A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

NelliKép
Köszi a megnyugtatástKép Végül is valahogyan aludnom kell...Kép
EditKép
Tiszta szivből drukkolok Nektek és kivánom, hogy minden simán menjenKép
BorókaKép
Igen, furi, ha idege simizi a pocinkat. Én úgy olvastam és azt hallottam, hogy a Babák nem szertik az idegen érintését ezért ilyenkor elhúzódnak előleKép
EmeseKép
Üdvözöllek körünkben és gratulálok a 3. ManócskátokhozKép Valóban nagyon-nagyon vékonyka voltál igy nem csoda, hogy ennit felszedtél de ez tényleg alkati adottságKép Nagyon boldog babavárást kivánok NektekKép
PocókaKép
Ne szomizz ha csaszi leszKépLényeg, hogy már a kezedben tarthasd JankátKépNagyon drukkolokKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!

Én is itt vagyok, nem tűntem el, csak elég sűrű volt a mai napom, jó fárad is vagyok, de azért lefekvés előtt még megírom, hogy voltunk ma 3d-s uh-on, és nagyon boldog vagyok!!! Kép

Szóval a mi babukánk most már 100 % hogy kisfiú, elég látható jelei voltak a 4d-s felbontásban Kép
A doki szerint nyugodtan ráállhatunk a kék színre.Kép
A számított dátumhoz képest egy héttel kisebbnek mérték, de ez számomra nem meglepő, mert a fogadott orvosunk minden uh-on 2 hét különbséget lát.
A súlya 1133 gramm, amin meglepődtünk, mert két hete még csak 850 volt. Úgyhogy elég rohamosan nőnek már ilyenkor a babócák.
Annyira tündér volt, nyitogatta a szemeit, kortyolt is a magzatvízből, és néha elmosolyodott. Odahúzta a szájához a köldökzsinórt, úgyhogy egy kicsit mozognom kellett, hátha ellöki, hogy jól láthassuk. Kaptunk egy fekete-fehér és egy színes képet, hát kíváncsi vagyok mennyire fog hasonlítani. Kép Biztos nagyon elfogult vagyok, de gyönyörű, szép kis kerek feje van, pici álla, és kis pisze orrocskája. Jaj, már alig várom hogy a kezemben tarthassam!!! Kép

Tényleg ha valaki még gondolkodik a 3d-s uh-on, mindenképp csak ajánlani tudom, ne hagyjátok ki, nagy élmény. Kép
Mivel mi a Megatoysban voltunk, utána körülnéztünk, kiságyat szerettünk volna venni, de nem kaptunk sajna.
Na de majd hétvégén a Brendonban Kép Esetleg nem láttatok valahol natúrszínű 70 cm széles ágyakat? Az sem baj, ha kombi, bár a pelenkázót már kinéztem.
Viszont a ruhák le vannak értékelve a Megatoysban, vettünk két bodyt és egy zöld-fehér Kép rugdalózót, összesen 1700 Ftért. Ha arra jártok, megéri bemenni!

Pocóka!
Ne izgulj, minden rendben lesz, nagyon drukkolok hogy most már minél hamarabb a kezedben legyen a kislányod!KépKépKép

Edit!
Neked is azt kívánom hogy minél hamarabb találkozhass a babáddal "személyesen" isKépKépKép

Emese!
Üdv itt, gratulálok a babához. Gondolom a tesók is örülnek nekiKép Mikor olvastam hogy 18 kilót híztál, meglepődtem, de mikor továbbolvastam, láttam hogy 42ről indultál. Hát nem semmi, így már érthető, legalább felszedsz pár kilótKép
Szeretnék én még egyszer az életben 50 kiló is lenniKép (Most vagyok 60, már 8at híztam, és még van 10hétKép )

Na most már megyek aludni mert egy kissé elfáradtam. Jó éjszakát és jó pihenést mindenkinek!
Vera (29+6)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Pocóka! Drukkolok, hogy mihamarabb a kezedbe tarthasd Jankát. Nagyon szép nevet választottatok.

Emese! Gratulálok a 3. babához, és üdv itt közöttünk. Nagy gyerekeid hogy fogadták a hírt, hogy kistestvérük lesz?

Boróka! Nekem még csak 1-2 kolléganőm simogatta a hasam. Furcsa érzés volt, de tényleg csak kedveskedni akarnak, így nem fogadtam rosszul.

Annyit írtok a pocak méretéről, hogy ma én is megmérem. Csak nincs viszonyítási alapom, mert előtte nem mértem meg.

Bella2! Kérdezd meg az orvosod az eredményről. Ha Ő azt mondja, minden rendben, ne foglalkozz az eltérésekkel. Az én vérképemen is volt 3eltérés, de az orvosom azt mondta, minden tökéletes, így ezek után már nem érdekelt a dolog.

Vera! Mikor érdemes 3 vagy 4D-s UH-ra menni legelőször?

Nelli
nelli2

Vera! Örülök, hogy ilyen szépnek találtad a babádat, jó volt olvasni, ahogy írtál róla, mosolyt csaltál az arcomra Kép
Pocokáéknak kitartást, csak meglesz már egyszer az a Janka baba!
Editnek is drukkolok, hogy minden jól menjen.
Én eddig négy kilót híztam a 21 hét alatt, de szerintem még most jön a java.
Verához csatlakozva, szeretnék én is egyszer 50 kg lenni, de azt hiszem azzal is beérem, ha szülés után lemegyek 60-ra. Utoljára vékony születésemkor voltam, de akkor is csak azért, mert koraszülött voltam Kép
Na megyek savanyúságot eltenni, jó napot kívánok mindannyiótoknak, vigyázzatok magatokra és a babócákra!

Üdv: Timi
johitimi

Jó reggelt, sziasztok!

Pocóka, Janka,
ííííííííígy szorítok és drukkolok Nektek. Ugyi látjátok? Kép Kép Kép Aztán csak ügyesen lányok! Kép

Tündimama, Szabolcs, jelentkezzetek már végre, mi van Veletek!

Mindegyik szülnivágyó kismaminak!
Hoztam 1 nagy kalap drukkot - használjon belőle ki-ki annyit, amennyire szüksége van! Kép

Üdv az új kismamiknak és boldog, problémamentes pocakosodást kívánok! Kép

Lányok, örülök, hogy reagáltatok a pocisimire. Igazából csak akkor zavar engem is, amikor még csak engedélyt sem kérnek rá, hanem, mintha a sajátjuk lenne szépen magukhozragadják s úgy simókálják. Kép Mert ugye az én pocim, s talán lenne beleszólásom is abba, hogy engedem-e vagy sem. Kép (Bár szerintem ezt képtelenség megtagadni, de akkor is ott a tudat, hogy én megengedtem.)

Súlyomat illetően tévedtem - már 60 kg-t nyomunk. Kép Ha ebben az ütemben haladunk, a mázsáló sem lesz elég a méretkezésre! Kép
Ma nagyon vidám és jókedvű vagyok, mert sehol semmi nem fáj. Kívánok Nektek is hasonlóan szép és nyugodt napot! Kép

Boróka 19+1 (még 6 nap és pont félidő - lehet felszusszanni és pihenni kicsit Kép)
femõke

Sziasztok !

Bella ! Semmiképpen nem szeretném megelőzni Pocókáékat és Tündimamiékat, mert még szombaton szeretnék résztvenni Zsanett lányom születésnapi buliján, azután nem bánom jöhet Dalma.

Pocóka ! Ne keseredj el, fő, hogy minenki egészséges legyen. A külön szoba nagyon jó lesz, ha csaszival fogsz szülni, mert a férjed sokat segíthet a szoptatásnál. Nekem ugyanis az volt a legnagyobb gondom, hogy nem bírtam magam mellé emelni a babát, ezért mindig nővérkére kellett várnom, ami kellemetlen is, mert tudom, hogy sok dolguk van.

Lányok ! Használt valaki közületek szoptatós párnát, ha igen akkor mi a tapasztalatotok ? Érdemes már a kórházba bevinni ?

Üdv: Edit
36+3
redit

Sziasztok lányok! Ma elmentünk a vércukor mérésre, de nem vártam végig, mert 2 órát kellett volna várakozni a vérvétel után, hogy ujra levegyék. Úgyhogy most már tudom mire számíthatok és hétfôn reggel megyek megcsináltatni a vizsgálatot. A dokim elutazott és legközelebb csak augusztus 11-én lesz. Úgyhogy addig ráérek. De már addigra a 29-30. héten leszek. És utoljára a 21. héten látott. Nem lesz baj ebbôl? Mondjuk jövôhéten, ha minden igaz elmegyünk 3D-re, ha meg baj van, azt mondta az asszisztens, hogy nyugodtan menjek az ügyeletre. De remélem nem lesz semmi baj. Ma megdicsért az asszisztens a kórházba, hogy milyen csinos és vékony(!!!!!!!) vagyok. Én?! Bearanyozta a napomat!!!
Mindenkinek hasonló arany napot kívánok.
Buborék 25+1
Buborek

Sziasztok!

Hát a tegnapi boldogságnak már nyoma sincs, most inkább ideges vagyok!Kép

Van egy kis (NAGY!!!) problémám, azért írom le, hátha valaki már hallott ilyenről, és meg tud nyugtatni.
Reggel arra ébredtem hogy valami folyik belőlem, hát vér volt sajna. A férjem épp elindult Szegedre (egy héten egy napot mindig oda kell mennie, hát miért is ne most?), úgyhogy hívtam hogy forduljon vissza.
Hívtam a dokimat, kikapcsolva, épp szabin, úgyhogy maradt a szülőszoba, aminek a számát 2 hete kértem el a dokimtól, hátha egyszer szükség lesz rá...
Berohantunk a kórházba, ahol épp nem volt orvos, közölték hogy üljünk le!
Na, végül csak megkerült az ügyeletes doki, életemben nem láttam, de kedves volt.
Megvizsgált, majd egy 20perces ultrahangot csinált, felhívott még két! másik orvost, végül annyit mondtak hogy a lepény egyik széle hozzáér a méhszájhoz, és ez okozza a vérzést.
Ez javulhat, de rosszabbodhat is, akkor azonnal menjünk vissza. Ha jobban vérzek, vagy görcsölök, vagy ha nem múlik el most a vérzés, menjünk. De honnan tudjam hogy mennyire kell vérezni, meg görcsölni???
Mindenesetre pihenni kell, szigorú fekvés. Akár a szülésig is kihúzhatom ennyivel, legfeljebb ha nem megy arrébb a lepény, akkor császár lesz belőle.Kép De mindegy, ez nem nagyon érdekel, fő hogy a babánk ne legyen veszélyben.
Ja, még azt mondták, hogy már nem annyira vészes a dolog, mert a baba 1 kiló fölötti. Na de azért nem szeretnék 30 hetesen szülni, még olyan pindurka.

Hát ennyi röviden, ha valakivel történt már ilyen (remélem nem, csak esetleg hallottatok róla), akkor légyszi írja meg! És drukkoljatok hogy ne legyen semmi baj!

Köszi!
Vera(30)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok lányok!

Buborék!
Szerintem nem lesz ott semmi baj! Tényleg ha valami furcsát érzel irány az ügyelet, én sem viszem túlzásba a dokilátogatást, engem eddig kb hetente látott.

Laura!
Az első gyermekemnél a 30. heti Uh-on nekem is azt mondták hogy kicsit érettebb a lapény a kelleténél, tőlem meg is kérdezte hogy dohányzok e ilyenkor szokott kissé meszesebb lenni. A 34. héten mentem kontrollra, de semmi változás, szépen kihordtam a gyereket, még túl is. A magzatvizem is tökéletes volt. Szóval szerintem ne aggódj, de mindenképpen ellenőriztetni kell.

Pocóka!
Mostmár nagyon szorítunk! Kitartó ez a Janka!

Vera!
Örülök hogy ilyen jó élményeid voltak, mostmár én is gondolkozom hogy lassan elmegyünk mi is.

Emese!
Üdvözöllek körünkben gyere gyakran hogy minél több mindent megtudjunk rólad!

Bella!
Ne aggódj nekem is volt már vérképben egy kicsit normál érték alatti vagy feletti, de ha a doki azt mondja hogy ez jó akkor én bízom benne, nem is volt még semmi gondom ebből.

Lányok képzeljétek tegnap karamboloztunk. A férjem, a kicsi hátul, meg én a picivel a hasamban. Szörnyű volt nem kívánom senkinek. Szerencsére senkinek nem történt semmi baja, mindanyian be voltunk kötve. Egy fiatal gyerek hátulról iszonyú sebességgel legalább 120-al belénkrohant, mi meg az előzőbe. Pont az orvostól jöttünk. Azóta a fiam szinte mást sem mond minthogy " autó összetört", éjjel nem aludt jól állandóan felsírt, oda kellet vennem magam mellé. Igazából tanácstalan vagyok, nem tudom hogy kell ezt a helyezetet kezelni, még sosem volt balesetem. Reméljük majd elfelejti, lehet hogy ezután félni fog az autóban?
Olyan szerencsétlenek vagyunk lányok, jövő pénteken mennénk nyaralni, először együtt a család és rommá törve az autó!!
Csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy tényleg kössük be a biztonsági övet meg a gyerkőcöket, ha most mi nem lettünk volna bekötve, jobb nem is belegondolni.
Vigyázzatok magatokra
Unhappy Nicki
21+0
Nicki

Sziasztok!

Leültem pihenni egy kicsit, elolvasom miket írtatok.
Vera! Sajnálom, hogy elromlott az örömöd, de bízzál benne, hogy ha pihensz, minden rendben lesz, és a babának lesz még ideje növögetni. Nekem a második terhességemnél volt vérzésem a 16. hét táján, mert levált egy darabon a lepény, aztán hat hét szigorú fekvés után minden rendbe jött és 38. hétig kihordtam a fiamat. A te problémádról azt hallottam, hogy a méh felfelé húzódhat és akkor hüvelyi szüléssel lehet szülni, ha meg eltakarja a méhszájadat, akkor marad a császár. De igazad van, a legfontosabb, hogy a babának ne legyen semmi baja, úgyhogy tényleg pihenj sokat!

Nicki! Örülök, hogy egyikőtöknek sem lett baja, iszonyú, hogy az emberek úgy mennek az autóikkal, mint egy állat, és te hiába tartod be a szabályokat, a te kocsid törik rommá. A kisfiad biztos ki fogja heverni, de gondolom, szegény gyerek hogy megijedhetett.

Na megyek vissza a savanyúsághoz, vigyázzatok magatokra!
Sziasztok: Timi
johitimi

VeraKép
Gratulálok a FiúcskáhozKép Mi is voltunk a 12. héten 4D-s UH-n mikor megijedtünk,hogy genetikai rendellenessége van a kicsi babának de hál az Égnek mindent rendben találtakKépNagy élmény voltKép
Most olvasom a vérzésedet...sajna nem tudok mit irni de drukkolok, hogy minden rendben legyenKép
NickiKép
Húúú de rossz volt olvasni a soraidat...örülök, hogy mindannyian jól vagytokKép Sajnálom a kocsit, remélem azért el tudtok menni pihenni...
TimiKép
Most úgy kivánom a savanyúságot, hogy már alig várom, hogy otthon legyünkKép Itt nincs piac és csak üveges ubit tudok venni...de tudod, az nem olyanKép Egy kis csalamádé vagy kovi ubi jól jönneKép
LányokKép
Ha minden igaz ma este indulunk haza(bár a férjem egyik karja a laptop-jához másik pedig a mobiljához van ragadva...Kép)de azt igérte szabira megyünk két hétreKép Igy elbúcsuzom átmenetileg és augusztus környékén jelentkezem újra no meg persze ha tudok ott leszek a talin isKép

Puszi: Doris
NelliKép
Legkorábban a 12.-13. hét környékén javasolt ez az UH a korai fejlődési rendellenességek kiszűrése céljábólKép
doris

Vera!

Nekem csak olyna ismerősöm van, akinek a baba a 30. hétre született, más okokból mondjuk, de ráadásul neki már pár hete nem fejlődött a bab, szóval 1 kg alatt volt bőven. És a lényeg: Egészséges nagylány azóta (6 éves). Szóval szerintem te ezzel simán kihúzod még jó pár hétig, de ha nem, akkor is már teljesen jó esélyeitek vannak, úgyhogy fel a fejjel és pihenj sokat!

Manó+Emma

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Nicki! Szerencse, hogy nem történt semmi bajotok! A kisfiad lehet, hogy még egy ideig többet fog igényelni Téged, de ezek a kisgyerekek azért el tudják felejteni ezeket az eseményeket valamennyire, még nem olyan a félelemérzetük, mint nekünk.
Hihetetlen, hogy az én férjem is a héten fordult meg a Szentendrei úton. Én pl. nagyon féle a kocsiba.

Nelli
nelli2

Sziasztok Kismamik!

Jelentkezem én is. Már elegem van a sok fekvésből pihenésből. Ugyanúgy keményedek továbbra is, méhszáj a múlt hét óta kezdett csak nyílni, de doki szerint ilyenkor már normális. Ma voltam NST-n is, az is jó lett. Még másfél hét, és akár szülhetek isKép Csak, aki előttem van a táblázatban igyekezzen, meg ne előzzemKép
Nicki, azért jó, hogy csak a kocsi tört össze!
Vera, barátnőmnek 28 hetesen volt egy ilyen vérzése, elmúlt és 41 hetesen szült, egészséges babát, hüvelyi úton, szóval fel a fejjel!!! Viszont azt nem értem, hogy hazaengedtek, ilyenkor megfigyelésen benttartják az embert, vagy nem mindenhol???? Barátnőm 2 napig volt kórházban és kapott tüdőérlelőt is. Otthon pihent egy darabig, kb. 2 hét múlva megint máskált ide-oda.
BuborékKép Akkor ma jó napod van, engem is ma dícsértek meg, hogy nem is látszik rajtam, hogy híztam, csak a pocimraKép (persze jött máshova isKép de csak 8 kilónál tartok)
Pocókának, Tündimaminak drukkolok!!!!

Hermi
35+3
hermi

Sziasztok!Kép

Nicki
Köszi a megnyugtató szavakatKép. Tőlem is kérdezte a doki, hogy dohányzom-e, de mondtam, hogy nem.
Sajnálom ami Veletek történt, még szerencse, hogy nektek nem lett bajotok. Szegény kisfiad majdcsak feldolgozza a történteket.

Doris
Vigyázz magatokra amíg távol leszel és siess vissza hozzánk.Kép

Pocóka
Megy a drukk.KépKépKép

Laura
Laura2

Doris!

Sajna neten keresztül nem tudok neked savanyúságot küldeni Kép Pihenj jól!

Timi
johitimi

Sziasztok!

Hermi!
De jó, hogy jelentkeztél előttem vagy 2 nappal!
Képzeld ma voltam dokinál, de nálunk nem, hogy nem nyílik a méhszáj, hanem feszes és zárt, a babó feje meg még bőven "lebeg", szóval nálunk akció legkorábban 2-4 hét múlva várható. Nem is tudom, néha csalódott vagyok néha pedig örülök, hogy kaptam még pár hetet. Igaz nem mindegy, hogy hogyan telik az a pár hét.... Képzeld már a héten voltak jóslóim, ennek ellenére odalenn ennek semmi jele.
Írj sűrűben! Egyébként hogy viseled ezt a végső időszakot?

Pocóka!
Megy a DRUKK! Janka! Mostmár aztán irány a nagyvilág! Kép

Nicki!
Szerencsére nem történt bajotok és ez a legfontosabb! A kisfiad, most majd bújósabb lesz, de ha el tudtok menni nyaralni az biztos megkönnyíti számára az ilyen ijedség illetve trauma feldolgozását!

Vera!
Ne félj, attól, hogy véreztél még nem jelenti azt, hogy meg is szülsz nyomban. Én is véreztem a 26. hét körül, aminek az oka, az akkor még elég lenn tapadó lepényem volt. Most a 36. hétben vagyok a lepényem, szépen "elmászott" a hátsó falra, és minden a legnagyobb rendben van.
Vigyázz magadra azért, de ne izgulj, nem lesz semmi baj! Kép

Nelli!
Remélem azért a párodnak nem lett baja, és még jó, hogy ebben az állapotban nem voltál ott.

Doris!
Nagyon jó pihit, és vigyázz a magatokra! Kép

Buborék!
Az ilyen bókok mindig jól jönnek az embernek. Nekem ma reggel bókolt a dokim, hogy milyen csini vagyok (egy fehér gatyó és poló volt rajtam, amiben úgy néztem ki, mint aki lenyelt egy görögdinnyét) de azért jól esett. Egyébként 55 kg-ról indultam, most vagyok 63,5, és még van kb. 3 hét, remélem azért a 10-et nem lépem át Kép

Boróka!
Megmosolyogtam amit írtál, mert nekem is vannak ilyen tapasztalataim. Nekem még alíg volt hasam, sőt szinte semmi az 5. hónap táján, és a párom anyukája már puszilgatta a hasamat. Hát mit ne mondjak elég furcsa volt....
Legutóbb Anyukám tett ki magáért ezen a téren, megörült amikor meglátott, felrántotta a polóm az egész család előtt: "Jaj mutassd a kisunokám!" - képzelheted mit éreztem. Nem tartozik senkire a pocakom látványa, főleg, hogy az "eredeti" farmerom volt rajtam, cipzár kihajtva a bugyim kilógott, szóval elég idiótán festettem, a fejem meg lángban.. Kép
A többi simizőt ezek után már fel sem veszem Kép

Mindenkinek akinek kell megy a drukk, a többieknek jó pocinövesztést, és vigyázni tessék magatokra!

Puszi,

Tündér
35+1
tündér

LányokKép
A nyár végi topicban írta Anita nővére, hogy Anitának megszületett a kisfia.KépKépKép Ő volt az 5. a táblában úgyhogy kicsit beelőzött.

Laura
Laura2

Nicki!

Mák, hogy egészségesen megúsztátok. A srác nem állt volna meg a lábán, ha velünk történik ilyen. Az ilyen szitukban úgy elönti az agyamat a vér, hogy bárkinek neki tudnék menni a magam 54 kilójával is. Úgy lehordtam volna, hogy nem áll meg a lábán az illető.
Hova mentek nyaralni? Nem tudtok kölcsönkérni kocsit vagy más módon megoldani?
Vera! Örülök, hogy szép a babócátok. Gratula! Hol csinálták, és mennyiért?
Boróka!
Nekem is megsimizték a pocim, de engem és a kicsit ez nem zavart. Éreztem, hogy kedvességből teszik.
Bogi
Névtelen

Doris! Nagyon jó pihenést kívánok a 2 hétre! Vigyázzatok magatokra!

Puszi:
Nelli
nelli2

Sziasztok,
no, pánikroham elmúlt. A védono szerint az eredmény jo. Most már csak az afp eredményt várom és a UH-t jovo héten.

Vera, mionden rendben lesz, csak ne idegeskedj.-mondom én, az idegbajos.

Nicki- mázlitok van inkább, hogy mindnyájan jol vagytok, de azért remélem, a nyaralás is rendben lesz.

Tundér-jo ez a sztori az anyukáddal.

bella
bella2

Sziasztok!

Egy gyors kérdésem lenne: hozzátok szokott kijárni a védőnő lakásra (én veszélyeztetett vagyok), és ha igen adtok neki pénzt, és mennyit?

Kérlek gyorsan írjatok, mert holnap délelőtt jön hozzánk. Köszi!Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Hát van mit olvasgatni, nagyon aktivak voltatok, örülök hogy ilyen kedvesen fogadtatok.
A gyerekeim vegyes érzelmekkel fogadták a babát, a lányom örült a fiam szerint egy légkondival mindannyian jobban jártunk volna.
Ma jött be a védőnőm a munkahelyemre (ilyen a protekció-munkahelyhez jön)és megnyugtatott hogy a toxoplazma másodjára is ugyan akkora értékű lett, tehát men fertőzésem van hanem ellenagyagom.
Hurrá!
Nem tudom eldönteni mi volt a jobb - régen nem volt ennyi fajta vizsgálat, vérvétel stb... -tehát nem kellett ennyi miatt izgulni.
Nicki szerencsétek volt!!! Nagy tanulság ez nekem a biztonsági övet mindig be kell kötni!!!!
A lepényem nekem is lent tapadt meg, de nekem a méhszájam lerövidült 2 cm szerintetek?????? Ez most nagy gond? A nagyokkal nem volt ilyen problémám.
A Janka klassz név. Az egyik ismerősünknek van két lánya az egyik Hanka, másik Janka. Hankának van egy kislánya Ő Blanka, Hanka most várja második gyermekét a kislány lesz akkor : Panka, ha fiú: ?
Van ötlet? Azt hiszem hogy még nekik sem sikerült nevet találni. Most egy kicsit visszaolvasok.

Emese
22+mennyi is?
Nem tudom ti hogy vagytok vele de én türelmetlen vagyok, olyan lassan másznak a napok.
semese

Sziasztok!
Üdvözlök mindenkit, én a "pár hetes terhes vagyok" topicba írogattam korábban, de úgy gondoltam, hogy 21 hetesen már ideje lenne ide írogatni. Még csak most olvasgatom a korábbi hozzászólásokat, így próbállak beazonosítani benneteket, egyenlőre csak Nickit és Rita01-et "ismerem" közelebbről, főleg Nickit jegyeztem meg, mivel egy napra vagyunk kiírva! (nov. 27.). Épp most olvastam, hogy mi történt veletek! Az egy barom! De még jó, hogy nem történt komolyabb bajotok! Egyébként elmúlt már a rosszulléted?
Ezt persze Rita01-től is kérdezem!

Most eltűnök, próbálok gyakrabban jelentkezni, mindenkinek jó babavárást és babázást kívánok!

Ditta76

Kép

Kép
ditta76

Szia Tündér!
Hát nekem is csak éppen elkezdett nyílni a méhszáj, csak állandóan keményedek, néha már jóslófájásnak érzem, olyankor alul fáj, és alig kapok levegőt, ha ez az lenneKép Még a héten kell szednem méhlazító gyógyszert, már csökkentett adagban 2 hete, meg magnéziumot, szóval kíváncsi vagyok mi lesz utána. De már nagyon türelmetlen vagyok én isKép Aztán lehet még megvárakoztat...

Hermi
hermi

Sziasztok!

Tündér!
Ha kérdésed van, tedd fel, biztos válaszol rá valamelyik nagypocis, vagy visszatérő anyuka. Kép

Mindenkinek jó pocakosodást, a finiseseknek drukkhegyek. Kép

Magdi + Zsuzsi(3,5 hetes)
gallainémagdi

Sziasztok mamikKép

nagyon köszönjük a sok gratulációt és jókívánságot.
Lili Flóra köszöni jól van, tejci van, most már dögivel, úgyhogy minden ok körülötte.
Sajna netezni még mindig elég körülményes, de a szülésstoryt azért leíromKép
Ja, amúgy sikerült egy házikót venni Dunakeszin, úgyhogy remélem októbertől ( akkor költözünk) már tudok netezni, mert jól hiányzik mindenki, no és persze nem csak neten, hanem talcsiszerűen is hiányoztokKép

Szóval a szüléstörténet:

július 1re behívtak ctgre, de miután a josló fájások miatt nem aludtam már előző este sem, így mondtam kispapimnak, hogy vigyük a cuccost is a kórházba, hátha nem engednek haza. Nos Manócs ráhibázott, benttartottak. De nem azért, mert hogy mindjárt jön a babó, hanem, mert nagyon dagadt a lábam. a dokinő azt mondta, hogy, ha 3ig nem indulna meg a szülés, akkor megindítja, a vizesedés miatt. Nos betettek egy 4 ágyas szobába, ahol jól elkeseredtem, hogy nekem miért kell ittmaradnom, ha nem is szülök még. persze a szobatársaimhoz hozták a babókat szoptatni 3 óránként, így még nehezebben telt az idő. Azért az biztatóan hatott, hogy jósolgattam továbbra is, de a vizsgálat nem mondott semmit, szűk 1 ujjnyira voltam csak nyitva. az uh vizsgálaton biztattak, hogy ezt a babót meg lehet szülni, nem lesz császár, ha minden jól megy, na végre egy jó hírKép
este bejött kispapi, 9kor ment haza, de mondtam neki, hogy ne kapcsolja ki a telcsijét, hátha hívom. 11kor lefeküdtem aludni, de a jóslók miatt persze nem tudtam, aztán amikor 5 percenként fájt, elmentem ctgre. azt mondták, talán 3án estére lesz babó, mert ez még nem fájás, úgyhogy menjek vissza aludni, (persze hogy nem tudtam elaludniKép ) ha erősödik, szóljak. Nos erősödött, de ekkor már hajnali 1 óra volt. küzdöttem magamban, mert az egész kórház aludt, és nem akartam senkit felkelteni, hogy akkor most ez már rendes fájás-e. kint szélvihar tombolt, bent minden tök sötét, mindenki alszik, olyan feeling volt, mintha az Adam's Familyban lennékKép
kijöttem a folyosóra vajúdni, hogy ne zavarjam a szobatársamat, aztán negyed 3kor úgy döntöttem, hogy akkor felkeltem a szülésznőt, hogy ez most már erős, és sűrű fájás. ctgre tettek, kiderült, hogy ez tényleg az. vizsgálat, tág 1 ujjnyira voltam csak nyitva. ez elkeserített, azt mondták, talán estére meglesz a manó, na de ezt estig! addig végelgyengülésben meghalok, mert már két napja nem aludtam. Felhívtam kispapit, hogy ő se aludjon, hanem inkább legyen mellettem, meg behívták a választott szülésznőmet. Na mire beértek, én már nagyon kínlódtam. ekkor szűk 2 ujjnyi voltam, és egyre sűrűbben fájt, és egyre jobban. kértem epidurálist, de miutám az anesztes csak 8ra jött reggel, így közölték, hogy azt felejtsem el addig, hát köszi. a fájások között aludtam, és csak egy széken ültem, mert, ha felfektettek az ágyra sokkal jobban fájt. szegény kispapimra rá se hederítettem, néha megnéztem, hogy ott van-e még, de különben meg elküldtem, ha odajött megsimizni. szóval szegény csendesen szemlélte, ahogy kínlódtamKép
közben elment a magzatvíz, megkaptam a beöntést, a borotválást még otthon megcsináltam, így az nem volt. egyre sűrűbben fájt,és már lassan nyomnom is kellett. közben 7re bejött a dokinő, még akkor is azt mondta, hogy csak kora dura lesz meg a baba. de végül annyira gyorsan tágultam, hogy 8kor már azt mondták, hogy itt már nem lesz semmiféle érzéstelenítés, mert nincs már értelme. fél 9kor már egybefolyt az egész fájás dolog, aztán már jöttek is a tolófájások, szinte azok is teljesen egybefolytak. kispapi ott állt az ágy mellett, biztatgatott, közben valamit poénkodtak a dokivalKép aztán úgy a 9dik nyomásra végra kibújt a kismanónkKép rögtön felsírt, mi meg kispapival elkezdtünk bőgniKép szóval az egész család ott sírt a szülőszobánKép Ezért ez első képek kicsit életlenek, mert papi a könnyektől alig látottKép hirtelen elszállt a fáradtságom, mintha nem is szültem volna, és nagyon boldi voltamKép
rögtön rámrakták a kisprücsköt, és annyira jó érzés volt, hogy ott szuszogott a pocimonKép
elvágták a köldökzsinórt, elvitték megtörölgetni, aztán visszahozták, és a kis mohó, rögtön csatlakozott a cicimre, ahogy rátettemKép
a gátvarrás nem volt túl kellemes, de a babó már kint volt, így kit érdekelt ( bár a papi kezét jól megnyomorgattam közbenKép )
A kórházból vasárnap jöttünk haza.
Azóta is egyfolytában csak a babót nézegetjük, hogy mennyire szép, és aranyos lurkó, és még mindig nagyon nehéz elhinni, hogy a miénkKép nos, most már 2 embernek kell esti puszit adnom, és ennél csodálatosabb dolog nincs is talán a földönKép
Minikéről itt lehet megnézni az első képeket:
kep.tar.hu/takacs_lili

Na kicsit hosszú lettem, de ugye nem sűrűn netezek, úgyhogy ez talán bocsánatos bűnKép
Mindenkinek nagy drukk, aki még előtte van a dolognak, és nagy gratula az új mamiknak, no és még 1szer köszönjük a gratulációkat. Remélem azért néha be tudok nézni hozzátok, addig is mindenki vigyázzon magára, sok pusz a babóknak:

Manócs+Minike ( azaz Lili Flóra, aki ma 15 naposKép )
manócska

Hermi!
Mi az a méhlazító gyógyszer? Nekem is vannak haskeményedéseim, pont ezzel a tünettel hogy alig kapok levegőt. Nekem magnéziumot írt fel tegnap a doki, azt mondta az lazítja a méhet. Szerencsére a méhszáj teljesen zárt, úgyhogy elengedett nyaralni.

Egyébként Hévízre mennénk egy hétre, már le van foglalva a szálloda. Aranyosak vagytok hogy aggódtatok, talán a férjem a munkahelyéről tud kérni egy kölcsön kocsit. Szóval mindenképpen lesz nyaralás!!!

Cory!
Nekem ebből adódóan most nem lesz jó a tali. Majd irigykedek egy picit, hogy Ti személyesen is megismeritek egymást. Olyan érdekes hogy kit milyennek képzelünk el nem?

Ditta!
Emlékszem ám rád! Azt hittem már nem is jössz, valami baj történt. Velünk minden rendben, no rosszullét, néha keményedek ennyi. Dokim kérdezgette hogy ki emelgeti a gyermeket, szerinte ettől van. Mivel a férjem egész nap dolgozik így rám hárul ez a feladat.

Emese!
Van humora a fiadnak! Nagyon jót nevettem rajta. Mennyi idős? Jók ezek a nevek, szép a Hanka nem is hallottam még. Ez a Hanna becézett változata?

Na most eltünök, fürdetés ilyesmi. Hétvégén nem leszek, nagyiáradat lesz. A kisfiam szerdán lesz nagy kétéves! Nagyon készülök!
Sziasztok, jó hétvégét mindenkinek!! Kicsit kezdem rózsaszínűbben látni a világot, nekem az elmúlt napjaim valahogy olyan rosszak voltak. Férjemnek munkahelyi gondjai vannak, nem jött össze idén a tapétázás, most ez a baleset. De majd csak túllendülök ezen a perióduson. Szép napokat mindenkinek!
Nicki
Nicki

Sziasztok!

Nagyon kedvesen fogadtatok, és ez tök jól esett! :-))) Olyan sokan vagytok itt, hogy az ember alig bírja követni, hogy ennyi kedves ember közül ki kicsoda, így elnézést ha nem tudok még személyre szólóan válaszolni. Meg amúgy is úgy gondolom, hogy itt mindenki mindenkinek ír. :-))
Timi kérdezte, hogy járok-e ellenőrzésre a pajzsmirigyemmel. Igen járok a Szabolcs utcai kórházba, mert én ott dolgoztam pont az endokrinológián is egy évet, de az I. belen / amihez az endokrin is tartozik/ ott hat évet, meg még a diák kori nyári szüneteimben is. :-))) Imádom a szakmámat. De most nem ez a lényeg, hanem az, hogy te kihez, vagy hova jársz a pajzsmirigyedet ellenőriztetni?
Nicki!
Borzalmas lehetett a karambol, de azt hiszem igazán szerencsések vagytok. Én nem is tudom, hogy az emberek, hogy tudnak ilyen felelőtlenül vezetni! Pont ezek miatt vannak a tragédiák! Kár , hogy annak a srácnak nem vették el azonnal a jogsiát!
De ne aggódj a gyermeked miatt, hidd el túl lessz rajta, csak próbálj meg beszélni vele a történtekről. Az én anyukámék is karamboloztak a pici öcsémmel. /elég késői gyerek, 40 évesen szülte az anyu/. Az anyu elvesztette az eszméletét, és eléggé úgy nézett ki mint aki... Szőrnyü volt. Az öcsém úgy vezette le , hogy azt játszotta telefonon beszélget valakivel, és elmondta, hogy karambolóztak, és hogy az anyukája meghalt. Szörnyű volt hallgatni, de nem szóltam bele amikor véletlenül meghallottam ezt, mert hagytam, hogy ő úgy beszélje ki magából ahogy neki jól esik. Minden esetre ennél sokkal jobb ötletnek tartom, ha megbeszéled vele mi történt, hogy te is megilyedtél, és nincs egyedül ezzel a traumával. ha kibeszélheti magából a dolgokat, akkor hamar túl lessz rajta, és nem kell egyedül megbírkóznia vele. Persze nem tudom a te gyermeked mennyi idős, és mennyire tud beszélni. Minden esetre ez csak egy tapasztalati jó tanács volt. Örülök, hogy nem lett bajotok.
Kis Buksi!
Nem tudom, te hány hetes vagy, de azért egy kicsit örülök, hogy nem én vagyok itt a legfiatalabb./ már azt hittem, hogy még ott a fenekemen a pelus... :-))) /
Emese!
Azt hiszem szívemből szóltál, amikor azt mondtad olyan nehezen vánszorognak a napok. Nekem is!
Biztosan azért is mert volt egy vetélésem annó, és ezért fokozottan félek, hogy itt most baj ne legyen, ami azt eredményezi, hogy túl akarok lenni a terhességen, másrészt meg már annyira szeretném a karomban tartani ezt a picikét itt a pocimban. :-))) Pedig én mindíg azt hittem, hogy a terhességet jobban fogom élvezni mint a szülést, de most nem így érzem.
Most búcsúzom, és köszönöm mindenkinek a fogadtatást.
LOLA

Emese!
Nekem a kisfiammal végig 3 cm-es volt a méhnyakam, aztán most már a 12. heti orvosi vizsgálatnál 2 cm-et állapítottak meg. Rákérdeztem. Azt mondta a doki, hogy ez nem megrövidülés, hiszen alapból így indul, nem pedig mondjuk a 3-ról megy le x. hétig 2 cm-re. Megnyugtatott, hogy nincs semmi gond, a méhnyak alapból 2-3cm-es szerv. a 24.héten kukkantott be utoljára a doki, akkor is 2cm volt és teljesen zártKép
Szóval ne aggódj!Kép

Velünk semmi különös nincs, élvezem a nyarat, itt Finno.-ban is 30 fok vanKép Ma fürödtem a tengerben is, már 21-22 fokosKép Nagyon jól esett, tisztára felüdültemKép

Pocóka!
Megy a drukkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!

Puszi mindenkinekKép Nyuszimanóék 30.
nyuszimano

Sziasztok !

Vera! Nagyon szorítok neked, hogy elmúljon. Én csak olyanról hallottam, hogy a terhesség elején a méhlepény rálógott a méhszájra, de ahogy növekedett a méh, úgy a méhlepény is feljebb "ment".

Nicki ! Fel a fejjel. A kicsi biztosan el fogja felejteni és később nem fog rá emlékeni.

Zsizsa ! Szokott kijárni a védőnő és soha nem adtam neki pénzt (pedig a lányom éves koráig időnként megjelent).

Üdv: Edit
36+3
redit

Sziasztok!

Megint jó nagy a termés,nem győzöm végig olvasniKép

Először is üdv az egészen friss kismamiknak,annyian lettek megint,hogy már nehéz követniKép

Nicki!Kép Örülök,hogy simán megúsztátok (kocsit leszámítva).Biztosan a kicsi fiad is túl lesz rajta,de ehhez is idő kell,mindenesetre szerintem fontos,hogy továbbra is sokat üljön kocsiban.
Kellemes nyaralaást kívánok nektek,pihenjetek jól,és élvezzétek,hogy együtt a családKép

Doris!KépNektek is akkor kellemes kikapcsolódást,aztán augusztusban várunk visszaKép

Vera! Drukk neked,hogy minden rendben legyen veletek,tényleg pihenj sokat,megéri ez a pár hét pihenés,de utána kapsz egy szép kisbabát.Kép
Ezerrel drukkolok értetek!

Ditta! Üdv itt isKépRosszullétek úgy ahogy elmúltak.Néha még rám jön a hányinger,émelygés.De szerencsére a nagy hányásoknak vége van.Egyre fittebb vagyok,csak most megint ez a hülye meleg borít kiKép

Manócs!KépGratula a pici lányhoz,köszi a szüléssztoryt,itt már elég régen kaptunk ilyetKépDe újszülött babócáról is régen kaptunk híreket.

Tündér!Szerintem is tedd fel a kérdéseidet,hátha vmelyikünk tud segíteni!Kép

Zsizsa!Sajna nem tudok neked segíteni védőnő ügyben,de szerintem nem kell neki pénzt adnod,muszáj otthon lenned,ezért megy ki ő.Ha esetleg túl sokszor fog kimenni hozzád,akkor állíts majd neki össze egy kisebb ajándékcsomagot.De először tapasztald ki,hogy milyen is,milyen veled,mennyire segítőkész,stb...Én legalábbis első alkalommal tuti nem adnék neki pénzt.

Na kezdek elálmosodni,megyek is pihizni.
Mindenkinek szép estét kívánok!
Rita
20+1
rita01

Sziasztok!

A mai nap nem az én napom volt Kép A vérvételen 2 helyett 4-szer szúrtak meg Kép MIndkét könyökhajlatban, majd végül csuklóból vettek vért, aztán a cukor után 2 órával az ujjamon. De legalább jó lett az eredmény. Aztán mentem a házidokimhoz, ott produkáltam egy magasabb vérnyomást, úgyhogy mehetek 24 órás vérnyomásmérésre is Kép

Pocaksimi: engem nagyon idegesít, ha taperolják a pocakom. Még ismerőstől is, ha szó nélkül fogdossa, de idegen meg pláne ne nyúljon hozzá! Mint ahogy később a gyerekemet se nyalogassa össze!

Buborék: én pont ugyanígy vagyok doki ügyben. Egész júliusban szabin van. 23 hetesen látott utoljára, és 30 hetesen fog legközelebb.

Vera: én a 14. héten véreztem görcs nélkül. A dokim azt mondta, amíg nem görcsölök, nincs nagy gond. Persze bepánikoltam rendesen. Pihizz sokat!

Tali:
Kis Buksi
76Vera
Buborék
Boróka
cory
Doris (?)

cory 27+3

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Hali!

Zsizsa!
Védőnőknek nem kell adni pénzt. A munkaköre, hogy kijárjon házhoz és nem csak hozzád. A mi védőnőnk a kicsi babákhoz kb a 6-8 hétig hetente jött. 6 hónapos koráig meg havonta... Rengetegszer futok vele össze most is, mert a lakótelepen rengeteg kisbaba született mostanában. Átlag hetente mindig találkozok veleKép Meg sokszor beugrott csak úgy, mert a felettünk lévő kisbabához jött, de akkor már megnézi, hogy nekünk nincs-e valami kérdésünk. Szóval neki tényleg ez van a munkaköri leírásában. A gyerekdoki más kérdés. Hozzánk sokáig jött hetnete, hívás nélkül kötelességből, merthogy az neki is a kötelessége. Első látogatás is!!! Nem jár pénz. Ha én hívtam betegség miatt az már más tészta, azért adtam, de mindig csak 1000-et, mert nem vagyok én milliomosKép Szóval nyugi, ne rágódj ezen, hisz ez a Munkájuk!

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok lányok!

Sahsa! Előre is ne haragudj a megjegyzésért, de a nőgyógyászoknak is az lenne a munkaköri kötelességük, hogy levezessék a szülést, aztán mégis adunk pénzt Kép. Egyébként én sem fizettem a védőnőnek soha, hanem karácsonykor vittem neki ajándékot (apróságot, nem nagy dolgokat). Nekem a doktornénim (már mint a gyerekorvos) sem fogad el pénzt, úgyhogy karácsonykor szintén töröm a fejemet, hogy mit vegyek neki.

Üdv az új kismamiknak és gartuláció a megszületett babák boldog szüleinek.

Engem a has simogatás nem zavar annyira, tudom, hogy kedvességből csinálják az emberek (mondjuk ez az ismerősökre vonatkozik), de az én is utáltam, ha metrón, meg ilyen helyeken simogatták a kisbabámat, főleg, ha a kezét fogták meg, amit tudtam, hogy a szájába vesz. Mindig volt nálam törlőkendő, aztán törölgettem a kezét. Lehet, hogy ez csak az én hülyeségem.

Jósló fájásaim nekem néhány hete vannak, de a doki azt mondta, hogy harmadik terhességnél ez normális ilyen hamar.

Lola! Köszi az érdeklődést. Én a BM kórházba járok Lévai Annamáriához. Nagyon rendes, kedves doktornő, az aszisztensekről ez kevésbé mondható el, iszonyú a stílusuk. Miután az én hormonszintem a műtét után helyreállt, ritkán kell mennem (félévente), csak most a terheség alatt hív be kéthavonta. Téged megműtöttek?

Nyuszimanó! Nagyon irigyellek a tengeri fürdőzésért Kép, fürödjél légyszi helyettem is!

Vigyázzatok magatokra, üdv mindenkinek: Timi
johitimi

Zsizsa! Szerintem se kell neki adni pénzt. Én anank idején néha próbáltam adni a védőnőnknek pénzt, de nem fogadta el, így egy ajándékkosarat állítottam össze.
A dokinőnknek se adok mindig pénzt, csak nagy ritkán, de akkor se szereti elfogadni.

Sajnos a talira én se tudok menni, mert pont akkor nyaralunk.
Mindenesetre érdekes lesz, ahogy több kismama beszélget egy helyen.

Én most már nagyon türelmetlen vagyok. Más ilyenkor már rég érzi a baba mozgását, én pedig nem nagyon. Pedig ez a második terhességem már. Olyan rossz, mert az ember egyből rosszra gondol. pedig hétfőn voltam UH-n, és mindne rendben volt.

Nelli
nelli2

Zsizsa!

Én akartam adni a védőnőnek pénzt de nem fogadta el. Azóta nyugdíjba ment és új van, de én így már neki sem adok. A gyerekorvosnak adok alkalmanként 1000 Ft-ot, mert kijár hozzánk, nem hordom be Emmát a rendelőbe.

Timi!

A nőgyogyinak azért adunk pénzt a szülésnél, hogy bejöjjön akkor is ha nem épp ő az ügyeletes, nem pedig konkrétana szülésért. mert hogy akkor nem kötelesbejönni. Elvileg ha megfelel az éppen ügyeletes orvos akkor nem kell pénzt adni a nőgyogyinak sem.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Nicki, én már kétszer kaptam infúziót a keményedések miatt, szóval elég durva volt, utána meg gyógyszeres kezelést kaptam, úgy láttam eltérő gyógyszereket alkalmaznak. Én Terbutalint kaptam, de emellett is keményedek... de már csak 3 nap és nem kell szednem semmitKép
Zsizsa, hozzám is jár a védőnő, de eszembe se jutott eddig pénzt adni neki, ez a feladata, majd pl. karácsonykor kap egy kis ajándékot.

Hermi
35+4
hermi

Kedves Mindnki!

Jól elmaradtam a napokban,de most nem térek magamhoz,mik történtek. Én teljesen kész vagyok. Én még attól is bepánikolok,ha más színűt kakilok,mint általában /bocs a hasonlatért,csak érzékeltetni akartam,mekkora hülye pánikolós vagyok/. Amik itt felmerültek eredmények,értékek, vérzések,stb.,ez nekem így sok volt hirtelen. Egyébként azt gondolom,hogy van abban valami,hogy régen nem voltunk ennyire tájékozottak,és nem volt ennyi vizsgálat,talán ez kevesebb lehetőséget adott a kismamáknak az aggodalomra. Ne értsetek félre,én is abba a kategóriába tartozom,hogy mindent tudni akarok,és keresem a problémához kapcsolódó szakirodalmat,csak tény,hogy az adatok,értékek annyira egyénenként változók,és teljesen egyedi elbírálást igényelnek. Na mielőtt jól belebonyolódnék, a lényeg,hogy ne izguljatok,minden a legnagyobb rendben lesz,és ha már csak ilyen nagy "okosságokat" tudtam írni,legalább szorítok ezerrel mindenkinek mindenhez. Hú,ezt a hozzászólást nem teszem ki a büszkeségeink táblára,bocs,csak sok/k/ volt,ami Veletek történt!

Üdv az újaknak,drukk az élenjáróknak!

Kisbuksi
kisbuksi

TimiKép

Nem haragszom a megjegyzésedértKép Én a nőgyógyásznak sem adtam egy fillért sem, pontosan azért, mert az a munkája. Én nem válaszotottam dokit. Sokáig tipródtam hogy melyik kórházat, milyen orvost, és hogy és mi legyen, azát feladtam és jártam tovább az SZTK-ba és szültem abban a korházban ahova tartozom. Nem csalódtam a döntésemben, ellenben itt a neten a fele fogadott nőgyógyászra panasz van. (lekéste a szülést, épphogy odaért varrni és sorolhatnám, ellenben az 50-60 ezreket meg zsebre teszi és ebben nincs benne a magán rendelésen beszedett összeg) Soha nem vártam a váróban fél óránál többet, a CTG-re meg 10 percnél többet, de az is csak egyetlen egyszer fordult elő egy másik kismama miatt, aki késett. Az SZTK-ban időpontra mentünk és ha azt modnta a doki, hogy délután 2 akkor abban biztos lehettem, hogy +,- 10 perc és bent vagyok. Komplikációk miatt 2 hetente (volt eset, hogy hetente és naponta) kellett mennem, szóval tudom miről beszélek. A szülsemnél meg egy ügyeletes doki volt bent (bár gondolom másnak meg a fogadott orvosa volt) és maximális segítséget nyujtott. Mindezt úgy, hogy akkor láttuk egymást először. Vannak esetek amikor megértem, hogy kell a fogadott orvos, de egy problémamentes terhesség esetén nem tudom megérteni miért kell ennyi felesleges pénzkidobás. Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sasha,
már írtam neked a Schöpf-Mereis topicban két hozzászólást erről (tegnap este, és az előbb), most még annyit, hogy nekem sajnos rosszak az SZTK-s élményeim a várakozással kapcsolatban. Ha 5-kor kezdődött a rendelés, odamentem 4-re, hogy én legyek az első, mert különben rengeteget kellett várni, mivel többi anyuka is ezt tette, ezért volt, hogy nem is lettem első, csak 3-4. A doki 3/4 6-ra végre beesett a normál rendlése után, ami pár ajtóval arrébb volt, és akkor kezdte az egészet, szóval ha első voltam, akkor is 2 órába telt, amíg végeztem. Ha nem, akkor meg aztán várhattam.Kép

Szóval neked nagy szerencséd volt ilyen szempontból, mondd csak, hol is van az az SZTK?Kép

Mindenkinek köszönöm a védőnős kommentárokat, teljesen megnyugodtam, mert én sem akartam pénzt adni, igazából egyszer már volt itt, és akkor sem adtam, és most csak meg akartam nyugodni, hogy nem csak én teszek így.Kép Kíváncsi vagyok, meddig marad, annyit tud beszélni, hogy az elképesztő, bár amúgy kedves nagyon.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a bíztatást, nagyon jólesett, és teljesen megnyugodtam Kép
Mára úgy néz ki hogy elállt a vérzés, remélem így is marad. Mivel a hasam elég furán feszül, ezért inkább betartom a pihenést. MegériKép

Hermi!
Először is drukkolok a babádhoz, remélem könnyű és gyors szülésed leszKépKép
Azért én örülök hogy engem nem tartottak bent a kórházban. Elég lesz akkor mikor szülök. Még soha nem voltam, félek is tőle nagyon. Meg ahogy elnéztem tegnap a kórházi körülményeket, azt hiszem én itthon ezerszer jobban tudok pihenni.Kép

Hétfőn viszont elmegyek a saját dokimhoz (remélem már nem lesz szabin), kíváncsi vagyok ő mit mond, kapok-e esetleg valami gyógyszert.

Tündér!
Neked is köszi hogy megnyugtattál, akkor remélem én is kihúzom addig, mint TeKép
Neked is könnyű, gyors szülést kívánok! Kép

Bogi!
Mi a Megatoysban voltunk, mert 12 hetesen is itt csináltattunk 3d-s uh-ot és nagyon meg voltam elégedve.
Kb. 20-25 perces videót kaptunk (a kazettát Neked kell vinni) ez 8000 Ft. Pluszban csináltattunk egy színes fényképet is a baba arcocskájáról, ez még 800 Ft volt.

Bella!
Én is idegbajos vagyokKépKépKép de nagyon!

Emese!
Jó ez a légkondis hasonlat. TetszettKép

Lilla!
Gratulálok Lili Flórához, nagyon szép kis hajas babaKép
Teljesen elérzékenyültem a szüléstörténetedet olvasva, annyira szép voltKép

Edit, Rita, Cory, Kisbuksi!
Nektek is köszönöm a bíztató szavakat! Kép
Nagyon remélem hogy feljebb megy a lepény, és nem lesz semmi baj!
Folyamatosan bizonygatom a kisbabámnak hogy szeptemberig ki kell bírnia ott bent, addigra már biztos 2-2,5 kiló felett lesz, akkor már jöhet. De az sem baj, ha kivárja a szeptember 26-átKép

Na, jó hosszú lettem én is, most megyek pihizni.
Üdv mindenkinek:
Vera (30+1)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Timi: a választott orvos szerintem egészen más. Ő bejön neked a munkadiején kivül is, ami viszont nem kötelessége. Ezt fizeted meg. Ha az ügyeletesnél szülnék, eszembe nem jutna fizetni. Gyerekorvosnak és védőnőnek még soha egy vasat sem adtam. És nem is fogok.

cory 27+4

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok lányok!
Lilla! Megkönnyeztem a szülôsztoridat. Hihetetlen, hogy egyszer én is át fogom élni ezt az érzést (már alig várom).
A védônôs kérdéssel kapcsolatban, szerintem sem kell neki pénzt adni, mert én lejárok ugyan hozzá, de akkor sem adok. Szerintem neki teljesen mindegy, hogy ô megy vagy te mész hozzá, az idejébe belefér. Ha nagyon aranyos és kedves, akkor valami apró ajándékot lehet neki venni majd, ha már meglesz a babóca. A miénk nem túl aranyos és nem is túl kedves, úgyhogy valószínu˝ még ez sem lesz. De majd meglátom!
Mi jól vagyunk, nagyon sokat ficánkol a kisember és sokat feszül és keményedik a hasam. És nô!!!! Iszonyú tempóban (állítólag). Párom minden este átölel és ô szokta mondani, hogy egyre és egyre távolabb kerül tôlem. A cicimbôl (de csak az egyikbôl) ragadós, sárgás valami jön (nagyon pici mennyiségu˝). Gondolom ez az elôtej. De miért csak az egyikbôl jön???? Lehet, hogy a másikba nem lesz tej??? Nem értem.
Vigyázzatok magatokra kismamik!
Buborék 25+2
Buborek

Buborék,
az előtej megléte vagy nem megléte egyáltalán nem jelzi, hogy mennyi tejed lesz később, emiatt ne aggódj!Kép Az én hasam is a 24. hét táján kezdett iszonyúan beindulni, most egy hét alatt 3 cm-t nőtt, már 34 cm-rel több, mint a kezdet kezdetén! És még van 8 hetem!

A védőnő most ment el, megint több mint egy órát volt, de nagyon kedves volt, és most nem a szokásos dolgokat mondta el újra, hanem kifejezetten informatív volt!Kép

Drukkhegyek mindenkinek, akinek szüksége van rá!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sasha!

Sok igazság van abban, amit írsz. Az én első szülésem nagyon rossz élmény volt (választott doki mellett Kép) és miután a másodiknál rátaláltam egy normális orvosra, azt mondtam a férjemnek, hogy nem szeretnék váltani. De azt én sem értem meg, ha emberek horribilis összegeket fizetnek ki, mert soha nem vonnék meg a másik két gyerekemtől semmit, csak azért, hogy embertelen pénzösszeget összegyűjtsek egy orvosnak. Azon meg végképp kiakadtam, amikor egy ismerősünk mesélte, aki szívműtétre várt, hogy fél millió forintot kell összegyűjtenie a műtétére, mert ennyit kért az orvos (nem magánkorházban). És ha nincs annyi pénze, akkor dögöljön meg? Örülök, hogy neked ilyen szerencsésen alakult a helyzeted az ügyeletes orvossal, én beszari vagyok, nem merném megkockáztatni. De igazad van abban, hogy a választott orvos sem életbiztosítás.

A mostani védőnő nagyon rendesnek tűnik, bár folyton beteg, úgyhogy sokat nem találkoztam vele. Amikor a kisfiam megszületett, akkor volt egy védőnőnk, aki teljesen kiakasztott. Megkérdezte, amikor a fiam hat hetes volt, hogy ugye adom már neki a reszelt almát, nem csak az anyatejet, na innentől fogva tudtam, hogy nem egyezik a véleményünk, úgyhogy tanácsot sem igazán tudtam kérni tőle.

Timi
johitimi

Zsizsa!

Kispesten van az az intézmény. Az István kórházhoz tartozunk.

Timi!
Igen én pont azt szerettem volna elkerülni, hogy kifizessek alkalmanként 3-5 ezret (2 hetente néha hetente ez igencsak 63 ezer forint lett volna) Ezt most 4000-rel számoltam, mert a doki akit kinéztem az ennyivel dolgozott. 8 hetes kortól számítottam és a CTG-s időszak előtti hetente való vizsgálatokat nem is vettem hozzá... Aztán legyen még a szülés egy 30-as és már ott tartunk, hogy 100 ezerért szültem. Hozzátenném, ennyi volt a babacucc, úgy, hogy pár dolgot kaptunk és nem volt semmi luxus. Bár gondolom ezt úgy is tudodKépű

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Látom új téma merült fel közöttünk.Kinek igen,és kinek ne adjunk pénzt?Kép
A védőnőmmel én is így vagyok,hogy nem adok neki pénzt,se ajándékot,én lejárok hozzá a terhesrendelésre,ha vmi bajom van felhívom a rendelőben.
A nődokival már másképpen vagyok.Nekem az a tapasztalatom,hogy rossz az amikor nincsen fogadott orvosunk a terhesség idején.Az első terhességem idején megpróbáltam egy dokihoz járni,de aztán csalódtam a dokiban(nem pénzeltem)mindig a terhesgondozóba jártam hozzá.Akkoriban fogalmam sem volt,hogy vannak magánrendelők.
Aztán ügyeletben szültem(csaszival).Én akkor adtam pénzt az ügyeletesnek varratszedéskor,és kontrollra is hozzá mentem vissza.
A második terhességem alatt is elkezdtem egy dokihoz járni,de a magánrendelőkről még mindig nem volt fogalmamKépAztán emellett a doki mellett kitartottam,ő csinálta a műtétet,pénzt nem adtam neki,mert sajna balesete lett,így elszakadtam tőle.
Aztán a mostani terhességemmel már rögtön a magánjába mentem,ő megismert engem,jót dumáltunk,fixáltuk,hogy akkor ezt a babócát is ő segíti a világra.Persze itt már fizettem.De úgy vagyok vele(tapasztalatok alapján),hogy nekem így könnyebb,jobb a lelkemnek is,hogy egy orvos vezeti végig a terhességemet,a vmennyire tisztában vagyok azzal,hogy a kedvessége a pénz miatt is árad belőle,habár az előző terhességemnél nem pénzeltem,és akkor is kedves volt,de most azért másképpen kedvesebbKép
Ez kicsit zavar engem,hiszen tényleg az a dolga,hogy ha elmegyek hozzá megvizsgáljon,ellenőrizze a terhességemet,a vizsgálatok eredményét stb...De én a 3 terhességem közül most érzem magam a legnagyobb biztonságban,jó érzés,hogy fogadott orvosom van akire számíthatok ha gondom bajom van.
De ez az én véleményem,tapasztalatomKép

Na lányok mennem kell,mert vár a piac,de az eső meg szakadKépDe muszáj vásárolnom,mert üres a hütő.
Legyetek jók!
Rita
19+2
rita01

BocsánatKép20+2 vagyokKépKép
Rita
rita01

Sziasztok!
Hát nekem is elszállt a tegnapi jókedvemKép Reggelre a combomnál a hajlatban igencsak viszketős hólyagok jelentek megKép Irány a háziorvos, onnan irány a doki a kórházba, mert hogy le kellett tesztelni, nem herpesz-e. No szerencsére nem az, hanem gombás fertőzésKép
Volt már nektek ilyen?
Nekem soha nem volt gombás fertőzésem, erre mondták, hogy valószínű a terhességtől, a nagy melegtől meg a fürdőzéstől együtt jöhetett előKép Jó, mi??
Kaptam gyógyszert meg valami krémet, majd délután megyek kiváltani.
Hallottatok már ilyenről?

Eléggé megijedtem, bár a doki szerint nincs semmi gond, nagyon sok terhes nőnél előfordul, csodálta, hogy nekem még nem volt ilyen problémám.
Most ez azért jött ki, hogy ne legyek annyira felhőtlenül boldog?

Ha már ott voltam, csináltak egy ctg-t is, minden tökéletesKép babó remekül érzi magátKép

Vera!
De jó olvasni, hogy jobban vagyKép Azért pihenj ám!!!!!!!!!!

Puszi: NYuszimanóék 30+0Kép
nyuszimano

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?