2002.11.07 09:58
Szerintem a saját üvöltésétõl nem is hallotta, hogy én énekelgetek. Persze lehet, hogy a szomszéd inkább az utóbbi miatt verte a csövet...
Igazi kaland a szájában turkálni, mi van benne már megint?! Azért a csúcs eddig a parketta szegõlécébõl kihúzott szög volt...
Szerencsére Lacika a neki szánt kajákat is megeszi, igaz, így se gyarapszik semmit. 
Nem próbáltad még Árminnak a fotel aljára és a padlóközökbe tálalni a kaját?
Ez elõtt a pokoli, nemalvós hét elõtt volt egy nagyon jó korszaka, egész jól ki sikerült takarítanom, szinte utolértem magam, de mostmár nyoma sincs az egésznek, mert ha napközben végre alszik egy kicsit, akkor mellérogyok én is. Amikor meg ébren van, akkor reménytelen bármit is csinálni tõle. 2002.11.07 10:23
NA és most jön a nagy szám: egy hete van, hogy vagy átalussza az éjszakát egyhuzamban fél8-ig, vagy egyszer nyöszörög egy kicsit hajnalban. Tegnap 4-kor, ma 5-kor, de volt hogy 6-kor, ilyenkor szopik egy rendeset (megint iszonyú sok tejem lett
), 10 percre rá már alszunk is, ill. õ tulképpen fel se ébred, csak szopik. És jelentem negyed 9-kor kelünk fel

Akkor nincs mese, jön a vigasztalás, cicizés.... De ezt mindenki érzi.
Dec.8-án érkezünk és Jan.6-ig maradunk. Ugye lesz tali???
)2002.11.07 10:33
2002.11.07 11:55

Ármin olyan sikítozást csap, mintha nyúznánk, iszonyú ideig bírná! Nem próbáltuk, meddig, de pld. amikor muszáj egyedül hagyni a járókában, mert idõnként azért kell fürdenem, WC-re mennem, stb. akkor ezt a teljes idõt képes úgy végigüvölteni, hogy a végén már fuldoklik a köhögéstõl, utána fél órával is még remeg a teste a hüppögéstõl és már akkor sem tudja abbahagyni jó ideig az üvöltést, mikor kivettem, megszeretgettem
Aludni pedig semmiképp nem tudom letenni, míg õ nem álmos, mert mivel nem rácsoságyban alszik, felkel és játszik, tök mindegy neki, sötét van-e vagy világos. Ha mi már alszunk, õ akkor is még szokott játszani, aztán mikor elfárad, mellénk fekszik és alszik õ is. És sosem alszik egyben 8-9 óránál többet (illetve általában ez is szopikkal megszakítva), szóval, ha 11 körül alszik el, akkor kel reggel "rendes" idõben - és az az igazság, hogy ha már ilyen keveset alvó típus, akkor mi jobban örülünk annak, ha késõig van fenn, mitha hajnali 4-kor kelne, mert az nekünk nem menne!
Olyan volt a lába, mire hazaértek, mint egy jégtömb! 

Anyósom meg mutogatta, hogy ne izguljak, az õ keze is hideg! Úgyhogy Ármin megint nagyon taknyos, ömlik az orra, köhécsel - remélem, nem betegszik vissza! Este Elmentünk Andrással és kapott Ármin igazi téli bundacipõt, meleg kesztyût, harisnyát - most már csak nekem kéne vmi jó téli sétacucc, mert én is megfagyok! 2002.11.07 13:36
2002.11.07 15:23
gyógypuszik helyett, azt mégse illik küldenem egy apának
2002.11.07 16:39
Szóval ilyenkor a teljes kiürülésig megy a hasa (két nap múlva jövök én, aki hányok is), addig még a folyadékpótlást se könnyû megoldani. Ha egy kicsit csillapodnak a tünetek, akkor jöhet a tea és kicsit késõbb a háztartási keksz. 2-3 nap pihenés után szebb lesz a fickód, mint újkorában!
Azért gondolom, mennyire megrémültél, mikor elvágódott!
2002.11.07 17:22
, skandi módi) és nagyon tetszik neki, hogy látja a vizet folyni. Wc-re meg nyitott ajtóval megyünk, kb 20 másodperc alatt már bent van, addig a nagyját már sikerül elintézni
aztán meg elég ideig lekötik a mosógép gombjai. Így megy ez nálunk. Szerintem érdemes kipróbálni.
Remélem Ármin nem fázott meg nagyon!! Ugye megmondtad a magadét??? Az enyém meg mindig agyonöltözteti, mert õ a 30 fokos szobában érzi magát jól, és a mi 22-23 fokunk szerinte fagyasztó. És akkor ne beszéljünk a 40!!!! fokos fürdõvízrõl, amitõl üvöltött Donci, a válasza: de hát õ ilyenben szokott fürdeni. Azt hitte, ez jó lesz a bébinek is. Hát nem volt jó
2002.11.07 17:41
) ez már annyira berögzült, hogy tízórai után már szinte automatikusan készülõdök. Nagyjából déltõl kettõig alszik Hanga kint a levegõn. (Elõfordul az is, hogy kevesebbet, az is hogy többet.)
Bár azt is el tudom képzelni, hogy gyerekenként másaz alvás ritmusa (vagy úgy alakul, ahogy szoktatjuk?), nem tudom.

2002.11.07 21:11

Hogy van? Mit mondott az orvos?
. Remélem, nem betegszik meg újból szegény Ármin. Mikor jöttök máááár hozzánk?
(Vagy menjünk mi? Persze, csak ha mindenki egészséges.)
). 2002.11.07 22:21
Kapott hányinger ellen valami gyógyszert, meg valami bélfertõtlenítõt. Már sokkal jobban is néz ki
Köszönöm a gyógy
-okat
2002.11.07 22:29

2002.11.07 22:47
, és ha megszoptatom, felébred, mikor letenném. Szóval valamit ki kellett találni, hogyan lehet elaltatni a kiságyban. 2002.11.08 01:09
Na jó az ebéd szerencsére sikerült.
2002.11.08 08:32
Ne add fel!!! 2002.11.08 08:32
vagy
2002.11.08 12:59
Hihetetlen, hogy eltelt egy év .. reggeltõl nosztalgiáztunk, hogy "most hívtam fel a dokit, most értünk be..."stb. Ráadásul pont tegnap adtam elõször fel Manóra a tavalyi bundazsákját... amikor hazahoztuk a kórházból, alig lehetett megtalálni benne, a lábába meg az ujjába nem is jutott gyerek... most meg tele van az overál
.. meg az autósülés is ...
... szeretnék újra egy olyan kis Minimanót!!! (Laura: most picit irigykedem ám!
) A tortával kapcsolatban végül úgy döntöttünk, hogy túrótorta lesz (szív alakú
), abba õ is beleehet, ha nagyon akar (akart)... a gyertyát nem fújta el, pedig tud fújni... egyrészt rendszeresen furulyázik, meg újabban megfújja pl. a sajtot is, meg minden egyéb kaját, amit õ pakol a szájába ... játékot nem kapott, mert már így is alig tudunk megmozdulni a játékaitól (+amiket kinevezett játéknak)... úgyhogy könyveket kapott.

2002.11.08 13:40
, ha a szívemmel, akkor
.
2002.11.08 14:52
Aztán ebédelt, lementünk a boltba, hazajöttünk és letettem aludni. Remélem most pihen egy kicsit.
2002.11.08 16:47
. De nyárig még van idõtök...
2002.11.08 17:57
Ti gyalog a 11-es mellett, a bicikliúton tudnátok jönni a Corába, onnan meg tényleg csak pár lépés a park. Mi szinte minden nap kint vagyunk, úgyhogy akár össze is lehetne hozni egy minitalit. Talán BMártit is rávehetnénk, meg Mentáékat is.
S?t, még danolt is.
, és tényleg volt kaki.

.
.
)2002.11.08 18:20
nem mondtal ejnye-ejnyet az anyosodnak?
2002.11.08 18:47
És Tomi szuper volt végig a boltban, meg a buszon, metrón is. Odafelé Budakeszitõl aludt a Moszkva térig, visszafelé viszont folyamatosan nevetgélt, dumált, kajabált. Mindenki minket nézett a buszon
2002.11.08 19:41
. Aztán kínáltam neki a cicit, õ meg sikkantott örömében, és persze kézzel-lábbal-szájjal nyúlt utána. 
Luca persze velünk volt, plusz nekem haza kellett érnem ötre, az onnan kb. 1-1,5 óra utazás. Úgyhogy érzékeny búcsút vettünk. Jövõ kedden újra megpróbáljuk. grrr!!! Éljen a magyar egészségügy! Ja, telefonon idõpontot kérni próbáltam, nem lehet.
Majd legközelebb!!

vitamint Árminnak, nehogy újra megfázzon. 

2002.11.08 21:59
2002.11.08 22:36
, de azért nem mindig válaszol ám a jány.
2002.11.08 23:25

Olyan jó, a fiaim elég sokára mondták csak,hogy anya, már több értelemes szót is használtak, elsQként az apát, papát ilyesmit,de engem nem neveztek konkrétan meg. Napsugár a NEM, DE, ANYA, DEJE,TÁTÁ szavakat használja a sok halandzsa mellett aminek értelme van. A pápá az a TÁTÁ. 

Ilyen tapasztalatom nem volt talán azért mert én mindíg csak ülve szopiztatok és fekve nem keresi a cicit a gyerköcöm,így az anyuval való fetrengés bejön, nálatok gondolom nem mert Balu keresgél. Remélem sikerül megoldást találnotok ami mind a kettötöknek megnyugtató 

2002.11.09 00:54
Fél óra alatt 4-szer. Ez fél 9 körül volt, azóta nyugi van, alszik. Egyszer ébredt 10 körül, kapott egy kis vizet kanállal, megnyugodott, visszaaludt.
2002.11.09 08:16
Jobbulást a családnak! sok-sok gyógy

Apa idegeirõl most ne essék szó.
Meglásd, nyáron együtt örülünk majd a hasunknak.
Remélem. 2002.11.09 09:34
Lesz még + is.
2002.11.09 10:19
, jovo nyarhoz meg
.
Es nagyon szep
Lesz meg gondon vele, kergetheted a fiukat el mellole 

De jo, hogy ilyen sokat beszel
Kis ugyes.
Biztos mindenki nagyon fog orulni neki.
Nekunk a nappali alvasokkal voltak gondok, nem akart aludni, pedig mar alig latott. Azaz aludt a kezeben, vagy a hintaban de nem az agyban. Mostanaban nappal odafekszem melle, simizem, eneklek neki, es igy "magatol" elalszik. Bar a ferjem szerint annyira jo hangom van, hogy inkabb alomba menekul csak hagyjam mar abba az eneklest
2002.11.09 11:30

, de nagyon "elromlott"
: olyan ronda hisztiket vág le, naponta többször is, hogy nem tudom, mihez kezdjek vele! Szabályosan ührohamot kap mindentõl, ami csak egy kmicsit is másképp történik, mint ahogy õ elképzeli - márpedig ez azért elõfordul néhányszor
Sikítozik, meg sem hallja, ha szólok hozzá, ha belelovallja magát, akkor sem hagyja abba, ha felveszem, ringatom, legfeljebb ha szopit is kap - utána megvidámodik és nekliindul újra ugyanazt a gengszterséget folytatni, amit abbahagyattam vele és ami miatt az egész hiszti kezdõdött! 

, megtanult egy csomó új dolgot! (ezek közt jó néhány olyat, amit egyáltalán nem szabad
) Szinte bármire fel tud mászni, sok helyre úgy is, hogy nem kapaszkodik, illetve igen, de nem abba, amire mászik, hanem vmibe, amit cipel magával (pld. kockákkal a kezében mászik fel a csúszda legfelsõ fokára, és mikor mondom, hogy kapaszkodjon, még jobban markolja a kezében fogott dolgokat). Ha megkérdezzük: mit mond a halacska? Édesen tátog és vigyorog!
REngeteg mindent megért, megmutatja, hol van a keze, lába, de az orrot és szájat csak az enyémet ismeri! Mindenre azt mondja: apa, többek közt a mellemre is, mielõtt bekapná!
De három napja már vmi mamát is mond, ha nagyon jókedvében van! Hosszú dallamokat énekel, tapsol, táncol, puszit ad
... És most ismét alszik, mert az írás kezdete óta volt vagy 4 óra szünet!
Vezetésre sajnos ködös-csúszós idõben nem vállalkozom, így hozzátok nem tudom, mikor
) nem vagyunk öten, de a napirend nálunk is elég esetleges: András úgy dolgozik az épp aktuális fõ- és mellékállásain, ahogy azt a munka diktálja, Ármin öntörvényû, én meg alkalmazkodom a fiúkhoz!
Én mostanûában szinte csak melegszendvicsnyi idõre jutok ki a konyhába! Igaz, a múlt héten sütöttem én is pogit, de az nagyon egyszerû, egy mosogatás alatt készen van - hát, mondjuk nem volt épp üres a mosogató!
Sarlai Katalinnal végül is nem sikerült beszélni, de közben meggyógyultam, úgyhogy most már mindegy is, kibírtam gyógyszerek nélkül! Ne szomorkodj a negatív teszt miatt, lesznek még pozitívok is 

Közelebbi miért nem jó? EZ vmi spec?
Pedig festenék nagyon szívesen, akár varrnék is, rajzolnék, bábot észítenék - sajnos Árminnak mindezek még unalmasak! TE mikor csinálod?
Hogy bírod a pocakosodást?
(Én egyedül vagyok Árminnal, mert András konferenciázik
) 2002.11.09 12:45
Férjed hogy van? 2002.11.09 17:19
, aztán mintha mi sem történt volna. Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|