A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy nálatok elõfordultak-e a következõk:
Már napok óta azt érzem mindig, hogy szétrobbanok. Reggel eszem két kisebb pogit teával, és még délután 3 órakor is azt érzem, hogy tele van a gyomrom, mintha most fejeztem be volna az evést. Legközelebb este leszek éhes. Eddig ilyen nem volt. Bár az is igaz, hogy most aztán tényleg sokat nõtt a hasam, és gondoltam szûkösen vannak a szervek. Az lenne a legjobb, ha lenne alkalmam többet mozogni napközben, de még egy ideig ülõs munka lesz...
Szerintetek?

myssnia 22+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Olga, így is van kiskapu... Kép

Rita, gratula a babádhoz!!!!!!!!! KépKépKép

Franyo
21
franyo

Franyo

De, hogy ezt a kiskaput alkalmazni tudd elég "drótosnak" kell lenned!! Visszamenõleg sok mindent el lehet intézni sõt szülés után is dolgozhatsz.. gondolom ilyenekre gondolszKép
Olga&Pocak
Névtelen

Neeem... én nem értem ezt az egészet, én sem vagyok szakember, a könyvelônk mondta, és nálunk már van olyan kismama, aki így kapja meg a max. gyedet, noha minimállal volt bejelentve... Van egy ilyen rész a törvényben, amit itt valaki már idézett: "A folyamatos biztosítási idô megszakítása esetén a táppénz alapjaként a megszakítást megelôzô jövedelmet NEM lehet figyelembe venni." Vagyis akkor nem kell meglenni a 180 napnak.
Tényleg gôzöm nincs, hogy is van, pedig ötször elmagyarázta a könyvelônk, meg ki is nyomtatta a törvényt, én abszolút antitalentum vagyok, de tény, hogy m?xik a dolog.
Franyo
21
Franyo

Pocok!

Aki nem kiskapuzik az szívKépKép Errõl szól sajnos az egész!! Legyél minnél ügyesebb mert különben ahogy Te írtad csak szív az ember gyermeke!!
Olga&Pocak
Névtelen

Pocok, Sasha babájának a Demeter nem a vezetékneve???
Franyo

Franyo!

Igen ez egy másik kiskapu. Engem emleget a Tb Kép
Ha megszakítod a munkaviszonyodat, s elmész valahova valaki pl bejelent utána - ehhez megint drótosnak kell lenned, hiszen ki vesz fel kismamaát??- akkor a megszakítás elõtti részt nem veszik figyelembe. Ezt mért csinálja a Tb én sem értem, hiszen itt megint az jár jól aki csal!! Gondoljatok bele dolgozol 6 évet pl. folyamatosan B 170 ért s tényleg normálisan a másik meg úgy ahogy s aztán megszakítja munkaviszonyát természetesen csak papíron s aztán egy hónap elmúltával felveteti magát valahova ugyan úgy B 170 ért s dolgozik 180 napot akkor, akkor ugyan azt a Gyest táppénzt kapja mint az aki 6 kemény évet lehúzott!!!!!!!
Olga&Pocak
Névtelen

<FONT COLOR="0000ff">Rita!

Sok boldogságot Balázs babához! Sok tejcit, Te pedig tényleg pihenj sokat!</FONT>

Pankamama!

15 kilót. 63-ról indultunk,most tartunk 78-nál. Pár éve babó nélkül voltam ennyi. De a doki szerint végül is jó a 170centimhez.
Na meg a fájásokról! Tegnap úgy megijedtem! Szabályosan 5 percenként görcsölt meg fájt nagyon a hasam, egészen alul, szinte egész nap. De ha leültem, vagy lefeküdtem, nem volt semmi. Mondtam is sokszor a kisbabámnak, hogy ne ijeszgessen! Szerencsére mára már semmi gond. De holnap megyek a dokimhoz, aztán majd megemlítem neki.
Képzeljétek, tegnap voltunk szülésfelkészítõn! Pont a szülés volt a téma. A doki nagyon jól elmondott mindent, néztünk diát, aztán meg videót is egy szülésrõl. Persze az ember mindent megnéz, meg elolvas "felkészül" mindenre, de ez így azért hatásosabb voltKép Kicsit azért meg is ijedtem, mert bevallom én azért félek a szüléstõlKép Most tudatosult bennem igazán, hogy ez az izgága kis manó ki is fog ám jönni! A legközelebbi elõadáson a szülést elõkészítõ dolgokról, vizsgálatokról lesz szó, aztán lesz egy szülõszobalátogatás. Itt Kecskeméten ez a három témakör van, ezt ismételgetik havonta. Ha a babó is úgy gondolja, jó lenne még elmenni a maradék két tájékoztatóra is. Hetente egyet tartanak, remélem még belefér az idõnkbe.
Szóval lányok, aki csak teheti az menjen ilyen elõadásokra, mert érdemes!

Betti
36

Kép

Betti
fodbetti

Olga!
Viszont részemrôl örülök neki, hogy így van, hiszen nem én tehetek róla, hogy a munkáltatóm nem fizeti utánam rendesen a tb-t. Én lennék a legboldogabb, ha nem minimállal lennék lejelentve, hanem a rendes fizummal, talán még lakáshitelt is tudnék felvenni Kép És ezzel nagyon sokan így vagyunk, a barátnôm azért nem mer teherbe esni, mert neki a fônöke nem keres kiskaput, sz@rik arra, hogy minimálbérbôl számított gyedbôl nem lehet gyereket nevelni... Pedig kézbe megkapja a 120ezret...
Franyo
21
Franyo

Franyo!

Errõl beszéltem eddig aki nem "drótos" vagy "csókos" az szív ahogy oly sokan!!!
Csak azt nem tudom, hogy hány napnak kell eltelni a két bejelentés között... biztos van valami határ.
S Te most váltottál munkahelyet? Nem értem az elsõ mondatot amit írtál.
Olga&Pocak
Névtelen

Melyik elsôt? Azt, hogy örülök neki? Annak, hogy létezik ilyen "kiskapu", és nem kell szívnom a munkáltatóm miatt. És hogy nem fizeti rendesen? Hát hogy minimállal jelent be, ez után ugye nem kell akkora tb-t fizetni, mint a normál fizetésem után kéne... Nem váltottam munkahelyet, már tök régóta egy helyen dolgozom, csak épp "megoldják" itt nekem szerencsére ezt is, merthogy két cége van a fônökömnek...
Franyo
21
Franyo

van olyan kismama, aki így kapja meg a max. gyedet, noha minimállal volt bejelentve... Van egy ilyen rész a törvényben, amit itt valaki már idézett: "A folyamatos biztosítási idô megszakítása esetén a táppénz alapjaként a megszakítást megelôzô jövedelmet NEM lehet figyelembe venni." Vagyis akkor nem kell meglenni a 180 napnak.

Értem már az elsõ mondatodat. Erre írtad bocsiKép
De azt a fizetést akkor is figyelembe kell venni amit most kapott itt ezen a munkahelyen.!! Akkor itt már rendesen volt bejelentve? Hiszen a számításnak akkor is van valami alapja. Ez arról szól, hogy azt a részt nem kell figyelembe venni "a megszakítást megelõzõ jövedelmet nem kell figyelembe venni." A megszakítást megelõzõn van a hangsúly!! így amit elõtte keresett de azt amit most azt igen. Olga&Pocak
Névtelen

Értem már a két cég a lényegKépKépKépKépKépKép
Olga&Pocak
Névtelen

szia Rita!

Nagyon sok boldogságot kívánok nektek Balázskához.
Várjuk a szülés storydat.

Szia
Andy
29
andy78

Szia Andy!

Érdeklõdnék milyen volt a felkészítõ?

Rita: közben itt annyira TB-tünk, hogy el is felejtettem mondani, hogy Nagyon Sok Boldogságot s sok tejcit!!

Olga&Pocak
Névtelen

Sziasztok Lanyok,

TB ugyben en is kerdezek egy kicsit: Dec. 20-ra vagyok kiirva, de az UH szerint 1 hettel fiatalabb pocakbaba, ami ugyebar dec. 27...meg a menzijeim kozotti idoszak is hosszabb volt az atlagosnal, tehat meg odebb csuszhat a dolog. Akar atmehet januarra is(?) Ez akkor azt jelentene, ha iden szulok, akkor a tavalyi atlagom, ha januarban, akkor pedig az idei atlagberem alapjan kapom a GYAS-t? Nem mindegy...A GYED-nel mar teljesen mindegy a dolog, mert maximalva van, ugyhogy ott ugyanazt az osszeget kapom.

koszi a felvilagitast,

gomb
30+4
gombolyu

Rita, Kép

Gratula Balazsbabahoz. Sok boldogsagot Nektek, es sok-sok tejcit. KépKépKépKépKépKépKép

pusz,

gomb
30+4
gombolyu

Rita
gratulálok és sok boldogságot és sok-sok tejcsit kivánok Kép

Puszant Csics és Petike Kép
csics

Rita Kép
sok-sok gratula Nektek! És még több tejcsit kivánok!!!

És bezzeg egész nap TB-ztetek, a ragyás böröm meg senkit nem késztetett válaszra ... mármint, hogy ilyenkor mit mond a bölcs nép, fiam lesz vagy lányom???

Haza is megyek Kép épp ideje

Pussz
Kangi
21+4
kangi

hihi Kangi, en nem ismerem a nepi bolcsesseget, viszont en ugy kezdtem a terhesseget, hogy tele lettem pattanassal...azota mar visszatertek a ragyaim a szokasos mederbe...ja a lenyeg: eddigi infok szerint kislanyunk lesz Kép

gomb
30+4
gombolyu

Rita!

Nagy-nagy gratuláció! Jó egészséget és sok tejecskét kívánok

Moxi

36+5
moxi

Lanyok,

Ma nekem egesz nap olyan egy-ket napon belul meg fog jonni erzesem van, ahogy Szilcsike is irta, csakhat en meg csak a 30. heten vagyok. Amugy nem faj, meg csak nem is kellemetlen, csak erzem. Meg ha ulesbol felallok, akkor hirtelen bekemenyedik a pocakom, utana par masodpercen belul elmulik. Szerintetek ez csak edzes, vagy gond van? Valahhogy az az erzesem, hoy semmi baj, de...nem volt valakinek hasonlo elmenye 30 hetesen?

gomb
30+4
gombolyu

Sziasztok!

RitaKép
Gratulálok és sok-sok tejcsit kívánok.

GömbKép
Pont úgy van ahogy írtad. Ha idén szülsz a tavalyi, ha jan-ban az idei átlagbéred lesz az alapja.

LányokKép
Van valahol egy olyan topic, hogy Családpolitika - Gyes, Gyed. Ott van egy lány (Ckatalin) aki TB ügyintézõ és válaszol a kérdésekre. E-mailt is lehet neki írni. Nekem is tudott segíteni.

Puszi, Panka
18+2

panka

Kangi!
Ragyáim nekem is az elõzõ hónapig voltak, de annyi, amennyi soha még elõtte, és nekem is kislányt jósolnak, egyelõre Kép
Olga!
Igen-igen-igen... Kép
Zsuzsi!
Én még nem is üdvözöltelek, pedig úgy megörültem, hogy visszajöttél! Na, hogy tetszett a Bartók Béla út, meg a Kosztolányi-Körtér környéke? Azért ne szomorkodj!!!!!!!! Gyere sokat ide, és igyekszünk felvidítani!!! KépKépKép
Sasha!
Neked is úgy örülök, hogy visszajöttél, még egyszer nagyon-nagyon gratulálok Gabibabához!!!!!! KépKépKép Gyere azért még ide is, ha pár másodpercnyi szabad idõd adódik... Kép
Manó2!
Hát remélem, ezek nem vese- meg hólyagproblémák, mert nekem is ugyanezek vannak... Az elsõ harmadban mindig fölébredtem, és éjjel járkáltam ki pisilni, aztán volt pár nyugis hetem, és mostanság az van, amit te is írtál, hogy nem ébredek fel, viszont reggelre annyira feszül a hólyagom, hogy fáj. És mióta érzem, hogy mozog a babám, olyat csinál a kis drága, hogy labdázik a hólyagommal. Csak azt érzem, hogy másodpercenként "most kell pisilni"-"most nem"-"most kell"-"most nem". Kép
Szilcsike!
Drukk-drukk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aztán várjuk a párod bejelentkezését! KépKép
Myssnia!
Kép Ez egy szempontból jó, legalább nem nasizol, és nem hízol a fölösleges kajáktól. KépKép Én állandóan ennék valamit...
Fodbetti!
Húha, hogy megy az idõ, tényleg, már te is nemsokára... drukkolok, hogy azt a két hetet még bent töltse a babád!!! KépKépKép
Pussz mindenkinek
Franyo
21
franyo

SZIASZTOK!!!

Olyan rég nem voltam és annyi mindent írtatok.Kép

Elõször is mint legfontosabb:
Rita, hatalmas gratula a fiadhoz! Sok tejcsit és jó egészséget!!!

Kamilla, mi nem vettünk IKEÁs ágyat, csak nézegettem, aztán kaptunk egyet kölcsön, ami szintén nem szabvány.Kép
Szivacsot méretre itt vágnak, szerintem normális áron:
Szimütex Kft.
1081 Budapest, Népszínház u.25. Tel: 333-4322
Nyitva: H-P: 09.00-17.00 , Szomb.: 09.00-13.00
Kb.1 hete kérdeztem árakat, akkor a 60*120as matrac 1500Ft volt.

Zsuzsi,
itt egy kis pozitív energia:+++++++++++++++++++++++++Kép
Fel a fejjel, lesz még rosszabb.Kép
A Kálvin téri bizóban és is sokszor elcsábulok, de most a Kistextbe szeretnék elmenni, mert ott azért jobb minõségû anyagok vannak. Fonalaim vannak, talán több is mint kéne, csak most idõm nincs rá.(Lakásfelújítunk)

Párom szerint csak fiúkat gyártsak, mert azok tudnak cipelni és akkor nem neki kéne, ill. amilyen hamar csak lehet befizetjük neki a jogsit, hogy menjen majd velem vásároni, cipelni.Kép Persze szerintem õ is örülne egy kislánynak, majd meglátjuk, mint hoz a jövõ.Kép

Betti,
úgy látom tegnao többen rosszul voltunk, szerintem ez a hülye idõ az oka. Nekem is fájt tegnap a pocim, de mára szerencsére elmúlt.Kép Pihizz sokat és szólj a dokinak, hogy mi lehetett. Már csak 4 hét van hátra, vigyázz magatokra.Kép

TB dolgok:
egy biztos a táppénz nem számít bele se a GYÁSba, se a GYEDbe, csak a tényleges kereset számít. Táppénz alatt is biztosított vagy, munkanélküli segély ideje alatt is, ill. ha nem dolgozol, de fizeted magad után a TB-t akkor is.

Viszont valaki árulja már el, hol találom azt a törvényt, ami arról szól, hogy ha megszakítod a folyamatos biztosítást, akkor csak az utána levõ számít és nem kell, hogy meglegyen a 180nap tényleges kereset. Mert nagyon kiváncsi vagyok rá.Please.

Azonkívül az egy év nem egy év, mert ha a szülés dátuma mondjuk 2003.jan.26. akkor elvileg 2002.01.01-12.31-ig nézik, hogy van-e 180nap tényleges kereset, ha nincs akkor a szülésig, tehát 2002.01.01-2003.01.26-ig. Biztosítási idõt 2 évre viszamenõleg figyelik, de a szülés elõtt 28 nappal biztosított kell legyél.

Remélem sikerült valakit elbizonytalanítanom.KépKépKépKépKép

Képzeljétek, hogy jártunk. Leraktuk a padlószõnyeget a hálóba és ma összeraktunk a 3 szekrénybõl 2-t, mikor be akartuk állítani a szoba sarkaiba, kiderült, teljesen ferde a fal és a 3.szekrény nem fér be.Kép Mehetünk vissza a lapszabászatba, mert le kell vágatni a 3.szekrény polcait.KépKépKép Olyan rossz, mert így a hét végéig minden marad ott ahol van, vagyis pl. a franciaágy a nappali közepén.Kép

Na jó nem panaszkodom, a szekrény nagyon szép és ha sikerül végre befejezni tök szupi lesz.KépKépKép

Jók legyetek, igyekszem holnap jönni napközben.
Pussza,
Timici
25+4
timici

Rita!

Hadd gratuláljak én is Balázshoz! Sok boldogságot kivánok és sok sok tejcitKép

puszi
sasha & a 6 napos Gábor

Kép
sasha

Sziasztok lányok!

Már hónapok óta nem jártam felétek, sajnos. Amióta csak egy gép van, esélytelen vagyok. A lustaságról nem is beszélve!

Sasha és a többi fiatal anyuka!

Gratulálok a babáitokhoz! Remélem nekünk sem kell már sokat várni a nagy találkozásra.
Hosszas évödés után kiderült, hogy kislányunk lesz (Enikö). A kicsilány nagyon aktív, 3 óránként átgyúrja a pocakom rendesen. Néha annyira erösen "dolgozik", hogy rendesen fáj... De nem baj, csak erösödjön. Ez csak akkor igazán kellemetlen, ha éppen mozgásban vagyok, mert akkor meg kell állnom és ki kell várnom, amíg kicsit alábhagy. A feje már a kilövés elötti pozícióban van, már nem tud megfordulni a doki szerint. Mondjuk eddig se tette. A laborértékeim miatt itt már mindenki a csodámra jár: tulajdonképpen megspórolhatnák a felhajtást, mert mindig változatlan a vérnyomásom, vasam, stb..
CTG tök egyenes, semmi jele annak, hogy a következö napokban valami történne. Ami a "mintha megjönne" érzést illeti, az nálam is aktuális néhány napja, de a méhszáj zárt és mint mondottam a CTG egyenes.
Eddig 14 kg-ot híztam, föleg a középsö harmadban. Szerencsére hetek óta tartom a súlyomat.
Jövö hét péntekén lesz a diplomaosztóm. Remélem addig sikerül még kihúzni. Persze ha nem, annak is örülünk. A párom már tisztára lázban ég. Mintha az ö hasában nem lenne már hely. Úgy aggódik értünk! Olyan aranyos!
Más különösebb fejlemény nincsen. Várok a nyákdugóra! Vagy a magzatvízre, vagy valami más jelre. Tudom is én.

Legyetek jók és vigyázzatok magatokra. Itt mindenki náthás, nehéz is az esös idöjárás mellett egészségesnek maradni!

Puszi mindenkinek: Barbara + Enikö
bmaass

Sziasztok, remélem tudtok segíteni, és jó topicba írok.

A barátnõmrõl van szó. 4-5 hetes terhes. vett terhestesztet pozitív. ( a menstr. augusztusban volt utoljára) a doki azt mondta hogy szerinte nem terhes, mert nem érez semmit, meg az ultrahangon sem látszik semmi.
Vettek vizeletmintát, az is pozitív.
A barátnõm most nagyon aggódik, ha terhességet mutat ki minta, akkor miért nem látható UH-on. Lehet hogy méhen kívüli?
A másik aggasztó dolog hogy pecsételget és úgy érzi hogy húzódik a jobb hasa tájéka.

Köszi hogy segítetek. Míra
Míra

Timici!
Mail ment a fules7-es e-mailedre!
bmaass!
Ti is vigyázzatok magatokra! És várjuk majd a jelentkezést, amikor gratulálhatunk Enikõ születésnapjára!!! Kép
Míra!
Én nem tudok túl okos lenni, csak gondolkodom, hogy mit tennék hasonló helyzetben. Talán elmennék egy másik dokihoz, hogy õ is vizsgáljon meg. Amennyire én emlékszem, amikor 6-7 hetes terhes voltam, még csak egy ici-pici fekete pöttyöcske látszott az ultrahangon, és a doktornõm azt mondta, hogy szerinte az baba, de pár hét múlva már jobban fog látszani. Szóval lehet, hogy ott van az a baba, csak még nem látszik, nem? A méhen kívüli terhességnek ugyanúgy látszania kell ultrahangon, szóval emiatt ne aggódjon a barátnõd! A húzódás nekem is volt, azt mondták, a méhszalagok nyúlnak olyankor... Mindenképp érdemes újra elmennie dokihoz szerintem.
Pussz
Franyo
21
franyo

Sziasztok!

Rita mindenkinek köszöni a jó kívánságokat és reméli ti is jól vagytok.Szeretném hazahozni õket a hétvégén, akkor már Rita fogja megírni az élményeít addíg is mindenkít Puszil

BAGE (BALÁZS-GERGÕ)
r

Franyo,
köszi megkaptam.KépVálasz ment.

Mira,
ha már vizeletbõl is kimutatható a HCG, akkor ott van valami(baba) ha csak nem kapott elõtte a barátnõd HCG hormont tartalmazó szereket. Az UH-n mind a rendes, mind a méhen kívüli terhességet(pl.: megnagyobbodik a peteveztõ) ki tudják mutatni, a kérdés csak az, hogy mennyire jó a doki és figyel oda. Ha õ úgy érzi, hogy terhes, menjen másik orvoshoz, kérjen újabb vizsgálatot(UH, vérbõl HCG szint meghatározása) és akkor biztos kiderül, hogy lakik-e valaki a pocakban. Ha most vérzik, az nem jó jel, de nem jelent feltétlenül rosszat. Mindenképpen mutassa meg magát orvosnak, hogy kiderüljön, honnan jön a vérzés. Ha fennáll a terhesség, akkor HCG hormont adhatnak a terhesség megtartása érdekében ill. szigorú ágynyugalom. Kívánom a legjobbakat.Kép
Remélem tudtam segíteni, várjuk a pozitív híreket.

Rólunk:
Nem tudom mi lehet velünk. Bence szétrugja a pocakomat, sehogy sem hagyja abba és bevallom a köldököm táján nagyon fáj. Volt már ilyen mással is??? Próbáltam helyzetet változtatni, énekelni, beszélni hozzá, de semmi. Üt, rúg, vág pedig én vagyok az anyja.Kép
Párom szerint nagyon érdekes, hogy már most milyen erõs.Kép Na igen, neki csak az érdekesség marad.Kép

Na jó, lezuhanyozom, hátha elcsitul a kis drága.
Jó éjszakát mindenkinek,pussza,
Timici
25+4
timici

Halihó!

Új téma indult - többek között varrásról is Kép

Babanet Társalgó: Gyermekek: Házi tündérek praktikái

Bubu
bubu

Sziasztok!

Na rendesen felcsigáztatok...
Úgyanis Én minimál bérre vagyok bejelentve, mit is kellene csinálnom, hogy ne azzal a 37500 ft -al keljen beérnem?

Manó2
20+3
manó2

Sziasztok!

Timici: Ne aggodj nekem is majd kirugja mindenemet és a köldökömnél fáj nekem is. Azt mondták, hogy normális mert probálja a helyét csinálni, mert már kicsi neki a hely.
Azt is mondták, hogy nagyon eleven baba lesz. Amikor engem is annyira rugdós, hogy már majdnem, hogy fáj, akkor elkezdek hozzá beszélni és megnyugszik. Próbáld ki hátha nálad is bejön a beszélgetés.

Olga&Pocak: Nagyon jó volt a tegnapi felkészítõ a szülésrõl volt szó. Elmondták, hogy mikor és, hogy lehet észrevenni, hogy elindul a szülés. Mikor kell bemenni a kórházba, és utána milyen vizsgálatokat végeznek el. Elmondták, hogy a kórházban az apuka ott lehet a szülésnél, elvághatja a köldögzsinort ha akarja, elmehet a babát megnézni szülésután amikor fürdetik és õ hozhatja vissza nekünk, ( persze, ha nincs gond csak akkor), de reméljük senkinél nem lesz gond. Röviden és dióhéjban ennyi.

Sziasztok
Andy
29+1
andy78

Jó reggelt mindenkinek!
Tegnap mi is voltunk Kispapával szüléselôkészítôn a Szent Imre Kórházban, nagyon érdekes volt, a szülésrôl, együttszülésrôl volt szó, és egy nagyon jópofa doki adta elô a témát. Kismaci a pocakomban az elsô negyedórában jelezte, hogy ôt is érdekli a dolog, mert úgy rugdosott, mint még soha. Beköltözött a hasam bal alsó részébe, és ott rendetlenkedett. Én meg egyfolytában vigyorogtam. Kép
Manó2! Küldj egy e-mailt!
Jó munkát és jó pihit nektek!
Pusz
Franyo
21
franyo

Sziasztok!

Kangi!
A bõrtémához: én azért is imádok pocakos lenni, mert minden bõrproblémám egycsapásra elmúlik! Ja, és van egy 5 éves fiam, és most is kisfiú ígérkezik. Ha ez a népi bölcsesség, akkor Neked kislány! Kép

Judó
21+3
judó

Kangi!

Bár én ezt a fajta Népi bölcsességet nem hallottam, de egyébként egyetértek Judóval. Mielõtt babás lettem eléggé zsíros és pattanásos volt a bõrõm, de most majdhogynem száraz és sehol egy pattanás, aminek tök örülök. És kisfiam lesz...Kép Szóval lehet hogy van a dologban igazság és akkor Neked kislányod lesz!

Betti
36+2

Kép

Betti
fodbetti

Hello-hello

Bõrtéma: mikor terhes lettem, extrán pattanásos lett az arcom. És kislányom lesz. Nem tudom, van-e összefüggés................Kép))))

Szilcsike 39
szilcsike

Olga! Andy nagyjabol leirta az eloadas lenyegetKép Nekem kicsit almosito volt, emlekszel, olyan mint a legelso eloadasKép Meg az interneten szerzett ismereteimnek hala, nem volt benne sok ujdonsagKép De azert jo hallgatni...Kép Azert remelem nincs komoly baj veled, csak mar faradsz...Kép

Timici! Te kerted a torvenyt ugye? Na szal 1997. evi LXXXIII. tv szol a tappenzrol, a gyedrol es a tgyasrol.

Ja es en tgyasnal ugy tudom, hogy nem az elozo ev szamit, hanem a szules napjatol visszaszamitott egy ev. Tehat pl ha 2002. december 15-en szul valaki, akkor 2001. dec. 14-2002. dec. 14-ig szamoljak ki neki a tgyast. De ez mar vicces hogy mindenki mast tud, en jol szorakozomKép

orsoly 28+4
orsoly

Timici!

Koszi a telefonszamot es a cimet, mar fel is hivtam oket, a 112*55 cm-s 5 cm vastag 1260 ft, es boven van belole Kép

Kepzeljetek, nagyon durva dolog tortent tegnap Kép a nogyogyaszom kozolte, hogy akkor a szules 50000 ft lesz majd... annyira felhaborit es annyira etikatlannak tartom. Arrol nem is beszelve, hogy en a maganrendelesere jarok terhesgondozasra ami alkalmankent 4000 ft, es ugye tobb mint 10* felkeresem a 9 honap alatt. es nem azert mert megtehetjuk, hanem mert este 6-ig dolgozom es hozza be tudok jelentkezni a munkaidom lejarta utan...
es annyira szegyelem magam, mert en igenis sajnalok kiadni 50 ezer ft-t a dokinak azert, hogy vegezze a munkajat amiert a fizeteset kapja, amit tobbek kozt az en fizetesembol vonnak neki... hetekig maszkaltunk olyan babakocsiert ami megfelel az elvarasainknak, de nem 60 ezer ft, hanem "csak" 30. es en igenis nem a dokimra akarok kolteni, hanem a gyerekemre!
bocs, hogy kiborultam, de olyan szar csoronak lenni... nagyon szeretnem, ha modomban allna kifizetni ot, es tok sajnalom, hogy most keresnem kell egy masikat, pedig ez a doki tok jo szakmailag...

kamilla (27+6)
kamilla

Szep jo reggelt mindenkinek !

Tegnap voltunk ultrahangon : sajna ugy nez ki nem fordult be a babo.Raadasul nem egyszeru medencevegu fekvesben van hanem keresztben. Meg ugyan megfordulhat , de eleg kicsi a valoszinusege Kép
Van valakinek valami jo babaforgato praktikaja ???

Kicsit OFF leszek, lanyok bocsi, de a masik topik eleg kihalt volt.

Snoopy,

Ha jol lattam a csaszaros topikban, te aneszteziologus vagy. Ha olvasod meg, kerlek valaszolj nekem egy kerdesre:
Kb.2 eve volt egy mutetem amit altatasban vegeztek.Mikor felebredtem , az intenziven talaltam magam mert valami gubanc volt a mutet kozben.A dokim szerint nem tudtak ledugni az "intubacios (?)" csovet , mert valahogy a legcso,nyelocso furcsa pozicioban van. A vegen szondat kellett levezessenek es csak utanna jartak sikerrel.
Termeszetesen mindezt nem irtak ra a zarojelentesre-miert is tettek volna ? - de nyomatekosan figyelmeztettek ha valaha altatasos mutetre kerulne sor meg eletemben szoljak a dokinak.
Miutan most fennal a lehetosege egy csaszarnak -a kicsim meg mindig keresztben fekszik- eszembe jutott es kicsit aggodok megis mi lehetett ez.Van valami otleted , van ennek szakmai neve ?

Ja es megegy ... az ha valakinek ferde a gerince (balra konvex scoliosis -remelem jol irtam) , az lehet kizaro tenyezo epiduralis erzestelenitesnel?

Bocs az Off-ert ... megegyszer köszi , ha van idod valaszolni!

udv
kamelia
34+4
kamelia

Kamilla, ne búsulj!!! Az ilyen nem is érdemli meg, hogy adj neki egy fillért is!!!!! Lelkifurdalás nélkül hagyd ott! Nem ér annyit a szakmai tudás, hogy egy emberileg nulla valaki legyen veled szüléskor.
Fel a fejjel!!! KépKépKép
franyo

Sziasztok!
GyES ügyben: én is úgy tudom, hogy a tGYÁS a pontos szülési dátumtól visszaszámolt egy év alapján adják, viszont a GYED számításánal a megelõzõ naptári évet veszik figyelembe.

Lányok!
Jól felcsigáztatok ezzel a pattanásos bõr témával. Nekem négy évvel ezelõtt a fiammal szinte száraz volt a bõröm, semmi ragya nem volt rajta. Most ugyan még fogalmam sincs, hogy ki lakik a pocakomban, de folyamatosan ragyásodok. A férjem meg is jegyezte, hogy ez a terhesség most nem tett olyan jót a bõrõmmel, mint az elõzõ.
Most már aztán nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki a végeredmény.

buksicica
13+0
buksicica

Nekem kislanyom lesz, es az eddigi zsiros bor problemam teljesen megszunt, igy nem hinnem, hogy osszefuggesben lenne a gyerkoc nemevel ez a kerdes Kép

kamilla (27+6)
kamilla

Kamilla,
Probald meg megbeszelni a dokival, hogy te csak x osszeget tudsz erre szanni, nem azert, mert sajnalod tole, hanem mert ennyi van es kesz. Ha elfogadja, ok, ha nem, meg mindig raersz masikat keresni! Eleg furcsa helyzet! Vagy egyszeruen adj a szules utan annyit, amennyit jonak latsz! Ha a maganrendelesen fizetsz is, mert 'magan', a szules a korhazban tortenik, es az mar mindenkepp paraszolvencia.

Kamelia, van olyan gyakorlat, amivel nagy szazalekban megfordulnak a babak. Mar regen olvastam rola, utananezek. Ne ijedj meg, 'csak' annyi, hogy naponta tobbszor (eleg gyakran) negykezlab kell toltened 20 percet, ugy, hogy a konyokodre tamaszkodsz. Sajna nem tudom a pontos elnevezeset, de ha megtalalom, leirom a linket! Es beszelj sokat a babadhoz, hatha hallgat rad es megfordul, ilyen is van!

Franyo, koszi a kedves szavakat tegnaprol, tokre meghatodtam! Jo volt otthon, bar a szuleim megmondom oszinten neha az agyamra tudnak menni! Foleg, hogy a nagyfiam allandoan azon mesterkedik, hogy tudna osszeugrasztani minket!
A Bartok Bela ut meg alakul, ha lassan is, de ugy latom kesz lesz nemsokara! Tenyleg le a kalappal azok elott, akik esoben, 45 fokban ott dolgoztak ejjel-nappal!

Hogy van az, hogy tegnap a babocam egesz nap rugdosott, de szinte tiz perc nem telt el, hogy nyugton maradt volna! Es ma is kezdi!!! Ejszaka viszont kivetelesen aludt...ellentetben velem.

Konzekvencia: akinek pattanasai jottek a terhesseggel, lanya lesz, akinek elmultak, fia...tudhattam volna. Egyebkent a nepi bolcsesseg ugy szol, hogy a fiu megszepiti az anyjat, a lany meg 'elirigyli' a szepseget!

Almos vagyok, es az ido is olyan, hogy legszivesebben bebujnek az agyba es durmolnek egesz nap. Raadasul 1 orara vihetem Danit oltasra! Gyurinak meg pont akkor kene aludni menni! Huzos lesz!

Zsuzsi
24+2
zsuzsi74

Sziasztok!

Na, akkor nem is az UH számít, már a bõrünkrõl tudhatjuk, hogy kislányunk lesz-e vagy kisfiunk! Erre az orvostudomány még nem jött rá??? Kép Kép Kép Kép

Kamilla!
Ez az 50e forint nagyon sok!!!! Fõleg úgy, hogy alkalmanként is kifizeted a 4000-et!!!!! Én az elsõ babámnál a 20. héten váltottam orvost, és nagyon örülök, hogy megtettem!!!

Még egy kérdés adóügyileg: ez a 91. naptól járó adókedvezmény már arra a hónapra is jár, amelyben betöltöttem a 91. napot? Most intéztem el az igazolást, visszamenõleg meg fogom kapni, csak jó lenne tudni, hogy már augusztusra is jár-e?

Puszi: Judó
21+3

ui: Pankamama, hogy vagy?????
judó

Szép jó reggelt Kismamik!

Andy78,
köszi, akkor megnyugodtam, hogy nincs baja a drágámnak. Sajnos a beszélgetés nem hatott rá, a zuhany szerencsére igen, szépen lecsendesedett és csak lefekvéskor mocorgott picit.Kép

Orsoly, köszi a törvény számát, majd ennek is utána nézek, bár szerintem már olvastam több-kevesebb sikerrel.Kép

Kangi, a bõrtémához csak annyit, hogy nekem mindig is zsíros volt a bõrön sajnos és most is az. Pattanások talán nem annyira vannak és néha még szépnek is mondanám az arcbõröm. Állítólag fiam lesz.Kép

Kamilla,
örülök, hogy sikerült beszélned velük és szerintem ennyi nem drága egy matracért. Nem? Én valószínûleg 2-t is csináltatok, hogy lehessen cserélni, ha beütne a baj, ha pedig nem kell, majd jó lesz kispárnába felvagdosva.Kép

Az orvosnak én akkor sem fizetnék ennyit, ha lenne mibõl. Úgyhogy ne szomizz emiatt, fõleg, hogy már jócskán otthagytál nála. Esetleg mond meg neki Te mennyit szánsz rá, ha belemegy jó, ha nem akkor is jó, hiszen úgyis orvost kell váltanod. Igaza van Franyónak, egy ilyen emberrel, ha nem lehet megbeszélni az összeget és ennyire a pénz hajtja jobb ha nem vagy az életed egyik legfontosabb pillanatában.
A másik amit Te mondasz. Fizetjük a TB-t, elvileg az orvosi ellátás ingyenes, mégis mindenért fizetni kell a terhesség alatt, hogy van ez??? Mondjuk én még egy fillért sem adtam a dokimnak és mégis rendesen ellát, majd a szülés után odaadjuk azt az összeget, amit gondoltunk és remélem, hogy a következõ babával is mehetek majd hozzá.Kép Fel a fejjel, próbálj meg beszélni vele, hátha rájön, hogy annyit nem kap és ha nem enged nem kap semmit. Én drukkolok!!!KépKépKép

Kamelia,
a témához nem tudok hozzászólni, csak egy kérdés. Érzed, hogy keresztbe van a babó vagy csak UH-n mondták? Olyan furcsa, hogy fér el keresztben a kis drága. Nekem egyszer feküdt teljesen keresztben a köldökömnél és majd szétszakadtam, ahogy feszített kétoldalt.Kép

Na jók legyetek, majd még benézek, most megpróbálok elszakadni, csak olyan nehéz.Kép
Pussza,
Timici
25+5
timici

Kamelia,
Ezeket talaltam eleg hasznosnak (angolul), de rengeteg anyag van a neten a 'forgatasrol'! Legjobban a viz alatti kezenallasos tetszett!!! Kép Kép Kép Csak beirtam, hogy 'breech baby' a google keresobe, es lehozott egy csomo jo oldalt!

[url=http://www.gentlebirth.org/archives/breechcl.html" TARGET="_top]http://www.gentlebirth.org/archives/breechcl.html[/url]

[url=http://www.wearsthebaby.com/askce/cebreech.html" TARGET="_top]http://www.wearsthebaby.com/askce/cebreech.html[/url]

[url=http://www.nurturingarms.com/breech_baby.html" TARGET="_top]http://www.nurturingarms.com/breech_baby.html[/url]

Zsuzsi
24+2
zsuzsi74

judoKép
amelyik hónapban töltöd a 91. napot, már arra a hónapra van kedvezményed (ill.+3000 Ft-od) Ha aug. 1. és 31.-e között volt a 31. napod, akkor már arra is kapod természetesen.

Bõrprobléma
nekem kisfiam lesz semmi gond a bõrömmel igaz nem is voltam sose patis, ellenben a sógornõm tele van neki kislánya lesz, de neki mindig is voltak gondjai.
Na most döntse el valaki ez alapján, hogy fia lesz-e vagy lányaKépKépKépKépKépKép

Mocorgás
Nekem még a kis Dani nem mocorog, bár néha érzek olyanokat mintha megemelkedne utána meg visszahúzodna a pocim belülrõl, de nem érzek olyanokat mint amiket leírtatok, hogy buborékok meg pillangók repdesnénekKép

lolla
18+2
lolla

judo
bocsi 91. lett volna a 31.Kép

lolla
lolla

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?