A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Tünde,
köszi Süsüt KépKép

Nagyon komoly amit írsz... Akkoriban kezdett bennem érlelődni, hogy talán nem is élek igazán, hogy valami más kell. Végül kiderült, hogy jó ez így, ahogy van, attól, hogy bennem fordult a világ, nem kell a tükörképét is kifordítani a négy sarkából Kép
Mindezt természetesen kivetítettem páromra, és erősen elgondolkoztam rajta, hogy esetleg nem ő az igazi, és képzeld, kitaláltuk, hogy egy hétig legyünk külön, én lejöttem anyuékhoz, aztán másnap már rohantam is haza, és két hónap múlva megfogant Máté KépKép

Na, ezt muszáj volt

Pusz

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Tünde Kép

Jajjjj ez a sárkány nagggyon cuki!Kép
Mail ment!!!!És köszi!!!!KépKépKép
annamami

Juci!

Nekem is feltűnt a hasonlóság! Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki, Juci, valóban nagyon édes lett Zsuzsababa haja, és mikor mutattam a páromnak a képeket, ő is azt mondta, hogy nagyon hasonlít így Tüncsire!

Juci, vannak olcsóbbak, ahhoz képest, hogy eredetileg isofix-eset akartunk, ami kb 100 e minden hol, az itt is csak 80 körül volt, lejebb adtuk a dolgot és a 3 pontos ővvel rögzítettek közül megpróbáltuk megkeresni a legjobbat, és ez tűnt annak. Ha jól emlékszem 20 kg-ig jó, 3 szögben dönthető, meg még sok minden jó dolog, de fejből nem tudom...Kép

Jaaaaaaaaa és megvettük az egyik dühöngőt...a felfújható nem volt Kép, de ez a házikó is tetszik, sok laszti van hozzá...
Kép
Kép
Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Tünde, lemaradtam valamiről...mi ez a betegségesdi?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Ayse!
Nagyon szomorú eset az agyhártyagyulladásos kálváriádKép, akkor TE még tényleg "szerencsés" voltál, hogy "csak" a szemed bántaKép. Nem csodálom, hogy oltás párti vagy.

Benianyu!
Danigombóc üléses "próbálkozásai" nagyon aranyosakKép, látszik rajta, hogy mennyire koncentrálKép.
Gergő kalaptartós utazásaKépKépKép

Rókica!
Zsuzsa baba arca teljesen megváltozott ezzel az új frizurával, aranyosKép, de bevallom őszintén, nekem is az "original" tetszett jobbanKép. Persze tudom, hogy le kellett vágnotok, s majd megnő, de így már nem annyira "zsuzsás"!!!

Kuha!
Gergő nagyon vagesz ebben a csini szerkóbanKép!

Sis!
Megcsináltam a töltött padlizsánt, igaz nem "desznaj"Kép combból, hanem griffmadárból (pulyka), de így is nagyon fini lett. Apa küld is érte Neked egy mezei pirospontotKép! Köszi!

A mi vendégvárásunk elég "furcsán" alakult, u.is Réka nem annyira örvendezett, hogy Marci behatolt a "birodalmába", így elővette női fegyverétKép, s bevágta a durcit. Ez ugyan Marcit nem igazán hatotta meg, mert úgy volt vele, ok. ha hisztis a Kiscsaj, akkor inkább megszerelemKép a nyomtatót.

Kép Kép

S miután Rékának "sikerült" elűznie a vendégeket, hogy hogy nem, irtó jó kedve támadt, s nagyokat kacarászott az Apjával.

KépKépKép

Szép álmokat Mindenkinek!
C.

KépKép
cinka

Annamami,
nem kaptam mélt!

Prüntyi,
tök jó ez a dühöngő! Mennyibe került?
Vendég

Tünde, 3500 körül volt nem tudom pontosan...
www.auchan.hu (kerti akciók közt)

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Zsuzsababa gyönyörűséges a rövid hajával! És még pózol is hozzá szerintem.
Ahogy néztem a képeket, rá kellett jönnöm, hogy nem is olyan egyszerű ez a hajvágás, mint gondoltam. A körmökkel is egyre nagyobb csatát vivunkKép

Tüncsi második képe milyen jó! Ahogy lazit egy könnyed olvasmány mellett és közben felhőtlenül lóbálja a lábait. Kicsit vágyom már én is erre az élethelyzetreKép

Hú, Tünde, te ilyen nagy guru vagy betegség-ügyben? Ekcéma? Csak nehogy valami súlyosat mondj, mert nálam jól működik az önmagát beteljesitő jóslatKép

Bocsánat, több reakcióra nem vagyok képes.

Annyira dühös lettem ma. A Peg Perego Venezia babakocsinak már megint eltört egy kis része, ahol az ernyőrész vagy mi a csuda illeszkedik a kocsira. Két hónapja az egyik fék tört le. Annyira bosszantó, hogy ilyen méregdrága dolgokat ilyen silányul csinálnak megKép (Én ugyan olcsón vettem használtan, de nem régi modell)

Lányok, ez a kúszás-mászás biztos fárasztó lesz nekünk, mert szaladgálni kell a baba után, de nagyon jó is! Egyrészt tündéri Julcsi, amint igyekszik, másrészt sokkal kevésbé nyűgös, mert állandóan leköti valami új, amit felfedez. Ma egész délután a papucsainkra vadászottKép

Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Majola,
Julcsi már ilyen komolyan mászik???
ekcéma: nem vagy megelégedve magaddal (külső). Akkor is, ha Julcsinak van.
Zitának is határeset az ekcéma. Kép
Vendég

Tünde, ez tényleg igy van. Különösen akkor nem vagyok megelégedve magammal, ha ekcémás vagyokKép
Ellenszer?
Julcsi kúszik, még komolytalanul, de elér bárhová, ahová akar,

KépKép

KépKép
majola

Tünde !

Afrancba!Képnemtom'mit bénáztam el.
Na,akkor ide,úgysem titkos.Kép

Igazából nem foglalkoztam ezoterikával,de amiket írsz,számomra logikusnak tűnik.
(és most,hogy itt visszaolvastam,a többiek is ezt erősítik)
Szóval azért kaptam fel erre a fejem,mert Marci kb.1 hós kora óta tejfehérje érzékeny.Kép
De míg ez kiderült rengeteget szenvedtünk mindeketten.Kép
És én a ai napig marcanglom miatta,hogy miért????
Miért kelett rögtön így kezdenie a földi életét????
Pedig nagyon vártuk és nagyon szeretjük!!!!Kép
Mi a véleményed????Kép
annamami

Rokica Kép
Holnap délelőtt megpróbállak felhívni!Kép
OK?
Zsuzsababa-sorozat fenomenális!Kép
Kedvencem a:
1.morcinnézekKép
2.csúszdánülöknagylányvagyokKép
3.kisnőcilettemdeklasszKép
KépKépKépKép

Kuha Kép
Örülök,hogy végre jól érezted magad!!!!Kép
Rádfért!KépKépKép
Gergőpofit nagyonnagyon megpuszilgatnám!Kép
Annnnnyira szép és husi!Kép

Cinka KépKépKép
Mazsi is előadta ma a"vendégűzést",sógoromék voltak itt,tiszta antiszociális balhét csapott,üvöltött,aztán miután elmentek vigyorgott ránk mint a vadalma!KépKépKép
Szerencse,hogy ilyen pici,mert különben az anyósom azt hinné,direkt "tanítom"erre!KépKépKép
Réka még mindig gyönyörűséges,van már kérőtök???
Mert ha nincs, Marci lecsap a kicsi kacsókra!KépKépKép
annamami

Annamami! Kép

Ma jól megkergettük egymást telefonon! Kép

10 előtt leszek elérhető holnap, utána csak 2 után. De majd én is kereslek. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Cinka!

Nekem is hiányzik Zsuzsa baba sörénye. Kép Meg kellett volna kérni Nyúlnét, hogy igazítsa ki. Kép Bár gondolom ő se szívesen ment volna a feje közelébe ollóval, mint ahogy én sem. Egy hirtelen mozdulat és az ember megszúrja! (És mondanom se kell, neki kb 1 hirtelen mozdulata van másodpercenként...)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Tünde, köszi az infót. Önértékelési problémára szavazok. És ha a derekam fáj jelenleg az ua?
Igazából én nem érzem úgy, hogy Marci miatt nem én irányítok. De a derekam az fáj.Kép

Prüntyi
neked is köszi az infótKép Már kezd nagyon aktuális lenni a dolog.Utána nézek alaposan.
De azért kemény vagyonokba kerülKép
Tényleg klassz a dühöngő. Tündinek van járókája?

Rokica
Megnő gondolom hamar a hajaKép De szerintem így nőiesebb. Úgy csibészesebb volt nekemKép

Megann
Köszi a Kecskeméti kaja infót. Remélem lesz még a dm-ben mire lejutok.
Azért ha útban van a kistesó majd értesítsél minketKép

Juci és Marci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Annamami,
a tejfehérjeérzékenység mindenképp holdi analógia. Hogy állsz az anyasággal, a feleség szereppel? Nem is igazából a tudatos dolgokat kell kutatni, hanem a tudatalattit. Megint saját példa: Zita is tejfehérjeérzékeny. Õ is tervezett baba, én mégsem szerettem a várandósságot, sőt, sokszor utálatos dolognak, nyűgnek tartottam. Aztán amikor megszületett, 3 hétig elég mély depiben voltam, de sikerült kivakaróznom. Persze már akkor is szerettem Zitát, de mégis "gondot" okozott az anyaság. Nem tudom, ez így érthető, hogy miért lett? A többi megy priviben!

Juci,
és néha nem gondolod úgy, hogy a férjedtől függ, hogy Neked lehet-e más programod? Hogy a férjed nélkül nem tudsz menni sehova? Vagy ha igen, akkor Marcit kell cipelned magaddal, és sokkal nehezebb intézkedni? Esetleg nem oroszlán vagy?
Vendég

Jó reggelt Lányok!

Ayse
Nyilván nem csak higiénia kérdése az egyhártyagyulladás. Tetves is lehet nem csak az, aki a putriban lakik.
Én csak azt írtam le, amit a gyerekorvos mondott. Ugyanolyan ez az oltás, mint a hepatitis. Az sem minden fajtája ellen véd. Nyilván, amikor Te kicsi voltál, akkor még az antibiotikumok sem voltak olyan jók mint most. Mindezzel együtt nagyon szomorú, hogy Veled ez megtörtént.
Egyébként nekem egyik kis unokaöcsém pont egy oltás után kapott agyhártyagyulladást. Mondjuk ott az volt a baj, hogy a szülőszobát nem fertőtlenítették rendesen és valami baci ott maradt. Utána, amikor a gyerekek megkapták az oltást, mindegyiknek agyhártyagyulladása lett, aki aznap született (11 éve volt). 8 gyerekből 7 kislány volt és egy kisfiú és csak az unokaöcsém maradt életben.Kép Õ is 21 napig volt életveszélyes állapotban. Szerencsére semmi nem maradt vissza neki egyedül az, hogy ő is szemüveges lett.
Itt Fóton pedig pont most van egy kislány, akit 3 hónapig kezeltek, mire kigyógyult a szamárköhögésből, ami az oltás mellékhetása volt.

Mindezek ellenére én is oltáspárti vagyok. Egészen pontosan nem is gondolkodom azon, hogy beadassam-e, anyira megbízom az orvosunkban, hogy mindig azt csinálom, amit mond.

Azt egyébként, hogy az oltás stimulálná a gyerek szervezetét nem tudom. A BCG az biztos, de az új oltásoknak pont az a lényege, hogy nem élősejtes vírus van benne, hanem ellenanyag.

Megann
Nekünk mindenki azt mondta, hogy még korai Bazsit sílécre állítani, de már sok mindent mondtak - Tropicarium, Állatkert, vitorlázás stb. - amihez a Bazsit túl kicsinek tartották, és mindig az jött be, hogy élvezte a gyerek. Én úgy látom, hogy Bazsi mind testileg (104-es ruhákat vettem neki tegnap), mind szellemileg egy kicsit előtte van a korának. Igaza van Jucinak, majd meglátod, hogy Léna mennyire fog stabilan járni. Egyébként Bazsi saját lécen csúszott az apja lába között. A végén már egész jól ráérzett a hóekézésre.

Benianyu
Üléssel nálunk pont ez a helyzet. Ha már egy kicsit is megemelem a támlát Laci azonnal elkezd felülni és ha sikerül valamibe belekapaszkidni, akkor fel is ül. Utána vigyorog nagy megelégedetten és visszahuppan.

Tünde
Én már nem is olvasom tovább, mert szemüveges is vagyok, a hátam is fáj, Lacika tüdőgyulladással született. Totál kriplinek érzem magam.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike,
inkább bolond vagy! KépKépKép
Ne izélj már, tök kiegyensúlyozottak a gyerekeid.
De elárulom: én is szemüveges vagyok, gerincferdülésem is van, Zita tejfehérjeérzékeny, ekcémás, vesemedencetágulata van. Ettől függetlenül boldog, kiegyensúlyozott kisbaba. Kép
Vendég

Jó reggelt LÁnyok!

Prünyi!
Nagyon szupi Tüncsi sátra! Ügyesek vagytok!

Köszönjük a sok bókot Gergő rucijára vonatkozóan. De ez az a(z egyik) kabát, amit a múltkor azon a bizonyos börzén vettem. És nagyon imádom!

Benianyu!
Annak "története" van, hogy miért ül Gergő a kalaptartón.
Ugyanis, amikor megérkeztünk az Outlethez, és kivettük a csomagtartóból a babakocsit, az bizony szétesett.
Jobban mondva a zippzár ment szét, de mivel nem tudtunk összzippzárazni, a babakocsi egész kupolája hiányzott.
Azt szereltük apával, akkor még több-kevesebb sikerrel. Azóta teljesen szétment, úgyhogy keresnem kell valakit, aki a kupolán kicseréli nekem a zippzárat.
Nem tudtok valakit? Így ugyanis nem tudom használni a kocsit.

Mikor reggel elindultunk, a háttámla nem fekvőben volt, hanem ülőben. Apa persze próbálta összecsukni a kocsit, hogy berakja a csomagtartóba, de így nem ment.
Káromkodások tömkellege, Apa feladta a harcot, és gondolta, jól megerőszakolja a babakocsit, és akkor és ő fog győzni. Hát ő győzött, a nagy feszüléstől szétugrott a zippzár, és ennyi.
Boldog vagyok Kép

Havtunde!
Nagyon élvezem, amit csinálsz! A múltkor szülestési adatok alapján jellemrajz, most meg a betegségek alapján...
Nekem ez baromira tetszik ,csak sajnos én nem értek hozzá.
ÉN is kérhetek?????

Annyit gondolkodtam, hogy mi bajom van (a lelkieken kívül), de csak ez a rohadt székrekedés jutott eszembe, ami kb. 3-4 éve gyötör.
Erre mit tudsz mondani?

Kép
kuha

Zita KépKépKép
Köszi,a többit inkább én is priviben írom,ne OFF-oljuk má'szét az egész napját mindenkinek!Kép

Sildike
Mi Olaszországba járunk mostmár 4.éve síelni,gyönyörű hely és ott a gyerkőcöket már igen hamar sílécre"dobják".
A lényeg,hogy stabilan álljon és járjon.
Klassz,hogy Bazsika ilyen kis gyors a korához képest.
Gondolom Apa nagyon élvezi,hogy ilyen vagány kisfickó!KépKépKép

Dioprtiák:
az enyém -7.00 és -9.00 mégsem érzem kriplinek magam(ma éppen!KépKépKép )
Sztem ne aggódj!Kép
annamami

Tünde
Köszi, köszi, köszi.

Kuha
A Cora-ban van egy varroda, ahol zippzárt is cserélnek. Nálunk Apa (ő is bolond nem csak én) síelés előtti nap átugrotta a kerítést, mert lusta volt visszajönni a kulcsért és a sídzsekijében a zippzárnak leszakadt a húzókája. Másnapra meg is csinálták.

Egyébként csak az jutott eszembe, hogy a múltkor valaki kérdezte, hogy a HA-s tápszert meddig lehet adni. Mi Bazsikával Beba HA start-tal kezdtünk, Beba HA-val folytattuk és Beba HA 1-gyel hagytuk abba 1 éves korában. Utána kapta a sima tápszereket.

Kép
Kép Kép
sildike

Jó reggelt!

Én ilyenkorra kezdek csak emberi formát ölteni. Ügyesek vagytok, ti, akik már kora reggel irogattok.

Tünde, tényleg jó ez a betegségesdi. És találó is. Azt inkább nem kérdezem meg, csak költői kérdésként, hogy a hipochondria mit jelent. SejtemKép

Annamami, szombaton elmentem Horváthékhoz, de nem vettem semmitKép Azért sétálhatunk valamikor a Millenárisban, megnézném szivesen Zöld PétertKép

Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Sildike!!

Köszönöm-köszönöm! Merre van kb. a varroda a Corában? A patyolat környékén? VAgy merre keressem?

Kép
kuha

Sziasztok!

Sildike!
Dehogy vagy te kripli!!Kép
Nati köszönjük jobban van, bár a lába még mindig kemény kicsit az oltás helyén. Most éppen alszik. Éjszaka előadott egy kisebb magánszámot és sajnos ő győzött.Kép
A krumplival résen voltam!KépKép Azt majd frissen teszem bele a hamikba!Kép

Cinka!
Köszönjük!
Örülök, hogy Réka jól van! Vendégűzése aranyos!Kép
Tegnap mi is egész nap csavarogtunk, Nati mindenhol előadta a jó kislányt. Ahogy hazaértünk, veszett sikításba kezdett, látszott rajta, hogy élvezi a hazai pályát!Kép

Kuha!
Gergő nagyon csini!Kép
BabakocsiKép
Enyém férj is úgy gondolja, "az erő vele van!"Kép
Pismányban voltunk egy baráti párnál. A lány napokon belül szülhet, így meglátogattuk őket.
Szerettünk volna ebédelni is, a Tasi és fiában, de sajnos zárva volt. Ismered a helyet? Életemben nem ettem még olyan fincsi gombakrémlevest, mint ott. Tulajdonképpen midig azt eszem, ha odamegyünk.Kép

Prüntyi!
Tündike birodalma csúcs!Kép
Autósülés árától dobtam egy hátast!Kép

Tünde!
Érdekes amiket írsz! Gondolkodtam azon, vajon Natit nem-e azért viselte meg ez az oltás, mert fenntartásaim voltak vele. Eddig egyetlen oltásnál sem volt semmi baja.
Nekünk a dr.néni azt mondta, akkor javasolja 1 éves kor alatt ezt az oltást, ha a gyerek gyakran találkozik más gyerekekkel. Én járok vele tornázni, ott sok gyerek van, ezért úgy gondoltam, nem kockáztatok. De bántott, hogy így duplán kell, hogy szúrják, hiszen ha 1 éves kora után kapta volna, csak egy szuri az egész.KépKép

Ayse!
Sajnálom, hogy ennyi mindenen kellett átesned!Kép
Megértelek oltás ügyben! Én is így gondolom!Kép

Rokica!
Nekem nagyon tetszik így Zsuzsa!Kép Tényleg egész más a pofija!Kép

Juci!
Gratulálok Marci újabb fogacskájához!Kép

Benianyu!
Dani tündéri!Kép

Andi&Nati 33+1

Andi&Nati

KépKép
duda

Kuha
Nem a gyógyszertár felőli bejáratnál kell bemenni, hanem a másikon és ahogy bemész a bejáraton jobbra lesz a sarkon az éttermekkel szemben.

Egyébként ez tényleg tipikus férfi viselkedés: Minek az ész, mikor van izom.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Kivagyok ettől a rohadt babanettől. Az előbb már láttam, amit írtam, most meg sehol.

Szóval:
Sildike, a Corában kb. merre van az a varroda?

Kép
kuha

F...sza, most megint itt van az eltűnt irományom. Na mindegy... Kép

Sildike!
Köszi, akkor könnyen meg fogom találni, mert mindig ott szoktunk bemenni! Kép

Kép
kuha

Kuha,
nem vagyok benne biztos, talán nem tudsz elengedni? Személyeket, tárgyakat? Gyűjtöd a kacatokat? Hátha jó lesz még vmire?

Majola,
sztem te is tudod, hogy figyelemfelkeltés. Vmiért több törődésre van szükséged.

Duda,
pont ahogy írod.
Vendég

Juci, de van járókánk is, de azt annyira nem szereti...

Tünde, a székrekedés engem is üldöz, de inkább a viszeres lábaim titkára volnék kiváncsi...Kép

Itt van valaki, aki komolyabban foglalkozik horoszkóppal? Mármint aki készít is...

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Tünde köszi!!!Kép
Hát most nem tudok írni bővebben,mert Apát viszem a Jánoskórházba(bedurrant a válla KépKépKép )aztán megyünk a mamához,csomagolok....
el fogok gondolkodni azon,amit írtál,aztűán majd bővebben csütörtökön ha megjöttünk.
OK?
De azért mégegyszer köszi!Kép
ja,és a mai mailemet is visszadobta,meg a tegnapit is,amit írtam neked?????

Pussz:annamami
annamami

Annamami, nem értem miért dobta vissza.
Biztos jó a cím?
havtunde@citromail.hu
Nincs tele a postafiók, és más mélek megjöttek.
Vendég

sziasztok!

tegnap este jöttünk haza a barátnőméktől ausztriából. iszonyatosan jól éreztük magunkat mindketten! eszti min. 2x annyit hízott, mint szokott. volt nagy kirándulás az erdőbe stb.
megkóstoltuk az almalevet és az almapürét is. várni akartam méág, de nem bántam meg, mert nagyon ízlett neki, nagyon szépen evett, és sokkal jobb kedvű volt utána, és már csak pici van fél éves korig.
vettünk egy pár nagyon édes cuccot isKép
és tegnap elkezdtük a végleges alvástanulást. első nap 45 perc sírás volt (apa bement hozzá sokszor), remélem egyre jobb lesz.
most csak bejelentkeztem, mert most kezdek csak kipakolni, mosnom kell, stb.
a képeket megnéztem, ami ezen az oldalon van, és nem tudom szó nélkül hagyni, hogy Zsuzsának mennyire jól áll a rövid haj! annyira más lett az arca tőle, nekem nagyon tetszik! jobban látszik a szép szemeKépKép

and, eszti

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Így jár, aki egész hétvégén nem jön: a délelőttöm ráment a visszaolvasásra.
Nagyon érdekes dolgok merültek fel! Kép

Próbálok reagálni pár dologra:

Oltás: nagyjából mindent leírtatok. Tündével és Sildikével értek egyet. Ha választhatnék, a kötelezők közül is szelektálnék, de az biztos, hogy annyira nem vagyok hülye, hogy bíróságra küldjem magam, mert nem akarok oltatni. Ezzel mennyiben segítek a gyerekemen??? Egyébként a húgom ismeri a szombathelyi családot, akik a tévében is voltak az ügyük miatt./ Asszem hat éve volt már, hogy nem voltak hajlandóak oltatni, akkor el tudták érni, hogy legalább új oltóanyagot kapjanak, Pestre kellett emiatt feljönniük minden alkalommal. De akkoriban még ez is nagy szám volt./ Húgom szerint teljesen normális emberek Kép
Az viszont nem hangzott el, hogy pl. a rubeola és a mumpsz elleni oltás kifejezetten ártalmas lehet, hiszen nem véd örökké, épp akkor véd, amikor a szervezet meg tud birkózni vele, és szövődmények nélkül átvészeli. Felnőtt korra elveszti hatását, és a mumpsz fiúknál meddőséget, a rubeola lányoknál terhesség alatt jó kis kalamajkát okozhat Kép És sokkal fájdalmasabb felnőttkorban átesni ezeken. Hogy ki a rossebb találta ki, hogy ezek kötelezőek legyenek???
Na és az milyen, hogy a BCG-t újraoltják, ha fél éves korig nyoma sincs reakciónak, de ha másodszor sem lesz, az már nem érdekel senkit??? A törvény ennyit ír elő, ha nem lesz másodszorra sem védett, az már nem számít... Nagy baromság az egész, biztos vagyok benne, hogy a gyógyszeripar nagy részben benne van ezekben a hülyeségekben.
Viszont Ayse, azt tökéletesen megértem, hogy ilyen előzmények és tapasztalatok után Te oltáspárti vagy! Sajnálom, hogy ezt át kellett élned, de az tényleg jó, hogy egyáltalán megúsztad! Balázsnál négy hónaposan hitték azt, hogy agyhártyagyuszija van, gerinccsapolás neki is volt, de semmi gond, három nap kórházzal megúsztuk.

Ovi: AyseKép hogy miért nem akarom az állami ovit? Egyrészt nagyon rossz saját élményeim vannak, minket még vertek is az oviban Kép De az régen volt, és vidéken volt, ahol nem lehetett csak úgy ovit váltani. Azért remélem, hogy változott már ennyit a helyzet, hogy az államitól is elvárható némi minőség. Mindenesetre sokat "köszönhetek" az őriszentpéteri pedagógusoknak, akár ovi, akár suli tekintetében, jól elcsesztek sokmindent nálam...
Másrészt az a tapasztalatom, hogy az óvodáknak van valami kényszerük, hogy a gyerekeket neveljék, tanítsák, és ezt olyan eszközökkel, ami sztem nem nekik való / leülni, csöndbe maradni, szabályokat hallgatni.../ Az lenne az ideális, ha hagynák őket egész nap játszani, hiszen ezzel tanulnak is, és eközben mutatnák a jó példát, és kész. És teret adnak a mozgásnak, lehetőséget adnak, hogy sokmindennel ismerkedjenek, de semmisemkötelező módon. Játékosan. Na, szerintem ilyet magánoviban sem fogok találni. A Waldorf ilyen lenne. Gyerek-szempontból teljesen megfelelő lenne, az elképzelésem szerinti, de a szülői oldal, az más. Nem vagyok ilyen elhivatott, kicsit olyan, mint ha egy külön vallás lenne...
ZsuzsaKép Az meg nagyon elgondolkodtató, amit a gazdag gyerekekről írtál. Ahogy nézegettem a magánovik képeit a neten, nekem is eszembe jutott, hogy ezek biztos nagyon gazdagok, ha meg tudják tenni, hogy horribilis összegeket fizessenek csak az oviért, de nem mentem bele mélyebben, hogy ez mit is jelenthet még. Lehet, hogy érdeklődnöm kéne az állami ovik között is a környéken... Az mondjuk lendületett adott, hogy megtudtam, a hétvégén Balázs kis barátnője családjával ide költözött Újpestről Kép Egyelőre nem jár oviba, mert állítólag teljesen megbuggyant az előző ovitól, de ha jár majd, lehet, hogy együtt kéne járniuk, az biztos sokat jelentene Balázsnak.

Dóri, Benianyu Kép Jó, hogy előjött ez a nemevés-téma, mert már én is kezdtem aggódni, hogy mit művel Gergő. Õ is pár perc alatt befejezi, és már megy is, holott előtte éhen akar halni. De én is azt gondoltam, hogy csak jelezné, ha nem lenne elég a tej, és elégedettnek is tűnik Kép

Rokica Kép Zsuzsababa még szebb lett, tényleg teljesen más, először meg sem ismertem!!! KépKépKép

Judit+Gergő+Balázs

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!
Én is csak most kerültem elő, és csak beköszönök, aztán valszeg csak read-onlyban leszek!
Trisztánt szerdán felviszem a Svábhegyi Klinikára teljes kivizsgálásra. Szegénykémnek nagyon előjött az asztmája... már egy jóízűt sem tud nevetni anélkül, hogy be ne fulladna utánaKépKépKép. Remélem, a dokiknak sikerül jól/jobban beállítani a gyógyszereit! Tünde, mi a véleményedKép?

A babák nagyon szépekKépKépKép! Főleg Zsuzsa új haja, Dani kiságy-evéseKép (ne csodáld, ha más nem kell nekiKép), Gergő a kalaptartónKép, stb.stb.stb.

Képzeljétek, tegnap Kornél elkezdett mászni Kép! Szabályosan felemeli a kis farát, és löki előre magát a lábával... egy- egy ilyen mozdulattal akár 2 cm-t is halad, de kitartóKépKépKép!

Üdv,
Kati
Vendég

Sziasztok!

Az utóbbi napokban csak read-only voltam én is, Tofi elkapta tőlem a torokgyuszit és nagyon nyűgős, így nem nagyon volt időm irogatni. De az oltás témával kapcsolatban mindenképpen szeretnék írni egy-két dolgot.

Jucc,
Nem tudom, hol hallottad, hogy a rubeola és mumpsz elleni oltás kifejezetten ártalmas, de szerintem itt valami félreértés lehet. Az MMR oltást, amit 15 hónaposan adnak és a kanyaró, rubeola és mumpsz ellen véd 11 éves korban valóban meg kell megismételni, ahhoz, hogy tartós védettség alakuljon ki. De mivel az ismétlő oltás is szerepel az oltási rendben, nem igaz, hogy felnőttkorban az ember fertőződhet ezekkel a betegségekkel. Szerintem az egészségügy semmi olyat nem tenne kötelezővé, ami veszélyeztetné az emberek egészségét, akármekkora biznisz is legyen a gyógyszeripar.

Én kifejezetten oltáspárti vagyok és nagyon furcsának tartom, hogy tényleg egyre inkább "trendi" (ahogy Cinka is nagyon jól megfogalmazta) az oltásellenesség. Tofit én biztosan be fogom oltatni agyhártyagyulladás ellen és bárányhimlő ellen is. Elhiszem, hogy az agyhártyagyulladásnak olyan vállfaja ellen véd az oltás, ami egyébként jó arányban kezelhető antibiotikumokkal is, de miért jobb nekem, ha a gyerekem átesik egy igencsak veszélyes betegségen, mintha megelőzöm a bajt? Szerintem a bárányhimlő sem olyan veszélytelen, mint sokan hiszik, számos szövődménnyel jár együtt és nem utolsósorban rendkívül kellemetlen.

Az is igaz, hogy az új oltás szamárköhögés elleni alkotórésze már nem magát a baktériumot tartalmazza, hanem annak antigénjeit, de az antigén egy olyan anyag, ami antitestek, vagyis immunanyagok termelődését idézi elő a szervezetben. Tehát ugyanúgy erősíti az immunrendszert. Hiszen pont az a lényege a védőoltásoknak, hogy az immunrendszert stimulálja, hogy az adott kórokozóval szemben felül tudjon kerekedni. Ha meg az oltás immunerősítő, akkor sokkal jobb megoldás szerintem így elérni a védettséget, mintha a gyerek ténylegesen átesne egy igencsak veszélyes betegségen, amelynek adott esetben súlyos szövődményei is lehetnek, és úgy szerzi meg az úgynevezett "természetes védettséget".

Bocsi, hogy ilyen hosszúra vettem, de muszáj volt leírnom, mit gondolok.

Képek mind nagyon-nagyon szépek!

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok.

Hú,megint jól levagyok maradva,megpróbálok visszaolvasni,de nem igérem hogy sikerül is.

Megann,Rokica.
Köszönöm szépen az e-mailt nektek,nagyon aranyosak vagytok!Kép

És a legfontosabb Melike tegnaptól egy fogacska boldog tulajdonosa!!!KépKép

ancsi26

Sziasztok!

Hétvégén csak read only voltam, mivel alig voltunk itthonKép
Szombaton a telken voltunk, most először idénKép
Nagyon jó idő volt, fiúk napoztak kicsit, mi is élveztük a kellemes tavaszi napsütéstKép
Vasárnap de. vásárolgattunk, du. meg Gabi szüleinél volt családi ebéd, estig nálunk voltunk.

Sildike!
Látom, nálatok is mozgalmasan telt a múlt hét, képek jók nagyonKép

Rokica!
Zsuzsa baba nagyon ari az új frizurájával, nekem így jobban tetszikKép

Kuha!
Gergő milyen ügyin ül a kalaptartónKép Jól áll neki ez a dzseki.
BabakocsiKép

And!
Üdv újra itthonKép
Örülök, hogy jól telt az ausztriai kirándulásKép

Tünde!
Jók ezek az egészségügyi problémak okai dolgokKép
Nekem ugye gerincsérvem van/volt, meg szemüvegem is.....Kép
A császárnak mi lehetett az oka?
Zita édes nagyon apujával olvasás közbenKép

Ayse!
Sajnálom nagyon, hogy ilyen rémes dolgokon kellett keresztül menned ilyen kis gyerekkéntKép
De a lényeg, hogy sikerült túlélned maradandó károsodás nélkül (persze kivéve a szemüvegességKép)!

Prüntyi!
Nagyon jó Tüncsike dühöngőjeKépKépKép

Cinka!
Réka nagyon helyes, főleg az utolsó kézevős kép tetszikKép

Oltás téma:
Mi nem oltatjuk be a gyerekeket, csak a kötelező oltásokkal. Minek szurkálni annyit őket?

Na egyelőre ennyi, megyek egy kicsit alukálni, Leon is alszik, Nolcsi meg a Dédivel vanKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

JuccKép

A rubeolát(mumpsz hasonlóan) pontosan a kismamák érdekében oltják kötelezően.A legtöbb gyermeknek 15 hós kora után lesz kistesója,valamint elkezdenek közösségbe járni,így csökkenteni lehet a fertőződés esélyét.
A BCG-t pedig folyamatosan figyelik,általános iskolában(talán emlékszelKép),többször is végeznek un. Mantoux próbát,amivel azt vizsgálják,hogy védett vagy-e még.Ha nem pirosodik be,azaz negatív a teszt,akkor újra kapod a BCG-t...

No,bocs,hogy belekottyKép,szép napotKép!

Anyapoc

anyapoc

Davallia, Kép
mi az a Megannterápia??? Kép

Amúgy egyetértek veled a neveléssel kapcsolatban. Szerintem is kellenek a szabályok, már a mi gyermekeinknek is, és a következetesség is nagyon fontos. Az én szüleim sosem engedték, hogy csúnyán beszéljünk a tanárainkról. Most már látom, hogy tökéletesen igazuk volt.

Anyapoc,
ha a gyerekemet beoltják rubeola ellen, attól még lehet, hogy a hentesnél pont előttem áll egy rubeolás, akin mondjuk holnap jönnek ki a pöttyök. És így már meg is dőlt az elmélet, mivel én nem tartottam magam burokban várandósan. És a következőnél sem fogom. (de mivel már voltam rózsahimlős is, így abszolút tökmindegy. KépKépKép)
Vendég

Havtünde

Nyilván való,hogy minden veszélyforrást nem lehet kiiktatni(minthogy az utcára se menjünk ki,mert ránk esik egy zongoraKép),de ha mindenkit beoltanak,előbb utóbb a hentesnél sem kell aggódni sorban állás közben Kép.Másrészről a közösség mint veszélyforrás szintén minimálisra csökkenthető...És ez nem elméletKép...
Komolyra fordítva a szót,valóban az a cél,hogy előbb-utóbb a teljes lakosság védetté váljon(mert a betegség átélése illetve az oltás életre szóló immunitást ad,akár csak a bárányhimlőnél).Kép

Anyapoc

anyapoc

Davallia!

Hihihiihi!Ari vagy!Kép

Látszik hogy Havtunde még "új" tag!!!

Bocsi Havtunde, csak itt a kezdő csapat már elég jól ismeri egymást(meg engem isKépKépKép)

Jucc!

Sajnos "kicsit egyet értek Davalliával, de remélem ettől még nincs harag!
Én csak annyit akarok kérdezni, hogy Te személy szerint találkoztál már Waldorfos gyerkőccel????????

Mert én igen!3 lánytestvérrel terhes koromban a fodrászatban, ahol kb fél órát töltöttem velük együtt...

BOCSI: DE ÉN EGYESÉVEL RÁNCIGÁLTAM VOLNA MINDEGYIKET A GATYAMADZAGJÁNÁL FOGVA KI A FODRÁSZATBÓL,MEGKÖTÖZTEM VOLNA ÕKET, BETÖMTEM VOLNA A SZÁJUKAT(hogy ne beszéljenek úgy mint a kocsisok), JA ÉS KIOSZTOTTAM VOLNA EGY KÉT POFONTOT, HA MÁR AZ ANYUKÁJUK NEM TETTE MEG....

Bocsi mindenkitől akinek ez sérti a "nevelési" elveit(én sem vagyok veréspárti), és fentiek erős túlzásnak számítanak, de érzékletesen akartam leírni, hogy kb 10 perc után menekültem volna kifele a fodrászatból...

Komolyan!!!Ezek nem tudnak viselkedni,még a legnagyobb 6 éves forma is úgy viselkedett mint egy kis makimajom, aki nem érti az emberi nyelvet, a minimális emberi dolgokat sem produkálták, ugráltak az egyik fodrászszékből a másikba, ordítottak hajvágás közben, az egyik bemászott az én székembe és közben rugdosta LénátKép,kiborították az összes kosarat, és még sorolhatnám és az ANYUKA nem szólt rájuk, mondván Waldorf módszer=nem szólunk a gyerekre, nem tiltunk stb....

És a műkörmös csaj mondta, hogy az azelőtti "hajvágásnál" az anyuka 60.000 ft-ot fizetett az üzletnek "kártéríés" gyanánkt mert eltörtek egy hajszárítóbúrát stb....

Hát köszi!!!!
Nekem nem kell Waldorf!!!!

Megann

Kép

Kép
megann

Juci6!

Ok majd szólok ha esetleg pozitívat tesztelek!Kép
Bár mondom, ez inkább még a szülés utáni "nemnormális" ciklus lehet!

Sildike!
Köszi az infótKép

Megann

Kép

Kép
megann

Davallia!

De jó lenne ha ez csak úgy működne, hogy "választom" a pedagógust!

Jelenleg abban a községben ahol én lakom, a gyerekeket még az oviba se veszik be csak 5 évesen, mert nincs helyKépKépKép
A szülő meg oldja meg ahogy akarja...KépKép

M.

Kép

Kép
megann

Bárányhimlő: nagyon gáz szövődményei vannak, sajna volt szerencsém, és a László kórházban kötöttem ki. Huszonéves fejjel, Gergő olyan 3-4 éves volt. Kép nem kívánom senkinek, inkább a szurit kérném. A szememre is ráment, és irtózatos volt. Kép

Megann!
Teljesen egyetértek. Kiakadok én is aneveletlen kölkökre (és nme a csintalanségot értem ezalatt, hanem, amit Te írtál pl. le). Én tuti megőrülnék tőle, oedig Gergő sem jó fiú, ő is keveredeik balhékba a suliban, de ilyet és ehhez hasonlükat.. nagyon gáz tényleg. Maradok a normál ovinál, nem kérünk Waldorfot. Kép

Ja, és bizony Gergőke seggén is csattant már a kezem, mert muszáj volt. És én is utálom a pofozkodást, nincs is divatban, de néha kell és igenis hatásos, mégpedig nem az "ereje" miatt, hanem maga a cselekmény.

Dóri
Vendég

Láááááááááányok!

Tüncsi tegnap ebédre kapott céklát, és du. csinált is szép vöröses-lila dolgokat...Kép
De ami furcsa volt, hogy még ma is 3 szor volt neki ilyen színű, remélem tényleg csak a cékla csinálta...pedig azóta azért mást is evett!
Létezik ez?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi,

Igen, ez teljesen normális jelenség. Még a pisi is szép rózsaszínű jó darabig a céklától.

Kép
Bab és Tofi
bab

Köszi Bab!

Még egy kérdés...most ettem fahéjas tejbegrízt Kép és eszembe jutott, hogy mi lenne ha fahéjjal ízesíteném a pépjét? Szabad szerintetek? Na ne sokat képzeljetek, csak úgy ízesíteni...

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi,
Itt egy link, ahol írják, hogy mit mikor lehet bevezetni. Azt írja, hogy fahéj mehet 7 hónapos kortól.
http://kanga.internode.hu/babaetetes0512

Kép
Bab és Tofi
bab

köszi!

Kép

Kép
prüntyi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?