A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Olikát isten éltesseKépKépKép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Köszönöm mindenki hozzászólását és bíztatását az ellenem irányult támadás ügyébenKép
Nagyon aranyosak vagytok....és megsúgok valamit...
KICSESZETT JÓ ANYUKÁNAK ÉRZEM MAGAMKépKépKépKépKép Bárki bármit is mond....KépKépKépKép
Minden gyerek örülne ha ilyen mamija lenne mint én vagyokKép

Nemtudom hogy hová tűnt a "név-másom"-"anti-kép-másom", lehet hogy épp a családját terrorizáljaKép
Azt írta kérdezzek bátran.....egyet kérdeztem-és ez valóban érdekel, hogy azért olvassa-e a topicunkat mert babája van, vagy valami egészen másért...(remélem kb ennyit is fog válaszolni és nem kezdi el hosszasan kifejteni a véleményét, hiszen egyrészt NEM KÉRDEZTEM-ő meg rámbízta hogy érdekel e a véleménye, mésrészt meg úgy látom titeket sem nagyon érdekel, noha ő mintha tirátok hivatkozna, hogy nektek is tele hócipőtök velem.
Mindenesetre Róki már biztos kielemezte volna ezt az egy mondatát, amiben védőbástyaként kapásból titeket hoz fel, mint közös véleményen lévő embereket....nem tudom honnan vette, hogy nektek is kivan a búrátok velem....

Na én azért várom erre az egy kérdésemre a néhány (maximum 5 szavas) válaszodat Antiképmásom!...a többi tényleg nem érdekel...

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Beszéltem Annamamival, mindenkit üdvözöl, és mondja, hogy sajnos nincs ideje gépközelbe jutni. Marcival két nappal tovább maradtak a kórházban mert nehezen indult be a teje, és még most is ezzel küzdenek. Szopis tanácsadó javaslatára beköltöztek az ágyba Marcival és megy a maratoni szopi. Marci nagyon ügyesen szopizik, és megkimélte anyukája mellbimbóit még úgy is hogy szinte állandóan cicin lóg. Kép Nagyon ügyes kisfiú. A télieknél lehet róla egy képet találni, majd mindjárt levadászom.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ime képek:

Marci születése pillanatában (Annamami azt mondja, azóta már van róla sokkal jobb kép Kép) Szerintem ez is nagyon szép.

Kép

Ja, és ennek meg nem tudtam ellenállni, ő Marci apukája, aki jónak látta a téliekhez ez a képet beszúrni magáról. Akkor már mi is hadd gyönyörködjünk benne. Kép Kép Kép

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Diavetítő, nekünk is van, nagyon jó program a gyereknek. Van a babaszobában a hírdetésnél egyéb rovatnál egy halom diafilm a régi klasszikus mesékből. Időről időre felteszik a listát.
Én anno a XI ker-ben egy játékdiszkontban vettem,valakitől kereskedői kártyát kaptam kölcsön és így. Van az M3-nál azt hiszem Guliver a neve, oda is kártya kell. Azért mondom ezeket, mert valószínű nagyobb a választék, mint a boltban és elvileg olcsóbb is.

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Jaj, és Annamami kérdi a homeobogyótudósoktól, az Urticát hogy kell szedni most már hogy megvan a baba? Mert amit Penna mondott az ilyen kúraszerű volt, és hogy lehet-e folyamatosan szedni, és hogyan? Köszi!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Barbi,
Megnéztem a babaszobán a diákat, amit Kriszta javasolt és találtan egy diavetítőjavító embert. (Simó Károly - (20) 572-5000, talán nem baj, hogy beírtam az elérhetőségét)

Rokica,
Köszi a hírt Annamamiról. Üdvözlöm, ha beszélsz vele és hajrá!!! Mindent a tejcsiért! Marciapu mókás pasi! Kép

Kriszta,
Gratula Ivinek a táncverseny ezüstéremhez!

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Róki!

Tudod továbbítani Annamaminak?
Urticát 2-3*5 bogyónként kell szedni, úgy hogy kerülni kell a mentolos fogkrémet, előtte és utána fél órával nem szabad enni semmit.
És a tárolással is vigyázni kell, mert nem szabad műszaki gépek, rádiótelefon stb közelébe tenni a dobozkát...
Én ennyit tudok rólaKép
Gratulálok Annamaminak, és szorítunk a tejcsiért nekiKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann!

Tudod, megfordult már tegnap este is a fejemben, és most is csak félve írom le:
remélem, nem azért hivatkozik ránk, hogy biztos tele van már a hócipőnk Veled, mert esetleg közülünk valakinek a férje (mondjuk biztos, hogy nem az enyém), esetleg olyan valakinek , aki nem meri felvállalni Veled szemben a nemtetszését, vagy a negatív véleményét. És esetleg otthon, kettesben a férjével kielemeznek Téged.
És ezen bátorodott fel esetleg antiképmásod.

Hangsúlyozom, ezt csak félve feltételezem, és nagyon remélem, hogy nem így.

Rokica!
Én szedtem az Urtica CH 5-öt. Napi 2x 5 golyócskát kell a nyelve alá dugni, és elszopogatni. Előtt, után fél-fél órával nem lehet enni, inni. Mentosolat kerülni (fogkrémet is), és a bogyókat nem szabad telefon, mágnse stb. közelébe tenni.
Annyit még hozzáfűznék, hogy már jó ideje nem szedem, és nem lett így kevesebb a tejem, sőt , most jóval több, mint az elején. Tehát szerintem nem is gyarapította.

kuha

Kép
kuha

Jó reggelt!

Boldog névnapot Olinak! Kép Kép Kép Kép Kép Isten éltesse! Kép

Kriszta!

Kik jönnek a talira? El fogunk férni? Kép Gratulálok a nagylánynak! Kép Ez a legnagyobb öröm egy anyának.

Angelani!

Nem semmi lehetett nálatok az a csaj! Kép De lényeg, hogy elhúzott, nem is értem hogyan gondolta ezt a tesód!? Tejci visszaáll a normális kerékvágásba, ne aggódj! Kép

Dóri
Vendég

Kedves Megann!

Igen, van babám, és valóban azért nem válaszoltam, mert itthon terrorizáltam a családom.

Csak egy megjegyzés, a sok általad nem értett dolgokra: talán azért sír a babád és azért vannak emésztési problémái, mert az étrended nem megfelelő. Kevesebb paradicsomos káposzta és tatár-beafsteak, és már a gyermek emésztése javul is. De biztosan megint én vagyok a bunkó.

A többieknek meg csak annyit, hogy támadhattok, de becsüllek titeket, mert próbáltok segíteni másoknak. De van, akit ez nem érdekel....

Antimegann
antimegann

Sziaszok

Olikának BOLDOG NÉVNAPOTKépKépKép

Marci nagyon édesKép Apukája meg nagyon viccesKépJópofa figura lehetKép

Segítsetek!!!!!
Beszéltem az orvossal .és Gasztroenterológiára irányított DávidkávalKép
Az ok: Kaja visszabukása ,gyomornedvel keveredve, MINDEN evés utánKép Nem sok jön vissza , de ha elkezd rúgkapálni akkor visszajönKép

Mit fognak ott vele csinálni?????
Ha valaki tud erről többet ! Nagyon megköszönném ha írna rólaKépKépKép

Csilla
csillam

Anti apuka!

én eddig nem szóltam, mert az ilyen tapírral kár foglalkozni, aki a nevét sem képes vállalni. De tényleg roppant fárasztó vagy apuka.

Szépen kérünk ne oszd itt az észt, senki nem kiváncsi rád, és képzeld el én is ettem már paradicsomos káposztát, sőt tegnap töltött képosztát, és semmi baja a babámnak! Sőt az első gyerekemnél is ettem ilyeneket, látszik figalmad sincs arról, hogy az már egy bizonyított dolog, hogy a babának nem ártanak az általad felsorolt "bűnözések", ezt kb 20-25 évvel gondolták úgy, mint te.

Summa summarum ne ugass bele más dolgába, és keress magadnak megfelelő társaságot, ami -mint ahogy a te agyadig eljutott gondolom- nem itt van.

pá,
Dóri
Vendég

Csilla!

Ne izgulj!!!! Megvizsgálja gondolom nagyon alaposan a hozzáértő szakember. Nem jártunk ilyen helyen, ezért nem tudok segíteni neked, de az a legfontosabb, hogy alaposan megvizsgálják és tényleg próbálj nem izgulni!! Már csak a tejci miatt se!

Mikor mentek?

Dóri
Vendég

DóriKép

Kedves tőled ,hogy nyugtatsz ,de én azért szeretnék többet megtudni erről a kivizsgálásról!

RókicaKép

A másik topikba ahová írogatsz ,nincs véletlenül hasonló problémával küzdő baba???
Ha igen , megtennéd ,hogy megkérdezed az anyukáját ,hogy milyen vizsgálatokat csinálnak????

Csilla
csillam

Most próbálok időpontot kérni ,de állandóan foglalt az a qrva telefonKépKép
csillam

Antiképmásom!

A választ megkaptam, és azt hiszem Te is a magadét itt a többiektől.
Azt hiszem hogy én már sem hozzátenni sem elvenni nem tudok az elmondottakhoz/elmondottakból!

Szerintem Nálad hibádzik valamiKép
Szegény családod!

Ja és teganap egy k...va nagy adag tatárbifszteket ettemKép és kutya baja a gyereknekKépmi több most is azt reggeliztemKép
Valószínű egyébként azért sír mert beszélni nem tud.(azt is tudod esetleg hogy pl And babája miért csak hajnal 1 körül alszik el, és addig miért sír???, vagy hogy Mea babája pl miért nyügi 2 napja, mert akkor te igen bölcs ember vagy, és az egyetemi rektori székben a helyed)

És anyukám( a világ legjobb anyukája) is mindent evett mikor én pici voltam, és lám felnőttem, és ember lett belőlem, ráadásul nem olyan jellemtelen, ostoba, unintelligens és gőgös mint Te!

Részemről lezárva...

Ja mégegy: Azért megkönnyebbültem egy kicsit, hogy írod hogy a babád miatt jársz a fórumunkra...
Amikor a férjem elolvasta az írásodat, egyből felvetődött benne, hogy sajnos az internetet sok pszihopata aberált ember használja hogy kiélje hajlamait....
Tehát ha maradni akarsz maradj és olvass és okosodj, ha az én loginomat látod, ugord át, és ha csak ennyi hozzászólásod van, akkor tényleg jobb ha mélyen hallgatsz, mint a sír, mert amint látom, itt nem csak én, hanem senki más nem vevő a gyökérségedre......SzerintemKép

Kuha!
Pont ezt írtam poénos formában, hogy elő a férjekkel, aki szokott olvasni minket, de nem is mertem ezt komolyan leírni, mert senkit nem akartam megbántani még a feltételezéssel sem.
Én ezt a lehetőséget gyakorlatilag kizártnak tartom...
Látod Zsófy is emlékszik rá, hogy volt egy félreérteés amikor igencsak elkezdtétek "mosni a fejem", hogy miért "tömöm" a kislányom...
Holott a "tömést" csak azont értettem, hogy 2-3-4 szer is megkínáltam a lányomat kajával, mire tudomásul vettem, hogy köszöni elég volt..
Tehát én ebből arra kövekeztetek, hogyha közülünk lenne valaki, aki nem ért egyet valamilyen ténykedésemmel, gondolatommal, akkor közölné itt a fórumon, és nem ilyen alamuszi, sunyi módon a férjét ugrasztaná rám...

folyt.köv.

Kép

Kép
megann

Csilla!

Ne idegeskedj, hátha jön Zsófy, ők asszem voltak ilyen vizsgálaton. Én a hugomat kísérgetem a gasztroenterológushoz. Õ már felnőtt, de a tapasztalataim szerint kétféle dolog lehet: a) kikérdez az orvos Téged, és a tünetek alapján megpróbál diagnosztozálni; b) megszondázza Dávidka emésztőrendszerét, azaz le kell nyelnie egy kicsi kamerát tartalmazó csövet (durvábban hangzik, mint amilyen). Nagyon remélem, hogy Ti is megússzátok egy kis kúpkúrával, Zsófy Lillájához hasonlóan. Ja! Ha telcsizel kérdezt meg bátran, hogy mire számíthatsz. Hátha előtte nem kaphat enni, vagy éppen ellenkezőleg, meg kell etetned...

Annamami! Nagy drukk a tejcsiért és az összeszokásértKép.

Róki! Olyan édi vagy, hogy tudósítaszKép. Fordításod készen van???

Hari! Még régebben kérdezted a cicirángatást... Ma reggel szopi közben eszembe jutott, hogy Pálma akkor szokta rángatni, ha valamiért nem tudja kényelmesen bekapni, ilyenkor kicsit lejjebb/feljebb rakom, vagy kitámasztom a cicim. Ha éhes marad az egyik cici után, azt nagyon keserves sírással jelzi, nem lehet mással összekverni (a 6-7 héten gyakran volt, hogy üresre szívta mindkét cicim).

Helga! nagyon drukkolok. Sajna az egyik barinőmnek is megjött a 3. hónapban, utána a babája nem fogadta el a cicit...

D
dudukly
Isaszeg

Kuha! Én azért szeretem a hét elejét, mert van maradék kaja... cipóban sült csülök (a párom alkotása) és tejfölös kolbászos krumplileves (csülökfőzőlé hasznosítására, saját alkotás). Na jó, nem vagyunk vegák, bevallomKép. A másik dologban meg remélem nincs igazad. Én bízom benne, hogy a törzsgárda tagjai éplelkűek és a saját családi életüket élik, ahelyett, hogy másokét elemeznék...

D
dudukly
Isaszeg

Csilla,
Biztos azért irányítottak a gasztroenterológiára, hogy hozzáértő orvos vizsgáljon meg titeket. Biztos nem lesz fájdalmas Dávidnak és téged meg meg fognak nyugtatni, hogy nincs nagy baj. Megy a drukkkkkk!

Mi ma koponya UH-ra megyünk. A végén mégis elmegyek a fizetősre a Madarászba, nincs türelmem kivárni a január 4-t, mire a Bethesdába kaptunk időpontot.

Antimegann,
Robbanj már le rólunk! Látod, senki sem vevő a beszólásaidra!

Benianyu

benianyu

SZiasztok!

Mennyi az a mennyiség, amit megehet egy 3 hetes baba?

Emi ma már 140 grammot benyomott, és úgy tűnt, ha lenne, még kérne.(Sajnos csak 40-et sikerült szoptatni, a többi pótlás).

Ez még nem túl sok neki? Félek, hogy telezabálja magát, és fájni fog a hasa.

De ha meg éhesnek néz ki, hadd egyen, vagy nem?
3-3,5 óránként eszik,most már 120 körülieket, néha többet.

NEktek mennyit evetta babátok 3 hetesen?

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Dudukly!

Jól hangzik a mai menütök. Egyébként hétfőn én sem szoktam főzni, mindig maradékot eszünk, de ma valahogy nem.
De már kitaláltam, derelyét fogok csinálni. Túrósat, és baracklekvárosat.

Egyébként én is remélem, hogy ebben a másik dologban nincs igazam, csak valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy egy mezei apuka, akinek a felesége nem ezen a fórumon "él", (vagy egyáltalán semmilyen fórumon), akkor valahogy idetéved, és akár hónapok óta olvasgatja a mi kínjainkat, bajainkat, esetleg örömünket. Ráadásul, ahogy ő fogalmazott: "sajnos akaratán kívül". Tehát ez számomra azt feltételezi, hogy nem merő unalomból spécizte ki magának ezt a fórumot, és olvasgatja hosszú idő óta, ráadásul rendszeresen és alaposan. (Ha ennyire tudja pl. hogy MEgann káposztát és bifsztek-et evett)

Nem mellesleg annyi sem tellett tőle, hogy megdícsérje a bébiket. Mert igenis büszkék vagyunk rájuk.
És szerencsére ez a fórum nemcsak arról szól, hogy a kínjainkat megosztjuk egymással, hanem igenis büszkélkedhetünk ÉLETÜNK ÉRTELMEIVEL, A GYERMEKEINKKEL.

Kép
kuha

Kuha, szívemből szóltálKép. Az utolsó bekezdésedet kitehetjük logónakKép. Jó 5let a dereje, abból én csak fagyasztottatt szoktam enni, mert egy lusta dög vagyok. Úgyhogy, le a kalappal.

Uxi! Sajnálom, én csak hetente 1x mérem a csajt, de hátha valaki készített jegyzeteket és beírja Neked. Egyébként alapítsunk altopicot, "Fiúnak álcázott lánykák" címmelKép Olyan kis édi Emi baba, szerintem, ha túleszi magát, max, kihányja. Adjál neki esetleg 10 csepp espumisant, az segíti az emésztést.

Megyek lemázsáltatom a lánykát. Legyen szép napotok!

D
dudukly
Isaszeg

Na itten vagyok!

KUHA ÉS MINDENKI!

Nagyon szöget ütött a fejemben a férjem és Kuha hozzászólása isKép
Komoly aggodalommal tölt el, hogy itt gyakorlatilag tök kiadjuk magunkat, nevünket, gyerekeink adatait, lakhelyünket, elérhetőségünket mindent...
És ki is írta pár napja, hogy egyik ismerősének a fotóiból csak a MEZTELEN BABÁS KÉPEKET nézték meg rengetegenKépKépKép
Ez ijesztő, és tényleg komoly aggodalommal tölt el, a férjem is kezdi rossz szemmel nézni a fórumozásomat az adatnyilvánosság miatt.
Én bevallom gondolkodom, hogy most váltok egy login nevet és a nyilvánosság számára "átkeresztelem" a kislányomat valami becenévreKépKép
Antimegann büszke lehet magára hogy így felbojgatta ennek a békés, jóhangulatú társaságnak a nyugalmátKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Uxi!

Nyugalom!Kép
Kísértetiesen ugyanaz a helyzet nálatok, mint nálunk voltKép
Kicsikém 3 hetesen pont ilyen mennyiségeket produkált, volt hogy éjjel megevett 130-140 eket...
És képzeld, azóta sem evett ennyit....
Egyszercsak hirtelen elkezdett olyan 70-80-akat enni, volt egy hét amikor már csak 60 körül evett, én is értetlenkedtem de rábíztam...
Szerencsére a gyarapodása nem állt megKép, és azóta szép lassan emelkedik a megevett mennyiség, most 110-120-akat eszik és a 10. hetet tapossuk...
Nekem is pótolni kellett mert kb ugyanennyi tejem volt, aztán fejtem, meg csináltam mindent és megnőtt egy kicsit a tejmennyiség (tehát jóeséllyel neked is meg fogKépKépKép)és egy pár hétig elég volt csak a cici....
Mostmár ezt a mennyiséget én nem tudom produkálniKép, de már nem bánt annyira, mert lassan elmúltunk 2 hónaposakKép

Tehát tök normális ez a mennyiség...., és még kb 100x fog változni a mennyiség......én csak bíztatlak, hogy próbálj ki minden tejszaporító mechanizmust, én is kipróbáltam, egyikre se tudom azt mondani hogy bejött, a tejem meg mégis több lett valamennyivel....
De persze lehet hogy neked viszont nagyon bejön valamelyikKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Dudukly!

Én is fagyasztottat csinálok a derelyéből. Pikk-pakk megvan. Igazit nem is tudnék csinálni. Kép
Pedig úgy ennék egy kis igazi, nagymamám féle szilvás vagy túró gombócot, nudlival. Nyam-nyam.
Most eszembe jutott, hogy amikor kicsi voltam, és a nagymamám is fiatalabb, akkor mindig ő gyúrta a tésztát mindenhez.
És nagyon imádtam azt a káposztás tésztát, amihez a tésztát is ő csinálta.
A régi szép idők. Szegény már nem tudná megcsinálni, inkább megveszi ő is a boltit. Pedig milyen fincsa is volt... Kép Kép

kuha

Kép
kuha

Lányok, ha jól tartom nyílván, akkor ennyien mondtátok, hogy jönnétek. Ha valakit kihagytam, bocsánat. Aki a megközelítésről nem kapott e-mailt az írjon és átküldöm, mert nyílvánosan nem fogom közzétenni.
Jucc, Penna, Hari, Göndörzsófi, And, Falina,Nyólné, Nemesek, Benianyu, Dóri, Rokica, Csillám, Angeláni, Luc, Bodza

Egyébként az esküvőnkön 25-en voltunk itt és tök jó volt. Sok jóember kis helyen is elfér.
Az időt is pontosítsuk, azt hiszem 10-11 órát írtam. Kérek megerősítést.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Na megvan az időpontKép
péntek délelőtt.

Azt mondta ,hogy elbeszélgetünk egyenlőre ,aztán lehet ,hogy kap valami sűrítő tápszertKépKép

(azt már felírta a dokinénink isKép De Dávidkának esze ágában sincs megenni se kanállal se cumisüvegből) Bolond lenne mikor ott a sok tejcsiKépKép

Csak azt nem tudom ,mi lesz ha mégis csak az lesz a megoldás, hogy enni kell belőleKépKép Hogy jutassam a gyomrába?????

Na mind 1 megvárom mit mond a szakdokiKép

Antimegann!

Ha már ilyen jól ismered a topikban folyó beszélgetéseket, és hozzá is szeretnél szólni,akkor nem ártana bemutatkozni előtte!!!!!!!!!!
Mint ahogy itt mindenki megtette !!!!

nick név mögül könnyű okoskodniKép

Egyébként ha utána nézel ,pont Megann és Mea indították ezt a topikotKép
_Na nehogy már Õt akard kiutálni innen,mert nem osztod a nevelési nézeteit!!!!!

most megint 1 kezes vagyok

Dávidka itt van az ölembenKép és ma 11-kor kelt fel
csillam

B KrisztaKép

Igen én is mennék a talira ,ha tudnékKép
de sajnos nem tudokKép
Pénteken viszem az orvoshoz, meg különben sem tudnék ,hogy eljutni hozzátok.
Én vidéki vagyok!!!! 1 kocsink van azt is a párom használja...
csillam

Én is úgy mennék a talira, de ugyanaz a helyzet, mint Csillam-nal. Vidék, 1 kocsi, amit a pár használ. Talán majd legközelebb.
Majd ha már tavasz lesz, és egy kicsit közelebb is tudunk találkozni.

De várjuk ám a sok-sok képet, és élménybeszámolót!!!!!!!!!!!!!!!!! Kép Kép Kép

Kép
kuha

Benianyu,Zsofy,

a növekedési ugráson túl vagyunk, tényleg többet kért enni és a gyakoribb szopitól vissza is jött a régi tejmennyiség, de sajna ez most más. Azóta megtudtam, hogy a menszesszel ez együtt jár, vagyis nagyon lecsökken a tejmennyiség. Ma megyek a dokihoz tanácsot kérni..

Megann,

igazad lett! tényleg a menszesz miatt lett kevesebb a tej és elmúltával tényleg visszaáll elvileg a tejmennyiség (ezt a védőnőnk mondta). Nekem viszont olyan szinten erősödik (ez a 4. nap), hogy óránként elázok...remélem ma a doki mond valami okosat, vagy ad méhösszehúzó gyogyót, mert szerintem ez nem normális, arról nem is beszélve, hogy Boti is meg én is csak kínlódunk. A tápszeres kiegészítésről meg hallani sem akar a védőnő..azt mondta, amíg bírom a strapát szoptassak inkább 2 óránként..úgyhogy most ezt tesszük.

Vrucsincá

A védőnőm az ízt nekem is mondta, azzal nem is lenne baj, elfogadná Boti, csak a mennyiséggel van gond. Bár most ,hogy írod, lehet, hogy azért vonaglik annyira Boti mostanás szopi közben???Bekapja a cicit és ahogy szív egyet rájön valami vonaglás, majd kiugrik a kezemből. Nem is tudom ülve megtartani, le kell feküdnünk az ágyra. Ott már sokkal jobb a helyzet, de hát nem a régi...

Göndörzsóf,

a dragonfly elég durva...jót nevettem rajta. Szoptatok lelkesen 2 óránként amíg bírom és várom már nagyon, hogy elmúljon, de sajna most egyre erősödik..

Hencsi,

kb. 1,5 hete Botinak is lett egy ekkor folt a "jobb popóján", de megmondom őszintén én nem foglalkoztam vele. Nem fájt neki, nem volt csúnya, gondoltam biztos a krémtől, vagy a pelustól. Szóval ugyanúgy kentem azzal a krémmel (gyógyszertári) és ua.zt a pelust használtam. 5-6 nap múlva magától elmúlt. Kép remélem nektek is !
helga22

Sziasztok!
Ritkán írok, de olvasgatlak titeket.
Sajna nem tudok menni a tali ra, mert vizsgázom Kép.

Antimegannak üzenem!
Az, akinek "simán összejött" a baba az is aggódik természetesen a babájáért, de Megann-ék is megküzdöttek akárcsak mi a babért talán egy kicsit jobban aggódunk, ha valami baj van. De ezért senkinek nincs joga elítélni és megalázni a másikat.
Ajánlom olvasgass más fórumokat.
malvinka

Helga!

Nagyon szimpi a védőnénidKép
Engem nem próbált noszogatni sem a védőnéni, sem a dokinéniKép
Kíváncsi vagyok mit mond a doki mensiügyben...

Csillám
Kép Látod én már el is felejtettem, hogy "alapítóanya" vagyok itt Meával együttKép, olyan régen volt már, lassan egy éve vagyunk itt ezen a fórumonKép

Malvinka
Kép

Megann

Kép

Kép
megann

Képzeljétek, nagyon bedurvult a kislányom kajaügyilegKépKép
2,5-3 óránként követeli a kis adagjátKépKépKép
Tegnap ótaKép
Lehet hogy Zsófy vagy Róki babájának a babérjai(súly és méret)-ra akar törni a kislányom????KépKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Csillám!

Szorítok hogy mondjon valami bíztatót a doki.
Elképzelésem sincs hogy tudnád a gyomrába juttatni a cuccot...
Általában nem ajánlják, hogy keverd a tápszert az anyatejjel, meg hát neked nehéz is lenne(mivel cici van), de talán ugy könnyebb lenne, ha cumisüvegbe fele anyatej,fele táp...
(tudom hogy egy nagy baromság, de hát tényleg nehéz helyzet)
Én eddig még csak pótoltam úgy hogy először az anyatej aztán a táp, úgy mint Mea...
Volt is gondom mert 3 hétig elfogadta, utána nem akarta, aztán most már úgy csinálom hogy csak anyatej vagy csak tápszer...

Na megyek olvasgatok, gyerkőc a teraszon...féltem hogy ma nem tudom kirakni, mert esik a hó, és a teraszunk fölött csak kis féltető van...de szerencsére hó elálltKép és mintaha ki akarna sütni a napocskaKép, és tök enyhe idő vanKép, ezért mégis kint szellőzködik a bogaramKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Csillám,
Nagyon izgulok Dávidka miatt, de mi Lillával végül a gastroenterológusig nem jutottunk el, mert hamarabb meggyógyult.Lilla Klionos kúpokat kapott, napi 2x1-et és normaflore-t kellett vele itatnom. kanállal adagoltam belé szegénybeKép
nagyon utálta és mindÍg a fele cucc a nyakábn kötött ki. Remélem nem fogják a kicsidet szondával vizsgálni. tényleg, ha felveszik, akkor próbálj meg a vizsgálatról is érdeklődni!

Ildi!!!
BOLDOG OLINÉVNAPOT!!!
TökjóKép,hogyan ünnepeltek?majd meséljKép

Angelani,
drukkolok a tejcsiszaporÍtáshoz!!!olyan ügyesen fejtél eddig is, biztosan vissza tudod hozni, a bátyád meg menjen a sunyiba!!!
szegénykém,nagon drukkolok!

Bkrisztina,
köszi!
hát igen, szerintem is és az ilyenek vannak tényleg úgy eltelve magukkal, hogy szentül hiszik, hogy csak az a jó, amit ők kitalálnak...

Megann,
lehet hogy az az apuka az, akire még apósod is mondta, hogy milyen bunkó???
meg fogok Írni privit. nemtom mikor, de szólok, ha megÍrtam.

Antimegann...
Így, ilyen tálalásban senki nem kér a segÍtségedből. inkább tartogasd másoknak ha lehet!!!vagy jobb ha inkább megtartod magadnak, ha normálisabban nem tudsz kommunikálni.

Uxi,
Lilla 3 hetes korában volt, hogy 130grammot evett, szerintem azért mert nőtt.
Most 3hónaposan van,hogy "csak"100-akat eszik, van mikor 190-200grammot, viszont 2hónaposan mikor épp nem nőtt, csak 80grmmokat evett meg.
Tápszernél nincs olyan előÍrás, hogy a korához pl. 2hónaposhoz 90gramm...(csak példa!)

Zsó és Lilla,
zsofy

NNNNNNNna , most megetetem Gergőt, aztán elmegyek vele a dokihoz, megmutatom neki a száját.
Remélem, nem szájpenész... Kép
Drukkoljatok!

Kép
kuha

Csilla,
nyariaknal van tapasztalat gasztoent.-kal. Sztem nyugodtan kerdezz rajuk, biztos fognak valaszolni!
A csaladinet.hu-n vannak/vagyunk.
falina

Csajok, nem jövök egy napig és mik történnek!

Tali: én nem tudok sütni, eleve sem, meg most aztán időm sincs, úgyhogy én ha nem haragszotok innivalót vinnék. De nem akarok senkinek rosszat, úgyhogy valaki leírhatná, mit lehet inni. Én rengetek őszibaracklét, sárgabaracklét, almalét iszom, de lehet, hogy ezeket pont nem szabadna. Szóval valaki írjon valami okosat és akkor viszek sok innit.

Lili nagyon nyügi volt tegnap is, azért nem jöttem. Tök össze-vissza csinál mindent, lehet hogy az időjárás zavarta meg. Nem mintha eddig lett volna valami rend az életünkben, de most még az is eltűntKép

Antimegann: én sem akartam beleszólni, de azért nem igazság hogy mind így támadjátok. Én igen is mellé állok, mert szegénynek elég baja lehet az, hogy ekkora marha, és akkor még ti is szidjátok. Tehet ő arról hogy ilyen? Nem. Ha tudná mekkora barom, akkor az már némi intelligenciára utalna,de róla messziről lerí, hogy nincs tudatában annak amit mond (ír). Úgyhogy én megkérnélek titeket, hogy ne bántsátok szegényt, látjátok bántja őt a sors eléggé,hogy ilyen amilyen.

Ráadásul Megann tényleg nem jó anya, hanem SZUPER anya. Viszont néha biztos tényleg hülyeségeket kérdez. Mint ahogy itt mindenki,de szerintem ez normális. Ha mindent tudnánk akkor lehet nem is kéne ez a topic. De én örülök hogy antibalf..sz mindent tud. Szerintem nyitnia kéne egy külön topicot, biztos tömegével lennének jelentkezők hozzá. Csak nem innen.

Megann, amúgy gratula a kaksihoz,ez is milyen hülyeség pl. hogy mi hülyék annak örülünk, ha bekakil a gyerek. Mi itthon apával majdnem sikongatni szoktunk örömünkben.Kép

Kép
Kép
hari

HariKépKépKépKép

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok LányokKép!

Horror volt a hétvégém...KépKépKép
Nagyobbik fiamat kórházba kellett vinnem szombat este, annyira rosszul lett... befulladt szegény, köhögött, sípolt, alig jött a levegő neki...
KATASZTRÓFA ez az állapot. Egy hónap alatt ez már a második... nem is tudom, mihez kezd a szervezete ennyi szteroiddal, mint amit október eleje óta kap...
Teljesen ki vagyok készülveKépKépKép
Ne haragudjatok, tudom, hogy nem idevág az én nyavajám ebbe a topicba, de muszáj kiírnom magamból, mert már teljesen el vagyok keseredve...
Bárcsak át tudnám venni szegénykémtől a szenvedését...
Majd még jövök, csak most megpróbálok visszaolvasni...
Szombat óta szép kis termés vanKép,
Kati
Vendég

Ja, még csak annyi:
Kornél megkapta a 3 hós szuriját, olyan jól tűrte, alig sírt, csak nyöszörgött...
Mondjuk van a combján hurka bőven, lehet ezért nem annyira érzékenyKépKépKép?

Adtam neki egy kúpot, és alszik azóta... remélem, nem lesz gond este semKépKépKép
Ja, és 7120 gr...

Kati és Kornél, aki szerdán lesz 3 hónapos
Vendég

Köszi lányok!

Akkor normálisan kajál.Biztos most hozza be az első másfél hét éhezését.

Csak azért gondolkodtam el, mert a tápon az van, 8 hetes korig 100 g az adag.

De akkor biztos tudja, mennyi kell neki.

Se hányni, se bukni nem szokott,csak néha csuklik, mert mohó.

Megann, lehet, hogy nekem is rá kell térnem a folyamatos fejésre.

Sajnos odáig fajult a helyzet, hogy már az ínyével harap Emi, látszik a helye a mellemen szopás után, nagy vörös és fehér sáv.

És ezért még kevesebb tej jön neki, nekem meg már hetente begyullad a mellem.Kép

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Megann!

Én is két napja tatárbeefsteket eszem!!! Kép Kép
És Leonnak semmi baja tőle!!! Sőt, szerintem imádja, mert ma már 3x is kakilt. Éjszaka meg 9-8-ig aludt!

Antimegann!

Eddig én se szóltam bele, de most már nem bírom tovább. Húzz már innen a p...a-ba!!!!!!
Senki nem kíváncsi rád, nem vetted észre?!

Benianyu!

Köszi, majd megnézem a diákat a babaszobán! Kép

Kriszta!

Engem kihagytál a listából.Kép
De mi is megyünk!! Kép

Nemesek!

Szegény gyerkőcöd! Kép Nagyon sajnálom, meg téged is. Szörnyű lehet így kórházba menni a gyerekkel.

Uxi!

Leon is hasonló mennyiségeket evett. Kép
Most meg már van, hogy több mint 200-at is megeszik, pedig nincs 3 hós!

Hari!

Mi is ujjongunk a kaki miatt! KépKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Csilla!

Mi is voltunk anno Gergővel gaszroenterológiai vizsgálaton, mert még 8 hónapos korában is bukott, a főzeléket is, és nem csak közvetlen evés után. Mi a Budai GYK-ban voltunk, egy kérdőívet töltettek ki, megmérték Gergőt, de látták, hogy szépen fejlődik, egészséges, azt mondták, más nem kell, nincs baja, van olyan gyerek, aki 1 éves koráig bukik. Fél éves korig meg a legtöbb baba bukik. Nem sokkal később el is múlt Gergőnek. Ja, először a dokink nekünk is azt a tápot írta fel, de én nem adtam, mivel Gergő már szilárdat is evett, úgyhogy nem volt mit sűríteni rajta. Viszont ha te csak szoptatsz, akkor azért nem jó elkezdeni a tápot. Várd meg, mit mondanak pénteken.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Olikám köszöni mindenkinek a jókívánságokat Kép Nagyon kedvesek vagytok, hogy eszetekbe jutott.

Sajna pont ma kapta meg a 3 hós szurit. Mondjuk meg sem kottyant neki. Egyáltalán nem sírt, akkor sem, mikor megszúrta a dokibácsi, pedig az előzőnél volt sírás. Fél 3-kor kapta meg az oltást, eddig semmi baja. Gyorsi lekopogom kopp kopp kopp. Infanrix-szel oltattuk. Az eszem megáll, hogy mekkora kavarás megy ezzel az új oltással kapcsolatban... Az orvos még nem tudja, hogy mi legyen majd a Sabin cseppel, merthogy ebben benne van, de ha az ÁNTSZ nem hagyja jóvá hogy nem kell külön beadni, akkor kétszer fogja ugyanazt megkapni. Remélem egy hónap alatt el tudják dönteni, hogy mi legyen.

A másik dolog, ami totál letört az az, hogy két hét alatt csak 16 dekát hízott, ami lópikula Kép Másnak is volt ilyen időszak? Van elég tejcsi, általában ő maga hagyja abba az evést, és hiába tuszkolom olyankor már bele a cicit, nem kell neki, tehát jól lakott. Nyugodt, jókedvű stb.

Zsofy! A névnapot majd csak hétvégén ünnepeljük a nagyiéknál, minden névnapot ott szoktunk megtartani.
Oli totál lámpafüggő, névnapjára kapott egy olyan lámpicseket, amiben ilyen színes izék úszkálnak. Hát el van tőle ájulva Kép Kép Kép Le sem veszi róla a szemét.

Kép

Ildi és a Névnapos

Kép
vrucsincá

Ildi!

Én is boldog névnapot kívánok a kisfiadnak! Kép
Nálunk is ez a helyzet, nem mindig akar enni Leon, pedig van tej. Õ most 3 hét alatt hízott 30 dekát.....Kép
De most szerintem jobban beindult, úgyhogy szerintem ne aggódj miatta, én sem teszem! Kép
Oli se úgy néz ki a képen, mint aki éhezné Kép
Ha van elég tej, akkor ők tudják, mennyi az elég.

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Nemesek!

KépKépKépKépJaj de szörnyű amiket írsz....
Mármint szegény nagyobbik fiacskádKép
És mit mondtak mi a fene ez, hogy ennyire "kifekszik" tőle a gyerkőc??????
Most már jobban van???
Kicsire nem veszélyes a kórság????

Vrucsinicá...
Hát így a fényképet elnézve nem úgy néz ki hogy Olika nélkülözne, vagy nem enne elegetKép
Ugye azt meg tudod, hogy lelassul a gyarapodás + kaki előtt-után lett mérve...
Tehát csak azt akarom mondani, hogyha a méreckedésen nem szóltak semmit, akkor nyilván nem ő az első kisbaba aki az előírt helyett most "csak" ennyit hízott....
Hogy miért???
Mert Úri kedve így diktáltaKépKépKépKép
Jókedvű egészséges úgyhogy nyugi, a következő 2 hétben meg majd hízik 30-40-etKépKépKép

Harikám!
Mindig tudtam, hogy frankó csajszi vagyKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Barbapapa!

Éljen a tatárKépKépKép

Szerintem anti-apuka megértette...és lelépettKépKépJól tetteKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Csilla!

Göndörzsófihoz hasonlóan jártunk mi is a kislányunkkal. A lényeg, hogy a bébi gyarapodjon. Rengeteg bukós baba van, még gyenge a gyomorszájat lezáró izom. Fontos tudni, hogy ez nem betegség!!!Ne aggódj, ki fogja nőni. Az én lányom gyakran akkorákat bukott, hogy a szoba másik felében lévő szekrények alá is jutott. Valszeg egy Nutrilon nevű sűrítőt fogtok kapni. Az én lánykám nem volt hajlandó megenni azt sem, bukott tovább szép nagy adagokat. Most, hogy szilárdabb kajákat eszik+ül, már csak nagyon ritkán bukik. Egyszóval ennél nagyobb baja soha ne is legyen a gyermekednek!Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?