (aki holnap lesz 11 hetes, asszem)
Vendég

Helló!

Zsófy!
Részvétem betegségügyben....én is rettegek hogy nehogy beteg legyek...
Már feldobtam a páromnak, hogy nem oltatjuk e be magunkat kivételesen az infuenza ellen???
Évek óta nem voltunk influenzásak...nagyon rosszkor jönne, ha pont idén lennénk dögrovásonKép:KépKép

Lányok!
Nem irtatok nekem semmit fejés ügybenKép

Annyira utálom, és már olyan kevés tejem van, szinte egyik napról a másikra lett tök kevés...
Mondjuk lehet hogy tegnap jól felhergeltem magam....vendégségbe voltunk és anyóstéma jött előKépKép
Ott volt a férjem tesója is, na jól kipanaszkodtam magam......, meg fel is idegesitettem magam, sógor csak nézett, hogy miket mondok anyuciról...de már lesz@rom...
Neki lehet mindent én meg csak fogjam be???
Hát nem!!!!!!!!!!

Szóval visszatérve a fejés témára, már borzasztóan utálom, össze vissza eszik a gyerek is, szerintem éjjel is max 30-40 grammokat evettKép, reggel alig fejtem, pedig csak 5 percet szopizott, aztán a cumisüveg nem kellett...
Továbbra is parázom, hogy éhezteti magát Léna..., alig hizik a kezdetekhez képest...
Én már nem tudom, de sokszor az forog a fejemben, hogy lehet hogy már jobb lenne, ha átállnánk csak cumisüvegre(és akkor tudnám hogy mennyit eszik, meg ő se lenne zavarban, hogy most cici vagy cumi..), mert ez a hajcihő senkinek nem jó...se nekem, se neki...
Pl az aventes szilikoncumi nem jön be neki és erre nagy nehezen jöttem rá....amikor kicseréltem a szilikonost latexesre 50grammot megevett még cumisüvegből...
De hát ez meg azzal járna, hogy átállitom tápszerre...KépKépKépKép

Segitség!!!!Mondjon valaki valami okosat...

Rókica!

Szeretnék tőled kérni egy nagy segitséget....Kép
Te olyan járatos vagy amerikai dolgokban, és én már olyan tanácstalan vagyok....
Anyukám lába nagyon viszeres és mivel már az itthoni csodaszerek se nagyon használnak, arra gondoltam, hogy mi lenne ha valami amcsi bogyót találnék anyukámnak....
Mert egy-két gyógyszerről hallottam már/tudok róla, ami tök jó, és nálunk még csak hirből sem ismerik...
Pl állitolag hólyaghururtra is van valami tuti recept nélküli bogyesz amcsiba...
De pl az Anacin nevű fájdalomcsillapitó mellékhatásként "józanit" ja az ittas embert....
Szóval ezért gondoltam....
Nem ismersz ilyet véletlenül???
Vagy ha jól emlékszem te levelezel amcsi fórumon is...meg ugye David is amcsi igazából....ha nem lenne nagy fáradtság megkérdezni, hogy valaki ismer e ilyet....talán jövő januárban a párom haza tudná hozni...ha megy..
Olyan hálás lennék, ha tudnék anyukámnak segiteni...annyira sajnálom szegénytKépKépKép

Előre is köszönöm ha tudsz bármilyen infóval szolgálni...

Apropó David!
Hogy birjátok nélküle???
És Õ nélkületek??Biztos marhára hiányoztok neki...
Mikor jön vissza???

Mea!
Fótók...Kép, még mindig nem tudom kezelni ezt a nyamvadt képmentő programotKép
És férj csak éjfélkor jönKép
Talán a héten...

Megann

Kép

Kép
megann

CsikkenKép,
persze adom azért azt az átok K vitamint, csak állandó kínszenvedés nekem. És már ki tudja hányadik receptet váltom ki, mert az 5 fiolából három tuti megy a kukába, mert nem jól tört el...
Most mondta a védőnénink, hogy fél éves koráig semmi mást ne adjak pufókámnak, olyan szépen fejlődik. Pedig a kórházban mondták, hogy már a legelejétől lehet teáztatni (ami ott cukros vízből állt), na én ezt teljesen kihagytam. Úgy látszik, tényleg nem kell elkezdeni túl korán a hozzátáplálást. Pedig már reménykedtem, hogy hamarosan lehet gyümit is adni. Na nem baj, amíg szopi van, legalább a kakink rendbenKépKépKép!
És még egy pár receptre szükségem lesz ezek szerint Konakionból is...
Kati
Vendég

MegannKép

Nyugi lénácska nem éhezik hidd el akkor nem lenne ilyen szépen el, hanem folyamatosan sírna az éhségtől!!!

Olyan ügyik vagytok hogy csak anyatejcsin él, örülj neki!!!!

Kiváncsi vagyok már Lénára!!!Kép

Mea
mea

Annamami
nálunk a kórházi csomagban -amit szülés után kap az ember lánya- volt cumi is.Mam típusú.Mondjuk nekem eszembe sem jutott,hogy legyen már születéskor.Az is igaz,hogy most annál nagyobb cumibajnok.Kép
Megy a drukk ezerrelKépOlyan könnyű szülésed legyen mint nekemKép

egykezes vagyok, itt alszik a kezemben a kölköc.Alig bírom ki nevetés nélkük mert nyikorgó ajtó hangokat hallat!Kép
Mióta ő is megtalálta az öklét neki is nagyon büdiKép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

MeaKép,
gratulálok a külön alváshoz.
Nem hiába, előbb utóbb felnőnek, és már csak azt veszed észre, hogy elköltöztekKépKépKép...
Mi mindig azon röhögünk, hogy ha ennyire fog vigyorogni, mikor a randihoz kéri el a kombit, akkor tuti nem tudunk majd nemet mondaniKép!!!
Kati
Vendég

Mea!

Én is ezzel próbálom nyugtni magam, hogy nem lehet olyan kis buta, hogy ott a cumisüveg ( ha már mondjuk a cicire lusta, vagy nem tetszik neki vagy valami) és nem eszik belőle holott éhes...

Meg olyan jókat alszik nappal is, most is kicsaptam a teraszra fél 11 kor, tuti hogy 2 előtt a hangját se hallom...ez minen nap igy van, és délelőtt is aludt már fél-1 órát. és bizots hogy az esti bömbibe is bele fog aludni...

Egyébként tök gáz, hogyha fent van, nem marad az Istennek se vizszintesbeKép, utáljaKép, végigüvölti az időtKép, de hát hurcolni se tudom órákon keresztülKép

Ráadásul tengap a vendégségben maratoni délután-esti bömbi voltKép, olyan kinos volt, ott 5 héttel idősebb a kissrác és békésen nézelődött órákon át a játszószőnyegén....

Mea!
Livifotók nagyon cukikKépOlyan kis husiKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Lénácska!Kép
Bocsi!

Mea
mea

SzilviKép,
most látom csak az üzidet...
Mi az, hogy por alakban kapod??? Mi a neve?
Én mindenképp erre szavaznék, ha lehet, mert olyan ügyetlen vagyok az ampullával.
Egyszer a kórházban mutatták (Trisztán elég sok gyógyót kap ampulla formában), hogy pelenkával takarjam le, és a kés lapjával üssek rá a pontra, amit ugye nem is látok. Az ő gyógyszereinél ez be is vált, de a Konakion (lehet vastagabb üvegben van???) általában millió apró darabra törik...
Ha apa nyitja, akkor normálisabb, de én puszta kézzel nem tudom eltörni (gyenge vagyok, mint a harmatos lepkefing...).
Bármilyen ötletet szivesen veszek, de ez a por dolog a legszimpibbKépKépKép!!!
Kati
Vendég

Nemesek

írtam,hogy mi porban kapjuk a K vitamint.Kérdezz rá!Kép

Megann
én eddig nem írtam szopi ügyben Neked, de én is úgy gondolom.hogy nincs gond nálatok a leírtak alapján.KépÚgy nézem Márkiná hogy éhes-e hogy bedugom a szájába a kisujjam,ha rácuppan akkor etetekKép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Nemesek most látom hogy látod.Kép

annyi van rarta hogy "K" porKép, heti 1x1, 2 hetes kortól.a dokinénid biztos tudja!!!

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Zsófy Kép

Én a 2004. ősziektől vagyok és a nátha ügyben szeretnék segíteni:
Szóval: Ne aggódj a nátha miatt, Lillus baba hamar átfogja vészelni. Nagyon erős ilyenkor a babák immunrendszere, és az anyatejbe rengeteg védőanyag van. Azon túl hogy jó rendesen kiszívod az orrát és ha nagyon nem kap levegőt cseppentesz az orrába a Nasivinből (max. 3x lehet 1 nap), mást nem igazán tudsz tenni. A steril tengervizet én akkoriban sima gyógyszertári csöppentővel adagoltam, mert féltem hogy ha a pumpával spriccelek túl sok megy a babus nózijába. Az én fiam kb. 2 hónapos volt amikor náthás lett, de kb. 3 nap alatt teljesen rendbe jött. Úgyhogy Ti is hamar meg fogtok gyógyulni. (Amikor nekem csöpögött az orrom a náthától, szoptatáskor kénytelen voltam bedugaszolni papírzsebkendővel, na meg meg maszkot vettem Kép)

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Lányok! Sziasztok!Kép
Babák nagyon szépek, nekünk még nincsenek újabb képek, de ha lesznek akkor majd rakok fel.

Tegnap egész nap családi program volt, anyuéknál voltunk ebédelni, kismanó olyan jót aludat a teraszon, hogy csak na Kép
Kell vinni a mózeskosarat mindenhova, mert csak hason alszik, a hordozót utálja. Vásárolni is a mózessal megyünk, habár tegnap abban is üvöltött....
Édesség nálam is minden mennyiségben, tegnap anya gesztenyepürét csinált, haza is hoztunk de én lefekvés előtt megettem az egészet Kép
Férjuram ma reggel kereste, de csak a hűlt helyét találta......KépKép
Nekünk a nagyobb lett koszmós 1,5 évesen, gyógyszertári napraforgó olajjal kenegettem a fejét, ami szépen feloldja és le lehet mosni.
Én se fertőtlenítek, vasalok semmit...KépKép
Még az első gyerkőcnél egy pár hónapig csináltam, de nála már semmit. A ruháikat együtt mosom (külön a miénktől), de ezt is csak azért, mert így is 2x mosok nekik hetente.KépKép
Aranyér nekem is volt, a sperti nevű krém jött be, szépen elmúlt tőle egy két hét alatt.

Popsikenőcsnek mi gyóggyszertárit használunk, de ezek közül is van több fajta. Mi a sárga színűt használjuk, az állagra és szagra is elég jó. Ha piros egy kicsit a popója, akkor szoktam mással is kenni.
Annamami!
Nagy drukk neked, már nem sok van hátra! Kitartás!
Cumit szerintem vegyél, mert soha nem lehet tudni. Mi is vettünk, de egyik gyerkőc se fogadta el. Esténként, amikor már nagyon nyűgös próbálkoztunk a szájába tartani, de csak erőszakkal lehetett. Azért egy pár percre elfogadta, így volt egy kis csönd, ha csak 10 percig is KépKép
Zsofy!
Remélem már jobban vagy és Lilla is!KépKépKép
Mi is nasivin orrcseppet használunk, ha nagyon bedugul az orra. Más ötletem nekem sincs. Sokat porszívózd az orrát és nyugi!!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Kismama!

Jó a teszted, de Léna előszeretettel szopogatja a saját ujját is csak úgy cuppog, pláne ha ideges, mert a kiságyban van, vonyit és bekapkodja az egész öklét...
Tehát nálunk ez a teszt nemigen jön be...és olyan is volt pl tegnap, amikor már kinomban a vendégségben nem tudtam vele mit kezdeni, hogy óránként probáltam szoptatni, rá is cuppant a cicire, aztán szivott kettőt és üvöltött tovább, tehát nem igazán volt éhesKép
Jó hogy ez nálatok ilyen egyértelműKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann

Na azért nekem sem ilyen egyszerű sokszor a dolgomKépDe legtöbbször bejön.

Sz

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok! Kép Kép

Mi is vendégségben voltunk tegnap, az Apu szülinapján. Elég sokan voltunk. Bár Dani főleg a kisszobában volt, ott etettem, meg próbáltam altatni, de kicsit megviselte a pörgés. Nem tudott rendesen aludni. Kép Aztán fürdéstől már helyreállt a rend és éjjel is jól aludt.

Ma nyugi van nálunk, Beni oviban, csak ketten vagyunk. Furcsa is ez a csend. Sőt, ma aludtam is egy fél órát délben. Olyan jól esett!

Most olvastam vissza. Kép

Köszönjük a dicséreteket!!!
Minden baba nagyon édes a képeken!!!

Sterilizálás - én nem mosom külön a cuccokat, a pelenkákat és a bodykat vasalom csak. A pelenkát főleg azért, mert sokkal "gusztusosabb", ha frissre van vasalva. A mellszívót strelizilálom, Avent mikróssal és az üveget, amibe lefagyasztom a tejet.
Immunrendszer ersítőnek ott van Beni, aki már nem egyszer bedugta az ujját Dani szájába, hogy nem jön belőle semmi. Kép Ezt nem nagyon lehet kivédeni.

Oltás - ma reggel összefutottam a doktor néninkkel és rákérdeztem az oltásra. Dani még a régit fogja kapni, 2 és 3 hónaposan, aztán meglátjuk. Szerinte az legalább már bevált.

Annamami,
Megy a drukk. Nagyon kis helyes pocakod van, bár simán 30 hetesnek is elmenne.
Cumi - mi kaptunk a kórházban az ajándékcsomagban, lehet, hogy te is fogsz. Kipróbálni jó az is.

Duda,
Üdv közöttünk Kép! Ha szeretnél bekerülni a táblázatba, írd meg az adataitokat!

Nyúlné,
Örülök, hogy Kisnyúl arca kezd helyrejönni. Kép Én biztos kétségbe lennék esve, ha ilyen csúnya kiütések jönnének elő a babám arcán. Egyébként nem semmi, hogy már megfordult a kis tornászbajnok. Kép

Hencsi,
Apa asszociációja, a Kenyérke a legjobb!

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Megkapta Lívike a 2 hós szurijátKép
szegényke miután beszúrták nagyon sírt de 5 perc után elhallgatott de csak a babakocsiban!!!Kép
Kiváncsi vagyok lesz e hőemelkedése vagy nyűgi lesz e.
Egyelőre békésen alszik kint a teraszonKép
Kis cukorfalatkám úgy sajnáltam mikor kapta.
Nem is én álltam mellette hanem anyukámKép

Rokica!

Anyukám puszilja Zsuzsa babát mert ő is Zsuzsa és tetszett nagyon a nagy haja Kép meg azt mondta hasonlít LívireKépKépKép
Mindkettő nagy hajas babaKép

Mea
mea

SzilviKép!
Köszike,
utánajárok a dokinéninél...
Kati
Vendég

Ja egyébként mi is a régi oltásokat kapjuk és én nem is adattam be mást!
Szerintem jó ez, eddig beváltKép

Mea
mea

Pledit,
köszi szépen, hogy Írtál! én is reménykedem, hogy hamar túlleszünk rajta, eddig én vagyok rosszabbul,mint Lilla, nagyon remélem, hogy nem fordul a kocka!

Annamami,
kösziKép

Megann
K-E-N-D-Õ!!!!!!!
én sem bÍrnám Lillát cipelni, ha nem kötném kendőbe.6kilós...de a kis mukik sokkal kiegyensúlyozottabbak és nyugodtabbak tőle! Lilla ma még alig sÍrt, mert itt kényeztetem a kendőben. csak kikéretzkedett enni meg kakilni meg icipicit játszani, és most már másodszor aludt el benne ma.ha nem volna benne, biztos sÍrna egész nap. azt gondolod róla,hogy hülyeség? én is azt gondoltam, de sokkal kényelmesebb a kenguruknál és neked is könnyebb vinni és én még nem hallottam babáról,aki ne szerette volna.
anyós megjelenésétől parázok, biztos nem várat magára sokáig. arra gondolta megfizetek egy gigolot,hogy csábÍtsa el a nyanyát és tartsa távol...de nincs annyimKéphogy elég sokáig tudjam fizrtniKép...

folyt köv
zsofy

ZsofyKép,
én is csak azt tudom írni, amit itt a többiek: biztos gyorsan túllesz rajta Lilla is, magadra meg vigyázz!!!
Én a múlt héten voltam szarabbul, de megittam egy NeoCitran-t (esténként) és három nap alatt rendbejöttem... Rá van írva, hogy szoptatás meg terhesség alatt a doki tudtával lehet szedni...
Kati
Vendég

Mea, BenianyuKép,
mi is maradunk a régi oltás mellett.
Trisztán is ezt kapta, Kornélnak is jó lesz.
Legalább is remélem, mert 23-án kapja a 3 hósat, és az biztosan meg fogja viselni.

MeaKép,
talán nem lesz Lívinek hőemelkedése, de ha nyügősebb, mint általában, akkor szerintem az a szuritól van. És ilyenkor is lehet kúpot adni a babának, de aztán lehet, hogy már rég el is felejtette az egészetKépKépKép!!!
Kati
Vendég

Sziasztok!

Panaszkodom egy picit, amíg alszik a gyerkőc.Kép

Tegnap a Tescoban elszámolta magát a pénztáros laza 4000 ft-tal.Jó két óra múlva tudtunk csak reklamálni.Tobrukba vettük észre,és még a Márkot is meg kellett etetnem.De Apa jelezte telefonon és azt mondták menjük be 20 óráig.A vevőszolgálatis csaj nagyon rendi volt, de a pénztáros egy tapló, nem ismerte el,hogy tévedett és nagyon agresszív volt.Azt modta, hogy nem két óra múlva kell reklamálni, és hogy mi biztos két pelust vittünk stb.De megnézték videón és végül visszakaptuk a pénzt.Egy liberó(3200Ft) helyett kettőt ütött be, egy őszilé helyett kettőt ütött be(259Ft), két karton ásványvíz(545) helyett hármat, és egy csomag wc papírt nem ütött be.Kicsit sokat tévedett! Ha elnézést kért volna most nem kívánnám azt , hogy remlem előveszik és megkapja a maga "büntetését".Kép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

DavalliaKép,
őrült jó a kép, amin megadta magát....
Vendég

Mea
sajnálom LívikétKépTe nem sírtál?
Az öledben nem tudott megnyugodni?Nagyon fájhatott szegénynek akkor.KépRemélem nem viseli meg nagyon.Borogatod a lábát?Vagy nem csinlsz vele semmit amíg nem látszik nyüginek?
Én is parázom egy kicsit mert mi holnap megyünk szurira.Úgy volt Apa is jön velünk, de dolgoznia kell.KépLehet, hogy én jobban fogok sírni mint Márk.Kép
Márk most édesdeden alszik a kiságyába, ma már harmadszorraKép,még nem tudja mi vár rá holnap.Kép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Angelani

már akartam kérdezni, miért használsz Erhard popsijára hintőport?
Nem is hallottam még róla!

A párod jobban van?Kijött már a kórházból?

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Teszek fel mai képet mégKép
Remélem nem baj?!?Kép
De olyan jó lett szerintem ez mostKép
Kép

Mea
mea

Mea
nagyon édi Lívibaba.KépLátom a cumi nálatok is ott figyel mindig.KépUtálom ezeket a hülye zipzárakat.KépValahogy álandóan nyomják a gyeremek arcát, nyakát vagy éppen a kis tokájátKép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?