A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Franyó,
a benti gépemrõl nem megy a feltöltés, de az otthonival még próbálkozom!

Manócs
Manócska

Timici Kép
ó, de szörnyen megszenvedtél ezzel a kis manóval ... Kép Nagyon sajnálom, és kivánom, hogy most már, hogy kibújt, ne legyen semmi problémátok! És a kistesókkal se! Kép Jó egészséget nektek és puszi Bencének is!

Manocska Kép
ma bejöttem a mh-re, úgyhogy no palacsinta, viszont kispapa láztalanul ébredt (Úristen! Kihül szegény?!!! Kép), szóval úgy néz ki, megmarad ... Kép

Ma megint lépcsöztem egy kört, hát izzadok, mint a ló Kép de nagyon remélem, hogy fog segiteni ...

Pussz
Kangi
38+0
kangi

Myssnia
Gimiben hosszú vörös, göndör hajam volt és mindig egy nagycsöcsû Elvira lénnyal lógtam Kép Persze ez azóta már a múlté, valahogy nem az én stílusom volt. Lehet innen ismerõs a képem Kép

Zsuzsi
Lehet tudnak vmit a jb-i dokik homeopátia ügyben, de Mi már láttuk közelrõl is a kórházat és hát elég szívszomorító... Igaz, Myssnia? Bár pár éve adtak át egy új szárnyat is, ott még nem voltam, de biztos jó lehet, mert apukám is tervezett benne egy csomó mindent! Kép

Franyó
A méhlepény a 36. héttõl kezd lassan öregedni, úgyhogx nyugodj meg, pont jó û, ami neked van! A lényeg, hgy a vérellátás és flowmetria rendebn legyen, ezt szoktak ilyenkor már uh-n nézni, legalábbis nekem néztek.

Mariann
A fotó tényleg nagyon megindító, amikor kb. 4 évvel ezelõtt láttam, teljesen meghatódtam. Sajnos azóta nem tudni mi van a picivel, csak annyit tudok, hogy megszületett.
Lina
A kép valódi!

Judo
Hát igen ez ismerõs, hogy a kispapák ülnek a mamák pedig várnak. Az én párom pedig állandóan pattogott, ha egy kismama jött a közelünkbe. De ilyenkor a kimamik nem mondják a párjuknak, hogy Te vidd már arrébb a segged?

Én a Spectrumon láttam hasonló mûsort, a babák fejlesztésérõl, de szerintem tök felesleges pl. periódusos rsz-t taníttatni a gyerekkel 2 hónaposan. Az ilkyen idõs gyerek még játszon, majd megtanul minden egyéb mást az iskolában. a Szász Marci (akitõl egyébként kiráz a hideg) sem okos, csak belevertek egy-két dolgot, de ha másról is kellene beszélni, akkor tök homály a gyerek...

Myssnia
Ördög dokit ismerem, a lánya a hugom barátosnéja volt éas egy házban laktunk vele Kép Mást nem tudok róla.

Leszter
Én is 3 óra alatt szültem az eslõ babámat! És még leaglább 5 anyukát ismertem mage, akik hasonló villámlátogatást tettek a szülõszobán! Min daz én dokimhoz jártak.

Franyo
A terhes kiskönyvben van egy rublika Cervix felirattal, oda írják a C betûs értékeket, az a méhszáj állaoptát jelenti. UH-n is látszik a méhszáj.

A Kútvölgyiben, ,ahol szültem, automatice megcsinálták a toxoplazma szûrést. A kutya is terjesztheti, márcsak ha beléegondolsz állandóan egymás seggét szagolgatják, legalábbis a mi kutyánk a macsakánnkal ezt csinálja.

Myssnia
Én sem voltam elõkészítõn, mégis minden klappul ment, elmondta a dokim, ,hogy nála hogyan zajlik egy szülés és az pont elég volt. többet ér szerinem, ha már ott szült anyáktól szerzel be infót!

Angi, Mano2
Én 53 kg-val kezdtem a terhességet, lettem szülésre 62, szülés után 1 héttel 53 és most 7 hónapos a kisfiam, ,még mindig szoptatom 51 kg vagyok. Pedig többet zabálok, mint a várandósság alatt. Szoptatás után mindig megyek valamit enni, annyira érzem, hogy leszív belõlem mindent ez a büdös kölök Kép

timici
Jó volt olvasni a történeted, csak azt nem éretm ,miért nem néztem meg még uh-val amikor bementetek a kórházba? Nekem az volt az elsõ, hogy látták, hol van a feje Daninak. Én pont ezért nem kértem EDA-t, mert legtöbb helyen az anyukák elmondása szerint hasonlóan szerencsétlenkednek vele. sok tejcsit és boldog perceket kívánok!

gumicukor és Dani (7 hónapos és 5 napos)

KépKép
KépKép
gumicukor

Manócska, szerintem tuti, hogy ott bent nálatok valami tûzfal-szerûség mûködik, amiatt nem tudsz onnan feltölteni képet. De ha otthonról megy (márpedig megy, tegnap szuperül felraktad magatokat a képtárba), akkor semmi gond, nem?

Hermi, simán lehet, hogy az, amire gondolsz KépKépKép

Pusz
Franyo
37
franyo

Sziasztok lanyok!

Az UH-n minden rendben volt szerencsere! (Mar ha eltekintunk a gatlastalan, sunyi modon tolakodo kismamaktol, amin jol felhuztuk magunkat a kispapaval...) A kis kobakja mar majdnem 8,5 cm!Kép Sajnos sulybecsles most nem volt, de ami meg jo hir, hogy a popsija all az eg fele!Kép A labait szorosan zarva tartotta, szoval marad lanyKép, de majd a szulesnel kiderul, hogy mi is az igazsag.Kép Elvileg mar nem is lesz tobb UH, ha minden rendben.

Na latom Zsuzsiek meg egybenKép, mindjart visszaolvasok, valaszolgatok, ebedelek, aztan tabla, csomagolas, es utazunk Miskolcra. Majd azert igyekszem onnan is jelentkezni, ha lesz idom.

Puszi:

Leszter
31+1
leszter

Franyó,
azt a képet a kispapim gépérõl tettem fel, ami egy nagyon király gép, mivel fõszerkesztõ a lelkem. De az otthonin még nem próbáltam. Most a freemailes címemre átküldtem a képedet, aztán hétvégén próbálkozom a feltevésével. Idebent valami gáz lehetKép
de ide a rozsdás bökõt, hogy hétfõig felvarázsollak!KépKépKép

Leszter,
szupi, hogy jó lett az UHKép

Kangi,
örülök, hogy kispapid rendben!Kép

Manócs
19+2
Manócska

Sziasztok, lányok!

Remélem, két-három hét múlva én is úgy alszom majd mint a medve télen. Mert most egyre rosszabb. Késõn fekszem, korán kelek. Ma éjjel ráadásul nem is bírtam visszaaludni egy pisilés után, (Manó2 - nem sokkal utánad én is ébren dekkoltam) a bébi pedig valami miatt azt hitte azért keltem fel, mert itt a buli ideje, úgyhogy beindult a szaltózás. Aztán nagy nehezen visszaalvás, reggel emg rossz álmokra ébredtem. Valami gáz volt a kispapi meg a szüleim között. Ez biztosan annak a hatására, hogy valaki (bocs nem emlékszem ki) írta itt, hogy a párja meg a szülei nem jönnek ki egymással.
Tök jó álmokat írtok le! Egyszer már én is szültem álmomban, de nem nagyon emlékeztem a részletekre. Szerencsére rossz álmok ezzel kapcsolatban nem voltak.

Timici!

Kicsit szomorkás hangulatú volt ez a leírás, de megértem miért. Remélem már jól vagy és sikerült túltenned magad a rossz élményeken. Próbálj minél kevesebbet gondolni a szülés negatívumaira, és minél többet a végeredményre. Bence mindenért kárpótol.

Kaska! Én is, én is miskolci eredetileg! Te még tudsz sört inni? Nekem az elsõ, leglátványosabb terhességi jel a sörtõl való undor volt. Pár hetesen mentünk nyaralni a tengerhez, és vittünk nekem alkoholmentes sört, aztán haza is hoztuk. Azóta rágonolni sem bírok, pedig szerettem, fõleg nyári melegben.

Ildianyu! Megnyugtattál.
Látom, Miszike, Te is hasonlóképpen aggódsz. Az rendben is van, hogy az ember aggódik, de hogy folyamatosan kitalál magának valamit...! Ha hallok valamit (veszélyesek a jégcsapok, sok a drogos, leesett a hintáról a gyerek stb. stb.) mindig az az elsõ gondolatom, hogy jaj, csak nehogy...

Tina! Gratulálok a babamozgáshoz. Jó, mi?! Kép

Franyó! Vigyázz a náthával. Januárban engem is elkapott valami, próbáltam legyûrni, aztán már a fülem is fájt meg az arcüregem is, végül csak el kellett mennem orvoshoz. Sajnos gyógyszer lett a vége, pedig meg akartam úszni. És még lázam sem volt. Jobbulást! Ja, és azt olvastam valahol, hogy a méztõl allergiás lehet a gyerek. De lehet, hogy ez hülyeség. (Ezt amúgy csak a saját betegségem után hallottam, amikor én is mézes teával kúráltam magam.)

A lepényes információkat mindenkinek köszönöm. Én az orvosom feljegyzéseibõl semmit sem értek. Tátott szájjal olvasom, amiket különbözõ betûkrõl és számokról írtok. De azt hiszem én is, hogy ha valami nem stimmelne, szólna. Azért idõnkent kifaggatlak még benneteket.

Urszila! Szerintem vegyél aprósütit a boltban, Te meg pihenj inkább! Nem semmi, hogy a magzatvíz elfolyásakor visszafeküdtel aludni! Ezt hogy csináltad? Én valahogy úgy képzelem, hogyha elfolyik a magzatviz, a fél ház hallani fogja, és azonnal transzba esek. Persze tudom, hogy csak akkor kell bemenni a kórházba, ha sûrûek a fájások, de hogy lehet itthon nyugodtan ülni?

Anyez! APEH ellenõrzés? Brrrr!!

Beu
35+5
Manó2! Pont egy héttel vagyok fiatalabb! Kép
beu

Myssniáról tudtok valamit? Orvosnál van ma, vagy valami egész más oka van, hogy nem jelentkezik?

Beu
beu

Lányok,
nagyon kedvesek vagytok.Képköszönöm a bókokat.KépKépKép

Urszila,
A sebem nem fáj már, csak a hasam nagy még, remélem hamarosan rendezõdik. Már másnap reggel 5kor mikor kivették a katétert mentem zuhizni és mászkáltam, hogy formába jöjjek. Mikor megkaptam a gyereket onnantól kezdve szinte egész nap hoztam-vittem, dajkáltam. Nem mondom, hogy akkor nem fájt, de nem érdekelt. Sokan meglepõdtek milyen jól bírtam magam/a fájdalmat, de azt hiszem ez is akarat kérdése és én nagyon meg akartam/akarok felelni.Kép
Bence éjjel általában 4 órát alszik egyben(24h-4h-ig), nappal szinte alig alszik, max. 2*2órát, nem is értem, hogy bírja, én nehezebben az biztos.Kép

Manó2,
EDA: nem féltem tõle, sõt míg a klinikán feküdtem, mindenkit bíztattam, hogy tök jó, nem kell félni tõle. Sajnos szerencsétlenül alakult, mert a gerincem nem domborodott ki, hanem homorú volt, gondolom a rossz súlyeloszlás miatt, így nem sikerült beszúrni, pedig az egyik orvos igen elismert(Beke Artúr) ez ügyben, de neki se ment. Az altatás veszélyesebb az anyára és a babára is és mellékhatásai is rosszabbak. (mellesleg 5 napig fájt a nyelõcsövem, mert valószínüleg megsértették valamivel...Kép)

Anyez,Kép köszönöm a könnyeket.
Tudom, hogy császár után is lehet rendesen szülni, de én most egyenlõre nem érzem elég bátornak magam, bár a dokim megnyugtatott, hogy akkor majd nem várnak ennyit...azért ez jó, nem? Majd meglátjuk, 1 évet várni szeretnék mindenképpen, aztán majd meglátjuk, Bencére is 7hónapot vártunk, mire összejött.Kép

Zsófi,
látod milyen kis buta vagyok, hát persze, hogy 2003-ban kezdõdött minden.KépKépKép

Kangi,
köszönöm a jó kívánságokat, sajnos szopi ügyben még mindig vannak gondok, úgyhogy még tartanak a megpróbáltatások...

Jó legyetek, ha van idõm rátok nézek, mert nagyon kiváncsi vagyok kivel mi van és drukkolok nagyon.
Pussssza
Timici
timici

Sziasztok!
Én még nem írtam ebbe a topikba, lévén elég sokáig kellett probálkoznunk, hogy teherbe essek (nem is beszélve egy elvesztett kisbabáról). De most már a 18. hetet is betöltötte, úgyhogy remélem minden rendben lesz. Viszont az lenne a kérdésem, hogy tudja-e valaki, mitõl fáj a két comb közötti (hüvely körüli) csont mostanában? Fõleg menés közben. Nem elérhetõ, csak telefonon most az orvosom, azon meg nehéz lenne ilyeneket kérdezni.

Köszi
Tünde
csibe21

Hát, az elõbb nem tudom, hogy olvastam, a felét kihagytam, amit írtatok...
Csucsuka, Gumicukor,
köszi a lepényes infót! Akkor nem aggódom.
Gumicukor,
már írtam fentebb, hogy a doktornõ nem úgy tölti ki a rublikákat, ahogy hagyományosan szokás KépKépKépKépKép. Egyszer valamiért az ügyeletre kellett mennem, kb. a 29. héten lehettem, akkor egy másik doki vizsgált, és õ tényleg szépen kitöltögette a kis kockákat, és ott látom is, hogy C3000, de azóta nincs egy gramm C betûm se Kép. Persze ez is mindegy, ha nyílik, majd biztos mondják.
Leszter, szuper, hogy jó lett az UH!
Beu!
Vigyázok én, csak a nátha nem vigyáz velem! Kép Pedig ma ünnepelni megyünk este, úgyhogy nem lenne szép, ha csorogna az orrom... A méz-allergiát Kangi írta, de utána azt is, hogy hülyeség, úgyhogy remélem, ez utóbbi az igaz! KépKépKép Viszont azt is mondta valaki, hogy a méztõl szép kövér lesz a baba Kép, hát, én már jó sok mézes teát megittam...
Csucsuka, ez az álom se semmi azért! Meglepõdnél, ha ikreid születnének, ugye? KépKépKép
Én ma nagyon rosszat álmodtam, valami baja volt a babámnak, amikor megszületett. Nagyon rossz érzés volt, ott kérdezgettem, hogy hogy lehet, hogy ezt UH-n nem látták. Persze ehhez nem kell álomfejtõnek lenni, hogy rájöjjek, mibõl fakad egy ilyen álom. Kép
Csibe,
gratula a babádhoz, üdv itt! Amennyire én tudom, ez a fájdalom természetes, bár nekem nem volt, itt többen írtak már ilyenrõl. Szóval ne aggódj!
Franyo
37
franyo

És Norkával mi van? Õ se jelentkezett már egy ideje...
Franyo
37
franyo

Myssnia, Norka Kép
várjuk a hireket!!!!

Pussz
Kangi
38+0
kangi

Csibe21,
gratula a babóhoz, és üdv ittKépKép
sajna én sem tudok segíteni, de nem hiszem, hogy aggódnod kéne!
Írj Leszternek, és õ majd jól felrak a táblázatba!Kép

Az álmokról:
Én ma azt álmodtam, hogy felszolgálok ( régen fõsuli melett ezt dolgoztam), és nagyon sokan vannak, és mindenki ideges, hogy hol van már az itala-étele, én meg terhes vagyok, és ez senkit nem érdekel, akkor is rohangászni kell fel-alá. Úgy elfáradtam reggelre!KépKép Azért a páromnak ágyba vittem a facsart narilevét!KépKépKép

Manócs
19+1
Manócska

Sziasztok!
Bocsi meg nem olvastam vissza, csak szolok,hogy meg 1ben. Ma meg deka fajas nem volt, de akkorat setaltunk Apaval ,hogy kiscsaj hatha-hatha...Szoval meg semmi ekson!
Na ebedelunk aztan visszaolvasok. Kép

Norka
37+6
norkini

Sziasztok!

Koszi szepen mindenkinek a drukkokat az UH-hoz, amint irtam mar, meg is volt az eredmenye!Kép

Franyo, Zsuzsi,
Sok boldogsagot, es kellemes unneplest Nektek az evfordulokhoz!Kép

Mariann,
Koszi szepen, megkaptam a kepet, tenyleg fantasztikus!Kép Orulok, hogy Veletek is minden rendben volt a dokinal!Kép Es drukk a cukros dokihoz is!

Beu,
Nem "Rossz cica vagy, kiherellek!" alapon megy ez a dolog nalam!Kép
Aggodasban en is profi vagyok, de ez, hogy vajon jol hall-e, meg nem jutott eszembe. Koszi az otletet!KépKép

Angi,
Koszi a jokivansagokat!Kép Te vegul mit szedsz a gyomoregesre? (Bocs, ha mar irtad, es csak lyukas az agyam.)

Mano2,
Add meg a telefonszamod, es majd hivogatunk, ha csak ez hianyzik! Csak meg ne und!Kép
Elhiszem, hogy zavar, de azert a 16 kg szerintem nem veszes annyira, a vegen az utolso hetekben allitolag ugyis leall a sulygyarapodas. Es van ahol 11-14 kg-ot irnak idealisnak, ahhoz kepest a plusz 2 kilo semmi!Kép Ettol meg lehetne aludni! Es Te legalabb mar tudod, hogy kepes vagy a dietara es a sportra, hogy leadd!Kép

Kangi,
Gratula az elso dokumentalt fajashoz!Kép

Urszila,
Vigyazz magadra!!! En is megijedtem tegnap, mert este szellozteteskor kihajoltam egy kicsit az ablakon, hogy megnezzem, el van-e lapatolva a ho, es annyira igyekeztem, hogy jol nekinyomtam a hasam tetejet az ablakparkanynak. Nem volt jo erzes, de nem kemenyedtem tole, csak inkabb kicsit hanyingerem lett...
Muszaj sutnod? Inkabb pihenj.
Aranyos lehet az allatsereglet!Kép
A valasztott orvosom nekem sem csinalta meg a toxoplasmas vervizsgalatot, bar akkor en mar tudtam, hogy mashol megcsinaljak, szoval nem eroltettem. Nem hinnem, hogy draga, allatoknak maganlaboratoriumban (ahol nyilvan eleg rendes hasznot is ratesznek) az ehhez hasonlo szerologiai vizsgalatok 2-3000 Ft-ba kerulnek. Hogy ebbol mennyi az anyagkoltseg, nem tudom.

Ildianyu,
Nagyon orulok, hogy rendben volt a gyomrocska!Kép
Ugy latszik, Szeged egy gazdag varos, ott van penz a megelozesre.Kép

Franyo,
Nekem meg PX nincs... Ugy latszik, ahany haz, annyi szokas.Kép
Jobbulast!

Timici,
Nagyon nehez lehetett, es nagyon meghato volt a vege! Gratula Bencehez!Kép

Mano,
Igen, a birka is veszelyes lehet, a listeriosis miatt.

Csucsuka,
Ikrek? Hat nem semmi!Kép

Gumicukor,
Ezek szerint Ti szerencsesek vagytokKép, de szerintem nem az ilyen gyors szules az altalanos.
A kutya megfertozodhet a toxoplasmaval, de az urulekevel NEM terjeszti, hanem a kulonbozo szerveiben alakulnak ki gocok, ugyanugy, mint az velunk emberekkel is tortenik. Csak akkor kaphatnad el egy kutyatol a fertozest, ha nyersen megenned a kutyahust! Higgyetek nekem!!!Kép

Lanyok, ha nem kuldom a tablat ma, akkor elnezest, de tegnap este ota valami nem stimmel az en gepem es a babanet szervere kozott, de majd probalkozom kitartoan...

Puszi:

Leszter
31+1
(Remelem, ezt sikerul elkuldeni...)
leszter

Eloszor a kismamak:

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Zsuzsi74 [size=-2]2002.04.28.[/size] 40+5 28 év/3.b. Németország 2003.02.04. [size=-2]2003.02.02.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]2.[/size] Miszike [size=-2]2002.05.04.[/size] 39+6 23 év/1.b. Budapest 2003.02.08. [size=-2]2003.02.08.[/size] [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]3.[/size] Myssnia [size=-2]2002.05.10.[/size] 39+0 28 év/1.b. Budapest 2003.02.14. [size=-2]2003.02.14.[/size] [size=-2]János K. / Dr. Dömötöri J.[/size]
[size=-2]4.[/size] Kangi [size=-2]2002.05.17.[/size] 38+0 27 év/1.b. Budapest 2003.02.23. [size=-2]2003.02.21.[/size] [size=-2]Bajcsy-Zsilinszky Kórház / Dr. Polgár[/size]
[size=-2]5.[/size] Norkini [size=-2]2002.05.17.[/size] 38+0 25 év/1.b. Pécs 2003.02.17. [size=-2]2003.02.21.[/size] [size=-2]POTE[/size]
[size=-2]6.[/size] Judó [size=-2]2002.05.19.[/size] 37+5 33 év/2.b. Gödöllõ 2003.02.23. [size=-2]2003.02.23.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház / Dr. Sárvári[/size]
[size=-2]7.[/size] Mano2 [size=-2]2002.05.25.[/size] 36+6 29 év/1.b. Budapest 2003.03.01. [size=-2]2003.03.01.[/size] [size=-2]János Kórház / Dr. Bárány[/size]
[size=-2]8.[/size] Franyo [size=-2]2002.05.26.[/size] 36+5 26 év/1.b. Budapest 2003.02.27. [size=-2]2003.03.02.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház. / Dr. Urbán[/size]
[size=-2]9.[/size] Momo [size=-2]2002.05.31.[/size] 36+0 32 év/2.b. Albertirsa 2003.03.06. [size=-2]2003.03.07.[/size] [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]10.[/size] Beu [size=-2]2002.06.01.[/size] 35+6 34 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 2003.03.08. [size=-2]2003.03.08.[/size] [size=-2]Nyírõ Gy. K. / Dr. Nagy Gyula[/size]
[size=-2]11.[/size] Zsurlo [size=-2]2002.06.07.[/size] 35+0 26 év/ 1.b. Budapest 2003.03.14. [size=-2]2003.03.14.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]12.[/size] Panka [size=-2]2002.06.09.[/size] 34+5 26 év/1.b. Miskolc 2003.03.16. [size=-2]2003.03.16.[/size] [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Kerchner[/size]
[size=-2]13.[/size] Lolla [size=-2]2002.06.09.[/size] 34+5 28 év/1.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 2003.03.16. [size=-2]2003.03.16.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Horvath M.[/size]
[size=-2]14.[/size] Docika [size=-2]2002.06.10.[/size] 34+4 2003.03.17. [size=-2]2003.03.17.[/size] [size=-2]?????[/size]
[size=-2]15.[/size] Edelweiss [size=-2]2002.06.12.[/size] 34+2 32 év/1.b. Szeged 2003.03.21. [size=-2]2003.03.19.[/size] [size=-2]SZOTE N&otilde;i Klinika / Dr. Keresztúri A.[/size]
[size=-2]16.[/size] Csík [size=-2]2002.06.20.[/size] 33+1 30 év/1.b. Budapest [size=-2]III.[/size] 2003.03.28. [size=-2]2003.03.27.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]17.[/size] Emma [size=-2]2002.06.21.[/size] 33+0 Óbuda 2003.03.28. [size=-2]2003.03.28.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Mészáros M.[/size]
[size=-2]18.[/size] Csucsuka [size=-2]2002.06.27.[/size] 32+1 29 év/2.b. Budapest [size=-2]XX.[/size] 2003.03.28. [size=-2]2003.04.03.[/size] [size=-2]Délpesti Kórház / Dr. Forgács[/size]
[size=-2]19.[/size] Leszter [size=-2]2002.07.04.[/size] 31+1 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XV.[/size] 2003.04.11. [size=-2]2003.04.10.[/size] [size=-2]Uzsoki Kórház / Dr. Kalocsai[/size]
[size=-2]20.[/size] Maci_2 [size=-2]2002.07.09.[/size] 30+3 29 év/1.b. Budapest 2003.04.16. [size=-2]2003.04.15.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]21.[/size] Ányez [size=-2]2002.07.14.[/size] 29+5 28 év/1.b. Budapest 2003.04.21. [size=-2]2003.04.20.[/size] [size=-2]Margit Kórház / Dr. Ruszvánszky[/size]
[size=-2]22.[/size] Urszila [size=-2]2002.07.14.[/size] 29+5 41 év/3.b. Gödöllõ 2003.04.21. [size=-2]2003.04.20.[/size] [size=-2]SOTE I. / Dr. Silhavy[/size]
[size=-2]23.[/size] Anyakati [size=-2]2002.07.15.[/size] 29+4 24 év/3.b. Tárnok 2003.04.22. [size=-2]2003.04.21.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]24.[/size] Buksicica [size=-2]2002.07.16.[/size] 29+3 26 év/2.b. Budapest 2003.04.25. [size=-2]2003.04.22.[/size] [size=-2]Szt. Imre K. / Dr. Balogh[/size]
[size=-2]25.[/size] Csilla1 [size=-2]2002.07.20.[/size] 28+6 32 év/3.b. Budapest 2003.04.26. [size=-2]2003.04.26.[/size] [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Pallér Anna[/size]
[size=-2]26.[/size] Pálma [size=-2]2002.07.26.[/size] 28+0 29 év/1.b. Finnország 2003.05.07. [size=-2]2003.05.02.[/size] [size=-2]Espoo[/size]
[size=-2]27.[/size] Snoopy [size=-2]2002.08.04.[/size] 26+5 31 év/2.b. Budapest 2003.05.14. [size=-2]2003.05.11.[/size] [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Mihályi[/size]
[size=-2]28.[/size] Beus [size=-2]2002.08.05.[/size] 26+4 28 év/3.b. Budapest 2003.05.12. [size=-2]2003.05.12.[/size] [size=-2]Nyírõ Gy. K.[/size]
[size=-2]29.[/size] Mariann [size=-2]2002.08.10.[/size] 25+6 32 év/1.b. Belgium 2003.05.27. [size=-2]2003.05.17.[/size] [size=-2]Hospital Edith Cavell / Dr. Gergelyi Judit[/size]
[size=-2]30.[/size] Nadine [size=-2]2002.08.12.[/size] 25+4 23 év/1.b. Debrecen 2003.05.19. [size=-2]2003.05.19.[/size] [size=-2]DEOEC[/size]
[size=-2]31.[/size] Ari [size=-2]2002.08.17.[/size] 24+6 32 év/ 2.b. Gödöllõ 2003.05.24. [size=-2]2003.05.24.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kulcsár[/size]
[size=-2]32.[/size] Chrissy [size=-2]2002.08.20.[/size] 24+3 25 év/1.b. Budapest 2003.05.27. [size=-2]2003.05.27.[/size] [size=-2]Honvéd Kórház / Dr. Kiss Attila[/size]
[size=-2]33.[/size] Angela2 [size=-2]2002.08.30.[/size] 23+0 30 év/2.b. USA 2003.06.06. [size=-2]2003.06.06.[/size] [size=-2]Takoma Park[/size]
[size=-2]34.[/size] Márti [size=-2]2002.09.02.[/size] 22+4 35 év/2.b. Budapest 2003.06.02. [size=-2]2003.06.09.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]35.[/size] Laura [size=-2]2002.09.11.[/size] 21+2 31 év/2.b. Budapest [size=-2]XVI.[/size] 2003.06.14. [size=-2]2003.06.18.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Orbán[/size]
[size=-2]36.[/size] Mikoo [size=-2]2002.09.15.[/size] 20+5 32 év/ 2.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Margit Kórház [/size]
[size=-2]37.[/size] Gallainémagdi [size=-2]2002.09.15.[/size] 20+5 31 év/3.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]István Kórház / Dr. Lázár Gábor[/size]
[size=-2]38.[/size] Kaska [size=-2]2002.09.15.[/size] 20+5 30 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Czikmántory Péter[/size]
[size=-2]39.[/size] Ildianyu [size=-2]2002.09.17.[/size] 20+3 25 év/2.b. Szeged 2003.06.24. [size=-2]2003.06.24.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika[/size]
[size=-2]40.[/size] Tina [size=-2]2002.09.18.[/size] 20+2 28 év/2.b Budapest [size=-2]X.[/size] 2003.06.25. [size=-2]2003.06.25.[/size] [size=-2]Kistarcsa / Dr. Erdelyi Zsolt[/size]
[size=-2]41.[/size] Manócska [size=-2]2002.09.25.[/size] 19+2 27 év/1.b. Pomáz 2003.07.02. [size=-2]2003.07.02.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Oláh K.[/size]
[size=-2]42.[/size] [size=-2]2002.09.26.[/size] 19+1 27 év/1.b. Diósd 2003.07.03. [size=-2]2003.07.03.[/size] [size=-2]Szt. Imre K. / Dr. Holba Sándor[/size]
[size=-2]43.[/size] Pocóka [size=-2]2002.09.27.[/size] 19+0 24 év/1.b. Budapest 2003.07.04. [size=-2]2003.07.04.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Hegedüs Tibor[/size]
[size=-2]44.[/size] Csibe21 [size=-2]2002.10.03.[/size] 18+1 33 év/1.b. Budapest 2003.07.10. [size=-2]2003.07.10.[/size] [size=-2]Weiss Manfréd Kórház / Dr. Szathmáry György[/size]
[size=-2]45.[/size] Andy [size=-2]2002.10.05.[/size] 17+6 32 év/ 1.b. Szeged 2003.07.12. [size=-2]2003.07.12.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Mészáros Gy.[/size]
[size=-2]46.[/size] Tundimami [size=-2]2002.10.08.[/size] 17+3 24 év/1.b. Pozsony 2003.07.14. [size=-2]2003.07.15.[/size] [size=-2]Porodnícka klinika - Kramáre / Dr. Martinská[/size]
[size=-2]47.[/size] Saci [size=-2]2002.10.13.[/size] 16+5 26 év/2.b. Budapest 2003.07.22. [size=-2]2003.07.20.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel [/size]
[size=-2]48.[/size] Hermi [size=-2]2002.11.11.[/size] 12+4 25 év/1.b. Pécs 2003.08.18. [size=-2]2003.08.18.[/size] [size=-2]POTE / Dr. Panka[/size]
</pre>
leszter

Eddig siker!Kép Akkor most a babak:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Zulu Anna Sarolta 3500g, 55cm 2002.12.02. ( - 4 ) nap
Brokkoli Zsófia 3500g, 56cm 2002.12.04. ( + 6 ) nap
Tipu Anna 1900g, 43cm 2002.12.22. ( - 39 ) nap
Tipu Sofia 2200g 2002.12.22. ( - 39 ) nap
Hayimcsalád Márk 3480g, 60cm 2002.12.27. ( + 1 ) nap 8-9
Andy78 Márk 3660g, 55cm 2002.12.27. ( + 4 ) nap
Cinedit Botond 3250g, 54cm 2002.12.28. ( - 7 ) nap
Kamilla Sára 2850g, 49cm 2002.12.29. ( - 12 ) nap 9
Orsoly László 3950g, 55cm 2002.12.30. ( - 8 ) nap 10
Tüni Gergõ 3340g, 54cm 2002.12.31. ( + 6 ) nap 10
Gömbölyû Lili 3530g, 53cm 2002.12.31. ( + 11 ) nap
Kakukkfû Emma 3470g, 52cm 2003.01.03. ( + 9 ) nap
Hóvirág Milán 3000g, 53cm 2003.01.11. ( - 7 ) nap
Pocok Ajsa 3600g, 57cm 2003.01.15. ( - 2 ) nap
Heni1979 Dorina 3822g, 51cm 2003.01.17. ( + 10 ) nap
Kispici Boglárka 3300g, 54cm 2003.01.18. ( + 1 ) nap
Timici Bence 2900g, 51cm 2003.01.22. ( - 2 ) nap 9
Pirus Zsombor 3160g, 51cm 2003.01.23. ( - 8 ) nap 10
Gombóc Zsombor Viktor 3350g, 52cm 2003.01.28. (+ 3 ) nap
Nyúlandi Kép Maja Adrienn 2900g, 52cm 2003.01.31. (- 3 ) nap
</pre>
leszter

Sziasztok!

Nyulandi, nagy bagy gratula!!! KépKépKép Sok boldogsagot a kis jovevenyhez! Kép

Zsuzsi, nalam a palacsintasutes valt be, meg egy eroltett menetu seta...hajra! KépKép

Miszikenek szinten drukk! Kép

Timici, nem semmi ez a szuletes sztori. Brrr...Kép A lenyeg, veulis jol vagytok es mar kulon. :-) Csodalom a kitartasod, na es azt, hogy mar a kovetkezo babakat tervezgeted. KépKépKépKép Az EDA-t nalunk ugy kototte be a doki, hogy a szuleszno tartotta a fejemet es folyamatosan beszeltek hozzam, hogy tartsam domborubban a hatam. Igy elsore sikerult. Neked nem segitett senki, hogy milyen pozba fekudj? Mert tapasztalatbol tudom, segitseg nelkul nehezen mozog akkor ott az ember...Kép
A szopi nalunk is problema, mar leirtam ide nehany nappal korabban, Gombocka csak elvezkedni hajlando cicin, de hatekonyan taplalkozni nem. Kép Igy cumisuvegezunk a lefejt tejcsivel, azota o is es en is sokkal kiegyensulyozottabbak vagyunk, na es o lathatoan gombolyubb. Kép
Sok fiatal anyuka meselte el nekem azota, hogy a mindenaronszopi akciokkal mennyire nyugos, siros lett a babajuk es naygon sokszor meg igy sem sikerult a szoptatas. HAt igy mi most kivarunk, probalkozunk, de nem drasztikusan.

Tobbieknek jo pocakosodast!
Sziasztok,
Gombóc
Gombóc

Én már 35+6 vagyok? Az orvosom valahogy másképp számolja. Mindig néz egy forgatható kis lapot, és arról mondja. Keddenként járok hozzá, akkor mindig +2-nél tartunk. Most már maradok ennél a számításnál. De tudom, hogy a babapontos babaváró naptár egy nappal többet hoz ki.
Tök jó, az elsõ tíz között vagyok!!! Kép

Kangi! Te ennyire igyekszel, hogy már lépcsõzöl?

Leszter! De jó neked, hogy a popsija áll felfelé. Kép És ez már azt jelenti, hogy befordult, vagy csak pillanatnyi állapot? Nekem még mindig nem fordult be, állandóan mozog, forog, de általában keresztben, ferdén van. Remélem, azért tud fejvégû fekvést is. Most már szeretném, ha befordulna. A hall-e rendesen történettel nem akartam új parát teremteni! Kép Terem az magától!

Csibe 21! Nekem is fáj az a csont, leginkább járás közben, de nem tudom miért. Én nagy aggódós vagyok, de ezen még nem aggódtam. Szerintem normális. Te se izguljnagyon, legközelebb meg beszéld meg a dokival. De ha nagyon aggasztz, telefonon is megkérdezheted szerintem.

Most már csak Myssnia hiányzik, ez elég gyanús.

Leszter! Most jut eszembe, hogy Borsodban nagyon mostoha állapotok uralkodnak a hó miatt! Legalábbis tegnap az volt a hírekben, hogy helyi katasztrófahelyzetet akartak bejelenteni. Vigyázzatok magatokra!

Lányok! Ti fogadtatok - vagy akartok fogadni - szülésznõt?

Beu
35+5
beu

Ja, és meg tudjátok mondani, hogy lehet elérni a talis képeket? Most már néhányatokat be tudlak azonosítani névrõl, szívesen megnézném hozzá az arcokat is.

Beu
beu

Sziasztok Kismamik!

A barátnõmnek elég nagy galibát okozott a szülésénél Lintner Balázs a II. számú Klinikán. Csak figyelmeztetni szeretnélek Titeket, hogy vigyázzatok vele. Amikor a CTG gyenge magzati szívhangot "mutatott" akkor azt hitte a gép rossz és kicseréltette. Már a 3. gépet akarta hozni, amikor jött egy másik orvos, aki azonnal megcsászározta. Mindez a 37. héten történt és a kismama erõs vérzéssel és hányással ment be a kórházba. Késõbb a doki már nem emlékezett az esetre és lelkesen tagadta, hogy tévedett.
Nem riogatni akarok csak hátha segít nektek ez az információ.
Jó pocakosodást kívánok nektek és vigyázzatok magatokra!

Marcsi
Névtelen

Beu!
Én egy másik topikban azt olvastam, hogy ártani nem árt, mert az orvos sokszor csak a vajúdás vége felé jön be a képbe. Addig meg jó, ha esetleg valaki jobban odafigyel rád. Nekem még persze nincs, de lehet, hogy majd elgondolkodom rajta.

Amúgy van valakinek esetleg tapasztalata Szatmáry doktorral, Csepelen? Én eddig jókat hallottam róla, azért mentem hozzá, de hát több szem többet lát alapon nem árthat még egy pár vélemény.

Tünde

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok!

Mennyit írtatok! Hu-húúúúúú!!!

Franyo! Kép
Vigyázz magadra, gyors javulást kívánok!

Leszter!Kép
UH-örülök, hogy jó lett. Szülés elõtt nem csinálnak még egyet? Nekem még lesz egy jövõ héten.
Köszi a tippet idõpont ügyben!

Angela! Kép
Neked is köszi, lehet, hogy tényleg kivárja a baba. És semmi jele nincs, még jóslófájásokat nem érzek.

Timici! Kép
Szüléstörténetedet elolvasva minden elismerésem a tiéd! Örülök, hogy te is és Bence is jól vagytok!!! Gondolom legközelebb nem ott fogsz szülni!

Ma voltam sétálni, a nagyfiamért gyalog mentem az oviba. Az esés óta ez volt az elsõ hosszabb "túrám". Nagyon óvatosan lépkedtem!!! Mint egy 9. hónapos terhes! Kép

Finiselõk!
A jóslófájásokat minden nap érzitek? Nekem egyedül múlt csütörtökön volt, akkor két órán keresztül éreztem, azt hittem, hogy mindennapos lesz. De azóta nem jelentkeznek...

Kilók: most 13-nál tartok. Ja, és egy hét alatt lett 1,5-tel több... Nagyon nagy étvágyam van! Szerencsére ma reggel nekem már nem jutott kenyér! Kép Joghurttal elvoltam egy darabig.

Zsuzsi!
Már hiányoltam, hogy nem sütsz semmit!!! Kép Kép Kép Szerintem Te a konyhában fogod tölteni a szülés nagy részét! Kép DRUKK!!!

Puszi: Judó
37+5
judó

Sziasztok!

Csak gyors írok, holnap jelentkezem újra, mert most a munkahelyemen vagyok. Itt maradok Pesten, mert hétfõn lesz a következõ vizsgálat. engem ma megvizsgált a dokim, és annyit mondott, hogy szépen érik... És hogy kicsit vérezni fogok a vizsgálattól. Hát úgy is lett... Kicsit rémisztóõ volt.
Kinyomtatom amit írtatok, és csak otthon olvasom el.

Pusz mindenkinek:
myssnia
39
Névtelen

Valaki segítsen!
Folyik belõlem valami, tippem szerint magzatvíz, de csak idõszakosan, egész picit, ha állok. Lefeküdtem fél órára, és akkor semmi. Fölállok, pici vízszerû valami. Nem édeskés szagú. Nem fáj semmi, a pocim szokásosan keményedik.
Mi ez? Nem akarok még bemenni a kórházba, nehogy hazazavarjanak. Fõleg hogy délelõtt voltam CTG-n.

Miszike
39+5
miszike

Hú, Miszike, bár tudnék segíteni! Ez már az is lehet! Még legyél nyugondtan, aztán a többiek monmdanak biztos okosabbakat. Vagy a kórházba is betelefonálhatnál, ott segítenek. Drukk, drukk, drukk!

Beu
35+5
beu

Köszi a drukkot. Nem is ez a ciki, hanem most akartam lemenni a boltba, mert éhes vagyok Kép. De így nem merek elindulni. Kinyitok egy befõttet Kép.

A talis képek [url=http://kep.tar.hu/kismamatali3" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/kismamatali3[/url] címen vannak.

A chaten azt javasolják, hogy hívjam a dokit, kíváncsi vagyok, mit mond.

Miszike
Miszike

Miszike,
Csak nem be akarsz elozni??? Ha tenyleg vizszeru, es nem nyulos, vagy szines, akkor valoszinuleg magzatviz. Ha csak csordogal, es tiszta, semmi baj, meg raersz a korhazba bemenni. Ha viszont hirtelen nagy mennyisegben kidolne beloled egy adag, akkor azonnal indulni kell, es lehetoleg a kocsi hatso ulesen es oldalt fekve! Azert hivd fel a dokidat a biztonsag kedveert!
Azert nem illik ilyen pofatlanul eloretolakodni!!! Kép

Delelott setalni voltunk, szokdecseltem, futottam Gyuri utan. Sutottem egy csokitortat. Ennyi. Es varok.
Most szepen lezuhanyzom, es elmegyunk a thai etterembe, utoljara dumcsizok egyet a csajokkal, aztan vegso haditervem szerint holnap reggel szulunk! Most mar aztan!!!

Zsuzsi
40+x
zsuzsi74

TimiciKép
Hatalmas gratula BencéhezKép Nem semmi, amin keresztül mentél, de ugye megérte?

MiszikeKép
Szerintem mindenképpen hívd fel a dokidat, de szerintem úgy is be fog rendelni. Egyébként nekem is hasonló módon szivárgott a magzatvíz. Nem is repedt meg a magzatburok, úgyhogy repeszteni kellett. Amúgy is: inkább menjél feleslegesen 2x, mintsem hogy valami baj legyen.

Mindenkinek jó pocakosodást, a finiseseknek pedig gyors és könnyû szülést kívánok (van ilyen, én már csak tudomKép)

Üdv
Tüni és Gergõ (5 hetes)
tüni

Miszike!

Tényleg hívd fel a dokidat! Nálam is így kezdõdött!...Azóta már 3 hónapja és 1 napja boldogítKép
Drukkolok!
Kép

Betti és Ádám

Kép

Betti
fodbetti

Nagyon köszi mindenkinek a bíztatást és a drukkot! Kép

Azt mondták a kórházban, hogy menjek be, megnéznek. Ha vaklárma volt, este még jelentkezem.

Pusz
Miszike
Miszike

Miszike, drukk-drukk!!!!!!!!!!

Franyo
37
franyo

Huh vegig olvastam! Kép

Miszike
Folyik meg?? Reggel en is ereztem ilyet. De nekem elmult. Nalam is szintelen, szagtalan volt es nem tudtam visszatartani. De lefekveskor elmult es azota nem volt....Veled mi ujsag???

Mez
Hat remelem,hogy semmi rosszat nem okoz, mert en imadom es cukor helyett egesz babasodas alatt ezt ettem!

Timici
En is konnyeztem rendesen...Nagyon eros vagy!!!!!!!!!!! Kép

Judo
Nekem szerda este volt 40 percig, azota nem jellemzo (joslo fajasra gondolok Kép Szoval szerintem nem szuksegszeru,hogy minden nap erezd.

Kangi
Hajra! Kép Jo lepcsozgetest. De csak mertekkel!

Ma olyan jo volt, nem csorgott 5 percenkent a telcsi,hogy mi ujsag. Teljesen felszabadultam, es napkozben vegre nem csak azon jart az eszem,hogy "miert nem szulunk meg?" Kép Szoval ma szupi nap volt!

Norka
37+6
norkini

Beu Kép
a befordulás elösegitésére lépcsözöm.

Norka Kép
neked is folyik a vized? De izgiiii ...

Miszike Kép
irjátok meg, mi van!

Most én is megyek palacsintát sütni, annyira megkivántam, fini túrós-mazsolásat!

Ma végre leadtam az utolsó munkámat odabent! Hurrá!
Még egy táblázat van, de az már csak egy órás munka Kép Rettentöen örvendezek!

Zsuzsi Kép
hát most már nagy drukkdrukkkkkk! KépKépKép

Ja, jóslófájások. Egy hete érezgettem valami görcsöket, enyhén. Azóta semmi fájdalom, viszont tegnap meg ma is keményedem kicsit. Szerintem ez is fájás, csak még nem fáj, szóval izé, értitek Kép

Pussz
Kangi
38+0
kangi

Gumicukor!

Teljesen egyet értek a babaagytágításról alkotott véleményeddel. Lévén pejdagógosz elég vaskos véleményem van a dologról. Persze mindenki maga dönti el hogyan neveli a csemetéjét. Azért kiváncsi lettem volna arra is, hogy mi a célja az anyukának, de errõl sajna nem volt szó.
Elrettentésnek szántam, remélem ezzel senkit nem sértek meg.

Nahát! Most olvasok visszafele. Mik történnek itt! DRUKK DRUKK DRUKK finisesek!!!

19+1! :o) Ma már a Kispapi is érezte a rúgást a kezével!

Maci_2Kép

Írtam Neked a "Terhesség és cukorbetegség" topicba.

Tüni
tüni

Sziasztok!

Timici,
hat ez kemeny lehetett... fantasztikus no vagy!!! Csodalatosan viselkedtel, legyen sok oromotok egymasban kicsi Bencussal :-)))
Megkerdezhetem, hogy hogy vagtak a csaszar soran: hosszaban, vagy bikinivagassal?

Miszike,
megy a DRUKK!!! Nagyon varjuk a hireket!

Majd este irok hosszabbat, addig puszi mindenkinek!

Kaska
20+5
kaska

Kösz, Tünde. Az a baj, hogy az ember hall az orvosokról, de a szülésznõkrõl általában nem. Én nem ismerek senkit a kórházban, ahol szülni fogok. Pedig én is azt hiszem, hogy jó lenne.

Kangi, a lépcsõzés is jó a megfordulásra? Ezt nem tudtam. Azt hittem a szülés megindítására használják. Hányadikra és hányszor mentél fel ma?

Miszike! Köszi a képek lelõhelyét, megnéztem, tök jó volt. Te nehogy éhen hallj, míg várod mi történik. Infózz - ha még tudsz - mi volt a kórházban.

Beu
35+5
beu

Kangi
Szerintem nem az volt, mert abbamaradt! :0/
Tegnap este mi is palacsintaztunk....Kép
Joslo"fajas" - en rendszertelenul szinte folyamatosan kemenyedek, csak szerdan volt 10 percenkent. De nekem sem fajt. Olyat olvastam,hogy a fajas nev a regi hagyomanybol maradt fenn, mikor meg sok anyuka nem tudta,mi is var ra tul.kepp. (Norka a kisokos Kép )

Miszike
DRUKKKKK, mizujs?????

Norka
norkini

Helloka,
Lanyok, hogy ti milyen termekenyek vagytokKép Ma megint fehtagitas volt reggel, igy meg a szokasosnal is kesobb tudlak benneteket olvasni.

Zsuzsi, Miszike, Norka,Myssnia szal az osszes finisesnek DRUKK!!!!
Szerintem ha valamelyikotok beindul ujra babaeso varhatoKép

Zsuzsi erezd jol magad es kapcsolodj ki igy szules elott utoljara.

Csibe21,
Udv itt. En hasonlokat erzek kb annyi idos korom ota, mint te, dokim megvizsgalt zart a mehszaj, valszeg babo nyom valamit, tagulnak a szalagok, izuletek....

Timici,
minden elismeresem a tied! A masodik meg lehet sima is( en is erre keszulok most), es ahogy az elmenyek fakulnak, lehet, hogy batrabban vallalod majd .

Mano2,
Nyugi, bizti le fogod adni es azert igy a vege fele sok a viz is, masok is irtak olyan karcsunak fog tunni a bokad szules utan 1-2 nappal, amikorra kipisiled.

Mariann,
Remelem azert meguszod az inzulint

Tina,
Csucs szupi erzes ugyeKép

Beu,
Ugy legyenKép, parunknal mar bejott, ha itt panaszkodtunk a nem alvasra, utanna tok jol aludtunk.

Leszter,
Jo utata es vigyazzataok magatokra. Aluminium es magnesium hidroxid van a lotyobe amit szedek, ez nem szivodik fel, de lekoti a savat.

Manocska,
Milyen jo dolga van a parodnakKép

Franyo,
Brrr..ilyen alomKép

Kangi,
Mindent bele, es babus is vegre hallagthatna a mamajaraKép

Urszila,
Meg elkepzelni is eleg, nem irigyellek erte. Javulgat azota a pocid?

Pont 2 napja mondtam nalunk tavasz van, hat megerkezett ujra a tel, olyan szep havas minden, csak dolgozni ne kellett volna bejonni gyalog. Remelem ra tudom venni a gyereket es kispapit egy jo kis szankozasra a het vegenKép

Na jo kis regeny lett

Angi
23
angela2

Sziasztok!

Már megint egész nap dolgoztam, itthon az ember nem is gondolja, hogy mennyi munka van itthon, ami eddig mindig halaszgatva volt.

Missyna reggel nekem írt emilt, megvan a mobil száma, írok Neki esemest, hogy mi van?
Remélem minden rendben van Vele.

Ma este már meginz jól bevacsiztam, egy kis kalács, meg minden féle, hát az akaraterõ, megint sehol nem volt.

Mennyire kell felöltöztetni a babót mikor hozom haza ez március elején lesz aktuális.
Egy kis pluss rugira, alá hosszuújjú body, és egy kis kardigán.kiscipõ, sapka, kesztyû.
Valahogy kevésnek tünik.

Andy: Mi újság van Szegeden én is szegedi vagyok, 14 évig ott éltem.Szeretm azt a várost.

Kangi: Te Kõbányai vagy?

Minden jót mindenkinek
Sziasztok
Manó2
36+6
manó2

Manó2! Engem is foglalkoztat az a kérdés, hogy miben hozom haza a babát március elején. Túlöltöztetni se jó. Persze az idõjárástól is függ. Lehet, hogy meleg tavaszi napok lesznek. Engem fõleg az izgat, hogy kívülre mit adok rá (overáll, bundazsák, pléd?)

Beu
35+6
beu

Ti aztán tudtok írni!
Nagyon aranyosak vagytok, hogy így aggódtok értem és szurkoltok, hogy jó legyen a cukrom. Olyan jól esik. Mindenkinek köszönöm.

Franyó,
Megkaptam a leveled, köszi.
Gyors kigyógyulást a náthából.

Angi,
Én is remélem, hogy a baba elveszi ami neki kell.

Manócska,
Átalakítás project indul. Egyszer majd csak vége lesz és talán fotó is...

Beu,
Mi is tervezzük, hogy veszünk majd egy gépet, csak meg akarjuk várni, hogy elfogadják (és hatályba lépjen) a tanárok számítógép vásárlás utáni 60000 Ft visszaigénylését. Kicsit kacifántos lett, de azért érted, ugye.
Sajnos az általad ajánlott turmix nemcsak vitamin, hanem szénhidrátbomba is.

Kaska,
Nem szeretnék haragban eljönni a munkahelyemrõl. Ki tudja mi lesz majd (és mikor) amikor vissza akarok menni?!

Mariann,
Az AFP 0,8 MOM volt, a B-hcg(?) 2,2 MOM ezért javasolták az amniocentézist, aminél szerencsére nem találtak eltérést. Maga az AFP vizsgálat itthon úgy tudom kötelezõ.
Hát erre a rosszabbodásra gondoltam én is. Bár azért még reménykedem! Én kedden megyek majd.
Mi volt a cukros dokinál? Remélem nem kell még inzulin.

Csucsuka,
Csak egy zsemlét ettem körözöttel. Ez nem olyan sok, szénhidrátban sem, mégis megugrott.
Ma viszont szuperjó az ebéd utáni érték. Rakott kelt csináltam és nagyon finom lett!

Miszike,
Drukk neked! Remélem azért hamarosan jelentkezel vagy a kispapád. Lehet, hogy már babáztok? Arra is kíváncsi vagyok, hogy milyen volt a doki.

Kangi,
Drukk, hogy az apósod és a párod is jobban legyen, és a baba sikeres fordulásához.

Manó2,
Milyen furcsa, én meg azon aggódom, hogy a diéta miatt kb. 3-4 hete nem híztam semmit.

Timici,
Nem irigyellek, egy hõs vagy, hogy mindezt kibírtad. Írnál még a cukorról? Kell-e még diétáznod? Nézték-e azóta a cukrodat? Bencét vizsgálták-e a terhességi cukorod miatt, ha igen milyen vizsgálatokkal?

Tina,
Gratulálok, jó érzés mikor mocorognak.

Csibe21,
Gratulálok a pocaklakóhoz és üdv itt. Nekem sem volt ilyen fájdalmam.

Zsuzsi, Norka, Myssnia,
Ti hogy vagytok?

Tüni,
Elõre is köszi, megyek megnézem.

Maci_2
30+3
maci_2

Sziasztok!

Latom, Miszike nem irt - ezek szerint ott fogtak? Izgalmas nagyon! Jaj, mar olyan jo lenne, ha "potyogni" kezdenenek a babak :-)))

Sajnos most megsem tudok hosszabbat irni, lealltam agyilag, szerintem hosszu volt a het. Na nem baj, holnap addig alszom, amig akarok. Olyan nagy a csend, kispapa elment csillagaszkodni. Szerintem en is elhuzok pihenni, aztan lehet, hogy bekukucskalok, ha hazajon kispapa, mert kivancsi is vagyok nagyon, hogy jonnek-e hirek.

Minden jot es szep almokat!

Kaska
kaska

Halihó kismamekok!

Hááát Miszike, nagyon hallgatszKépKépKép én drukkolok ezerrel, a finiselõknek, egyenlõ aránybanKépKépKép

Csiba, üdv körünkben, jó pocakosodást!Kép

Baba hazahozásakor mindenképp kell rá vmi takaró is, szerintem... De én is tanácstalan vagyok mégKép...

na megyek, mert lassan koppan a fejemKép
Pussz!
Zsófi
32+1
Csucsuka

Booocs Csibe
Csucsuka

Lányok, a tegnap meg ma nem az én napom volt. Kezdõdött ugye a reggel azzal, hogy a csomagtartó felõl másztam be a kocsimba, és azzal ért véget, hogy a házunk elõtt belementem az árokba. Persze nem láttam, hogy hol a határ, mert drága kispapi nem volt képes ellapátolni. A szomszédnak szerencsére volt vontatókötele, és egy kisportolt fiatalember éppen kiszédelgett a két házzal odébb levõ fitneszszalonból, úgyhogy folytathatta az edzést nálam. Drága csemetéim fenemód élvezték. A Pocakom most már egészen jól van. Erre szokták asszem azt mondani, hogy a harmadik gyermek köszöni, hogy élni hagyták és mindent kibír.
Igazatok van a sütéssel kapcsolatosan. A mézest megsütöm, az kis munka, már be is keverte a fiam - és kijelentette, hogy lehet hogy szakács lesz - de sósat veszek a boltban.

LeszterKép
Örvendek, hogy jó az UH! És hogy a fején áll a babád! Most már valszeg így is marad!

BeuKép
Azóta sem értem én sem, hogy hogy tudtam nyugisan alukálni csorgó magzatvízzel. Valószínûleg hóttfáradt voltam, és szuperül megnyugtatott az, hogy végre szülni fogok és végre hason alhatok majd! Az utolsó két hónapban nyomott valami gerincközeli vénát, így mindenhogy jobb volt, mint fekve!

TimiciKép
A hasad miatt ne aggódj, császár után nehezebben jön helyre. De helyrejön! Tornászni is ugye csak 6 hét után lehet rendesebben! Sõt, kb. 3 hónapig azért vigyázz, ne emelj túl sokat, és bizonyos sportok, pl. a tenisz is tiltva vannak! Bence rendes pasi, hogy hagy aludni szinte 4 órát éjszaka!

Csibe1Kép
Ne aggódj, nekem is kb. 20 héttõl fáj a szeméremcsontom meg a combom belsõ felén az inak, hol kevésbé, hol jobban. A másik kettõvel sokkal késõbb kezdõdött. Múlt héten látott a dokim, zárt méhszáj volt, csak a babó nyom valamit.

Urszila
29+4
urszila

Mano2
köbányai voltam soksoksokáig, Anyuék még most is azok, de én már elvándoroltam Zuglóba.

Maci_2
köszi! Párom már jól van, apósomat is jövö héten hazaengedik talán. TBC-tenyésztés hétföre lesz meg.

A Gumimacim ki akar mászni a köldökömön!!! Estéröl estére egyre erösebben bulizik! Tiszta apja ez a gyerek Kép

Angi Kép
meglátjuk, mit tesz a sok drukk és energia Kép

Beu Kép
a term.gyogyi javallotta tegnap, hogy lépcsözzek, amennyit birok. 17 lépcsöfököt megyek le és fel 24-szer, ez kb 12-13 perc (három lépcsöházi villanygyújtás Kép) Ezt eddig naponta 2x csináltam, és megpróbálom, hogy megy-e háromszor-négyszer is egy nap. Hétvégén itthon leszek úgyis.
Jó izomlázam van már!!! Kép

Miszike Kép
drukkdrukk!!!

Zsuzsi Kép
ld mint fent! Azaz hajrá!

Manocska Kép
palacsinta király lett, kispapa kérésére csináltam kakaós-szedreset is, és nagyon izlett neki! Kép

Most már én is elpatázom ágy iránt. Jó éjt!

Pussz
Kangi
38+0
kangi

Sziasztok!

Timici!
Sajnálom, hogy ilyen szövõdményesen született a babód! Ez is a klinikán történt?
Miért nem szúrtak spinált, ha már az EDA nem ment? Az sokkal könnyebben sikerül általában.

Azt mondják a tapasztalatok, hogy az elsõ egy hónapban alkalmazott cumisüveg össze-vissza tudja zavarni a babákat. Annyira más a technika, amit használniuk kell. Ami sok-sok türelem és a mesterséges cumik teljes kiiktatásával gyógyítható. Ennek a sok-sok türelemnek az idején lehet igazán sírós a baba gondolom.
Timici és Gombóc babájának az esetében is valószínûleg ez az igazi baj. Merthogy a kórházakban általában nem tudják, hogy akár egyetlen cumisüveges próbálkozás is bajt okozhat az erre érzékeny babáknál. Ugye kaptak a babák cumisüveget a kórházban? Bár Zsombornál az jó dolog, hogy egyáltalán élvezkedni hajlanó a cicin...

Ami a többszöri császárt illeti, mindenkinek fel a fejjel. Altattam én már 5.császárhoz is kismamát, mert a gerincközeli érzéstelenítésrõl még csak hallani sem akart. Szóval, ha vállaljátok a következõ, és további babákat, akkor az a Ti döntésetek és a doki csak javaslatot tehet.

Azért tulajdonképpen büszke vagyok magamra EDA ügyben. Furcsa, hogy sokaknak van rossz tapasztalata a szúrás hosszát illetõen. A legjobb idõt akkor futottam, amikor a felvilágosítás, kikérdezés és a próbadózis beadásának dokumentációja között 10 perc telt el.
Eddig csak egyetlen esetben nem sikerült EDA-t szúrnom egy nõgyógyászati betegnek, de nem kismamának, akkor viszont szúrtam neki spinált és mégsem kellett elaltatni. Õ viszont feküdt a mûtõasztalon és nem ült. (Ülve gyakoroltam be leginkább a technikát)

Bocsi a dicsekvésért!

Snoopy
26+6
snoopy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?