A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Megjöttem!
Tegnap nem irtam mert csak de. voltam itthon és mikor hazaértem délután akkor meg nem volt net és tv. Persze mert valaki nem normális elvágta a Hungárián a kábelt és ezért egész Kispesten, Kõbányán és ki tudja még hol nem volt Tv és Net szolgáltatás... Örültem neki képzelhetitek. Igy mivel nem tudtam tv-t nézve elaludni majdnem fél 3-ig kattogtam ébren.

Köszi lányzók! Szerintem is mindenki jó anyuka lesz, hisezn azért vagyunk nap-mint-nap itt a babaneten mert más sem jár a fejünkben mint a gyermekünk és az hogy anyává válunk és minél tájékozottabbak szeretnénk lenni e térenKépKép

KataaKép

A lábvizesedést nem irigylemKép Az nekem is iszonyuan vizes még a másik két borzadály mellettKép Egyébként nagyon viccesnek fog tünni, de nekem semmi bajom nem volt még 2 héttel ezelõttig nem volt ilyen "durva" a pocaklakó, nem szakadt le a gerincem 20-30 perc séta mulva, és egy bevásárlás nem fél óra, fõleg, hogy mindig kell venni valamit a gyereknek, meg nekem és utánajárást igényel...
Emelett a pocak is le akar szakadni ugyanennyi idõ után és örülök, ha éppen nem süt a nap, mert akkor úgy meg tudok izzadni, hogy el sem hittem volna még tavaly! Egyszerüen nem értem!!! Lezuhanyozok, bekenem magam izzadásgátlóval, parfümmel és ha elkezd melegem lenni és megizzadok akkor büdös leszek! Vagy csak az én orrom lett megint érzékeny? Eddig ez sem volt mert az izzadság is jó illatu volt a magamra kent kütyüktõl... Már bocs hogy ilyeneket irok, nem is tudom honnan jöttKép Szóval ez még igy pluszba jött két hete a pisiléshez és a többihezKép Azért nem adom fel!Kép Hiába fáj néha a megmozdulás és baromira fárasztó (mert már nem megy az hogy sétálok tetü lassan és közbe beszélgessek!!!) attól még nem lustultam el, csak már szinte lehagynak a csigák... persze nem a turbó csiga abból a benzinkutas reklámbólKép

Ma képzeljétek el elmentünk a Mega Toys-baKép Hiába irták többen, hogy az eladók igy meg úgy. Igy kicsi elõitéletekkel mentem, de nemkülönösebben érdekelt. Vettünk Pierre Cardine pelenkázó táskát olyant mint a babakocsink és ágynemü garniturát télit a babának. 4 részes, paplan, lapos puha kispárna fejvédõ és baldahin. Iszonyuan tetszik!!!!!! Egy fiatal srác segitett. Egy másik eladóval beszélgetett, de mikor már ránéztem jött magától. Ez igy van jól, hiszen ekkora áruházban sokan csak nézelõdnek, nem igazán igénylik a segitséget. Itt viszont egybõl jött a srác és válaszolt mindenre.
Vettünk még a Kenguru Gold részlegben 2 rugit, egy nagy pelenka anyagu fürdetõlepedõt, egy frottir fürdetõlepedõt egy pvc lepedõt a matrac alá, 2 frottir lepedõt, egy orkán anyagu téli babazsákot amit 2 éves koráig tud használni. úgy van megoldva a cipzárazás, hogy lehet normális overáll és egybe lehet cipzárazni, hogy ne legyen lába. Remélem érthetõ voltKép Meg vettünk még egy hálózsákot. (na hálózsáknak sincs láb részeKép) Egybõl ott hagytunk összesen 40 ezret.... de vettünk még valamit! De mit? EhhKép Mindegy a lényeg, hogy a Kenguru Gold részen is találtam egy eladót, aki végig ott volt és csak VELEM foglalkozott. Jött, mindent elmutogatott, mit miért hogyan és diszkréten arrább állt, ha a párommal megbeszéltük a dolgokat. Szóval lehet, hogy kifogtam.Kép Kaptam Kenguru Gold törzsvásárlói kártyátKép Minden termékbõl -8% lejön. Jójó nem sok, de már a mostani vásárlásból is lejött annyi! Mert 10e-rt jár ilyen kártya és mi 20-ért vásároltunk náluk.
Ja igen a baldahin tartót is külön kellett megvenni az is hozzájön még a listához.
Utána átmentünk az IKEA-ba (szerencsére most kocsival voltunk) és vettünk polcot, meg kádat. meg még egy-két dolgot a konyhába. De igy is baromira elfáradtam ám!!!
Na ennyit mára! Megyek is pihizni kicsit!

puszi
sasha
36+3

Kép
sasha

Sasha!

Jó ha van a Kenguruhoz törzsvásárói mert évente többször nagy vásár van és akár 50 %-os kedvezményt is kapsz. Levélben értesítenek mikor van akció. Én mindig akkor vettem sok ruhát. Szerintem tél körül lesz a köv. akció.
De csak tipp!
1 éves koráig a lányomnak szinte csak ott vásároltam. Habár
már sokkal jobban tetszenek a Princ Oliver-es badyk. Szebbek és van, hogy olcsóbb mint a Kengurus.

További jó babavárást.

Tkriszta
Tkriszta

TKriszta!

szió! Egyébként nem tudatosult bennem, hogy az a KGold!Kép Egybe van a MegaT-val és mentünk a ruházati "részlegbe". Csak akkor derült ki hogy az a Kenguru Gold márkabolt amikor az eladó közölte, hogy mivel már átléptük a 10.000-es határt kapunk törzsvársálói kártyát és hogy az miért lesz jó. Na akkor tudtam meg hogy mi vanKép Nem azt figyeltem hol vagyok, hanem azt, hogy mit kell még venniKép és hogy van e olyan amit akarokKép VoltKép Feliratkoztam én is arra a listára, majd kiváncsi leszek!Kép
Köszi a P. O.-s tippet!

sasha

Kép
sasha

Helyesen Prince Oliver. Bocsi

Tkriszta
Tkriszta

Sziasztok!

Agi, Kép
a babanak biztos nem lett semmi baja, jol meg van o vedve. Szerintem az osszes ilyen megjegyzes, amit joindulatu rokonok sulykolnak az emberbe (marmint, hogy anyajegy lesz rajta, ha csunya embert latsz, akkor csunya lesz a babad is stb.) csak a remisztgetesre valok. Kép Semmi kozuk a valosaghoz, szerencsere. KépKép

Kataa Kép
Nagyon dagad a labad? A somentes dieta sem segit rajta? Gratula az egy eves hazassagi evfordulotokhoz! Kép Nem is olyan reg meg az eskuvoi hajbavalo bigyokat, meg az eskuvoi cipoket vitattuk meg...KépKépKép

Panka, Kép
A tobbiek kozben mar leirtak, hogy miert baj, ha a mehlepeny a mehszajon tapad. Szoval a dokim szerint kb. a 25. het kornyekere el fog noni onnan, melyen tapado lesz a lepeny, de nem a mehszajon. Egy dologra vigyazz meg a "nem-cipekedesen" es a sok pihin kivul, hogy ha erzed, hogy gorcsol vagy kemenyedik a pocid, azonnal kezdj el magneziumot szedni. A gorcsoktol kinyilhat a meszaj, es akkor a rajta levo lepeny is elmozdulhat. A dokim a 2*1-es magnesii citricit dozisomat fel is emelte, azt mondta, dontsem el en, hogy mennyire gorcsol jobban a pocim, de max. 3*2-ig felemelhetem az adagot.

Sasha Kép
De jo olvasni ezt a nagybevasarlast. KépKépKépKép

Timici Kép
MAr ertem. De nekem az UH-s gepbe irta be a dokino a menzesz idopontjat, es erre irta ki a gep a szules varhato idejet. Ezek szerint ez nem egyseges a vilagon? (Csak mert informatikus multam miatt alaposan megfigyeltem a szoftvert es az nem magyar gyartmany). De igazad van, vegulis majd a babak eldontik, hogy mikor akarnak megszuletni. Kép

Tenyleg, kotni es varrni tudo lanyok. Nincs kedvetek a ketbalkezeseknek exportra kotni-varrni? KépKép En olyan bena vagyok...Kép

Koszi a valaszokat Gombocka rugdosasaval kapcsolatosan. Remelem, parom hamarosan mar tenyleg erezni fogja, szegeny olyan csalodott szokott lenni, hogy o miert nem...Kép

Es meg egy ön-hiradas. Ma atrendeztuk a haloszobankat (sajnos, nincs kulon gyerekszobank), hogy majd beferjen a kisagy. Kép Ahogy parom az agyat forditgatta, eszervettuk, hogy az alattam levo reszen eltort ket agylec. Egesz delelott azon vigyorgott, hogy leszakad alattam az agy. Pedig szerintem titokban biztos ugralt az en terfelemen, hogy ramfoghassa. KépKépKép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Szassztok Lányok!Kép

Emlékeztek még rám?

Sok-sok viszontagság után újra van itthon net! Igyekszem hamar visszaolvasni a lemaradásomat, és utána beszámolok mi történt mostanában velünk!

Mindenkinek jó pocakosodást!

iancsa
35

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok!

Mindenkinek jó hétkezdést!
Volna egy kérdésem. Valószínû már volt téma, bár az elmúlt idõszakban, mióta olvasgatlak benneteket ezzel kapcsolatban még nem.
Amikor azt írjátok, hogy szurkál a has, az milyen? Mert nekem éjszaka (és már máskor is) volt egy olyan fájdalom, amit nem tudom az-e, vagy sem. Olyan mintha a méhem legfelsõ falába egy hosszú tût szúrtak volna, olyan is volt, hogy a méh elülsõ falába. Ezek egy pontban érezhetõk csak, és olyan nyilalgató. Lehet, hogy köze van ahhoz, hogy nekem elöl tapad a placenta? Tapasztaltabbak! Szerintetetk?

Pocok!
Ténylegesen utánaszámoltam, hogy hogy haladnak a napjaim, és rájöttem, hogy nekem egy hét nem hétfõn kezdõdik,hanem pénteken. Ami azt jelenti, hogy most vagyok a lent leírt hét+napnak megfelelõ idõs. Bocsánat, hogy variálok, de jó látni a táblázatban. Kép

Elõre is kösz!
myssnia 17+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok Lányok!

Hogy telt a hétvégétek??? Nekem elég jól, nagyon-nagyon sokat pihiztem és most teljesen frissnek és üdének érzem magam.

Köszi szépen a sok hozzászólást az anyajegy témához, megpróbálom magamban nagyon mélyen félretenni az ezzel kapcsolatos félelmemet, remélem sikerül!!!

Sascha! Mennyi szép dolgot vásároltál!!! Én imádok a Megatoys-ba járni, már-már heti-kétheti program nálunk a Kispapival, hogy elszaladunk oda nézelõdni. Egyébként szeretném Tõled megkérdezni, hogy a baldahin tartó mennyibe került??? Erre nem tértél ki és engem nagyon érdekelne, mert én is szeretnék venni.

Lányok! Láttátok már az új Nivea reklámot? Azt amelyikben egy apuci hasán fekszik a kisbaba és az apuci simogatja õt...
Komolyan mondom, akár hányszor "megcsípem" ezt a reklámot, mindig elkezdek pityeregni! Annyira édes az a kisbaba, ugye?

Ági
22+2
Névtelen

Sziasztok!!! Kép
Megjöttünk Finnországból, nagyon szép, és a haverok is meg a partnerek is irtó helyesek voltak.
Szombaton áthajóztunk Tallinn-ba, csak 87 km, másfél óra alatt ott voltunk, és az is gyönyörü, Észtország ráadásul sokkal olcsóbb, mint Finnország. Kép
Bocs az off-ért, de tényleg tökjó volt.

Viszon két napja nem érzem a Gumimacit, de múlt szerdán voltam az új védönéninél (Zita, köszi, már meg is találtam az enyémet Kép), és hallgattunk szivhangot, illetve próbáltuk, mert folyton odébbúszott Kép lehetett hallani, hogy rengeteget mocorog, aztán elöször balra lent, aztán meg jobbra lent talált szivhangot, tabadap-tabadap Kép aztán elinalt a kis drágám Kép Egyik este meg a párom odahajolt és beszélt neki, erre tisztára belelkesült, és rúgott vagy három nagyot Kép
Ja, és ma AFP-vért vettek tölem.

Na jó, most csak magammal vagyok elfoglalva ... viszont egy dolog biztos: ha igaz a babona, hogy ahol megsérülsz terheség alatt, ott anyajegye lesz a babának, akkor az én gyerekem szegény olyan lesz, mint Pimpa Kép én egy háztartási fösuta vagyok, folyton beütöm/elvágom/lehorzsolom magam Kép
De szerintem is csak merö egy babona.

Pussz
Kangi
16+3
kangi

Sziasztok Lányok!

Képzeljétek, tegnap voltunk ultrahangon (csak amolyan mezei 2D-n), és most már biztos, hogy kisfiunk lesz. Igaz, én titokban reménykedtem, hogy kislány, de azért így is nagyon boldog voltam. Hát még a kispapi, aki természetesen inkább fiút szeretett volna. Mikor megtalálta a doki a herezacskót, akkor fülig ért a szája Kép Most már csak a névválasztással vannak gondjaink, mivel lánynév az elsõ pillanattól kezdve volt, most meg törhetjük a fejünket a fiú neveken. De mire megszületik, addigra gondolom azért találunk neki nevet Kép

Ja, és képzeljétek el, hogy nyitogatta a száját. Olllllllllyan aranyos volt. És ásított is 2 akkkorát! Azt mondta a doki, hogy ilyet ritkán lehet látni UH-n. Csak az a baj, hogy nem készült róla felvétel. Igaz, hogy másfél órát kellett várnunk a dokira, de szerintem megérteKép

Tüni
24+5 (bár a doki most azt mondta az UH alapján, hogy még csak 23 hetes)
tüni

Szia Pocok!

Nahát, már Te vezeted a listát??? Õrület! Sascha már tényleg nagyon a vége felé közelít, ugye??? Nagyon-nagyon izgi!

Ha már szót ejtettél errõl a Kenguru kis- és nagykerrõl, esetleg leírnád a címét? Én tökéletesen meg voltam elégedve a Megatoys-ban a Kengurus ruhácskákkal, úgyhogy szeretnék többet is vásárolni majd belõlük.

Köszi, szia

Ági
22+2
Névtelen

Ági!

Ha jól gondolom, akkor Pocok a Gyöngyösi sétányon lévö boltokra gondol, ahol csak a kiskerbe lehet bemenni. Ha szabad tanácsolnom, akkor inkább a Délpesti Megatoys Kenguru Goldjába (Soroksári út 160.) menj el, mert ott mostanában nyitották még nagyobbra az üzletet, és sokkal több minden van, mint a Gyöngyösi sétányon. (Persze lehet, hogy Pocok nem arra gondolt...).

Beszti (aki már csak látogat, mert Nátán már 8 hetes is elmúlt)

KépKép
KépKépKép
beszti

Vagy ott jártál (de, jó, hogy utólag olvasgatok...)? Akkor az a legjobb helyen voltál!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok Lányok!

Kissé régen jelentkeztem, mert csak a munkahelyemrõl szoktam netezni, de majd ha egyszer végre beköltözünk az új lakásunkba, akkor majd bevezettetem a netetKép
Szerdán megyünk 3D-s UH-ra, már nagyon izgulok, mert már régen láttam a kis pocaklakót. Remélem minden rendben van, mert ha nem lenne akkor már észleltem volna. Ugye???
Egyre többen vagyunk bent, ez tök jóKép Ahogy olvasom a szövegeteket, észrevettem, milyen jó kis pletyus csapat. A szó jó értelmébenKép
Irigyelem azokat a kismamákat, akik már a babakelengyét vásárolják, hiszen már nemsokára meglátják azt aki eddig csak rugdosással adta közre: Itt vagyok!
Na, mindegy majd eljön az én idõm isKép

Mindenkinek szép napot kívánok.

lolla
13+0
lolla

Dec8,
Hu mar a nagyon a vegen vagy.Minden jot a szuleshez es felteteln varjuk az infot ha megerkezik Hanna baba.

Sasha,
Na akkor ez eredmenyes hetvege volt bevasarlasilag.
20-30 perc seta,ne is mond en ugy ellustultam hogy egy kis mozgas utan mar szakad rolam a viz.Senkinek nincs melege rajtam kivul csak Nekem.De nem baj mar nem sokaig,es elhataroztam hogy legkozelbb telen leszek babas hogy ne fazzak !!!

Gomboc,
Mail ment !
Ja igen az ekuvoi cipo problema.Most meg mar egyeb cipo problema van mert alig megy bele a labam valamibe.Nem a dagadas miatt hanem nott vagy egy szamot.: (
Hat elegge dagad az biztos ,tudod nekem meg meg jobban is latszik a vekony labamon egy elefant boka ;)))
Ja mi is fogjuk a jov heten atrendezni a dolgokat a haloban es felallitjuk vegre a kisagyat. : ))))

Iancsa,
Pont akartalak mar hianyolni.Remelem jol vagy.

Pocok,
Mail ment!

Lanyok,
A C&A-ban az Arkadvan vannak jo kismama cuccok akit erdekel es nem tul draga.
Kataa
33+6

Kép
Kép
kataa

Gomboc,
hi-hi, ez az agy tema nalunk is megvolt. Ugyanis mig az alberletben laktunk mashogy fekudtunk az agyon azert, hogy ki lehessen nyitni az agynemutartot, most hogy uj lakasba koltoztunk en alszom ott, ahol eddig(3ev) a parom fekudt.
Most, hogy nem vegezhetek nagyon hazimunkat, segitett megagyazni es nezi, hogy milyen godorben alszom. "Hat ezt jol kifekudted" mondja nevetve. Errel felvilagositottam, hogy ezt o fekudte ki, es nem en, en csak szenvedek miatta.KépKépKép
Babakor, szules:az elejen en sem ertettem, hogy miert vannak elteresek, de most mar nem erdekel. A lenyeg, hogy a koranak megfeleloen fejlodik az UH szerint, tehat NO PROBLEMO.Kép

Pocok,
ugy irigyellek a norveg minta miatt, en szinte mindent meg tudok kotni, de szines mintasat pl.norveg nem.Kép Na jo csikosat azert en is tudok.Kép

Kangi, de jo. Picur nalunk is ugyanezt muvelte a vedononel szivhanghallgatas kozben. Mint a gep ugy elsuhant onnan ahol nezte, aztan meg befordult hattal, igy csak nagyon halkan lehetett hallani a turmixgepet.Kép
Egebkent ezt mar a 4D UH-n is bebizonyitotta, hogy legnagyobb banatonra UTALJA, ha vizsgaljak. Ezert meg nem tudjuk, hogy fiu/lany a gyermek, ami nem nagy gond, mert az apjaval mindketten fiura tippelunk.Kép Majd lesz meglepetes!

Lolla,
ne szomizz, meg en sem vettem semmit a babonak. Meg tudom erteni mit erzel, de hidd el a mi kisbabank sem lesz pucer, mindennek eljon az ideje. Az igaz, hogy mi kapunk egy-ket dolgot, de meg fogalmam sincs mekkorakat, telit/nyarit, szoval engen is izgat a vasarlas tema, marcsak azert is mert nobol vagyok, de majd mi is belecsapunk a lecsoba, nem igaz?Kép

Ma kicsit jobban vagyok, de kepzeljetek, hogy szombat es tegnap este is megint iszonyatosan kemenyedett a hasam. Annyira el voltam keseredve, nagyon felek, hogy baj lesz vagy megint korhaz.Kép Biztos az is hozzatett egy lapattal, hogy most a szuleim vigyaznak a kutyamra es az apukam nem igen van tekintettel az allapotomra. Megbeszletuk, hogy atmegyunk hozzajuk, mert mar tobb mint egy honapja nem lattam az ebet, erre nem elvitte 4 orara valahova! Teljesen kiborultam, sirtam vagy fel orat. Tudja, hogy milyen fontos nekem es azt is tudta, hogy mikor megyunk, de nem, o ezzel nem foglalkozott. Lehet, hogy furcsa azoknak akik nem kotodnek igy allathoz, de nekem mar az is kin, hogy nincs velem, holott eddig a 6ev alatt alig voltunk kulon, nagyon hozzamnott.Kép Most igyexem nem gondolni ra, mert csak elszomorit, inkabb Micimackot enekelek Picurnak, remelem ertekeli.Kép

Ja es tandijkedvezmeny ugyben, sajna tenyleg ugy van, hogy csak a szules utan jar kedvezmeny, sikerult megtalalnom az aktualis 51/2002-es kormany rendeletet, ha valakit erdekel szivesen elkuldom, de a lenyege az, hogy csak szules utan jar a tandijmentesseg. Bruhuhu.Kép

Eddig sem alltunk jol anyagilag, mi lesz most? Egyre tavolabbi az ido mikor vegre megvehetem a babonak a pelenkazot.Kép Pedig olyan 5-6het mulva mar jo lenne, ugyanis a parom novemberben kulfoldom lesz, es meg jo lenne elotte berendezni a szobat, mit lehet tudni...?

Na eldugulok, megyek vissza fekudni.
Pusssza,
Timici
20+3
Timici

Timici,
nekem bezzeg fogalmam nincs, fiúcska-e vagy kislány. Talán kislány ... de tényleg nem tudom.

Vásárlás:
hálistennek még távoli a vég, plusz karácsony is lesz közben Kép talán majd a rokonoknak irunk egy szép listát ... Kép

Pussz
Kangi
16+3
kangi

Timici,

Próbálj meg lazítani, tudom, hogy ez néha nehéz, de a baba érdekében. Egyébként miért nincs nálatok a kutyid? Ennek valami orvosi oka van? Csak azért kérdezem, mert nekünk is van egy öreg beteg kutyánk (tumoros szegény). A párom az ölében viszi le sétálni, mert nem tud lemenni a lépcsõn... Kép

Más...lszi küldd el nekem azt az ominózus törvény részletet a kismamák tandíjmentességérõl.

köszi,

gömb (25+3)
gombolyu

Hali lányok!Kép

Huha, most taliztam a kispesti topikos lányokkal lent a ház elõtt és jól ottragadtam mostanáigKép Ja fél 9-kor futottunk össze, véletlenülKép Két 10 hónap körüli kisfiúcska+a 2 mamóca volt. Jót dumcsiztunk és persze a kutyám is ott volt mert kutyasétáltatás közben történt az összefutásKép Az egyik kicsi iszonyuan oda van a kutyiért, Kevin meg olyan édesen türtKép Ennek nagyon örlök, mert igy legalább tudom, hogy az én kicsimmel is jóba lesz.

Kataa!

Ez jóKép De hidd el télen meg fogsz fagyniKép Tudod "Mörfi" törvényeKép Az én lábam is mintha nõtt volna 1 számot... majd kiderül. Ja én télen nem nagyon szeretnék babás lenni, hisezn most is olyan nehéz volt zoknit és zárt cipõt felvenni. Mert igy elvagyok, strandpapucsban mászkálok mindenhova. De ha úgy adódik majd legközelebb azért nem fogok nagyon bánkódniKép

Gratula a ficergõ babákhoz.

cupp
sasha
36+5

Kép
sasha

Haliho Kép

Timici ,
Vigyazz magatokra nagyon ! Remelem minden rendben lesz veletek ...

Sasha Kép

Te aztan jol bevasaroltal ! Olyan joooo ... en is, en is akarok ! Nekem meg eleg sok idom van hatra , igy a parom nem hagyja, hogy mindent egyszerre levadasszak Kép Pedig neha ugy elkap a vasarlasi laz !!! De ha most megveszek egyszerre mindent tenyleg nem marad a maradek 10 hetre semmi zsakmanynak valo Kép

Tudom, van egy ilyen topik , meg volt mar rola szo ... de , segitenetek legyszi, hogy megis mibol mennyi kell egy kezdo babakelengyehez ? Kicsit tanacstalan vagyok , ahany listat lattam - annyifele.
Leginkabb a ruhakkal vagyok gondban-miutan mi nem kapunk senkitol- mindent ujonnan kell megvegyek es hat fogalmam sincs mekkorat, hany db.-ot stb.Babu teli ( nov 23) lesz. Heeeeeelp !

kamelia
29+2
kamelia

Sziasztok!

Sokat olvasom a fórumot, nagyon tetszik, mert általában választ kapok a bennem felmerülõ kérdésekre, de most olyan probmlémával állok szemben, amirõl még nem olvastam és a segítségetekre lenne szükségem.
Kétgyermekes anyuka vagyok, a nagyobbik 1,5 éves a kisebbik 3 hetes. Az elsõvel sokat szenvedtem, mert nagyon bukott és nem csak evés után, hanem etetések közben is, de nem titulálták refluxosnak ezért gyógyszert nem kapott rá. Az orvos mindenféle trükköt javasolt, eredménytelenül. Így szenvedtem 7-8 hónapig. A másodikkal sem lett szerencsém. Úgy érzem, õ még jobban és többet bukik, de lehet, hogy csak kijöttem a gyakorlatból. Kérdésem az lenne, van-e köztetek valaki, akinél a pici már gyógyszert is kapott erre (valami cseppeket adnak) és ha igen, milyen eredménye van, mert ha ez segít abban, hogy hamarabb rendbejöjjön a gyomorszáj, akkor megváltás lenne a számomra, mivel a pici sokat szenved és ezzel én is.

Köszönöm
Pötyi
pötyi

Kamelia!

Kép
Én kaptam nagyon sok mindent szerencsére. Különbözõ méretüek. A legkisebb méretü ruhácskák az 56-os méretüek. Nekem aból alig van, praktikus okokbólKépKép Mivel ha legalább akkor lesz mint én (3300 g/59 cm) akkor már nem tudom ráadni...Szóval amiket én vettem az mind 62-68-as méretüek. Bodyból a hosszú ujjut tudnám ajánlani és min 6 db. Rugiból, egyéb pulcsikból is 6-6 db elég kezdésnek. (elvileg, nekem bodyból van vagy 20Kép igaz vettem vagy 3-at) Legalább 2 fürdõlepedõ, 2 lepedõ, 2 hálózsák, 1 téli overállszerüség aminek az alja zárt, azaz nincs lába. Textilpelenka kell min 20 db. Ezt tapasztalt gyakorló anyukáktól tudom. Meg vettünk egy pelenka anyagu nagy fürdõlepedõt a frottirok mellé. A frottir az elsõ hetekben bánthatja a baba bõrét, ezért én a frottir fölé rakom a pelenka anyagut. Az puha és a fottir meg jó nedvszivó. Ágynemüt mi 1-et vettünk, nincs rajta huzat, mert nem igényli. Egyelõre. Ha meglátsz jó olcsó rugit, vagy bodyt ne hagyd ki szerintem. Csak ne a legkisebb méretet vedd meg, mert lehet, hogy mire a kórházból kijössz már nem tudod ráadni, mert kinõtte. Az elsõ pár hónapban iszonyuan gyorsan nõnek! meg a pelenka is felvesz egy kicsit. Most nem nagyon jut az eszembe olyan sok minden, de ha elmész egy babaáruházba úgyis meglátod hogy mi is fog kelleni. Én mellszivót egyelõre nem veszek, mert reménykedem hogy azon szerencsések közé fogok tartozni akiknek nincs rá szüksége. De már a páromat elvittem mellszivó nézõbe és ki is néztem egy kézit amire ha szükségem lesz a kórházban akkor elszalad és megveszi. Az elsõ 2 hétben úgyis velünk lesz ezt már megbeszéltük. Zoknicskák nem nagyon fognak kelleni, max 3-4 db de a 00-as méretüt vedd meg. Az egyik eladó nekem ajánlotta kesztyü helyett, mert hogy olyan kicsi kesztyüt nem igen lehet kapni és amig olyan nagyon kicsi a körmeivel felsértheti az arcát.

Majd ha eszembe jut még valami akkor irok.
sasha

Kép
sasha

Pötyi!

Örülök, hogy olvasgatod a babanetetKép Én sajna nem tudok a kérdésedre válaszolni, hiszen még nincs meg a baba. Ajánlanám figyelmedbe Az elsõ napok, hetek topikot. Ott vannak a már megszült kismamák akik többnyire innen mentek át, talán õk többet tudnak a babás témáról. Persze köztük is vannak már gyakorló anyukák, de próbáld meg ott is, elvégre több szem többet látKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Írtam ma nektek egy kérdést, és sajna senki sem válaszolt Kép
Kérlek aki tud, vagy tapasztalt ez ügyben help, mert itt parázok.

köszike Kép
myssnia 17+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sasha,

Köszi Kép jegyzetelek ...
Amugy otthon mar bevasaroltam nehany dolgot, bodykat 62-es meretben. De pl.a rugdalozobol amiket otthon vettem 2db 56-osat az mindketto pluss. Namarmost utolag olvastam, hogy allitolag az nem jo ,mert nem szellozik annyira, belemelegszik a baba stb. Most hetvegen nezegettem a babacuccokat es megdobbenten tapasztaltam , hogy az osszes rugi plussbol volt. Most akkor hogyisvanez ?!?

Ja a masik, erdemes venni gumis alju lepedot a matrachoz?
Nekunk nem kokuszmatrac van, de valami hiperszuper-legatereszto(legalabbis az elado szerint Kép )...Kerdes ha erre rarakom a gumis lepedot akkor ugyebar ugyanugy nem szellozik mint egy hetkoznapi matrac, nem ?

Ja , s megegy , overallbol mekkorat erdemes venni ? Miutan teli babu igy biztos sokaig fog kelleni , de ha veszek egy 62-eset az nem lehet, hogy kicsi lesz ha meg ala is oltoztetem ?

Jaaaj , bocs a hulye kerdesekert de en aztan tenyleg nagyon kezdo vagyok a temaban. Valahogy amig nem voltam pocakos sose erdekeltek ezek a temak-akkor meg lett volna kitol ellesni, tanulni. Mostmeg kozel-s-tavol sehol egy kisbaba.
Igy meg azt is a babakonyvbol tudtam meg, hogy a rugi ala kising vagy body kell ... ( ne tessek kinevetni please ! ) Kép

kamelia
29+2
kamelia

Myssnia,

Nekem is voltak ilyen fajdalmaim de inkabb a hasam oldalan , eles szuro fajdalom ami nehany masodpercig tart. Meg nagyon az elejen talan a 10-en valahanyadik hetekben - azota szerencsere nem. Allitolag a mehtarto szalagok nyulnak lazulnak ilyenkor. Ha semmi mas nincs(gorcs , verzes stb) , akkor szerintem nem kell megijedni toluk. Csak nö a pocid Kép!

udv
kamelia
kamelia

Myssina!

Bocsi, pedig olvastam, de valahogy nem váalszoltamKép
Nekem amikor szurkál akkor alulról a hüvely felõl történik a méh felé. Igen olyan tüszurkálás késforgatás. Nekem ilyen csak pár hete van. Az hogy az elöl fekvõ lepénnyel össze függ-e azt nem tudom. Elvileg azt sem tudom miért van, de a dokim (34. héten.) hetete rendelt be utána méhszáj ellenõrzésre, nem nyilik e ki. De mondjuk én nagyon gyanus voltam már az elején is hiszen a 25. hét körül megrövidült a méhszáj és ezért 2 hetente mentem ellenõrzésre, meg magnéziumot kellett szedni meg majdnem 1 hónapot teljes ágynyugalomra voltam itélve... Szóval mondd el a dokidnak, ha legközelebb mész és pihizz sokat-sokat. Mivel minden nõ és terhesség más és más ezért nem kell feltétlen megijedned attól amit irtam. A dokival nézesd meg a méhszáj állapotát a biztonság kedvéért és mondd el neki.
Kising nem kell. Felesleges, hiszen a bodyval pont azt váltod ki. Sokkal praktikusabb is ha belegondolsz, hiszen a lába között patentos ami miatt nem csúszik fel a nyakába, mint a kising és a pelust is odafogja... Szóval azt én nem vettem. De tényleg kell bodi alája. Én a pamut hálózsákja alá is bodit, vagy vékony rugit adok majd rá, hiszen a panel nem olyan hü de jól fütött. Overallt mi a Kenguru Goldban vettünk. Kicsit nagy... 2 éves korig használhatóKép De mint fentebb irtam úgy cipzárazható, hogy legyen lába, vagy ne legyen lába (zsák legyen) Orkán anyagu, kaucnis. Kicsire összegyürhetõ, nem nehéz. És mivel hamar megnõ igy nem bánom, hogy ekkorát vettünk, eleinte még úgysem fog tudni elmászni benne, készõbb meg már...Kép Meg nem olyan hü de olcsó, hogy havonta vegyek neki overallt.
Legalább nem fog megfagyni, mert hogy én nem fogok télen a lakásban ülni az biztos. Majd megyünk ide oda, ha úgy adódik. Max sétálni egy kicsit és különben is van egy kutyám is akit napközbe én viszek le hiszen én vagyok itthon. Ha reggel a párom le is viszi a kutyot, akkor is délben és délután nekem kell levinni az esti elõtt...
De ezt az overallos dolgot ahogy érzed akkorát veszel amekkorát akarsz.

sasha
36+5

Kép
sasha

Valamit elrontottam és félreértettemKép

Elõször is Myssina!

Most nézem hogy hány hetes vagyKép Valamiért többenek gondoltalak, pedig oda van irvaKép Szóval hol is érzed? Oldalt? Alul? Ha alul érzed azt már leirtam. Ha oldalt akkor amit Kamelia irt az van. A méhtartó szalagok nyúlnak, hiszen a méhed növekszik és egyre feljebb-feljebb nõ a hasidban. Ez teljesen normális, ne ijedj meg. Bocsi ha elõzöleg meijesztettelek, nem szerettelek volna!!!!

Kamelia!

Az elõzõ hozzászólásomban amit Myssinának irtam ott van válasz Neked isKép Úgy kezdõdik hogy "Kising nem kell"KépKépKép
Kicsit megkutyultam a dolgokat, nézzétek el nekem oké?Kép

puszi
sasha
36+5

Kép
sasha

MindenkiKép
Egy barátnõm kérdezi, hogy ki kell-e várni a 3 hónapot a gyogyi elhagyása után. Én nem tudok neki érdemben nyilatkozni, mert én kivártam.
Ti hogy voltatok ezzel? Van valaki akinél rövidebb idõ telt el?
Persze tudom a dokik ált-ban azt mondják kell ennyi idõ, hogy a méh felkészüljön.
lolla

Sasha, Kamelia!

Nagyon köszönöm válaszaitokat. Nem alul érzem, hanem fentebb, és néha oldalt, úgyhogy bízok a szalagnyúlásokban. Kép A héten elmondom a dokinak, aki eddig semmi rosszat nem mondott, és a méhszájat is mindig zártnak diagnosztizálta.
Mégegyszer köszi, drágák vagytok! Kép

myssnia
17+4
myssnia
Budapest XI. kerület

myssniaKép
esetleg elõfordul akkor is ha tüsszentesz vagy köhögsz, vagy megfordulsz, nyújtózol? ha a válasz igen akkor valóban a szalagok mozgolódnak. nekem az 5. héten jelentkezett elõször, de még most is van folyamatosan, csak ritkábban.

lolla
13+0
lolla

Sziasztok!!

Most voltunk Kispapaval 16 hetes UHn! A doki mindent a legnagyobb rendben talalt, ugyhogy nagyon orulunk. A heten megyek valamikor AFPre, ha raszanom magam!
Ja es decemberre kaptunk idopontot 3D-s UHra. Nem is banom,hogy nem elobb,mert akkor mar tuti jo dolgokat fogunk latni!!! Kép Kép

Kangi
Neked mennyi vert vettek le?
De jo,hogy Te mar tul vagy rajta!! Kép

Szoval majd teszek egy-ket fotot a profilomba! Kép
Ami kicsit rossz volt,hogy buszon visszafele ismet elajultam...Kép De szerencsere kispapa most megfogott es leultetett. Igy nem zuhantam! Kép De mostmar minden ok. Ma mar 2 kavet ittam...Kép Pedig UTALOM!

Iancsa
Minden rendben veled? Nagyon reg irtaaaaalll! Kép

Norkini
16+2
norkini

Lolla!

Nem tudom, hogy ki kell e várni, mennyit kell várni. Én nem szedtem fogamzás gátlót, csak 17 évesen 1 hónapig. De mivel mindig elfelejtettem bevenni ezért abbahagytamKép
Elvileg az összes ilyen gyogyi hormonálisan gátolja meg a fogamzást, szóval a hormonháztartásnak rendbe kéne jönnie. Ha sikerül 3 hónapon belül teherbe esnie az tök jó. Vannak azonban olyanok akiknek több idõ kell, hogy a szervezete rendbe jöjjön.

Myssina!

Oké akkor tuti a méhtartó szalagocskák a bünösekKép Örölök, hogy sikerült megnyugodniKép

Norkini!

Ez az ájulosdi elég rossz lehet! Szerencséd volt,hogy kispapival voltál.Kép Nem tudod ezt megelõzni? Nem szoktad érezni, hogy mikor jön? Vagy reggelente ihatnál kis kávét... háthaKép
Én is megyek inni, mert el kell mennem a bankba, meg a postára és iszonyuan szédülök és álmos vagyok. Nem vagyok valami stabil mostKép

sasha

Kép
sasha

Lolla Kép

Nekem nem sikerült kivárnom a 3 hónapot, ugyanis a gyógyszer elhagyása után már egyáltalán nem jött meg. Gondolom már rögtön az elsõ alkalmak egyike sikeres volt Kép Ezért is nem tudják az utolsó vérzés alapján megállapítani a magzat korát. Egyébként egyelõre úgy néz ki, hogy minden teljesen rendben van Vele, teljesen egészséges. Azért persze jó lenne már saját szememmel is meggyõzõdni róla, hogy tényleg így van Kép Egyébként meg úgy hallottam, hogy már néhány hét is elég ahhoz, hogy kitisztuljon a szervezet. Van viszont olyan is, aki még a 3 hónapot is kevésnek tartja. Szóval nehéz ezen kiigazodni.

Tüni
24 (azért is Kép )
tüni

Lolla, Kép
Nekem azt mondtak, a gyogyszer abbahagyasa utan nem azt kell kivarni, hogy a hormon kiuruljon a szervezetbol, hanem, hogy a honapokra-evekre felfuggesztett sajat hormonhaztartasod ujra beinduljon es rendesen mukodjon.
Erazmusz szerint 3 ciklust (nem honapot!) kell varni, tobb mas doki szerint eleg egy ciklus is.
HA valaki gyogyszer mellett vagy rogton utana lesz terhes, szinte biztos, hogy akkor se lesz gond a babaval, de azert fo a biztonsag. KépKép

Norkini Kép
nem lehetne teaval/kaveval valamit tenni az ajulasaid ellen? Ez igy nem hangzik tul biztonsagosnak..Kép De tok jo, hogy UH-n mindent rendben talaltak. Kép

Sasha Kép
Te is igyal kavet, nehogy utkozben legyel rosszul! Kép

Gombóc
gombóc

Gomboc!

Már ittam, most csak beugrottam megint, mert olyan nehéz elszakadni innen, de mennem kellmert a bank csak 4-ig van nyitva...Kép
Már jobban is vagyok egyébként!!!Kép

cupp
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Mégegyszer köszi a válaszokat. Most beszéltem a dokimmal, és hát mit mondjak, valahogy úgy érzem nem törõdik eleget velem. Kép Az is lehet én várok sokat. Nem tudom. Egy hónapja nem voltam nála, mert szabin volt, most a héten meg nem volt már nála hely így azt mondta jövõhéten, a rendelõjébe, ahol csak "õ tud megvizsgálni". (nincs ultarhang)Kép Pedig már alig vártam, hogy mehessek ultrahangra, hogy megnézzem mennyit fejlõdött, és hasonlok.
Utolsó alkalommal még csak 5 cm volt, azóta mennyit nõhetett már a tökmag Kép
Azt hittem, ha maszek fogadok orvost, akkor többet törõdik velem. Úgy ment el szabira,hogy azt sem tudtam létezik AFP, ezt is tõletek tudom...
Most elszomórít, és bizonytalanít a helyzet. Na mindegy, nem fárasztalak benneteket, lehet csak én kombinálom túl.

Lolla!
Inkább spontán jönnek a szúrásos nyilalások, nem figyeltem arra, hogy mi van ha tüsszentek, pedig szoktam ezerrel. Kép

myssnia 17+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!
Pötyi,
talán még elolvasod itt. Mi voltunk nagyon bukósak, és azt javasolta a dokinéni, hogy sûrítsük az anyatejet rizsliszttel. Ezt egy ideig csináltuk, de nem sok eredménnyel (hozzá kell tennem kb. 5-6 hónapos volt a pici, ekkor már az sem használt volna, hogy megemeljük az ágy fejvégét, mert össze-vissza forgolódott benne. Tehát elõször ezt ajánlanám.)
Aztán kaptunk egy gyógyszert, ami nem csepp hanem gél, és egy adagolóval amit adnak hozzá kell a baba szájába "belõni". Ez meggyorsítja a tej útját. Egyébként van egy tápszer is kimondottan ilyen babáknak, sajnos nem tudom milyen fajta.
No, hát nekünk egyiktõl sem lett igazán jó, az uh pedig semmiféle eltérést nem mutatott. Egyszercsak elmúlt.
Aztán teltek-múltak a hetek, és rájöttem, hogy valszeg mitõl lehetett. Nyár eleje óta nem iszom tejet, kb. ettõl kezdve abbahagyta a bukást. Ez nem tûnt nekem fel, csak most múlt héten hósszú idõ óta 1x lecsúszott vacsorakor másfél pohár, éjszakai szopi után nem tudott aludni, mert ahas afájt, aztán meg reggel "megajándékozott" minket 3 akkora adaggal, hogy szerintem még az elõzõ napi is kijött belõle. Szóval nálunk egyértelmûen a tej a bûnös. Esetleg próbáld ki te is a tejmentességet.

Amúgy a tej elhagyását ajánlom mindenkinek a szoptatás alatt.

Myssnia,
én a helyedbe orvost váltanék, itt biztos sok jó orvost tudnak ajánlani a lányok. Én is váltottam a terhességem 20. hetétõl máshoz jártam, és nem bántam meg. Ha most nem szimpatikus 1-1 dolga, akkor mi lesz késõbb, amikor már élesbe megy a dolog. Fõleg, ha fizetsz is neki! Gondold meg!
Egyébként nálunk a védõnõ nyomta a kezembe a AFP-s papírt.

Bocs, hogy hosszú voltam.
Ágci

Kép
Ágci

Cinedit, Kamelia, Sasha:

Örülök, hogy Nálatok is szépnek lát Benneteket a kispapa :-). Helyes, remélem, Ti is meg vagytok elégedve magatokkal. Ti nem vagytok álmosak? Párom még mindig rengetegszer kimerült.

Hayim Apuka
hayimpapa

Norkini Kép

két kicsi fiolával vettek AFP-hez, nem tartott egy percig sem, szánd rá magad. Nálunk különben nem is kellett bejelentkezni a vérvételes pultnál (negyvenfös nyugdijas sor reggel 7-kor), hanem az AFP beutalóval egyböl 7-kor odaálltam a labor elé és be is kopogtam, és le is vették a vért, nehogy odaájuljak éhgyomorra Kép kérdezd meg, hogy nálatok is lehet-e igy, ne állj feleslegesen sorba!!! Mondjuk szegény nyögdijas nénikék rosszallóan néztek rám, hogy mit tobzódom bejelentés nélkül öelöttük, de nem zavartattam magam - egyszer hadd legyek már én is kivételezett! Kép

Lolla Kép
hormonháztartás miatt javasolják a három ciklust. Ha véletlenül becsúszik közben, az sem nagy baj, a mai tabletták már olyan alacsony hormontartalmúak, hogy ha tabletta mellett esne teherbe (mondjuk azért, mert antibiotikumot kell szednie és az kiüti a gyogyit), akkor is MINIMÁLIS lenne a kockázat. Viszont közvetlenül gyogyi után gyakorta ikrek jönnek Kép igy én a barátnöd helyében meggondolnám Kép bár akkor legalább egy adagon túlvan az ember Kép

Myssnia Kép
nekem is szokott döfködni, de csak alul. Most már tudom, hogy ha oldalt döfköd, az sem baj Kép

Pusz
Kangi
16+3
kangi

Myssnia,
Ne izgulj, valoszinuleg teljesen normalisak azok a nyilalasok, gondolj bele, mennyi minden valtozik most odabent. Az hagyjan, hogy a mehed novekszik, de ezzel egyidejuleg azok a szervek, amik utban vannak kenytelenek arrebb vandorolni! DE gondolom, inkabb azt erezheted, hogy a mehed tagul, a szalagok nyulnak!

En sosem hasznaltam gumis lepedot, szerintem ez meg egy csokeveny a multbol, amikor textilpelust hasznaltak, es gyakran atazott! Ezekbol az eldobhatokbol is kifolyik ugyan (vagy csak en vagyok ennyire bena???), de nem tul sok (csak epp annyi, hogy nyakig pisisek a babocak)! Attol feltem, hogy ha belefurja az arcat a baba az agyba, es meg nincs annyi ereje, hogy megemelje a fejecskejet, akkor megfullad a nejlontol. Ez persze lehet, hogy hulyeseg, es csak fobia. A masik, hogy olyan termeszetellenesen 'suhog, zizeg' tole az agy, nekem nem esne jol, ha nejlon lenne alattam!

Kisruhak: hosszu ujju body minden mennyisegben! Fogyoeszkoz, pl. ha jol lehanyja magat (amitol nemcsak nedves lesz, hanem irdatlan budos is), ki kell cserelni! Ha a kaki tul hig, van hogy egy keves kifolyik (foleg, amig sovany a baba, es a combik nem toltik ki a gumirozott reszt), vagy csak veletlenul beleer a ruha, peluscsere kozben, lehet maris cserelni! Sok kell belole!
Rugibol, mint mar egyszer irtam, szerintem legpraktikusabb az ujjatlan, felul vallreszen patentos, es az ujjas, hatul forditott T alakban zarodo! Utaltam azokat, ami a laba kozott patentolodik, mert folyton beleakad a baba labujja, raadasul tulsagosan szellos! De lehet, hogy valakinek ez jon be?! Kell meg egy-ket pamut sapi is, az elso hetekben meg akar otthonra is jo, de ha setalni mentek telen, a rendes nagy sapka alatt is jobb, ha egy puha pamut van!

Nemsokara mehetek a ferjemert, mert defektes lett a bringaja! Hogy fogunk beferni negyen+ a bicikli a kocsiba??? Mindjart lemegyek, es kiszerelek egy ulest, azzal is tobb hely lesz! Holnap amugy is IKEA-ba szandekozom menni Gyurival kettesben, es igy terhesen+ a keteves, veszunk egy haromajtos gardrobszekrenyt az eloszobaba! Klassz lesz, de elhataroztam, hogy nem leszek szivbajos, majd fogok valakit, aki segit bepakolni, es majd mosolyogva megkoszonom neki!

Zsuzsi
19 - jovo heten ilyenkor atlepunk a huszasokhoz!!!
zsuzsi74

Gomb,
mail ment.

MjMoni,
mail ment Neked is.

Gomb,Kamelia,kosziKép
ma egesz nap fekudtem eddig, csak miattatok kelek fel, nem birom ki. Remelem megbocsatotok erte!Kép

Gomb,
kutyimmal nincs gond, csak en most nem mehetek vele setalni, parom meg nem vallalja. Sajnalja ra az idot+allergias, igy most, hogy a legkondis lakasbol, legkondis kocsival elmegy a legkondis irodaban, meg csak csak elvan valahogy, de ha 15percnel tobbet van klevegon, halal. Sajna mar neha ott tart, hogy asztma szeru rohamok jonnek ra...Kép remelem a babu nem orokli tole. En szerencsere semmi ilyenben nem szenvedek. Viszont erdekes, hogy neki kek szeme van, gyonyoru! es teljesen jo, nekem barna, es -3,5es szemuveget/kontaklencset hordok. Ez ugye azert erdekes, mert mindig azt szoktak mondani, hogy a kek szem kenyes, gyenge, stb.Haaat...nem hiszem, hogy o lenne a kivetel.

Gomb, minnel hosszabb eletet a kutyidnak, en sajnos egy kutyust mar elsirattam(13eves volt), Sysy most 6 eves, remelem minnel tovabb egyutt leszunk.Vigyazz ra nagyon, olyan kis kiszolgaltatottak.

SashaKépez jo hir, hogy a kutyid ilyen jol birja a strapat, akkor nem lesz semmi gond a baboval sem. Parom unokaoccse es unokahuga mar az enyemet is letesztelte, o is jol vizsgazott.KépKépKép

Ja, kepzeljetek, annyit beszeltunk a terheskonyrol, kek konyvrol, hogy gondoltam megnezem mik az utolso beirasok. Akkor latom, hogy a Sotes kek konyvemet otthagytam a Soten.
Nem akartam elhinni, hogy ilyen hulye vagyok, az AFP eredmenyt elkertem, de a csaj nem adta vissza a kek konyvet, en meg hazajottem. Meg szerencse, hogy betettek a kartonomba. KISMAMAAGY!!!

Sasha,
Kamelianak irt esszedet kimasoltam. Jo lesz az meg, mikor rendezgetem a cuccokat es a mit kell meg venni listat keszitem.Kép

Myssnia,SashaKép
mig korhazban voltam en is ereztem nyillalast alulrol felfele, azt mondta ra a doki, hogy mikor a mehszalagok huzodnak akkor a nyillalas a nemiszervbe is kisugarozhat.KépKépKép
Sasha, neked ez mar nem mond sokat, hiszen lassan, mit lassan naprol napra itt a VEGE.Kép
Myssnia,ezek a fajasok teljesen normalisak, sot nekem a 17.heten annyira fajt, hogy fekudni is rossz volt. Ugyanis egy het alatt annyira gyorsan es sokat nott a baby, hogy a szalagok nem tudtak kovetni a novekedes utemet, hanem hirtelen nyultak meg. Szoval en is csak azt tudom mondani, amit Kamelia, ha nincs gorcs, verzes, akkor NO PANIC.

Most megyek, majd este meg benezek.
Pusssza,
Timici
20+3
Timici

LollaKép
Erazmusz topikjában volt erröl a gyógyszer elhagyásról szó.

A helyzet az, az, hogy igenis érdemes kivárni a 3 ciklust. Akármilyen kicsi is a hormontartalma egy gyógyszernek ki kell ürülnie a szervezetböl, hiszen mégis a peteérést akadályozza. És ha már erre képes az már igen nagy hormonális beavatkozás a szervezet normális müködésébe.

Akármit is mondanak az orvosok, hogy kis hormontartalmú meg ilyesmik! Nézd meg a lányokat, akik gyogyi szedés elött tökéletes peteérést produkáltak 28-30 napos ciklussal és most abbahagyás után egyszerüen képtelenek rá, a ciklusuk 50 napos és hasonlók. Ezt többek között a kis hormontartalmú gyógyszernek köszönhetik.

De persze nem azért vagyok itt, hogy riaszgassalak vagy bárkit is megriasszakKép

Erazmusz véleménye szerint, aki gyógyszerszedés alatt vagy után azonnal terhes lesz azzal a babával nem lesz gond, viszont, ha a következö vagy az azt követö ciklusban akkor megnö az esélye hangsúlyozom, hogy MEGNÖ és nem biztos, hogy születési rendellenessége lesz a pindúrnak.

Szóval a barátnöid ne legyenek türelmetlenek. Inkább várjanak még egy kicsit.

Üdv,
Moni
30
mj

ZSuzsiKép
mentettem a Te esszedet is ruha ugyben, olyan jo, hogy itt ennyit lehet tanulni. IMADOM. Jo vasarlast holnap az IKEAban, majd szoritok, hogy talalj valami kedves idegent, aki segit.Kép

Myssnia,
en is voltam igy az elejen a dokimmal, de szerencsere a 16.hettol mar normalisan kezelt. Addig szerintem nem igen vette komolyan a terhessegemet. Szabira o is szo nelkul elment, de a mobiljat mindig felveszi. Igy sikerult 2x is zavarnom szabi alatt, mikor beutaltak a korhazba.
Szerintem gondold vegig, hogy eddig osszessegeben milyenek a tapasztalataid es dontsd az alapjan, ne csak amiatt hagyd ott, hogy most nem csinal UH-t. Egy normalis terhesseg alatt 4 max.5 UHt csinalnak es hidd el ez eleg is. Az mas kerdes, hogy szeretjuk latni es megnyugtat a teny, hogy latom, mozog jol van. DE ez a mozi resze es nem az orvoslase. Ezert vannak mostban egyre tobben a magan Uh rendelok, akik abbol elnek, hogy a hozzank hasonlo, kivancsi, aggodo, stb. anyukalnak az UH mentes idoben ugyan draga penzert, de megmutatjak, amit latni szeretnenek, a KISBABAJUKAT. En eddig 2x voltam ilyen rendeloben es meg legalabb 1x szeretnek menni, de ez abszolut nem fugg orvostol.
Nyugodj meg, minden a legnagyobb rendben van, a mehszalagok feszulnek, no a babuli es ez igy kerek.KépKépKépKép

Pussza,
Timici
20+3
Timici

Szasztok!

Kataa, Myssina
még jó régen kérdeztétek, hogy ki a védõnõm: Dudásné Papp Ottília. Még nem láttam, pedig már ideje lenne. Csak félek, hogy jönni akar háztûznézni, mi meg épp lakásfelújítás közepén vagyunk, amúgy is hót nagy a rumli... Szóval inkább kerülöm. Kép

Myssina,
Kép néhány hete én is pont ezekrõl a fájásokról érdeklõdtem kétségbeesetten. De csak a baba növekedett, 1 hét alatt AKKORÁT nõtt a hasam utána, hogy csak na. Úgyhogy ne félj. Én egyébként 2 dokit is megkérdeztem, mindkettõ megnyugtatott, hogy amíg nem görcsösen vagy középen fáj, nincs vérzés, addig minden ok.

Nem tudom, hogy más is küzd-e miniméretû lakás-problémával, de láttam egy jó ötletet az IKEA katalógusban. Falra szerelhetõ, felhajtható pelenkázó, a fali részén sok-sok zsebbel. Nagyon jónak tûnik, egy baja van csak, hogy 20 e Ft. Én még gondolkozom rajta, idõm még van rá... Kép

Miszike
18+1
miszike

NiniKép Elmegyek a bankba és mire visszajövök, teleirtátotk a topikotKép

Myssina!

Ezért maradtam a körzeti nõgyogyinál a terhesgondozón. Sokkal jobban ellát, mint egyes magándokik és egy fillérbe nem kerül. Idáig minden egyes alkalommal mért vérnyomást, nézett méhszájat és szivhangot. Szerintem, ha nem tetszik keress másikat. Az ilyen hozzáállás nálam nem nyerõ. Még az is lehet, hogy lekési a szülésedet és csak a gátvarrásra ér oda mégis elkéri az x ezer tiszteletdiját...

Hayimpapa!

Hát az túlzás, hogy meg vagyok elégedve magammal, de felemelt fõvel megyek végig az utcán, mert tudom van aki szeret és igy is szép vagyok számáraKép
El kell keseritselek!Kép Lesz majd még rosszabb isKép Persze nem törvényszerü, de az utolsó pár hét (olyan6) nagyon rossz tud lenni. Dagadó boka, feszegetõ gyerkõc, a pocaktól nem fér el, a derék sajog és leszakad... emellett még a levegõt is úgy kell bekönyörögni a tüdõbe, hiszen a méh és a gyomor összenyomja jó alaposan ami azt eredményezi, hogy kisebb séta és kifulladok. Szóval azért jobb ha ilyenekre is felkészülszKép De mint mondtam, nem törvényszerü.

Zsuzsi!

Igen! Tényleg a kis sapikat el is felejtettem, pedig van belõle bõvenKép
Nekünk kókuszmatracunk van, és az átengedi teljesen a folyadékot. Tehát a lepedõ és a matrac közé nemkell semmi. Erre a párom megkérdi: Na az rendben de ha a matrac nem szivja be akkor hova fog folyni??? A szõnyegre? Igy vettünk egy PVC anyagú 100x120-as vékony lepedõszerüséget amit a matrac és kiságy közé raktam igy nem zizeg és nem csinál semmit csak van, de szerintem feleslegesenKépKép A lényeg, hogy a párom most már nyugodt, hogy a szõnyeg elvileg biztonságban vanKép

Timici!

Igen a kutyi levizsgázott, de a gyakorlat még hátra van, ugyanis más anyukák babóit nem fogtam még az ölemben, nem dédelgettem, nem velem vannak egész nap, és nem és nem és stb... szóval majd meglátjuk, hogy mit reagál a "trónfosztott" helyzetéhez. Pedig szerintem sejti, hogy valami lesz belõlemKép Mert minig szaglássza a pocakomat meg a cicimetKép Ébredés után nagyon érdekesnek találja a szagát, úgyhogy tuti van benne elõtejKép Meg mondom neki amikor a pocakomat szaglássza, hogy igen ott van benne a baba. A gyerekszobába meg nem mehet be! Van is rajta egy méter magas farácsos kis kapu,de oda eddig sem mehetett be szóval nem lesz gond. De akkor sem tudom még hogyan lesz. Nem zárhatom ki az életünkbõl és a baba életébõl sem. Olyan "anyás" az a kis "dög"KépKépKép

cuppi
sasha
36+5

Kép
sasha

Sziasztok!

Babaruhaügyben Zsuzsit tudom ismételni,Kép
6 kombidressz NAGYON kevés!Kép Volt, hogy egy nap alatt taccsratettünk annyit. Ugyanígy voltam a rugikkal, és a textilpelussal.
Gumilepedõt mi sem használtunk, soha nem is lett rá volna szükség. Lepedõbõl érdemes gumirozottat venni, nagyon egyszerû rátenni a matracra, és olyan szépen ráfeszül, nem gyûrõdik meg a baba alatt, akárhogy is ficánkol.
Kenguru Gold:
nekem az ottani fehér kombik nem váltak be, kinyúltak pár mosás után. A színesek valószinüleg jobb anyagból vannak, mert azokkal semmi gond nem volt. Bár ez lehet, hogy már változott, az utóbbi idõben nem vettem ott bodyt, Prince Oliverben utazunk, annak nagyon jó a minõsége, most vettem elõ a kicsiket, és olyanok, mintha újak lennének, pedig Malacka gyötörte õket rendesen.

Úgy látszik, nem csak az én pocóm szurkálódik... Bár most elég mozgalmas hétvégénk volt, szombaton esküvõn voltunk, és hiába nem maradtunk sokáig, nagyon elfáradtam, elõ is került a jóöreg magnesicitrici. Aztán vasárnap rohantam Malackáért a szüleimhez, és a kapuban már annyira csak a porontyomra tudtam figyelni, hogy sikerült lezúznom a lökhárítót.KépKépKép
Ettõl persze jól kiborultam, a hasam is elkezdett keményedni, ráadásul Malacka megijedt, és õ is elkezdett sírni, együtt bõgtünk a kertben. A szomszédok biztos nem értették, hogy mi bajunk van. Tanulság, 2 nap gyerekelvonás után nem szabad autóba ülnöm...
Pusz mindenkinek
Zulu
27+4

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Timici, Miszike, Zsuszi, Kangi, Sasha, és mindenki!

Mégkétszer Kép köszi a válaszokat. Sok-sok megnyugtató szó volt. Szerencsére nincs semmiféle görcs, és vérzés. Viszont az elmúlt napokban, igencsak látványosan nõtt a pocak, akkor biztos azért Kép Most már csak mozognia kellenne a kis Francosnak, mert nagyon csendben van. Azt szeretném, ha dühöngne a méhemben, és jelezne mielõbb. Kép

Timici!
A dokival kapcsolatban lehet igazad van, és ismerek is olyan kismamát, aki eddigi 8 hónap alatt csak 3szor volt UH.
Meglátom mi lesz a jövõhéten, addig várok türelmesen. Ettõl
függetlenül érdekelne UH rendelõ címe. Kép

Miszike!

Ismerem a Dudásné Papp Ottíliát, szerintem õ helyettesítette az enyémet. Legalább is azt hiszem.
Mikor találkoztam vele, nekem is azt tünk ki szavaiból,
hogy eljönne szívesen egy kis "családlátogatásra". Vrrr... Kép Megkérdezhetem, hogy merre laksz? Én a Lónyaiban.

myssnia 17+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sasha! Kép Kép Kép
myssnia
Budapest XI. kerület

Sasha! Kép Kép Kép
aranyosan fogalmaztál
myssnia
Budapest XI. kerület

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: