A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok lányok! Már mi is túl vagyunk ilyen vitákon a párommal, hogy éjjel felkeljünk-e vagy sem (pedig még meg sem született a kisember). A párom szerint nem szabad felkelni és ha megteszem, akkor el fogom kényeztetni a gyereket. Én viszont ragaszkodom ahhoz, hogy igenis fel fogok kellni hozzá 3-4 hónapos koráig. Utána is mindig meg fogom nézni, hogy miért sír, de legfeljebb nem veszem fel. Ebben maradtunk. Szerintem mindenki cselekedjen ösztönösen. Ahogy érzi.
Buborék
Buborek

Sziasztok lányok!

Buborék!
Szerintem ne aggódj, én biztos vagyok benne hogy fel fogsz kelni! Én, mikor hazahoztuk a kisfiamat állandóan benne gyönyörködtem, néztem ahogy alszik, figyeltem hogy rendesen lélegzik e, de szerintem minden kezdő ilyen. Aztán szép lassan kialakul a napirendetek, megtanulod megkülönböztetni a sírásokat, mikor hisztis, mikor unatkozik mikor vágyik szeretetre. Én is azt gondoltam ha nem vesszük fel, az a jó, hallgattam ezekre a kőkorszaki dumákra, nálam nem jött be. A gyerek még inkább felhergelte magát aztán én is ideges lettem, szóval mindeketten szarul éreztük magunkat.
Az altatáshoz még annyit szerintem is az jó, hogy amíg éjjel szoptatok addig a mi szobánkban alszik a pici. Nálunk ez mindenképpen így lesz, főleg mert nem szeretném hogy a nagyobbat is felébressze.

Timi!
Nekem is elég sokat fájdogál a fejem mostanában, pedig én nem vagyok egy fejfájós típus. Mondjuk én gyógyszert nem szedek rá, annyira nem vészes szerencsére. Nekem csak az alvás a jó megoldás rá.

Edit!
Olvastam mi történt, szörnyű és jobbulást! Mit mondtak meddig lesz rajtad? Most gipszben vagy?

Nelli!
Milyen brutális főnököd van? Próbálj meg nem tudomást venni róla! A szeptember lebegjen a szemed előtt!

Rita!
Ilyen rosszul állsz visszér ügyben? Úgy sajnállak közben meg egy kicsit magamért is aggódom, ne legyen csúnyább. Ez a harisnya használ valamit? Majd azért írjál, mi volt az érsebésznél! Mikor mész?

Na megyek főzök tovább, bár nem tudom minek. Nálunk a férjem mostanában egyszer sem jön haza nyolc előtt. Éppen most írtam neki a mailt hogy úgy látszik ha nálunk együtt vacsorázhat a család pezsgőt lehet bontani! Kicsit kezdek beparázni, mi lesz ha itt leszek két kicsivel. Úgy irigyelem azokat a családokat, akiknél az apuka hazajön normális időben mondjuk 5 óra körül, és még van idejük egy csomó mindenre. Nálunk ez soha nem volt így! Na mindegy ezt muszáj volt leírnom mert megint tök ideg vagyok emiatt.
Nektek azért szép estét kíván
Nicki
20+0

Úristen már félidős vagyok!
Lányok szerintem Tündimamai és Pocóka babáznak!! Ma nem jelentkeztek!! Szorítsunk!
Nicki

Én elsősorban az újszülött sírva hagyásáról beszéltem. Egy 9 hónapos gyerek már szinte mindenben más, de ezt ti is nagyon jól tudjátok Kép Egy akkora gyereket már lehet nevelni. Az egy más kérdés, hogy én ekkor sem tartom jó módszernek a sírni hagyást, de ez már nézet kérdése. Az újszülöttet szerintem nem szabad sírni hagyni azért, hogy éjjelre szoktassuk. Ennyi.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nicki! Ne idegesítsd magad, nálunk is ez a helyzet apuka ügyben és szeptembertől még rosszabb lesz, mert valakinek pénzt is kell keresni. Mi megbeszéltük, hogy ő sokat-sokat dolgozik, én meg itthon nevelgetem a három gyereket, mert a terhességem elején megmondtam, hogy nem vagyok hajlandó bölcsödébe adni a kicsit és azt sem szeretném, hogy a lányom napközis legyen elsőben, a fiamat meg egyáltalán nem viszem oviba, úgyhogy ez van. Valamit valamiért. De majd írok, ha én is el leszek keseredve, aztán tartjuk egymásban a lelket.

Timi
johitimi

Sziasztok,

sajnos még nem babázunk, ma a doki még 4-6 napot jósolt. Ha 1 hét múlva sem lesz baba, beindítják. Kérnénk egy kis drukkot, hogy magától induljon Janka erre a világra!!! Köszi :-)

Pocóka
Pocóka

Sziasztok!
Andi vagyok, és nagyon boldog 15 hetes terhes! Igaz, 2004 Január 1-re vagyok kiírva, de szerintem már Decemberre meglesz a baba. Mivel egy elözö terhességet már elvesztettem, most végig itthon kell maradnom táppénzen. Rengeteg idöm van mindenre, amit föleg a 4 éves Kitti lányommal töltök. Szívesen megismerkednék velem egyidöben szülö kismamival, akinek ugyancsak lenne sok ideje és szervezhetnénk programokat. A neten csak hetente egyszer szoktam lenni, de azért olvasom át ezt a topikort!
Várom jelentkezésetek ha lehet ide: mandroka68@drotposta.hu
A VII. ker-ben lakom.

Mindenkinek sok boldog babavárást kívánok!
Andi
andi68

Hali!

Látom jó kis eszmecsere folyik a gyerkőcök sírva hagyásárólKép
Coryn akadt meg a szemem. Gábor fiam tegnap volt 9 hónapos (csak ezértKép) és a mai napig felkelek hozzá. Már nem kéri a cicit éjjelre, elég, ha csak bedugom a cumit, vagy ha benn van és csak megijedt, vagy rosszat álmodott elég, ha csak megérintem, simizem és alszik vissza.
Lányok ne csak nappal legyünk anyák, hanem ejjel is. Én nagyon is élénken emlékszem hogy hogy féltem, rettegtem, pedig már akkor is 12 éves voltam. Nagyon szar volt, hogy hiába zokogtam a félelemtől (szörnyek, élőhalottak stb), de nem mertem átmenni hozzájuk, mert már ki lettem tiltva. Ki vígasztalt? Senki, pedig egy anyai érintés nagyon sokat számít és ki más nyugtathaná meg a gyereket?
Minden baba álmodik, sokszor azt ami aznap történt velük, csak az agy összekutyulja a képeket ahogy feldolgozza és nem biztos, hogy ugyanúgy adja vissza, ergo akár rémísztő is lehet egy kisgyereknek. A fiam naponta -akárhogy figyelek- sokat esik, gyakorolja a felállás, a járkálást a fal mellett és bizony koppan. Nem tartom kizártnak, hogy ámában is elesik és ettől megijed. Nappal felveszem, de éjjel meg semmi? Pedig neki attól az még ugyanúgy valóságos lehet. Amúgy meg mostanában kezdi átaludni az éjszakát (ha a foga nem kínozzaKép) és én nem siettetem a dolgokat, mert nem én döntök arról, hogy Ő mennyire érett, mennyire fekészült. És a kis lelkével ki fog törődni? A szomszéd nénitől nem várhatom el és a kicsi sem tőle várja, hanem az édesanyjától...

Cory!
Nekem a 9 hónaposom is még olyan kicsike és amikor hiszti van akkor nem is törődöm vele, illetve próbálom kordában tartani, de az éjszaka az más.Kép Próbálom az ő szemével látni a dolgokat és bizony néha rémisztő lehet magatehetetlen kisembernek lenniKép

puszi és drukk
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Tegnap el is felejtettem üdvözölni az újakat!

Judit, Andi!
Üdv közöttünk! Gondtalan pocakosodást kívánok!

Na, és a finiselőknek:
Pocóka Jankája!
Már mindenki izgatottan vár, Janka baba légyszi gyere ki!Kép Remélem meghallotta és mihamarabb a legfrissebb babaként üdvözölhetjük.

Tündimami, Andy?
Ha már babáztok, akkor GRATULA egyébként DRUKK!

Edit!Kép
Remélem hamar rendbejön a lábad. Örülök, hogy a babát sikerült megóvnod az eséskor. Vigyázz magatokra!

Rita!
Nagyon sajnállak, hogy a visszér ennyi gondot okoz neked.Kép Az előző terhességeidnél volt már gondod vele? Biztosan tud valami okosat ajánlani az érsebész, amitől javulni fog.

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Sasha! Én teljesen egyetértek Veled. Én még mindig ránézek a kislányomra, aki 4,5 éves lesz, ha tartósan sír, mert ilyenkor biztos rosszat álmodik. Megsimogatom a hátát, megnyugtatom. És ez pici korában is mindig így volt. Természetesen nem kell rögtön odarohanni, mert ha pár percen belül abbahagyja, akkor nincs gond, de ha nem hagyja abba, akkor kell neki egy kis megnyugtatás.
De azt hiszem ezek a kicsik érzik is, ha számíthat az anyára, és megbízhat benne. Én nagy-nagy szeretben, becézgetésben, ragaszkodásban, odasimulásban kapom ezt vissza, és majd elolvadok, amikor azt mondja nekem: szeretlek, anya.

Mára már egy kicsit lehiggadtam, de még bánt, amit a főnököm mondott. Mindenki ki volt akadva. De a baba érdekében meg kell nyugodnom. Szeptemberig már csak 7 hét van hátra munkával (1 hét szabi), és akkor otthon tudom nyugodtan várni az érkezését.

Nelli
nelli2

Sziasztok!

Sasha: én 18 hónapos koráig keltem fel rendszeresen éjjel, mert addig igényelte az éjjeli szopit Kép

Én ma megint egyetemre megyek, de most már úgy néz ki, lesz egyszer diplomám KépKépKép

cory 26+4

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sasha!

Szerintem itt mindenki egyről beszél, csak a gyerkőcök között vanmnak egyedi különbségek!Kép
Tudod jól, hogy Emma is hogy el van kapatva, ha tartósan sír én is természetesen bemegyek hozzá! Hogy ne mennék éjjel. De nem szokott felkelni éjszakaKépKépKép Nappal is egész nap vele vagyok. Nálunk kizárólag az elalvás megy most már úgy hogy igenis ha álmos otthagyom, és ha nem alszik el negyed órán belül akkor megyek csak vissza. De erre nincs szükség, általában győz álommanó.Kép
De ez már egyre inkább gyerekek topic témája.Kép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok LányokKép
Hát mégsem tüntünk el egy hónapra mivel a Páromat nem engedték el mostantól szabadságra ezért "MI" visszautaztunk HozzáKépKép Pénteken megyünk haza két hétre igy addig aktivan részt tudok venni a napi eseményekbenKép
Mig otthon voltunk levették az AFP-t és csináltak terheléses vércukrot is. Aztán voltunk UH-on 16+3 naposan és szemre minden rendben van a BabákkalKép A "kicsi" még most is kicsi és ez már valószinüleg igy is fog maradni, mert arányosan minden kis csontmérete (koponya) kissebb ezért nem aggódom már az egészsége miattKép Az orvossal abban állapodtunk meg, hogy valószinüleg a beágyazódásnál rosszabb helye jutott és igy gyengébb volt a vérellátása. Lényeg, hogy minimum a 36.hétig bent tudjanak maradniKép Nagyon kis édesek voltak és megható volt Őket újra látniKépVéletlenül az is kiderült, hogy az egyik babácska fiú de azért mi továbbra is 4 neven gondolkodunk, hisz sosem lehet tudni...Kép
Legközelebbi vizsgálat aug.04.-én lesz. A pocak méretem most 93 cm. A védőnő viszont azt mondta, hogy nem jó, hogy 4 hét alatt két kilót hiztam, mert csak másfelet szabad. No mostantól próbálok ügyelni az étkezésemre bár eddig sem nassolgattam csak akkor ettem mikor éhséget éreztem... A vérnyomásom az egyik karomon túl magas volt a másikon pedig túl alacsonyKép Újra mérték és ugyanezt az eredményt kaptuk. Én azt gyanitom, hogy az AFP és cukorszint vérvételek miatt volt eltérő a vérnyomásom, mert két helyen is megszúrták azt a karomat amelyik magas vérnyomást muatott. Szerintetek nem lehet, hogy ez volt az oka?

Sajnos nem tudtalak még visszaolvasni Titeket de igyekszem nagyonKépGratula a friss anyukáknak és babáiknak és én is üdvözlöm az Új kismamikatKép

Puszi: Doris és a 17 hetes Babácskák
doris

Szia Doris!

Olyan jó,hogy előkerültél! Ha nincs időd visszaolvasni,akkor csak annyi,hogy mi újak vagyunk és múlt hét péntek óta tudjuk,hogy ikresek! És mivel tudtam,hogy te is az vagy, nagyon vártam,hogy "beszélgethessek" Veled!

Judit,Andi!

Üdv Nektek,annak külön örülök,ha valaki mögénk kerül a táblázatban!

Kornélia!

Már én is ott járok,hogy szeptembertől kiiratom magam,bár a főnököm azt szeretné,hogy 4 órában dolgozzak,de ugye az kevesebb pénz ,mintha kiiratom magam. Van esze! Amúgy az én főnököm /velem egyidős csaj/ a múltkor beszólt, hogy jól megnőtt a mellem,és neki ekkora nem kellen. Mintha ez fakultatív lenne! Épp elég rossz volt a közérzetem aznap,eléggé kiborított kedves megjegyzése.

Pocok!

Csak mielőtt mindenki pedofil állatnak hinné a férjem,röviden annyi,hogy Pocokék másfél éves tündérkirálylánya tényleg elcsábította a férjemet, volt nagy pusziszkodás,de azóta csalfa módon dobta is őt egy egyéves kissrác miatt. A férjemnek meg én maradtam :-)

Mindenki!

Jófej módon tegnap délben megemlítettem kedves kalandunkat ismerőseinknél,utána meg gyorsan hazamentem .És ma reggel látom mekkora lavinát indítottam el. Tényleg nem egyszerű dolgok, azért úgy látom,apró különbségekkel egyetértünk.

Akik dolgoznak és mindenki más is: PÉNTEK VAN!!!

Drukk mindenkinek!

Kisbuksi és még KétBuksi
kisbuksi

Sziasztok!

Tényleg jó sokan reagáltunk Kisbuksiék ismerősének történetéreKépMost csak visszaemlékszem,hogy én az idősebbik kisfiamhoz 2ésfél éves koráig keltem fel,mert addig nem aludta végig az éjszakát.Kibírtam,és ha most megint ez lesz akkor is kifogom birniKép

Nicki!Sajna tényleg ilyen gázosan állok visszér ügyben,hétfőn reggel megyek a dokimhoz,akkor már majd okosabb leszek.A védnőm szerint használni szoktak ezek a harisnyák,én még eddig csak a fáslizást próbáltam.(eredménytelenül)KépRemélem,hogy mond vmi biztatót az érsebész,mert még csak a felénél kezdek járni a terhességemnek,és hol van még a vége?
Apuci ügyben nálam ugyanez a helyzet mint nálad.Nagyon ritkán fordul elő,hogy 9-10 előtt hazaér este,de mivel nálunk ez már több mint egy éve így van,én már teljesen hozzászoktam.Én nem morgok,meg nem idegeskedem miatta,ő a családfenntartó,én nevelem a picurkákat.
Napközben annyi dolog akad,hogy unatkozni nem nagyon szoktam,esténként pedg soxor már 9-kor elalszom.A hétvégeken sincs sokszor itthon,most sok a melójuk,de én tényleg megszoktam ezt az életmódot.

Szilvi!Az első terhességemnél semmi bajom nem lett a lábaimmal.Aztán a második után sajna kijöttek a visszerek.Szülés után két évre rá meg is műtettem,akkor tök szépek lettek,és nem volt velük semmi gondom.Most sajna megint előjöttek,de most fájnak is,és sokkal rondábbakKép

Csajok! Tegnap a védőnőm azt tanácsolta,hogy ha elfogy a magzatvédő vitaminom(Elevit)akkor ne vegyek másikat,felesleges 4-5 kg-sra hízlalnom a gyerköcöt,mert szerinte ez történik azzal a kismamával aki végig szedi a terhessége idején.Nekem azért olyan megnyugtatás volt eddig,hogy azért hetente 2-3 szemet bekaptam,jó,hogy megpróbálok egészségesen enni,inni,élni,de nem véletlenül találták ki ezt a vitamint,nem?
Majd jövőhéten csütörtökön elmegyek a dokimhoz,és tőle is megkérdezem ő mit javasol?
Amúgy meg szerintem tök mind1,hogy 2ésfél,vagy 5 kg-s gyerekem lesz,úgyis csaszival fog megszületni.

Na megyek vár a házimunkaKép
Tündimamiék mizú van már veletek?Kép
Pocóka neked is megy a drukk,Janka most már ideje elindulnod kefelé!Kép

Rita
19+2
rita01

Engem meg tegnap izélt le a védőnő, hogy miért nem szedem minden nap az Elevitet. Mondtam neki, hogy éppen elég volt egyszer megszülni egy 4kg-os gyereket, nem nagyon szeretnék ismételni. Meg a vashiány miatt is leizélt, úgyhogy bőszen iszom a pezsgőtablettát.

Na sziasztok, fogom a két gyerkőcöt és megyünk a városba: Timi
johitimi

Sziasztok!Kép

Doris
Jó, hogy előkerültél és minden rendben Veletek.Kép Viszont Karmen eltűnt, nem tudsz róla valamit?

Rita
Az Elevittel én úgy vagyok, hogy eleinte csak a 12. hétig akartam szedni. De valahogy nem sikerült azóta sem abbahagyni, mert mindig lelkiismeretfurdalásom volt, mintha szegénykémtől megvonnék valamit, ami amúgy jó neki, ezért mindig vettem még egy "utolsó" dobozzal.Kép Most már csökkentettem az adagot napi félre. De lehet, hogy már tényleg ez lesz az utolsó doboz, amit elfogyasztok.

Tündimamiék
Vajon megvan már a babátok?Kép

Laura
29+3
Laura2

Én meg most kaptam meg a laboreredményemet...
Terheléses vc az jó, de a vas...
Kezd vészesen csökkenni: Két hónap alatt 16.9 ről 12.8ra lement (7 ig jó még). És a vvt-m kimászott a határértékből Brühühüüüüüü, azaz alacsony.
Én kb 2 naponta szedem az Elevitet, szóval ezzel együtt ennyi. De én se szeretném, ha nagyon megnőne még bent - kint több hely van :o))))) Úgyhogy nekem is pezsgőtabletta - mint Timinek - aztán majd 2 hét múlva doki, majd ő eldönti.
De utána meg székrekedés... grrrrrrrrrrr

Szeretném már, ha születne új baba: Tündimami, Pocóka????? Kép

Ann
annann

Rita! Én a kislányommal végig szedtem annak idején a Maternát, és ugyan két héttel előbb jött, de 2,5 kg-os volt. Szerintem alkati kérdés is, kinek hogy hat. Nekem nem növeszti a babát,

Doris! Örülök, hogy hallok rólad, és hogy minden rendben van.

Nelli
nelli2

Helló Lányok!

Rita: sajnálom ami a lábaddal történt, még jó, hogy ügyes voltál és a babódnak nem lett semmi baja. Egyébként itt jegyzem meg, hogy tegnap nadrág lehúzás közben ültem fenékre, egy jó nagy puffanással a párom nem kis ijedségére.
Jelentem mindenki jól van:-)

Tündimami, Pocóka!!
Remélem jól vagytok és már babáztok, vagy legalábbis azon vagytok, hogy babázzatok Kép
Szorítunk!!! Kép

Sajna nem tudlak benneteket ma végigolvasni, illetve a végigfutni sikerült, láttam a disputálást a felkeljünk-vagy ne keljünk témáról.
Megmondom öszintén, hogy jómagam még nem tudom mit fogok tenni, függ a huncunától is, meg hát az etetöl az idöjárástól, na meg a Vasedénytöl Kép

Materna, Elevit téma, szintén alkati dolog szerintem, pro és kontra is vannak igaz dolgok.
Én anno 1 kisebb doboz Elevitet szedtem csak be, azóta a Magne B6, és a TardiferronFol-t szedem.

AnnAnn: a vasad kiváló, nekem hozzád képest a béka kufferja alatt volt, van és lesz. Mindig is vérszegény voltam Kép

Karmen tényleg eltünt, nem tudtok róla valamit?

Doris! Welcome! Kép örülünk, hogy jól vagytok mindahányan! Kép

Na most rohanok, de ha lesz rá módoma hétvégén benézek, hátha lesznek, friss babók!

Pocóka!
Hajrá Janka, irány a nagyvilág!!! Kép

Tündér
tündér

Sziasztok!

Elszállt az irományomKép, de megpróbáltam újraírni.

Doris!
Örülök, hogy megint itt vagy! Már sokat emlegettünk Kisbuksinak, hogy van ám itt ikres kismami! A "kicsi" pedig majd ráér idekint utolérni a "nagy"-ot.Kép

Kisbuksi!
Szerintem a főnöknőd inkább irigykedik, hogy babás vagy sőt duplán babás!Kép A cicid biztosan akkora, amekkorának kell lennie.(Lehet, hogy épp neki kellene nagyobb?)

Rita!
Szerintem is alkati dolog, hogy mennyire növeszti meg a babát az Elevit. Nekem azt mondták a dokik, hogy az Elevit max. 30dkg-ot dob a baba súlyán, viszont a Maternától tényleg óvtak. Én most az 1. hónaptól szedem naponta és végre megfelelő nagyságú a baba, nem pedig úgy mint Zsaninál 1-2 héttel kisebb a számítottnál. Igaz Zsanival csak az 5. hónaptól szedtem heti 2-3x, de a 2,85kg-jával nem lett óriásbébi.Kép Azoknál a szülőknél, akik genetikailag nagyobbak(csontozat, magasság stb.) szerintem vitaminkészítmények nélkül is nagyobb babácska várható.

AnnAnn!
Hasonlóan Tündérhez az én vasam is a béka feneke alatt van. Amikor napi 2x szedtem a vastablettát, akkor végre stabilan beállt 7,5-re.Kép(Amúgy 7,1 körül szokott mozogni) Viszont tudom ajánlani a Maltofer-fol rágótablettát, amivel semmi gondom nem akadt széklet ügyileg.(Pedig eleve nehézkes vagyok "ezen" a téren.)

Karmen miatt már én is izgulok, mert régóta nem írt. Remélem hamar jelentkezik és megnyugtat, hogy minden OK.

Szilvi
sztigris

KisbuksiKép
Üdvözöllek én is itt TiteketKép Nagyon-nagy öröm ez nekem, hogy végre van más "ikres" is a topic-banKép Mennyi idősek vagytok? Spontán vagy lombik úton sikeredtek a babók? Mi lombikosok vagyunk és hihetetlenül boldogok isKép A kálváriámat visszaolvastad gondolom, lényeg a lényeg, hogy jól vannak a Babácskák és csak ez számitKépÉn a beültetés óta nem dolgozom igy a stresszt kizártam az életembőlKép
RitaKép
Ez a vitamin kérdés időről-időre előkerül. Van aki állitja, hogy óriás-baby-ket produkálnak tőle az anyák nekem viszont feltétlenül szednem kell a folsav és a vas miatt. Én nem hinném, hogy ettől nőnek olyan nagyra a babák... Ez alkati kérdés inkább vagy összefügghet cukorbetegséggel is. Van egy ismerősöm aki teljes terhessége alatt szedte és 3 kg-alatti babája született. A lány is elég vékonykaKépNekem 16 éves korom óta viszeresek a lábaim. Most szemre csúnyábbak gondolom a megnövekedett teher miatt de egyenlőre nem fájnak...
LauraKép
Köszi, Ti is hiányoztatokKép Sajnos Karmenről nem sokat tudok. Gondok léptek fel Náluk és be kellett feküdnie a korházba. Utolsó információm szerint él a baba és jól vannak...KépDrukkoljunk NekikKép
AnnKép
Az én vasamra azt mondták, hogy katasztrófális!!! Most továbbra is szedem az Elevitet mint eddig és a vasat mellé. A székrekedés meg köszöni megvan...Korpás joghurtot eszegetem hátha segit.
NelliKép
SziaKép
Én is örülök, hogy itt vagyok megintKép Sajnálom a munkahelyi dolgot...Tojni kell a fejükre, nem éri meg az idegeskedéstKép
TündérKép
Karmenről fentebb irtam.
SzilviKép
KösziKép Karmenről sajna tényleg az az utolsó infom amit irtam mert a kártyáján kevés az egység igy nem tud reagálni az sms-ekre sem. Egy hete még teljes ágynyugalomra volt kényszerülve és többet már nem fog dolgozni. Az erős vérzések ellenére is akkor mikor beszéltünk jól volt a babaKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a kedves kerekedésre buzdító szavakat. Gondoltam a pénteki őrültek házában még elköszönök tőletek.
Elmegyek egy hétre nyaralni, azaz pár napr ababázni a legjobb barátnőmhöz, aztán meg egy óvatos Őrségtúra sok alvással és szép tájakkal, persze kikapcsolt mobil mellett a tervezet.

Vitaminról én úgy tudom, hogy a babák MINDEN elvesznek, amire nekik szükségük van (HELYESEN TESZIK :-)), olyanok mint egy kis élősködő. A terhességi vitaminok az esetleges hiányt pótolják (általában nyomelem), de alapvetően az anyát óvják (fogak, csont, vér). Meg szerintem ki van ez jól találva. Tehát akkora gyerek születik, amekkora elfér/kifér. Én szedem a Maternát, MagneB6+ot (2db/nap), és folsav tablettát. (doki szigorúan előírta)

Nagyon drukkolok Tündimaminak! Hajrá!!

Doris, elismerésem a türelmedhez, már ami a párodat illeti, és majd szükséged is lesz a nyugalmadra, mikor a kicsit szimultán kelnek fel ESETLEG. :-) . Megoszthatnád velünk, hogy csinálod. Én határán vagyok a kiakadásnak, mivel apárom a 4 hónapja bejelentett, és (én nem tudok a benti munkáim miatt halasztani rajta) leegyeztettett időpontban éppen a kellős közepén 3 napot dolgoznia kell. Egy olyan munkát, amit február óta halogat. most szerinte éppen úg yállnak a csillagok, hogy meg lehet csinálni... Na de nemis bosszankodom ma már rajta, megyek babázni, és kész :-))

Rita01
nem tudom, hogy a hanyadt fekvéses torna, meg a csípő alá nem engedett lábszár tartás mennyire megvalósítható nálad, de lefekvés előtt egy kis hanyadt fekvés és a lábak a falon nagy csodákra képes. Húzz egy zoknit is olyankor a lábfejedre, mert nagyon fázni fog percek alatt...

Nelli, remélem lesz otthon inetrnet, nem akarunklemaradni a finisről..:-)
Cupa nektek
Judit
holophernes

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ilyen diszno modon eltuntem, az az igazsag, hogy eleg nagy az igenybevetel! :-))) Vilcsi baba szepen gyarapodik, es nagyon edes kislany, csak nagyon nem szeret egyedul lenni! :-)

De most volna egy fontos kerdesem, mert kicsit megijedtem.
Rita, illetve barki, akinek volt mar csaszija:
normalis dolog-e, hogy ket es fel hettel a mutet utan egy egeto, huzodo fajdalom jelentkezik a hegtol a csipocsont iranyaban? Kulonosen amikor fekvesbol felulok vagy forditva, illetve amikor cipelem a leanyzot.
Semmi mas tunetem nincs, a seb szepen be van gyogyulva. Sajnos a dokim meg szabin van, a korhazba meg nem mennek be, ha nem muszaj, nincs kedvem felrugni most azt a kis rendszert is, ami eddig kialakult...

Nagyon koszi, most mennem kell, mert Viola nagyon merges ram, hogy leraktam...

Kaska
kaska

DorisKép
Nagyon drukkolok Karmennek és a babájának.Kép Nem tudod kap hormonpótlást vagy valamit? Remélem jó kezekben van. Én minden esetre kitartást kívánok neki és, hogy mihamarabb rendbe jöjjön. Ha beszélsz vele, légyszíves biztasd egy kicsit a nevemben is. Szerintem sokan gondolunk rá, főleg akik tudták, hogy előtte is min mentek keresztül és, hogy milyen boldog volt, hogy végre sikerült a baba.

Puszi
Laura
Laura2

Sziasztok!

csak villamgyorsan tudtam atfutni a topicot...

Karmennek EZERREL szoritok! :-)))

Tundimami, Pocoka,
MEGADRUKK!!! :-)))

Nahat, mennyi uj nev :-))) Tok jo, hogy ekkora elet van itt :-)))

Vissza fog meg engem huzni a szivem, csak meg egy kis ido, amig levegohoz jutunk...

Csak jokat Nektek!

Kaska
kaska

Sziasztok!
Na, én is elökerülök még néha-néha. Bár olvasgatni majdnem mindig sikerült, de amilyen gyorsan tudok végzek, mert megyek anyukámnak segiteni, vagy csak szóval-tartani.Kép

Ma ünnepélyesen összekészitettem a csomagomat, a sajátomat és a babáét is, egyre közeledik az idö. Kicsit fura belegondolni, de az a jó, hogy nem félelemmel csak kiváncsisággal várom az eseményeket. Valahogy úgy vagyok vele, hogy minden menni fog a maga útján, csak hagyni kell utat a dolgok folyásának.
Doris, jó,hogy megint vagy, gondoltam rátok, amig nem voltál. Végül is nem akarjátok a babák nemét megtudni, vagy csak igy sikerült,hogy csak az egyik mutatta meg magát???Ez olyan izgi, pláne két babánál, mennyi nevet kell kitalálni...

Karmennek szurkolok, nagyon furcsa volt, hogy eltünt, de én szabira-nyaralásra gondoltam elöször. Remélem azóta már minden rendben van, pihen és növesztgeti a pocaklakóját!

Sziasztok lányok,már rohanok is, itt mindjárt ebéd van!!!
Barbi
36+3

Kép
Kép
barbi

Ja, és Tündimamiék már BIZTI babáznak, nem volt táblázat tegnap...Elég gyanús, nem??
Nagyon sok drukk megy nekik, vagy inkább már gratula!!!
Barbi

Kép
Kép
barbi

Szép jó estét mindenkinek!Kép

Látom mindenki már türelmetlenül várja Tündimamiékról a híreket,én is változatlanul kiváncsian várom róluk a fejleményeketKépÉs Karmenékről is jó volna már tudni vmit,remélem velük is minden a legnagyobb rendben van!

Doris!KépÖrülök,hogy újra itt vagy!Kép(vagytok)KépAnnak szintén örülök,hogy minden a legnagyobb rendben van veletek!Az szerintem megszokott dolog egy ikres anyuka esetében,hogy az egyik babája kisebb a másiknál.Nem szoktak egyforma súllyal születni az ikrek,nem?Emiatt tényleg ne aggódj,főleg ha az orvosok szerint is minden rendben van velük!Kép

Judit!KépKöszönöm a jó tanácsokat,én most mindent kipróbálok ami segíthet.Annyit még elárulnál,hogy kb.hány percig maradjon a falon a lábam?Kép

Kaska!KépÖrülök,hogy benéztél hozzánkKépPróbálok visszaemlékezni,hogy nekem volt-e ilyen jellegű tünetem amit te is leírtál,de megmondom őszíntén,hogy nem rémlik.Azt tudom,hogy sokáig éreztem a húzódást,fájdalmat a műtét után,nekem is volt égő érzésem.De nagyjából ennyi.Azért azt tanácsolnám,hogyha nagyon "eldurvulna"a helyzet akkor mindenképpen nézesd meg,nehogy vmi szövödmény kerekedjen belőle.Az azért biztató,hogy a seb szépen gyógyulgatKép

Barbi!KépTe is jól eltüntél,de jó rólatok újra tudni!Kép

Hát látom a vitaminokban is vannak eltérések ki mit szed,hogyan milyen mennyiségbenKépÉn még egyenlőre szedem,aztán a dokim fogja eldönteni helyettem is,hogy mi legyen a továbbiakban?Amit furcsállottam a védőnőmben,hogy tudja jól,hogy csaszis leszek megint,akkor neki nem tök mind1,hogy mekkora gyerköc lakik a pocakomban?KépNa de mind1.

Lassan lelépek,mert most nem kettő,hanem 4 gyerköcöm van,elég kiborító tud lenni ez így együttKép

Rita
19+2
rita01

JuditKép
De aranyos vagy, de hidd el én nem érdemlek különösebb elismeréstKép A lombikot úgy vállaltam el, hogy tudtam teljes egészében egyedül kell majd végigjárnom (no persze a kis "fickók" leadásánál itthon volt a Párom de egyébként sajnos nem tudott velem lenni). Mi megállapodtunk az elején mikor elvállalta a kiküldetést, hogy közös a cél (egy önálló otthonKép)ezért mindkettőnk lemondására és toleranciájára szükség leszKép Ezek után, derült égből villámcsapásként ért a hir, hogy a nőgyógyászom lombikra küldött minketKép No persze, hogy vállaltam egyedül is, hisz évek óta vártunk a lehetőségre, hogy végre gyermekünk legyenKép Én megfogadtam, ha oly kegyes lesz a sors hozzánk, hogy ezt megadja nekem a világon semmi okom sem lesz panaszra és lám, igy is vanKépKép A Párom 3 éve dolgozik ilyen irgalmatlan tempóban csak eddig otthonról röpködött most pedig fixen Svájcban van. Igy kevesebbet idegeskedem miatta és mit mondjak, nekem is kényelmes dolgom van igy nem türelmetlenkedemKépKép Ő agyon hajtja magát én meg féltem de látom, hogy nem az Ő hibája, hogy sajnos a terhességből kevéssé tudja kivenni a részét és a szabadság sem Rajta áll... Viszont a cél itt lebeg a szemünk elött, úgyhogy ezt a néhány évet fogösszeszoritva is ki kell birnunkKépKép Ne keseregjKép Élvezd a babázás lehetőségét bár tudom, ez mégsem olyan nyaralás mint terveztétek de próbáld a jó oldalát nézniKép Remélem a Párodnak is bejön ez a munkaKép Nagyon jó kikapcsolódást kivánok NekedKép
LauraKép
Feltétlenül átadom a jókivánságaitokat NekikKép Remélem nem bánja majd, hogy elmondtam a dolgot de annyian kérdeztétek itt, hogy nem akartam elhallgatni. Hormont is kap, de főként feküdnie kell amit türelemmel viselt még egy heteKép Megigérte, hogy nem megy vissza dolgozni egyetlen napot semKép
BarbiKép
Amióta sikerült a lombik nagyon boldog vagyok de persze folyton drukkoltam valamiért... Meghalt baba aztán mégis él, aztán túl kicsi talán beteg...aztán most már hál az Égieknek kicsi de szépen fejlődikKép Egyszóval annyira mellékesnek tünt a neme hogy eszembe sem jutott megkérdezniKép Csak bámultam ott boldogan Őket az UH-on és mosolyogtam Rajtuk és kérdeztem az orvost, hogy miként látja, minden rendben van-e és szerencsére a szürhető dolgok rendben vannakKép Már fel is voltam öltözve mikor a nőgyógyászom megsimogatta a pocakomat és mondta vigyázzak ezekre a babákra mert a Fiúcska biztosan érzékenyKép Erre ráeszméltem a hallottakra és visszakérdeztem hogy miért van bent Fiú? Esetleg a másik kislány? De azt mondta az egyik biztosan fiúKépKép Nagyon őszintén mondom, hogy bármilyen babákkal boldogok leszünk csak egészségesek legyenekKépKép Az már csak ráadás lenne, ha mondjuk mindkét nemből bújkálna odabent ValakiKépKépKép
Ügyes vagy, hogy összepakolásztálKép Anyukád is biztosan nagyon izgatott lehet márKép

Drukkolok mindenkinekKép

Puszi: Doris és ha jól emlékszem 18 hét 0 naposak vagyunk nem pedig 17 ahogy azt korábban irtam. Folyton belekavarodok a hetekbe mert úgy szalad az időKépKép
doris

Sziasztok!

Csak egy gyors reagálás:

Kaska!
Nekem is sokáig érzékeny volt a seb és környéke és az égető fájdalom is időnként előjött. Emlékeim szerint nekem is akkor jött elő, ha megerőltettem kicsit magamat(felülés, cipelés). Arról nem is beszélve, hogy emiatt sokáig nagyon idétlenül keltem fel az ágyról. Valószinúleg húzódik a seb és környéke, de ha gondolod nyugodtan kérdezz rá a dokidnál!

Karmennek nagyon szorítok!

Szilvi
sztigris

sZIASZTOK!
Márciusban született a harmadik babám. A nagyok 8 és 4 éves hölgyek, a pici fiú. Már jó előre belémbeszélték a középsőgyerek problémát, úgyhogy eleve lelkiismeretfurdalással indultam a dolognak. Aztán mikor kismanó éppen egy hetes volt, már két napja itthon voltunk, és végre úgy éreztem, hogy menni fog itt minden, csak akarni kell, a nagy elment az iskolába, a pici éppen elaludt, "szegény középső" pedig bekapcsolta a minimaxot, ami a halálom fényes délelőtt, szóval teljesen felindult állapotban, kezemben a babakocsi felsőrészével (szerencsére gyerek nélkül) levágtattam a lépcsőn. Sikerült az utolsó fokot kihagyni, és rálépni egy ottfelejtett, magastalpú gyermek papucsra. (Dobjátok ki, ha nálatok van még ilyen.) Mentők, János kórház traumatológia, és hihetetlen szerencse, mert protekcióval estére sikerült elintézni, hogy a pici bent lehet velem. Kaptunk egy háromágyas szobát, és a családból is mindig bent kellett lenni valakinek. A további mankózos, fájdalomcsillapító nélküli szépségeket nem ecsetelném, hisz már épp csak sántítok, de a középső lányom borzasztó. Hisztis. Szerencsére nem pisil be, nem bántja a babát. Csak szeretném tudni, hogy más középsők hogyan viselkednek, illetve ti mit tesztek velük. Merthogy az ún. nagy programok velem, egyelőre tökéletesen lehetetlenek, mert hatótávolságom nem haladja meg az 1 km.-t. Vezetni pedig forgalomban szintén balesetveszélyes lenne.Segítsetek!
zsotilla

Sziasztok Kismamik!

Meg mindig egyben van Kedvesem Kép. Az utobbi 36 oraban nagyon keveset tudott aludni - kb. 5-8 orat Kép - mindig fajasai vannak. A doktornenik es bacsik azt mondtak, hogy meg nem az igaziak. Nyilni is ma reggelig csak 2-3 cm-re volt. Ma reggel ugy is dontottunk, hogy inkabb hazamegyunk es otthon varjuk ki a veget, de kb. 8-kor a doki meg egyszer megnezte es azt mondta, hogy nem ajanlja a hazautazast, mert kb 3 ora alatt 1-1,5 cm-t nyilt es a legutolso monitorozas alapjan a fajasok is bealtak rendszeres 3-4 percesekre Kép. Remelhetoleg most mar nem tart sokaig. Ha Picurkank ilyen szofogado lesz mint eddig es pontos (amiben nem ram utott Kép), akkor ma, vagy holnap meglesz, mert elore igy beszeltuk meg vele Kép. Mar annyira varom Kép.

Udv minden kismaminak, babocanak es kispapinak is Kép.

Szabolcs, Tundimami kispapija
tündimami kispapija

Sziasztok!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=pocóka-public]Pocóka[/url] [size=-2]2002.09.27.[/size] 41+1 24 év/1.b. Budapest 2003/07/04/ [size=-2]2003.07.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg Szabolcs[/size]
[size=-2]2.[/size] Andy [size=-2]2002.10.05.[/size] 40+0 32 év/ 1.b. Szeged 2003/07/12/ [size=-2]2003.07.12.[/size] [size=-2]SZOTE N&#337;i Klinika / Dr. Mészáros Gy.[/size]
[size=-2]3.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=tündimami-public]Tündimami[/url] [size=-2]2002.10.08.[/size] 39+4 24 év/1.b. Pozsony 2003/07/14/ [size=-2]2003.07.15.[/size] [size=-2]Banská Štiavnica / Dr. Martinská[/size]
[size=-2]4.[/size] Saci [size=-2]2002.10.13.[/size] 38+6 26 év/2.b. Budapest 2003/07/22/ [size=-2]2003.07.20.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel [/size]
[size=-2]5.[/size] Anita [size=-2]2002.10.28.[/size] 36+5 26 év/1.b. Jászberény 2003/08/04/ [size=-2]2003.08.04.[/size]
[size=-2]6.[/size] Barbi [size=-2]2002.10.29.[/size] 36+4 28 év/1.b. Calgary (Kanada) 2003/08/05/ [size=-2]2003.08.05.[/size] [size=-2] Rokyview Hospital / Dr. John Faul[/size]
[size=-2]7.[/size] Redit [size=-2]2002.11.04.[/size] 35+5 29 év/2.b. Budapest 2003/08/11/ [size=-2]2003.08.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg Szabolcs[/size]
[size=-2]8.[/size] Hermi [size=-2]2002.11.11.[/size] 34+5 25 év/1.b. Pécs 2003/08/18/ [size=-2]2003.08.18.[/size] [size=-2]POTE / Dr. Panka[/size]
[size=-2]9.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=tündér-public]Tündér[/url] [size=-2]2002.11.15.[/size] 34+1 26 év/1.b. Diósd 2003/08/20/ [size=-2]2003.08.22.[/size] [size=-2]Budai Honvéd Kórház / Dr. Varga György[/size]
[size=-2]10.[/size] Minke [size=-2]2002.11.19.[/size] 33+4 27 év/1.b. Székesfehérvár 2003/08/26/ [size=-2]2003.08.26.[/size] [size=-2]Fehérvári Megyei Kórház[/size]
[size=-2]11.[/size] Szisz [size=-2]2002.11.28.[/size] 32+2 28 év/1.b. Budapest 2003/09/04/ [size=-2]2003.09.04.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház / Dr. Csákány György[/size]
[size=-2]12.[/size] Batkamano [size=-2]2002.11.29.[/size] 32+1 29 év/1.b. 2003/09/05/ [size=-2]2003.09.05.[/size]
[size=-2]13.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=kisegér-public]Kisegér[/url] [size=-2]2002.12.06.[/size] 31+1 27 év/1.b. Budapest 2003/09/12/ [size=-2]2003.09.12.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház, Dr. Forgács Vince[/size]
[size=-2]14.[/size] Zsizsa [size=-2]2002.12.07.[/size] 31+0 28 év/1.b. Budapest 2003/09/13/ [size=-2]2003.09.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]15.[/size] Laura2 [size=-2]2002.12.07.[/size] 31+0 27 év/1.b. Budapest 2003/09/20/ [size=-2]2003.09.13.[/size]
[size=-2]16.[/size] Susie [size=-2]2002.12.19.[/size] 29+2 26 év/1.b. 2003/09/25/ [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa Ferenc[/size]
[size=-2]17.[/size] 76vera [size=-2]2002.12.19.[/size] 29+2 26 év Budapest 2003/09/26/ [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]18.[/size] Bera3 [size=-2]2002.12.20.[/size] 29+1 29 év/1.b. Budapest 2003/09/27/ [size=-2]2003.09.26.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Szabolcs[/size]
[size=-2]19.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=nyuszimanó-public]Nyuszimanó[/url] [size=-2]2002.12.21.[/size] 29+0 27 év/2.b. Espoo (Finnország) 2003/09/26/ [size=-2]2003.09.27.[/size]
[size=-2]20.[/size] Eancsi [size=-2]2003.01.02.[/size] 27+2 28 év/1.b. Székesfehérvár 2003/10/09/ [size=-2]2003.10.09.[/size] [size=-2]Fejér Megyei Szent György K./Dr. Orosz András[/size]
[size=-2]21.[/size] Hajnii [size=-2]2003.01.04.[/size] 27+0 29 év/3.b. Gödöll&#337; 2003/10/11/ [size=-2]2003.10.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Szabó György[/size]
[size=-2]22.[/size] Cory [size=-2]2003.01.06.[/size] 26+5 25 év/2.b. Budapest [size=-2]XXII.[/size] 2003/10/13/ [size=-2]2003.10.13.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház / Dr. Bálint Mihály[/size]
[size=-2]23.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 25+1 24 év/2.b. Budapest 2003/10/24/ [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]24.[/size] AnnAnn [size=-2]2003.01.22.[/size] 24+3 28 év/1.b. Hatvan 2003/10/29/ [size=-2]2003.10.29.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]25.[/size] Buborek [size=-2]2003.01.27.[/size] 23+5 26 év/1.b. Budapest 2003/11/03/ [size=-2]2003.11.03.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen Csaba.[/size]
[size=-2]26.[/size] Dorki [size=-2]2003.02.04.[/size] 22+4 29 év/1.b. Budapest 2003/11/11/ [size=-2]2003.11.11.[/size] [size=-2]Dél Pesti Kórház / Dr. Forgacs Vince[/size]
[size=-2]27.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=bogár-public]Bogár[/url] [size=-2]2003.02.06.[/size] 22+2 28 év/1.b. Budapest környéke 2003/11/13/ [size=-2]2003.11.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]28.[/size] Bogi [size=-2]2003.02.20.[/size] 20+2 1.b. Zala 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size]
[size=-2]29.[/size] Nicki [size=-2]2003.02.20.[/size] 20+2 27 év/2.b. Budapest 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Béres László[/size]
[size=-2]30.[/size] Rita01 [size=-2]2003.02.26.[/size] 19+3 28 év/3.b. Budapest 2003/12/01/ [size=-2]2003.12.03.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr.Raft Miklós[/size]
[size=-2]31.[/size] johitimi [size=-2]2003.02.27.[/size] 19+2 29 év/3.b. Budapest 2003/12/04/ [size=-2]2003.12.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg Szabolcs[/size]
[size=-2]32.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=boróka-public]Boróka[/url] [size=-2]2003.03.05.[/size] 18+3 31 év/1.b. Budapest 2003/12/10/ [size=-2]2003.12.10.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]33.[/size] Doris [size=-2]2003.03.07.[/size] 18+1 30 év/1-2.b. Svájc 2003/12/15/ [size=-2]2003.12.12.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Pa'lffy Imre[/size]
[size=-2]34.[/size] Mese [size=-2]2003.03.07.[/size] 18+1 Dunaújváros 2003/12/14/ [size=-2]2003.12.12.[/size]
[size=-2]35.[/size] Nelli [size=-2]2003.03.13.[/size] 17+2 29 év/2.b. Budapest 2003/12/20/ [size=-2]2003.12.18.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Hetényi Gábor[/size]
[size=-2]36.[/size] Bella2 [size=-2]2003.03.14.[/size] 17+1 29 év/1.b. Budapest 2003/12/21/ [size=-2]2003.12.19.[/size] [size=-2]SOTE1 DR. Silhavy M.[/size]
[size=-2]37.[/size] Fanika [size=-2]2003.03.25.[/size] 15+4 29 év/1.b. Svédország 2003/12/31/ [size=-2]2003.12.30.[/size]
[size=-2]38.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=noémi-public]Noémi[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 13+0 25 év/1.b. 2004/01/19/ [size=-2]2004.01.17.[/size]
[size=-2]39.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=zsóf-public]Zsóf[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 13+0 25 év/1.b. Budakalász 2004/01/22/ [size=-2]2004.01.17.[/size] [size=-2]Uzsoki kórház / Dr. Sz&#369;cs Géza[/size]
[size=-2]40.[/size] Gigi1 [size=-2]2003.04.14.[/size] 12+5 26 év/1. b. Szeged 2004/01/21/ [size=-2]2004.01.19.[/size]
[size=-2]41.[/size] Szilvi [size=-2]2003.04.18.[/size] 12+1 27 év/2.b. Ócsa 2004/01/25/ [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház[/size]
[size=-2]42.[/size] Karmen [size=-2]2003.05.02.[/size] 10+1 33 év Szeged 2004/02/06/ [size=-2]2004.02.06.[/size] [size=-2]II.Kórház / Sári Tamás[/size]
[size=-2]43.[/size] Kisbuksi [size=-2]2003.05.05.[/size] 9+5 27 év Budapest 2004/02/09/ [size=-2]2004.02.09.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]44.[/size] Kitty [size=-2]2003.05.13.[/size] 8+4 35 év/3. b. 2004/02/17/ [size=-2]2004.02.17.[/size]
</pre>
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
tündimami kispapija

És a babócáké:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Zsurló Hajnal Anna 4320g, 54cm 2003.03.15. napra pontos babaKép 9
Csík Artúr 3100g, 51cm 2003.03.18. ( - 9 ) nap
Beu Lőrinc 4450g, 62cm 2003.03.19. ( + 11 ) nap
Maci_2 Veronika 2670g, 50cm 2003.03.23. ( - 23 ) nap 10
Csucsuka Anna Zsófia 3900g, 53cm 2003.03.31. (+ 3 ) nap 10
Urszila Júlia 3200g, 50cm 2003.04.09. ( - 12 ) nap
Leszter Petra Jázmin 3600g, 56cm 2003.04.09. ( - 2 ) nap
Ányez Benedek 3300g, 53cm 2003.04.14. ( - 7 ) nap 9
Borsi Máté 3700g, 57cm 2003.04.20. ( - 10 ) nap
Toffifee Zsombor 4050g, 54cm 2003.04.22. ( + 2 ) nap 9/10
Csilla1 Ármin Arnold 3460g, 51cm 2003.04.22. napra pontos babaKép 10
Anna Dániel 3360g, 55cm 2003.04.22. napra pontos babaKép
Anyakati Véda 3650g, 55cm 2003.04.24. ( + 2 ) nap
Dinihe Szonja 3700g, 57cm 2003.04.25. ( + 3 ) nap
Love Evelin 3650g, 57cm 2003.04.26. ( + 11 ) nap
Snoopy Levente 3100g, 53cm 2003.04.27. ( - 17 ) nap
Andi Dániel 3200g, 55cm 2003.04.28. ( + 3 ) nap 10
Mariann Márton 3000g 2003.04.28. ( - 29 ) nap 10/8
Beus74 Gábor 3750g, 56cm 2003.04.29. ( - 13 ) nap
Dale Edina 2200g, 47cm 2003.05.21. ( - 17 ) nap 10/10
BéOrsi Julianna 4330g, 58cm 2003.05.20. ( + 7 ) nap 10/10
Ari Borbála 3300g, 53cm 2003.05.22. ( - 2 ) nap 10
Pálma Bálint 3520g, 50cm 2003.05.23. ( + 16 ) nap 9/10
Márti Vilma 3480g, 55cm 2003.05.29. ( - 4 ) nap 9/10
Nadine Zsanett 3800g, 52cm 2003.06.03. ( + 15 ) nap
Chrissy Noémi 3650g, 53cm 2003.06.05. ( + 9 ) nap
Laura Antal 2120g, 48cm 2003.06.05. ( - 9 ) nap
Babajaga Sophie 3400g, 55cm 2003.06.09. ( - 2 ) nap
Ildianyu Janka 3120g, 48cm 2003.06.12. ( - 12 ) nap 10
Angela2 Judit 3300g, 49cm 2003.06.13. ( + 7 ) nap
Ellimami Kevin Péter 3700g, 50cm 2003.06.13. ( - 4 ) nap
Mikoo Etele Antal 3400g, 51cm 2003.06.19. ( - 3 ) nap
Tina Nikolett 3800g, 55cm 2003.06.20. ( - 5 ) nap
Gallainémagdi Zsuzsanna Dóra 3590g, 55cm 2003.06.21. ( -1 ) nap 10/10
Évi_24 Petra 3500g, 56cm 2003.06.24. ( -3 ) nap
Kaska Viola Dóra 3910g, 52cm 2003.06.24. ( + 2 ) nap
Csibe21 Mercédesz Tünde 1980g, 48cm 2003.06.24. ( - 16 ) nap 9/10
Zsuzsófi Bence Sándor 3770g, 51cm 2003.06.27. ( - 4 ) nap 10/10
Virág 3280g, 55cm 2003.06.28. ( - 5 ) nap
Manócska Lili Flóra 3450g, 56cm 2003.07.02. napra pontos babaKép
</pre>
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
tündimami kispapija

Tündimami és KispapijaKép
Köszönjük az infotKép Nagyon nagyon szoritunk, hogy még ma a kezetekben tarthassátok a KismanótKépKitartásKép

Doris
doris

Sziasztok!

Koszonom a megnyugtatast :-))), mara sokkal jobban lettem, hala az apaja altal bevezetett kimelo uzemmodnak :-)))

Ma egyebkent is szuper napunk volt :-) Vilcsikevel delutan jo nagyot szundiztunk, edes volt, ahogy elnyult a mellkasomon :-) Szemmel lathatoan fejlodik, testileg es a kis ertelme is :-)))

Pocoka, Tundimami: tovabbra is nagy MEGADRUKKok, es meg elhelyezek mindenkinek itt egy nagy kalap DRUKKot, barmihez, amihez jol jon! :-)))

Kaska
kaska

Sziasztok,

mi is még egyben, látom Tündimamiék is, de ők már nagyon a célegyenesben!

Most már nem idegeskedek, beletörődtem, hogy kedd-szerdáig tuti nem lesz semmi, remélem, azért utána felpörögnek az események:-))

Pocóka
Pocóka

Mindenkinek köszönöm a drukkokat, biztosan segítenek :-)))
Pocóka
Pocóka

Sziasztok !

Mindenkinek köszönöm az együttérzést, a kificamodott lábam miatt. Szerencsére az előrehaladott terhességem miatt nem gipszelték be a lábamat(szerintem fölösleges is lett volna)csak egy bokarögzítőt kaptam. Ma már mankó nélkül tudok közlekedni a lakásban hurrá !!!!!, és igaz, hogy még fájdogál a lábam, de bizakodó vagyok, hogy el fog múlni, mie itt lesz az idő a szülésre.

Kaska !
Szerintem jól teszitek, hogy kímélő üzemmódban próbálsz lenni, az első 6 hét mindenképpen a lábadozásé és csaszi után ezt szerintem mindenképpen jó betartani. Én nem emlékszem fájdalomra, de még 1 évvel a csaszi után is húzodott a heg, ha hasizom gyakorlatot próbáltam csinálni, tehát vigyázz magadra.

Minden célegyenesben lévő kismaminak szorítok és mégegyszer köszönöm, hogy agódtatok miattam.

Üdv: Edit
redit

Sziasztok!
Minden nap bekukkantok ám, csak nem igen van mit írni. SzerencséreKép
Nagyon szurkolok a finishben lévőknek, már nagyon rég született új babó...

Doris!
Én is nagyon szurkolok Kármennek, hogy a bébi tudja, hogy milyen jó helye is van a pocakjábanKép Írjál ám róluk, ha tudsz valamit!
Írtad, hogy mosz Svájcban éltek. Pontosan hol? Hogy fogjátok megoldani pl. a szülést. Úgy tudom, hogy az ikreseket hamarabb befektetik. Mo.-on fogsz szülni, igaz?

Pocóka!
Most már aztán mindent bele!!!!!!!KépKépKép

Tündimamiék!
Hát ti se gondoltátok volna, hogy eddig kihúzza Tündi, nem? Emlékszem még a jó kis ágynyugalmas időszakraKép

Velünk semmi különös nincs, hétfőn voltam terhesrendelésen, itt Finno.-ban mindent a védőnő intéz, ill. a rendelőben bizonyos napokon van doki is, ha éppen kéne. Szóval minden rendben velünk, leszámítva, hogy el kell kezdenem vasat szedni, mert az utóbbi 2 hónapban a normál szintről a minimumra sűllyedt a hemoglobinszintem, biztos a bébi jól leszívtaKép
Hasam nagyon nagy, megmértem, mikor itt többen írták a centiket. Hát nagyon meglepődtem, mert kisebbnek gondoltam. Most 102cm, és hol van még a vége?!Kép Kismanó most kezdett el nagyokat mozogni, nagyon jó érzésKép Viszont az éjszakák most kezdenek kényelmetlenek lenni, így se jó feküdni meg úgy se.... De ezt a 10 hetet már csak kibírom.
Párom péntektől 3 hét szabin van, szóval itt az aranyélet, egy kicsit tudunk lustizni, már nagyon vártamKép

Barbi!
Szurkolok nagyon, már te is majdnem a célegyenesben vagy!! Anyukádnak hogy tetszik Kanada? Volt már nálatok előtte, vagy ez az első látogatása? Az én anyukám szeptember elején jön, már most nagyon váromKép

Puszi: NYuszimanóék 30.
nyuszimano

Sziasztok!

Benéztem hozzátok,de most jó nagy a pangás.Látom hétvége vanKép
Tündimamiék,Pocóka!Megy a további drukk hegyek,tessék most már szülni!Kép

Na lányok én is lelépek pihizni,mi mást is lehetne csinálni vasárnap délután?Kép
Mindenkinek jó pihenést,és gyors,könnyű szülést a finisben levőknek!Kép

Rita
19+4
rita01

NyuszimanóKép
Neked sem lehet sokkal könnyebb külföldön...KépMi közép-Svájcban Lucerntől 13 km-re lakunk. A városka neve Küssnacht am Rigi. Nagyon szép és nyugodt hely, ideális a babavárásra. Szülni hazamegyek. Nehéz időszak lesz ez nekünk, de mit tegyünk, ha a sors igy hozta, hogy pont egyszerre jött a külföldi munka meg a Babák isKépKépKép Soha nagyobb bajunk ne legyen az életbenKép Most augusztus 04.-én megyek legközelebb orvoshoz és akkor ha újra minden rendben lesz jövök vissza Svájcba. Az utazgatást csak addig csinálom amig az orvosom is egyet ért vele. Amint azt javasolja, hogy maradjak otthon a popsimon fájó szivvel, de igy fogok tenni. A Páromat szivszoritva hagyom magára de majd hazajár hozzánk hétvégekre. Mi április óta vagyunk itt és otthon vannak a Nővéremék meg Anyósomék is. Mivel mindenki dolgozik senki sem tudna kijönni segiteni az első hónapokban. Meg aztán 10 éve járok már a Nőgyógyászomhoz akiben maximálisan megbizok igy nem szeretnék idegen környezetben, idegen orvosok közt szülni. Csak angolul tudok, a németet sem beszélem igy még nehezebb lenne a dolog. Meg itt tényleg sajnos nincs kire számitanom és az első időben jól jön majd minden segitő kézKépKép Aztán ha már elég erősnek érzem magam az egyedüli háztartás vezetéshez meg egyedül is boldogulok a gyerkőcökkel akkor jövünk vissza SvájcbaKép
RitaKép
Remélem sikerült pihennedKép Mekkora a pocakod? Ha lesz időd lemérnéd? Mi elég közel vagyunk egymáshoz időben és olyan kiváncsi vagyok, hogy mi a különbség egyes ill.ikres terhesség méreteit tekintveKép
EditKép
Vigyázz azért nagyon a mankó nélküli közlekedésselKépKép

Drukk megy MindenkinekKép

doris

EditKép,

ne izgulj, a szülés alatt észre sem veszed majd, hogy fáj a lábadKép. Az tökjó, hogy nem gipszeltek be, én sajnos nem úsztam meg anno, de szülésnél levettem, dokit kímélendőKépKépKép.

Hajrá nagypocakok(meg közepespocakok, és kispocakok isKép)!

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Jó reggelt Mindenkinek!

Tündimama remélem már túl van a szülésen, és a kezében tarhatja a babáját.

Judit! Az interneten gondlokodunk, pont amiatt, hogy ne legyek teljesen elzárva a világtól.

Lányok! Ma 10.40-re megyek UH-ra, és most tudom meg az AFP eredményét is. Nagyon izgatott vagyok, mert tegnap óta fáj a baloldalam, amit nem tudok mire vélni. Nagyon megijdtem tőle. Másnak volt ilyen érzése?

Nelli
nelli2

Kedves Doris!

Eddig nagyon voltam képben a kálváráddal,hát nem semmi! Minden tiszteletem a Tiéd! Ez az egész lombiktéma,meg a külföldi munka! Tudom,hogy önként vállaltátok,azért remélem megengeded,hogy felnézzek Rád ezért:-) A mi esetünk ehhez képest snassz,első próbálkozás a babaprojektben,és ikrek. Ezzel együtt nem volt könnyű feldolgozni a nagyszerű hírt. Mi ma vagyunk 10 hetesek,és a legnagyobb problémám szerencsére az,hogy egyfolytában aludnék. Remélem,ez majd egy kicsit tényleg javul a 12. hét után,mert gyakorlatilag délelőtt 11-től félkómásan várom a nap végét. Meg folymatosan aggódom. Pénteken volt egy hete,hogy UH-n voltunk,akkor tudtuk meg,hogy ikrek, és kb. egy hétig bírom aggodalom nélkül. Ma reggel már számoltam,mikor lesz a következő UH,hogy láthassam ,minden rendben velük. Ezzel más is így van?????

Cory!

Szerintem ha tényleg többen is szeretnénk talit,akkor egész egyszerűen dobj fel egy napot,időpontot,és akkor ahhoz képest biztos mindenki tudja majd úgy szervezni az életét,hogy jó legyen,vagy közösen módosíthatunk.

Tündimami,Pocóka, kitartás!

Kisbuksi +még Kétbuksi
10+0
kisbuksi

Nelli,
a bal oldalad hol, és milyen jellegű fájdalom?
Ha ma mész UH-ra, a dokit is megkérdezheted, hogy mit gondol róla.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Kisbuksi,
én nem tudom, más hogy áll a fáradtsággal, nálam folyamatosan jelen van (de azért nem akarlak elkeseríteni). Minimum 10 óra alvás kell ahhoz, hogy nappal jól érezzem magam, és még nap közben is szeretek lepihenni.
Az aggódás nálam is folyamatosan jelen volt-van, én kb. két napig voltam nyugodt az UH-k után, de szerencsére eddig minden rendben a kismaszattal.Kép Azért ha már érzed a mocorgásukat, könnyebb lesz a helyzet.Kép Addig is kitartás és pozitív gondolatok!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok

Nelli,
Ne aggodj, nekem a kezdet kezdetetol fajdogal neha az oldalam, de mar tul vagyok az AFP-n is es minden rendbenKép Azt mondja a doki, hogy csak tagulnak a szalagok.

Doris,
Jo, hogy itt vagy es ilyen optimista vagy. En mindenen tudok aggodni, mostanaban eleg paras lettemKép Pedig nem lehet konnyu a helyzeted es nagyon tetszik, ahogy hozzaallszKép
Amugy majd lemerem a pocidat, jobb osszahasonlitas nem is lehetne, pont egyidosek vagyunk.Kép Te mar erzed a babakat? En ugy vartam a 16.hetet hogy majd akkortol erzem, es nagyon csalodtam amikor par kis meghatarozhatatlan valamin kivul nem ereztem semmit. De par napja mar hatarozottan erzem, ahogy a kicsi atrendezi bennt a gyerekszobatKép Most is eppen koltozkodikKép Nagyon furi, de nagyon jo erzes.Kép

Az UH most lanyt mondott a doki, de nagyon kivancsi vagyok, mert nekem egeszen eddig nagyon fiu erzesem voltKép Amugy eleinte kislanyt szerettem volna, aztan beleeltem magam a fiuba most mar el vagyok bizonytalanodvaKép Csak mar jonne marKép
Tundimamiek, nagyon szoritok nektekKép

Szep hetet mindenkinek
Mese
18+2
Mese

Sziasztok LányokKép
Azt reméltem már olvashatok a friss BabukákrólKép Megy a drukk továbbra isKépKép
NelliKép
Fogalmam sincs mi lehet az a fájdalom és hogy milyen szintű...Legjobb tényleg ha megkérdezed a nőgyógyászodatKép
KisbuksiKép
Köszönöm az elismerést ha Te igy látod...KépÉn egyébként nagyon szerencsés vagyok mert pokolian nehéz volt eljutni a lombikig de elsőre sikerült és ez tényleg maga a CSODAKépKépEzért is lepődtem meg hogy számtalan nőgyógyászati műtét, beavatkozás és hormonkezelés után idén januárban megnyilt a lehetőség a lombik-programra. Tudtam, hogy ez lesz a végállomás, de nem gondoltam volna, hogy azonos időben jön össze a két igazán sorsforditó eseményKép Amikor Párocskám előállt az elmúlt év végén azzal a lehetőséggel, hogy kiküldenék Svájcba és ez mind szakmailag mind erkölcsileg elismerést jelentene a Számára akkor igazán magamba szálltam. Ugyanis évek óta minden külföldet próbáltam háritani mondván pont most vagyok túl x műtéten, mos tlehet próbálkozni, most épp egy hormonkezlésnek van vége...stb. Ennél a Svájcnál viszont beláttam, hogy az életünket nem szabad egyetlen célnak alárendelni. Úgy gondoltam összeszedem magam. Kiszakadok a munkából. Legalább egy fél évig orvos felé sem megyek, végre nem fog úgy kinézni a karom mint a narkósoké, leadom majd a felesleges kilóimat, nyelvet tanulok, világot járunk és élvezem az életet aztán ha lelkileg-testileg is készen állok akkor majd újra jöhet a baba-projectKép Na ekkor jött a nagy lehetőség, hogy irány a lombik-program és a kisördög azonnal ott bújkált bennemKép Igazán úgy futottam neki, hogy elsőre vajmi kevés az esélyünk a sikerre de legalább kipipáljuk a dolgot és néhány hónapi pihenő után újra fojtatjukKépKépKép Hát erre már szerencsére nincs szükségKép Most itt csücsülnek a pocimban és én nagyon boldog vagyok de féltem Őket és igyekszem nagyon sokat pihenniKép Bizakodom, hogy minimum a 36.hétig nem költöznek ki az "albérletükből" és Nektek is ezt kivánomKép A családban voltak már ikrek? El tudom képzelni, hogy mennyire meglepődtetekKép A család tudja már az örömhirt? Vigyázz, a munkával ne hajszold túl magad mert bár kevesen hiszik el, de az ikerterhesség tényleg veszélyeztetett terhességnek számit ezért próbáld kerülni a stressztKépKépMikor lesz a következő UH? Én is mindig várom, hogy újra láthassam Őket de mostanra tényleg sikerült megnyugodnomKép

Lányok, akik a Margit kh-ba jártokKépKét hete volt AFP-m meg terheléses vércukrom és csak utólag eszméltem, hogy nem kaptam következő időpontot a terhesgondozóba. Az azt jelenti,hogy ha nem értesitenek, hogy rossz az AFP eredményem akkor csak a papiron szereplő 26. héten kell legközelebb terhesgondozásra mennem?

doris

Sziasztok lányok! Örömhírrel kezdem. Meglett az elveszettnek hitt kismama könyvem. Annyira megörültem, hogy el sem hiszitek. Pedig már a védônôvel is beszéltem, hogy mit lehet tenni, ha valóban nem találom. Azt mondta keressem, mert a leletek nagyon fontosak lennének. És most meglett. Halelujja!!!
Kitartást kívánok mindenkinek, remélem lesz a napokban már baba!
Buborék 24+5
Buborek

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?