A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

sziasztok LányokKép

Úgy sajnálom, hogy nem tudtam elmenni a talira, na de a következõt nem hagyom ki. Nagyon sikerültek a fotók. a babakocsikat látva, mintha egy nagykerben lennékKép
Na nem bolondozom, bizti nagyon jó lehetett és még milyen szépek a babák is, na meg lányok Ti is tök helyesek vagytokKép

PálmaKép NadineKép
Naggggyon drukkolok!!!

EancsiKép
Manócs jól van, mi szoktunk beszélni és sms-elni. a netre sajna nem tud sûrûn jönni (költöznek), de ahogy van bébis hír, én rögtön megírom neki. Ha szeretnél üzizni vmit, én átadom.

NickiKép
szijjja. Jaj, de jó, hogy eltünt az a fránya ciszta. Ugye, hogy felszívódott, hát ennek nagyon örülök, méghozzá ígyKép

KaskaKép
Boldog szülcsinapot!

Rita01Kép
Téged is üdvözöllek itt. Nagyon örülök, hogy most már egyre több az ismerõs számomra.

LányokKép
Szerintetek melyik textil pelus jobb, a cseh tetra vagy a magyar tetra. Csak azért kérdem, mert anyukám szeretne neki pelust venni, csak én voltam olyan gonoszka, hogy azt mondtam neki, hogy elõbb megkérdezem a neten melyik a jobb minõség. Ti milyet vesztek?

pussza
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

Nicki, én is nemrégiben dillemáztam azon, hogy elmenjek-e 3D UH-ra, mert a védônô pl. lebeszélt róla, hogy még ugysem fogunk semmit látni, de itt a lányok sokan mondták, hogy menjek, ha engem megnyugtat és végül elmentem. És egyáltalán nem bántam meg. Sôt! Én is 12-13 hetesen voltam és minden gyönyör?en látszott és kaptunk 20 perc video felvételt is, amit azóta is gyakran megnézünk. Úgy ugrált a pocakomban, mint egy kis kenguru. Ugyhogy megéri és én is csak bíztatni tudlak, hogy menj.
Buborék 16+6
Buborek

Lányok! Kicsit elbizonytalanodtam, nem emlékszem, hogy a terhesség elején szükséges vizsgálatokhoz a vér- és vizelet vizsgálathoz a körzeti orvos is adhat beutalót, és megcsinálják egy sima SZTK-ban, vagy mindenképpen a kórházba kell menni már a kiskönyvvel. Tudtok ebben segíteni? És ha a kórházba kell menni, ahhoz nem kell beutaló?

Köszi:
Nelli
nelli2

Sziasztaok Kismamik!

El se hiszem,hogy a végére értem Leszter kerti-partys képeinek. Kép Kb.1 óráig tartott,míg megnéztem õket,párat ki is nyomtattam magamnak.Nagyon jók a képek Leszter+kispapája.

Ari,Toffifee,
nagyon jók a Ti képeitek is.

Ari,remélem-és most már úgy néz ki,egyre inkább-sikreül majd dobogóról szülnöd!

Nagyon sok kismaminak voltak mostanában depis napjai,remélem már elmúltak.Sajnos ma jön megint a hidegfront,remélem ez nem fog ki rajtunk,csak babaesõt hoz. Kép

Nicki,
üdv közöttünk! Kép Az új kismamiknak,mindig anniyra örülök. Kép Jó pocaknövesztést!

Ma utánérdeklõdtünk mi is a házassági anyakönyvi kivonat érvényeségének.Elvileg 300 napnál nem "öregebb" papír jó,de nekünk az anyakönyvvezetõ azt mondta,hogy azért a biztonság kedvéért kérjünk újat,nehogy mégis kiderüljön,hogy nem fogadják el a 30 naposnál "öregebbet".Illetékbélyeg nem kell!!! Kép

Cory,
remélem a ZH-t nem kell megismételned,vagyis én tudom,hogy majd nem kell!!! Kép Nem is tudom,hogy lehet tanulni egy kisgyerek és egy pocaklakó mellett?!?!?!?

Kaska,
boldog szülinapot!!!!!! Kép Kép Kép
Mi volt az UH-n? Mekkora már Viola?

Bogár,
mi mindkét fajtából(magyar,cseh)vettünk.A különbség az,hogy
a cseh pelus az üzletekbe kerülés elõtt 3-szor be volt már avatva(ki volt mosva), a magyar viszont nem.

Pálma,
hatalmas drukkkkkk!!!!!!!!!! Kép Remélem már babázol!!!

Rita,
üdv közöttünk!
Harmadik babával,Te már nagyon tapasztalt anyucinak számítasz,így még jobban örülünk neked. Kép

Toffifee,Nadine,
az amnioszkópián mit csinálnak,mitõl fájdalmas?!?!? Bocs a tudatlanságomért! Kép

Hétvégén kezdem a málnalevél teázást.Remélem még a hasznomra válik!!! Kép

Beu,Leszter,
jövõhéten kedden megyünk is az ea-ra a MAdarászba és szerzünk magunknak egy légzésfigyelõt.Köszi az infót mégegyszer. Kép
Láttam a másik topicban Lõrinc legújabb képeit,tündéri!!!

Minden jót mindenkinek a nap hátralévõ részére!
Pálmának mégegyszer hatalmas DRUKK!!!

üdv
Évi + Petra baba_35+5
Évi24

Sziasztok!

Toffifee!Kép
Így ismeretlenül kotyogok bele a dolgokba, de gyakran olvaslak titeket. Igaz nem várok babát, már kettõ van, de nagyon kíváncsi vagyok az újabb kicsik miatt.
Szóval, a lényeg: megnéztem a taliról a képeket, és azt hittem, hogy nem jól látok. Az én kislányom 5 éves és kiköpött a te Szandid! Teljesen le voltam döbbenve a látványon. Mellettem ücsörgött a kislányom /Virág/ és felkiálltott: Ez én vagyok anya?!

Hát, csak ennyit akartam közbedumálni. Mindenkinek jó pocakosodást továbbra is és a finiselõknek drukk!

Banett

Kép
banett

Sziasztok!

Kaska,
Boldog szülinapot!

Anikó,
A talán kék hosszúruhás csajszi én vagyok. A ruha sötétkék.

Toffifee,
Labda Kép Kép Kép Kép és lehet, hogy tényleg elõzök Kép

Pálma,
Csak nem.......?

Reggel produkáltam egy nagyon rossz ctg-t. Ott felejtettek, ücsörögtem 45 percet. kb. 10 perc után trüsszentettem néhányat és elveszett a baba szívhangja, a ctg fejet tologatni nem tudtam, mert rászáradt a pocakomra, egy idõ után meguntam kiszolgáltam magam azzal kék trutyival, és megkerestem a szívhangot de akkor meg aludt a baba. Aztán dokibácsi megvizsgált. Jól megijesztett, hogy ilyen ctg-vel benn kell maradnom, de menjek fel UH-ra és majd kiderül mi lesz. UH-on a Harsányi doktor vizsgált súly:3865 gr BPD: 96,3 FL:72,3 lepény: GRII. DG. Grav.s. 39. NORM FLOW Terheléses ctg mérlegelendõ. Visszamentem az ambulanciára ismét sima CTG ami teljesen jó lett. Eredmény, csütörtökön reggel 9-re kell mennem terheléses CTG-re, amitõl néha beindul a szülés... A végén bejön fõnököm 22.-ei jóslata, csak õ úgy gondolta, hogy délelõtt elmegyek a nagyberuházást átadó ünnepségre, és délután mehetek szülni Kép

Ari
39+3
Ari

Szia Rita!
Üdv közöttünk. Végre jönnek a kispocisok is. Kép

Pocóka!
Ha megy a kézzel fejés, akkor nincs szükség rá, de ha nem, akkor nem árt valami fejõalkalmatosság.

Bogár!
A cseh pelenka jobb, mert vastagabb. A többi nagyon vékony, szinte átlátszó és nem mindegy mennyi nedvességet tud felszívni, majd meglátod a nyáladzásnál, bukásoknál.

Finisesek giga-mega drukk!!!

Magdi
35+2
gallainémagdi

Sziasztok Lányok!

Ünnepélyes keretek között málnalevél teát készítettem, és most olvasgatás közben kortyoltam el az 1.sz adagotKép
Ma megyek dokihoz, csüt. meg valszeg uh, és megmondják mekkora az óriásbébim. Magamban(magammal) fogadtam, hogy 3 kiló felett van...

Pocóka,
Én megvettem az új Isis kézit, tényleg nem olcsó, de a barinõm aki 10 napja szült, bevitte a kórházba, és pont ma aszonta', hogy már akkor megérte, ha csak ott a kórházban használta, mert amikor bedurran a cici az elején, akkor (neki legalábbis) nagyon nehezen ment volna a kézi fejés, a gép meg hipp-hopp kiszívta. De amúgy otthon is használja azóta is, már többször volt, hogy telcsin beszéltünk, közben meg a másik kezével pumpált...KépA Dorozsmai úton van az Avent szakbolt, ott kicsit olcsóbb mint a bababoltokban.
Szerintem a kézi fejéshez azért rutin kell, és még akkor is lassabb lehet, mint a gépi... De szerintem az árult használtaknak sincs semmi baja, folyamatosan sterilizálnak a mamák...

Nicky,
én 14. és 24. héten voltam 4D-n. Nekem a Hattyúház jobban tetszett, mint a Praxis, de végül is mind1. A 14. héten nekem egy kis "bábu" látszott: fej, törzs, végtagok, mozgással. A 24. héten viszont már csuklás, ujjszopi, arcocska részei, kukiKép Szerintem úgy érdemes csinálni, hogy a normál ("hivatalos") uh-k közé kb. félidõben elmenni mozizni, és akkor rendszeresen látod a babódat, mert amikor a 18. és a 30. héten van csak uh, akkor bizony nagyon megnyugtató megnézni, hogy hogy van az albérlõdKép Hacsak nincs erre külön jó pár 10 ezer forintod...Kép Nekem sajna nincs, de lehet, hogy ez szerencse, mert legszívesebben minden héten megkukkolnám a kis fütyistKép

Bogár,
én is úgy tudom, hogy a cseh jobb, de nekem egy üzletben aszonták, hogy a cseh az keresztben is, 2irányból szövött, a magyar csak szimplán. De valszeg Évinek is igaza lehet a beavatással.

Na, megyek a dokihoz.
Tsók
Ellimami
35+6
ellimami

Sziasztok!

Ari, ma én pont így jártam, csak nekem 3 CTGm lett majdnem egyenes ... Ezekután a Harsányi mért egy 3700 gr-os babát. De nekem ma 7-re vissza kell mennem terhelésesre, ráadásnak a dokim sem lesz bent csak valami Szabó doktor ... szóval rendesen beparáztam.

Szilvi
37+5 (azthiszemKép)
szilvi_

Szilvi,

Jó nagy a babád. Én is parázok rendesen. Lehet, hogy egyszerre ücsörögtünk a váróban csak nem ismertük egymást Kép

Ari
39+3
Ari

Sziasztok Kismamik!

Megpróbálkozom 3 hét után a szülés beszámolónkal!
Még nem könnyû, de már látom hogy napról napra jobb a kisfiam egészsége és most ez ad erõt hozzá ,hogy leirjam ,hogy mi is történt.:

Április 28,-a:délelött mennem kellett CTG.re,amin már elõzöleg voltam 3x is.Egy kis tanuló kislány csinálta a gép rámkötését,akit pont vizsgáztatott a tanára.A férjem is velem volt-itt jegyzem meg minden vizsgálatra kitartóan elkisért az egész terhesség alatt-mert aktivan részt kívánt venni az egész terhességben!Kép))))
Szóval rámkötötte a nõvér-ke' a gépet és vártunk,valahogy nem olyan görbéim voltak mint eddig.Néha bejöttek a szobába és megnézték,hogy minden ok-e?,mert hogy a nõvérszobából is nyomon lehetett követni a monitort,hogy mit mutat,és hát nem volt valami túl jó!
Azt gondoltuk,talán a kislány még ügyetlen és nem jó helyre tette az érzékelõket.-hoztak egy másik gépet és azzal is megpróbálták.Sajna nem a kislány volt az ügyetlen,nem a gép volt rossz -az én értékeim valóban rosszak voltak.Mondták,hogy felhivják az orvosomat,várjunk csak nyugodtan.Képzelhetitek milyen nyugodt voltam.....
És néhány perc múlva benyitott az DRnõm,aki már úgy jött el otthonról -õ tudta ma itt befejezzük ezt a terhességet!-csak ennyit mondott -ez a baba valamiért nem érzi jól odabent magát,itt befejezzük a terhességet! Hát én fal fehér lettem,és kitört belõlem a sírógörcs,és borzasztó félelem töltött el.Nem akartam elhinni ,hogy császár-féltem tõle nagyon!
A férjem még kis naivan megkérdezte,mennyi idõnk van még?Haza mehet e a fényképezõgépért,mert nekünk muszáj megörökiteni a születés pillanatát!A válasz:max 20 perc!Kaptam két puszit a Kispapimtól néhány biztató szót és letette a nagy esküt hogy rögtön itt lesz,rohan haza!Õ elment,én még próbáltam húzni az idõt,mert nem is tudtam felfogni hirtelen hogy tényleg csak 20 percünk van! Talán még emlékeztek én paráztam a beöntéstõl!-Hát nekem ott már nem kellett beöntést adni,jött magától,elvégeztem beöntés nélkül,és már kisértek is az elõkészitõbe!Közben a folyosón ahogy mentünk elküldtem Anyukámnak egy sms-t:Császár most!
Félek!Ez 12.35kor volt.
Ennyit birtam leirni és már vetköztem is!Remegtem mint a nyárfalevél,és izgultam ,hogy a Kispapim visszaérjen!
Kaptam ágy hátul gombolost',lemosták a pocakom,és leborotválták a szõrt.Aztán betoltak a mûtõbe!
Ott volt már az egész stáb,mindenki sürgött forgott,csak franciául beszéltek ami akkor nagyon zavart,mert semmit nem értettem!Aztán jött a Drnõm aki egyébként egy nagyon kemény határozott nõ ,de látta hogy velem most kicsit többet kell törõdnie mert nagyon meg voltam ijedve,nagyon féltettem a picit és féltem hogy mi baj lehet!Bekötöttek egy kanült a kezembe,nyomtak bele valamit.Ekkor 13.00 volt.
Felültettek a mûtõ asztalra ami nagyon kis keskeny ágy ,és hátat kellett forditanom az anesztes Dr-nek és elõre kellett hajolnom és domboritanom a hátam,én annyira ideges voltam hogy képtelen voltam csinálni azt amit mondanak,kicsit szenvedtek velem de nagyon profin megoldották a dolgot és néhány bökést éreztem,egyszer csak egy olyat mintha egy patentot nyomtak volna a gerincembe.Na ez volt az epidura !Pillanatok alatt hatott' már is kezdtem nem érezni a lábaimat,azt már úgy tették a helyére,és már feküdtem is. Ekkor ért be a Kispapim és ez olyan megnyugvás volt hogy nagyon jó volt a lelkemnek!
Elbarikádoztak mell magasságban, hogy ne lássak elõre,hát elõre ugyan nem láttam de a mûtõ lámpa olyan szép fényes hogy premier- plán mindent látni benne!A Kispapimat a fejemhez ültették,és már kezdõdött is minden !Fura érzés volt hogy tudtam hogy vannak lábaim de nem éreztem õket,meg semmit csak ilyen húzásokat vonásokat.Nagyon szomjas voltam,de inni nem lehetett,egy vizes gézzel lehetett törölgetni a számat amit a Kispapim szorgalmasan csinált! Õ mindent látott,-magas is,és érdeklõdõ is!Õ komentálta az eseményeket,-most vágnak,stb-de aztán mondta hogy a vágást inkább Õ sem nézi,nehogy a többit emiatt ne lássa!KépKépKép
Én meg közben az epidura hatása miatt rettentõen remegni kezdtem,és ilyen hullámokben jött rám amit mi persze nem tudtunk,én nagyon féltem hogy ez vajon miért van,aztán jó kis hányingerem lett,és szóltunk az anestesnek aki adott valamit a kanülön keresztül ami azonnal hatott és jobban lettem,de a remegés sajna nem múlt el ,végig megmaradt,sõt erõsödött.Aztán én néha bele is aludtam,igy azt a részt pont nem éberen éltem át amikor kivették a picit,csak arra emlékszem amikor annyit mond a dr,hogy 2x van a nyakán a köldökzsinór, a Kispapim nagyon odahajolva azt mondogatja hogy most emelik ki a picit hogy milyen szép nagy ,hogy meg van a kisfiúnk és közben a meghatottságtól sírt és boldog volt!Ez 13,28kor volt.Aztán én megint egy pillanatra de belealudtam és pont nem láttam amikor elvitték a picit -de ezek pillanatok lehettek,de hosszabbnak tûntek!Közben meg szintén az epidura hatása miatt de rettentõen viszkettem a nyakamon a mellemen a fejemen,szegény Kispapim,nem gyõzõtt vakargatni!Ez egyébként borzasztó volt de igy nagyon jó volt hogy a párom ennyire ott volt velem és segitett és leste minden szavam.NAGYON EGYÜTT VOLT VELEM!!!!
Aztán egyszercsak meghallottam a picike érces hangját és olyan boldogság fogott el ,már semmi sem számitott csak Õ!
A Papi meg szegény csak rohangált a pici meg köztem és azt se tudta kivel legyen!Fotózott, és fotón hozta oda megmutatni a picit,mert az ellátásán szorgoskodtak ,és én igy nem láthattam.Megkérte a dokit egy pillanatra had nézhessem meg a picit,de azt mondták hogy most inkább viszik fel az osztályra mert koraszülött és jobb ha most gyorsan mindent megnéznek!Inkubátorba tették és elvitték , mi meg ott maradtunk és elkezdtek foltozni ami egy örökké valóságnak tûnt!Közben a Papi olyan boldog volt és ott sirt a fejemnél és fogta a kezem és ott lettünk igazi család! -közben én még mindig nagyon remegtem és éreztem hogy a hasam is remeg amin dolgoztak a dokik szorgalmasan.
Hosszúnak tûnt a vége és a remegés miatt az egész olyan fura volt mert nagyon kifáradtam tõle!
Aztán mikor levonultak rólam a dr-k ,akkor jöttek a nõvérek,húztak a lábaimra 2 gumi harisnyát,új hátulgombolós hálóinget,és átemeltek egy szerkentyû segitségével az ágyamra és feltoltak a szobámba.Ez egy 2 ágyas szoba volt amiben végig egyedûl lehettem!Itt jön egy rész ami kimaradt ,nem emlékszem semmire valószinûleg aludtam.És késöbb délutén az ággyal együtt feltoltak a picihez a NEONATOLÓGIÁRA -koraszülött osztály,ott inkubátorban volt és mindenféle csövek meg madzagok lógtak róla ijesztõ látvány volt .A Cukrom miatt a picikének nagyon alacsony volt a cukor szintje,és azt kellett stabilizálni,meg a légzéssel voltak nehézségek!3kg -mal született de a hosszát nem mérték le mert gyorsan kellett inkubátorba tenni ,oxigént kellett kapnia!Az APGAR értékei:5,7,8 volt.A 36,hétre született,hivatalosan -bár szerintük idõsebb terhesség volt!
Aztán vissza toltak én megint aludtam lassan de már kezdett múlni a remegés, és este 8 kor tudtam megmozditani a lábaimat elõszõr!
Aztán a Papimat hazaküldtem egy kicsit pihizni este megint bejött ,ott volt éjfélig.Aztán megpróbáltam aludni és nagyon rossz volt hogy nem láthattam a picikét.És akkor hajnal 1kor a bejött a szobába egy Dr ,és angolul magyarázta hogy a picinél szív aritmia lépett fel és hogy egy másik kórházba kellene elszállitani és az én beleegyezésem kell hozzá!Én azt hittem ott kapok agyvérzést úgy megijedtem!Hivtam a Papit és már jött is,épp hogy hazaért és már jöhetett is vissza .Megint feltoltak a picihez és ott megvártuk a spéci inkubátoros szállitott (Csernye?) és akkor elbúcsúzhattam a picikémtõl akit akkor érinthettem meg elõszõr!Borzasztó félelem volt bennem és még kába is voltam.
Valahogy másnap reggel lett,a szülinapom,és én ott voltam egy magam és tök bizonytalanságban mi lehet a picikével.A Férjem meg reggel ment a másik kórházba ami az egyetemi kórház volt és ezt a szív aritmiát ott tudták kezelni.Ott pokoli hírek fogadták,és kikapcsolta a telefonját is mert nem tudta hogy mondja el nekem.Én meg éreztem hogy valami nagy baj van!
A picinek az oxigén hiány miatt agykárosodása lett ,elég nagy terület sérült,a cukra nagyon alacsony,a szive aritmiás,valami fertõzést találtak,lehet hogy herpesz virus ami az agy jobb lebenyében jelentkezik.Hát ennyi bajjal szembesitették szegény férjemet és igy jött át hozzám,és amikor belépett az ajtón tudtam hogy nagy baj van.MIND EZ A 33.SZÜLINAPOMON!
ÉN nem tudom hogy hogy birtuk ki azt a napot de kaptam valami nyugtatót amitól rettentó kába lettem és nagyon rossz volt.Másnap a saját felelõsségemre de a Drnõm biztatására (mert látta hogy kell lelkileg, fizikailag meg csak kibirom majd) átmentem autóval a picihez,(2 napos vágással).Szegénykém kiteritve volt de ott voltam a közelében és ez olyan jó volt.
A Férjem minden nap 2x vagy még többször is ment hozzá és olvasott neki mesét,mert nem adtuk fel és nem akartuk elhinni hogy agykárosodása van.Most azt itt már nem akarom leirni miken mentünk át lelkileg azóta is milyen nehéz ,de a picit a 4,napon vissza hozták hozzám a kórházba és akkor a 4,napon foghattam meg életemben elõszõr!!!!!BÕGTEM MINT A SZAMÁR!!!!!!!!OLYAN JÓ ÉRZÉS ANYÁNAK LENNI!!!!!
Én a 7.napon jöhettem ki a kórházból és azóta amennyit csak lehet bent vagyok a picinél és rajtam van és nagyon szépen fejlõdik és hietetlen mennyit fejlõdött 20 nap alatt!SEMMIT SEM LEHET LÁTNI A PICIN HOGY BÁRMI GOND IS LENNE!!!!!!
Azt mondták nem érintett központi részeket(ha igen a mozgással lehet gond) a sérülés és a vérömleny felszivódása után derül ki pusztult e el terület és még az sem biztos hogy maradandó lesz, mert a környezõ területek átveszik a funkciókat!
Ami most még gond az az hogy a picit szondával etetik és emiatt nincs kényszeritve hogy szopjon és most arra várunk hogy szonda nélkül is tudjon enni ,akkor adják ki!

Hát ez a mi történetünk,sajna nem felhõtlen,de nagyon boldog anyuka vagyok ,a Kispapi nagyon boldog apuka!

A pici olyan gyorsan fejlõdik hogy most nagyon bizakodóak vagyunk és úgy érezzük nem lesz semmi gond!

Elnézést kérek a helyesirási hibákért,a hosszas várakoztatásért ,nem nagyon van idõm,és örültem hogy végre gép közelbe kerültem.Ha végre itthon lesz Marcika -talán 2 hét múlva,-gyakrabban leszek a körötökben!

MINDEN KISMAMÁNAK NAGYON JÓ POCAKOSKODÁST KIVÁNOK!
NE FÉLJETEK ILYEN NAGYON RITKÁN FORDUL ELÕ MINT VELÜNK!!!!!!NAGYON JÓ ANYÁNAK LENNI!!!!!!

Mariann és a 22 napos MARCI!
Mariann

Szilvi,
Én egy kék zöld sárga aprófoltmintás(kockás) nyáriruhában voltam.

Ari
39+3
Ari

Sziasztok Kismamik,

Kaska,
Boldog szulinapotKépKépKép

Marti,
Tovabbi gyogyulast a csaladnakKép
Vard csak ki a veget az en fiam mar boszen fozi a homokszendvicset es tarsaitKép

Cory,
Bizti ugyi voltal es sikerult a vizsgaKép

Ari, Szilvi,
Nagyon jo "kis" suly van a babocaitoknak. Drukk, hogy minden rendben legyenKép

Palma,
Neked meg oriasi drukk, csak elomereszkedik egyszer az a csajsziKép

Nadine,
Neked is drukkKépKépKép

Lanyok en mar ugy szertenek uj babokat:Kép, Legyszi, legyszi valaki inditsa be az uj babaesotKép

Bogar,
En is a csehre szavazok, nekem nagyon bejott anno.

Magdi,
A kezenel az arca meg gyonyorubb, csak meg nagyon szemeremes a szentemKép

Rita01,
Udv itt es gyere amilyen gyakran csak tudszKép

Hat a dokim ma elkeseritett egy kicsit, szepen josolgatok, de hatasa az nincs, a mehnyak rovidul, de nem nyilok, szoval kezdem azt produkalni, amit a fiammalKép Szoval lehet, hogy a dobogorol szulok megis?
Viszont ma megtalaltam, hol vehetek malnalevel teat, szoval holnaptol indul a kuraKép

Tovabbi szep napot

Angi
37+4
angela2

Kaskacsaj Kép
boldog szülinapot! Hurrá! Jeeee! Zúg az ünneplö tömeg!!! KépKépKép

Pussz
Kangi + Julcsi
kangi

Mariann, nagyon sokan szoritottunk itt Nektek, és még most is szurkolunk,hogy minden jól menjen! Sok-sok eröt és kitartást kivánok, és Marcinak mielöbbi jobbulást!KépKép

Kaska, neked meg boldogságos szülinapot!!Kép

Pálma, hajrááá, már lehet hogy babázol??Kiváncsian várjuk a hireket!KépKép

"Kresszes", lányok, köszi aki irt a szabályokról, valami nekem is rémlett ezekböl. Akkor ezek szerint otthon sem lehet hivatalosan babát elsö ülésen szállitani...Na nem kötözködésböl irom, mindenki ott szállitmányoz ahol tud-és akar. Itt annyi az engedmény, hogy akkor lehet elöl szállitani kisgyereket, ha több a gyerek, mint ahány öv van hátulKép Na, de ez nem fenyeget bennünket...

Végre-végre mi is tavaszoltunk egyet a hétvégén, csak úgy lightosan kirándultunk a hegyekbe. (meg még fürdö helyre is elmentünk, de csak kispapi lubickolt a forró gyógyvizben)Mivel még azért nincs kánikula, rengeteg állatot láttunk út közben, 2 fekete mackót, prérifarkast,özeket, szarvasokat, hegyi birkákat....Szegény kutyuskánk alig gyözte ugatni az állatokat, amikor lelassitottunk megnézni öket...
Szóval most kissé feltöltödtünk energiával, már éppen hiányzott a jó idö a sok hó után Kép

A tali nagyon jó lehetett, jó nagy teltház volt Kaskáéknál.
Már nézem is a fényképeket, jók nagyon!!!!!KépKép

Na, most megyek, jók legyetek!!!
Mennek még a drukkok, akinek nagyon kell!!!!

Barbi
29+0 (mingyá 30, tejóisten)

Kép
Kép
barbi

Mariann!
Megkönnyeztem a történetet, de örülök hogy a körülményekhez képest jól vagytok, sok-sok egészséget kívánok nektek, bár azt hiszem ezt mindenki nevében mondhatom most.

Ari!
Ne haragudj, biztos én vagyok a tudatlan de mi az a terheléses CTG? Én úgy emlékszem nekem nem volt ilyen, csak ücsörögnöm kellett azzal a géppel.

Nelli!
Szerintem az elsõ vizsgálatra mindenképpen abba a kórházba menj, ahol szülni fogsz, hiszen nekik szükségük van ezekre az adatokra, vércsoport ilyesmi, ezeket mindig rögzítik számítógépre. Szóval szerintem a kiskönyv birtokában a kórházhoz tartozó terhesgondozóba kellene menned.

A többieknek köszi a tanácsot az UH-gal kapcsolatban azt hiszem mindenképpen elmegyek, ha más nem kiváncsi vagyok mi a különbség a hagyományos Uh és e között. A kisfiammal nem voltam akkor még nem volt annyira elterjedve. Csak mostmár azt nem tudom mi a különbség a 3 és a 4D között.

Pocóka!
Az elõzõ babinál én is sokaltam az árát az Aventnak és vettem egy olasz típusút, persze olcsóbban. Kézzel kellet pumpálni, sokszor a férjem segített mert görcsbe állt a kezem. Aztán kaptam kölcsön egy motorost is de az is rossz volt. Mostmár sajnálom hogy nem az Aventet vettem, azt sokan dícsérik. Megfogadtam hogy most mindenképpen beruházok majd egyre.
Nicki
Nicki

Mariann,
Nagyon nagy lekiero kellett ahhoz, hogy mindezt vegig csinaljatok, remeljuk most mar minden rendben lesz es Marci is meggyogyul teljesen.
Csak gratulalni tudok a hozzaallasodhoz es a merhetetlen erodhoz.

Angi
angela2

Sziasztok, lányok,

ajjaj, nem dobott fel a doki...Kép
1/ NAGYON vizes vagyok, szerinte 4-5 liter(!) víz is van bennem, az egész lábfejem, bokám és részben a lábszáram is vizes, feszül.
2/ 140/80 a vérnyomim
3/ Nem is csinálunk uh-t a héten, csak ctg-t, emiatt is kicsit csalódott vagyok, de ez a legkevesebb...
A méhnyak rövidebb, de zárt vagyok. A lényeg, hogy ha jövõ hétig nem javul a víz+vérnyomi, akkor a doki a "biztonság kedvéért" be akar fektetniKép Nagy gáz nyilván nincs, a baba is elég idõs már, de rémisztõ a kórház gondolata...Kép
A férjem korhol, hogy sokat iszom, anyu is csóválja a fejét, hogy sokat szedtem fel (igaz, 20 kg nem kevés), szóval depi a köbön...Kép

Évi, emiatt késik a mail is, bocs, de most megyek lábat polcolni...

Mariannt azért elolvastam, nagyon drukkol nektek mindenki, és ez mindig hatni szokott!

Jó éjt,
tsók,
Ellimami
ellimami

Nicki,
A vizsgálat során vénás infúzió segítségével a szülési fájásokhoz hasonló méhösszehúzódásokat idéznek elõ. A méhösszehúzódások által kiváltott stresszre, a magzat szívverése reagál. Amennyiben a méhlepény jól mûködik, a magzat megtartja, vagy fokozza a szívfrekvenciáját. Amennyiben a méhösszehúzódás során csökken a méhlepényen átáramló oxigén mennyisége, a magzat szívfrekvenciája csökken. Ez figyelmeztetõ jele annak, hogy a magzat - a méhlepény elöregedése miatt - a méhen belül már nem érzi jól magát.
Na ezt nem én irtam ilyen szakszerüen hanem innen
[url=http://www.lajfsztajl.hu/previnet/ujdonsag/terhesgondozas/terhesgondozas.html" TARGET="_top]http://www.lajfsztajl.hu/previnet/ujdonsag/terhesgondozas/terhesgondozas.html[/url] ollóztam
Ari

Lányok!

Most beszéltem SZilvivel telefonon, a terheléses CTG-je sem lett jó, vissza kell mennie a holmijaival és visszarendelték a dokiját is - úgyhogy kérek neki egy nagy-nagy össznépi drukkot, hogy moinden rendben legyen! KépKépKépKépKép És ahogy megtudok vmit (én holnap megyek CCTG-re reggel), jelentkezem!

Márti
37+0
márti

Sziasztok!

Kaska!
Nagyon boldog szülinapot!!! Kép Kép Kép Kép

Magdi!
Hogy tudják ilyen pontosan megállapítani a súlyt? Olyan furi. Nekem Lilivel sosem mondta, csak ha kérdeztem, most is egyedül most mondta. Szerintem Lilivel azért nem mondta, mert túl kicsi volt, most meg csak nyugtatni akart, hogy a súlya már jó. De úgy tudom, uh-val nem lehet, csak saccolni. Vagy ez valami spéci uh?

Cory!
Remélem, babó is így gondolja. De ma éreztem, hogy beilleszkedett a feje. Nem volt kellemes.
Pótzh tuti nem fog kelleni! Kép

Bogár!
Mindenképpen cseh pelus! Nekem volt ilyen is, olyan is, a cseht még most is használhatom majd, a magyart már nem. Kép

Mariann!
Sok-sok kitartást, és drukk, hogy ne legyen maradandó a károsodás! Kép

Képzeljétek, a védõnõmnek eszébe jutott, hogy szülés elõtt még el kellene jönnie hozzánk. Kép Ez azért jó, mert még egyszer sem volt. 1 éve költöztünk ide, és eleve Lili miatt is jönnie kellene néha, de akkor találkoztam vele elõször, amikor terhestanácsadásra mentem. De jókor jut neki is eszébe, amikor van elég dolgom. Mondtam is neki, hogy majd jövõ héten. Nem tiltakozott. Kép

Voltam du. ctg-n, semmi fájást nem mutatott, pedig egész nap menszis fájdalmaim voltak. Lilinél ilyenek voltak a jóslóak. Viszont ma du. nagyon sûrûn 3-5 perc fájogattam, most kicsit elmúlt, de azt hiszem, ha folytatódik, még ma visszamegyek a kórházba. úgy félek!

Nagypocisok, mindent bele! Kép (Nem szeretnék 17. helyrõl beelõzni.)

Ildianyu 35
ildianyu

Kaska,
Boldog szulinapot!!!

Ellimami,
Probalj holnap almanapot, vagy szimpla gyuminapot tartani! Inni muszaj, ne fogd vissza magad! Jo lehet meg az almakompot-dieta is!

Mariann,
En hiszek Bennetek, jo kis csapat vagytok, megoldjatok! Marcinak nagyon szuper szulei vannak, tuti nem lesz semmi gond! Csak gyozz majd futni utana 1-2 ev mulva! Nagyon drukkolunk nektek!

Zsuzsi
zsuzsi74

Ildianyu!
Ez egy 3D-s UH és a méretek alapján számolja ki a súlyt. Gondolom ez sem teljesen pontos, de minden hónapban ilyen részletesen írja a doki a 23. héttõl.

Mariann!
A friss babásoknál már írtam, de azért itt is drukkolok nektek nagyon.

Finisesek hajrá!!!!!!!!

Magdi
35+2
gallainémagdi

Sziasztok!

Bogár: én anno cseh tetrát vettem, mert többen azt javasolták. Bevált Kép

Mariann: nagyon drukkolok nektek!!!!

A ZH-mat ismételnem kell, ráadásul nem is értem az egyik résznél, hogy miért nincs meg, a másiknál valszeg meg túl reál vagyok és nem értettem a bölcsész kérdést. De hogy ezeket jövõ hétfõn honnan fogom érteni, az passz Kép

Ma voltam dokinál. Elõtte védõnõnél. Vérnyomásom ok, hízás ok. AFP sehol Kép Felhívtam a Schöpf-Méreit, megmondták az eredményt. Hát elég rossz. Doki azt mondta, várjuk meg, hogy neki is megérkezzen, akkor felhív, és megbeszéljük, hogyan tovább. Nagyon be vagyok tojva Kép Félek, hogy mi van a babával!

cory 19+1, akinek ma nagyon depis napja van Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok.

Hazaküldtek, de reggel megint mennem kell. A Dokim nem volt bent a két ügyeletes meg eléggé összevissza beszélt. Na mindegy remélem holnap okosabbak leszünk ... és nem kell naponta oda-vissza cuccolni ...

Dalenak ma este elfolyt a magzatvize úgyhogy bent fogták, a szülõszobán ismerkedtünk össze Kép

Ari, akkor veled is van esélyünk összefutni!!Kép Kép Kép

Szerintem a többit majd a Mártitól fogjátok tudni.

Szilvi
szilvi_

Sziasztok!

Évi! Kösz a bókot!

Kaska! Szülinapod volt? Isten éltessen!!Kép

Cory! A babák is nyügik voltak ma! Nem bírod a szeles idõt? Kép ZH Kép

Mennek a drukkok a rászorulóknak!

Beu
beu

Mariann !
Nagyon szoritok nektek, de a fiatok biztos, hogy nagyon eros es ugyes. Nem fogja sokaig riogatni a szuleit ! Kép
Jo neked, hogy mar anya vagy ! Igazibol !!!
Dorki 15+0
Dorki

Sziasztok!

Mariann,
ahogy csak birok, drukkolok Marci babanak, hogy minel hamarabb odakerulhessen, ahol a legjobb helye van: a Te karjaidba! Kép Kép Kép Kép Kép Es termeszetesen azert, hogy nyom nelkul gyogyuljon meg! Kép Kép Kép Kép Kép ezek a pici ujszulottek olyan hihetetlenul rugalmasak es ugy tudnak kuzdeni! Kép Kép Kép Kép Kép
Orulok, hogy elolvashattam a torteneteteket, amely a maga megrazo voltaban is szep, mert sugarzik belole a szeretet! Kép Kép Kép Kép KépSzerintem is csodalatos edesanya vagy, es a parod is nagyszeru apuka es ferj! Kép Kép Kép Kép Kép

Palma,
GIGAMEGADRUKK, ezerrel varjuk a hireket! :-)))
Ki vagyunk mar ehezve babakra, ugy erzem :-)))

Szilvi,
hat jo kis napod lehetett Neked is... :-( Akkor MEGADRUKK, es remelhetoleg most mar siman megy minden! :-)))

Daleeinek is nagy-nagy MEGADRUKK hegyek! :-)))

Nadine,
szinten MEGADRUKK, mozi elott vagy utan! :-)))

Beorsi,
MEGADRUKK Neked is! :-))) Olyan jo kis vihar volt az elobb, igazi tuti babacsalogato, csak hat Palma Finnorszagban, Nadine Debrecenben, de Neked legalabb jutott belole :-)))

Lanyok,
koszonom mindenkinek a szulinapi jokivansagokat, nagyon aranyosak vagytok! :-)))))

Magdi,
ez erdekes, en is ma voltam UHn, es nekem semmi CTGrol nem beszelt a doki, csak a szokasos vizsgalatra megyek hozza jovo heten...

Nelli,
huh, az altalam elfogyasztott nagy kupac ujsagban volt cikk a toxemiarol, de hogy melyikben... Ha lesz idom, utananezek.
Az jutott meg eszembe, hogy a Kismama ujsag oldalan biztos van archivum, esetleg ott lenne erdemes kutakodnod.

Toffifee,
koszi a kepeket! :-)))

Eancsi,
ne szomorkodj, biztos lesz meg tali! :-)))
Hat igen, az en pocimnak a novekedes a hobbija, ugy tunik :-)))

Buborek,
nem feltetlen a merleg rossz, hacsak nem egymas utan rogton mer kulonbozo ertekeket. Az ember sulya 1-2 kilot ingadozhat naponta!

Rita,
udv itt! :-))) Gratula a sracokhoz, es a 3. pottomhoz :-))) Mit irjak majd a tablaba a szules varhato idopontjahoz, a kiirast, vagy az elsejet?

Tunde,
nekem az utobbi 1-2 hetben volt ilyesmi, habar meg ritkabban, es osszehuzodast nem ereztem, csak enyhe hasfajast. Legutobb pont tegnap este, kulonosen, amikor a jobb oldalamra fekudtem. Ugy emlekszem, nehanyan irtak hasonlorol.

Saci,
lehet, hogy ez most meg nem vigasztal, de ha lejjebb megy a pocid, allitolag elmulik a legszomj! :-)))

Nicki,
gratula a felszivodott cisztahoz, jol tette :-))) es a jo eredmenyekhez is :-)))

Chrissy,
hat ha a babarugdosasbol indulnek ki, hetek ota egyfolytaban szulinapom lenne :-))) Reggel azt jatszottuk a kadban, hogy en locsoltam a pocit meleg vizzel, o meg valaszul kidugott mindenfele erdekes formaju dolgokat :-)))

Bogar,
aztan tali igeret szep szo :-)))
Pussz Manocskanak :-))) Meg keresnek, vagy mar talaltak lakast es koltoznek is?
Nekem mindenki a cseh pelenkat javasolta, ugyhogy en csak azt vettem.

Nelli,
nekem mindenhez a haziorvos adta a beutalokat, kiveve az AFPt.

Evi,
Viola koszoni kerdesedet :-))) ugy tunt, hogy jol erzi magat, viszont tori a mazsat :-))) 3150 g a becsult sulya (en 3200 g-mal szulettem!) :-0 Es 93 mm a BPDje! Mi lesz meg itt?! %-0 Viszont stabilan fejvegu az elhelyezkedese! :-)))
Bar dokibacsi is lehetsegesnek tartja, hogy picit idosebb a hivatalos koranal, mert elegge lent van a feje es a mehlepenyem is alakulgat, I-II. erteket kapott.
Igazabol lelkes vagyok, hogy ilyen szep nagykislany van a pocimban :-))) csak izgulok is picit, mert hat meg is kellene szulni :-)))

Ari,
remeljuk, csak vaklarma volt ez a vacak CTG! :-))) De az se baj, ha meghiusitod fonokod meresz almait az unnepseggel kapcsolatban :-) vagy Te is bannad? ;-)))
Drukk-drukk :-))) Csutortokon mar remeljuk, bejon a dobogo is :-)))

Angi,
idod meg mint a tenger! :-)))

Barbi,
kirandulas csucsszupi lehetett! :-)))

Ellimami,
az ivassal nem szabad sporolni, ez tuti, mert megarthat! Probalj meg tenyleg egy napig semmi mast nem enni, mint gyumit es zoldseget! Rolam 1-1.5 kg lemegy egy nap alatt! Es hanyattfekvesben emeld fel par percre a labaidat (persze nem eroltetve), es integess meg korozz a bokaddal! Ezt mostanaban olvastam! Drukk, hogy "leapadjal" jovo hetig! :-)))
Vizeletvizsgalatot csinalt a doki?
A sulygyarapodas meg nem mervado, hisz nem a viz van a hizastol, hanem a hizas tobb a viztol! :-)))

Ildianyu,
nekem a hagyomanyos UHval is saccol sulyt a gep, a meretek alapjan (fej, poci, combcsont), bar nem ilyen hajszalpontos erteket.
Vedono %-]
35, az mar szuper :-))) Drukk, hogy sikeruljon kihuzni meg ezt a 2 hetet! :-)))

Cory,
az AFP tipikusan csinal ilyen parakat, nem igazan szoktak ma mar komolyan venni, mert nagyon pontatlan, gyakori a teves riasztas! Ami mervado, az a genetikai UH! Nyugi! :-)
ZH-t a fene enne meg :-(

Fuuu lanyok, hat ez kicsit eros nap volt, szerintem almomban is drukkolni fogok! Megyek es meg is kezdem! :-)))

Kaska
35+3
kaska

Jó reggelt kismamikKép

Nagyon köszi a pelus válaszokat. Azt hiszem nincs min gondolkoznom, egyértelmû, hogy cseh tetra.

KaskaKép
Manócskáék folyamatosan keresnek, de még nem találtak. Addig pedig egyik nagyon apró kis lakrészünkbe költöznek.

CoryKép
A zh-t vigye a fene. AFP-rõl pedig nagyon sokan mondják, hogy csak azért van, hogy feleslegesen idegesítsék a kismamikat. Én pont jövõ héten megyek vérvételre, mondjuk nem mondom azt, hogy egy picit sem izgulok, de mégis úgy érzem, hogy minikénk tökéletesen egészséges. Egyik barátnõm mesélte (34. hétben van), hogy a kórházban ahová õ járt kb 10 emberbõl 1-nek, ha tökéletesen sikerült. Az az egy csodának számított. A genetikai, na az már igen.

DobogósokKép finiselõkKép
tegnap volt nagy zuhéj, remélem itt is leszKép

pussza
Bogár
14+6

Bogár
Kép
Kép
bogár

Sziasztok!

Cory!
Te mint már a 2. gyerkõcét váró kismama nem depizhetsz az AFP miatt. Ugye tudod, hogy nem szabad komolyan venni!!!!! Itt pl. Finno.-ban nem is csinálnak, pár éve eltörölték a hatalmas hibaszázalék miatt. Itt "csak" genetikai UH van. Te is nyugodj meg, az UH eddig is mindig tökéletes volt, nincs miért aggódnod, értetted???!!!!

Lányok!
Nem tudom, van-e még rajtam kivül más ilyen cipõben, de egyszerûen kb 10 napja nem tudok aludni. Eddig kb este 10-tõl aludtam reggel 7-8-ig, most meg 11-kor úgy érzem, hogy elalszom, elmegyek aludni, kb hajnali 1-2-ig forgolódok, nem tudok elaludni, és utána is olyan, mintha csak félálomban lennék. ISZONYÚ!!!!! Ja és semmi panaszom, sehol se fáj, nem kell pisilni, egyszerûen csak ez van. Szerintetek mit csináljak??? (A párom szerint ilyenkor álljak neki takarítani, fõzni, stb... az biztos elvenné a kedvem az ébrenléttõlKép)

Mariann!
Tegnap itt bõgtem az írásodon, tudod, kicsit eszembejutott a mi esetünk Doncival. Tudom, milyen nehéz is az elején a bébi nélkül, mikor semmi másra nem vágysz jobban, csak hogy a karjaidban legyen és érezd a szuszogását, illatát. Hidd el, nemsokára ez is eljön, és kívánom, hogy már csak szép és jó dolgok történjenek veletek!! Nálunk Donci 2 hónapot volt kórházban, kibírtuk, sõt most már olyan, mintha nem is velünk történt volnaKép Szóval csak ilyen optimizmussal és szeretettel továbbra is!!!! Marcinak most erre van szüksége!!

Puszi: Nyuszimanóék (22.hét)
nyuszimano

Kaska!
Ez dokifüggõ, van amelyik a 36., van amelyik a 37. hét betöltése után kezdi el a CTG-t. Húúúúúúú jó nagy babád lesz, bár nekem is azt mondta a doki Mikire, hogy 4 kg fölött lesz és lett 3,83. Remélem, Zsuzsi kissebb lesz, már a szülés miatt. A doki most azt mondja, hogy a lányok egy kicsit kissebbek és csak 3,6 kg-ra jósolja. Remélem igaza lesz. Kép

Finisesek itt egy újabb szép nap, tessék szülni. Kép
Nagy drukkok Nektek.

Magdi
35+3
gallainémagdi

Mariann!

Megrázó volt olvasni soraidat. Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen.

Képzeljétek az egyik ismerõsömnek csak évek múltán lombikkal jött össze a baba (21 hónapos már) és most akartak jelentkezni a köv. lombikra és kiderült, hogy spontán terhes lett a lány. Én annyira örültem neki és Veletek is megakartam ossztani a hírt.

Tina
35
tkriszta

Sziasztok!

BABA VAN!!! Kép Kép Kép Kép Kép

Marti felhivott, hogy tegnap megszuletett Daleei kislanya, Edina 2200 g, 47 cm-rel! Kép Kép Kép Kép Kép Mivel pici, meg inkubatorban van, de amugy teljesen egeszseges Kép Kép Kép Kép Kép HATALMAS GRATULA Nekik! Kép Kép Kép Kép Kép

Szilvinek meg drukkoljunk, egyutt vartak CTGre Martival, de olyan szulesdomping van, hogy nem volt szabad gep! Szegeny mar nagyon izgulhat!

Minden jokat, en most elszaguldok (ize :-) itthonrol, du. jovok ezerrel, hatha ujabb jo hirek is erkeznek :-)))

Kaska
35+3
kaska

Akkor a babocak: Kép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Nyúlandi Maja Adrienn 2900g, 52cm 2003.01.31. (- 3 ) nap
Norkini Jázmin Sarolta 2600g, 48cm 2003.02.09. ( - 12 ) nap 9
Zsuzsi74 Miklós 3460g, 54cm 2003.02.11. ( + 7 ) nap 10
Miszike Rebeka 3590g, 54cm 2003.02.15. ( + 7 ) nap
Myssnia Szilárd Márk 4050g, 59cm 2003.02.20. ( + 6 ) nap
Kangi Julianna Angéla 2700g, 48cm 2003.02.23. ( + 2 ) nap
Franyo Anna Virág 3000g, 54cm 2003.02.24. ?( - 8 ) nap
Manó2 Dorottya Rebeka 3100g, 53cm 2003.02.25. ( - 4 ) nap 10
Judó Hunor 3900g, 56cm 2003.02.26. (+ 3 ) nap
Momo Adrienn 3200g, 53cm 2003.03.03. ( - 4 ) nap
Panka Benjámin László 3260g, 53cm 2003.03.09. ( - 7 ) nap
Docika Balázs
Edelweiss Gergõ 3120g, 50cm 2003.03.14. ( - 5 ) nap
Zsurló Hajnal Anna 4320g, 54cm 2003.03.15. napra pontos babaKép 9
Csík Artúr 3100g, 51cm 2003.03.18. ( - 9 ) nap
Beu Lõrinc 4450g, 62cm 2003.03.19. ( + 11 ) nap
Maci_2 Veronika 2670g, 50cm 2003.03.23. ( - 23 ) nap 10
Csucsuka Anna Zsófia 3900g, 53cm 2003.03.31. (+ 3 ) nap 10
Urszila Júlia 3200g, 50cm 2003.04.09. ( - 12 ) nap
Leszter Petra Jázmin 3600g, 56cm 2003.04.09. ( - 2 ) nap
Ányez Benedek 3300g, 53cm 2003.04.14. ( - 7 ) nap 9
Borsi Máté 3700g, 57cm 2003.04.20. ( - 10 ) nap
Toffifee Zsombor 4050g, 54cm 2003.04.22. ( + 2 ) nap 9/10
Csilla1 Ármin Arnold 3460g, 51cm 2003.04.22. napra pontos babaKép 10
Anna Dániel 3360g, 55cm 2003.04.22. napra pontos babaKép
Anyakati Véda 3650g, 55cm 2003.04.24. ( + 2 ) nap
Dinihe Szonja 3700g, 57cm 2003.04.25. ( + 3 ) nap
Snoopy Levente 3100g, 53cm 2003.04.27. ( - 17 ) nap
Andi Dániel 3200g, 55cm 2003.04.28. ( + 3 ) nap 10
Mariann Márton 3000g 2003.04.28. ( - 29 ) nap 10/8
Beus74 Gábor 3750g, 56cm 2003.04.29. ( - 13 ) nap
Dale KépEdina 2200g, 47cm 2003.05.20. ( - 17 ) nap
</pre>
kaska

Tudtok bõvebb infót a TGYÁS-ról, márminthogy milyen átfutási idõvel utalnak, mikortól lehet igényelni? Nagyon érdekelne. És a GYED-et mikortól lehet igényelni?

pussz

Saci
charlottee

Kedves Mariann, én is végigbôgtem a történetedet, de nagyon bízom benne, hogy minden rendbe jön.
Végre, végre egy baba. Már olyan rég volt. Nagyon örülök!
Mindenkinek szép napot.
Buborek
Buborek

Es a kismamik: Kép

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Pálma [size=-2]2002.07.26.[/size] 42+5 30 év/1.b. Finnország 2003.05.07. [size=-2]2003.05.02.[/size] [size=-2]Espoo[/size]
[size=-2]2.[/size] Béorsi [size=-2]2002.08.04.[/size] 41+3 28 év/1.b. Budapest 2003.05.13. [size=-2]2003.05.11.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]3.[/size] Nadine [size=-2]2002.08.12.[/size] 40+2 23 év/1.b. Debrecen 2003.05.19. [size=-2]2003.05.19.[/size] [size=-2]DEOEC[/size]
[size=-2]4.[/size] Ari [size=-2]2002.08.17.[/size] 39+4 32 év/ 2.b. Gödöllõ 2003.05.24. [size=-2]2003.05.24.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kulcsár[/size]
[size=-2]5.[/size] Chrissy [size=-2]2002.08.21.[/size] 39+0 25 év/1.b. Budapest 2003.05.27. [size=-2]2003.05.28.[/size] [size=-2]Honvéd Kórház / Dr. Kiss Attila[/size]
[size=-2]6.[/size] Szilvi_ [size=-2]2002.08.29.[/size] 37+6 33 év/1.b. Budapest [size=-2]XI.[/size] 2003.06.07. [size=-2]2003.06.05.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]7.[/size] Angela2 [size=-2]2002.08.30.[/size] 37+5 31 év/2.b. USA 2003.06.06. [size=-2]2003.06.06.[/size] [size=-2]Takoma Park[/size]
[size=-2]8.[/size] Márti [size=-2]2002.09.02.[/size] 37+2 35 év/2.b. Budapest 2003.06.02. [size=-2]2003.06.09.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]9.[/size] Babajaga [size=-2]2002.09.04.[/size] 37+0 28 év/1.b. USA / Budapest 2003.06.11. [size=-2]2003.06.11.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház[/size]
[size=-2]10.[/size] Laura [size=-2]2002.09.11.[/size] 36+0 31 év/2.b. Budapest [size=-2]XVI.[/size] 2003.06.14. [size=-2]2003.06.18.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Orbán[/size]
[size=-2]11.[/size] Ellimami [size=-2]2002.09.11.[/size] 36+0 29 év/1.b. Budapest [size=-2]IV.[/size] 2003.06.17. [size=-2]2003.06.18.[/size] [size=-2]Újpesti Szülõotthon / Dr. Filep Aladár[/size]
[size=-2]12.[/size] Évi_24 [size=-2]2002.09.12.[/size] 35+6 24 év/1.b. Budapest 2003.06.27. [size=-2]2003.06.19.[/size] [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]13.[/size] Mikoo [size=-2]2002.09.15.[/size] 35+3 32 év/ 2.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Margit Kórház [/size]
[size=-2]14.[/size] Gallainémagdi [size=-2]2002.09.15.[/size] 35+3 31 év/3.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]István Kórház / Dr. Lázár Gábor[/size]
[size=-2]15.[/size] Kaska [size=-2]2002.09.15.[/size] 35+3 31 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Czikmántory Péter[/size]
[size=-2]16.[/size] Ildianyu [size=-2]2002.09.17.[/size] 35+1 26 év/2.b. Szeged 2003.06.24. [size=-2]2003.06.24.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Vajda[/size]
[size=-2]17.[/size] Tina [size=-2]2002.09.18.[/size] 35+0 28 év/2.b Budapest [size=-2]X.[/size] 2003.06.25. [size=-2]2003.06.25.[/size] [size=-2]Kistarcsa / Dr. Erdelyi Zsolt[/size]
[size=-2]18.[/size] Zsuzsófi [size=-2]2002.09.24.[/size] 34+1 18 év/1.b. Szeged 2003.07.01. [size=-2]2003.07.01.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Sikovanyecz[/size]
[size=-2]19.[/size] Manócska [size=-2]2002.09.25.[/size] 34+0 27 év/1.b. Pomáz 2003.07.02. [size=-2]2003.07.02.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Oláh K.[/size]
[size=-2]20.[/size] [size=-2]2002.09.26.[/size] 33+6 27 év/1.b. Diósd 2003.07.03. [size=-2]2003.07.03.[/size] [size=-2]Szt. Imre K. / Dr. Holba Sándor[/size]
[size=-2]21.[/size] Pocóka [size=-2]2002.09.27.[/size] 33+5 24 év/1.b. Budapest 2003.07.04. [size=-2]2003.07.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg szabolcs[/size]
[size=-2]22.[/size] Csibe21 [size=-2]2002.10.03.[/size] 32+6 33 év/1.b. Budapest 2003.07.10. [size=-2]2003.07.10.[/size] [size=-2]Szent Imre Kórház / Dr. Balogh Tibor[/size]
[size=-2]23.[/size] Andy [size=-2]2002.10.05.[/size] 32+4 32 év/ 1.b. Szeged 2003.07.12. [size=-2]2003.07.12.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Mészáros Gy.[/size]
[size=-2]24.[/size] Tundimami [size=-2]2002.10.08.[/size] 32+1 24 év/1.b. Pozsony 2003.07.14. [size=-2]2003.07.15.[/size] [size=-2]Porodnícka klinika - Kramáre / Dr. Cunderlík[/size]
[size=-2]25.[/size] Saci [size=-2]2002.10.13.[/size] 31+3 26 év/2.b. Budapest 2003.07.22. [size=-2]2003.07.20.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel [/size]
[size=-2]26.[/size] Barbi [size=-2]2002.10.29.[/size] 29+1 28 év/1.b. Calgary (Kanada) 2003.08.05. [size=-2]2003.08.05.[/size] [size=-2] Rokyview Hospital / Dr. John Faul[/size]
[size=-2]27.[/size] Hermi [size=-2]2002.11.11.[/size] 27+2 25 év/1.b. Pécs 2003.08.18. [size=-2]2003.08.18.[/size] [size=-2]POTE / Dr. Panka[/size]
[size=-2]28.[/size] Minke [size=-2]2002.11.19.[/size] 26+1 27 év/1.b. Székesfehérvár 2003.08.26. [size=-2]2003.08.26.[/size] [size=-2]Fehérvári Megyei Kórház[/size]
[size=-2]29.[/size] Szisz [size=-2]2002.11.28.[/size] 24+6 28 év/1.b. Budapest 2003.09.04. [size=-2]2003.09.04.[/size] [size=-2]Uzsoki Kórház[/size]
[size=-2]30.[/size] Batkamano [size=-2]2002.11.29.[/size] 24+5 29 év/1.b. 2003.09.05. [size=-2]2003.09.05.[/size]
[size=-2]31.[/size] Zsizsa [size=-2]2002.12.07.[/size] 23+4 28 év/1.b. Budapest 2003.09.13. [size=-2]2003.09.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]32.[/size] Susie [size=-2]2002.12.19.[/size] 21+6 26 év/1.b. 2003.09.25. [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa Ferenc[/size]
[size=-2]33.[/size] Bera3 [size=-2]2002.12.20.[/size] 21+5 29 év/1.b. Budapest 2003.09.27. [size=-2]2003.09.26.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Szabolcs[/size]
[size=-2]34.[/size] Nyuszimanó [size=-2]2002.12.21.[/size] 21+4 27 év/2.b. Espoo (Finnország) 2003.09.26. [size=-2]2003.09.27.[/size]
[size=-2]35.[/size] Eancsi [size=-2]2003.01.02.[/size] 19+6 28 év/1.b. Székesfehérvár 2003.10.09. [size=-2]2003.10.09.[/size] [size=-2]Fejér Megyei Szent György K./Dr. Orosz András[/size]
[size=-2]36.[/size] Hajnii [size=-2]2003.01.04.[/size] 19+4 29 év/3.b. Gödöllõ 2003.10.11. [size=-2]2003.10.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Szabó György[/size]
[size=-2]37.[/size] Cory [size=-2]2003.01.06.[/size] 19+2 25 év/2.b. Budapest [size=-2]XXII.[/size] 2003.10.13. [size=-2]2003.10.13.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház / Dr. Bálint Mihály[/size]
[size=-2]38.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 17+5 24 év/2.b. Budapest 2003.10.24. [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]39.[/size] Buborek [size=-2]2003.01.27.[/size] 16+2 26 év/1.b. Budapest 2003.11.03. [size=-2]2003.11.03.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen Csaba.[/size]
[size=-2]40.[/size] Bogár [size=-2]2003.02.06.[/size] 14+6 28 év/1.b. Budapest környéke 2003.11.13. [size=-2]2003.11.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]41.[/size] Nicki [size=-2]2003.02.20.[/size] 12+6 27 év/2.b. Budapest 2003.11.27. [size=-2]2003.11.27.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Béres László[/size]
[size=-2]42.[/size] Rita01 [size=-2]2003.02.26.[/size] 12+0 28 év/3.b. Budapest 2003.12.01. [size=-2]2003.12.03.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr.Raft Miklós[/size]
[size=-2]43.[/size] Boróka [size=-2]2003.03.05.[/size] 11+0 31 év/1.b. Budapest 2003.12.10. [size=-2]2003.12.10.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]44.[/size] Nelli [size=-2]2003.03.13.[/size] 9+6 29 év/2.b. Budapest 2003.12.20. [size=-2]2003.12.18.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Hetényi Gábor[/size]
</pre>
kaska

Sziasztok!

Megjöttünk NST-rõl, minden rendben van a babával holnap egy amnioszkópisa vár ránk, utána mozi, ha minden jól megy. (utána lehet visszamegyünk szülni)

Itt is nagy babaesõ volt, csak az én picikém nem vesz róla tudomást. Nagyon ragaszkodik hozzám. De egyszer majd csak kibújik onnan. Kép

Dale
Nagy gartula a pici lányhoz!!! Minél hamarabb erõsödjetek meg! KépKépKép (Egyébként nem szép dolog beelõzni a 8.helyrõl, de itt megbocsátható Kép)

Pálma
Szerintem te már babázol, különben jelentkeztél volna. Kép

Beorsi
Vajon te is babázol már, vagy még mindig egyben, mint én???

Na most rohanok a páromhoz! Még mindig túlpörgésben szenvedek, de majd elmúlik Kép

Nadine
40+2

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Rita, Nicki
Üdv itt KépKépKép És végre MargitosokKép (Én is ott szültem)

Nicki
Én is voltam lila karú egyszerre mindkét oldalon! Pedig van ott egy nõ, aki nagyon jól tud vért venni (általában nem mosolyog), de aznap nem volt bent.
Én voltam 3D-s UH-n is a 35-ik héten, a védõnõ által keltett para elûzése céljából + mozizni Kép Egyébként bármikor lehet menni, a méréseket ott is 2D-ben csinálják.
És az nagyon jó, hogy eltûnt a ciszta KépKép

Bogár
Téged is régen olvastalakKép És én üzennék Manócsnak, hogy minden jót, sok pihit kívánok nekiKépKépKép És még nem felejtettem el a pali-adósságomat, megadom, amint lehetKépKépKép KösziKépKép
Persze Neked is minden jót, jó pocaklakó-növesztést KépKépKép

Nelli
A Margitban a gondozóba kell menni és nem kell külön beutaló, máshol nem tudom, hogy megy. Ne idegeskedjKépKép Még nem maradtál le semmirõl KépKép

Évi
Jól néztél ki a talin KépOlyan jó, hogy Zsombi kint van, de hiányzik bentrõl isKép
Amnioszkópia: magzatvíz-vizsgálat. Ha nyitott a méhszáj, meg tudja nézni, hogy tiszta-e a magzatvíz. Azt, hogy mivel csinálja, nem tudom, de nem egy jó érzés Kép

Banett
Pedig az az én SzandimKépKépKép Szép családod van, meglestem a profilodban KépKépKép

Ari
Kép a ctg miatt. Volt, hogy engem is ott felejtettek. Miért kell a terheléses? Hogyan "terhelnek"?
Jó volt Veled is találkozniKép
Neked is mehet a DRUKK KépKépKépKép ugye? Már mindenkit meglátogattál, akit akartál?Kép
Most olvasom a terhelésest, el sem tudtam képzelni...

Mariann
Sajnálom, hogy ilyen szomorú lett a szülésed vége. De minden elismerésem a Tiéd, úgy érzem, nem törtél össze, ez nagyon jó, hiszen a kis Marcinak nagy szüksége van/lesz Rád még sokáig (és persze az apukájára is)Kép Jó egészséget és kitartást kívánokKépKép

Ellimami
Kép a hírek miatt. Nem lehet, hogy sok sósat eszel?
Pihizz sokatKépKép. A többit utána majd leadod Kép

Pocóka
Nekem nincs semmilyen mellszívóm, nálunk volt a kórházban gép, azt sem sokat használtam (még nem volt mire). Itthon pedig az elején kézzel fejtem, most meg van, aki megegye Kép

Cory
Pedig én is drukkoltam, hogy ne kelljen pótzh Kép
De ne depizz, minden jó lesz KépKépKép

Kaska
KépKép az Uh-hoz és a fejenálláshoz Kép
Meg fogod szülni gond nélkül KépKépKép

Hatalmas gratula Daleei-nek KépKépKépKépKép

Pálmának, Nadine-nak és Béorsinak megy a DRUKKKépKépKép Nem jött meg a kedvetek?Kép És Szilvinek is megy a DRUKKKépKépKép

Toffifee + Zsombi
toffifee

Ellimami!

Ha napi 3-4 almat megeszel, meglatod nagyon tud segiteni.
Nekem is jo volt, nem is dagadt be sosem a labam.

Udv
Kakukkfu, Emma 4 es fel honapos
kakukkfu

Toffifee
Köszi a bókot, de te is büszke lehetsz a családodra, mert igazán aranyosak a gyerekeid! KépKépKép

Gratula minden új babának! Kép
Drukk mindenkinek továbbra is! KépKép

Mariann
Megsirattam így ismeretlenül is a történeted, de én tudom, hogy nem lesz itt semmi gond, mert tényleg igaz, hogy az ilyen picik hihetetlen módon tudnak és akarnak is küzdeni.Kép Ezt tapasztalatból tudom, mert egy barátnõm hasonló cipõben járt, mint ti és ma van egy gyönyörû 4 éves kislánya, aki futkározik és még egy olyan rosszcsontot...! KépKépKép Sok boldogságot és rengeteg erõt kívánok nektek Marcihoz!

Banett

Kép
banett

Halihó mindenkinek!

Lassan,de biztosan megindultunk felfelé a létrán,köszönet érte Daleei.Hatalmas gratula Edinához!!! Gyors megerõsödést kívánok és az öröm még teljesebb lesz! Kép

Pálma,Béorsi,NAdine,Ari,
nem kaptatok kedvet?!?!?!? Kép

Nadine,
szerintem inkább baba legyen, a Mátrix megvár DVD-n is. A babával miket is kedvezõbb pozicióba juttatnál.Légyszi-légyszi!!!! Kép

Toffifee,
köszi az infót.Valami ilyesmire gondoltam én is.Ez a veszély viszont akkor még engem nem fenyeget.A múltkori UH alkalmával még minden kiskapu zárva volt.

Tina,
hál istennek egyre több ilyen pozitív példát hallani mostanában az elsõ lombikos bébi után,hogy a második úgy összejön ,mint a karikacsapás. Kép Nem hiába mondják a nyugalom a kiegyensúlyozottság ilyenkor nagyon fontos.

Mariann,
fantasztikus szülõk vagytok és Marci egy fantasztikus kisfiú. Még egy kis kitartás,mert a kellemetlen résznek már csak a rövidebbik vége van hátra.Ezt már fél lábbal is végig csináljátok,úgy gondolom ez már bebizonyításra került.Marci hamarosan a legcsintalanabb kisfiú lesz,csak gyõzzetek utána rohangálni. Kép

Elli,
pihizzél sokat.A lábfelpolcolás nekem a fáradtság ellen is beválik mindig. Feleslegesen ne aggódj,biztos minden oké!!!Tényleg a dokid nézett vizeletet a magas vérnyomi és a vizesedés mellé? Szerintem ez még fontos lett volna,persze én nem vagyok orvos! Kép
Mikor jössz tornászni? Én holnap 9-re megyek,aztán hétfõn 10-re.

üdv mindenkinek
Drukk mindenkinek ahhoz,amihez kéri!!!
üdv

Évi+Petra baba_35+6 (holnap már 36 Kép )
Évi24

Sziasztok,

megint csalódást kell Nektek okoznom. Kép Tegnap az 5 percesek átmentek jóslóba, délután aztán olyan jól elpakolgattam pár év fénykép-termését albumba, hogy nem is figyeltem a fájásokat, nem voltak annyira erösek. Kép Viszont nagyon jókat rötyögtem meg somolyogtam itt magamban a fotókon. Kép Kicsit "napoztam" az erkélyen, szunyáltam is egy órát. Kispapimmal megmásztuk este a környék dombjait, lépcsöztem is. Meg filmet néztünk, stb. ezért nem írtam.

Ma meg a ctg, uh, kivizsgálás eredménye, hogy hétfötöl semmit nem haladtunk méhszáj-ügyileg!!! Hihetetlen, ennyi fájás után. Babó nagyon jól van, méhlepény nagyon jó. De mégis a hetekre való tekintettel befektettek VOLNA ma, és indították volna elöször prostaglandínnal a méhszáj tágulását, aztán repesztettek volna burkot esetleg. DE mivel ma van 2 ilyen indításuk, holnapra maradt. Kép Kép Tök megörültem, mikor mondták, hogy ma indítanak, mert hétfön még úgy volt, hogy a 42+2 (holnapután) az a nap, amíg várnak.

Nem volt idöm visszaolvasni, mindenkinek nagyon drukkolok, akinél izgalmak vannak.

Dale-nek gratula Edinához!! Sok tejet és nöjjön nagyra a kisasszony!! Kép

Mariann, olvastam a szülésetek történetét, nagyon drukkoltam, és még mindig küldöm a pozitív energiákat, hogy teljesen erösödjön meg a kisfiatok!! És további nagyon sok boldogságot Vele.

Most megyünk sétálni a szomszédlánnyal, és már késésben vagyok...

Pálma
42+0
pálma

Palma,
Ezt nem hiszem el!!!!! Te meg egyben???

[url=https://www.babanet.hu/album/main.php?album=239" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/album/main.php?album=239[/url]

[url=https://www.babanet.hu/album/main.php?album=384" TARGET="_top]https://www.babanet.hu/album/main.php?album=384[/url]

Itt vannak a mi fotoink is, ha meg nem unnad a fenykepnezegetest!
Drukkolok, hogy ne inditani kelljen, hanem szep csondben ma ejszaka megszulessen a kisbabad! Azert ugy csak jobb lenne neki is, meg neked is, nem?

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok Kismamik,

Daleei,
Gratula a kiscsajhoz es sok-sok tejcsitKépKépKép

Palma,
Nem irigyellek, ugyanezt csinaltam vegig es gratula a turelmedhez, en nem voltam ennyire nyugisKép
Azert meg ma este tenyleg beindulhat, nekem legalabbis az utolso hatarido elotti delutan megijedt a manokaKép

Evi,
Amnioszkopia tulelheto, bar felejtheto elmeny. Egyebkent tenyleg sokszor beinditja a szulestKép

Nadine,
Mi volt az amnioszkopian?

BeOrsi, Ari, Chrissy,
Mi van veletek, A drukk azert nektek is kijar marKép

Szilvi,
Remeljuk minden rendben van, max. ma beindul a szulesed es mar babazhatszKép

Marti,
Lassan mi kovetkezunk, neked van kedvenc napod?
Hogy van a csaladod, meggyogyultak mar?
Ja en is elkezdtem a malnalevel teat, hatha hat is.

Zsuzsi,
Nagyon jok a kepek, bar parat mar lattam a friss kisbabasba is. Neha olvasgatlak benneteket, csak hogy szoktassam magam mi jonKép
Gyuri miota tud gorkorizni, nem zugottt vele nagyokat? Azert kerdem mert valszeg ez lesz a szulinapi ajandeka Matyinak es hat kicsit feltemKép

Ellimami,
A tobbiek mar minden okosat leirtak, tenyleg probalj meg pihizni is es sokat segit a Kaska fele labfej torna, en minden nap csinalom. Viszont inni muszaj, azzal ne sporolj.

Kaska,
Ezt en is tudom, csak a kornyezetem nem veszi figyelembeKép
Illetve ha siman akarok szulni, tenyleg nem lenne rossz kiiras elott, hogy ne legyen nagyon nagy a babo, mert kulonben a csaszi miatt nem engedik a sima utat.
Szepek vagytok Violaval a kepeken, es nem semmi meretu csajszit novesztesz amKép

Toffiffe,
Olyan edi Zsombi a kepekenKép

Angi
37+5
angela2

Helló Lányok,

Daleeinek hatalmas gratula,Kép
...hátha most õ indítja meg a babazáport... Ahogy nézem most top5-ünk van, akik már aktuálisan belehúzhatnak... De persze leginkább hajrá Pálma! Gondolunk rád holnap.

Köszi a jótanácsokat mindenkinek, szorgalmasan kipróbálok mindent, kicsit máris jobban érzem magam...
Vizeletet nem néz a doki, de ma voltam ctg-n (tökéletes), levették a hüvelykenetet is a ....kokkusz (?Kép) vizsgálathoz is, az jövõ hétre lesz kész... Ma egész nap vérnyomimértem, egyszer volt 130 felett, a többi alatta, kicsit megnyugodtam. Igyekeztem ma zöldség-gyümin élni, de egy kis sajt is lecsúszott (nagyon kívántam, bizti a fehérje miatt...). Azért a biztonság kedvéért csak mérsékelten ittam (ca 1-1,5 l) a zöldségek meg az alma-körte-eper elég folyadékot tartalmaz, de persze nem fogok szomjan halni... Meg hát ugye ott figyel a málnalevél teám is a konyhapultonKép
Remélem, estére is jobb lesz, mint pl tegnap...Nemtom', ti hogy vagytok, de nekem ez a kis hüsi idõjáráés is istenáldása...

Évi,
Én is megyek holnap reggel 9-re tornázni,(szal' találkozunkKép) meg péntek este 17h-ra is... Én most a júniusi tornaidõpontokat megpróbálom kicsit korábbra helyezni/süríteni, mert félek hogy a júniusom már nagyon nyavajás lesz, plusz remélem, hogy már nem leszek egyben...Kép

Ja, üdv a "kispocisoknak", tök jó, hogy lesz kikhez visszajárni a másik topicból. (Ja, apropó, ott láttam képet felrakva Mariann Marcijáról, NAGYON édi és szép babó!Kép)

Tsók
Elli
36
ellimami

Sziasztok,
Én úgy tudom az eper is nagyon jó vízhajtó hatású. És finom is ugyebár ez sem egy utolsó szempont.
Buborék 17+0
Buborek

Sziasztok!

Ellimami!
Örülök hogy jobban vagy, nekem is voltal az elõzõ terhességemnél ilyen jelek, de a torna, a pihi meg a sószegény étrend sokat segít. De én úgy tudom a folyadékmennyiség amit megiszol nem befolyásolja hogy azt hogy vizesedsz. Nem értem miért nem nézték meg a vizeleted pedig az ilyenkor fontos nincs e benne fehérje.

Toffifee!
Látom te most szültél a Margitban, remélem csak jókat tudsz mesélni a csecsmõsökrõl, mert az én idõmben nem voltak valami segítõkészek. Változtak? Szép nagy babád született gratulálok!!

Pálma!
Hihetetlen milyen kitartó ez a baba, na és persze az anyuka nem különben. Nagyon szorítunk!!

Daleeinek sok puszi, jó egészséget! Hátha a finiselõk mostmár megkívánják.

Bogár!
Nõ már a pocid? Az enyém mintha kezdene. Nagyon élvezem.

Cory!
Mit jelent az hogy elég rossz az eredmény mégis mit mondtak mennyi? Tudom hiába mondja az ember hogy nincs miért izgulni, tudom mit érzel, de azt hiszem ezért jó ez a topik hogy meg tudjuk beszélni a gondjainkat. Nagyon kíváncsi vagyok mit mondott a doki.

Ari!
Köszi a kielégítõ választ, elég ijesztõen hangzik, ez különben kötelezõ vagy csak bizonyos esetekben csinálják?

Puszi mindenkinek!! Holnap megyek felvételizni, bele sem gondoltam igazán mi lenne ha véletlen felvennének, amikor beadtam a lapom még nem volt albérlõm. Mindegy ezen nem rágódom holnap a matekon úgyis elvérzek, de azért elmegyek nem vesztek semmit.
Hajrá lányok!
Nicki
12+6
Nicki

Daleei!
Végre beindult a babaesõ. Sok boldogságot nektek és sok-sok tejcit Edinának. Kép

Saci!
HA kifizetõhely a munkahelyed, akkor ott, ha nem, akkor a TB-nél kell iényelned az ellátásokat.
A GYÁS-t egybõl a szülés uán a kórházi igazolással kell megigényelni, ez fél évig jár, a végefelé kell megigényelni a GYED-et, ami a gyerek 2 éves koráig jár.

Finisesek!
Drukk, hogy végre beinduljatok. Kép

Magdi
35+3
gallainémagdi

Sziasztok!

Nyuszimano,
nekem a baba elott voltak neha ilyen alvaszavaros idoszakaim, amiota varandos vagyok, szerencsere osszevissza 1 vagy 2 hasonlo ejszakam volt. Ugy tudom, hormonalis valtozasok, meg lelki okok miatt is lehet ilyen. (Nalam gyakran az volt a hatterben, hogy tulporgettem magam es nem tudtam lecsengetni a tempot.)
Az orakig tarto hanykolodasnal tenyleg jobb amugy, ha felkelsz, kulonben csak jol felidegesited magad. En is hallottam mar olyat, hogy nemszeretem tevekenyseget kell csinalni, de keves volt bennem hozza a mazochizmus :-) En inkabb olvasgattam valamit, ami erdekelt, de mondjuk nem izgalmas krimit. Meg bevallom, neha vegstadiumban ittam egy kupica alkoholt, csak hat ez babaval megint csak nem megoldas.
Az a legjobb benne, hogy jo esellyel egyik naprol a masikra el fog mulni az egesz! :-)))

Magdi,
akkor jo, csak nem maradok le semmirol :-)))

Tina,
gratula az ismerosodnek :-))) Tok jo, en is ugy hallottam, hogy egy baba kihordasa egy csomo problemat kikural :-)))

Nadine,
jo a holnapi programod :-))) MEGADRUKK hozza :-)))
Amnioszkopisa? Freudnak tetszene :-)))

Toffifee,
hat csak osszejon szerintem is :-))) Eddig minden olyan szupi volt, mert a vege lenne pont mas?

Palma,
hat akkor legkesobb holnap! :-))) De inkabb ma! :-))) GIGAMEGADRUKK! :-)))
Komolyan, hihetetlen turelmed van, jol fog az meg jonni ;-)))

Zsuzsi,
vegre egyben vegigneztem a kepeiteket :-))) Nagyon jok vagytok! Ennyi jo pasit egy rakason, tisztara irigyellek :-))) Miki ugy no, mintha huznak :-)))

Angi,
en is a kiirasig gondoltam a tenger idot! :-))) Emlekszem meg, hogy Te is a csaszinak ellendrukkolsz! De ket het alatt igen sok baba megszulethet meg :-)))

Ellimami,
orulok, hogy jobban vagy :-))) Nagyon ugyi vagy, csak igy tovabb, es a lehules bizti jot tesz :-)))

Nicki,
mar mert ne sikerulne? Aztan halaszthatsz egy evet, es legalabb nem leszel gyesbeteg :-)))

Na kivetelesen idejeben elmegyek bubbantani, kezd lekonyulni a fejem.
Itt van meg egy kupac szabadon felhasznalhato MEGADRUKK barkinek, aki igenyt tart ra :-)))

Kaska
35+3
kaska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?