A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

KépKép

Mea
mea

SzilviKép
KösziKép
Jé nem is vettem észre a cipzárat.Kép
Jó hogy szóltál!!!Kép

Mea
mea

Mea,
Lívi nagyon édesen alszik. Kép

Képzeljétek, nekem most! nem az a gondom, hogy Dani nem alszik, hanem fordítva. Fel kéne ébrednie, hogy egyen és tudjunk menni Beniért az oviba. Már kivettem, itt van a kezemben, dealszik. Odatettem a cicit a szájához, hátha ihletet kap, de semmi. Kép Még nem vagyunk elkésve, de lassan kéne készülődni.

Zsófy,
További jobbulást mindkettőtöknek!

Szilvi,
De egy bunkó ez a pénztáros!!! Még szerencse, hogy a többi személyzet korrekt volt. Meg az is, hogy észrevettétek. Biztos nem ti vagytok az egyetlenek, akiket átver. Igen, vegyék csak elő, szerintem is.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Szilvi!Kép

Ja ja a cumikája, hát néha csak azzal alszik elKép
A kis huncutkaKép
Most ment el anyukám és még mindig alszik szuri óta.
Szegénykém....
Ja akartam írni neked, hogy nem kell ezt borogatni most és elvileg nem lázasodnak be ettő a 2 hóstól.
Majd a következők lesznek durvák!!!

Zsófy!Kép
Lilla már megkapta a 3 hósat??????
Hogy viselte???
Ha még nem kapta meg írd majd meg hogyan reagált rá.

Mea
mea

Délben evett utoljára, jól bírja és alszik alszik alszikKép
Kimerítette a szuri úgy látom!Kép
Remélem nem lesz nyűgös ha felkelKép

Benianyu!Kép
Nem is tudom hogy csinálod hogy mindenre jut időd....két gyerkőc mellettKép
Le a kalappal a sok gyerekes családanyák előttKép
Nehéz lehet azért, de lehet h csak én bénázok még néha eggyelKép és azért olyan nehézKép

Mea
mea

Kicsit én is panaszkodom. Kép Tegnap kaptunk ajándékba babaruhákat, de szörnyűek. Van a csomagban két body, az egyik nem is 100% pamut, a másik igen, de az a fajta pamut, amiből kihagyják az anyagot. Ezen kivül egy rugit, az sem pamut, inkább olyan műszálas és egy nadrág+felső összeállítást, aminek az anyaga egész jó, de a színe.... A méretek 68-74-esek, ami tavaszra, vagy nyárra lenne csak jó. A 74-eshez még 20 centit kellene nőni Danibabának.
Azon mérgelődöm, hogy még ha nem is volt drága, mégis kiadtak érte valamennyi pénzt, amit én sokkal jobb dolgokra is el tudtam volna költeni, ráadásul ilyeneket én nem adok a gyerekre. Teljesen piaci az egész... Nekem nem kell csupa márkás cucc, nem vagyok sznob, de szart, főleg szar anyagot nem adok a gyerekre. De mit csináljak a cuccokkal? Ajándékba sem vennék sosem ilyet senkinek, ismerősnek emiatt sem ajándékoznám tovább?

Panasznap vége
Benianyu

benianyu

Davallia!
Eszti tényleg hasonlít Pandára, már apának is megmutattam a képeit, és a vállon elájulós neki is ismerős voltKép
nekünk is van kézfeltartós képKép:
ilyenkor biztos, hogy mélyen alszik!
Kép

KépKép
KépKép
and

Képzeljétek, az előbb litániát írtam, mire magától kikapcsolt a gép. K...rva jó, kezdhetem előről.

Szóval:

Mea!
Nagyon édes Lívike, pláne az alvós képe tetszik. Gergő is így alszik, félig nyitott szájjal. Bár alap esetben utálja a cumit, én igyekszem mindig a szájába tuszkolni, mikor már félálomban van, mert nem akarom, hogy nyitott szájjal a hideg levegőt lélegezze be.

Ma fogorvosnál voltam, Gergőt is cipeltem magammal. Nagyon rendes, aranyos kisfiú volt, egy hangja nem volt, ott vigyorgott a dokinak meg az asszisztensének. Pedig paráztam, hogy extra műsort fog rendezni.

Szilvi!

Vmelyik nap a férjemet is átverték a Corában, csak ő időben észrevette. Alig vásárolt valamit, húsból is csak 1 kg sertéscombot.
Soha nem nézi meg a blokkot (jelzem én sem), csak az lett neki gyanús, hogy az előtt lévő egy csomó mindent vásárolt, és 11.000 fizetett, ő meg alig vett valamit, és 9.00 ft-ot.
Akkor nézi a blokkot, és látja, hogy van rajta még 2 kg csirkemell filé is, amit nem is vett!!!
Nézi a húsos zacskót, és tényleg, azon a matricán, amit a hentes ráragaszt, volt mégegy tétel, a csirkemell filé, kb. 2 ezer valahányszáz forint.
A vevőszolgálatis meg mit mondott? Sorry, biztos az előtt vásárlótótl maradt benne a mérlegben.
Erre a férjem mondta, hogy az ki van zárva, mert tisztán emlékszik az előtte vásárló hülye p...csára, aki 5 percen keresztül nem tudta eldönteni, hogy rövid vagy hosszú karajt vásároljon-e. A csirkemell filé szóba sem került. Úgyhogy biztos nem onnan maradt a mérlegben.
Végül visszakapta a pénz, de azért nem mindegy.
El tudom képzelni, akik mondjuk leszarják, hogy mennyit fizetnek, és nem gyanús nekik semmi, és tényleg soha nem nézik meg a blokkot. Ki tudja, kit mivel vernek át!

De a Tescoban is jártam már úgy, hogy vettem egy 6-os, egybecsomagolt ásványvizet, és a csaj még külön beütötte, hogy 6x, és úgy olvasta le a kódot. Vagyis, mintha 36 üveget vettem volna a 6 helyett. Jó fejek nem?
Nagyon résen kell ám lenni.

Benianyu!

Megértem a mérgedet, hasonló képpen vélekedek én is. Akkor inkább adják ide azt a 1.500 Ft-ot, és majd én veszek a gyereknek belőle valamit. Ha mást nem, két csomag popsitörlőt.
Szerintem, ha tényleg ennyire gáz, és semmit nem tudsz vele kezdeni, vidd el vmi használt ruháshoz, talán még pár száz forintot ad is érte.

Üdv: kuha

Kép
kuha

Kuha!Kép

Köszi.Lívi mindig nyitott szájjal alszik de én is aggódom hogy mi lesz hidegben, mert a cumit meg kiköpi miután belaludtKép

Mea
mea

sziasztokKép

Ma másodszor sikerült Lillát kitennem az ágyába a kendőből, úgy, hogy nem ébredt fel.
remélem még alszik egy ideig!
csak szegény annyira szörcsög, biztosan fel fog kelniKép

Dudukly,
köszönjük, viszont pusziljukKép
várom a képeket!!!

Annamami, Barbapapa,MINDENKI AKI JOBBULÁST KÍVÁNT!
Köszönjük szépen, remélem előbb-utóbb eljön!!!

Nemesek/ Kati!
kösziKép
mertél inni neo citrant? te is csak szoptatsz? ha te is Így ittál, iszok én is, csak nyugtass meg, mert nem mertem eddig a tájékoztató miatt...

Davallia,
nagyon aranyos a pici tündéred,Lilla is sokszor alszik Így felemelt kezekkelKép
csak most látom, Lilla milyen nagy már a pici manókhoz képestKép fura, még csak "most" szültem...

Kismama,
nagyon köcsögök a pénztárosok, nálunk itt csak a sparban kedves idősödő nénik a pénztárosok, meg fiatalabbak is aranyosak, még soha nem vertek át és pofavágás meg minden nélkül kiütötték normálisan a gépből, mikor egyszer otthonhagytam a tárcámat,és nem tudtam fizetni...mondjuk égtem mint a fene...
a tescos pénztárost ki kellett volna rúgniuk!!!

Benianyu!
nekem is volt olyan, amikor Lillának fürdenie kellett volna erre totál beájult egy szál pelusban a pelenkázón és semmi sem keltette fel, csak mikor óvatosan beletettem a kádbaKép:KépKép sÍrt szegény...
köszönöm neked is a jobbulás-kÍvánást!!!
na igen...
babaruha-anyag téma:annyira utálom, hogy egyáltalán van cég amelyik képes ilyen anygból alsóruhát, bármilyen ruhát gyártani!!!főleg picurkáknak!
én jól belebújtatnám őket, hogy törjön ki rajtuk valami viszketős műszálallergia!!!én mindÍg tök gondosan választok ki minden ruhadarabot Lillának,meg ha ajándékba vettem valaha, azokat is, ugyanis az lenne a cél, hogy szeressék,használják nem? tényleg, akkor már inkább ne vegyenek semmit sem!nekem anyós vett ilyen vacak babaruhát, aztán jött, hogy megint akar venni...mondtam neki gyorsan, hogy mindene megvan Lillának, nem kell vennie semmilyen ruhát!

Kismama/Szilvi,
igazad van, ami a zipzáras témát illeti, egyedül az s'oliver-ben varrnak a pulcsikra egy védőt, hogy ne álljon a byby tokájába a cipzár.Lillának meg jó kis husi nyaka van, kis tokás manó. én is kiakadok, mikor egy nap 25x igazgatom el a cipzár nyelét szegénynek,hogy ne szúrja.

Mea,
Lilla az új oltást kapja, nem azt amit LÍvike kap majd, de majd elmondhatom, 10-én oltatom be a terv szerint.

Kicsit félekKépremélem jól viseli majd a kicsi manóm, mert pár akkor fog debrecenbe utazni én meg egyedül leszek a kicsivel...
zsofy

Sziasztok!

Már egy ideje readonly, de azért vagyok, olvaslak titeket!Kép
Mi is megyünk lassan oltásraKép múltkor, mikor voltunk méredzkedni, egy kislánynak adták éppen, hát nem is tudom leírni, hogy milyen hangot adott ki, a visítás még finom kifejezés. Vonyítás???? Szegények....miért nem tudják másképp a szervezetükbe juttatni ezeket a cuccokat??? Sosem értettem, és még nagyon emlékszem, hogy gyerekkoromban mennyire rettegtem az oltástól, meg mindenféle szuritól... Most persze meg sem kottyan, na de egy pici baba..Félek, hogy én is vele fogok sírni. Az a rossz, hogy olyan váratlanul éri őket szegényeket, mit sem sejtenek. Na mindegy, azért vagyok, hogy megvigasztaljam utána.

Hordozókendő:
nekünk is van, de sajna nem olyan nagy a varázslat, mint vártam. Legtöbbször az a baj, hogy melege van tőlem a babónak, mert én mindig állatira fűtök. Ma is már alig adtam rá valamit, de még így is tök meleg volt. Ez a másik dolog amit utálok,ilyenkor, beizzadni a csomó ruha alá, nem csoda, ha neki sem tetszik.

Nagyon helyes minden baba!!!!
Sterilizálás:
én vasalok még, meg most a Chicco folyadék helyett kifőzöm inkább egy héten egyszer a dolgokat. A Chicco mive hideg vízben kell, nem oldja a tej után maradó zsírt. Amin csodálkozom, hogy azt írják minden használati utasításon, hogy előtte mosószeres vízzel kell elmosni a dolgokat. Egyébként csak kifőzés előtt teszem meg ezt, egyébként sima forró víz. Szerintem is inkább baci, mint vegyszer.

Olvasom a cicifájós gondjaitokat... Hát én bevallom, kezdetektől bimbóvédőt használok. Elég lapos a mellbimbóm, már a terhesség alatt megváltozott, pedig előtte tök normális volt.Meg a tejbelövellés első napjaiban nem igazán tudtam szegény kicsim szájába adni, annyira kifeszült, hogy nem is volt szinte mellbimbóm. Egy ideig lelkifurim volt, mert aztán már megküzdhettem volna érte, hogy elhagyjuk, főleg, ha már szívott belőle. El is fogadta többször, bár ha túl plötyi volt már a vége felé, akkor meg azért nem tudta rendesen bekapni. Na mindegy, szóval megmaradtunk nála, de most már azt hiszem örülök is, mert egyáltalán nem szenvedtem, még kicsit sem. És nem tudom, hogy van-e összefüggés, de nincs cumizavar sem, -bár nagyon ritkán kap cumiból tejet-talán ezzel is összefügg. Szóval nekünk kényelmes, az vacak, hogy mindig mosni kell, de ezzel együtt jól elvagyunk. És pzsichés zavart sem okoz nála, mert tudja, hogy a cici az anyaKép
Megpróbálok én is feltölteni képet.

Pusz
Lucretia és a szerdán két hónapos Bence
lucretia

Kép
lucretia

Sziasztok!

Kaptunk a dokibácsinktól egy fénymásolatot abból a levélből, amit a gyermekorvosok kaptak az új oltási rendről. Tévedés, hogy nem kell két hós oltás, ha Infanrix-szel akarja valaki oltatni a gyermeket. Kár, hogy nincs scanner-ünk, mert akkor felraknám. Ha lesz energiám, ami per pillanat egy szál se, akkor begépelem a táblázatot, és felteszem ide, gondolom ez most számotokra is érdekes lenne.
Mi 21-én fogjuk kapni a 3 hós oltást, az újat.
Ma voltunk tanácsadáson, Olikám már 5600 gramm, és 60 centi. Ha így nő hosszra, akkor lassan kilóg a lába a hordozóból és lehet újat venni Kép

Benianyu! Lehet, hogy nem szép dolog, de én az olyan ajándékokat, amik nem jók méretre, vagy az anyagjuk nem pamut, azt eladtam a babaszobán, és vettem az árukból jobb dolgokat.

Szilvi! Nem semmi... A Tescoban szinte mindig átvágnak valamennyivel. Ha máshogy nem, hát úgy, hogy nem azt az árat ütik be, mint ami ki van írva. Általában észreveszem, csak 20-30 forintokért nem állok egy órát az ügyfélszolgálaton, hogy visszaadják.

Ildi

Kép
vrucsincá

Sziasztok,
voltunk ma dokinál. Szegény Rolim tiszta kiütés. Ekcéma, gomba, kiszáradt bőr. Szóval kaptunk fürdetőkrémet, de azzal fürdünk már 4 hete. Valami krémet meg Nisoralt a gombára.
Én meg nem ehetek semmi tejterméket + semmi öblögetöszert nem használhatok.
Tehát Roli az allergiások táborát fogja népesíteni. Ja és Fenistil cseppeket is szednie kell. Aztán 4 -5 hét múlva kontroll, ha nem gyógyul meg akkor valami brutálisabb dolgot kap Kép
Úgy sajnálom szegényt. Holnap meg szuri lesz...
De ezért ráköltöttem ma 20 000 Ft-ot. Tegnap adták aposomék, hogy költsem az unokára. Kép Hát nem tartott sokáig. Vettem neki egy nagyon szép ruhát keresztelőre (20-án lesz) overált, kétrészes együttest és hálózsákot.
Mind 68-as, ha már ennyit kiadok akkor ne egy hónapig legyen jó rá. Ja 61 cm és 5700 gramm Kis dundizsák-
Sajna a 11000 Ft tényleg a pelemkára se elég és még kiváncsi leszek arra is ,.hogy mit fognak elvonni.
Én annak örülnék, ha TGYÁSt kapnék jóóó sokáig.
Tényleg ha a TGYÁS 6 hónapig jár akkor miért kaptam egy levelet, hogy február 9-ig jár nekem? Pedig szept 1-től igényeltem.
Na hiszti van. LEgközelebb csütörtökön leszek!
Pusz nektek! Babák gyönyörűek.
Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Sziasztok!

Voltunk védőnéninél, a mázsán 5,2 kg-ot mutatott a kis husi, és 57 cm. Nemhiába, éreztem én, hogy néhány rugi már kicsit rövid...(mindegyokbe 62-es van írva, de szerintem egy részét csak jövőre fogja felvenniKép, ezek a méretek viccesek).

Amig visszaolvastalak benneteket, iderotyizott az ölembeKép. Nekünk is előfordult, hogy nagyobb mennyiségnél a hátánál is kijött, még a liberóbol isKép, de e pampersből mindig. A "baj" szerintem a gyerekeinkkel van, hogy nem a gyártó/tervező szerint megfelelő szögben és mennyiségben eresztik ki magukból az anyagot.

Luc! Jó hogy látlakKép. Bocsi, amikor anyunál voltunk, nagyon rohanósan intéztük a dolgainkat. Ezért még nem tudtunk megnézni Benneteket. Ami késik nem múlik!!! Ilyen alkalmat nem hagyok ki, hogy pasizhasson a csajomKép.

Szilvi! Mi nem kaptunk cumit az ajándékcsomagbanKép. Én vettem gerberest a brendonban akcióban, meg mamot is. A hiperekben meg piszkok. Én mindig leellenörzöm a blokkot, amióta a vevőszolgálaton, ahol a konyhamérlegem jótálását akarta intézni a párom, megkérdezték: "És a másik mérleg papírja?" Nem volt, csak 2x beütve a digitmérleg... No comment. Ja és a polcon szereplő árakat is ellenőrizni kell az árleolvasónál... Na legalább itt lehet reklamálni. Itt Isaszegen a coopból elhajtottak, amikor mondtam, hogy a polcon más ár van az ásványvízre, mint a számlán. Azóta se mentem oda újra vásárolni.

Annamami! Elküldöm Penna számát mélben. Cumit szerintem kapsz akármelyik hiper-szuperben, de drogériában is. Ha vesztek vegyetek kereket és laposat is, mert mindegyik baba másfélét szeret. Pálma a kereket. De csak a kocsiban meg a hordozóban vigasztalódik cumival. Egyébként kiköpi.

Kati! Könnyű kézzel eltörni, fogd egy komyharuciba, az egyik kezeddel fogd a tetejét, a másikkal az alját és mint egy ropit, vagy botot, törd el. Nem nehéz és sose lesz szilánkos. Ha ez nem megy, egy pengével fürészeld el a nyakát. Én ezt a ráütéses technikát utoljára a régi jódampulláknál láttam. De most már értem, honnan a szilánk...

Megyek a jobbik géphez, fotót feltölteni...
dudukly
Isaszeg

Szilvi!
Hát nagyon kell figyelni a pénztárnál. az biztos. Én mindig figyelem, hogy mit üt be és mennyiért, nagyjából emlékszem az árakra, úgyhogy nagyon nem tud átverni.

A másik, ami engem felbosszant, hogy ki van rakva a termék akciósan és a pénztárnál meg látom, hogy drágább áron üti be. Amiről természetesen nem ő tehet, mivel ilyen áron van benne a gépben de akkor is milyen bunkóság. Persze mondja, hogy menjek reklamálni a vevőszolgálatra, de két gyerekkel (vagy csak eggyel is) nem fogok még ott is sorban állni 50-100 Ft-ért.KépKép
Képzeljétek el, hányszor ütik be naponta azt a plusz 50-100 Fot!!!!
Ill. valamelyik héten az auchan katalógusban benne volt, hogy mega Libero pelus 1799 Ft-ért van. Gondoltam, hogy átverés, de mivel úgyis mentünk hétvégi bevásárlásra, megnéztem. Persze ki volt írva, hogy 3799 és az újságban el volt írva......Nálam nem ez az első eset, hogy elírnak valamit!!!!

Benianyu!
Nálunk is van, hogy nem akar felkelni, de akkor átpelenkázom, tornáztatom közben, kicsit beszélgetünk és akkor magához tér. Persze nem eszik valami sokat, gyorsan belealszik a szopiba.Kép
Babaruhát mi is kaptunk olyat, ami szar, de én nem is idegeskedem miatta, majd eladom, mint a gyerekek kinőtt cuccait. KépKép
Mea!
Nagyon édes Lívike, igazi kislány! Kép
And!
Tündéri a kismanó!
Én is csak most látom, milyen sokat nőtt Leon, milyen nagyfiú már KépKép
Lucretia!
Bence meg igazi fiú, senki se nézheti kislánynak Kép
Barbi és Leon (9+4)

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ildi!

A babaruháról és a tescoról ua. írtad mint én, csak Te gyorsabb voltál! KépKépKép
Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Valaki kért képet az ártörős zsákról. Itt van használat közben. Látszik, a lánykám annyira utál hanyatfeküdni, hogy a kocsiban is oldalt kell fektetni. Ja és nem mózeses hiperszuper kocsink van, csak ami volt kuponakciós ABC Travel System. De Pálma szeret benne sétálni, megkapja a cumiját, rágódik rajta 2 percet és bealszik.

Kép

És ma szopi után beszélgetett "legjobb barátjával" a babával a tükörben:

Kép

És most hisztizik. Erről nincs kép, megyek megitatomKép.

D
dudukly
Isaszeg

Nemesek,

Boti meg a 3hónapos oltást kapta ma meg. Mikor előtte megkapta a végbélkúpot, felsíkított, úgyhogy az oltásnál már ordított..Utána aludt 4 órát és azóta tök jól van! Úgy örülök neki. Mosolyog, eszik, alszik.Mintha misem történt volna. A dokinéni viszont azt mondta, hogy az esti szopi után adjak be neki megint egy kúpot. Szerinted, ha nincs még hőemelkedés sem, akkor is beadjam neki?? Te adtál neki???
helga22

Mea,

látom,kérezted mástól a 3 hónapos szurit,pont most írtam le Nemeseknek, majd olvasd el! De. 10-kor kapta meg és még mindig ugyanúgy eszik-alszik. Mintha még jót is tett volna neki Kép
Livi baba tokácskája nagyon tetszik! Nálunk inkább én növesztem, nem a baba..megyek be is vágok egy kis túrógombocot,most hozta anyósom.
helga22

Dudukly!Kép

Szupi a kocsitok, tudom melyik az.
A mi mózesesünk is akciós már mert le van árazva 70000 helyett 45000 volt és ennyiért baromira megérte nekem, mert nagyon jó minden úthibát elnyelKép nálunk meg ez kell itt vidékenKép

Helga!Kép
köszi én is imádom a kis tokájátKépKépKép
Apjára üt ebbenKép

Mea
mea

jaj,csajok én úgy örülök,hogy kisnyúl újra a régi!arik vagytok,hogy mind így drukkoltatok nekiKép!a megfelelő szakember a megfelelő kencével csodákat művel már pár nap alatt!
végre nem csak a popsijáról készült képeket mutogathatom,holnap már töltöm az édes pofijáról is!
képzeljétek ma szivatott a kisnyúlKép,a szokásos helyén(dohányozóasztal)feküdt háton félálomba,de néha kapálózott a kis kezével és azzal a lendülettel mindig lehajított egy-egy játékot a földre,olyan volt mintha direkt csinálta volna,de csak nemKép!ja ,és csiklandós is az apja szerint,mivelhogy minden csiklandozásnál őrült mosolyra fakad és nagyokat kapálódzikKép
nagyon vicces a gyerekem!
BABÁK ÉDESEK!holnap mi is jövünk,puszi
Nyúlné és a6hetes kisnyúl

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Lehet elküldtök a fenébe, de szerintem is könnyű kinyitni azt a k vitaminos ampullát, van rajta 1 fehérpötty, ott van vékonyitva az üveg része ott kell törni....ha tudtátok akkor bocsánat...Kép

Kép
hencsi

Szép estét! Kép

Túl a fürdésen, oltári a nyüglődés nálunk, most Apa dajkálja. Kép

Ma még jobban élvezte Viki baba a vödrös fürdést. Kép És Gergő is segített a törülközésban, ő is fésüli mindig. Kép Kép

Jaaj, holnap kell beadni a K vitamint, úgy utááálom. Hencsi, nekem sem megy, tök béna vagyok és parázok a szilánkoktól. Kép

Dóri
Kép
Vendég

Dudukly Kép

Köszi a számot,ma már késő van,de szerintem holnap délelőtt felhívom.

Iszonyúan fáj a fejem egész délután!Kép
Ti jól vagytok????

Végül nem vettem cumit,hátha lesz a kórházi csomagban......

annamami
39+2
annamami

ZsofyKép,
bocsi, csak most keveredtem vissza a géphez...Kép
Én úgy voltam a NeoCitran-nal, hogy csak naponta egyet (este lefekvés előtt) ittam. Akkor a leghatásosabb és jól kiizzad az ember. Gondoltam egy nem árthat meg, ha 3-4-szer lehetne naponta.
Ja, és mivel Kornél egy ideje hagy aludni éjszaka (nem kel fel csak reggel 6-7 felé este 11-től), így azt gondoltam, talán nem jut át a tejcibe annyi...
Én nem akarlak rábeszélni, ha nem úgy érzed, de én már a harmadik nap tök jól voltam, semmi bajom nem volt, így egy csomó szenvedést megspóroltam, arról nem is beszélve, hogy Kornélt is sikerült megkímélnem. Tudom, ez már Nálatok nem szempont, de ha beteg vagy nehezebben bírod a gyűrődést, nem igaz???
Kati
Vendég

Annamami! Ráértek megvenni a cumit, nem olyan fontos. A legelején még én se próbálkoztam vele, csak mostanában.
Én most migrénmentes vagyok (kipp-kopp) csak naggyon álmos.

Ildi! Lefényképezni nem tudod azt a papírt? Én mostanában gyakran így "szkennelek".
Nagyon érdekel, hogy mi van. Most a védő néni azt mondta, hogy már 2 hósan is az új oltást kell kapnia, és ha nem azt kapja, nem is lehet áttérni az új rendre. És a nov. 1-je előtt született gyerekeknek mindegyik oltóanyagot csak pénzért lehet megvenni, mert egyszerűen azoknak nem küldenek ki oltóanyagot. De azt megsúgta, hogy a helyi dokinéni az unokáinak kiváltotta az újat és azt adta be. Úgyhogy, ha a mi doktornénink belemegy, én is inkább az újat választom. Főleg, mert akikkel majd oviba meg suliba fog járni (ne rötyögjetek, mindjárt itt lesz!), azok már az új szerint kapják az oltásokat. Ki tudja ebből milyen káosz lesz még? Miért nem szept. 1. után születetteknek jár az új oltás??? Nemcsak a bolti pénztárosok hülyék...

És még a fürdetőkrémet is felírta a dokinénink, mert azt mondta, hogy legalább 1 éves koráig ne fürösszem mással (a kh-ban meg johnsonosat használnakKép). De nekünk eddig bevált és marha olcsó, ebből 1/3 bababszappan jön ki a boltban. Új technikánk van a krémhasználatra: vetetm egy kicsi bababszivacsot (tenyérnyi kerek kisszivacs frotírral bevonva), azt mártom a krémbe és azzal szappanozok. Tuti jó. Aki dézsában fürdet hogyan szappanoz? És a sárga popsikrémet használjuk, szerintem az is jó, elég nagyon vékonyan bekenni a popsit, akkor szépen filmet képez.

Jóéjt Mindenkinek!

D
dudukly
Isaszeg

Mea, DuduklyKép,
nagyon szépek a lányaitok.
Én is szeretnék még egy kislánytKépKépKép, na jó nem, legalább is még nem, de azért írigykedhetek a lányos mamikraKépKépKép...

Mindenki más babája is nagyon harapni való, csak már nem tudom észben tartani mindet...

Jó éjszakát mindenkinek, megyek fürdeni, aztán alvás gyorsan, mert már most elaludt a kis pockom....
Kati
Vendég

Sziasztok!

Hétfő van, és minden visszatért a régi kerékvágásba. A lányaim elindultak iskolába, csendes lett a ház. Petus pedig szuper jó volt, szopi és alvás hang nélkül! Hagyott takarítani. De aztán áramszünet lett, mert valamit szereltek a környéken. 7 órát nem volt áram. Így leállt a fűtésünk is, mert a kazánunk is árammal megy. Alig győztem takargatni pár óra alatt úgy kihült a lakás. Nem tudom miért nem tudják előre bejelenteni, akkor elmentem volna anyukámhoz addig. Egyébként most jöttem rá, hogy mennyire kivagyunk szolgáltatva áram és gáz ügyileg. Se mikro, se mosás, se vasalás, se hajszárítás stb.

Annyira szeretem a képeket nézegetni. Olyan csodálatosak ezek a gyerkőcök!!!

Konakion: most látom, hogy Hencsi írt a fehér pöttyről, engem éppen tegnap világosított fel róla férj, hogy miért is van az ott. Egyébként én fecskendőtűvel szívom fel, így tuti, hogy nem lehet benne szilánk, mert a tűn nem férne át. Remélem, hogy tényleg nem!!!!

Vasalás: hát aranyéletem van, mert az eddig egy hétvégi mozira szánt pénzt most egy aranyos idős nénire költöm, aki heti egyszer kivasal. Vessetek meg érte, de azt mondtam férjnek, hogy a negyedik gyerekhez ez jár!!! Szóval minden cucc vasalva. Cumisüveg pedig nincs.

Popsikenőcs: én is úgy tudom, hogy a Neogranormont csak pirosodás esetén lehet használni, mert hámosító. Egyébként mindegy milyet használunk, csak jó zsíros legyen mert így véd, hiszen egy réteget képez a bőrön. Ha vízzel le tudjátok mosni a kezetekről, akkor az nem védőkrém.

Mea!
Kicsit írigykedem Rád és mindenkire aki tápszeres. Annyira tetszik az a kép, ahol apa eteti a lányát. Ez most hülyén hangzik, de mindig elérzékenyülök, mikor egy nagy darab férfi babázik, etet. Olyan összhangban vannak a képen. Megsirattam.

Valaki írta (bocs, hogy nem emlékszem), hogy elérzékenyülve nézegeti babáját. Hát én mostanában, olyan könnyen sírok, ha a gyerkőcöket nézem. Ez is hormonokkal lehet összefüggésben, vagy csak öregszem?

Göndörzsóf!
Tényleg megfordult Bubus? Ez igen! Gratulálok! Nagyon édes a puszis kép. Mennyi korkülönbség van köztük?

Rokica!
Nem felejtettem el képet küldeni a dézsás kéztartásról, csak hát férj az elmúlt napokban még nem volt itthon akkortájt... egyedül pedig nehézkes lenne fürdetni és fényképezni...

Ma készült ez a kép! A három lány után Petus a mi Ádámunk. Bocs de fügefa levél nem volt a kertben.

Kép

Picur és ma 8hetes Petus
picur4

Hoppá! Találtam egy régebbi képet. A bal tenyeremben tartom a tarkóját, és hüvelykujjammal tartom az állát. Egyébknét kipróbáltad-e már? Bejött?

Én Johnson fürdetőt rakok a vízbe és így külön nem kell szappanozni, csak átsímítgatom a testét, hajlatait.
Kép
Picur Petus
picur4

Egyébként mi nem kapunk 2hós oltást, a dokinénink az új híve. Tehát csak decemberben lesz szurink.

Zsofy!
Mielőbbi gyógyulást! Állítólag két korty ágyaspálinka is csodákat tesz. És bár én alkohol ellenes vagyok, szoptatáson kívül is, lehet hogy használna. Biztosan nem károsabb, mint a Neocitran. Egyébként én folyamatosan cinket szedek a vitaminok mellé, mert az ilyen téli felsőléguti nyavalyákra nagyon jó megelőző, ha kialakult akkor pedig gyors a gyógyulás. Pl a Dr Theissnek is van 300as Cvit Cinkkel. De én az Evit, Selén, Cinket szedem. Tényleg nagyon jó!
picur4

Sziasztok!

Volt ma is szép termés! Gyönyörűek a babák! Dudukly, nagyon szupi lehet az a zsák!

Benianyu Kép Nekem az a legnehezebb, ha ebben a szopis időszakban időre kell menni valahova. Ma a munkahelyemre kellett menni, egész jól jött ki a lépés, mert pont mikor megjött a bébiszitter, akkor már a szopi végén jártunk, hamarosan indulhattunk is, és a három órát, amit távol voltunk, végig is aludta Gergő. / ja, a bébiszitter Balázshoz jött, Gergőt vittem magammal/. Holnap reggel nem tudom, mi lesz, már 8-kor indulnunk kellene, máskor 9 előtt ki sem mászunk az ágyból... Balázsnak lesz ovis nap / hetente egyszer van ilyen foglalkozás, ahova a leendő ovisok mehetnek szülővel együtt, ismerkednek a légkörrel./ Most megyünk először, mióta Gergő megvan. Attól nem tartok annyira, hogy nem ébred föl Gergő, inkább egy elhúzódó szopitól. / ha nem ébred fel, simán felöltöztetem, szinte észre sem veszi/. Ovi után megpróbálunk bejutni csípőszűrésre. Nem kell időpontot kérni, de nem is tudom, mennyien lesznek.
Ruhák: én is utálom, ha pocsék minőségűt, vagy rondát kapunk. Ötlet: jótékonyság. Épp most olvastam a foodexpress kiadványában / mi is onnét rendelünk Kép / , hogy nagycsaládosoknak gyűjtenek játékokat, ruhákat. Karácsony előtt lesz még egy csomó ilyen akció. Én is agyalok, hogy miket lehetne odaadni. Jó lenne leapasztani Balázs játékmennyiségét, de sajna ő nem fog belemenni...

Vasalni én imádok, legalábbis a gyerekcuccokat, még Balázs ruháit is vasalom, erről nem fogok leszokni. A többi házimunkát viszont utálom.
Picur Kép Én maximálisan megértem, hogy segítséget fogadsz fel négy kölök mellé! SZerintem én három mellé is kérnék, és nem csak vasaláshoz!

Zsófy Kép Te kérdezted asszem, hogy fekve van-e Gergő a kendőben. Igen. Kengurut már próbáltam Balázzsal, van is, de a kendőt pont azért vettem, mert ebben tudom fekve is vinni a babát. Sok helyről hallom, hogy nem bírják sokáig a gyerekek a fekvő pózt, de ma Gergő három órát aludt így rámkötve Kép Nekem sem megy valami jól a kötés, kicsit fura ez a fekvős, állandóan csúszkál, nem is értem, hol lehetne jobban meghúzni. Mindegy, az biztos, hogy jobban tetszik, mint a kenguru.

Falina Kép Ma beugrottam a MegaToysba, és ott is van egy csomó zsiráfos, meg mindenféle állatos Samsonite tatyó! Úgy láttam, többféle is van, 7-8Ezer körül vannak.

Annamami Kép Szerintem is a legjobb, ha Pennát kérdezed, nekem sincs fogalmam sem arról, szedhető-e egyszerre kétféle bogyó. Én asszem kihagynék félórát. De az elején nem is biztos, hogy szedném az Urtica-t, mert amúgyis annyira bedurrannak a cicik, amikor belövell a tej, hogy ettől csak rosszabb lehet. Ha látod, hogy nem elég a tej, még mindig elkezdheted szedni akkor is.
Nagyon szorítok Neked továbbra is!!! És nagyon édi a pocid!

Mára ennyit, megyek aludni.

Jó éjt!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Picur!! Kép

Haha, köszi a művészfotót, meg a dézsásat is. Kép Megkérdem aptyukat, lenne-e kedve még egy próbálkozásra...

Dudukly!

Tali mehet, neked mikor/hol lenne jó? Szivesebben találkoznék egy hosszabb csevejre is, ha van kedved. Kép Már itthon vagyunk, mobilisak vagyunk, úgyhogy nincsen semmi akadály. Ma még forditok, szerdán tanfolyulok, de a hét vége szabad.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea! Kép

Köszönjuk anyukádnak a puszikat. Kép

Nemesek!

Láttad amit irtam? Mert válaszoltam ám! Kép Hétvégenként gyakran vagyunk/leszünk Budaligeten, egy sétára jó lenne összefutni. Kép

Zsófy!

Jobbulást nektek!

Benianyu!

Szerintem add el használt babaruhaboltba, vagy az interneten. Pláne ha vadi újak.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Picur!!!!Kép
köszi de aranyos vagy, hogy írtad hogy elérzékenyülték a kép láttán meg hogy ici picit irigykedsz apuci etetésre.
Az az igazság, hogy így tényleg kicsit kötetlenebb nekem a dolog, mert bárhová elmehetek hétvégén és apa vigyáz rá.
Meg ami még jó ebben a "rosszban", hogy tápis is, hogy apa közel van hozzá nagyon.Imádja is!!!
És ő kel velem éjjel 1x is(mert már csak 1x kel hajnalban)és akkor is bevállalja cici után az etetés folytatását.
Imádom őt ezért, annyit segít.
Ha hazajön este várja a fürdetést meg pelenkázza, mindenKép
Szerintem baromi közel kerültek már most egymáshoz, apa és lányaKép
Meghát ugye a csaszinál ő nála volt az első félórában, gondolom ez is segített nekik közel kerülni már az elején.
Mindjárt én is sírok.......mindenesetre köszi nagyon jól esett miután szenvedtem a szopival meg rosszul éreztem emiatt magam....

Brühühühühüh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Roki!Kép
Nincs mit:KépKépKép

Mea
mea

Ja és Petus nagyon édikeKépKépKép
Hát és ez a leveles kép!!!!!!!!!!!!!!Kép
Hihihi nagyon jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!

Zsófy!Kép
Jobban vagytok???

Mea
mea

Jucc!Kép

Teljesn igazad van, megérdemled a vasalástKép
4 gyerek????Jesszusom, én egy mellett is alig győzömKépKépKép
Még a takarítás besegítést is megérdemelnédKép
Meg a mi ebédünket az ovibólKépKépKép
Hogy ne legyen annyi dolgodKép

Lívike ma éjjel 8-4-ig aludt, eyg tündérkeKépKép
Kár hogy nem este 10-6-igKép
De nem tudjuk kihúzni, tegnap meg próbáltuk hogy megetettük 10-kor utána de nem segített mert akkor mmeg 3-kor keltKép

Én meg 7-kor keltem és gyorsan felöltözni, reggelizni nektek írni amíg lehetKépKépKép

Megyek is gyorsan fogat mosni is.

Sziasztok, legyen szép napotok!!!!Kép

Mea
mea

Jó Reggelt Kép

Dudukly Kép

Köszi,hívom ma Pennát!Kép

Jucc73 Kép

Csak azért gondoltam,hogy elkezdem szedni szülés után rögtön az urtica-t,mert hátha hamarabb belövell a tej,nem csak a 4.-5.napon....
de majd jól kifaggatom pennát mit javasol,ő a szakértő!Kép

BABÁK CSÚCS SZÉPEK!!! MINDENKIÉ!!!!

Hát elérkezett az én napom is.....ma kb.délig itthon vagyok,aztán az apósom visz be a kórházba.........tegnap vagy 15-en felhívtak,hogy izgulok-e már nagyon???Kép
Én meg mondtam,hogy nem,de azért már mennék nagyon,úgy várom,hogy a magamhoz ölelhessem a kisfiamat....annyit vártam rá.........KépKépKép
Na most bőgök.......
annamami

Annamami:

Gondolunk rád. Kép Megy a drukk.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Roki Kép

Köszi!Kép
Kb.félpercenként elbőgöm magam ma reggel......annyira elérzékenyülök mindentől.....most a te üzenetedtől......ÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!Kép
annamami

AnnamamiKép

Jaj de izgi!!!!Drukkolok nagyon hogy minden simán szépen menjen és sok sok tehcsid legyen ne úgy mint nekem!!!!!!!!!
Puszi

Mea
mea

Mea Kép

Köszönöm!Kép

Most beszéltem Pennával,azt mondta a homeo-s bogyikat egyszerre is be szabad venni,nem kell szünet közötte,csak előtte meg utánna az evéssel ivással az a fél óra.
Mindenkit puszil ő is,talán pénteken nethez jut és akkor ír majd pár sort nektek!
annamami

Sziasztok!

Dudukly! Kösz az ötletet! Lefényképeztem. Nem mondom, hogy olyan minőségű, mintha scannelve lenne, de azért olvasható. Ide nem tudom feltenni,mert ha tovább kicsinyítem a méretét, akkor már nem olvasható, tehát értelmét veszti. Ha gondolod, elküldöm e-mailben.

Most olvastam vissza, amit néhány napja a koszmóról írtatok, ezekszerint Olikám feje is olyan. Azt hittem, csak hámlik... Nem is gondoltam, hogy koszmó, mert úgy tudtam az csak a nagyhajú babáknál szokott előfordulni, Olira pedig mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy nagyhajú Kép Kép

Mea! Elküldtem.

Annamami! Én is gondolok rád Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Annamami!

Annyira veled érzek! És úgy cserélnék veled! Olyan csodás dolog előtt állsz! Én egy héttel túlhordtam Petust (pedig ő a negyedik). És egy hétig mindennap csalódással jöttem haza, hogy ma sem láthatom. Te pedig bemész és ma már foghatod is a FIAD. Csodálatos. Nagyon drukkolok!!!
Picur, Petus
picur4

Annamami! Nagy drukk!!!! Minden rendben megy majd!!! Értesíts minket is.

D
dudukly
Isaszeg

Én is drukkolok Annamami!Kép és tényleg fantasztikus, ami előtt állszKép

KépKép
KépKép
and

Picur
nagyon jól sikerült ez a leveles kép Petusról!KépNagyon ötletes.
Apa jófej, hogy lehet vasaló nénid,és te sem vagy semmi, hogy 4 gyerek mellett beéred ennyi segítséggel.Gondolom azért a másik 3 gyerek segít amiben tud.Kép
Apa látta a fürdetős képet.Én a terhesség alatt ilyen dézsát szerettem volna, de Apa nem.Most is azt mondta, nem tudja, hogy tudjátok megmosni pl. a lábátKépFérfiből vanKép

Annamami
nem írtál semmi különlegeset,de itt most sok embernek elhomályosodik tuti a szeme, az írásod láttán.Megy a drukk.
Nekünk a kórházban még a Laktoherb teát sem ajánlották, hogy igyuk az elején.Én pl,csak itthon kezdtem el inni a teát, és szedni a homobogyot.De akinek nem jött meg a tejci annak persze mondták, hogy igyon.Vigyázz nagyon, nehogy rosszabb legyen a tejserekntő szerektől, de majd meglátod hogy alakul.Remélem ott még nem lesz szükséged ezekre a szerekre.Kép

Mea
néha én is elgondolkozom azon, hogy ennyiből jó hogy tápis is a babaKép, főleg amikor éjszaka kelek, és a baba csak szopik szopik szopik....anya meg csak aludna aludna aludnaKép
Én is egy picit sárga vagyok!KépMárk még most is 2x kel enni éjszaka.Bár még így sem panaszkodhatom.
Egy fél óra múlva, kelthetm Márkot és megyünk a szurira.KépRemélem minden ok lesz.Mi is a régi szerint kapjuk a szurit.
Erről jut eszembe! Milyen volt Livibaba délutánja, estéje, éjszakája?Megérezte a szurit?
Ha már írtad bocsi, lehet nem vettem észre???

Rokica
megvettem a babazsákot,még nem használtam, de jobbnak tűnik mint a sima kenguru, amit anyutól kaptam.Ha lesz tapsztalat és érdekel, majd írok.

Jucc
én is foodexpresses kaját eszek.KépEgész jó!

Benianyu
így karácsony előtt, azt hiszem az nagycsaládosoknak küldeném el a ruhákat.KépBár az is igaz, kitudja kik kapják meg.ű

Hencsi
Apa tegnap vlem együtt olvasta az írásokat, és azt hitte , hogy k..va vitamint írtál nem pedig "k" vitamint...KépAzt hitte, hgoy szabadszájú vagy, csúnyákat írsz, alig tudtalak megvédeni.Kép

Dudukly
lehet ,hogy tényleg a mi gyerekeinkkel van a baj?KépÚgy rühellem ,hogy éjszaka is pelenkáznom kell Márkot,ahhoz hogy ne pisisen keljünk fel!Kép

Tesco:én is megtanultam a leckét!KépKépKépBújni fogom a blokkokat!

Sziasztok
Szilvi és Márk

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Csak gyorsban nyomulok, 9 naposan ebben a szép időben ugye kivihetem a csemetét 20-25 percre szerintetek is???
Mennyire kell felöltöztetni? 2 sapi ok, alapból van rajta body, rugi, kivül nálam is ártörős lábzsák lesz, de közé?
Elég 1 nagyobb rugi, vagy adjam rá a bundazsákot??
Abban megsülne...kesztyű kell a kacsojára??

Kép
hencsi

AnnamamiKép,
én is szorítok 1000-rel!!! Jelentkezz, amint tudszKépKépKép!
Kati
Vendég

Sziasztok!

Éjjel beindult nálunk a "takonykór" (bocsi). Legalább hatszor le kellet szívni Petust, mert mindig felsírta magát a szurtyogástól. Jó kis éjszaka volt. Annyira sajnáltam...
Először Sterimart fújok, hogy fellazítsa az anyagot, utána porszívó, aztán Nasivin, hogy kicsit összehúzza a nyálkahártyáját. Jó így szerintetek? Van jobb ötlet? Remélem nem a tegnapi áramszünet miatt fázott meg(7órán át nem volt fűtés), pedig annyira takargattam...

Jucc!
Szeretsz vasalni? Én mindig is utáltam, tehát most jó alibi a négy gyerek :-))

Benianyu!
Az ajándékruhákon gyorsan adj tovább, minden lelkiismeretfuri nélkül! Mi is sokszor kaptunk ilyen minőségi termékeket és ha elém kerülnek újból, akkor csak bosszantom magam rajta.
A délutáni indulás a többiért nálam is gond. Naná, hogy alszik éppen, vagy szopitime van és akkor nem akarja abbahagyni. És reggeltől ezen izgulok, hogy vajon ma hogy jön ki az indulás.
Tessék nekem az sem jó, ha szünet van, de az sem ha menni kell értük! Csak velem van a baj :-)))

Rokica!
Tényleg próbáljátok ki a dézsát, hátha most bejön. Köszi a bókokat, a lányaim találták ki.

Mea!
Tényleg valaha is rosszul érezted magad, hogy nem csak szoptatsz? Hát kár volt, de tényleg!!! Semmivel sem jobb anya az, aki csak szoptat!!! És nézd az előnyeit: az én férjem is sokat segít, de csak akkor nyomom a kézébe, ha böfi van, vagy ha sír. Persze a jóból is jut neki. De valahogy a szoptatással hozzám kötődik jobban az élete. És jó volt látni tényleg azt a képet, még férjemnek is megmutattam. Tökéletes anya vagy, hidd el!
Picur és Petus
picur4

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?