A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Hari, az első bekezdést mintha én írtam volna...
Itt a tej, Eminek kéne is, de nem tudja kienni.
Hiába szopik, nem tud többhöz jutni 20-30 grammnál.

Bimbóvédőtől Emi fuldoklik, nem tud vele enni.
De nem is csak a bimbó fáj, hanem az egész melltest, tüzesen ég az oldala is.
Ezt se kenőcs, se védő nem gyógyítjaKép.

Próbálok fejni, kézzel nem megy, alig csöpög, az Avent mellszívó meg szanaszét cincálja a bimbót, duplája lesz és kőkemény.

uxi

KépKépKépKépKép
uxi

És mennyit iszol Uxi? Napi 3 litert kéne legalább.
És piros folt nincs a ciciden ugye?

Kép
Kép
hari

Kézzel amúgy én sem tudtam fejni, már szétnyomkodtam és nekem is csak cseppek jöttek. Az Avent mellszívó pedig valóban szétszedte. Most vettem egy Medela elektromost, ez sokkal jobb, de most már megy a kézzel fejés is. Most már értem milyen az kézzel fejni. De akkor nem sok értelme volt, csak a mellemet készítettem ki.
Borogasd be meleg türivel, és utána próbáld masszírozni, hátha akkor beindul.

Kép
Kép
hari

Uxi, és mit csinál a babád, ha nem alszik? Mert az enyém sír állandóan, vagy csak nyöszörög. Ha kézben van, még úgy ahogy, de már nehezen bírom, úgy érzem leszakad a hátam az 5 kilója alatt. Nekem napközben csak az autós hordozóban marad meg, bár tudom hogy elvileg abban nem szabadna tartani, de ha egyszer ő abban érzi jól magát? Van rajtam kívül aki abban tartja sokat?

Kép
Kép
hari

Hari, Espumisan ügy bnőm megkérdeztem. Azt modta, hogy ami a dobozra van írva talán napi 25 csepp, azt el kell osztani annyi alkalomra ahányszor általában fáj a pocakja a babának és kaja előtt beadni. Lehet sán is és tejben is.
Hari nem lehet, hogy nagyon tele a cici és amiatt nem fér hozzá kényelmesen Lili. Próbáld meg fejmi, majd újra rátenni.

Uxi fejd ki a tejcsit ne maradjon bent. Nekem is volt, hogy fájt, forró volt, de kifejtem és utána csináltam többször. Ez talán a 3.4. héten volt.
Ne add fel, ha eleinte nem jön sok a kézi fejéssel, pár percnek el kell telni, hogy igazán beinduljon, no meg idő kell míg az ember ráérez. Fog menni!
Szerintem a kéz a legjobb. Próbáltam én is mellszívóval, erre írtam anno, hogy tudom mit éreznek a tehenek, amikor fejik őket géppel.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

hello!

egész nap próbáltam jönniKép de csak most sikerült...

Falina,
nekem csak a nagytáskám a zsiráfos, de ugye engem is bevesztek a klubba???Kép

Uxi,
nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz ez nektek, és nagyon jól tetted, hogy kihÍvtad a tanácsadót is!
drukkolok, a bimbók megedződnek majd és ha adsz egy kis tápszert Eminek, akkor ha nem olyan kiéhezett és zaklatott, talán majd sikerül jobban mellre tenni!nagyon drukkolok!
Uxi, viszont ha meleg és fáj a melled az nem jó! fejned kell és nem kézzel, még mielőtt begyullad! én úgy fejtem, hogy bepantennel tökre bekentem a mellbimbómat és úgy nem sÍnylette meg annyira.
csak hát nem lett steril a fejés...
de én nem is a kaja miatt fejtem, hanem mert nekem túl sok volt a tejem eleinte.

Megann!
Tökjók a programok, remélem Léna kiéli magátKép
Lillát is akartam vinni babaúszásra, de egy úszóedző ismerősöm lebeszélt, azt mondta, nem olyan jó, ha később úszni akarom majd hordani nagykorában a gyereket, mert olyan reflexeket rögzÍt a babyúszás ami később nem jó. pl. a baba visszatartja a levegőt a vÍz alatt, nem fújja ki. később a szabályos úszásnál pedig a vÍz alatt kellene kifújnia a levegőt és ezt nem fogja mjd tudni.
a babamasszázs viszont szuper!!!
és szépek vagytok a fotókon!

Lilla holnap kapja a 3.havi oltását.

Ma már mentünk sétálni, aztán idebenn is volt még kicsit az "ufókasznijában" mert nem akart egyedül maradni...feltettem neki a hordozót inkább, azzal vittem ki, tökjó ufókasznit csináltam neki, nem fúlt be a szél, jó meleg volt, az arcocskáját érte a friss levegő és a boltban csak levettem a takarókat és bámészkodott a hordozójából mindenfelé.élvezte!
persze télen a Roannal viszem majd ki!

VAlaki Írta, hogy harkályozik a babájaKépKépKépKépKép
hihi, Lilla is régen mindÍg harkályozott, olyan ari voltKép

Ildi!
nekünk is ez megy, Lilla mindÍg az ágyban marad, csak pont olvastam, ha három hósan nem szoktatod vissza a saját ágyába akkor nagyon nehéz lezs később.de nekünk sem megy a kipaterolás.mert hiányzik, ha nincs ottKép

Kép
gurult utánnam teregetni...
Kép
kajolta a pelusát

ráadtam a legújabb overálját,hát nem volt túl lelkes ezúttal sem...
Kép

Hari,
örülök, hogy látlak!!!
örülök, hogy jobb a kedved!
Lilinem oszd be az espumisant!ne egyszerre add be a 25cseppet.
de inkább az angol vizet add neki, az jobb, steril fecskendővel adagold be, kb. 5ft/db a patikában.
Lányok,
nálunk nem volt normális, hogy nem kakilt Lilla!
mi kaptuk az antibiotikumos kúpot, azóta minden ok!koppkoppkopp...

Zsófy és Lilla aki holnap 13hetes
zsofy

végre tudok jönni, erre sehol senki...
zsofy

Zsófy, én is örülök, hogy jöhettem egy kicsit, remélem most már sűrűbben leszek. De ez ugye az én kis sózsákomtól függ. Már rájöttem, hogy nappal úgysem tudok aludni, hiába erőltetem. Éjszaka meg ugye Lili miatt nem tudok, úgyhogy inkább megbarátkozom a kevés alvással.

Lilla nagyon nagylány már! Megkaptam a fényképeket is, tündéri rajtuk! Jó lenne majd csinálni egy babás találkát és akkor mi is találkozhatnánk, csak ránk még várni kell, mert nem nagyon vagyunk kimozdulósok. De majd idővel.

Milyen idős korban lehet már kengurúba tenni a babát? És mikor lehet már sok ember közé vinni? Bár most leginkább egy jó forró fürdőre vágyom!! De most valószinűleg nekem újra számolják a 6 hetemet a kaparástólKép Pedig már annyira szeretnék elmerülni a kádban. Micsoda igények mi?

Kép
Kép
hari

De én itt vagyok még egy cseppet! Zsófy, te mennyit ültetted Lillát 4 hetesen a hordozóban? Vagy akkor még nem ültetted bele?

Kép
Kép
hari

Már lehet hogy kibeszéltétek, de én mindenről lemaradtam. A férjek hogy bírják az éjszakai felkeléseket?
Mert mi egészen eddig külön aludtunk, mert az uram ugye reggel korán megy dolgozni, így ő maradt lent a nappaliban, mi meg Lilivel fent. Nekem már úgy hiányzott a pasimKép Aztán tegnap este feljött, de így meg végig rettegtem, hogy felébred a baba és sírni fog, ő felébred és zavarja majd. Persze fel is ébredt Lilikém, de hamar lenyugtattam, és kicsit még visszaaludt, aztán reggel mikor már nagyon nyűgös volt lejöttünk, apa meg aludt fent tovább. Olyan jó lenne, ha már csak mondjuk egyszer ébredne fel éjszaka és akkor gyorsan meg tudnám etetni és vissza is aludna. De ez egyenlőre nekem még csak álomKép

Kép
Kép
hari

SZia Hari!!!!KépKépKépKépKép
én 4 hetesen még nem ültettem Lillát csak amikor hazahoztuk benne a kórhából.
dde szerintem a 4hetes babát nyugodtan ültetheted benne, mert a Lili még nagyon picike és neki ez a természetes testtartása, hogy összekuporodik,mint a hordozóban.illetve mint az anyaméhben. a hordozóban szerintem nem lesz baja. nekem 5hetes korától a kendőben kuporgott a Lilla.
zsofy

Akkor jó, megnyugodtamKép
Espumisan ügyben, most már kipróbálom ha már levadásztuk nagy nehezen, de akkor szerinted az úgy jó, ha mondjuk 3x8 cseppet adok neki reggel-délben-este?
Olyan jó lenne, ha hatna és nem görcsölgetne szegénynek a hasa. Meg már jó lenne 3 hónaposnak lenniKép Remélem akkor tényleg sokkal könnyebb lesz.

Kép
Kép
hari

Hari,
ha ez vÍgasztal, nekem is álom az átaludt éjszaka,pedig Lilla már 3hónapos...egy csaj akit itt ismerek, mondta, hogy a 15hónapos lány még mindÍg kel éjjel és követeli a cicit...bár két napja megint Lilla 11körül elalszik és csak 5kor kel fel enni, aztán alszik még kb. 8-ig és újabban az a szokása, hogy nyújtózkodás közben reggel még elalszik egy órácskára és persze én is veleKép
zsofy

Bár ha őszinte akarok lenni, ha visszatekintek, akkor már most is jobb mint mondjuk pár napja. De olyan kis árnyalatnyi javulás van, hogy az ember észre sem veszi, csak ha tudatosan elgondolkozik rajta.
Igazából amúgy rájöttem, hogy nekem az a bajom, hogy eddig ha valami nem ment az életemben, akkor mindent fel tudtam adni. (kapcsolat, iskola, munka, stb.) mindenből volt menekvés, most pedig tudom, hogy nincs olyan, hogy nem megy és feladom, nincs menekvés, meg kell oldanom és ettől pánikba esem. Főleg, hogy ezt nem szabad elrontanom sem hiszen egy emberke élete múlik rajta, hogy hogy csinálom.

Kép
Kép
hari

Egy ilyen alvási renddel már kibékülnék ZsófyKép Egyenlőre, aztán persze még többet akarnék. Nekem sose jó semmi eléggé. Én vagyok az örök elégedetlen. Volt, hogy azt mondtam, hogy csak a cicigyulladásom múlna el, már boldog lennék. Elmúlt. Aztán a vérömlenytől akartam megszabadulni a gátsebemnél. Elmúlt nagyjából. Aztán a láztól is megmentettek ugye a kórházban. Lili már nem sír pelenkázásnál, csak ritkán. És még sorolhatnám, de ahogy valami jobb lesz, jön helyette más, vagy már más tűnik nehézségnek. Szóval igazából velem van a bajKép
De már jó úton haladok, ha legalább látom hogy nekem kéne máshogy néznem a dolgokat. Csak egyenlőre még nagyon fáradt és nyűgös vagyok, hogy felfogjam épp ésszel.

Kép
Kép
hari

hiszen én Írtam üzit, és nincs itt, pedig elküldte...???
fe kell keltenem a Lillát, de nem durván, csak csörögnöm-zörögnöm kell kicsit, mert kell fürdenie már! és ha most ennyit durmol, akkor az életben nem alszik el..na jó..de hjnal 2-3előtt biztosan nem...
zsofy

Harim,
meg tudlak érteni engem is kikészÍtett a felelősség, hogy felelős vagyok egy kis életért!
de idővel Lilla nem "teher"lett,hanem ahogy egyre jobban megmutatkozik az egyénisége, szokásai lesznek és élvez is dolgokat, egyre közelebb kerülök hozzá és már van egy picurka kis "társam", együtt csinálunk mindent,a sikerélményeket is tőle kapomKép
hidd el sokkal jobb lesz idővel!
Az espumisannak ugyanaz a hatóanyaga, mint az infacolnak...lehet, hogy nem ez lesz a ti csodszeretek sem, de a 3x8csepp jónak tűnik!
add úgy!képzeld, én mindÍg 25 cseppet adtam szegénynek...de nem szÍvódik fel, nem lesz baja ha többet kap...
a gripe water jobban bejött, de igazából csak az idő segÍtett...
zsofy

Jól elbeszélgetnek a Zsófik Kép Kép Kép

Hari, tök jó, hogy ennyit tudsz ma jönni! holnapra már annyira jó formában leszel, hogy nem is lesz mit kibeszélned Magadból Kép Amúgy az is eszembe jutott, hogy nem is tudom, melyikünk fog fáradtabbnak látszani...

Ma elég nehéz napunk volt Gergő miatt, reggel nyolcas ébredésétől fogva sírt-nyafogott-evett felváltva, majd kettő körül elaludt húsz percre, utána megint evett, majd kezdte a balhét újra. Négykor levittem levegőzni, hat körül jöttünk haza, a levegőn végig aludt, itthon evett, és azóta alszik. Így kimaradt az esti nyűglődés, de szerintem a fürdés is, és nem is tudom, milyen lesz az éjszakánk. De csak nem lesz rosszabb, mint a szokásos...
Amikor nyűgös, és nem tudok semmit kezdeni vele, én is a hordozóba tettem eddig, most meg van egy pihenő széke, abban ücsörög. Ebben is olyan pózban van, mint a hordozóban. De ha valamit kellene csinálnom, akkor kezdek én is a hordozókendőre áttérni, magamra kötve teregetek, vasalok, ilyesmi. Mégis sokszor érzem úgy, hogy leszakad a hátam.
Na, akkor holnap! Csörgök, ha fölszálltam a buszra!

Fürdős kép Gergőről, és egy a pihenőszékében:

Kép

Kép

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Hát majd meglátjuk, ha már kicsit segítene ez a csodaszer, az is jó lenne. Lili is alszik már 6 óta, úgyhogy most azt várom hogy ébredjen fel, akkor betápozom szegényt és felmegyünk aludni. De egyenlőre nem akar ébredni. Bezzeg majd éjszakaKép
Na megyek, ma jó sokat voltam. Holnap nem hiszem, hogy sokat tudok jönni, megyünk a védőnőhöz szájpenészt ápolni, aztán találka JuccalKép De utána ha Lili alszik akkor benézek ha tudok.
Jó éjszakát mindenkinek, remélem nekünk is lesz.
Hari

Kép
Kép
hari

Hari!

Szia! Örülök, hogy ilyen sokat jössz és írsz. Szerintem már ez is terápiás jellegű KépKép
Látod, mondtam én, hogy napról napra jobb lesz, majd meglátod. Babó egyébként nagyon édes Kép
Én az első gyereknél pont ezt éreztem, amit Te, hogy bárcsak már 3 hónapos lenne, akkor majd milyen jó lesz. Lett is, majd kicsit később elkezdődtek a fogzási problémák, elkezdett megint sírni éjszaka. Akkor azt gondoltam, bárcsak már nagyobb lenne. Elmúlt ez is, de jött más. Szegénykénél mindig azt kívántam, hogy legyen már nagyobb a különböző problémák miatt.Most a kicsinél eldöntöttem, hogy a jelenlegi állapotot próbálom élvezni, mert olyan hamar felnőnek, amikor már nincs úgy szüksége az édesanyjukra, mint most. Minden egyes percet próbálok élvezni, amikor szopizik, amikor alszik a kezemben, az első mosolyokat, stb. Ezt tudom tanácsolni neked is, hogy próbáld a pozitív oldalát nézni a dolgoknak, próbáld meg élvezni, hogy ilyen kicsi a baba KépKép
Tudom, hogy nem könnyű, amikor üvölt és semmi se jó neki, de egy pár hónap és nem lesz így szüksége a vigasztalásodra, a tested melegére, az anyai közelségre. Ezek megismételhetetlen napok, hetek, ilyen már soha nem lesz !!
Nekem pl. más is a kapcsolatom Leonnal, sokkal intimebb, sokkal közelebb érzem magamhoz mint anno Noelt. Pedig őt is imádom, de akkor is más.
Szóval fel a fejjel és ne akard sürgetni az időt!KépKép
Egy-két év múlva visszasírod majd a mostani meghitt perceket a babóval.......Kép
Én is visszasírom, amikor Noel leveti magát a földre a hisztitől, mert pl. nem kap kekszet ebéd előtt (vagy sorolhatnám)Kép
Miért nem vagytok még mobilak? Lilike már elég nagy ahhoz, hogy kimozduljatok. Vagy miattad?
Egyébként kendőbe már lehet őt rakni és akkor tudsz vele menni bárhová.

Ha akarod én is szívesen talizok veled. Mi a XI. kerületben lakunk ugyan, de van autóm és el tudok menni bárhová. Írd meg, hogy van-e kedved!

Kitartást az éjszakához, puszillak: Barbi Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ok Jucc, már várom nagyon. Készülj egy jó kis panaszáradatraKép Na jó, azért majd kíméllek.

Kép
Kép
hari

Annamami
nagy gratula a pici születéséhez.KépLegyetek nagyn boldogok!A kicsinek sok tejet kívánok!

Hari
jó látni, hogy jobban vagy! Nagyon édes Lili! Ne aggódj,hidd el lesz sokkal jobb is, hisz még csak négy hetesek vagytok.
Nem értem miért osztjátok szét az Espumisant egy napra.A dobozán rajta van, hogy csecsemőnek panasz esetén ÉTKEZÉSENKÉNT 25 csepp!!!!hA fáj a pici hasa, add minden étkezéskor!
Nálunk kaki csak 2-3 naponta van, de akkor az jó emberesKép

Kuha
már nem bánnám ha a második alvás is hosszú lenneKépBár volt már olyna, hogy a kicsi édesen alukált, anya meg már ébredt etetésre.Cici telistele.Alig vártam, hogy felébredjen.Úgy néz ki, nekünk anyukáknak semmi nem elég jóKépKép

Zsófy
Lilla baba nagyon édi!Nekem Márk nem tolerálta a tegnapi teregetéstKép.Nem volt ilyen békés!
Márk is ilyen "lelkes" ha az overálról van szó.Mire arra a rétegre keül a sor, már teli van a hócipője az öltözködéssel.Ráadásul még le kell battyogni a harmadikról is.Gondolhatod, hogy
örülök, hogy ha végig ordítja az egész
lépcsőházat.Kép

Megann
az úszásról én is azt hallottam amit Zsófy.Viszont pont teganp írtam, hogy pénteken megyünk babamasszázsra.Hát nagyon kívácsi vagyok!KépJó hallani, hogy már Te is jobban vagy szopiügyileg és már nem stresszelsz.KépSzépek vagytok így együtt!

Judit
a legrosszabb az, hogy nem jelez időben (vagy nem hallom megKép, bár ezt kétlem mert a második kajolás jelzését hallom)és szegény éjszaka végigsírja az éhségtól a pelenkázást.Már nem merem nem bepelenkázni.

Sziasztok
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Mea!

Nekem egy lengyel típusú babakocsim van, kicsit hasonlít a Bergonhoz, de szerintem valamivel nagyobb, és sportosabb. Abba tökéletesen belefér a zsák, még marad is hely a kocsiban.
Nekem már most nagyon bejön ez a zsák, mert tényleg nem öltöztetem agyon a gyereket.
Ma például rajta volt az itthoni ruha (body + rugi), ráadtam még egy pulóvert meg egy kardigánt, plusz a rugira ráhúztam egy ilyen kis cipőféleséget, ami olyan anyagból van, mint a rugi. + a sapka. Nadrágot nem adtam rá mégegyet, mert ugye ott a zsák, plusz a babakocsinak is van egy ilyen lábzsák szerűsége, amit szintén fel tudok zippzárazni.
Sajnos a bundazsákot csak a gyerek nyakáig tudom "bezárni", úgyhogy nyaktól felfelé azért jobban beöltöztetem. Még egy kis sálat is a nyaka köré tekerek.

Majd készítek egy-két fényképet a babakocsiról, meg a zsákról, és felteszem ide.

kuha

Kép
kuha

Anyucik!Kép

hát ma kikészültem, egész nap nyűgi volt Lívike, nagyon sokat sírt is.Nem tudom miért, de tegnap este bevágtam nagy adag popcornt, lehet attól?!?!
Nem tudjátok???
Végre alszik de egész nap nem aludt szinte semmit.
Kemény.....
Zsófy!Kép
Most már megértelek, hogy milyen nehéz volt neked Lillával mikor sokat sírt.....
És Te egyedül voltál ráadásul...
Le a kalappal a türelmed előtt!!!!!!!!!!!!!Kép

Megyek fürcsizni, jó éjt Nektek!!!!!

HariKép
Jó látni téged is itt ilyen sokszorKép
Egyre jobb lesz majdKép
Nekünk is eleinte sokat sírt Lívi aztán jobb lett de látod ma egész nap sírdogált.....
Kemény meló ez nekünk az biztosKép

Jucc!Kép
Nagyon édi Gergő, látom ma neked is nyűgi volt a napodKép

Mea
mea

Mea!

Találtam babakocsis képet, így néz ki:

Kép
Kép
Kép

Kép
kuha

Kuha!Kép

Remélem Lívim nem fázik de én még ennyire sem öltöztetem fel....Az baj??

Plüss rugi+hosszú ujjas body+nagy overál és tkaró, ennyi ez elég?????

Mea
mea

Szerintem bőven elég, én sem szoktam két pulcsit ráadni, csak ma vhogy olyan taknyos időnek nézett ki.

Én inkább a kis kezét féltem, mert nincs kesztűje, és azt mindig kidugja a zsákból. Olyan édes, két kézzel kapaszkodik a zsák szélébe. Mindig azt szoktam neki megfogni, hogy nem hideg-e. Ha meg bennt van neki a keze a zsákban, akkor mindig benyúlok a zsákba, hogy vajon jó meleg van-e még bennt. És mindig jó meleg van.

Biztos, hogy nem fáznak benne!! Mikor megjövünk a sétáról, vagy behozom a kertből, és leveszem róla a hacukákat, akkor még a lába, meg a kis talpa is tök jó meleg. Úgyhogy nyugi, jó idő van nekik ott bennt. Kép Kép

Kép
kuha

Ok megnyugodtam akkorKép
KösziKép
szép a kocsitokKép
Sajnos az én mózesesembe nem fog beférni az csak 80 cm hosszú.
Amúgy imádom csak a bundazsák nem fér be.

Tényleg kell akkor esetleg valakinek az egyik??????

Mea
mea

Kuha!Kép
most nézem hogy Mogyoródon laksz, nem is olyan messze tőlünk VerőcétőlKép
Kb. 45 perc, majd egyszer meglátogatlak ha gondolodKép
A két kis manót össze eresztjükKépKépKép
Hátha bejönKép Gergőnek LívikeKép

Mea
mea

Jaj bocsánat rosszat írtam, ne haragud.
Juccnak van GergőjeKép
Ezer bocsánat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Már lökött vagyok teljesenKép

Mea
mea

Most néztem utána és jól emlékeztem ám Rátok, Gergő a Tiéd ővé meg GergelyKépKépKép
Akkor jól van, nem bolondultam meg teljesenKép

Mea
mea

Na magammal beszélgetek, le is lépek inkább....Kép

Jó éjszakát!!!!!!!!!!!!!KépKépKép

Mea
mea

Jaj, Mea!

El sem tudom mondani, hogy mennyire örülök (örülnék), ha meglátogatnátok!!!!!!!! Én nem ide valósi vagyok, csak ide jöttem férjhez. (szentendrei vagyok). De sajnos nem ismerek itt az égvilágon senkit, a férjem pedig reggeltől estig dolgozik Bp.-n
Itt vagyok bezárva a négy fal közé, jó, mondjuk itt az apósom, ő velünk lakik (vagy mi lakunk vele), de hát azért nem felétlenül erre vágyom, gondolhatod. Igaziból egész nap nincs kihez szólni, már az is felüdülés, ha Gergővel kimoccanunk, és sétálunk a faluban. Na, nem mintha az is olyan változatos lenne, mindig ugyanazokat az utcákat rójuk, de legalább kimozdulunk a négy fal közül.

Szóval tényleg nagyon egyedül érzem magam itt, pláne, hogy jön a tél. És anyukám is olyan messze van. Persze normális keretek között Szentendre nincs olyan messze, sem időben, sem kilóméterben, csak a kocsival a párom jár dolgozni, tömegközlekedni pedig ezzel a monstrum babakocsival nem tudok.

Szóval, egy a lényeg, nagyon fogok Nektek örülni, ha meglátogattok.
Egyébként jól sejtem, Verőce az Vác környékén van? Én oda járok fodrászhoz, már nagyon rég óta. Mikor még otthon laktam, akkor Szentendréről is átjártam Vácra, annyira meg vagyok elégedve a fodrászommal. (Oda is el kéne már jutnom, eddig minden hónapban legaláb 1x mentem, most meg Gergő születése előtt voltam utoljára - tisztára "elanyukásodtam")

Kép
kuha

Mea
én is ettem már pkukoricát, sztem nem az a gondja Lívinek.Kép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

SzilviKép
kösziKép

Mea,
hát nekem is csak Lillához van türelmem, mikor üvöltős napja van, jobb,ha minden más ember menekül előlemKép
zsofy

mindenki babája tündérbogár, aranyos és gyönyürű!

én is rkok fel fürcsi utáni képet, a szemeim kicsit zombik rajta...Kép
Kép
meg ragyáim is látszódnak...de Lilla a lényeg a képen!őt nézzétekKépengem csak apa ráfotózott...

Hari,
akkor beszélgethetünk éjjel is ma, ugyanis Lillának esze ágában sincsen aludniaKép
zsofy

Annamaminak gratulálok!Kép

Kuha,
nem próbáltad esetleg, hogy a bal cicit hónaljtartásban adod oda neki? Akkor úgy enné, mintha a jobb-ból enne, és hátha jól bekapná. Klassz, hogy nincsen nyitva a sérvkapu, majd drukkolok, hogy mindkét sérve visszahúzódjon magától!

And,
elküldjem a tapaszokat? Írj egy címet priviben, és megy a csomag.Kép

Judit,
mi a Havannán lakunk, de a oda küldött a dokinéni ortopédiára. A lányommal anno még a Heim Pálba, de ég és föld a kettő, éljen a 19. kerületi rendelő!Kép Mi pelenkából Libero Midit használunk Csabi két hós kora óta (pedig akkor még tutira nem volt 5 kiló), és ebből nekünk nem folyt ki a pisi, csak egyszer (szemben a többivel).

Sebes cici: nekem két hétig volt, Csabi valahogy nem jól kapta be, hiába próbáltuk ezerszer, úgy fájt, hogy majd bepisiltem minden szopi elején, ráadásul horrorisztikus volt a véres tej, ami a bukásokkor kijött Csabiból.Kép Aztán rájöttem, hogy a hónaljtartásnál szopispárna segítségével mindkét kezem szabad, és így jól rá tudom irányítani a cicire a kölköt.Kép Na, innentől kezdett gyógyulni a cicim, és mire egy hós lett, már nem fájt. Utána még két hét, és már minden pózban jól kapta be, bár mostanában nem tetszik neki a bölcsőtartás, nem tudom, miért... Kiismerhetetlenek ezek a babák.Kép

Uxi,
ha jól tudom, gennyes ciciből nem szabad szoptatni, minden más esetben igen, de akkor nem. Nem vagyok biztos benne, a tanácsadó nem mondta? A cumi/cumisüvegzavar meg babafüggő, az egyik barátnőmnek már egy! alkalomtól problémája volt, sokaknak viszont egyáltalán nem okozott gondot.

Hari,
Csabi is szokott csak úgy is nyűgi lenni, megciciztetem, tisztába teszem, még a seggét is hurcibálom fel-alá (a lányom már felvette a repertoárjába ezt a kifejezéstKép), de csak nyüszög, rosszabb esetben üvölt. Ezt pár napja játssza, valahogy úgy tűnik nekem, hogy fáradt, de nem bír elaludni... Kengurut kb. öt hós kortól javasolják, amikor már jól tartja magát a baba, de ezt kenguruja is válogatja, van, amelyik jobban tart. A kendő vagy babazsák már születéstől használható.

Mea,
én könyvben a mínusz tíz fokot olvastam, amikor még ki lehet vinni a babát, a dokinéni mínusz ötöt mondott, de kihangsúlyozta, hogy nem lehet szél! Bármeddig kint aludhat, ha jól fel van öltöztetve, a báránybunda tutijó, a mostani időjáráshoz meg szerintem tökéletes, amit írtál.Kép

Éjszakák: a lányom másfél évesen még 5-15 alkalommal kelt éjjel szopizni, oké, hogy csak pár percre, mondjuk akkorra már totál hozzászoktam.Kép

Elképesztő, hogy alvás helyett itt lógok, de olyan jó, hogy mindkét kölök alszik, végre van egy kis nyugim.Kép

Kóbor
kóbor

Ja, jól elfelejtettem írni, hogy tündériek a babák egytől-egyig!Kép
Kóbor
kóbor

Jó reggelt!Kép

Lívi elaludt nagy nehezen este 1/29-kor és aludt hajnal 5-igKépKépKép de miután egész nap sírt szinte!!!!Kép
De legalább aludtam egyetKép

Kismama!Kép
Ok remélem nem attól volt mert imádom a kukitKépKépKép

Kóbor!Kép
Köszi a választ öltöztetés ügybenKép
Minusz 5-ig az tök jó akkor kint fog aludni a drágámKép

Kuha!Kép
Ok ezt megbeszéltük.Mikor menjek???Kép
Viszem Lívit is és esetleg ott etethetem is ugye?
Mert akkor jobbna ráérnékKép
Írj privit hogy hol laktokKépbbb@vipmail.hu

Mea
mea

Zsófy!Kép
Jól nézel ki és Lilla is irtó cuki.Kép
Le is mentettem a képeket ha nem baj?!?Kép
Le szoktam őket van már egy Lilla mappaKépKépKép
Nem baj???

Mea
mea

Szia Mea!

Hát ez szuper, már alig várom, hogy találkozzunk!
Természetesen itt is megetetheted Lívit, reméltem is, hogy nem 5 percre jöttök.
Mennyire ismered Mogyoródot? És merről jöttök? Mert akkor leírom NEked priviben, hogy merre kell jönni. Nektek mikor lenne jó? Hétköznap vagy inkább hétvégén?
Bár a mostani hétvége nekünk nem jó, mert elutazunk (esküvőre megyünk). Viszont jövő hét bármikor jó.
Hétfőn 11-re fogorvoshoz kell mennem, de délután már itthon vagyunk, és mondom, bármelyik hétköznap is jó. Csak legalább 1 nappal előtte beszéljük meg, jó?
Hűűűűűűű, de jó lesz !!! Kép

Kóbor!

Valamikor az elején próbltam én a hónaljtartást, de nincs szopis párnám, és csak szerencsétlenkedtem össze vissza, úgyhogy hamar feladtam. De lehet, hogy megerőszakolom magam, és úgy fogom szoptatni, mert ma reggel meg már vérzett is. Úgyhogy most kihagytuk ebből a ciciből a szopit. Egyébként az tényleg igaz, hogy ilyenkor nem lehet abból a ciciből szoptatni? És meddig?

Zsofy!

Nagyon kis tündér ez a Lilla baba! Úgy bírom ezeket a rózsaszín cuccokat. Ilyenkor egy kicsit sajnálom, hogy nem kislányom van.
A ragyákkal meg ne törődj, kit érdekel??? Nekem is van (bosszant is rendesen Kép Kép).
De legalább nálatk készülnek olyan képek, amin Te vagy a picivel.
Nem panaszkodás képpen, de nálunk összesen 1 (azaz egy!!! ) ilyen kép van. Röhej, a férjem egyszerűen nem képes a kezébe venni azt a k...rva gépet.
Vagy legalábbis nem érez késztetést rá, hogy vannak pillanatok, amiket talán lefényképezhetne.
Bezzeg én, egyfolytában ott kattogok, amikor Õ van a gyerekkel.
Na mindegy, ez van.

Kép
kuha

SZiasztok!

Ma reggel 70-et szopott EmiKép.

Éjfélkor kapott 80 g tápszert, de nem nagyon tetszett neki a dolog, utána még cicire raktam.

Mióta nincs úgy kiéhezve, javult a technikája is.Kép
Szerintetek nem gáz egyszerre ciciztetni és tápot is adni?

A doki azt mondta, ne keverjem, de most elfogott a kísértés, hátha megint szopna, s csak ha kevés, akkor adnék tápot.
Még maradt a mellemben, a balból alig evett reggel.

Hari, kb. 3-4 litert biztos iszom.

Nincs piros folt, megnéztem.

Uxi
Emi 1+6

KépKépKépKépKép
uxi

JóóóóreggeltKép!

Gyors és rövid reagálások, aztán ha feloszlott a köd és a baleset nyomait is letakarították az m3-ról (12 km: személyautó kontra kamionKép...), megyünk Pestre.

Annamami! Nagy gratula, jó egészséget és sok boldogságotKép. Várjuk a most jelentkező kérdéseidetKép.

Hari! 8-án Hencsinek leírtam, hogy egy 15 fokos déli sétához mi volt a csajon:
https://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/show.cgi?tpc=7486&post=689440#POST689440
Mostanában egyébként, mive a nap besütötte a kocsit, a cipzárat nem húztam fel, csak ráhajtottam a tetejét. Egyébként írtam Neked régebben, de most is: remélem nincs harag, hogy elloptam az 5letet. Én a mamimat küldtem el az ártörőbe, és csak ez a zsák tetszett nekiKép.

Luc! A snugli egy kenguru. Rokié így néz ki: http://www.snugli.com/pr/sc/prsc_comfvent.phtml De emléxem egyszer tett fel olyan képet is, ahol Zsuzsa van a zsebbenKép. Nekem egy másikat hozott most Rokica párja: http://www.snugli.com/pr/sc/prsc_frontback.phtml
Majd csinálok képet, ahol Pálma használjaKép. Meg remélem élőben is meg tudom mutatni Neked.

Mea! Én is -5 fokot olvastam, amig kint lehet altatni a babátKép. De szerintem szélvédett napos helyen akár -10-ig (a "kinti" levegőnél jóval melegebb van a kocsi belsejében, lehet, a -5-öt a baba feje mellett kellene mérni?). És tetszik, hogy Lillát is gyüjtödKép.

Zsófy! Oltári jól nézel ki. Ne merj panaszkodni! Megmutattam a páromnak a képedet, azt mondta, Lilla csodaszép, édes kisgombóc, rád meg felkúszhatna pár kiló még... (mondjuk nyilván ő nem a piszkafákat szereti).

Kuha! Ha mégy a fodrászhoz, értem nem ugranál beKép? Egy évezrede nem volt levágva a hajam...

Jucc, Benianyu! Ahogy olvaslak Benneteket két gyerkőccel... Hát asszem 20 év mulva kerítek sort a másodikraKép...

Legyen szép napotok!

Dudukly + Pálma (ma 7 hetes, ha broilercsirke lenne, levághatnánk, meghízta az 1,2 kg-tKép)
dudukly
Isaszeg

Uxi!

Nem gáz egyáltalán egyszerre ciciztetni és tápot is adni!!! Sőt!!!!

Nem is értem a dokidat, hogy érti azt, hogy ne keverjed????????? Magyarul ezzel azt akarja mondani, hogy ha kevés a tejed, akkor inkább csak a tápszert add neki? És ne szoptasd???????

Vagy azt, hogy csak azt a keveset add neki, ami van, és utána ne adj pótlást? Inkább éhezzen a gyerek?
Szóval nem értem.
Én 2 hetes kora óta így etetem (előbb mindig cici , utána a tápi).
Sőt, a gyerekdoki, mikor megyek tápszer receptért, mindig külön direkt rákérdez, hogy ugye előbb mindig megszoptatom, és csak akkor adok neki tápszert, ha éhes még?????

Kép
kuha

Dudukly!

Szívesen beugrom érted is, úgyis olyan elhagyatottnak érzem magam.
De hol laksz Te, hogy az M3-ason közlekedsz Pestre?

Kép
kuha

Kuha,
sebes ciciből lehet szoptatni!, én is úgy tudtam már régebben is, és a kórházban is megerősítették, csak akkor nem szabad, ha gennyes a tejci (ez amúgy szerintem csak a mellgyulladás végére következik be, de valójában a gennyesedést nem tudom pontosan, hogy az is számít-e, ha a seb gennyes, szerencsére még nem találkoztam vele, ezt okosabbtól kell megkérdezni). Szóval őt nem zavarja, ha véres tejcit iszik, csak kissé ijesztő látvány a véres bukás. Hónaljtartáshoz meg nem feltétlenül szopis párna kell, jó hozzá egy sima mezei párna is, a lényeg, hogy elég magasan legyen rajta a baba, hogy ne kelljen előrehajolnod.

Uxi,
szerintem nem gáz egyszerre tápizni és cicizni, miért lenne az? Nagyon sokan csinálják, és hátha még vissza lehet szoktatni teljesen a cicire.

Kóbor
kóbor

Uxi!Kép

Előbb cicizzen utána pótold szerintem!!!Kép
Lehet így keverniKép

Kuha!Kép
Ok valamelyik nap jövő héten.Ok?
Ebéd után???
Írd meg hogy jutok el és esetleg a telcsiszámodat isKép
Ja viszek fényképezőt is és csinálok Rólatok is fotót és elküldöm majd neked emailben utána hogy legyen képetek.
Rólunk sincs sok kettőnkről egyébkéntKép
2/A-n megyek be, Vác felől.

Mea
mea

Kuha!Kép
Kihez jársz vácon fodrászhoz?
Jaj én is bejelentkeztem már utoljára júliusban voltam.
Addig anyum vigyáz majd a bébireKép

Mea
mea

Kuha, a dokim azt mondta:egy étkezésen belül ne keverjem.(bár én arra kérdeztem rá, hogy fejt tejet adjak-e neki a táp mellett).

Azt mondta: minden második étkezés legyen táp, minden másodikra meg szoptassam.
Eddig 20-akat szopott.

Azt mondta, így egyszer jóllakik (a táppal), de azt úgyis utálják a babák, legközelebb meg szopik, amennyit csak tud.Ha nincsw úgy kiéhezve, hátha türelmesebben tudunk próbálkozni a mellre tevéssel.

Eddig ez be is jött.Kép

Most arra gondoltam, ha sikerülne jól mellre tenni, előbb szopjon, amennyit tud, aztán pótolom táppal, a következő étkezés meg csak szoptatás lenne.
Ha nem sikerül mellre tenni, marad az eredeti terv.

Csak azon filózok, nem fog-e fájni a hasa, ha keveredik benne a tej és a táp.

KépKépKépKépKép
uxi

Érzékeny mellbimbókról:
http://www.lll.hu/node/7

Sebes/érzékeny mellbimbókról:
http://www.lll.hu/node/30

Súlyos mellgyulladásról:
http://www.lll.hu/node/32

Mellgyulladásról:
http://www.lll.hu/node/13
kóbor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint