A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Gyöngyi
Nálunk ia volt pár nap hogy nyáladzott, de most alább hagyott.
Reggel olyan rossz idő volt ,most meg 25fok van kint ,megyek is ki. Levi kint alszik addig kapálgatok kicsit.

Lívi
Beijesztetek a csajok, hogy mostantól rosszabb lesz?KépKép

Zsu
Tényleg patkány a hapi, ennyire nem lehet bunkó valaki.

Tünde
Húú most már nagyon felcsigáztál azzal a konyhával.Kép
Remélem nem lesznek betegek a csajok.

Retket ettem imádom, de olyan büdöseket büfizek tőle ,hogy rosszul vagyok saját magamtól.KépKép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Szelivi: Hát jól elkiabáltam ezt a rendszerességet, most cáfolt rá a kisasszony. 11-től csak délig aludt, szóal oda a 3 órás alvás.

Tünde: Az a baj, hogy a cicim etetés közben betakarja az orrát és így az egyik kezemmel mindig a cicit kell eltartanom a nózitól, szóval a felemelés nem nagyon megy. A cumit meg sajnos már megszokta szerintem, de ha tudsz valami leszoktatós módszert írd meg légyszi. köszi

Kép

Kép
pgyöngyi

Tünde Kép, szerintem a több gyerekes anyák edzettebbek, ez tuti!! Én mindig mondogatom mostanában, hogy egyelőre azt sem tudom elképzelni, hogy legyen egy második baba, nemhogy 3. Kép

Nálunk is cicin van az elalvás este, annyira bealszik rajta, hogy még a büfire sem ébred fel, beteszem a kiságyba, és megy tovább szunya. De van úgy, hogy úgy tűnik, mintha már aludna, kiejti a szájából a cicit, tenném be az ágyba, és kinyitja a szemét, de tágra, no....akkor kezdődik elölről. Kép Kép Volt már olyan is, hogy tágra nyitott szemekkel, de totál teli hassal betettem a kiságyba, és két perc múlva már horpasztott. Kép
Ez a ritka... Kép

Nálunk még semmilyen rendszer nincs, max. az esti fürdés és utána az alvás, az eddig mindig ugyanúgy zajlott. A napközben mindig úgy alakul, ahogy éppen lesz. Bence szinte hetente változtatja az alvási és evési szokásait, szóval mire az egyiket megszokom, már megint máshogy csinálja... Kép

Na, teszek egy képet, hogy bizony ÍGY is lehet aludni. Ne tévesszen meg senkit a félig nyitott szem, Benyókám szokott így aludni. Kép Na de ez a kifacsart póz....kéééééész. És bár nem látszik, de a feneke meg az égnek áll... Kép

Kép

Kép
Vendég

Eszti
Haláli a képKépKépKépKép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Eszti: Ez valami csúúúcs KépKépKép, haláli a kissrác

Kép

Kép
pgyöngyi

Nálunk 7-8 között van füri. Utána alvás reggel 8.30ig ,majdnem minden reggel így kelünk, és közben csak hami van. Azt hiszem nem panaszkodhatom. 8.30-10ig játszunk utána elfárad elalszik ,ha felkelt eszik utána megint játék ,és megint alvás. Délután 5-től végig fent van fürdetésig. Akkor megint szórakoztatni kell, mert ilyenkor nagyon enne ,de ki kell tartani fürdésig. Általában füri előtt már ordít, füri alatt mosolyog ,törölközés és body feladás simán megy .A szobában amikor a rugit ráadom már ordít ,mert tudja hogy kaja jön .nagyon huncut ám a gyerek.KépKép Hát nálunk ilyen egy nap.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Ha nyügi napunk van ,akkor nem igen alszik napközben és mindig sírásra áll a szája.De az éjszaka mindig egyforma.

Most 11-óta alszik Levi most azon imádkozom ,hogy ne keljen fel csak ott ,akkor gyorsan megetetem és élvezni fogja, mint a múltkor.

Mindjárt indulunk masszázsra majd jövök .

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Most nálunk tényleg nem udom hogy mi vanKép

Kata alig alszik, kb egy óra mire sikerül elaltatnomKép
Eszik, de közben sír, majd csak rágja a mellemet, pedig ha megnyomom, nemhogy egy, de 4-5 sugárban jön a tejcsi. Lehet hogy az a baj, hogy mindig megkapja a másikat is és ilyenkor azt követeli hogy adjam azt oda mert könnyebben jön? Viszont lehet így nem lakik jól...nem tudom. De lehet hogy ezért is fája a hasa, mert jóformán csak hígabb tjet eszik? Tanácstalan vagyok, főleg hogy visszaadtam a mérleget, így nem tudom hogy eszik-e eleget, ha igen mennyit, és hogy hízott-e eleget...De kezdek kimerülni az állandó ügyeletben. Az éjszakai alvásunk is borult, éjjel is alig alszik. És ha hajnalban felkel akkor is nagyon nehezen alszik vissza. Én meg fáradt vagyokKép

Most azon filózok hogy mi baja van?
Nem elég a tej, vagy a hasa fáj? Nemigen tudom eldönteniKép

Tünde a X. kerben nézelődünk. Most is ott néztünk ki egy tök jó lakást. Úgy szeretném ha összejönne!!!Kép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

<font color="0000ff">Eszti Kép

Nagyon édes Bence, tünemény!!!!!
Figyelj, nyitott szem nálunk is megy Kép

Szandra és Marci 2006.03.03.</font>Kép

KépKép
KépKép
foria

Zsu: Nálunk ugyanez megy már pár napja és én se tudom ma nagyon altatni. Addig örülj, amíg nem tudod mérni, mert ha mérnéd lehet, hogy még jobban paráznál.

Kép

Kép
pgyöngyi

Zsu: Gergő akkor feszeng+nyöszörög a cicin, ha büfi vagy pukigond van. Én ilyenkor felveszem, nyugtatgatom, az esetek jórészében jön az óriásbüfi, vagy a pelenkaropogás, meg olyan is van, hogy nem jön semmi, csak kopácsol a vállamon. Akkor visszateszem ált. ugyanarra a cicire, hogy szopizzon tovább.

Voltunk LLL-ezni Kép Gergő jól bírta a strapát Kép Pedig egy 7 hós kisfiú is megpróbálta megszeretgetni. Kép

Adri! Nagy gratula Kép Kép

Minden babát lelkesen megcsodáltam Kép
Nyitott szemmel alvás: a párom is szokott.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Szelivi
...pedig van egy! Kép ráadásul kb akkor ment szülni amikor mikent hazaengedtek! Kép

Eszti
Nagyon aranyos a kistökös! Kép

Zsuzsófi
...én is kibuktam volna ha feleslegesen jövök fel Pestre...
Mi most a X kerben lakunk, most szeretnénk költözni... remélem összejön... egy kicsit beparáztam, hogy emelik a törlesztőrészleteket...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka: Én őskőbányai vagyok. A Téglavető u-ban laktam, majd a Zalkánál. Ti melyik részen laktok?

Kép

Kép
pgyöngyi

MOST lett elegemKép 3 órája megy a banzáj, 3-kor evett, utána egy fél órát elröhögcsélt a székében majd a kezemben volt, letettem aludni de nem alszik, a kewzembe is sír, cicin is sír. Hasa nem fáj (szvsz) mert nem úgy sír és a masszírozás is hatástalan volt. Most letettem az ágyába, hadd sírjon, mert már nem tudok mit csinálni veleKép

Sajnálom, de ennél többet nem tehetekKép

Mamacka, hogy érted hogy emelik? A froint romlása maitt? Ezt a kockázatot vállalni kell ha devizában veszel hitelt....

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu: tettem már le én is így. Fél óra bömbi után bealudt, de tök nyugtalanul. Mikor felébredt nagyon furcsa volt, meg is ijedtem tőle, csak nézett szomorúan és látszott rajta, hogy nem érti miért hagytam sírva elaludni. Mondanom se kell egész nap sz@r kedvem volt

Kép

Kép
pgyöngyi

<font face="Comic Sans MS,Tahoma">SZiasztok!

Foria! Mi a Gyarmat utcában lakunk, és ti? Igen a Ráskay-ba tartozunk, dokink Gyarmaty Zsuzsa doktornő, védőnő Lévainé Zsuzsa. Na? Stimmel? Kép

Szegény Zsuzsófi! Kép Az ilyen embereket annyira nem bírom megérteni. Kép

Cory! Köszi a választ, hát kis is hajítom a fejőgépem!

Ma totál kiborultam. Itt volt a gyerekorvos és megint letolt, hogy miért etetem ennyire a babánkat, mert hát a havi 1 kiló hízás sok és ettől fáj a hasa, tele van széllel. Mondjuk nem is alszunk tőle sokszor éjjel, mert ő alszik, de közben szenved rendesen és nyom ezerrel. A doki szerint vagy adjak kevesebbet (ma azt tettem és "csak" 60 grammot hagytam enni, na volt is üvöltés), vagy húzzam ki 4 órákra az etetést. Na és hogyan könyörgöm???? Ha egyszer kel a gyerekem és sír, hogy éhes? A teával nem nagyon tudom betömni a száját és éjjel miért csesszek ki a szomszéddal és apával? Most totál tanácstalan vagyok, mert igaza van abban, hogy túlzabálja magát, túl gyorsan és túl sokat és túl gyakran, és fáj tőle a hasa. De nem lesz ez mindig így, nem? Szerinte nem ürül ki a baba gyomra 3 óra alatt. Na de az éhségérzet csak akkor alakul ki, ha üres a poci, neeeeem??????????????

CSAJOK????? SZERINTETEK? MÁS IS VAN EZZEL ÍGY??????? KIRE HALLGASSAK?

Gyöngyi, én örülök, hogy leírtad a napodat, én már sokszor gondolkodtam más hogy oszthatja be a napját! És gratulálok a kiságyban alváshoz!!!! Én tudom milyen nagy szó!!! Kép

Angi! Kitartás az újra éjszakázáshoz!!! Kép

Esztipeszti! Csúcs a kishapek! Így legalább nem tud hadonászni. Kép

Na megyek még van 45 perc nyugim, anyós sétál Pötyivel.

Válaszoljatok lécci! Nem tudom mi legyen szegén leánykámmal. Kép

Puszi mindenkinek!!!

Szeretettel:</font>

KépBartiKép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Adriana: szívből gratulálok Nektek. Isten hozta gyermeked a világon.

Nadine, Bartika, Eszti, Foria: nagyon szépek a képek, gratulálok. Kép

Taperolás, puszilgatás: én leginkább akkor vagyok ideges, amikor valaki koszos ruhában akar babát dajkálni. (sajnos volt már ilyen eset) Én teljesen egyértelműen megmondtam a családtagoknak, hogy mik a játékszabályok. (Nem adunk a babának semmit, csak amit én mondok, nem beszélünk bele a dolgokba, szoptatásba, etetésbe, utazásba, stb.) Ha látni akarnak minket, akkor be kell tartaniuk, ha meg nem tetszik, akkor felejtő a babázás. Nem vagyok valami népszerű ezzel keménykedéssel, de a szülőknek meg kell védeniük a babát. Akár a családtól is. Kép

Én elég sokat voltam egyetemen kezdettől fogva, így hetente kb. két alkalommal maradt ki egy-egy szoptatás. Ekkor Istvánka anyatejet kapott cumisüvegből, amit később fejéssel visszapótoltam a hűtőbe. Egyszer két szoptatás maradt ki, akkor kereken egy nap kellett, míg a szopi visszaállt az eredeti kerékvágásba.

Bartika: Hálát adhatok, mert nálunk a gyerekorvos és a védőnő is nagyon jó fej. Istvánka is nagyon gyorsan hízik, de azt mondta a védőnő, hogy ne aggódjak a &#8222;túlsúly&#8221; miatt, mert amikor már rendes kaját fog kapni és elkezd többet mozogni, akkor lemegy róla. Tehát a mi védőnőnk és orvosunk szerint nincs túletetés, amíg a baba csak anyatejet kap.

Szép estét mindenkinek. Csatolok két képet.

Mariann

Kép

Kép

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Csak 2 szóra vagyok, mert még egyedül vagyok a bébivel, és most ölbebabásat játszunkKép

Bart: nyugi, nekem Boti Istvánka-alkatKép (11h+5n és a súlya 7,3-7,4, ami akár egy félévesével vetekszik, és havi több kb. 1,2 kg hízás) Mi dokinőnk a Mariannékéhoz hasonlóan azt mondja, h leáll ez a "hízás", ha majd forog, kúszik-mászik. Én biztos vagyok benne, h az anyatejjel nem lehet túletetni, "túlhízlalni" babát.

Mariann: tündér!Kép

este még igyekszem jönni!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Igen, de nekem nem is a túl gyors hízással van a bajom (láthatjátok, hogy nem annyira hurkás a csaj), hanem a pocakfájással.
Mert hogy nem jó neki ha túl sokat eszik, nem? Kép Vagyis nem tudom mi a jó neki... Ha adok enni, de szenved a pocakfájástól, vagy ha "éhezik". Kép

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Gyöngyi pont eamiatt nem akarom hogy így aludjon el. Azóta szopiztunk ezerrel, megint sírKép

Amire még gondolni tudok, hogy a család hagyd tanulni anyut felkiáltással állandóan dédelgette a múlt héten és kézbeszokottKép Ha igen akkor jól megszívtam az tutiKépKépKépKépKép
Na mind1 nyáron ráérek visszaszoktatniKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Barti! Tartok tőle, a gyerekorvosotok szopi-ismeretei nem túl korszerűek Kép
Sok puki, nehezen kijövő, de híg kaki oka lehet:
-sok elsőtej -> megoldás: tetszőleges gyakoriságú szopi mellett ciciváltás csak 2 (3) óránként (ez az egyetlen dolog a szopiban, ami függ valamelyest a mellmérettől Kép minél nagyobb, annál ritkább váltás szükséges)
-sok lenyelt levegő -> megoldás: alaposabb büfiztetés (pl: úgy gépezni, hogy a keresztbetett lábszáradon hasal Kép)
-általad fogyasztott sok tehéntej, ill. tejtermék -> megoldás: csökkenteni Kép
A gyors hízás csak anyatejes babánál nem probléma. Le fog lassulni, általában azután, hogy a baba megduplázta a súlyát.

Borcsa
KépKépKép
borsts

<font face="Comic Sans MS">
TIMI BABA NEVÉBEN, KÖSZÖNÖM SZÉPEN A NÉVNAPI JÓKÍVÁNSÁGOKAT!!! Nagyon aranyosak vagytok!KépKépKép

BartiKép
Az anyatejes babák nem hízhatnak el! Én a helyedben szoptatnám amikor csak éhes. De ne váltogasd a cicit túl gyakran, hogy ne egyen túl sok előtejet. Sok babának attól fáj a hasa.
Esetleg nem te ettél valami olyat amitől fájhat a pocakja?
Ha viszont ha alapból pocakfájós akkor nincs mit tenni csak várni...

megpróbálok még ma jönni, de most megyek fürdetni</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Bartika!

Mi négyhetes korunra pont egy kilóval voltunk többek, mint a születési súly. A védőnőnek mondtam, de csak annyit mondott, hogy húha, az szép. Egyébként meg én se tudnám kihúzni, mert nálunk van, hogy óránként etetek, sokat bukik, nagyokat kakil és pisil. Kevesebbet meg nem tudok etetni, mert a cicit nehéz kivenni a szájából és hisztizik miatta. Szóval szerintem tojd le őket.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Csajok SOS: Küzdök a szopival, de nagyon. Megetettem, de megint az lett a vége, hogy evés után üvöltött és nem akart cicizni. Annyira elkeseredtem, hogy előkaptam a cumisüveget, felolvasztottam 80 ml anyatejet és odadtam neki. 2 perc alatt kiszívta, még a cumisüveg is behorpadt. Ezután elnémúlt és azóta is alszik. Szerntem tényleg kevés a tejci, szóval nincs valakinek fölösbe mert lehet, hogy érdekelne (persze fizetnék érte). Holnap egyeztetek a védőnővel hátha tud ő is plusz tejcit.

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok Kép
Timikéknek utólag is Boldog névnapot Kép

Eszti Kép
Édesen alszik Benyó Kép

Lépnem kell, mert a fiam reklamál, de még jövök Kép

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Borcsa nálunk ez van! Sok puki nehezen jövő híg kaksi. Akkor lehet csak ez a baj??? Nem a kevés tej? Bakker most azért jól jönne egy mérleg, nem kéne filóznomKép Na majd holnap kiderül. Ha hízott eleget akkor nem parázok, bár lehet akkor is szívesen ene többet csak nincs mit...

www.mamami.hu
zsuzsófi

Petri! Hogy érted, hogy ne váltogassam túl gyakran? Mindig másikból etetek, tehát egy cici 6 óránként kerül sorra. Úgy értitek adjak ugyanabból? Még soha nem kellett mindkét ciciből adnom egy etetésnél.
Borsts! A tejterméktől lehet. Sokat eszem... Kép Na most leállok azzal is. Kép
Amúgy a pukikkal van a baj, mert veszettül nyom-nyom, de csak kis pukik vannak és a kaki is bentragad miatta. Kép
Ma vettem szélcsövet. Hátha az segít. Kép
Köszönöm a hozzászólásokat! Aranyosak vagytok. Itt ülünk a férjemmel és lessük a válaszokat. Kép
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Azt honnan lehet tudni, hogy túl sok az előtejem? Mondjuk ezt kizárhatjuk, mert nem mindig fáj neki, van, hgy egész nap semmi baj. Ma elég sokat szenvedett. Na és hajnalban szinte mindig. Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Gyöngyi
Becsinek van sok teje azt tudom, nekem annyi van ami Levinek elég.
De nem biztos, hogy kevés a tejed, nekem is volt már, hogy pótolni kellett este a napi lefejtből több napon keresztül, akkor én is ki voltam ,de elmúlt. És most is elég.

A masszázs jó volt már megint beájult tőle a gyerek, most a babakocsiba alszik , azt hiszem a mai fürcsi kimarad. A hálóingem meg már tiszta tej. Azt hiszem le kell fejni egy kicsit belőle.

Annácska
Azt mondta, hogy már újszülött kortól lehet.Kép

Na megyek valahogy felcsempészem Levit a kiságyba.

Jó éjszakátKép

Éjszakai baglyok, sokat írjatok reggelig!!!!KépKépKép

Babetta és Levi 2006.03.06

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Bartika
Én nagyon sok korpovit kekszet eszem, és olyanokat pukizik tőle a gyerek hogy csak na, és persze jó büdöset.Kép Ez sajnos rám is vonatkozik ,de egyáltalán nincs hasfájásunk. És nekem se volt soha ilyen jó az emésztésem. Szerintem próbáld ki. És nem eszem szinte semmi tej terméket.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

<font face="Comic Sans MS,Tahoma">
Na most meg nincs itt senki... Kép
No legalább szerkesztgetek aláírást. Kép
Jaj nem is mondtam Mariannka!
Istvánka aztán tényleg nem éhezhet!!! Kép Azok a hurkák a fenekén, nem semmik! Kép </font>

KépBarti&Pötyi 2006.április 1.Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

<font color="0000ff">Hú , Lányok, azt hiszem megint éjjel fogok írni. Akkor majd remélem, lesz időm visszaolvasni rendesen!

Azért gyorsan annyit, hogy Mariannka Kép, a fiad zabálnivaló!!! Nagyon ari!!!!!

BartiKép

Szatmár utcában lakunk, doktornénink Gyarmathy Zsuzsanna, védő;nőnk Hoffmann Beatrix.
Kicsi a Világ!
Kb. 10 percre lakunk egymástól sétálva!
Valamikor összefuthatnánk! Kép
Mit szólsz ?

Éjjel jövök! Kép Kép

Szandra </font>

KépKép
KépKép
foria

<font color="0000ff">Hú , Lányok, azt hiszem megint éjjel fogok írni. Akkor majd remélem, lesz időm visszaolvasni rendesen!

Azért gyorsan annyit, hogy Mariannka Kép, a fiad zabálnivaló!!! Nagyon ari!!!!!

BartiKép

Szatmár utcában lakunk, doktornénink Gyarmathy Zsuzsanna, védő;nőnk Hoffmann Beatrix.
Kicsi a Világ!
Kb. 10 percre lakunk egymástól sétálva!
Valamikor összefuthatnánk! Kép
Mit szólsz ?

Éjjel jövök! Kép Kép

Szandra </font>

KépKép
KépKép
foria

Bartika: annyira "imádom", hogy a dokik ilyen egységesek. A barátnőm az első gyerekével azon parázott, hogy a dokija a havi 800g-os hízást keveselte, mert szerinte havi 1kg-t kéne híznia egy babának. Még szerencse, hogy nekem azt mondták Balunál, hogy havi fél kg legyen meg Kép Az mindig megvolt Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Megfürdöttünk...

BartiKép, ha egy cicid 6 óránként kerül sorra akkor oké. Én azt hittem hogy sokkal korábban. Infacol vagy más csodaszert próbáltatok már?

BorcsaKép"alapos büfizés---úgy gépezni, hogy a keresztbetett lábszáradon hasal" hogy ez nekem még nem jutott az eszembe!KépKép holnap kipróbálom</font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri: több gyerkővel az ember rájön, hogy szinte bármit lehet bármi közben csinálni Kép

Most nyüszi volt nálunk is az estében - aztán fürdés előtt csípőtornáztunk, jött hozzá díszsortűz Kép Ennek tiszteletére vödörben fürdettem a Királyfit - nálunk elég jól bevált a gyermek belógatása egy vödör meleg vízbeKép nyűglődés ellen.
Így már hajlamosnak mutatkozott elaludni az esti olvasás alatt (ma nem mese volt, hanem versek a biztonság kedvéért.)
Sajna a mosógépünk viszont felültöltős - pedig elöltöltős mosógépben a szines mosás verhetetlen gyereknyugtató állítólagKépKépKép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Gyöngyi, én is kipróbáltamKép 60g-ot kért még szopi után....lehet hogy most ért utol minket a 6 hetes ugrás???
Kezdhetek küzdeniKép Brrrrr

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

PGyöngyiKép, az én lányom is nyálzik de ennek szerintem még semmi köze a foghoz. Túl korai lenne.
MSN: én elvileg tudnék már de még nem próbáltam. Nekem is jól jönne a segítség. A gépemen van. Én rákattintottam az ikonra és utána követtem az utasításokat. Csak még nincs partnerem.

TündeKép, szerintem megedződtél! A lányoknak jobbulást!

EsztiKép, komoly alvási szokásai vannak Bencének.Kép

BorcsaKép, mi ez a LLL? a La Leche Liga? Mit csináltok ott Gergővel?

ZsuzsófiKép, hogy telt el az este? Megnyugodott a lányod? </font>

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Lányok!
Holnap jön a gyerekorvos meg a védőnő. Sajnos ma tiszta pötty lett a gyerek, remélem csak tejkiütés vagy mi a csoda. Majd holnap kiderül. Sajnos én rengeteg tejet iszok, majdnem napi egy litert, de lehet le kéne állnom.

Az egyébként mennyire baj, hogy a gyerek még nem érdeklődik szinte semmi iránt? Nem mosolyog, csak álmában, az egyetlen ami iránt érdeklődik az a cici. Bőgés közben lefektetem (mert mi mindig fekve szopizunk), kigombolom a melltartót és már abba is hagyja a sírást. Aztán elégedettem nyüszög egyet-kettőt és nyitogatja a száját. Olyan édes! Nekünk sűrűbben kerül sorra egy cici, mert a gyerek nem bír ki három órát kaja nélkül.

Én is a X. ker-ben lakom, az Árkád melletti utcában!

Kép
szelivi

Livi, anyósék meg a Gépmadár utcábanKép

Ha ezt tudom biztos megszervezhettünk volna már talitKép De nemsokára megyünk fel megintKép Ha van kedved, talizhatunkKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Na, mi van éjjeli baglyok? Én csak eddig bírom, megyek alukálni. Remélem a gyerek hagyott nekem is egy kis helyet az ágyban. Kép

Ja nekünk is van msn-ünk, csak nem nagyon használjuk. A címet majd holnap megnézem, mert fejből nem is tudom.

Kép
szelivi

Petri a menüben keress egy olyat, hogy partner felvétele.

Kijön egy varázsló, és ott kattints az e-mail cím szerinti felvételreKép Oda írd be, hogy kernta@hotmail.com és már fel is vettél partnernekKép

Egyébként pótlás után fél óra alatt elaludt egyedül. Kiv. leszek meddig alszik így.

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsófi!

Én a Gyakorló 1-ben lakom, általában itthon vagyok. (Mint egy háziőrizetes Kép) Ha erre jártok talizhatunk! Előtte jól megtárgyaljuk, hogy pontosan hol meg mikor. Kép

Kép
szelivi

Na, a "szomszédok" jól összejöttekKép

Eszti: Frenetikus Benyó alvásaKép

Angi: Éjszaka jó volt megint, bár most korábban volt kelés olyan 4,20 körül, de még az is bírható.

Eddig nem bírtam belépniKép, de így legalább bevasaltamKép Holnap jöhet a következtő. Félelmetes mennyi a szennyes...

Perti, Gyöngyi: mi ma voltunk a dokinál viziten, oltást megbeszélni, receptekért, és nekünk azt mondta, hogy a fiamnál beindult a fogzás. Na jó, nem holnapra lesz meg az első foga, de a gépezet beindult. "Ömlik" a nyál a gyerkőc szájából, és nyomja befelé a kezét, ujját, sőt még az én kisujjamnak is "megmutatta" hol dörzsöljeKép

Ma már csak ennyire telt tőlem, a házimunka még mindig eléggé kifáraszt. Mikor leszek már a régi, hogy egy-kettőre,szaporán MINDENNEL végezni tudok...

Szép álmokat! Éjjeli baglyok várjuk a terméstKép

Pussz!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Na most lett vége a napnak, a család az ágyban Kép

Angi Kép
Hát nem tudom mi a könnyebb kisebb vagy nagyobb korkülönbség. Annamari sokat babázik, sokszor úgy kell kimenteni Petit a karmai közül Kép Lesz jobb is Kép

Barti Kép
Õrület, hogy miket mond neked a doki! A baba annyit egyen amennyit jól esik neki! Szerintem inkább hallgass Borcsára és Coryra, ők nagyon toppon vannak a témában Kép

Mariann Kép
Nálunk is ez a helyzet, inkább nem engedek senkit a közelünkbe, mert a szabályaimat nem igen akarják betartani. Így inkább egyedül boldogulok és ez sokkal jobb Kép

Borcsa Kép
Azt hiszem lecserélem a mosógépem Kép

Babetta Kép
Köszi Kép
Nem semmi a fiad, remélem azért a pocija felkeltette Kép

Anita Kép
Nem semmi, hogy már fogzik Boti Kép

Szép álmokat Mindenkinek Kép

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Nem volt túl jó ötlet a pótlásKép Ill. én jól jártam vele (a durranó ciciken túl). A kislányom este 10-kor szopott, és benyomott 60g pótlást, és fél nyolckor én költöttem hog azééé mosmááá gáááz vaaanKép Csak azt nem tudom hogy érte meg ez neki? Hiszen OK, 60g-al többet kapott este, de hajnalban meg kimaradt egy teljes szoptatás. Eddig csak 6-7 órát aludt egy folytában, azaz egy szopit hagyott ki, most meg 9,5 órát aludt, az 2 szopi....

Mindenesetre csak ezért nem fog pótlást kapni....

Nemsokára megyünk méretkezni kíváncsi leszek...

www.mamami.hu
zsuzsófi

<font face="Comic Sans MS,Tahoma"> Jó reggelt!

De irigyellek Zsuzsófi ennyi alvásért... Kép

Nos én is döntöttem, marad a 3 óránkénti kaja, de ha még alszik nem fogom nyilván továbbra sem felkelteni, de ritka hogy +1 órára rá ne ébredne fel... hiába, a hasunk nagyúr.
Az éjszakánk így megint nagy nyögésekkel telt és igaza van Borsts-nak, tényleg más a kaki, hígabb és szeles. Megfigyeltem, hogy az első és második kaja (8-kor lefekvéskor és 11-kor) még semmi bajjal nem jár, bealszik Pötyi gond nélkül. A következő kajcsit, hajnali 2-kor már hatalmas nyögés, kínlódás, sírás előzi meg, hallom, hogy nem jön ki a kaki.
Ma éjjel rászántam az időt és megfigyeltem, kibontottam a pelust is, alig volt valamicske kaksi, az is híg... Kép Az a furi, hogy kaja után menetrendszerűen 2 órára kezd kínlódni, addig alszik... Segítettem rajta (éljen a szélcső), de meglepő, hogy milyen kicsi puki, vagy kaki felszabadulása is mekkora megnyugvást okoz. Aztán kajcsizott és aludt tovább békésen.
Mától kevesebb tejterméjet eszem, és szereztem korpovitot. Furi, hogy van aki meg megeszik egy liter tejet és semmi baja. Kép Lassan már semmit ne ehetek. A zöldségek java része is tiltólistán van.

Szerintetek ez is olyan fajta hasfájás, ami később elmúlik? Mert ez nem hasfájás, hanem nem jön ki a kaki, nem? A fene se érti.
NA megyek, Prüntyit elvitték sétálni én kaptam egy órácskát, hogy kialudjam az éjszaka fáradalmait. Kép

Na akkor vagyunk itt páran a környéken... sirály! Én is örülnék az msn-nek, nekem van is, szóljatok, ha összeírjuk, ide most nem tenném fel.

Puszi mindenkinek:</font>

KépBarti&Pötyi 2006.április 1.Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti: Balunál minden kaja után ment a küzdés a kakival, pukival mindennel, és bármit próbáltam ki diétának nem segített rajta. Aztán 3 hónaposan, mintha elvágták volna. 3,5 hós volt, mikor töltött káposztát ettem, és meg sem rezdült. Zsománál az első 3 hónap hasonlóan telt, de nála utána is megmaradt időnként a dolog, és akkor már kiderült, hogy mi az a két kaja, amitől üvölt. Ha kihagytam őket, béke volt és nyugalom. Ez 1,5 éves koráig tartott.
Azt mondják, hogy ez a 3 hóig tartó pocakküzdés azért van, mert igazából koraszülött az ember gyerek, csak a fejünk miatt kell megszületnünk 9 hónapra, és igazából egy harmadnyi idő még hiányzik ahhoz, hogy igazán megérjünk a kinti életre. Az érzékenyebb babáknak meg nehezebben megy az átállás.

Szelivi: a napi 1 liter tejet sürgősen csökkenteném legalább fél literrel. Sajnos ez is rásegíthet a tejallergiára Kép

cory
Budapest

Helló csajok
Létezik, hogy 70 g szopi elég a babának, ugyanis ennyit evett a bal ciciből és a jobb már nem kellett neki?
Barti: Nekem is kellt éjjel fél3 körül a pukik miatt. Én azt csináltam, hogy jobb oldalára, majd baloldalára fordítottam, a lábait felnyomtam a hasához és ez általában segített.

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi: simán lehet.

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?