A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Szia Gömb,
Igen, valami ilyesmi. Olyan szarul esett, pedig nagyon jo tesok vagyunk. Kép
En eleg dacos vagyok, az is felmerult bennem, hogy vegyunk meg mindent magunknak es akkor nem kell az ovek. Csak be kell latnom, ez is hulyeseg. Igaz, nekem pl. nem tetszik a babakocsijuk, meg masfajtat vettem volna bebihordozobol is, meg mi van, ha nekunk lanyunk lesz stb. Es ha mi meg veszunk gyerekruhakat, akkor nekik mi is penzert adjuk majd kolcson? Kép Szoval, olyan moralis/etikai kerdeseket vetett fel bennem. Kép
NA meg az is egy plusz dolog, hogy Ok ezeket a cuccokat a masodik gyerek szuletese utan siman el tudjak adni.
Nem tudok jobb megoldast, mint hogy fizetunk es bennem marad a tuske...KépKép
Gombóc

Gombóc,
nem csodálom, hogy keserû a szád. Én így is fel vagyok háborodva, pedig nem az én testvérem. Mégis, hogy kérhet el pénzt azért, hogy kölcsönad, olyan dolgokat, amiket nem használ??? Megáll az eszem.Fel nem foghatom.

Párom nõvére is odaad egy csomó mindent, nem is kölcsön, ráadásul nincsenek is valami jó anyagi helyzetben, de arról szó nincs, hogy fizessünk érte. Ha lenne, inkább megvenném újonnan, mintsem fizessek használt dolgokért. Nálam ezek elvek. Ha annyira kell a pénz(bár ahogy látom errõl sincs szó) akkor adja el idegennek, akitõl nem szégyell többet kérni.

Az OK, amit a párod mond, hogy nem sok érte, meg nem vág földhöz, de akkor is, utána visszaadod!!! Az, hogy az ember gesztusként ad ajándékot cserébe az teljesen ok, de hogy pénzt kérjen, megáll az eszem.Kép

Ráadásul, ha most lenne rá pénzetek, akkor most kellene megvenni, nem akkor, amikor 2x,3x ennyibe kerül.
Tényleg, ha könyvet adtok egymásnak kölcsön, azért is kér pénzt a hugod??? Ja, igen és abban is megállapodtatok, hogy ha valami megsérül, azért majd mennyit fizetsz???

Na, nem, ez egy kicsit megviselt így reggel, éh gyomorra.Kép

Megyek visszaolvasom a termést, hátha megnyugszom.
Timici
22+3
timici

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek!Kép Vagyok még, csak éjjel kivételesen alukáltamKép

Pocok!

Ha minden igaz akkor Edina Félix babája már megszületett. Kaptam tõle emilt még múlt héten, hogy pénteken meginditják nála a szülést... Azóta már tuti babázik, de sajna több infót nem tudok, mert nem jelentkezett (gondolom kórházban van) és a párja sem irt egy sort semKép Elnézést, hogy csak most szólok, de teljesen kiment a fejembõl. Ne haragudjálKépKép

most megyek puszi
sasha
38+5

Kép
sasha

Gomboc,
Nem tudom milyen a kapcsolatod amugy a tesoddal, de nekem habzik a szam...hogy kerhet a kolcsonzesert penzt a sajat testveretol??? Egyszeruen kinyilik a bicska a zsebemben! Miert nem nyit egy kolcsonzot? Egyebkent szerintem a babacuccok nagy resze negy gyereket nem bir ki, foleg ugy 8-9 honapos kortol igencsak elkezdik hasznalatba venni a ruhakat a porontyok! Szerintem majdhogynem jobban jarsz, ha bababorzezel, megveszed hasznaltan es utana, ha nem kell, eladod!
Mellesleg az az ajtora akaszthato ominozus ugralo hinta, es a bebikomp kifejezetten karos a baba mozgasfejlodesere, a bebikompot Kanadaban mar be is tiltottak, annyira veszelyes is. Nagyon sok sulyos balesetet okozott mar! Azokat ne is kerd kolcson, meg ingyen sem!!!

Zsuzsi
21
zsuzsi74

A tesommal kulonben nagyon jo a kapcsolatom. Kép Mondjuk, annyit meg elmondott, hogy a kocsiba akarnak gyerekulest venni, ezert kene nekik az a 20eFt. En azt hiszem, az otlet a sogoromtol johetett (o egyszem gyerek), es eleg anyagias. KépKép
JA, a hugom meg azzal ervelt, hogy ok semmit se kaptak, mindent nekik kellett megvenni es ez kb. 150eFt-ba kerult nekik...es ez szerintuk ugy fair, hogy mi is fizessunk...

Most azon gondolkodom, hogy talan korrektebb lenne, ha mi vennenk egy gyerekulest, es azt adnank mi kolcsonbe nekik. Es akkor nekunk is maradna valami, ami nekunk biztosan tetszik. (Kulonben meg nem akarom a hugom es ferje izlesenek megfelelo cuccokat hasznalni allandoan. Kép )

Parommal elobb beszeltem telefonon, azt mondta, latja, hogy ez engem mennyire bant, szerinte menjunk el meg egyszer hozzajuk es mondjuk el az aggalyainkat. Lehet, hogy ez lenne a legjobb.

Gombóc

+1 Zsuzsi, jo hogy mondod, en is azon gondolkodtam naluk, hogy ekkora babanak, aki meg ulni se tud, biztosan jo-e az a rugos-logos-csoda, hogy birja a gerince azt a terhelest? (Igaz, csak 1-2 percre teszik be a babat.)
Gombóc

Sziasztok!

Gomboc! Ha amugy is tobb gyerkocot terveztek, nem birna el a csaladi koltsegvetes hogy megvegyetek magatoknak mindent? Foleg ha nem is tetszenek a hugodek dolgai....Amugy egyetertek az elottem szolokkal, ugyismint "kinyilik a bicska a zsebemben" es tarsai...

Mult heten voltam terheleses cukron, halistennek tokeletes lett, 4.3Kép Tokre orultem, ezzel az etvaggyal megszenvedtem volna a dietat...Kép

Pusssz: orsoly 25+2
orsoly

Sziasztok!

Gomboc

Ez elegge ledobbentett. En is pont most 7vegen kaptam 3 zsak babaruhat a noveremektol, de azt hiszem erosen kiakadtam volna, ha eloallt volna valami hasonlo verzioval....Kép Most biztosan rosszul esik,hogy itt mindenki a hugodat "szidja", de tenyleg, lehetmhogy meg egyszer el kellene beszelgetned vele,hogy tenyleg komolyan gondolta-e??!!

Lanyok
Most jottem hazidokitol. 1 orat vartam, a hulye aszisztens mindenkit elore vett, mire kivertem a hisztit es vegre behivott. A dokino rendes volt, minden gyogyszert megnezett egy speci babas konyvecskeben,hogy mit szedhetek es mit nem. Hat en nem ertem...eddig ugy tudtam az Algopytint lehet szedni, a konyvben atr irtak, ha nem muszaly akkor inkabb ne. Lazra a Kalmopyrint lajanlottak. Aztan az Aspirinre meg azt irtak,hogy semmi karos hatasa nincs a babara,pedig ugy tudtam,hogy azt NEM szabad....KI erti ezt??? Na megyek lepihenek egyet! Meg benezek! Kép

Norkini
18+2
norkini

Iancsa,Manó és mindeki, aki írt pelenkázó úgyben nagyon köszönöm!!!Kép

Iancsa, megtaláltam a 2002-es IKEA katalógust, abban van TROGEN asztallap pelenkázóasztalhoz 75x72x8cm és 5eFt. Azt hiszem megvizslatom. Hátha még árulják csak a 2003-as katalógusba nem került bele.
A szivacsot majd utána veszem meg, de ahogy elnéztem eddig van olyan ami jó ekkora lapra, ugyhogy az nem gond.

Ja, festeni nem a radiátort akartam, mert ahhoz guggolni, hajolni kéne és na az nem megy. Hanem a falat szerettem volna mázolni diszperziós festékkel, ami nem oly ártalmas és tökre szeretem csinálni.Kép De azt sem szabad, kispapa nem engedi, hogy nyújtozzak, létrázzak, ami csak azért gond, mert nem leszünk készen mire jön a baby. Most azon könyörgök, hogy legalább a babaszobát fessük kiKép, ha már a többit nem is.Kép

Norkini,sajnálom, hogy nem jött össze a szabad téri sütögetés, de sajna lassan ebbe bele kell törõdni. Párom anyukája is állandóan azzal rágja a fülünket, hogy menjünk és fõzzünk a kertben bográcsban, na most hétvégén megyünk, de nem hiszem, hogy nagy kerti fõzöcskét csapunk.Kép
Gyógyulj meg minnél hamarabb!!!Kép

Kakukkfû,
igenis értettem. Minden napra egy mese.Kép
Jó utat holnapra és visszára és egy szekérrel a szakdolgozat védéshez. Nagyon felnézek ám rád. Én még azt sem tudom, hogy a félévemet, hogy fogom megcsinálni, nemhogy szakdogát védeni.Drukk, drukk!Kép

Manó,
én azért szeretem az IKEÁt, mert olyan jó ötletek vannak, amiket el lehet lesni+a kiegészítõk nem olyan drágák és nekem nagyon tetszenek. Most is épp azon fûzöm a kispapát, hogy van a gyerekosztályon egy kis kék csillag alakú lámpa, olyat szeretnék a babának, mert annyira tetszik.Kép Máshol pedig nem láttam ilyet.
De szoktam anyagot is venni, mert sokszor van leértékelés, cérnát, gyertyatartót, mécsest, azt szinte mindig ott.
Bútorból eddig : egy asztallapot 4 lábbal, egy kerek bárszéket, ami állítható, 1db állítható lábat és 5db STEN polcos elemet( ami a háló és nappali szekrény jelenleg) vettünk ott. De én ezekkel nagyon elégedett vagyok.
Ja és egyszer a párom venni akart nekem egy kék kis asztalt, de épp nem volt így katam tõle 5db különbözõ színû bögrét. Annyira jól néznek ki.Kép
Az ágynemûket én drágának találom, így odáig el sem jutottam, hogy megnézzem a méreteket.Kép
Ja, és ha még kapható az a pelenkázóasztallap, akkor az is jó áron van szerintem, akkor azt is szeretnék.Kép

A fájdalomcsillapítással kapcsolatban még el sem gondolkoztam, hisz oly messze van. De azt hiszem, valamit bitos kérni fogok, ha nem bírom már, hogy mit az szerintem attõl függ, hogy alakul maga a szülés. Hiszen ha túl késõn megyünk be(nagyobb, mint 4ujjnyi tágulás), akkor már nem adnak epidurált, szóval elõre nem tudni mi lesz. A lényeg, hogy mindketten túléljük és a babának a legjobb legyen.Kép

ZSuzsi,
kedden jössz haza! De jó, gondolom már nagyon várod, hazai ízek, rokonok+barátok. Azért, amit magaddal akarsz hozni az nem semmi. Vigyi nagyon, nehogy megemeld magad! Bp-en maradsz, vagy vidékre mész? Bocsi, de nem tudom, hogy hol laknak a szüleid.Kép
Milyen nagy fiad van már, hogy emeletes ágyban alszik. Elhiszem, hogy nem volt könnyû éjszakátok, de talán jobb is, hogy most elkezdted szoktatni, mert mire megjön a legkisebb, addigra már teljesen megszokja az új ágyát, nem? Tényleg az õ kiságyát kapja a pocakbaba?

Olyan jókat turkálsz mindig, erre itthon szerintem nem igen van mód. Fõleg nem márkás cuccokra, pedig olyan jó lenne. Magamnak is szívesen turnék, ha lenne hol.

Nincs valakinek valami jó kis turki címe??? Lehetõleg olyan, ahol kilóra adják a ruhát és nem darabra, mert akkor vennék használt kockás ingeket is patchworközni.

Pocok,
nézted azt a web oldalt, amit írtam varrás és egyéb kézimunka ügyben??? Vagy már ismerted?Kép

Sasha,
mi történt Veled/tek, hogy aludtál? Csak nem kifárasztottak jóslófájások, nem csodálkoznék.Kép
Pihenj sokat, amíg lehet, aztán ugyis beindul a babázós idõszak.Kép

Na jól van, megint nagyon hosszú lett, de annyit írtatok.Kép
Pussza,
Timici
22+3

U.i:képzeljétek, hogy ma és holnap 8-17h-ig nincs víz+nem lehet használni a lefolyókat, pl.WC-t lehúzni.Kép Ugyanis cserélik a szennyvízvezetéket. Borzalmas!!!KépKépKép
timici

Gomboc,
Szerintem menj ki a bababorzere oktober vegen, nezz korul, es vegyel olyan dolgokat, ami neked tetszik! Az teny, hogy sokba kerul egy baba, de akkor leagalabb a tied, nem kell erte pitizned, es a masodik babadnak is meg lesz mindene! Arrol nem is beszelve, hogy utana szived szerint eladhatod, elajandekozhatod, vagy megtarthatod oket. Mert igenis vannak kedves darabok, amitol az ember nem szivesen valik meg, egyszeruen egy szep emlek, ami valamiert a szivunkbe zarodik!
Nekunk rengeteg cuccunk van, tele a szekreny kinott holmikkal, es csak arra varok, hogy a tesom mikor nosul es csinal gyereket, mar olyan szivesen odaadnam neki (ingyen!). De egyelore meg baratnoje sincs, ugyhogy nehany hasznalhatobb darabot az unokatesomnak szoktam odaadni. Es o is megigerte, hogy ha pl. lanyom lesz, szivesen ad kislanyruhakat! Persze ettol fuggetlenul, en sem tudom megallni, hogy ne vegyek ezt azt a kiscsajnak, neha olyan cuki ruhakat latni!
Eszembe nem jutna penzt kerni ezert!
LEgjobb lenne, ha ezt nyiltan tisztaznatok a novereddel, mielott megrontja a kapcsolatotokat az a 20ezer forint!

Zsuzsi
21
zsuzsi74

Lányok,

Szerintem ne ítéljük el Gombóc és a húga kapcsolatát. Biztos vagyok benne, hogy a fentiek ellenére szeretik egymást. Tudom, hogy nehéz nem beleszólni egy ilyen helyzetbe, netán egy-két negatív megjegyzést tenni, de biztos rosszul esik Gombócnak, hogy a húgáról miket írunk. Biztos Õ sem rossz szándékból találta ki ezt a 20e Ft-ot. Szerintem nem is gondolt bele, hogy esetleg megbánthatja a nõvérét.

Gombóc,

Vsz tényleg az a legjobb megoldás, hogyha elmondod a húgodnak, hogy gyakorlati szempontból lehet, hogy igaza van (lehet, hogy nem), de minden esetre Neked rosszul esik ez az egész.

Bocsánat, hogy ennyire beleszóltam, de néha én is kiakadok a nõvéremen, de akkor sem hagyom, hogy más "bántsa".

gömb (27+3)
gombolyu

Koszonom szepen Mindenkinek,
tudom, hogy senki sem bantasbol irta amit irt, es egyre inkabb nekem is meggyozodesemme valik, hogy (tul) sok az igazsag abban, amit irtatok. KépKépKép
Igen, eddig nagyon jo volt a hugommal a kapcsolatunk, most sem szeretnem, ha megromlana. Parom elintezte azzal, hogy ha 20eFt a csaladi beke "ara", akkor legyen, nem er annyit...Csak en meg mar egy napja ezen a dolgon ragodok, mert ugy "sziven dofott".
Egyre biztosabb vagyok abban, hogy meg egyszer beszelunk veluk errol. Es a paromat is elkezdem meggyozni arrol, hogy igenis vegyunk meg mi sok mindent (akar hasznaltan) Gombockanak, ne legyunk ennyire kiszolgaltatott helyzetben senkinek.

MOst bucsuzom, mert megyek a korhazba UH-ra, megkukkoljuk, mi van a mehlepennyel, es Gombocka is hatha megmutatja, mi van a laba kozott. KépKép

Ezer koszonet meg egyszer! Kép
Es pusszantas,
Gombóc
Gombóc

Sziasztok, koszi mindenkinek a repulos valaszokat es a jokivansagokat! Kép

Zsuzsi!
Sajnos Praga fele megyek, pedig jo lett volna egyutt utazni, meg talan egy kicsit tudtam volna segiteni is!

Orsoly!
Te ugye jarsz a Klinikara keddenkent felkeszitore? Ird meg pontosan legyszi, hogy hol van es mikor.
Puszi
Kakukkfu
26+5
kakukkfu

Gombolyu,
Az is jo otlet hogy veszel dolgokat es az anyukadnal tarolod addig amig meglesz a festes. : )Tudom milyen turelmeteln tud lenni egy kismama ilyen helyzetben legszivasebben emgforgatna foldet is csak legyen meg minden azonnal.Itt ezt mindenki megerti eshat a ferfiak maskepp gondolkoznak Kép: )

Gomboc,
Hat ez most komoly???
En is ugy tudtam hogy ti is nagyon jo testeverek vagytok,es szerintem vagytok is es tuti ebben a sogorod keze van.A hugod megcsak annyira hibas hogy halgat ra mint urara es parancsolojara : )
En ahogy magamat ismerem ugyanigy regaltam volna es azt hiszem mindenkinek igaza van abban hogyinkabb vegyel meg minden ,akar hasznaltan de ez igy egy kicsit fura.
Kulonben megne aggodj mert ugyis fogsz tolem is kapni bebei cuccokat mert a batyamek nem sok mindent akarnak majd hasznaltan.
Sot bebihordozot sem kell venni mert mar olyan is van ami 0-3 eves korig jo es az ugyis kell elobb utobb, tehat jo befektetes.
A babakocsibol is lehet ujan is olcsot venni ugyhogy szerintem ne fogadd el ezt,merthat nem ugy van hogy az ember vesz a tesojanak ajandekot a nagy esemenyre.Akkor meg minek kernek penzt,mondjak azt hogy ez az O ajandekuk,nem?
Persze ugyis te dontod el mi legyen,en csak a makacs Kata hangjat hallatom itt.: ): )

Nyulandi,
Neked mar van elotejed??Huha.
Nekem meg most sincs ugyhogyez is alkat kerdese.
Egyel csak amit kivansz,persze ha mashogy nem megy dugiba.Kulonben a tolott kaposzta is tud egeszseges lenni : )

Kataa
35+6

Kép
Kép
kataa

Szia Lányok!

Már megint eltûntem, de hát még kell kicsit dolgoznom. Október 11-én leszek utoljára melóban, addig rendbe kell raknom a dolgaimat.

Érdeklõdnék, hogy Shcöpf-ös kismamik jönnek-e du. tornázózni, mert én megyek és jó lenne tudni, hogy találkozom-e valakivel.

Cupp

Nyulika
31+4
nyulika

Halihó! Kép

Látom, még mindenki "egyben van" Kép ez jó ...

Gombóc Kép
FELTÉTLENÜL azonnal tájékoztass, hogy pici fiú vagy pici lány Gombócka!!!
Bababörzére én tuti ki fogok menni amúgy.
Múlt héten nem álltam meg, és vettem a TESCOban egy bébizoknit Kép nagy kiadás, mi? Meg aztán nincs is sok értelme, de akkor is ...

Norkini Kép
mostanában is érzed, hogy buborog a babó a hasadban? Én esténként mindig hanyatt fekszem elalvás elött, akkor megy az éneklés meg a mese, és azt szerintem szereti Kép az éneklés alatt szoktam a ritmust dobolni a hasamon (persze csak egy ujjal, nehogy kirázzam szegényböl a lelket Kép)

Ja! Jó volt a kismamajóga, lélegeztünk meg csipöt lazitottunk, egyensúlyi gyakorlatok voltak, záróizom-tréning és relaxáció. Nekem tetszett, egyszer érdemes kipróbálni, ha valakit érdekel, megirom a cimet is.

Amúgy semmi extra ... a kis mocorgásokon kivül ... hizom, munkaundorom van, és nagyon várom a csütörtöki ultrahangot Kép

Pussz
Kangi
18+3
kangi

kangiKép

ja-ja kismamajóga érdekelne

lolla
15
lolla

Mano
nem akartalak megijeszteniKép én azért nem kaphatam fájdalomcsilapitot mert sok gyogyszere vagyok alergiás töbek közöt a fájdalom csilapitokra is . inyekciut mindenképen kapsz mert szülés elöt már nem ihatsz és nem ehetsz ezért infuzion keresztül adnak cukrot neked és a babának .azt nem tudom hogy a fájdalomcsilapitokal lasaban jön-ea baba de legaláb nem fáj az egész pocakod meg a hátad a fájdalomcsilapitoknélkül meg iszonyuan rossz bár 1-2 hét mulva már csak a jo részekre fogsz emlékezni .

Gomboc
egyetértek az elötem szolokal. ha ugyis szeretnétek egy második babát akor vagyétek meg magatok a dolgokat és akor már a következö babánál nem kell .melesleg mi sem kérünk egymástol pénzt azért ha valamelyikünknek a babájának nem kell valami azt oda adjuk INGYEN a másiknak .bocs nem akartam a hugodat bántani de nekem az a természetes ha csupán kedveségböl adok valamit oda a másiknak .

Puszant Csics és Petike Kép
csics

Kakukkfu!

Igen, jarok a Sote 2-re szuleselokeszitoreKép Holnap 14.30-tol lesz, ahogy bejossz a kapun, beersz az elocsarnokba, ott szoktunk gyulekezni. odajon ertunk a vedoneni. Gyere te is oda, majd holnap megdumaljuk, kin mi van hogy megismerjuk egymastKép Kar hogy lemaradtal az elmult heti eloadasrol, nagyon sokat nevettunkKép

orsoly 25+2
orsoly

Kataa,

Hát nem tudom, hogy az volt-e? A pizsimen kívül még a mellemen találtam valami szintelen-szagtalant. Én mint, elsõbabás nem vagyok benne biztos, hogy jól ismertem fel.

Nyulandi
21
nyulandi

Sziasztok!

Már vagy 2-3 hónapja olvaslak Benneteket és csak álmodoztam arról, hogy majd egyszer én is írhatni fogok ebbe a topicba. És most megtehetem, hiszem pénteket pozitív lett a tesztem. KépAzóta már túl vagyok az elsõ depin is, szerencsére csak egy-két óráig tartott, azóta viszont nagyon boldog vagyok, bár egy kicsit félek is, hiszen annyi fura dolog vár még rám – de ennek már csak örülni tudok Kép
Gondolom, már sok „újonc” feltette azokat a kérdéseket, amiket most én is feltennék – sajnálom, hogy nem tudok nagyon részletesen utána olvasni, de sajnos sokan vannak körülöttem és nem igazán szeretik, ha munkaidõben valaki netezik. Szerdán megyek az orvosomhoz, de addig is lenne egy-két kérdésem; légy szíves válaszoljatok nekem.
 Tényleg lehet az, hogy már alig 5 hetesen érzem, hogy húzodnak a szövetek, mert “néha” az alhasamnál olyan feszítéseket érzek, mintha húznának szét belülrõl?
 Elkezdtem szedni az Elivit-et, noha az orvosommal még nem beszéltem, elvileg nem lehet baj belõle, ugye?

Elõre is köszönöm szépen, hogy segítetek.

Kellemes napot mindenkinek!

Ch.

Chrissy

Kép
chrissy

chrissy!

a méhszalagok nyúlása héha olyan érzés mintha nyilalások lennének, fõleg a hasad két oldalánKép
az elevit szedésébõl nem lehet bajod, hiszen csak vitamin, de a dokiddal beszéld meg, mert õ lehet, hogy mást fog ajánlani.
Én is 5 hetesen mentem a dokihoz el, és nagyon boldog voltam amikor az Uh-on mutatta, hogy ott a petezsák ami a megtermékenyülést jelzi.
én nem rég éltem át ezeket a heteket így ha tudok segítek, bár elsõ babás vagyok, így olyan nagy tapasztalatom nincs benneKép

lolla
15
lolla

Chrissy,

Csak meg tudom erõsíteni az elõttem írót. A méhszalagjaid nõnek az a húzódó érzés, ha hátrahajló méhed van, akkor többször fogod érezni. A végén meg még hiányozni is fog Kép
Elevittõl nem lehet bajod, magzatvédõ vitamin, csak a babának segít egészségesen fejlõdni. Szerintem a társaság nagy része, ha szedett valamit az elején, az az elevit volt.

Nyulandi
21
nyulandi

Lolla,

nagyon szépen köszönöm! Pontosan úgy van, ahogy írtad, fõleg a hasam bal és jobb oldalán érzem; örülök, hogy ez így van jól! Kép
Hányadik hónapban vagy? Lehet, hogy Te vagy hozzám a "legközelebb"? (említetted, hogy nemrég élted át ezeket a tünteket).

Chrissy

Kép
chrissy

chrissyKép

a nevünk alatti szám a hetek számát jelöli, általában minden "szövegelés" után meg szoktuk adni, hacsak nem felejtjük odaírniKépKép

ki a dokid, melyik kórházba jársz?

lolla
15
lolla

chrissyKép
ha feljebb tekintesz, akkor látsz egy táblázatot, amibe benne vannak az adataink (akik bejelentkeztek pocokhoz)
ott látod ki hányadik héten jár, de én elég közel vagyok a te idõdhöz.
holnap jövök mára már el kapott a haza-haza "E.T. érzés"

de írjál nyugodtan, majd holnap válaszolok a kérdéseidre, ha a lányok addig nem válaszolják meg.
Majd meglátod itt mindenki segít a másiknak. Jó csajok vannak ittKépKépKépKép

lolla
15
lolla

Sejtettem, hogy mire utalhat Kép Kép Kép Jó lenne, ha már én is a 15 vagy akár a 21. héten járnék, rossz ez a bizonytalanság. Minden percben rohangálok ki a mosdóba, amikor valami furcsa dolgot veszek észre magamon. Biztos lesz majd még egy-két naív kérdésem (sorry elõre is), dehát nekem is õ lesz az elsõ picim. Kép
Megnéztem a táblázatot, hogy ki melyik kórházban lesz, de nagyon úgy tûnik, hogy a Honvéd Kórház nem igazán szerepel. Dr. Kiss Attila az orvosom, nagyon kedvelem, bár az igaz, hogy a kórházat szinte még nem is láttam, eddig csak a magánrendelésére jártam.

Miért írja ki a teljes nevemet a Chrissyhez?! Mit bénáztam már megint? Kép

Chrissy

Kép
chrissy

Lolla Kép
Kerepesi út 98, fszt 1. Padma Jógastúdió, 220-17-83, hivd fel öket, mert bizonyos (terhességi) kortól lehet csak menni asszem, de a 16. héten úgy emléxem, már okés.
Órák dolgozó kismamiknak kedd 17.00 (én holnap ott leszek) és szombat 9.00, másfél óra egy foglalkozás.
Otthoni kismamiknak van pár délelötti óra, meg egy csütörtök 15.00-kor kezdödö is.

Chrissy Kép
üdv a fedélzeten! Ne aggódj, biztosan minden rendben lesz.
Elevit: szedd nyugodtan, bár sokan nem szedik (én sem). Ha esetleg rosszullétet tapasztalnál, az lehet az Elevittõl - valakinek volt nemrég ilyen panasza -, akkor hagyd abba. Vitamint még ehetsz normál táplálékban is eleget, inkább, mint hogy egész nap émelyegj Kép

Sasha Kép
hol vagy???

Ez a rémes idö, pocsék, buáááá!!!

Pussz
Kangi
18+3
kangi

Pocok,
hogy lehet hozzád "bejelentkezni"? Lolla írta, hogy Te csinálod a táblázatokat - majd valamikor (ha frissíted) belevennél engem is? Kép

Ch
5

Chrissy

Kép
chrissy

Kellemes nagyonnyálkás szürke hétfõi napot mindenkinek! Kép

Chrissy,
a teljes neved azért írja ki, mert a profilodba beírtad, és ha jelszóval küldesz üzenetet, akkor azt is beleveszi.
Egyébként üdvözlet itt köztünk, érezd jól magad!

Figyu mindenki!
Ti meddig aludtatok hason/fél-hason? Mert én próbálom magam rávenni, hogy teljesen oldalt is el tudjak aludni, de nem mindig sikerül, csak félig hason, felhúzott lábbal. Remélem érthetõ Kép. És bûntudatom van, hogy szegény babónak nem rossz-e úgy összenyomva? Úgy is rugdos, de nem tudom, hogy rossz- vagy jókedvében-e.

Pusz
Miszike
20+1
miszike

Sziasztok!

Szeretnék bejelenkezni hozzátok ismét. Talán vannak, akik emlékeznek még rám, hiszen májusban még egy táblázatban voltunk. Kép
Új adatok: 8hét 2nap, 32 év, 3. baba, Budapest, Rókus kórház.
Köszi!

Csilla1
Csilla1

Sziasztok!

Kangi

Mivel lebetegedtem, hat nagyon figyeltem a picit. TEgnap egesz nap nem ereztem es este ugyanazt a strategiat vetettem be! Kép Lefekves, enekles, meseles. Hat nem elkezdett rugdosni a draga?! Kép Orultem, hogy megmutatta magat, meg is koszontem neki rendesen! Kép

Zsuzsi

Koszonom, hogy mindig leirod ,hogy milyen babakocsit lattal!!!Mar a baratnom okt. 10en megy ki, tudom neki nyomni az infokat!!! Kép

Chrissy
Udv. a kismamak kozt! Jo, hogy boldog vagy! Kép Elso nap mikor megtudtam,hogy babank lesz, nekem is volt valami orommel teli depressziom! De azota reg elmult es itt rugdos a pici a pocakomban. Szoval fel a fejjel!! Az elevitet (hellyel-kozzel...) en is szedem. En nem vagyok rosszul tole, csak szerintem is sok mostanaban a termeszetes vitamin!!

Ja
2kor ledoltem pihizni egyet, es most ebredtem...(16.30) Kép

Norkini
18+2
norkini

Üdvözlet Csilla1, Chrissy - hamár az elõbb elhagytam.

Miszike,
Én már nem alszom kimondottan hason vagy 4 hete, de ugyanaz a pozitúrám mint neked. Ha érzem, hogy nagyon rugdos, akkor én laikusként úgy gondolom, hogy nem jó neki, ezért kicsit lentebb viszem a felhúzott lábamat és akkor abbahagyja, vagy háton fekszem.
A háton fekvést meddig lehet csinálni?

Nyúlandi
21
nyulandi

Sziasztok!

Gombóc!
Szerintem is beszéld meg ezt a dolgot a tesóddal. Nekem ez nagyon megdöbbentõ volt, mi is minden cuccunkat odaadtuk a férjem testvérének, de fel sem merült, hogy ezért bármit is kérjünk... Pedig mi sem kevés pénzt költöttünk a gyerekcuccokra. És olyan aranyosak voltak, most, amikor megtudták, hogy jön a kistesó, rögtön felajánlották, hogy ha bármi kell, azt õk veszik meg. Persze nem fogadtam el, de nagyon jól esett. Különben is, szinte semmit nem kell venni, csak néhány "nõiesebb" ruhát, meg falvédõt. Ja, meg babakocsit. Ja, és tegnap jött a gyerekcuccszállítmány vissza, persze kiegészülve még néhány ruhácskával. Iszonyú mennyiségKép Csak 56os rugiból 32t számoltam össze. Igaz, ebbõl van, ami még az enyém volt. Kiscsaj igazi úrinõ lesz, nem vesz fel kétszer egyforma ruhátKépKépKép Csak nehogy nagyon hozzászokjon...

Gömb!
Szerintem ne várj decemberig a vásárlással, mert egyrészt már nagy lesz a pocid, és fáradékony leszel, meg ilyesmi, másrészt ott lesz a karácsonyi bevásárlás, bõven elég lesz azt végigcsinálni pocakosan. Meg decemberben tömeg van, meg prüszkölnek az emberek összevissza, szóval egy kismaminak nem túl jó idõszak. És ha már a gyerkõcnek vásárol az ember, azt szeretné igazán kiélvezni, és nem rohanva-szuszogva túlesni rajtaKépKépKép. Na, mit szólsz, csupa férjmeggyõzõ érv.Kép

Chrissy, Csilla, sziasztok!KépKépKép

Timici, Gombóc!
Tessék megírni, mi volt az UHn!Kép

Pusz
Zulu
29+4

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van.
Az a gyanúm sikerült megfáznom...
Ebbe a ronda panelba olyan hideg van...
Kicsit ideges vagyok a törpikém még mindig nem akar mocorogni... A páromnak mondom, hogy hallgatozzon, mi újság van odabent, és nem igen mondja, hogy hangosság lenne, mindig alszik a törpe??
Van valami tippetek, hogy hogyan gyõzõdjek, meg, hogy nincs -e valami gond?

Okt 3. án megyek ultrahangra, de az olyan sokára van...

Az AFP nek mennyi idõ kell, hogy kész legyen?
09 18 án voltam, 3.-ára tudni fogom az eredményt?

Olyan szomorú dolog történt az egyik ismerõsöm (régen együtt sportoltunk) megszületett a babája, 2,6 kg az Uzsoki korházban és szegényke még mindig nem vihette haza a korházból, inkubátorban van, nagyon sajnálom.

Állítólag olyan gyógyszereket kapott az utolsó pár hónapban, hogy nem tett jót a babának, ez szerintetek orvosi hiba, és miképp lehet, ezt megelõzni?

A gyógyszerekre visszatérve nekem a doki az aszpitint ajánlotta fejfájásra eddig 2 db fogyott el sajna, bár ne kellett volna, de a hideg front kikészít.

Úgye ha valami nagy baj történik a törpével, azt a szervezet egybõl jelzi??

Jók legyetek
Mano2
17+1
Manó2

Norkini,
Azota is nezegetem neked a babakocsikat...valahogy en mindig ugy be vagyok zsongva, de mi mar tenyleg nem akarunk koltekezni, hiszen minden megvan...

Ezt talaltam tegnap...a szine nem a legszebb, de hatradontheto, es van hozza hordozo! Hogy sikerul e idemasolnom, az megint mas kerdes...remelem

Kép

Zsuzsi
zsuzsi74

Norkini,
Azota is nezegetem neked a babakocsikat...valahogy en mindig ugy be vagyok zsongva, de mi mar tenyleg nem akarunk koltekezni, hiszen minden megvan...

Ezt talaltam tegnap...a szine nem a legszebb, de hatradontheto, es van hozza hordozo! Hogy sikerul e idemasolnom, az megint mas kerdes...remelem

Kép

Zsuzsi
zsuzsi74

Szia Csilla! Kép

Ki a dokid a Rokus korhazban?

kamilla (24+4)
kamilla

Ja, es ez a Baby1One nevu bolthalozatban kaphato, ha ilyet szeretnel beszkennelem a cimeket, ahol vannak boltok. Sajnos tolunk 100 km-re van a legkozelebbi!

Mano2, Szomoru, ami a baratnoddel tortent, ha orvosi rendelvenyre szedte be azokat a gyogyszereket, akkor egyertelmu, hogy muhiba, ha tenyleg azok okoztak a bajt! De remelem, hogy meggyogyul a kisbaba es szepen fog fejlodni!

Sasha, holnap megyunk haza, tehat lehet, hogy lemaradok a nagy esemenyrol elesben, itt a neten...hacsak nem ma...
Szoval itt a telcsiszamom : 06 70 225 88 06

Timici, Budan lakom, a XI. keruletben, a Kosztolanyi kornyeken. Remelem legalabb apukam ki tud ertunk jonni, mert szerintem meg egy kombi taxiba sem fernenk be...Kép

Zsuzsi
21
zsuzsi74

Sziasztok!
Meg mindig emeszetem magam a hugom miatt, itt dilemmazom, bar a parom olyan edi, probal megnyugtatni. Kép Mindenestere kiadta utasitasba, hogy nezzek utana, mennyibe kerulnek ujonnan es hasznaltan ezek a cuccok. Asszem a buszkesegunk nem akarja megadni magat...KépKép

Voltam UH-n, a mehlepeny mar csak melyen fekvo, es a mehszaj szelenel van, majdnem teljesen lenott onnan. Hurra. Kép A 28. heten kell ujra kontrollra mennem, ha addig nincs verzes. Viszont Gombocka megint pontosan olyan pozban volt mint multkor, hiaba beszeltem meg vele az elmult ket hetben, hogy bukfencezzen, szaltozzon, stb. nem csinalta. Mar most sem hallgat az anyjara, biztosan az apjara utott. Csak fekudt ott felhuzott labakkal, kicsit kalimpalt, de semmi egyeb. Ugyhogy meg mindig nem tudjuk, hogy fiu vagy lany...Kép De a merete alapjan (fejatmero 51 mm, sulya 243 g) pont egy hettel van lemaradva, ennek azert orulok, mert multkor is egy hettel volt, vagyis nem maradt le jobban. Kép

Kataa, Kép
Koszonom, nagyon kedves vagy! KépKép

Nyulandi Kép
"hivatalosan" nem tudom, meddig lehet haton fekudni, de mind a mai napig elalszom oldalfekvesben, aztan arra ebredek, hogy a hatamon alszom, es pisilnem kell...

Mano, ne aggodj, minden Torpike maskor mozdul meg eloszor, utana meg sikeresen el is bujnak napokra, hogy a fraszt hozzak az anyjukra. Kép

SashaKép
Meg mindig egyben?

Chrissy,
udv koztunk! Kép Kerdezz batran, mindenki ugyanigy kezdte. Kép

Kangi, Kép
en nem zoknit, hanem egy pici mackot vettem eddig. Kép Aztan babonabol a paromnak adtam, hogy majd o adja oda Gombockanak. Hulye vagyok, mi? Kép

Pusszantas,
Gombóc
Gombóc

Sziasztok!

Timici, köszi a sok pozitív energiát.
Szükségem is van rá. Mivel még dolgozom, (okt 11-ig) ezért minden ilyennek nagy hasznát veszem.

Kataa, látom Te a SOTEI-n szülsz (majd) én egy két épülettel odébb, a II-n.

Gombóc, ami a Te helyzetedet illeti, nem irigyellek. Nekem a hugomnak elõbb született babája (4 hónapja), de már most azt mondta, hogy ne vegyek semmiféle 56-os méretû ruhát, mert odaadja. (meg is tette)
Ami a pénzt illeti a sógorod "kedves" ember lehet. Én is elgondolkodnék a lányok 'ajánlatán', mert a Kismama újságban is, a bõrzéken is nagyon jó árban lehet hozzájutni (igaz ugyan, hogy használt), de jó minõségû dolgokhoz.

Más!
Olvastam valami málnalevél teáról.
Mikortól kell??? kezdeni és lehet-e ízesíteni. (Én amolyan limonádét iszom eghy kis teafüves lévelKép))

Nekem a babóczám, ha minden igaz, akkor okt 18 -24 között látja meg a napvilágot. Kérdezném az "öreg motoros" kismamákat (több gyermekesek, hogy a gyerkõcnek télire babzsákot vagy overállt vegyek??? Azért problémázok, mert ugye most k 62-68 cm lesz a tél végére, de jövõ télre már elmúlik 1 éves is és hát az akkori méretek ki tudja milyenek lesznek... Mekkora egy 14 hónapos csecsemõ???
Minden vélemény érdekel.

Üdv: Krizsi
35+4
krizsi

Sziasztok!

A babzsák helyett babzsákot kellene érteni, csak hát az ujjaim...

Krizsi
krizsi

Ez nem lehet igaz!!!
Biztos, hogy BABAzsákot akartam írni, de már másodszorra sem sikerült... azt hiszem most kell hazamennem...

Üdv: Krizsi
krizsi

Szia Kamilla!

A dokim dr. Pallér Anna. A te dokid az ifjabb vagy az idõsebb Barabás doki?

Csilla 8+3 (az elõbb 8+2-t írtam, de a 8+3 a helyes)
Csilla1

Sziasztok csajszik!

Régen jelentkeztem, de ez csak azért van, mert nyaralni voltunk. Hurrááá... Kép
Korfun lógáztuk a lábunkat a kispapával, nagyon jó volt a semmittevés, nem kellett dolgozni, csak lustálkodni. Nagyon örülök, hogy végülis elmentünk, -merthogy nagyon tanakodtunk, hogy menjünk-e, vagy sem.
Amúgy a babuci jól van, mostanában állandóan rugdossa az oldalamat, bár néha túl erõsen, és az már nem mindig jó érzés... Kép
De a múltkor teljesen elképedtem, ugyanis elkezdett ugrálni a hólyagomon, aztán, amikor vagy 5 perce cinálta már, akkor rászóltam, hogy ezt jó lenne, ha abbahagyná, és abban a pillanatban abbahagyta! Kép Mindig kissé tamáskodva hallgattam az ehhez hasonló történeteket, de most meg vagyok gyõzve!! Kép Kép
Ja, és lány lesz a kisasszony -vagy lehet, hogy már írtam?
Szóval most pompásan vitázhatunk a neveken, ugyanis ami a páromnak tetszik, az nekem nem, és fordítva. Egyetlen egy sem akadt eddig, amiben meg tudtunk volna egyezni... Kép

Csilla1, Chrissy
üdv a fedélzeten! Kép

Ha netán volt, aki közben szült, annak ezer gratula! Nem valószinû, hogy két hetet vissza tudnék olvasni, annyi cikk gyûlt össze... Kép

Kispici
23 vagy 24? Majd kiszámolom pontosan...
kispici

Sziasztok!

Orsoly,
Holnap elutazom sajnos erre a hetre, de tobb alkalmat mar nem szeretnek elmulasztani. A jovo heten remelem talalkozunk. Kép

Mano!
Ne aggodj, szerintem nagyon keves az az elsobabas anyuka aki ilyen koran erzi. En a 19. en ereztem eloszor, de erosen, ugy, hogy a kispapa is rogton erezte. Legy turelmes! Tudom, hogy konnyu azt mondani! Kép

Nyulandi!
Nekem is volt elotejem, eddig ketszer, de mindig csak az egyik mellembol. Azert remelem a masik is mukodni fog. Kép

Csilla, Chrissy!
Mindig orulunk az ujaknak, jo, hogy jottetek! Kép

Lanyok, drukkoljatok, holnap repulok!
Puszi
Kakukkfu
26+5
kakukkfu

Sziasztok Lanyok,

Ha jol emlekszem, valaki turkalok cimet kerdezte. Mivel csak itthon van meg a link, ime: [url=http://members.chello.hu/malorg.bt/tipegoketto/gyerekruhaturik.htm" TARGET="_top]http://members.chello.hu/malorg.bt/tipegoketto/gyerekruhaturik.htm[/url]
Sajna kozvetlen linket nem tudok berakni.

Nemreg telefonaltak a Biovitaltol, hogy a holnapi 3D-s UH elmarad Kép , ugyhogy csak penteken megyunk mozizni.Pedig mar annyira vartam. De utana majd mindenrol beszamolok.

Neztetek mar, a tablazatot, hogy a finishben majdnem 10 kismama van? Kép Ez azt jelenti, hogy egy-ket heten belul nagyot fogunk ugrani elore a sorszamozasban...en mar nagyon varom, hogy a huszonnal kezdodo sorszamuak koze tartozzak Kép

gomb
27+3
gombolyu

Krizsi!
Nekem olyan zsákom van, aminek a lábát össze lehet külön is cippzározni, és akkor anorák lesz belõle. Így két télen át tudtuk használni. És még a gyerekülésbe is be tudtam kötni zsákostul, mert úgy van kialakítva, hogy egy kicsit meg kellett lazítani a cippzárt, és akkor lett ott egy kis rés a biztonsági övnek. Szerintem ilyent érdemes venni, mert bár drága, de ha két télen át használod, behozza az árát. A mienk Blue Cat márkájú, 2 éve vettem, de biztos most is vannak ilyenek.
Zulu
29+4

Kép

Kép

Kép
zulu

...hihi Kép akkor megis csak tudok linket berakni...

gomb
27+3
gombolyu

Sziasztok!

Zsuzsi!
Hat teljesen beleszerettem ebbe a kocsiba!!! Lecci-lecci scanneld be a cimeket! Pliiizzz! Kép Kép Kép
Koszi!
Norkini

18+2
norkini

Sasha!
Babazol?
kakukkfu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?