A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Vas Ildi! Szívesen! Én is jövő héttől kezdem a masszázst (sőt halmozom az élvezeteket és Apával maszíroztatom Kép ). Még málna levél teát nem sikerült beszereznem, de írtad, hogy az Árkádban lehetett kapni, no az úgy sincs messze.

Hihetetlen szép kis formás baba Szintike. Kép Tiszta anyja! Kép

Nancsika! Intim tornára járok, de én csak puncitornának nevezem... Kép Vagyis ez inkább tanfolyam, mert összesen 10 órás, én a 4x2,5 órásra fizettem be, ma volt az első. Nagyon élveztem a dolgot, remélem tényleg a hasznomra fog válni szülésnél. Iagzándiból az egyik barátosném ajánlotta, hogy neki nagyon sokat segített szülésnél, no és főleg utána, amikor más csak két nap múlva tudott ülni, ő már másnap meg sem érezte a gátját. Igaz ritka, hgy az első szülésnél nem kell gátat vágni, de én rém optimista vagyok és megpróbálom!!! Kép Amúgy tanítottak most más gátlazító technikát is,nem csak az olajos kenegetés van, szóval hátha így felkészülve mindenre, sikerülni fog. Kép Fő a bizalom!!! Kép
Amúgy itt lakunk (mi is májusban költöztünk be) a Gyarmat utca, Róna utca sarkától nem messze, a TV2 mellett. Szoktam is reggelente látni a sok-sok hírességet. Kép Már a szemem sem rebben... Kép

Annácska! Az biztos, hogy egy gyerek edzésben tartja a mamát! Kép Én még a torna után beszaladtam az Ikeába, itt az Örsön, és most értem haza, de úgy érzem magam,mint aki lefutotta a maratonit, alig bírtam hazakúszni. És sajnálom az időseket, mert ez végülis egy kis ízelítő abból milyen lehet nekik... amikor mennél, de nem bírsz és nekem nehéz megszokni eleve, hogy nem rohanó tempóban közlekedek és főleg, hogy nem vagyok a magam teste ura... Kép

Most egy kicsit neki is fekszem, mert fáj mindenem... aztán csodálkozom, hogy éjszaka nem tudok aludni???? Kép

Este még jövök, addig is szép délutánt mindenkinek!

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Nadine,
Még legalább a héten és a jövő héten, aztán amjd meglátjuk még, hogy hogyan alakul.
De már a 33 betöltött hét után talán illene otthon maradni.
Eygébként környezetvédelmi megbízott vagyok egy hulladékos cégnél és most van a jelentésdömping, amit nem tudok átadni az utódomnak, mert egész éves munkám van benne és eléggé nem értenéKép

Nekem Eszterke mindkét oldalamon egyszerre akart kijönni, ezért gondolom, hogy keresztben volt, mert a gerincének a vonala is eltünt a pocakom elejéről valahova hátra

Medike
31+2

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Nicika
Nagyon aranyos Szinti a képen!!Kép

Nadine
Nincs több kép róluk?
Vendég

<font color="aa00aa">NadineKép Nem kaptam sem a történetet, sem Mariannka igen vagy nem válaszát - de hát nyilván elfoglalt a babájával. gondolom, itt nyilvánosan fog rábólintani vagy küldeni valami linket..

MedikeKép
nekem most egy olyan munkám van, ami miatt rendszeresen kell a géphez ülni és telefonozni is, viszont közben ágyban kéne feküdnöm, ezért nem volt nehéz egy rossz mozdulatot ejtenem az egyik ilyen ágyból kikelésnél... Valamelyik alsó csigolyámnál volt a dolog, már szűnőben egyébként Bár holnap megyek a segészetre más ügyben, ezzel kapcsolatban túl sokat úgysem tudunk tenni, lévén tilos a röntgen.. úgyhogy tűrök</font>

indianyo

Alina Kép
Nincs mit Kép
A fájásoktól nem szabad félni, inkább gonodlj arra, hogy minden fájással közelebb kerülsz a fiadhoz Kép

Nadine Kép
Nagyon édes a kis Szintike Kép Milyen éber!
Köszi a képet Kép

Medike Kép
Lehet, hogy Eszterke csak nyújtozkodott egy utolsót, mert lassan már nem lesz helye Kép

Barika Kép
Néha én is vénasszonynak érzem magam Kép A délutáni alvás nálam is sláger Kép

Meg volt ma az uh. A kicsifiam végig mocorgott Kép Kicsit a frász jött rám mikor a dokinéni 93-as bdp-t mért, ami a 37. hétnek felelne meg, de gyorsan javította.
BDP: 85 mm, AC: 290 mm, FL: 66 mm, súlyát most nem mondták Kép
Viszont találtak egy kis vesetágulatot Kép Remélem nem komoly, de most utána néhez egy kicsit Kép
Amúgy a fejecskéje a dokim szerint lejjebb ment, ezt érzem is Kép A múltkori vizeletben találtak egy kis bacit, így arra kaptam gyógyit Kép Két hét múlva meg újra kontroll Kép

Annácska 33+0

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Hát igen, a babával vagyunk elfoglalva. Két szopi között tegnap este és ma is nagyon sírt, nem tudtuk megnyugtatni. Szopizott eleget, volt minden a pelusban is, és mégsem képes megnyugodni. Hiába simogattam a hasát, az sem volt jó neki.

Cory: a Te fiaid mitől, milyen kajától lettek hasfájósak?

A születéstörténetet olvassátok bátran, itt a fórumon mindenki, aki szeretné. Most küldöm azoknak, akik eddig kérték, remélem, hogy senki sem fog kimaradni.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Mariann Kép
Köszi, már alig várom Kép

Annácska 33+0

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Köszi, MariannKép
Engem se hagyj kiKépKép

Annácska, a vesetágulatot még mindig elnőheti, ugye?
A többi adathoz meg gartulálokKép

Barti, te aztán tényleg össze kötöd a kellemeset a hasznossal.Kép
Nekem már az gond, hogy mikor maszírozgassam, hogy ne lássanak a fiúcskák, pláne érdekes lenne, ha azt látnák, ahogy az apjuk masszírozzaKép
Majd csak találok rá alkalmas időt.
Maximum takarodó után a takaró alatt elmatatgatok magambanKépKépKépKép

Szintike még most is kis cukipofa picurkaKép

Ildi
vas

Medike,
hát a 33. héttől tényleg jó lenne már otthon lenni. Kép Onnantól még izgalmasabb a pihenés is és a készülődés is! Kép Én is úgy terveztem, hogy tovább húzom, de közbejött az a kis vérzés, így maradtam itthon a doki tanácsára. Nekem sem volt fizikailag megerőltető a munkám, de azt mondta inkább azt se.
Szóval lassan készölődj te is, tök jó már itthon! Kép

Alina,
sajnos a többi kép, amit én csináltam nem nagyon sikerült, mert nem akartam vakuval villogatni, és mivel nem voltak jók a fényviszonyok, elég sötétek lettek, szinte semmit nem látni. Azt az egyet próbáltam vakuval, sikerült is, de Szinti nagyon pislogott utána, így többet nem akartam. Viszont Nici párja korábban csinált többet, azokat láttam is, azt mondta elküldi nekem mailben és én majd onnan megpróbálom ide feltenni őket, mert ő nem akar nagyon próbálkozni, mert nem biztos, hogy sikerülne neki. Így most azt várom. Ez lehet, hogy ma jön meg, de lehet, hogy csak holnap. De ha megvan, ígérem küldöm! Kép

Indianyó,
közben megjött Marianntól a mail, de azért köszönöm! Én már elolvastam, gondolom te is most vagy ott.

Mariannka,
szóval nagyon meghatódtam, amikor olvastam a soraidat, oldalaidat. Nem baj, hogy hosszúra sikerült, nem volt benne semmi felesleges. Azt a rész is szívesen olvastam, amit konkrétan a kórházról írtál, és habár én nem ott szülök (még a környéken sem Kép), nagyon érdekes és jó volt olvasni, hogy milyen kedves és segytőkész emberek dolgoznak ott. Jó, hogy még ilyen is van ebben az országban. Szerencséd van, hogy ilyen körülmények között és személyzet társaságában/felügyelete mellett hozhattad világra a kisfiatokat! Kép
Még egyszer is gratulálok, és nagyon szép együtt töltött éveket kívánok a kis családnak! Kép

Annácska,
gratu az UH-hoz! Én is kb 33 hetesen megyek a következőre, kíváncsi vagyok az én babóm méreteire. Kép
Az a vesetágulat meg biztosan el fog múlni (vagy ahogy mondják: kinövi), pláne, ha csak olyan picuri, mint ahogy írtad! Kép Drukk-drukk! Kép

nadine81

Én is kérek Mariann szüléstörténetet a táblázatos címemre! Köszi! Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Én se kaptam még Mariannos szüléstörténetet!!!!

Köszi!!!!!!!

Kép
vas

VasKép mingyá megy a mél neked Mariannka kéréséreKép

indianyo

Mariann!
Én is kérek szépen születéstörténetet! (borsts@freemail.hu)

Nadine!
Köszönjük a híradást! Olyan szép pici tündér Szinti baba! Kép Kép Kép

Borcsa 38+5

Borcsa
KépKépKép
borsts

TROSE "kicsi" leánya megszületett! Neve Varga Hanna, 4220 grammal és 56 cm-rel látta meg ezt a világot!

indianyo

Vikó, nekem is küldenéd? Kösszencs.
Vendég

EsztiKép MegtörténtKép

indianyo

Nagy gratula Trosenak és Hanna babának! KépKépKépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Gratulálok Trose a kis Hannához, szép kis méretei vannak!!Kép Küldjél képet, várjuk!Kép

Nadine
Nekem van olyan képszerkesztőm ami teljesen kivilágosítja a képet, ha gondolod küld el nekem ami nagyon sötétre sikerült, és megpróbálom megcsinálni neked, és visszaküldöm!Kép
alina@altavizsla.hu

Nekem is küldjetek szüléstörténetet!!!

Holnap megyek 7.? 8.? Ctg-reKép, meg dokihoz is, szurkoljatok hogy egy kicsit mozduljon a méhszájam!!!Kép Légyszi!!

A. 39+5.
Vendég

Alina! Drukkok mennek KépKépKépKépKép
(Te iszol málnalevél teát?)
Egy másik szülős fórumon azt olvastam, hogy első babánál először elsimul és csak utána nyílik a méhszáj. Direkt előkerestem a Réka féle kiskönyvemet, de nem volt könyvelve a méhszájam - pedig emlékeim szerint Lucával+most együtt is kevesebbet vizsgáltak, mint akkor.
Mindenesetre a kisasszony pont a kiírás napján született, és nemigen volt különösebb előjele.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok kismamik, friss anyucikKép
Nem nagyon tudtam visszaolvasni még.
Köszönöm a jókívánságokat mindenkinek!
Nicika nagyon édes Szinti babaKép
Trose Gratula a nagy Hannácskához!Kép
MariannKép
Szívhez szóló a szüléstörténeted, megkönnyeztem!
Valamire lassan megtanít amit írtok s Mariann története is!
Én többször írtam csecsemős vagyok, s eddig úgy gondoltam megpróbáltam emberibb lenni mindíg.
De lassan rá kell jönnöm, innen a másik oldalról, talán ez a legjobb szándékom ellenére sem volt elég! Még több megértés, figyelem, alázat kell a friss mamákkal szemben!
Hajlamos voltam elsősorban a baba érdekét nézni, s ez néha ütközött a mama által szeretett volna dologgal.
Egy biztos más szemmel nézem már a dolgokat, s ha egyszer visszamegyek majd ezt hasznosítom is!
Rakok még fel egy mai pocifotót!
Sajna betegeskedünk még mindíg.
Pusszancs: Csema

Kép

KépKép
csema

<font color="aa00aa">AlinaKép küldtem neked MAriann-születéstörténetet és sok +++++++++++++ is megyKép

BorcsaKép EsztiKép SziszKép mi a helyzet nálatok? Most már nehéz lesz nekünk, későbbb következőőknek ugyanolyan türelmesen várni, ahogy ti ezt tudtátok koprábban...</font>

indianyo

gyorsan bekukkantok... és megint egy megszületett babáról olvasok...
trose-nak nagy-nagy gratuláció...

bocsi a kisbetűkért... egykezes üzemmódban vagyok...
Lettymama2

Borcsa: én ezt pont fordítva tudom. Hogy a többedszer szülőknél van először elsimulás...
Láttad, hogy már dobogós vagy? Kép

Trose-nak gratulálok! Kép

cory
Budapest

Mariann: teljesen meghatódtam a szüléstörténetedtől! Kép Nagyon-nagyon szépen írtál!

cory
Budapest

Sziasztok!

Trose-nak hatalmas gratula a babához! Most már szinte minden napra jut egy baba! Kép

Kajcsi:
Mi szombaton ettünk bablevest. A párom csinált vagy 10 litert, persze voltunk rá öten, de még van belőle.

Ma egyébként bevásárlókörúton voltam, szétjártam a lábam, de utána vízszintbe tettem magam és alukáltam egy kicsit.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Láttam! Ma beszéltem az egriekkel, ma adták postára a házassági anyakönyvi kivonatunkat - jó lenne egyben kivárni, amíg fölér Pestre.
De a hordozót és az overált már megkaptuk KépKépKép (Tényleg kaptam egy kéket, meg egy vékonyabb rózsaszínüt - overálhiány nincs?)

Hát, nem tudom hogy van ez a méhszájakkal..., az index otthonszülős topikjában Doula igy írta.
Az bizti, hogy Lucával nekem viszonylag hamar 2111 volt, és majd egy hónappot sétafikáltam így szülésig KépKép És még csak nem is vigyáztam magamra különösebben, mert nem néztem meg a kiskönyvben Kép
Most meg még simán 3000 volt a 37. héten.

Vikó: köszönöm kérdésed, jól vagyunk - igazából én még arra szurkolok, hogy min. péntek 9-ig ne történjék semmi. De akár a jövő hetet is bevállalom Kép.
(És tán elkerülte a figyelmet, én is én iskérekszépenszépen születéstörténetet!)

Luca már egy kis Veronikát is megrendelt, mert Farkas az ő kicsi babája lesz, és Verocska majd Rékáé KépKépKépKépKép.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok kismamik

Isten hozta a legújabb kis jövevényt! Kép

leadtam a munkát de hulla fáradt vagyok nem tudok visszaolvasni... Kép

Eszti
Tőled akartam kérdezni (és örömmel látom még egyben vagytok Kép ), hogy te megkérdezted a dokit, hogy mennyit kér szülésre? Fontos lenne a válaszod mert holnap megyünk utoljára a magán rendelésre... tényleg az nst-ken találkoztatok még vele? Vagy az, hogy néz ki? ...azt hiszem csak ennyi volt... írhatsz priviben is...
köszi

Mariannka szüléstörténetére én is kiváncsi lennék! Kép

szép estét! Kép
marcsiádámáronbaba

Kép
Kép
Kép
mamacka

Borcsa: nem tudom, mennyire mérvadó Zsoma születése ezügyben, de vele 2 ujjnyi voltam du 3-kor, és fél 7-kor is, de addigra megrövidült teljesen. Aztán 7.09-kor megszületett.

cory
Budapest

Hát akinek ennyit nézik a méhszáját... KépKépKép
Én eddig mindkétszer úgy jártam, hogy felvettek bő 3 ujjnyival, aztán a következő vizsgálat már akkor volt, amikor szóltam, hogy nyomnék. KépKép Úgyhogy passz, hogy közben milyen sorrendben nyíltam, rövidültem Kép
Eszerint viszont tényleg fordítva lehet...
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!
Tibi vagyok.

Anita puszil mindenkit.
Ma végre sikerült alapítványi szobába kerülni, így ma együtt alszik mama és pici fia:-) Kicsit izgul, de meg fogja oldani. Alig várom már, hogy reggel legyen és mehessek be én is.
Jó egészséget mindenkinek.
Kép
Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Tibi Kép
Örülök, hogy most már Boti baba Anitával van Kép Lehet, hogy most még izgul, de ennél nincs is jobb érzés mikor az ember mellett ott szuszok az az apró baba, akit oly sokáig a szíve alatt hordott Kép
Köszönjük a képeket Kép Nagyon aranyos a kisfiatok Kép
Anitát puszilom Kép

Annácska 33+0

annácska

<font color="aa00aa">BorcsaKép neked is ment mélKép

Lányok, akinek már volt terhesség utáni haskötője: a sebészeten kell felíratni? ma délelőtt megyek oda, akkor megkísérlem, de még van időm más szakrendelésnél kérni, ha mégse a sebészeten kell - úgyse lesz esélyem a száz nyugdíjassal megvívni, hogy engedejenk előre... vagy legalábbis erősen kétlemKép</font>

indianyo

Jó reggelt.

Vikó, köszi, megkaptam, de sajnos még nem volt időm elolvasni.

Trose-nak gratulálok a gyönyörű nagylányához! Kép

Csema, nagyon szép a pocid már neked is, alakulsz! Kép

Tegnap én is beszéltem Anitával, most már megnyugodott, de azt hiszem, ez a képen is látszik. Annyira harmonikus az a kép, ahol anya fiával van, hogy könnybe lábadt a szemem. Kép És mivel én már láttam az apukát, szerintem első körben az Anitára hasonlít. Kép

Mamacka: mi nem kérdeztük meg, hogy mennyit kér, szerintem (pedig apum is orvos, szülész), szerintünk ez nem így működik. Természetesen, a szülés után mindenképpen szeretnénk kifejezni azt, hogy 9 hónapig biztonságban éreztem magam, jó dokink volt, de szerintem annál megalázóbb nincs, mikor megkérdezik, hogy mennyiért vezet le egy szülést. És ahogy megismertem dokinkat, ő lenne a legnagyobb zavarban. Kép Tudom, tudom, hogy sok orvosnál ez nem így van, de én örülök, hogy miénknél ez ilyen.
Mivel én fogadtam szülésznőt, akit ajánlott, ezért a CTG-ket, kókusz tenyésztést már ő csinálja, ezt vele kell egyeztetni, de a párhuzamosan futó UH-ot (utolsót) és később a vizsgálatot a doki csinálja, szóval érdemes a kettőt egy időpontra egyeztetni.
Ez pl. nálunk ma úgy sikerült, hogy negyed hétkor CTG fent a szülőszobán, és valamikor 8-kor vizsgálat az alagsorban. Addig kolbászolunk a kórházban...... Kép
Ha van még bármi kérdésed, írj nyugodtan! Kép

Éjszaka megint alig aludtam, és fájdogáltam is, de még mindig rendszertelenül. Kíváncsi vagyok a mai vizsgálatokra.

Tegnap még Borival is tudtam picit beszélni, a lányok jól vannak, híznak szépen. Eszterke napközben nagyon szeret kézben lenni, sőt, szinte csak ott, ezzel párhuzamosan Bori nagyon fáradt, mert szinte egy perce sincs másra. És még ott van neki Luca is, akit így mellőznie kell, bár ő viszont elvan az ágyikóban, és aludni is szokott.
Összességében, marha fáradtak, de boldogok továbbra is! Kép

Puszi nektek

Eszti
38+6
Vendég

Jó reggelt!

Most ment el apa dolgozni, gondoltam benézek, aztán megyek vissza az ágyba.

Anita
Tündéri Botond, ahogy tartod a kezedbe, már én is akarom irigy vagyokKépKépKép

Szinti se semmi, ahogy mosolyog a kocsiból, milyen kis csöppnyi a drága.KépKép

Trose
Neked gratulálok szép nagy lánykátok lett.KépKépKépKép

Annácska
Ti méretbe úgy álltok, mint mi! Nálatok se lesz pici fiú!KépKép
Milyen gyógyszert kaptál a bacira?Kép Nem kaptál tőlem sms-t a hétvégén?

Vikó
Nálunk kórházba van egy gyógyászati segédeszköz bolt, és ott árulnak 2600 forintért haskötőt .De azt mondta a nő, ha megszültem nem rögtön 1 napon belül, mérjem le a hasam és küldjek le valakit ,mert méretre van mint a Tena bugyi. Legalább is ez a fajta. Láttam nekem tetszik.

Zsu
Hú Nem irigyelem a csíkjaidat,de legalább nem piros.Kép

Csema
Jó nagy már a pocid és jobbulást nektek!Kép

Mariann
Köszönöm a történetet nagyon megható volt.Kép
De képet is szeretnék Istvánról!Kép

És a többi babáról hogy nézegethessük őket!KépKép:

Cory
Nem is írtad mit nyertél!Kép Vagy én nem figyeltem?Kép

Borcsa,Alina,Eszti most már ti jöttök!KépKépKép

Nadine
Hogy kell bemásolni a rajzokat?

Babetta és Levi 37+3

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

<font color="0000ff">Sziasztok Lányok!

Nem voltam két napig, és máris újabb babák születtek!

Gratulálok Petri és Trose kisbabáihoz!!! Kép

Szintike és Boti nagyon-nagyon szépek!!!!!! Öröm rájuk nézni! Anitának szerintem, mégha most még izgul is, sokkal jobb lesz ebben a szobában, hisz végre mellette lehet a kisfia! Kép Kép

Kíváncsi vagyok, ma ki van soron! Kép

Én egy kicsit elkezdtem idegeskedni, még nem pakoltam össze, egy csomó dolgot el szeretnék még intézni, de úgy érzem, lassan kifutok az időből. Most például elkezdtem nagytakarítani!
Lehet, hogy "fészket rakok" ? Kép Kép Mindenesetre nem megy már úgy, mint néhány hete.

Mi tegnap voltunk 2. CTG-n, minden rendben volt. Szegény Máté meg is ijedt odafelé, hogy most kell ott maradnom a kórházban. De szerencsére nem! Pedig képzeljétek, nagyon sokan jöttek szülni! Mondták, hogy jön a meleg front...szombaton már állítólag 10fok lesz!
Egy lányt nagyon sajnáltam, bementek simán CTG-re, de már nem engedték haza. Annyira ijedt volt szegény. Mondjuk én is az lettem volna.

A kókuszom, vagyis a nem létezőm Kép negatív lett!

A szülészet egész másképp néz ki, mint 3 éve, mikor Máté született, jó, azóta nem jártam arra...Kép Nem tudom, lányok, de én elkezdtem szorongani. Rendesen félek a szüléstől. Kép Meg attól, hogy bent leszek napokig, a nagyobbik meg itthon hiányol..nagyon megvisel, sokat gondolok erre.

BabettaKép
ha ezekre az ugráló kis izékre gondolsz, én úgy szoktam, hogy adott oldalról lementem a nekem éppen tetszőt a "KÉPEK" közé, onnan pedig a "MELLÉKLET FELTÖLTÉSÉVEL" csatolom. Ha nem ezt kérdezted, bocsi az okoskodásért Kép, meg lehet, hogy így nem szakszerű, de nekem így mindig megjelenik a kép. Kép

Nekem ami még nagyon furcsa, hogy a szülésig már nem leszek megvizsgálva. Egyáltalán nem, és már két hete nem voltam. Pedig szerintem fontos lenne, hogy nyílik, vagy nem... szerintetek?

Most megyek, elvileg takarítani keltem fel Kép

Mindenki vigyázzon Magára!

Szandra 37+1 Kép Kép</font>

Kép

KépKép
KépKép
foria

Jó reggelt!

Trose! Nagy-nagy gratula Hannához! Szép nagy baba nőtt benned! Kép

Tibi!
Köszönjük az üzi átadást és a képeket! Gyönyörű a fiatok! Kép Mikor mehettek haza?

Anna!
Hannának is van egy pici vesetágulata, de azt mondat a doki, hogy mivel működik a aveséje, ezért nem törődünk vele. Ez előfordul. Ehhez hozzá kell teni, hogy az én dokim az über alapos és inkább 6x megvizsgál, mint 1x sem. Tehát, ha baj lenne a tágulat, tuti nem engedett volna csak úgy el. Kép Biztos nálatok is ez a helyzet. Kép

Vikó! Gondolok ma rád sokat!!! Please csörgess majd meg, ha visszajöttél, hogy msn-en megkérdezzem hogy van és elmeséld, hogy mi volt!!!!!!

Mariann!
Nagyon szépen köszönöm! Kép

Körkérdés: Azon filóztam, hogy meddig menjek még a magántanítványokhoz. Mivel Ádám jár a kocsival (hála a Budaörsi munkahelynek Kép), nekem marad a BKV. Gyálról kb 1,5 órát utazom, hogy odaérjek a 2 gyerekhez(egyikhez kedden, meásokhoz szerdán szoktam menni). Nem olyan kimerítő és haza is jól bírom általában. És akkor itt felmerűltek hasonló kérdések, mint a Tescoban ment el a magazatvíz esete... Ti meddig mászkálnátok/mászkáltok maj BKVval?

Köszi a válaszokat!

Eszter
31+2

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Tibi: nagyon örülök, hogy már együtt lehetnek Anitáék Kép A képek meg nagyon szépek Kép

Babetta: Kép

Foria: tudják a nagyobbak, hogy mi történik... Mikor Balu 2 éves volt, akkor született Zsoma. 13 napot voltam távol, előtte sosem volt mással Balu. De nagyon tudta, hogy most nagyon fontos dolog van készülőben. Utána minden nap bejött hozzám, és így kerek volt a világ. Jó utána ki kellett engesztelnem.

cory 35+5

cory
Budapest

Eszter: én utolsó pillanatig bkv-zni fogok. Ha úgy indul a szülésem, ahogy érzem, akkor szülni is busszal fogok menni (Baluval így is volt).

cory
Budapest

Eszter
Én a 31. hetemig jártam magántanítványokhoz, azóta csak olyat vállalok, aki házhoz jön, de őket is csak jövő hétig. Most már csak oda megyek BKV-val, ahova nagyon muszáj (pl. doki)

Scullyx
37+1

KépKép
KépKép
scullyx

<font color="0000ff">Vok Eszter!Kép

Hát én bizony ha nem lenne nagyon-nagyon muszáj, akkor a helyedben már nem utazgatnék ennyit. Szerintem nem az a gond, ha valaki nagy terhesen megy napi rendszerességgel néhány megállót pl. busszal, hanem ez a másfél óra oda-vissza zötykölődés...szóval, ha nem muszáj, szerintem nem a legjobb.

CoryKép, és az apukájával volt 13 napot a kisfiad, amíg kórházban voltál?
Nálatok volt ilyen, hogy "ezt az ajándékot a kistestvéred küldi neked" ? Nekem sokan ezt tanácsolták. Kép Én abban bízok, hogy sikerül az alapítványi szoba, és akkor gyakorlatilag annyit lesznek nálam, amennyit akarnak, hisz akkor nem zavarnánk más anyukákat.

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

Szandra: igen, apukájával volt itthon kettesben. Minden délelőtt bejöttek hozzám. Az igazi az lett volna, ha a kicsit is láthatja, de a PIC miatt ez nem volt megoldható.
Nálunk volt ilyen ajdándék. Mai napig emlegeti, hogy a Zsoma hozta neki (Zsoma lassan 2,5 éves).

cory
Budapest

<font color="0000ff">Scullyx Kép

Ha jól látom, mi napra pontosan egy idősek vagyunk!(37+1) Kép

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

<font color="0000ff"> CoryKép

Köszi,akkor szerintem ezt az ajándék-dolgot mi is bevetjük! Kép

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

<font color="aa00aa">SzandraKép
Ugyan nekem nem volt még saját gyerekem, de mint Waldorf-tanár és Vekerdy-tanítvány szeretnék a "Kistestvéred hozott neked ajándékot" témakörhöz hozzászólni.
Az ajándék mindig jó egy gyereknek, örül neki persze, de ezzel a speciális dologgal két probléma is van: a legfontosabb a hazugság. Az alapszabály az, hogy a gyereknek mindig igazat mondunk. Az életkorának és egyéni fejlettségének megfelelőlen, de mindig csakis az igazat.
A másik pedig a kicselezés. A gyerek ugyan örülni fog az ajándéknak, de azért - bár nem fogja tudni megfogalmazni ezt - valahol belül érzi majd, hogy ez csak valami pótszer, és igazából az ő kegyeit akarjátok megvásárolni...
Én inkább ebből a nézőpontból azt ajánlanám, hogy az ajándékot másként adjátok neki: ha istenhívők vagytok, akkor a gyerek úgyis tudni fogja, hogy a kisbaba Isten ajándéka az egész családnak, ha pedig nem hívő a család, akkor is ajándéknak tekinti a babát, aminek mindenki röül. Mindkét esetben a születése alkalmából kap a kisbaba is valami játékot, és a nagyobb testvérek is - a szülőktől, és ott, az összes gyrek előtt kapnáé meg mindenki az ájéndékát- kisbaba mondjuk egy csörgőt vagy valami apróságot, amit már úgyis megvettünk neki, csak nem raktuk bele a kiságyába.</font>

indianyo

Ikerbabák most a spektrumonKép

indianyo

Én is vettem már ajándékot mindkét gyermekemnek a Pici Dalma nevében, amit majd hazajövetelkor ad oda. Pedig már ők nagyok (7.5 és 10 évesek), de ez nem kor függő.

Rita
35+2

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Viko: és akkor mi a helyzet a Mikulással pl?

cory
Budapest

Sziasztok!

Már vagy 2 hete, hogy utoljára kukkantottam be. Kép
Sajnos, mint ahogy Eszti már megírta nektek, nagyon kevés a szabad percem, és iszonyatosan lefáradtam. Még szerencse, hogy András továbbra is itthon van és csak napi 2 órát dolgozik.

Ha lesz rá időm folytataom a helyzetjelentést, csak előtte szeretném köszönteni a kis jövevényeket és friss anyukákat:
Lettymama-Valentin
Mariannka-Istvánka
Tünde-Bettina
Angi-Lídia
Anita-Botond
Nicika-Szintia
Petri-Tímea
Trose-Hanna
nagyon sok boldogságot kívánok neketek, legyen sok tejetek, sokáig szopizzanak a picurok és mielőbb találkozzunk! Kép

Ja és az Ikresek fórumon olvastam, hogy január 21-én megszülettek Márkus Eri babái is: Péret 3200g, Eszter 2600 g.

Úgy hallom, hogy valamelyik kis bestia sírdogál, megpróbálok még ma jönni és rakok fel friss képeket is.

Bori

Bori

Kép
borkadorka

<font color="aa00aa">CoryKép erről beszéltünk a talin, emlékszem. Nos, a mikulást(szándékosan írtam kisbetűvel, mert ez egy jelenség, és nem az "illető" neve) is két nézőpontból lehet megvizsgálni: keresztény hívők vagy egyéb hívők, esetleg nem hívőkről van szó. Mert a kersztényeknél - a tudatos, gyakorló keresztényekről beszélek, akik Szent Miklóst ünjneplik és nem a télapót - elmesélik a történetet, mintegy eljátsszák azt, ahogy Miklós püspök megmentette a titokban az ajtóba rakott pénzadományával a család becsületét- és így mintegy arra emlékezve újra és újra ajándékoz. Ez hasonlít a zsidó pészach ünnepre, ahol elmesélik-eljátsszák az Egyiptomi megszabadulást. Ez egy rítus, amit a gyerekek megtanulnak és alakalmaznak.
A nem hívőknél is ez lenne a helyes (már ha itt szavad egyáltalán helyes és nem helyes dologról beszélni), vagyis, hogy azért vannak az ajándékok, mert erre az alkalomra (egy jó ember: Miklós püspök ajádékára emlékezve, vagy a kis Jézus születése alkalmából) emlékezve az emberek szívesen megajándékozzák egymást. Ezt szerintem ugyanúgy meg lehet élni és értetni minden családban. A lényeg a hitelesség.
És még egyszer hangsúlyozom: ezt én pedagógigai szempontból írtam le, mert az a szakmám</font>

indianyo

Bocs, azt hiszem, kicsit elszaladt a kezem, és már megint itt filozofáltam hangosan valamiről, ami nem ennek a fórumnak a témája. Szóval nem is akarnék itt vitát gerjeszteni, tudom, hogy az általános vélemény nem ez az ünneplésről és ajádákozásról, és tényleg nem akartam osztani az észt. Visszavonulót fújtamKép

indianyo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?