A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Franyó,

Megkaptam a leveledet, köszi. Próbáltalak hívni mobilon, de leraktam, remélem semmi gond nincs. Vigyázz magatokra! Kép

Miszike,
Nagyon szeretem olvasni az írásaidat, mert a Te tüneteid és Kispapád feltünõen egyeznek. Értsd: 1 héttel ezelõtt kezdtem el sok sütit enni, úgy válogatás nélkül és a Kispapa megkérdezte, hogy szerintem mennyit erõsödtem comban és még mennyit fogok. Mondtam, hoogy ami már nem fér a hasamra az a combomon van. Kép

Kangi,
Ez a jógahely az Õrsnél van? Mert én az Õrsön túl lakom, és ha ellógok hamarabb kedden - azaz jövõ héten - akkor szívesen mennék. Az általad írt telefonszámon meg nem veszik fel. Most mit csináljak?

Sasha,
Tényleg megijesztettél minket!

Nyúlandi
21+1
nyulandi

Szassztok lányok!Kép
Köszönöm Mindenkinek a bíztató szavakat!Kép

Kataa!Kép
Mi az, hogy LEHAJOLNI?!?!?!
Én már külön akrobatamutatványokat fejlesztettem ki a zoknihúzásra, cipõfelvételre, stb. És ha bármiért esetleg le kéne hajolni, inkább egyenes derékkal legugolok. Az nem fáj.

iancsa
37+2

Kép
Kép
iancsa

Nyúlandi!
Vagyok, csak itt a munkahelyemen alig van térerô, egy alagsori helyiségben vagyunk Kép. Egyet csörrent a telefonom, mire érte nyúltam, már el is hallgatott, számot meg nem írt ki persze.
Panellakó lányok, öltözzetek jól be, baromira meg lehet fázni, nekem is sikerült, meg a páromnak is, én már kifelé megyek belôle szerencsére. 20 fok van a lakásban, én meg már 22-nél vacogok, nem bírom a hideget.
Nagyon-nagy pocis lányok: drukk-drukk!!!!
Timici, pihenj sokat!!! Nem éri meg az ugrálás! Vigyázz magatokra!
Pussz mindenkinek
Franyo
18
franyo

SASHA!!!Kép

Örülök, hogy jelentkeztél, bár annak /is/ nagyon örültem volna, ha jön az sms!!!Kép

ami késik, nem múlik...

párodnak jobbulást, álljon talpra mielõbb a kispapa, nemsokára nagy szükség lesz rá!!!

DRÁGA VIRTUÁLIS BARÁTNÕM!!!KépKépKép

ezek szerint még emlékszel rám...

Dóribaba már 17 hetes????KépKépKép

Úristen, hogy telik az idõ!!!

Melissa itt ül az ölemben, nagy szemekkel nézi a monitort,
és hallgatja a pocakból ismerõs kopogást...

Puszilja az Õ kis 17 hetes Virtuális Kisbarátnõjét!!!KépKépKép

egyébként miért húz még vissza ide a szívem???

folyton Benneteket olvaslak, az elsõ napokba ritkábban nézek be...
örülök, Kata, hogy Te is nosztalgiázol!Kép

CSilla1!!

Téged is üdvözöllek szeretettel!!!

én is emlékeztem Rád, csak arra nem, hogy mikor született a babád...
újra itt?? fantasztikus vagy!!!

Puszi Mindenkinek,

Sheila és Melissa, aki 30-án már 5 hónapos lesz!!!KépKépKép
Sheila

Lányok!

Tud valaki olyan kismama boltot, ahol pici pocakra is lehet ruhát (nadrág, felsõ)kapni. Az eddigieket már kinõttem, az "igazi" kismama ruhák meg még lógnak rajtam.

Emma
13+4
emma

Miszike,

A cukrosság hátterét nem igazán ismerem, csak annyit tudok, hogy én mostanában rengeteg édeset eszem, mégis a terheléses vércukrom 4,8 lett, ami a terhelés nélkülinek is az alja felé közelít. Pedig egy kicsit féltem a dologtól, mert a nagymamám cukorbeteg volt, tehát a hajlamot akár örökölhettem.

Hason alvás...jó, hogy tegnap mondtam, hogy én is félig még hason alszom. Alig tudtam a gondolat miatt elaludni, hogy mivan, ha pocaklakónak ez nem jó. Pedig én nyugtattalak itt Téged, hogy a természet úgy csinálta, hogy ne legyen gond...csakhát most jól bele lett ültetve a bogár a fülembe...hihi...úgy látszik paranoiás kismama lettem Kép

Chrissy,

Nekem is 37.2 volt a terhességem elején a hõmérsékletem, ezért nap-mint-nap méregettem. Persze megemlítettem a dokimnak, aki szerint ez normális...azóta nem is vettem lázmérõt a kezembe... Kép

puszi,

gömb
27+4
gombolyu

Sziasztok!
En is itt...munkaundor Kép

Sasha, most nem is tudom, hogy Kép vagy Kép En mar azt hittem, jon a beszamolo a szulesedrol, meg Gabi baba mereteirol. Kép

Brokkoli,
Jobbulast! KépHA a nathaval kapcsolatos elozo hozzaszolasodra gondoltal, en irtam akkor neked!

Chrissy,
nekem az elso masfel honapban honaljban merve folyamatosan 37.0, 37.2 volt a hom. En ezt betudtam terhessegi tunetnek. A nogyogyasz es a haziorvos is azt mondta, akkor aggodjak es szedjek be Algopiry-nt, ha 37.9-38.0 folott leszek. Azt augusztusban sikerult elernem, de egy kiados virusfertozes miatt...Kép Bocsanat, Te nem www.eskuvo.hu forumoztal veletlenul telen es tavasszal? Csak mert a 2001. szeptemberi topic szinte teljes letszamban itt nyomul..KépKép

Kataa, Kép
ezek mar a vege fele jelentkezo tunetek? MA egy kollegam tartott reszletes beszamolot nekem a par evvel ezelotti terhessegenek utolso honapjarol, o ugyanilyeneket meselt. Kép

Zsuzsi,
sajna, mar nem olvasod, de jo utat! Kép Ugy birom a beszamoloidat, olvasas kozben fatyolos szemmel mindig arra gondolok, par ev, es ha minden ugy alakul, ahogy szeretnenk, ket kicsi gyerkoccel mi is hasonlo akrobatamutatvanyokat fogunk elodani, ugy, mint egy igazi csalad. Kép

Sziasztok,
Gombóc
Gombóc

Kataa,
köszi a bolt címet, majd elnézek oda.

Nyulandi,
jajjj, de örülök, hogy más is falánk, nem csak én!!! Kép Azért vigyáznunk kell, egy ismerõsöm végig hányt, és úgy a 6-7. hónap felé már kezdett a baba rovására menni, úgyhogy szabad volt BÁRMIT ennie, ami megmarad benne. 3 hónapig mézes vajas kalácson és édes kakaón élt... Kép És hízott vagy 20 kilót a babán felül, amit 2 év alatt sem tudott leadni... Azért így nem szeretnék járni, ha nem muszáj. Kép

Emma,
bármelyik kismamaruha boltban találsz olyan rucit/gatyeszt, ami az 1. hónaptól a 9-ig jó. Van, amin a gombokat kell arrébbvarrni, van, ami gumis, stb. Nem csak a hagyományos kertésznacit lehet már manapság kapni, szerintem nézz el bármelyik üzletbe.

Miszike
20+2
miszike

Gömb,
annak örülök, hogy jó lett a terheléses vércukid a sok édesség ellenére, de annak nem , hogy miattam elkezdtél aggódni!!! Úgyhogy tessék abbafejezni! Kép

Brokkoli,
gyógyulj meg hamar, igyál sok mézes tejecskét, ha szereted, az meg is nyugtat, hátha jobban leszel!

Miszike
20+2
miszike

Emma,

Nekem is ez gond volt, hogy hol is tudok ruhát venni, mert én most vagyok 54 kg. Tudom ajánlani az Árkádban a Babaház nevû boltot (Tel: 434-81-54) Ott megrendelni is lehet kisméretû nadrágot. Szerintem egy kertésznaci - mivel állítható - jó lenne neked, bár tudom, hogy nem mindenki szereti. Viszont a sima naciból az S-es méret pont jó most rám, úgy hogy a legkisebbre állítom, úgyhogy 13-14 hetesen lehet, hogy még nagy neked.

gömb
27+4
gombolyu

hihi Kép...pont az ellenkezõjét mondtam, mint amit Miszike írt...lehet, hogy rá érdemes hallgatnod, mert az én esetem még annyiban is "rosszabb", hogy mélynövésû vagyok (156 cm)

gömb
27+4
gombolyu

Sziasztok lányokKép

Köszönöm a bíztató szavakat!!!KépKép

ChrissyKép
nyomás az ágyba, és mindenféle kamillázást, infralámpát, gyógyteát....bevetni

Kataa,IancsaKép
Ugyan még nem tartok ott, ahol ti, de én már most nem bírok lehajolni csak úgy széttett lábbal egyenesen leguggolni. Már az egész családom rajtam derül. Ha meg lapátolnom kell, akkor is leguggolok,v. megkérek mást. Ha viszont lehajolok, akkor fáj és húzodik a pocim.

A múltkor azt szerettem volna tõletek mekkérdezni, hogy éreztetek e olyat, hogy a pocaklakó birizgálja a köldökötöket, nekem soxor beszipkázza, és húzódik a köldököm, ez normális?

náthás puszi

Brokkoli
31
brokkoli

Gombóc!

Sõt már az 2002 máj-aug. topic résztvevõi közül is bõven olvasgatnak titeket! (Én is) :-)
Névtelen

Hali Kismamik/Kispapik!

Na voltam védõnéninél, hát sok újat nem mondott hihiKép Annyit tisztáztunk, hogy az Istvánba kell a picinek is ruhákat vinni mert nem adnak... ez volt az egyetlen homályos része a szülésnek, illetve a kórházba vonulásos sztorinakKép Most tartok ott hogy 20 kg pluszKépKép De ki a fenét érdekel?Annyira kómás vagyok egész nap, hogy még! Nagyon jól esnek a szavaitok elolvastam ám mindenkit!Kép

Kataa!

Zoknifelvétel???? Söprés??? Hova gondolsz?Kép Kész kinszenvedés!!! úgy ahogy irtad.

IancsaKép

Az addig oké, hogy leguggolsz, de hogy veszed fel a zoknidat guggolva???Kép Ha én ülve veszem fel a zoknit és a lábam felteszem a térdemre még akkor sem érem el a pocakomtól a lábamat!!! Elõre kell hajolnom és az szerintem olyan mintha ülve hajolnék le...Kép

Úgy szeretném átaludni azt a hátralévõ 1 hetet! De még egy éjszakát sem tudok rendesen átaludniKép Miket nem akarok én mi?Kép

Puszi mindenkinek!
sasha
38+6
Elárulná valaki miért van péntek hangulatom mikor nekem nincs jelentõsége?

Kép
sasha

Kedves Nevtelen,
ezek szerint meglesz az utanpotlas? KépKép

Brokkoli, Kép
ezen nem-terhesen en is olyan jokat derultem. Sohasem ertettem, hogy miert mennek a terhesek olyan furcsan, meg ulnek le szetrakott labakkal. Most mar ertem. Kép

Miszike, Nyulandi,
en is tudok am sokat enni. Kép

Sziasztok,
Gombóc, ezen a forumon Kép
Gombóc

Sziasztok lányok!Én most járok itt elõször, bár már nincs sok hátra(35 hetesek vagyunk a kis pocaklakó Krisztiánnal),de olyan jó a hangulat ebben a topicban, hogy gondoltam esetleg beszállhatok!
Én az István kórházban fogok szülni, van valaki közületek aki szintén oda jár?Bár még van idõm, de minden nap azt álmodom, hogy hamarabb megszülök.Szerintetek ez normális, vagy már agyamra ment a várakozás?Itthon romokban a lakás(felújítás stb.), lehet, hogy ezért rettegek a korai szüléstõl?!
Üdv mindenkinek
Vivien
35+1
vivien

Nyulandi Kép
az Örsön van, a Kerepesin a Sugár oldalán, a Sugárhoz legközelebb esö házkapuban. A telefonszámot próbálgasd, nekem felvették, tán csak nem gépeltem el?
220 17 83 - ugye ezt a számot irtam?

Chrissy Kép
nekem is az elején höemelkedésem volt állandóan.

Lányok, tök zizi vagyok, elfelejtettem egy tárgyalást ... szerencsére a partner késett, emiatt telefonált elötte, igy fel tudtam kicsit lélekben készülni rá ... brrr... ilyen még sosem volt Kép

Most még muszáj három dolgot megcsinálnom, úgyhogy jóga kimaradt Kép
És este megint hulla leszek Kép
Sebaj, holnapután UH!!!! KépKépKépKép

Pussz
Kangi
18+4
kangi

Sziasztok!

Van valaki, aki várhatóan a jõvõ héten fog szülni az Istvánban?
Nekem pénteken derül ki, hogy a jövõ héten melyik nap kell befeküdnöm, s jó lenne egy "ismerõs".

Majré (39)
majré

Sziasztok, csak gyors bejelentkezés, aztán pihi!

Annyira helyesek vagytok, nagyon köszönöm a sok jó szót. Teljesen meg vagyok hatódva. KÖSZÖNÖMKépKépKép
Miszike, örülök, hogy szerettek, ennél többre nem is vágyhatok! Én is imádom az egész bandát, olyan jó Veletek, így együtt. Nehéz lenne nélkületek!KépKépKép

Sheila,
ne butáskodj már, dehogy bántottál meg. Csak tudod én is úgy képzeltem, hogy minden szép és jó lesz és biztos vagyok benne, ha megszületik a drága gyermek, minden rossz a feledés homályába vész!KépKépKép Én is legalább 3 gyermeket szeretnék!Kép Szóval nem azért írtam, csak tudod, most egy kicsit nehéz. Mondtam is a páromnak, hogy a Kismama szüléstörténetek között szinte csak "felhõtlen terhességekrõl" van szó, erre mondta õ is, hogy ha majd engem megkérdeznek jövõ nyáron én is ezt fogom mondani.Kép
Nagyon örülök, hogy a toxémia és a 2 hónap(brrr) kórház ellenére is vállaltad a további csemetéket. Gratula hozzá és sok sok boldogság!!! Haragról meg aztán szó sincs.OK???
Mindig nagyon örülök ha jössz és a többi anyuka is, mert sok jót kapunk Tõletek. Köszönet érte!!!Kép

Norkini,
nekem azt mondták a vérvételen, hogy abba milyen vércsoport illetve Rh + vagy - necsak a közvetlen szülõk számítanak bele öröklésileg, SÕT sokszor a nagyszülõk az igazán meghatározók. Szóval az még nem jelent semmit, hogy Te+párod milyen, hanem kellenek a szüleitek is! Én így tudom. És ez vonatkozik a szemszínre és egyéb örökíthetõ dologra is.KépKépKép

Brokkoli, jobbulást, vigyázz magadra!

Chryssi, a magasabb hõ az elsõ 12hétben teljesen normális, amíg nem megy 38fölé. Szóval ne parázz, nem vagy beteg csak terhes. Nekem is szinte mindig 37-37,2 volt. A baba teljesen egészséges és hellyel közzel én is.KépKépKép

Kataa, pihizek ezerrel, csak néha benézek, hogy egy kis felüdülés legyen a sok fekvés közben.KépKépKép

Zsuzsi, nagyon, nagyon jó utat kívánok, vigyázz magatokra és köszi neked is a bíztatást.

Sasha,hello!!!Kép
Nagyon jó, hogy vagy és minden OK. Látod, mi már elboronáltuk, hogy szülsz.Kép Vigyázz magadra/magatokra.
Párodnak jobbulást, még ki kell, hogy tartsom míg Gabi megérkezik, különben , hogy lesz papás szülés.Kép
Verj bele egy kis lelket, szegénykém, az a vesehomok nagyon szar tud lenni. Küldök egy kis pozitív energiát, hátha segít:++++++++++++++++++++++++++++++.Kép

Hú, nem tudom kinek akartam még írni.Kép KépMajd eszembe jut.
Most megyek ledõlök, jók legyetek.
Pusssza,
Timici
22+4
timici

Szassztok Lányok!Kép

Ma voltam a leendõ gyerekorvosunknál, nagyon szimpi nõci. Jót beszélgettünk, látszik, hogy nagyon szereti a hivatását. Örülök, hogy megismerkedtem vele!Kép

Sasha!Kép
HIHI!Kép Azt nem mondtam, hogy guggolva húzom a zoknim, ahhoz külön tornászmutatvány tartozikKép Leülök az ágy szélére, jó nagy terpeszben, majd az egyik oldalra fordulva felhúzom az egyik lábam az ágy szélére (vízszintesen). Így húzom fel az egyik zoknit, majd ismételjük a gyakorlatot az ellenkezõ oldalra is...Kép

Nna megyek én is lepihenek kicsit, még késõbb visszanézek!

Pusza!
iancsa
37+2

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok!

Köszönöm a bíztató szavakat, megpróbálok türelmes lenni.
Bár tegan is hazaért a párom egybõl mondtam neki, gogy hallgassa meg a babócát, õ is megnyugtatott, hogy vircsvt van odabenn...

Mégegyszer leírom a farmer diszkont címét:
177 Bp Baross tér 16.
tel:342-9983

Kifejezetten kismama kertésznadrágok is vannak 5150-5250-ért.

H-p ig 10-18
szo 10-13ig vannak nyitva.

Lányok ki mit hallott arról. hogy megakarják emelni a szocpolt?Milyen feltételekkel? tudom, hogy nem ide illõ téma, de valahol érint egy pár családot.

sziasztok
Manó2
17+2
manó2

Miszike,Nyulandi,
De irigyellek titeket mert en meg egyaltaln nem kivanom az edeset.Csak a gyumit de azt nagyon es persze mindig azt ami eppen a legdragabb : ))))

Iancsa,
A leguggolas ok csak a felalllassal vannak akkor problemak.Ugy tud lefele huzni a hasam hogy csak na.
Szoritok hogy neked is minden ok legyen de szerintem mi majdnem egy napon fogunk szulni mert az 1 het kulonbseg megszunik hogy nekem a 39.utan lesz : ))))

Gomboc,
Kepzeld ma voltam nalam a lanyok (Mbaba es Dett)teljesen meglepodtek mekorra a pocakom es megcsodaltak a babareszleget is : )))))
Szoval ez a szuras normalis, na hat akkor ezt most mar termeszetesnek kell venni : )

Brokkoli,
Ja amegkerek mast jo csak amikor egyedul vagyok napkozben ez nem mukodik.
Ma meg azt vetem eszre hogy a fotelbol is mar csak cammogva allok fel.Minden nap jelentekzik valami uj dolog.

Sasha,
Azt mar regebben is olvasgarram itt hogy aki szulni keszul az elotte mar napokig alomkorban szenved.Ha eppen nem a zoknitol szenved : )))))))))))))

Timici,
Tudom mirol beszelsz, en is imadok leulni a gep ele.Azert is jo mert igy nem vagyunk annyira elzarva a kulvilagtol meg ha itthon is vagyunk.En mar nem vezetek,persze tudnek meg de a csaladi tanacs ugy dontott jobb ha nem.Szoval a bkv-t utalom gyalog meg hat messzire nem jut az ember.Ugyhogy jo hogy itt a babanet meg a sok kedves kismama.
Csak azt hiszem az elso hetekbe..mar nem igen lesz idom jarni,bar ha kerdesem lesz biztosan irok csak akkor mar mindenki a babajaval lesz elfoglalva,,nem lesz ilyen koteten cseveges es ez igy van rendjen : )))))

Pusz
Kataa
36

Kép
Kép
kataa

Mano2,

Erre gondoltal?

Medgyessy bejelentette: a gyermekes családok otthonteremtési esélyeinek javítása érdekében a kormány két lépcsõben ? az idén és várhatóan 2004-ben ? jelentõsen megemeli a vissza nem térítendõ lakásépítési kedvezményeket. Így egy gyermek után idén december 1-jétõl a jelenlegi 200 ezer forint helyett 500 ezer, két gyermek után a jelenlegi 1,2 millió forint helyett 1,6 millió, három gyermek után a jelenlegi 2,2 millió forint helyett 2,7 millió, négy gyermek után pedig a jelenlegi 2,4 millió forint helyett 3,2 millió forint vissza nem térítendõ lakásépítési kedvezmény jár. A kormány döntött arról is, hogy decembertõl megelõlegezi a két gyermek után járó lakásépítési kedvezményt, így azok a fiatal, még gyermektelen házasok, akik meghatározott idõn belül vállalják két gyermek megszületését, az otthonteremtésükhöz szintén igénybe vehetik az 1,6 millió forintos támogatást.

Ez mindenkinek hasznos info:

A miniszterelnök közölte: a munka törvénykönyvének módosításával december 1-jétõl biztosítják, hogy az újszülött gyermek édesapja öt munkanap pótszabadságot kapjon, így a gyermek születése után az elsõ napokban együtt lehet a család.

Az állam a pótszabadság kifizetésének költségeit magára vállalja. Szintén december 1-jétõl a nagyszülõk is jogosulttá válhatnak a gyes igénybevételére, méghozzá úgy, hogy emellett nyugdíjukat változatlanul folyósítják. Ez az intézkedés Medgyessy Péter szavai szerint nagyobb választási lehetõséget biztosít majd az édesanyáknak a munkavállalás és a gyermeknevelés között.

gomb
27+4
gombolyu

Lányok
hány nap potszabijár most a Munkatörvénykönyve szerint mert mint ha olvastam volna valahol hogy jár és kinek jár ha jár.

Sasha
már kezdtem aggodni érted Kép egy kérdés te kerestél ugy negyed 7 tájban mert valaki felhivot de én nem tudtam felveni igy csak azt látam hogy kerestek meg a telcsi számot.

Puszant Csics és Petike Kép
csics

Sziasztok!

Vivien!

Szia! Üdv a kismamik forumánKép Én pl tegnapra álmodtam meg a baba születését, de amint látod, még egyben vagyunk. Pedig már úgy váromKép

Majré!

Hali! Várhatóan én a jõvõ héten szülnék az Istvánban, ha a Gabi-babi is úgy akarja és elindul kifele. Jövõ hét péntekére vagyok kiirva... Reménykedem, hogy nem a maximum idõt akarja bent eltölteniKép Akkor az még 3 hétKép

Timici!

KösziKép És közsi a pozitiv energiákat a párom nevében isKép Remélem használ, de egyébként is iszonyuan rossz a kedveKép Egész nap görcsölt és dolgoznia kellett, ráadásul a gépe elszállt és itt szenved vele emellett meg még mennie kell házhoz szerelni ... igen ilyen késõnKép és látom rajta hogy a töke ki van és hulla fáradtKép
Na jó nem nyafizok tovább, csak olyan jó lenne segiteni neki valahogyan...

Iancsa!

Igen az a technika nálam is inkább nyerõ mint amit egyel elõbbi hozzászólásomban emlitettem!Kép De nem mindig, attól függ hogy... na ez az mi a fenétõl függhet??KépKép

Csics!
Nem én voltam...Kép Köszi az aggódást, de még még még egyben!!!

na puszi
sasha
38+6

Kép
sasha

Timici!

akkor jóKép!

köszönöm a jókívánságokat, meglátod a további terhességek
már problémamentesek is lehetnek. / én vagyok az élõ példa /
most már annyira lelkes vagyok, hogy akár mégegy babócát is vállalnék 1-2 év múlva!!Kép

egyébként a mostani babavárásod is lehet még a következõ 18 hétben boldogabb...Kép

én mindenesetre ezt kívánom Neked!!Kép

jönni fogok továbbra is, mert szorítok Nektek, és jó Benneteket olvasni!!Kép

"fájásmentes jó éjszakát"!!!
/ ez volt a mi "szállóigénk" Virtuális Barátnõmmel Kata007-tel, nem is olyan régen...Kép /

persze a finiseseknek inkább az ellenkezõjét kívánom!Kép

puszi: Sheila és alvó Melissája
Sheila

Sheila!Kép

Hihi! Ide nekem azokat a fájásokat!Kép Most szivesen veszek minden fájást, ha az rendszeresKépKépKép És a végén baba vanKép
Jó éjszakát Nektek és szép álmokat!Kép

pusszancs
sasha
38+6

Kép
sasha

Jó reggelt, Kismamik Kép

Az égvilágon nem történik velem semmi extra, de reggel teázás közben arra gondoltam, vajon reggel is megmozdul-e, és abban a pillanatban akkorát rúgott, hogy ihaj Kép

Sasha Kép
jó, hogy megvagy.
Szegény párod, és szegény te, hogy még ö is ott szenved melletted ... vesehomok nagyon rossz, remélem, ha sokat iszik, kipipili hamar! Drukk-drukk!

Többieknek is mind
pussz

Kangi
18+5
kangi

Jó reggelt!

Kangi!
Köszi a drukkot, nagyon jól esik. Nem is hittem volna mennyit tud jelenteni...Kép

Velünk semmi újság nincs. Hajnalban 2 jóslófájás, de itt meg is állt a történet. Az idõjárásjelentésben meg a hóeséssel fenyegetõznek. Mondtam is a páromnak, figyeld meg ez a gyerek megvárja mig leesik az elsõ hóKép Végülis volt már rá példa, hogy október elején havazott!Kép

na puszi
sasha
39+0

Kép
sasha

Gombóc!

Elõször is bocs, hogy nem mutatkoztam be. Azért irtam névtelenül, mert névnek azt irtam be hogy pocaktündér, de most még nincs is pocakom.
Igen tervezzük jó páran,hogy biztositjuk az utánpótlást!

svm
svm

Jo reggelt mindenkinek!!!

Na engem mar kivetett az agy,vagyis a pocak nem birta mar a fekvest.Na megprobalkozom egy kis vasalassal ha mar igy raerek .
Na a mai mazsalas erdemenye hogy ramjott a 10. kg.: ))))

Gomb,
Ezek szerint aki hamarabb szulnek azok nem kapnak potszabit??? : (
Ez nem igazsag,nem baj Medgyessy dontese nelkul is itthon lesz a kispapa : )))))

Kangi,
De jo ,gratulalok a rugdosashoz : ))))

Pusz
Kataa
36+1

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Sasha!

Sehol semmi? Kép
Pedig alig vártam, hogy be tudjam kapcsolni a gépet. Bíztam benne, hogy Gabibaba kíváncsi lesz végre az anyura. Kép Sebaj, jól érzi magát odabent.
Emlékszel? Engem is azzal vígasztaltatok, hogy tudja az a baba mikor érett meg a kinti világra! Kép

Drága Virtuális Barátnõm! KépKépKép

Ezek szerint még Te is emlékszel rám... Kép
Én is nosztalgiázom itt a pocakosok között. Kép Igaz én már nem akarok szülni, mert eléggé benne vagyok már a korban, de a kismamikat szívesen olvasgatom. Kép

Igen, vasárnap már a 4. hónapot töltjük. Kép
Dóribaba szintén egy virtuális puszit küld az õ kisbarátnõjének. Kép
Érdekes, én is elég sokat írogatok Dórival az ölemben. Igaz néha õ is írni szeretne, csak úgy repdes a klaviatúra felé. Kép

Pusssz Nektek!

Kata és Dóribaba (aki ma 17 hetes Kép)

KépKép

KépKép
kata007

Szép jó reggelt Mindekinek!

Sasha,
nagyon együtt tudok Veled érezni, olyan rossz látni, hogy az akit szeretünk szenved és nem tudunk segíteni. A férfiak ilyenkor egyébként is kisfiúvá változnak és így még inkább fájdalmas látni a kínjukat, olyankor anyává válok én is mindig. Nagyon sok kitartást kívánok Nektek, most ez igazán nem hiányzott. De a rossz után, mindig jó jön. Én is arra várok.KépKépKép
Azt mondod havat emlegettek. Jaj,ne! mi jöhet még!
Minden esetre ha mégis leesik, el ne felejtsd megfürdetni benne Gabit, hogy szép legyen míg a világ világ.Kép

Sheila,Kép
a próféta szóljon Belõled és legyen csodaszép az eljövõ idõ. Bár engem most sem az zavar(csak egy kicsit), hogy fáj, hanem attól félek, hogy ne legyen baja a babának. Ha vki azt mondaná, hogy ez így fog fájni végig, de a kicsi babám egészségesen és idõben születik meg, akkor lesz**nám és kibírnám, mert tudod a gyerekért mindent.Kép
Egyébként tegnap este iszonyú kickbox edzés volt benn, amibõl arra következtettem, hogy õkelme köszöni jól van és semmit nem vett észre abból, hogy az anyukája kevésbé, és ez így van jól.Kép

Kataa,
hát igen most kicsit könnyebb idõt csalni a gépezéshez, mint mikor már velünk lesz a baba, de szerintem biztos akkor is jól fog jönni a bíztató szó. Akár szoptatásról, akár másról lesz szó. És azért a baba is alszik, na meg van neki apukája is. És én mindig arra gondolok, hogy most nagyon jó a csapat és ugyanezek a lánynok lesznek, anyukák az "Elsõ, napok, hetek"ben szóval a jó kedv és segítõkészség garantált!Kép

Brokkoli,Kép
amit a köldökszippantásról írsz nekem nagyon új, persze lehet, hogy azért mert még nem tartok ott idõben ahol Te, de teljesen meglepõdtem. Hogy lehet ez??? Milyen érzés lehet?KépKépKép
Nekem csak a méhszájamat rugdossa a drága, de az sem vmi jó érzés, sõt tegnap este mintha hólyagomat rugdosta vona, mert kb. 10perccel elõtte voltam pisilni és a rugások után újra menni kellett.Kép Nem tudom, hogy ilyen idõsen tudjeae rugdosni a hólyagot, de akkor mitõl volt?Kép

Hóvirág,Kép
az jó hír, hogy a görcsök nem okoztak semmi gondot és zárt a méhszáj. Én is mindig azért imádkozom, hogy 3000-es legyen. Megkérdezhetem, hogy mekkora most Milán, ha nem titok, mert kb. egyidõsek vagyunk és kivi vagyok, mint mindig.KépKépKép

Most megyek orvosi utasításra vizszintesbe helyezem magunkat, ígyállítólag jobban ellazulnak az erek és jobb a méh vérellátottsága.Kép
Pussza,
Timici
22+5

U.i.:Ma kéne mennem védõnõhöz, itt dilemmázom, hogy lemondjam vagy elmenjek.KépKép Kb. 10perc séta, de olyan szar idõ van, nem ráér az 1hét múlva??? Lehet feldobok egy érmét, aztán eldöntöm, hogy jó felére esett-e.KépKépKép
timici

Pocok,

Emma, 13+5, 2003.03.28., MÁV, dr. Mészáros Márta, Óbuda

Köszi

Emma
13+5
emma

Sziasztok,

Pocaktunder. Ez aranyos. Kép

Timici, Hovirag, Kép
irjatok legyszi minden UH utan babameretet is, mert mi kb. "egyidosek" vagyunk. Kép

Timici,
irany pihizni, ha rugdos a baba, O biztos jol van, de az sem elhanyagolhato dolog, hogy a mama jol legyen. Kép Erdekes, amit irsz, mivel mi is allandoan problemas eset vagyunk, ezert pont mostanaban gondolkodtam el azon, hogy en sem tudok felhotlenul, gondtalanul a babavarasra gondolni. Valahogy nem jon le az a filmekben lathato "foldontuli boldogsag" erzese, allandoan teli vagyok felelemmel, aggodassal. Vegulis, ha a baba megszuletik es egeszseges lesz, akkor gondolom, mindent el fogunk felejteni, es csak a O lesz a lenyeg, a megelozo honapokbol majd csak a szepseg emleke marad. KépKép

Brokkoli, Kép
Milyen az a koldokszippantas?

Kataa,
Csodallak a lelkierodert. Uuuuuutalok vasalni. Kép

Kangi Kép
ezek szerint a Te babad szofogado. Gombocka meg a nemet sem hajlando elarulni, pedig hetek ota konyorgom neki...Kép

Pusszantas,
Gombóc
Gombóc

Sziasztok

Talaltam ma egy ilyen honlapot, ahol barmilyen Magyarorszagon forgalmazott gyogyszer megtalalhato. Ar, adagolas, leiras.Nekem nagyon szimpi, hatha meg valakinek jo lesz...

[url=http://www.egeszsegkalauz.hu/fo.html" TARGET="_top]http://www.egeszsegkalauz.hu/fo.html[/url]

Tegnap este pont olvastalak benneteket es akkorakat rugdosott a kis mano,hogy gyoztem tajta mosolyogni! Kép

Na jok legyetek ebben a pocsek idoben is!

Norkini
18+4
norkini

LányokKép

Hát olyan a köldökszippantás, hogy ránézek a köldökömre és a köldököm alatt, v. felett behúzódik a bõröm, és feszül, de van amikor az egész köldököm bemélyed a hasamhoz képest, és néha úgy érzem hogy húzódik. ....gondoltam hátha akad olyan nagypocis köztetek, aki érez v. érzett ilyesmit.
Még1 kérdés: mit jelent az, hogy a méhszáj 3000 vagy 3100?
Nem találtam errõl semmi infót - persze lehet hogy rossz helyen kerestemKép

a még mindig náthás Brokkoli
31
brokkoli

Kataa Kép
36 hetesen 10kg? Egek, én meg már azt sem tudom, mennyi van rajtam: otthon nincs mérleg, mert mind a ketten olyan jó alkatúak voltunk eddig, hogy nem kellett - na persze változnak az idök Kép
Ha én csak 10kg-t szednék fel összesen ... de még egy hétig nem megyek védönöhöz, igy nem tudom meg a borzalmas igazságot KépKépKép ez is egy megoldás.

Norkini Kép
holnap megyek nagy UH-ra! És örülök, hogy normális lett az AFP-d, te mikor mész UH-ra?

Brokkoli Kép
köldökszippantás mókásan hangzik, de biztos fura érzés - nem tudom, mitöl lehet ... mindenesetre gyógyulgass!!!

Timici Kép
francba a védönövel, mármint a hozzá való botorkálással, esetleg hivd fel, de szerintem inkább PIHENJ.

Gombóc Kép
majd meglátjuk, milyen lesz a kismaci, ha kibújik ... Kép

Sasha Kép
elsö hóra baba? Lehet ... mindenesetre itt izgulunk, hogy mi lesz veletek Kép

Pussz
Kangi
18+5
kangi

Sziasztok,

Hát én még csak 3000-es méhszájról hallottam, de az újdonságra mindig kíváncsi vagyok. Kép

Kispapák átka az enyémet is elérte, reggel már 37.5-tel ébredt, amit azóta már felfejlesztett. Olyan rossz, úgy ott lennék mellette, de reggel már Kecskeméten kell az Önkori elõtt toporognom, úgyhogy ma este haza kell mennem. Hogy fog így meggyógyulni? Erre jó, hogy az anyósjelölt 5 utcára lakik, ápolgathatja kisfiát.
A náthát is tipikusan szerezte meg. Voltak céges kiránduláson hétfõn és az egyik leánynak nem volt esõkabátja, így õ kölcsönadta a sajátját és természetesen szétázott a Párom.

Szerintem Kispapának jó ürügy a nátha Kép, elmondhatja magáról, hogy csak lázas állapotban tudtam rávenni, hogy feleségül vegyen Kép

Annak is örülök, hogy nem tudjuk Kisbütyök nemét, mert fiúnévben még csak vita van.

Ma vagyok a héten utoljára, küldjetek Kecskemétre jó idõt úgy szombat dél és 3 óra között.

Leadtam a szakdogámat Kép Esküvõm is lassan lezajlik Kép Min fogok aggódni ezután? Eddig volt 3-4 program, most már csak Kisbütyök marad... Hip-hip-hurrá!!! Kép

Kangi,
Jó a telefonszám, csak nekem mindig üzenetrögzítõ beszél én meg nem akarok vele.

Lányok,
Mikor lett nektek csíkotok a hasatokon - nem a stírákra gondolok, hanem ami a köldöktõl megy lefelé? Nekem még nincs, ez már kellene?

Nyúlandi
21+2
nyulandi

Kangi!

En is szuper orvendek! Kép Szoval kb. 10 nap mulva, de mar most nagyon varom. Remelem a doki is elkuld, mert a vedono azt mondta,hogy nem kotelezo! DE mivel itt nem kell bejelentkezni meg semmi, u.hogy szerintem videozunk!
Lehet,hogy neked mar megmondjak,hogy a pinduri Geza-e vagy Rozi? Kép

Norkini
18+4
norkini

Sziasztok,
Na a vasalasig meg nem jutottam el de az allvany mar all es rajta a vasalo : )))
Egesz dellot telefonalgattam.Megkerdeztem hogy akor mit hogyan,milyen sorrende kell intezni a ha megszuletik a baba.Tudjatok,Gyas,Tb kartya stb….Mivel a ferjem fogja ezert jo ha elore elokeszitek mindent hogy ne erjek meglepetesek a sorbaallas kozben.Tenyleg lanyok,barmit is intez majd a ferjed kell toletek meghatalamazas.Gondoltam ez hasznos info lehet mindenkinek.

Timici,
Ne menj sehova,szolj a vedononek hogy jojjon O mert Neked most pihenned kell !!

Gombocka,
Igaz voltak gondjaid de mostmar azert nem kell annyira izgulni nem?
Tenyelg sikert arattak az uj kismama rucik????

Erika,
A 3000 es az ehhez hasonlo szamok azt jelentik hogy mennyire zart a mehszaj,minel nagyobb a szam annal jobb persz a 40.het korul ez mar forditva igaz : )))
Nekem csak 2000 volt vegig dea doki szerint ez alakat kerdese is.Lenyeg hogy zart legyen emg egy darabig.

Kangi,
Azt mondja erre johet meg 1-2 az utolso hetekben.De en csak 50.-rol indultam azert ennyi es mindig komoly problemat jelentett a hizokura ,pedig enni imadok : )

Pusz
Kataa
36+1

Kép
Kép
kataa

Halihó!

Brokkoli, Nyúlandi,
a 3100-as cervixindex azt jelenti, hogy a külsõ méhszáj ki van kicsit nyílva. Az elsõ szám a nyakcsatorna hossza, a 2. a külsõ méhszáj, a 3.a nyakcsatorna tágassága, a 4. a belsõ méhszáj.

Csajok, ma olyan mérges lettem reggel, mert drága párom elvitte a kocsit, én meg nyomulhatok BKV-val.KépPedig annyi mindent kell elintéznem, és úúúgy útálok cipekedni! És direkt szóltam elõre, de valószinûleg meg se hallotta.
Na most jól kipanaszkodtam magam!KépMegyek, elolvasom a tegnapi termést.
Pusz
Zulu
29+6

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Timici!

HÁt igen! De tudod az a legborzasztóbb, hogy Csabi nem válik kisfiúvá... Nyúzott az arca, sápadt a két keze maga elõtt és a könyökével a térdét támassza. Közben meg meg sem szólal és persz dolgozik a gépén, mert muszály. Egyedül teát kell csinálni neki, de mást nem tudok érte tenni. Most is úgy ment el a dolgozóba, hogy fájt neki. Szóval semmi kisfiús ápoltatás nem játszik és igy még rosszabb, mert ha igényelné és hagyná is akkor legalább meglenne az az érzés, hogy mégis valamit könnyitek neki, de nem!
Na mindegy, holnap megyünk vissza az urológushoz és akkor kiderül hogy tényleg vesehomok és akkor remélem kap valami gyógyit amivel kipisilheti.Kép

Nekem meg ma 17:30-ra kell mennem CTG-re de úgy nincs kedvem. Persze kiváncsi vagyok hogy Gabi jól van e meg minden, és hogy végre lesznek e fájásaim a vizsgálat alatt, de ott kell lenni és el kell odáig menni. A kutyával sem szeretek már lemenni, de nem azért mert esik az esõ és félek, hogy megáznék, henem, mert utána mindig meg kell füdetni és a kádba magától nem mászik se be se ki. Bele kell varázsolnomKép Attól meg nem félek, hogy a 8kg-os kutyámtól indul be a szülés... eddig sem történt ilyesmi. De mostmár nem bizom abban, hogy a héten baba lesz!

Kata007!

Igen emlékszem!Kép És a józan eszemmel tudom is, de akkor még nem tudtam teljes mértékben átérezni milyen is utolsó hetesnek lenni, csak próbálkoztam. Bezzeg mostKép
A barátnõm is mondta, hogy mit sürgetném. Ennek a gyereknek meg van irva mikor kell születnie, melyik napon melyik órában és ez ellen nem tehetek semmitKép Igaza is van, de már utálom,hogy csak melegitõ nadrágom van, ill. csak az jön rám. Merhogy nem vettem kismamanacit, és az idõ is csak most fordult hidegre és erre az 1 hétre már nem is veszek semmit, ha eddig megúsztamKép Pedig most hogy hazajött a párom nõvére akivel jóban vagyunk mentünk volna be a párom munkahelyére kicsit "csavarogni", de mackóban valahogy nincs ingerenciámKép Fõleg, hogy a kabátjaim sem érnek össze csak az egyik 5 éves kabát amit kutyasétáltatáshoz használok már csak és azt se szivesen cipzárazom mert pont a köldökömnél nyom...

Na most jól kipanaszkodtam magamat úgyhogy megyek aludniKép
sasha
39+0

Kép
sasha

Sziasztok Lányok,

Valamikor téma volt a kismamak tandíjfizetési kötelezettsége (ill. hogy mikortól nem kell fizetni) fõiskolán, egyetemen. Akkor írtam egy emilt az Oktatási Jogok Biztosának Hivatalához, amire most kaptam választ. Most bekopizom a lényeget:

Az egyetemi és fõiskolai hallgatók által fizetendõ díjakról és térítésekrõl, valamint a részükre nyújtható egyes támogatásokról szóló 51/2002. (III. 26.) Korm. rendelet 22. § (1) bekezdése a következõ rendelkezést tartalmazza: Az állami felsõoktatási intézményekben költségtérítéses képzésben részt vevõ, az adott félév elsõ napján terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban részesülõ hallgató, aki alapképzésben, kiegészítõ alapképzésben, szakirányú továbbképzésben vagy akkreditált iskolai rendszerû felsõfokú szakképzésben vesz részt, költségtérítés fizetésére nem kötelezhetõ.

Kataa,

A pótszabis rész is csak copy-zás volt, de szeintem tényleg csak dec. 1-tõl van. Úgyhogy aki dec-tõl szül, az figyeljen oda, hogy a kispapának jár 5 nap pótszabi.

puszi,

gömb
27+5
gombolyu

Lányok,

Most kezdtem el gondolkodni ezen az 5 napos pótszabin. Eddig úgy gondoltam, hogy minket nem érint, mert kispapa vállalkozó. De ahogy tovább agyaltam, arra jutottam, hogy minket is érinthet, hiszen az állam fizeti az 5 napra járó fizetést. Tehát ha vállalkozó, és saját magát minimálbérre jelentette be, akkor 5 napot az állambácsi fizet ki neki belőle a járulékokkal együtt, amikor megszületik a baba...vagy szerintetek butaság ez az okfejtés?

gömb
27+5
gombolyu

Sziasztok Lányok!

Engem is elért ez a nyavaja, amirõl már többen panaszkodtatok. Fáj a torkom, a fejem, náthás vagyok. Azt hiszem, hogy holnap elmegyek a dokihoz. Jól fog esni egy kis pihenés és nem akarom, hogy a babónak valami baja legyen.

Timici, Gombóc
Sajna nem tudom a méreteit a Miluskánknak, mert legutóbb 18. héten voltam UH-n és akkor nem mondták meg. A géprõl le lehet olvasni a fej, pocak átmérõt, de pontos hosszúságot nem tudok. A babapont.hu-n van babanaptár én is csak abból tudom, hogy kb. mekkora lehet minden héten. Ilyen méretekere gondoltatok, ugye?

Brokkoli,
én a múltkor szülésfelkészítõn úgy értettem, hogy a 3100-es méhszáj rövidültebb, mint a 3000.

Puszi
Hóvirág
22+3
hóvirág

Kangi,Kép

Nekem szerencsére nincs a hasamon 1 csík sem, kop-kop, viszont a fenekemen piros csíkok jelentek meg kb. 1 hete, el is bõgtem magam mikor megláttam, de anyukám szerint elmúlik majd. A "csíkozódás" alkat, és öröklõdés kérdése. Pl. a sógornõmnek tele volt csíkkal a hasa, de õ hajlamos is a "narancsodásra". Annak örülj, hogy nincs rajtad csík, ne is legyen.Kép

Kataa, ZuluKép
Köszi az infókat a méhszáj témával kapcsolatban, hm. megint okosodtam itt a babanetenKép hála nektek

Gömb,Kép
Ugye nem azt akarod mondani, hogy csak az a kispapa kapja meg az 5 nap pótszabit, akinek a babája dec.1 után születik, mert akkor mindjárt megüt a guta.

KangiKép
Én mostanáig 12 kg híztam, és 60kg ról indultam 170cm magasságról, ami még mindig ennyi. A dokim azt mondta, hogy teljesen jó ez a gyarapodás, és a nagykönyvben is 11 kg szerepel. Ne izgulj, én sem szerettem volna ennyit hízni, de az ember lánya tényleg nem tehet ellene semmit. .....és elvégre nem ez a lényeg....

Brokkoli
31
brokkoli

Sziasztok!

Ezt most találtam egy másik topicban ami már régen "kihalt".
A papa lányos zavarában nem jó helyre írt. KépKép

<FONT COLOR="ff0000">Sziasztok!

Szabolcs vagyok Para Zita férje! :o)
Vasárnap 10ó 10p-kor megszületett a babánk, Andris.
3 és fél kiló, 58 cm hosszú, egy szépen fejlett újszülött.
A baba és Mama jól vannak. Csütörtökön jönnek is kis a kórházból.

Sziasztok,

Szabolcs
</FONT>

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Köszi! :o)

Szabolcs
ParaZita

Brokkoli,

Én a jó hírt szerettem volna hozni. Azt, hogy dec. 1 elõtt is igénybe vehetõ -e a pótszabi, nem tudom Kép

Lányok,

Most találtam ezt az oldalt. Még nem néztem bele, de lehet, hogy jó Kép
[url=http://www.gyermeksziget.hu/" TARGET="_top]http://www.gyermeksziget.hu/[/url]

gömb
27+5
gombolyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?