A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Nálunk is nagy hó esett (Csepel)! legalább apa el tud menni szánkózni a nagyokkal, a Kari után esett hó úgyis elolvadt hamar és igy nem volt szánkózás.
Nekünk ma Lidl-be kell mennünk, nagy élmény lesz ilyen hóban!

Tünde, Davallia,
köszi a segítséget smiley és korjelző csík ügyben!

Úgy örülök, hogy Dominak tetszik a hintaszék és már egy ideig képes benne ellenni.Ámulattal nézi a fényeket, ha leáll, kicsit bambán néz és várja, hogy mi lesz.
Van egy tükrös Lego háromszögünk, az nagyon tetszik neki. Már 2x is úgy aludt el, hogy a tükörben nézelődött. Nyúl a játékokért, meg mindenért ami a keze ügyében van, viszont forgolódni még nem akar.

Végre kölcsönöztünk digit.mérleget, ezen már simán tudom mérni Domit, meg azt, hogy mennyit szopizik. Már nagyon kiváncsi vagyok, mert pl. reggel csak szopizik, utána általában alszik még (ma nem), a többi evénél szopi után a tápszer 100-120 körül van.
Tegnap meg is mértem, akkor volt pont 11 hetes és 6390 g.
Mennem kell, már ki akar jönni a hintából.

Kép 11+1
judy68

Szia Duda!

Akkor közel leszünk egymáshoz! Mi is Szentendrére megyünk (én odavalósi vagyok), de csak anyuékhoz. Hogy mégse legyünk itthon.
Hívtak minket máshová, de nem nagyon volt kedvünk menni.
Az egyik jó messze van, a másik helyen meg senkit nem ismernénk a házigazdákon kívül.
Úgyhogy nyugiban elszilveszterezgetünk a szüleimnél.
Majd jövőre talán mozgalmasabb lesz.

Kilók:
Én a terhesség alatt 18 kg-t híztam. Szülés után az első két hétben sikerült ebből leadnom 8 kg-ot, de a maradék 10 kg meg sem moccant.
Olyannyira nem, már karácsony előtt összeszedtem plusz 3 kg-t, és ehhez jött még a karácsonyi zaba.
Úgyhogy sejtem, hogy most milyen szépen állok, de a mérleget nagy ívben elkerülöm.
Az lesz az újévi fogadalmam, hogy odafigyelek nagyon a kajár. És SEMMI ÉDESSÉG.
Én soha nem voltam édesszájú, de eszméletlen, hogy hogy tömöm magamba a csokit mostanában.
Magam miatt meg sem venném, de a férjemnek mindegy, csak úgy kezdődjön, hogy édesség...
Úgyhogy nasi halmokat vásárolok, persze mindig azt mondom, hogy neki. De ha már itt van, akkor én is eszegetem, elég rendesen.

Már most rosszul vagyok a gondoltattól, hogy hétfőtől újra dolgozni megy. Dec. 20 óta itthon volt velünk, és annyira jó volt.
Persze Gergő rendesen hozzászokott, hogy mindig foglalkozik vele valaki. 3 napja azt játsza, hogy ahogy nincs mellette valaki, megy a hiszti.
ÚGyhogy már előre be vagyok szarva, hogy mi lesz velem, ha az uram nem lesz itt.
Biztos szenvedek majd egy darabig, míg Gergő visszáll a régi "rendre". Azaz, hogy csak leteszem, és elvan magában, egy darabig legalábbis.
Na, majd meglátjuk.

kuha

Kép
kuha

Megann!

Én most voltam a dokinőnél (szerdán) akkor volt a lánykám 15 hetes. Mivel tápizik, azt mondta, hogy elkezdhetném neki adni a pépes krumplit, amit le kell pötyögtetni tápival, és így adni neki.

Kuha!

Neked mennyi idős a babád? Olvasom miket adsz neki, hátha én is bepróbálkoznék.

Itt Budán nagy a hó, nem is tudom, hogy viszem majd a babát így sétálni, mert kotorni azt még nem kezdték el!

Segítsetek légyszi! Hogy tudok megnézegetni itt albumokat?
tüncs

Tüncs!

Gergő holnap lesz 17 hetes. Szerintem nyugodtan elkezdheted, főleg, ha tápszeres.
Én is kb 2-3 hete kezdtem el.
Igaz, krumplit még nem adtam neki, gőzöm sincs, hogyan adjam neki.
KEdden megyünk a 4 hós oltásra, majd ott rákérdezek a védőnőre.

Kép
kuha

Kuha!

Nálunk is ez a helyzet! Apa 22-e óta itthon, és majd csüt. megy dolgozni. Tök jó, meg minden, de Zita már úgy el van kapatva! Marhára tetszik neki, hogy állandóan vele van vki. Én tegnap óta nem engedem Apjuknak, hogy minden nyikkanásra rohanjon és kivegye, mert ugye nem Õ fog szívni vele itthon, egyedül.

Kilók:
Nekem a terhesség előtt is probléma volt. Akkor örültem, ha híztam. KépKépKép Most meg örülnék, ha fogynék. Én is elhatároztam, hogy ha Apa már dolgozni fog, csinálok egy tisztítókúrát... Már az a "Norbigyerek" is eszembe jutott, de annyira ki nem állhatom, hogy azt azért mégse.
Kép
Én mindig büntetlenül zabálhattam, kész horror, hogy most hízok...
Ja, és világéletemben mozogtam, aerobik, hegymászás, úszás...

Kuha, hány hetes volt Gergő, amikor először adtál neki almalét? A banánt mivel pépesíted?

Judy
mi 1x voltunk Lidl-be, de soha többet!!! Mennyiség van, de minőség...
Vendég

Tüncs!

Az oldal legtetején jobbra van a fotóalbum.
Arra kattintasz 2x, majd fotóalbumok megtekintése.
Felül ABC-s rendben vannak az albumok.

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Kuha!Kép
És nem tudod, milyen idő van arrafelé?
Mi "ottalvós" buliba megyünk, visszük Natit is.
Kívácsi leszek, hogy tetszik majd neki az utazóágy és az idegen környezet.
Még mindig nem szívesen hagyom másra. Ennyi időre végképp nem, persze nem is tudnám a szopik miatt.KépKép

Tünde!Kép
Vess meg, de én a "Norbigyerek" módszerét vetem majd be. Képtelen vagyok minden finomról lemondani és e szerint legalább ehetek, csak figyelni kell, mit és mikor.Kép
Mondjuk, szerintem ez a módszer is akkor igazán hatásos, ha egy ideig csak 1-es kódú kajákat eszem. Azt viszont nem merem a tejcsi miatt.

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Havtunde!

Kb. olyan 14-15 hetes kora óta adom Gergőnek az almalevet, azaz 2-3 hete.
Először csak simán a levet, aztán raktam bele almapépet is. Most meg szintén ebbe az almaleves pépe rakom bele a banánt.
Mivel kis adag, a turmix géppel nincs értelme, mert csak az oldalára ragad.
Így marad a villa. Elég macerás, mert kell nyomkodni egy darabig, hogy teljesen pépes legyen.
Ja, és arra ügyelek, hogy inkább híg legyen ez az egész, mint sűrű. Tehát több levet teszek bele.

Kép
kuha

Andi köszi, meg is néztem!

Prüntyi!

Hihetetlen mennyi haja van ennek a lánynak!
Szééép!

Ti viszitek ilyen időben a babát sétálni? Fúj a szél, havas a járda, én meg itt filózok, hogy vigyem, ne vigyem?!
tüncs

Sziasztok!

Reggel írtam egy regényt, erre jött a kék halál és odalett az egész. Visszajöttem, újra írtam, megint ugyanaz, úgy felbosszantott, hogy szét tudtam volna vágni a gépet. Jól karbantartott vírus és -kémprogi mentes P4-es gép, csak a Babanettel csinálja ezt. Hasonló tapasztalat valakinek???

Itt is jó nagy hó esett. Már vártam, mivel Olivér két napja olyan nyűgös volt, mint akit felhúztak, és sejtettem, hogy lesz valami az időjárásban. Nem nagyon örülök a hónak, mert lőttek a mai sétánknak. Kizárt dolog, hogy mára eltakarítanák mindenhol a havat Kép

Tünde! Mi gyakran vásárolunk Lidl-ben. Először végig teszteltünk mindent, és most már csak azt vesszük, ami bevált. Még úgy is megéri ott vásárolnunk, hogy itt Baján nincs Lidl, és át kell mennünk Kalocsára, vagy Mohácsra. Egy nagyobb bevásárlásnál több ezerrel bejjebb vagyunk, mintha mondjuk a Tesco-ban vennénk meg a dolgokat.

Megann! Rajtam még mindig rajtam van az az 5 kilo, ami a szülés után jött fel a sok édességtől. Amíg szopizunk, addig ez már így is marad, mert sem tornázni egyelőre lusta vagyok, megvonni magamtól bármit pedig nem vagyok hajlandó.

Ildi

Kép
vrucsincá

Benianyu! Ha erre jársz, és lesz egy kis időd, dobnál fel egy táblit...
Pusztán kíváncsiságból kérem ezt, mert érdekel, hogy mekkorkák már a babák.
A heteket én már nem számolom, Zsofynál szoktam nézni, mert Oli kb. egy héttel fiatalabb, mint Lillus.
Köszi!

Kép
vrucsincá

Tüncs!Kép
Nincs mit!

Mi nem megyünk ma sétálni. Nem is a hó miatt, nagy kerekű kocsink van, eltolom bárhol, inkább a szél miatt.

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda
nem vetlek meg, tud vmit ez a Norbi, csak nekem nagyon nem szimpi. Na mindegy, ez úgyis OFF topic.

Kuha
most adtam Zitusnak almalevet, fintorgott, kiköpte. Kép Majd holnap is próbálom.

Ildi
én kinyomtattam a táblit, így tudom követni, mekkorák a babák.

Tüncs
szerintem ma hanyagold a sétát.
Vendég

Medve úr igazi jó haver, segít ülni
Kép

Bőség zavara: melyik tetszik jobban?
Kép
Vendég

Havtünde!Kép

De ééééddddessss!KépKépKép

Kuha!KépTöbbiek!Kép

Én azért krumplival kezdtem emrt az nem savas és ő bukós volt eddig és nem akartuk, hogy marja őt.
Úgy csinálom, hogy jól szétfőzöm pici vízben először a répát majd a krumplit és így a fözőlével együtt turmixolom szét botmixerrel.
Előtte én is szitán nyomtam de így sokkal egyszerűbb.

Ha nagy az adag akkor lefagyasztom, amúgy meg 2-3 napig lehet adni ha hütőben tároljátok.

A sütőtököt is szétfőztem és az gyönyörűen szétmállik, szintén fözőlével adom, mert abban is vana a sok vitamin.

Lívi hasfájós volt régenh de egyiktől sem volt baja.

most 3 napig sütőtököt kapott, most megint krumpli+sárgarépát.

És ő egyből elsőre 5 kanállal evett és semmi baja nem lett.
most már legalább 12 kanállal eszikKép
Utána meg tápi de abból már kevesebbet adok, mert beverné még ezek után a 230ml-tKépKépKép

agyon nagy evő egyébként, nem is értem hogy bír ennyit enniKép
Tiszta apja ebbenKépKépKép

Mea
mea

Megann!Kép

Egy ismerősöm szerzi be a bébi cuccokatKép
Nem tudom ő honnan hozza, de jók nagyonKép

Nálunk is nagy a hóKép
Hát nem hiányzik most nekem semKépKépKép

És mi is úgy megszoktuk, hogy apa itthon volt végig, én is izgulok már mi lesz majd jövő hétenKép

Mea
mea

HavTünde!
Nagyon tetszik a babód! Látom ő is űlni szeretne már nagyon.

Bogi nekem itt nyavajgott megfogta az ujjamat, és megint felhúzta magát, ez annyira tetszett neki hogy hangosan nevetett. Szerintem nem sokára felűl. Õ nagyon szeretné az biztos.
tüncs

Sziasztok,
Duda, Rolik izomtonus zavaros. Ezért kell állandóan tornáztatni, gyógytornászhoz járni... De egyébként jól van. Kép
Ma volt kaki, 4. nap!!!
Én már nem adok neki anyatejet ebédre. Vagy tejpépet, vagy főzeléket kap. A többi 4-5 étkezés anyatejci.
Mi voltunk 23-án ultrahangon, hasin és koponyain!
Koponyain azt tudjék kizárni,hogy nem vizfejű (ezt 100%-ban) az agyvérzést, hogy volt-e neki (70%-ban) és agydaganatot (70%-ban)
Dóri, sajnálom a babát!!! Remélem minden rendben lesz.
Képzeljétek felküldtek minket a Heim Pálba fotozásra, mert vannak Rolin sok kis pöttyök és ilyet még nem láttak Kép

Pusza :Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Sziasztok!

Lassan egy hete nem jártam itt, de már nem bírtam tovább! Most az Õrségben vagyunk anyukámnál, holnap szeretnénk hazamenni, de még a fene tudja, sikerül-e, mert embertelen nagy hó van. Ma végre elállt a hóesés, de legalább 40 centi esett!
Az ünnepek jól teltek, 25-én utaztunk le, az első egy-két nap kemény volt, néha elviselhetetlen volt a nyüzsgés, a ricsaj, de aztán lecsendesedett, és élvezhetjük is a jó levegőt, a csendet. Közben Balázs nem volt teljesen jól, hasmenés, és állandó puffadtság volt szegénynek. Gergő egész jól viseli az új környezetet, de rosszabbul alszik éjszakánként.
Tegnap, épp a három hós "szülinapján" kétszer is átfordult hátról a hasára Kép !!! Nekem ez nagy szám, mert még egyáltalán nem számítottam erre, kezdett hiszen Balázs csak öt hónaposan kezdett forogni.

Na, befejezem, mert négy gyerek ugrál rajtam, nem tudok odafigyelni, mit írok. / Gergő az ötödik, ő az udvaron alszik Kép /

Remélem, simán hazaérünk holnap, és akkor igyekszem otthonról is jelentkezni.

Judit

Havas:
Kép

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!

Örülök, hogy azért emlékeztek ránk! Kép

Kati,
Elvileg fél év múlva mondható csak, hogy meggyógyult. Sajnos már csak akkor került be a kórházba amikor elhatalmasodott a gyulladás. Amit én mint laikus láttam az az volt, hogy kevésbé mozgatja az egyik lábát, de ez még nem jelent semmit. Ekkor már 1hete hőemelkedése volt. Látta 2orvos is(a körzeti és az ügyeletet is kihívtam egyszer)azt mondták, hogy egy kis vírus,majd amikor visszavittem akkor már bedagadt a lába(ezért is mentünk vissza) ekkor a háziorvos beutalt a kórházba a sebészetre, mondván biztos izomgyulladás, mondta, hogy előfordulhat szülés közben. A sebészeten mondták rögtön, hogy csontvelőgyulladás, már akkor mikor jobban megnézték. (Egyébként ez egy nagyon súlyos betegség, egy gennykeltő baktérium támadja meg a csontot, és ennek hatására a csont feloldódik.) Rögtön befektettek. A kórházban ránéztek, és tudták rögtön, hogy nagyon vérszegény, annyira, hogy szóbakerült, hogy kap vért is, de ezt megúsztuk, majd kiderült a szívzörej is, de elvileg ezt majd kinövi, volt szívuh, és ott mondták. A körzetit egy kicsit hanyagolom, megingott benne a bizalmam.

Márk még nem kapott egy oltást sem.

Egyébként mi is a Medical Centerbe járunk vizsgálatokra (csípő+uh)

Mea,
várom a mailt! Kép Ne haragudj, hogy nem jelentkeztem, de ez a betegség teljesen bekavart.

Hozzátáplálás:
Én Bálintnak 6hós kora után adtam dolgokat, de csak úgy, hogy először szopi, majd utána alma, vagy épp valami. Ekkor már tápival kellett volna pótolni az esti adagokat, mert kevés volt a tejcsi
Van egy táblázatom, ha valakit érdekel szívesen elküldöm.

Amit javasolni tudok az a párolás. Sokkal jobb íze marad a zöldségeknek, és a vitamin is jobban bennemarad. A másik pedig az édesburgonya. Én sokszor adtam ezt a sima helyett, mert így jobban elfogadta azt ami nem ízlett neki annyira, és mégsem a cukortól lett édes.
A sütőtök, banán az nálunk nagyon fogta a hasát.

Andi,
Én is a "Norbigyerek" módszeren gondolkozok, de a tejcsi miatt én is várpk még. A másik ok pedig az, hogy Márk pocija elég érzékeny. Szenteste ettem 2ek kukorica salit, és másnap egész nap feszített a pocija. Sok zöldséget emiatt nem is eszek.

Nálunk sajnos Apa most is dolgozik. Csak tegnap volt itthon, mert orvoshoz mentünk.

Nálunk is nagy a hó, holnap megyünk szánkózniKép

Megyek, lejárt a mosógép...

Edina, Márk(3hó+3hét+3nap) Bálint(21hó+3hét+1nap)

nedinabp

Hello! Kép

Gyorsan átfutottam a mai napot! Kép
Mi voltunk kint a hóban, Beni miatt, de nem sokáig, mert nagyon fújt a szél. Elég nehéz volt tolni a babakocsit. Viszont olyan szép így fehéren minden. Kép

Tüncs,
Üdv! Én vezetem a táblázatot. Add meg a koordinátáidat (baba neve, szül hely, idő, súly és hossz, lakhely, korod és ha van nagyobb tesó, akkor az ő szül. ideje) és beírlak titeket is. Ildi úgy is kért egy frissítést, valóban aktuális.

Benianyu és Dani 10+6

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Edina!Kép

Engem érdekelne ez a táblázat!
Elküldenéd? vandi01@freemail.hu a címem. Köszönöm!

Pont karácsonyra kaptam egy pároló lábost. Nagyon praktikus, amint Nati betölti a 6hót, kipróbáljuk!Kép

Szegény Márk! Örülök, hogy jól van!Kép

Bár off topic, annyit mégis írok, hogy én is óvatosan fogyózom majd, kezdetben este már nem eszem kenyeret csak gyümit, sajtot, stb.
A zöldséggel én is hadilábon állok sajnos.

Jucc!
Nagyon szép helyen lehettek!Kép
Tök jó a kép!

Csikken!
Hová jártok tornázni?
Mit jelent az, hogy izomtónuszavar? Spasztikus, vagy hypotón?

Dóri!Kép
Mi újság veletek?

Tünde!
Nagyon édes Zita! Bírom, ahogy ráncolja a homlokát!Kép

Andi&Nati 4hó+3hét+2nap

Andi&Nati

KépKép
duda

Helló!

Hóhelyzet!KépKépKép
Jelentem nekünk még hólapátunk sincsKépKép, Látszik hogy városi gyerekek vagyunk, szoknunk kell még ezt a családi házosditKépKép
Most megy férj hólapátért a Bricostore-ba, mert a garázskapu előtt fél méteres hótorlaszt csinált a szél, úgyhogy nuku beállás a garázsba, ha nem munkáljuk el onnan azt a temérdek havat...

Hozzátápi:
Köszi a sok értékes hozzászólást.
Én is úgy terveztem, hogy almalé, majd almapüré, aztán baracklé és barackpüré lesz az első, de azt hiszem hogy várok még 2 hetet, akkor lesz 4 hós Léna...
Addig hadd kapja csak az anyatejcsi+tápi kombinációt...

Banán:Többen írjátok hogy ez is a kezdőcsapatban van, pedig én úgy tudom (talán Rókitól), hogy bizony ez még ráérne, ti hogy tudjátok???

Mea!
Milyen edényben botmixerezel??
Nekem még nincs botmixerem, de én is arra jutottam, hogy a turmixgép túl nagy a babaadagokhoz, úgyhogy rövid úton én is be fogok szerezni egyetKépés pohárba fogok mixelni..

Havtunde!
Köszönjük jól vagyunkKép
Szerencsére már Léna is kigyógyult nagyjából a takonykórbólKép, úgyhogy pár napja már nem kellett kínoznom az orrszívó-porszívóval...

Léna ma álomszuszék lettKép, biztos a hóKép

Kilók:Most termeltem be egy nagyon finom fajta lengyel méztortából néhány kockátKép

Megann

Kép

Kép
megann

Ja és még egy fontos kérdés.. HOZZÁTÁPI ÜGYBEN

Vannak ugye a mindenféle kis üveges bébiételek..
Azok közül már rengeteg van 4 hós kortól...
Érdemes ezekkel kezdeni, vagy inkább jobb ha otthon pancsol az ember??
Nem vagyok valami nagy konyhatündér mostanában...

M.

Kép

Kép
megann

Megann,

Véleményem szerint mindenképp először te főzögess Lénának, és ha már eszik normál adagot, akkor esetleg jöhet az üveges. Nekem Bálint csak a gyümipépeket ette üvegesből. Én a Hipp-et vettem. Abban nincs cukor, és semmi más hozzáadott "finomság"
Banán: én elég soká adtam Bálintnak, meglehetősen szigorúan vettem a hozzátáplálást, és mindent akkor vezettem be, amikor mondták.

Edina

nedinabp

Sziasztok!

Megjöttünk, az egész délelőtt ráment, még jó, hogy Viki bealudt a vizsgálat után a vállamon. Gergő otthon, férj velem, még szerencse! Abban az őrült hóban, ráadásul még teljesen eltakarítatlan volt reggel fél 8-kor, beleértve a Hungária krt-at meg a Váci utat. Kép

Nem fáj neki, széjjelnyomkodta a kis hasát, meghallgatta, átvizsgálta az egész babát, nem is sírt, tök aranyos volt Kép, jókedvű. Viszont az uh lelet alapján ott van a megnagyobbodás, ami vagy spontán elmúlik magától, vagy nem, és akkor nő a tágulat a veséjében, ill. a pisi visszafolyik a vesébe, és a húgycső bemenetnél egy szűkület van. Ezt a szűkületet kell megszüntetni, ha nem növi ki. Kaptunk 2 hónap haladékot, márc. 6-án kell menni kontroll uh-ra, és akkor kiderül hogyan tovább. Ja, kaptunk steril kémcsövet, hogy abba produkáljunk pisit valamelyik reggel és Apa szaladjon el vele a laborba. Jobb, mintha zacskót ragasztanának a babára, vagy katéterezés. Állítólag türelem kell hozzá, és megcsinálható. Kép Lehet, hogy kell antibiotikum, ha baci van a pisijében. Illetve ha bármikor lázas lenne, menjünk be a kórházba. Remélem nem lesz!!

Nem bíztatott a doki, egyébként nagyon nagyon rendes, állítólag az országban 8 gyermeknephrológus van, és ő az egyik, már 25 éve ezzel foglalkozik. Ha operálni kell ne adj isten, akkor az I-es klinikáról jön egy orvos, aki csinálja, ő ugyebár nem sebész. Kép

De van esély és BIZAKODOM!!!!!!!!!!!! KépKépKépKép Persze belül rohadtul aggódom , és kivagyok. Kép
Azt is mondta, hogy ez veleszületett rendellenesség, ami nem örökletes, tehát sem ln, sem a párom nem tehet róla, ne lelkizzünk ezen. Egyszerűen van sajnos és kész. Kép Most 40 ilyen betege van, mint mi, és ebből úgy kb. 10-12-őt kell operálni. Hát, remélem mi megússzuk! Kép

A klinikára azért bizti, ami bizti elviszem kedden délelőtt, lássa az a másik is.

Zsofy!

Köszi, hogy gondolsz ránk, aranyos vagy! KépKép

Sis!
DM együtt van a Plussal, Deichmannal, Kenguruval meg mit tudom én mikkel együtt Újpesten is a Víztoronynál. Kép Én ott voltam.

Norbigyerek:
én utálom a csávót, de még jobban a feleségét, az egy olyan műnő szerintem, meg az egész felhajtás, amit csinált.
Anyu vett Norbi szaloncukrot Kép, kókuszos, és délelőtt lehet enni. Kép Lehet, hogy érdemes lenne aszerint étkelni. Kép

Rajtam is a plusz 9 kiló figyel, 52 terhesség elején, 75 szülésnél, most 61. Stagnál keményen, de lesz@rom. Kép Majd lesz valami..lehet, hogy Norbi. Kép

Mosolygok basszus, de tök sz@r kedvem van igazán.. Kép

Dóri & Viki (ma 11 hetes!Kép)
Vendég

Ja, azt is mondta a vesedoki, hogy a nagyobb gyerekeknél, akit nem küldtek el uh-ra újszülött korban, és ezért nem fedezték fel az ilyen jellegű gondot, mint Vikinél, nem egy 10 év körüli gyereket operálnak, veszik ki a fél veséjüket, mert tönkrement sajnos és akkro már menthetetlen. Kép Azt mondja elvileg mondják a háziorvosoknak, hogy küldjenek el minden babát, már 20 éve van uh Mo-on, de csomóan nem veszik komolyan.
Úgyhogy Gergőkém a maga 7 és fél évével nyert egy beutalót uh-ra. Hogy fog tiltakozni! Kép

D.
Vendég

Sziasztok,
Reggel még jó idő volt, kivittem a babát du. akartunk menni szánkózni, de olyan nagy szél lett, hogy letettem róla!

Szekény Tündikém annyira túl fáradt volt már, hogy csak nagy sírás közepette aludt el, pedig olyan rossz, ha egy baba a sírásba alszik el! Úgy sajnáltam szegénykémet Kép Kb 10 perce alszik (persze ma még semmit nem aludt reggel óta), remélem kicsit többet alszik,mint szokott!

Ti mit csináltok szilveszterkor? Én már megvettem a 2 üveg bacardi breezert, (az a kis 2 decis) és azzal fogunk párommal koccintani, az ágyikóban TV-t nézve! Remélem Tündikénk is hagy egy kicsit pihizni minket. Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Dóri! Nagyon remélem, hogy a végén tényleg nem kell műteni Vikit. Próbálj ne a rosszra gondolni és nem idegeskedni!

Tünde! Kinyomtatnám én is a táblit, ha lenne mivel, de mivel nincs nyomtatónk, így nem tudom Kép

Megann! Az üveges bébiételek tele vannak tartósítószerrel, cukorral és egyéb "finomságokkal". Én csak akkor fogok majdan ilyesmit adni Olinak, ha nagyon muszáj lesz, ha nem érünk rá, vagy ha utazunk stb.

Ildi

Kép
vrucsincá

Dóri,

Egész nap rátok gondoltam, örülök, hogy írtál!
Minden rendben léesz, nyugodj meg!
A psiléssel kapcsolatban:nekem zacsiba kell vinni a pisit, na de ez egy fiúnál nem olyan nehézKép
Nekünk azt javasolták, hogy reggel még mielőtt felkelne, gyorsan cseréljek pelust, és akkor ragasszam rá, mert amikor felébrednek, mindig pisilnek.
A kórházban úgy csinálták, hogy az anyka fogta a babát az ölében pelus nélkül, apuka tartotta a kémcsövet, és a megfelelő pillanatban odatartottaKép

Rajtam 13kg plusz van, 8kg még Bálint után maradt rajtam, most pedig még van 5kg Márk után, de majdcsak lemegy. Most engem sem izgat, sőt! A lényeg most a tejcsi, nyáron majd lemegy a sok gyümitől, meg rohangászástól.

Edina

nedinabp

Edina,

Kép kedves vagy! Azt is mondta a doki, hogy a babák spontán kb. 40 percenként pisilnek, és reggel próbáljuk elkapni egy betadinos lemosás után. Kép Türelemjátéknak tűnik. Kép

más: kaptam anyuéktól karira egy dagasztógépet, tökre élvezem, hogy nem kell nekem küszködni. Kép mindjárt sül a friss házi kenyér! Kép Én utálom a kenyérsütőben sültet, ez viszont isteni lesz, fele tönkölylisztből, és nincs benne adalékanyag. Kép A gép nagyon tuti (Bosch), mindenfélét tud még kavarni, aprítani babakaját, és KIS HELYEN ELFÉR, ami nálam főszempont.

Dóri
Vendég

Megann

szerintem az üveges babakaja is legalább olyan jó, mint amit mi csinálunk. Van egy élelmiszerminőségbiztosító ismerősöm, ő volt a Hipp-nél tanulmányúton. Tényleg figyelnek arra, hogy akiktől veszik a gyümit, zöldséget, ők biogazdálkodók. Szerintem ha kicsit nagyobb lesz Zita, én is üveges kaját fogok adni neki, mert kétfelé tuti nem fogok főzni!
A banánt újabban azért nem javasolják, mert déli gyüm., és állítólag ezek hamarabb allergizálnak. Én megpróbálom Zitának, az alma nem jött be.

Dóri!
Örülök, hogy nincs nagy baj! Kép
Nekünk is menni kell a nephrológiára, ha lázas lenne a bébi.
Miért nem jó, ha zacsiba pisil? Az is steril, rá volt írva. Na de ez legyen a legnagyobb probléma.
Kenyeret én is itthon szoktam sütni, de kézzel dagasztok... Tavaly kaptam anyóstól egy dagasztót, ócska sz.r, nem bírja a motorja. Egyszer leégetem, és akkor vehetek egy jót!

Habtapi:
Lányok, Ti hol, mennyiért vettétek? Elmentünk a tescoba, és 2500Ft-t volt!!! Ez kicsit sok, nem?! Volt abc-s 6100-t is. Nem vettem ennyiért.
Vendég

Tünde!Kép
Nézd meg esetleg ezen az oldalon:
http://www.akciohaz.hu/productslist.aspx?CategoryID=1015&Page_=3,

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sikerült!!KépKépKép
Szóval, Nati ennyi idős!
Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Edina!Kép
Megkaptam, köszönöm szépen! Szerintem hasznát veszem majd!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi!
Köszi, de ott nincs.
Vendég

Sziasztok!

Nem tudtam még visszaolvasni, de majd igyekszemKép

Tesszek fel egy pár mai képet Petiről! Holnap elmegyünk anyuékhoz, ott szilveszterezünk!

KépKépKép

Viki+Petike, aki ma pont 15 hetes

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Képbocs, ez lemaradt az előbb Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Dóri!

Remélem márciusig megoldódik magától a probléma és nem kell semmiféle beavatkozás!!!Kép

Mindenkinek Boldog Új Évet kívánunk!!!Kép

Legközelebb 1-én este jövök, ha tudok!!!Kép

Jó szilveszterezést/pihenést mindnekinek!Kép

Viki+Peti 15 hét

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Tündi!

Lehet, hogy nem egyre gondolunk? Habpuzzle.
A bébijátékoknál láttam és volt ABC-s is, számos is. 750ft.
Ha nem ez, akkor mi az a habtapi?KépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!
...de rég jártam itt Kép
s most nem is tudok visszaolvasni...miről maradtam le?
hogy telt a kari?Mit szóltak a fához a babák.
Chris tátott szájjal nézett,nagyon megvolt illetődve.s megkapta első autóját Kép
Kép

hol szilvesztereztek?
pussz

KépKép
christinbaba

Andi!

Köszi, megtaláltam, rendelek!
Vendég

Christinbaba!

Nagyon szuper ez az autó! Kép
Hol vettétek és mennyiért?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi nem mi vettük a leendő keresztapucijától kapta...de megkérdezem tőle.oks?

KépKép
christinbaba

ok, köszi! Kép

Kép

Kép
prüntyi

Csináltam a távoli rokonoknak egy fényképalbumot Zsuzsáról, úgyhogy ez itt most az önreklámozás helye... mindjárt visszaolvasok és reagálok is. Kép

Zsuzsa babáról egy pár kép:

Ruhabemutató (nagyiknak készült hogy lássák, hordja az ajándékba kapott ruháit)
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/fashionshow.jpg

Fürdőzés:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/bathtime.jpg

Hajszerkezet 1:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/beforeafter.jpg

Hajszerkezet 2:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/baldspotcrest.jpg

Tigrincsvadászat:
http://img.photobucket.com/albums/v684/rokica/zsuzsababa/huntingtiggertoo.jpg

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hozzátápi:

Igazán nem akarok akadékoskodni, de látom sokan 6 hónap előtt nekikezdtek a hozzátápinak. Miért? Mikor a jelenlegi gyermekorvosi kamara meg a WHO javallata, hogy 6 hónapos korig kizárólag anyatej vagy tápi?

Megann!

Vigyázz az üveges bébikajákkal, a 4 hónap a gyártó által megállapított alsó korhatár, tehát azt jelenti, hogy szerintük sem szabad ennél fiatalabb babának adni, NEM azt, hogy ilyen idős korban már ezt kell ennie a gyereknek.

Olvasd el sztem a hátulján hogy mit tartalmaznak, mert egy csomóban van tehéntej (amit 1 éves kor előtt ugye nem ajánlatos), cukor, citromsav meg mindenféle tartósítószer. A nyáriaknál olvasom, hogy a boltban kaphatók közül a Hipp olyan, ami nem tartalmaz ilyen extrákat, és persze lehet venni biobébikaját is, de hát az gondolom rohadt drága. Sőt, egyik nyári babás anyuka biokaják forgalmazásával foglalkozik, nemcsak gyerekeknek, és van egy internetes boltja ahonnan rendelni lehet. A címe www.netbio.hu

Hozzátápi ütemezése:

A nyári babások között egy anyuka csinált egy szupi táblázatot, amit úgy állított össze, hogy több forrásból kikereste, mit mikor szabad elkezdeni, és mindig a legóvatosabbat választotta, és oda sorolta be a kaját. Ha érdekel valakit, küldjön egy emailt a rokica kukac yahoo pont com címre, és továbbítom.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Amit a babanet rendelő rovatában írnak a hozzátápi elkezdéséről:

https://www.babanet.hu/faq/taplal13.php

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ehhh úgy látszik, mostanában ez az én formám, már megint elveszett, amit írtam Kép Kép

Rokica! Itt ajánlják az első gyümölcslevek között a narancs- és paradicsomlevet, máshol pedig azt olvastam, hogy ezek allergizálhatnak, ezért későbbre kell halasztani őket.

Olikám legújabb tudománya: megtanulta bekapcsolni a világító napocskáját, amit olibűvölőcsodalámpának hívunk, mivel akár egy óráig is képes elnézegetni a gyerkőc. Haláli édes, ahogy szórakozik vele, ki-be kapcsolgatja Kép

Bekapcsolom...
Kép

...kikapcsolom
Kép

Jujjj de jó játék Kép
Kép

Ildi és Olivér

Kép
vrucsincá

Rokica!

Nekem van egy könyvem, az a címe "Baba született". Ebben azt írják, hogy tápis babáknak már 4 hónapos kortól el lehet kezdeni a hozzátáplálást. Anyatejes babóknak, pedig hat hónapos kortól ajánlott. A dokim krumplipépet ajánlott nekem, a könyv szerint főzelék, gyümölcs, gyümölcslé. Ahogy én észre vettem ez szinte egyénenként változik, még az orvosok, és védőnéniknek sincs egységes álláspontja erről, így nem könnyítik meg egy kezdő anyuka dolgát.

Christinbaba!
Nekem is nagyon tetszik az az autó fotel, ezért ha megírod hol, és mennyiért vette a keresztapu, biztosan rábukok.

Benianyu!
Ide írjam a paramétereinket?
tüncs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?