A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

SZiasztok!

Miszike! Nagyon-nagyon drukk! Kép

ZSuzsi! Neked is! Deazért még persze edd meg elõtte a thai vacsit! Kép

És mindenki másnak is jókedvet, boldogságot Kép - én ma szörnyen le vagyok pukkanva, egész nap bõgök, hol tudom, hogy min, hol nem, egyik sem jobb, remélem, kialszom, mert különben elbújdosok Kép

Márti
22+3
márti

Sziasztok!
Hát, újra itthon Kép. A magzatburok repedt meg egy icipicit, csak eléggé fent, és begyógyult. Volt egy-két vércsepp is, azt mondták, a tágulástól. Egyébként csak akkor tartanak benn fertõzésveszély miatt, ha lent reped a burok (méhszájnál). Azóta nem folyt semmi, de én legalább megnyugodtam, jó alaposan megvizsgáltak (2X CTG, pisi- és manuális vizsgálat, hõmérõ, stb.) És semmi bajunk, csak még nem jött el az idõ. Kép

Nagyon meghatott, hogy ennyire drukkoltok! És higgyétek el, hogy bent a szülõszobán igenis eszébe jut az embernek, hogy milyen sokan gondolnak rá! Kösziköszi! Kép

Maci2,
ügyeletes doki vizsgált, nem a kedvenc pillekezûnk Kép.

Márti,
nagyon sajnálom, hogy ilyen szomorú vagy! Küldök sok vidámságot! Kép Kép Kép

Beu,
kedves vagy, hogy aggódsz, nem haltam éhen, bementünk a Mekibe és ettem finom salit és fagyikát... Kép Lényeg a diéta.

Zsuzsi,
látod, milyen rendes vagyok, várok a soromra, nem elõzök Kép. Remélem jól érezted magad az étteremben!

Norkini,
én direkt szagolgattam, hogy mi az, valami jellegzetes szaga volt, de nem tudom, mire emlékeztet. Mindenesetre nem édeskés, de nem is a szokásos szmötyiszag (bocs) Kép. És teljesen színtelen, nekem 5 zsepit is átáztatott, de aztán elmúlt... Te nem kérdezted a dokitól, hogy mi lehet ez?

Timici,
megrázó volt olvasni a történetedet, nagyon bátor vagy!!! Mégegyszer sok boldogságot!

Mindenkinek nagyon jó éjszakát és kevés pisitúrát ;)!
Pusz
Miszike
39+6
miszike

sziasztok

sajnos semmi jo hir nincs lakasugyben, pl. tegnap lesitteltek azt a not es az egyik csaladtagot, akik bemutattak a lakast, nem tudjuk milyen ugyben, a no ugyvedje mondta az ingatlanugynoknek.
Az ugyved sem tudott belenezni a papirokba, mert az a kft is aznap erkeztette a tulajdonjogot, amikor mi (kb. 20 szemellyel korabban) ezert csak kedden tudja megnezni mi lehet ez. egyebkent a ceg dec. 19.-en adta be a papirjait a cegbirosagra. Nekunk december 20.-ai az eloszerzodesunk, azt pedig nem erkeztetnek, modjuk mar dec. 21 ota itt lakunk a szerzodes szerint. Ha mi vagyunk az elsok akkor talan semmi gond nincs, csak perelni kell Kép, barcsak mar kedd lenne s kiderulne mi ez, azert furcsa, hogy vettek egy lakast, ha vettek es meg ide sem dugjak az orrukat)
Raadasul tegnap volt a hiradoban, h. a foldhivatalban nem tudjak eldonteni melyik adas.veteli szerzodes hamis es melyik nem.

Zsuzsi

jo lenne, ha mar csak a babara koncentralhatnank, csak hat a szulok penzet elvesziteni (akik nem is Magyarorszagon szedtek ossze a penzt, hanem sokkal nehezebb korulmenyek kozott)iszonyatos teher.

Leszter

hat igen, itt nem nagyon tudjak, azt a torvenyt h. beszamit a munkaidobe ha pl. terhesgondozasra mesz, Kép de a lakasugy miatt is sokat kellett elmaszkalni, bar a ferfiak szerint (kispapa es a rendszergazda)nem ugy bannak velem, ahogy illene. Ez mondjuk reszben az en hibam is, mert sosem tudtam pl. bemenni jopofizni a fonokhoz, ha o nem szolit en nem magamtol nem megyek oda, es nem is nagyon kommunikalom a problemaimat, mert ugye csak a szeprol es jorol illik beszelni.Meg senki sem gondolta (en sem) hogy csak 8 honapot fogok itt dolgozni.

Azert remelem hetvegen beindulnak a babak Kép
sziasztok
Zsurlo
Zsurlo

Zsurlo,
Elkepzelem, milyen iszonyatos teher, ha ennyi penzrol van szo, es mennyi lelkiismeretfurdalas a szulokkel szemben! Borzaszto rossz lehet, de egyszer tul lesztek rajta, es nagyon drukkolok, hogy ne legyen belole karotok a rengeteg idegeskedesen es mondjuk nemi kamatvesztesegen tul! Tenyleg annyira sajnalom, hogy ilyne balszerencsesen alakulnak a dolgok!

Megjottunk a vacsirol, tok jo volt! Persze mindenki a hasamat simogatta, es majd drukkol az elkovetkezendo napokban. Tobben tudni velik, hogy vasarnap szulok! Kép
Bekajaltam egy kis csipos csirkehusit, remelem lesz hatasa! En szombatot neztem ki magamnak. Eszrevettem, hogy egyre negativabban allok a dolgokhoz, minel tobb idom van mar csak a szulesre gondolni, annal jobban felek. A felelemrol viszont koztudott, hogy nem eppen kedvezoen befolyasolja a szules kimenetelet.

Mindenesetre jol ereztuk magunkat, Tomikam is jol elvolt a 14 no tarsasagaban! Kép Mondta is nekik, hogy jonne o szivesen maskor is! Kép

Miszike,
Orulok, hogy hazaengedtek, nem lett volna fair eloretolakodni a sorban! Kép Remelem hamarosan atadhatom vezeto helyezesemet! Mondjuk holnap?!

Asszem lezuhanyzom megegyszer, mert bagoszagom van, es azt nem szeretem!
Jo ejt,
Zsuzsi
40+3
zsuzsi74

Sziasztok Kismamák!

Egy babás topikból ugrottám át ide, mert Zsuzsi felõl érdeklõdõk, amint látom, még egyben van.
Hajrá Zsuzsi, ezen a héten biztos meg lesz a baba, 48 óra és kezedben tartod Mikit!!!!
Szorítunk neked, Gergõ üdvözöl és õ is drukkol nektek!!!
szerintem nagyon nyugodt baba lesz.

Többi kismamának is könnyû és gyors szülést kívánok, vigyázzatok magatokra !!!!
Üdv: Zsuzsi
zsu26

Zsurlo,
Nagyom sajnalom ami veletek tortent, ahogy Te es Zsuzsi is irta oriasi teher lehet most a vallatokon. Remeljuk kedden minden jora fordul es megnyugodhattok.

Zsuzsi,
Bizti fini volt a thai kaja, nekunk nem maradt egy kicsiKép
A szombat egy nyugis nap a szuleshez, delelottre vagy delutanra gondoltal? Drukk megy ezerrel.

Marti,
Miert vagy depis? Itt egy kis jokedvKépKépKépKépKép

Miszike,
Azert nagyon eselyes vagy te is egy hetvegi szulesre, kedvenc napod?

Remelem a brassoi elkeszult es lassan eltehetem magam holnapra. Mindenkinek jo hetveget!

Angi
23
angela2

Sziasztok!

Miszike! Kép
Jó, hogy bementél, legalább megnyugtattak! Nagyon izgalmasan alakulnak a dolgok nálad!

Zsuzsi! Kép
Olyan jó, hogy mindig kinézel magadnak egy következõ napot! Kép
Egyébként komolyra fordítva, nehéz már így a túlhordás, én is 6 nappal hordtam túl a fiamat. Már szinte semmi másra nem tud az ember leánya koncentrálni...

Köszönöm a hozzászólásokat jóslófájás ügyben. Ma éjjel pisitúrára ébredve éreztem egyet-kettõt, de hamar elmúltak.

Hatodik vagyok a táblázatban!

Kangi! Kép
Mi egy napra vagyunk kiírva, csak most néztem, de Te a napok szerint meg elõbbre vagy.

Mindegy, a lényeg az, hogy 4 napig még történhet valami, aztán dokihiány miatt semmi három napig, aztán megint jöhet a kisbaba! Kép Kép Próbálom ezt Neki is elmagyarázni! De biztosan szorongóbb leszek abban a három napban...

Hazahozatal: Mi vettünk egy egy évesnek való bundás overált, ami pont jó lesz a kicsire a következõ télen, de most is abban fogjuk hazahozni. Milyen pici lesz benne! Kép A lába részét majd visszahajtjuk! Kép

Puszi, és jó szombati ebédeket mindenkinek! Én madártejet készítek! (Amit elvileg nem lenne szabad enni a tojás miatt???).

Judó
37+6
judó

Judo,
Jo, hogylegalabb valaki egyutterez, en mar kezdek kiborulni!
Ma is felebredtem, es azota azon bosszankodom, hogy ez egyszeruen nem lehet igaz!!!
Megis mikor akar ez a gyerek megszuletni???!!!

"Hivatalosan" egyebkent mara lennek kiirva...tehat elvileg meg idoben vagyok. Az egy dolog, hogy a teherbeeses idopontja szerint mar kedd ota tulhordom!

Angi,
A thai kaja nagyon jo volt, meg a tarsasag is! Annyi kismama volt koztunk, hogy csak na! Babaeso lesz itt is hamarosan, a legtobben februar-marciusra varjuk, legalabb hatan (a 14 fobol, aki megjelent!)

Zsu26,
Koszi a drukkot, mar nagyon ram fer, mert kezdem elvesziteni a turelmem! Remelem a nyugodt baba joslatod bejon! Kép

Zsuzsi
40+4
zsuzsi74

Jo reggelt!

Miszike
Sokat gondoltam ratok ejszaka,hogy mi ujsag?! En csak 3 zsepit hasznaltam el...Kép Azert tovabbra is megy a drukk!!

Zsuzsi
CSak nyugi!Emlexel nem is olyan reg meg Sashanak irtuk,hogy Baba meg nem maradt Bent!!!! Kép

Judo
Szoritok, hogy a babocad is tudjon szamolni! Kép

Lanyok
Egesz este kemenyesett a pocim. Akarhanyszor megfordultam ejszaka ereztem,hogy kemeny. Gondoltam is ra,hogy merni kellene,hogy hany percenkent kemenyedik, de folyton elaludtam kozben! Kép Komoly szulesre valo keszulodes ,nem?...

Norka
38
norkini

Miszike Kép
örülök, hogy semmi baj, de azért jó lett volna már, ha reggelre babázhatsz! Sebaj, hamarosan eljön az ideje Kép

Zsuzsi Kép
most már kifejezetten marhára drukkolok nektek. Még egy kicsit tarts ki!

Márti Kép
ne legyél depi, vagy ha az is vagy, tudd meg, hogy hamarosan elmúlik! Tegnap egyébként én is eléggé ki voltam akadva, még bömbiztam is, és szerintem mára sem múlt el teljesen. Úgyhogy valami van a levegöben Kép Fel a fejjel! Ilyen szép nagy Árminnal meg egy Vilkával ne légy szomorú!!! KépKépKépKép

Judó Kép
igen, én is néztem a kiirást. Hát, én már nem tudom, mi az igaz, hamarabb jön-e vagy késöbb, de majd kiderül Kép

Megyek lépcsözni Kép

Pussz
Kangi
38+1
kangi

Miszike! Én is sokat goindoltam rátok, még az éjjeli felébredéseknél is, hogy vajon megvan-e a baba! Persze, amíg jó érzi magát, maradjon bent! Kép

Angi, Kangi! (Milen jól rímeltek! Kép) Igyekszem nem depizni, most nincs rossz kedvem, de tegnap, azt hiszem egyszerre tört ki rajtam a gyes-betegség és a kismama depi, ezek így együtt nagyon megviseltek! Jól összevesztem Andrással is, pedig vele nem könnyû. A kiváltóok azt hiszem, az volt, hogy felhívtak a volt csoporttársaim, hogy találkozzunk, és beszélgettünk, hogy ki hol, mit dolgozik - én meg hetek alatt sem tudok végezni egy könyvvel, még csak nem is szakirodalom, hanem szép, és teljesen betett, hogy én így elhülyülök, és nem jutok el sehová, és mi lesz velem, ha már nem leszek itthon, mehetek takarítani, ha egyáltalán felvesznek - szóval, nem ragozom tovább, mert megint bezuhanok a depibe!

Kangi! Kispapád már normális hõmérsékkletû? Kép

Zsuzsi, Myssnia, Norka! Nektek is drukkok tömkelege!

Megyünk sétálni, amíg ilyen szép az idõ!

Márti
22+4
márti

Márti Kép
szerencsére ezek a gondolatok olyan gyorsan mennek, ahogy jöttek! Természetes, hogy kizökkensz a pörgésböl - na de nem éri meg? Két szép, édes babáért? Ök aztán úgyis növögetnek, és megint lesz mellettük idöd (és energiád is) más, szakmai dolgokra.
Fú de okos vagyok ma reggel Kép Majd mikor nekem lesznek ilyen bánatos napjaim, emlékeztessetek, hogy miket irtam Kép
Kispapa láztalan, hála istennek. És a kedvünk is jobb!

Figyi, lányok, merjem elkezdeni a málnalevél teát? Eddig azt gondoltam, kabalából nem iszom, mert ugye faros a baba, és úgyse hagyják megszületni. És ha iszom, akkor dafke nme fordul majd be. De most meg már úúúúgy szeretnék úgy tenni, mint egy rendes finises kismama! Mit gondoltok?

Pussz
Kangi
38+1
kangi

Sziasztok!

Miszike: nagyon sokat gondoltam rád tegnap délután óta. Örülök, hogy jól vagytok! Kép Gyors és fájdalommentes szülést kívánok!

Zsuzsi74: rád is nagyon sokat gondolok Kép Neked is könnyû szülést kívánok Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok lanyok!

Miskolc (vagyis Felsozsolca) jelentkezik!Kép Megerkeztunk szerencsesen tegnap este, itt boorrrzaszto hideg van, most epp -8 fok. A csaladi kupaktanacs ugy dontott, hogy nekem folosleges a konyvelohoz menni, aminek nagyon orulok, mert egyaltalan nem volt hozza kedvem. Ugyhogy most itthon dekkolok, es van idom babanetezni.Kép
Mindjart visszaolvasok, es irok jo sokat!Kép
Puszi:

Leszter
31+2
leszter

Kangi
Szerintem kerdezd meg a term.gyogyaszt a tearol! Tenyleg eszes kerdes! Kép

Leszter
Jo,hogy minden ok!

Megyek punnyadni, ma egesz rendesen kemenyedek! Bar rendszeressegrol aligha beszelhetnek...Kép

Norka
38
norkini

Kangi,
Szerintem nyugodtan ihatod a teat. Nem is olyan rossz az ize egyebkent! A szulest meg valoszinuleg nem inditja be, ezt sajat peldammal tudom igazolni! Kép

Szuleszno szerint szexelnunk kene egy kicsit, valoszinuleg segitene beinditani a dolgokat! Szemermetlenul elmeselte, hogy neki is mindket gyereke ugy ment be, es ugy is jott ki! Ma jo vicces kedveben volt! Kép

Norka,
38?! Jol hangzik!
Toled es Misziketol is szeretnek elnezest kerni, amiert jogtalanul es sokaig bitorlom az elso helyet (amirol az hittem, hogy soha nem erem el, mert elobb szulok!)

Cory,
Koszi a drukkokat!

Zsuzsi
40+4
zsuzsi74

Timici,
itt szipogok a történeteden...Nagy-nagy gratula a fiatokhoz!!

Miszike, Zsuzsi,
könnyü és gyors szülést!! Drukk-drukk!

Ezt nem panaszkodásképpen írom, de én eddig csak egyetlen egyszer jártam éjjel "pisitúrán", valamikor a 3. hónapban. Akkor érdekesmód megörültem, hogy most már akkor én is járkálni fogok, mint sokan írjátok. Hát simán alszok 9-10-ig járkálás nélkül. Pedig lefekvés elött egy csomót szoktam inni.

Picurim ugrabugrál most is...Megyek is vízszintesbe, olvasgatni, megint egy rakat könyvvel jöttem vissza. Kép

Mariann,
kérhetek én is egy photot, sokat hallottam róla, de nekem nincs meg. Köszi elöre is, a profilomban találod az Emil címét. Kép

Pálma
28+1
pálma

Sziasztok!

Gomboc,
Nagyon orulok, hogy jobb mar a hangulatod!Kép Puszi a kis gombolyodo Zsombinak!Kép

Beu,
Tenyleg eleg durva itt az ido, rengeteg a ho, es ejszaka -15 fok volt. Ezert jottunk vonattal, es nem kocsival, a palyaudvarrol a hazig pedig szinte vegig fuoton lehet jonni. Szoval nem kell aggodni!Kép
Az Uzsokiban, ahol en szandekozom szulni, nem lehet szulesznot valasztani.
Szerintem az en babam is inkabb ferden van, a popsija jobbra fenn, a feje pedig lenn, kozeptol egy kicsit balra. De ezt csak gondolom, nem biztos. O is rengeteget mocorog, de bizakodo vagyok, hogy teljesen mar nem nagyon akar megfordulni, hanem majd kesobb megtalalja a helyes poziciot.
Tenyleg, lanyok, UH nelkul hogy tudja a doki megallapitani, hogy hogy fekszik a baba? Mert nekem elvileg ez volt az utolso UH, es a szulesig hatra levo 2 honapban meg barhogy fordulhat...

Csibe21,
Nekem is huzodik neha a szemeremcsontom, foleg olyan mozdulatoknal kellemetlen, amikor valahogy fel labon kell allni, pl. kocsibol ki- es beszallaskor, vagy ha allva veszem fel a nadragot. Vagy ha tobbet jarkalok a szokasosnal. Neha pedig a gattajekon a lagyreszek huzodnak. Nekem is mar felido elott elkezdodott ez, szerintem emiatt ne aggodj.
Most neztem a hireket, remelem, nem szunik meg a Weiss Manfred Korhaz juliusig...

Judo,
Azt mondta az orvosom, hogy ha nincs ra kulon indok, akkor nem lesz tobb UH. Bar tegnap a varoban tobb finises is volt, akik flowmetriara vartak. Majd kiderul.Kép
Es ez az, csak ovatosan lepkedj ebben a jeges idoben!Kép

Angi,
Koszi a savlekotos valaszt.Kép

Urszila,
Nem irigyellek az elmult 2 napert, remelem, most mar vege ennek a pechszerianak.Kép Es most pihenhetsz, amig a csalad siel!

Marti,
Orulok, hogy elmult mar a rosszkedved, de ha visszater, se aggodj, ez ilyenkor normalis! Es szerintem a siras is jot tesz, ha egyszer muszaj...Kép Bar gondolom, Te ezt mar sokkal jobban tudod, mint en, leven nem ez az elso terhesseged.Kép Amugy meg meg rengeteg idod van, ugyis Vilkaval is par evet otthon leszel, nem? Addig meg csak elfelejtened, amit most elolvasol!Kép (Na nem mintha en nem gondolnek am ilyenekre...)

Zsurlo,
Hat ez nem hangzik tul jol...Kép Nagyon drukkolok, hogy minel elobb tisztazodjon a dolog! A melohelyen meg mar nem tartanak soka a megprobaltatasok!Kép Ugye majd beszamolsz kedden a fejlemenyekrol?

Palma,
Mostanaban en sem pisiturazok, de Te igazan szerencses vagy, hogy eddig csak egyszer voltal!Kép
Tipuekrol nem tudsz valamit?

Es most a finises blokk (mar jo hosszu a listatokKép), akiknek automatikusan is megy a drukkkk:

Kangi,
Nem akar forgolodni az a babo? A mamajanak minden esetre olyan izmos labai lesznek, hogy ihaj!Kép Orulok, hogy jobban vannak a beteg csaladtagok!Kép
Mitol akadtal ki?
Szerintem igyad nyugodtan a malnalevel teat!Kép Igazi finises kismama vagy, nem?Kép

Myssnia,
Ha hetfore rendelt vissza a dokid, akkor ez azt jelenti, hogy gyanusan kozeledik a vege, nem?Kép Es most a munkahelyedre mesz majd be netezni? Varjuk a hireket!Kép

Miszike,
Ez mar nagyon izgi!!!Kép Drukk!!!
Most olvasom, hogy egyelore nem szulsz.Kép De igy is izgi, es drukk!Kép
En nemtom, hol, de azt olvastam, hogy a magzatviznek peneszre emlekezteto szaga van, nem ilyesmi volt? Viszont az allatok ellesenel en is edeskes szagra emlekszem.

Zsuzsi,
Remelem a sok fuszer meghozza a vart hatast!Kép Es gondolj masra (hehe, konnyu mondani)!
A kispapazast mar itt is tobben javasoltak, de ha csak a szulesznonek hiszel?!Kép Hajra!Kép

Norka,
Nekunk a szuleselokesziton azt mondta a pszichologus, hogy ne is nevezzuk meg magunkban sem fajasnak, hanem osszehuzodasnak. Mert ez nem olyan igazi fajdalom, mint pl. a fogfajas, es van eredmenye. Az igazsaghoz az is hozzatartozik, hogy a vegen kispapam megkerdezte tole, hogy szult-e mar, es a valasz nem volt...Kép
Neked is megy a DRUKKK!Kép

Na puszi mindenkinek:

Leszter
31+2
leszter

Sziasztok!

Manó2!
Ne aggódj a kilók miatt! Ha pont a terhesség elõtt fogytál le, akkor nem is pont onnan kell számolni a kilókat, mert állítólag a szervezet alapból visszaveszi azokat a kilókat, amiket elõtte fogytál. Na, ez nagyon értelmes lett, de biztos érted.
Andy sajnos nem tud olvasni most minket, mert a munkahelyérõl tudott, de most otthon van. Kép Én is szegedi vagyok. Kép

Franyó!
Gyógyulj meg! Kép

Mariann!
Én még nem láttam azt a képet! Elküldenéd nekem?

Timici!
Jó nehéz lehetett a szülésed! De hogy utána milyen gyorsan elkezdtél mászkálni, az nem semmi!
Az nem jelent ám semmit, hogy mennyi idõ alatt jött össze az elsõ baba! Tapasztalat! Kép

Kaska!
Úgy irigyellek ilyenkor, hogy addig alhattok, ameddig akartok. Kép Na, megbeszélem Lilivel, hogy holnap kicsit késõbb keljen fel. Kép Kép

Márti!
Tegnap én is egész nap bõgtem. Az a baj, hogy ma is. Kép

Beu!
Nekem is mindig egy nappal többet hoz ki a forgatós naptár. Szerintem azért, mert február ott 29 napos. De lehet, hogy nem azért.

Leszter!
De jó, hogy már a popsija van felfelé! Reméljük, így is marad!
Nekem most az uh-n pont keresztben volt, és tegnap nagyot nyújtózkodhatott, mert azt hittem, kijön két oldalt. És ezt csinálta vagy fél órán keresztül, aztán meg lement, és már kezdtem izgulni, hogy ki akar bújni, úgy feszegette a kijáratot. Kép

Ildianyu 20+4
ildianyu

Zsuzsi
Egye fene! Kép Meg birtokolhatod kicsit, de most mar lassan csalogassatok ki azt a babocat!!! Mar csak a lelked miatt is! Kép (Amugy nekem a dokim maskepp szamolja a heteket es ugy mar 38+4 vagyok, ez az UHs ido amit en irogatok!)

Kangi
Annyira jo!Tok elkepzellek lepcsozni. Illetve a szomszedokat kepzelem magam ele, ahogy remulten nezegetnek egy fel-le lepcsozo kismamat. Kép

Marti, Ildianyu
Lassan itt a tavasz, ne itassatok az egereket! Kép De komolyan, tudom hogy vannak napok, mikor az ember bog ha kell -ha nem. De hamar elmulnak!!! Kuldok egy kis jo kedvet!!! Kép Kép Kép Kép Kép

Lanyok
En tok szerelmes vagyok a Kispapimba!!!! Kép

Norka
38
norkini

Sziasztok!

Norka! Kép
Még szerencse, hogy az vagy! Kép Kép
Hogy tud-e számolni a baba Ha tõlem örökölte, akkor sajnos nem! Kép Ha az apjától, hasonlóan a tesójához, akkor már most tud számolni! Kép

Zsuzsi!
Ha kívánod, érdemes kipróbálni, és mindent bevetni a cél érdekében! Egyébként sem rossz dolog, hátha még segít is! Kép Kép Kép

Kangi!
Ártani biztos nem árt a tea, miért ne innád! Képzeld, ha az utolsó héten megfordul a baba, akkor meg itt mérgelõdnél, hogy miért nem ittad! Kép

Finom lett a madártej!

Megyek egy kicsit pihizni!

Puszi: Judó
37+6
judó

<TABLE>
[size=-1]From:[/size] [size=-1]36304751166 <sms-sender@westel.hu>[/size]
[size=-1]Date:[/size] [size=-1]Sat, 8 Feb 2003 16:52:13 +0100 (MET)[/size]
[size=-1]Subject:[/size] [size=-1]myssnia.[/size]</pre>
<HR WIDTH=75% SIZE=2>
Sziasztok! Nem megyek be a mh-re,majd holnap.A Radayban pedig nem volt szabad gep.Nalam valtozatlan.Zsuzsi,Norka,Miszike?
mailgateway

Köszi a hozzászólásaitokat tea ügyben! Kép Asszem ma megfözöm az elsö adagot.

Judó Kép
kérekkérek madártejet! KépKépKép

Zsuzsi Kép
nem attól félek, hogy meginditaná a szülést, hanem inkább olyan babonaféle, hogy ha arra készülök, hogy rendesen szülök, akkor úgyse sikerül ... Kép De valamiért úgy érzem, meg fog fordulni ez a baba, úgyhogy
1. megyek lépcsözni
2. fözök egy teát Kép

Norka Kép
ja, ja, eléggé furán néznek, de ez van Kép

Mondom én, hogy van valami a levegöben, gyanúsan sokat irtok érzelmekröl, könnyekröl ...

Leszter Kép
sajnos nemcsak apósom, de anyósom is elég rossz állapotban van, csak ö nem hajlandó kórházba menni, a két fia strázsál mellette (föleg a sógorom, mivel kispapa itthon fúr-farag, dolgozna, ha nem jönne közbe folyton valami, és még nekem is próbál megfelelni), és most már eléggé kiboritóvá kezd válni a helyzet... nagyon sajnálom öt is meg anyósomat is, de kezdek oda eljutni, hogy ha nem akarja, hogy segitsenek neki, akkor úgysem lehet rajta segiteni, kár is erölködni Kép Nem szép dolog, de most eléggé megvisel, hogy látom a férjemen, hogy nincs egy felhötlen perce. Meg hát ez óhatatlanul rajtam is lecsapódik, és rossz hangulatot okoz.

Szóval. Lépcsö, tea.

Pussz
Kangi
38+1
kangi

Sziasztok Lányok!

Nagy-nagy drukk a finiselõknek! Zsuzsi, Miszike, hajrá!!! Kép

Tettem fel képeket Bogikáról a profilomba. A képeken 1 hetes a kisasszony, szépen kikerekedett a pofija. Hízik, mint a liba, amikor tömik. Kép

Kispici és Boglárka, aki ma 3 hetes
kispici

Kispici Kép
Bogi nagyon édes! Gratulálok!!! Kép
... ha a babánk rám hasonlit majd, ö is ilyen édes barna lesz Kép

Pussz
Kangi
38+1
kangi

KispiciKép

Gratulálok a világszép kisbabádhoz!!!!!!!!!!

Ismét megnyugodtam, hogy 36 évesen is lehet gyönyörû, egészséges pici babát szülni.

Sok boldogságot és jó egészséget!

Krissi
( a "...megint megjött..."-bõl)
krissi

Snoopy

Az én Dnaim is kapott cumisüveget az elején elég sokszor, mert a lefejt tejet is úgy kapta, mégsem lett cumizavara, nagyon jól cicizett is! Most 7 hónapos múlt, még mindig szoptatom, de a cumisüveget már nem ismeri, mert mindent pohárból és kanállal adunk neki.

És Te javasolnál EDA-t egy már teljesen kitágult szülõ nõnek? Ahok én szültem is van erre lehetõség, de elõre kell szólni, mert egy csomó vizsgálat szükséges hozzá, amit a már elõrehaladott szülés esetében nem tudnak megcsinálni, tehát olyan nincs, hoogy majd menet közben meggondolom magam.

Én örülök, hogy ilyen gyorsan sikerült a szülésem, ,és mindenkinek hasonlót kívánok, mit az enyém! Az idõ számolása mondjuk eléggé relatív, mert attól függ, honnan számoljuk, onnan amikor még csak fájdogál és semmi komoly, hanem kibírható, vagy amikor már tényleg bika fájások vannak.

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok, lányok!

Ismét túl vagyok egy adag vásárláson. Csak azt nem tudom, hogy ha mindent megveszünk a babának (vagy minden pénzünket elköltjük), mivel fogom tölteni az idõmet.

Ha valakit érdekel: a Megatoysban lévõ Kenguru Gold üzletben átlag 30 %-os akció van egy csomó rucira.

A panaszkodás nemalvásra nekem nem jött be, ma is többször felkeltem, de legalább két pisilés között vissza tudtam aludni.

Kispici! Ez a baba gyönyörû!!! Gratulálok!

Norka! De édes volt ez! Kitört belõled az érzelem? Helyes! Kispapi felé is így áramlik?

Lányok! Márti, Ildianyu, Kangi! Félre a depivel! Oké, hogy ez ilyenkor természetes, de süt a nap, közeleg a perc, hogy lesz egy bébitek, és egyébként is...! Fel a fejjel! Bár tudnék ide tenni Myssnia-féle clipartokat! Azok olyan vidámak!

Kangi! Végre egy igazi zuglói! Merre laksz? Szerintem is simán megfordulhat még, csak higgy benne!

Maci2! Ez nem kellett volna mondani a turmixról. Eddig olyan boldogan ittam!

Urszila! Szerintem egy idõre pihentesd az autót! Nehogy valami bajod legyen!

Leszter! Szóval nem is miskolci? Felsõzsolca, Alsózsolca, Bõcs Berzék - na itt éltem 10 éves koromig, utána költöztünk be Miskolcra.
Én már megkérdeztem a dokimtól egyszer, hogy honnan tudja - de abban a pillanatba, ahogy végigsímítja a pocimat - hogy hogy fekszik a baba. Csak mosolygott, és közölte, hogy 30 éve csinálja. Egyébként a 38. héten nem csinálnak még egy UH-t? A pszichológusos történet nagyon tetszett! Kép Így könnyû beszélni a fájásokról!! Remélem tudod, hogy a macskaherélésrõl írtakat én sem gondoltam komolyan. Megcsináltad már?

Zsurló! Én mindig rettegtem, hogy valami hasonló történik velem. Remélem, rendbe jönnek a dolgok! Próbálj meg bízni ebben - tudom, hogy nem könnyû - hátha akkor megnyugszol. A babának sem jó, ha nagyon stresszes vagy.

Zsuzsi! Téged hagytalak utoljára. Már nem tudok mit írni! Talán holnap! Drukkolok! Tarts ki!

Míg a mai termést olvasgattam, csak a madártejet, a brassóit és a mézes sütit kívántam meg. Meg azt hiszem, még volt valami, csak elfelejtettem, hogy mi. De biztos, hogy megenném.

Beu
35+6
beu

Sziasztok!

Beu: Ma kaptam a pólusban a La Halle-ben
(50% árengedmény van a téli gyermek cuccokra) egy kis kezeslábas overált 3 hónapos korig jó eredetileg 8750 volt így a feléért megkaptuk. Még a páromnak is tetszik.

Ildianyu: Pont ma gondolkoztam mikor is tudok lemenni Szegedre a rokonokhoz, hát nem mostanában sz biztos, majd jönnek Õk. Mi Makkosházán laktunk..

Maci2: Mit is jelent a diéta? kaloória számítás, vagy szénhidrát megvonás? Írj egy kicsit bõvebben.

Azt találtam ki, hogy van jó meleg hálózsákja a babának, és ha jól gondolom elég lenne csak hosszúújú badyt ráadni, és betakarni a kis takaróval. Jól gondolom? Itt a panelban 20-21 fok van.

Snopy: Most tényleg mennyire kockázatos a EDA? Ki csinálja, a doki, vagy növérke?

Jók legyetek
Sziasztok
Manó2
36+7
manó2

SZiasztok!

A sárga gyógytabik (Kép) segítettek, köszi, ma már nem látom annyira sötéten a jövõt - bár, még mindig jobban teszem, azt hiszem, ha nem is nagyon gondolkodom rajta Kép

Leszter! Sajnos idõnként már nemcsak attól tartok, hogy úgyis elfelejtem, amit olvasok, hanem attól is, hogy a végére még olvasni is elfelejtek KépKép De addig, míg tudok, olvaslak titeket, mert az olllyan jó! Kép Hogy van a macsek? És persze a macsek remélt jó állapota mellett örülök annak, hogy fejreállt a babátok! Kép

Beu! Ha már nincs mit/mibõl vásárolni, jöhet a vasalás! Kép Az ám csak a jó móka! Kép Bár, a baba dolgait még vasalni is szerettem! (az elején - mert miután megszületett, már sokkal jobban szerettem õt magát nézegetni, mint a ruháit)

Kispici! Nagyon szép baba Bogi! Kép

Kangi! Akkor most mondom én (nagyfejû bagoly Kép), hogy félre bánat, félre bú! KépKépKép Hátha a babácskátok születése meggyógyítja Kispapád szüleit is??? Kép Fõztél teát?

Norka! Biztos a Kispapi is beléd! Kép Nem is tudom, enélkül hogy lehet babát várni - persze, tudom, hogy van olyan is, de mégiscsak szerelmesen jó igazán! KépKépKép

Ildianyu! Te is vidámodj meg minél hamarabb! KépKépKép Látod, a babó gyomra is rendben van szerencsére! Lilinek meg küldök egy kis csipetnyi "reggeli álmosságot" KépKépKép!

Pálma! De jó, hogy rólatok is hallani! Kép Ezejk szerint itthon jártatok, azért nem írtál?

Zsuzsi, Miszike, Myssnia, Norka KépKépKépKép - újat nem tudok már írni, de lassan többet gondolok rátok, mint az normális Kép Vagy ez kismamiknál normális???? Persze, DRUKK!

Márti
22+4
márti

Feltettem egy kepet a fiukrol...egyelore csak kettorol.
Vajon holnap mar harman lesznek?
Drukkoljatok, mert remes ez a varakozas!

Zsuzsi
40+4
zsuzsi74

Sziasztok!
Csak beugrottam megnézni elkezdõdött-e a babaesõ.
Délután voltunk babalátogatóban (6 hetes fiúcska). Nagyon édes. És kaptunk egy (Csöpi) porszívós orrszívót, mert már kettõt is kaptak.

Miszike,
Sokszor eszembe jutottál. Hát akkor még találkozhatunk a szerdai elõadáson, ha még egyben leszel.Kép

Kispici,
Szép babátok van!

Beu,
Azért egyáltalán nem olyan vészes a turmix, csak annak aki cukros és szigorú diétán van.

Manó2,
Terhességi cukor miatt kell diétáznom. Napi 160 g szénhidrátot ehetek. Megvan, hogy a tápláléknak milyen arányban kell(ene) tartalmazni pl. fehérjét, zsírt... Nos ennek az aránynak nem negyon kellene felborulni. Így végülis a kalóriabevitel is csökken.

Zsuzsi (és a többi finises),
Megy a drukk.

Maci_2
30+4
maci_2

Csak bekukkantottam, hogy mi van a finises kismamikkal. Zsuzsi, drukkolunk hat ezerrel, mindannyiotoknak!! Meg mindig aranyosak a lurkok.

Marti,
igen, megmutogattuk a pocimat/nkat otthon. Kiderult, legjobb gyerekkori baratnom ugyanakkorra van kiirva, mint en, 2 nap kulonbseggel.

Kispapim kidobott a geptol. Kép Bosszubol megeszem az osszes narancsot amit itthon talalok, egy kilot mar elpusztitottam...

Palma
28+1
Névtelen

Sziasztok Kismamik!

Beugrottam szolni hogy nem vesztem el, vegre lesz idöm irni mert megerkezett az anyukam segitsegnek. Valamiert nem muködik a regi nevemmel, igy valtoztattam rajta kicsit.
Visszaolvasni meg egyaltalan nem volt idöm, de most ejjel visszakukkantok.
A tablicskubol latom milyen sok babo szuletett...Mindenkinek gratulalok es sok boldogsagot kivanok! es tejcsit! Kép Nekem mar nincsen sajnos egy hete, tegnap meg is jött. De meg kapnak naponta egyszer mert van lefagyasztva.

Zsuzsi,
latom meg egyben.Kép szoritok nagyon hogy holnap kibujjon..
Ne felj, biztos minden rendben lesz! Hogy van ez az otthonszulesnel? Amikor megindul akkor telefonalsz a szulesznönek?
Kuldök neked par kepet batoritasulKép

A lanyok jol vannak, hihetetlen gyorsan nönek. Most 7 hetesek es ezalatt nöttek 8 centit es Sofia 4120g Anna 3970g. Öt hete vannak itthon, egyszerre jöhettek haza Sofia 2100g Anna 2040g volt akkor. Kethetente jött fel egy kilo.
Annyit esznek amennyit egy harom honaposnak illik, vagyis harom orankent 120ml-t. Kicsit feltem is emiatt, de a kontrollon azt mondtak hogy öruljunk neki, csak gyorsan behoztak azt amennyivel korabban jöttek. Sokszor ez egy evbe kerul. Mostmar le kellene allniuk de ez nem egyszeru.Kitagult a gyomruk es kell nekik a szokasos adag,viszont a fele vissza is jön. Nagyon jo lanyok, nem sirosak, sokat mosolyognak.
Es kepzeljetek el, beszelgetnek!Kép Kivehetöen kommunikalnak egymassal, sokszor hattal kell egymasnak fektetnem öket mert kulönben nincs alvas..Kép Van kulön kisagyuk, de most meg egyben vannak.
Majd leirom a szuletes-storyt is, bar a csaszar miatt a story inkabb az elözmeny. Meg itthon ment el a magzatviz, elötte semmi fajasom nem volt.
Tettem fel a profilomba egy kepet.De többet nem tudok feltölteni, nem tudjatok hogy lehet?

Most gyorsan ennyi, kicsit visszaolvasgatok mert nem vagyok kepben.
El ne felejtsem, nagyon szepen köszönjuk a gratulaciokat, Kriszta kinyomtatta nekem es behozta a korhazbaKép nagyon jol esett!

Tipu es a holnap 7 hetes
Anna es Sofia
tipum

Szepjoestet!

Beu
Igyexunk, igyexunk. Bar mar tobb mint 6 eve vagyunk 1utt, de egyre jobb! Tenyleg imadom...

Palma
Az en legjobb baratnom is 1 hettel kesobbre volt kiirva (mint en), de beelozott! Kép Azt mondja a dokim, hogy baratnok soxor mozognak 1 hullamhosszon ilyen teren! Van meg a narancsbol? Kép

Miszike
Mi ujsag veletek?

Kangi
Milyen volt a tea? Kitartas a csaladhoz...Kép

Lanyok
Kepzeljetek, voltunk ma InterSparba es miutan megjottunk egy csomo ideig 5 percenkent kemenyedtem, egesz komolyan kb. 40-50 percig. De mivel pont jottek a barataink, gondoltuk mindenkepp megvarjuk oket, max. utana megyunk a klinikara. Es szep lassan elmultak...(a kemenyedesek) , pedig mar tenyleg kezdtem komolynak gondolni a dolgot! Szoval valami csak keszul odabent?!

Na jo ejt, jo turazast mindenkinek! Kép
Norkini
38
norkini

Beu Kép
Róna-Egressy sarok közelében lakunk, és ti?

Zsuzsi Kép
szépek a fiaid. Csak most vettem észre, mennyire hasonlit rád Dani! Remélem, hamarosan Mikit is megnézhetjük Kép

Márti Kép
már a második adag teát fözöm. Ja! Elég, ha 5 percet áll, vagy 10-15 perc kell neki?
Kispapa szüleit nem hiszem, hogy meggyógyitaná Gumimaci. Sajnos Kép A nagyobb baj az, hogy ök sem hiszik, hogy meggyógyulnak, föleg anyósom ... na mindegy, nem busongok itt ma már többet.

Viszont prapparappapappapapppapaaaam! A nappalit ma összeraktuk, már csak a szönyeg hiányzik, de az tisztitóban van. Aztán a gyerexoba következik, mert az egyelöre romhalom, de még komód is kell.

Valahogy nehéz tudomásul vennem, hogy lassan itt az idö ...

Megyek teázni, meg aludni. Jó éjt! Miszike, Zsuzsi, drukkdrukk!!!

Kangi
38+1
kangi

Sziasztok!

Nem tudtam jönni,mert nem volt itthon a gép 2 napig.

Finiselõk!
Nagy nagy drukkkkk!!!!!!

Pálma!
Küldöm mindjárt az emilt !
Ja és ma tuti pisitúrád lesz!(sok narancs)Bocsi ,nem rosszindulatból de nekem mindig az van ha este mandarint eszekKép((

Ildianyú!
Neked is küldöm a képet!

Norkini!
Én is nagyon szerelmes vagyok a kis férjembe!!!!KépKépKépKép

Zsurló!
HAJRÁ KEDD!!!!Minden rendben lesz!

Márti!
Valami tuti van vagy volt a levegõben de péntek este,éjjel én is szinte végig bõgtem ,és nagyon sötétnek láttam a világot.De reggelre kivilágosodott,csak másnap rettentõ fáradt voltam és kemény volt a pocakom.
Ma sem volt valami hú de jó a kedvem...Nem tudom mi lehet,de utálok rosszkedvûnek lenni.!

Voltam pénteken cukros dr.-nél,és szerencsére még NEM KELL INSULIN!!!!
De nagyon nehéz tartanom a diétát,fõleg hogy itt olyan jó csokik vannak meg pralinék......
Azt mondta,hogy valószinûleg idõre fogok szûlni,nem kell elõbb indítani,nem lesz nagy a baba,csak keményen tartsam a diétát.Kicsit többet szedtem fel az utóbbi hónapban de nem vészes,és még csak most tartok ott mint ahogy a terhesség elején.(mert hogy 5kg-t fogytam az elején a diéta miatt)
Még az is lehet ,hogy szülés közben sem kell majd insulin,ha nem megy magasabbra a cukrom mint:10.mmol Marcinak meg állítólag még 2,2ig is lemehet a cukra akkor sincs gond.(annál már mások hypozni szoktak)
A babát figyelni fogják pár napig és valszeg neki sem lesz szüksége semmi extrára. A szokásos bent léti idõt ki kell majd töltenem ,5-6 nap,mert megfigyelés alatt leszünk mindketten Marcival.
Állitólag az elején nagyon bömbölõs lesz,mert bent"(pocakban) több cukorhoz jut mint majd kint és állandó éhség érzete lesz szegénykémnek. Hát még jó hogy tudom mire számithatunk. Szegény Marcikám,tiszta lelkiismeret furdalásom van,hogy igy kezdi az életét miattamKép(((((
Remélem minden ok lesz.
Kb. ennyit mondott a dr.nõ,és nagyon nyugtatgatott hogy nem állunk rosszul!

Maci 2!
Remélem Neked is jókat fognak mondani a jövõhéten!
(Te kihez jársz a cukkeroddal?)

Mariann
24
Névtelen

Tipuuu! KépKépKép
Édesek a lányaid!!! És nagyon örülök, hogy nem lett baj belöle, hogy kicsit korábban jöttek! Jó egészséget!

Norka Kép
látom én, hogy be fogol elözni ... Kép Drukkdrukk Kép

Pussz
Kangi
38+1
kangi

Sziasztok,
csak "fel szemmel" tudom olvasni a topic-ot. Kép

HA valakinek magzatviz szivargasra emlekezteto tunetei vannak, azt ne vegyetek felvallrol, mert 6-8 ora elteltevel mar fertozesveszely all fenn! (Olyan, vizszseru valami, neha rozsaszines a szine.) Hivjatok fel a szuleszetet, inkabb menjetek be egy vaklarmaval, mintsem, hogy valami fertozes legyen a vegen. Nekem is hasonlo volt, ezert a szules elejen rogton antibiotikum infuzioval inditottam...

Drukk a finiseloknek!
Gombóc
Gombóc

Sziasztok!

Zsuzsi, úgy jöttem ma, hogy már biztos arról olvasok, hogy meg van a baba. Házasságitokhoz gratula! (nekünk egy nappal elõtte volt az egy évvel kevesebbedik)

Leszter: még mindig toxo: állitólag (dokitól olvastam itt a babaneten) csak akkor támogatja a tb, ha azt irja rá, hogy a vizsgálandó személy terhes plusz lázas (magyarán fenn áll a veszély, hogy éppen most esik át friss fertõzésen). Egyéb esetekben nem. Ez utóbbi szomorú. Ez magyarázza, miért nem nézik automatice, és miért kell könyörögni érte helyenként.
Korom: nálam az Urszilához képesti plusz egy hét abból jön ki, hogy a legelsõ uh óta mindig egy héttel (legalább) nagyobb volt a baba (a fogantatás is kb a ciklus 7-8. napján valószinû), ezért a dokim eleve 13-át tekinti (20 helyett) a terminusnak. A dühitõ ebben csak az, hogy nem is lesz esélyem a túlhordásra, ami nem is lenne feltétlen túlhordás, mert legutóbbi szerint kb 14-ig hajlandó várni, az elõzetes csaszi miatt tovább nem.

Urszila: ezek a dokik összedumálnak. Te 21-én mész, én 20-án....Kép. Egyébként most megvannak elõre a dátumaim, mindig csütörtökönként fogok menni, a 27 még kimarad, de utána már minden héten. A 38. heti uh meg márc 27-én lesz.
Azt mondta a doki, hogy igy harmadik terhességben már ki van annyira tágulva a méh, hogy a baba egész a végéig forgolódhat. Direkt rákérdeztem, mert az elõtte levõ napokban szinte naponta éreztem, hogy máshogy rugdos, szinte minden nap megfordult. A doki szerint eme 38. heti uh-ig nem kell ezen aggódni, még ha akkor nem jól fekszik, akkor is van esélye megfordulni, mondjuk ha addigra fejvégû, akkor remélhetõleg már marad. Mondjuk most kb. egy hete szerintem maradt fejvégû nekem, mert jobboldalt a bordáimat böki szokás szerint plusz ilyenkor érzem a biciklis-izomláz szerû érzést odalent a csontoknál (ami az elõzõ két terhességben nem volt...) Kocsit szerintem is hanyagold egy kicsit Kép.

Judó: elõzõ irgum-burgumom továbbra is él, tessék jelentkezni a túl az...-ban is! Rémes, majd 3 év babanetes ismeretségünk mellett lesz akkora pechem, hogy nem látlak pocisan! Pedig megnéznélek!

Finiseseknek nagy drukk, kezd izgi lenni a topik! Nyákdugó meg szivárgó magzatviz tényleg nem feltétlen jelent szülést, mondjuk egyede válogatja, nekem anno mindkettõ aznapi szülést jelentett, még akkor is, ha az éppen illetékes doki (Silhavy) nem akarta elhinni (95-ben, az ikreknél). Próbáljatok nagyokat aludni, szükség lesz az erõtökre a szülésre meg az azt követõ elsõ napokra, hetekre!

Lepény érettségi számok: nekem mindegyik terhességnél 0-ról indult, aztán 18-25 hetekre volt 1 (ennél a babánál a 18. heti még mindig 0), 30. hét körülre II. (most nem irták rá...) Öregedõ lepény jelezheti a közeledõ szülést, akkor nem jó, ha túl korán öregszik. Beszéltem egy lánnyal, aki elsõ babájával 24 hetes kortól bent feküdt, mert már addigra tökre elöregedett (meszesedett) a lepény. Ilyesmit egyébként okozhat pl. a cigi, õ mondjuk nem dohányzott. (és végül idõre szült, normális babát)

Professzormama: nyilt is rá már egyszer egy topik, akkor én még nem láttam a tvben róla, de már akkor sem tetszett.Szerintem ez egyszerúen egy betáplálás, egy csomó adatot berakunk a gyerek fejébe. Szerintem a peridusos rendszeren bármit megmutató kislánytól ha megkérdeznék, hogy jó-jó, de mi az a bizmut, hát nem tudná. Vagy az elején az arhimedesz törvény, szerintem a súly fogalmát sem tudja még. Szóval nem sok értelmét látom a dolognak. Maximum annyi lehet, hogy az agy ilyen trenirozásával esetleg a késõbbi megjegyzõ-képességet fokozni. Ha ez is van, akkor az talán használható valamire. De szerintem a lexikális tudás fejlesztése, ilyen egyáltalán nem életközeli dolgokkal pláne elég nagy marhaság. Leginkább arra való, hogy a mama büszkélkedjen, hogy bezzeg az én gyerekem ezt meg ezt tudta már ennyi idõsen. Gondolkodni ettõl nem tanul meg, pedig az lenne a fontos.

Snoopy: na, én reagálok a mosható pelusra! Sokszor eszembe jut, viszont nem visz rá a lélek. Józan eszem azt mondja, kiszámolható, lehet, hogy tényleg kimélõbb. (persze a mosószer, viz, energia árakat és környezetterheléseket is figyelembe kell venni). Viszont eszembe jutnak a csurom kakis gyermekeim, Bálint anno az elsõ 4 hónapban naponta 5-6 higan kakis pelust produkált, Ilcsi ritkán, de akkor minden úszott stb. Szóval elképzelem, hogy ezeket a töményen kakis cuccokat áztatgassam, rakosgassam ide-oda, berakjam a gépbe egyéb ruhákkal?, vagy várjam, mig összegyûlik egy mosásnyi? Szóval nem igazán tudom elképzelni, hogy gusztusosan tudnám kezelni a dolgot. Anno mindegyikkel a betétpelust használtuk, mint köztes megoldást, ami mégis kevesebb eldobandó volt, de mégse kellett a kakis cuccokkal bajlódni. (amikor már darabosabb a dolog, akkor tudom, van az a vékony akármi (novotex valami), amiben bentmarad a kaki és amivel együtt a wcbe dobható, ez már valamivel biztatóbb idõszak. De még ekkor is fennáll, hogy egyáltalán mennyire jön ki belõle, mennyire marad kakifoltos és ily módon gusztusos a pelus? eEmlékszem, kombidresszel is jártam úgy, hogy megfogta egy-egy produktum, tán még az aranysárgából is. Igaz, azt alacsony hõfokon mostam.)
Vicc: nem vállalsz edát külsõsként? Kép Annyira jól hangzik a statisztikád, én meg eléggé hajlok az edára, lévén még ha normál kezdhetem, akkor is nagyobb az esélyem a csaszis befejezésre, meg mindenképp van utána belsõ letapintás, viszont minimálisan szeretnék elszakitva lenni a babától.

Álmok: legutóbbi szüléses álmom a dokim felkeresése utáni éjjel volt. Mivel én most csaszi utáni normál szülésre készülök, nálam eléggé ez a téma agyilag. Tudom, hogy eltúlzom, de ez van. Szóval álmomban a doki se szó se beszéd elaltatott és kikapta a babát. Én meg felébredtemben nem hogy a baba után érdeklõdtem volna, hanem totál csalódott és felháborodott voltam, és az foglalkoztatott, hogy mégis milyen alapon döntött igy. tipikusan az az álom, amibõl a felébredés egy nagy megkönnyebbülés.

Sziasztok:
Ildi (31)

Ildi
pildi

Jelentem, semmi valtozas! Viszont egyre idegesebb vagyok, nem is a baba miatt, de anyam hisztizik.
Ejszaka a nyakamba ugrott amikor kijottem a WC-rol, es remegve bogott, hogy ugye, ha nem szulok meg vasarnap, megigerem, hogy bemegyek egy jo klinikara! Ettol ugy kiakadtam, hogy most mar en is remegek!
Szegeny Kispapa meg nem gyozi az iramot! Ejszaka egyebkent fajogatott a hasam, de egyfolytaban, ugy, mintha meg akarna jonni. Most meg ugy kb. negyedorankent kemenyedik, de ez meg eleg gyengus dolog, ettol nem fogok egyhamar megszulni!
Viszont azt mar latom, hogy kar volt "segitseget" hivni! Kép Kép Kép

Zsuzsi
40+5
zsuzsi74

Tipu,
Nagyon szepek az ikreid! Es nagyon nagyok! Hihetetlen hogy tudtak ekkorara megnoni ennyi ido alatt?!
Es milyen cukik lehetnek, amikor dumcsiznak!!!
Kép
Zsuzsi
40+5
zsuzsi74

Sziasztok!

Család elhúzott síelni. Rám maradt az óriási kupi rendberakása. Viszont az autótól tényleg el tudok tekinteni, a dolgozóm 5 percre van (kisvárosi elõnyök), bevásárolni is csak magamnak kell.

Tegnap amikor fel akartam csatlakozni az internetre jelszó hitelesítés közben egyszerûen kikapcsolt a gép. Utána kijelentette, hogy súlyos rendszerhiba érte, de naplóban semmi, viszont elfelejtett minden internetes beállítást. Járt már valaki így?

Tegnap tényleg lehetett valami a levegõben. Nagyon összevesztem kispapival, mármint elrohantam az ebédtõl és fél óráig zokogtam azon, hogy megjegyezte, hogy sótlan a hús. És már fel is állt a sóért. Visszagondolva egy kicsit túlreagáltam a dolgot! És persze szegény gyerekek nem értették, hogy miért bömbölök? Én igen, mert én vagyok a meg nem értett kismama, aki egész nap trappol, feláldozza magát másokért stb stb és akkor még azt sem veszik figyelembe, hogy most nekem kevesebb sót illik enni!KépKépDepi.

Kispici, TipuKép
Gyönyörû a lányok!

ZsuzsiKép
Anyukád annyira félt téged, mint te a saját gyerekeidet. Vsz. nem tetszik neki az otthonszülés gondolata, de tiszteli az akaratodat, csak most már õ is nagyon ideges! Szegény fejed! Én mindkétszer a 40. hét elején szültem, de már akkor is ketyegtem attól, hogy nem tudtam, mikor kezdõdik!

IldiKép
Sajnálom a 20 meg 21-et. Nekem márc. 14-re van utána az I. CTG-m, de most jöttem rá, hogy az péntek, és akkor nem jó, mert pénteken délben haza szoktam hozni a gyerekeket. Áttetetem a dokival 13 csütörtökre, jó? A babó fekvése most már nem izgat, eldölt, hogy csaszi lesz az elõzõ függõleges vágás miatt. Doki szerint így a jobb. Én meg nem tudom. De ha a heg szétválhat szülés közben, akkor valszeg szétválna nálam, mert eddig még mindig produkáltam valami sürgõsségi ügyet - fiamnál szülés után atóniás méhvérzést, szinte kikapták a méhemet, a lányomnál a lepényleválást. Kíváncsi vagyok, hogy most mi lesz?

Urszila
29+6
urszila

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek!

Pocsék egy éjszakám volt, ahányszor felébredtem annyiszor éreztem, hogy fáj a fejem, most is olyan tompán, bár már péntek délután óta, de azt hittem, hogy a hideg frontra, mert arra érzékeny vagyok, de vettem be aszpirint, de nem sokáig hatott...
Kezdek ingerült, és ideges lenni, hogy mi a baj.
A vérnyomásom az normális 117/75 és 125/78 között mozog, azt tudom itthon mérni, mi lehet a gond, nem tudom..
Nincs valakinek valami tippje..

Kedden megyek dokihoz, ctg, re és utána meg kell keresnem, gondolom majd említsem meg...

Segítsetek már...
Már a gyerkõc "Fülöp" mackóját szorongatom kétségbeesésemben..

Manó2
37
manó2

Sziasztok!

Zsurló!
Még szerencse, hogy csak most írsz ilyesmirõl,mert nekünk már szerencsére lezajlott az adásvétel. Én is féltem egy kicsit, de mi apósom egy régebbi cimborájától vettük a lakást és ez egy kis biztonságot jelentett számunkra. Remélem a ti problémátok is minél hamarabb megoldódik, hogy legyen végre egy kis nyugalmatok.

Kispici!
Bogi egy tündérke. Kép

Beu!
Én is tõsgyökeres zuglói voltam novemberig, akkor költöztünk a XVII. ker-be.

Tipu!
A te lányaid is angyalok. Kép

Zsuzsi, Norka, Miszike Myssina!
Megy a drukk ezerrel. Kép

Na megyek ebédet fõzni.
Puszi mindenkinek.

Magdi
21
gallainémagdi

Kaska!
Most olvastam csak a lapátolóst. Az én családom speciel megtiltotta a hólapátolást, csak én vagyok szófogadatlan, de csak azért, mert nagyon lassan csináltam, és ahogy egy kicsit fáradni kezdtem, már jöttem is be pihizni. Csak a kezzem fájdult meg egy kicsit.

Tegnap voltunk két fotókiállításon, és a képek elõtti totyorgás közben kétszer is le kellett ülnöm. Normális ez, hogy szinte még pocakom sincs és már ilyen könnyen elfáradok? Egyébként ma úgy ébredtem, mint akit összevertek vagy három bézbólütõvel.

Finiseseknek hajrá, lassan jön a babaesõ. :o)

Na megyek fõzni.

19+3

Kispicinek és Tipunak gratula a gyönyörû babákhoz!

Magdi, most látom csak, hogy te is Na mentél fõzni. :o)

Sziasztok, lányok!

Ma végre sokáig aludtam! Kép Kispapi elment dolgozni, most hívott, hogy szórakozik a kocsink, ugyanaz a baja, mint kb. két hete, amikor szerelõhöz is kellett vinni. Kép

Zsuzsi! Hidd el, ha végre kibújik Miki, és lemegy rólatok ez a nagy feszültség, nagyon jó lesz, hogy van segítséged. A mamádnak biztos nagyon idegen ez az otthon szülés, azért aggódik annyira. A fiúk nagyon szépek! KépTovábbra is: drukk, drukk, drukk!

Manó2! Kösz az overállos infót. Tulajdonképpen kaptunk egyet, csak nincs benne a méretcédula, így fogalmam sincs jó lesz-e rá, vagy eltûnik majd benne. Még nem igazán bírom felmérni. A fejfájásodra küldök gyógyító sugarakat, jobbat nem tudok. (Hátha kiderül, hogy valami rejtett gyógyító képesség van bennem. Feltétlenül írd meg, ha hatott! Kép )

Márti! Bár utálok vasalni, a baba dolgait tényleg nem lesz rossz. Ráadásul karácsonyra kaptam egy szuper vasalót, azt mostanában egész élveztettel használom.

Tipu! Gratulálok az ikrekhez! Gyönyörûek! Hogy kommunikálnak?

Kangi! Mi a Mogyoródi és a Rákospatak keresztezõdéshez lakunk közel!

Magdi! Kár, hogy elköltöztetek!

Mariann! Tök jó, hogy nem kell inzulin!

Urszila! Most már csak a csúszós utakkal kell vigyáznod! Gép-ügyben nem tudok neked semmi okosat mondani! Jó, hogy nem velem történt, mert pánikba estem volna! A munkahelyemen csak telefonálni kellett az informatikus stábnak, hogy gáz van, jöjjenek azonnal (néhány óra és négy-öt "azonnal-telefon" után jöttek is) itthon sokkal félelmetesebb, ha valami történik a géppel. Pláne, hogy vadonat új.

Napok óta nem csináltam semmi hasznosat. Megpróbálom rávenni magam, hogy legalább összepakoljak. Hoztam haza munkát a munkahelyemról, úgy 2-3 hete. Ma megpróbálok nekiülni. Közben azért majd követem, mi van veletek. Ja, de elõbb megnézem a Jack és Jillt. Nem kell kapkodni! Hamar munka sosem jó! (De bölcs vagyok!)

Nem tud valaki valami finomat pulykamellbõl? Nem bírok már mit kitalálni! Mi majdnem mindig pulyka-, csirkemellet eszünk, egyrészt mert az nem zsíros (ezt most jó kismamaként figyelembe veszem, amúgy a tarját és a csülköt imádom Kép ), másrészt kispapi teljesen magától csak azt szereti. Nekem nagyon száraz, ezért mindig valami szutyis módon próbálom csinálni, de ma teljesen tanácstalan vagyok.

Beu
36 !!! Kép
beu

Beu,

Mult heten kiprobaltam a tejszines-ananaszos pulykamellet, nagyon fini lett!
Ezen kivul, ha szereted az indiai jellegu dolgokat, a currys-joghurtos is bejon nalunk!

Urszila,
Nalunk akkor romlik el altalaban a gep, ha az informatikus ferjem hozzanyul...utana persze nem tudja helyrehozni. Igy van az, hogy Karacsony elott meg mukodott a webkamera, miutan elmentunk haza Gyurival o meg machinalt rajta valamit, azota lefagy, ha elinditom a kamerat! Kép

Nagyot setaltunk, szepen kisutott a napocska! Valamicsket enyhult az idegessegem, de azert meg jocskan maradt belole.
Megetetem gyorsan Gyurit, mert hisztizik, mint orult!

Zsuzsi
40+5
zsuzsi74

Beu!
Küldtem mailt!
Franyo
37
franyo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?