2005.09.29 13:57
2005.09.29 14:32
tudod apával követni kell az eseményeket
2005.09.29 14:47
Ha nem jó a víz a kerületben, bár Pesten nincs ezzel gond talán, akkor vigyetek majd neki.2005.09.29 15:59
, vagyis tulsagosan megszokta, hogy mindig van felnott, aki jatsszon vele itthon, vagy tenyleg nem ovierett meg. Ha az elobbi miatt tart kicsit tovabb a beszokas ,azt nem banom.
De az ovierettseg egyik jele az lenne, hogy megtalalja a kozossegben a helyet. Na az meg nem megy, olyan szinten, hogy egyaltalan nem vegyul. De remelem fog alakulni.
) En figyeltem a gyerkocoket az oviban es nagyon vegyes, van aki tok draga meno cuccokban jon, van aki treningben...
Nagyon vagesz Pancsi a kepeken.
2005.09.29 16:34
Görkorit hol vettétek?? Állítható méretű??
Õk is egész nap ebben a ruhában vannak, csak akkor öltöztetik át őket, ha vizes lesz a ruha. Nóri egész tisztán játszik, eddig 2x hoztam el az oviból úgy, mintha kismalac lenne
2005.09.29 16:47
Pl a husvet nalunk nem is ajandekozos, meg igazabol a gyereknap sem. Es nevnapra, meg Mikire is csak aprosagot kapott.
A fo ajandekozos napok a szulinap, meg a karacsony.Persze ott sem szabad tulzasba vinni. Tavaly karira annyi ajandekot kapott, hogy meg utana vagy 3 hetig mindig bontottunk ki hetente egyet.
Mondjuk nalunk ez azert is van, mert az angol rokonok kb 3szor latjak oket egy evben.
2005.09.29 18:45
2005.09.30 05:20
és ha lehet most az egyszer nem antibiotikumot adnék neki és hamar meggyogyul töle ? .
meg azért alapjáraton szeretik ök egymást . 2005.09.30 08:20

2005.09.30 09:07
Nehogy azt higgyétek! Viszont nagyon örültek állítólag. Meg tudom érteni
2005.09.30 10:52
szeirntem a gyerekzsivaj is kivesz belőlük és jól elfáradnak estére.
meg tegnap a kiakasztott ragasztásokat nézegettük, és mondta, hogy az a Szabináé.
annyira muris
egy fiúnak el is tört miattam a keze, mert leesett a mászókáról, ahogy meglátott

azért kicsit elszomorodtam, hogy ennek a rohadt pénznek így tudunk örülni... de sajnos kell az élethez. 
2005.09.30 11:27
En mar kezdem rosszul erezni magam, hogy folyton csak koltom, keresni meg nuku. Tegnap is dobtam egy hatast, mikor kiderult mennyibe kerult a kutya kennel megnagyobbitas, meg nehany kerti munka. Na mindegy. En nem tudtam volna betonozni, meg fat atultetni ugy sem.
2005.09.30 12:30
2005.09.30 14:30
.
amugy petikének a hazamenös ruhái is szabadidö ruhák és nagyon csinosakat vetem még agusztusba
2005.09.30 14:34

Sikerult hoemosbogyokat venni?Ha nem veszek nened.Szinhaz szupi volt

Hat O kb fel 9-kor alszik el,de ez megy mar regota.Teny hogy jobban elfarad,es ott nem tud annyit aludni mint itthon talan ezert is
O magatol kel fel 7-kor,hat sajnos hetvegen is
Igazad van az ajandekozas ugyeben,de nehez ezt megallni.inakbb csak azt kerem mindenkitol hogy hasznos ajandot vegyen,ne egz szazadik autot

Ugyhogy delutanra mar nem vallaltam be mast hanem jottem haza mosni+fozni
2005.10.02 10:06
. Bemásolom:
Most ápolom szegényt. 2005.10.03 07:35

Bár csak vasárnap du ettük meg. Elötte voltunk még bábszínházban, a Marcipán cicát néztük meg, ez egy interaktív elöadás, hátaz elsö felvonásban többször is könnybe lábadtak a szemeim azon, hogy az én édes cicám mennyire élvezi a dolgot, hogy részt vesz az egészben, énekel, válaszolgat a kérdésekre és ezerrel riszál, csápol. Roland már azon rötyögött, hogy már ezen is bögni tudok.
söt egész jól eljátszottak együtt, söt Dodi nagy kegyesen még azt is megengedte, hogy ö egye meg a vizipókot a tortáról. (persze magának lestoppolt 2 csigát
) Gyerekek, a torta amúgy valami fenomenális volt, csokisat rendeltünk marcipán bevonattal - de még életemben nem ettem ilyen fincsit. Abszolút nem egy émelygös, nem halál vajas, szóval isteni. A reklám kedvéért: Csilla csinálta, akit asszem Manó ajánlott anno innen a babanetröl.
2005.10.03 09:11
Mindenki pótolható.
Picur kitakarta a lényeget, megértette, hogy fotózod
2005.10.03 13:26
. A nagyi meg sem lepett...
Dodinak boldog szülinapot!!! 2005.10.03 14:12

Tenyleg nemsokara Kisge beeri a nagyot

Bar ezek iden csak idoaranyosan jarnak nekem

2005.10.03 20:20
Gratula!!!!! Nemsokára nekünk is beindul
mikor tudtad meg? gondolom már előbb, ha most már 8 hetes a tesó. 

mert már levonták a folyósítási jutalékot, így szerdán tuti az átadás
el sem hiszem...
2005.10.04 07:02

hát még én hogy örülök. Csak olyan nehéz titkot tartani - aztán végül arra gondoltam, inkább itt kürtölöm világgá, mint a családban. Még senki nem tudja, és remélem így is lesz még egy darabig. 

2005.10.04 07:40
En azert nem lepodtem meg,mert mar tudtam
De Halacska jol raerzett a sirassal
Nagyon rozsaszinu a centid,latom a vagyad benne van

Most aztan meglesz a fitnessed egy ideig

De jo
2005.10.04 10:04

Köszi! 2005.10.04 15:00
2005.10.04 15:21
!
. Kicsit elkeserít, hogy egész délelőtt éhen volt, elvégre nem koplaltatni viszem oda, nemrég volt beteg, nem szeretném ha legyengülne az immunrendszere, mert nem eszik rendesen. Én meg itthon azt sem tudom mit adjak neki. Szóval mérges vagyok, persze ilyen probléma csak az idősebb óvónénivel van, a fiatalabbal minden oké, ő nagyon lelkiismeretes. Ja és a csúcs, hogy azt mondja az óvónéni, hogy miért nem reggeliztetem meg itthon. Hát, jó fej, örülök, ha reggel 7-kor fel bírom kelteni Lilit, nemhogy még asztalhoz is üljön, ilyen korán nem fogad el semmit. Nem tudom mit tegyek, összeveszni sem akarok bent, de valahogy annyira nem tetszik ennek az idősebb óvónéninek a hozzáállása. Hétfőn volt szüreti mulatság, egész jó volt. Közben bementek a gyerekek kezet mosni a szőlő szemezés után, látom jön Lili sírva, kérdem mi a baj, mondja, hogy a sarkánál a cipő betűrődött és nyomja a lábát, közben jön oda az idősebb óvónéni és szó nélkül kezdi, hogy nyugi anyuka, semmi baja, csak maga után sírt. Meg se kérdezte szegénykémtől, hogy mi a baja, rögtön elintézte ennyivel
. Holnap meg sétálni mennek a környéken ugyanezzel az óvónénivel, meglehetősen aggódok
. 2005.10.04 16:21
2005.10.04 19:53
Ma en vittem-hoztam. Reggel csak az atadasnal bombizett, de mikor erte mentem mar lattam, hogy balhe volt. Kint voltak az udvaron es valahogy ott meg kevesbe szeret lenni. Talan nem erzi magat biztonsagban. Pedig imad homokozni, csuszdazni. Ovoneni elarasztott a panaszaival. Passziv, mindent visszautasit, nem eszik, nem iszik. Pedig meg olyat is jatszottak, hogy kerdezgette tole ez meg az hogy van angolul.
De sokat nyafogott, az ovoneni szerint mar a gyerekek is szoltak, hogy hagyja mar abba... mondjuk ez a megjegyzes nem annyira tetszett. Egy kicsit ugy tunt, vagy rossz napja van az ovononek, vagy mar tele van a hocipojuk Emivel.
Es az a vicces, hogy Eminek amellett hogy a dadus a kedvence, azt az ovonenit kedveli jobban, akit eleinte szigorubbnak, ridegebbnek gondoltam. Es valahogy az is, de neha az sokkal hatasosabb valahogy , mint az agyonbabusgatas. Nem tudom most mit gondoljak, az az erzesem, hogy Emi teljes erejevel ellenall es minden idegszalaval tiltakozik az ovi ellen. Nem ugy, hogy hisztizik, hogy nem akar menni, hanem, ugy hogy egesz nap gorcsben all es nem tud oldodni. Es nem tudom hogy lehetne segiteni ezen. Itthon meg ejjel bepisil, nappal meg visszatartja es 4-5szor cserelunk bugyit egy nap, mert folyton becsorog.
Kajat nalunk sem adnak nekik ebedig, de szerintem nem is kell, mert 8 es 9 kozt reggeliznek es 12kor ebedelnek. Legalabb is Emi ha eszik delelott akkor nem ebedel. Dehat gyereke valogatja ugye. De Emi meg sosem ebedelt ott, mivel meg a reggelit sem fogadta el sosem. Nem tudom mit csinaljak, mert ha direkt nem adok neki itthon reggelit es akkor is megmakacsolja magat delig ehezik, azt meg nem akarom. 2005.10.04 20:06

Lakás, baba... Minden jó!
Hanna egész délelőtt ébren van, rakja a rendetlenséget meg lóg rajtam. Aztán megyek Nátánért, ő is segíti a hugát. Végül 1/2 3-kor megérkezik Beni, vele tanulás, meg minden. 
.
), és nappal emiatt van, hogy úgy érzem, elég. 

Nem tudom, írtam-e, de az elején azért gondba ütköztünk, mert 1,9 m-nél keményen talajvíz volt, emiatt nem tudtak 3,5 m-ig lemenni. Úgyhogy a tervezett pincéből szuterén lesz.

2005.10.04 20:42

Amugy most derult ki hogy mivel atall a ceg SAP-ra tavasztol a fel eletemet Hamburgban/Parizsban kene toltenem ev vegeig....Hat meg meglatjuk lesz-e hozza kedvem

nagyon kis ugyi,meg mulovarno lesz a vegen,azzal fatyollal a kalapjan

En mosom a falat,de hiaba lemoshato festek az mar nem ugyanaz
nem baj 3 even belul ugyis festes
.Hol van a pedagogiai erzeke?/Amit alkalmazni kene a nem papirforma esetekre.
). 

Ma jott mar elesben,ugy hogy 1 orat itthon voltam veluk en is,persze ram sem nezett hanem csukott ajtonal jatszottak aszobajaban
Aztan nagy izgalommal elmentunk egy proba orara,hat kepzeld kikisert es integett.Nem volt semm isiras vegig,ugy orultem
jovo heten megint jon a neni egy 2 orara,nem sok de addig is szokja
Jol haladtok

2005.10.05 07:07

2005.10.05 08:56
.
. Nekem is kellett 1-2 nap, míg rájöttem, hogy mihamarabb el kell sprintelni reggel az oviból. Továbbra is kitartást kívánok nektek. Érdekes, hogy nekem is ugyanezeket mondták az elején Liliről, amit neked mondtak. (senkivel nem játszik, passzív, nem fogad el semmit), de hozzátették, hogy ez nem baj, hozzam csak rendszeresen és változni fog, és így is lett, sokat számít az óvónénik hozzáállása. Valszeg Eminek talán több idő kell hozzá, no meg ehhez hetek kellenek, hogy változzon. Lili ma is előadta a sírását ott, de mivel beszéltem az óvónénivel 2 percet erről az evés dologról, meg vittem be ezt-azt és odaadtam, Lili addig jól behergelte magát, és megint majdnem hányt
. Kiszaladtam vele a mosdóba, de szerencsére tudtam hatni rá szépszóval, aztán már megnyugodott, remélem utána sem volt gond. Egyébként szerencsére Lili már eljutott arra a szintre, hogy mesél, vannak élményei és ezeket nagyon boldogan adja elő itthon. Így már eszembe sem jut kivenni most már, pedig nagyon gondolkodtam az elején rajta.
) na ezek után nem fogom komolyan venni a műhisztijét. Ha szóba hozza, megcsikizem, vagy valami vicceset mondok neki rá, aztán másról kezdek el beszélni. Persze ehhez több mint egy hónap kellett, hogy így lenyugodjunk mind a ketten.
, akkor már egy ruhát nem tudok betenni a szekrénybe, annyira kell rájuk figyelni. Főleg, mert Bala kezd rákapni a sétára, úgy hogy a két kezét fogom. Jaj a derekamnak
. 2005.10.05 16:39
Talajviz szornyu tud lenni, nalunk van egy furt kut, amiben nemreg 1.6mnel mar viz volt.Es ettol probal a viz feljonni itt-ott a falakban a sarkoknal. Ott nem tudtak utanaszigetelni, mikor felujitottuk a haznak a regi felet. Es nincs alatta pince sem.Kepzelheted.Ugy probaljuk megoldani, hogy az esovizet egy hosszu csovon at hatra vezetjuk a haz hata moge, mert a tlek ugyan lejt hatrafele, de valahogy a betonszegelyek miatt elol megreked a viz.
Nagyon edes. 2005.10.06 08:44
. Mondtad, hogy eddig nem igazán jártatok közöségbe, szerintem a játszótéri bandázás az oviba szoktatás egyik legfontosabb lépcsője. Persze a játszóház is jó hely, de oda gondolom nem minden nap mentetek, nem volt benne rendszer, nem tudott igazán barátokat találni. Ezek után nem lehet azon csodálkozni, hogy nem vegyül. Hidd el, szép lassan oldódni fog, lesznek barátnői és szeretni fogja az ovit
2005.10.06 10:24
) Csak ez a mimoza lelkulete, ez ne lenne. 2005.10.06 12:09
Pancsi rendszeresen jár pacigolni? mert annyira rutinosnak tűnik
Élvédő nálunk is lett feltéve. most bent nem biciklizhet Nagygé. a motor azért megy bent is.
a cipős sztori viszont gáz

én is ettől tartottam, hogy hogy fogom a kicsit is szeretni, meg a nagyot is
de megy
és milyen nagynak láttam hirtelen Gergőt, mikor hazahoztuk Gellértet
itt is van
nálunk sincs pince ezért. a szomszédnak van, most nyáron a rengeteg eső idején állandóan itt voltak a tűzoltók szivattyúzni
csatorna van?
biztos, hogy nem rontottál el semmit

2005.10.06 13:48
Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy itt szuper jó játszótér van a Dunaparton, állandó törzsközönséggel, mindenki ismer mindenkit, így a gyerekek is ismerik egymást
Erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy egy nagyon fontos lépcsőfok a játszótér a közösségi élet előtt.

2005.10.06 14:24
Szedsz valami immunerositot?
Aozta tobbekkel ossze is jarunk

2005.10.06 14:35
.
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|