A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Na akkor ime a toxoplasmaval kapcsolatos valaszok:

DeKép
Szerintem vigyazz a macsekokkal. Ha benn vannak, akkor a lakast is osszekenik, es kozvetve is elkaphatod, nem csak a simogatassal. Amikor tisztalkodnak, szetkenhetik a szorukon az urulekkel tavozo "peteket", amik aztan a butorokra kerulnek. Mondjuk az is igaz, hogy a kolykok uritik legnagyobb szamban, a felnott macskak sokkal ritkabban.
Hozzad es Sheilahoz hasonloan en is fogekony vagyok, ami _nagyon_ meglepett. Valoszinuleg megsem olyan nagy szamban fertozottek a magyar cicak, mint ahogy feltetelezik. Nekunk nincs mar macskank, Anyosomeknak viszont van, ki-be jarkalos tipusu, es naluk en nagyon probalok koncentralni, hogy ne nyuljak az orromhoz, szamhoz, egyaltalan az arcomhoz, csak kezmosas utan. Szerintem otthon nehez ezt betartani. Persze egesz biztos, hogy a helyedben en is megsajnalnam, es beengednem a cicusokat. Nem tudod megoldani, hogy csak az eloszobaba, vagy egy bizonuyos helyisegbe mehessenek be? Nem ijesztgetesnek szantam, es tudom, hogy en magam is egymasnak ellentmondo tanacsokat sugalltam, de en igy gondolom.Kép

Sheila,
En az Optimalis Csaladtervezesi Szolgaltatas-on keresztul vegeztetem el a toxoplasma-szurest, es nekem is alig akarjak megcsinalni, pedig csak 4 vizsgalatot kertem osszesen, beleertve a terhesseg elottit is. Nem ertem miert, mikor sok orszagban automatikusan szurik a kismamakat, es a fogekonyakat ha jol tudom, utana 4-6 hetente ujra vizsgaljak, mert gyogyszeres kezelessel megelozheto a magzat karosodasa. Gondolom, ezeket mind tudodKép, csak egyszeruen nem ertem, hogy miert kell szabalyosan harcolni a vizsgalatert...

Mano,
A kutya es a tengerimalac NEM terjeszti a toxoplasmat (hacsak nem eszed meg oket, raadasul nyersenKép), tehat ok egesz mas kategoria! Az urulekevel csak a macska uriti a "peteket". De ahogy irtad, nyers vagy nem atsutott hus, mosatlan zoldseg es gyumolcs (ami korabban a macska urulekebol szarmazo "petekkel" szennyezodott), vagy barmi, ami folddel szennyezett (szinten a macskaurulek miatt), ugyanugy okozhat fertozest.
En ugy tudom, nem csak vetelest okozhat, hanem eleg durva dolgokat...Kép

Nem akartam senkit kioktatni, tenyleg jo szandekkal irtam ezeket, hogy tisztan lassatok.Kép

Udv:

Leszter
31
leszter

Leszter!

Átküldtem mailben,remélem megkapod a képet!

Mariann
24

Most voltam drnéninél,minden ok,szépen fejlõdik Marci.KépKépKép
Névtelen

Leszter, Mariann Kép
Örülök, hogy minden ok a babokkal! És a szülõszoba is jobb a vártnál. Én azért sajnálom, hogy egyre sem mentem el. De lesz, ami lesz, megszülöm mostmár elõkészítõ nélkül is. Kép

myssnia
38+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Leszter!
Köszi a választ, most újból mérlegelem a helyzetet. Ami azt illeti, csak az alsó szinten vannak a cicák, ha beengedem õket, a hálószoba, fürdõ az emeleten van. Persze amit írtál, abból úgy érzem, hogy jobb volna, ha sehol sem lennének. Várom már, hogy eltûnjön ez a nagy hó és ne röpködjenek a minuszok, aztán már nem engedem be õket. De mi van tavasszal és nyáron? Akkor meg nem kertészkedhetek majd? Ki tudja hol könnyítenek magukon a kertben?!
Egyébként kedden megyek a nõgyógyihoz és kérek egy újabb vizsgálatot. Ezek szerint nem én leszek az elsõ, aki többször is megcsináltatja.

Bocs, hogy hosszú lett, és mégegyszer köszi!

Kaska,
Tenyleg, bocsi, de elfelejtettem beirni Kazmert a babas tablazatba!Kép
Puszi:

Leszter
31
leszter

Sziasztok, ismét!

Köszi mindenkinek az NST=CTG infókat.

Az oldalfekvésbõl felülésre azt mondta az intimtornás doktornõ, hogy a hasprés nem jó érzés a babának, másfelõl mindenféle hasizomerõltetõ gyakorlat árt a gátizmoknak. Nemcsak a kismamáknak, nekik csak egy plusz a baba a pociban.

Leszter! Drukk! Biztos, hogy minden rendben lesz!

Myssnia! Még a legjobb fej szülõkkel is nehéz hosszú távon. Tulajdonképpen bárkivel nehéz együtt élni. Pláne, ha más generáció..! De szerintem most tudják, hegy Te is nyûgösebb vagy. Ne szomorkodj! Kép Inkább menj vissza a tegnapi napra, és nézd meg, hogy puffantod le a rosszkedvet. Küldenék neked hasonló vicces fejecskéket, de persze nem tudtam megnyitni. Kép (Már meg sem lepõdöm.)

Ildianyu! Manócska! Úgy irigykedem a kilóitokra!

Csilla! A telefonkikapcsolás nem rossz ötlet, de szerintem a mamám – ha nem tudna elérni – vonatra ülne, és teljes pánikban rohanna ide, hogy mi történt.

Zsuzsi! Lehet, hogy már türelmetlen vagy, de azért az sem semmi, hogy Gyuri barátkozik a bilivel, WC-vel! Kispapival meg gyorsan kibékülni, ez nem a legjobb pillanat a morgásra. Biztos õ is feszültebb most.

Ildianyu! Remélem minden rendben volt!

Kangi! Én azt olvastam, hogy a faros babák megfordítására a cicahátazás minél gyakrabban is hasznos. Tényleg furi ez a természetgyógyis dolog, de mindent meg kell próbálni.

Franyó! Tök édi az álom! A sajtburgerrel nem birkózott?

Anyakati! Szerintem ne aggódj fölöslegesen. Az adott helyzetben ráérsz majd gondolkodni a problémán. Úgyis meg fogod tudni oldani!

Beu
35+4
beu

Leszter,
Ezt elfelejteniKép
Tok jo amit leirtal a macsekokrol. Egyebkent tenyleg nem csak vetelest, hanem fejlodesi rendellenessegeket is okozhat.
Gyomoreges miatt reszvetem, bar a panaszkodassal hatha elmulikKép Sajna en mar gyogyit szedek, mert elkezdtem ujra hanyni a sok savtol.
Jo utat holnapra, meg persze elotte legyen minden rendben az UH-n, bar mi gond lehetKép

Myssnia,
Minden felkeszites nelkul is tuti, hogy szulni fogsz.Kép, bar gondolom megismerni a szuloszobat az biztonsagot ad, a tobbi infot meg ugyis osszegyujtotted mar ittKép

Mariann,
Gratula a jo eredmenyhez. Egy kicsit irigykedem, mert talaltal magyar dokit, probaltam en is, de sajna nem sikerult. Es ahogy irod, nehezebb kifejezni egy idegen nyelven mit is erzek neha, mikor meg magyarul sem tudom megfogalmazni.

Angi
angela2

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van...

Kangi: Az én babócám is mindig a popsiján üldögél, és lóbázza a lábát, bár engem nem zavar a császár miatt....

Missyna: febr 11-én 9,30 ra kell mennem ctg-re.

Figyeljetek nektek is úgy van, hogy délelõtt elmocorog a babó, és estére sokkal többet mocorog mint napközben, normális ez így?

A kilókról inkább nem beszéljünl, most már teljesen összevesztem a mérleggel, az törvényszerû, hogy a szoptatáskor tuti, hogy hítni fogok?
Már a sokadik kilónál tartok 16 kg nem tudom elhinni, úgye nem igaz, ebbõl jó ha 6 kiló lemegy most tényleg diétázzak, akkor mit is lehet enni???

Segítsetek kezdek depi lenni, nem elég, hogy itthon vagyok egymagam, már 4 napja, bár héfön, szerdán bent voltam 10-15-ig, de kedden nagyon rossz volt, már a 4. órája vasaltam, és a kutyánal sem hiányoztam, nem csörgött a telefon se...
Ma már jobb volt, de nehéz megszokni, mert elég pörgös idõbeosztásom volt, hogy a legjobb átállni?

Pussz mindenkinek
Manó2
36+5
manó2

Mano2,
Nem torvenyszeru, hogy hizzal szopi alatt, sokan csodaszepen lefogynak a szoptatastol. Sajna en enm tartoztam kozzejuk, de nem is hiztam. A korhazbol kijovetel utan az eredeyi sulyomhoz kepest 4-5 kiloval voltam tobb ezt vegig tartottam. Amikor a fiam abbahagyta a szopit, futni kezdtem es par honap alatt ujra a versenysulyomnal voltam.
Atallas, en is porgos voltam elotte es az elso het szar volt. Aztan nekunk koltozni kellett es ezzel foglaltam le magam, bar az igaz, hogy en kozben nyelvet tanultam es sok dolgot magam varrtam-kotottem a babonak, ami szinten jo idotoltes volt.
Baratnoid kozott nincs aki babas, vagy gyereke van? Nyugodtan hivd fel oket szerintem, hiszen lehet, hogy azert nem telefonalnak, mert meg nem szoktak meg, hogy napkozben is otthon vagy.

Angi
angela2

Manó2
Ha úgy adódna, hogy ott leszek, akkor irok neked sms-t, ha kapok egy telszámot! Kép A kilókkal én is így vagyok, most tartok 16 kg-nál. Azelõtti magamhoz képest, soha-soha nem gondoltam volna, hogy ennyivel több leszek valaha is. Engem a kimerültség fogyaszt, így ha megszületik a baba, és "hajtás" lesz, akkor tuti fogyok. Na meg alig várom, hogy újra futhassak, mert mániákus vagyok. Kép Neked is tuti lejön minden, és most már ne is akarj jóba lenni a mérleggel. Kép Ha meg egyedül vagy, akkor gyere ide, többek kigyógyítjuk egymást itten.
Látod:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Ja! És nekem is úgy mocorog, mint nálad, minden este nagybulizik.

Angi
Itt is vannak macsekok, a szüleim imádják õket, én meg finyáskodom tõlük. PEdig aranyosak, csak én meg higéniamániás vagyok. Ennek ellenére nem csináltattam toxoizét, remélem nem lesz emiatt semmi baj.

Beu
A kilók miatt én is írigykedem, de most már bánja fene. Kép
Amúgy tényleg jófejek a szülök, csak már én nõttem akkorára, hogy nem egészséges.

myssnia
38+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Manó2!

Én is azt hallottam, hogy a szopás alatt akár fogyni is lehet, mert az anyatejjel sok zsír távozik. (Azt hiszem ez volt a magyarázat, de nem biztos) Az viszont biztos, hogy csak akkor lehet fogyni, ha nem eszel fölösleges dolgokat. A sok kenyér, tészta, krumpli, zsíros húsok csak hizlalnak, szoptatás szempontjából meg lényegtelenek. Úgyhogy oda kell figyelni!

Szerintem próbáld élvezni, hogy nem dolgozol és van idõd pihenni. Ne dolgozz egyfolytában sokat, csak amennihez kedved van, holnapra is kell hagyni vasalnivalót. Csinálj olyan dolgokat, amihez kedved van, olvasgass, nézz könnyed tv-mûsorokat, vagy bármit. Én is azt hittem, hogy nehéz lesz, mikor kiírtak táppénzre 3 hónapja - imádtam a munkahelyem, a munkám és a munkatársaimat - most meg ha eszembe jut, hogy három év múlva nap mint nap dolgozni kell járni, tiszta depi leszek. Persze ez majd megváltozik egy-két év múlva, gondolom. Szóval élvezd a nyugit, nem sokáig lesz ilyen!

Este nekem is nagyon sokat mocorog a bébi, fõleg, ha fekvõ helyzetben vagyok.

Lányok! Ti szoktátok tudni, hogy miért mozog a pocaklakó: jól érzi magát, élvezi a bentlétet, vagy éppen valami nagyon rosszul esik neki? Én sosem tudom, és ez olyan rossz. Kép A könyvek például azt írják, hogy utálja a hangos zajokat, és rugdosással tiltakozik a turmixgép vagy a porszívó hangja ellen. Hát az én fiam meg sem moccan. Lehet aggódni, hogy jól hall-e. Ti is mindenen aggódtok? Ez most már mindig így lesz?

Beu
35+4
beu

Köszi mindenkinek a babafordulásos drukkot. Már 2x15 percet lépcsöztem. Hááát... ha a baba meg nem is fordul, a combom mindenesetre igen áramvonalas lesz Kép

Beu Kép
Cicahátazást én is olvastam, én ugye a négykézlábazás verziót csináltam, de folyton jóslógörcseim lettek töle Kép
ja! Azzal elfelejtettem dicsekedni, hogy a mai NST-n asszem volt egy fájásom!!! Kép

És köszi a kispapának meg apósomnak a jobbulás-kivánságokat! Kispapa már nem hány (adtam neki jeges limót meg MagneB6-ot, elvégre nekem is ezek használtak annak idején Kép), viszont lázas szegénykém, pedig sose szokta Kép De holnapra tuti jobban lesz, már csak azt remélem, nem kapom el töle a kórságot.
Apósomnál a doki nagyon optimista, úgyhogy reméljük a legjobbakat.

Most, hogy itt szuszogok lépcsözés után, nagyon mocog Gumimedve Kép Olyan édes. Akkor is szeretem, ha faros marad, és nem hallgat ránk Kép

Mano2 Kép
nahát, a te babód is faron ülö?!
Átállás: nekem valahogy mindig van (lenne) mit csinálnom, pedig hogy örvendtem, hog januártól itthon leszek végre ... na persze aki a 38. héten pakolássza a gyerexobát meg a jövö héten iskolába megy...

Zsuzsi Kép
nekem is furcsa volt, hogy kb egy hetet mondott a vajákosnö, majd meglátjuk.
Homeobogyó: megbeszéltük a kispapával, és valahogy mégse barátja egyikünk sem. Nem tudom, miért. Nem mintha lenne bármi konkrét ellenvetésünk, csak éppen nem jók az érzéseink vele kapcsolatban, érted, ugye?!
Úgyhogy köszi a kontaktot, mert nem kizárt, hogy egyszer kellhet még, de most úgy néz ki, ezzel a lehetöséggel nem élek.
Mindenesetre DRUKKDRUKK, hogy meglásd Mikit! Kép

Leszter Kép
UH után várjuk a beszámolót!!! Kép

Megyek kispapit ápolni.

Pussz
Kangi
37+6
kangi

Mano2,
Nem torvenyszeru a hizas, en spec. ugy el voltam havazva, hogy elofordult, hogy este hatkor reggeliztem, amikor a ferjem hazajott a munkabol. A tejtermeleshez sok energia kell, ha nem eszel tobbet, akkor nem hizol, hanem fogysz. Azert az egeszseges taplalkozasra ugyelni kell, mert sokat kivesz a szervezetedbol a tejtermeles!

Egy regi Czeizel konyvben lattam kepeket toxoplazmozissal a 2-3. harmadban fertozodott anyak kisbabairol. A szemukkel volt valami problema, olyan asszimetrikusnak tuntek.

Mennyi faros baba van mostanaban!!! Kép Fertozo? Na, babak, akkor most haromra bukfenc! 1, 2, 3...

Kangi,
A doktorno amikor megkerestem tok magabiztos volt. Azt mondta, hogy ne izguljak, nem ez lesz az elso baba, akit megfordit a bogyoival. Es olyan jol esett, hogy legalabb o ilyen magabiztos volt! (Mi is nagy hoban voltunk nala, a karacsony elotti nagy hoesesben!)

Megyek lefekszem, ha van valami szolok! Kép

Zsuzsi
40+2
zsuzsi74

Jó estét!

Akkora hülyeséget csináltam ma du.! Levertem a havat a tujákról, nehogy már elgörbüljenek szegények, és úgy megfájdult a pocim alja, meg tök kemény, most kezdett egy kicsit jobb lenni. Jól meghúzódtak az izmok, szalagok, akármik. Rendesek voltak a gyerekek, vacsiztak, mosdottak meg lefeküdtek egyedül. Persze kispapi ilyenkor nincs sehol.

Bocs, már nem is tudom, hogy ki kérdezte a normál cukorértéket. Most olvastam a Kismamában, hogy ha a tesztreggeli után egy óra múlva a vércukorérték magasabb, mint 7 mmol/l, akkor terhelésest csinálnak 75 g glükózoldattal (nekem csak ezt csinálták, szerintem kórháza válogatja). Akkor van baj, ha 2 órával utána az érték meghaladja a 7,8 mmol/l-t.

LeszterKép
Ide is jöhetsz macseket herélni! Kinti macsek, de nem szeretném, ha majd a babakocsit jelölgetné pl! Olyan aranyosak különben, a két kutya meg az 1 macska a nagy kutyaházban együtt alszik. Nekem sem csináltak toxovizsgálatot, pedig kértem! Nem értem, sokba kerül? És ha igen, miért nem kérdeznek rá, hogy kifizetem-e?

AnyakatiKép
Én is szoktam gondolkodni azon, hogy hogyan is lesz? A fiam 9 lesz májusban, a lányom 7 júniusban. Az biztos, hogy a pici nagyon mobil baba lesz, kísérni fogja a tesóit zeneiskolába, karatéra stb. Pedig szegény utálja a karatét (a fiam jár), tegnap is ki kellett mennem a terembõl, mert majd kiugrott a pocakomból. Ahogy másoknál látom, ahol ilyen nagy korkülönbség van, a pici du. ott alszik és eszik, ahol éppen vannak a tesói. A lányom mostanában minden éjjel átjön hozzám, de Ranschburg Jenõ megnyugtatott (a patika.hu-ra lehet írni neki), hogy ez a 6-7 éves szeparációs szorongás súlyosbítva a kicsi érkezésével. A kicsi biztosan nálam lesz, néha a fiam is átjön, ha rosszat álmodik, már tervezgetjük kispapival, hogy csináltatunk egy óriási ágyat Kép.

Urszila
29+3
urszila

Myssnia!

Tudod én késõn kapcsolódtam hozzátok. Te hogy vagy ezzel a Jászberény - Budapest dologgal? Jászberényben laksz és Pesten fogsz szülni? És a gyönyörû kiságy melyik városban lakik? Nem indiszkrét a kérdés? Remélem nem, mert úgy tûnik a többiek tudják.

Ja, és valaki írja meg légyszi, hogy mit jelent a méhlepény I-es, II-es vagy III-as állapota? Ezt mikor, ki és hogy nézi?

Finiselõk! Ti mikor pakoltátok össze a kórházi csomagot?

(A kispapim munkavacsorán van Kép Kép, a TV-ben semmi jó, ezért vagyok ilyen aktív.)

Beu
35+4
beu

Kangi,
Most olvasom mit irtal. Persze, hogy megertem. En sem hittem benne egyebkent, meg semmilyen uj dologban. Csak azert probaltam ki, mert ugy lattam nincs mas valasztasom. LEhet, hogy magatol is megfordult volna, de ha nekem valami kell, akkor lehetoleg azonnal! Kép

Nalunk is este megy a nagy rugdosas. Ez mar csak olyan baba szokas lehet. Vegulis a "hasfajasuk" is este jellemzo! Azert kivanom, hogy ez utobbit usszuk meg mindannyian!!!

Jo ejt!
Zsuzsi
40+2
zsuzsi74

Beu
Babamocorgás dolog dettó. Soxor nem tudom, miért edzi ennyira a pocakomat. Egy biztos:

Hajszárító, fürdés: mocorgás
Este ilyenkor, és lefekvést követõen is: nagyon-nagy fészkelõdés
NST: folyamatosan mocorog
UH: folyamatosan mocorog
Ha megakarom mutatni valakinek, hogy mocorog: gyorsan mozdulatlanságot fogad.
Szóval én sem tudom, mikor mi a jó. De most is nagyon mocorog, és most nincs mire panaszkodnia. Kép

Kangi
Örülök, hogy jók a kilátások apósodnál. És gratula a fájáshoz. Már te is a végén vagy. Nem izgulsz még?

myssnia
38+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Beu,
En nem pakkoltam meg ossze Kép. Ott all egy borond, van benne ket haloing, ket torolkozo, meg egy par papucs. De remelem nem lesz ra szukseg, ha meg igen, akkor majd utanamhozzak. Akkor valoszinuleg nem ezen lesz a hangsuly! Kép Drukkoljatok, hogy ne kelljen a borondre gondolnom!

Pa,
Zsuzsi
40+2
zsuzsi74

BeuKép
Nagy igazat szóltál! Mármint az aggódással. Most már mindig így lesz. Annak idején nem értettem, hogy anyám miért pörög be, ha buliról nem akkor értem haza, amikorra mondtam pl. Most már értem. A fiam zeneiskolás felvételijén jobban izgultam, mint a saját egyetemi felvételimen, az oviba, iskolába való beilleszkedésük sztreszesebb volt nekem, mint azelõtt bármely munkahely váltásom. Nem szólva a náthákról, hasfájásokról, stb.stb, stb.

Urszila
urszila

BeuKép
Nem indiszkrét, leírom:
Decemberig Pesten laktam, albérletben (többen laktunk egy 106 m2-es lakásban, ami szupi volt, de mégsem). Mivel babanevelés szempontjából ezt semmiképp nem tartottam megfelelõnek, nem akartam maradni. A dokim is Pesten van, hozzá járok az elsõ pillanattól. Dec végén abbahagytam a munkát, és ezzel egyidõben haza a szülökhöz, addig még meg nem oldódik a lakásvásárlás projekt. Erre leghamarabb nyáron kerül sor. Remélem. Kép

myssnia
38+6
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia!

Ezek a bébik állati ravaszak! Akkor biztos nem mozognak, amikor meg akarjuk mutatni õket. Ma viszont a szüléselõkészítõt végig mocorogta, mit mocorogta, aerobikozta. Szerintem érezte, hogy itt valami oylan történik, ami õt is érinti.

Zsuzsi! Nem is értettem, Te miért beszélsz csomagról. Hát ne legyen rá szükséged, nagyon drukkolok.

Urszila!
Ez jó a késõi hazajövéssel! Én is kezdem érteni a mamámat.

Hazajött kispapi a munkavacsiról. Hurrá-hurrá! Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát!

Beu
35+4
beu

Sziasztok!

Villamgyorsan olvastam a mai termest, bocs, de most porgosen fogok valaszolgatni, mert holnap huzos napom lesz, es emberi idoben le kellene fekudni... de ami kimarad, azt holnap este potolom!

Kazmer koszoni jol van, az ejjel szepen gyarapodott, pedig fel sem keltem hozza :-)) Leszter, azert a tablazatba be ne ird, meg a vegen megnezi valaki nem beavatott es ott esik ossze ;-))

Ma felkoszontottem szulinapjan anyamat es keresztanyamat, akik ketpeteju ikrek, es egymas totalis ellentetei. Keresztanyammal mar reg nem beszeltem, o meg a nagynenem egy ideje rosszban van anyamekkal (elet lenni bonyolult), ugyhogy izgultam is, hogy mi lesz, de nagyon orult a babanak. Utana lenduletbol irtam is neki egy tizoldalas levelet.

Megsem lesz hetvegen szankozas, az egyik srac beteg lett, a masikat csunyan szemen dobtak hogolyoval :-((, szerencsere csak mulo bajt okozva. Remeljuk, meg sikerul potolni, mielott elolvad a ho.

Mostanaban hihetetlen tempoban no a pocakom. Het elejen igazitottam a bordo kerteszen :-) a gombokat, es ma egyszer csak durr lepattant egy. Es ez nem csak hizas, hiszen a pocim total feszes. Mi lesz ennek a vege?!

Kispapa egy tunder, megint hozott nekem Schlossgoldot :-) Persze, maganak whisky kremlikort vett, es nem akarta, hogy itt elepedjek. Szerencsere amugy sem rajongok az edes italokert.

Csilla,
annyira surun azert nem csorognek, hogy ki kelljen huzni a telefont. Ha meg rajonnenek, nagyon megsertodnenek. A nagy ivben valo legyintes mozdulatat celszeru begyakorolnom :-)

Maci2,
csak jobb hireket Neked!
Es ha muszaj esetleg inzulint, az korhaz nelkul nem megy?

Kangi,
szerintem gyonyoruen haladtok, es a kisagy boven raer.
Jobbulast a csaladnak!

Zsuzsi,
azt kivanom, hogy a hazassagi evfordulo legyen jo apropo mind a kibekulesre, mind Miki baba vilagra jovetelere!
Gyuri nagyon ugyes!
A thai kaja tenyleg jo, de lehet, hogy hoppon maradsz :-)

Tina,
nagyon koszi a cimet, tok jo, ugyis sokat jarok Kobanyan!

Zsurlo,
intenziv drukk megy, ird majd meg a legujabb hireket!

De,
azert havat csak finoman lapatolj! Vagy az en csaladom tul aggodo?

Myssnia,
ugyes vagy es nagyon jol birod a dekkolast, most mar csak javulhat a kozlekedes.
Nem pofont erdemelnel, hanem ket nagy puszit :-))) Ne csinalj mar magadnak buntudatot, tokeletesen ertheto, ha kijon a faradtgoz!
Ha en szules elott ossze lennek zarva az oseimmel, ott valaki valakit lenyelne, no de keresztben :-)

Franyo,
gratula az evfordulohoz!
Alom :-) Biztos nincs babazhatnekod picit se ;-))) Ha ilyen szepen haladtok, ajanlom esetleg a "butorraktar" es "empiriokriticizmus" kifejezeseket :-)

Manocska,
orulok, hogy meggyogyultal :-)
Miert, pl. Hitchcock filmjeiben is gyonyoru kepek vannak :-)

Ildianyu,
drukk baba telipoci :-)

Miszike,
tok jo vagy!
Ugy vettem eszre, mar tobben is irtatok, akik a legvegen vagytok, hogy az addigi virrasztas utan nagyokat durmoltok. Lehet, hogy a termeszet bolcs ajandeka a szules elott :-)

Leszter,
amugy az en szuleim is Miskolcon elnek, sot en ott is szulettem.
Az UH-n tuti minden rendben lesz, de azert drukkolok :-)

Anyakati,
hozzad kepest en total kezdo vagyok, de eszembe jutott erdelyi baratnem sokat emlegetett bolcsessege: "Minden napnak eleg a maga baja." Szerintem most meg raersz izgulni. Akkor meg mar nem fogsz raerni izgulni :-)

Ize, milyen rovid voltam es milyen koran lefekszem :-)))

Minden jokat, es a drukkok mennek tovabbra is szep folyamatosan a megfelelo iranyban! Es ne legyetek depisek, illetve Zsuzsinak egy icipicit szabad, mert o mindjart szulni fog :-)

Kaska
20+4
kaska

Sziasztok!

Villamgyorsan olvastam a mai termest, bocs, de most porgosen fogok valaszolgatni, mert holnap huzos napom lesz, es emberi idoben le kellene fekudni... de ami kimarad, azt holnap este potolom!

Kazmer koszoni jol van, az ejjel szepen gyarapodott, pedig fel sem keltem hozza :-)) Leszter, azert a tablazatba be ne ird, meg a vegen megnezi valaki nem beavatott es ott esik ossze ;-))

Ma felkoszontottem szulinapjan anyamat es keresztanyamat, akik ketpeteju ikrek, es egymas totalis ellentetei. Keresztanyammal mar reg nem beszeltem, o meg a nagynenem egy ideje rosszban van anyamekkal (elet lenni bonyolult), ugyhogy izgultam is, hogy mi lesz, de nagyon orult a babanak. Utana lenduletbol irtam is neki egy tizoldalas levelet.

Megsem lesz hetvegen szankozas, az egyik srac beteg lett, a masikat csunyan szemen dobtak hogolyoval :-((, szerencsere csak mulo bajt okozva. Remeljuk, meg sikerul potolni, mielott elolvad a ho.

Mostanaban hihetetlen tempoban no a pocakom. Het elejen igazitottam a bordo kerteszen :-) a gombokat, es ma egyszer csak durr lepattant egy. Es ez nem csak hizas, hiszen a pocim total feszes. Mi lesz ennek a vege?!

Kispapa egy tunder, megint hozott nekem Schlossgoldot :-) Persze, maganak whisky kremlikort vett, es nem akarta, hogy itt elepedjek. Szerencsere amugy sem rajongok az edes italokert.

Csilla,
annyira surun azert nem csorognek, hogy ki kelljen huzni a telefont. Ha meg rajonnenek, nagyon megsertodnenek. A nagy ivben valo legyintes mozdulatat celszeru begyakorolnom :-)

Maci2,
csak jobb hireket Neked!
Es ha muszaj esetleg inzulint, az korhaz nelkul nem megy?

Kangi,
szerintem gyonyoruen haladtok, es a kisagy boven raer.
Jobbulast a csaladnak!

Zsuzsi,
azt kivanom, hogy a hazassagi evfordulo legyen jo apropo mind a kibekulesre, mind Miki baba vilagra jovetelere!
Gyuri nagyon ugyes!
A thai kaja tenyleg jo, de lehet, hogy hoppon maradsz :-)

Tina,
nagyon koszi a cimet, tok jo, ugyis sokat jarok Kobanyan!

Zsurlo,
intenziv drukk megy, ird majd meg a legujabb hireket!

De,
azert havat csak finoman lapatolj! Vagy az en csaladom tul aggodo?

Myssnia,
ugyes vagy es nagyon jol birod a dekkolast, most mar csak javulhat a kozlekedes.
Nem pofont erdemelnel, hanem ket nagy puszit :-))) Ne csinalj mar magadnak buntudatot, tokeletesen ertheto, ha kijon a faradtgoz!
Ha en szules elott ossze lennek zarva az oseimmel, ott valaki valakit lenyelne, no de keresztben :-)

Franyo,
gratula az evfordulohoz!
Alom :-) Biztos nincs babazhatnekod picit se ;-))) Ha ilyen szepen haladtok, ajanlom esetleg a "butorraktar" es "empiriokriticizmus" kifejezeseket :-)

Manocska,
orulok, hogy meggyogyultal :-)
Miert, pl. Hitchcock filmjeiben is gyonyoru kepek vannak :-)

Ildianyu,
drukk baba telipoci :-)

Miszike,
tok jo vagy!
Ugy vettem eszre, mar tobben is irtatok, akik a legvegen vagytok, hogy az addigi virrasztas utan nagyokat durmoltok. Lehet, hogy a termeszet bolcs ajandeka a szules elott :-)

Leszter,
amugy az en szuleim is Miskolcon elnek, sot en ott is szulettem.
Az UH-n tuti minden rendben lesz, de azert drukkolok :-)

Anyakati,
hozzad kepest en total kezdo vagyok, de eszembe jutott erdelyi baratnem sokat emlegetett bolcsessege: "Minden napnak eleg a maga baja." Szerintem most meg raersz izgulni. Akkor meg mar nem fogsz raerni izgulni :-)

Ize, milyen rovid voltam es milyen koran lefekszem :-)))

Minden jokat, es a drukkok mennek tovabbra is szep folyamatosan a megfelelo iranyban! Es ne legyetek depisek, illetve Zsuzsinak egy icipicit szabad, mert o mindjart szulni fog :-)

Kaska
20+4
kaska

Bocs!

A gep azt mondta, hogy kuldjem el meg egyszer.

Kaska
kaska

Sziasztok!

Olyan aranyosak vagytok, hogy drukkoltatok. Kép Nagy nehezen meglett Prüntyõke gyomra. Most is nagyon kevés volt benne, de legalább látszott. Kép Viszont az összes köldökzsinórt a lába közé gyûrte, így aztán semmi nem látszott a nemébõl.

Angi, Beu!
Azért ne irigykedjetek az én kilóim miatt! Ha ilyen ütemben fogynék a végéig, még akkor sem lennék sovány. Kép

Leszter!
Nagyon drukkolok az uh-hoz! Kép
Olyan furcsa, hogy nálatok nem nézik automatikusan a toxoplazmát. Nekem Lilivel és most is nézték, és mivel negatív, 2 havonta meg kell ismételni.
Ez vajon ahány város annyi szokás? Elég érdekes.

Mano2!
Én azt tapasztaltam, hogy aki a terhesség alatt többet hízott, az szoptatás alatt fogyott, aki meg nem hízott sokat, az bepótolta a szopi alatt. Biztos nincs semmi tudományos magyarázata, és biztos vannak kivételek is, de én ezt figyeltem meg.

Beu!
Igen, sajna ez most már mindig így lesz, hogy aggódunk. Amikor a lányom megszületett, meg voltam róla gyõzõdve, hogy süket, mert minden gyerek ordított a szobában, õ meg csak aludt. Komolyan azt hittem, hogy nem hallja. De most már megjött a hallása. Kép

Ildianyu 20+2
ildianyu

Ildianyu!

Nekem havonta nézik a toxoplasmát!Itt is ez a szokás.Sõt mindkét dokim,egymástól függetlenül.(mert hogy félidõben váltottam) Nekem sincs még védettségem ellene.

Jó éjt MINDEN POCAKOSNAK!!!!

Mariann
24
Névtelen

Leszter!

Nem tudom hogy megkaptad e az emilemet,a képpel?

Mariann
24
Névtelen

Sziasztok!

Ez nem semmi nem tudok aludni, annyira bánt ez a kiló dolog, tudom nehéz eset vagyok, de egyszerûen képtelen vagyok lapozni az ügy felett.
16 kg... 66-ról 82 hát szóhoz sem jutok, és mindenki azt mondja, hogy nem is látszik, csak tegnap este mondom a páromnak, és a combomra is híztam, pedig ott nincs is a "babó". eddig megvoltam gyõzõdve arról, hogy csak a pocakra híztam, a kismama ruhák az okai, mert mind olyan nagy ló száúak, hogy észre se veszed benne, hogy hízol...

Ezek után nem fogok vacsorázni, csak szigorúan gyümölcsöt, de a párom is ludas, este hazajön 6-7 felé és, hogy egyek vele, mert nem szeret egyedül enni,,,
Valahogy csalódtam magamban, azt hittem csupán akaraterõ dolga, hogy ki mennyit hízik, meg hogy kívánja az ember, tény nagyon sok édességeet megettem az elmúlt hónapokban, (feleslegesen) de nem tudtam ellenálni, nem érdekelt most meg már késõ.
A történethez hozzá tartozik, hogy 1 éve januárban 75 kg voltam, május 31-ig lefogytam 66 kg-ra, napi 1000kal+ 2*heti teke edzés és a heti 3* itthon tornáztam, maromi nehéz volt, de ismerve magam, nem mindegy, hogy a 75 re vagy a 66 ra hízik az ember akár 16 kg-ot.
Így megint ezt fogom csinálni, muszály lesz, csak türelmetlen vagyok, hogy mikortól, szülés után állítólag 6 hétig a vágás (császár) miatt nem, hát az baromi sok idõ...
De legalább már ne hízzak az utolsó 2-3 hétben...

Na ennek ellenére mindenkinek szép napot kívánok

Missyna: kapok egy e-mail címet?

Manó2
36+5
manó2

Manó 2 !

Nyugi!!!!! Tudom hogy nagyon nehéz megállni hogy ne együnk egy kis tortát,egykis csokikát,egy kis fehérkenyeret vastagon vajjal,neadj Isten még egy kis mézet is rá....btb. DE ha csak minden második kisértést megtudod állni már tettél valamit a dologérdekében.Mivel már csináltál diétát tudod milyen nehéz azt a napi 1000Kcal-t tartani (ami nagyon kevés)csak elkezdeni nehéz.
Tudod nekem is kell,kellene diétáznom a cukor miatt,-és amit eddig nagyon jól betartottam,-igen ám de jött a karácsony és akkor mindent faltam számolatlanul ettem a szaloncukrot.Ennek az lett az eredménye hogy még most is szivok amiatt hogy engedtem a csábitásnak,és állandóan kivánom az édességet. És mostanában nem vagyok túl jól lelkileg és nincs elég akaraterõm hogy megint elkezdjem a diétát. De muszáj mert ma megyek cukros dr.hoz és tuti nagy lebaltázás lesz!Jó ha nem kapok még insulint(ezen remegek)
Szóval szerintem beszéld meg magaddal hogy holnaptól komolyan figyeled mit eszel és mennyit.Már jó uton vagy mert felismerted ,hogy valamit tenned kell már csak véghez kell vinni!!!!
Ja és még valami:ne legyen drasztikus ,már az is jó ha annak csak a felét eszed meg mint amennyit mostanában ettél.
Tudod,valahol el kell kezdeni.....KépKépKép
Bocsi,nem akartam kioktató lenni.
Magamat is trénerezem ezáltal.(hülye önzö)

Szóval ne izgulj már van sikerélményed menni fog!!!!!KépKépKépKép

Mariann
24

Ui:én is pocsékul aludtam ,4 pisitúra.
Névtelen

Maci 2 !

Tegnap voltunk nõgy.dr.-nál,és beszélgettünk a szülésrõl hogy mire számithatok,stb.....és azt mondta normál idõre fog érkezni a baba ha tudom tartani a diétát,és nem lesz semmi gond.Itt 5 napig tartják bent szülés után az anyukákat,és valszeg nekem ezt az idõt ki is kell majd töltenem,mert megfigyelik a babát.
Azt mondta még hogy a cukros anyukák babái az elején sokat szoktak sirni ,mert éhesebbek.Mivel oda bent"sok cukorhoz jutottak,és amikor megszületnek ez megszûnik,+3 nap amig beindul a tej.Szóval készülhetünk,hogy orditani fognak a babáink!
Ma megyek cukros Dr.-hoz is ,hát rezeg a léc az insulinra! FÉLEK HOGY NEM ÚSZOM MEG.

Majd megirom a fejleményeket!

Mariann
24
Névtelen

Sziasztok!

A héten kérdeztem mikor kezd mozogni a baba, erre tegnap este éreztem, hogy ez már biztos Õ. Igaz csak fekve érzem.
Olyan jó érzés.

Manó2
Én az elsõ terhességem alatt fõleg az elsõ felében nagyon
figyeltem, hogy mit eszem. Reggel 1 kefír, vékony piritossal, délben egy kis ebéd, este saláta. A terhesség végére híztam kb. 20 kg. Elõtte se voltam sovány. Szoptatás
alatt nem jött rám semmi, igaz nehez is ment le. Maradt rajtam plusz 3-4 kg. Most is szerintem fogok hízni ennyit, igaz nem figyelek annyira a kajára.
Ne aggódj le fog menni, a baba úgyse hagy pihenni.

Tina
20
Tina

Manóka!!! Kép
Én 48 azaz negyvennyolc kilóról indultam. Mire a védönöhöz (!) elöször eljutottam, már 51 voltam. A legutolsó mérlegelés januárban volt, akkor voltam 64. Az egészen pontosan 16 kg, azaz az eredeti testtömegem 1/3-a! És azóta még hiztam szerintem egy picit. Az izületeim persze fájnak (csipötájt), de ezen kivül mindenki esküszik, hogy nem látszik rajtam. Ne keseredj el! Mesélek egy másik történetet.
Egy kolléganöm régi kolléganöje két egymást követö terhességével 25-25kg-t hizott (az elsö és a második után is viszonylag hamar visszafogyott). Marhára letolta orvos, védönö, háziorvos, valamint a kórházi portás és a villanyszámlás Kép szóval mindenki izélgette, hogy miért nem figyel oda jobban. Na, anyuberágott, és mikor harmadszora teherbe esett, rettentöen odafigyelt, hogy mit eszik, irtóra számolgatott, meg folyadékozott meg minden öreg ördög. Na, vajon mennyit hizott? Na mennyit?
Megmondom: 22 kilót. Kép Hol itt az igazság?!!!
Ne izgasd magad. Ha akarod, felteszek a profilomba eg májusi meg egy mostani fotómat, hogy legyene min vihognod Kép

Kaska Kép
ilyenkor kezd el igazán nöni a pocid! Kép

Myssnia Kép
neked drukk, de én valahogy még nem izgulok ... nem tudom, miért! Legközelebb jövö pénteken megyek NST-re meg dokihoz, valahogy igy hétröl-hétre egy megállós a dolog, ha nem zavarna a tohonyaságom, ellennék még egy darabig Kép

Zsuzsi Kép
nem is az, hogy nem hiszek benne, hanem van valami fura érzésünk ... nehéz megfogalmazni, de úgy érzem, nem lenne jó neki, se nekem.

Megyek, felöltözöm Kép

Pussz
Kangi
38+0 (ó, Donna Klára!)
kangi

Mano2,
Ne izgulj mar! En Danival annyit hiztam, hogy megmondani sem tudom mennyit, mert nem lattam a merleget. Ne rohogj, mert tenyleg igy volt! Szules utan maradt rajtam kb. 18 kilo, tehat olyan +25 lehetett. Ebbol az elso evben lement teljesen magatol (pontosabban Danika ofelsege enyhen stresszelo magaviseletetol) egy tizes, a tobbit meg kicsit kesobb ugyan, de sikerult leadnom.
Egyebkent a 16 kilo sokmindenbol osszetevodhet. Lehet viz is, ami szules utan par napon belul magatol tavozik. En is legalabb 16-18-nal tartok, de inkabb tobbnel, ezeknel a haztartasi merlegeknel soha nem lehet tudni! Es a combomra en is hiztam, eleg egyertelmu, mert nem jon fel teljesen a regi farmerom, valahol a terdem es a csipom kozott feluton megakad, de nem a pocakom miatt!

Megyek tortat sutni bar meg nem tudom milyen legyen!?
Ha meg este meg egyben leszek, de miert is ne lennek (?), akkor thai etterem! Es akkor holnap reggelre talan Miki is elindul!
Az RTL2-n csutortok estenkent negyed kilenctol szokott lenni a Schnulleralarm, babas musor, tele szulesekkel, babakkal! Jovo heten ne felejtsetek el megnezni! Kiveve a finiselok, mert neha eleg sokkolo, ahogy kiabalnak a nenik! Kép Anyam is tok rosszul lett tegnap, hogy minek nekem ilyet nezni pont most. De aztan kifejtettem, hogy attol, hogy nezem, nekem se jobban, se kevesbe nem fog fajni! Kép

Zsuzsi
40+3
zsuzsi74

Sziasztok!

Sikerült elkapni a párom nátháját Kép, úgyhogy most mézes tea ezerrel, meg egy csomó zsebkendõ, remélem, lázas azért nem leszek...

Kaska!
Öt percig vihogtam a bútorraktáron meg a másik szón, amire már nem is emlékszem, naggggggggyon jó, tényleg, ezzel kéne folytatni a radiátor után. KépKépKép

Beu!
Ezt a lepény-dolgot én is szeretném tudni, annyi biztos, hogy általában ultrahang-vizsgálatkor nézik, és a terhesség elején I. az érettsége, aztán folyamatosan "öregszik", és a végétõl III. De hogy ez pontosan mit is jelent... Meg hogy hányadik héten mi számít normálisnak...

Leszter!
Nekem tényleg nincs C betû... a dokinõm folyamatosan ír végig az egész sorban, nem nagyon törõdik a rublikákkal, és ráadásul számomra olvashatatlan, azt a PX/4-et is alig bírtam kibetûzni, de C, az tuti nincs. Még annyit el tudtam olvasni, hogy "Laza ut.", ami gondolom, uterus-t jelent. Kép Egyébként megkérdeztem volna, csak annyian vártak még kint, és olyan rohanásban volt szegény, hogy nem akartam ilyenekkel feltartani, gondolom, ha baj lenne, úgyis szólna. Kép A lepény érettsége sem aggaszt igazán, mert ha nem lenne jó, biztos szólt volna az UH-s doki, csak hát jó lenne tudni pontosabban...

Manó2!
Te se szomorkodj, itt mindannyian jó sokat híztunk, de hát ez vele jár!!! Utána majd megpróbáljuk leadni, addig meg kár keseríteni magad! Gyere gyakran olvasgatni, és majd mi felvidítunk.

Ildianyu!
De jó, de jó, ez aztán a jó hír! KépKépKép

Mariann, neked megy a drukk, hogy megúszd az inzulint! ++++++++++++++++++++++++

Pusz
Franyo
37
franyo

Bence születésének története

2002.jan.21-én 23h-kor kezdõdtek a fájások, amik elég rendszertelenek voltak, így nem tulajdonítottam nekik jelentõséget, hiszen elõzõ éjjel is voltak. Így lefeküdtem aludni, de sehogy sem sikerült. Felkelltem és TV-ztem, hátha abbamarad a fájás+rugdosás, de nem maradt abba, sõt 2.30-ra már rendszeres 20perces fájások lettek belõle. Ekkor felhívtam a páromat, hogy úgy néz ki beindultak a dolgok és jó lenne, ha elindulna Németországból, hogy ideérjen a szülésre. Nagyon izgultam miatta, mert ónos esõ esett és fagyott is, ez nem épp a legkedvezõbb útviszony Erlangenbõl Budapestre, úgy hogy a szülésre is odaérjen.
5órakor kezdõdtek az 5 perces fájások és fél hétkor indultam a kórházba(egy haverunk vitt kocsival). 7-re értem a kórházba, ahol az ügyeletes doki megvizsgált és megállapította, hogy a magzatvíz tiszta és 1ujjnyira nyitva vagyok. Ezután felvették az adatokat, kb. 1óra adminisztráció, majd beöntés+borotválás. A beöntés annyira rossz volt, hogy majd leájultam a WC-rõl. Hiába volt egész nap székletem, mégis sok minden ürült a beöntés hatására+5perces fájások, bevallom engem nagyon megviselt. Aztán, hogy kiürültem, már kicsit jobb lett.
Bekisértek az egyágyas szülõszobába, lezuhanyozhattam, majd fel az ágyra, rámtették a ctg-t+fájásérzékelõt. Szép egyenletes idõközönként(7perc) jöttek a fájások. 9kor ismét megvizsgált egy orvos(nõ), ekkor már bõ 2ujjnyi, majdnem 3 volt a méhszáj. Döntés: jön a dokim és burkot repeszt, onnan már majd gyorsan megy minden. Én tiszta ideg voltam, mert a párom még Ausztriában volt, nagyon izgultam, hogy odaérjen idõben.
Szerencsére a dokim mûtõben volt, így nem jött jó darabig. Párom 11re „befutott”, ekkor kissé megnyugodtam, dokim sehol. Kb. 12kor jött meg, burkot repesztett, ami egyáltalán nem fájt, csak aggódtam, hogy nehogy túl sok magzatvizet eresszen le. A beigért sürüsödõ fájások helyett ritkultak a fájások és rendszertelenek lettek, így kaptam oxitocyn injekciót és infúziót is. Közben bõ 3 ujjnyira tágultam. A fájások baromi erõsek lettek, de rendszertelenek maradtak. A dokim azzal bíztatott, hogy 3-fél 4re baba lesz. Ismét mûteni ment, így jó darabig nem figyelt rám senki. Közben telt ház lett a szülõszobákban, így a szülésznõ sem igen volt látható nálam. Minden egyes fájás duplán fájt, mert Bence a köldökömnél nyomta ki a fenekét és a lábával a bordámat rugdosta. Mivel egyre jobba fájt, kértem fájdalomcsillapítót, ami nem sokat ért. Jött a dokim, megvizsgált és újabb oxitocyn injekciót adott, hátha beindul...de semmi. Közben többször leesett a baba szívhangja 70alá, ettõl és attól, hogy nem haladunk még idegesebb lettem. Aztán fájások közben újabb vizsgálat, ekkor már eléggé önkívületben voltam, egymást érték a fájások+Bence nyomta magát felfelé. Egyfolyátban azt kérdezték, nem érzek-e székelési ingert, de én nem éreztem semmi ilyet. 3-4fele visszajött a dokim és megvizsgált, a méhszáj eltünt, majd nyomnom kellett, holott semmi tolófájás nem volt. Persze elsõre nem sikerült szó nélkül nyomni, így a szülésznõ leszídott, hogy rosszul csinálom. Megismételtük, ekkor meg sem nyikkantam, pedig azt hittem belehalok. Nyomtam inger nélkül a gyerek pedig nyomta magát felfele...Közben többször leszídott, amiért behajlítom az infúziós kezemet, így nem tud folyni az oxitocyn, az, hogy fájásaim vannak immár összefüggõen de a baba nem akar kijönni, úgy tünt senkit sem érdekel. Ismét magunkra hagytak.
Egy darabig bírtam még, aztán kértem a páromat szóljon a szülésznõnek, hogy ha lehet inkább császározzanak meg, mert nem bírom tovább. Odahívta a dokimat 4-fél 5 fele járt az idõ. Megvizsgált, újabb nyomások következtek én a körülöttem lévõ dolgokat már nem igen érzékeltem...konzílium, még egy doki megvizsgált, megint nyomnom kellett, majd döntöttek CSÁSZÁR. Csak arra emlékszem, hogy jön egy ápoló, átemel egy hordágyra és tolni kezd. Zolit sehol sem látom, fájások és hidegrázás. Bevisznek a mûtõbe, felületnek, majd elõre kell hajolnom és szúrják az epidurált. 3 orvos 15 ször!!! szúrt-közben a súlyomat és a magasságomat kérdezgették-nem sikerült bekötni az EDAt, végül a dokim kérésére altatás mellet döntenek. Csak arra emlékszem, hogy ráz a hideg, levetkõztetnek, kikötik kezem-lábam és egy maszkot raknak az orrom elé. Közben fájás hegyek...17.10-kor kiemelték Bencét. Párom nem lehetett bent és nem vághatta el a köldökzsinórtKép, hiába volt végig mellettem nem láthatta megszületni a fiát.
Aztán a következõ amit látok, hogy párom ül mellettem, beszél hozzám, majd odahozza a babát, mint kiderült éber kómában voltam,a körülöttem levõ dolgokból csak keveset érzékeltem, a gyerek iránt sem nagyon érdeklõdtem, nagyon szar érzés volt, nem tudtam mi van velem...aztán párom elment és én elaludtam gondolom.
23h-kor ébredtem, ekkor már nem hullámzott körülöttem semmi, valószínûleg ekkora múlt el az altató hatása.
Utána hol aludtam, hol nem. 5kor kivették a katétert, elmentem lezuhanyozni és vártam mikor kerülhetek át a csecsemõsosztályra. 11kor lett hely és magamhoz ölelhettem a fiamat. Isteni érzés volt! Leírhatatlan és felfoghatatlan is egyben. Azóta nem váltunk el egy percre sem.

Nem volt könnyû szülés, mint ahogy a terhességes sem volt az, de a lényeg, hogy Bence egészséges és túl vagyunk rajta.
Mindenkinek csak azt kívánhatom, hogy könnyû és gyors szülése legyen, ne várjanak nála 18órát arra, hogy kibújjon az az édes pici lény.

Bocsi, hogy késve írtam le és hogy ilyen hosszú lett.
Mindenkinek további jó pocakosodást a finishben pedig hajrá!!!
Pusssza
Timici+Bence(16napos)
timici

Mariann,
engem érdekelne az a fotó! Nem tudnád ide felrakni?

Judó,
engem is mindig felbosszantanak az ülõ kispapák! Mentségükre legyen mondva, hogy a férfiak nem lényüknél fogva empatikusak, nekik erõsen bele kell gondolni, hogy 1: ez itt egy álló kismama velem szemben 2: a kismamák fáradtak, nem szeretnek állni 3: nekem semmi bajom 4: igazán átadhatnám a helyet. És akkor átadják. Igenám, de ha máson jár az agyuk...

Myssnia,
mostmár kíváncsian olvasom a tüneteidet, mert mindig megjelenik rajtam szinte ugyanakkor ugyanaz. Ha hiszed, ha nem, tegnap óta fáj a derekam... Kép
Köszi a bókot a szép kismamiságomról Kép.

Leszter,
drukk az Uh-ra!!! Biztos minden rendben lesz!

Beu,
"Gondoltam, ahány ház, annyi szokás: a macska bûnözik (büdös), büntetésbõl aki ráér, kiheréli", percekig hangosan nevettem a beszólásodon Kép.
Az én picim se mindig reagál a hangos dolgokra, pl. apukám fûrészelt (elektromossal), nekem meg nem volt erõm kikúszni a szobából, vagyis végighallgattuk az egészet, a babó meg se moccant. De szerintem nem süket.

Kaska,
igen, én is nagyon élvezem, hogy végre tudok aludni! Remélem nem nagyon szokik hozzá a szervezetem a napi 12 óra pihihez! Mert aztán lesz nemulass! Kép

Zsuzsi,
jó éttermezést, még utoljára igazán megérdemelnél egy nyugodt estét!

Miszike
39+5
miszike

Sziasztok!

Timici, nem irigyellek, biztosan nagyon nehéz volt! Kicsit megkönnyeztem a történetedetKép

Hermi
12+4
hermi

Miszike!

Valamiért nem lehet,valszeg túl nagy,de szivesen elküldöm emilben.Csak ird meg a cimed!

Franyó!
Jobbulást,és vigyázz magadra!
Köszi a drukkot,mindjárt indulok.

Zsuzsi!
Azért nem jön ki MIKI mert olyan jókat sütsz és biztos eszel is belõle,igy Õ is kap.Ha meg kint lenne neki nem jutna!KépKépKép
Már megint diétázni kéne ,de igy hogyan ha sokkolsz a jobbnál jobb sütikkel?KépKépKép

Mariann
24
Névtelen

Amit kifelejtettem, Bence nem tudott megszületni természetes után, mert magas egyenes tartásban volt. Képtelenség így megszülni a babát, mert nem jól van beilleszkedve. Ezt nem látták elõre, hisz UH-n jan.9-én voltam utoljára, az orvosok ilyenkor várni szoktak, hátha tágulás közben még elfordul és jól beilleszkedik. Nálunk sajnos nem így volt. Sajnálom, hogy nem tudtam természetes úton megszülni õt, fõleg, hogy legalább 3 babát szeretnénk, és a csaszi miatt ez nehéz lesz...remélem találok olyan dokit, aki elvállalja majd.Kép

Hermi,
hát igen, nem volt könnyû, de már nem is emlékszem a fájdalomra, fõleg ha Bencére nézek, inkább csak azt bánom, hogy nem úgy alakult, ahogy szerettem volna (rendes apás szülés, apa elvágja a köldökzsinórt, egybõl mellre teszem a babám). Legközelebb tuti császár lesz, remélem sikerül EDÁval és apásan.Kép

Drukk a finishben levõknek, nagyon izgulok Értetek!!!
Pussza
Timici
timici

Sziasztok!

TimiciKép
Nem semmi a szüléssztorid! Szegény fejed! Hogy van a pocakod? Fáj még? Éjjel hány óránként eszik Bence?

A vége fele én is nagyon tudtam aludni! A fiammal valamikor éjszaka kimentem pisitúrára, rájöttem, hogy a magzatvíz is csorog, betettem egy betétet és békésen visszafeküdtem alukálni!

Most már nagyon elegem van a télbõl! Valahogy helyrejött az éjjel a meghúzódott pocim, erre ma reggel várt a befagyott ajtajú kocsi. A csomagtartó felõl másztam be a 7 hónapos hasammal. Zsuzsit küldtem be elõre, ki is nyitotta a zárat, de kiderült, hogy maga az ajtó is be van fagyva, azt már nem volt ereje kinyitni. Szóval megint pocakfájás. És ma még sütnöm kell valami mézes meg sós sütiket a síelésre, meg nagyjából be is kéne csomagolni a családnak!

Urszila
29+4
urszila

Timici!
Nagyon nehéz lehetett! Én is meghatódtam... Sok-sok boldogságot kívánok nektek, és kívánom, hogy a többi babádat ennél sokkak könnyebben hozd a világra!!!!!

Puszi
Franyo
37
franyo

Sziasztok!

Szegény Timici jól megszenvedtél...
Lányok most tényleg ilyen macerás ez a epd? Nekem is az lesz a császár miatt, 3 orvos 15* szúrja meg az embert, és így sem sikerül, hogy van ez? Itt tart még az orvostudomány?

Most hívott az anyósom, csinált egy kis spenótott, a férjem kimenjen -e érte, na meg hétvégén megyünk -e mit fõzzõn?

Fáj a fejem hidegfront van?
Ma takarítani fogok, egy kicsit mozgalmassá teszem a napom,
hátha nem eszek ennyit.

Olyat vettem észre, hogy a vádlim vastagabb mint szokott, vagy hova szokott a víz lerakódni? Lehet, hogy tényleg ez a gond, másra már nem tudok gondolni, annyit azért nem estek.

Na jók legyetek
Mano2
36+5
manó2

Leszter!

Köszi az infokat, hasznosak nagyon! Már csak azért is mert én már nem egy újságban olvastam a témával kapcsolatban, hogy a kutya is terjeszti! Jó eloszlatni az ilyen tévhiteket. A macsekokkal viszont úgy látszik tényleg érdemes vigyázni. Mikor én terhes lettem érdekes módon a fél család a tengerimalacaimat akarta elüldöznia háztól, hiába magyaráztam hogy õk aztán még az utcán se járnak, így szerintem ártalmatlanabbak mint a kutyum.
Én még anyosomék birkáitól voltam berezelve a terhesség alatt, ha náluk jártunk a közelükbe se mentem, de még így is idegesítettek.Kép Az igaz hogy a birka is veszélyes? Ezt is egy kismama könyvben olvastam. A legjobb az egészben hogy épp õk, meg a vidéki rokonság akarták legjobban eltávolítani a tengerimalókat tõlünk, pedig nekik az udvarban van csirke, birka, nyúl, macska, kutya.KépKép

manó és Emma (17 hetes)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Halihó Kismamekok!

Timici, hát nem irigyellek, jól megyszenvedtél a kis gézengúzért (szerintem sokkal jobban, mintha "rendesen" szültél volna)! Remélem egyre jobban vagy! (Csak zárójelben merem megjegjegyezni, hogy elrontottad a fiad születési dátumátKép, ne öregitsd, mert egy pasi is hiú a koráraKépKép) Apuka nagyon rendes volt, tájékoztatott minket mindenrõlKép

Na csatlakozom az álomleirókhoz (bár én nem nyelvészkedtem a gyerekkel, mint Franyó professzorasszonyKép):
Álmomban bementünk a kórházba, néznek UH-val és mondja a nõci, hogy fiú.. Erre én, de a múltkor lány volt még! Erre a nõci: persze, a másik az lány! mondom naaaneee! Erre jön a dokim, akkor Gabika szépen megszüljük õket rendesen, mindkettõ fejvégû (különben tényleg mért mondják az orvosok ezt többes számban mindig???). Úgyhogy szépen megszültem az ikreket, csak arra ébredtem fel, hogy mért ven rajtam mindezek ellenére pizsama? Na lehet álmotfejteniKép

Urszila, vigyázz magatokra!!!

Miszike, szerintem nefélj a megszokástól, bár biztos lesznek elvonási tüneteidKép

Lepényérettségi fokok:
I. normális, jól átjárható, nincsenek meszes sejtek
II. kezdõdõ meszesedés, kevésbé átjárható
III. erõsödõ meszesedés
talán annyit lelehet vonni belõle, hogy már nincs messze a szülésKép.

Finiselõknek drukk ezerrelKépKép

Na pussz
Zsófi
32+1
Csucsuka

Timici Kép
Gratulálok mégegyszer Bencéhez, bármily nehéz volt, hamar felejti az ember a rosszat. Én is megkönnyeztem a történetedet és pont most jön az APEH hozzánk ellenõrzésre...hát bízom a férfi empátiában Kép

Egyáltalán nem biztos, hogy a 2. babát is császárral kell majd megszüld, a barátnõm decemberben szülte meg császár után a 2. kisfiát. Az elsõ azért volt császáros, mert idõ elõtt levált a méhlepény és csak 2 év különbség van a két baba között.

Ányez
29+4
Anyez

Manó2!
Szerintem is víz a vádlidon. Meg hát máshol is, csak nem veszed annyira észre. Én a zoknikon látom, hogy máris vastagabb a lábam. Meg hát mindkét szülésem után olyan botszerûnek tûnt a lábam, azaz hirtelen lement rólam még a kórházban a víz!

Urszila
urszila

Lányok, lenne egy kérdésem. Kb. 1 hete valami sárgás pöttyök jelentek meg a mellbimbómban. Ez az, amire gondolok? Nem korai még?

Hermi
12+4
hermi

Timici!

Hú, még a hideg is kirázott ahogy a történeted olvastam. Legdurvább a tolófájás nélküli nyomások sorozata (ezt nem is értem, hogy miért kellett???), meg az EDA bekötési próbálkozás. Meg kell mondjam hogy mióta a babanetet olvasom, azóta nekem ez a születésstory tûnt a legdurvábbnak.Kép Minden tiszteletem a tiéd, hidd el hogy ilyen nehéz terhesség és szülés után, egy 16 napos baba melett már arról írsz hogy még minimum 2 babát szeretnél. Mikor Emma 16 napos volt, én biztos sírógörcsöt kaptam volna ha valaki újabb babákat emleget.Kép Csak mostanában kezd belém bújni a kisördög, hogy jó lenne egy öcsike.
Én úgy tudom császár után is lehet még rendesen szülni, de ha mégse, akkor is 3X lehet császárral is szülni, úgyhogy nektek biztos sikerülni fog amit elterveztetek! Sok örömöt kívánok Bencéhez!

zsuzsi!

Komolyan már azért járok ebbe a topicba ilyen sûrûn,hogy megtudjam mi van veletek. Remélem a fûszeres vacsi megteszi hatását!

manó és Emma (17 hetes)

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Kedves lanyok,

bocsanat, hogy igy ismeretlenul szolok bele, csak meg akartam nyugtatni a "sokat" hizo kismamikat, hogy egyaltalan nem biztos, hogy az a sok kilo mind de facto haj.En 26 kilot "hiztam" a terhessegem alatt, megis 3 nappal szules utan mar 14 kiloval voltam kevesebb.Nagyon vizesedtem,kezem-labam dagadt volt, de szules utan ez kiurult a szervezetbol. Tehat a sok viz is okoz extra kilokat, ami persze szinten nem jo dolog, de legalabb magatol elmulik majd.
Amugy mindenkinek nagyon drukkolok, konnyu, szep szulest es minden jot kivanok nektek!
Aniko

Timici,
mindenki úgy drukkolt, hogy kispapid végre odaérjen hozzád!
Visszaolvasva arra gondoltam, hogy amíg, mi az igazak álmát aludtuk, te meg csak ide írogattál, és senki sem válaszot.
Azért tényleg nem semmi a történet, de remélem ettõl még nem ment el a kedved a kistesóktólKép
Nagy gratula, és sok boldogságot még egyszer!KépKépKépKép

Leszter,
na mi volt UH-n?
Nekem a csoki meg a kóla amúgy is bejön sajna, így nem fog nehezemre seni, hogy 3d elõtt bepusszantsam õketKépKépKép

Kangi,
mi van a palacsintivel????? Hogy van kispapid?

Franyó,
próbálkozom újra a képeddel, hátha most összejön!Kép

Süt a nap, juppppppppppppppíííííííííííKépKépKép

Azt mondták a kolléganõim, hogy hülyeség a Valentin napKép kispapival akkor van az évfordulónk, és akkor tartjuk a szülcsinapját is, most lesz 30! Akár megvetnek érte, akár nem, én akkor is csinálok neki szívtortát, meg szépi díszítést! ugye, hogy nem hülyeség?

pusz:

Manócska
19+2
manócska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?