A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Szia Heni! Kép

Lekicsinyítettem neked, elküldöm mailben.

myssnia
32+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssina!Kép

Nagyon szépen köszönöm a kicsinyítést.
Ha lesz idõd, légyszi írd meg nekem mailben, hogy hogyan is kell ezt csinálni, ugyanis ha meglesz a pici, a kispapi szeretné Nektek mielõbb felrakni, és megmutatni!!Kép Kép Kép

Elõre is köszi!

Heni
38+3
heni1979

Heni Kép

Photoshoppal csináltam, Image menüpont, azon belül Image Size opció. Ott lehet kisebbre venni a képeket. Ha bármi nem érthetõ, akkor szólj csak nyugodtan.

myssnia
32+6
myssnia
Budapest XI. kerület

MyssinaKép

A Photoshoppot le lehet tölteni valahonnan a netrõl, vagy ez egy honlap?

Heni
38+3
heni1979

Halihó Kismamekok!

Tipu, gratulálok a lányokhozKépKép

Norkini, láttam, közben megoldódott a dologKép, nekem is szokott lenni, elõszõr majdnem szívbajt kaptam, annyira fájt, mintha kést forgattak volna benne. Dokibácsi megnézte, mondta tágulnak, nyílnak a tejcsatornák... most kicsit talán jobb, dehát még csak 9,5 hónapja hagyta abba Danóm a szopizást. Ja, és ha jött, egyszercsak elmúlt, függetlenül az elmulasztó praktikáktól...

Lányok, én szépen felkészültem a karácsonyra, már szombaton alig volt dolgunk apával. Erre beakadt a derekamKépKépKépKép most már lassan javul, de nagyon hiányoznak a bogyók, amikkel ilyenkor szoktam kábítani magam... Ja, és hogy nehogymá jó legyen, ha véletlenül találok egy türhetõ testhelyzetet, kisprücsöknek természetesen nem tetszikKépKép Na abbahagyom a panaszáradatotKép

Kakkukfu, Andy, Gombolyu drukkolok ám ezerrel és persze Hayiméknak is!

Pusszantás!
Zsófi (holnap már 26Kép)
Csucsuka

Sziasztok!
Mindenkinek nagyon-nagyon boldog karácsonyt (kicsit utólag) kívánok!!!!!!!!!!! KépKépKép
Finises lányok, várjuk a babaesõt! Kép

Heni, Bencét felraktam a képtárba, és mail ment!
A Photoshop egyébként fizetõs program, de ha jól tudom, létezik nem fizetõsben is olyan, amivel a kép-átméretezést meg tudod csinálni, csak most így kapásból nem tudok egyet sem, de majd utánaérdeklõdöm... Addig is szívesen segítünk átméretezni, biztos Myssnia is, meg én is...

Puszi
Franyo
31
franyo

Zsófi, majdnem egyszerre írtunk... neked is ment mail!
Pusz
Franyo
franyo

bocsi az offert:
Egy egyszeru free kepnezegeto /IrfanWiew/, ami meretezni is tud:
[url=http://www.irfanview.com/english.htm" TARGET="_top]http://www.irfanview.com/english.htm[/url]

-Afonya
Névtelen

Csucsuka Kép

Milyen bogyókat szedsz a derekadra? Az enyém is megadta magát már vagy két hete. Kép

myssnia
33
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Kicsit megkésve ugyan, de következzen a szüléstörténetem (talán van még aki emlékszik rám):

Utolsó éjszaka mensiszerû hasfájásom volt, nem szakaszos ("fájások"), hanem folyamatosan, és reggel vérezni kezdtem, pontosan mintha megjött volna. Bementünk a kórházba, ahol megállapították, hogy már mekóniumos a magzatvíz. Mivel nem volt elég erõs fájástevékenységem, oxitocin infúziót kaptam. Mehettem egyenesen a szülõszobára (reggel kb. 9 órakor) és bekötötték. Innentõl kezdve a szülésig, sõt utána a megfigyelés alatt is végig feküdtem a szülõágyon - hanyatt! Nagyon fájt a derekam, oldalamra sem bírtam fordulni.
Az oxitocin megtette a hatását, rövidesen 2 perces fájásaim lettek. A CTG-n mindvégig figyelhettük a fájástevékenységet és kisbabám szívhangját. Ezek a fájások tényleg fájások voltak, rendesen "lefáradtam" bennük. A szülésznõ kérdezte, hogy kérek-e fájdalomcsillapítót, de én csak hajtogattam, hogy nem kérek, nem olyan fából faragtak engem, és különben is mindent szeretnék érezni. Egy idõ után viszont úgy döntött, hogy jobb lesz az nekem, és adott egy injekciót, amiben fájdalomcsillapító és "méhszájtágító" volt. A következõ percben már hatott is, és én innentõl kezdve "elvoltam mint a befõtt". Éreztem a fájásokat, de nem szenvedtem, és tudtam erõt gyûjteni a kitoláshoz.
Mikor a tolófájások jöttek, a méhszáj még nem tûnt el, így nem nyomhattam. Sok fájáson keresztül "vissza kellett tartanom" a babát, már úgy éreztem, hogy nem bírom tovább. Aztán nyomhattam volna, de akkor meg nem éreztem pontosan, mikor kellene. Mivel nagyon nagy babánk sikeredett, rengeteg tolófájáson keresztül nyomtam, mire kijött. Én legalábbis így emlékszem, az biztos, hogy nem lett meg 3-4 fájás alatt, mint ahogy mesélték mások elõtte. Rettegtem, hogy fogó/vacuum, ne adj isten, császár lesz belõle. Nyomtam mint a kisangyal, párom tartotta a fejem, az orvos és a szülésznõ felváltva nyomták a hasam, végül 14 órakor végre kibújt a mi Kismanónk. Hihetetlenül megkönnyebbültem, amikor kicsusszant (több fájás alatt bújt ki, azt hiszem a válla el is akadt). A gátmetszést csak onnan vettem észre, hogy láttam az orvos kezében az ollót, a varrás sem fájt, csak azt éreztem, amikor meghúzta a cérnát öltéskor (biztosan "telenyomtak" fájdalomcsillapítóval). A megfigyelés alatt hármasban voltunk, meg is szoptathattam a kisbabámat, különösebben nem foglalkoztak velünk - szerencsére - így onnantól nyugalmas idõszak következett.

A kórházi elhelyezésrõl az István Kórházas topikban írtam.

Mindenkinek jó pocakosodást kívánok, és aki még tud, most aludjon, mert a baba mellett nem fog tudni! Kép

Pilinke
pilinke

Pilinke:
hogyne emlékeznénk Rád KépKépKép.
Köszi a beszámolót! Jól vagytok már? Szopik rendesen a pici? Minden jót, és szép 2003-as esztendõt a picivel KépKépKép.

Hayimpapa (40+0)

u.i.: Mi még egyben, mára vagyunk kiírva

Hayim Apuka
hayimpapa

Halihó Kismamekok!

Myssnia, most nem eszek rá semmit, mivel mindegyik dögerõsKépKép, úgyhogy diclofenac krém, meg lámpázás amíg bírja a párom, de határozottan javul (ma már elég jól tudtam menni, bár egy kicsit úgy nézek ki, mint aki épp az imént rakta tele a nadrágját). Az az elkeserítõ, hogy ez a korral csak egyre rosszabb lesz... ehhhh viszont így babóval a hasamban nagyon meg akarom úszni a szurikúrát!

Pilinke, persze, hogy emlékszünkKép, jó volt olvasni a beszámolót. Hidd el, idõvel ki fogod tudni aludni MagadKépKép

Hayimpapa, hajráKépKép Ma "csak" Te jelntkeztél, ez vajon azt jelenti, hogy a többiek el vannak/voltak foglalva fontosabb dolgokkal?KépKép ÚÚÚÚgy izgulokKépKépKép

Na pusszantás!
Zsófi (ma már 26Kép)
Csucsuka

Sziasztok!

Elõször is: Boldog Karácsonyt! (még 2.5 óra Kép)Baba és kismamabarát új esztendõt kívánok!

Orsoly!
A kézi fejésnél csak a mellbimbód széléhez kell hozzáérned. A mellbimbódat a baba fogja amortizálni. Ha pocak nélkül is érzékeny volt a cicid, akkor valószínûleg tovább fog csillagszórózni a szemed szopizás közben is, sajnos. Barátnõm biztatott, hogy 2 hét alatt megszokja az ember lánya. Nekem nem sikerült csak vagy egy hónap alatt. A gépi fejés mindamellett kíméletesebb, mert a kézi után nekem gyakran fájt a bimbó körül is a ciciállomány, ahol az ujjaimat támasztottam. Anno én az elõtejet is megtanultam fejni (próbálkozás útján), így nem a bedurrant cicikkel kellett gyakorolnom, és nem is kellett, hogy a nõvérke segítsen. Nem biztos, hogy mindenkinek beválik az én módszerem, de a kezdõ anyukák, akiknek akkor ott masszírozták ki a tejcsit a nõvérkék, szegényeknek folyt a könnyük. A gépi a bimbóudvaron kívüli területeket kíméli, de a bimbót magát a vákum mozgatja. Ami furcsa csak ha ép rajta a bõr. Viszont fáj, ha sebes. De akkor a szopi is nagyon fáj. Legalábbis nekem fájt.

Gombóc!
Örülök, hogy jobban vagy! Egész elõzõ pocakosságom alatt olyan negatív rekordokat döntögetett a hangulatom, hogy Kedvesem már szinte rezignáltan vette tudomásul, hogy már megint bõgök. Kép A szülés után még hónapokig mondogattam, hogy nagyon szívesen nevelek még újabb gyerekeket, de hogy azokat nem én fogom kihordani, az biztosKép Fellendítettük volna az örökbefogadásokka foglalkozókat!
Szerintem próbáld meg a jó oldalát nézni a baráti SMS-eknek. Azazhogy hívnak mindenhová Titeket. Nem írtak le a baba miatt. Sajna nekünk ritkán szólnak pl barlangászásról. Majd megyünk együtt, ha már lehet, jó? Mondjuk Te már mindjárt beférsz a szûkületekbe, de hamarosan lesz egy kiabáló reklamálód, aki fel lesz háborodva, ha a cici nem áll mellette õrt Kép
Javaslom a sportos nevelés a gyermekcsének, hacsak nem vagy menthetetlenül tyúkanyó típus.
Személy szerint kb 7 hónapos terhesen döbbentem rá anno, hogy lehet, hogy ezt elhamarkodtam. Akarok én inenntõl pár évig minden egyes éjszaka esetleg többször felkelni, ahelyett, hogy nyugodtan aludnék, ha éppen nem mentõzöm, vagy ügyelek????
Akkor már erõsen mindegy volt. De még mindig élek! Ez biztató hír!

Minden finisesnek pont azt, amit szeretne. Kinek születést, kinek baba-türelmet!

No csááááá!
Snoopy
20+4

KépKép
snoopy

Jó reggelt mindenkinek!

Köszi a jótanácsokat a képkicsinyítéshez!!

De azért, ha a kispapinak túl nagyra sikeredne felrakni, Myssina légyszi "csináld meg" Kép Kép
Elõre is köszi!!

Túl nagy a csend.Nem?
Vagy csak a finisesek közül csak én vagyok már egyben??

Igaz jósol, jósol, de még nem az igazi. Ki lehet bírni.
Holnap megyek CTG-re, aztán majd kiderül..Kép
A család meg csak azt hajtja, hogy az enyém lesz a megye elsõ babája, és én fogok feszíteni a jan.2-i újság címlapján.
Inkább lemondanék róla.

Csak már a kezemben tarthatnám a kislányomat!!!!

Képzeljétek, kispapi tegnap este 10 órakor megkérdezte, hogy mi legyen a baba neve. Megjegyzem idõben. Eddig Dórát, vagy Petrát tudtam, de kiderült, Neki sem igazán a favorit.
Talán Dalma lesz Kép Kép

De én nem mondok már semmit. Akkor lesz biztos a neve, ha már a kezén lesz a karszalag. De azért remélem a Dalma már biztosKép Kép Kép

Na, megint szómenésem volt..

Heni
38+5
heni1979

Ja egy kérdés:
Hogy lehet az e-mail-címet kijavítani a profilban??
Mert a másik igen szemetes, és csináltam egy újat Kép Kép

Heni
38+5
heni1979

Sziasztok!

Meg senki nem tert magahoz a jo kis karacsonyozasbol???

Pilinke
Koszi a tortenetet! Jo,hogy nem volt tul nehez szules. Meg 1x gratulalok a babacskahoz !! Kép

Heni
Emil cimet a segedletek/profil-ban tudsz cserelni

Lanyok
Lehet,hogy most karacsony korul tobb idom volt gondolkodni,de mostanaban egyre inkabb felek a szulestol, pedig eddig nagyon bator voltam! Kép Ti nem vagytok igy neha? (Csak az a baj,hogy nalam ez a neha mar lassan 1 hete tart...)

Timicit ezexerint nem engedtek haza..Kép

Zsuzsi!
Mikor hallunk mar feloled is?

Finises csajszik HAJRA!!!!! Kép

Norkini
31+6
norkini

Norkini: nem vagy egyedül a gondoddal, legalábbis én is hasonlóan vagyok a témával. Bár már szültem egyszer (16 óra volt az elsõ fájástól az utolsóig), nem volt szörnyû, kibírtam hiszti, sírás, kiabálás nélkül, de most így 10 hetesen kezdek szorongani, hogy tényleg ezt akarom én? Pedig hát persze, hogy ezt akarom. S közben eszembe jutnak azok az emlékképek, miszerint tényleg nem volt nagyobb egy fájdalmam sem, mint egy igen erõs menstruációs görcs, és máris megnyugszom a nélkül, hogy becsapnám magam.
Amitõl én féltem szülés elõtt az a gátmetszés volt, illetve az ismeretlen jellegû fájdalom fogalma. Kiderült, hogy a gátmetszést nem is érzi az ember, a fájdalom milyensége pedig nem is volt ismeretlen. Nekem sokat segített, hogy eljárkáltam szüléselõkészítõ elõadásokra, amikor csak tehettem bementem a szülõszobára, elolvastam sok-sok szakirodalmat, illetve pozitív és negatív élménybeszámolót, amik alapján fel tudtam készülni a saját szülésemre is. Most is így fogok tenni, január hónapban már megyek is a MÁV-ba, hogy újra a szülõszobán legyek, hogy újra találkozzam a dokibácsival, elsétálok a szülészet folyósóján, ahol az üveges szobákban mindig ott vannak a kis pislogó csomagocskák, a gyermekágyas anyukák. Erõt adnak ezek az apróságok - legalábbis nekem. És most, hogy ezeket a sorokat leírtam, már alig várom, hogy szüljek. Kép Kép Kép

Más téma:
mostanában olyan vagyok, mint egy idegbeteg dilis házisárkány. Minden apróságon kiakadok, illetve semmitmondó dolgokon elsírom magam. A párom meg csak megmosolyog érte. Pl.: tegnap volt a Spektrumon egy film a gyíkokról. Mikor a végén a stáblistát mutatták, elsírtam magam - de hogy mitõl??? szinte mindenen elsírom magam. Megõrültem?

Puszi:
Saci
charlottee

Sziasztok,
en is eszheztertem a nagy karacsonyozasbol. Kép

Pilinke, koszi a szulesbeszamolot. Meg egyszer had kivanjak sok sok boldogsagot a Kismanohoz! KépKép

Leszter,
Gratula a kisleanyhoz! KépKépKépKépKépKép Nevetek van mar? De jo, hogy a CD-re iratast ajandekba kaptatok! Mi nem kertunk, es en azota is banom...KépKép

Heni,
az email cimet a profile-odban tudod kicserelni, de ugy, hogy a szemelyes informacioknal kipipalod az "E-mail cim"-et es oda irod be az ujat. Aztan megnyomod az Adatok elmentese gombot es mar kesz is vagy. Kép

Norkini,
haaat, a szules dolog nekem is eszembe jutott az elmult napokban. Eddig nem feltem tole, de valahogy most kezd tudatosulni, hogy az bizony kozeleg. Kép Plane, hogy egyre tobbszor kemenyedik a hasam es menziszeru gorcseim is vannak. Kép De hat mivel szules nelkul nincs gyerek, valahogy ugy vagyok vele, mint gyerekkoromban az oltasok elott, mikor tudtam, hogy tul kell esni rajta, es ezert onuralommal vartam a soromra...Kép vagy KépKép Egyebkent voltunk ketszer szuloszoba latogatasaon, valasztottunk szulesznot is, az orvosomban is megbizom, szoval, amit lehet, megrobalok en is tenni azert, hogy ne csak "ugy essek be" az esemenyre.

Edit, Charlotte,
ha ez vigasztal Titeket, en is sokszor elbogom magam. KépKép Eddig is erzekeyn voltam, na de most! Kép
Edit, en errol a holdas dologrol meg nem hallottam, de nem is nagyon hiszek benne. Kép

Snoopy,
ja, az tenyleg jo, hogy nem felejtenek el a baratok, de hogy egy cseppnyi egyutterzes se legyen bennuk...brrr...igaz, mit varjon az ember egy olyan tarsasagtol, ahol az emberek kb. 1/3-a meg tok egyedul van 30 eves korara???? A tobbseg ugyan parkapcsolatban el, sokan egyutt is laknak, nehanyan hazasok is, de a kozeli baratok kozul gyerek csak egy helyen van???? Kép Egyebkent kispapival mar megbeszeltuk, Gombocka kap hati hordozot es azzal visszuk kirandulni...meg mindenfele. Kép

Pocok,
nagyon jo ez a tablazat meg mindig! Kép

Korhazas- es finiselos szekcio, hol vagytok? Mi van Veletek? Finiselok, ket hete vagyok 16. a tablaban. Szeretnek mar elorelepni...KépKépKépKépKép

Sziasztok,
Gombóc
35+6
gombóc

Pocok: kérlek tegyél fel engem is a listára!

Nicknév: Saci
Um: 2002.10.05.
Hét+nap: 10+5
Életkor/gyermek: 26 év/2.b.
Lakhely: Budapest
Szülés vi.: 2003.07.22.
40+0: 2003.07.22.
Szülés tervezett helye: MÁV Kórház/Dr. Herczegh Szabolcs
charlottee

Sziasztok lanyok!

Mizujs? Eleg kevesen irtatok az elmult napokban, remelem, mindekivel minden okes, es csak az unneples miatt nem jelentkeztek (mint enKép)!

Velem szerencsere minden rendben, vendegsegben is voltunk, vegre megmutogathattam a pocakomat!Kép Amugy az elmult 2-3 hetben rengeteget nott a hasam, olyan jo!Kép Ma voltam vervetelen reggel a korhazban, epp vizit volt, ott mentek el elottem a folyoson az orvosok, es az en dokim mar messzirol kiszurt, ott vigyorgott ram, es felrebillentett fejjel mericskelte a hasamat, hogy mennyit nott!Kép Mondjuk mar ideje volt, hogy nojon, par hete meg szinte semmi sem latszott rajtam.

Az egyetlen problemam a gyomoreges...Kép Par hete mar elofordult nehanyszor, de csak eves utan, es rovid idejig tartott, de mot par napja nagyon megszenvedek vele... Pedig a 24-ei vacsi utan megfogadtam, hogy nem eszem, csak keveset, mert akkor nagyon szarul voltam utana, de azota is...Kép Es az a fura, hogy nem csak kaja utan, mint korabban, hanem hajnalban is felebredek ra, olyan szar.Kép De nem panaszkodom tobbet, a lenyeg, hogy a baba jol van!Kép

Lanyok, lehetseges, hogy mar nekem is volt par csepp elotejem? Egyik este ugy ereztem, mintha nagyon picit nedves lenne az egyik mellbimbom, es a polomon volt 3 nagyon apro kis potty (mint harom gombostufej). Es azota sokszor ugy erzem, mintha szurkalna es viszketne az a mellbimbom. Vagy tul korai meg es csak bebeszelem magamnak?

Palma,
De jo, akkor Tipunak meg nagyobb gratula a ket NAGYlanyhoz!Kép

Myssnia,
Koszi a hiradast Timicirol, szegenyke...Kép

Csucsuka,
Jobbulast a derekadnak!

Pilinke,
Koszonjuk a sztorit, meg egyszer gratulalok!Kép

Snoopy,
Az erzekeny mellbimbokkal kapcsolatban en kerdeztem, koszi a valaszt!Kép Kicsit felek, hogy hogy fogja birni a cicim a strapat...Kép

Gomboc,
Koszi!KépKépKép A neven meg gondolkozunk, eddig a Petra es a Dora tunik nyeronek (epp mint Henieknel Dalma elottKép).

Lanyok, jol gondolom, hogy Andyt tenyleg benntartottak, es mar talan meg is van a babaja?Kép

Orsoly, Kakukkfu, Hayimcsalad, Tuni, Heni, Gomb, Timici,
Nagynagy DRUKKKKK!!!!KépKépKép

Sziasztok:

Leszter
25+1
leszter

2002. december 27-én, 06:58-kor megszületett Dévényi Márk, azaz Hayimmama kisfia. Császárral született, az APGAR-ja 8-9 (a szülésznõk nem tudták eldönteni :-)).
Baba remekül van, sokat alszik.
Párom (Hayimmama) érthetõen kevésbé van jól, most szaladtam haza, hátha végre tud aludni (kapja az infúziót). A lényeg, hogy most nehéz neki (fáj a hasa érthetõ okokból), de majd meggyógyul, és akkor egy gyönyörû kisfiú marad csak "emléknek".
Köszönöm mindenkinek a drukkolást és kérem magunkat beírni a táblázatba Kép.

Beszámolóval jelentkezem, ha lenyugodtam.
Többi finisesnek is drukk!

Hayimpapa (lassan 12 órás lesz Márk)

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok, mi megvagyunk.

Most meg kevesbe erzem, hogy valami keszul, mint egy hete.
Sot, egyaltalan nem, ugy tunik, a kislany nem akar kibujni.

Az osszes termes nehany kemenyedes.
Andy es Tuni mar biztos babaznak. En holnap reggel megyek ctg re, mara mar nem volt idopont.

Puszi mindenkinek
irjatok jo hireket, Kép
Kakukkfu
40+2
kakukkfu

És természetesen nem csak Hayimmama kisfia, hanem az enyém is KépKépKép.
Hayimpapa

Hayim Apuka
hayimpapa

Hyimpapa Kép Kép Kép !!!!

Nagyon nagy gratulacio!

Hany kilo, centi? Varjuk a beszamolot!

Szia
Kakukkfu
kakukkfu

Jujj, tényleg, ezt el is felejtettem leírni nagy sietségemben...
3480 gramm (ultrahang alaposan elmérte)
60 cm (szép hosszú baba)
36 cm fej körfogat
Kisfiú :-)

Megpróbálom azért leírni a történetet.
Szóval azt tudjátok már, hogy egy hete benn volt párom a kórházban, mert nem illeszkedett be a baba.
A vajúdás nagyon gyorsan ment végbe. 5-kor hívott Berta (egyszerûség kedvéért Hayimmama igazi neve Kép), hogy jöjjek, mert 3 ujjynira tágult az elmúlt két órában és megindultak a fájások. Fél hatra beértem, és 6-ra be is engedtek Hozzá a szülsõszobába (közben volt egy burokrepesztés, amíg kinn várakoztam). Akkor kezdõdtek igazán a fájások. Fél hétkor már bõ négyujjyni volt a méhszáj, és a fájások 90-et is elérték. Sajnos a baba szívhangja meglehetõsen zaklatott volt, és mivel a feje nem illeszkedett be továbbra sem a szülõcsatornába, ezért császármetszés mellett döntöttek. Fülöp doki vidéken volt, úgyhogy a váltótársa, Nyulasi Gábor jött be. Innen pillanatok alatt ment a dolog. Át a mûtõbe, én ki a padra. Altatás Bertának, és 6:58-kor kijött a baba, én meg rohanhattam videózni-fényképezni-babával ismerkedni. Mondanom sem kell, a gyermek gyönyörû KépKépKép Bertát közben varrták, majd kitolták a kórterembe. Agyilag teljesen friss volt az altatás után, abszolút tudatánál volt, és mindenre emlékezett altatás elõttrõl, és rögtön az ébredéstõl (ez nem szokványos dolog, általában zavarodottak ilyenkor az emberek). Azóta mostanáig benn voltam, de igyekeztem nem terhelõ lenni. A babát délelõtt 9-kor kihozták hozzá picit, úgyhogy vele lehetett. Szegény megviselte õt a mûtét, és fáj a pocija, de nemsokára jobban lesz (remélem).
Ennyi röviden, és majd ha lesz fénykép, akkor jelentkezem.

És természetesen szerintem Márk a világ legszebb gyermeke KépKépKép.

Puszi mindannyiótóoknak.
Hayimpapa és családja

Hayim Apuka
hayimpapa

Pocok:
és jól sejtetted. Nálunk is köré tekeredett kétszer a köldökzsinór, ezért sem tudott beilleszkedni és ezért is kellett a császár...
Pussz: Hayimpapa

Hayim Apuka
hayimpapa

Haym csalad! Nagy ,nagy gratula a gyonyoru Markhoz! Kép Kép Haymmama biztosan hamarosan jobban lesz (1-2 nap es ugrandozhattok! Kép ) Sok boldogsagot kivanok nektek!

Lanyok
Koszi a szuleses hozzaszolasokat! Megnyugodtam,hogy nem en izgatom magam ezen egyedul! Kép Az a rossz,hogy en pont dolgoztam es lemaradtam az osszes felkeszito tanfolyasrol..Kép Amikor szuloszoba nezegetes volt, akkor epp vizsgaztattam. Szoval meg azt sem lattam! Valoszinu ezert olyan idegennek tunik az egesz...

Pocok
Banod,ha csaszarral kell szulnod vegul?

Jok legyetek
Norkini
31+6
norkini

Sziasztok!

Elõször is hatalmas gratula HayimpapánakKép

Mi még mindig egyben vagyunk. Ahhoz képest, hogy a nyákdugó már 2 hete távozott..... Szóval ma egy kicsit fájogattam, de tényleg csak egy kicsit. Egyelõre még nem úgy tûnik, hogy nagyon el akarná kapkodni a fiatalúr ezt a világrajöveteltKép Legutóbb azt mondta a dokim, hogy hétfõn, ha még egy kicsit nyílik a méhszáj, akkor megindítja a szülést. Így legalább bebiztosítja a Szilveszterét isKép Szóval ha minden igaz, akkor legkésõbb 3 nap múlva találkozhatunk Gergõvel (ez lesz a neve).

Szorítok a többi finisesnek isKépKép A többieknek pedig jó pocakosodástKép

Üdv
Tüni
tüni

SziasztokKép!

Hayimpapa,
nagynagy gratula Nektek a kicsi Márkhoz!KépKépKép

Tüni,
én a szülés elõtt 3 órával mondtam, hogy "kicsit fájogattam"...KépKépKép

Szüléstõl félõ finiselõkkel mélyen együttérzek, én az elsõnek nagy önbizalommal mentem neki, nem féltem, megtanultam mindenféle szuszogást, meg szüléskönnyítõ trükköt, de úgy a hárompercesek tájékán elpárolgott minden magabiztosságom... Na, most viszont tele volt a nacim rendesen, de feleslegesen, mert most meg irtó könnyen szültem.
Ja, arra is rá kellett jönnöm, hogy az "ordítsak, ne ordítsak" kérdés sem rajtunk áll, igenis van olyan szülés, amikor nem lehet kibírni jajgatás nélkül(pl. mikor egy 36-os fejkörfogatú gyerkõc tökéletesen kerek fejjel érkezik, na az nem semmi), és van, mikor tényleg meg se kell nyikkanni. És nem önuralom kérdése, inkább fájdalomküszöbé, vagy szerencséé.

Timicinek kitartás, sokat gondoltam rá, mi is majdnem kórházban kariztunk, de aztán megkönyörültek rajtunk, és kiengedtek 24-én.

Finiselõ kismamekoknak nagy drukk!!!!KépKépKép

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Drága Hayim család!

Sok-sok grtuláció a kicsi MárkhozKép Szép hosszú baba lehetKép
Kívánok sok boldogságot töménytelen mennyiségü babakacajt és sok.sok tejcitKép

Drukk a finises kismamákoknakKép
sasha és a lassan 12 hetes Gábor akirõl 25.-ei kép látható a profilomban

Kép
sasha

Szép jó estét mindenkinek!
Elõször is gratulálok én is Hayimmamának és Hayimpapának a kicsi Márkhoz! Sok boldogságot nektek!!! KépKépKép
A többi finisesnek drukkolok nagyon, Andy tényleg eltûnt...
Pilinke!
Köszönjük a sztorit!
Leszter!
Gratula a kislányhoz!! Kép Az elõtej meg teljesen lehetséges, nekem a 20. hét körül jelentkezett elõször, azóta majdnem minden reggel foltos a hálóruhám.
Gyomorégéssel kapcsolatban sajna (szerencsére) nem tudok hozzászólni, eddig még megúsztam. Viszont nem úsztam meg a hátfájást, ami pár napja elrontja az éjszakáimat. Kép Kezd nehezemre esni kényelmes pozíciót találni, bal oldalon a csípõm is fáj ráadásul...
Na megyek, én se nyavalygok tovább.
Pusz
Franyo
31
(Heni, mail-t megkaptad???)
franyo

Franyo!

Köszi a mailt, meg is néztem már a képtárat.
Nagyon jó képek vannak fenn.

Lányok!

Nektek is egyfolytában kellett pisilni a málnalevél-teától, vagy ez már a szülés jele lenne??
Pedig nagyon nem is keményedek, tehát abszolut nem is fáj.
Csak a "kijárat" szúrkál egy kicsit, de az is elviselhetõ.

Ja, és rám is most jött rám a félelem a szüléstõl!!

Heni
38+5
heni1979

Sziasztok!!

Megszületett Andy78 kisfia!!!!!!!!KépKép

Most kaptam az SMS-t, 18:45 perckor született meg Márk 55cm hosszal és 3660 grammal.

Most még csak ennyit tudok, ha még van valami jelentkezem.

Haymcsaládnak is hatalmas gratula a kisfiúhoz!!!!!

Kitartást és sok erõt az elsõ hetekhez, és sok tejcsit, boldogságot!!!!!!

puszi

Brokkoli és a 3 hetes Zsófi
brokkoli

Haliho Lanyok!

Hayimcsaladnak oriasi gratula, hat az uh telleg alaposan elmerteKép

MI meg egyben, joslofajas azota is nuku. Hetfon megyek ujra ctg-re, uh-ra, laborra. Kivancsi leszek a gyerkoc mereteireKép

Azert remelem most mar kihuzzuk januarig, ahogy szerettem volna a kezdetektolKép Probalom a baboval is megbeszelniKép Viszont januar 7-ig jo lenne ha kibujna, a korhazba sem szivesen fekudnek beKép Na majd eldonti a gyerkoc odabennKép Egyebkent egyre kevesebbet mocorog, telleg nagyon kicsi mar a hely odabenn, szinte az egesz hasamat a gyerek tolti kiKép Ja, es erdekes modon nem lefele torekszik, hanem allandoan a hasam tetejen nyomja ki valamilyet, lenn meg szinte semmi nincsKép Mondta is a szuleszno, hogy magyarazzam el neki, nem a mandulaknal kell am kijonniKép Szal vicces gyerek maradt a vegere isKép

Andy, kakukkfu, a szilveszteri szules nalam meg mindig ok (persze jo lenne, ha januar 1-jen szuletne, az olyan mokas datumKép), a szulesznom ugyis ugyeletes leszKép

Pusza: orsoly 38+6
orsoly

Halihó Kismamekok!

Hayimpapa, nagy gratulaKépKép, Hayimmamának jobbulást!
Andyéknak is nagy gratula Márkhoz!KépKép

Leszter, a nedves poló biztos jele az elõtejnekKép, egy a lényeg, ne birizgáld!

Én továbbra is izgulok, csajok húzzatok bele!! (nem mintha bármit is tudnátok tevõlegesen tenniKépKépKép)

Pusszantás!
Zsófi (26+1)
Csucsuka

Sziasztok!

Hayimpapa óóóriási gratula a kisfiatokhoz és Hayimmamának gyors regenerálódást kívánok!Kép
Andy nektek is nagy gratula Márkhoz!Kép

Leszter, semmi meglepõ nincs abban, ha már van elõtejedKép. A szoptatáson meg ne izgulj, csak az elsõ pár héten kell belerázódni a dologbaKép. Nekem legalábbis addig tartott, hogy kicsit feljebb toljam a fájdalomküszöbömet és utána már szép fokozatosan a kisebesedett cicik is begyógyultak. Csak feladni nem szabad!
A gyomorégés engem is nagyon megkínzott az elsõ terhességem alatt, nyugodtan kortyolgathatsz rá a patikában vény nélkül kapható Antagélt, mert csak helyi savmegkötõ szer. Nekem nagyon bevált, pedig nekem is égett a gyomron evés nélkül isKép.

Lányok, a szüléssel én is úgy vagyok, hogy mostanában kezd tudatosulni bennem "a megint át kell esnem egy kellemetlen részen" dolog. De minek elõre parázni? Lehet, hogy teljesen más lesz, mint az elsõ szülésem. Én csak azon izgulok, hogy le ne késsem a saját szülésemet, mert már a lányommal is hajszálon múltKép

Üdv mindenkinek, a készülõdõ babáknak pedig hajráKép
Momo
30+1 (jaj, de haladokKép)

Momo
momo

Sziasztok!

Hayim család és AndyKép
Nagy-nagy gratula nektek a babócákhozKépKép

FiniselõkKép
Drukk-drukk!

Puszi, Panka
28+6

panka

Sziasztok,

Hayimbacsi és Andy, oriasi gratula nektek a babakhoz! KépKépKép

Tobbi finiselo, drukk ezerrel! KépKép

Nalunk kaland van Kép, mar 4-5 napja minden este fustszagot ereztunk a lepcsohazban, tegnap este mar elegge eros volt, ezert hivtuk a gondnokot, aki hivta a tuzoltokat. Ugyhogy este 10-kor szirenazva jottek a tuzoltok, de elmentek azzal, hogy ez kajaszag. Mondtuk nekik, hogy 4-5 napig senki sem egeti oda ugyanazt a kajat, es ez inkabb egett vezetek-szagnak tunik. NA, ma reggelre olyan fust volt, hogy csak ugy dolt be a lakasunkba. Kispapi lerohant, es megtalalta az ego vezetekdobozt. KépKép Ugyhogy most mi hivtuk a tuzoltokat, akik szirenazva megerkeztek, es megallapitottak, hogy igazunk van, eg a vezetekdoboz. Ugyhogy remeljuk, ma este mar nem kell fustszagba hazajonnunk...KépKépKép

Gombóc
36+0
gombóc

SziasztokKép

Most kaptam SMS-t Cinedittõl, hogy ma hajnalban megszületett kisfia, Botond 3,25 kg-mal és 54 cm-el. Mindketten jól vannak. Hatalmas gratula nekiKép

Mi még mindig egyben vagyunk. Továbbra is néha fájogat. Szerintem már kihúzzuk hétfõig, bár ilyenkor már sosem lehet tudniKép

Üdv
Tüni
40+2
tüni

Cineditnek is oriasi gratula! Kép Ezek a gyerkocok!! Megvartak, hogy vege legyen a karacsonynak...KépKépKép

Gombóc
36+0 KépKép
Gombóc

Sziasztok,

Hayimcsalad,Andy78,Cinedit!

Nagyon gratulalok a kisfiukhoz!!!Sok oromet es minden jot kivanok.

Leszter,
Gratulaok a kislanyhoz.

Gomboc,
Huha neked mar nemsok van vissza.Majd kuldj sms-t feltetlenul.Drukkolok nektek.

Pocok,
Ne aggod a multkozrinal csak jobb lesz.Legalabb a fajasokat meguszod ugy mint en.En is gondolkoztam hogy milyen fura igy szulinapot valsztani a babanak aztan vegul is O valasztott maganak.

Tettem fel karacsonyi kepet a profilomba.

Puszi mindenkinak
Kataa es a majdnem 12 hetes Alexander

Kép
Kép
kataa

Jajdejóóóóóóóó!!!!!!!!!!!

Gratulálok Andynak és Cineditnek a kisfiúkhoz!!! KépKépKép Lányok, ki lesz a következô? Kép

Puszi
Franyo
31
franyo

Andy78, Cinedit, nagy gratula a babákhoz, soksok tejcsit és még több örömöt kívánok!KépKépKép
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Voltam bent Andynal, jol van, bar eleg nehez, mert fajasgyenge volt. A reszleteket majd elmeseli. Kép

Editnek is nagy gratula. Kép

Nalunk semmi, babo szeret benn lenni. Ma orakig vartam a korhazban, mert a ctg n csak a vege fele indult be, es kellett egy flow is. Vegulis hetfon megyek ujra.

Franyo!
En szeretnek a kovetkezo lenni!! Kép

puszi
Kakukkfu
40+3
kakukkfu

Bocs kicsit ertelmetlenul irtam, de azert ti ertettetek. Kép
kakukkfu

Andy78 és Cinedit:
sok-sok gratula Nektek, és rengeteg örömöt a picivel. Tényleg nagyszerû érzés! 27-e a Márkok napja Kép.

Finiselõk drukk-drukk, Kakukkfu, gomb, Tüni hajrá! És midnenki másnak is Kép

Mindenki:
köszi a gratulációkat. Hayimmama már sokkal jobban van, ma már járkál fel és alá Kép. Engem csúnya fiúk elvittek "babát pisiltetni", azaz jól leitattak... ;). Szegény lányok szenvednek, mi fiúk meg duhajkodunk...

a boldog Hayimpapa (Márk már több, mint egy napos Kép)

Hayim Apuka
hayimpapa

Sziasztok!

Hayimpapa, Cinedit, Andy!

Hatalmas gratula a kisfiúkhoz! Kép Kép Kép Kép

Finises kismamik!
Minket meg bíztasson az, hogy a táblázat szerint a lányokon a sor (meg persze a még benn ücsörgõ kisfiúkon). Kép Kép Kép Kép

Én ma voltam CTG-n, de a babó jól érzi magát benn.
De láttam egy alig két órás újszülöttet. Hát igen aranyos volt.
Olyan jó lenne már babázni!!!!

Heni
38+6
heni1979

Sziasztok!

Hayimpapa-Hayimmama, Andy, Cinedit,
Nagy gratula a pici fiúkhoz! Sok boldogságot és egészséget! Kép Olyan jó a büszke és boldog Apukáktól hallani a nagy hírt, szinte érezni, ahogy extázisba esnek az örömtöl. Kép

Az én pocaklakóm elég nyugis eddig. Milyen gyakran kéne érezni a mozgását? Néha csak alul kis nyomást érzek, az lehet, hogy ott rugdos? Help me plííz tapasztaltabbak. Különben a babám 5 nappal fiatalabb a hetek-napok számához képest.

Tipu ikerlányai nagyon jól vannak, de sajnos nála komplikáció lépett fel, nagyon magas láza volt napokig, ami most javulni kezdett, kop-kop-kop. Azért még drukkoljunk neki.

Valaki kérdezte a karácsonyi evészetet, hát sajna én 24-én egésznap vesegörcstöl szenvedtem, úgy kellett magamba eröltetni egy kis ennivalót, de másnapra elmúlt, szerencsére. Kép

Mindenkinek jó Szilveszter-várást, esélyeseknek sok drukk, hogy ne legyen nehéz a szülés, és gyönyörü baba legyen az eredménye. Kép

Pálma
22+1
pálma

Sziasztooook! Kép

Gratulálok Hayimcsalád! Kép

Gratulálok Cinedit! Kép

Cinedit,Pocok! Kép
A mai napon egy évvel öregebb lettem, ha nem gond, akkor a táblázatban legyen 28 év.

Késõbb visszaolvasok, most pakolászni kell egy kicsit itthon. Pusz:

myssnia
33+2
myssnia
Budapest XI. kerület

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?