A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Dé!

Bár már látom hogy megnyugtattak, de azért megpróbálom még én is!

Nekem 1 kutyám van a lakásban és 3 tengerimalacom. A terhesség alatt annyi volt az óvintézkdeés, hogy a malikat nem én takarítottam, de a kutyut én sétáltattam, fürdettem, állatorvoshoz vittem oltásra, féreghajtásra még kb 3 héttel a szülés elõtt is, úgy hogy a buszon az ölemben cipletem. Nekem még toxoplazma viszgálatot sem csináltak, mert mikor a nõgyógyászomnak említettem, csak legyintett, hogy az ilyen fertõzés a legtöbb esetben korai vetélést okoz, arra minimális az esély hogy késõbbi károsodáat okozzon. szerinte csak egy mai nagyon felkapott téma ez. Ez is egy vélemény, én hittem neki, hiszen megbíztam benne. Azt mondta hoyg am már a legtöbb háztrtábnan van állat, ez nem gond. Ja, és a nyers hús épp úgy terjesztheti mint az állatok, úgyhogy ennyi erõvel minden háziasszony veszélyeztetett.
Aztán megszületett Emma, szerencsére semmi baja, az állatkák is megvannak, a kutya sincs kitiltva még az õ szobájából sem.Kép és már néha nézik is egymást! Szerintem jó barátok lesznek. Ja, és gyerekorvosunk is nagy állatbarát, ha jön elõbb a kutya kap egy kis simit, utána jöna baba!.KépKépKép

zsuzsi!
Továbbra is drukkolok! A 3. babák nem elõbb szoktak érkezni? Kép

Üdv:
manó és Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Mano,
En sem ertem a helyzetet?! Kép

Zsurlo,
Nagyon szoritok nektek! Drukk!

Zsuzsi
40+2
zsuzsi74

Sziasztok!

Zsuzsi Kép
Ne depizz! Detto u.ez van nalunk is. Ugy latom ez a kemenyedes dolog nalam kizarolag ejszakara szoritkozik...Bezzeg ahogy reggel vegre kicsit nyugodtan alhatnek ,5 percenkent csorog a telcsi. Mar kikapcsoltam, kihuztam mindent,hogy tudjak 2 orat nyugiban aludni! Kép
Szoval turelem...Mikit terem! Kép

Norka
37+5
norkini

Manó!

Köszi a plusz infókat, egyre magabiztosabb vagyok. Emma irtó aranyos, megnéztem a fotót. :o)

Havatlapátoltam, úgyhogy alig bírom lenyomni a billentyûket, ezért most csak ennyi.

Üdv mindenkinek,

Myssnia
Te még mindig Jászberényben dekkolsz? Hát nagyon bátor, nem semmi nõci vagy! Én a 35. héten volam utoljára otthon a szüleimnél, pedig ez júniusban volt, attól féltem a legjobban, nehogy ott induljon el valami és akkor a jb-i szülészeten kötünk ki, vagy Jb-bõl jövet nem bírom ki.

Mikor kell befeküdnöd a kórházba?
Mindenesetre nagyon szurkolok, hogy ne ott induljon el Szilárd a nagy útra, mert tudom ott milyen állapotok vannak ilyen nagy hóban, pláne az útviszonyok, az vmi katasztrófa.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

ZsuzsiKép
Normál tûzhely tepsiben sütöm, elég vékonynak kell lennie ahhoz, hogy a végén egy tkp egybeolvadjon a sajttal. A margarin+liszt+tej az elején nagyon csomós, ne ijedj meg, a végére kisimul.

Többször volt téma az NTS meg a CTG. Utána néztem, a kettõ ugyanaz. Manapság inkább a CTG elnevezést használják. Különbözõ helyekrõl szedtem össze az infokat. A nagy lényeg az, hogy egészséges magzatnál kontrakció avagy mozgás esetén a pulzusszámnak növekednie kell. Ha oxigénhiányos valamiért, akkor a pulzusszám csökken.

CTG=cardiotocography a nagyon alacony energiájú magzati szívveréseket detektálja.
Az ante- és intrapartum periódusban a kardiotokográfia (CTG) a leggyakrabban használt vizsgáló eljárás a magzat jólétének megítélésére. ([url=http://www.mkardio.hu/hu/ch/9802/4.html" TARGET="_top]http://www.mkardio.hu/hu/ch/9802/4.html[/url])
A Magzatvédelmi Törvény a terhesség 34. hetétõl ajánlja, a 38. héttõl kötelezi a terhesgondozókat a heti egyszeri CTG vizsgálatra. Ezzel a vizsgálattal a magzatok méhen belüli elhalásának valószínûsége csökkenthetõ, felismerhetõ a lepény elégtelen mûködése és kiszûrhetõ a fenyegetõ koraszülés is. A világ fejlett országaiban a terhesség 28. hetétõl végzik rendszeresen a CTG vizsgálatokat.

NST (non-stressz-teszt): a terhes nyugalmi állapotában végzett cardiotokográfos (CTG) vizsgálat, amelyben a magzatmozgást, illetve spontán méhösszehúzódást követo szívmuködés-változásokból lehet következtetni a magzat méhen belüli állapotára. A szívhangok számának normálistól (120-160) való eltérése mutatja a magzati veszélyeztetettség fokát.

Urszila
urszila

Sziasztok!

Gumicukor!
Igen itt dekkolok még mindig. Kép Holnap megyek CTG-re, addig nagyon bízok. Elképzelhetõ, hogy ott maradok Pesten a volt albérletemben, mint inkább befeküdnék, mert most is fájogat a hátam, csak az a baj, hogy onnan nem tudok internetezni. Kép Ja. És semmiképp nem szeretnék a jb-i kórházba bejutni, mert brrr... Ha kinézek az ablakon, a járda mellett akkora a hó, mint én, de szerencsére errefelé járt már többször is hókotró.

myssnia
38+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

CSak annyira ugrottam be, hogy megnézzem, mi a helyzet Zsuzsiékkal. Látom, semmi, de most már értek mindent.

Zsuzsi! Miki csak arra vár, hogy házassági évfordulós ajándék lehessen! Kép (Hogy holnap mit fogok kitalálni...! Kép )

Most megpróbálunk ismét autóba ülni. Legalább a hó nem esik, bár gondolom az utak állapota nem a legtökéletesebb. Délután megyünk tanfolyamra a kórházba.

Sziasztok, este végignézem, mi történt tegnap óta.

Beu
35+4
beu

Sziasztok!Jóreggelt!
(mert hogy most ébredtem fel.Én nem tudom mi van velem de úgy alszok 2 napja mint a bunda)

A pisitúra száma 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!KépKépKép

Zsuzsi!
Valszeg holnap lesz a nagy nap,házassági évf.Nagy ajándéka!!!KépKépKép
Ja és addigra vissza ér a szülésznõ is!KépKépKép

Urszila!
Nagyon jó amit leirtál,köszi az infót!!!!!!!!!!!!!!!!

Maci2!
Ne idegeskedj! Sajna a Drnõm azt mondta hogy az utolsó harmadban meg fog nõni a cukor,és nálam is ez van most!Bár mennyire is diétázol magasabb értéket fogsz kapni.Nekem az éhgyomrim emelkedett meg.És erre azt mondja,hogy az a lényeges,mert azt nem lehet diétával szabályozni,és valszeg 1x kell majd insulint kapnom éjszakára.A napközbenit meg még mindig lehet csökkenteni,ha még komolyabb a diéta.(bár akkor már nem tudom mennyit lehet enni,mert az már egy madárnak sem elég)
Ja és Nálad most biztos az is közrejátszik,hogy rohangálnod kell a munkahelyedre,és az is hat a cuk.ra!NE IDEGESKEDJ!(tapasztaltam ha idegesebb vagyok sokkal magasabb!)

Csilla 1!
A diéta nagyon hasznos,mert a szülés után a szoptatós idõszakban úgy is felszed az ember lánya jónéhány kg-t!
Tehát már akkor is nyer vele az ember ha legalább a terhesség alatt nem megy nagyon magasra a mérleg.Nem mindegy mennyit kell leadni majd késöbb-és mennyi idõ alatt.
Te hány kg-ról indultál?
Te már most tudod hogy császárral szülsz?

Kaptam ma egy emilt a barátnõmtõl:egy méhen belüli mûtétrõl szól,és egy kép van mellékelve,valami csoda!
A méhbõl a vágásnál kinyúl a kisbaba a kezéval és megfogja a doki kezét!(5.hónap,gerinc mütétet végeznek méhen belül a babán)
Ha valakit érdekel elküldöm emilben,de még az is lehet ,hogy megpróbálom valahogy bevarázsolni ide.
Nagyon érdekes,és szivszoritó,hogy 5 hónapos és kész kis emberke és mintha megköszöné a dokinak hogy megmenti az életét.

Mariann
24
Névtelen

Zsuzsi!!! KépKépKép
Nekünk meg holnap lesz négy éve, hogy összejöttünk a férjemmel, és egyben az eljegyzésünk harmadik évfordulója! Én továbbra is drukkolok neked, gondolom, nehéz lehet, már biztos nagyon türelmetlenül várod Miki születését, de FEL A FEJJEL!!! Küldök neked én is egy kis jó kedvet: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Ne búsulj, mert attól csak rosszabb lesz, gondolj arra, hogy annyian szorítunk neked, gondolunk rád, olyan mindegy már az az egy-két nap, nem???? Addig is adj egy nagy cuppanós puszit az ügyes kisfiadnak, aki olyan ügyesen kakil a bilibe! KépKépKép

Kangi!
Köszi a méreteket! Mindjárt ezt is összehasonlítom az enyémekkel...

Lányok!
A lepény-kérdésre még nem válaszolt senki, nem tudja valaki, hogy normális-e ilyenkor a III-as érettségû méhlepény?

Pusz
Franyo
37
franyo

Gumicukor
Még nem írtam, de asszem látásból ismerõs vagy, legalábbis a fotók alapján.

Zsuzsi
Na, mostanra már nekem is sz. kedvem lett, egyszerûen nem tudok normálisan kommunikálni szüleimmel. Pedig állandóan azt nézik mire van szükségem, én meg annyira önmûködõ vagyok. Szólnak hozzám kedvesen, én meg pufff. Egyszerûen nem bírok együttlakni. Valaki pofozna már fel.

Bocsi, hogy ide nyavajogtam.

myssnia
38+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Természetesen engem (pofozni), mielõtt félreérthetõ lettem volna.
myssnia
Budapest XI. kerület

Hahó mamekok,
Hát 3 napi termést elolvasni. ezért valami jutalom jár, nem?KépKép

Leszter,
megy a viszont drukk az uhre, de ti nem violtatok ilyen téren meggyõzõek, mert még mindig takargatja a lába közét! na, majd a 3 dsen!Kép
Az én kispapim is õrültködik a hóban a kocsival, bár most nem, mert gyalog járr be, mert akkora hó van Pomázon!

Kaska,
nem tudom milyen mesekönyveket olvasol, de ha ez mesekönyvbe illõ idõ neked, akkor az a könyv már nekem horrorKépKép

Hermi,
üdv itt, jó, hogy jöttél!Kép

Tündimami,
már azt hittem eltûntél! Tudjátok már, hogy fiú vagy lány?
AFP del mi van?

Timici,
kitartás az elsõ hónapokra, nyugi, már csak alig 18 év, és talán megáll a saját lábán az a kölökKépKép

Noriki, Zsuzsi,
megy a drukk ezerrelKépKépKép

Maci_2,
remélem a cukrod nem lesz rosszKépés, ha kész a babikéró, kérünk róla fotót!Kép

Gombóc,
ari a történet, persze megint szipogtam rajtaKépKép

Na, mivel az otthoni jelszót nem tudtam meg kispapitól, úgyhogy most jól be kellett hoznom ezt a pár napot!
A mai UHn jót ficánkolt minimanó, és most is mozogKép olyan ari, máris túlságosan imádom, mi lesz késõbb?????
Amúgy minden ok vele, de azért elmegyünk mostmár tényleg 3dre, mielõtt kifúrná az oldalamat a kíváncsiságKépKép
Amúgy már egész jól vagyok, köszi a jókívánságokat!Kép
Pár szem algopyrint szedtem csak, de nem vittem túlzásba, nehogy valami baj legyen, és annyit aludtam, mint egy maciKép

Na pusz, mert így is iszonyú hosszú lettem:

Manócska
19+1
manócska

Manócska, de jó, hogy elõkerültél, írd már meg a mail-címedet lécci-lécci...

Myssnia,
neked is küldök jó kedvet akkor: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép! Ne búsulj! Mindenki összezördül idõnként a szüleivel, kismamaként még többször is, pláne, ha együtt kell lenni velük hosszabb ideig! Én a múltkor a kb. másfél órás látogatásuk után úgy kiborultam, hogy utána egy napig tartott, amíg lenyugodtam. Szóval nem veled van a baj, nem kell felpofoztatni magad!!! KépKépKép Próbálj meg valahogy félrevonulni elõlük, persze nem tudom, mennyire van erre lehetõséged. Mert még ha nagyon kedvesek is, el tudom képzelni, hogy nem éppen az õ jótanácsaikra van szükséged... Nnnna!!!!! Gyere minél gyakrabban a babanetre, mi majd megvigasztalunk!

Puszi
Franyo
37
franyo

Sziasztok!

Nagyon régen írtam már, de minden nap olvastalak Titeket.

Zsuzsi!
Mindig gondolok Rád, hogy miújság. Drukk! Drukk! Kép Kép Kép

Norka!
Te is nagyon közel járhatsz már a célhoz! Kép

Mariann!
Kitartást a diétához, ha bírod! Nagyon nehéz lehet.
Szerintem kérd meg a dokit, hogy vegyen hüvelykenetet. Akkor Te is megnyugszol, és biztos nem mond nemet rá.

Tündimami!
Nagyon bátor vagy, ha síelsz! Én tuti nem mernék. Azt hiszem, beérném egy kis sétával. Kép

Zsurló!
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen, és megoldódjanak a gondok.

Most voltam védõnõnél. Fogytam egy kilót. Kép Eddig minusz 5-nél tartok. Ha így haladok, a végére még lefogyok. Kép
A vérnyomásom 86/55 volt, a védõnõ csodálkozott, hogy milyen jól elvagyok. Kép
Szorítsatok nekem, mert este megyek megint uh-ra, és nagyon remélem, hogy most lesz valami a gyomrocskájában.

Ildianyu 20+2
ildianyu

Franyo,
a munkahelyemi emilcímem: order2@brother.hu a másikat nem is olvasom, ami a profilomban van, mert arra már nincs idõmKép

Ildianyu,
én is versengek a kilókkal, még mindig nincs semmi plusszom, de szerintem ennek csak örülhetünk!KépKépKép
Drukk az UH ra!

Manócska
19+1
Manócska

Zsuzsi,
még nem elõztem be, türelmesen várok a soromra. Kép Ne idegeskedj, az bizti nem használ. Nem gondoltál még a kispapás szülésmegindításra? Hátha...

Zsurló,
nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen a lakással!!!!

Maci2,
még jó, hogy nem értél rá tegnap, mert én buta egy héttel elnéztem az elõadást... Jövõ hét szerdán lesz. Csak a kispapámat sajnálom, mert nagyon fáradt volt, és ennek ellenére eljött, potyára... Oda-vissza vagy 20 percet vártunk a trolira a hófúvásban, úgyhogy eléggé lestrapálódtam, mire hazaértünk.
A cukor eredményed miatt pedig nagyon drukkolok, hogy jó legyen!

Franyo,
ha a doki nem mondott semmit a lepényre, akkor biztos úgy a jó, ne aggódj!

Nem tudom, mi miatt, de már 3x végigaludtam az éjszakát (kiv. 1x-i pisitúra). (Ilyen már hónapok óta nem volt, eddig mindig felébredtem 4 körül és nem bírtam visszaaludni.) Nagyon fáradt vagyok egész nap. Ez normális?

Süt a nap!!! Úgyhogy senki ne depizzen, tessék vidámnak lenni! Kép Kép Kép

Pusz
Miszike
39+4
miszike

Manócska!
Én nagyon örülök a kilóknak, mert még így is több vagyok 2 kilóval annál, amivel Lilit szültem. Ráadásul akkor még õ is bent volt. Csak az baj, hogy a vége felé tuti jönnek majd a kilók, fõleg, hogy kétnaponta palacsintázhatnékom van. Kép
Neked most sem mutatta meg, hogy fiú vagy lány?
Ildianyu
ildianyu

Ildianyu,
ha megint elkezdi valaki a palacsintázás témát, rossz vége lesz!KépKépKépKép
Már megint palit kell sütnöm a hétvégénKépKépKépKép
Nem mutatott semmit a manóm, de kifoogunk rajt, elcipelem a pocakom 3dre, ott meg aztán addig nézzük, míg meg nem mutatja!KépKép

Miszike,
én nem tudom te hol laksz, de itt napsütésnek itt híre sincsKép Küldjél napot!!!!!!!!!KépKépKép

Manócska
19+1
Manócska

Manócska, nem azért, hogy bosszantsalak, de tegnap este palacsintát vacsiztunk... KépKépKép
Egyébként nincs is a profilodban e-mail cím, kerestem, de nem volt, de most majd mindjárt jól írok neked a erre, amit most adtál meg.

Franyo
37
franyo

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, Franyó,
most majd elepedek egy vacak lekis paliértKépKépKépKép
De mit nekem pali, egy olyan erõs jellemnek, mint Manócs!KépKép
Várom a mélt!

Manócska
19+1
Manócska

Ildianyu, UH-ügyben drukkolok ezerrelKépKép

Zsurlo, mi nem perelünk, mert mi vagyunk az elsõ vevõk, a banknak jelzáloga van rá, és a további két vevõ inkább uzsorás, mint jóhiszemû lakásvásárló... Persze, mire ez kiderült, jóval több lett az õsz hajszálam...

Lehet, hogy a szél miatt, de Danó nem hajlandó aludniKép... Különben 5 perc alatt bealszik 1/2 2 körül, se most már feladtam...

Manócska, akkor most már jól vagy?

Na pussz
Zsófi
32 KépKép
Csucsuka

Miszike,
Mult heten en is jobban aludtam, mint az elmult honapokban barmikor! De most mar kezdek bepoccenni! Kép Ugy latszik a 39. het ilyen!

Palacsintaaaaa! Kép

Myssnia,
Ne izgulj, be fogsz erni a korhazba! Ha a cuccod ossze van keszitve, es nem kell mar akkor kapkodni, tokolni, akkor siman odaertek, es meg teljesen idoben lesztek!
Azert ne dekkolj az alberletben feleslegesen! Bar lehet, hogy neked is jo lenne egy kis egyedullet! Kép
Egyebkent a jaszberenyi korhaz egy szulesz-nogyogyasza irt a szules alatt alkalmazott homeopatias kezelesekrol...lehet, hogy ott megiscsak tudnak valamit...felteve, hogy klinikai tapasztalat alapjan irta.

Lent voltunk egy picit setalni Gyurival. Eskuszom, futottam utana, es meg csak rosszul sem esett! Hatasa:semmi! Meg egy arva kemenyedest sem produkaltam!
Igaz a pocakom most mar napok ota jo feszes es kemeny, de abban nem remenykedem, hogy egyszer csak azt veszem majd eszre, hogy kilog a baba feje! Kép Kép Kép Alomnak viszont nem rossz! Kép

Mindjart jon a szuleszno!

Ha holnap este is egyben lennek, a frankfurti magyar csajok invitalasara elmegyek a thai etterembe, es jol bevacsizom valami fuszerest! (Minden honapban egyszer van egy noi vacsi, ahol jokat dumalunk!)

Zsuzsi
40+2
zsuzsi74

Csucsuka,
köszi igen, már jobbanKép

Franyó,
azt írta, hogy elévült a tar.hu, mondtam, hogy béna vagyokKépKép
de nem adom fel!KépKép

Manócska
Manócska

Zsuzsi,
Miki mano azert mar meggondolhatna magat igazanKép, Esetleg valami jo kis praktika a beinditasraKép

Manocska, Ildianyu,
Csak irigykedek a kiloitok miatt, en 2 napja voltam ellenorzesen es bizony atlendultunk a plusz tartomanyba(+2,5 Kg-t mutatott az a franya merleg)
Manocska orukol, hogy jobban vagy.

Maci 2, Mariann,
Nem semmi ugyik vagytok a dieta miatt.

Zsurlo,
Mit mondot az ugyved, remelem minden rendben lesz. Nalunk szept. korul valik aktualissa a lakasvasarlas, de mar elore felek tole.

Kangi,
Jobban van aposod, tudjak mar mi a baj?
A lakas bizti szep lesz, az agyiko miatt ne aggodj, szerintem a kislako nem fog reklamalniKép

Leszter,
Minden oke? Alt. ilyenkor mar be szoktal jelentkezni, vagy mar ma elutaztaok, a het vegerol volt szo ugy emlekszem.

Marti,
Arminnal nem lehet nehany praktikat bevetni, hogy kicst tobbet aludjon? mennyi az a kis alvasigeny?

Myssnia,
Ha onallo vagy regota es ujra a szuleiddel elsz, az tapasztalatbol tudom kicsit razos, raadasul meg terhes is vagy es ugye a hangulatunk ilyenkor kb. a libikoka stabilitasaval egyenlo. Kuldok egy kis energiatKépKépKépKépKép

Angi
22+5
angela2

Zsuzsi,
Latom gondolkodol egy kis praktikanKép, a thai kajak tok finik en nagyon szeretem oket. Ha mesz ide is kuldenel egy kicsitKép

Angi
angela2

Hát hello mindenkinek Kép

Még mindig farosak vagyunk ... és a pocikánk sokkal kisebb, mint a stat.átlag, kb 34-35. hétnek felel meg. Mondjuk a férjem is meg én is sovány malackák voltunk (meg most ase vagyunk kövér malackák Kép)

Szóval ma azért elmentem term.gyogyihoz, aki a következöket állapitotta meg ill. javasolta:
1. Én magam is faros voltam sokáig, és a baba ugyanazt csinálja velem, mint én Anyuval. - Anyu nem emléxik, igaz, öt még nem UH-zták annak idején
2. Leoldotta (kineziológia) a babáról ezt az emléket.
3. Lépcsözzek minden nap szép nyugodtan, amennyit birok, a ritmusos mozgástól be fog fordulni.
4. Szerinte kb. egy hetem van hátra (mármint szülésig Kép). - Mint tudjuk, Anyu engem és a húgomat is túlhordta kb egy héttel, és mi nagyon egyformák voltunk eddig mindig. Viszont lepény érettsége II-III, mondá a doki, de nem tünik nagyon meszesnek. Becsült tömeg 2750 gramm körüli.

Hát ennyi. Meglátjuk, mi fog történni.

Leszter Kép
bocs, hogy a tegnapi jókivánságodat eleresztettem a "fülem" mellett, de titkon én is nagyon reménykedtem, hogy a kedd esti nagy balhé volt a befordulás ... hát nem Kép

Angi Kép
apósomat egyelöre minden oldalról megnézik, még nem mondtak semmit.
Még az lenne a legjobb, ha TBC-s lenne, az legalább gyógyitható ...
Amúgy a te "korodban" már legalább 8 kg volt rajtam! Szóval ne aggódj! Kép

Zsurló Kép
én is nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen a lakással ... el sem tudom képzelni, mekkora feszültség lehet ez nektek ... drukk-drukk!

Zsuzsi Kép
nagyon hallgatsz a kispapás szülésinditásról! Pedig állitólag tényleg be szokott jönni Kép

Myssnia Kép
neked is drukkdrukk Kép Hogy még legalbb holnapig kihúzd Kép

Norka Kép
úgy is van, tépd ki a telefonzsinórt a falból! Kép

Manocska Kép
nem akarok aljaskodni, de én is úgy vélem, egy kis palacsinta jót tenne nekem. Hmmm... van is itthon túró Kép
Csak sajnos délre kispapém belázasodott Kép most elhajtottam zuhanyozni, hogy a malacólját kiszellöztessem, de nagyon nyamvadt, úgyhogy ma nem ingerlem palacsintával.

Megyek, eszem egy kis száraz kenyeret szolidaritásból Kép

Pussz
Kangi
37+6
kangi

Kangi!
Jobbulást Kispapidnak!

A lépcsõzést én is hallottam már gyógyirnek erre!
Hajrá!

Mariann
24
Névtelen

Hát úgy látom nem érdekelt senkit az (5.hónapos) kisbaba méhen belüli operációja,meg az arról készült szenzációs fotó.Vagy csak elsiklottatok felette.?

Mariann
24
Névtelen

Kangi,
jobbulást kispapidnak, és nyugodtan szólj, ha nincs palacsintázós társadKépKép segítünk a dolgonKépKép

Mariann,
hol van ez a fotó?

Manócska
19+1
Manócska

Mariann, csak azért, mert már régebben bejárta a világhálót ez a kép, itt a babaneten is fenn van/volt pár helyen. De azért köszi, tényleg nagyon jó kép. Feltéve, ha valódiKép

Lina
Lina

Miszike, köszi a megnyugtatást, az UH eredményt a dokinõm még nem látta, csak az UH-s doktornõ, igaz, õ nem mondta, hogy gáz lenne...
Kangi!
Remélem, apósodnál nem lesz igazán nagy baj... Párodnak meg jobbulást, az enyém is olyan nátha volt az elmúlt pár napban, ma kezdett kicsit jobban lenni. Vigyázz, hogy el ne kapd!
Ez a természetgyógyász-buli nekem kicsit hihetetlennek tûnik... lehet, hogy én vagyok szkeptikus. Mindenesetre próbáld meg továbbra is optimistán nézni a dolgokat! Kép Hátha "veszi az adást" a babád, és tényleg "leoldódik" róla az emlék, és akkor megfordul... Drukkolok neked!

Mariann!
Én azért nem reagáltam, mert az említett kép már egy éve itt figyel a gépemen, tényleg megható egyébként. Kép

Pusz
Franyo
37
franyo

Ha érdekel valakit feltesszük a netre.De addig nem akartunk tökölni vele amig nincs rá érdeklõdõ.
Vagy elküldöm emilben.De nem látom a profilodban.

Mariann
24
Névtelen

Kangi,
Azert a TBC se egy leanyalomKép
Javulgasson Kispapid, estleg egy kis madartejhet fozhetsz az jo a labadozoknak isKép
A sulyom miatt annyira nem aggodom, inkabba a merlegre vagyok duhos, hiszen az tehet mindenrol, miert lendult ki annyiraKép

Mariann,
Szerintem valaki, bocs de tenyleg nem tudom ki volt, mar belinkelte ezt a kepet, ha arra gondolsz, amikor a babo megfogja az orvos kezet mutet kozben. Egyebkent tenyleg szenzaciosKép

Angi
angela2

Aha!
Én nem láttam még,azt hittem feltaláltam a Spanyol viaszt"KépKépKép

Mariann
24
Névtelen

Mariann,
Es allitolag a fotost, aki ezt lefotozta annyira meghatotta a dolog, hogy meglett ember letere, nemtudomenhanyeves fejjel beiratkozott az orvosi egyetemre! Kép Hogy hogy halad, es meg mindig tanul e, arrol nem szol a fama!

Kangi,
Meg a homeobogyeszt megprobalhatod! Kép Nekem a mozgas es a gyakorlatok nem jottek be, pedig agyam verellatasat a vegsokig fokozva fekudtem feltamasztott hatsoval! Allitolag akkor jo, ha a kanape szelenek tamasztod a vasalodeszkat es ugy fekszel ra egyenesen popsival felfele! Eleg nehezen kivitelezheto, de nem hajlik be a hatad, mintha csak a fenekedet parnazod ala!
Jobbulast a kispapanak! Jo lesz, ha kicsit osszeszedi magat a szulesre! Kép
Bevallom, kicsit morgos vagyok a sajat kispapamra mostanaban, ezert az altalad javasolt szulesbeinditast ezuttal kihagyjuk...(lehet, hogy az elozo ketto ezert jott ket nappal elobb?! Kép )

Szuleszneni rovid barati latogatast tett otthonunkban az iment! Fel orat hallgatta a szivhangokat, meg tiz guggolast is kellett csinalnom...gondolom egy kis hazi babastresszeles gyanant, tesztelve, hogyan valtozik a szivhang.

Megosztom veletek egy ujabb informaciomat, amit meg nem nagyon hallottam eddig: a terhesseg vege fele mar ugy kell ulni a kismamanak, hogy a feneke mindenkepp feljebb legyen, mint a terde, tehat valami jo magas szeken, es nem a fotelba suppedve! Ez allitolag azert kell, hogy a baba fel tudja venni a szuleshez optimalis helyzetet- amibol majd vegrehajtja a dugohuzo fordulast a vilagrajovetelekor. Ma is tanultam valami ujat!

Viszont azert mindig kikapok, hogy nem eloszor oldalra fordulva kelek fel az agyrol...hanem ahogy jon.

Zsuzsi
40+2
zsuzsi74

Zsuzsi,
Miert fontos oldalra fordulva felkelni? Errol meg nem hallottam.
Azert hamar ki lehet bekulni am a KispapikkalKép

Angi
angela2

Sziasztok!

Kaska! Kép
Kösz a biztatást, ma azért megnyugtatott az orvos, hogy 99%-ban elérhetõ lesz, továbbképzésre megy, de viccesen azt mondta, hogy egyezzünk meg mondjuk 15-ében vagy 20-ában. Kép Kép Nekem mindkettõ jó lenne! Azért mindig sikerül megnyugtatnia.
Ja, és ebben az idõben is fél óra alatt bent voltunk a kórházban Gödöllõrõl.

Franyo! Kép
Szerintem ilyenkor már lehet a lepény III-as. Nekem három hete még I-es volt, de az már régen volt! Jövõ héten lesz a 38. heti UH, majd kiderül.

KAngi! Kép
Drukk a forduláshoz! Biztos, hogy amit az Anyukánk mesél a mi születésünkrõl, sok mindent meghatároz, de próbáld magad függetleníteni ettõl. Anyukám majd egy napig szült engem, sokszor mesélte, ráadásul valami ügyeletes orvosnál, aki nem is szülész volt (hiába, az már 33 éve volt!), ennek ellenére az én elsõ szülésem gyors (5 óra) és könnyûnek mondható volt (igaz, EDA-val). Próbáld valahogy elterelni magad ettõl az elõzménytõl (persze tudom, hogy nem lehet könnyû).

Ma voltam CTG-n. Persze a baba semmiképpen nem akart megmozdulni. Olyan, de olyan mélyen aludt, hiába járkáltam (már amennyire a zsinórok engedték). Utána hazafelé, és ebéd után is nagy virgonc volt!!! Kép Kép
Kicsit kiakadtam: a terhesgondozónál 3 darab kispapa ült, négy darab kismama pedig állt. Kép Egy határozottabb kismama szerencsére feltessékelte az egyiket.

Puszi mindenkinek: Judó
37+4

Zsuzsi!
Hagyd a depit másra, készülj a nagy találkozásra! Kép Kép Kép DRUKK!!!!
judó

Nem sokára kezdõdik az M1-en a Navigátor, amiben vmi új módszerrõl lesz szó, amivel a babák agyát már nagyon korán rettenetestudásúra tágítják. Gondoltam hátha érdekel valakit...

Zsuzsi! Mit szólnál a holnap 10:20-hoz? Vagy ahhoz már el kellett volna kezdõdnie? Remélem hamar megbékélsz a Kispapival. Én is összezörrentem az enyémmel két napja, de aztán fõztem neki egy békítõvacsit, és az bejött. Persze ehhez az kell, hogy a fõzõ fél legyen a ludas és nem fordítva.
Drukk ezerrel továbbra is!

Franyo
Nagyon köszi, tök jól esett a vígasz. Kép Azóta már lenyugodtan, és összeszedtem magam. Takarítottam egy kicsit, és beüzemeltem egy légtisztítót, amit még nyáron kaptam. Tehát tevékenykedtem. Kép

Lányok
Már megint fáj a derekam, szépen nyilalgat. Az ágyból nézem mit írtok.

myssnia
38+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Franyo
Nagyon köszi, tök jól esett a vígasz. Kép Azóta már lenyugodtan, és összeszedtem magam. Takarítottam egy kicsit, és beüzemeltem egy légtisztítót, amit még nyáron kaptam. Tehát tevékenykedtem. Kép

Zsuzsi
Neked is köszi a vígaszt. Melyik dokiról van szó? Érdekelne.
Egyébként már nagyon rég óta nem tudok megmaradni süppedõs, puha fotelokban, mindig kemény székeken ülök.

Angi
Neked is köszi. Pont az van amit írtál. Régóta külön, és most újra együtt egy jó pár hónapig.

Kangi
A barátnõmnek nagyon a vége felé fordult csak meg a baba, szerintem még van esély. Drukkolok! Kép

Lányok
Már megint fáj a derekam, szépen nyilalgat. Az ágyból nézem mit írtok.

myssnia
38+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Franyó,
próbáltam feltenni képet, bár nem rólad, mert az a másik gépen van, megnéznéd majd, hogy hogy ment?
A kispapimmal táncolok rajtaKépKépKép

Pusz:
Manócska
19+1
Manócska

Manócska,
pont most néztem, szuper! Az én párom se szeret táncolni... KépKépKép
Pusz
Franyo
37
franyo

Myssnia,
Figyelj arra a derekfajasra, van aki "derekbol" szul! Aztan nehogy ne vedd eszre es kettonk kozul te legyel az, aki otthon szul! Kép
Dr.Ördög Janos-nak hivjak a dokit, es a jaszberenyi Erzsebet Korhaz orvosa, ezt irja a fuzetecske!
Derekfajas mentes ejszakat kivanok mindenesetre!

Angi,
Nem tudom pontosan miert kell oldalra fordulni felkeles elott, szerintem azert, hogy egyreszt ne huzodjanak meg a mehtarto szalagok, masreszt talan a hasizmo szetnyilasahoz is koze van?

Kangi,
Meg van eselyed, ne izgulj! Es ami az egy hetet illeti...szoval lehet, hogy te is meg "40 plusszokat" gepelsz majd be a neved utan!
Mi meg Franciorszagban voltunk egyszer kinezologusnal, orvosi javallatra kellett a harom honapos Gyurkat egy hetig hordani hozza, hogy a nem letezo valadekot a horgoibol "kikopogtassa". Egy hatalmas ember volt, olyan rohejesen allt a kezeben a gyerek- aki persze torka szakadtabol orditotta vegig a kezelest! Kép Olyan furcsa ra visszaemlekezni milyen pici volt Gyuri akkor!

Ferjemmel megbeszeltuk, hogyha holnap meg egyben vagyok, este elvisz a noi vacsira, es engedelyt is kaptam, beengedik a lanyok kivetelesen. Ezek utan kivancsi vagyok Miki megtrefal e?! Nem tudom melyiket szeretnem jobban?!
Majd szetdurran mar a pocakom!

Zsuzsi
40+2
zsuzsi74

Myssnia, tök jó, hogy visszatért a jó kedved!!! Zsuzsi, egy kicsit neked is, ugye??? KépKépKép

Azt még tegnap akartam mesélni, csak elfelejtettem, hogy ha valaki házassági anyakönyvi kivonatért menne az önkormányzathoz, akkor kérdezzen rá elõtte telefonon, nehogy úgy járjon, mint mi... Kép Odamentünk tegnap ebben a nagy hófúvásban, mire azt mondták, hogy ha a kerületi kórházban szülök, akkor nem is kell ilyen papírt vinni, mert kerületen belül elrendezik õk egymás közt. Nagyon boldog voltam, de csak magamat szidhattam, hogy nem telefonáltam oda elõtte. KépKépKép

A másik sztorim, amin a férjemmel jókat rötyögtünk reggel, hogy azt álmodtam, hogy egy édes kislányt próbáltam beszélni tanítani. A következõ két szót tanítgattam neki, egyébként eredményesen: "radiátor" és "sajtburger". Olyan kis ügyesen mondta a radiátort, és még meg is tudta mutatni, hogy hol van a szobában olyan... KépKépKépKépKépKépKépKép

Na most már megyek Kép
Franyo
37
franyo

Zsuzsi,Angi
Én nem is tudnék felkelni más pozicióból, csak oldalról. De már elég rég óta. És még így is nehezen.
Én is gondoltam a derékfájós dologra, szerencsére nem olyan vészes, de otthon nem szeretnék szülni semmiképp. Legfeljebb elmegyek Ördög dokihoz. Kép Amúgy ismerõs a neve, nem egy mai fickó, ha csak nem a fia is doki.
A vacsi jól hangzik.

Miszike!
Tök szép kismami vagy!

myssnia
38+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Csilla!
Mi még nem tudjuk, fiú lesz-e vagy lány. Igazából mindegy is, mert már van ez is, az isKép A 16 hetes ultrahangon azt mondta a doki, hogy "lány-gyanús", de nem látszott jól, szerintem akármi lehet még, nagyon pici volt még akkor. Kéz hét múlva megyek Uh-ra, akkor már biztos megmondják! Azért kiváncsi vagyok.. Nevünk még nem nagyon van, illetve ha lány lesz, akkor Zsófi, de ha fiú, akkor passz..
Ti hogy hívjátok majd a babát?
Nagy ritkán el tudok menni a párommal moziba, vagy vacsizni, ilyesmi, de ezt kb 3-4 hetente egyszer. A többi napon egyedül vagyok ügyeletben 24 órában..
Kicsit én is aggódom, hogy mi lesz, ha megszületik a pici. A szopi miatt nem aggódom annyira, bár Sári biztos féltékeny lesz, ha idegen gyerekkel beszélgetek, már akkor hisztizik..nagyon anyás. A te kisfiad szopik még? Sári 10 hónaposan magától abbahagyta, szerintem nem ízlett neki a megváltozott ízû anyatej.
Én az altatás miatt is aggódom. Nem tudom, a két nagyobbikkal tegyem-e egy szobába a picit, vagy aludjon-e kezdetben velünk, meg a szervezés se lesz egyszerû. Most úgy van a lefektetés, hogy 7 és fél nyolc között bevonulok a oicikkel a gyerekszobába, Dani bebújik az ágyába, Sári a vállamon fekszik a karomban, és addig énekelek nekik amíg el nem alszanak. Pár perc csak szerencsére, mert Sári már elég nehéz a ringatgatáshoz. A harmadikat hova teszem addig? Mi van, ha neki éppen akkor van ordíthatnékja, amikor a másik kettõt altatom? Szóval folyton ilyeneken töröm a fejem, mit hogyan fogok megoldani, ráadásul mindig egyedül.
Az nem lehet könnyû, a negyediken, lift nélkülKép Mi eddig egy lakótelepen laktunk a hetediken, de volt lift. Viszont pár hónapja vidékre költöztünk családi házba, úgyhogy nekem nagyon jó lesz, ha megjön a jó idõ. A kisbaba majd a teraszon alszik, amíg a "nagyok" kinn szaladgálnak a kertben.
Neked az elsõ két szülésed milyen volt?
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikeredett!

Anyakati
29+3
Anyakati

Judo,
Azert alt. lehet beszelni a manokkal, nekem is oda volt a dokim 3 napig(raadasul elerhetetlenul messze), plusz en mar tul voltam joval a 40. heten es mi megis megvartuk a dokit. Delutan jott haza , es lass csodat beindult aznap delutan a szules.

Zsuzsi,
Az oke, hogy also hasizomgyakorlatokat ilyenkor tilos vegezni, mert beindithatja a szulest, es ha vegiggondolom, vegulis mikor siman ulsz fel azt hasznalod, ez is benne lehet a dologban.
Murphy szerint, ha Mikit akarod jobban, vacsi lesz es forditvaKép

Myssnia,
Gondolom azert megszervezted, hogy ha megis surgossegel kell indulni hogy leszKép

Franyo,
Nagyon aranyos ez az alomKép

Kepzeljetek, Matyi kapott egy kis tablat, amin kb. 25 kep van ha megnyomja az abrat angolul kiejti mi is az. Azota ujra ateljuk a beszedtanulast, mert ha nincs nala a tabla neha gozom sincs melyik szot is akarja mondaniKép

Ma olyan unalmas munkam vanKép, de persze en vagyok a hibas, mert mivel unom mindig halogattam eddig. Ezert is jarok hozzatok ma olyan surunKép

Angi
angela2

Sziasztok lanyok!

Voltunk tegnap delutan szuleselokesziton, nagyon erdekes volt. Pszichologus tartotta, a tema: elvarasok a szulessel kapcsolatban. Volt egy olyan kerdes, hogy ki hany oras szulesre, vajudasra szamit a maga eseteben. En mondtam a leghosszabbat, 14 orat, a tarsasag (szinten elso babasok) kb. 80%-a 5-6 orat saccolt. Ez nekem eleg fura volt, szerintem az csak ritkan, a szerencseseknek adatik meg.Kép
Utana megnezhettuk a szuloszobat is, ami kellemes meglepetes volt. Attol feltem, hogy nagyon lepattant lesz, de nem az, hanem modern, es a szuleszno, aki korbevitt minket, nagyon kedves volt. Szoval nagyon megnyugtato volt az egesz.Kép

Aztan este rendeltunk pizzat (mar vagy 2 hete annyira kivantam, nem tudom, miert), ami nagyon fincsi volt!Kép Mondjuk az ejszakarol utana inkabb nem beszelnek (gyomoreges es tarsaiKép)... De magamnak koszonhettem, kellett nekem annyit enni!Kép Igy aztan reggel fel 6-tol irogattam a babanaplomat, amit mar egy ideje hanyagoltam.

Csilla1,
Ne depizz, hanem inkabb probalj ujra beszelni a dokiddal a teendokrol!Kép Van itt a babaneten egy forum (Anyasagrol - Terhesség és cukorbetegség), ahol korabban leirtak a normalis ertekeket, szoval meg tudod nezni, hogy a Tied mennyire veszes. Es persze tudsz kerdezni is a sorstarsaidtol, vagy Csakany dr.-tol.Kép

Judo,
Meg tenger idod van, miert szuletne elobb a babo? Biztos megvarja amig a doktorbacsi hazaer!Kép

Angi,
Ugy latszik, a pisiturakra valo panaszkodas a leghatekonyabb modszer a problema megszuntetesere!Kép
Aranyos vagy, hogy aggodsz ertem!Kép Minden ok, csak hajnalban felkeltem, aztan persze delelott elaludtam, aztan meg nem gyoztem olvasni a hozzaszolasaitokat!Kép Holnap delutan utazunk majd.

Beu,
Hmm, meg egy kozos pont, marmint Miskolc.Kép
Szerintem a CTG es az NST ugyanaz. Ha jol tudom, a mehosszehuzodasok es a magzatmozgas magzati szivfrekvenciara gyakorolt hatasat nezi mindketto. Most latom, ezt mar tobben is irtak...

Myssnia,
Nem hinnem, hogy elefant vagy, es egyebkent sem tart mar sokaig.Kép
Drukk, hogy holnap jok legyenek az utak, es hogy addig ne fajjon a derekad!
Es csak az utcan nem volt vilagitas, vagy a hazakban sem?
Szerintem a szuleid biztos megertik, hogy most mar turelmetlen es nyugos vagy.Kép En csak kb. hetente egyszer megyek a szuleimhez, de minden jo szandekuk ellenere idonkent kiboritanak...

Franyo,
A terheskonyvedben biztos van valami C-betus, vagy helyette szam. Vagy azt az oszlopot kihagyja a dokid? Amikor "nyulkal" is, biztosan beirja, ezt UH-n nem lehet latni, ugy tudom.

Zsuzsi,
Olyan jo lehet mar megagyazni a picikenek, igazad van, foglald el magad ilyenekkel!Kép
Nemtom, mit irjak, szoval csak annyit, hogy DRUKKK!!!Kép Es szerintem mentek vacsizni holnap, jo szorakozast!Kép

Zsurlo,
Ez eleg rosszul hangzik... Nagyon drukkolok, hogy jojjenek rendbe a dolgok, es jussatok vegre hozza a lakashoz!!! Szomoru, hogy ez nem magatol ertetodo, hogy az ember megkapja azt, amit kifizetett...KépKép
Mit mondott az ugyved?
A konyvtarban ilyen kemenyen veszik a logast, hogy egy kismamanak 12 orat kell dolgozni, hogy bepotolja? Nem is gondoltam volna...

Tundimami,
Jo utat, es ha nem is sielsz, en irigyellek a jo levego es a hangulat miatt!Kép
Anyukaddal nem lehet konnyu, kitartas...

Kaska,
Gratula Kazmerhoz!Kép

Mariann,
En nem hinnem, hogy a bortol kemenyedtel, az alkoholnak epp ellentetes hatasa van allitolag!Kép
Nekem azt mondta a doki, hogy tenyesztest nem kell csinalni, ha nincs panaszom, es o rendszeresen (4 hetente) ellenorzi a mehszaj allapotat. Az o velemenye szerint akkor van gaz, ha a nyakcsatorna megnyilik, es a huvelyben esetleg meglevo fertozes raterjed a magzatburokra, es az ettol megreped. Majd szules elott persze mindenkepp kell a tenyesztes, de az meg raer.Kép Persze gondolom, ahany doki, annyi fele velemeny...
Elkuldened nekem azt a kepet? Mar hallottam rola tobbszor is, de meg sosem lattam, pedig kivancsi vagyok ra. Elore is koszi!Kép (leszter@adline.hu)

Urszila,
A receptet elmentettem, koszi!Kép

Marti,
Lehet, hogy szegyen, de szeretek macskat herelni, pedig nem vagyok egy allatkinzo tipus...

Maci_2,
Drukk, hogy lemenjen az a franya cukor!Kép

Kangi,
Ugy latszik, a korhazakban meg nem ismerik a faxot...Kép
Sajnalom, hogy megsem a Nagy Fordulast erezted. (Amugy holnap reggel megyunk UH-ra, majd kiderul, hogy nekem mi volt az a bizonyos erzes par hete...) A termeszetgyogyasz nem javasolta a Zsuzsi-fele homegyogyikat? Amugy hogy tortent ez a "leoldas"?
Nem baj, ha nem lesz orias babad, majd kinn megnoveszted!Kép
Aposodnak, kispapadnak jobbulast!Kép

Csucsuka,
Koszi a valaszokat. Eddig meg csak az egyik szulesznot (aki megmutatta a szuloszobat) kerdeztuk meg, hogy szoktak-e ilyen koldokzsinorizet csinalni, es o azt mondta, szoktak. De a dokit is meg fogom interjuvolni, amint kiboki, hogy mennyibe kerul nala a szules.Kép

Manocska,
Ha bosszubol nem akarsz drukkolni, akkor nem is kell!Kép De tudom, hogy te nem vagy olyan bosszuallo!Kép Orulok, hogy minden rendben volt, es hogy jobban vagy.
A 3D elott csoki+kola, nekem bejott, mar a varoban elkezdte a babo a virgonckodast!Kép

Ildianyu,
Nagyonnagyon drukkolok, es irj, hogy mi volt!

Miszike,
De jo, egy finises, aki nem depizik!Kép Csak igy tovabb!Kép

Huhh, ez borzaszto hosszu lett, bocsi. Es a toxoplasmosissal kapcsolatban meg mindjart irok egy hosszabb valaszt...Kép

Ja, es lecci holnap reggel drukkoljatok, megyunk UH-ra, es nagyon remelem, minden rendben lesz.Kép

Puszi:

Leszter
31!Kép
leszter

Sziasztok!

Jó sokat írtatok! Mi meg jó sokat mentünk. Vettünk egy-két dolgot a Kikában a babának. Ettõl mindig olyan jól érzem magam. Kép Voltunk a Megatoysban is. Eddig mindig az Újpestibe jártunk, most megnéztük a Soroksári úton lévõt. Egész jó. Nagy, sok tetszetõs dolog van (mi most fõleg a babaszobába nézünk kiegészítõket), és vannak megfizethetõ áron lévõ cuccok is. Venni nem vettünk semmit, mert kifutottunk az idõbõl, de visszamegyünk még. Voltunk felkészítõ-tanfolyamon is a Nyírõben. Képzeljétek, itt csak a császárhoz van EDA, normál szüléshez nem lehet kérni. Még jó, hogy nem is akartam. Meglepõdtem volna, ha így egy hónappal a szülés elõtt derül ki, hogy nem lehet. Igaz úgy gondoltam, hogy nem kell, de számítottam rá, hogy végszükségben még mindig kérhetek. Hát nem.

Zsurló! Kiderült már valami?

Leszter! Amikor olvastam a magykaherélést, elõször egy pillanatra megdöbbentem, hogy mit is csinálsz Te unalmas perceidben. Gondoltam, ahány ház, annyi szokás: a macska bûnözik (büdös), büntetésbõl aki ráér, kiheréli. Kép Aztán eszembe jutott, hogy mintha állatorvos lennél. Így azért más.

Azoknak, akik nem nagyon ehetnek édességet, de majd meghalnak érte: én azzal áltatom magam, hogy a túró rudi, müller rizs, a különbözõ tejes szeletek (a hûtõbõl?! - igen Kép) kevésbé veszélyesek a kilókra, mint a tészták, csokik, stb. Másfelõl pedig a gyümölcsöt nyomom magamba. Javaslom: két narancs leve + egy kis ananászlé + fél banán + egy kivi összeturmoxolva. Isteni, vitamonbomba, és édes.

Azért a sajtos tekercs és a palacsinta most engem is nagyon elbûvölt. Valamelyik reggel a Recept klubban Lázár azt tanácsolta, hogy a tésztába tegyünk mézeskalács fûszerkeveréket, vaniliát vagy õrölt szegfûszeget. Állítólag isteni. Azóta folyton palacsintát akarok sütni, hogy kipróbáljam.

Most eszembe jutott, hogy elfelejtettem visszahívni valakit, úgyhogy befejezem. Késõbb még visszajövök.

Beu
35+4
beu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?