A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sisotris!

Nekem Peti egyáltalán nem marad meg a kendőben!!! Se előre, se hátrafelé! Habár, ha előre nézelődhet talán 10 percet kibír!Kép Szóval én már nem is próbálkozom, egyszerűen nem jött be és kész!Kép

Mea!
Peti 16-án volt 3 hónapos. Már nyúl a tárgyakért, hátról hasra fordul, és a kezét is ki tudja venni egyedül. (hasról hátra viszont nem is próbálkozik, csak ha megunta a hasalást jelzi, hogy fordítsam meg!Kép ) Nevet, vigyorog, sikítozik, dumál, és rúgkapál. És valamilyen fondorlatos módon eljut a kiságy egyik feléből a másikba és keresztbe fordul benne!

Havtünde!
Jók a képek!Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki!
Köszi.

Zita nem mászkál a kiságyban, esetleg oldalról a hátára fordul. Nem is tudom, mi lesz, ha átfordul a hasára... annyira utál hasalni, tuti kétségbe esik majd, és bömbölni fog.
Kép
Vendég

Havtünde!

Az az igazság, hogy kb egy hónapja fogalmam sincs mennyit eszik Peti! Azóta a mérleg talomban, mi meg nyugodtabbak vagyunk. Szopizik ha éhes, de van, hogy csak 2-3 percig, gondolom akkor csak szomjas volt!

Szerintem ne agódj, a tápszeres baba is ehet hol többet, hol kevesebbet, az a 120 sem olyan kevés, nem? Egyébként kakis pisis pelus van elég, és jókedvű, akkor ennyit igényel és kész Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

bocs: agódj=aggódj, csak gyorsan írtamKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Havtünde!

Peti is nagyon utált hasalni, amíg én tettem hasra!Kép Most hogy ő fordul meg a hasára, amikor akar, percekig elvan úgy és már kétszer el is aludt hason! (tegnap délután, meg ma délelőtt)Kép

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Tünde!
Mi is ezzel küzdünk, mármint, hogy nem akar enni az Emma. 13hét+1 napos. 18-án voltunk három hós tanácsadáson, ahol azt mondta a dr.néni, hogy többet kellene ennie.(Tápis baba, akkor kb.5x150 ml.volt az adagja) Utána naptól, már csak négyszer eszik és már csak 650-700 ml/nap. Írt fel vasat, merthogy szerinte vérszegény és azért nincs étvágya, de attól pedig pöttyös lett, úgyhogy abbahagytuk. Most nincs a dr.nénink, de megpróbálom telefonon elérni, mert lehet, hogy másik tápszer kellene. A gyümit próbáltam, de nem fogadja el, rázkódik ha le kell nyelnie egy falatot. Egyelőre nem tudom mit tegyek, a férjem szerint a baba tudja, hogy mennyire van szüksége.
Az a baj, hogy mindenhol azt olvasom, hogy három hónapos korban van az a biz.növekedési ugrás, hogy többször vagy többet esznek, ehhez képest mi visszafelé fejlődünk.
Viszont uo.jókedvű, úgyhogy remélem nincsen gond vele.
Angi
cipó

Amint a kép is mutatja, azért nincs elfogyva a babánk és a meztelenkedést nagyon csípi.Kép
cipó

Sziasztok,

Dóri, nagyon sajnálom! Bízzunk a legjobbakban! Kép

Jaaaaaaaj, lányok, szörnyű ez a nyűgösködés! Már lassan 1 hete, hogy Tündike nappal szinte alig alszik (5-10 perceket, szopi után) és éjszaka is 1-1,5 óránként felsír és csak cicire alszik el! Róki úgy emlékszem ti kínlódtatok ugyan így, mi a helyzet mostanság? Már teljessen kivagyok, olyan vagyok mint a mosott kaki, nincs étvágyam és már fogytam is. Tudom sokan mondanátok, hogy bár ő fogyna, de higyjétek el nálam ez az 54 kg drámai(60-nal kezdtem a terhességet), úgy érzem, mintha nem is a lábaim vinnének előre! Kép
Amúgy két nyűgi közt a picúr jókedvű...

Most végre le is tudtam tenni, mikor apa kezépen elaludt, remélem kapok egy óra alvást én is...Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sis,
A krémet hogy használtad a fejére? Úgyértem fürdés előtt/után? Órákat rajta hagytad?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi,

Zsuzsa is nyűglődik és keveseket alszik KIVÉVE ha testközelben van. Rajtam a kenguruban, meg együtt a nagy ágyban jókat alszik (ami nála 2-2,5 órát jelent), különben ilyen félórákat alszik és már fel is ébred. Mostanában éjjel is gyakran ébred. Tegnap pl kibírta 8-tól 1-ig éjjel, de 1 és reggel 7 között legalább 4-szer szopizott. Régen aludt végig este 8-tól hajnali 5-ig. Most tovább alszik, de közben felébred szopizni. Vám meg rév.

Szóval én úgy oldom meg a saját fáradtságomat, hogy éjjel magam mellé veszem szopizni, és ha elalszunk, na puff. Ha felébredek és ő még húzza a lóbőrt, akkor visszarakom a bölcsőjébe, de általában csak arra szoktam felébredni, mikor már ő is ébredezik és keresi a mellem. Napközben sem átallok lefeküdni vele szopizni ha fáradt vagyok. Pár nappal ezelőtt egy nyűgös reggel után így 2,5 órát aludtunk együtt, és én ébredtem előbb.

Én bezzeg nem fogyok bele a nagy nyűgizésbe, milyen jó is lenne!!!

Dóri:
Sajnálom hogy ilyen hírt kaptatok. Kép Szerintem is sírd ki magad jól, és bizakodj, hogy minden rendben lesz.

Mi még el se mentünk hasi UH-ra... ti hova mentetek? Minket a Madarász utcába utaltak be, de azt hallottam, oda sokára adnak időpontot. Máshova nem lehet vinni?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Azt is biztos egyik el nem küldött üzenetemben kérdeztem, hogy hol lehet felnőtt ágyra való gurulásgátló korlátot venni. Olyan kéne, amit nem kell fa keretbe becsavarozni, hanem a két matrac közé becsúsztatva fixálni. Ötletek? Ma voltam a Minimanóban és ott azzal kecsegtettek, majd jövőre lesz... de hogy mikor?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,

Bethesdában voltunk, és ide is több hónap a várakozás. Én még október végén felhívtam őket, és rá 2 hónapra kaptam időpontot. Kép
Szimpatikus volt a főorvos, mindent elmagyarázott, kedves volt. Kép Nem is magyar származású egyébként.

Rámtör sokszor a sírás, de tartanom kell magam Gergő miatt.

Dóri
Vendég

Köszi a válaszokat!

Angi
hát mi is visszafelé megyünk a kajálásban. Mikor próbáltad adni Emmának a gyümit? És mit adtál? Zita most 13 hetes és 4 napos. Szerintem Emmát már most próbálod fiatalítani, Õ előbb született 5 nappal.KépKépKépKépKép
Zita is vidám, nem úgy néz ki, mintha éhezne.

Viki
a mérleget én már rég visszavittem, még szopis időszakban. Néha jó lett volna még...
Hízni hízott a kisasszony, jó nagy hurkái vannak. Olyan a tarkója, mint a sumosoknak.Kép
Vendég

Tünde!
A táblázatban néztem meg, hogy hány hetes, de lehet hogy vmit félrenéztem. Inkább úgy mondom, hogy három hós és 10 napos. Még nem volt három hós, amikor mondta a védőnő, hogy kezdhetünk gyümölcslét kanalazni, aztán egy hétre rá, a gyömölcs pürét is. Már mondják, hogy kezdeni kellene a krumpli-répa főzit, de egyelőre semmit sem hajlandó a tápszeren kívül.
Amúgy lehet répát,almát,sütőtököt,krumplit. Egyenként kell kipróbálni, hogy nem-e allergiás valamelyikre. Ha nem akkor lehet vegyesen.
Angi
cipó

Sziasztok!

Nem tudom, hogy emlékeztek-e még rám, de gondolom, hogy nem. Nagyon rég tudtam ide írni, de olvasni azért szoktam rendszeresen.
Kisfiúnk, Márk 2005.09.06-án született. Tündéri baba.
Dóra,
most főleg miattad írok....Tudom, hogy mit érzel most, vagyis gondolom. Márk még nem volt egészen 4hetes amikor bekerültünk a Bethesdába. Kiderült,hogy csontvelőgyulladása van. Nagyon súlyos volt az állapota,napkig csak sírtam az ágya mellett az intenzíven. Nagyobbik gyerekünk, Bálint ő akkor volt 19hónapos, gondolhatod, egyik a kórházban,másik otthon, úgy éreztem megszakad a szívem. Ami azért megnyugvást jelentett az az volt, hogy jó kezekben vagyunk. Az uh-n a főorvos tényleg nagyon kedves, mindent elmagyaráz részletesen, és nem utolsó szempont, hogy úgy, hogy egy laikus is megértse. A cscsemőosztályon mindenki nagyon kedves. A főorvosnőhöz még mindig járunk rendszeresen konrollra. Szóval csak annyit akartam mondani, hogy ne idegeskedj, ha baj van, ott jó kezekben vagytok!

Edina

nedinabp

Angi!
Néha már tök hülyének gondolom magam, mindenhol mindenki mást mond és mást olvasok a hozzátápiról. Totál össze vagyok zavarodva. Jövő héten megyünk 3 hós oltásra, megkérdem a dokit is. Gondolom ő megint vmi egészen mást mond. Kép vagy Kép ???
Vendég

Lányok, akik már mást is adtok a babának, ti csak szoptattatok eddig, vagy tápszer is vol? Már nem emlékszem!
Szerintetek, és csak szoptatok, de annyira sok még mindíg a puki, hogy gondoltam, csak almával kiegészíteném a szopikat! Hátha jobb lesz a kis bélrendszere!
Mi a véleményetek?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

A karácsonyi jövés menés után végre ide tudok ülni a gép elé egy kicsit. Bár ez sem egyszerű, mert a karifától alig lehet ideférni. Mondtam a páromnak, hogy túl terebélyes a fa, mikor vettük, de azt mondta tavaly is ilyen volt, aztán amikor alig fért be az ajtón, már rájött, hogy igazam volt.
Nekünk nagyon jól telt a karácsony. Szeretem ezt az ünnepet, sosem éreztem nyűgnek a készülődést, vagy a konyhában való sürgölődést. Kár hogy már vége is...
A szilvesztert azt utálom, mindig is utáltam a "kötelező mulatni" napot. Így a szilveszteren majd csak túlesünk,mint egy rendes napon, azzal a különbséggel, hogy Apa diszkózik.

Hozzátáplálásról én is csak most kezdek el olvasgatni, mondjuk nálunk még nem aktuális mivel Oli szépen szopizik és gyarapszik is mostanában. Pufifánknak hívjuk, olyan kis kerek a pofija Kép Úgy tervezem, hogy 6 hónapos korától fogok neki adni majd gyümit és főzit. Bár sok helyen azt ajánlják, hogy amíg lehet egyáltalán ne adjon az ember anyatejen kívül mást.

Mea Te kérdezted ugye, hogy milyen természetűek a babák?
Olivér egy rendkívül jókedvű, huncut zsivány. Egyébiránt borzasztó akaratos is. Az Apukája szerint ezt tőlem örökölte, szerintem pedig egyszerűen oroszlán gyerek.

Teszek fel karácsonyi képeket:

Kis családunk
Kép

A papával:
Kép

Kép

Mamáéknál:
Kép

Ildi és Oli

Kép
vrucsincá

Zita!Kép
Köszönöm szépen! Rád minden topikban lehet számítani!!KépKép

Dóri!
Nagyon sajnálom!Kép
A Bethesdáról én is csak jókat hallottam, jó kezekben vagytok!
De remélem nem kell műteni Vikit! Minden rendben lesz!!!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Davallia, Prüntyi, Angi, Viki, Tünde, Rókica, Duda!

Köszi a bíztatást meg az együttérzést, aranyosak vagytok. Most itthon van már a férjem, ő is olyan rendi. Csak megoldjuk ezt valahogy és túlleszünk rajta. De a szilveszteri bulit, malacsütést lemondtam, a retyerutyához semmi kedvem. Kép

Edina!

Én emlékszem Rád! Jól eltűntél tényleg. De érthető okok miatt. KépKép

Este írok mail-t. Csak most vacsi+fürcsi lesz.

Dóri &Gergő (7 és fél éves) & Viki (10hetes+5 napos)
Vendég

Dóri!

Szurkolok, hogy minden rendben legyen Vikivel. Sok-sok erőt kívánok az előtted álló napokra.

Tünde!

Véletlenül se gondold magad hülyének azért, mert mindenki mást mond a hozzátáplálásról. Lehet, hogy nincs igazam, de én úgy látom, hogy ez abból adódik, hogy a szakemberek (gyerekorvosok, védőnők, szülésznők, csecsemőgondozók, szülész-nőgyógyászok) egyrészt mind-mind más időpontban és mást tanultak a csecsemőtáplálásról, és ráadásul az eltérő alapképzésük mellett még abban is különböznek egymástól, hogy mennyire hajlandók a saját szakmájuk irányelveit (Amelyek időnként változnak, ahogy a tudomány, betegségek esetén az orvoslás fejlődik.) Érdekes módon, egy-egy betegség kezelésére vonatkozó ajánlást, irányelvet nem hagyják figyelmen kívül az orvosok, de ez a csecsemőtáplálás az, amiben valahogy nem akarja minden orvos követni azt, amit a saját szakmájának szakmai kollégiuma irányelvként megad.

Ez egyébként jelenleg ezt tartalmazza:
<font size="-2">"Egyéb, az anyatejen és tápszeren kívüli ételek bevezetése ("szolidok")
A nemzetközi irodalom "szolid" néven foglalja össze az anyatejen és a tápszereken kívüli egyéb ételeket. Bevezetésük a folyékony-pépestől a szilárd ételekig folyamatosan történik, mind típus, mind állag szempontjából. Nagy jelentőséggel bír a szolidok bevezetésének időpontja, amelyet a csecsemő fizikai fejlettsége és állapota (a gyomor-bél rendszer érettsége, a fogfejlődés, betegségek, örökletes hajlam) mellett pszichés tényezők is befolyásolnak. Ez a rendkívül érzékeny korai időszak a későbbi problémák (allergiák, hiányállapotok, rossz étkezési szokások stb.) kialakulása szempontjából is meghatározó.
Bevezetésükre általában 6 hónapos kor körül kerül sor, de az anyatejes táplálás hiánya esetén 4 hónapos kor körül állíthatók be legkorábban. Az első szolidok lehetnek gyümölcsök, gluténmentes (pl. rizs) vagy gluténtartalmú (búza, árpa, rozs, zab) cereáliák és főzelékfélék. A bevezetés sorrendje nem szigorúan kötött, de minden területen a fokozatosságra kell törekedni azért, hogy a fentebb említett problémák elkerülhetők legyenek, és az anya-gyermek kapcsolat se szenvedjen kárt." /A jelen módszertani ajánlás az Országos Csecsemő- és Gyermekegészségügyi Intézet által 1994-ben összeállított, "Az egészséges csecsemő táplálásának irányelveiről" címet viselő 17. számú módszertani levél helyébe lép./ (Ez az ajánlás 2001. májusa óta van érvényben.)</font>

Ha szeretnéd az egészet elolvasni, akkor szólj, megadom, hogy az interneten hol olvasható, de másolni nem akarok többet belőle, mert szerzői jogvédelem alatt áll és elméletileg nem lehet. A védőnői ajánlás alapjaiban ugyanezt tartalmazza.

Az én védőnőm például még a fiamnál (ő 2000. novemberben született) már négy hónaposan el akarta kezdetni a főzelékeket. Be kell vallanom, ellenálltam, mert akkor már lehetett tudni, hogy milyen irányban fog változni a hivatalos álláspont. Csillánál már nem akarta ugyanezt, mert addigra már változott az ajánlás. Azóta persze sokat beszélgettem vele. Elmondta, hogy ő 11 éve végzett és az általa tanultaknak egy része már nem állja meg a helyét a csecsemőtáplálással kapcsolatban.

Duda!

Csak abban a háromban, amit időnként sikerül olvasnom. Kép

Kellemes babázást mindenkinek!

Zita
pzita

Zita
Köszönöm, és igen, szeretném elolvasni az egészet!
Vendég

Prüntyi,

Ne haragudj, már nem emlékszem pontosan, milyen idősek vagytok, de én a Zita által bemásolt irányelvek alapján nem adnék a babámnak mást anyatejen / tápin kívül 6 hónapos koráig. Abban azért biztos vagyok, 6 hónaposak még nem vagytok. Kép

A baba emésztőrendszere 6 hónapos kor előtt még éretlen másfajta táplálék megemésztésére. A nyáriaknál olvastam, hogy volt olyan, hogy a szilárd étel amit a baba kapott, teljesen emésztetlenül jelent meg a pelenkában. Az ő esetükben muszáj volt áttérni a szilárd kajára, mert az a baba sugárban hányta ki a tápszert, és nem gyarapodott kellően. De egy jól gyarapodó babánál szerintem nincs indok áttérni egy nehezebben megemészthető, kevésbé értékes ételre. Az anyatej 100%-ban tartalmazza a babának szükséges tápanyagokat. A tápszer erre törekszik. De egy almában nincs meg minden amire a babának szüksége van, ellenben tele van olyasmivel, amire még nincs szüksége, és nem is tud mit kezdeni vele a szervezete.

Zsuzsa is szokott nagyokat erőlködni, rotyogni. Néha sír is miatta. De én nem vagyok abban biztos, hogy "megváltanám" őt az erőlködéstől, ha olyasmit adnék neki, ami aztán úgy jönne ki a fenekén ahogy felül bement...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Edina!

mail ment
Vendég

Dóri,
szegénykéimKépKép
nagyon szorítok Nektek és kívánok sok szerencsét,hogy minden rendben legyen!!!
ez borzasztóKép sok lelkierőt Neked és a párodnak!

Zsófi és Lilla,20hetes
zsofy

Prüntyi!Kép

Lásd Zita írását. Az anyatej a legjobban emészthető kaja, az almától csak rosszabb lesz.

Rokica!Kép

Az alábbi képen látható játékon levő sötét hajú kislányfigurát elnevezte Gergő Zsuzsának.KépKépKép
Kép

Gergő és Bubus az új játékaikkal:
Kép

Kép

Kép

Zsóf+Bubus(11+5)+Gergő 23 hónap

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok, visszaolvasni esélyem sincs, a képeket nézegettem csak. Minden baba tünemény, iszonyú hogy nőnek, mint a gombák!

Nálunk a helyzet változatlan, alvás nagyon kevés van nappal, inkább csak a nyügi megy, de ha kézben van tűrhető, csak úgy meg semmit nem tudok csinálni, még gépezni sem, mert csak állva jó neki, ha ringatom. Karizmaim már óriásira nőttekKép

Teszek fel pár képet, a kis husimról. A Karácsony megvolt, jó volt, Lili is egész jól bírta. Mostanában este már 8-kor sikerül őt sokszor lefektetni, és akkor éjfélig alszik, utána eszik, aztán megint alszik, de akkor már 3 óránként felébred enni és akkor nem alszik vissza olyan könnyen. Reggel 6-kor nagyon felébred, akkor legalább 2 órát nyügizik, de aztán még egy kicsit vissza lehet vele feküdni. Viszont én még mindig nem érzem kipihentnek magamKép Hiába, jó lenne egyszer 2-3 óránál többet aludni egyben! De majd annak is eljön az ideje remélem. Most pl. tudnék aludni de ilyenkor szoktam fürdeni, enni, megnézni egy filmet, meg apával lenni egy kicsit.

Mindenki hiányzik, jó lenne már megint sokat jönni. Éjjel azért szoktam olvasgatni a telefonomon a babanetet, de az nem az igazi, képeket sem látok, meg írni se nagyon tudok, és csak egy oldalt tudok megnézni. De az is valamiKép

Na felteszem a képeket, hátha érdekel valakitKép

Hari, Lili (fogalmam sincs hány hetesKép)

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
hari

Rokica!Kép

A számból vetted ki szót.Kép

Dóri!Kép

Fel a fejjel, hátha nem kell megműteni! Ne gondolj mindjárt a legrosszabbra!

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Még egy aranyos papás kép:
Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Harim!
Lili tündérgombóc, megzabálom!
hatalmasat nőtt!
Te szupercsinos vagy!

Ildi!
nagyon szépek vagytok, Oli is szép nagyfiú!Te is tök csini vagy!
Jó az a hinta? szereti Oli? azon gondolkozom, vegyek-e Lillának.

Zsó és Lilla
Kép
zsofy

Dóri!

Én is nagyon szurkolok Vikikének, nektek pedig kitartás,kitartás és kitartás!!!
Azt megkérdezhetem, hogy csak elmentetek egy sima hasi uh-ra, és ott derült ki, vagy volt valami előjele is?
Csak azért, mert olvasom, hogy néhányan készültök hasi uh-ra (vagy van, aki már túl van rajta), de nekem semmi infóm nincs erről, minket nem küldött a doki sehova, jövő héten lesz Gergő 4 hónapos. Ez olyan vizsgálat, mint mondjuk a csípőszűrés? Mi célt szolgál?
Szerintetek kérdezzek rá a dokimnál? (bár biztosan majd azt mondja, hogy nem kell menni. A csípőszürésre is ezt mondta, ezért saját szakállra mentünk el, és ettől lettem nyugodt).

Mea!

Milyen hamikat kap már Lívike?
Én Gergőnek kb. 3 hete a déli kaja előtt adok almalevet. Utána jöhet a cici, és ha éhes még , akkor a tápszer. Sajnos egyre többre van szükségünk, mert tényleg nagyon kevés már a tejcsi.
Próbáltam, néhány napja, hogy az almalébe pépet is tettem, de nem kellett neki.
Ma viszont beletörtem két kis karika banánt is, úgy, hogy még híg maradjon. Ezt persze nagyon bírta, be is nyomta a nagy részét. (a maradék meg Apának ízlett, de nagyon Kép). Aztán jöhetett a cici, úgy jól lakott, hogy nem is kellett a tápszer.

Gergő még nem fordul a hátáról a hasára, oldalra viszont viszont igen. Ja, és addig csűri-csavarja magát, amíg végre sikerült a TV-t nézni.
Ez halálra idegesít. Soxor már azon vagyok, hogy kaja közben kikapcsolom a tv-t, mert egyszerűen tátott szájjal bámulja, és nem eszik.
Egyre biztosabban markolássza a dolgokat, és MINDENT a szájába akar tömni, ami a keze (szája) ügyébe került. Ha éppen nem sikerül, akkor dühöng, aminek hiszti a vége.
Szerencsére nagyon jó kedélyű kisbaba, szinte egyfolyában vigyorog, elég ,ha hozzá szólunk.

Lehet, hogy hülyeség, de van két-három féle mondóka, szöveg, amit mindig mondunk neki, vagy amivel mindig játszunk vele. És mindig ugyanazokat a figurákat csináljuk hozzá a kezével, vagy a lábával. És amikor elkezdjük, már akkor teli szájjal vigyorog.
Van, amikor annyira belendülnek az apjával, hogy hangosan kacag.
Ezt mondjuk nem mindig sikerül kiprodukálni belőle, de azt észre vettük, hogy ha mi is jóízűen nevetünk, akkor általában hangos kacaj a vége.
Reggel, pedig elég, ha meglát, már vigyorog.
Annyira imádom, olyan hálás kisbaba! Kép

Mellesleg jövő héten megyünk a 4hós oltásra, már most be vagyok sz@rva. De most tényleg rendesen, mert ugye kettőt is kap egyszerre.

kuha és Gergő (16+4)

Kép
kuha

Göndörzsóf!

Gyermekeid tüneményesek. Kép Gergő kitartása legendás lesz! Egyébként nekünk is van egy olyan piros sámli-szék-asztal elem!!! Már csak az az egy van belőle, látom, nálatok is megrágta már az idő vasfoga. Én annyira szeretem az ilyen darabokat, amik még az én gyerekkoromból maradtak meg.

Hari:

Zsuzsa is ilyen nyafka mostanában, nálunk a Snugli+fitness labda kombináció a nyerő. Így mindkét kezem szabad, tudok netezni, és ő is boldog, mert testközelben van, és ringatják. Melegen ajánlom. Kép A kenguru a drágább vétel, viszont a fitness labdát a Tescoban 2000 forintért megkapod. David gyakran rugózik rajta kenguru nélkül is, és Zsuzsa úgy is bealszik.

Kép

Ha más nem, legalább TV-t tudsz nézni és nem szakad le a derekad.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dóri,
Haatalmas szeretetsugár indult nektek lézeren! Fel a fejjel, gondolj a legjobbakra!!

Prüntyi,
Sudocremet csak úgy rákenem a fejbőrére fürcsi után, beszívja neki rendesen.

Nedina,
én is emlékszem, gyere gyakrabban! Kép

Hari,
kitartás, nemsoká már futhatsz is utána Kép

Rókica,
laszti nagyon ügyi találmány, ráadásul kényelmes is, lehet, bevetem Kép

Jó éjszakát,

Sisotris és Máté

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Játék, ének:

Zsuzsának is van egy-két kedvence. Pl. az Én elmentem a vásárba fél pénzzel nagyon tetszik neki. Meg A part alatt. Meg angolul az I know an old lady c. mondóka.

Pont ma keresgéltem a neten ilyen gyerekdalos CD-ket, mint pl Halász Judit v. a Kaláka együttes versfeldolgozásait. De nem találom azt amit keresek... azt hiszem, a Kaláka együttes zenésített meg egy rakás Weöres Sándor verset, pl a Galagonya címűt. Én ezeket úgy szerettem. Tudja valaki, hol lehet beszerezni ezeket? Mármint gyerekdalos CD-ket.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kuha!
Tudom, nem tőlem kérdezted, de itt Győrben minden bébit vinni kell csípőszűrésre, és itt nézik meg a veséjüket is. Más hasi szervet nem, erre van csak idő... Csodálkozom, hogy Bp-en nem így van. Hallásvizsgálatra is minden babát el kell vinni. Már a kórházból úgy jöttünk haza, hogy a kiskönyvébe bent volt a szűrések időpontja.

Erről a mondókás dologról olvastam, hogy ha sokat hallják, felismerik, és várják azokat a részeket, ahol történik valami.
Zitát még csak 2x sikerült hangosan megnevettetni, azóta is ezeket a pillanatokat várom. De "némán" vigyorog, mint a tejbetök. KépKépKép

Roki
mi az a "snugli"?
Vendég

Képzeljétek, David húga már Zsuzsa születése óta próbál küldeni nekünk egy csomagot. Először visszaküldték neki Californiába, nem tudni miért, aztán mikor David elment a fiát látogatni Texasba, odaküldte, de későn érkezett, és David már hazajött. Akkor az ex-felesége átküldte Utah-ba David szüleinek, akik utána ide küldték. Szóval a csomag már kábé körbeutazta a földet, és ma végre megkaptuk. Kép

Egy saját kezével készített quilt (mi ez magyarul?) van benne, csodaszép, és én úgy tudom értékelni ezeket a saját készítésű darabokat, ezeket biztos megőrizzük. Íme egy kép:

Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tünde!

Köszi a szűréses felvilágosítást, de nem nyugtattál ám meg! Sőt! Kép
Most még jobban elbizonytalanodtam, mert a hallásvizsgálatról meg aztán végképp nem tudtam, hogy menni kell.
Mi tényleg sehol nem voltunk! És a kiskönyvébe sincs beleírva, hogy menni kéne bármilyen szűrésre (most meg is néztem mégegyszer).
Csak annyi van benne, amit még születése után, a kórházban végeztek, a csípő és hallásvizsgálat. Semmi más.

Lányok, Ti mit gondoltok / tanácsoltok?

Köszi: kuha

Kép
kuha

Kuha!

Semmi tünet nem volt, makkegészséges a kislány! Legalábbis eddig úgy tudtuk. Kép
Én is mondtam az uh-os dokinak, hogy 7 éve Gergőnél nem kellett mennünk, erre ő: ez most SEM kötelező, csak ha a gyerekorvosod beutalót ad. De így (pl. Viki) kiderül olyan probléma (tünetmentes), és orvosolható, és mondjuk nem 7-8 évesen roncsolódik a veséje pl.

Mi kaptunk beutalót a gyerekorvosunktól, mikor először kijött megnézni a babát. Akkor kértem időpontot, és mostanra kaptunk. (2 hónap) Egyébként megnézte a csípőjét is magánszorgalomból, és ő rendben mondta! A Jókai u-ban az orthopédián terpeszpelus.. Ki érti ezt?! Lehet, hogy olyan ez, mint a kismamáknál az a hülye AFP...?!
Mindegy, utána kell járni.

Köszi mindenkinek a bíztatást!

Dóri
Vendég

Kuha!

lásd mi példánk, inkább menjetek el szűrésre, mert ha ne adj isten mégis baj van, kezelhető, és nem később derül ki, amikor már nagyobb a baj!

Állítólag ez a vesemedencetágulat is elég gyakori, azt mondta a doki. Kép

De nehogy riogatásnak vedd!! De tényleg semmi tünete nem volt, éjszaka alszik, mint abunda, nem is sírós, pisi-kaki rendben, nem is nyűgös baba. Nem gondoltam volna, hogy bármi gond van.

D.
Vendég

Szellőztetés alatt. Kép Letakartam a buksiját egy pelussal, nehogy megfázzon. Kép

Olyan kis cuki! Kép
KépKép
Vendég

Sziasztok!

Kicsit readonly vagyok, de majd az ünnepek után visszaáll a rend, aktívabb leszek. Beninek sincs ovi, a szüleim is sokat vannak itt. Elég kevés az időm.

Dóri
Nagyon együtt érzek én is. Drukkolok, hogy ne kelljen Vikit műteni és minden rendben legyen!

Hari,
Lili nagyon édes! 11 hetes lesz pénteken Kép

Dani születésénél nem volt bent a férjem, de én készültem. A fényképezőgép nálam volt a szülőszobán és a szülészorvost kértem meg, hogy fényképezzen.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Kuha!
Nálunk pl a kórházban nem volt hallásvizsgálat. Nem értem, ezeket miért nem teszik kötelezővé?! A jó hallás olyan fontos a beszéd kialakulásához! És azért az újszülött még nem hall úgy, mint egy 11 hetes kisbaba.
A babák csípőjét megnézte ortopéd szakorvos, ennek ellenére mindenkit küldenek UH-ra is!!! Nem is olyan rossz ez a győri kórház...

Dóri

nekem is azt mondták, hogy a vesemedencetágulat nagyon gyakori. Sőt, azt furcsállták, hogy a pocakomban nem szűrték ki, mert áll. már ott is látszik. Írd meg, mit mind a doki holnap a telefonban!!!
Vendég

Sziasztok!

Én teljesen kezdő vagyok itt a beszélgetőn. Van egy 15 hetes kislánykánk, természetesen a legtündéribb kismanó. Első gyerkőc, és mint ilyenkor lenni szokott tele vagyok kérdésekkel, és aggodalommal. Eddig a kiscsaj kaksi színe miatt aggódtam, de most olvasom tőletek, hogy ilyen-olyan szűrésekre kéne vinnem a babót. Ezekről nekem a dokinőm még csak említést sem tett!

Kérlek Titeket világosítsatok fel!
Sajnos Bogit 1,5 hete nem tudom szoptatni(nincs mit), így tápozik. A kaki színe pedig mint a spenót. Az a jó zöld. Hallottam már olyat hogy az nem jó, de olyat is, hogy ez a táp miatt lehet. Én meg aggódom.
tüncs

Tüncs:

Légy itt üdvözölve. Kép

Zsuzsa baba 3 hónapos és 3 hetes pont ma. Még csak szopizik, de neki is szokott spenótzöld lenni a kakija. Eddig még nem fedeztem fel rendszert, hogy vajon mitől. Szerintem ne aggódj. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Dóri!

Én is nagyon szorítok Nektek, hogy Vikit ne kelljen megműteni és meggyógyuljon!
Sok erőt és mielöbbi egészséget kívánok!

Edina

Remélem a kisbabád már meggyógyult teljesen!

Üdv Tündi.
Nekünk még nem volt zöld a kaki, így nem tudok sajnos segíteni.

Beutalók
Ez biztos orvos függő akkor. Minket elküldött hasi, koponya ultrahangra is a dokink és csípőszűrésre is.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Dóri,
nem kaptam meg a mailt, leírom azért a címem: n.edina@interware.hu

Kuha,
én úgy tudom, hogy az uh szűrés a babáknál ugyan olyan kötelező mint a csípőszűrés, legalábbis itt nálunk a kerületben a doktornéni ad beutalót mind a kettőre. Az uh-ra csípőszűrés után is kaptam egy plusz beutalót, mondjuk nekünk későn volt a csípőszűrés a btegség miatt, mert Márk lábát nem lehetett tekergetni. A hallásvozsgálat pedig nekünk a szülészeten volt. Szerintem kérj beutalót, biztos ami biztos.

Tüncs,
nekünk volt egy pár zöld kaki, be Márk vasat kap, szóval nekünk ez eleve szinezi. Egyébként a zöld lehet egy kis vírustól is, de kérdezd meg a dokit.

Mennem kell, megyünk a kórházba kontrollra.

Szép napot!
Edina+Márk+Bálint

nedinabp

Sziasztok!

Dóri! Sajnálom, hogy már ilyen rossz dolgokon kell keresztül mennetek. Én is nagyon szorítok, hogy ne kelljen műteni a kicsikét. Fel a fejjel!!!

Zsófy! Nagyon kedves vagy Kép
A hintát imádja Oli. Amikor nyűglődik akkor beleteszem és elvan benne. Ebédelni is úgy szoktunk, hogy mellettünk hintázik a konyhában. Tök jó, hogy nem kell állandóan ringatnom a hordozóban Kép
Lilla tiszta apukája a fényképeken. A babakocsis kép, hegyekkel a háttérben, hol készült?

Róki! Nekünk megvannak azok a gyerekdalok, amikre gondoltál. Egyébként Halász Judit dalai (Galagonya, Csiri-biri, Altató stb.) Még pocakos voltam, amikor Apa meglepett vele, sokat is hallgattam akkor és képzeld, Olivér imádja azokat a dalokat Kép Bármilyen nyűgi, ha megszólal a csiri-biri (most éppen az a kedvenc) leáll keze lába és hallgatja a zenét nagy vigyorok közepette Kép
Ha gondolod lemásolom és elküldöm nektek.

Ildi

Kép
vrucsincá

Dóri!Kép

Sajnálom, hogy ez történik veletek, sok sok erőt, kitartást!!!
minden rendben lesz !!!!Kép

Lányok!Kép

Szerintem akinek anmyatejes a babája tényleg várhatna 6 hóig.
Én azért adom, mert Lívi már csak tápis.
És csak pár kanálkával kap most éppen sütőtököt amit megfőztem neki és olyan szépen szétmállott, hogy csaka fözőlével pépesítettem.

Lívi szereti de tény, hogy még kell nekia tápszer is utána.
Így csak kóstolgatunk ezt azt még nem helyettesítünk étkezést.

Szerintem ha ízlik neki és a tápi mellett kapja csak jó lehet.
Ha látom fáj a pocija nem adom többet, de csak a banánnál volt ez és azt korán is adtam neki.

Mea
mea

Kuha!Kép

A 4 hóstól én is tartok már!!!
Remélem azt is olyan jól viseli Lívi mint az eddigieket és nem lesz baja utána.

Mea
mea

Nem tudom ki kérdezte de én könyvekből is olvasom mikor mit ehet a gyerek.

Ha tényleg annyira baj lenne a hozzátápi ilyen hamar akkor mi mindannyian betegek lennénk nem????

anno minket már 3 hósan simán etettek ilyenekkel is.(alma, krumpli, sárgarépa stb.)

Nekem erről ez a véleményem, mondjuk tény hogy akkor még nem voltak olyan rossz minőségűek a gyümik zöldségek.

Edina!Kép

Te jó hallani rólad.
Írok mailt neked és puszillak titeket!!!!

(együttt szültünk a Sote II-n Edinával)

Mea
mea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?