A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

HariKép

Én valóban elejétől fogva előre elkészítem kb. 40 fokosra lehűtött forralt vízben a tápszert és utána beteszem a hütőbe.
És megmondom őszintén hogy már a napi adagot így elkészítem előre nem csak az éjjelit.
És akkor csak kikapom és megmelegítem.
Amúgy elég csak lanygosra melegíteni mert a doki nekem azt mondta nem kell hogy meleg legyen mert akkor csak kényesebb lesz a hidegre később(könnyebben megfájdul a torkija stb.)

Remélem tudtam segíteni.

Ja és kb 100-as adagokat készítettem 1 hónappal ezelőtt és abból annyit evett cici után amennyit kívánt még.
Volt hogy 50ml volt volt hogy 100ml.Kép

MegannKép
Nézd meg még egyszer az RS.benKép

Tényleg sokmindenben hasonlítunkKépKépKépKép
Megyek mert nyűgi ma megint a kiscsaj, szerintem popcorntól sajnos amit megint ettem tegnap este.....
Szerintetek lehet attól????

Jó éjt!!!!Kép

Mea
mea

Konakiont akkor kell adni ha több az anyatej mint a tápszer.Tehát én nem adok.

Mea
mea

Mea, és a D vita mint? És hogy forralod a vizet még azt mondd meg. Én lábosban, de utána olyan "zavaros" a teteje.

Megann, dehogy veszem tolakodásnak, ha válaszolsz a kérdésemreKép Azért Meát kérdeztem, mert tudtam, hogy ő tuti tud válaszolni, de minden válaszra kiváncsi vagyok természetesen.

Most pl. fürdetés után, amit végigordított, pedig eddig imádta, szoptattam, de csak 40-et szopottKép Most megcsináltam a tápot, erre bealudt, de szerintem csak pár percre. Viszont a táp ott sasol a konyhában, Lilire várvaKép De ezek után akkor nem öntöm ki, majd megmelegítem, ha felébredt. És én bevallom férfiasan, a mikróban szoktam.

Szerintetek miért van az, hogy a hordozójában tud aludni tök nyugisan akár 4 órát is napközben, viszont ha kiteszem akár melyik ágyba akkor iszonyú nyugtalanul alszik és csak 1-2 órát. De hát éjszaka mégsem altathatom ebben a szarban, már így is túl sokat van benne szerintem. Egyedül a babakocsiban viseli el, ha egyenesen kell aludnia, de csak ha tolom. Ráadásul folyamatosan, nem csak úgy ide-oda, az nem elég neki. Most is a nagyágyon fekszik, de látszik, hogy nem alszik túl mélyen, és mocorog nagyon. Előbb utóbb felébreszti ezzel saját magát. Próbáltam a Rókica féle bebugyolálást, de akkor meg ordít, mert zavarja, hogy nem tudja mozgatni a lábát meg a kezeit. Szóval nem egyszerű. Én nem szeretnék egész éjjel fent lenni mindig.

Kép
Kép
hari

Ez a mit ehetünk kérdés is kikészít. Állandóan attól félek, hogy amit eszem az nem jó a babának. Lassan alig eszem már. Most 2 kg-al vagyok több, mint terhesség előtt. Eddig pl. imádtam a madártejet, de akkor most már azt sem merek enni, mert lehet hogy attól is fáj a pocija szegénynek. Nem tudom Anyu milyen tejből csinálja. Gyümölcsökből mit lehet enni? És gyümölcslét milyet lehet inni? Komolyan azt gondolom néha,hogy túl aggodalmas vagyok, de nem tehetek róla. Most pl. már vacsorára sem tudom mit fogok enni. Van itthon finom pörkölt, bográcsban készült, a barátnőmék hozták tegnap. De kicsit erős, nem nagyon, viszont akkor most már azt sem merem enni.

Ráadásul még mindig iszonyú hasmenésem van, azt gondoltam hogy a sok antibiotikum miatt amit szedtem, de most már elég rég nem szedek és kaptam valami granulátumot is, amitől elvileg meg kellett volna szünnie, de nem így történt. De olyan komolyat képzeljetek el, hogy van hogy a WC-ig sem érek el (bocsi). Iszonyú kellemetlen dolog ez.
Kicsit megint negatív vagyok, de remélem majd megint jön valami jobb időszak.

Kép
Kép
hari

Duda,
nálunk ez nem a 3hós lesz...az tuti...azt mondta a dokinéni, hogy a 3hós a sima Infanrix. nem puskázott el valamit a dokinénid? egy csaj is ilyet akart beadatni a gyerekének 3hósra és a dokinő hazaküldte, mert a patikában rosszul adták neki oda...
Na mindegy. nekem Lilla holnap sima infanrixet kap.

Megann!
ez nagyon gáz!!!én ilyen rémálmokat álmodok néha anyóssalKép neked meg valóra váltKép én álmomban mindÍg kivágom az anyóst de élőben én sem tudtam volna mit mondani döbbenetemben,az biztos!
Szegény drágám, próbálj nem gondolni a történtekre és legközelebb szépen mentsd ki magad a családi buli alól!ez aztán nem hiányzik sem Lénának sem neked!!!

Csikken:
ja.
én a hordozóban viszem ki a babámat mostanában és nagyon imádja és nekem is király mert kicsi Így a babakocsi és ügyes és baromi jól tudok alulra pakolni!
Kép
rátehető a tető és ezt a kisebb helyet, a hordozóját sokkal jobban be tudja melegÍteni magának, mint a nagy-nagy roan kocsit, ma meg jól be is van bugyolálva, baromi jókat alszik benne, nem fúj rá a szél és valamilyen oknál fogva az emésztése is jobb, mindÍg mikor hazaérünk, állati nagyot tud benne kakilniKép
mondjuk az emberek persze aszalnak rajta, hogy hogy néz ki a kocsi, én csak ufókaszninak nevezem Így...

Ildi!
te nem tudod ráapplikálni a tetőt a hordozó fölé?

Benianyu,
Palika, az a 3éves, a pár féltestvére apáról.az anyja a kisfiúnak egy nagy bunkó...én is mondtam volna neki szÍvem szerint, hogy talán tanÍtsa meg a fiát arra, hogy a könyv érték és nem csak széttépni lehet...ja, azt is mondta, hogy Palika inkább videozik...és tényleg...láttam is, hogy a gyerek vasárnapi programja az volt, hogy dvd-zett a kocsijuk hátsó ülésén...mert ahhoz ugye semmi képzelőerő nem szükségeltetik...az anyja meg mellette olvasott valami magazint...

Dudukly,
köszi, hogy Írtál, remélem is, hogy Lillát majd rá tudom nevelni a könyv szeretetére, én szeretem nagyon a könyveket,és olyan szép mesekönyvek vannak.
na meg szomszédban mindÍg előttem van az, milyen anya nem akarok lenniKép!

Angelani!
jóég! ez nagyon durva!!!bocs, ha semmi közöm hozzá, nem kell válaszolnod és nem akarlak megsérteni sem indiszkrét módon kÍváncsiskodni, de megkérdezem. Anyukád bántaná a kicsit? hogyhogy ennyire féltened kell tőle? én meg pont úgy vagyok, hogy csak a saját anyámra merem úgy rábÍzni a gyerekemet, hogy nem vagyok a házban.
de gondolom jó okod van rá!
ez rettenetes, hogy úgy kell élned/élnetek, hogy rettegésben élsz.

-lányom nem tudja, hogyan szopizza az ujjátKép olyan kis makiKép most keresztben van a szájában a hüvelykujja és nyalogatja és tanácstalat képet vág, szétröhögöm magam rajtaKép-

Puszka, Zsó és Lilla ujjszopizóbajnokom
zsofy

Duda,
nálunk ez nem a 3hós lesz...az tuti...azt mondta a dokinéni, hogy a 3hós a sima Infanrix. nem puskázott el valamit a dokinénid? egy csaj is ilyet akart beadatni a gyerekének 3hósra és a dokinő hazaküldte, mert a patikában rosszul adták neki oda...
Na mindegy. nekem Lilla holnap sima infanrixet kap.

Megann!
ez nagyon gáz!!!én ilyen rémálmokat álmodok néha anyóssalKép neked meg valóra váltKép én álmomban mindÍg kivágom az anyóst de élőben én sem tudtam volna mit mondani döbbenetemben,az biztos!
Szegény drágám, próbálj nem gondolni a történtekre és legközelebb szépen mentsd ki magad a családi buli alól!ez aztán nem hiányzik sem Lénának sem neked!!!

Csikken:
ja.
én a hordozóban viszem ki a babámat mostanában és nagyon imádja és nekem is király mert kicsi Így a babakocsi és ügyes és baromi jól tudok alulra pakolni!

rátehető a tető és ezt a kisebb helyet, a hordozóját sokkal jobban be tudja melegÍteni magának, mint a nagy-nagy roan kocsit, ma meg jól be is van bugyolálva, baromi jókat alszik benne, nem fúj rá a szél és valamilyen oknál fogva az emésztése is jobb, mindÍg mikor hazaérünk, állati nagyot tud benne kakilniKép
mondjuk az emberek persze aszalnak rajta, hogy hogy néz ki a kocsi, én csak ufókaszninak nevezem Így...

Ildi!
te nem tudod ráapplikálni a tetőt a hordozó fölé?

Benianyu,
Palika, az a 3éves, a pár féltestvére apáról.az anyja a kisfiúnak egy nagy bunkó...én is mondtam volna neki szÍvem szerint, hogy talán tanÍtsa meg a fiát arra, hogy a könyv érték és nem csak széttépni lehet...ja, azt is mondta, hogy Palika inkább videozik...és tényleg...láttam is, hogy a gyerek vasárnapi programja az volt, hogy dvd-zett a kocsijuk hátsó ülésén...mert ahhoz ugye semmi képzelőerő nem szükségeltetik...az anyja meg mellette olvasott valami magazint...

Dudukly,
köszi, hogy Írtál, remélem is, hogy Lillát majd rá tudom nevelni a könyv szeretetére, én szeretem nagyon a könyveket,és olyan szép mesekönyvek vannak.
na meg szomszédban mindÍg előttem van az, milyen anya nem akarok lenniKép!

Angelani!
jóég! ez nagyon durva!!!bocs, ha semmi közöm hozzá, nem kell válaszolnod és nem akarlak megsérteni sem indiszkrét módon kÍváncsiskodni, de megkérdezem. Anyukád bántaná a kicsit? hogyhogy ennyire féltened kell tőle? én meg pont úgy vagyok, hogy csak a saját anyámra merem úgy rábÍzni a gyerekemet, hogy nem vagyok a házban.
de gondolom jó okod van rá!
ez rettenetes, hogy úgy kell élned/élnetek, hogy rettegésben élsz.

-lányom nem tudja, hogyan szopizza az ujjátKép olyan kis makiKép most keresztben van a szájában a hüvelykujja és nyalogatja és tanácstalat képet vág, szétröhögöm magam rajtaKép-

Puszka, Zsó és Lilla ujjszopizóbajnokom
zsofy

Hari,
szerintem azért mert nem természetes neki ez a "kisimult" testhelyzet. a hordozóban összekuporodik mint az anyaméhben, ha kinyúlik az ágyon, nem rajonganak az izmai szerintem.
Próbáltad már oldaltfekve meg hason altatni?
zsofy

Hari!!!
Vegyál Normaflore-t!!!
zsofy

Zsofy, mi az a normaflore?

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Zsófy! Rá tudom tenni én is a tetejét a hordozóra, meg a lábzsákját (vagy nem tudom hogy hívják, azt a részét, ami befedi a mózest) de szerintem, a mózes akkor is melegebb, mint ez így. Egyébként ha a hordozó van a vázon, tényleg minden ember úgy nézegeti, mintha valami UFÓ jármű lenne. Meg állandóan azt mondják, hogy Jééé milyen kicsi babakocsi Kép Kép Jót szoktam magamban röhögni.

Mivel ma alvós, jófiús napunk volt, úgy gondoltam megpróbáljuk a kiságyat. Lehúztam a kispárnámról a huzatot, és azt tettem a feje alá. Kb. 10 perce van a kiságyban a másik szobában. Nem sír. Mondjuk nem is alszik.
Kíváncsi vagyok, mi lesz a vége Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

And, Titii! Köszi szépen a fordítást!

Kép
vrucsincá

az összes fényképkeretbe Esztifényképek vannak végreKép már tudom mit kérek mindenkitől karácsonyra: fényképkeretetKép

tudjátok ki jön hozzánk látogatóba jövő szombaton?! hát én semKép a férj valami rokona, akiről még nem is hallottam, pedig 3 éve házasok vagyunk és 5 éve ismerem, és azt gondoltam mindenkiről tudok... férj is ezer éve, ha találkozott velük. én nem értem miért akarják Esztit látni? persze nem csinálpok balhét, mert férj arcán is az a döbbenet volt, mint az enyémen, de jön a keresztanyja is (mármint férjjé), őt meg bírom. na mindegy, túl leszünk rajta. tényleg meg is kérdezem férjet, vannak-e még rokonai, akikről még nem tudokKép

Zsofy, jó, hogy nem ment a géped debrecenbeKép

KépKép
KépKép
and

ma nem bírtam ébren tartani Esztit, és én sem aludtamKép éjjeltől már előre félek. most is alszik, nem merem felébreszteni, mert utána hajnali 3-ig tuti sírás vanKép
nem megy ez nekem.

Vrucsincá!!
hogy álltok az esti szopival? én is kezdem úgy érezni, hogy estére kevés a tejcsi. legalábbis tegnap este tuti kevés volt nekiKép még lett volna benne, de már nem volt türelme kiszívni, úgy sajnáltam szegénykét. lehet, hogy azért ordít, mert éhes??KépKépKép eddig ez fel sem vetődött bennem, éjjel is többször szopizott és megnyugodott utána - egy ideig. és gyarapodott eddig tök jól. (egy hónap alatt 1 kg-ot hízott)

KépKép
KépKép
and

And! Nálunk most pár napja rendeződött a helyzet, sokat volt cicin és nyilván csinált magának annyi tejcsit, ami elegendő. Ennek nagyon örülök, mert nagyon gáz volt a tejcsimelegítés, kanalazgatás esténként. Ezért is vettem a cumisüvegmelegítőt, de szerencsére még a dobozában áll.
Egyébként Oli is azt csinálta, hogy volt még a ciciben tej, de nem volt hajlandó kiszívni, inkább bömbölt.
Ha gyarapszik rendesen, akkor nincs gond, nekem ezt mondták.

Olikám elaludt a kiságyban Kép
Nagyon remélem, hogy éjszaka nem fog felébredni, mert egyébként nem szokott.
Na megyek is, és végre egy jót csicsikálok, anélkül, hogy egy 60 centis csomag karatézna és szörcsögne mellettem Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Sziasztok! Kép

Képzeljétek, ma moziban voltunk Apával. Olyan jó volt egy kis kikapcsolódás! A gyerkőcöket a szüleimnél hagytuk. Jó nagy segítség, hogy simán bevállalják mind a kettőt. Kicsit izgultam, hogy Dani kérni fogja-e a lefejt tejet cumisüvegből. Simán megitta, sőt 100 ml még kevés is volt neki, pedig még csak egy hónapos. Én nem mérem, hogy mennyit eszik, ezek szerint 100-nál többet. Persze lett volna még neki a mélyhűtőben, de már várhatóak voltunk vissza, így a desszertet ciciből kapta, amit nem is bántam, mert már feszültek rendesen. Épp most fejem, megint egykezes vagyok.
Amúgy a film aranyos volt, "Egy szoknya, egy nadrág". Főleg, mert a főszereplő a Rudolf Péter, aki a kedvenc színészem.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Ildi,
Hajrá, hogy Oli aludjon a kiságyban!

Nekem nem 60 centis csomag szokott karatézni, hanem a 106 centis és 16 kilós, aki néha átjön éjjel. Kép

benianyu

Uxi!!
mi a helyzet??

KépKép
KépKép
and

benianyu: először nem értettem, hogy lehet már 100 centis a DaniKép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

ZsófyKép

köszi-köszi-kösziKépTudtodon kívül segítettélKép
Kipróbáltam, hogy mikor már látom Dávidon ,hogy nagyon álmos-csak hasra fordítomKépÉÉÉÉÉÉÉS ELALUDTKépKépKépKépKépKép mAGÁTÓLKép hURRÁKép

Pedig nagyon féltem a mai estétől.Tegnap hajnal fél 3 kor aludt elKépKépKép
Tudom is ,hogy miért.
Nálunk is vendégek voltak.! 4 gyerek + 4 felnőtt!
Jöttek babanézőbeKép
Volt nagy hangzavar.De érdekes amíg itt voltak addíg kisangyalt játszott. Csöndben volt aztán aludt a hangzavarbanKép
Na de ahogy elmentekKépKépKép Kezdődött a " 3. műszak,,KépKép

Ma meg mi voltunk vendégségben ,először anyóséknál ,aztán anyuméknál.
Minkét helyen több mint 10-en voltunk .Tesók ,gyerekek...( ismét hangzavar)
Mindenki gügyögött, magyarázott, jópofizott szegény gyereknek.Azt sem tudta hova nézzen!

MegannKép

Én is megkaptam a magamét.,hogy: -túl aggodalmaskodó vagyok, el van kényeztetve a gyerek, nem kell mindíg kézben lennie( Itthon nincs is, mert nincs megijedve 1000embertől!!!)
nyugodtan hagyjam csak sírni... biztos éhes..
Mindenki puszilgattaKépKép kézbe akarta venniKépKép
Már sík ideg voltam.
Kértem ,hogy a kezére ne adjanak puszit ,mert mindíg a szájában van, erre mindenki oda adtaKépKépKép

A legjobban apámra rágtam beKép aki kissé beborozott. És miután taknyolt egy nagyot kint a robogóval, mindenáron dajkálni akarta a gyereketKépKép
Mondtam neki ,hogy magát sem bírja megtartani ,nemhogy a gyereket. Megsértődött.

Ja meg mikor altattam a gyereket , ők akkor kaj-kaj oztak neki.
Mikor meg már felébredt ,csak még kicsit nyügi volt -akkor altatódalt kezdett neki énekelniKép
szóval ,elegem van nekem is ebből a hétvégéből!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anyós tőlem mindíg aggodalmaskodva kérdezi:
-Csilla, van elég tejed????????
Én meg mindíg azt válaszolom ,hogy szerinted éheztetem????????
(6150gr)

Na most én is panaszkodtam egy sort.
Remélem nem baj.
csillam

Vrucsincá: nagyon jó gyerek ez az OliKépKép

Benianyu, Te olyan ügyes vagy! hogy már moziban is voltatok, meg már dolgozol is, és 2 gyerek, én alig csinálok vmit és úgy érzem megszakadokKép

elirogatok így itt, reggelre haladó felhasználó leszekKép asszem Eszti azt már nem várja meg, devett egy kicsit és már megint alszik.. itt a kezemben. a gusztustalan, fránya vacak undorító stb herpesz miatt nem tudok neki puszit adniKépKépKépKép most itt szagolgatom a buksijátKép ráadásul a nagy kapálózásokba néha hozzáér a számhoz, akkor usgyi kézmosás, ha elkapja én kivágatom a számból a herpesztKép

KépKép
KépKép
and

Benianyu,
tökjó, hogy ki tudtál kapcsolódni a férjeddelKép!!!
apa ma jött velünk sétálni mielőtt elment.én annak örültem.

Ildi,
teszel nekem egy képet milyen a te ufójárműved?
a nagy hidegben én is bebugyolálom ezerrel a roan-ban, az olyan, mintha mózeses lenne, lábzsákkal. a hordozóban csak addig viszem én is amÍg legalább 8fok van kinn és nincsen szél!Kép

And,Kép
nagyon aranyos eszti és milyen ügyesen tartja magát!
a normaflore olyan cucc, amit antibiotikum mellé kell inni, antibiotikumrezidens baktériumokat tartalmaz,hogy az antibaci ne tegye tönkre a bélflórát. Lilla is kapta amÍg antibiotikumos kúpot kellett neki adnom.

hjajj csajok!
annyira boldoggá tesz engem LillaKép olyan hülye vagyok, de ma is sÍrtam, mert ránéztem és arra gondoltam, hogy még soha nem láttam gyönyörűbb dolgot a lányom mosolygásánálKép és hogy milyen csodálatos ez a picike ember meg hogy én belehalnék, ha baja esne és nagyon kinyÍrnám az olyan szemeteket akik bántják a kicsi babákatKépKép
zsofy

Angelani,
Sajnálom én is, hogy ilyen körülmények között éltek. Eléggé megkeserítheti az életeteket ez a szörnyű viszony. Kép Kitartás! Próbálj ne idegeskedni és egyél!!!
Köszi a kérdést, Beni jól van. Nagy csibész még mindig. Ma jót fociztunk, amíg Dani a babakocsiban aludt a levegőn. Egész terhesség alatt erre várt, mert pocakkal nem tudtam vele focizni.

Innivaló - én szoktam főzni almából kompótot és azt turmixolom össze mirelit meggyel. Nem annyira rostos, E mentes és finom. Kép

Megann, Mea
Mi is az RS-ben vettük a bútorunk elég nagy részét. Egyébként a Szigedi nevű boltban is nagyrészt fenyőbútorok vannak. Ez a Lehel úton van, azon a sarkon, ami a piachoz vezet.

Hari,
Én is nagyon sokat agyalok ezen a mit együnk témán. A felfújós dolgokat, bab, káposzta stb. temészetesen kerülöm. Tejet is max 3 decit iszom egy nap, de ezen kívül szoktam enni joghurtot és kefírt, vagy pl. tökmagot. De nem tudom, hogy mi az ami nem jó. Dani nem kifejezetten hasfájós, az arcán jöttek ki pöttyök, amik hamar elmúlnak, aztán másnap jönnek újak. Kép

Zsófy,
Ufókaszni királyul néz ki. Kép

Mentem fürdeni, de gép még nem kikapcs, majd még visszalesek.
Puszi

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Hétvégén nem voltunk itthon, nem tudtam netezni. Hááááát, nem semmi, micsoda adag gyűlik össze két nap alatt, nem győztem visszaolvasni.

Képzeljétek, (hál'istennek) már ott tartunk, hogy Gergő elalszik fél9 - 9 körül, és egyre később kel fel. Pár napig reggel 5-kor, ma meg fél6-kor kelt. Alig hittem a szememnek, mikor ránéztem az órára.

Viszont eszméletlen, hogy milyen kis bőgős lett ez a gyerek. Kezdek kétségbe esni... Kép
Mindig akkor kezd el hisztizni, ha éppen nem foglalkozik vele senki.
Komolyan mondom, ha egy-egy hosszabb "játszás" után egy kicsit mennék a dolgomra, egész egyszerűen elkezd hisztizni. És nem ám csak addig, amíg vissza nem megyek hozzá... Á, nem!
Olyan szinten felhergeli magát, hogy ordít, mint akit nyúznak, és SEHOGY NEM TUDOM megvígasztalni.
Egyszerűen nem hiszem el!

NÁlunk még soha nem fodult elő, hogy mondjuk 2 -2,5 órát is el van magában.
Jó, ha leteszem, egy darabig mindenképpen elvan, hangosan kurjongat, meg a lápmához "beszél", de aztán megunja, és jön a cirkusz.

És ehhez még jön az is, hogy továbbra sem alszik 1 PERCET SEM!!!!!!! napközben (csak, ha sétálunk, a babakocsiban).
Teljesen kivagyok, mert soxor látom rajta, hogy fáradt, és szerintem olyankor már attól sír.
De ha kézben el is alszik, akkor vagy elkezd kapálódzni, és attól ébred fel kb. 5 perc múlva, vagy ha nem , akkor mondjuk fél óra múlva már nem bírom tartani, és leteszem. És akkor sem alszik, 1-2 percen belül felébred, és kezdődik a sírás újra.

Most mondjátok meg, mi a francot csináljak? Már kezdek teljesen kétségbe esni, hogy nincs-e valami baja ennek a gyereknek????? Kép

kuha

Kép
kuha

CsillamKép üdv a vasárnapi panaszklubbanKép

szegény gyerkőckék, hogy miket ki nem bírnak!

KépKép
KépKép
and

Csillám,
ez gázKép én csak emiatt örülök néha, hogy távol van a népes családKép bár itt anyós 20 emberrel felér...Lillát bezzeg még hiába pakolgatom hasra, esze ágában sics aludni, csk nyafizikKép...
zsofy

Kuha!
nekem meg pont az a bajom, hogy áll. alszik. nincs vmi baja ennek a gyereknek?Kép
a hasrafektetést próbáltad?

kajaügy: én nem iszom már tejet, nem eszem még joghurtot sem, rostosat sem iszom. csak vizet, 2 napig laktoerbet sem ittam, hátha. semmi puffasztó. az Esztinek mégis fáj a pocijaKép

Zsofy: kösziKép a mosolyt várom én is nagyon!!

KépKép
KépKép
and

AndKép

Tudnék én ám többet is panaszkodni!!!Kép
Csak arra is alig van időm ,hogy elolvassam amiket írtokKép
Pedig milyen jó is lenne valakinek kiönteni néha a lelkem!

Én csak csodálni tudom a 2-3 gyerekes anyukákat,akinek még van ideje írni isKép
Le a kalappal!!Kép De ténylegKép
Hogy a fenébe csináljátok???

Na mind 1 Kép
Egyenlőre annak örülök ,hogy Dávidka már fél 9 óta alszikKép
Remélem nem ébred fel ha mellé fekszünkKép

Na mindenkinek szebb holnapotKép

Jó éjtKép

Csilla
csillam

Szép estét!

Benianyu!

De jó Nektek! Irigykedem a mozi miatt! Kép Kép

Nem tudom hogyan lesz, de nálunk megint áll a bál, Viki baba fél 10-kor evett és szokás szerint nem aludt be, ígyvalószínű a műsor a köv. etetésig kb. éjfélig. Aztán kiűjul. Kép Remélem. Kép

And!

És mikor kell ennie legközelebb Esztinek? Üdv. az ájszakázók között. Kép
Én is visszanézek mág, de közben átvállalom férjtől Vikit. Kép

Dóri & Viki, aki holnap 1 HÓNAPOS!! Kép
Vendég

Duda!

Mi 2 hósnak is ezt kaptuk és ez lesz a 3 hós is, remélem mi is megússzuk ennyivel!

Én azért remélem most már ez marad ha ezzel keztdtük el oltatni .

Jó éjt !
Titi
titii

Basszus, nagyon fáj a pocija.. Kép Pedig kapott Infacolt is. Kép Lószart sem ér. Kép
Vendég

Benianyu,
te tényleg szupermami vagy!!!annyi mindent csinálsz!Telepatikusan kérlek altasd el a nyafogómatKép! hátha sikerül mert mostanában folyton csak éjfélkor alszik el...nem lesz ez Így jó...

Csillám,
én most fogom kezdeni a hasrafordÍtgatást...

Angelani,
nálunk a másik szoba most üres és van benne nagy franciaággyá kinyitható kanapéKép
gyertek el egy kis nyaralásra hozzánk!egyedül vagyok...csak az a baj, hogy messze, békéscsabánKép
zsofy

And,
Köszi a dicséretet. Írtam a múltkor, hogy állandóan pörgök, így vagyok programozva. Emiatt jut idő mindenre. Kép
Kb. hány centit nőnek a babák egy hónap alatt? 2-3-mat? Dani 55 körül lehet, de ő még nem tud a saját ágyából átköltözni, kutyával és alvóspelussal, csak a bátyja. Kép

Zsóf
Én is szoktam csak úgy gyönyörködni a gyerekekben. Az olyan jóóóóóó! Nem is tudom, hogy lehet gyerek nélkül élni. Sőt, most már azt mondom, hogy két gyerek nélkül nem érdemes.

Kuha,
Már kezdtem irigykedni, hogy milyen jó éjszakáitok vannak, de az nagyon rossz lehet, hogy Gergő nem alszik napközben. Neki is, mert ahhoz még kicsi, hogy ne aludjon és neked is, mert nem tudsz semmit csinálni.

Nekem azt hiszem nagy szerencsém van rokonság ügyben. A szüleim nagyon sokat segítenek, most is bevállalták simán a két gyereket és előtte még egy háromfogásos ebédet is kaptunk! Kép Kép Kép
A férjem szülei nem élnek, az anyukáját nem is ismertem, az apukáját is csak, mikor már kórházban volt. Így nincs se anyós, se após. Bár, lehet, hogy ők kedvesek lettek volna...

Most megyek aludni, kb. 1-ig érdemes lefeküdni, az még két és fél óra alvás!

Jó éjt!
Benianyu

benianyu

Zsóf!
Itt megy a telepatikus altató Lillának! Kép Kép Kép

benianyu

hurrá, Lillát végre hasratettem és elaludt ő is!!!
nagon kiakaszt, ha sÍrKép egész nap nem hagytam sÍrni, csak most elalvás előtt hasrafektetve egy kicsit...de tényleg egy kicsit muszály sÍrni hagyni, mert különben sosem alszik el, h folyton foglalkozom vele.
ja, 3.napja a kiságyában altatom el, aztán mikor hajnalban jelentkezik az első kajájáért, akkor jön a nagyágyba.

Harim?
brühühü, hozzám már nem is szólszKép
pedig úgy "beszélgetnék"veled már!
zsofy

Benianyuuuu!!!
Köszi!KépKépKép biztos attól aludt el LillaKép!!!
szuper vagy! sikerélményektől gazdagon mostmár neked is pihentetőbb lehet az alvásodKép
én is alszom gyorsan azt hiszemKép
zsofy

Zsófy!

Te nem azért kapsz másmilyen oltást mert a 2 hós-nak a régit kaptátok?

Nem akarlak én összezavarni, csak érdeklődöm.
Végül itt vannak használható infók:
http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/betegsegek/betegsegek_reszletesen/infect ions/vaccines/&article_id=108298&prk=273001661

Titi
titii

tök sz@r, hogy nincs itthon párKép

Bár berisztóztam ,mégis nekem félelmetes Így itthon, ha éjjel nincsen ittKép

az én vasárnapi panaszom,
2nap után tiszta zsÍros a hajamKép pedig régebben sosem voltKép és van, hogy korpás is, pedig ilyen sem volt ezelőtt, na meg hullik is ezerrel...a ragyáimról már szót sem ejtek inkább...(ezelőtt=szülés előtt)

Jó éjt mindenki! hála az égnek tényleg,hogy pár nem vitte el a gépet!!!

azt hiszem holnap akkor kihÍvom megint a doktornőt. Lillának túl kell esnie a szurin. a szeme egész nap nem csipázott, szerintem meggyógyult.ugye?
drukkoljatok, de persze holnap is igyekszem jönni!Kép
"csákány" ( KépKépKépKépKépKépKép ezt az idióta köszönést nemrég tanultam)
Zsófy+Lilla drága aranyos csodálatos dundi, illatos kisbaba manóKép aki 13hetes és 4napos
zsofy

Titii,
énmánemtom...
komolyan, már nem tudok kiigazodni ezen az oltáskavalkádon...már bánom is, hogy okoskodtam...
zsofy

Jó reggelt! Kép Kép Kép

Zsófy,
De jó, hogy Lilla ilyen ügyesen elaludt! Kép

Dani éjjel megint cicifüggő zabagép volt! Kép (lehet ilyet mondani egy anyukának?) Hajnalra át is ázott a pizsamája. Aki két és fél óránként szopizik éjjel, az ne is csodálkozzon. Kép
Amúgy én csak akkor teszem éjjel tisztába, ha kakis, vagy ha át van ázva, különben nem bolygatom.
Most még alszik mind a két szépséges fiam! Kép Ha itthon egy jobb gépünk lenne (tervben van, de....) akkor most lefényképezném nektek, hogy milyen édesen alszanak. Vagyis lefényképezni tudom, csak letölteni nem tudom itthon. Kép Apa meg elment dolgozni. (én meg itt dumálok magammal, mert nincs más dolgom. Fregoli leszedve, minden elpakolva, új mosás már megy)

Benianyu + Dani, aki holnap lesz egy hónapos!

benianyu

Sziasztok!

Légzésfigyelő:

A sógorom orvos lesz az idén, azt mondta, nem kell megijedni, ilyen pici korban még előfordul, hogy több, mint 15 mp-ig nem veszenk levegőt, aztán meg lihegnek egyet, így kopmenzálják a kimaradást.
Azért lehet, mert még nem annyira stabil a légzőközpontjuk.

MEg ő nem is veszélyeztetett.

De azért mindenképp mondom a dokijának, ma úgyis beszélünk.

Sterilizáló: szerintetek milyet érdemes venni a mikrósok közül?
Láttam Chiccot, az majdnem fele, mint az Avent.

Kienk mik a tapasztalatai?

Úgy néz ki, enyhült a mellgyulladásom is.

Viszont a mostohaapós tegnap jól megbiztatott, egészségügyis, hogy látott ő már olyat, akinek emiatt fel kellett vágni a mellét.Kép
Minek mond ilyeneket?! Tisztára kiakadtam.

Azóta rettegek, amikor érzem, hogy kezd telni a mellem tejjel, mert fejni még mindig nem tudok annyit, mint kéne, Eminek meg nagyon ritkán sikerül rendesen rácuppanni.
Már megint iszonyat fájok a sok mellszívózástól.

Néha már arra gondolok, jobb lenne, ha elapadna a tej, nem stresszelnék itt ezerrel, megnyugodna mindenki.Már Emivel is türelmetlen vagyok, pedg szegény nem tehet róla, hogy nem tud szponi. Õ is ideges, ráharap a mellemre, és úgy szorítja, hogy alig tudom kivenni a szájából.

Nagyon sajnálom szegényt, annyira szeretne ő is szopni...Kis cicifüggő.

Uxi
2+3

KépKépKépKépKép
uxi

Zsofy, Titi!

Megáll az eszem komolyan mondom!
Mi nem kaptunk 2hósan semmilyen oltást és a dr. néni külön felhívta a figyelmemet, hogy figyeljek a patikában, mert gyakran rossz oltást rendelnek meg. Azt mondta, előfordult, hogy valaki a "sima" infanrixet vitte 3hós oltásra és el kellett, hogy küldje, mert az nem jó!
Nem értem az egészet, döbbenet, hogy mindenki mást mond!
Lassan megbánom, hogy belevágtunk, annyian felnőttek a régi oltás mellett...
Ti 4hósan kaptok oltást? Nekünk arra az infanrix-hibet írta fel ipv nélkül.

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda!

4 hósnak is ezt kapjuk szerintem, aztán kimarad az 5.hónap, és majd 18 hósan kapunk mégegyet.

A dr néni is ezt mondta (Magyar Közlönyből nézte)meg ebben a táblázatban is igy van.

Szia: Titi
titii

Titii!

És az nem lehet, hogy mi nem a táblázatban szereplő oltásokat kapjuk, hanem egy "3." fajtát?
Vagy nagy hülyeséget kérdezek??

Szia: Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Benianyu én se rakom éjszaka tisztába, ha nem kell, feleslegesen nem akarom bolygatni.
Örülök, hogy sikerült moziba menni, sokan dícsérik a filmet.
Kincső egyenlőre tentézik, szerintem lassan kelni fog.Nálunk elejétől kezdve külön szobában alszik, de az 1. nyekkenésre ébredek, mert a mi szobaajtónkat nyitva hagyjuk.

Zsófy örülök, hogy Lilla alukált, látom Tr is sokat vagy egyedül.

Nálunk szerdán kapja a 2 hós oltást.
Mi bevállalnánk szívesen a 3.-t is csak anyagilag, hogy bírnánk, nem tudom, no meg ha számolom a férjem másik 2 gyerekét az már 4 most is.

Angelina de szeretném, hogy megoldódjon a helyzetetek! Szívesen küldenék valamilye jótündért, aki mndent rendbehozna.

No megyek, mert Kincső jelentkezett.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Olvasgatlak benneteket és több dologban is szeretném a segítségeteket kérni, ugye segítetek?

Urtica Urens: Elöször is olvastam, hogy az Urtica Urens-et valaki irta, hogy hogy kell szedni. Én csak úgy bekapdosok napi 2x5-öt, de lehet, hogy nem így kell? Hanem hogy? Sajnos nem tudom visszakeresni, hogy ki irta és mikor, mert végig kellene olvasnom hozzá több hónapnyi írást és az több hétbe tellne. Aki tudja, hogy hogy kell szedni, leírná még egyszer, hogy el tudjam menteni? Előre is ezek köszönet annak a kedvesnek, aki ezt megteszi nekem! Kép

Konakion: Úgy tudom, hogy akkor kell beadni heti egy ampullát a gyermeknek, ha kizárólagos anyatejet kap, mert az anyatejben nincs K vitamin és ezért kell a Konakion, hogy ezt pótolja. Viszont én naponta, kétnaponta adok tápot egyszer napjában, ha éppen elfogy a tejcsi és enni kell. Nekem a dokinő azt mondta, hogy amig adok neki tápot is, ne adjak Konakiont, viszont itt azt irták többen is, hogy az orvosuk azt mondta, hogy fele-fele aránynál már kell adni. Egyébként én is szivesebben adnék, mert szinte alig eszik tápot és az abban lévő K vitamin adag ezért kevés lehet... Most mit csináljak? Tudtok nekem segíteni?

Előre is hálás köszönet!

Anina és Ádám
7+4
anina

Anina!

Nekem is azt mondta a védőnő, hogy tápnál nem kell a konakion, én is kb. fele-fele arányban adom a tápot, és ezt a védőnő is tudja.

kuha

Kép
kuha

Ha nem haragszatok, felteszek néhány képet az én kincsemről!

KépKépKép
anina

sziasztok,lesz mit visszaolvasni!annyira eleven lett kisnyúl,hogy már leköti minden időmet,nagy dumás lett,és folyton menne valahovaKép!
vettünk neki járókát,teljesen oda van érte,felteszek képet róla(persze abban is remekül szundizik)és még egy kép,ami bizonyíték,hogy ő mindenhogy tud aludniKép!
na puszi,próbálok olvasgatni és jelentkezem!
Nyúlné és a 7hetes kisnyúlKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kuha! Kép

Hát éppen ez az! Én kb. 5-10%-ban adok csak tápot, tehát nem fele-fele, sokkal több az anyatej, ezért inkább adjam be a Konakiont?
anina

Még néhány kép sírós Ádámról! Kép

KépKépKép
anina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?