A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

BibiKép
Hatalmas gratula. Éljenek a mocorgókKép
Szerintem egyre gyakrabban és egyre jobban fogod érezni. Én kaparászást nem éreztem előtte, rögtön a rúgással kezdett. Most sem érzem, hogy kaparászna, inkább azt tudom, hogy hol van a hasamban, és érezhető, ahogy helyet változtat. Ha a kezemet a hasamon hagyom, akkor érzem az apró kis mozdulatait, de csak a kezemmel, nem a hasfalammal.

Minden alkalommal nagyon örülök, amikor érzem őt. De szombaton már untam egy kicsit a helyzetet, mert este tíztől reggel tízig egyfolytában rugdosott, ide-oda pakolászta magát a hasamban. Én meg 10-15 perceket aludtam. Reggelre már szó szerint zsibbadt a hasam. Olyan kis energiacsomaggá vált a hétvégén, hogy azt leírni nem lehet. Amikor vasárnap 10-kor abbahagyta azt hittem lesz egy kis nyugim, de a kölök délben újra rázendített, és bár kisebb intenzitással ,de egész nap bírta.
Teljem mértékben alátámasztom Csengo által leírtaka, miszerint 22-28 hétig nagyon aktívak a babák.
Most is egyfolytában rugdos. Csak azt sajnálom, hogy melóhelyen vagyok, és nem tudom egész nap simizni, vagy játszani veleKép

Tegnap végre vettem 6 db szobanövényt, mert a télen egy csomó elpusztult. Így most célirányosan igyekeztem olyan növénykéket választani, amelyek a kevés fényt jól tűrik. Este 10-ig tartott, mire a meglévőket, és az újonnan vetteket mind átültettem. Igen ám, de pont tegnap este szakadt le a redőny felhúzó-leeresztő zsinórja. Lehet, hogy vaksötétre specializálódott növényeket kellett volna vennemKépKép
Szerintetek mennyibe kerül egy ilyen redőny javíttatás?

Kellemes napot mindenkinek!

Csirkesz
(22+2)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Kriszti!

Remélem az ijedtség tényleg nagyobb volt a bajnál. Sőt bízom benne, hogy a lánykád és a kutyusok barátsága továbbra is tartani fog. Vissza kell mennetek kontrollra? Tetanuszt adnak ilyenkor, vagy nem kell?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok csajok Kép

Bibi Kép Gratula a mocorgáshoz, most már biztos egyre határozottabban fogod érezni.
Kriszti Kép
Pici lánynak jobbulást.

Igen, 22-28 hét között nagyon aktívak, legalábbis az enyém, nagyon. Tanúsíthatom Kép
Szinte folymatosan ficánkol és mostanában az sem zavarja, ha más teszi oda a kezét. Sőt! Apukája ahányszor megpuszilgatja, mindig szájba lesz rúgva/ütve Kép Kép

Szép napot és hetet mindenkinek Kép

Ui: Kutyusunk is kismama Kép, június közepén jönnek a kis németjuhász kölykök. Ha kell valakinek szóljon! Majd teszek fel képeket.
Képzelhetitek szegény férjem 2 kismamával összezárva Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit: de szívesen beneveznék egy ilyen kutyusraKép
Csak a fent említett lakótelep miatt nem lehetKép
Aranyos lehet a pocaklakó, amikor apát szájba rúgjaKépKép

Csirkesz: én is most akarok majd beújítani új növényeket, nálunk sem bírják sokáig, sajnos nagyon száraz a levegő, még spricceléssel sem megy nekik a kiképzés.

Lau
lau

Szia, Kriszti! Sajnos az ilyen és hasonló "balesetek" elkerülhetetlenek, főleg, ha a gyerkőc izgő-mozgó.

A kicsi is nagyon beindult hétvégén, biztos ő is érzi a lakodalom előtti izgalmakat (jövő szombaton lesz). Ma kicsit ugyan "csendben" van, de majd biztos beindul. Holnap megyek a dokihoz és rákérdezek, biztos elöl van-e a lepény, és hogy ettől lehet-e, hogy nem érzek olyan nagy rúgásokat. Jövő héten pedig 3d-re megyek. Már nagyon várom!!!
Vendég

Bibi, most jönnek majd a szép idők, legalábbis nekem nagyon jó érzés, hogy folyamatosan jelez.

Ma megyek hordókendőt venni a sógornőmnek. Szerintetek van nagy különbség a Kismamából rendelhető és a Minimanós között? Én eddig az árában láttam, de tapasztalatom persze nincs.

Köszi, szép hetet mindenkinek! Úgy mennék már nyaralni, vízben úszkálni, stb...

zsófi (csütörtöktől 25. hét Kép, holnap terheléses vércukor Kép )
papzso

Ti kívánósak vagytok?
Én majd megőrülök a körtéért! Rengeteget meg tudok enni belőle Kép(Persze lehet, hogy tavaly is sokat ettem, csak akkor nem tűnt fel Kép ) Még az ananászt imádom nagyon!!!

zsófi
papzso

Sziasztok!

Pénteken vettünk a férjemmel övterelőt. Igaz, hogy nem a Beszti által ajánlottat (az éppen nem volt), hanem egy "Mom To Be" névre hallgató variációt. Ez 7000 Ft volt. Nekem nem szorította a combomat, igaz minidg egy kicsit terpeszben utazomKép Szoknyához nem lesz jó, de nacival nekem nagyon bejött, kényelmes, és még a baba is jól utazott. De biztosan hapsi tervezte, mert minden része hátizsákszerű (masszív, ám puha, de mégis műanyag) anyagból van, nyáron garantált a "magam-alá-izzadok" szitu. Varrok rá egy frottír huzatot, és akkor tökéletes lesz.
Kerestem a MegaToys-ban bikinit is, de alig volt pár darab, és abból sem volt méret. Korábban valamelyikőtök írta, hogy milyen jó kismama fehérnemű + fürdőruha boltban volt, a kiszolgálók is aranyosak voltak, választék is volt bőven. Nem emlékszik valaki, hogy melyik boltról volt szó? Ellátogatnék oda cicifix és bikini beszerző körútraKépKép

A segítséget előre is köszi:

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz,
Anita fehérnemű - Kékgolyó utca, a házszámot nem tom, valahol az Istenhegyi út felé eső harmadában. Ott vannak fehérneműk is, meg fürdőruhák is.
babs

Kismama fehérnemû szaküzlet
Budapest XII., Kékgolyó u. 22.
T.: 487-1030, 487-1036
Nyitva tartás:
Hétfõ, kedd, szerda: 9:00 - 17:00, Csütörtök: 9:00 - 18:00, Péntek: 9:00 - 16:00

Edit
Kép

Kép
reditke

Szobanövényekkel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Egy ismerősöm - akinek azért a véleményében nem nagyon bízom - azt mondta, hogy az az első pár hétben a szobanövényeket ki kell vinni abból a szobából, ahol a csecsemők vannak. Hallottatok Ti ilyenről vagy ez is csak olyan "okoskodás" és "jótanács", ami egyik fülön be a másikon ki? Mert nem is tudom, hová tennénk a sok virágunkat, még átmenetileg is.

Csirkesz, én is gyilkosa vagyok a redőnyöknek, mind az én kezemben romlik el.Kép Már hozzá sem merek nyúlni. Az elszakadt kötelűt még nem javíttattuk meg, így árat írni nem tudok.
eszter28

Sziasztok!

En voltam a Kekgolyo utcaban. Van valasztek is. Csak a bikini 14 000 Ft-tol kezdodott. Kép
Igy en nem is vettem.
szerencsere jartam Hevizen es ott kaptam 7000-ert nagyon jo bikinit, igaz nem konkretan terhes bikine, de pont olyan mint mashol a terhes. Kép
Nekem nagyon tetszik.

Magi
Vendég

Sziasztok!
Nekem szinte mindig akkor mocorog a babucim, ha ülök, biztos ilyenkor kevesebb helye van és csinálja magának a helyet!

Hordozókendő: a barátnőm taváj rendelt a kismama újságból, de soha nem hordta! Egyszerűen képtelen volt helyesen magára rakni, rengeteget röhögtünk! Az apuka is próbálkozott vele, de csak mégnagyobb nevetés lett a vége! Biztos csak ők voltak ügyetlenek és másnak bevált, nem tudom!

Az Anita fehérnemű üzletet én is egyszer megnéztem az interneten és nagyon aranyos kismama fürdőrucik vannak ott! A Kékgolyó utcában van!

Üdv mindenkinek, Györesz

Kép
Kép
györesz

Edit, BabsKép
Köszi a címet. Ez valahol a délinél van? Nem működik a www.terkepbank.hu, és csak rémlik, hogy arra van.

EszterKép
Én csak a virágokat nyírom kiKép (meg minden mást a lakásban - amolyan kétbalkezes Cilike módjára), de a redőnyt kivételesen nem én purcantottam ki. Ezért a férjem persze rögtön felajánlotta, hogy megjavítja - csak szerintem nem fog neki menni. De egy próbálkozást megér - mielőtt végleg tönkre tesszükKép

Vettem fél kiló epret. Hmmmm... Olyan finom édes. Ennek már igazi íze van, és az illata is magáért beszél. Olyan, mintha otthon az anyuéknál állnék kint a kertben az eperbokork felett, és önfeledten szedném a mosolygós, szép piros eperszemeket. Szerintem már az ára sem vészes (annyira).
Azzal vígasztalom magam, hogy ez a gyümölcsös bűnbe esés jót tesz a babánakKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Magika: egy fürdőruha - ráadásul bikini - 14000 Ft? Mennyibe kerülhet az egyrészes?Kép

Györesz: Azokat én is láttam a neten, kiírtam a kódszámukat, és felhívtam az üzletet, hogy árat kérdezzek. 4-ből 4 fürdőruhát már nem lehetett kapni, teljesen más az ajánlatuk, mint ami a neten található. Azt sem tudták megmondani, hogy mikor frissítették utoljára, azt tanácsolta a hölgy, hogy be kell menni személyesen, érdemes megnézni az új modelleket is.
De nekem ez nagyon drágaKép
Lehet, hogy bemegyek megnézni, de így nem biztos, hogy venni is fogok.
9-10 ezer körül mondták az árakat, bár ez még márciusban volt.

Hordozókendő: állítólag van hozzá használati utasítás, de még én sem láttam közelrőlKép
lau

Eszter!

Elfelejtettem a virágos kérdésedetKép
Én nem hallottam semmi hasonló hírt gyakorló anyukáktól. Józan paraszti ésszel sem tudok indokokat találni, hacsak nem a születés idején virágzó növényekről volt szó, mint lehetséges allergén forrásokról...
Azt nem gondolom, hogy a pár hetes fene-gyerek kiugrana az ágyikójából virág leveleket majszolniKépKép - csak mert azok olyan szép zöldek.

Szóval nincs tippem a virágeltávolítással kapcsolatban.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Eszter: ezt én sem hallottam még, szerintem ez is túllihegése a dolgoknak. Ha nagyobb a gyerek, akkor már fontosabb, hogy milyen növény van a szobában, nehogy esetleg megkóstolhassa a kicsi.

Lau
lau

Sziasztok!
Ti mit tudtok erről a Wassermann terheléses vércukorvizsgálatról?
Még csak az 5. hétben voltam, mikor a háziorvos akart küldeni.Nem mentem.
A Nőgyógyászom azt mondta, még korai.
Erre a Védőnő a 9. héten előhozta, hogy annak az eredményei még hiányoznak...
Mondtam a dokinak, erre ő:igen, tényleg kell, a 16. hétig.
Én meg mindenkitől azt hallom, hogy csak a 24-26. héten kellett eddig.
Most akkor hogy van? Változott valami?
Aki tud valamit, légyszi írja meg!
Köszi:
Babóca
babóca

Csirkesz,
igen, a Déli fölött van (a metróhoz képest az Alkotás út másik oldalán, az Alkotással párhuzamos). Bár én már jó rég vettem az enyémet (kb. 6-8 hete), akkor még tényleg 10ezer körüliek voltak az árak. Az enyém is annyi volt, de 3 részes bikini, vagyis van egy nem-pocakos alsója is és a melltartója szoptatós. Szóval jövő nyárra öszkomfortosak vagyunk még a tengerparton is. Kép
Amennyire emlékszem, az egyrészesek is ilyen árban voltak, csak azokat nem nagyon néztem, mert abban olyan bálna lesz az ember lányából még kis pocakkal is, hát még később... Ennyire megemelték volna az árakat azóta??

Lau,
hordozókendő "használati utasítás" (csomókötési variációk): http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/hasznos.htm
Bár gyakorlati tapasztalatom nincs, még nem próbáltam, de elég jól néz ki a leírás. Majd kiderül pár hónap múlva, hogy mennyire jó. Kép
babs

Babóca!

Nem vagyok doki, de szerintem a Wassermann és a terheléses vércukor két külön dolog.
A Wassermann vizsgálattal a szifiliszt szűrik, a terheléses vércukor vizsgálat meg egyértelműen a cukor-feldolgozásának vizsgálatát szolgálja.
A Wassermannt nekem az első vérvétel alkalmával megcsinálták, csak a leleten láttam, hogy negatív, erre kérdeztem rá, mert nem is sejtettem, hogy mit néztek.
Szóval szerintem egyeztess a dokival, meg a védőnővel, hogy ők a két vizsgálatot egyidejűleg akarják nálad megcsináltatni, vagy miért emlegetik a kettőt együtt.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

HalihóKép

Nem voltam egy hétig, jó sokat írtatokKép Remélem mindenki jól vanKép
Ma megyek genetikai uh-ra, remélem kiderül ki lakik a pocakban. Nálunk csak a lánynév biztos, az Blanka.
Fürdőrucit én is néztem, de nem kaptam még, egyelőre csak egy standkendőt vettem, még jók a bikinijeim is.

Babóca
Szerintem ez két különböző vizsgálat. Nekem a Wassermann kb 10 hetesen volt, sima vérvétel formájában, a terhelésesre pedig most utalt be a dokim, kb 23 hetesen fogok menni rá. Ez a cukros lötyis, vagy zsemle-tejes vérvételKép

Virágok
ezt még én sem hallottam, a fiam szobájában mondjuk nincs szobanövény, de a többi heyliségből mi nem vittük ki amikor született. Később viszont tényleg résen kell lenni, pont most volt a tv-ben, hogy mennyi kicsi kerül korházba mérgezéssel, mert megkóstol ezt-azt.

Enyém babó is sokat icereg-ficereg, ő is ált rögtön evés utánKép
Én azt nem tudom, mennyit szabad simizni. Gergőnél még ilyenekkel is rémisztgettek, hogy nem jó a túl sok hassimi. Ki érti ezt?

na pusz, drukkoljatok az uh miatt
Judy (20+0)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Köszi, BabsKép Megnéztem, és nagyon is használható!Kép

Csirkesz: igen, én is így tudom, sőt, én is rákérdeztem a Wassermannra.
Első vérvizsgálatnál szűrik a 8-9. hét körül.
lau

Sziasztok!

Babóca!
Lehet, hogy én rosszul tudom, de szerintem 16 hetesen vizsgálják a cukrot! Nekem épp ma volt vérvétel, ma vagyok 16 hetes. Reggeliznem kellett 2 dl tejet + 1 zsömlét. A reggelihez képest 1 óra múlva (szóltam, mikor beadtam a beutalót, hogy fél 7-kor ettem!) vették le a vért. Ha itt valami nem stimmel, akkor jön az éhgyomor, majd 1-2 óra mulva a cukrosszirup variációs vérvétel. Legalábbis felénk igy müködik.

Kriszti!
Remélem Àgota gyorsan túl teszi magát ezen a baleseten. Az én kislányomat (még 6 éves korában) is megharapta a saját kutyánk, pont az arcát, a szeme alatt és a szája szélén voltak a fognyomok! Gondolhatod hogy megijedtünk! Szerencsére a sebészeten egy gondos doki nagyon szépen rendbe tette (kb. 2 hét alatt) a sebet, amit ugye nem lehetett varrni! Ma már (12 éves) szinte semmi nyoma sincs, és hál´ Istennek a szemének sem lett baja!! A kutyákat meg továbbra is szereti!

Linato!
Ha lesz idöd, engem is beirhatsz a kis tablicskuba. November 9-re vagyok kiírva, valószínüleg Szegeden fogok szülni a klinikán és a nevek: Mariann / Ròbert.
Elöre is köszi!

Sziasztok
Marica (16)
marica69

Judy!
Azt én is hallottam, hogy nem feltétlen jó mindig simogatni a pocakot! Nekem a védőnőm mondta, hogy ugyanúgy ahogy a meleg fürdő, úgy a meleg kéz sem feltétlen jó a pocaknak! Bár én még olyat nem hallottam, hogy ez gondot okozott volna, meg hát ki bírja megállni, hogy ne simogassa meg a hasát amikor ott mocorog a kisbabája!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Lau!

en kb. 2 hete voltam. Az egyreszesek 11-12 korul vannak, a ketreszesek meg 14 korul. Ami meg olyan, hogy fel is vennem, az meg 16 000Ft.
Ugyan azt lehet kapni a Brendonba a Vaci uton. Kép
Orult dragan ott is.
Igy en ugy voltam vele, hogy veszek majd 2 szammal nagyonbbat, aminek nagy a nadragja. Igy is tettem. Nagyis bugyival vettem egy szammal nagyobbat. Jol nyulik es a koldokomig feler, de mar a koldokomet nem takarja el. Nekem nagyon tetszik es a papa is szexinek talalja.
en jovo heten kimegyek a kinai piacra viszem magammal, mert ott is lehetett elozo nyaron ilyeneket kapni 2-3 ezer Ft-ert. En megveszem azt. Tok ugyan olyan mint a 16 ezres. az anyaga is meg a szabasa is. Kép
Ha tudtok addig varni, akkor majd megirom, hogy volt e vagy sem. Kép
Vendég

Nekem meg nem is volt cukorvizsgalatom. De most kene mennem, kaptam papirt is hozza. 22-23. hetben vagyok. Kép
El lennek kesve?
Egyszer volt laborom, a 12. het korul, majd AFP, most ellenanyagszures, es a jovo heten meg terheleses cukor.
Vendég

Sziasztok!

Lau!
Én is sokat gondolkoztam kismama fürdőrucin, de a végén lemondtam róla, mert arra a 2-3 alkalomra nem akarok 10-16 e-t kiadni. Egyelőre a bikinim (szerencsére spagetti pánt kötős) mellé vettem egy strandkendőt, így remélem majd jól érzem magam benne.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Magika!

Szerintem ne aggódj, lemaradva nem vagy, csak úgy látom szép ütemesen végeznek el nálad minden vizsgálatot. A lényeg, hogy menet közben mindent szűrjenek, és nézzenek.

JudyKép
Megy a drukk a mai uh-hoz. Írd majd meg az eredményt! Kíváncsi vagyok, hogy Gergőnek kishúga, vagy kisöccse lesz. Most hétvégén indultok a tervezett nyaralásra?

A pocaksimiről nem hallottam, hogy nem lenne szabad. Én imádom simizni, és nem mondanék le erről semmi pénzért. Nekem sem a védőnő, sem a doki nem mondta, hogy mérsékeljem, vagy hanyagoljam.

Ma már háromszor sikerült leennem magam, pedig még nincs is vége a napnak. Olyan vagyok, mint egy kismalac. Lehet, hogy már most be kellene szereznem a gyerkőc előkéit, és használni addig, amíg neki nagyobb szüksége nem lesz rá??KépKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

A hassimi azert nem ajanlott, mert mehosszehuzodasokat valt ki. De azert ez inkabb arra vonatkozik, aki folyamatosan, tobb percig simizi a hasat egyfolytaban szvszKép Szal azert neha meg lehet am simogatni azt a pocakotKép

A terheleses cukrot alt a 24-26. het kozott vegzik, de azert sok helyen hamarabb is csinalnak. Azert erdemes a 25. het korul ujra megnezetni, van olyan ismerosom, akinek a 16. heten ok volt a cukra, a 25-en meg mar nem.

En furdorucit egybereszest vettem (sajna a sulyom nem birna el egy bikinitKép), de nem kismamat, 2 szammal nagyobb mint kene, mivel az ekkora noknek mar alt hasuk is van, igy jol nyulik az anyag a hason, belefer a pocakomKép

orsoly
orsoly

GyöreszKép
Sajna az indokra már nem emlékszem, hogy miért nem jó a sok simiKép Gondolom akinek később sokat keményedik a pocakja, annak lehet, hogy nem tesz jót a további inger. De azt csak észrevesszükKép Lassan minden élvezetről letiltják a kismamákatKépKép

Csirkesz
Igen, péntek éjjel indulunk. Remélem jó idő lesz, már nagyon várom a tengertKép Csak az úttól tartok, hogy Gergő hogy fogja viselni.
UH-ról majd írokKép LeevésKépKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Szerintem ne görcsöljetek annyit ezen a vércukor vizsgálaton, mert amennyi védőnő és doki, annyi szokás. Nekem speckó a 17. héten csinálták a zsemle+ tej variációt, aztán a 26.!! héten csinálják majd a terheléses cukorszirupos verziót. Engem nem zavar, hogy mit mikor, mert szerintem ezeknek nincs nagy jelentőségük. A lényeg, hogy a babát rendszeresen ellenőrízzék, hogy vele minden rendben. Dokim azt mondta, hogy a fele vizsgálat a terhesség alatt teljesen felesleges, mert elavult. Ilyen pl. a tej+zsemle vércukor.

Puszi
Kata
22+3
katta

OrsolyKép
Köszi az infót. Túl sok idő nem jut a simire a bátyus mellett, max este megsimizem, hogy ne érezze magát totál elhanyagolvaKépKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Magika: egyáltalán nem lesz késő a jövő hét és nagyon megköszönném!Kép Olyan sokszor én sem használnám, hogy ennyit kiadjak érte.
Inkább manócskának vennénk belőle majd valamitKép

Moszmota: strandkendőt szerintem én is fel fogok venniKép

Annyi mindent kitalálnak, hogy az hihetetlenKép No pocaksimi?? Ahogy megmozdul a töpörtyünk, rögtön a hasamra teszem a kezem, és figyelem a mozgásokatKép Kínzás lenne, ha nem lehetneKépKép

Lau 21+6
lau

A gépem ma nem nagyon akar dolgozni, állandóan kifagy...

Vércukor vizsgálatról én úgy tudom, hogy a 24. hét környékén mindenképp kell, de lehet hamarabb is. Gondolom, ha a doki aggódós, akkor elküld hamarabb, tuti, ami biztos!
Én tartottam attól, hogy kénytelen leszek gyakran járni (98 kg vagyok most...)a túlsúly miatt, mert az nagyobb kockázatot jelent, de a doki arra hivatkozással, hogy eddig minden ok volt, csak most küldött el. Végülis a magas vérnyomásra is készültem, de inkább alacsonyabb lett, mint régebb.

A szegedi klinika módszerét irigylem, a SOTE II-n nincs nagy választási lehetőség: éhgyomor-vérvétel-cukros víz-2 óra pihi-vérvétel. De olvastam már olyat is, hogy van ahol megnézik, hogy mennyi a vércukrod (ujjbegy szúrás-csepp vér), és ha az éhgyomri 6 v. magasabb, csak akkor csinálnak terhelésest. Ez tetszene a legjobban Kép

Hiszti abbahagyva Kép

Én kismama fürdőruciról lemondtam, nagyobb méretet fogok venni, és kész, mivel a tavalyi bikinim felső része nem jó sajna, az alsóban még el lennék. Én szeretném, ha a pocak kint lenne, rettenetesen büszke vagyok rá, hogy végre dudorodik Kép Aztán majd kiderül Kép Kispapa szerint nudizni kell menni, az a a legolcsóbb Kép

A gyerekek miatt ne aggódjatok. Nekem, amikor kicsi voltam, egy macska végigkarmolta az arcom. Ömlött belőle a vér, tele voltam barázdákkal. Állítólag kész csoda, hogy a szemem nem szúrta ki.
Mindenki aggódott, hogy kislány létemre hogy fogok kinézni, de nem látszik semmi, szépen begyógyult minden. Kb. 4 éves lehettem, csak arra emlékszem, hogy játszottam a cirmivel, aztán a fejemre tettem, ő meg lecsúszott, nagyanyám meg zokogott, hogy mi lesz most velem. Kép

Én nagy pocaksimiző vagyok, és Maszatka nagyon élvezi, sőt tegnap lubickoltunk is a kádban, az meg nekem tetszett nagyon. Szerintem mindent lehet módjával. Nyilván nem termál víz, meg agyonsimizni babócát, de szerintem ezt nem is tesszük Kép

Egyébként az egyetemen elég sok rémtörténetet hallottam azoktól, akik az ügyészségre mentek nyári gyakorlatra. Kaptak egy csomó ügyet a csecsemőgyilkosságokról képekkel meg részletes orvosi beszámolókkal együtt. Nem hittem, hogy ennyire kitartó lehet egy baba, és ekkora életösztönnel. Szörnyű és megrázó volt hallgatni, amit a többiek meséltek, de arra jó volt, hogy most nyugodtabb legyek.
Ha belegondolok, hogy nagyanyáink szinte szülésig kemény fizikai munkát végeztek, és ha nem is dolgoztak a földeken, maga a háztartás vezetése is ezerszer megterhelőbb volt, mint most, akkor nyugodtak lehetünk.

Horror vége, aludni szeretnék Kép

üdv:zsófi
papzso

Zsofi!!!

Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok,

Olvasgatom, hogy azt hallottátok, nem lehet sokat hasat simmizni, meg ilyenek.
Megmondom őszintén, én a mai napig fürdök, mert zuhanyozni utálok, és nem épp langyos a víz, hanem finom meleg, na persze nem forró, azért hülye nem vagyok. És szoliba is járok mostanában, egy héten háromszor 10 percet. Állítólag azt is lehet módjával, és én jövő héten abba is hagyom, csak nem szeretném, ha a menyasszonyi ruhámnál is fehérebb lennék Kép
Szerintem mindent lehet, csak óvatosan és módjával. És nem vagyok híve annak, hogy túllihegjük a dolgokat. Ne pánikoljunk!!! Örüljünk az életnek és élvezzük azt!!!
Ha az itteni Rendelőbe is beleolvastok, pl. szolárium ügyben, vagy szex ügyben, lehet llátni, hogy 2 orvos teljesen mást mond. Ráadásul ők még nem is vártak babát (lévén, hogy férfiakKép))

Mikor lesz már meleg??? Szabályszerűen szétfagyok itthon!
Vendég

Zsófi, most látom, te is pont azt írtad, amit én: mindent, de módjával!!!

A gyerekek pedig köztudottan mindenhonnan visszapattannak.
Vendég

Trompipi
Szerintem senki nem pánikolt, én csak feltettem egy kérdést és kíváncsi voltam a válaszra. Lehet, hogy ami neked meg se kottyan, az másnak gondot okozhat. Legalább van róla információja.
Egyébként én se vagyok híve annak, hogy a kismamákkal hímes tojásként kell bánni.
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy,
Én nem akartam senkit sem megbántani!!! Csak annyi negatív dolgot hall az ember, és sokan (köztük én is) hajlandó vagyok belelovallni magam. Bocs, ha esetleg a hangnem olyan volt, hogy abból úgy érezted, "megdorgáltam", "leszóltam" bárkit is. Nem volt szándékomban.
Vendég

TrompipiKép
Ugyan, no problemKépKép Tényleg mindenki maga érzi mi esik jól neki és a babájának. Nekem pl a fiam cipelése a lépcsőn egyre kevésbéKépKépAhhoz képest a pocaksimi kész felüdülésKép
na megyek az uh-ra
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Trompipi: ez így van. Össze-vissza ijesztgetik a mamákat, és sajnos én is hajlamos vagyok azt hinni, hogy valami probléma van, vagy ártok a kicsinek.

Megmondom őszintén, én is voltam kb. 3 hete 2x szoliban, de aztán annyi mindent összeolvastam a neten, hogy abbahagytam. Nem gondolom, hogy tényleg alapja lenne az ártalmainak, de inkább nem kockáztatok.
Pedig lassan olyan vagyok mint egy hypo-reklámKép

Zsófi: horror...el tudom képzelni, milyen rémtörténetek lehetnek ezek!!
Igen, régen tényleg sokkal strapabíróbbak voltak a mamák, ahhoz volt szokva a szervezetük, de nem is voltak kitéve ennyi káros anyagnak, mint mi mostanában. És a babák nagy része sem született mind egészségesen, de ez más téma márKép

Lau
lau

Sziasztok!
Köszönöm a kislányommal kapcsolatas hazzászólásokat.
Csirkesz!Tetanuszt ilyenkor nem kell adni mert a kötelező védőoltásokban van.Igaz a doktarnő azt mondta,hogy határeset mert 1,5éves volt amikor az utolsót kapta.Ezért kellett antibiotikumot szednie,hogy a fertőzést megakadájozzák.
Lau!Szerencsére nem fél a kutyáktól.Nyaggatja őket folyamatosan,néha rá kell szólni.
Virágokról!Én is csak azt tudom írni,hogy a mászós korszaktól lehet veszélyes.Ha nem is mérgező a levele akkor kikaparják a földet és lehet takarítani.Nagy zsiványok ezek a gyerekek.
Kellemes pihenést!GnéKriszti
gnékriszti

Én virágokról azt hallottam, hogy még a hálószobába sem ajánlanak semmilyet, főleg, ha pl. allergiás az ember fia/lánya. Lehet, hogy ezen okból kifolyólag mondják azt, hogy ahol a baba alszik, se legyen semmilyen növény. Hozzáteszem, mikor a lányom pici volt, volt a szobában növényünk, és semmi baja nem lett (mármint a babának). Egészséges, mint a makk. Persze ez lehet alkat kérdése is. Általában, ha az ember még a széltől is óvja a gyereket, az beteges lesz. Én legalábbis nagyon sok ilyennek találkoztam.

Más: nektek mostanában (gondolok azokra, akik szintén a 23-24.hétben vannak) merrefelé "kaparászik" a baba? Én már picit köldök felett érzem. És a "gömbölyödéseket" is érzem már, olyan jó! Várom a jövő csütörtököt, 3d uh lesz, a múltkor kb. 40 percet szántak ránk, nagyon élveztem. Akkor még csak 14 hetesek voltunk. Ha kiderül, hogy mégis fiú, akkor lesz egy pár "origin" kislánycuccom eladóóóó!
Vendég

Hát jó sokat írtatok!
Én is úgy utálom, hogy néha akaratom ellenére bepánikolok dolgokon, de ez mind azért van, mert tele vannak az újságok minden hülyeséggel és tényleg minden orvos más és mást mond! Sokszor magamra szólok, hogy elég már! Anyukám is sokszor rám szól, amikor mondom, hogy ezt olvastam, azt olvastam........ Pedig aztán az Ő korukban még UH sem volt. Fogalmuk sem volt, hogy minden rendben van-e odabent! Ma meg itt van egy halom vizsgálat, UH, 3D-s UH és mi mégis mindenen aggódunk!
Olyan okosakat tudok írni, aztán mégis aggódós vagyok, hiszen olyan régóta vágytam erre a kisbabára, persze hogy mindent megteszek, hogy a lehető legjobb legyen neki odabent és hogy makk egészséges legyen!
De igaza van mindenkinek! Élvezzünk ki minden percet, szorongások, félelmek nélkül, hiszen ez a világ legcsodálatosabb dolga ami egy nővel történhet!

Madrina kismama plázába volt már valaki? Én ott szeretném megnézni a kismama fürdőrucit!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Hassimiről én is azt hallottam/olvastam, hogy nem jó. Mintha a kezdeti időre mondták volna, hogy a babák azt csiklandozásként élik meg és vetélést okozhat. Ki tudja. Állítólag az jobb, hogy csak rátesszük a pocira a kezünket, de nem simizzük.

Persze, régen is születtek gyerekek és fel is nőttek, de nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy nagyon sokan haltak meg csecsemőkorban vagy később, sok beteg gyerek volt. Nagymamám, aki igazi falusi néni volt, sokat mesélt nekem. Mondta,hogy sok gyerek volt vízfejú pl. Ma meg már hála Istennek azt se tudjuk, mi az.

A Madrinában még nem voltam, de olvastam hírdetést, hogy kétezer valamennyiért hírdetnek kismama melltartót. Én másfél hete vettem Anita márkájút majdnem hatezerért. Szívtam is a fogam, de nagyon kényelmes és a környéken mást nem lehetett kapni.

Papzsó, csak nem jogot tanulsz? Ezek szerint szakmabeliek vagyunk?Kép
eszter28

Sziasztok!
Csutortokon felhivtam a dokimat, hogy mi lett az UH eredmeny:minden rendben a babocaval, koranak megfelelo meretu ,szepen fejlodik, sajnos szami adatokat nem mondtak, csak a sulyat /kg-ra atszamolva kb.o,55 kg/

Linato!
Legyszi a legkozelebbi tablazatban javitsd ki a datumomat szept. 18.- ra, ez marad a vegleges es kisfiu, a neve Brandon. Koszi.

Zsofi!
Nalunk is van Afp vizsgalat, igaz a doki rogton mondta, nem kell megijedni ha az eredmeny nem lesz tul jo, azon sem izgult, hogy egy bizonyos idoben csinaljak, igy az aktualis havi vizitkor vettek vert, ha jol emlekszem a 18. het elejen. Nem tudom mi lett az eredmeny csak annyit mondott normalis.
Cukorvizsgalat majd a legkozelebbi vizitkor lesz a 27. heten, meg kell inni egy edes lottyot aztan ora mulva vervetel.
Orvosomat en valasztottam kb 4 evvel ezelott azota hozza jarok.
Halapenz nincs, mindennek ki van szabva az ara /uh, vizit, vervetelek/ a klinika kuldi a szamlakat, ahol a dokiknak van egyesulete.
Vedono nincs /nem tudom ennek oruljek vagy sem/ neha azert jo lenne mikor valami kerdes merul fel. Igy nincs kiskonyvem sem minden adat bent van a klinikan. Videofelvetelt nem lehet kesziteni az UH-rol, szerintem felnek a perektol ami itt marha nagy divat. Hat tomoren ennyi.

Nekunk is van kutyank, egy kuvasz feltem is a 2 eves lanyomat nehogy valami baleset legyen, de ugy nez ki a kutya nagyon turelmes, pedig aztan nem banik vele kesztyus kezzel.
brius

Sziasztok!

Hát jókat rötyögtem a hozzászólásaitokon.

Én nem pánikolok, mert
a.) meg sem hallgatom sok idétlen rémtörténetet
b.) tudom, hogy a stressz hat a legesegeslegrosszabb módon a bébire a pocimban.

Úgy gondolom, hogy belátása szerint cseleedjen mindenki, a számára mérvadó rizikófaktorokat szűrje ki, és csak annyit változtasson, hogy utólag azt mondhassa, én mindent megtettem annak érdekében, hogy egészséges kisbabám legyen.
Ami jólesik, az meg kell tenni, ami nem azt nem szabad, mert mindenkinek a szervezete más és más, és úgyis jelezni fog, hogy mi az amit nem szeretne.

Vércukor:
Nálunk a 12. héten volt egy teljes vérép éhgyomorra, abban van vércukor is. Ma reggel voltunk tej-zsemle vérvételen (éhgyomorra vérvétel-hami- 1 óra pihi-újabb vérvétel) , és csak ha van valami gubanc az eredményben akkor kell cukorszirup. De valóban minden orvos máshogy csináltatja.

Madrina:
Hát én voltam kint, hanyatt vágtam magam a ruhaáraktól, és pucoltam kifelé a boltból...
Viszont légzés figyelőt láttam 24.000-től, csak kérdés, hogy minőségileg az vajon mennyire megbizható.

Bikini:
Bár nem szeretném reklámozni, mert jó párszor beszivattak már, de én az Ottóból rendeltem bikinit. Sima, nem terhes bikini, csak most volt olyan lehetőség, hogy külön számozást kérj a felsőrészből és az alsóból, igy össze tudtam hozni. Vettem hozzá egy strandkendőt,/aminek enyhén sokalottam az árát az anyagmennyiségéhez és kivitelezési minőségéhez képest/, ami szinben illik hozzá, ezzel részemről a fáklyás körmenet. Kép

Még 3 hét kőkemény vizsgaidőszak, aztán remélem mi is leruccanunk a tengerhez. Már aig várom! Kép

Kérdés:

Nektek is szokott fájni a melletek alatt a borda végénél a mellkasotok? Nekem a nap végére mindig előjön egy fájó, égő érzés. Nem tudom eldönteni, hogy a nagy pocak és a rossz tartás, vagy a 2-3 kosárral nagyobb mellméret (amúgy sem volt kicsi)miatt esetleg a hajlatban az izzadástól valami gombás fertőzés okozza? Milyen egy bőrgomba? nekem még sosem volt..

Üdv:
Macs
maccs

Macs!

Tegnap este pont ezen gondolkoztam. Nekem már sehogy sem jó feküdni, mindenhogy fáj valamelyik csontom. Többek között a legfelső bordám, mind a két oldalon. Nem éég és nem csíp, hanem fáj.
A mell alatti viszketés és piros pöttyök az izzadságtól van. Elég ha hintőporozod, pár nap alatt rendbe jön.

<pre>
POCAKOS TÁBLÁZAT
Hányan laknak Nevek
Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye a pocakban?
Áfonya VII.21 egy baba
Bellana VIII.5 Jávorszky Ödön kórház egy baba
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház egy kisfiú
Babs IX.1 Máv Kórház egy baba Péter Johannes, Anna Catherina
Exile IX.eleje egy baba
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház egy baba
Macs IX.6 Kútvölgyi kórház egy baba
Pocó IX.7 Dél-Pesti kórház egy baba
Noémi IX.8 Máv Kórház egy baba
Ildikó IX.8 Kiskunhalas két baba
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház egy kisfiú Bálint
Patricia IX.12 egy baba
Beszti IX.15 Máv Kórház egy baba Hanna/
Zsófi IX.17 Sote 2-es Klinika egy baba
Brius IX.18 USA Milwaukee egy kisfiú Brandon
Csengo IX.18 Szt.Margit kórház egy kisfiú Miklós
Trompipi IX.18 Bajcsy kórház egy kislány Lili
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika egy baba
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház egy baba
Bea IX.21 Uzsóki Kórház egy baba
Dino IX.22 Schöpf-Mérei kórház egy kisfiú Bernát
Kata IX.24 Máv Kórház egy kislány Dorka
Mágika IX.24 Máv Kórház egy kisfiú Zoltán Tamás,
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
Moszi IX.26 Szt.Imre Kórház egy kislány Viktoria Anasztázia,
Momo IX.26 Szt.István kóház egy kislány Emese
Linato IX.26 Szt.István kóház egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza
Laura IX.28 Uzsoki úti kórház egy kisfiú
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház egy baba
Zsuzsa X.2. Kistarcsa egy baba
Krisztinke X.4 Péterfy kórház egy baba
Moncsi X.5 Barcelona Institut Dexeus egy kisfiú
Persela X.6 Uzsoki úti kórház egy baba
Niki X.11 Szt. Margit kórház egy baba
Judy X.12 Kútvölgyi kórház egy baba Blanka/
Macsek X.12 Szt.Imre Kórház egy baba Nóra/Márk
Bibi X.14 Szt.István kóház egy baba Zsófia/Zsolt
Liv X.14 Kútvölgyi kórház egy baba Szonja/Dávid
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház egy kisfiú, kislány/kisfiú Olivér, Eszter/Kristóf
Motiot X.28 Stuttgart/Németország egy baba
Eszter X.28 Sote 1-es Klinika három baba
Szila X.29 Péterfy kórház egy baba
Györesz X.30 Kútvölgyi kórház egy baba Norbi/Dorina
Marica XI.9 Szegedi Klinika egy baba Róbert/Mariann
Edina XI.10 Sote 2-es Klinika egy baba
Orsi XI.24 Sote 2-es Klinika két baba
Babóca XII.15 Schöpf-Mérei kórház egy baba</pre>
linato

Szép jó reggelt!

Az a bánatom, hogy elkezdtem vizesedni.Kép Korainak tartom ezt még a 18. héten, bár 3 babánál minden nyavalya korábban jön. Remélem nem szaladok bele egy jó kis toxémiába...
Nektek nem dagadt még be a kezetek, lábatok?

Cateyeról tud valaki valamit? Nagyon eltűnt, remélem jól van és a méhszájával is minden oké.

Szép napot mindenkinek!
eszter28

Jo reggel mindenkinek!

Eszter!
Nekem is dagad a labam, meg az ujjam. Nem olyan veszes, de azert furcsa. 22-23. hetben jarok. Nekem kb egy hete kezdodott.
Szerintem ez termeszetes, egy darabig, mig nagyon meg nem dagad nagyon.
Azert emlitsd meg a vedononek meg az orvosodnak. Kép Kép Kép
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?