A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Thomasanne,
booooocs, elfelejtettem húgommal beszélni KépKépKépKép
Ráadásul ennek már két napja!!
Holnap esküszöm, megteszem!
Tök hülye vagyok, tisztára kiment a fejemből Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Barbi,
neked is köszi! Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Annamami!Kép
Melyikre gondolsz?
Van olyan, amit fel lehet tappancsozni a csempére, hálós tartó. A nagy színes halat még Nolcsi születése előtt vettem a brendonban, de azóta se láttam. A másik egy sima háló, abban voltak állatok, simba baby a márkája és karácsonyra kapta Nolcsi, de nem tőlünk.
Meg van egy, amit a kád szélére lehet feltenni, az egy doboz, ok baby a márkája és szintén a brendonban vettük.
Pusz:Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi,
Leon pólójáról jutott eszembe, és már itt keresem fél órája azt a céget, akiket a Szigeten láttam először, babaruhákat gyártanak, de ilyen agyament feliratokkal, mint:
Heavy Pedál (nyuszismotorral)
Apa azt mondta, nem!
stb.

Neten nem találok róluk infót, a Váci utcában van a boltjuk, azt megkérdeztem, de nem emlékszem, hány szám alatt Kép

Pusz

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Jóreggelt!

Benianyu,

Utólag is boldog szülinapot!

Megann:

Igazán nincs mit. Már kezdtem aggódni, sose térsz vissza hozzánk! Örülök hogy nem így lett. Kép

Sis:

Álmod nem semmi. Kép Álomanalízisben nem vagyok járatos, és analitikus kollegáim szerintem pár év heti háromszoros komoly legombolás után értékelnék úgy, hogy véleményt tudnak mondani róla. Kép De lehet csak rosszindulatú vagyok a konkurrens irányzattal szemben. Kép

Éjszakai alvás:

Pont most olvasgattam (a WC-ben) a Kicsik és Picik c. alapművet, amiben az áll, hogy 6 hónapos csecsemők között 6-ból 1 alussza át az éjszakát, és 6-ból 2 többször is felébred (akár 8-szor egy éjszaka). Gondolom ezzel azt akarják mondani, hogy a 6 hónapos gyerekek kb fele minimum egyszer ébred az éjszaka folyamán.

Annamami:

Köszönjük a jókivánságokat, de Zsuzsa sajnos még nincs teljesen rendben, még mindig "zörög" és köhög, bár most már nem taknyol annyira.

Tegnap beszéltem Cleoval, szegény Maja is elkezdett köhögni, és rá is azt mondták, krupp lehet belőle (mint nekünk). Kép Remélem minden rendben van velük.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok, épp csak bekukk szokás szerintKép

Benianyu, Boldog Szülinapot utólag!!!Kép

Megann, de jó, hogy minden rendben nálatok!

Nagyon nem tudom ki mit írt, úgyhogy nem is reagálok. Nálunk a helyzet változatlan, vagy rosszabb. Lili már nagyon keveset eszik, tejem sem nagyon van. Naponta kb. 400 ml-t eszik csak, és nem hajlandó mást enni. Próbáltam már nagyon sok mindent, másik tápszert, tejpépet, gyümölcsöt, főzeléket, semmi. Se kanállal, se pohárból, se cumisüvegből. Már nagyon ki vagyok, de majd csak lesz valahogy. Fogyni még nem fogy, de hízni se hízik. Bár ennyitől még szép hogy nem hízik szegény. Most próbálom még turbózni a tejemet, de már nem hiszem, hogy nagyot tudnék alakítani. Az egyetlen, amit megeszik az a banán, de abból is csak egy negyedet max. Lehet, hogy az egész napos nyűgösség is emiatt van, hogy soha nincs igazán tele a pocija. De ha nagyon éhes lenne, akkor csak megenne valamit nem?
Valami tanács?????

Hari

Kép
Kép
hari

Sis!

Köszi a tippet, ki fogom próbálni, mondjuk egy kis őszibarackot fogok a tápijába keverni, hátha......

Fehérje:
Léna már hetek óta eszik husikát, tejpépet sőt az egyik Mildi desszertben őszibarack-túró párosítás volt, ha jól emlékszem 4 hós kortól!!!!!!!!, egyet kipróbáltunk és semmi gond nem volt.
Se pöttyök, se hányás, se hasmenés, semmi...hiába Léna még a vasszöget is megeszi csak bébiételes üvegben legyenKépKépKépKép

Én is szoptatnék még, ha lenne miből, de egyre inkább azon a véleményen vagyok, hogy egy kicsit túl van ez misztifikálva.
Anyukám azt mondta, hogy mi(tesóm meg én) soha nem ettünk tápszert és szopni is csak 2,5 hós korunkig szoptunk, utána jött a feles-tej!!!, a husilevesből a zöldségek, a tejbegríz stb...
És hála az égnek kutya bajunk, én allergiás vagyok, de csak a parlagfűre, tesóm meg semmire..
Hát bízom benne, hogy Léna is így lesz....

De ez most természetesen nem azt jelenti hogy pacalpörköltöt és disznósajtot kap ebédre most LénaKépKépKépKépKép
Látom itt többen is adtok tízórait, lehet hogy én is átütemezem kicsit a foodtime-okatKép

And!

SíelésKépKép. UgrottKép Pénz is ugrottKép, és még sorolhatnám hogy milyen veszteségek értek minket az elmúlt időben, de anyukámnak igaza van:
AZ ÉLET ÉS AZ EGÉSZSÉG A LEGNAGYOBB ÉRTÉK!!!!

Benianyuci!
A JÓISTEN ÉLTESSEN SOKÁIGKépKépKépKépBOLDOG SZÜLI-NAPOCSKÁT!!!!Kép

Hari!
Hát nem semmi a csajod az tuti, jól móresre tanít az fix!
De ha jól visszaemlékszel, nálunk is volt ilyen időszak, amikor Léna nem nagyon evett, aztán meg nagyon elkezdett enni.
Szerinem előbb utóbb enni fog...
Almácska sem kell neki???

Róki!
Mégegyszer köszi, ti is hiányoztatok ám nekem, és most olyan jól esik hogy így fogadtatok és hogy írhatok nektekKépKépKépKépKép
Nagyon várom a következő babatalit, hátha végre én is eljutok odaKép
Sajnos én továbbra sem vagyok ideális személy a fogadásra, bár hely lenne bőven, de nem mindenki tud kizarándokolni a világvégére...

El kellene indulni a Corába venni egy jó adag körmöt, ugyanis követeli a család a körömpörköltötKépKépKépKépKépKépKép.
Be kell valljam, imádom én isKépKépKépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Benianyu!Kép

Nagyon boldog 35. szülinapot kívánunk!!!!

Mea és Lívike

Mea
mea

Átalvás téma!

Léna ma éjjel 1:15-től 2:15 ig mesélte hogy mit álmodott..
Ez volt:
bláblábláblábláblá----ááááááááááááááá-blábláblbálá

Egy órán keresztül mondta a magáét!Szerintetek???Mennyire vagyok friss????KépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Megann,
Az almát még nem próbáltuk, eddig amit próbáltam, az a krumpli volt, a banán, a répa, meg egy pár üveges kaja, de csak a banán tetszett neki, mondjuk abból sem sok. Ami a legjobban zavar, hogy nincs elég tejem, és a tápszert meg kiköpi. Teát sem lehet neki adni, mert azt is kiköpi. Továbbra sem nagyon tudom őt letenni, mert ahogy rájön, hogy nem ülök mellette, kiabál. Bár néha akkor is, ha ott vagyok. Aludni sem alszik el egyedül, csak ha ringatom. Napközben még alvás közben is ringatni kell, különben rögtön felébred. Egyedül a babakocsiban alszik, de ott is csak ha tolom. Éjszaka meg nagyon gyakran ébred és kb. 5-kor végleg felébred. Iszonyatosan hisztis gyerek és már nagyon nincs hozzá türelmem. A párom szerint meg persze én rontottam el, amiben lehet hogy igaza van, de utólag visszatekintve az egyetlen amit máshogy csinálnék az az etetés. Lehet hogy jobb lett volna, ha maradok a tápszernél anno. Na már megint megy a sírásKép

Hari

Kép
Kép
hari

Hari Kép

Lili evésKépKépKép
Hát ez elég szörnyen hangzik....sajnos semmi okost nem tudok tanácsolni,de veled érzek.
Majd a hozzátápis csajok bizti javasolnak neked vmiket.Kép
Egyébként jókedvű Lili napközben,játszogat,mennyit mozog(úgyértem fogor ilyesmi...)?

Rokica Kép
Sajnálom.Kép
Szegény Cleo és Maja is.Kép
De a barackléivós sztori nagyon jó,jót mosolyogtam.Kép
Nagyon vizuális típus vagyok.
Marci is hihetetlenül figyel mindent,amit eszünk vagy iszunk,pedig ő még csak 18 hetes - asszem.

Sis Kép
Nem a Vakondgyárosok csinálják a pólókat?
Nekik van egy üzletük a Magyar utcában asszem(Kálvin térnél).
Virágnak is volt olyan,hogy Igen,Anyu - Igen,Apu ....Kép...csak sajnos kinőtte!Kép

Barbi Kép
A halacskára meg a hálósra emlékeztem!Kép
Köszi.Kép
Akkor körülnézek a Brendonban.

Lányok!
Ti mennyit játszotok együtt a babáitokkal???
Úgy értem,amikor nem egyedül,sponán játszanak járókában,kiságyban,nagyágyon,földön...bárhol....hanem ti is ott vagytok???
Mert Marci borzasztóan igényli a társaságomat játék közben,sokszor nem elég neki ha "csak lát"pl.járókából - pedig nagyon keveset van benne,van,hogy napok telnek el úgy hogy bele sem teszem...sír és reklamál.Kép
Ha odaülök,fekszem,bármi mellé és játszom vele vagy bohóckodunk,minden OK.
Ez nem is volna baj,csak nem szeretném,ha nem tudna egyedül is játszani.
Úgy értem,ha leszokna róla......
Kép
Segítség.

Ja és kedden kapunk 4 hós oltást.Kép
És én is nagyon depi vagyok ettől a sz@r időtől.Kép

!!!!!!!T-A-V-A-S-Z-T A-K-A-R-O-K!!!!!!!!!!!!

Ayse Kép
Hol bujkálsz????KépKépKép
annamami

Sziasztok lányok!

Először is a nem alvó babák anyukáinak elküldöm, amit Dudának is írtam és Náluk is bejön. Megmondom őszintén, hogy nem mertem itt nyilvánosan megírni, mert tartottam tőle, hogy vitát kavarok vele. Azt is hozzáteszem, hogy én inkább a konzervatív, rendszer szerinti vonalat követem az etetésben és az altatásban, nem a mostani igény szerintit.
Szóval mi így csináltuk mindkét fiúval a védőnőnk és az orvosunk tanácsára 2 hónapos kortól:
"Az első változtatás az volt, hogy az esti fürdést az utolsó nagy evés előttre kb. 10-re tettük át az elején. 10- 1/2 11 körül felébresztettük Lacit, megfürdettük, amitől kicsit felébredt. Utána jól belakott. Mondjuk abból a szempontból én könnyebb helyzetben voltam, hogy Laci cumisüvegből evett is mindig tudtam, hogy mennyit.
Éjszaka amikor felébredt, akkor ha magam mellé vettem is, akkor is csak a cumit tettem vissza a szájába, vagy max. teát adtam neki. Első két éjszaka fel-felébredt, aztán már nem.
Amikor így végigaludta az éjszakát reggel 8-1/2 9-ig, akkor elkezdtük szép fokozatosan hamarabb fürdetni. Most már kb. 2 hónapja úgy megy, hogy este 6 után már nem engedem visszaaludni, 1/2 8-kor egy nagy pancsi, utána kaja kint köztünk. Aztán mindenki megpuszilgatja őt, elköszönünk apától és Bazsitól is és irány a szobája. Cumi a szájába és néha úgy elalszik, hogy kiszaladok teát csinálni neki, és mira visszaérek addigra már alszik is. De olyan is van, hogy 10-15 percet ülök mellette és teáztatom, meg rakosgatom vissza a cumit a szájába, mire elalszik. Igazából ez egy türelemjáték. Tudom, hogy a mostani trendek szerint a babákat annyiszor kellene megetetni, mellre tenni, ahányszor felébred, de szerintem egy ekkora babának már a nyugodt hosszú alvásra is szüksége van."

Kép
Kép Kép
sildike

Annamami,
köszi az együttérzést. Lili forogni tud, de igazából nem nagyon szokott, inkább csak hasra fordul, vissza nem. A járókába ha beteszem, egy pár percig játszik, aztán sír. Egyedül igazából nem nagyon játszik, csak nagyon keveset. Állandóan ülni, vagy még inkább állni szeretne. De mivel még nem tudja egyiket sem, így megy a hiszti, amíg fel nem veszem és az ölembe nem ültetem. Akkor egy kicsit jó neki, de aztán megint üvölt. Fogalmam sincs mit szeretne olyankor. Imádja nézni a TV-t, ha közelről mutatnak egy arcot, akkor nagyokat nevet és azzal sokáig elvan. De nem nézethetem vele mindig a TV-t sem. Én is nagyon várom a tavaszt, azt remélem ha többet sétálunk akkor jobb lesz talán. Ilyen időben még sétálni sincs kedvem.
Ha az apja játszik vele akkor is nagyokat nevet, de ha egy percre is abbahagyjuk akkor rögtön sír. Még ha csak WC-re megyek akkor is sír. A párom meg nem viseli könnyen, szerinte igen is be kéne tenni a járókába és hagyni sírni, majd csak abbahagyja. De nem hagyja. Addig ordít, amíg fel nem veszem és akkor is legalább egy fél óra mire megnyugszik. Úgyhogy inkább nem hagyom sírni. Ha csak nyöszörög akkor hagyom, de sírni nem. Egy már biztos, testvére nem lesz sajnosKép

Most elaludt a hordozóban, ami ugyan tudom hogy nem jó neki, de csak abban alszik el napközben. Így legalább van egy fél óra nyugi. Többet nem alszik csak a babakocsiban az utcán.

Kép
Kép
hari

Dóri
Azt azért gondold meg, hogy nem lenne-e jobb megvárni azt mire Viki elkezd járni. Nekem volt egy terhességem, amikor Bazsika 9 hónapos volt, és bár akkor nagyon kikészültem, amikor elment a baba így utólag azt gondolom, hogy jobb ez így. Nehéz lett volna egy nagy babát emelgetni, utána pedig már pocakosan csetleni botlani vele. Én Bazsival május végén lettem tehes, február 10-én született. Nagyon jó volt, mert mire enni kezdett ott voltak a friss zöldségek gyümölcsök. Az első három hónapban meg hiába volt meleg végigaludtamKép

Megann
Nálunk Bazsi 7 hónaposan halászlét, 9 hónaposan pedig hurkát evett.Kép
Szoptatás ügyben egyetértek Veled.

Nyúlné
KisnyúlKép
A H and M-ben nyitás óta 3-szor mentem be. Persze teljesen véletlenül jártam arra.Kép Ja és nekem is mindig kellett venni valamit. Még a szomszéd kislánynak is.Kép

Sis
Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike, nem jössz át hozzánk egy pár napra "betanítani" a lányunkat?Kép
Jól hangzik amit írsz, de nálunk a tea nem jó, mert ugye cumisüveget nem fogadja el, és a cumit semKép Akkor mit tegyek? Már az is nagy haladás, hogy ha a kocsiban ülünk akkor cumizik. Mondjuk nem értem a logikáját, mert bárhol máshol adom a szájába a cumit, kiköpi.

Kép
Kép
hari

Hari
Inkább hozd át Te a leányzót, majd a fiúk megtanítják.Kép
Ma Bazsika bilibe pisilni tanította Lacikát.Kép

De félretéve a viccet. Szerintem igaza lehet a férjednek, hogy egy kicsit szigorúbbnak, vagy inkább rendszeresebbnek kellene lenned Lilivel. Tudom, hogy ez nagyon nehéz egy ilyen pici babával. Biztos szegény érzi rajtad is, hogy nyűgös vagy és erre ő is ezzel reagál.
Evés ügyben én a helyedben kipróbálnám - az első napokban lehet, hogy nehéz lesz és sírós - hogy nem adok enni, csak 3 óránként. Szerintem nem kell folyamatosan próbálkozni, hogy egyen valamit. Reggel egyen, amennyit gondol, aztán tartsál minimum 3 órás szünetet, akkor is ha sír. Utána próbálj adni neki tejpépet (azt általában szerti minden baba), ebből is egyen amennyit gondol ne erőltesd. Aztán megint tartsál minimum 3 óra szünetet, utána jöhet megint a szopi ebédre utána szünet aztán gyümölcs. Esetleg a gyümölcsbe keverhetsz egy kis Sinlac-ot, attól laktatóbb egy picit, aztán szünet és utána fürdés kaja alcsi. Így előbb utób rájön, hogy amikor kaja van, akkor kell jól lakni.
Lehet, hogy Lili azért nem eszik eleget, mert tudja, hogy Te úgyis folyton próbálkozol etetni és ha éhes lesz azonnal adsz neki.
Persze ez csak egy ötlet és a kajákat is lehet mással helyettesíteni, de egy rendszert mindenképpen be kell vezetni, mert különben csak a nyűglődés van. Nagyon kevés baba áll be magától a saját rendszerére, egy pici ösztönzés mindig kell nekik a részünkről. Drukkolok, hogy sikerüljön, bár az eleje biztos nehéz lesz.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike, köszi. A végén lehet hogy mégis inkább átviszem hozzád egy pár napraKép
Igazából bár más megfontolásból, de most is 3 óránként eszik, mert előbb nem is lenne tejemKép Próbáltam, hogy egy szopi után 3 órával mást akartam neki adni, gondolván, hogy ha éhes, talán jobban megeszi, de akkor is kiköpte. Csak éjszaka eszik gyakrabban, vagy inkább cicizik, mert csak így tudok aludni valamennyit. Nagyon fáradt vagyok már, nincs erőm éjszaka tanítani. Ahhoz az kéne, hogy legalább egyszer aludhassak egy pár órát egyben.
A tejpépet is próbáltuk, de csak egy-két kanállal fogadott el. Most a védőnő azt mondta, van valami banános tápszer, azt minden gyerek szokta szeretni, jövő héten írnak majd fel olyat. Remélem az beválik. Könnyebb lenne, mert akkor a párom is etethené, nem csak én. De ehhez kéne az is,hogy elfogadja vagy cumisüvegből, vagy kanállal. De azért persze próbálkozom tovább, előbb-utóbb be kell hogy váljon valami. Most mindjárt letelik a 3 órá, megpróbálom megint a tápot, meg gyümölcsöt, aztán majd a köv. 3 óra után adok neki csak cicit. Addigra talán több tejem is lesz.

Kép
Kép
hari

Hari
Hidd el éhenhalni nem fog a baba. Ha éhes majd eszik. Kanállal is meg üvegből is. Talán próbálkozzatok másik cumisüveggel. Talán az nem tetszik neki. (bár az a gyanúm, hogy már próbálkoztatok.
Éjszak pedig kelljen fel hozzá a párod. Pont Duda írta nekem múltkor, hogy náluk is a férje kelt fe Natihoz az első éjszaka, hogy ebből is érezze a baba, hogy nem lesz kajcsi.
Ez sajnos türelemjáték. Pont emiatt tartom én jónak a régi rendszerből azt a részt, hogy igen is még egészen pici korban ki kell alakítani a babának egy rendszert, ha ő maga nem alakítja ki.
Ha 3 óra után kiköpi a kaját Lili, akkor próbált még egy kicsit hózni az időt először 3,5 aztán 4 órára. Igazából ennyi idős korban 5-ször kell enni egy babának (régi rendszer szerint). Éjszaka pedig egyáltalán nem.
Hűha nem irigyellek, de hidd el, hogy csak egy kis erő kérdése és Ti is beálltok majd a ritmusra és akkor jöhet a tesü. Valahol olvastam, vagy hallottam, hogy a legszebb ajándék amit egy szülő adni tud a gyermekének az a tastvér. Nagyon igaz, én pl. imádom a hugomat.

Kép
Kép Kép
sildike

bocsi a belepofertKép
HariKép

Az en elanyom detto ilyen alvo volt mint a tied, nem kellett neki a cumi,se a cumisuveg.Probald meg a tapszert kiskanallal megetetni vele.na persze nehez mert 150 miliket bekanalazni nem egyszeru de menni fog.kozben tobbszor meg kell melegiteni a tapot mert kihulhet es akkor sem szoktak a babak elfogadni.csorospoharbol probaltad adni neki a tapszert? az en lanyom se szerette de muszaj volt neki mert ontottem bele.nekem is kb ilyen keves tejem volt mint neked.400 mili tenyleg keves 1 napra neki,szerintem is azert ilyen nyugos es rosszalvo.szerintem elobb a kajatemat kene eroltetni utana az alvast.hamár tele a pocak nem fog az alvas ellen reklamalni.bar ne nagyon okoskodjak mert az en lanyom meg mindig nem alszik egyedul de legalabb mar nem kell ringatni.szoval amondo vagyok hogy kanalazd vagy csoros poharazd a tapot.esetleg kiprobalhatnal masmilyen tapszert is hatha a mostani nem izlik neki.kozbe probalod itatni?a tapszertol elofordul hogy szomjasak a babak.
Cumisuvegbol a tapszert a lanyom 1 eves kora utan fogadta el, addig cici volt es a tapszert csak a tejepepkhez es a 7 gabonashoz ette.most hogy mar nincs cici 2 honapja elfogadja cumisuvegbol is.apam micsoda feludules ez....eddig hihetetlen volt hogy valaha megissza a tapot tok onszantabol...szal fel a fejjel,tudom nem vigasztal de en is a te cipodban jartam...vagy te jarsz most az enyemben?hogy is van ez?:-D
space

Sildike Kép

Köszi,hogy leírtad,ti hogyan csináljátok ezt az evés-alvás dolgot.
Nálunk az a helyzet,hogy Marci már 1/2 7-kor fürdik,de olyan is van,hogy ezt is alig bírja ki,mert baromi fáradt.
Korábban(még a kezdetekben) úgy terveztük,hogy 1/2 9- 9 lesz a fürcsitime,mert Apa mindig akkor ér haza ált.(nagyon ritka,hogy hamarabb)és úgy szerettük volna,hogy ő fürdesse Marcit - úgyis keveset látják egymást.Kép
De ez sajnos nem jött be,hiába szerettük volna,mert M.sokkal de sokkal hamarabb elfárad és pihenni szeretne.
tehát kikísérleteztük ezt a 1/2 7-et és bejött.
Egyébként nekem is az a véleményem,hogy az ilyen pici babáknak szükségük van hosszú és mély,pihentető alvásra ahoz,hogy rendben fejlődjön az idegrendszerük stb.
Szóval nálunk az a helyzet,hogy 1/2 7 -kor fürcsi aztán öltözés,nagyágyban megszoptatom,1/ 2 8 LEGKÉSÕBB 8 -kor már alszik,mint a tej.
Ez tart kb.12-01 -ig,akkor ébred szopi,visszaalszik.
De innentől van olyan is,hogy 1-1,5 óránként ébred és csak cicivel tudom megnyugtatni.
Van amikor szopik is ilyenkor,van amikor csak bekapja és alszik tovább.Kép
Na ezzel van egy picike bajom.
Mert ha éhes lenne,minden alkolommal,ám szopizzon.
De van amikor csak felriad,mert mondjuk Apa köhög egyet,vagy kicsit hangosabban horkolKépKépKép és ilyenkor nem jó a simizés,ringatás,semmi,mert egyre jobban belelovallja magát a sírásba és fölébred.Azt meg nem akarom.Meg persze Apa és a lányok is fölébrednének és nekik reggel munkába/suliba kell menniük.
Az hogy én hulla vagyok néha,csak egy odolog,mert ugye én sem tudok napközben pihenni,mert egyedül vagyok itthon,főzés,bevásárlás,kutya stb,tehát még egy 1/2 órára sem tudok ledőlni.Kép
Így mikor nagyon besokallok,elmegyünk Anyukámhoz és akkor ott kialszom magam.
Tehát én ezért nem tudom,mit cvsináljak,mert ok,hogy ha nem éhes akkor ne szopjon,de akkor hogyan nyugtassam meg úgy,hogy ne ordítsa fel az egész családot?
annamami

Annamami
Ne tudom, hogy a cumihoz, vagy inkább a teához hogy állsz, de mi azt adtuk a fiúknak ha felébredtek és akkor nem hergelték magukat. Persze amikor nagyon látom, vagy inkább hallom, hogy a Laci éhes - 1 hónapban egyszer - éjszaka, akkor én is csinálok neki egy kis kaját és azzal villám gyorsan visszaalszik.
Nálunk mindketten 2 hónapos koruk óta külön szobában alszanak, úgyhogy elég nyugi van körülöttük.

Amúgy azon én is szoktam röhögni, amikor a férjem mondja, hogy dőljek le napközben.

Kép
Kép Kép
sildike

Ja !
És általában du.4-5-ig alszik,aztán játszunk vagy velem vagy a tesóival,kenguruzunk,vagy mostanában masszírozni is szoktam,mióta járunk babamasszázsra.
Ezzel telik az idő 1/2 7-ig.
annamami

Benianyu!

Isten éltessen szülinapodon! KépKép

Sildike!
Igen , fontolgatom nagyon, jobb az, ha már járni is tud..

Annamami!Kép

Helyedben bizony 1-2 éjszaka hagynám bőgni, Apa és a többi gyerek is kénytelen alkalmazkodni egy kicsit, mert bizony ebbe Te beleőrülni. Mármint az állandó éjszakázásba, és nappali nem pihenésbe. Ráadásul én pl. képetelen lennék a nappali alvásra. Kép
Nem tart örökké az éjszakai bőgés, hidd el, és pár éjjeli ordítást meg kibírnak az iskolások meg dolgozó férj is. Én legalábbis bizti ezt tenném a helyedben.

Dóri
Vendég

Ja, igen, Megann által irottakról jutott eszembe...

Állítólag 6 hós kortól pont amit az anyatej nem tud teljes egészében fedezni, az a fehérje, tehát érdemes húst adni a babának, ami mondjuk szöges ellentétben áll a Magyarországon bevett gyakorlattal, hogy mit szabad korán adni. De ha jól látom, még itt is 7 hós kortól ajánlják a húsféléket. Most nem találom, honnan szedtem ezt az információt, de megpróbálok utánanézni.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki
Nekünk 5 hós kortól ajánlották a húst. Szerintem azért kezdik a gyümölccsel, zöldséggel, mert az emésztőrendszert nem akarják megterhelni rögtön a hússal. Az anyatejet pedig tápszerrel pótolják. Pont a fehérje miatt nem lehet kihagyni a reggeli meg az esti tápit.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok Lányok!

Mi már vadul csomagolunk (apa síboxot szerel). Holnap ilyenkor már a pálya ördögei leszünk. Lacika remélem nem.Kép

Nagyon vigyázzatok magatokra és a babákra főleg.
Ne írjatok sokat, hogy könnyű legyen visszaolvasni.Kép

Mire visszajövök minden baba aludja ám át az éjszakát.

Pusszantás mindenkinek.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike, érezzétek nagyon jól magatokat!
Hari

Kép
Kép
hari

Sildike Kép
Jó síelést nektek!Kép

annamami
annamami

Először is:
boldog szülinapot Benianyu!Kép

örülök, hogy beugrottam olvasgatni, mert nagyon tanulságos, amit írtatok!
Sildike, neked külön köszi, és érezzétek jól magatokat! és síeljél helyettünk isKép
Hari!
ahogy leírtad Lili szokásait, sajnos eléggé hasonlít az Esztihez, de szerencsére nekünk nem iylen durva (még?) a helyzet. előfordul, hogy tök jól el van valamivel, aludni is szokott napközben, igaz el kell ringatni, de utána jól alszik. az esték változóak. Apa ma reggel jól összeszidta, mert hajnali 3-fél6-ig fennt volt.
apa fél 12-kor kelt fel, az éjjel 3/4 órát volt vele fennt, amikor szóltam, hogy most már váltson le, mert nem bírom, egyrészt fizikailag, másrészt ideges voltam már. ezek után apa álmos stb. én meg aludtam 3+2 x másfél órát. reggel már tök éhes voltam, mondtam, hogy menjen el a közibe, de úgy aludt, hogy csak hümmögött. tudom, hogy hülyeség, de bosszant, hogy ő többet tud aludni és simán visszaalszik, én meg amikor átadtam, hogy most akkor ő jön, akkor is zavart a babasírás, aztán amikor beájultam, persze azt álmodtam, hogy eszti üvöltKép
ehhez képest egész jól érzem magam Kép
remélem a kajával nem lesz majd ennyi gondunk.

még egy bajom van azokon kívűl, amit Hari leírt: ha lerakom hasra, mert ugye hason alszik, hagyom sírni, sőt, még nem sír, csak nyugtalankodik, úgy teper a lábaival, meg nyomja ki a popóját, hogy elég hamar kimasszírozza a kaját a pocakjából. nálunk ez szinte minden kaja után előfordul, mert mindig hasrafordul. másnál van ilyen?

Megann: sajnálom, hogy rossz dolog történt veletek, és tényleg az egészség a legfontosabb, és a szeretet, minden más le van tojva.

KépKép
KépKép
and

Annamami!
Eszti is pont akkor lesz iszonyat fáradt, annyira, hogy bármit csinálok vele, ragadnak le a szemei, én ilyenkor fektetem hanyatt és le a rucikkal és már vigyorog is, és akkor jön a hancúrozás. mostanában olyan hangokat adok ki neki, hogy megfájdul a fejem tőle, próbálom ugye utánozni... de ő gyakran gurgulázva kacag ilyenkor, gondolom tetszik nekiKép
reggel mikor van ébredés?
a cumi és tea nálunk sem nyerő. a cumit csak erővel tudom a szájában tartani autózás közben, ha sír.

annyira logikusnak és egyértelműnek tűnik, amiket írtok, de valahogy a gyakorlatban mindig másképp alakulKép összeszedem magam most már.
biztos azért is jutottunk idáig, mert apával már hetek óta nem tudopk leülni dumálniKép ez lenne az első pont.

KépKép
KépKép
and

Sildike!

SárgulokKépKép

Hari!
Hát nem vagy könnyű helyzetbenKép, most rettegve gondolok arra, hogy a kistesó nálunk is lehet ilyen "nehéz eset", mint a Te LilidKép.
Én őszintén kalapot emelek, hogy még egyáltalán egy csepp türelmed is van!!

Most sokan ne figyeljenek:
Tegnap miután Léna 1,5 órát üvöltött mert nem akarta elfogadni a tápszert, már azon voltam hogy felöltözök és elmegyek sétálni az utcába, mert már nem bírtam elviselni a sírást.
(Pedig ez nálunk igen ritkán fordult elő bármikor is, gyakorlatilag a kórház utáni első éjszaka nem aludt Léna 3 órán át, azóta semmi ilyesmi nem volt).
És igen én is kicseszett erőszakos voltam vele, 5 percenként adtam neki a cumisüveget, köpködés, ordítás, fulldoklás közepette(ha egy csepp is lement a torkán), aztán utána játszócumit, amitől látszólag megnyugodott, aztán bömbölt tovább, ekkor megint cumisüveg stb...
MÁSFÉL ÓRÁIG TARTOTT A DOLOG MIRE ELFOGADTA ÉS MEGITTA A TÁPSZERT!És én közben mondogattam neki, hogy bárhogy ordít akkor is ezt kapja, jusztiscsakazértis(Kép) és nem mást, mert erre van szüksége.

Lehet hogy most sokan nem értetek egyet ezzel, de akkor sem lehet hogy egy 6 hónapos "tudja" jobban hogy mi kell neki...KépKépKép
Persze ha főzelék, vagy tejpép, gyümi nem kell neki, arra rá sem hederítek, bontok másikat vagy hagyom a csudába, de a tápszer szerintem nagyon fontos(mivel nincs anyatejcsi).

Szóval tényleg ki tudják akasztani az embert idegileg az fix.
De mondom, azt el se tudom képzelni, hogy hogy bírnám ha lenne nekem is egy Lilim!

Már így is mondtam anyámnak a tegnapi balhé után, hogy beadom bölcsibe én meg húzok vissza dolgozni bármit...Kép

Persze ezt csak dühömben mondtam!

Ja voltam Corában, nem vettem semmilyen ruhácskát, és a leárazott hipp babakaját sem találtam, legalábbis a fótiban nem...

Megann

Kép

Kép
megann

And!

Apa dettó!
Marha jókat szunyál annak ellenére hogy Léna az éjszaka kellős közepén elkezdte mondani hogy blábláblá-áááááááááááá-bábábábáá.És egy órán keresztül mondta a magáét, én meg 5 percenként toltam a cumit a szájába, hogy hátha visszaalszik vele..
Én már tök ideg voltam, ő meg jót alukált.
Úgyhogy mondtam is reggel apának, hogy nagyon érik bennem a dolog, hogy a kisasszonyt átköltöztetem a saját kis szobácskájába végreKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Megjöttünk a mininyaralásból, nagyon jó volt, most csak beköszönök.
Megpróbálok visszaolvasni, de nagy meló lesz Kép
Azt látom, hogy Megann újra van, örülök!Kép

BENIANYUKép NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK NEKED!!!!

Jövök, ha visszaolvastam!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Julcsi ma fél 5-ig aludt szopi nélkül! Éljen! Tegnap is eddig. És 8-kor megy aludni. Igaz, mindkét este felkelt 11 körül sirdogálni egy kicsit, de aztán aludt tovább. Remélem, igy marad, nem szokik vissza a több felkelésre. Igy most 8-9 órát alszik egy kis megszakitással, evés nélkül, szerintem ez már nagyon jó. Aztán még kábé két órát.
Ezt azért is irom, mert biztosan nagyon sok jó tanács van, de aki nem képes magára hagyni a babát, hogy egymagában sirjon, annak is sikerülhetKép Pedig Julcsi tényleg sokszor kelt éjjelente.
Remélem, nem kiabáltam elKép

Most épp megint elaludt, betakarózott a textilkönyvecskéjébe, amit 30 percig olvasgatott. Annyira aranyosKép

And, én is néha dühös vagyok, hogy Apa mennyit aludhat, én meg nem. És minden hiába, máshogy reagál a gyereksirásra. Még ha át is veszi a feladatot, én akkor is felébredek, forditott helyzetben ő nem.

Andi, és minden vállalkozó szellemű sétáló! Előcsalogathatnánk a tavaszt egy Margitszigeti sétával a hét elejénKép

Sildike, jó sielést nektek! Kicsit irigykedem, mennék én is szivesen.

Zsuzsa és Julcsi, aki ma nagyon sokat művelődött

KépKép

KépKép
majola

Sildike!

Jó síelést ! Kép

most jöttünk haza a Margitszigetről, jól elfáradtam. Kép csúcs a játszó, még gy sokadszorra is Kép
Vendég

Megann
Szerintem nincs abban semmi, ha dühösek vagyunk a gyermekünkre. Teljesen normális emberi érzés. Miért pont ők lennének a kivételek, mikor ők nyúzzák legjobban az idegeinket.Kép Nekem is mondta az anyukám, hogy bead Aszódra a javítóintézetbe oszt mégse lettem sérült lelkű. Legalább is én így érzem. Tudod normális vagyok, megmondták a hangok is.Kép

Én Bazsinak szoktam mondani, hogy átviszem Fótra a gyerekvárosba. Meg néha ha nagyon belébújik a kisördög, jól kikiabálom magam vele. Persze tudja, hogy nem komoly, így ő csak nevet rajtam, én meg kikiabálom a feszültségemet. Én amúgy főzeléket sem szoktam csaerélgetni, csak amit megkóstolok és tényleg nagyon rossz. Ha éhes megeszi, ha nem akkor majd következő etetésre többet eszik. Ha Lacikán múlna, akkor csak sütőtököt meg alma-banánt enne.

Amúgy meg a második baba sem biztos, hogy rosszabb lesz. Szerintem ez azért nagyban a szülőkön is múlik. Nálunk Bazsi extra nyugodt volt, aztán mondták "jóindulatúan" a nyüzsisebb gyerekek anyukái, hogy majd a második olyan lesz, hogy ha ő lett volna sz első, akkor nem lenne második. Aztán a második még nyugodtabb lett. Szerintem azért, mert én sem görcsölök annyit. Gondolom, ha Bazsi túlélte mellettem a csecsemőkort, akkor annyira nem csinálom rosszul.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Majola
Teljesen igazad van. Én sem tudnám magára hagyni a gyerekeket sírni hosszú ideig, de nálunk az előfordult, hogy melettem sírdogált és én is csak simiztem meg a cumit adtam vissza, vagy teáztattam. Úgy tűnik, hogy most már Ti vagytok a sokadik példa a társaságból arra, hogy igen is végig tudja aludni a baba az éjszakát. Ez csak rajtunk múlik, hogy mennyire vagyunk erősek.
Nélunk van, hogy felriadnak a fiúk egy picit, de legtöbbször mire felkelnék hozzájuk addigra abba is hagyják a sírást.

Kép
Kép Kép
sildike

Dóri
Ha hazajöttünk utána mi is kimegyünk majd a szigetre. Szerintem Bazsika is nagyon élvezné. Majd csörgök és mehetünk együtt.

Kép
Kép Kép
sildike

Nem vagyok normális. Pakolnom kellene és itt kukorékolok. Majd mindjárt jön haza apa és fogja mondani, hogyazahülyebabanetmertitthonmégsemminincskészénmegcsakírogatokKép

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike, szerintem is múlik a szülőkön is, de nem azon, hogy jól vagy rosszul csinálják-e a dolgot (nem tudom, lehet-e egyáltalán igy mondani), hanem azon, hogy milyen a természetük. Egyrészt mert aszerint fordulnak a gyerekekhez (tehát nekik tulajdonképpen úgy jó), másrészt mert a gyerekek veleszületett természete is főként ebből adódik. És ebben sincs jó meg kevésbé jó. Szerintem az a jó, ha valaki inkább jól érzi magát a világban, mint rosszul, és ezt az életörömöt sikerül átadnia a gyerekének is. Ha valamit nagyon elrontunk, az majd 20 év múlva derül csak ki (sőt, még akkor sem egyértelmű), nem most, nem abból, hogy hányszor kel fel a baba éjszaka.

Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Sildike!

Apának mondd meg hogy:
TeringettétanyánakisjárennyikikapcsolódásaztarézfánfütyülőmindenségitKépKépKép

Akkor ok, én sem vagyok szörnyetegKép

Megann

Kép

Kép
megann

Sildike!

OK! Megdumáljuk majd. Kép
Vendég

Zsuzsa
Én csak arra gondoltam, hogy az múlik rajtunk, hogy végigalussza e a baba az éjszakát.

Megann
Ok, megmondom ha hazaért, meg még mást is, ugyanis a legnagyobb pakolás Kép kellős közepén itthagyott. Már 10 kor elment síboxot szerelni egy haverunkhoz.Kép

Dóri
Remélem mire hazaérünk végleg kifullad a tél.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!
Először is jó síelést kívánok nektek!Kép
Ha visszajöttetek, megejthetnénk azt a talit, a fiúk is biztos élveznék a közös játszást.Kép
Másodszor meg csak annyit akarok írni, hogy egy csomó minden, amit írsz, olyan, mintha az én két fiamról és rólam írnád.
Pl. a "konzervatívabb" nevelés, a evés téma, hogy át kell aludniuk az éjszakát, sorolhatnám.
Én is úgy gondoltam, hogy ha 3 hónapos korára nem alussza át az éjszakát magától a gyerek, akkor nem fogom megetetni, hanem jön a víz, simizés, de nem cici! Szerencsére nálunk mind a két fiú 8 hetesen magától elaludt és végigaludta az éjszakát.
De pl. Leon bepróbálkozott 1-2 hetesen éjszaka 1--1,5 óránkénit keléssel, de nem kapott cicit, simiztem, hagytam kicsit nyűglődni és csak 3 óra után etettem meg.
Meg napközben is csak 3 óránként evett, lewhet ez is hozzájárult a "sikerhez."
A másik, hogy nálunk is Nolcsi jó kisfiú, magátol megtanult aludni, 12 órát alszik éjszaka.
Erre mi is megkaptuk az elevenebb gyermekű szülőktől, hogy majd a második! Majd meglátjuk, az milyen rossz lesz!
Erre nekünk is jobb lett Leonka, mint Noel.Kép
Ami biztos, hogy alaptermészet is, de a nevelésen is sok múlik, meg hogy mennyire vagy magabiztos. A gyerek nagyon hamar megérzi, ha bizonytalan vagy, dühös, ideges. Leon is szinte csak akkor nyűgi, ha én is ideges vagyok valami miatt (meg ha álmos....Kép)
Ma ebédre a főzelék két üvegnyi befigyelt, az első után csak lesett, hogy hol van még....Kép
De a gyümi az nem megy, délelőtt is csak nagyon lassan, nagy unszolások árán ette meg.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi, Sildike, ez szerintem is igaz, határozottnak kell lenni és következetesnek. Na, ez azért nem egyszerű. Az is igaz, ha álmos vagyok, akkor minden addigi elmélet összeomlik és a leggyengébb ellenállás irányában haladokKép

KépKép

KépKép
majola

Halihó!

Alvás:
Hát, sajnos nem büszkélkedhetem azzal, hogy valami új csodamódszert találtam ki!Kép
Sildike levele adta meg a kellő bíztatást ahhoz, hogy végre lépjünk. Köszönet érte!KépKép
Korábban többen írták, hogy hagyni kell sírni a babát és sajnos én sem tudok mást mondani.
Nálunk az esti lefekvés simán zajlik, összebújunk a mi ágyunkban, Nati szopizik, majd szép csendben elalszik. Ezután átrakjuk őt a kiságyba. Õ még velünk egy szobában alszik.
Apa szabadságot vett ki és megbeszéltük, ha éjszaka ébred a csemete, ő megy oda hozzá. Megpróbálja megitatni, cumit ad neki. Az első éjjel, 1,5 órán keresztül dolgozták egymást, a végén mégis az lett a vége, hogy megszoptattam Natit és mindenki aludt tovább reggelig. Akkor azt gondoltam, ez pedagógiailag meglehetősen rossz húzás volt, de már muszáj volt lépni, annyira behergelte magát a gyerek.
A második éjszaka, mindenre fel voltunk készülve, ehhez képest Nati ugyan ébredt kétszer, de Apától cumit kapott és 2-3 perc nyüglődés (nem sírás!!) után vissza is aludt.
A harmadik éjszakán már csak egyszer ébredt, megkapta a cumit és aludt tovább.
Ma éjjel már este 9.30-tól reggel 6-ig aludt.

Megmondom őszintén, azt hittem nehezebb dolgunk lesz és nem ússzuk meg egy éjszakás sírással.
Hozzátartozik még, hogy azért mertem belevágni a dologba, mert Nati jelenleg nem fogzik, nem hasfájós. Tehát kizárható volt, hogy fájna valamije. Ja, és mióta tejpépet is kap este, a hasa is jobban telve van.
Szerintem azért is jártunk ilyen hamar sikerrel, mert Apa partner volt a dologban. Lehet, ha én járkálok hozzá éjjel, még mindig üvöltene.
Apa egyébként nálunk is nagy alvó, ágyut is sütögethetek mellette. De most, hogy megbeszéltük, hogy ő kel éjszaka, valahogy éberebben aludt szegényem.Kép

Hari!
Nagyon sajnálom, hogy ennyire nehezen boldogulsz Lilivel. Okosat nem tudok mondani, inkább nem osztogatom a jó tanácsokat. Remélem megteszik ezt nálam tapasztaltabb Anyucik!Kép
Tarts ki!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Zsuzsa
Ez nálam is így van. Egyébként pont azt írtam Harinak, hogy nagyon nehéz egy ilyen pici babával erősnek lenni, de ha nem vagyunk azok, akkor egyre nyűgösebb és fáradtabb lesz mindenki az pedig senkinek nem jó.

Barbi
Nálunk is visszaállt az evés.
Gyümölcsben most nálunk a Frutapura a nyerő. Abból szinte mindig jöhet. Teszek bele egy kis Sinlacot, úgy még tápláló is.
Tük jó, hogy más is ilyen mint én. Néha, hogy Megannt idézzem szörnyetgnek érzem magam ebben az "igény szerinti" világban. De azért az sem járja, hogy nekem ne legyenek igényeim. Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Zsuzsa!
Menjünk sétálni!!!!
Hétfő, vagy kedd?KépKépKépKépKépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda

Ez papírforma szerinti volt. Három éjszaka, aztán a 4-en már alvás.
Nagyon ügyesek voltatok. Apa pedig nagyon jó fej - olyan, mint az én férjem - hogy segített Neked.

Nagy-nagy gratula.

Egyébként elsőre én sem hittem a védőnőmnek, amikor mondta, hogy hagyjam sírni Bazsit. Aztán bejött és Lacinál már bíztama sikerben.

Még egyszer nagyon ügyik vagytok.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!KépKépKép
Köszi még1x!Kép
Mikor jöttök haza?

Andi&Nati

KépKép
duda

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: