A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Kislányom 1 óta alszikKép, délben evett utolsjáraKép, szerintem felkel, és megeszi még a cumisüveget is tokkal-vonóvalKépKépKépKép

Ja tegnap azért volt egy kis szirénázás, fürdés és kaja után nem akart aludni, tisztára meglepődtünk féjemmel...eddig ilyen nem volt, mindig szó nélkül nézelődött és aludt el, remélem nem lesz rendszer a nyivákolásbólKép

Megann

Kép

Kép
megann

Csillám!

Ez bíztató nagyonKép Olvasod???

M.

Kép

Kép
megann

Na végre, visszaolvastam...
Pénteken voltam, azóta 6 oldalt teliírtatok Kép, SZÉP...

Mindenki babája tündér, de most nem keresem vissza név szerint...

És persze boldog névnapot Olinak, Szilvinek illetve akiket még érint KépKépKép

MegannKép,
no comment, már ugyis többen megfogalmazták az álláspontunkat... tényleg arra utazik az ipse, hogy róla írjunk. Inkább húzzuk fel azzal, hogy tudomást sem veszünk róla!!!

Kati
Vendég

Dudukly:

Nem, most is forditok. Kép Holnap is ez lesz a program, szerdán tanfolyulok, de már előre várom a pénteki talit. Kép Kár hogy nem jössz! Ha gondolod hogy Újpestig beküzdöd magad, akkor mehetnénk együtt! Mit szólsz hozzá?

Megann:

Szerintem ne aggódj... A lányod nevét lehet hogy kiadod, de a sajátodat nem... abból meg hogy "Léna" elég nehéz téged meg a családodat beazonositani, és még ha igen, akkor is, kit érdekel, hogy tudják, Léna mennyit szopizik? Mire fog menni ezzel az információval bármiféle rosszakaró? Ennyire telik az ereje, hogy regisztrál egy új nicket, és téged baszogat, mert nincs jobb dolga.

Azt meg kötve hiszem, hogy valaki szándékosan élőben is felkeresne baszogatás céljából, de ha igen, akkor sem féltelek. Kép Tőled leckét lehetne venni nyelvköszörülésből, azt megnézném hogy ez az antimegann megpróbál veled élőben is kikezdeni. Kép

Ezenkivül akik ezen a fórumon vagyunk, most nem először fogunk találkozni, tehát teljes lényünket, arcunkat, mivoltunkat adjuk, névvel, telefonszámmal, satöbbi. Magyarul ismerjük egymást. Ez már megint más.

Azzal mondjuk egyetértek, hogy ide a nyilvános fórumra nem tanácsos igazi nevet, cimet, telefonszámot kiirni, de ezt nem is tesszük.

No mindegy, nem tudom, hova akartam pontosan kilukadni, mert fáj a fejem (most milyen front van?! Kép) de mindenesetre megnyugatni szeretnélek téged is meg a férjedet is. Tényleg ne már hogy egy ilyen pihent agyú ember miatt bizalmatlanság költözzön a fórumra!

Most megyek vissza forditani... csak bekukkantottam! Köszi Kuha és Megann az Urtica infót, továbbitottam Annamaminak.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lili 2-3 óránként eszik, de csak 80-90-eket. Illetve ma egyszer 140-et. Persze ha jól mértem. Igaz nem is 5x 6x eszik egy nap, hanem többször. Szerintetek így elég lehet neki a kaja? Mert most pl. már nem kellett neki a cici, viszont sírt tovább, adtam neki mecsek teát, azt meg itta. Akkor most ilyenkor mi van? A cicit be se akarta kapni, tehát nem az volt a baj, hogy nem volt tej, mert gondolom látványra még nem tudja megállapítaniKép Az lehet, hogy szomjas és már csak a hátsó tej volt, az meg túl "tömény" neki?
Vagy ez hülyeség...
És megint itt a 4 óra, kezdődik a nyügi. De miért???? Már úgy utálom a délutánokat. Délelőtt se nagyon akart aludni, de akkor azért nem volt ilyen szörnyű. Kint az udvaron aludt is egy kicsit. Most meg aztán nem hajlandó. Aztán este majd megint alszik pár órát és éjszaka megint nem. Minden nap ugyan az kb.

Kép
Kép
hari

Cicirángatás:
nálunk is előfordul, de ilyenkor testhelyzetet váltok, és általában ezzel megoldódik. Nem tudom, hogy azért csinálja-e, mert kényelmetlen, vagy nem tudja úgy bekapni, mint kéne...

RókicaKép,
látom, Zsuzsa is jó húsban van... de azért még mi vezetünk. Kornél több, mint 7 kg. Igaz, idősebb is vagy 2 héttel, nem?
Majd a talin összevethetjük a hurkákat...

Apropó tali, még nem tudom, hogy el tudok-e menni. Trisztántól függ, hogy hogy lesz, de azért nagyon szeretnék, csak persze első, hogy jól legyen, és hazajöhessen a hétvégére Kép...

Ha megyünk, akkor egy tál sütivel tudok hozzájárulni, mert ahhoz van itthon alapanyag, nem fogok eljutni nagybevásárlásra, az tuti...
Vendég

Csajok írjátok hogy milyen innit vigyek, mert párom megy vásárolni és akkor megvetetném vele. Azonnali ötleteket kérnék!!!!

Kép
Kép
hari

HariKép,
szerintem elégnek kell lennie ennyi tejnek, talán inkább másban keresd a megoldást...
Igaz, én nem tudom, hogy Kornél mennyit eszik (még egyszer sem mértemKép), de pont most fogom megpróbálni, hogy cumisüvegből mennyit eszik... Pontosabban, hogy elfogadja-e egyáltalán az üveget, mert lefejt tejem az van, de mégsem merem apával itthon hagyni hosszabb időre... Pedig most Trisztánnak is nagy szüksége van rám.
Ez az első alkalom, hogy nélkülem van kórházban, rémes (persze inkább nekem, mert ő már barátokat is szerzett bent)....
Egy kicsit elkalandoztam, de a lényeg, hogy ha 2-3 óránként ennyit eszik, akkor szerintem NEM LEHET éhes...
Kati
Vendég

MegannKép,
Trisztán fiam asztmás. Ilyen tünetek már egész pici kora óta vannak, és több izben kellett kórházba is vinni, de engem mindig annyira megvisel (pontosabban minket, mert apa is teljesen kész van)Kép.
Pont a tegnap esti Mel Gibson filmben (asszem JelekKép) volt egy asztmás kisfiú, na az én fiam detto. Még a gyógyszere is ugyanaz, mint a filmben...
Vendég

Hari!

Én iszom mindent, szóval nekem mindegy! Kép
Kriszta írta, hogy almalevet vett asszem, úgyhogy azt ne szerintem.
Szőlőlé is jó szerintem, azt biztos mindenki megissza, vagy meggy.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ildi! Eresszük össze a sztrájkoló gyermekeinket! Nekem is bőven van tejcsim, Pálma mindig elégedetten cuppan le róla, mégis csak 10 dekákat hízik mostanában. Még csak holnap lesz 2 hónapos! Mondjuk havi átlagban 70 deka jön ki, de akkor is... Én most azt találtam ki, hogy ha nem ájul be szopi után, a másik cicimet is a szájába fogom tömködni. A védő nénink nagyon aranyos, szerinte nem kell aggódni, csak ha sokáig folytatódik ez az alacsony hízási ráta... Akkor esetleg kaphat pótlást. Ezt el szeretném kerülni. Pótoljon a másik ciciből, ne cumiból.
Az oltás miatt nekem is holnap kell hívni a dokinéninket, reméltem, hogy novemberre már tisztázódik valami... elkeserítő ez a káoszKép. Pálma is "lámpafüggő", a párom eddig idegenkedett a karácsonyi díszkivilágítástól, most meg sorra veszi az izzósorokat, a lány meg el van ájulva azoktól. Milyen lámpát kap az ünnepelt? (Persze csak titokba tedd fel, hogy meglepi legyenKép.)

D
dudukly
Isaszeg

Hari!

Szerintem is elég a tejcsiKép
Ilyen szépen felhoztad a mennyiséget? Nagyon ügyi vagyKép
Nálatok is indul a nyügi??
Nálunk isKép, megpróbáltam megint megmutatni neki bébitornázót, hát üvöltött torkaszakadtábólKép
Miért utálja minden játékát???
Ez rémesKép
Olyan jó lenne ha legalább látnám hogy jól elvan a játékaivalKép
De ha fent van, akkor vagy nézelődik az autóshordozóban(amig meg nem unja), vagy nyafizik....most éppen úgy cumizza az ujját hogy ide felhallom az emeletreKépKépKép
Nem tudom hová vezet ez a nagy ujjcumizás....

Nemesek!
Remélem hogy fiacskád azt a fajta asztmát szenvedi amit ki lehet nőniKép

Róki!
Köszi a megnyugtató szavakatKép, jól esik nagyonKép

Mea!
Hol vagy ma???

Megann

Kép

Kép
megann

Dudukly!

Na tessék, a te 2 hónaposodat legalább a lámpa érdekliKép
Az enyémet az seKép

m.

Kép

Kép
megann

Megann,
azt mondta a doki, hogy ha 2-3 nap múlva is ennyire erősen fogok vérezni, ad méhösszehúzódó cseppet. Egyébként olyan boldog vagyok!!! Az utolsó 3-4 órában csak kétszer kellett tisztába tennem magam. Kép Kép Apad a vérzés és képzeld egyidejűleg az utolsó szopinál már kezdett visszajött a régi tejmennyiség!!! Nagyon örülök neki!! Kép

Nemesek,

Boti is nagyon jól tűrte a 3 hónapos szurit, viszont a kúp után, vagy az oltás miatt?? 2 napig egyfolytában aludt Kép úgy kellett felkelteni enni. Drukkolok a nagyobbik fiadnak, hogy gyorsan múljon el ez a nyavalya. Asztmás??
Kornél hatalmas baba!! Boti 3 hónapos 17 napos és most érte el a 6 kilót (3500-el született)
helga22

Kati! Drukk Trisztánnak. És gratula a Kornélhoz, nagyon ügyi, hogy ilyen jól viseli a szurit. A gyarapodási veresenyből, mint láthatod, kiszált a csajomKép.

Róki! DolgozzáKépKépKép. Itt hétvégén nagy népátvonulás van készülőben, úgyhogy, ha Pálma hagyja, pénteken előkészülök. De aranyos vagy, legközelebb élek az ajánlattal.

D
dudukly
Isaszeg

Ne haragudjatok,h ismeretlenül belekotyogok a topikotokba én is mint Marqueza,nosztalgiázni járok ide,mert az én fiam már 8 hónapos,de egyszer mi is ugyanezeket a problémákat éltük át.Nagyon jó kis csapat vagytok,maradjatok is így együtt és talizzatok majd sokat,ha majd lehet.
Igazából Hencsinek szeretnék üzenni:
Mindenképp menj el bőrgyógyászhoz,lehet h csak egy sima gomba,de leírom velünk mi volt:ugyanígy 1 db kis érdes folttal kezdődött a popsiján,Sudocrembe kevert canestennel kentük,mert azt mondták gomba.Nem használt,a folt nőtt,ahogy te is írod.Aztán egyre több folt lett,a végén a hátát is ellepték a foltok.Többször jártunk a Heim Pálban,mindig mást mondtak,de mindig csak a hormonkenőcs segített(Elocom-H,a higított,Heim Pálos verzió)Tehát mondták h ekcéma,végül utoljára amikor ott voltunk,bent is tartottak,olyan csúnya volt a bőre,azt mondták pikkelysömörKép El is keseredtem rendesen,de azóta teljesen tünetmentes a gyerek és én nem hiszem,h pikkelysömör lett volna,gyerekdokink szerint is ekcéma lehetett,csak túlreagálták a kórházban.Mi azóta bóraxos popsikrémet használunk,ezt csak doki írhatja fel és gyönyörű a bőre-hogy ettől e,nem tudni.Remélem nem keserítettelek el,mondom én nem hiszem el,h pikkelysömör lenne,bőven elég ha ekcéma,az isKép,de mindenképp vidd gyerekbőrgyógyászhoz,nehogy ti is úgy járjatok h elkezdenek terjedni a foltok.
Emilcímem a profilomban,ha gondolod írj,nem akarom offolni többet a topikotokat,bocs h itt okoskodtam.
Sziasztok és további jó babázást Mindenkinek!!
Virág
villes

Megann! szivem, próbáld ki, hogy kislámpát gyújtasz (úgyis olyan sötét van márKép), bizti, Léna is meredten fogja bámulni. A szines villódzó izzósort meg követi szemmel, mint a giccses bohócokat a forgón. És fülig ér a szája. Persze, csak ha ébren van és nem is álmos. És csak kb. 5 percig izgi...

D
dudukly
Isaszeg

Lányok, nem hallgat el!!!! Feladtuk, letettem a fenti kiságyába, és most ordít. Nem tudunk már vele mit kezdeni. Szerintem nem a hasa fáj, mert nem úgy feszít, nem lehet éhes sem, tisztába tettük, párom játszott vele, de semmi nem enyhíti az ordítását. Most itt ülünk a nappaliban és hallgatjuk a bébiőrön ahogy ordít. Mondjuk amúgy is hallanánkKép Szerintetek rossz anya vagyok most? Meddig szabad őt sírni hagyni? Hány percig? Ettől nem lesz lázas? Vagy nem fog utálni minket, hogy ott hagytuk??? Segítség! Írja valaki, hogy nem szemétség ott hagyni.

Kép
Kép
hari

Olyan iszonyatos érzés ez, mikor nem tudom megnyugtatni, sőt olyan irdatlan ideges leszek a sírásától. Ilyenkor Apa szokott vele játszani, de most már ő is feladta, mert szerinte ez már hiszti és hiába csinálunk akármit. Kicsit úgy érzem néha, hogy már terror alatt vagyunk. Tudom hülyeség, de olyan mintha tudná, hogy ha kinyitja a kis száját, akkor már ugrunk, és ki is használja. Most a pár hasra fordította, de így is ordít. Ti mit szoktatok ilyenkor csinálni????????

Kép
Kép
hari

Dudukly:

Igenis!!! Mielőtt visszakullogok az ingatlanhirek rendkivül izgalmas világába, halkan megkérdem, ha Pálma nem gyarapszik megfelelően, nem lehetne őt gyakrabban szopiztatni? Tudom, ti ráálltatok a 3 órára és bevált, de talán a tápszer elkerülése végett meg lehetne próbálni...?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

HelgaKép,
Lehet, én is fel fogom kelteni Kornélt! Már fél 2 óta alszik, nekem meg szétrobban a cickóm... biztos a kúptól, nem???
Egyébként 3100-el született, de mint írtam, csak szerdán tölti a 3 hót. Így összesen 4020-at hízott, szép miKépKépKép??? Fél éves koráig kell megduplázniuk a súlyukat. Hát 6 hósan, ha így folytatja több, mint 10 kg lesz KépKépKép.
De majd a talin (ha eljutok) láthatjátok, hogy nem is kövér. Csak húsosfazék, de legalább jól meg lehet gyúrni...

Lányok, ki szeretne vasgyúró udvarlót KépKépKép???
Lívi, Lilla vagy Zsuzsa???? Többiek???
Vendég

Hari! Nem szemétség! Én is megteszem, ha sem kézben, sem ölben, sem rázva, sem ringatva stb... nem hallgat el. Én amikor kicsit alábhagy a bömbi felveszem és megkínálom egy kis vízzel (forralt, langyos csapvízzel). Iszik egy kicsit. Ha bömbizik tovább, leteszem. Egészen addig játszuk, amig kézben tartva elhallgat. Majdnem minden este van bömbiidőszakunk. Megpróbáltam folyamatosan ringatni, akkor is bömbizett, a vége az lett, hogy hajnali 3-kor elaludtam az üvöltő gyerek mellett.

D
dudukly
Isaszeg

HariKép,
szerintem ne hagyd sokáig sírni, tényleg belázasodhat...
Nézz rá, ha a sok ordítástól kiizadt, öltöztesd át, lehet, már az is segít.
Ha nagyon üvölt, fújj rá az arcára, attól egy pillanatra elhallgat, utána figyeld meg, hogy folytatja...
Kati
Vendég

Nemesek/Kati,
én is kiskorom óta asthmás vagyok.Ventolint kap a fiad csak???nincsenek állandó gyógyszerei?pl.Pulmicort vagy ilyesmi? Mi a Madarász utcai gyerekkoriba jártunk régen.Trisztánnál hány hónapos korában kezdődött? félek én is, hogy Lilla asthmás leszKépKépKép a hajlam állÍtólag öröklődikKépKép
a Ventolin nem segÍtett már neki, hogy be kellett vinnetek?KépKép jaj istenem, szegény kicsi!!!lehet tudni mi vált ki rohamot???képzeld anyukémnál a szoba bepenészedett(néhány helyen a fal) és nekem újabban arra jön ki az asthmám..ezért 1éjszakánál többet nem tudok otthon bevállalni anyuméknál...amÍg ki nem irtják ezt a penészt onnan. régebben pedig egyszerűen minden vacak, kutya-macskaszőr,pollenek,poratka...stb...allergiát okozott és rohamot váltott kiKépKép
Majd mesélj, mindÍg, van-e javulás Trisztánnál,meg,hogy mi a helyzet vele!
Kornél hatalmas!!!óriásmanóKép, Lilla lemaradt,ő még 6040gramm volt a múlt héten.

Fúúúú, Lányom kis maki! sikÍt, sikongat!basszus, tök élesen!de nem sÍrás miatt, közben röhög! próbálgatja a hangját...hán én hol röhögök,mert olyan vicces, hol füldugót keresek, mert nem éppen kellemes a fülnek...kééész...

Hari,
szerintem eleget eszik Lili!

Ildi,
De szépek vagytok OlivalKép
zsofy

Róki! Egyelőre megpróbálom, hogy kicsit többet egyen egy alkalommal. De 2-kor is "megtömtem" és most békésen alszik. De valószínű, hogy beszélek az orvossal, kaphatna-e 2 óránként kaját... Szóval gondoltam rá, én sem tápon tervezem hízlalniKép.

D
dudukly
Isaszeg

Dudukly, köszi a megnyugtatást. Te vagy az egyik "példaképem", ha te is megteszed a gyerkőccel, akkor nem lehet kínzás. Csak olyan iszonyú rossz érzés. Viszont ha a kezemben csinálja, akkor a vége az, hogy rá leszek mérges, a tehetetlenségemtől. Az a baj, hogy Lili nem hogy csitulna, hanem egyre jobban ordít. Remélem nem fáj neki semmije. Nem tudom megkülönböztetni a sírásaitKép

Kép
Kép
hari

Szerintem mindenképp nézd át pucéran, hogy nem szúrja-e valahol valami, nem kényelmetlen neki semmi, nem kellemetlen-e a ruhája. Még ilyen hülyeségeket is szoktam nézni, hogy nincs-e az ujjára (vagy máshova) tekeredve egy hajszál (sajna borzalmasan hullik a hajam, és hát igen hosszú egy-egy hajszálam, simán, akár többször is rá tud tekeredni).... Ha felveszem többnyire mindig megtépi a hajam, pedig fel van tűzve, és ilyenkor a kacsójában is marad...
Ezeket persze csak az elkeseredésemben találom ki, mert az tuti, hogy valami nem kóserKépKépKép
Vendég

Hari! Nem akarok én példakép lenni, ne csináld. DE! Van hiszti a csajokban, hidd el. Ha evett (és böfizett), tiszta a pelusa és nem lázas, akkor hisztizzen, mondjuk ha nem csillapodik, vedd fel 10 percenként és ringasd és itasd egy kicsit, hátha abbahagyja. Pálma sose lázasodott be, mondjuk a leghosszabb banzáj 1 óra volt. Én se tudom stabilan, hogy mikor miért bömbizik, emiatt ne aggódj. Végigpróbálok mindent (betakarom/kitakarom, pelenkázom, itatom), ha nem segít, hagyom tombolni. TULÉLI! A lelkedet erősítsed, mert Neked is túl kell élnedKép.

D
dudukly
Isaszeg

HariKép,
Ja, és ha mindent rendben találsz, akkor hagyd sírni... kifárasztja magát legalábbKépKépKép. Sovány vigasz!

ZsofyKép,
hát Te akkor jól tudod, hogy mit él át most a fiam.
Rendszeresen szed gyógyókat (van egy új svéd találmány: Singulair, gondolom a Te gyerekkorodban még híre sem volt), meg persze Ventolin, Berodual, Atrovent, Symbicort, Serevent, Flixotide (nem tudom ismerős-e valamelyik?). Ennyi gyógyi, tisztára, mint nagyanyám, csak ő már 87 évesKép!!!

Na felkelt a manóm, megyek etetni (mégsem üvegből, mert közben itt figyeltem fejés helyettKép)!
Kati
Vendég

Hari:

Részvétem. Hálistennek Zsuzsa nem szokott gyakran ilyet csinálni. Ha ennyire nem lehet megnyugtatni, 15 percenként váltjuk egymást a párommal, hogy a másik közben tudjon pihenni idegileg. Különben meg kipróbálunk mindent ami eszünkbe jut: etetni, tisztába tenni, játszani, hordozni, kocsiba rakni, zenét játszani, masszirozni, stb, stb. És ha semmi nem jött be, akkor kezdeni a kört elölről. Ami csak eszedbe jut, mindent ki kell próbálni, aztán vagy megtalálod amitől megnyugszik, vagy előbb-utóbb elalszik.

Ez vigasztaljon. Előbb-utóbb elalszik.

Kéééépek (tudom, tudom, fecsérlem az időt mikor forditani kéne).

Igy játszik Zsuzsa a kedvenc kacsájával. Ma vettem észre először, hogy tudatosan taperolta az ujjaival. Napról napra ügyesebb a kezével. Általában ha nyugis és nézelődik, akkor összekulcsolja a kezét mint Mr. Burns a Simpsons-ban. Kép Úgyhogy akkor ő Mr. Burns-baba. Kép Ha fel van dúlva, akkor széttárja a karjai, és csak úgy rezegnek. Õ meg rákvörösen ordit. Kép

Kép

Itt meg somolyog. Kép

Kép

Itt meg csak aranyos az új kék szoknyájában (a sapka azért volt a fején, mert éppen bekentem egy kis olajjal a koszmó megtámadása céljából):

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hari

Szegénykém! Tudom mit éltek át ,nekem is ilyen volt DávidkaKép

Tudom hülyén fog hangzani: Nyugodj meg!!!!!!!,

Vedd fel a gyereket: az alkarodra fektesd hasra

És nagyon nyugodt ,kissé mély hangon kezdj el neki dúdolni vagy énekelniKép

Nekem ettől mindíg megnyudodott DávidkaKép
Csak sajnos addíg volt hatásos míg le nem tettemKép
Ezért mi is éjszakákat korzóztunk a lakásban, énekelve 5-6 kg cipelve.

Vígasztaljon az a tudat ,hogy 3-hós korára biztos elmúlik ez isKépKép

KitartásKépKépKép

Lányok Kép

köszönöm mindenkinek ,a nyugtatást!!
Majd meglátjuk mit mond a dokiKép

Meg közben kaptam PZitától pár linket a refluxal kapcsolatban.
Olyan jó ,hogy így segítetek!!!

Csilla
csillam

Hari,
maximum 15 percig hagyd sÍrni, aztán nézzél rá, próbálkozz újra a megnugtatással, itasd meg. tudom, nagyon szar...Lilla is csak a délelőtti séta alatt aludt, azóta csak a kendőben van csendben...a sikongatása meg most nyavalygás lett, marha rossz napja van...
b...szameg az időjárás...szerintem amiatt van ez a sÍráskór...
zsofy

Aranyosak vagytokKép Kár hogy nem vagytok itt. Ez egy társasház, tök jó lenne, ha mind itt laknánk egy kupacban. Vagy legalább is nekem jó lenneKép Ne nevessetek ki, nem bírtam tovább felmentem és ciciztettem. Így megnyugodott, de most megint kezdiKép mennem kell. Akkor mégsem nyugodott megKép

Kép
Kép
hari

Hát nemtudomKép
Az én fia fordítva van bekötveKép

Már 1 órája játszik egy hang nélkül Kép
Vagyis hangot azt ad ki :sikongat, meg hőőőőőőőőőőőőőőő zikKép édesKép

Mikor írjátok ,hogy sír a babátok ,akkor ő elvan.
Mikor azt írjátok, hogy milyen jó napotok van ,na akkor Õ ordítKép

HariKép

Remélem sikerült már megnyugtatni a leányzótKép

Ezt most csináltam!!!

Kép
csillam

Hari

Mikor végképp nembírtuk sehogy megnyugtatni,akkor mi is a CICIFEGYVERT vetettük beKépKép
Az mindíg hatásosKép
csillam

Sziasztok!
Most csak egy kérdés, majd este jövök vissza. Ciki lenne, ha ásványvizet hoznék? Én azt szoktam inni szinte egész nap, mentest, ti nem? Mindig csak rostosat? Vagy valami mást hozzak? Nem tudom, lesz-e időm valamit sütni, mert reggel Benit visszük az oviba mielőtt indulunk.
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Nálunk is van sirás délután.Egésznap eszik-alszik, de délután.....Este 10-ig ez van. Bár Panna 2 hetes 100 gr-ot eszik,napi 5x! De úgy tünik, hogy még éhes! Pedig a mérleg szerint eleget evett. HA adnék neki cicit elfogadná, mert már kipróbáltam és addig cicizett amig el nem aludt. Ha pedig elalszik felébreszthetetlen. De akkor mikor fürdessem meg? Mert este 10-ig alszik. Kissé tanácstalan vagyok. Ezért nézegettem az internetet, mikor rátok találtam.Nálunk sem jobb a helyzet Kedves Hari! Most a férjem foglalkoztattja, több-kevesebb sikerrel. Tudom az lesz a vége, hgy fürdés és cici. Mennem kell, mert teljesen oda van már Pöttöm.
csacska

Csillám!

CsatlakozomKépMa nagyon jó a kislányomKép, csak egy kicsit hagytam kiabálniKép
Kaja után egy kicsit beszélgettünkKép, ő a hordójában pislogott ,sőt még 2 szer rám is mosolygottKépKépKép, aztán elunta, akkor mentünk a kanapéra, ott volt egy kis komfortciciKép a tv-t nézte egy idegig, aztán elunta, hasra vágtam, és 5 percig nem sírtKép, aztán sírt aztán vissza hordó, aztán alkartartás és most alszikKépKép
Egész jó nap, végre nem ordít megnyugtathatatlanulKép

Harikám!
Kitartás, tényleg lesz ez jobb isKép
Olvasd fentebbKép én is komfortciciztettem maKép azzal is eltelt 5-10 perc amig nem sírdogáltKép

Zsófy!
Anyós közelítKép remélem hozza a könyvetKép és azt is hogy a kéretlen jótanácsait ezúttal otthon hagyjaKép
Kb egy órát lesz itt, mivel utána a férj indul focizni és ő viszi hazaKép

Aztán már mondtam férjemnek, hogy ki fogunk valamit találni, mert tényleg az a leg kellemetlenebb, hogy lennénk már egy kicsit kettesben mondjuk vasárnap este, és ő mindig akkor jön...
Ha kész a lakásfelújítása, mégis mi fogunk szerintem menni hozzá, maradunk amig jólesik, aztán összeszedjük magunkat, és hazajövünk a mi kis édes hármasunkban élni a családi életetKép

Megann

Kép

Kép
megann

Csacska!

Szerintem már most sincs korán a fürdetéshez ha csak ez a gond...Kép

Látom csatlakozol a du-esti bömbisek táborábaKépKép

M.

Kép

Kép
megann

Csacska!

Ha nem haragszol hogy belkotyogok, ezt írtad:
"a mérleg szerint eleget evett"...

Biztos hogy az a fránya mérleg nem csap be??
Biztos hogy a mérleg tudja hogy eleget evett e Panna..., hogy Pannának elég e a 100 gramm???

Szerintem Panna tudja hogy eleget evett-e...

Mi egyébként úgy csináljuk, hogy 8-1/4 9 kor fürcsi aztán kaja és aztán alvás....

Kép

Kép
megann

Csacska,
Megann szerintem jót kérdez.

Hari,
Lilla is rákezdett a hisztire ezerrel...cicivel vigyázz, mert ilyen időváltozáskor Lilla pl. kÍnjában annyira teleeszi magát, hogy akkorát bukik, hogy át kell öltöztetni...
zsofy

Megann, ha te megeteted Lénát, akkor ő utána automatikusan elalszik? Hogy csinálod?KépVan valami titkod? Lili most elaludt kaja után, de a következő etetés után nem hiszem, hogy megint el fog aludni, ez nálunk tök lutri.

Zsófy, ma a kendő sem használt, Lili abban is üvöltött. Nem értem én ezt a bömbölés dolgot. Tudom, hogy nem azért kiabál, hogy engem idegesítsen, hanem van valami baja, és ez a legrosszabb, mert ha nem jövök rá, hogy mi baja, akkor el kezdek aggódni, hogy biztos fáj valamije, és én nem tudok rajta segíteni, főleg ha azt sem tudom mi fáj.

A tali jól emlékszem, hogy 10-11 felé lesz? Vagy azt valami másra írta valaki? Teljesen szét vagyok esve.

Holnap megyek a védőnőhöz, mert Lilinek még mindig van szájpenésze, nem tudunk megszabadulni tőleKép Meg ugye megnézi mennyit szopik Lili egyszerre. Utálom már előre. Mert nem mindig szopik ugyan annyit, meg 20 percet kapunk csak, de van hogy Lili még a 30. percben is eszik, ha közben kicsit bealudt. Végül is mindegy, mert azt mond amit akar, ha én úgy látom, hogy jól lakott Lili, akkor úgysem fogok neki tápot adni. Ma pl. nem kapott még és nem is szeretnék neki adni, ha nem muszáj.

Kép
Kép
hari

Meg volt az utolsó menet! Most már alszik reggelig! Panaszra semmi okom. Szerintem is a mérleg az oka! Amig nem volt, semmi gondunk nem volt az evés- alvással. Mióta tudom mennyit eszik, gonok vannak. De mi van akkor, ha többet eszik, mint amit a könyvek irnak???? Én úgy tudom, hogy a szoptatott babákat nem lehet túletetni.Vagy mégis? Szerdára várom a védőnőt, majd kiokosít. Õ hozta ezt a fránya mérleget/ egyébként digitális, lehet, hogy a hagyományos jobb lenne? /
Hari, hozzánk kijár a védőnö és itthon nézi meg, hogy hogy eszik a pici. Itthon sokkal kellemesebb és nyugodtabb szoptatni. De ha megfelelő ütemben gyarapszik, miért kellene neki a tápszer???
csacska

Na, voltunk ma a dokinál, megnézte Gergő nyelvét.
Szerencsére nem szájpenész, csak lepedék. Én itthon hiába próbálkoztam, hogy "közelebbről is megnézzem", Gergő rángatta a fejét, közel sem tudtam kerülni a nyelvéhez.
Bezzeg a gyerekdokinak tök nyugodt volt, simán engedte, hogy ledugja a szájába azt a fa micsodát. Pfújjj, de utáltam én is kiskoromban ... Kép Emléxem , akkor még fémből volt.

Kiakadtam ma a rendelőben, teli volt , hát hogy is mondjam , "koszos népséggel". De a legalja fajtából, nem azokból, akik normálisak, meg tiszták, ápoltak és tisztességesek. Neeeeeeem, ezek gödhösek voltak a legkisebb gyerektől kezdve a nagymamáig. Ott volt az egész família, de hogy minek? Na mindegy, az anyjuk a kölköknek ha legalább 3-szor nem kérődzött, jó hangosan, akkor egyszer sem.
A belem kifordult. Szegény Gergőt sajnáltam, remélem, nem szedett össze semmit tőlük Kép

Kép
kuha

Helga!

Olvasom!Nagyon szuperKépMensi el, tejcsi visszaKép
Húúúúúúúúúú, remélem nekem még nagyon soká nem jön megKép

Most képesztettem el anyósomat isKépKépKép, mert érdeklődött hogy hogy állunk szopiügyieleg és amikor megmondtam hogy egy nap 500ml-t fejek, leesett az álla...
Gondolom arra számított, hogy bejön a jóslata, hogyha babó nem szopik rendesen, és én fejek, akkor el fog apadni a tejem...kezdetben folyton ezt hajtotta...
Ja és még azt is hozzátettem hogy napi 3 fejéssel már 2-3 hete ennyi a mennyiségKép, és nem csökkenKépKépCsak el ne kiabáljam....még legalább egy-két hét és én olyan de olyan boldog lennékKép, bár már így is az vagyokKép

Harikám!
Képzeld el mi lenne ha ott laknánk mindannyian, folyton csak röhögnénkKépKépKépKépKépKépKépKép
Meg különben is nem venném a szívemre ha kitúrnánk "idiótáékat" a szomszédodbólKépKépKép
Tényleg mi van velük, nincs valami új sztori???
Csigákat sorszámozza még???KépKépKépKép

Alvás:
Na nehogy azt hidd hogy ez nálunk így megy ám mindig...
Kaja után szinte sosem az alvás következik...,mivel a kaják nálunk mindig/többnyire alvás után vannak
ezért ez el sem várható.
Ma pl kaja után: beszélgettünk(én dumáltam), énekeltünk(én), aztán tv-z tünk( ő akartaKép), meg hason tornáztunk, meg sírogattunk, meg cipeltettük magunkat anyával stb...
Alvás előtt mindig van némi sírás...de általában nem sok....
Eddig az esti kajcsi után volt a legnyugisabb, szépen betettük a kiságyba és ha még nem volt álmos akkor is csak nézelőtött, max karatézott egyet és hang nélkül elaludt..
Tegnap volt szirénázás, nem is tudtuk mire vélni, apa kivette egy 10 percre aztán még volt 10 perc kiabálás és alvás...ma meg 5 perc kiabálás volt...
Hozzáteszem rászóltam anyósra, hogyha a sötétben áll az ágya fölött, akkor ne is várja hogy elhallgassonKépKépKép
Úgyhogy nálunk sem mennek simán a dolgokKép

Zsófy!
Megvolt anyóslátogatás!
Olvasd feljebb, tejcsitémát...KépKépKép
Egyébként megint téma volt a hasfájás, én meg félig mosolyogva bólogattam, szerintem most észrevette talán, hogy valami kiült az arcomra...
Na de legalább túl vagyunk rajtaKép
Tiéd mikorra várható??

Megann

Kép

Kép
megann

Csacska!

Felejtsd el hogy a könyvek mit írnakKép
Ezt már én is megtanultam itt a lányoktól, hogy nincsen/nem létezik "nagykönyv" szerinti baba!
Soha semmit nem fog úgy csinálni mint ahogy az a nagy könyvben meg van írvaKép
Az én babám tudod mennyit evett 3 hetesen???
130-akat, sőt egyszer 150et isKép
Most meg 100-120 között..10 hetesen, de pl 6-7 hetesen meg rendszeresen 60-80 között evett..
Na ezt tedd össze...

Ja és azt is el kell felejteni hogy a tápszeres dobozra mi van írva...Kép
Nekünk ugye volt 3 fajta tápszerünk isKép, és mindegyiken más-más mennyiséget ajánlottak a egyazon korú babának..

Szoptatott babákat valóban nem lehet túletetni, ha meg túleszi magát, akkor a felesleget kibukja.
A lényeg hogy ne te szabályozd hogy mennyi neki az elég, hanem majd ő tudja, illetve a visszabukások után "megtanulja" mennyi az elégKép

Lőjj le ha sokat okoskodom....ezeket a dolgokat én is itt tanultam a többiektőlKép

Hari!
Még annyit, hogy az úgynevezett "próbaszopások" mindig nagy kudarccal érnek véget, mert a kismama általában tipródik a teljesítési kényszer súlya alatt és noná hogy nem úgy sikerül a próbaszopi mint otton általában zajlik..
Sokkal szimpibb Csacska védőnénije, aki az otthonában látogatja meg a kismamát...de szerintem ez is csak akkor működhet, ha kismam és védőnő nagyon összhangban vannak és eléggé összeszoktak....mármár baráti a viszonyKép

Megann

Kép

Kép
megann

Kuha!

RémesKép
De legalább nincs szájpenészKép

M.

Kép

Kép
megann

Villes, Heni, kis érdes folt az én kicsi lányom lábán is van. Lehet, hogy ekcéma vagy pikkelysömör? Heni, nem olvastam, amit te irtál, nálatok hol van? Napok óta figyelem, mi lehet ez, de gondoltam, majd elmúlik.
Ma vettem helyes kis piros fa karácsonyfadiszeket a Rossmannban, 400 forint 10 darab. Barbapapa! az van ráirva, hogy Noel süsüKépKép
tzsuzsa

Sziasztok!

Ismét azzal kell kezdenem milyen tündériek a babák!

Trisztánnak és Dávidkának jobbulást!

Holnap megyünk mi is védőnénihez, meg megkapja Peti az első oltását. Meztelenül nem szoktam mérni, de ruhában már 6 kg felett van! (pénteken volt 9 hetes)majd holnap megtudom a pontos súlyát és hosszát.

Az oltás miatt meg parázok eléggé, ugy féltem szegénykét!!!

Zsófy, Hari Többiek!

Hogy csináljátok, hogy elvan a baba a kendőben?Én már próbáltam beletenni befelé nézve, na ugy az első pillanattól fogva (kivágom et a k....a angol billentyüzetet a pi..ba!!!!!!!!!!!!!!)
üvölt, kifelé fordítva kb 10 percet bír, ha folyamatosan sétálok vele! Azt hiszem nekünk ez nem jött be.

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vissza akarom kapni a saját gépünket végre, ettől már hülyét kapok, ráadásul olyan szívesen tennék már fel Nektek egy képet Petiről (persze csak ha Ti is szeretnétek), már több mint két hete nem is láttátok, rá sem fogtok ismerni, de ez a k..a gép erre is alkalmatlan, szóval egy kicsit még ki kell bírnotok nélküle :-) !

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?