A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Hayimpapa,
Drukkolok Hayimmamának, hogy minden rendben legyen és a babóca beforduljon a helyes irányba.

Azoknak akik kénytelenek a kórházban tölteni az ünnepeket a fenti jókívánságaimon kívül (Békés karácsonyt és nagyon boldog, sikeres, örömökben gazdag babás új évet) kitartást és erõt kívánok. Gondoljatok a végeredményre!Kép

Maci_2
23+2
maci_2

Sziasztok!

Most jöttem dokibácsitól, azt mondta, hogy bármelyik pillanatban megindulhat a szülés. Drukkoljatok nagyon szeretném már azt írni nektek, hogy megvan a picuri.

Méhszájam kinyilt méhnyak rövidül.

Na most csak ennyi
Sziasztok
Andy
39+2
andy78

Ja azt elfelejtettem, hogy aki már nem lesz annak. Kellemes Karácsonyi ünnepeket és boldog ujévet kívánok én is.
Andy
39+2
andy78

Sziasztok!

Andy drukk megyKép

Mai ctg eredmenye: ujabb flowmetriaKép A ctg-s neni ki volt akadva, mert barhogy gyomoszolte a pocakomat, a gyerkoc meg sem moccantKép Olyan szep lapos a gorbenk, hogy mutogatni kene, mint Ilyet ne!. Szoval ujabb flow, ami tokeletes, egyszeruen csak alszik a baba a ctg-k alatt. Ja, bpd 101mm, ami ooooriasi, szal szep nagy a fejeKép

Hayimpapa megy a drukk asszonykadnakKép

Snoopy: koszi, majd atbogaraszomKép

Pusssz: orsoly 37+5
orsoly

Sziasztok!

Lanyok, most jottunk haza a dokitol, es szerencsere minden remdben, mehszaj zart, es meghallgattuk a szivhangjat is a picikenek!Kép
A 13. heti sulyomhoz kepest +6,5 kg-nal tartok (es ebbol 3 kilo az utolso 3 het alatt jott ramKép) A doki nem szolt ra semmit, csak annyit, hogy majd meglatjuk legkozelebb, mert nem linearis a sulynovekedes. Hat remelem is, a heti 1 kg kicsit durva lenne...Kép Csak hat jon a karacsony is... Az is igaz mondjuk, hogy ez a +6,5 kg az indulo sulyomhoz kepest csak +3,5 kg, mert az elejen elegge lefogytam.

Buksicica,
Szerintem felreertettel, en itt leszek holnap is. Akkor nekem ketszer is kivansz kellemes unnepeket? Jaj de jo!Kép

Gomboc,
Ugy orulok, hogy minden rendben!Kép De jo, mar Te is mesz CTG-re, biztos nagyon megnyugtato, hogy mar itt tartasz!Kép
Nekem is a ket unnep kozott kell menni vizeletvizsgalatra, vervizsgalatra es zsemles vercukorra, de en direkt igy kertem, a kispapa is elkiserhet igy.
Hat igen, a modern technika... Rendes a dokidtol, hogy felajanlotta ezt a lehetoseget.

Snoopy,
Nagyon helyes a kissrac!Kép

Hayimpapa,
Ilyen miatt is be kell fekudni? Biztos nem lesz semmi gond, par napot ki lehet birni bent, nem? Aztan mar a babaval ter haza Hozzad!Kép
Megy a drukk!!!!!KépKépKépKép

Andy,
Ez mar a celegyenes, nem?Kép Lehet, hogy tenyleg december 20.-a lesz a szulinapja?Kép

Cinedit szia!Kép
Olvastam korabban a ferjed baleseterol, orulok, hogy jobban van mar! Biztos nehez lesz Nektek januarban a babaval es a fekvogipszes apukajaval, de az a legfontosabb, hogy rendbe fog jonni!Kép Es persze az, hogy a babaval is minden okes!Kép Anyukaddal mizujs? Ugy emlekszem, hogy Vele sem volt tul konnyu dolgod...

Snoopy es mar gyermekes anyukak!
Lenne egy kerdesem a mellszivokkal kapcsolatban. Egy olyan anyanak, akinek egeszseges a babaja, tehat nem kell pl. koraszules miatt "mesterseges" modszerrel fenntartani a tejtermelest, annak erdemes vasarolnia ilyen gepet? Mert akkor elvileg csak az elejen (es a novekedesi ugrasoknal) kell fejnie, hogy tobb teje legyen, illetve, hogy egy keveset tartalekoljon a fagyasztoban, nem? Ezt nem lehet egyszeruen kezzel fejessel megoldani? Szoval, ha abbol indulok ki, hogy minden rendben lesz a babaval, akkor is kell venni mellszivot? Nem eleg akkor venni, ha valami gond van? Elore is koszi a valaszokat!Kép

Puszi:

Leszter
24
leszter

Sziasztok!

Most jöttem haza a céges karácsonyi buliról, eddig bírtam. Ettem finomakat, ittam (teát), és kész, nem bírtam ülni tovább. Hangzavar, sok ember, stb...

Nagypocisok!
Én már csak döcögve tudok menni. Normális ez a 32. héten? Hisz még van jópár hét, mi lesz ezután? Olyan esetlen vagyok, képtelen vagyok normális menni, ülni, feküdni, stb... Mondjatok valamit ezügyben. Lécci! Kép

Most pedig visszaolvasok!

myssnia
32
myssnia
Budapest XI. kerület

Snoopy Kép

Igen. A Medela de Lux, aztalhoz rögzíthetõ, de nem tudtam egyértelmûen kivenni a szavaidból, hogy akkor most jót vettem, vagy Aventet kellett volna. Remélem nem bánom meg, de azt mondta a védõnõ, hogy lehet, hogy csak pár hétig kell használni, azért pedig kár kiadni annyi pénzt.

Leszter Kép
Hát igen. holnap az utolsó napom a munkahelyen. Azt hittem, hogy olyan jól bírom a strapát végig, mint egy héttel ezelõttig. Egy hete tényleg esetlen vagyok. És a pocak is nagyon sokat nõtt megint. Biztos a magasságom miatt is tûnik nagyobbnak, de alig bírok menni.
A Benetton pólók szerintem nem sokaknak tetszene, nekem nagyon bevállt, nagyon jó érzem magam benne. Nem olcsók, sajnos 5-6 ezer a sima pamutpóló. Szerintem pont addig érnek, ameddig kell a pocakot takarni.Sajnos most nálam nem jön be az oldal, ahol megtudnám mutatni, majd megnézem holnap, hogy mûködik-e. Kép

Figyusz mindenki Kép

Nálam a tökmag szinte egész nap mocorog. Lehetséges ez? Mikor alszik? Csak feszeng, hol itt dudorodik a hasam, hol ott. Aggódom, hogy nem alszik eleget...

myssnia
32
myssnia
Budapest XI. kerület

Leszter Kép

csak találtam:
[url=http://www.benetton.jp/detail10001.msp?id=4173" TARGET="_top]http://www.benetton.jp/detail10001.msp?id=4173[/url]
[url=http://www.benetton.jp/detail10001.msp?id=4169" TARGET="_top]http://www.benetton.jp/detail10001.msp?id=4169[/url]
[url=http://www.benetton.jp/detail10001.msp?id=4193" TARGET="_top]http://www.benetton.jp/detail10001.msp?id=4193[/url]
[url=http://www.benetton.jp/detail10001.msp?id=4171" TARGET="_top]http://www.benetton.jp/detail10001.msp?id=4171[/url]
[url=http://www.benetton.jp/photo/01mata/3C78Q3041_02.jpg" TARGET="_top]http://www.benetton.jp/photo/01mata/3C78Q3041_02.jpg[/url]
[url=http://www.benetton.jp/photo/01mata/1009C2146_1.jpg" TARGET="_top]http://www.benetton.jp/photo/01mata/1009C2146_1.jpg[/url]
myssnia
Budapest XI. kerület

Mindenki!

Köszi a sok drukkot, holnap elmondom Hayimmamának, hogy milyen aranyosak voltatok. Nos, az a helyzet, hogy bár elsõ babáról van szû, mégsem illeszkedett be a szülõcsatornába. Fejvégû a baba, csak nagyon fenn van.
Megnézték alaposan, és kiderült, hogy nagyon nagy a kicsi Márk. Jelenleg 4.36-ra mondta az ultrahang 10.0-s BPD-vel (valószínûleg császár is lesz). És mivel tataiak vagyunk, a doki jobbnak látta, ha megfigyelés alatt marad Hayimmama és nem autókázunk fel Pestre minden nap... Úgyhogy ma kórházban alszik nélkülem, és persze nagyon hiányzik...
Köszi még egyszer a drukkolást, és persze írok, ha valami történik.

Ódv: Hayimpapa (38+6)

Hayim Apuka
hayimpapa

Hayimpapa Kép

Nagy drukk Hayimmaminak! Még történhet csoda, hátha lentebb megy a kicsi. A barátnõm babája pl. az utolsó két hét alatt fordult csak meg. Már kezdett beletörödni a császárba. Egyébként sokat jártam Tatára, nagyon kellemes kis hely. A tó és környéke nagyon szép.

myssnia
32
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Myssnia!
Biztosan jót vettél.Kép
Attól függ, hogy hogyan akarod használni. A Medelákkal nem lehet az egyik cicibõl szopiztatni, a másikból fejni. Ez akkor válik be, ha nem akarsz külön idõt eltölteni a fejéssel, mert akkor csekély munkával épp annyi tejet nyersz, mintha utána fejnél. Speciel nekem azért jött jól, mert ha már vért nem adhattam pocakosság és szopi alatt, akkor legalább tejcsit adhattam a rászorulóknak. De minél kevesebb munkával és idõvel szerettem volna megoldani. Egy idõ után a baba úgysem hagyja, hogy bármit csinálj az Õ szopiztatásán kívül, onnantól úgyis külön idõ, mert leszedi a fejõgépet rólad, elvégre közel van. Onnantól mindegy. Ha nem akarsz nagy mennyiséget fejni, akkor biztosan beválik a Medela. (saját tapasztalatom nincs)

Leszter!
Ha azt mondod, hogy a gyerek egy éves koráig ne kapjon se tápszert, se tehéntejet, akkor nem kevés fagyasztott anyatej fogy a hozzátápláló kajákba, mint anyatejberizs, fõzelékek, stb. Nekünk legalábbis épphogy kitartott az a kb 8 liternyi ami le volt fagyasztva. Amikor majd a kajájába szeretnél fejni, akkor valószínûleg már olyan jó lesz a kereslet-kínálat egyensúly, hogy jó lesz, ha 10ml sikerül. Kép, Kép
Az elején kell ezért legalább fejni, amíg sok a tej. Hogy meddig tartható el a tejcsi itt-ott, az mostanában volt téma a szoptatásos topicban. Érdemes kijegyzetelni. Van akinek kézzel megy legjobban. Akkor viszont (nekem legalábbis ) 1000 irányba spriccel. Így át kellett öltöznöm, nagy volt a veszteség, ráadásul a sterilitás is csorbát szenved. KépÁllítólag a sok kézzel fejés árt a mell formájának. Ezt hallottam...

Köszönöm a dícséreteket. A gyermek tiszta apja. Tehát én nem tehetek arról, hogy ilyen dögös csávó Kép

Snoopy

KépKép
snoopy

Sziasztok!

Andy! Kép

Latom hatott, hogy beszeltel a babaval, jojjon meg karacsony elott. Legyel nagyon ugyes! Kép
Nekem is eleg sokszor faj a szemeremcsontom sajnos. Es eleg sokat kemenyedek is. Bar hat mar ideje.

Orsoly! Kép
Lehet, hogy megsem talalkozunk hetfon, a dokim mondta, hogy jojjek inkabb 11re, es ha nincs hely, megcsinalja a ctgt a patologian.

Nalunk nincs valtozas, tovabbra is 1 ujjnyi, hetente ketszer megvizsgal a doki. Kép
Kerdeztem, hogy ettol nem fog e hamarabb kinyilni, de szerinte nem. Azt mondta, nem erti a noket, mert rajtam kivul mindenki most akar szulni. En meg legalabb a karacsonyt itthon toltenem.
Udv mindenkinek

Kakukkfu
39+2

Ja azt meg elfelejtettem, hogy a 22. t szivesen megvarnam, mert ugy bak lesz, es a csaladunkban csak foldies jegyek lennenek. En bika, papa szuz, Emma bak. Most biztos hulyenek neztek. Kép
Puszi
kakukkfu

Andy!
Megy a drukk nektek, ez már haladás....

Hayimpapa!
Feleségednek is drukkolok, hogy minden jól alakuljon, de ekkora babát, hát nem lehet könnyû.

Leszter!
Bocsi, akkor valószínûleg tényleg félreértettelek.

Akkor ezennel mindenkitõl elbúcsúzom. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Boldog Új Évet kívánok mindenkinek. A finiselõknek kitartás, és gyors könnyû szülést. A kórházban lévõknek is kitartás, lesz jövõre is karácsony.

Mindenki vigyázzon magára és a pocaklakójára.

Legközelebb csak január 6-án leszek, szóval jó sokára.

Sziasztok
buksicica
22+2
buksicica

Sziasztok!

Tegnap rákérdeztem a vasra. De hozzá kell tennem, este 9 volt, doki elõzõ reggel óta folyamatosan bent, én csak 5 óta ültem sorban várva rá... szóval eléggé hagytam magam lerázni. Azt mondta, hogy azért ennyire nem egyszerû a helyzet, hiszen ugyanaz a készítmény az egyik embert fogja, a másikat meg hajtja. Mindenesetre most másfajtát írt, majd kiváltom és tesztelem, meg beszámolok majd.
(amúgy mindent rendben talált, leleteimet is, most szerencsére jól meg vagyok nyugodva)

Leszter: anno lassan 10 éve elsõ babánál úgy indultam neki, hogy igyekszem igény szerint szoptatni, meg nem fog kelleni a fejõgép. Ez még 93-ban volt. A baba gyönyörûen és alaposan szopott is. Viszont 4. nap besárgulás miatt kék fény alá tették, és 24 óráig ki se hozták. (Remélhetõleg ilyet ma már nem csinálnak...) Na, abban a 24 órában nagyon hiányzott a baba, mint mellürítõ eszköz is. Mikor már órák óta egyre keményebb lett a mellem és kezdtem bepánikolni, akkor kaptam kölcsönbe egy elektromos medelát, ami nagyon simán lehozta, üresre. Ezek után vetettem a párommal egy ugyanolyat. Ezt a sztorit csak azért mesélem el, mert ha az ember úgy is indul neki, hogy valószínûleg nem sokat lesz rá szüksége, és tényleg, az esetek többségében nem sokat kell, azért néha tud úgy alakulni, hogy hirtelen nagyon jó lenne, ha lenne. Kézzel nekem nem sikerült megtanulni fejni.
Én úgy tapasztaltam, hogy ha elejétõl rendszeresen fejtem, akkor sokáig képes voltam a fejõgéppel kiváltani a tejleadó reflexet, de ha kihagytam az elején pár hónapot, akkor utána már sokkal nehezebb volt. A fagyasztott tejjel az a rizikó, hogy magában nagyon sok baba nem fogadja el, de vannak olyanok is, akik fõzelékbe (stb) sem. Ugyanakkor meg megnyugtató érzés szerintem, ha tudod, hogy ha valamiért 2-3 napig nem szoptathatsz (veled van valami és gyógyszert kell szedned pl), akkor is van mit adni neki.
Tudom, hogy mindez nem válasz a kérdésedre, de talán egy adaléknak a döntéshez ez is jó. Én úgy érzem, jó ha van az embernek mellszívója, elsõ idõkben jó segítség a termelõdés beindításához, utána általában nincs rá szükség. De egész más, ha tervezel olyasmit, hogy rendszeresen el kell menned, és egy-egy evésre lefejt tejet kapna a babád, ez esetben rendkívül hasznos szerintem.

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Az éjszakát megúztam még mindig egyben de ma már egyre jobban görcsölgetek. Lehet, hogy ma már babóca is lesz, jó lenne.KépKépKépKépKép

Myssina: A menéssel kapcsolatben csak annyi, hogy én is a 32.ik hét környékétõl kezdtem egyre nehezebben menni, arra figyelj, hogy ne hajolva menjél, hanem kihúzott válakkal és egyenes háttal. Egy kicsit eleinte szoktalan lesz de utána ugy lesz kényelmes. Nekem a derekam se fájt egyáltalán ilyenkor amikor egyenes háttal mentem.

Hayimama: neked is megy a drukk remélem minden rendben lesz és ti is hamar átvészelitek ezt a kis idõt ami hátra van. Drukk. Drukk Drukk Drukk...KépKépKépKépKép.

Na most csak ennyi, mert még amit megtudok megcsinálok gyorsan ne a férjemnek keljen ha esetleg még ma lesz valami változás.

Sziasztok
Andy
39+3

Ja mindenkinek a finisben drukk. Orsoly, Kakukkfu, És a többieknek is.
andy78

Sziasztok!
Minden "végzõs" kismamának drukkolok, hogy akkor jöjjön a baba, amikor szeretnétek.

Az elõbb bõgtem egyet. KépKicsit túlreagáltam a dolgot, de már unom, hogy egyes emberek hülyesége miatt engem ugráltatnak. És ehhez jön még az év végi munkák miatti stressz is.
De már túl vagyok rajta. Kép

A mai napom nem lesz diétás.Kép Ma tartjuk a csoport-karácsonyt, Éva, János napot és egy szülinapot is. Szóval nehéz megállni, hogy a sütihegybõl ne egyek. Annyira nem is akarom. Nyam-nyam.

Ti mit fõztök az ünnepek alatt?

Maci_2
23+3
maci_2

Sziasztok! Kép Kép Kép

Megjöttünk a 18 hetes ultrahangról és mindent rendben találtak a picivel. Felvették videóra, igaz, hogy kb 4-5 perc, de ez is haladás, itt a keleti régióban. Mindene megvan, szépen fejlõdik, még meg is fordult közben, hogyjobban láthassuk, és szépen megmutatta, hogy nincs semmmi a lába között, csak a három vágás. Tehát több mint valószínû, hogy egy kiscsaj lapít idebent. Kép (Szerdán amúgy is két lányka kinõtt ruháit kaptuk, nézeggettem is, hogy ha fiam lesz hogy adom rá a szebbnél szebb rózsaszín kisruhákat, de ez úgy látszik megoldódott)BÁr még nem elképzelhetettlen, de kicsi az esélye, hogy fiúcska legyen. De mindene rendben volt, végignézték a gerincét, szivét, veséjét, pociját, sõt megszámoltuk a 20 ujjacskát is, már amennyire engedte,mert a bukfenc után én már nem tudtam melyk kezét számultuk és melyiket nem. A férjem megpróbálja majd bedigitalizálni a felvételt és akkor majd meg lehet nézni is, már ha sikerül.

Leszter
Szerintem és is kiakasztom majd a védõnénit jan. 2-án, mert a 16. hétig én nem híztam semmit, azóta úgy durván 2 kiló ment rám. És most kezdtem el a karácsonyi fogyókúrám Kép , ami abból áll, hogy minél több finomságot tömjek magamba. Szerintem ráállok a mérlegre õ meg hanyatt esik az úgy +5 kilómtól. Mikor nem voltam terhes karácsony után mindig több voltam, de az vesse rám az elsõ követ aki ellenáll a sok finom kajának, amire egész évbe vár az ember(diósbeigli és társai Kép )

Na megyek, mertmegint regénykét írtam

A finiseseknek megy a drukk ezerrel. Gyors és könnyû szülést és egészséges babócákat kívánok mindegyik mindenórás kismamának karácsonyra Kép

Nadine + kiscsajszi Kép
18+4

Nadine
KépKépKép
nadine

sziasztok Kép

Most jöttem Timicitõl, úgy néz ki, hogy az ünnepekre hazaengedik. Vittem neki olvasnivalót, így nem adtam át a személyenként az üdvözleteket, mert úgy is elolvassa. Kép

Voltam ma védõnõnél is, sajnos az enyém nem volt ott, helyettísette egy kevésbé jófej nõ. Hát mondott is olyanokat. Tipikus este annak a védõnõnek, aki szerint semmi sincs rendben az adataiddal. Cukros tea, porcukros gyümölcskenyér után 1+-osnak találta a vizeletem, sokalotta. Farmerestûl, cipöstûl megmért, és megállapította, hogy 60 kg vagyok (56,5, amúgy Kép ). És feltétlen mondjam a dokimnak, mert ez nem jó... Most már látom, hogy az én védõnõm milyen tündéri hozzá képest, és örülhetek, hogy kifogtam. Õ sosem pánikoltatja az embert.

myssnia
32+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Mindenkinek köszi a drukkolást Kép.
Természetesen mi is drukkolunk mindenkinek KépKépKép. Hajrá finiselõ kismamák Kép!
Bocs, remélem, mindenkinek lesz idõm írni, most azonban ide-oda rohangálok az elõkészületek miatt.
Mindenkinek szép terhességet, kellemes szülést és egészséges babát kívánok.
Köszi még egyszer a sok reakciót KépKépKép, nekem jól esik, és ha majd megmutatom Hayimmamának, akkor majd biztosan Neki is Kép.

Üdv: Hayimpapa (39+0)

Hayim Apuka
hayimpapa

Egy AKKORA virágcsokrot kaptam az elôbb a kollégáimtól!!!!!!!!!!!!!! Nagyon hatalmasat, és mindenféle van benne, rózsa, meg tulipán is, meg liliom... Naaaaaaggyon szééééép...... KépKépKépKépKépKép
Merthogy én is ma vagyok utoljára... Tök arik...

Franyo
30
franyo

Nekem tökéletes, Pocok, köszi!!!!!
Franyo
franyo

Pocok,
Az én adataim szuper pontosak. Köszi.
Maci_2
maci_2

sziasztok!

Jó hír Timicitõl:
"Kontroll UH eredménye: belsõ méhszáj zárt Kép, méhlepény magasan a fundusban, súly: 2960 gr. Hétfõn kiderül, hogy maradunk, vagy megyünk."

Hát minden jót neki Kép

myssnia
32+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok,

Pocok, koszi a tablat, minden szuper benne! Kép

HAyimmamanak drukk a korhaz kibirasaert, bar ahogy elnezem, 26-ara van kiirva, iyg hamarosan mar jon a tronorokos! Kép Bar azert a hatalmas meretert nem irigylem...Kép

Timici (ill. Myssnia)
en ezt nem ertem. A "méhlepény magasan a fundusban" az nem azt jelenti, hogy nem log ra a mehszajra? Akkor miert tartjak bent? Kép Hu, most nezem, jo nagy mar a babaja, majdnem 3 kg. Mekkora lesz jan. vegen? Kép

MAci2, Franyo,
Hogy erzitek megetokat az utolso napon? Kép

NAdine,
Csak semmi elegedetlenkedes! A "masik regioban " BP-en, nekem 3 perces videokat csinaltak csak a korhazban. Ehhez kepest a 4-5 perc az 50%-kal tobb! KépKép Kulonben gratu a szep babocahoz!

Buksicica, es aki mar nem tud jonni: Kellemes Karacsonyt es Boldog Uj Evet kivanojk! Kép Aztan gyertek gyorsan vissza, ahoyg csak tudtok! Kép

Andy, neked azert drukk, hogy babasodj, Kakukkfunek meg azert, hogy meg ne! KépKépKép
Gombolyurol, Kisvakondrol tudtok valamit?

Es Breki, Te hova tuntel?

Aaaa, Gombocka ratelepedett a hugyholyagomra, megorulok, ketpercenkent pisilnem kell. Kép Es erzem, ahogy szambazik a kezeivel es a labaival...KépKép

Gombóc
34+6, holnaptol a 36. het lesz mar....KépKép
gombóc

Most nezem, meg vagyok hulyulve, minden masodik szavamat felregepeltem. Kép Bocsi, azert remelem, el tudjatok olvasni...Kép
Gombóc
Gombóc

Sziasztok!

Andy!
Köszi a székrekedéses hozzászólást, és drukk a közeli szüléshez!!! Kép Kép Kép

Franyo!
Örülök, hogy Te is csatlakozol a "semmittevõk" táborához! Kép Kép Kép Nagyon jó itthon, de még nem volt idõm olvasni! Mondjuk elég vacak az idõérzékem, szóval nem panasz! Kép
Tamarine: még nem próbáltam meg, ma kaptam igazi szilvalekvárt, most ennek várom áldásos hatását. De már nálam is nagyon durva a dolog, úgyhogy a vasat 3 napja nem szedem, mert kell produkálnom "valamit", hogy megnyugodjak, és újra szedhessem. Egyébként én most a szomszédasszonyomtól kaptam, 1450 forint van az üvegre írva.

LEszter!
Neked is köszi!

Azt hiszem én is mindent kipróbáltam (kefír, müzli, tej, sõt még Big Macet is ettem, mert valami engem abban meg szokott hajtani (biztos a sok vitamin, amit tartalmaz! Kép ), és még attól se lett semmi...

Finiselõknek sok drukk!!!

Puszi: Judó
30+5
judó

Sziasztok!

Mától én sem dolgozom. Kép
Csak a tökmagra koncentrálok. Kép

Gombóc
Igen, tényleg érdekes Timici üzenete, õ is furcsálotta, hogy akkor most miért is van ott? Lényeg, hogy jól van. Kép

myssnia
32+1
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Franyo, Myssnia, Kangi!
De buli,hogy mar Ti sem dolgoztok! Kép Majd meglatjatok,milyen jo is az!!! Kép

Lanyok
Mostanaban szinte minden nap erzek szurast, feszitest a cicimben. Ma pl. egesz durvan. Nektek volt ilyen erzesetek? Mitol van?

Tegnap mi is zenesulis karacsonyi bulin voltunk. Mindenki engem akart etetni, de alig birtam enni! Kép Amugy minden ok, baba jol van. Ma csinaltam ilyen kexes-mogyorokremes-rumos-kokuszos kutyulekot. Egesz fini lett! Kép Kulonosen a vercukrom elvezhette...

Finiszhes boly! Hajra!!!!! Kép Kép

Jo pihit mindenkinek 7vegere!

Norkini
30+6

U.I. Nincs semmi karacsonyi hangulatom.....hallottatok mar ilyet?..
norkini

Lanyok!
Ha kicsit raertek, ide nezzetek be. kb. fel oraja hangosan hahotazom magamban...Kép Kép Kép

[url=http://www.wesselenyi.com/gyerekszaj.htm" TARGET="_top]http://www.wesselenyi.com/gyerekszaj.htm[/url]

Norka
norkini

Szióci Lányok! KépKépKép

Na milyen nap van ma? Na milyen?
SZABAD nap!!! Kép
Tegnap persze bögtem, annyira kupacos az asztalom ... de sebaj, most pihi jön, aztán januárban beoldalgok még arra a két napra lapátolni. Utána meg vizsgák, és kész!!!

Norka Kép
még nekem sincs karácsonyi hangulatom, de ma megyek fenyöt bérelni, és attól talán lesz. Kispapa elslisszol cimborázni a hét végére, de én meg addig legalább jól vásárolhatok, meg még üvegfesteni is akarok, meg porszivózni is, és ezeket mind nem lehet, ha ö itthon van, mert folyton a nyakán lógnék csak KépKépKép Úgyhogy jobb is, hogy nem lesz itt Kép

Leszter Kép
Örülök, hogy minden rendben van! Kép

Cinedit Kép
jó, hogy átvészeltétek pároddal ezt a nagyon hosszú és nehéz idöszakot ... remélem, most már nem lesznek komplikációk, a további mütétekböl pedig hamar felépül.
Olvastam, hogy Anyukád kórházban van Kép nagyon sajnálom ... sajnos ez a téli depis idöszak is biztosan közrejátszik benne ... de remélem, ha jön az unoka, meg lassan hosszabbodnak a nappalok, jobban lesz.

Myssnia Kép
óvatosan totyogj ebben a ronda csúszós idöben!
Tök jó, hogy már te sem melózol! Kép

Franyo Kép
szivböl gratula a gyönyörü virágokhoz!
Az én búcsúztatóm állitólag januárban lesz, bár öszintén szólva most nem nagyon érdekel Kép

Szeméremcsont: nekem egy hónapja fáj már, minden olyan mozdulatra, amelynél megfeszülnek a lovaglóizmok Kép lassan kezdem megszokni, bár biztos, hogy nyügösségemhez ez a - gyakorlatilag állandó - fájdalom is hozzájárul.

Judó Kép
lehet, hogy hülyén hangzik, de egy ujjnyi pálinkát nem próbáltál még? Vagy egy pohár bort? Nekem szokott segiteni ...

Timicinek drukk, hogy hazamehessen az ünnepekre Kép

Hayimpapa, remélem, hamar kiderül, hogy nincs semmi gond Márkkal, csak éppen olyan gigászi baba, hogy nem tud lejjebb csúszni! Kép Minden jót nektek az ünnepekre!!!

Gombóc Kép
akkor soxerencsét a hétföi túlélötúrához Kép

Most megyek, ha valakinek nem irtam, az mondja nyugodtan, hogy ronda dög vagyok, de télleg muszáj ...
Majd még benézek Kép

Pussssz
Kangi
31+1
kangi

Sziasztok!

Milyen csend van ma, merre jártok?

Egyébként még mindig egyben vagyok. Nem akar kijöni a kissrác ebbe a hideg idõbe. Görcseim vannak de nem pontosak, hanem össze vissza. Hétfõn megyek dokihoz kiváncsi leszek mit fog mondani.

Kakukkfu: Mi a helyzet veletek, hogy vagy?
Orsoly: És veletek mi van?

Sziasztok
Andy
39+4
andy78

Andy Kép
egész nap tettem-vettem, béreltünk kis fenyöcskét a Rügyecskék Alapitványtól Kép Nagyon kis helyes, duci fenyö, földlabdával. Nagy hasamra hivatkozva még a harmincfös sort sem kellett végigállnom a fizetéshez Kép tök jó volt!!!
Meg vásároltam ... na az horror volt, a parkolóházból 20 percig jöttem ki Kép
Emellett üvegkorsókat festettem a tesóknak meg unokatesóknak, egészen helyesek lettek, pedig nem vagyok egy képzömüvész Kép
Neked meg nagyon drukkolok, hogy már akarjon kibújni a kiskrapek Kép

Képzeljétek, szegény barátném 26-ra van kiirva, sehol semmi neki, ráadásul az aranyere is begyulladt, otthon fexik meglöve Kép úgy sajnálom, pocsék lehet KépKépKép

Na megyek, kiszellöztetem kicsit a fejem, mert a terpentines üvegfesték kicsit megütötte Kép de semmi komoly, csak jól fog esni egy falat friss levegö Kép

Pussz
Kangi
31+1
kangi

Sziasztok!

Andy! Kép
Koszi, megvagyok, egyre lassabban es kenyelmesebben. En is hetfon megyek, osszefuthatnank. Egyebkent most is ugy erzem, hogy no a hasam, nagyon feszul a bor.

Orsoly! Kép
Jo ctg t kivanok hetfore!

Mi kepzeljetek, megtartottuk a lakasavatot tegnap. Ugyhogy most mar kesz vagyok, johet Emma, de talan inkabb karacsony utan. Volt kb 20 ember. Szerencsere anyu es a nagymamam is jottek segiteni a kajacsinalasban, en nem is birtam volna. Azert utolag eleg nagy batorsag volt bevallalni, de vegulis nem szultem.

Na mindenkinek szep unnepeket es jo szulest kivanok
Kakukkfu
39+3
kakukkfu

Sziasztok!

Még mi is egyben vagyunk. Egyelõre még semmi jelét nem adja a pici fiú, hogy ki akarna jönni. Se jóslófájás, se egyéb tünet. Tegnap voltunk a karácsonyi céges bulin. Hajnal 3-ra értünk haza. Déltõl 7-ig sütöttem, fõztem, gondoltam, erre már biztonsan fog valami történni, de semmi.

CineditKép

Úgy örülök, hogy jelentkeztél! Mostanában sokat gondoltam Rátok. Gratulálok az esküvõhöz! Legyetek nagyon boldogok! Anitának is hatalmas gratula! Ha találkozol vele, add át kérlek neki!

Ha esetleg nem jutnék már addig ide, akkor mindenkinek boldog Karácsonyt és Újévet kívánok. Akik kórházban vannak, azoknak kitartást, meglesz az eredménye!

Na, most már megyek lefeküdni, mert még nem igazán sikerült kialudnom magam.

Üdv
Tüni
tüni

Sziasztok lánykák!

Mostanában sajna ritkán jutok hozzá, hogy el tudjam olvasni a termést. De amikor végre sikerül, az tök jó!

Székrekedéseseknek: mivel én eleve is egy eléggé ilyen típus vagyok, és ez csak romlott mostanában, kialakítottam egy olyan étrendet magamnak, ami -ha nem lengek ki, Kép akkor -nagyon jól mûködik. Talán másnak is beválik... ja, és nekem se használtak szemernyit se az ilyen-olyan praktikák, úgymint aszalt szilva és társai, csak a következõ komplett étrendátalakítás.
Nagyon egyszerû: reggelire müzli, tejjel, kefírrel, bármivel, ki mivel szereti. A müzli legyen lehetõleg olyan, amiben sok teljes õrlésû cucc van, és ehhez adok kb. 1-2 evõkanál õrölt lenmagot. Sima lenmagot bármely bioboltban lehet kapni, és otthon kávédarálóval reggelente ledarálok egy kis adagot. Akinek nincs túl komoly székrekedése, annak lehet, hogy elég is ennyi, mert a lenmag eléggé székletpuhító.
Akinek súlyosabb a helyzete, annak a következõ sorok is hasznosak lehetnek. Mert innentõl kezdve az összes kaja, bármi, amit esztek a nap folyamán, annak kb. 70-80%-a legyen zöldség. De tényleg!! Azaz pl. ebédre sok-sok fõzelék mondjuk kevéske husival, vagy mással, vacsorára sok-sok saláta bármivel. A lényeg az, hogy NAGYON-NAGYON-NAGYON sok zöldséget kell enni. És persze lehetõség szerint érdemes kerülni a székletfogó dolgokat. Õszintén szólva be kell valljam, hogy a magam részérõl már rettenetesen vágyom valami tésztára, vagy pizzára, krumplis cuccokra, nyammmm... és borzasztóan unom már a zöldségeket, de az a tapasztalatom, hogy ha ilyen kilengéseket teszek egy-egy étkezésnél, akkor másnap jön a bünti, azaz vagy semmi, vagy hatalmas erõlködés... De már nem kell sokat kibírni, és jöhet a sztrapacska. Nyamiiiiii!!! Kép

Kakukkfû, gratula lakásavatóhoz! Kép Annyira jó dolog, ha az ember végre az új otthonában lehet. Kép

Gombóc, engem is meglepett, hogy Timicit benntartották, ha a lepény a fundusban van. Ez azt jelenti, hogy a lepény gyakorlatilag fennt van a tüdõk alatt. Nekem is ott van, aminek elég nagy elõnye, hogy a rugások nem is igazán zavarnak, inkább csak a könyökölést, helyezkedést és kapirgálást érzem. Kép De az jó hír, hogy Timici Karácsonyra valszeg otthon lehet.

Hayimpapa, Hayimmama drukk-drukk-drukk!!! Kép

Hajrá Andy78!!! Kép

Sziasztok!
Kispici
36+3
kispici

Sziasztok!

Ma reggel ismét még köztetek a kisrác várat magára.

Kakukkfu: Én délután 3-ra megyek te mikor jösz?

Orsoly: remélem sikerülni fog a ctg. Drukkolok

Persze mindenkinek megy a drukk!!!!!!!!

Na majd még jövõk
Sziasztok

Andy
39+5
andy78

Sziasztok!

Most latom, hogy a tegnapi uzenetem el sem ment. Kép

Andy! Kép

Kosz jol vagyok, te viszont mar lehet, hogy szulsz. Most mar azert jo lenne otthon tolteni a karacsonyt, nem?
Hetfon megyek en is, osszefuthatnank.

Orsoly! Kép

Jo ctg t kivanok hetfore!

Mi kepzeljetek kesz lettunk a lakassal, penteken megvolt az avato buli is.
Szep unnepeket es jo szulest mindenkinek,
Kakukkfu
39+4
kakukkfu

Na jo, most mar semmit nem ertek! Az elobb nem volt ott az uzenetem, most meg megjejent. Kép

Andy!
En 11re megyek
puszi mindenkinek
Kakukk
kakukkfu

Sziasztok!

Finises lanyok, megy a drukk! Kép Sokat gondolok ratok!!!!

Pocok, Kangi!
Mi is "visszavalthatos" fenyot veszunk. Marmint kispapa epp most veszi, de azt mondja, nagyon szepek! Virul a fejem.

Lanyok
Irjon mar valaki, valamit nekem errol a cici szuras-huzodas dologrol. Tegnap is nagyon nyavajogtam miatta....

Norka
31+1
norkini

Lanyok!
31ik heten hany cm. a baba? A babanetes level azt irja,hogy 40-42 , mashol azt olvasom,hogy 30. Nem min1!!!!
Tudja valaki?

Norka
norkini

Norka Kép
úgy látszik, a kismamákat nagyon érdekli a világ sorsa Kép Nem is csodálkozom, hiszen mi biztosan tudjuk, hogy lesz kire hagyni Kép

Ciciszúrásra nem tudok mit irni, az enyim viszont eres, mint a márvány, csak nem annyira kemény Kép
De nem hiszem, hogy baj lenne, mármint a szurkálás ... lehet, hogy csak a tejképzésre készül fel ... nem tudok okos lenni, sajnos ...

Még két korsót kifestettem, de már elég is volt a terpentinszagból, közben meg Gumimaci rugdalt nagyon, lehet, hogy örült a szép ajándékoknak? Kép Persze lehet, hogy csak reklamált, hogy miért nem mászkál anyja, hogy ringassa a kis fenekét Kép

Megyek a személyi tréneremért, hogy bepótoljuk a ducitornát. Tök rendes a barátnöm, hogy képes még a vasárnap délelöttjéböl is áldozni miattam Kép

Tüni, Andy Kép
drukk, drukk!!!

Kakukkfü Kép
logisztikában ezt "Just in time"-nak nevezik! Kép Gratulálok a befejezett lakáshoz Kép

Pussz
Kangi
31+2
kangi

Ja, Norka Kép
baba hosszáról fogalmam sincs, de a fejecskéje olyan 77-79mm szok ilyenkor lenni. Az a fontos, meg a combikája Kép A mienké kicsit kurta, de apukája-anyukája sem az a nyúlánk alkat: 160 ill. 173cm Kép
Egyébként a 40cm szerintem köszelebb jár az igazsághoz, elvégre 8-9 hét múlva már 52-56 cm lesz. Vagy legalábbis olyasféle.

Pussz
Kangi
31+2
kangi

Sziasztok!
Vagyok ám én is, csak kicsit sütök-fõzök, és csak ritkán jutok a géphez, akkor is csak végigolvasgatlak titeket...
Kangi!
Óvatosan a terpentinnel, mert állítólag nem tesz túl jót a babónak! Én azért tértem át a terhességem elején a vizesbázisú üvegfestékekre, pedig a terpentines sokkal szebbeket tud... akkor se nagyon lehet használni, amikor szoptat az ember. Kicsi biztos nem árt, de azért szellõztess nagyokat! Edelweiss írta még régebben (õ is nagy üvegfestõ, az indexes üvegfestõ fórumban "ismerkedtünk meg", hogy a dokija szerint a terpentin valami sejtmérget vagy mit tartalmaz, ami különösen az elsõ pár hétben nem tesz jót a kisembernek. (Amúgy nekünk magunknak sem túl egészséges azt szipákolni sokáig, de hát olyan szépeket lehet vele alkotni... Kép)
Norka, szurkálás szerintem sem árt, a babahosszról meg annyit, hogy az ultrahangos papírodon, amit a 30. héten csináltak, nincs rajta, hogy mekkora? Abból lehetne következtetni... amúgy meg szerintem az lehet a titok nyitja, hogy a 30 cm az ülõmagasság, a fejétõl a popsijáig, a 42 meg a teljes hossz... ez nem biztos, csak találgatok, lehet, hogy tök hülyeséget írtam...
Cinedit!
Én is nagyon örülök, hogy itt vagy, meg hogy a párod is jól van, gratula az esküvõtökhöz!!! Remélem, édesanyáddal is helyrerázódnak majd a dolgok idõvel. Sok türelmet és kitartást kívánok neked!!!
Andy, Kakukkfû, Hayimmama, Tüni, Orsoly, hajrá!!! KépKépKép
Timici, remélem, tényleg hazajöhetsz az ünnepekre, és írsz is majd nekünk, és azt is remélem, hogy jól vagy, és nem viselt meg nagyon ez a pár bent töltött nap...

Pusz
Franyo
30
(és megyek vissza mézes zserbót sütni... Kép)
franyo

Kangi, Franyo!

Koszi! Gondoltom, hogy valami koze lehet a tejcihez a cicinek, csak fura,hogy eddig szinte senki nem panaszkodott ilyesmire...szoval nem tudom. Meg neha tenyleg iszonyatosan tud fajni!

Franyo
Nem kaptunk papirt a legutobbi UHn. ..de logikusnak tunik az ulo+ "labas" hossz! Koszi!
Hmmmmmm ez a mezes zserbo nagyon jol hangzik!!! Kép

Nagyon ugyik vagytok,hogy suttok, foztok, festegettek! Nekem meg nem indult be a fantaztiam...majd holnap gyozok mindent megcsinalni! Kép

Norka
31+1
norkini

Lanyok! Kép

Nagy a pangas! Gyertek csevegni! Kép

Mi most jottunk a Corabol, egesz jol birtam a strapat. Megtoltottuk az uj hutonket. Kép Kép Kép

Azert nem ajanlom senkinek, mert iszonyu sokan voltak.

Edit, Andy! Kép
Mar szultok? Mi ujsag?

Ti miket foztok karacsonykor? Mi a szuleimnel leszunk, es ajanlottam, hogy csinaljunk tejszines, tarkonyos pulykaragulevest. Apu harcsat vett es persze kell sok bejgli.
Na puszi es irjatok,
Kakukkfu
kakukkfu

Kakukkfü Kép
24-re semmi fözés, elég lesz három helyre rohanni: Apósomék, Anyuék, utána párom nagynénjénél nagycsaládi vacsi Kép Nyami Kép

25-26-ra majd kitalálunk valami fincsiséget - már dicsekedtem, hogy a párom is nagy konyha- (és poci- Kép)imádó, majd csak lesz valami Kép
Aztán 27-én lemegyünk Apuékhoz Füredre, ott héderelünk pár napig ... meg persze a hegyre is felnézünk, hogy mi a helyzet a borokkal Kép

Franyó Kép
elsö pár héten már rég túlvagyok Kép De azért köszi a figyelmeztetést. Végülis eddig kb 2 órát meg ma még 1 órát terpentineztem, talán nem lesz belöle baj, meg szellöztettem is.
Amúgy nyami mézes zserbó, csak éppen vissza kell mennem a fogorvoshoz, mert amivel hat hete nyavalyogtam, az megint elöjött, hiába tömeszelte be a gaz fogakat Kép

Norka Kép
amikor nagyon feszül, esetleg próbáld meg langyos borogatással ... talán?
Vagy jegelni lenne jobb?
Nincs receptem .. kérdezd meg a védönénidet! Vagy nem vagy vele nagyon jóba? Ha akarod, holnap felhivom az én védönénimet, és megkérdezem, csak szól, ja és ird le még egyszer pontosan, mit érzel.

Egek! A nyami sültkrumplimmal mindjárt felgyújtom a házat! Rohanok! Bocsi!

Pussz
Kangi
31+2
kangi

... már meg is ettem! És csak most olvastam el, hogy az elözö hozzászólásban háromszor is szerepelt a "nyami" szó KépKépKép
Hmmm ... talán ... éhes voltam?! Kép

Pussz
Kangi
31+2
kangi

Sziasztok!

Még mindig egyben.

Kakukkfu: Küldtem neked emailt. Remélem jó az a cim ami a profilodba van? Létszi válaszolj rá. Mi is jól vagyunk igaz sokszor be-be görcsöl a hasam de utána elmúlik. Szerintem a babóca megvárja a karácsonyt. Nem akar elöbb jönni.

Norka: a 31.ik héten a babóca kb 40-42cm.

Na most csak ennyi
köszike a drukkokat én is mindenkinek drukkolok aki a finisbe van már.

sziasztok
Andy
39+5
andy78

Sziasztok lanyok!

Remelem, mindenki jol van, en csutortok este ota nem olvastam a topikot, de mondjart bepotolom!Kép
Szerdan es csutortokon este szegeny kispapamnak egy hataridos munka miatt fel ejszaka benn kellett maradnia a munkahelyen (ejjel 1-kor ill. ejjel 3/4 3 kor jott hazaKép), igy viszont mar penteken nem is ment be dolgozni. Ma meg be kellett mennie egy megbeszeklesre, de utana egesz januarig mar nem is fog menni!Kép Eeeeljen!!!KépKép
A penteket igy ki tudtuk hasznalni bevasarlasra, es kepzeljetek, vegre vettunk nekem bluzt, sot egy mellenyt is! Es persze hol vettuk, na hol? A C&A-ban, azaz abban az uzletben, ahol legeslegeloszo jartunk kismamacucc ugyben...Kép Veletek is elo szokott fordulni ilyesmi, hogy hosszu bevasarlo turak utan vegul azt veszitek meg, amit a legelso helyen mar megvehettetek volna?Kép
Aztan pentek este voltunk az egyetemen egy szukkoru karacsonyi buliban, olyan jo volt ujra latni a regi haverokat! Es mar eszrevettek a pocimat azok is, akik nem tudtak rola!KépKép
Na velem ezek tortentek, megyek visszaolvasni, aztan meg jelentkezem.

Puszi:

Leszter
24+3
leszter

Andy!

Irtam neked.

Kimostam es vasaltam a babaruhakat, mar ez is megvan.
Udv,
Kakukk
39+4
kakukkfu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?