A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Köszike mindenkinek a "nyugtató" szavakat ... reméletem, h nem nagy a baj, csak kikönyököl a pultra :-) ahogy apája szokta mondogatni, h azért ne rúgd szét a mami hasát, inkább a fülembe rugdalj !!! Milyen értelmeseket képes mondani egy felnőtt ember, nem??? :-))

Vera
Én a Jászai téren vettem egy klasz csini ruhát, amit utána is lehet hordani, nagyon szép és jó anyaga is van bár nem volt olcsó, viszont bárhová fel lehet venni (14e) kicsit sok, de jól nézünk ki benne :-))

Vera tudjátok már h a babzsák puncis vagy fütyis??
Mit szeretnétek jobban??? Tudom, mind1 csak egészséges legyen :-)) de mégis ...

Susie_ és az éppen ebédelő mocorgó
susie

Susie!

Nekünk már a 16-18. hét körül látta a doktornéni hogy kisfiú.Kép Igazából teljesen mindegy, de valamiért lányra voltunk hangolódva mindketten. Mikor a doktornő közölte hogy kisfiú, csak néztünk egymásra értetlenül, azóta sem tudom hogy miértKép Valahogy annyira lányt vártam. Persze azóta csak fiúban gondolkodom, Bencikének hívjuk, szóval elég nagy meglepetés lenne ha mégis kislány bújna kiKép Arról nem is beszélve hogy még az elején beszéltünk lánynevekről is, és van egy amit én nagyon szeretnék, a férjemnek annyira nem jött be, de mióta "tudjuk" hogy fiú, nem is hajlandó beszélni a lánynevekrőlKépKép De jövő hét szerdán megyünk 4d-s uh-ra, ha ott is úgy látják, akkor elhiszemKép

És nektek mi lesz?Kép

Vera

KépKép Kép
76vera

Vera,
én a 2in1 nevű boltot tudom ajánlani, Teréz krt 33., olcsó, lendületes, jópofa. Nekem nagyon tetszenek a ruháik, nemrég nyitottak.

Vettem már drágát is a Formes-ban (Mammut), de akkor esküvőre mentünk, és valami elegáns ruhát kellett nézni.Persze, ha tehettem volna, többször hagyok ott pénzt :-)

Húúú, de feszít a pocakom...csak így tovább :-)
Pocóka

Vera!

:-) Ez annyira érdekes, mert szinte mindenkinek, akikkel eddig beszéltünk a másiknemű babára volt hangolva. Mi Fütyi pártiak voltunk és úgy néz ki, h Annánk lesz:-)) A családban 3. unoka és a 3.kislány :-) De nekem akkor is az első :-))

Susie_
Mi ilyen lányosvonal vagyunk :-)
susie

Sziasztok!

Az Árkádban, a földszinten is van egy aranyos bolt, én ott vettem egy felsőt és egy lenvászon nadrágot és a kettőért fizettem 10.000 forint körül. Szerintem aranyos dolgaik vannak és még megfizethető.

Susie! Nem lehet, hogy csuklik az a baba?

Timi
johitimi

Timi
Nem tudom, ezért is kérdeztem rá, h hátha tudtok vmi okosat mondani. Azt h csuklik e nem tudom, mert olyan, mintha rángatózna vki és úgy mozgatja a hasam, ez tart kb. 1-2-3 másodpercig.
SZerinted lehet ez attól. Nekem ez az első babám szóval nem nincs ötletem ...

Susie_
susie

Most voltam csak igazán értelmezhető ... bocsika, sakkozátok már össze, h mit is akartam mondani, jó :-) Hiába két napja nem ettem dinnyét :-((

Susie_
susie

Nem baj Susie, értjük KépKépKép
Te is szereted a dinnyét? Velem már májusban nem lehetett bírni, mert amint megjelent a dinnye a piacon, azzal nyaggattam a férjem hogy vegyünk. Képes vagyok egész nap csak dinnyét enni, úgyhogy nagyon odafigyelnek ám rámKép

Nekem még nem csuklott egyszer sem a babukámKép Pedig biztos jó érzés lehet. Mármint nekünk, mert gondolom neki nem annyira. Én is utálok csuklaniKép

Vera

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Boróka: mivel rajtad kivül más nem jelezte, hogy érdekelné, nem lesz.

Susie: nálunk az elsőnél bevált, hgoy velünk volt egy szobában. A kicsi is velünk lesz, míg ébred éjjel.

A gyomorégésre a sajt is jó Kép Baluval nagyon szenvedtem tőle, most még nem jött elő.

CSíkok: én nagyon hajlamos vagyok rájuk. A melleim pl már akkor csíkosak voltak, mikor kinőttek (fél év alatt 0-ről a 85C-ig). A hasam durván néz ki, de nem érdekel már. Terhesség előtt is csíkos volt, aztán minden kettő közé jött eyg újabb. Még nem vészesek most, kiváncsi vagyok, mi lesz velük. De a mellem alatt már fájnak, szóval kezdenek újra tágulni.

Nálam is elkezdődtek a keményedések Kép Hát nem túl jó érzés Kép

cory 26+2

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

River, Nicki!

Csak par otletet szeretnek adni, hol erdemes babacuccokat beszerezni.Kép(A teljesseg igenye nelkulKép)

Minimano, Nagy Lajos Kir. útja 112.
Brumi-maci, Mester u. 13.
Elefani, Baross u. (Szabo ERvin konyvtarnal)
Maria Nagyker., Balzac es Visegradi u. sarka
Babakocsidiszkont (nem csak babakocsi van), Lehel ter 1.
Bababolt, Baross u. (Sote 1-gyel szemben)

Na hirtelen ennyi jutott eszembeKép

orsoly
orsoly

Orsoly,

köszi az ötleteket! Látod, ezeken a helyeken még nem jártam, de néhányat akkor hamarosan meglátogatok közülük! Kép

River (30)
river

Susie! Az okos könyvekben azt írják, hogy nyeli a magzatvizet és amikor mellényel időnként csuklik, gondolom köhögni még nem igazán tud, mert ahhoz levegő is kéne Kép Egyébként csak egy ötlet volt, az epilepszia szerintem is biztos kizárva.

Az első gyerekem külön szobában aludt, mert az összes okos tanácsadó ezt javasolta, mondván, hogy ha velünk van egy szobában akkor nem szokik majd le róla, meg el lesz kényeztetve, meg ilyen ökörségek. Kb 2 hétig bírtuk ezt az állapotot, mert az én gyermekem éjszaka is többször szopott és az átjárkálásoktól olyan voltam, mint egy holdkóros. Utána szépen átvittük a saját szobánkba, ahogy eredetileg terveztük, és éjszaka csak átnyúltam az ágyba, kivettem a lányomat, megtanultam fekve szoptatni és édesdeden aludtam, amíg a gyerekem evett. Aztán ő is elaludt közöttünk. A másodiknál már egyértelmű volt, hogy amíg éjszaka szopik, mellettünk lesz az ágya és most a harmadiknál sem gondolkodom.
Mondanom se kell, hogy átjárnak most is éjszaka, időnként lelöknek minket a saját ágyunkról Kép, de úgy vagyok vele, egyszer csak leszoknak róla. Vagy nem Kép

Timi
johitimi

Sziasztok lányok!

Voltunk 3D UH-on a Hattyúházban. 5,83 cm az ülőmagasság, a nyaki redő 1,76 mm, méhlepény a belső falon, szóval minden rendben. Összetette a kis kezeit, mozgatta, rugdosott, a pici szíve majdnem kiugrott. Nagyon cuki. Olyan jó, előtte kicsit izgultam, hogy minden rendben legyen.

Zsófi
12

Kép
Kép
göndörzsóf

Susie!
Timi a gondolataimban olvas.Kép Nekem is most jutott eszembe a csuklás. Ez olyan érzés mintha görcsösen összerándulna a baba, legalábbis nekem ilyen volt. Nálam Zsani rengeteget csuklott odabent, igaz ezek szinte mindig 1-2 percig tartottak. Miután megszületett bebizonyosodott, hogy nagyon is csuklásra hajlamos, még a mai napig csuklani kezd, ha egy jót kacarászik.Kép
Szóval ne izgulj!

A talival kapcsolatban én sem vagyok potenciális jelentkező, mivel estefele vidékről Pestre vonattal(főleg a mi vonalunkonKép) nem igazán vannak lehetőségeim. Mire a férjem hazaér váltásnak, már 1/2 6 van, nekem a szombat jobb lenne, bár tudom, hogy ez sokaknak nem jó.

Szilvi
sztigris

Zsófi!
Rendesek voltak a Hattyúházban, amikor az ultrahangot csináltattad? Mennyit fizettetek? Én szeptemberben szeretnék elmenni, akkor 28-30 hetes leszek. Annyi ellentmondásos véleményt olvastam a 3D-s topicban, hogy már azt se tudom, hova érdemes menni.

Timi
johitimi

Sziasztok!

Vera, még nekem sem csuklott a manóm Kép Pedig a KÖNYV ( :oP ) azt írta, hogy mostmár tud csuklani, nekem meg nem akar ... hüpp ... hüpp :o))))) Pedig olyan kivi lennék, hogy milyen :oD

Nekünk külön szobában fog aludni a pici a kezdetektől fogva. Hozzáteszem, hogy ici-pici a lakásunk (51m2), a szobák egybenyílnak, gyakorlatilag ha kinyitom az ajtót, szinte itt van mellettem az ágya (a tervezett ágya, mert az még a kanyarban sincs). Ha nagyobb lenne a szobák között a távolság, én sem így csinálnám, azt hiszem. Egyébként sem hiszem, hogy be tudnánk költöztetni a kiságy-pelenkázó részleget az egyébként is multifunkcionális (háló-dolgozó-nappali) nagyobbik szobánkba. No meg erre lehetőség sincs, mivel apócánk sokat dolgozik itthon :oDDD Persze ő tuti nem bánná, de valakinek dolgozni is kell :oPPP

Vera, Susie, milyen dinnyéről is van szó??? Én is kérek!!! :oPPPP Milyet szerettek? Nekem mindegy, csak érett legyen! :o)

Ann
annann

Sziasztok!

Én tegnap olyan rosszul voltam este. Halmozódik a túlterheltség a munkahelyemen, a rossz alvás és a front. Már annyira várom a szeptembert, mint a messiást, akkor már itthon leszek nyugalomban. Ami itt benn van, azt még normális állapotban is nehéz elviselni, nemhogy terhesen.

Lenne egy kérdésem. Én sajnos csak a szénsavas üdítőket kívánom, a rostosat ritkán. Kólát és tonicot nem iszom, de a többit igen. Szerintetek nagyon ártalmas ez?

Nelli
nelli2

Sziasztok !

Egyszerűen nem hiszem el, hogy ez velem történt ilyen előrehaladott állapotban 35+3 nap... Tegnap délután komótosan ballagtunk haza leánykámmal az oviból és a járdán sikerült az eggyetlen süppedésbe belelépnep, ennek következtében kibicsaklott a bokám és az éles fájdalomra féltérdre ereszkedtem. Szerencsére a hasamat nem ütöttem meg illetve nem is nagyon rászkódott meg, mert a babuci nem kezdett rá mozogni. Ezután nagy nehezen hazabicegtem, este baleseti sebésztre mentünk, mert már nem tudtam ráállni. Röntgenhez nem járultunk hozzá, mert a doki szerint nem tört, kaptam egy bokarögzítőt, és most fekvésre vagyok itélve. Nagyon tragikomikus, hogy amit megtudnék csinálni a lábamtól, azt nem tudom a hasamtól és fordítva, tehát marad az olvasás és a levelezés, amikor egy kicsit ücsörgök. Csak abban bízom, hogy a szülésig rendbe fog jönni.

Nagyon vigyázzatok magatokra, állítólag nagy pocakkal gyakoriak az egyensúlyvesztések.

Egyébként én is dinnyefaló vagyok, már télen odavoltam a sárgáért, csak azért osztottam be két napra, mert elég húzós ára volt. Most meg görög kánaán van. A termelőket sajnálom, hogy veszteségesek lesznek, mert hamar beérett a dinnye, de a kismamiknak nagyon jó, hogy kevesebb pénzért finomabb dinnyét ehetünk, mint a korábbi években.

Az első három helyezettnek szorítok.

Üdv: Edit
redit

Kedves 76Vera,Susie,Pocóka,Orsoly,stb.!

Bár nekem még annyira nem aktuális,azért köszi a nagyszerű ruhavásárlási tippeket! Remélem,hamarosan szükség lesz rá! Én már annyira várom,hogy úgy igazán lehessen látni a pocakom, hogy szerintem már most valami természetellenes pózban közlekedem,hogy az egész világ lássa,babáink lesznek!

Edit!
Ez tényleg pech,szerencse,hogy a babákkal minden rendben. Talán még élvezték is,hogy mami ilyen extrém sportot űz :-)

Nelli!
Én is szeptemberig dolgozom,bár sajnos úgy tűnik,még szeptemberben is. Rólam már teljesen lepereg mindenféle mukahelyi stressz,leginkább a korai kelés merít ki. Kialakult,hogy mindig én nyitom az irodát,mert olyan friss vagyok, és a kutyát sem érdekli,hogy most már babát várunk,és talán jó lenne ezen változtatni.

Cory!
Te a taliról írod,hogy nem aktuális? Engem nagyon érdekelne,olyan jó lenne megismerni Titeket!

Ami a baba nemét illeti,amíg egykének hittük,szilárd meggyőződésünk volt,hogy fiú. Mióta kiderült,hogy ikrek, azonnal lánnyá váltak a fantáziánkban. Ezt nem nagyon értjük,talán annyi,hogy családunk ikrei mind ikrek.

Legyen jó napotok munkahelyen és otthon egyaránt!

Tündimami?????????
kisbuksi

Nelli!

Én ittam kólát a terhességem alatt. Persze nem nagy mennyiségben, de néha ha megkívántam ittam. Szerintem semmi gondot nem okoz, ha nem minden nap és nem literszámra. A tonikot azt viszont tényleg nem lehet.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

KisBuksi: igen arról. Kétszer is megkérdeztem, és semmi reakció (ketten írtak. Egy pozitív és egy negatív válasz volt). Ekkora érdektelenségben nem sok kedvem bármit csinálni.

De még egyszer felteszem a kérdést: Érdekelne valakit egy hétköznap esti tali?

cory 26+3

cory
Budapest

Sziasztok!

Cory!
A találkozó engem is érdekelne, ha mégis leszKép

Nelli!
Én is úgy tudom hogy kólát, tonicot nem nagyon szabad inni, meg persze kávét se sokat. A többi nem hiszem hogy ártalmas.
Én a terhességem előtt minden reggel egy fél literes cola lighttal indítottam a munkahelyemen, rendesen függő lettemKép Miután megtudtam hogy babát várok, egyik napról a másikra hagytam el a kólát, és én más szénsavas üdítőket is. Néha azért megkívánom, és akkor muszáj innom a férjeméből, de csak 1-2 kortyot. Viszont helyette literszámra barackos ice teát iszom, lehet az sem jobb. Bár valami 0,1 % teakivonat van benne.

Edit!
Jaj, Te szegény! Sajnálom ami Veled történt, gondolom más sem hiányzott jobban! De azért örülj hogy nem estél el és a babának nem lett semmi baja.

KisBuksi!
Ez teljesen természetes dolog hogy ha valaki babát vár, szeretné ha az egész világ tudnáKép
Én is nagyon korán megvettem az első kismama nadrágom, igaz nekem tényleg kellett, már 12 hetesen beindult a hasam, és egy nadrágom sem jött rám. Kép

Üdv mindenkinek:
Vera (29 Kép)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok kismamik!Kép

Nicki!Tényleg elég drága az a Budaörsi kismama plazaKépÉn már csak azért sem szeretnék ilyen drága cuccokat venni magamnak,mert úgy gondolom most,hogy ez az utsó terhességem,legalábbis nem hiszem,hogy vállalnék már több babócát,a mai világban elég a 3 is,és a türelmemnek pláneKépRáadásul én sajna elég szarul viselem a terhességeimet,úgyhogy nálam többet nem fog kopogtatni a gólyaKép
De most írtak a lányok egy csomó helyet,ezekbe én is bekukkantok,mert nyári cuccaim vannak,de ha kicsit hűvősebbre fordul az idő,akkor már nem nagyon tudnék mit felkapni magamraKép

Kisbuksi!KépKonkrétan a Nivea krémről nem hallottam csíkok ellen,de viszont azt olvastam itt a neten,hogy a zsírosabb krémek nagyon jók.Azt hiszem a sötékék nivea krém pont ilyen.

Cory!Én úgy vettem észre,hogy egyre több kismamit érdekelne a tali,szerintem ha csak hárman összeülnek a mamik már az is jól sikerülhetKép

Susie!Én is magam mellett tartom majd a baba ágyát éjszaka,tapasztalatból mondom,hogy ez így a legjobb az első időkben.Tényleg elég fárasztó éjaszakázni,persze nem minden baba egyforma,de az elején biztos éhesek lesznek még éjaszakánkéntKép
Szerintem sem epilepsziára utaló jel,ha köröket bukfencezik a pocakodban,szegényke nem nagyon tud még mit csinálni odabenntKép

Nelli!Egyáltalán nem irigylésre méltó a helyzeted,kár,hogy még olyan messzinek tűnik a szeptemberKépRemélem azért ha hazakerülsz meló után van egy kis időd sziesztázni,márcsak a babócád miatt is!

Edit!Sajnálom a "balesetedet"remélem már jobban vagy!Még szerencse,hogy a hasadat nem ütötted meg!
Minél előbbi gyógyulást kívánok neked,addig is használd ki,hogy pihizhetsz!Én is eccer jégre kerültemKépA második terhességem felénél járhattam,elég nagy pocakkal már akkor is.A temetőben voltunk,elindultunk hazafele erre megcsúsztam azt jól seggre ültem.Szerencsére nem lett semmi bajunk,de azért megijedtem.Persze ott a földön ülve jókat röhögtem,ráadásul a páromnak,és a bátyámnak nem volt könnyű összeszedniük a földrőlKép(jégről)KépMost tényleg már csak mosolygok rajta,de nagyon oda kell figyelni magunkra,elég nehéz cipelni a nagy pocakot.

Na lányok megyek letussolni,aztán leballagok a védőnömhöz.Ma van a randinkKép
Legyetek jók!
Tündimamiék mizú van veletek???
Rita
19+1
rita01

Szia Timi!

Rendes volt a doki a Hattyúházban (dr. Csókási Zsolt). Először hasi, majd hüvelyi ultrahangot csinált, kb. 20 perc volt. Csinált öt fényképet, egy videokazettát, két CD-t, az egyiken 64 képkockás mozgássorok vannak a babáról, a másikon a program, amivel le lehet játszani. Megmérte az ülőmagasságot, fejkerületet, -szélességet, -hosszat, nyaki redőt, szikhólyagot. Megnézte a koponyát, gerincet, végtagokat, szívet stb. Mivel csak 1 db CD-t vittem, és ő adott még egyet, 10250 ft-ot fizettem.

Cory!

Én is bennevagyok a találkában.

Orsoly!

Köszi az ötleteket.

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Kisbuksi,
"családunk ikrei mind ikrek" - ez tetszik. Mégis mik lennének? Kép Jóóóóóóó, tudom, lányokat akartál írni! Kép

Cory,
engem + engem + engem + engem + engem + engem + engem + engem + engem + engem + engem + engem + Kép

Help mee!!!!!!!! Ollan nagyon fáj a rekeszizmom, alig tudok kiegyenesedni is sokszor. A szalagok is nyúlnak, azt is érzem, de már lassan levegőt se kapok. Mi ez lányok? Mitől van és miért?????

Boróka 18 + 1
femõke

Szép jó reggelt mindenkinek!!!

Olyan jól megnyugodtam a mocizással kapcsolatban.
Cory : Tali engem is érdekelne, nekem a jövő7től napközben is jó lenne, este már nem nagyon.

Olyan letargikus lettem ma... reggel jobban belenéztem a tükörbe, az egyik oldalam nagyon helyes, a hátulja meg borzasztó :-(((

A dinnyéről még vmi: eleinte 6-7 kg-osokat vettünk mára oda jutottunk, h 9,5 kg, és ezt negyedeljük, szóval két napig kitart :-(( Jut eszembe, a másik fele a hűtőben vár ránk :-)))

A szénsavas üdcsikért majd meg veszek, szinte émelygek a rostosaktól. Kólázni ritkán szoktam, de egy negyed lityi ebből is lecsusszan ...

Kórházi pakkot mikor kell előállítani????

Susie_
susie

Sziasztok lányok!
Cory, a találkozóban én is benne vagyok (de ezt már írtam). Nekem bármelyik hétköznap jó délután 5-6 után. Nem tudom a többiek hogy állnak ezzel a kérdéssel.
Edit! Én is nagyon megijedtem mikor olvastam, hogy mi történt veled. Remélem már jobban vagy és nagy szerencse, hogy babónak nem lett semmi baja.
Mi most nagy lakásfelújításban vagyunk (rengeteg idô és pénz és idegeskedés), úgyhogy tegnap nem is nagyon éreztem a kisember mocorgását. Szomorú voltam, hogy nem jelentkezik. Aztán reggel éreztem egy kicsit. Megnyugodtam. Talán, ha én fáradt vagyok, akkor ô is inkább pihen és nem mocorog?
Van még egy nagy baj! Lehet, hogy elhagytam a kismama könyvemet. Egyszeru˝en nem találom sehol. Este átnézem az egész lakást. Mi tévô legyek, ha nincs meg?? Én már most egy felelôtlen, szétszórt mami vagyok.
Szomorú Buborék 24+1
Buborek

SziasztokKép

Kétbuksi, családunk ikrei mind ikrekKép Hát úgy tünik, nektek is az leszKép Egyébként körülöttünk mindenki fiút jósolt én is úgy éreztem teljesen aztán tegnap a doki bá közölte, hogy hát még nincs kizárva, de egy száll kukit sem látKép Amúgy előtte Pankát szerettem volna, de..Kép
Csak az a bajom, hogy van ismerős, aki eladna gyönyörü babaruhákat lánynak és most nem tudom, hogy merjek, ne merjek venni.

Jaj, de most rohannom kell dolgozni még jövök és nagy drukk minden finisesnek.

Szép napot
Mese
Mese

Sziasztok :o)

Edit, te szegény, sajnálom, hogy megütötted a lábad, de ügyes vigyáztál a babádra, íg neki nem lett baja :o) Pár nap pihi és rendbejön! Tényleg nagyon kell vigyázni az ilyenekkel, én már most úgy érzem, hogy az egyensúlyom nem a régi (a múltkor majdnem hanyattvágódtam a kádban), pedig még hol vagyok a végétől...

Boróka én nemtom, az miért van, bizti növekedtek, már nem vagytok olyan picik!! Kép Nekem is volt hasonló, csak korábban 12-14. hét között egyáltalán nem kaptam levegőt, nagyon rossz volt Kép Elküldtek EKG, vérvétel (vas) - minden negatív - egyszer csak elmúlt. Azóta se tudom, miért volt.

Pont velem egyidős szomorú Buborék, ne legyél már szomi!!! Ha kihajtod magad, kevesebbet érzed a manót - ez velem is így van/volt - mivel jelenleg punnyadok (ha lepihentem este, akkor lhetett valamit érezni). Azért jobb lesz, ha vigyázol magadra!!!
A kiskönyvedet meg meg fogod találni, még jó, hogy egy lakásfelújítás közepén nincs meg minden elsőre :oP

Cory, én sajna nem tudok hétköznep este találkozózni - ha este van, már nem tudok hazajönni, peig szívesen taliznék veletek. De azért ti csak gyűljetek minél többen össze Kép

Egyébként én ma reggel túléltem a terheléses vércukrot: 2 vénás szúrás között egy reggeli formában... Asszem, nem ez lesz a hobbim Kép De nagyon ügyes voltam :oPPP

Ann (24+1)
annann

Sziasztok!

Lányok! Most jöttem a védőnőtől és ő azt tanácsolta,hogy vegyek sürgősen gumiharisnyát a lábaimra,mert szerinte is nagyon durván néz ki,és még hol vagyok a végétől? Tudna vki segíteni,hogy merre induljak ilyen terheseknek való gumiharisnyáért?Elkezdtem nézegetni a neten,de egyenlőre nem találtam semmitKépAki tud vmi jó gyógyászati segédeszköz boltot az jelezze nekem!
Köszönöm!

Rita
19+1
rita01

Feszülésnemtes szép napot!
Szeretnék én is csatlakozni a népes kis csapatotokhoz, csak jókat hallok rólatok.. :-)
Legjobb barátnőm itt kezdte köztetek, mindent innen tudott meg és most már a friss babák csapatát gazdagítja.
Bár még meglehetősen az elején tartok, de már most vannak kérdéseim, meg nagyon tetszenek a kis Pocaklakóitok. (Már akiről van kép)
Rögtön bele is vágok:
Tegnap kezdtem egy topikot az aranyérről ("Aranyos aranyér, mit tegyek?", de hátha nektek van valami korszakalkotó tippetek/tapasztalatotok. Ott az egyetlen tipp a Venoruton volt. Tudom, hogy az aranyér visszér jellegű probléma, de tartok tőle, hogy a tabletta mégse annyira szerencsés, főleg, hogy jelen állapotomban leginkább egy pangó nagy bélre emlékeztetek (szerintem). Ehhez még kapok egy kis érfal feszesítőt, akkor vagy lufiként fogok végezni egy virágboltban, vagy a tapétaragasztóként a falon.

Köszi előre is

Judit
7+2
holophernes

Nagyon örülök,hogy így figyeltek,és mielőtt bárkinek rámenne a napja,hogy titokzatos /értelmetlen/ kijelentésemet megfejtse,helyesbítek: családunk ikrei /amellett,hogy tényleg ikrek/ lányok :-)

Cory!
Mindenki talit akar, úgyhogy csak pozitív hozzáállás!

Nektek mi a véleményetek erről a már nem is tudom,minek nevezzem légzésfigyelő készülékről? Én olyan sok mindenkitől hallottam,hogy ez mennyire felesleges /arról nem besélve,hogy ikrek esetében dupla költség/,de most olvastam egy kismama történetét,náluk 3 hónapos korban bekövetkezett a tragédia /nem akarok senkit ijesztgetni/,és a második babánál már használják ezt a figyelőt,és természetesen nagyon fontosnak találják. Ez mennyire örökletes dolog?

Tegnap voltunk vendégségben egy friss kisbabás családnál,akikre túlzás azt állítani,hogy barátaink,inkább ismerősök. Hát túlzás azt állítani,hogy már vannak kialakult nevelési elveim,de egy-két dolgon ledöbbentem. A baba első perctől nem kap éjszaka enni,este fél 8 után reggel fél8-kor szopizik,éjszaka egyszer tisztába teszik,de úgy,hogy sötétben és egyetlen szó nélkül. A szerencsétlen kisbogár elég sírós,de szerintük ez hiszti,mivel ölben nem sír,ezért rázárják a szobaajtót és örülnek,mennyit fejlődött a kicsi tüdeje, mert már 30 percet is végig tud üvölteni. A szívem szakadt meg,de ugye ez a gyereknevelés elég kínos téma,nem mertünk beleszólni. Valamint a ház ura még erőteljesen az asztalr is csapott,hogy nekik aztán nem lesz nyafka,kényes gyerekük. Nem tudom,miért traktállak titeket ezzel a sztorival, csak muszáj volt kiírni magamból.

Kisbuksiék
kisbuksi

Kisbuksi,
sajnos nem vagy egyedül az ilyen tapasztalatokkal, s aza a baj, hogy a kis Prücsök meg nem tehet semmit, csak "tüdőt erősít".
Ha igaz, hogy minden betegséget magunknak csinálunk, és azon nagy része feldolgozatlan stresszből, konfliktusból ered,akkor az a gyerek egész jó tartalékkal fog rendelkezni, mármint stresszből.
Nagyon sajnáltam volna én is. Bár látok arra is példát, hogy 2 évesen is még szoptatják, és addig is 2 óránként szopizott 40ml-t.

Judit
7+2
holophernes

Susie: nekem csak az este jó, mert napközben csak gyerekkel tudok mozdulni, úgy viszont nehéz beszélgetni.

Többiek: bennem a Centrál vagy a Vista merült fel lehetséges helyként. Mindkettő elég drága hely. Ha van valakinek más ötlete, ne tartsa vissza! Kép Akiket érdekel a tali, mondjanak egy favorizált napot is! Nekem a hétfőn kivül bármi jó, de a hétfő is megoldható.

cory

cory
Budapest

Kisbuksi,
nem csodálom, h kiakadtál: én se tudok napirendre térni! Szerintem sokan vannak, akik nem akarják "elkényeztetni" a gyereket, ezért nem veszik fel - én mondjuk ezzel se értek egyet, de kezdem megszokni (a gyerekek is túlélik, kérdés, milyen áron??)... de azt nem értem, hogy hogy jutottak el odáig, hogy 12 órán keresztül nem adnak neki enni????? És azt írod, h friss kisbabás, tehát nem lehet olyan nagy... Grrrrrrr az ilyen ember, soha nem a gyerek érdekeit nézi: csakis a sajátját!!!
Nem igazán tudsz vele mit kezdeni: gondolom tudatosan határozta el, hogy ezen módon megváltja a világot, viselkedése nem információhiányból ered...
Ann
annann

Rita,

Kismami harisnyát az Anita-nál vehetsz (Kék Golyó u. 22. tel: 487-103, 40 DEN-es kompressziós harisnya ez, de az eladó hölgy szerint megelőzésre, vagy kis, kezdődő visszérre ajánlják. Ő azt mondja, ha már, ahogy te is írod "durva" a dolog, akkor gyógyászati segédeszköz boltba menjél, érsebészes recepttel. Ebből egy például a
2M Margit Med Gyógyászati Segédeszközök Szaküzlete a Margit krt. 38-ban (tel: 212-5553), ott a Scudotex márka kapható (recept nélkül, de nem mondták, hogy kezdődő problémára lenne csak). Mindkét fajta olyan 2.8-900 Ft áron.
Sok szerencsét,

Ditke (minő véletlen: 19+1) Kép
Ditke

Köszönöm a válaszokat szénsavas üdíző ügyében. Kólát és tonicot tudom, hogy nem lehet, nem is iszom, kávét se, de egyebet igen.

Ma jól kibőgtem magam itt benn. A bunkó főnököm azt mondta nekem, hogy mivel csak szeptemberig vagyok, ezért már nem érdekelnek annyira a dolgok.
Engem, aki egész nap majd megszakad a munkájában.
Ne haragudjatok, ha ilyenekkel traktállak Benneteket!

Edit! Nagyon sajnálom, hogy ilyen kis baleset történt Veled, de jó, hogy a babának nem lett semmi baja. Pihenj sokat, és a szülésig biztos rendben lesz minden.

Kisbuksi! Nem meglepő, ha kiakadtál, igen borzalmas, ahogy egyesek nevelni próbálják csecsemőjüket. Pedig elkényeztetni nem lehet még babakorban. Nagyon igénylik a mama melegségét, simogatását. Majd visszakapják ezt egyszer a gyerektől, és akkor nem tudják, miért van.

Nelli
nelli2

Sziasztok!

Nelli!
Én kicsit vitatkoznék és talán egyedül vagyok a véleményemmel.Kép Igenis el lehet kényeztetni már babakorban is. Már néhány hónapos csöppség is elég okos ahhoz, hogy tudja hogyan lehet a szülőket, ha kell ha nem maga mellé csalogatni. Mi nagyon konzekvensek voltunk és vagyunk is ebben a témában. Az ember hamar rájön, hogy mikor miért sír a baba, tényleg más a hisztis és az éhes babasírás.Kép Nálunk a lehető legritkábban volt "feleslegesen" kézben illetve más kezében Zsani és hamar megtanulta, hogy anya nem lehet mindig ott mellette. Ez nem jelenti azt, hogy nem szerettük vagy szeretjük Zsanit, csak elejétől fogva szerettük volna következetesen nevelni.

Mellesleg a 12 órán keresztül nem kap ennihez csak annyit, hogy Zsanit a kórházban szoktatták rá, hogy éjszaka nem eszünk max. iszunk, ha már nagyon kell. A kórházban este 10-től reggel 7-ig nem kapott semmit és csak a legvégsőbb esetben kapta meg az általam lefejt tejet. Az első pillanatban, amikor megmondták a csecsemősök teljesen kiakadtam, de mostmár tudom, hogy sokkal jobb volt így! Lehet, hogy Zsani egy mintagyerek volt, óramű pontossággal 3 óránként kb.10 percet szopizott(ami már 3-4 naposan 80-100gr-ot jelentett) és 4 hetesen!!! végigaludta az éjszakát, azaz este 10-6-ig szopi, víz stb. nélkül.(igaz ez csak 8 óra, de itt talán nem ez a lényeg) Emellett 13 hónapos koráig szopizott és magától hagyta abba.Kép Persze, ha hasfájós lett volna az más helyzet lett volna, de ki tudja?Kép A lényeg, hogy minél hamarabb leszokik a gyerek az éjszakai evésről, ivásról, annál hamarabb megtanulja a környezete "életritmusát": az éjszaka pihenésre való.

Remélem nem indítottam el óriási lavinát a véleményemmel.Kép

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Hát én is van amiben egyet értek van amiben nem a leírt szülőkkel. Az hogy éjjel nem eteti, azzal pl nem, mert ha kér, etetni kell, az én lányom kb 2 hónaposan már magától nem kért éjjel enni. De az nem hülyeség hogy éjjel csak 1x pelenkázzák és hogy sötétben, és max suttogva kell ilyenkor hozzá szólni. Meg kell tanulnia mi a különbség éjjel és nappal közt, és erre ez a legjobb módszer. ha szoptatod azt is félhomályban, és pelenkázni cska kaki esetén, de én ezt is kislámpánál csináltam. A sírás más eset, az én lányom kb 3 hónapos koráig csak akkor volt csendben ha karban volt, egyébként üvöltött (kivétel éjjel amikor aludt a kiságyban). Rettenetesen kiborító, de ő hasfájós volt, ezért én nem hagytam üvölteni.
mi lett avége? Éjjel amikor következetes voltam vele a mai napig mintagyerek. Nagyon jól alaszik, este 8-reggel 7-8-ig. Egyszer sem ébred fel. Nappal egy hisztmasina.Kép Nem tudok kilépni a szobából nélküle, mert követel. Persze imádjuk, de bevallom ha nem lett volna hasfájós bizony én is hagytam volna néha picit sírni (mondjuk max negyed órát), mert nagyon keskeny a határ a még nem lehet elkényeztetni mert pici, és a már el van kényeztetva között. Mi észre se vettük hogy hol volt ez a határ.Kép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Gyereknevelés: egy újszülött baba ösztönlény teljesen. Még nem lehet elkényeztetni, mert még össze sem tudja kötni, hogy azért sír, hogy anya vegye fel. Azért sír, mert valami baja van. Lehet pl anya hiánya, ami valahol érthető is, hiszen 9 hónapon át napi 24 órában anyával volt, a legerősebb hang, anya szívverése volt. Persze, hogy hiányzik neki! Balu hasfájós volt. Az első 3 hónapot kézben töltötte (az éjszakákat leszámítva, de akkor is mellettem volt), és 6 hónaposan már órákig játszott el egyedül szoktatás nélkül. Egyszerűen, mert ilyen tipus. És abszolút nem látszik rajta, hogy állandóan kézben volt.
Szegény kicsiknek nagyon nehéz lehet a kinti életre való átállás, és még ezzel is megnehezíteni... Szerintem ez max idomítás, de nem nevelés. Egyszerűen leszoktatják a gyereket arról, hgoy közölje, ha valamit szeretne. Minek szóljon (mert hogy ő még csak a sírással kommunikál), ha a kutya sem reagál rá.

cory

cory
Budapest

Cory!
Kérdés az, hogy meddig számít újszülöttnek? Tudtommal 6 hetes korig. Az tény, hogy a kicsiknek át kell állniuk a kinti létre, de már 1-2 hónaposan szerintem el lehet kezdeni a nevelést, ami nem idomítás.
Baluval tényleg szerencsés vagy!Kép A barátnőmnek lassan 1 éves lesz a kislánya és most látja igazából mennyire elrontotta azzal, hogy rengeteget tartotta kézben. Sajnos, neki is hasfájós volt a kislány és miután elmúlt neki a hasfájós időszaka már nem volt hajlandó csak kézben lenni. Nagyon nehéz így már leszoktatni a gyereket róla, ha már hozzászokott. Nehezen érti meg, hogy eddig egy pici sírás is elég volt és már fel is vették, most meg csak fél óra múlva történik valami.

Szilvi
sztigris

Szilvi: szerintem kb 3 hónapos koráig simán lehet kézben tartani egész nap (pl mert még elbírjuk Kép) Én a félóra sírni hagyást később is brutálisnak tartanék, nemcsak kiskorban, hanem akár 2 éves korban is.
cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Nelli!KépÉn is szoktam szénsavas ücsiket inni,persze módjával,meg azért van más finom ital is a szénsavasokon kivül.Én néha lecsússzantok egy egy pohár colát is.Az előző terhességeimnél is ittam ilyen italokat,semmi bajunk nem lett tőle.A sima teát,vagy a szörpöket nem szereted?
Sajnálom,hogy ilyen dilinyós főnököd vanKépArra nem gondoltál,hogy inkább elmenj betegállományba?Írtad,hogy kevesen vagytok,sok a meló,stb...De szerintem fontosabb a nyugalmad,és sajna ez az idegeskedés kihathat a babókádra isKépHa a főnököd nincs tekintettel az állapotodra,és ő úgy néz téged,hogy úgyis csak szeptemberig vagy,akkor te mért veszed őt "emberszámba"?Engem nagyon feltud háborítani az ilyen!

Judit!KépÜdv közöttünk,további jó pocaknövesztést!Kép

Susie! A kórházi pakkot szerintem ráérsz összeállítani a 34-35.hét környékén.Én legalábbis így tettem mind a két alkalommal amikor terhes voltam,nem voltam lemaradva semmiről sem,és túl hamar sem pakoltam össze a cuccaimat.

Buborék!Szerintem is előfog kerülni a kismamakönyved.Amiatt ne aggódj ha esteleg mégsem!Szerintem menjél le a védőnődhöz,mond el neki,hogy nem találod,ő biztosan kifog állítani még egyet.A leletek is benne voltak?Mert ha igen szerintem az sem gáz,mert a terhesgondózóban a számítógépben biztosan megvannak az adatok a vérvételről,stb...Ezt is tudják pótolni.Gondolom,hogy nem te leszel az első akivel ilyen megtörténik,emiatt szerintem ne idegeskedj!

Kisbuksiék!KépÉn is kiakadtam azon amit írtál.Én nem értek egyet azzal amit az ismerőseid csinálnak.Miből tartana mellre tenni azt a csöppséget?Szerintem húzós az a 12 óra etetés nélkül.Én biztosan nem tennék ilyet a gyerekemmel.
Most jó hosszan tudnám ecsetelni még a véleményemet,de nem szeretném,inkább megpróbálom tiszteletben tartani,hogy vannak ilyen szülők is.

Ditke!KépKöszönöm a jótanácsokat!Én is találtam a kék golyóról infót,így felis hívtam.Ugyanazt mondta nekem az eladónő mint amit leírtál nekemKépHétfőn reggel megyek az érsebészemhez(hülye vagyok,hogy ez előbb nem jutott az eszembeKép

Szilvi!Sok igazság van abban amit mondasz,(írszKépén mégis úgy voltam,és leszek is vele,hogy ha neki áll hisztizni azért benézek hozzá,mert nekem is jól esik,és megnyugtat ha felveszem,vagy épp mellre teszem és megnyugtatom a kicsikémet.Olyan gyorsan felnőnek,és amíg picik addig igazán mellettük a helyem,ezt igénylik ők is,mért fosztanám meg őket ettől ha ez mindkettőnknek jó?
Az én gyerköceim módjával vannak elkényeztetve,de ahogy nőttek,és értelmesebbek lettek már tudtam velük szót érteni.

Na mára ennyit,szerintem megint jó hosszú lettemKép
Rita
19+1
rita01

Az éjszakára szoktatásnak a sírni hagyásos módja meg szerintem kegyetlenség! Nem tudom szebben fogalmazni!

cory
Budapest

Még annyit a témához, hogy szerintem a gyereknek meg kell tanulni bízni a környezetében, meg kell tanulnia, hogy ha kifejezi szükségleteit, azok ki is elégülnek, mernie kell kifejezni azokat! Itt most konkrétan az újszülöttkorra gondolok (igen, később ezt nyesegetjük, azzal, hogy valamit nem szabad - ez lesz majd a nevelés).
Mit is jelent az, hogy "elég jó anyának lenni" (winnicott)? Aki ezt megkapja, harmonikus személyiségfejlődésének alapjához jut hozzá!!!
Ann
annann

Cory!
A férjemmel mindketten elejétől fogva odafigyeltünk, hogy ne legyen sokat ölben, mert nem tartottuk hosszútávon jónak. Igaz az első hónapban Zsani szó szerint evett és rögtön el is aludt az ágyában a következő etetésig. Később, amikor már jobban igényelte a társaságot együtt játszottunk vele az ágyában vagy a földön.
Az éjszaka átalvását Zsani "kezdeményezte", mivel egyszerűen átaludta a várt etetést.(Én persze menetkészen vártam, hogy felébred, de nem!Kép)
Ezután csak kb. 8-10 hónaposan volt gondunk az éjszakai elalvással. Nagyon sírt este Zsani, de a férjem kérésére hagytuk sírni. Első alkalommal én is ott szipogtam az ágyamban és kegyetlenségnek tartottam, de nem telt el 10 perc és már aludt is Zsani.Kép A következő napokon pedig mosolyogva tapasztaltuk, hogy 1-2 perc nyöszörgés után már az igazak álmát aludta és fel sem ébredt reggelig. Kb. 1 hét után leszokott az esti "zenélés"-ről.Kép Persze olyan is volt, amikor igenis odamentem hozzá, mert tudtam, hogy nem csak nyűgös, hanem valami baja is van. Ilyenkor általában kiderült, hogy valami betegség volt a háttérben. A félórás sírásnak én is ellenzője vagyok, de szerencsére nem volt még ilyen tapasztalatom.

Rita!
Igazából csak a tapasztalataimra hagyatkozva írtam, amit írtam mint 1gyerekes anyuka. Neked már több és többféle tapasztalatod is lehet, mivel már van 2 gyerkőcöd. Az biztos, hogy ahány gyerek, annyi féleképpen kell hozzáállni az aktuális problémához. Zsaninál ez vált be, de a kistesónál majd meglátjuk mi lesz eredményes.Kép

Szilvi
sztigris

Cory!

Szerintem annyira egyedi minden baba hogy nem lehet így általánosítani. A lányom most 9 hónapos, és most tartunk ott, hogy már nemlehet "elaltatni". Hiába fogom hiába cumizatom, nem alszik bele. Viszont ah otthagyom akkor kb 5-15 perc sírás után elalszik. Ha vele maradok hisztizik! Jó, ő már nem újszülött, amíg kicsi volt nálunk is máshoyg volt, de azért a sírni hagyásnak is van helye.
Azért úgy látom egy dologban nagy az egyetértés: Éjjel is etetni kell ha kéri! KépKépKép

manó

KépKép
manó

Ja, az még hozzá tartozik a történethez, hogy ez a sírni hagyás csak mostanában van, régebben hiába hagytam, csak felhergelte magát, és nem aludt azért sem, akkoriban etetés, utána egy óra ácsorgás, ringatás volt, és alva letétel. De hát midíg változnak a babák.Kép

Szilvi!

Szerencsétek volt, nálunk a fránya hasfájással jött minden gond. Mire kinőtte már meszokta hogy ölben vanKép

manó

KépKép
manó

Manó!
Egyetértek a nagy egyetértéssel! Kép
Egy néhány hetes babánál szinte lehetetlennek tartom, hogy ne igényelje legalább 1x az éjszakai etetést. Az említett szülőknél nem tudom, mennyi idős a pici, de ha tényleg újszülöttről van szó, kínzás a 12 órás éheztetés.Kép

Na, mára ennyit belőlem.Kép

Szilvi
sztigris

Sziasztok csajszik!

Látom jó kis vita alakult ki ma közöttetek. Én is azt a tábort erősítem, aki nem ért egyet az ilyen nevelési módszerekkel. Egyrészt egy újszülöttnek olyan pici a gyomra, hogy nem bír ki ennyi időt evés nélkül és az ilyen embernek én azt mondanám, hogy nem kapsz enni akkor, amikor éhes vagy, csak akkor, amikor én úgy gondolom, mert én vagyok az erősebb. És ki a fene kényeztesse el azt a gyereket, ha nem a saját anyja és apja, aki a világon a legjobban szereti. Attól lehet egy gyerek nagyon is jólnevelt, kedves, okos..., mert sokat veszik ölbe és sokat szeretgetik. Én azt mondom, hogy amit magamnak nem kívánnék vagy nem szeretném, hogy velem megtegyék, azt egy kiszolgáltatott gyerekkel sem szeretném megtenni. Elég nehéz ezt betartani (mert ha az ember például a munkahelyi hülyeségek miatt idegesen jön haza, akkor sokszor a családon csattan az ostor, még ha nem is akarjuk), de legalább törekedni kell rá. Persze az is igaz, hogy minden gyerek egyedi és nem lehet általánosítani, és azért, mert sír 5 percet, még nem lesz semmi baja, de órákig biztos nem hagynám üvölteni a gyerekemet, mert akkor már valami baja van.

Edit! Jobbulást és vigyázz magatokra!

Zsófi! Köszi az információt, azt hiszem maradok a Hattyúháznál.

Juditnak üdv.

Nem tudom küszködik-e valamelyikőtök hasonló problémával, de nincs valami jól bevált gyógymódotok fejfájás ellen, mert nekem nagyon sokat fáj a fejem a mostani terhességem alatt és nem akarok több Algopyrint bevenni.

Sziasztok: Timi
johitimi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?