A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Bkriszta!Kép

Az email-címem:dubrovay@enzim.hu

Antimegann!Kép

Nem gerinces dolog név nélkül ilyeneket írni. Ha nem tetszenek Megann hozzászólásai, ne olvasd el.

Megann!Kép

Ne törődj is vele. Ez a mi topicunk, akinek nem tetszik, ne olvassa. Persze, hogy itt a helyed!!!!!KépKépKépKépKépKépKépKép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Ma a kisfiam egymás után több pelust is amortizált egy tisztábatevéskor. A kakisat levettem róla, lepucoltam, bekentem a kicsi popóját, majd rátettem a tiszta pelust, abban a pillanatban egy mosoly kíséretében abba is belekakilt, na kezdődött előlről az egész, és újra a tisztába is belekakiklt! De olyan édes volt, és olyan boldog, hogy ennyit kakilt. Lányok lehet, hogy hülye vagyok, de úgy örültem neki.

Na mindjárt visszaolvasok, csak ezt gyors le akartam írni, olyan helyes volt.

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Micsoda gyáva alak az ilyen, aki névtelenül egyszer csak előbújik a kulcslyuk mögül és idehányja a véleményét.
Nem tudom, hány férfi van a földön, aki végig tudná csinálni, amit szinte minden nő végigcsinál egy kisbabával, szülést, szoptatást és altatást az első hetekben és ami még ezután következik. Kritizálni könnyű. Persze lehet, de névvel és okosan.
Zsuzsa
tzsuzsa

Most értünk haza, csak átfutottam egyenlőre miket írtatok, de visszaolvasom rendesen a "napi termést". Gyorsan reagálni szeretnék Kuhának.

Kuha!

Szájpenész ügyben. nekünk is volt, 5-6 nap alatt elmúlt. Nekünk a gyerekdoki vette észre, (nekem fel sem tűnt), úgy vehető észre, hogy vagy a nyelven (Vikinek ott volt), szájpadláson, szájának oldalán azt látod, hogy fehér színű. Mintha anyatej lenne rajta, de az letörölhet az ujjaddal, míg a gomba nem. mindneképp kezelést igényel, de hamar elmúlik szerencsére, de visszajöhet. Glicerines borax oldatot kaptunk ecsetelésre meg C-vitamin injekció ampulláját 1 nap egyszer, a boraxot meg 3x. Tökjól viselte a baba. Kép

Szóval azt nézd meg, hogy letörölhető-e a fehér lepedék az ujjaddal vagy sem.

Bodza!

OK, a Váci útnak van egy szerív útja, ahol meg tudok állni, persze, hogy ne cipekedj! Emailem: dorottya_kovacs kukac yahoo.com időpontot pontosítsuk majd mindneképp meg a helyszínt! Kép

Még jövök,
Dóri
Vendég

Megann, a hasfájás szerintem egy összetett dolog a babáknál, biztos hogy az emésztési zavarokkal kezdődik, de aztán nem biztos, hogy attól sirnak olyan hosszan. Nálunk a cumi pl. kiváló eszköz hasfájás esetén, amikor a nagy görcs már elmúlt, de még mindig keservesen sir. Szerencsére ez már ritkaKép
Göndörzsóf, nincs egy zeneszerző rokonod? És a szöszi nagyfiadról mikor látunk képet? Julcsikának kinéztem magamnak a nagyobb fiúkat, Benianyuét is, meg a tiédet is!
Zsuzsa
tzsuzsa

ZsófyKép

Örülök ,hogy meg vagyKép Most meg én tüntem el megintKép
Hasonló okok miatt mind te!
Visszaolvasni még csak tudok ,de mikor írnék is -már nincs időmKép
Két kép a kérésedreKép

Itt a büszke nagypapávalKép
Kép

Itt meg éppen büfit próbálunk kicsikarni belőle a szopis párnánKép
Kép

Nem egyszerű feladatKép Mindíg más pozícióban képes büfizni!

RokicaKép

Zsuzsa hajasbaba ,nagyon édesKép
Írígylem a nagy hajátKép Az én kis kopcsó Dávidkámnak:o
Vagyis nem is kopasz-hanem mint a papoknak Kép
A tarkóján körbe van ,felül nincs.

Háát nemtudom ,hogy elfogult vagyok -e mint fiús mamiKép
De szerintem itt a kisfiúk is nagyon nagyon szépekKép Oli, Csabi,Gergő,Dani,és most felsorolhatnám az összes pöcsöstKép mert mindegyik nagyon tetszikKép
Mea által gyártott albumot sokszor nézegetemKép
Gyönyörűek fiúk- lányok mindKép

Kaki téma:

Mi is sokat szenvedtünk vele.2 szélcső is elhasználódott.
De azért most is van itthon a biztonság kedvéértKép
Én sem tudom nézni ha szenvedKép

Cumi:

Én néha örülnék ,ha elfogadnáKép
De vagy kiköpi ,vagy megakar fulladni tőle, így nem erőltetem.

Holnap beviszem az orvoshoz Dávidot ,hogy jobban nézzünk utána ennek a hányás dolognakKép
Mert ha még csak a kaját bukná visszaKép De nem!
Kaja után két órával jön neki (gyomorsavval???)keveredett tejcsiKép Majd bele fullad , ilyesztőKép

Most ennyit tudok írni, majd megpróbálok még visszajönniKép

Csilla
csillam

Megann,
Szerintem se törödj egy ilyen beszólogatós gyáva emberrel. Maradj velünk!!!!
Ha nem tetszik, nem kell olvasnia!

Majd még jövök, még nem olvastam végig, de ezt mindenképp le akartam írni.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Na, végül is itt vagyok, csak közben megfürdettük Petikét és képzeljétek akkor sírt, amikor kivettük a kádból!

A babás képek nagyon édesek egytől egyig minden baba egy kis Tündérke! Én sajna még mindig nem tudok képet feltenni, mivel a mi gépünkről továbbra sincs semmi hír, viszont, amint látjátok az ékezetes betűket lassam megtalálom ezen a csere vacakon is, Hurráááááá!

Akinek pedig nem tetszik ez a topik, az minek olvassa?!!! Szerintem ne törődj vele!

Csilla!
Peti sem fogadja már el a cumit semmilyen körülmények között, még kocsiban üvöltve sem kell neki.

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Zsofy,
Egyre inkább sajnálom ezt a kissrácot, hogy így tönkreteszik a szülei az életét. Semmi értéket nem tanítanak neki.
Én nem engedtem a férjemnek, hogy ilyen elektromos szart vegyen Beninek, pedig az egyik haverja, akinek nagyobb már a fia, nagyon ránk akarta sózni. Bicikli, roller jöhetnek, hadd ügyesedjen, erősödjön.

Megann,
Éljen a kaki!!!!! Én is izgulnék, idegeskednék, ha Dani nem kakilna már 3. napja.

Ildi,
A kalács nem sikerült igazán, nem emelkedett fel, de az íze jó.
A pár keresztlánya is sajnálatra méltó. Könyvei is vannak? (bocsánat)

Csikken,
Az én Danim is majdnem másfél kilót hízott egy hónap alatt, mint Roli. Kép
Amiatt, hogy Roli nyafog, ha nem lehet kézben, szerintem simán eljöhetnétek. Én nem rágódom előre azon, hogy Dani fog-e sírni, vagy simán végigalussza. Főleg egy csak babás társaságban.

Zsuzsa,
Még nem szólok Beninek Julcsiról, majd ha aktuális lesz, mondjuk 14 év múlva, jó? Kép

Csillám,
Dávid milyen helyes ezen a szopispárnán! Kép

Nem tudjátok, hogy lehet-e kapni, a forgós zenélőhőz, amit az ágy fölé kell szerelni, csak a felhúzó részét? A miénk eltört. Kép
Maximum veszek egy újat, ha nem lehet kapni csak a zenélő részét.

Benianyu

benianyu

Tzsuzsa!Kép

De igen, az édesapám zeneszerző.Kép Ismered?

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Tzsuzsa!Kép

Oké, de Julcsiról is rakjál fel képet.KépKép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Dóri!

Köszi a felvilágosítást szájpenész ügyben.
Nem tetszik ez nekem, mert ma próbáltam egyszer egy kis gézlappal letörölni Gergő nyelvéről, de nem sikerült. Az a baj, hogy nagyon hátul, középen van a nyelvén, még ha ki is nyitja a kis száját, akkor is nehezen értem el.
Így most nem tudom, hogy azért nem tudtam letörölni, mert nem is értem el, vagy azért, mert tényleg szájpenész.
Mindegy, holnap felhívom a védőnőt.

Egyébként ez fáj a babáknak? Vagy érzékeny nekik?

Antimegann!
Örülök, hogy Te egy olyan férj vagy, akit ez a fórum (is) érdekel. Annak is örülök, ha nálatok SEMMILYEN nehézséggel nem kell szembenéznetek, mert ezek szerint nálatok minden tökéletesen működik?! Kívánom nektek (de elsősorban a feleségednek), hogy soha, de soha ne kelljen ezekkel a problémákkal találkoznia. Mert ezek bizony problémák, és biztos vagyok benne, hogy EZT EGY FÉRFI NEM ÉRTHETI, ÉS SOHA NEM IS FOGJA TUDNI ÁTÉREZNI. Legalábbis annyira biztos nem, mint egy ANYA. MÉG TE SEM fogod tudni!
Mert addíg, amíg egy férfi nem feltétlenül érzi át annak súlyát, ha a baba mondjuk tápszert kap anyatej helyett, addig egy anyának igenis lelki problémát is okozhat. (Saját tapasztalatból tudom).
Sajnos vannak kismamák, pláne első babások, akiknek igenis bőven jut a nehézségekből, kinek kisebb, kinek nagyobb.
Igenis örülök, hogy létezik ez a fórum, hogy elmondhatjuk tapasztalatainkat, véleményünket, ill. kikérhetjük másokét is.

Idézlek: "sajnos akaratlanul is elolvasom a hülyeségeidet..." - hát, tudod mit? NE OLVASD! AKARATLANUL MEG PLÁNE NE!
Ha nálatok minden tökéletesen működik, és soha, még csak hasonló problémával sem kellett szembenéznetek, mint Megannak, vagy bármelyikünkek, akkor akár egy kis jószándék is szorulhatna beléd, és a negatív véleményed kinyílvánítása helyett akár épkézláb tanácsokat is adhatnál. Mert mint feljebb már feltételeztem, nálatok tökéletesen működnek a dolgok.VAGY HA MÉGSEM, AKKOR TARTSD MEG A TOVÁBBIAKBAN A VÉLEMÉNYEDET MAGADNAK.
Megannt, és mindannyiunkat kímélj meg ettől lényszíves.

Üdvözlettel: kuha

Kép
kuha

Benianyu!

Forgós-zenélős engem is érdekelneKép, mert egy van, de nekünk is nagyon ingatagKép, és most agyalok, hogy a lenti kiságyára is kellene egy ilyen...
Majd megnézem a minimanóban...és szólok, ha látok valami érdemlegesetKép

Megann

Kép

Kép
megann

Kuha!

Kép

Kép

Kép
megann

Egyébként továbbra is értetlenül állok Antimegann megjelenése előttKép
Hogy miért pont én lettem a céltábla hát fene sem érti...de nem is érdekel igazából....
Nyithatnék vitát, elmondhatnám neki a magam kis stílusában a véleményemet(de az nem tűrne nyomdafestéket), kérhetnék tőle személyesen is randit, hogy megnézzem, milyen is ez az ember(?), de egyrészt van itt ennél fontosabb is, másrészt ilyen emberre(?) egy percet, egy billentyűcsapást is kár pazarolni...ezért most az egyszer inkább befogom...

Megann

Kép

Kép
megann

Róki!

Én szinte csak angol használtruha boltokban veszem a gyerkőcök cuccait, csupa márkás és szinte vadiúj ruhájuk van. Pl. a Dohány u.-ban lévő Renoválás a kedvencem (ez női ruhában is szuper), ill. a XI. ker.-ben, Karinthy F. út 24 alatt lévő Luna. Az Október 6. u-ban van egy kimondottan gyerek angol turi, ott is jó dolgok szoktak lenni. A legtöbb gyerekruha a Renoválásban van. Nem mondom, hogy baromi olcsó, pl. gatyók 800-1000 Ft, felsők szintúgy, rugik 700-800 körül. Talán a nagyobb kertészgatyók vannak 1200 körül. De tényleg mind olyan mintha új lenne és boltban ilyen cuccokat csak baromi drágán lehet venni.

Megann!

A névtelen bunkóval ne törődj, a kakinak meg hurrá!!! Kép
Egyszer Noel se kakilt 10 napig!!! A végén kapott egy kis baracklevet, mert semmi más nem hozott eredményt (ő mondjuk akkor már 4 hónapos volt). Kép

Zsofy!

Após gyerekét nagyon sajnálom, ebből látszik, hogy a boldogság nem pénz kérdése!!!!!
Szegény gyerek egy kiégett boldogtalan felnőtt lesz, akit semmi sem fog boldoggá tenni (ha a szülei így folytatják).
Nálunk is Apa motoros járgányt szeretne venni a gyereknek egy vagyonért, de nem engedem, mert baromi jól elvan a 2500 Ft-os műanyag motorjával is! Imádja és lábbal kell hajtani (pedálosat még nem tud hajtani). Kép Legalább erősödik!

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Csajok!

Ne haragudjatok, hogy nem topic tagként beleszólok, de az ilyen anitimegann féle alakok pont ezt akarják elérni, hogy reagáljatok a hülyeségére. Most valszeg elégedetten nyámnyog a gépe előtt. Szerintem hagyjátok figyelmen kívül a hozzászólását. És lehet, hogy nem is férj (fura, hogy egy férj pont egy ilyen fórumot olvasgat és méghozzá rendszeresen????)
Egyébként én nosztalgiából szoktalak olvasgatni benneteket időnként. Jó kis csapat vagytok, sok szép babával!KépKép

sziasztok, Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

gorsan Írni próbálok mindenkinek!

MEGANN!!!Kép
nehogy elhidd amit ez az arctalan arcátlan mond!!!persze biztosan én is ngyon rosszul érezném magam ilyen szöveg miatt, de remélem megnyugtat, hogy szerintem pedig nagyon jó anya vagy, és nem sok anya tenné meg mindezt a kicsibabájáért amit te, hogy éjjel nappal fej!és nagyon büszke vagyok Rád, hogy nem adtad fel és ennyi tejcsit csináltálKép!!! mi szeretünk , amikor félreértettünk,(mikor sokan úgy értettük, hogy akkor is tömöd Lénát ha sokat evett és az a baj, hogy már nem kér vagy valami ilyesmi volt...) akkor is őszinték voltunk veled emlékszel? megmondaná bizonyosan bárki közülünk, ha nem tetszene valami neki veled kapcsolatban.

antimegann...
Kép
inkább te menj innen! vagy legalább ha a beszélgetésünkbe nem tudsz bekapcsolódni akkor inkább ne "szólalj"meg...

Ildi!!!!
Tökjó lenne!!!a tali!ha erre jártok, szólj!
ezt a kislányt is nagyon sajnálomKépKép

Mesélek valamit ezzel kapcsolatban és azzal, hogy miért foglalkozom azzal a kissráccal, meg miért sajnálom. komolyan, nem irigykedésből!
Párom amikor kicsi volt és a szülei még együtt éltek, nem volt sok pénzük.Pár még nem volt elkényeztetve, illetve az ajándékokat kiérdemelte meg ilyesmi.Volt a páromnak egy másik öccse. ő már akkor született, mikor sok pénz volt és kérés nélkül is mindent megvettek neki, csak,hogy ne kelljen nevelni, vagy játszani vele...vagy nemtom... azt hitték biztos, hogy ez jó...és a fiú úgy nőtt fel, mint a féltesója most, és mikor már semmi sem dobta fel, mikor ő se talált már semmit amiért szeretett volna élni heroinista lett és végül felakasztotta magátKépKépKép mert nem tudott lejönni az anyagról és nem bÍrta nézni, hogy ha ő jól érzi magát, mások szenvednek,akiket szeret...és nekem mindÍg az jut az eszembe mikor szegény kissrácot nézem a 15rugós kis kabátjában az elektromos motorján, vagy a szobájában amiért más gyerekekek mindent megtennének, hogy 1napot ott játszhassanak, mert kisebbfajta vidámparknak is beillik, és ő meg unott képpel arra vár, hogy valaki játsszon vele, -( régebben párral átjártunk, hogy játsszunk vele,mikor az anyja még nem volt ilyen bunkó, -)szóval az jut eszembe, hogy ha már most ilyen fásult és életunt, lehet, hogy ő is drogos lesz és úgy fog élni és ami szörnyűbb gondolat, meghalni mint a bátyja...és ettől még bőgnöm is kell. és úgy mondanék neki egy mesét, vagy vetÍtenék egy diafilmet, de neki ez a sok DVD után biztosan uncsi lenne, na meg az anyja inkább babysittert hÍv, akkor is babysittert hÍvott mikor még én terhes sem voltam...szóval nem engedi át. az apjával jön át néh, de az apjuk azt hiszi, a qrva tökéletes anya...és nem értené, miért akarok én mesélni a kisfiányak, ha ott a dvd is a kocsiban, a szobában...talán még a klotyón is...
na mindegy...csak ezért akadok fenn mindÍg, ha látom a legújabb cuccain fásult képpelKép
bocs, hogy ezzel foglaltam itt a helyet!csak jólesett kiÍrni magamból...

Dudukly,
Pálma annyira imádni és dögönyöznivaló ott a fordulós képen isKépKép Hát, nagyon várom már azt a talit!!!

Csikken,
Gratula a keresztelő alkalmából,

Viki,
dehogy vagy lüke, én mikor Lilla belejött a kakilásba, örömtáncot jártam és ma amikor a boltban láttam a fején, hogy épp kakilKépKépKép elfelejtkeztem magamról és elkezdtem neki mondani, hogy ügyes vagy kicsim, nyomjad...meg ilyenekKépKépKépKépott drukkoltamKép hát, ha hallotta valaki biztos totális baromnak hittKépKép)KépKép de a lányom jó nagyot kakiltKéphihi

Csillám!
NAgyon imádnivaló Dávidka, olyan édes!

Persze minden baba édesKép és tisztára elérzékenyülök tőlük, hogy milyen gyorsan nőnek, milyen szépek, milyen csoda az összes babyKép ma az alvó Lillám felett is potyogtak a könnyeim, hogy mennyire boldoggá tesz a léteKép

bocs, kicsit csöpögős vagyok ma...

Benianyu,
ugye??? én is arra gondoltam, hogy cukrászdájuk van, a kisgyerek a fincsi főzik helyett a mekiből kap ebédet szegényke, azt sem tudja milyen a krumplifőzelék...és még mozogni sem mozog, mert mindenhová repÍti a merci és ha kiszáll belőle, akkor kap az áruházban egy elektromos járgányt a segge alá...honnan lesznek izmai???el fog szegényke folyniKép mert nem lesz ami tartást biztosÍt a hájnak...vagy amivel ledolgozhatná...még nem kövér, de a fogai rosszak, fájnak neki szegénynekKép és azért nem éppen vékonyka...
pár is mondta, hogy majd ha Palika kinövi ezeket az elektromos izéket, akkor Lilla megkapja, én meg mondtam neki, hogy ha idehozza én kivágom, mert Lilla kap majd kisbiciklit meg görkorit és ő azzal lesz "menő"kiscsajKép
zsofy

Barbi,
Beni nagyon jól biciklizik, mivel már 4 éves, mégis a 2500 forintos motorjával szívesebben megy, pedig már túl magas hozzá. De ha szereti, hát hadd menjen. Kép

Megann,
Köszi, hogy megnézed a forgót. Kép

Benianyu

benianyu

Göndörzsóf, az én férjem meg zenész és egy kedves tanára volt a ZeneakadémiánKép
Ime Julcsika:
Kép
Kép
Zsofy, én is makinak szoktam hivni Julcsit. Jót nevetek rajta, ha beteszem egy hordozókendőbe, csak a feje látszik, hátulról, olyan mint egy kis majmocska.
Róki, a Pöttöm Pannával majdnem szemben van egy másik gyerekruhaturi is, Lurkó a neve, Tátra u. 15. A Pöttöm Panna tényleg nagyon drága, de jó. Ha már erre jársz, nincs kedved a Szent István parkban sétálni? Vagy babátlanul jársz erre?
Valaki irt (nincs hosszú i-m) egy olyan internetes oldalról, ahol naptárt lehet késziteni. leirná még egyszer a cimet?
Hát, Benianyu, ha ilyen szépen alakul a kislány, nem tudom, szabad lesz-e még 14 év múlva!
Zsuzsa
tzsuzsa

Megann,
lehet, hogy a nyanya az a medela központbólKépKépKép

Antimegann,
szerintem nem te vagy hivtott eldönteni, kinek való gyerek és kinek nem...ha ilyen "jófej" ember vagy, inkább a veled élőknek fizess be egy pszichologusraKép!

Kuha,
szájpenész nem fáj, de viszkethet.

na, most fürdetek...
zsofy

Zsuzsa,
Nem mertem 12 évet írni, hátha konzervatív anyuka vagy és korainak tartottad volna a fiúzást! Kép Kép Kép

Zsófy,
Ez a kisfiú tátott szájjal bámulná a diafilmet. Kép Mi egyébként sokat vetítünk, Beni nagyon szereti. Nagy kedvence a Róka Rudi, ami volt már az én gyerekkoromban is.

Beni már alszik, Dani még visszakérdzkedett a cicire egy kis repetáért, de már pilled.
Kicsit irígykedem, mikor írjátok, hogy 3-4-ig alszanak a babák, Danit 12-1 között már felkelt az éhségszörny. De majd ő is fog hosszabban aludni. Semmi panaszom nincs rá, olyan jó baba. Kép Kép Kép

benianyu

Sziasztok!

Jó régen jártam már nálatok. Azért olvaslak benneteket és a képeket mindig megnézegetjük a párommal együtt. Olyan édes minden baba!!! Sajnos Boti babának elég nehéz 2 hete volt, ezért nem írtam. Össze-vissza eszik az oltás óta, teljesen felborult a nappali és az éjszakai rend. Az első hétben az oltásra fogtam ,( pedig semmi baja nem lett tőle, meg se kottyant neki), aztán már a tejcsire gyanakodtan, mert visszatért a régi üvöltős korszak. Kikölcsönöztem egy mérleget és kiderült, hogy a 180 gr helyett 2 ciciből csak 90-100-at szopizik ki, pedig nagyon lelkes. Vagyis nincs elég tejcsi.
A kérdésem az lenne hozzátok (már aki itt tart), hogy attól, hogy az ember újra menstruál változik a tej minősége vagy/és mennyisége? Mit tudtok erről? Én nagyon így vettem észre, de nem tudom, hogy a menszesz miatt van e , vagy egyébként is fogy a tejem?? Sajnos pénteken (3,5 hónappal szülés után..) megjött Kép Kép ..pedig úgy szeretnék még egy évig szoptatni.

Helga és Boti, aki ma 3 hónapos és 17 napos
helga22

Helga,
Majd a lányok biztos megerősítik, de azt hiszem, hogy 3 hónapos korban is van egy növekedési/fejlődési ugrás a babáknál. Talán többet kéne szopiznia néhány napig, hogy visszajöjjön a megfelelő mennyiség.

benianyu

Helga!

Az én információim szerint pont beletrafáltál a dologba, amennyire én tudom a menstruációval járó hormonváltozások igencsak megcsappantják a tejállományt....Kép
Ezt egyik kismama ismerősöm is mondta, sőt őneki nem jött még meg, de már most megfigyelte hogy ciklikusan minden hónapban pár napig kevesebb a teje...
Szerintem lehet hogyha elmúlik a mensi, visszajön a tejcsiKép(na ez még rímmel isKép)

Megann

Kép

Kép
megann

Zsófy!

Hi-hi, nem gondolnám hogy a nyanya az a medela központból...fogalma sincs hogy fórumtag vagyokKép, és akkor miért írná hogy ő "egy férj".
Na csajok, kinek a férje szokta olvasni még a topicunkat????KépKépKép hi-hi csak poén volt.OKépKép
A mi férjeink nem ilyenek.....

Megann

Kép

Kép
megann

Megnéztem a körhintát, itt vagyok.

Rokica és egyéb angoltudók!Kép

Olyan jót röhögtem ma. Bubusnak vettem karácsonyra egy aranyos kis repülő, zizegő rovarfigurát. A pénztárnál azt írták a blokkra, hogy repülő sárkány. Kép Micsodaaa??? Hát egyáltalán nem úgy nézett ki. Aztán megnéztem a papírját, az volt ráírva: dragonfly, azaz szitakötő!KépKép Hát ki volt az a marha, aki így félrefordította? Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Szia Bojti!

Én a délpestis topicból vagyok és császáros.
Ne aggódj, a seb még fájni fog egy darabig, de egyre kevésbé.Ügyelj arra, hogy ne csinálj hirtelen mozdulatokat.Nevetés, tüsszentés, köhögés....fini lesz még. Nekem kb 1 hónap után lett jobb.Kedden lesz 2 hónapos a lányom és már nem érzek fájdalmat.De a gyógyuláshoz még több hónap kell.
Üdv
Tibicsoki

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Benianyu! Könyvek helyett az Internetet bújja, mondjuk nem is csodálom, mikor a könyvespolca sem a kötelezőktől roskadozik, hanem pl. A stílusos nő c. könyv virít a polcon. De mindez tényleg a szülők hibája. Egyébként egy tök okos kislány lenne, csak baromira el van nevelve. Remélem mi nem fogjuk ennyire elnevelni a csemeténket.

Helga! Nekem mondta a védőnőm, hogy ha megjön, akkor megváltozik a tejcsi íze, ezért gyakran nem fogadják el a babák. Nem kell megijedni, utána visszaáll a rend.

Ildi

Kép
vrucsincá

Helga!Kép

A menstruáció alatt néhány napig tényleg kevesebb a tej, de aztán visszaáll. Szoptass addig gyakrabban!

Tzsuzsa!Kép

De jó, kicsi a világ! Kép De szép Julcsika! Gergő már alszik, de holnap megmutatom neki a képeket!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Azért egyet mégis kérdezek!

Antimegann!

Miért olvasod a fórumunkat?
Neked is kisbabád van???

Megann

Kép

Kép
megann

Csilla!Kép

Bubusnak is szerzetes frizurája van! Kép Később majd biztos több haja lesz, mert mindkét szülőjének elég dús a haja. Nagyon édi Dávid!Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Szaisztok!
Segitség!Kép
Ma reggelre 1 db 1 ftos nagyságu piros folt jött a poponk egyik felére, hallottam már olyat h pelenkakiütés, meg h kicsipi a kaki-pisi meg sttb, de honnan tudom, h ez most melyik és mit tegyek vele???Egyáltalán van-e tennivalom?

Ma a legszörnyűbb hasfájáson vagyunk tul(remélem..), rettegek vajon ha felébred mi lesz...Kép megyek is aludni...

Köszi előre is a segitséget.

Heni

Kép
hencsi

Hencsi!

A pelenkakiütés az nem sok apró pici piros???
Szerintem kend be jó vastagon popsikrémmel és ha nem múlik el, jobb megkérdezni egy dokit...

M.

Kép

Kép
megann

Hencsi!

Ha pelenkakiütés, kend be sudocrem-mel, nagyon hamar elmulasztja!

Benianyu!

Mivel nektek van diavetítőtök, téged kérdezlek Kép
Mi is szeretnénk venni Noel-nek karácsonyra, szerinted hol érdemes?
Megvan még a mi gyerekkori vetítőnk, de az anyukámé volt, 50 éves darab és már a mi gyerekkorunkban se működött valami jól. De egyik legjobb gyerekkori élményem a vasárnap délutáni diázás, amikor besötétítettük a szobát és ment a film. Remélem Noelnek is tetszeni fog.
Ti milyen gyakran diáztok? Beni szereti?

Köszi: Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Zsófy!

Ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha
Hát ez a kép amit feltettél anti-másodmagamnak, az valami fenomenálisKépKépKépKépKépKépKépKép
Hogy honnan szeded????
Na ezt ki is mentem magamnak....

Megann

Kép

Kép
megann

Köszönöm a dícséreteket Dávidka nevébenKépKép
Nagyon örült nekiKép

Sajnos még mindíg nem alszikKép Párom most altatjaKép
Újabban azaz pár napja este 11előtt nem hajlandó elaludni.

Képzeljétek nekem is megjött még a 6. héten, de azóta sem semmi!!!!
Terhes nem lehetek! Kitünő fogamzásgátlóm van -fáradtság+ kettőnk közt demarkációs vonalként aluszkáló Dávid babámKépKépKépKép
Teljesen sex mentes életet élünk még SAJNOSKépKépKép

Azt én is hallottam,hogy menses alatt visszautasíthatják a babák a tejcsit, vagy legalábbis ímmel-ámmal esznek.

ZsófyKép

Elég szomorú ,hogy szegény Palikát így nevelikKép

Én is szeretnék majd mindent megadni a gyerekemnek ,amit csak tudokKép
De biztos ,hogy nem ígyKép
Nálunk is van a családban hasonló példa:

Ovis ballagásra fényképezős mobil, utána számítógép, Play station, Dvd, tv,...

Odáig jutottunk ,hogy ők (Mert egy testvérpár) sem tudnak semminek sem örülniKép
Márkás cuccok, külföldi nyaralások,stb stb

1-1 szülinapot névnapot már meg sem úszunk 10.000 alattKép
Õk is mindenkit csak megszólnak, kritizálnakKép
Mondjuk a szüleiknek is félévente változik a baráti körük.
Senki nem bírja sokáig hallgatni ,hogy most éppen mit fognak venni, meg mikor cserélik le az 1-éves autót .......

Közben elaludt a gyerek Hurrá!!!!!!!!!!

Megyek én is Kép

Csilla
csillam

Helga,
Benianyunak is igaza lehet, Lillám is amikor 3hós lett, két-három napig éjjel-nappal szopizott...és olyan nagy lett 2 hét alatt, hogy még nekem is feltűnt.

Jajj MegannKép
hát a nyanya el akarja terelni a figyelmet arról, hogy ő a nyanya és onnan tudja,hogy fórumtag vagy, mert az incidens után bosszúra szomjazva felbérelt egy magánkopót,aki utánnad szimatolKép

HARI???
merre jársz???
zsó
zsofy

Csillám,
na igen...a kissrác anyja sem tud másról beszéli...még semmi mást nem hallottam tőle, csak azt, hogy mit vettek, mit terveznek venni,hová mennek telelni-nyaralni és én miért nem vagyok képes erre meg arra rábeszélni a páromat, hogy vegyen...amikor meg közöltem, hogy azért, mert nincsen rá szükségem(pl. jobb autó,nagyobb ház...)akkor kiröhögött.de tojok rá...ő egy putriból jött (halál komoly,hogy=>)qrva,aki a nála 26évvel idősebb apósomat valamivel(...képzelem, nem az eszével...) megfogta és felkapaszkodott, de úgyis mindenki tudja milyen sötét és milyen pénzhajhász, ha mégsem, akkor úgyis kiderül, amint megszólal.van kb.8általánosa, és engem néz le!azért utál, mert nem voltam hajlandó hallgatni az okoskodását és nem azonosulok a gyereknevelésről alkotott nézeteivel...egyszer mondtam neki, hogy ha gondolja kölcsönadom neki a fejlődéslélektan könyveimet, mikor tanultam pszichológiát nagyon érdekelt és megvettem az összes ajánlott meg kötelező irodalmat fősulin.ő meg közölte, hogy ő már mindent tud mert 1 könyvet elolvasott, ami pedagógiai pszichológia,arról szól jó szárazon, hogyan tanÍts,hogyan tanul az ember,meg ilyenek,tanárszakos voltam, ezért kellett,nem sok köze van a kisgyerekekhez.legszarabb tananyag,még a szociálpszichológia is érdekesebb...nemtom honnan szedteKép de azt lefogadom, hogy a felét se értette...szükségeltetik hozzá némi alapismeret...de már tojok rá, csak nagyon sajnálom a kiskölyköt.
na igen...nekem is kÍnos, hogy 10.000-ért "kell"minimum ajándékot vennünk nekünk is alkalmakra, és tojnak rá különben mit viszünk, csak az árát nézik. nekem is egyszer vettek egy nike gatyát ajándékba, ill. lehet a nő vette magának csak kicsi lett rá, és az árcédulát rajtahagyják, mindenen rajtahagyják...
olyan béna nem?Jajj, bocs, hogy ezzel ilyen hosszan fárasztalak, csak annyira beletrafáltál, hogy tipikusak ezek a dolgok ezeknél az embereknél...
zsofy

Göndörzsóf, találkoztam is apukáddal a Művészetek Palotájának megnyitóján, nagyon kedves volt, elmesélte, milyen önfejű és tehetséges diák volt a férjem.
Júlia szép leány alukál, jó kis hasfájós este volt, pedig már azt hittem, elmúlt. De most riogattam egy mondókával a pukimanókat, hogy ne tanyázzanak kis makikám beleiben. Õ nagyon élvezi, remélem a pukimanók megijednek tőle.
Zsuzsa
tzsuzsa

Sziasztok!

Bocsánat, hogy alig vagyokKép

Ma megfogadtam, hogy holnap (már csak akkor), visszaolvasok és reagálok a dolgokra.

Taliban benne lennék én is, ha még nem dobtatok ki.

Viszont egy valami nagyon feldühített!
Ez a pasi, aki idepofátlankodik.

Megann!!!
Mi szeretünk és itt a helyed!!!
Igaza van Kuhának is.
Egy pasi nem tudja átérezni a problémákat.
Ha van neki felesége, azt nagyon tudom sajnálni.
Főleg ha már gyerekük is van.
Képzelhetitek ha az asszony elfárad vagy esetleg tanácstalan valamiben, szerintem nem mutathatja ki a férje előtt, mert az jól letolná vagy lenézné, hogy nem jó anya.
Tuti menne a gyámhatóságra, hogy intézetbe adja a gyerekét és a feleségét az első pszihiátriai intézetbe záratná!
Úgyhogy Megann!!!
Egy helyre mehetsz innen, TaliraKép
TE JÓ ANYA VAGY!
Igenis törődsz a Babáddal és minden földi jót meg akarsz adni neki (mint itt mindenki).
EZ NEM BÛN!!!

Bocsi, hogy kikeltem magamból!

Zsófy!
Azt hiszem, te írtál.
Köszi az együttérzést!
Csak 1 napig volt itt a csaj, már haza is költözött, de a tejem bántaa dolgokatKép
Most küszködök, hogy legyen elég ErhardnakKép
De én azt kivínom, hogy legalább csak 1 cseppel legyen több tejem, mint amennyi neki kellKép

Na megyek, mert ki kell pihennem a dühömet!
Jó éjt!
Puszi!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!Kép

Na esett a hó nálunkKép nálatok???
Én szeretem, úgy hogy örülök neki így karácsony előtt legalább hoz egy kis hangulatotKép
Tegnap egész nap rokonoknál voltunk, anyósomnál és jöttek oda a többiek is.
Ott voltak sógoromék kisfiúkkal aki most 7 hónapos, hát nagyon édes voltKép
Csináltunk közös képet Líviről meg róla.
És a kisfiú fogta a kezét Lívinek olyan édes volt.Kép

Ja és csoda történt Lívike tegnap éjjelt már végig aludta de úgy hogy este 8-kor letettem és 1/2 7-kor keltKépKépKép

Ma éjjel meg aludt este8-5-igKépKépKép

Nagyon ügyi, úgy örülök neki, mert így én ios kipihenhetem bégre jobban magamKépKépKép

Meg már megeszik 150ml-170ml-t üvegből a cici utánKép

Emelni kellett már az adagját, úgy látszik így tényleg elég neki napi 5x ennyi és végig tudja alukálni így az éjszakát Kép

Antiakárkivel meg ne is foglalkozz Megann!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TE JÓ ANYUKA VAGY!!!!!!!!!KépKépKépKép
SENKI NE ITÉLKEZZEN MÁS ANYASÁGÁRÓL!!!!!!!!!!!
MERT MINDENKI ÚGY CSINÁLJA AHOGY AKARJA ÉS JÓNAK LÁTJA ÉS A BÉBINEK IS JÓ!!!!!!!

Én már rég kiröhögöm azt aki osztja az észt pl. volt aki kiakadt hogy ki merem tennie gyedül a bébit a teraszra aludni mikor már 1 hónapos votl, viccesKépKépKép
Mikor imádta Lívi és akkorákat aludt ott és még jó meleg is voltKépKépKép
Ráadásul szép pirospozsgás volt miondig nem hullafehér a sok bentléttől!!!!
Na mindegy, NO COMMENT az ilyenekrőlKép

Mea
mea

Na meg van aki régen mindig nagy cumiellenes volt, és most meg tömködni akarja a babám szájába, ez is vicces mikor Lívit nem nyugtataja meg sőt felbosszantja ha sír!!!!
Néha elalváshoz elfogadja aztán ki is köpi utánaKépÉs én örülök ennek mert pl. pont az a 7 hónapos baba is cumival van mindig már magának teszi be és játék közben is, szerintem jobb ha nem szokik rá teljesen a baba.
Úgy hogy én örülök neki hogy eddig még nem kell mindig neki.

Szóval tojni kell rá ki mit mond!!!!!!!!!!!!!
Én ezt teszem és tök jó így, hagy mondják csak a magukét, semmivel sem jobbak nálam az tuti.
Mert mondhatnám én is mit hogy nem csinálnék a helyükben de inkább már magamban tartom max. párommal beszélem meg.Azt jót röhögünk ezeken!!!!KépKépKépKépKép

Mea
mea

Na most jól megírtam, de örülök neki hogy kiírtam megambólKép

Mea
mea

Pussz csajszik!

Megyek havat söpörni, majd még visszaolvasok. Olyan jó fejek vagytok, hogy ezt a bunkót ílyen egyöntetűen leszavaztátokKép.

Ildi! Puszild meg Olikát a nevemben is, Isten éltesse sokáig!

D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Nálunk is esett ám a hó! Kép Brü-hü-hü
Én nem szeretem...

Képzeljétek, tegnap Gergő megint eljátszotta azt, amit előző este. Fél 6-kor etettem, elbohóckodott a cicin meg az üvegen kb. fél 7-ig, majd bekómált teljesen. Én meg letettem a kiságyába. És aludt reggel 5-ig!!! Akkor kajált, majd kihoztam a mi ágyunkba, és együtt aludtunk kb. fél 8-ig. Hát nem semmi.
Jó , hogy korán elalszik, de azért ennyire? A fürcsi is kimaradt tegnap.
Ja, és olyan lelkiismeret - furdalásom volt, mert eddig én végig GErgő szobájában aludtam. De már itt volt az ideje visszajönni Apa mellé.
És tegnap este már a saját helyemen maradtam.
De nagyon rossz volt este a lelkemnek, kicsit olyan érzésem volt, mintha cserben hagytam volna Gergőt.
De mivel láttam, hogy ilyen szépen alszik, reggelre már megnyugodtam.

Ma szerinetm irány a gyerekorvos, mert a leírásotok alapján szerintem szájpenésze van Gergőnek. Meglátjuk...

Ja: MIT FÕZZEK MA?? Van valami jó kis ötletetek? Egyszerűen semmi nem jut eszembe. Ti mit főztök?

kuha

Kép
kuha

Jó reggelt!

OLIVÉRNAP ALKALMÁBÓL SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK TOPIKUNK OLIJÁNAK!!!!!!

Barbi,
Nekünk az a nagyon régi fajta vetítönk van, úgy kaptuk mi is két éve, a padLásról előszedve, mert kinőtték a gyerekek. Akkor épp hiánycikk volt a vetítő, ez jól működik, eddig csak egy izzócserére volt szükség.

Kép

Azóta lehet kapni már modern vetítőt, bár 15.000 körül van. Létezik www.dia.lap.hu , onnan mindent megtudhatsz. Lehet, hogy tudnál a neten szerezni használt, de működő vetítőt.

Beni nagyon szereti, mert én mesélek, de gazdag a képélmény is. Sokszor vetítünk, van, hogy minden nap, mióta átállították az órát és korn sötét van. Noelnek is biztos tetszeni fog.

benianyu

Sziasztok!

Köszi a popsi elváltozáshoz a hozzászolásokat, sztem inkább kicsiphette,v nem is tom mi lehet, mert nött a kiterjedése és olyan fura érdes a felülete!Kép Kiprobálom ezt a sudocremet, aztán ha semmi akkor szakidanihoz fordulok majd.
Fájni ugy tünik nem fáj neki( lehet csak jelen pill-ban), mert nem nyüsszög mikor ott krémezem....

Kép
hencsi

ÉN IS NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK OLIKÁNAK! Kép

kuha

Kép
kuha

Sziasztok!

Antimegannt 1 szóval tudom jellemezni: provokátor.Az ilyen alakokra nem kell adni, sokkal jobban dühíti, ha nem kap reagálást.Egyébként meg menjen oda ahova gondolom...Bocs.

Tzsuzsa, aranyosak a pukimanókKép

Zsófy, biztos ismered a mondást, hogy üres kalász hordja fent a fejét, szerintem az apósod csajára igaz lehet. Leginkább az szokott észt osztani, meg tanácsokat, akinek a legkevesebb van belőle.
A Te lánykádnak legalább lesz mire visszaemlékeznie, hogy anya mesélt és együtt csináltatok mindent- én azt hiszem ez mindennél többet ér- mint, hogy egy kalap pénzért megadjunk mindent.Érzelmeket meg törődést nem lehet megvásárolni.

No szépen gyülekezünk a talira, Angelina már hiányoltalak, hogy nem jelentkezel, Te aki mindenben benne van. Remélem sikerül Neked is jókedvet csinálni!

Dicsekszem egy kicsit: Iviék a tegnapi versenyen a bécsi keringő formációval ezüst minősítést kaptak meg elhozták a közönségdíjat. Egyéb latin tánccal Cha-cha-chaval meg aranyminősítést szereztek az országos versenyen./Utóbbiban most ő nem táncolt/ Dagad a keblem.

Itt is esett a hó, reggel láttam már mikor mentem etetni.
Este meg sógor telefonált, hogy mentek innen haza és már Tatabányától esett, Győr után meg szakadt.
Imádom a jó meleg szobából nézni a havas tájat, a fákon megtapadt havat.No persze ez leginkább kertesből gyönyörű, emlékeztet a gyerekkoromra.Kép

Láttam egy jó játszószőnyeget itt csepelen, amit meg akarok csinálni. Sárga anyagból volt a közepe egy kör és a szélén a sugarak. egy napocskát ábrázolt, ami mosolygott. vatelin volt a két anyag között, azt hiszem Karácsonyra megvarrom, de majd számolok egy sort, hogy jövök ki jobban. 4900,-ft-ért adták.

már csak 4 nap van a taliig.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?