2003.07.10 16:32
2003.07.10 17:27
2003.07.10 18:52
Egy akkora gyereket már lehet nevelni. Az egy más kérdés, hogy én ekkor sem tartom jó módszernek a sírni hagyást, de ez már nézet kérdése. Az újszülöttet szerintem nem szabad sírni hagyni azért, hogy éjjelre szoktassuk. Ennyi.2003.07.10 18:56
2003.07.10 22:48
2003.07.10 23:33
) és a mai napig felkelek hozzá. Már nem kéri a cicit éjjelre, elég, ha csak bedugom a cumit, vagy ha benn van és csak megijedt, vagy rosszat álmodott elég, ha csak megérintem, simizem és alszik vissza.
) és én nem siettetem a dolgokat, mert nem én döntök arról, hogy Ő mennyire érett, mennyire fekészült. És a kis lelkével ki fog törődni? A szomszéd nénitől nem várhatom el és a kicsi sem tőle várja, hanem az édesanyjától...
Próbálom az ő szemével látni a dolgokat és bizony néha rémisztő lehet magatehetetlen kisembernek lenni
2003.07.11 06:33
Remélem meghallotta és mihamarabb a legfrissebb babaként üdvözölhetjük.
Az előző terhességeidnél volt már gondod vele? Biztosan tud valami okosat ajánlani az érsebész, amitől javulni fog. 2003.07.11 06:49
2003.07.11 07:34

Nappal is egész nap vele vagyok. Nálunk kizárólag az elalvás megy most már úgy hogy igenis ha álmos otthagyom, és ha nem alszik el negyed órán belül akkor megyek csak vissza. De erre nincs szükség, általában győz álommanó.
2003.07.11 08:17

Pénteken megyünk haza két hétre igy addig aktivan részt tudok venni a napi eseményekben
A "kicsi" még most is kicsi és ez már valószinüleg igy is fog maradni, mert arányosan minden kis csontmérete (koponya) kissebb ezért nem aggódom már az egészsége miatt
Az orvossal abban állapodtunk meg, hogy valószinüleg a beágyazódásnál rosszabb helye jutott és igy gyengébb volt a vérellátása. Lényeg, hogy minimum a 36.hétig bent tudjanak maradni
Nagyon kis édesek voltak és megható volt Őket újra látni
Véletlenül az is kiderült, hogy az egyik babácska fiú de azért mi továbbra is 4 neven gondolkodunk, hisz sosem lehet tudni...
Újra mérték és ugyanezt az eredményt kaptuk. Én azt gyanitom, hogy az AFP és cukorszint vérvételek miatt volt eltérő a vérnyomásom, mert két helyen is megszúrták azt a karomat amelyik magas vérnyomást muatott. Szerintetek nem lehet, hogy ez volt az oka?
Gratula a friss anyukáknak és babáiknak és én is üdvözlöm az Új kismamikat
2003.07.11 08:47
2003.07.11 08:52
Most csak visszaemlékszem,hogy én az idősebbik kisfiamhoz 2ésfél éves koráig keltem fel,mert addig nem aludta végig az éjszakát.Kibírtam,és ha most megint ez lesz akkor is kifogom birni
Remélem,hogy mond vmi biztatót az érsebész,mert még csak a felénél kezdek járni a terhességemnek,és hol van még a vége?
2003.07.11 09:31
2003.07.11 09:38
Viszont Karmen eltűnt, nem tudsz róla valamit?
Most már csökkentettem az adagot napi félre. De lehet, hogy már tényleg ez lesz az utolsó doboz, amit elfogyasztok.
2003.07.11 10:03
2003.07.11 11:29
örülünk, hogy jól vagytok mindahányan!
2003.07.11 13:04
, de megpróbáltam újraírni.
A cicid biztosan akkora, amekkorának kell lennie.(Lehet, hogy épp neki kellene nagyobb?)
Azoknál a szülőknél, akik genetikailag nagyobbak(csontozat, magasság stb.) szerintem vitaminkészítmények nélkül is nagyobb babácska várható.
(Amúgy 7,1 körül szokott mozogni) Viszont tudom ajánlani a Maltofer-fol rágótablettát, amivel semmi gondom nem akadt széklet ügyileg.(Pedig eleve nehézkes vagyok "ezen" a téren.) 2003.07.11 13:40
Nagyon-nagy öröm ez nekem, hogy végre van más "ikres" is a topic-ban
Mennyi idősek vagytok? Spontán vagy lombik úton sikeredtek a babók? Mi lombikosok vagyunk és hihetetlenül boldogok is
A kálváriámat visszaolvastad gondolom, lényeg a lényeg, hogy jól vannak a Babácskák és csak ez számit
Én a beültetés óta nem dolgozom igy a stresszt kizártam az életemből
Nekem 16 éves korom óta viszeresek a lábaim. Most szemre csúnyábbak gondolom a megnövekedett teher miatt de egyenlőre nem fájnak...
Sajnos Karmenről nem sokat tudok. Gondok léptek fel Náluk és be kellett feküdnie a korházba. Utolsó információm szerint él a baba és jól vannak...
Drukkoljunk Nekik
Sajnálom a munkahelyi dolgot...Tojni kell a fejükre, nem éri meg az idegeskedést
Karmenről sajna tényleg az az utolsó infom amit irtam mert a kártyáján kevés az egység igy nem tud reagálni az sms-ekre sem. Egy hete még teljes ágynyugalomra volt kényszerülve és többet már nem fog dolgozni. Az erős vérzések ellenére is akkor mikor beszéltünk jól volt a baba
2003.07.11 15:33
2003.07.11 15:54
2003.07.11 17:19
Nem tudod kap hormonpótlást vagy valamit? Remélem jó kezekben van. Én minden esetre kitartást kívánok neki és, hogy mihamarabb rendbe jöjjön. Ha beszélsz vele, légyszíves biztasd egy kicsit a nevemben is. Szerintem sokan gondolunk rá, főleg akik tudták, hogy előtte is min mentek keresztül és, hogy milyen boldog volt, hogy végre sikerült a baba. 2003.07.11 18:22
2003.07.11 18:48

2003.07.11 19:50
És Karmenékről is jó volna már tudni vmit,remélem velük is minden a legnagyobb rendben van!
Örülök,hogy újra itt vagy!
(vagytok)
Annak szintén örülök,hogy minden a legnagyobb rendben van veletek!Az szerintem megszokott dolog egy ikres anyuka esetében,hogy az egyik babája kisebb a másiknál.Nem szoktak egyforma súllyal születni az ikrek,nem?Emiatt tényleg ne aggódj,főleg ha az orvosok szerint is minden rendben van velük!
Köszönöm a jó tanácsokat,én most mindent kipróbálok ami segíthet.Annyit még elárulnál,hogy kb.hány percig maradjon a falon a lábam?
Örülök,hogy benéztél hozzánk
Próbálok visszaemlékezni,hogy nekem volt-e ilyen jellegű tünetem amit te is leírtál,de megmondom őszíntén,hogy nem rémlik.Azt tudom,hogy sokáig éreztem a húzódást,fájdalmat a műtét után,nekem is volt égő érzésem.De nagyjából ennyi.Azért azt tanácsolnám,hogyha nagyon "eldurvulna"a helyzet akkor mindenképpen nézesd meg,nehogy vmi szövödmény kerekedjen belőle.Az azért biztató,hogy a seb szépen gyógyulgat
Te is jól eltüntél,de jó rólatok újra tudni!
Én még egyenlőre szedem,aztán a dokim fogja eldönteni helyettem is,hogy mi legyen a továbbiakban?Amit furcsállottam a védőnőmben,hogy tudja jól,hogy csaszis leszek megint,akkor neki nem tök mind1,hogy mekkora gyerköc lakik a pocakomban?
Na de mind1.
2003.07.11 19:50
A lombikot úgy vállaltam el, hogy tudtam teljes egészében egyedül kell majd végigjárnom (no persze a kis "fickók" leadásánál itthon volt a Párom de egyébként sajnos nem tudott velem lenni). Mi megállapodtunk az elején mikor elvállalta a kiküldetést, hogy közös a cél (egy önálló otthon
)ezért mindkettőnk lemondására és toleranciájára szükség lesz
Ezek után, derült égből villámcsapásként ért a hir, hogy a nőgyógyászom lombikra küldött minket
No persze, hogy vállaltam egyedül is, hisz évek óta vártunk a lehetőségre, hogy végre gyermekünk legyen
Én megfogadtam, ha oly kegyes lesz a sors hozzánk, hogy ezt megadja nekem a világon semmi okom sem lesz panaszra és lám, igy is van
A Párom 3 éve dolgozik ilyen irgalmatlan tempóban csak eddig otthonról röpködött most pedig fixen Svájcban van. Igy kevesebbet idegeskedem miatta és mit mondjak, nekem is kényelmes dolgom van igy nem türelmetlenkedem
Ő agyon hajtja magát én meg féltem de látom, hogy nem az Ő hibája, hogy sajnos a terhességből kevéssé tudja kivenni a részét és a szabadság sem Rajta áll... Viszont a cél itt lebeg a szemünk elött, úgyhogy ezt a néhány évet fogösszeszoritva is ki kell birnunk
Ne keseregj
Élvezd a babázás lehetőségét bár tudom, ez mégsem olyan nyaralás mint terveztétek de próbáld a jó oldalát nézni
Remélem a Párodnak is bejön ez a munka
Nagyon jó kikapcsolódást kivánok Neked
Remélem nem bánja majd, hogy elmondtam a dolgot de annyian kérdeztétek itt, hogy nem akartam elhallgatni. Hormont is kap, de főként feküdnie kell amit türelemmel viselt még egy hete
Megigérte, hogy nem megy vissza dolgozni egyetlen napot sem
Egyszóval annyira mellékesnek tünt a neme hogy eszembe sem jutott megkérdezni
Csak bámultam ott boldogan Őket az UH-on és mosolyogtam Rajtuk és kérdeztem az orvost, hogy miként látja, minden rendben van-e és szerencsére a szürhető dolgok rendben vannak
Már fel is voltam öltözve mikor a nőgyógyászom megsimogatta a pocakomat és mondta vigyázzak ezekre a babákra mert a Fiúcska biztosan érzékeny
Erre ráeszméltem a hallottakra és visszakérdeztem hogy miért van bent Fiú? Esetleg a másik kislány? De azt mondta az egyik biztosan fiú
Nagyon őszintén mondom, hogy bármilyen babákkal boldogok leszünk csak egészségesek legyenek
Az már csak ráadás lenne, ha mondjuk mindkét nemből bújkálna odabent Valaki

Anyukád is biztosan nagyon izgatott lehet már

2003.07.12 07:18
2003.07.12 09:18
2003.07.12 10:36
. Az utobbi 36 oraban nagyon keveset tudott aludni - kb. 5-8 orat
- mindig fajasai vannak. A doktornenik es bacsik azt mondtak, hogy meg nem az igaziak. Nyilni is ma reggelig csak 2-3 cm-re volt. Ma reggel ugy is dontottunk, hogy inkabb hazamegyunk es otthon varjuk ki a veget, de kb. 8-kor a doki meg egyszer megnezte es azt mondta, hogy nem ajanlja a hazautazast, mert kb 3 ora alatt 1-1,5 cm-t nyilt es a legutolso monitorozas alapjan a fajasok is bealtak rendszeres 3-4 percesekre
. Remelhetoleg most mar nem tart sokaig. Ha Picurkank ilyen szofogado lesz mint eddig es pontos (amiben nem ram utott
), akkor ma, vagy holnap meglesz, mert elore igy beszeltuk meg vele
. Mar annyira varom
.
. 2003.07.12 10:47
2003.07.12 10:52
9
10
2003.07.12 17:49
2003.07.13 10:48
2003.07.13 11:47
Írjál ám róluk, ha tudsz valamit! 

Kismanó most kezdett el nagyokat mozogni, nagyon jó érzés
Viszont az éjszakák most kezdenek kényelmetlenek lenni, így se jó feküdni meg úgy se.... De ezt a 10 hetet már csak kibírom.
2003.07.13 15:40
2003.07.13 19:56
Mi közép-Svájcban Lucerntől 13 km-re lakunk. A városka neve Küssnacht am Rigi. Nagyon szép és nyugodt hely, ideális a babavárásra. Szülni hazamegyek. Nehéz időszak lesz ez nekünk, de mit tegyünk, ha a sors igy hozta, hogy pont egyszerre jött a külföldi munka meg a Babák is

Soha nagyobb bajunk ne legyen az életben
Most augusztus 04.-én megyek legközelebb orvoshoz és akkor ha újra minden rendben lesz jövök vissza Svájcba. Az utazgatást csak addig csinálom amig az orvosom is egyet ért vele. Amint azt javasolja, hogy maradjak otthon a popsimon fájó szivvel, de igy fogok tenni. A Páromat szivszoritva hagyom magára de majd hazajár hozzánk hétvégekre. Mi április óta vagyunk itt és otthon vannak a Nővéremék meg Anyósomék is. Mivel mindenki dolgozik senki sem tudna kijönni segiteni az első hónapokban. Meg aztán 10 éve járok már a Nőgyógyászomhoz akiben maximálisan megbizok igy nem szeretnék idegen környezetben, idegen orvosok közt szülni. Csak angolul tudok, a németet sem beszélem igy még nehezebb lenne a dolog. Meg itt tényleg sajnos nincs kire számitanom és az első időben jól jön majd minden segitő kéz
Aztán ha már elég erősnek érzem magam az egyedüli háztartás vezetéshez meg egyedül is boldogulok a gyerkőcökkel akkor jövünk vissza Svájcba
Mekkora a pocakod? Ha lesz időd lemérnéd? Mi elég közel vagyunk egymáshoz időben és olyan kiváncsi vagyok, hogy mi a különbség egyes ill.ikres terhesség méreteit tekintve

2003.07.14 07:18
2003.07.14 08:57
2003.07.14 09:05
Azért ha már érzed a mocorgásukat, könnyebb lesz a helyzet.
Addig is kitartás és pozitív gondolatok! 2003.07.14 09:12
Azt mondja a doki, hogy csak tagulnak a szalagok.
Pedig nem lehet konnyu a helyzeted es nagyon tetszik, ahogy hozzaallsz
Te mar erzed a babakat? En ugy vartam a 16.hetet hogy majd akkortol erzem, es nagyon csalodtam amikor par kis meghatarozhatatlan valamin kivul nem ereztem semmit. De par napja mar hatarozottan erzem, ahogy a kicsi atrendezi bennt a gyerekszobat
Most is eppen koltozkodik
Nagyon furi, de nagyon jo erzes.
Amugy eleinte kislanyt szerettem volna, aztan beleeltem magam a fiuba most mar el vagyok bizonytalanodva
Csak mar jonne mar
2003.07.14 09:29
Megy a drukk továbbra is
Én egyébként nagyon szerencsés vagyok mert pokolian nehéz volt eljutni a lombikig de elsőre sikerült és ez tényleg maga a CSODA
Ezért is lepődtem meg hogy számtalan nőgyógyászati műtét, beavatkozás és hormonkezelés után idén januárban megnyilt a lehetőség a lombik-programra. Tudtam, hogy ez lesz a végállomás, de nem gondoltam volna, hogy azonos időben jön össze a két igazán sorsforditó esemény
Amikor Párocskám előállt az elmúlt év végén azzal a lehetőséggel, hogy kiküldenék Svájcba és ez mind szakmailag mind erkölcsileg elismerést jelentene a Számára akkor igazán magamba szálltam. Ugyanis évek óta minden külföldet próbáltam háritani mondván pont most vagyok túl x műtéten, mos tlehet próbálkozni, most épp egy hormonkezlésnek van vége...stb. Ennél a Svájcnál viszont beláttam, hogy az életünket nem szabad egyetlen célnak alárendelni. Úgy gondoltam összeszedem magam. Kiszakadok a munkából. Legalább egy fél évig orvos felé sem megyek, végre nem fog úgy kinézni a karom mint a narkósoké, leadom majd a felesleges kilóimat, nyelvet tanulok, világot járunk és élvezem az életet aztán ha lelkileg-testileg is készen állok akkor majd újra jöhet a baba-project
Na ekkor jött a nagy lehetőség, hogy irány a lombik-program és a kisördög azonnal ott bújkált bennem
Igazán úgy futottam neki, hogy elsőre vajmi kevés az esélyünk a sikerre de legalább kipipáljuk a dolgot és néhány hónapi pihenő után újra fojtatjuk

Hát erre már szerencsére nincs szükség
Most itt csücsülnek a pocimban és én nagyon boldog vagyok de féltem Őket és igyekszem nagyon sokat pihenni
Bizakodom, hogy minimum a 36.hétig nem költöznek ki az "albérletükből" és Nektek is ezt kivánom
A családban voltak már ikrek? El tudom képzelni, hogy mennyire meglepődtetek
A család tudja már az örömhirt? Vigyázz, a munkával ne hajszold túl magad mert bár kevesen hiszik el, de az ikerterhesség tényleg veszélyeztetett terhességnek számit ezért próbáld kerülni a stresszt
Mikor lesz a következő UH? Én is mindig várom, hogy újra láthassam Őket de mostanra tényleg sikerült megnyugodnom
Két hete volt AFP-m meg terheléses vércukrom és csak utólag eszméltem, hogy nem kaptam következő időpontot a terhesgondozóba. Az azt jelenti,hogy ha nem értesitenek, hogy rossz az AFP eredményem akkor csak a papiron szereplő 26. héten kell legközelebb terhesgondozásra mennem? 2003.07.14 09:29
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint