A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Csilla, Chrissy!
Üdv köztünk, jó pocakosodást!

Manó2!
Elvileg az elsõ babánál a 20. hét körül "kell" megérezni a babót, én azt olvastam. Csak itt mindenki olyan mázlista Kép, hogy már elõbb beszámolhat arról a bugyborékoló érzésrõl... De én ugyanabban a cipõben járok, mint te, itt irigykedem már két hete, hogy volt, akinek már 16 hetesen mocorgott, nekem meg 18 hetes, és még mindig semmi... Szóval tudom, hogy aggodalomra nincs ok még legalább 2 hétig, mégis picit lelkizek, meg olyanokat mondtam tegnap is a Kispapinak (jól le is tolt érte), hogy lehet, hogy már rég mocorog, csak én nem figyelek rá eléggé... Szóval nem kell sürgetni, majd ha akar, jelentkezik KépKép. (Remélem... mert néha már olyan érzésem van, hogy nem is hiszem el, hogy tényleg fog ott nekem mocorogni valaki, olyan nehéz elképzelni...)
Ja és a papák akkor még nem nagyon fognak érezni semmit, ha igaz, õk csak jóval késõbb (ha valamit nem jól mondok, javítsatok, nagypocis lányok Kép).

Hátonfekvésrõl: ezt is olvastam, szóval nem saját tapasztalat, hogy kb. a negyedik hónap végétõl nem tanácsos háton feküdni, mert a méh ránehezedik az erekre, amik az oxigént szállítják, és nem jut így el annyi a babához. Persze nem tudom, hogy lehetne megoldani, hogy amikor alszom, ne forduljak meg mindig. Nagyon figyelek elalváskor, hogy szépen oldalt helyezkedjek, de rendszeresen arra ébredek éjjel, hogy már megint háton vagyok. Hason meg állítólag érzi az ember, hogy meddig lehet... ezt nekem írtátok itt még régebben, amikor a hátrahajló méhem miatt hason kellett feküdnöm az elsõ hetekben.
Ha minden igaz, csütörtökön megyek genetikai ultrahangra. Már alig várom, hogy lássuk a babát, most a Kispapi is bejön velem, és hátha-hátha a nemét is "elárulja"...

Pussz
Franyo
18
franyo

Sziasztok!

Ma voltan UH-án, ahol a doki csupa jót mondott. Úgyanis volt mellette egy betanuló fiatal doki, akinek végig mondta, hogy mi micsoda, és mit kell nézni. Jó volt hallgatni, mert mindennel meg volt elégedve. Az én dokim, is bejött, és így már hárman is nézték a monitort. Õ messzirõl kiszurta, hogy KISFIÚÚÚÚ Kép Kép
Mert ugyebár az én tökmagom egybõl megmutatta, kérés nélkül.
Nem tudom, hogy van-e köze az UH-hoz, de ma délután nagyon aktív edzést tart a tökmag odabent! Én meg csak biztatom! Kép

Gömb!

Nekem is ma telefonáltak a Biovitalból, hogy nem jó a holnap este 7 óra, így minket is péntek este várnak! Kép
Lehet, hogy felismerlek? Kép

Pocok!
Bocsi, de a védõnõm elirta a születés várható napját, ami helyesen: febr. 14. (Valentin nap Kép )
És a korunk pedig ma: 19+4
Élõre is köszi!

Zsuzsi!
Nagyok klassz a babakocsi! Én is ilyesmit gondoltam magunknak!

myssnia 19+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Lanyok,

Ez a haton fekves dolog most nagyon elgondolkodtatott engem. En is mindig a hatamon ebredek reggel...de mivel nekem elol fekvo mehlepenyem van, lehet, hogy nem is gond???

Miszike,

Ne aggodj a felig hason alvas miatt...nekem is az a legkenyelmesebb poz elalvaskor, es semmi gondom nincs vele. Neha erzem, hogy a baboca jobban mocorog, olyankor atfordulok a masik oldalmra felig hason, es aztan alszom...Szerintem a termeszet ugy alkotott minket, hogy nem tudjuk a babankat osszenyomni...vagy ha mar ott tartanank, akkor nekunk is kenyelmetlen...

gomb
27+3
gombolyu

Myssina,

Mi fel hetre megyunk a Kispapaval pentek este, ugyhogy lehet, hogy talalkozunk Kép

gomb
27+3
gombolyu

Norkini,
[url=http://www.babyone.de/b_frame.html" TARGET="_top]http://www.babyone.de/b_frame.html[/url]
itt klikkelj a 'Märkte' gombra, es kirajzol egy terkepet, plussz a cimeket is listazza.

A Babyone fooldalan van kep is a babakocsirol...nezd meg meg a Maxi Cosi hordozot, az is nagyon jo arban van, meg persze a kisagy is agynemuvel, baldachinnal, mindennel 149-ert! Csak birja a baratnod! Kép

Krizsi, ha mar mindenaron babzsakot akarsz venni...Kép

Kakukkfu, drukkolok, de te is nekem legyszi...nem lesz semmi...sot meg lesz egy extra utam Mehrwertsteuer ugyben a kisagy miatt...amire nem is lennek jogosult a tartozkodasi engedely miatt, de az meg a regi utlevelemben van...szoval kellokeppen meg kell jatszanom a hulyet, mint aki eloszor jar repteren es persze egy szot sem beszel nemetul...

El kene kezdeni mar azt a pakkolast is...

Zsuzsi
21
zsuzsi74

Gömb!

He-he!
Akkor váltjuk egymást, mi hétre megyünk! Kép

myssnia 19+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Szassztok Lányok!Kép

Most csak gyorsan bejelentkezem: jelentem megvagyunk...
Ma elég vacakul voltam, háromszor volt olyan durva jóslófájásom, hogy ihajjj!Kép A derekam majd' leszakadt, a pocakom mint a kõ, és közel fél percig levegõt is alig kaptamKép
Most már jobban vagyok, de azt hiszem jobb lesz, ha most lefekszem.

Legyetek jók!

iancsa
37+1

Kép
Kép
iancsa

Hol van Sasha?

Zsuzsi
21
zsuzsi74

...jol bevedeltem egy pohar mezes tejet. Kepzeljetek, ez az egyetlen, ami hat a gyomoregesem ellen...meg a sima tejtol is eg...meg szerencse, hogy szeretem Kép

Myssnia,

Akkor tuti, hogy talalkozunk Kép

iancsa,

Kitartas, nem sokara mar a kezedben tarthatod a picidet, es akkor minden kellemetlenseget elfelejtesz majd...addig is pihizz sokat...

...es mi van Sashaval...+ a tobbi finishelovel? Remelem mar babaztok Kép

gomb
27+3
gombolyu

Most jutott eszembe, volt szó nemrég a bébiágynemûkrõl. A kisfiam úgy megfázott most a hülye mûanyagbélésû ágynemû miatt (megizzadt, kitakarózott), hogy ma elrohantam a legközelebbi paplanoshoz. Találtam többféle természetes anyagú ágynemût, Billerbecknek van kívûlbelül pamut, és kívül pamut, belül gyapjú. Ez utóbbi ára olyan 5000 Ft körül van itt. (Budagyöngye, tehát máshol valószínüleg olcsóbb) Igaz, ez már gyerekméret, 90x130. De lehet kapni méretre gyapjúpaplant, azt akkorára vágják, amekkora kell. Van aminek mindkét fele "szõrös", és van, amelyik az egyik felén pamut. Ennek ára a mérettõl függ.
Én arra a megoldásra jutottam, hogy Malacka kap egy billerbeck gyapjútölésût, Kiscsajnak meg csináltatok egy gyapjú hálózsákot, abból nem tud kitekeredni, és kiszolgálja addig, amíg belenõ a paplanba.

Iancsa!
Kitartás!KépKépKép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Manó2
ne aggódj, ha még ilyen korán nem érzed a mozgást. Én ugyan egyet-egyet már a 17-ik héten is éreztem, de rendszeresen, amikor már minden nap folyamatosan rugdos, azt csak a 22-ik héttõl. A 22-ik hétig csak olyankor vettem észre némi mocorgást, ha lefeküdtem, kinyujottam a lábam, és a kezemet a hasamra tettem. Úgy igazándiból csak a 22-ik héten kezdtem érezni a ficergést. Igaz azóta nagyon. Kép Annyira, hogy néha izgulok is, hogy ha már most kirugja a ház oldalát, akkor mi lesz késõbb, amikor nagyobb lesz!??!

Gomb
Tök jó a link a babaruhaboltokkal!! Kép

Csilla1
Most látom, hogy Te is Rókusos vagy. Az elõzõ babát is ott szülted? Ha igen, milyenek a tapasztalataid?

Babakocsi, vásárlás téma
Mi még nem vettünk semmit. Lehet, hogy babonás vagyok?!?
Eddig nem vettem észre magamon, hogy babonás lennék, de most nagyon úgy tünik. Egyszerûen nem mertem még rászánni magam semmilyen vásárlásra. Ha felmerül a vásárlás gondolata bennem, mindig az jut eszembe, hogy jajj, "csak el ne kiabáljam"... Azt hiszem teljesen hülye vagyok...

Kispici
23+3
kispici

Sasha HAJRÁ, HAJRÁ, HAJRÁ!!!

KépKépKépKépKépKép

Nekem is dobsz sms-t? 06-209978-257.

Üdv, Chrissynek és minden Kismaminak jó pocakosodást!!!

és persze irigykedem Rátok...
olyan gyönyörû az a 9 hónap, tessék élvezni minden pillanatát!!!Kép

Sheila és Melissa ( majdnem 5 hónapos )
Sheila

Gombóc!

Az én véleményem az, hogy egy tesótól nem szép ha kölcsönzésért pénz kér. Én vettem használt dolgokat ismerõsöktõl, de azok az enyémek maradnak örökbe, így korrekt hogy pénzt kérnek érte, na de hogy még vissza is kell adnod õket! Én biztos inkább megvenném magamnak és akkor a követlezõ babádnak is elrakhatod. Egyébként én egy -két kollagenõ kivételével senkitõl nem kaptam semmit, pedig nekem is van tesóm ovis gyerekkel, de neki már szinte semmi sincs pici babához. persze ez csak az én szubjektív véleményem, kölcsön pénzért nem, fõleg nem tesótól, mert egy évekig tartó rossz hangulat megalapozója lehet.

manó 37+2

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sasha, most akkor vagy nincs interneted, vagy szulsz...vajon melyik...egesz este ezen gondolkodom...de kiiiiivancsi vagyoooooook! Kép Kép Kép

Iancsa, te is nagyon gyanus vagy ezekkel a durva joslofajasokkal!!! Biztos, hogy csak josoltak?
Nincs front odahaza?

Na, Lanyok, en meg 'edzem' a cicimet, ahogy a szuleszno mondta...nem hordok itthon melltartot...ma egy pulcsi volt rajtam...hat uuuuugy viszket szegeny mellbimbom! Kép Persze hagy szokja, lesz ez meg ugyabbul is!

Felek a holnapi naptol! Remelem legalabb a gyerekek nem lesznek olyan elviselhetetlenek, mint ma! A nagy egesz nap bosszantotta a kicsit, az meg orditott, nagy meg rohogott! Azt hittem megorulok! Gyurikam este megigerte, hogy nem fog holnap hisztizni a repulon...na kivancsi leszek a kis keteveskem igeretere...

Meg ki kell teregetnem egy adag mosnivalot, ha lejar a mosas, mert ha itthagyom, a ferjem egyben mos ki mindent...van nehany hordhatatlan gusztustalan szinu cuccunk mar, tobbet nem kockaztatok! Igy is, ha ket het mulva megjovunk, szerintem ugyanezek a kiteritett ruhak lognak majd meg a szariton...

Almos vagyok...

Zsuzsi
21+1
zsuzsi74

Sasha
Hol vagy csak nem inditotabe Gabikát ez az esö KépKépKép ha mégis szoj nekem is Légyszi itt a telcsi számom :
0620-432-8613 küldj egy sms ha meg van Gabibaba kérlek

Puszant Csics és Petike Kép
csics

Sziasztok Kép

Norkini Kép
tök jó, hogy rugdal neked is!!!

Franyo Kép
ne izgulj, fog még úgy kapálózni, hogy csak gyözd nyugtatni. Ha pedig nem lesz irtó ficergös, örülhetsz, mert állitólag amelyik baba mozgékony odabenn, az kint is szanaszét szalad Kép
Én is csütörtökön megyek UH-ra, kiváncsi vagyok, mit mutat meg magából Kép

Sasha Kép
nagyon várom Gabibabával kapcsolatos hireidet!!!

Iancsa Kép
neked én is kitartást kivánok - hidegfront, esö, ilyesmik szokták beinditani a dolgokat ...

Zsuzsi Kép
az én bimbóm is úgy viszket idönként, hogy majdnem meggebedek ... pedig én "lánykoromban" sem mindig hordtam melltartót, nem nagyon kellett, hálistennek (meg aztán nincs is akkora Kép)

Miszike Kép
tegnap elfelejtettem irni, hogy múlt héten egyik éjjel én is azt álmodtam, hogy valami idegen lakásban vagyok, és egyszer csak belém hasitott, hoy Úristen! a babát otthon hagytam, mig aludt! És ez hagyján, álmomban arra gondoltam, hogy inkább még maradok kicsit, még biztosan alszik egy darabig ... ahelyett, hogy rohantam volna haza!!! Felébredtem, és OLYAN rosszul éreztem magam, hogy csak na. Persze mindjárt eszembe jutottál, úgyhogy nem aggódtam, hogy tényleg igy lesz majd, a rossz érzést biztosan azért tápálja belém a tudatalattim, hogy NEHOGY véletlenül ilyesmi elöfordulhasson Kép vicces, nem?

Gombóc Kép
szerintem a maci nem butaság, ha majd rághatja már, milyen édes lesz ... azt viszont sajnálom, hogy még nem tudjátok, milyen nemü a kis pocilakó Kép de a válasz már boritékolva van, hamarosan kiderül Kép

Pussz
Kangi
18+4
kangi

Haliho Lanyok!

Haton fekves: tevhit, hogy ettol meg attol nem lehet haton aludni-fekudni! En direkt rakerdeztem a dokinenimnel, plusz felmerult a tema mult heten a szuleselokesziton is. Szal a lenyeg: amig jolesik addig nyugodtan lehet haton fekudni. Ha a meh elkezdi nyomni a hasi venat (ami eloszor nem a babatol veszi el az oxigent hanem toled!), akkor szedulni kezdesz, rosszul leszel stb. Ez az allapot azonban abban a pillanatban megszunik, amint az oldaladra fordulsz. Ugyhogy nyugi lanyok, nyugodtan aludjatok haton, amig jolesikKép

Mano2: meg igazan raersz arra hogy megerezd a babatKép En a 19. heten ereztem meg eloszor ugy igazan, de akkor is meg csak nagyon halvanyanKép Sajnos abban nem tudlak megnyugtatni, hogy valami jelezne, ha a babaval gond van, ezt is megkerdeztem dokineninel, es minden elojel-jel nelkul lehet gazKép De hat miert is lenne, ugye?Kép

Puszi: orsoly
25+3
orsoly

Ha minden igaz, estere otthon leszunk...persze apukam kocsija nem indul...klassz lesz...nem jon ertunk senki a repterre, kaszalodhatok haza egyedul, mintha nem lenne eleg az elozmeny...
Nem baj, a lenyegn hogy epsegben hazaerjunk, es a babocanak se legyen baja. Mostanaban estere mar elegge elfarad a pocakom...pedig meg jo sok van hatra!
Ejjel olyan hideg volt, hogy a fejemre kellett huznom a takarot, az orrom hegye is fazott. Szidtuk is a nemeteket rendesen...aztan reggel kiderult, hogy csak a futotestek voltak 'nyari pozicioban', csak el kellett volna tekernunk oket, es mindjart nem fagytunk volna meg!
Most kezdodik a hajra, hogy minden megvan e, es mit hagyunk itt, amit pedig feltetlen vinni akartunk!

Sasha eltunt! Ilyenkor pedig mar be szokott jelentkezni!

Kangi, az ilyen almokkal keszul a no az anyasagra! Elesben mar nem fogod elfelejteni a babadat, az tuti!

Jok legyetek, amig vissza nem jovok! HA van valami happening, tali, akkor kuldjetek legyszi egy sms-t!!! 06 70 225 88 06!

Zsuzsi
21+1
azert meg indulasig benezegetek...
zsuzsi74

Csilla1,ChryssiKép gratulálok a 2 csíkhoz és üdv. a körünkben, jó pocakosodást.

Zulu,
igenis jelentem, volt tegnap UH(szívuh). A szive teljesen OK, magát a babát most nem mérték, és csak rövid ideig láttam, mert fõleg a szivére koncentrált a gyerekorvos. De mikor láttam épp teljesen hátrafeszítette a fejét.Olyan furi volt, de nagyon helyeske a kicsi fiú. Mondtam a dokinak, hogy fáj a pocak, mert emelgettem és megnézné-e a méhlepényt, erre jól leteremtett, hogy nem mondták nekem, hogy 2kg-nál többet nem szabad emelni!Aztán hozzátette, kár lenne elveszíteni ezt az egészséges gyereket! Na, rögtön jó kedvem lett.KépKépKép Lelkiismeretfurdalás, stb.

Mysnnia,gratula a kisfiúhoz!KépKépKépTudjátok már mi lesz a neve?

ZSuzsi,
bár tudom, hogy most nemolvasod, de gondolok rád, hogy minden rendben legyen az utazással, gyerekekkel, csomagokkal. Pozitív energiáimat küldöm:+++++++++++++++++.

Pocok,
nem, nem néztem a kötõs részétKép kár, hogy nem jön be. Valahogy nekem a kötõs oldalakkal soha sincs szerencsém. Most meg nem találom azt a könyvemet, amiben a tuniszi kötés van leírva. Nem tudod, hogy kell csinálni.A kolleganõm egyszer megmutatta még régen, de ki emlékszik rá...Kép

Most egy kis helyzet és hangulatjelentés:
Tegnap UH után szerettem volna beszélni az orvosommal, hogy mik is ezek a pocakfájogatások. Kiderült, hogy szabira ment 1hétre már megint. Megyek a terhesambulanciára, beadom a könyvem, várok 18-19.30-ig, amikor is kijön egy doki, hogy én kire várok, mert neki lejárt már rég a munkaideje és õ nem tud róla, hogy én még várok rá. Szégyen ide-oda, elsírtam magam, annyira szerencsétlennek éreztem magam. A pocakom a 1,5órás ülésben szépen kõvé keményedett és a hangulatom is ennek megfelelõ lett. Sírdogáltam, õ meg elment az ügyeletes orvosért. Aki végre megvizsgált és látta, hogy bizony bizony nagyon kemény a pocak.
Szóval ismét 1hét szigorú ágynyugalom, semmi mozgás, csak fekvés, mert az állítólag ellazítja a vérereket és ezáltal több vért kap a méh és nem feszül.+MagneB6 3*2naponta, Dyafilin(értágító) és orvosi utazsításra PIA, bármi. Persze sörön kívül nincs itthon semmi.Kép Egy hét múlva vérvétel, nincs-e valami gyulladás, ha nem javul a helyzet megint befektetnek a kórházba.KépKépKépKépKép
Most úgy vagyok, hogy kicsit jobb, de a sok magnéziumtól hasmenésem van már éjjel óta és ehhez jön hozzá, hogy nem lehet lehúzni a WC-t 8-17h-ig.KLASSZ.Kép

De, hogy ennél is szebb legyen az élet. Tegnap este mikor hazaértünk észrevettük, hogy a nappaliban folyik a radiátor és kb. 1,5m2-en tocsog a padlószõnyeg a vízben. Mi jöhet még??? Most várom, hogy kijõjjön valaki a Fõtávtól és elzárja és kicserélje a csapot a fûtõtesten. Közben persze feküdjek, aludjak.De hogyan???mikor azt sem tudom, mikor jönnek.Kép

Iancsa,vigyázz magadra. Ezek a fránya jóslófájások mindenkit megkínoznak. Drukkolok, hogy a többi kellemesebb legyen.KépKépKép

SashaKép csak nem babázol már, nagyon izgi.Kép

Sheila,
rám nem kell irigykedned, eddig nem mondhatnám, hogy gyönyörû volt az elmúlt 22hét.Kép Persze a babám az gyönyörû, és imádom ahogy mocorog, rugdos, de hogy állandóan feküdnöm kell+kórház és félek, hogy mi lesz a picurral, na az nem gyönyörû. Pedig én is úgy képzeltem, hogy majd szép és jó lesz. Most meg már csak abban reménykedek, hogy nem lesz rosszabb.Kép
Gratulálok Melissához, õ biztos gyönyörû 5 hónapos baba.KépKépKép

Egyébként a dokinõ szerint, most elég sok a keményedés, görcs megint a hidegfront miatt. Úgyis úgy útálom ezt a szar idõt, de most, hogy tudom, hogy a pocaknak se jó, talán még jobban.Pfujj!!!

Na megyek ledõlök, bocsi a sok negatívért, de muszály volt leírnom, annyira bánt és kicsit parázok is, hogy nehogy megint kórház legyen a vége.

Mindenkinek további szép napot, jó pocaknövesztést és vigyázzatok magatokra. Este még benézek, hogy mik a hírek.
Pussza,
Timici
22+4
timici

Timici Kép
küldök neked egy kis pozitiv energiát:
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Kitartást neked a nehéz idökre - most tényleg szükséged van a nyugalomra, és az a nyamvadt radiátor ne vegye el a kedved, vagy legalábbis próbáld meg felviditani magad!
Most hirtelen nem jut egy vicc sem az eszembe, pedig nagyon szeretném, hogy ne keseredj el Kép

Úgyhogy minden jót, pihenj sokat!

Pussz
Kangi
18+4
kangi

Sziasztok Lanyok,

Hu milyen ido van.Na ilyenkor nagyon jo hogy kis sem kell mozdulnom : )))))

Chrissy,
Udv kozottunk,minden jot!
Szerintem az elejen meg csak ilyen telitettseg erzes az amit erzel.De ketsegkivul koze van ahhoz hogy valaki lakik bent: )

Miuszike,
Amig kenyelmes a feslhas, addiga babanak is jo.Az hogy rugdos attol is lehet hogy lefekedtel es ilyenkor szertik jelezni hogy –na semi ringatozas???
Mondjak hogynem jo hatonfekudni,ez bizos igy van csak amikor mar ketoldalt sem jo,hason meg nem tudsz akkor marad a hat ugyhogy ezerrel alaparnazod a labad mega hatad.

Csilla1,
Udv ujra nalunk,en megemlekszem rad,nagyon gratulalok a 3.babahoz!

Zsuzsi,
Jo utat haza!

Gomboc,
Na ezek akkor jo hirek a babarol,na a vegen Te is ugy leszel mint en hogy nem tudjuk meg a baba nemet.Bar legkozelebb mar szerintem latni lehet biztosan.
Gondoltam hogy Te is a buszkesegre fogsz halgatni es ne legyen emiatt lelkiismeretfurdalasod!!!!!
Kitalatad mar hogy meddig maradsz a munkaban,kozolted mar ????

Krizsi,
Csak ket nap van kozottunk de nekem csaszar leven egy hettel hamarabblesz mega baba.A ferjem is is a SOTE2-n szuletett 31 eve J
Mivel teli babaocaink lesznek mindenkepp kell babazsak,de szerintem vagyel jo nagyot ami leglabb 6-7 honapos koraig jo lesz.Mert utan mar jon a nyar,viszont a kovetkezo telen meg mar nem kell neki mert nem nagyon karam ajd fekudni a babakocsiban,sot!
Nekem olyan van ami overall es van egy babazsak is hozza,belul orkan a konyebb oltoztetes miatt kivul thermo anyag.Igy jovore is lehet majd hasznalni.
Nagyon vigyazz mara munkaval,mert ilyenkor mar barmikor johet a baba,nem erdekli az anyukaja meddig akar dolgozni : )))))

Norkini,
Nagyon jo ez a babakocsi,nekem nagyon teszik a szine is !!!

Zulu,
Nekem is van gyapju halozsakom,de mivel eleg nagy kb 3-honapos koatol lesz jo neki,de szerintem is praktikus foleg majd december-januar tajekan.

Kataa
36

Kép
Kép
kataa

Kangi,Kép
aranyos vagy, köszi a bíztatást, igyekszem nem nagyon letörni.KépKépKép
A radiátorral az a "szerencse", hogy a régi szõnyegpadló ment tönkre, és nem a laminált padló, amit majd tavasszal szeretnénk lerakni. Attól biztos idegebb lettem volna, ezt meg bánja a fene.Kép

Na most már tényleg megyek és vizszintesben helyezem magunkat.Kép
Pussza,
Timici
22+4
timici

sziasztok !!

én még sose jártam itt bár mikor terhes voltam biztos jo lett volna kismamákkal tapasztalatott cserélni.
csak gratulálni szeretnék minden kismamának és nagyon sok boldogságot kiváni a picikhez.

fini
Névtelen

Manó2
Le tudnád még egyszer írni, hol is lehet azokat a jó kismama nadrágokat kapni? Köszi!

Pocok
Légyszi, írd meg hogyan lehet bekerülni a táblicskádba, köszike!

Hol járhat Sasha?

Emma
13+4
emma

Sziasztok!

Uj kismamakat udvozlom! Ez tegnap valahogy kimaradt....Kép

Kata
Nekem is nagyon tetszik! Kivancsi lennek,hogy nehez-e osszecsukni. Probalta mar esetleg valaki??

Lanyok
Voltam ma vedononel es megjott az AFP eredmenyem, es jo lett! Kép Kép Nem gorcsoltem rajta, de azert nagyon orulok! DE....a poen az,hogy en most tudtam meg a vercsoportomat. Szoval nalunk a csaladban mindenki pozitiv. Erre ma mondja a vedono,hogy en meg B negativ vagyok....HOGYAN...Van 5lete valakinek,hogy johet ki 2 pozitiv vercsoportbol 1 negativ?

Zsuzsi
Tudom,hogy mar utazol, de remelem minden rendben veletek!! Kép Szoritok!

Itt is olyan pocsek ido van,hogy meg nem volt lelkierom levinni a kutyust..Kép

Norkini
18+3
norkini

Kedves Timici!

Ne haragudj rám, buta voltam amiért nem jutott eszembe,
hogy nem minden kismamának felhõtlen ez az idõszak...

pedig nekem is ilyen volt az elsõ...toxémia, 2 hónap kórház,
rengeteg bánat...

aztán csodák csodája: utólag már csak a szépre emlékeztem,
olyannyira, hogy szültem még 2x, pedig sokáig azt mondtam:
soha többé.

a másik két terhesség gyönyörû volt, különösen a mostani Melissával...Õ azóta is csodaszép, jó kisbaba és egyre okosabb!!Kép

TEHÁT FEL A FEJJEL: HA MEGLESZ A KISBABÁD TE IS CSAK A JÓ DOLGOKRA EMLÉKSZEL MAJD!!!

a hátralévõ idõ hamarabb eltelik, mint gondolnád,
pihenj sokat és álmodozz, milyen jó lesz majd babázni...

ne haragudj, ha esetleg megbántottalak, én nagyon szorítok
Nektek, hogy minden rendben legyenKépKépKép!!!

Puszi: Sheila

SASHA?SASHAKépKépKépKépKép SASHA!!!!!!!
TE MÁR BIZTOS GYÖNYÖRKÖDSZ GABIKÁBAN!!!!!!Kép
Sheila

Sziasztok!

Sasha!

Igaz még nem kaptam sms-t, de talán "más" dolgotok van. Kép Talán már babáztok, és eszetekbe sem jutunk, mi, babanetes lányok? Igazatok van!!! Kép
Azért ha túlvagytok a kezdeti boldogságon, dobjatok meg minket egy üzivel.
Szorítunk nektek!!!!!!!!!

A finishben lévõknek hajrá! Kép A kispocisoknak pedig boldog pocakosodást!!!

Kata és a holnap 17 hetes Dóribaba

KépKép

KépKép
kata007

Szia Drága Virtuális Barátnõm! Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!
Köszi a sok megnyugtatást félighasonfekvés-ügyben, jó tudni, hogy pl. Te is, Gömb még így fekszel! Ezek szerint még van néhány hetem... Kép

Mano2,
az nem jelent semmi rosszat, hogy még nem érzel semmit. A nagymamámnak mondtam egy hete, hogy már érzem a picit, õ meg tök kiakadt, hogy az 5. hónap elõtt hogyhogy??? Elmagyaráztam neki, hogy mettõl meddig normális elõször érezni, és meglepõdött. Te még simán az alsó határnál vagy, úgyhogy nem kell ilyedezni, bár tudom, hogy nagyon jó lenne már végre... Mi azzal vagyunk így, hogy a kispapa még nem érzi kívülrõl, bár nekem nagynak tûnnek a rúgások. Én is már várom, hogy mikor már?!

Zulu,
jó, hogy írtad a Budagyöngyét, én is szerettem volna ilyen dolgokat venni, mostmár azt is tudom, hol keressem!

Kangi,
ezek szerint téged is megtréfálnak az álmok. Kép Ezért jó, hogy itt mindent megbeszélünk, mert legalább tudjuk, hogy nem egyedül vagyunk a problémával és nem õrültünk meg. Kép

Timici,
remélem már pihensz, vigyázz magatokra nagyon! Tényleg van néha, amikor minden összejön, mint most neked, de fel a fejjel, mi SZERETÜNK! Kép Kép Kép Kép - sok vidámság Neked

Sasha,
hol vagy? Tudom, tudom... Nem kell mindig a legjobbra gondolni... Kép De hátha...

Pusz
Miszike
20+2
miszike

Lanyok, koszi a jokivansagokat, meg nem utazom, fel ketto tajban indulunk itthonrol, gyerekekkel, cuccal, utkozben meg felszedjuk a ferjemet, hogy visszahozza akocsit a repterrol. Tegnap meg huzta a szajat, hogy de neki tanfolyama van a heten, meg kulonben is, aztan ma reggel ugy kellett raszolni, hogy ugyan ma', legalabb az utazoagyat vigye mar le a kocsiig, ha mar mast nem is...Ilyenkor ugy irigykedem a figyelmes kispapaitokra...engem meg itt le se sz...nak! Kép

Gyurinak ma Teletubbie undora lett hirtelen, amit nem is banok...kikapcsoltatta velem a TV-t, nem volt hajlando nezni oket! Tok jo! Viszont raszokott az edessegevesre, holott eddig utalt mindent, ami edes!

Azt hiszem viszek haza kabatot...itt nagyon hideg van, bar nem esik az eso, tiszta az eg is kivetelesen, de fuj a szel, es brrrrrr!!!

Baromi kivancsi lennek meg fel kettoig, hogy hova tunt Sasha! Persze otletem az van, de hat ki tudja biztosra?! Valoszinuleg o es Gabi baba!

Timici, jol kicsesztek veled, es akkor finom voltam, nem csoda, hogy a pocakodnak sem tett jot! Pihengess, kotogess az agyban, kenyeztesd magad! Ugralni ott lesz majd az elkovetkezendo huszonegynehany ev! Utana meg majd ugralhatsz az unokaknak! Szoval elvezd ki, nezd a jo oldalat, vigyazz a babadra!

Pa!
Zsuzsi
21+1
zsuzsi74

Gömb,
nagyon egyet tudok érezni veled gyomorégés téren, én is már nagyon unom! Úgy ennék egy kis fagyit! Az segít, csak hát a torokgyulladásom...

Tényleg, tudja valaki, hogy a terhességi cukorbetegség kialakulásában van szerepe annak, hogy a kismama mennyi édeset/cukrot eszik? Vagy csak a norm. mennyiséget nem tudja a szervezet jól feldolgozni? Kicsit félek, mert annyi édességet kívánok mostanában!!! Sütihegyek, cukros kakaó (nálam 1 adag fél liter), csoki...

Zsuzsi,
szerencsés utat kívánok! Tudod a kispapák azért olyan figyelmetlenek, mert férfiból vannak. Nem változik meg a "származásuk" attól, hogy benned kicsi babó növekszik... Kép Persze TISZTELET A KIVÉTELNEK!

Ja, és nagyon sok üdvözlet az új kismamiknak!!!

Pusz
Miszike
20+2
miszike

Sziasztok!

Csak néztem, hogy mennyit írtatok... komolyan, azon gondolkodok, hogy kinyomtatom és otthon elolvasom, hogy képben legyek, ki éppen hol tart, mi minden történt tegnap óta. Kép Kép Kép
Köszönjük a kedves fogadtatást! Kép Bár pont tegnap találtam egy olyan oldalt, ahol a 3-10 hetes pocakosok írnak, én még oda tartoznék, dehát vmi miatt itt kötöttem ki Kép Kép Kép

Pocok, az adataim: 25 év, 1 baba, 5 hét, Hondvéd kórház - Dr. Kiss Attila - remélem, mindent megírtam Kép

Kérdezhetek? - már megint Kép

Reggel majd' szívrohamot kaptam, amikor megmértem a hõmet (hónaljban) és 37,2-t mutatott. Azért lettem egy picit ideges, mert este éreztem, hogy nagyon fázok, ez a hülye panel hûtõként funkcionál az utóbbi napokban... Trüsszögök, folyik az orrom, de a közérzetem egész jó. Ez azért nem jelent veszélyt a picire? Tényleg ne haragudjatok, ha naívak a kérdéseim, de csak holnap fogok dokihoz menni, addig meg a könyveket tudom csak bújni, meg tõletek kérdezgetek Kép

Ch.
5

Chrissy

Kép
chrissy

chrissy!

Ez elsõ idõszakban velem is úgyanez történt, többször volt hõemelkedésem (37-37,5), de lázam sose. Kb az elsõ 2 hónapban. De már elmúlt. Kép

myssnia 19+5
myssnia
Budapest XI. kerület

chrissyKép
ha teherbe esel megemelkedik a hõmérsékleted, nálam is elõfordul hogy néha fázok néha melegem van. ezek a hormonokKép

csajokKép
ha fáj a pocim, akkor mi van? elõfordult veletek is, hogy estére megfájdul az egyik oldal? nem szúr szerintem nem a szalagok nyúlásáról van szó, nem görcsöl, csak egyszerûen fájKép

lolla
15+1 (lassan de biztosan haladok)
lolla

Norkini!

A vércsoportot meghatározó géneket ugyanúgy kapjuk szüleinktõl, mint bármi mást. Kaphatunk ++ot, +-ot és --ot. Mivel a + domináns, ezért ha valaki +- t kapott, akkor az õ vércsoportja + lesz. Ez az eset áll fenn a szüleidnél, mindkettõjük vércsoportja úgy +, hogy +- t kaptak. (rejtett a -). Te pedig mindkettõjüktõl a - t örökölted. Így pl. az én gyerekeimnek mindnek + a vércsoportja, de tudom, hogy mindnek +- ként, mert a féjrem -, ami csak -- esetén lehet, ezért õk az apjuktól mindenképp - t kaptak, tõlem meg úgy tûnik + t így lett nekik +. Ebbõl viszont azt nem tudom, hogy én ++ vagy +- vagyok.
Ja, még egy érdekesség. Én B vagyok, párom A. Gyerekeink 0 illetve AB sek. Ebbõl meg az deríthetõ ki, hogy én úgy vagyok B, hogy B0, párom meg úgy A, hogy A0. A 0 ugyanis ugyanúgy recesszív, nem dominál.

ILdi

Ildi
pildi

Miszike!

Én úgy tudom, hogy nincsen köze a terhességi cukorbetegség kialakulásához az elfogyasztott édesség mennyiség. Attól alakul ki, hogy a méhlepény olyan hormont termel, amely gátolhatja az inzulin termelõdését, így a véredben gyülemlik fel a cukor ahelyett, hogy a sejtjeidhez jutna (mert ugye az inzulin segít a cukornak eljutni a sejtekhez). Szóval egyél nyugodtan, ha jól esik! Ennék én is, de nálam sajna kialakult a cukorbetegség, így nem tehetem Kép De legalább nem fogok elhízni Kép

Üdv
Tüni
26
tüni

Sziasztok!

Iszonyúan jól esett, hogy igy aggódtatok értem, majdnem kicsordult egy könnycsepp a szemembõl, de még idejében visszafogtam magamKép Visszaolvastam az elmúlt 2 nap termését és jelentem a telefonszámokat lejegyeztem és a párom majd dob mindenkinek sms-t, ha VÉGRE tényleg kibújik Gabibabi, de egyelõre iszonyuan jól érzi odabent magát.
Az hogy miért nem jöttem annak eléggé nyomós oka volt!Kép
Tegnap (mint utólag kiderült) az egész kerületben volt egy 5 perces áramszünet. Ennek eredménye az lett, hogy a párom gépérõl elszállt az operációs rendszer úgy ahogy van és a kerületi internet szerver is leállt amit most csináltak meg kb 1 órája. Legalábbis nekünk most jött vissza 1 órája, de most is csak úgy hogy a párom betelefonált és gondolatban az asztalt csapkodta.... Ez van sajnos.
Annyira hiányoztatok lányok!Kép Tegnap este még ráadásnak a páromnak olyan vesegörcse volt, hogy bevett egy cataflamot és egy nospat. Pedig gyógyszerhez soha nem nyúl!!! Csak ha már tényleg ott tart hogy belebolondul a fájdalombaKépKépKép Utálja a gyógyikat... Több mint valószinü vesehomok...Kép
Tudjátok mitõl tartok? Még a végén túlhordom Gabit. Hiszen megálmodtam, hogy iker lányok és közbe 1 fiú. Aztán az a másik álom ami tegnapra igérte nekem itt a szülést és nézzétek meg még mindig 2in1 de olyan jó lett volna már a jó hirrel bejelentkezniKép
Mindegy, mert max még 3 hétig boldogitalak benneteketKép Szivem szerint már babáznék!Kép

Chrissy, Csilla1KépKépKép

Üdv a fedélzeten! Boldog babavárást!Kép

Csilla1!
Ha májusban még itt voltál akkor voltál (emlékszem azt hiszemKép) és most megint egy csöpp élet van a pocidban akkor mennyi idõ lesz a 2 pici között? Tudod azért mert valahogy mi is igy tervezzük a párommal!Kép Max másfél év korkülömbséggelKép

LÁnyok sok puszi a pocakokra!Kép
sasha
38+6

Kép
sasha

Sasha!
Jo,hogy megvagy! Kép Latod,hogy hianyzol,ha csak 1 napra is eltunsz????? Kép

Ildi
Koszonom szepen a reszletes beszamolot! Minden kerdesemre valaszt kaptam! Kép

Norkini
18+3
norkini

Sasha,
jó, hogy megvagy! Hiányoztál ám nekünk! És ne idegeskedj a net miatt, mi itt vagyunk és várunk.

Tüni,
jó tudni, hogy ehetek sok édeset, bár Te lehet, hogy jobban jártál! Kép A kispapám már reklamált, hogy mintha a combom is nõtt volna, nem csak a hasam! Kép

Miszike
20+2
miszike

Norkini Kép ugyanazt írtuk! Kép

Miszike
Miszike

Sziasztok!

Már lassan egy hete szobafogságon vagyok, nátha, tor
okgyulladás, sõt, lehet hogy már hangszálgyuszim is van, mert alig bírok beszélni.
Na, az elõzõ hozzászólásomra se válaszolt senki, na mindegyKép

ChrissyKép
üdv. , most valamilyen náthás járvány van sajna, írtam is kb. 2 napja hogy miket szedek be, és a nõdokim azt mondta, hogy semmi baja nem lehet a náthától a pocaklakónak, viszont a lázzal, és egyéb pl. tüdõgyuszival vigyáznunk kell

Vajon mi lehet Sashával? Hát minden finishben állónak drukkolok, ma olvastam a teletexten hogy 2-õs fronthatás van, úgyhogy akár jöhetnek a babák isKép

Mano2Kép
Én elõször a 19. héten éreztem valami mozgásfélét a pocakban, de igazán csak úgy a 22. hét után éreztem igazi mozgolódást, és kb. 2 napja már komolyabb rugdosódást is érzek. Ne izgulj, majd érezni fogodKép

TimiciKép
Sokat pihizz, és ne idegeskedj. Tudom,könnyû mondani, de megéri ha nyugiba vagy. Sajna én is soxor idegeskedem, pedig nem kéne

ZsuzsiKép
Honnan szeded ezt a sok energiát? aztán pihenjél isKép
Nagyon tetszik a babakocsi, kár hogy itthon nincs ilyen, ilyen áron.

Brokkoli
31
brokkoli

Sasha:
örülünk, hogy jelentkeztél Kép. Mindenesetre tényleg nemsokára már nem lesz 2in1, hanem jöhet a babázás idõszaka. Azért ugye majd benézel ide még, hiszen mindenki vár Téged Kép.

Új kismamákat is üdvözlöm Kép.

Más kispapa nem ír ebbe a topicba? Amúgy mostanában én is hanyagolom a Net-et a sok meló miatt Kép.

Üdv:
Hayimpapa (26+4)

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok Kismamik!

Üdvözlöm az újakat, boldog babavárást kívánok Nektek!

Tegnap nem tudtam bejelentkezni. Voltunk doktorbácsinál. A múlt heti görcsölgetéseim ellenére minden a legnagyobb rendben, tökéletesen zárt a méhszáj és szépen fejlõdik a mi kis Milán babánk!

Drukk a finisselõ kismamiknak!!!!!!!

Nyulika,
láttam, hogy tegnap kerestél Bennünket. Én csak csütörtökön tudok menni tornázni. Holnap lesz szülésfelkészítõ tanfolyam, jössz??

Puszi
Hóvirág
22+2
Hóvirág

Brokkoli,

köszi szépen az infókat, behoztam a lázmérõmet; de szerencsére, még nem vészes; stagnálok a 37,2-n. Kép
Ezt az esõs, nyirkos idõt... talán délután elkezdenek fûteni a munkahelyemen. Addig vacogok tovább Kép Kép Kép

Tessék gyógyulgatni a paplan alatt! Kép

Ch.
5

Chrissy

Kép
chrissy

MiszikeKép
Elképzelhetö, hogy a MOST elfogyasztott cukornak van köze a terhesség vagy az öregkori cukorbetegség kialakulásához, de ehhez még egy bizonyos hajlamra (egyéb hajlamosító körülményekre) is szükség van.

Szóval, hogy értsd, minél több lónyálat, cukrot eszel-iszol és ha a hajlamod is megvan rá (pl. családban) akkor biza öreg korban nagyobb eséllyel alakul ki a cukorbetegség. Ez tény. Terhesség pedig elörehozHATJAa ezt az öregkori cukorbetegség hajlamot.
Terhességi cukorbetegség ritkán, míg idöskori cukorbetegség jóval sürübben fordul elö.

Ezért nem egészséges gyerekeknek cukrot adni és csokival tömni öket, mert a korai túl sok cukorfogyasztás károsan hat a késöbbiekben, amit kedves nagyika, szomszéd nénik és bácsik még nem láthatnak (mert ök valóban jót akarnak azzal, hogy tömik a gyerekbe a csokit meg az üdítõket).

De nehogy megijedj, nem azért írtam, hogy rémiszgesselek, hanem azért, hogy képben legyél. Tudod a mesterséges cukrok esetében inkább a mértékletesség a fontos, nem pedig az, hogy nem ehetek édességet! Lehet, hogy szervezeted így jelzi, hogy valami extra anyagra van szüksége. A sok csoki helyett esetleg próbálkozz egy kis magnéziummal. A csokiban magnézium van és lehet, hogy épp azt hiányolja a szervezeted. Különben én is imádom a csokitKép és nálam is lecsúszik egy-két édesebb sütike, tejszínhab meg ilyesmik minden nap!

Kísérletezz gyümölccsel, joghurttal, vajas-mézes kenyérrelKép, enyhébben cukrozott kakaóval, jó sok kakaóval (az úgyis keserü), és diétás sütikkel a cukiból.

ÉS MI FÖ, ne aggódj azért, hogy cukros leszel/lehetsz! Azért vannak a vizsgálatok sorozatai kitalálva.Kép

Pusszancs,
Moni
32
mj

Chrissy,
Az igaz, hogy az alaphömérséklet megemelkedik terhesség alatt, de a hónapjban mért 37,2 az már szerintem kissé magas, én azt már nagyon enyhe höemelkedésnek nevezném.

Az alaphömérséklet hüvelyben v. popóban mérve terhességnél általában kb. 37.1-37,3 között mozog, ez a progreszteronnak köszönhetö ami fenntartja a magasabb hömérsékletet, ez a hormon felelös a terhesség fenntartásáért is az elsö 12 hétben.

Viszont hónalj mint tudjuk egy "külsö szerv" (tudom, hogy most hülyeséget írtam, de csak azért, hogy értsd), és így általában hónalj értékek 0,3-4 vagy mégtöbb tizedfokkal alacsonyabbak lehetnek mint az altájon mért értékek! De nálad már a hónaljban mért érték is kissé magasnak tünik. Ha nem lennél babás azt mondanám, hogy kibírható, de így ilyen egyéb tünetek mellett nem kockáztatnék.

Szóval szerény véleményem szerint menj haza és kúráld magad. Ne játsz azzal, hogy vacogsz. A vacogás nem terhességi tünet a háton a hideg futkosása, a hidegrázás idöröl idöre az, de nem így ahogy leírtad.

Pusszancs,
és üdv a körünkbenKép
Moni
32
mj

Na, most egy picit elszomorodtam. Megmérem újra, és ha nem megy le 37,2-rõl, akkor hazamegyek.
:o(

Chrissy

Kép
chrissy

Csilla! Kép

En a fiatalabb Barabas dokihoz jarok, es nagyon meg vagyok vele elegedve! A Te doktornod is jo? Fogsz majd menni a szulesfelkeszitokre? Egyebkent miert a Rokus korhazat valasztottad? Sajnos tok szegeny allitolag, mindent nekunk kell majd bevinni ami szukseges lehet. Van mar vmilyen tapasztalatod ezzel a korhazzal?

kamilla (24+5)
kamilla

Moni,
köszi, hogy ilyen részletesen írtál a cukrosságról, jó értelemben kicsit megilyesztettél. Vissza kéne fogni magam. Jó lenne tudni, hogy vajon igazából mi kéne a testemnek, vagy a picinek. Olvastam valahol, hogy pont ezek a gyerek korban adott cukros löttyök meg csokihegyek állítják le a kicsik természetes szükséglet-kijelzését. Pl. ha mindig cukorral ette/itta a citromot, narancsot, akkor a C vitamin hiánynál a szervezete tévesen édesség-, azaz cukorhiányt jelez.

Miszike
20+2
miszike

Sziasztok,

Timici,
Nagyon jo mikor irsz de legyszives inkabb nagyon sokat pihenj mert megeri a kis babaocaert.Kitartast hozza : )

Norkini,
A tesomnak van ilyen de azt nem lehet osszecsukni de talan csak azert mert ikres kocsi.Viszont annyira edesek benna fiuk.Egyre tobbet latok itthon is,ha videken laknek tuti iluet vennek.Ha van lehetoseged hozoatni hasznald ki legalabb nem jon meg vagy 5 ugyanilyen szembe az utcan.

Miszike
Az Ulloi uton a Klinikab megallonal is van egy bioagyas bolt ahol vannak gyapju agynemuk.Hatha ott olcsobb.
Egy kis fagyi biztos nem arthat sot neha hasznal is a torok gyulladasra.

Chrissy,
Nekem is volt az elejen meg 37.8 isa hom es razott a hideg nehany este ,felhivtam a dokit es azt monda ez termeszetes annyira erzekeny a szervezetem hogy igy reagal a benne zajlo valtozasra.En ilyen kis nebancs virag voltam mindig is a 49kg-al.
Aztan magatol elmult.De ha laza van az embernek azzal nem jo jatszani mert egy gyogyszer ilyenkor tobbet segit mint hasznal.

Sasha,
Na akkor megvan az indok a tavolmaradasra J))))

Brokkoli,
Gyogyulj meg hamar.: ))))))

Nagypocis Lanyok,
Egy kerdesem lenne.Neketek is van olyan hogy ha lehajoltok faj a derekatok egesz alul kozepen es gyorsan fel kell allni mert iszonyuan rossz.Minha a baba nyomna ott.
Ez a reggeli zokni felvevesnel es a sopres szemetlapattal valo befejezesenel van nalam.
Meg jo hogy eddig nem kellett zokni : )))))

Pusz
Kataa
36

Kép
Kép
kataa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?