A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Szaszi mindenkinek!
Látom a pénz volt a mai-tegnapi téma.
Nálam horror az élet az irodában, ma írom alá a lakás vásárlási szerződést, és csak most realizáltam, hogy MINDEN tartalék pénz nélkül maradunk. Remélem nem tart sokáig ez az állapot, de most besz@rtam (bocsi, akinek bántja a szépérzékét). Felújítás, költözés, átírási, folyosítási stb költségek. Imádni fognak a bankok, ha pocakosan személyi hitelt akarok majd felvenni Kép

Üdv Bencebabának, és belátogathatna a 'Pár hetes állapotos vagyok' c- topicba, mi is sokan (Fruzsi, Noémi, Szilvi, Kitty, Rbogi, Karmen stb) onnan jöttünk, sőt én hivatalosan még ott vagyok. A legfiatalabb kismamink 5hetes, szóval van utánpótlás, szerencsére KépKépKép

Batkamanónak repül a gratula! Tejjel -álommal folyó Kánaánt kívánok! (némi képzavar, de szerintem nem is olyan rossz, Fruzsi, hogy tecc??)

Pénzügyekben érdekelt vagyok, de úgy érzem, hogy még pár alkalommal elő fog jönni (ha csak magamból indulok ki), és igazán aktuálissá számomra csak 2004 elején lesz, addig meg úgyis elfelejtem, szóval újra el kell majd mondanotok az ilyen hül'éknek, mint én. KépKép

Mára eldugultam, mert sok a munka és kevés a fóka (ma botrányos humort hoztam nektek, bocsika, képzavar) Kép

Judit
holophernes

Sziasztok Lányok!
MINDEN RENDBEN!!! Lement a vérnyomásom és ma még csak egyszer vérzett az orrom. Ellenben avédőnénim mam megint rákérdezett: szeptemberben szülünk? Amikor válaszolta, hogy nov. elejére vagyok kiírva, rámnézett és közölte, hogy ahhoz képest jó nagy a pocakomKép)

Az a vicc, hogy még se a fenekem se a mellem nem nőtt, csak egy nagy pocak vagyokKép))

Most át kell adnom a férjemnek a gépet, mert munkája van, de majd este benézek!!Kép

hicudzsi

Hicudzsi!

Jó, hogy minden rendben. Nekem is csak a pocakom nő.

Kisbuksi, pihenj sokat! Gyógyulj meg! Kép

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

Hicu!
Örülök, hogy lement a vérnyomid.Kép Az orrvérzéshez csak annyit, hogy kb. ilyen idősen nekem is volt, hogy hirtelen elindult az orrom vére. Mint kiderült C-vitamin hiányom volt és ez okozta.
Ja, és igazad van! A pocakunkat kell növeszteni!Kép

Szilvi
sztigris

Lányok!
Érdekes ez a pocak növesztés. Nekem is csak a pocim nől, hirtelen 1-2 hete nagyon nekilódult. A cicim meg szerencsére nem. Legalábbis a régi melltartóim tuti jók - én a Triumph fittness-t szoktam venni régen.
A pocakom viszont akkora, hogy az egyik lány kedden tornán megkérdezte, hogy hány hetes, mondom 1-2 nap és 20, erre nagyon elcsodálkozott.
Szerencse én ritkán látom a védőnőmet: először beírta a kiskönyvembe, hogy wasserman +, és a mérleg is csal. Persze nem lefelé. Nem szeretek oda menni, de nemsokára elköltözünk..
Detti (19+6)
Detti

Sziasztok csajszik :o)

Amindenit, KisBuksi, tényleg Top10 lettem Kép és ez Batkamanonak köszönhető, akinek óriási nagy gratula!!!!! úgy szeretnék már tudnio róla valamit, a táblázatbeli adatokon kívül Kép

KisBuksi, Szilvi, Boróka, arik vagytok, hogy hiányoltatok a taliról Kép DE: Van 1 új hírem, nemtom kinek jó, kinek nem Kép Kép Kép Szóval kispapim közölte, hogy elvisz engem ajutóval (no persze, ha anyukám megdob a kocsijával, de ezzel nem lesz gond Kép ) és amíg én talizok, addig bemegy a dolgozójába, ami szintén Budán van, úgyhogy a kellő pillantaban értem is tud jönni Kép Mondjuk bizti nem maradok sokáig, de a lehetőséget ezek szerint nem fogom kihagyni Kép
KisBuski, neked külön pusssssszantás az ajánlatért Kép

Nyuszimanóóóó, ez izgin hangzik: megy a drukk ezerrel!!!!!!! Kép

Hicu, vigyázz ám magadra! Örülök, hogy minden ok, remélem, nem fog ez többet jelentkezni!!! És akkor mikorra is teccenek tervezni azt a szülést???
KisBuksi, jobban vagy már? A lázzal tényleg ne szórakozz! A legjobb a borogatás+hűtőfürdő, de ha nem megy le, akkor Algopiryn - inkább, mint a láz! Meg tessék szednmi echinacea cseppet, az felturbózza az immunrendszered :o) Most én is szedek, mert halálomon vagyok (munka+tanulás) - még egy hétig. Nem beszélve arról, hogy csúnyán kicselezett a hideg Kép
Szeretném már hallani, hogy hogy érzed magad!

Bencebaba, üdv közöttünk, gyere a talira, amint látod, én is megyek Kép (akkor már a 36. héten Kép! Mindjárt gyártok egy listát:
1. Fruzsi
2. Zsazsa
3. Judit
4. Tünde
5. Boróka
6. Kis Buksi
7. Detti
8. Zsófi
9. Buborék
10. Bencebaba
11. AnnAnn

Bencebaba, így jó?? szólj, ha mégse, nem akartam belekontárkodni Kép

Pusssz mindenkinek! Gyógyuljatok, pihizzetek és növekedjetek!
Egyébként reggel konstatáltam, hogy a "végig jó lesz rám" -nak tervezett kötényruhám az utolsókat rúgja... Lehet, hogy be leszek csukva az utsó időkben?? (merthogy én már ruhára nem költök, az tuti!!!)

Ann (32+1)
annann

Annann!
Dejó, hogy mész a talira!Kép Ezek után "kénytelen" leszek én is menni?Kép Háááááát...akkor leszek én a 13., de előtte még valaki jelentkezzen!Kép

Noémi!
El is felejtettem...aranyos pocikód van!Kép

Pussz
Szilvi
sztigris

Szilvi! De jó hogy Te is jössz! Legalább meglátom, hogy tényleg olyan nagy -e a pocakom a korához képest. Meg egyebek is persze..
Most íratkozzak fel mégegyszer, hogy 13. lehess?
Detti
Detti

Hicu!

örülök,hogy minden rendben van!

Ann!
Ez nagyon jó hír,hogy jössz a talira,és főleg,hogy én is megúszom ezt az udvariassági ajánlatom :-)Amúgy szedem ezt a durva pálinkát,amit ajánlottál,mit mondjak,elég ütős íze van! Amúgy láz ide vagy oda /most lement/,ma megyek először Raffaihoz! Már nagyon várom,olyan izgatott vagyok! Ugye a talira azért még valami ruhában jössz? :-)

Mindenki!

Beszéltem a dokimmal,valami nacccccerű vírus van a levegőben,vigyázzatok!

Képzeljétek!

Hoffer Konta Eszter Barbara bejelentette,hogy az eddig is nagyra tartott reggeli műsorukban lesznek kismama-baba témák. Majd beharangozta,mi lesz az első téma: "Lehet-e a terhesség alatt fogamzásgátlót szedni?" Azt nem tudom,lehet-e,de mi a francnak kellene? Vagy ez annak a kérdésnek debilül feltett változata,hogy káros-e a magzatra,ha fogamzásgátló mellett fogant? És ha már így belelendültem sztárékba,akkor az egyik lap / talán Story/ szerint a sztárok legújabb szokása,hogy a kiírt időpont előtt kb. egy hónappal szülik meg a babájukat,hogy a has végső megnyúlását elkerüljék.Há' noooormális?

Kisbuksi
kisbuksi

Hicu!

Tali? Megnéznénk azt a hatalmas pocakod!
kisbuksi

sziasztok lányok,

nem sokat írtam még ide, de a talira szívesen elmennék, ha lehet. asszem élőben kommunikatívabb bírok lenni, mint így a gépen Kép

velünk az a hír, hogy a bébik aranyosan növögetnek, az én hőemelkedésem is mintha alább hagyott volna most, hogy jött ez a zord idő.

az egész nyarat végigmelóztam, most nagy kegyesen elengedtek 1 hét szabira, úgyhogy jövő héten végre pihenhetek egy kicsit.

már a babacuccokba is bele kellene élni magamat, és körülnézni, hogy mik a lehetőségek. 7végén nézegettem ikerkocsikat, és rémisztőnek találtam a méreteket! úgy tűnik, egyik variáns sem fér be nálunk a liftbe (a költségvetésünkbe meg aztán különösen nem!), nemtom mi lesz, hogyan repülünk fel a 6-ikra? kínunkban feltaláltuk az emeletes babakocsit, de még nem tökéletes az elmélet, a súlypontjával van egy kis probléma Kép kisbuksi, ti hogy vagytok a babakocsi-anyahajó kérdéssel?

üdv, és minden friss bébihez gratulálok!

ribizli (14)
ribizli

Noémi, jó a pocakod!

Ann, jó, hogy jössz végül.

A mai nap sem az igazi, de kárpótlásul hazafelé benézek a sokat emlegetett Szandi-féle kismama boltba, úgyis útbaesik, ráadásul láttam mellette egy szimpatikus cukrászdát. Kép Kép

Kisbuksi, Ribizli!

Kíváncsi vagyok az ikerpocakokra is.

Zsófi
20+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Detti!
Látom beszervezted Ribizlit.Kép, szóval
13. Szilvi!

Most itt hagylak benneteket és remélem reggel ismét sokat olvashatok!Kép

Pussz
Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Az ígért szüléstörténet csak erősidegzetűeknek:
Az egész úgy kezdődött, hogy augusztus 30-án, szombaton este 3/4 7-kor az ágyon fekve elöntött a magzatvíz. Azért biztos ami biztos, felhívtam Mártit magzatvízszakértőnek Kép Telefonon riasztottuk a barátnőméket, hogy jöjjenek Balura vigyázni. A fickóm észnél volt, és elkezdett egy sporttáskába összepakolni nekem. Mikor megérkeztek, a srác bevitt a Szent Imrébe, bár tudtuk, valszeg nem maradhatok ott. Megvizsgált az ügyeletes doki, megállapította, hogy a magzatvíz folyamatosan folyik (szerencsére tökéletesen tiszta volt), nincs mit tenni, ebből szülés lesz. Hívtak mentőt, ami fél óra múlva ért ki. Volt villogó, sziréna stb. Majd megérkeztünk a Schöpf-Méreibe. Itt is vizsgálat (szegény fickóm közben ült az előtérben, és nem tudott semmiről), majd irány a szülőszoba. Fickómat simán kint felejtették volna, ha nem szólok rájuk. Lefektettek egy szülőágyra, ahol a következő 24 órát töltöttem hanyattfekve (ez este 9-kor történt). Innentől kezdve nem ehettem és nem ihattam semmit.
Ez egy 3 ágyas szülőszoba volt, ketten vajúdtak mellettem. Akkor egy nagyon kedves szülésznő és orvos volt ügyeletben, de ekkor még nem történt semmi, fájásom egy szál se. Megkaptam a tüdőérlelő injekciót, aminek legalább 6-12 óra kell, hogy hasson. Még jó darabig semmi, közben mindketten megszültek, orvosoknál, szülésznőknél műszakváltás volt, én meg egyre fáradtabb voltam az éjszakai nem alvástól.
Nappal két szülésznőt és két dokit láttam. A szülésznő (aki nálam volt) alapvetően kedves volt, de nem tűnt a munka hősének. Valaki mindig volt nála, akivel csacsogott, ami elég idegesítő volt úgy, hogy az ember lánya kétségek közt vergődik. Azért időnként rám is szakított időt. Pl beszélgettünk a gárvdelemről, és kifejtette, hgoy koraszülötteknél mindig csinálnak. Néhányszor megvizsgáltak, délelőtt a doki kézeel tágított, így eljutottam 1 ujjnyiról 2 ujjnyira, fájásaim 10 percenként, de nem voltak komolyak (a kézzel tágítás rémes volt). 2-re ígérték az oxitocint, ha nem történik változás. Végül 3-kor kötötték be (vizsgálat nélkül). Innentől kezdve 2 perces fájásaim voltak, de mivel a baba koponyája nem illeszkedett még be, nem kelhettem fel továbbra sem az egyre kényelmetlenebb szülőágyról. Az infúzió bekötése után már 15 perccel szerencsére Laci is ott volt velem (nélküle nem tudtam volna végigcsinálni). A fájások csak jöttek, egyre erősebben (bár lehet, hogy ezt csak a kimerültség miatt éreztem így).
5-kor megvizsgált egy doktornő, és kiderült, hogy semmi sem változott. A szülésznő még azt is elárulta, hogy az a gond, hogy a baba túl magasan van még, azaz a méhnyak nem rövidült semmit, és közölte azt is, hogy ha 6-ig nem változik a helyzet, császár lesz (a doktornő nekem semmit sem mondott a vizsgálat után, és ezt nagyon rosszul viseltem). Ettől a kijelentéstől azonnal leálltak a fájásaim, és 10 perc szünet következett, és kezdtem teljesen bepánikolni. Nagyon féltem egy esetleges császártól, és nagyon kiborultam attól, hgoy ennyi fájdalomnak nem volt semmi értelme. Innentől kezdve próbáltam tudatosan lefelé nyomni a babót minden fájás közben. Ez azért volt kifejezetten nehéz, mert ha egy kicsit is figyeltem a külső dolgokra, akkor ismét ritkultak a fjások, és vészesen közeledett a 6 óra.
Végül nem 6-kor, hanem 1/2 7-kor vizsgált meg a doktorúr, és bíztatóan mondta, hogy haladunk. Aztán mikor rákérdeztem konkrétan, kiderült, hogy még mindig 2 ujjnyinál tartunk, de már lent van a baba. Innentől mintha még durvább fájásaim lettek volna (pedig már eddig is volt, hogy sírtam fájás közben). 7 óra 5-kor újabb vizsgálat, majd döki közölte, hogy nagyon jól állunk. Először lesápadtam, mert nem mondott ennél többet, és azt éreztem, ha közli, hogy 3 ujjnyi, akkor megbolondulok, mert ekkor már császárért könyörögtem, de kiderült, hogy már csak kis perem van, hívja a doktornőt. Ettől hirtelen magamhoz tértem, és mondtam,h ogy márpedig én a doktornőnél nem szülök, én nála szeretnék szülni. Ezen csöppet meghökkent, úgy túnt, a nő előrébb van a ranglétrán, de ez nám változtatott azon a tényen, hogy tapló volt velem. A doki mondta, hogy forduljak oldalra, ők előkészülnek a baba fogadására. Megkérdeztem, nyomhatok-e. Válasz: kicsiket, igen. Próbáltam, de kicsiket nem ment. MOndtam, is, hogy csak nagyot tudok, de akkor szétszakadok. MEgnyugtatott, hogy nyomjak csak nyugodtan, nem lesz gond. Hát nyomtam, és 19.09-kor megszületett Tersztenyák Zsombor. Hátamra visszafordulni nem volt idő.
Hát ennyit a koraszülötteknél lévő kötelező gátmetszésről Kép
Azonnal rohantak valakiért a koraszülött osztályra, Zsomát rögtön elvitték megvizsgálni. Doki megvizsgált, szerencsére semmim nem sérült a tempótól, azért egy öltést kaptam. Ekkor még jött belém az infúzió, ami rettenetes volt, mert Balutól arra emlékeztem, hogy megszületett, és vége volt a féjésoknak. Hát most nem. Még egy jó ideig majdnem ugyanolyan fájásaim voltak, mint a vajúdáskor.

Én most kimenőn vagyok, megyek vissza a reggeli szoptatásra.

cory+ 4 napos Zsoma

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok

Nekem igy jo AnnAnn,nem tudtam hogy igy kell jelentkezni.És akkor ott mi lesz? Össznépi kismama "zaba"?Én benne vagyok.De jo akkor én már tuti hogy megyek.
Most mennem kell de lenne pár kérdésem hozzátok majd,hát ha ti tudjátok a választ, majd jövök.(nem életbe vágoak)

Bencebaba
bencebaba

Sziasztok!

Cory!
Még egyszer szeretnék gratulálni Nektek. Tényleg nem lehetett könnyű, de a lényeg, hogy jól vagytok Kép!

Üdv, Virág
virga

Cory,
nagy nagy gratula mégegyszer Zsomborhoz is, meg egyáltalán ahhoz, hogy mindezt így végigcsináltad! Sok erő kellett hozzá! Remélem, mihamarabb otthon, együtt lehettek! Kép

KisBuksi,
igyexem ruhában menni a talira, bár most inkább itthoni ruha pánikban vagyok... assszem megkeresem apukám régi mackónadrágját (csak megvan még, az anyukám mindent eltesz - azért is van olyan sok kacat nála, de most jól jönne!!!) Kép Kép Kép

Pusszancs
Ann
annann

Cory!

Nagyon ügyes vagy,gratula még egyszer Zsomborhoz!

Ribizli!

Már azt hittem eltűntél! Ez az ikerkocsi dolog elég húzós probléma,mi először sehol nem is találtunk. Aztán optimistán álltunk a dologhoz,elvégre milyen nehéz lenne száz meg száz kocsi közül választani,milyen szerencsések vagyunk mi ikresek: az egész országban van 4-5 féle kocsi! Ennyit a hozzállásról. A gyakorlatban szerintem mind befér egy klasszikus liftbe,én már lemértem a tömegközlekedési eszközöket,lépcsőházajtót,liftet,stb. Összecsukva meg gyerekjáték,bár nem egyszemélyes feladat! A Peg Perego nekem nem tetszik,raádásul tényleg egy uszály is megirigyelhetné a méreteit. Tény,hogy össze-vissza lehet állítani,de 150.000 Ft. Még jó,hogy lehet kapni! A Hauck,Graco,Symbaba kocsik mind egymásmellettiek és szerintem teljesen megfelelnek a célnak 45-60.000 Ft-ig. Hát remélem,meghoztam a kedved a kocsikereséshez!

Kisbuksi
kisbuksi

Sziasztok Kismamik!
Örömmel jelentem be, hogy bekerültem a táblázatotokba, a megtiszetlő 25. helyre, amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani az illetékesnek!
Eddig tudom nem vittem túlzásba az írást,(de sokat olvastam) több okom is volt rá.
A legfőbb, hogy elég rossz eredményeim lettek a 16. heti AFP-n és emiatt méhlepényboholy vizsgálatra kellett mennem. (erről már írtam) Valahogy amíg nem jött meg az eredmény, addig nem akartam nagyon irogatni, ugyanis annyira izgultam.
Most viszont már papírom is van róla, hogy egy 46 XY kromoszómával rendelkező, "egészséges férfi" van a pocakomban! Hatalmas megkönnyebbülés és öröm ez! Kép
A másik gondom már sokkal prózaibb, a számítógépem valahogy pikkel a Babanetre, azon belül is az Anyaságról topik, már hónapok óta nem akar rendesen működni, iszonyat lassú. Már többen is nézték és seniknek nem volt ötlete, mi lehet a baja. Minden más jól szuperál. Direkt emiatt vettem rá + memóriát, hátha jobb lesz, de semmi sem változott. Tanácstalan vagyok ezügyben. Nem tudtok valakit aki esetleg kijönne házhoz? Egy Babanet szakértő kellene nekem! Kép

A talira, ha nem túl késő, én is szeretnék menni, de szerintem csak kb. fél 7 felé érnék oda, ha nem gond. Jó sokan leszünk !

Detti, nem mentem a tornára, amint gondolom észrevetted, azt hiszem a lustaságom mostanában mindenek feletti. Azért talán jöv. héten összeszedem magam.

Továbbra is hű olvasótok leszek és ha "tudok" hozzá is fogok szólni a dolgokhoz.

Mindenkinek minden jót !
Andi
andi68

Jó reggelt! Kép

Cory Kép
Nagy gratula a bébihez, nem semmi történeted van... A lényeg, hogy mindeketten egészségesek vagytok. Kép Kép Kép

Zsófi Kép Szilvi Kép
Köszi a pocakdícséretet. Képzeljétek 5-ös harisnyanadrágot vettem magamnak és nagyon kényelmes, ajánlom minden fázós kismaminak, a gyomrom fölé tudom húzni és nem nyom sehol. Kép

Kisbuksi Kép
Nekem sikerült belemászni a vírusba, éppen kifele tartok belőle. Szedem bőszen az Elevitet és hálistennek lázam nem volt.

Nektek mik a tapasztalaitok? Tegnap amúgyis nyűgös napom votl, meg elkezdett dagadni a lábam is és hazafele nagyon nehezen viseltem a rázós Thökölyn, hogy mindenki a "tájat nézi és olvas" és nem képes átadni a helyet. Nem kellett hozzá sok, hogy leszálláskor megjegyezzem az orrom előtt ülő csajnak, akinek meg az én pocakom lengedezett az orra előtt, hogy "remélem izgalmas volt a könyv és kényelmesen utazott". Így leszállva a buszról, maradt egy kiadós bőgés hazafele. Kép De legalább kiengedtem a gőzt és nem húztam be senkinek a buszon.

Pusszantás
Noémi
noémi

Sziasztok lányok!
Cory gratulálok a kitartásodhoz és a pici fiadhoz mégegyszer. Végigkönnyeztem a történeted. Istenem, én nagyon félek a szüléstôl, de nagyon várom is.
AnnAnn! Te pontosan annyi idôs vagy, mint én! Neked nincsenek éjszakánként görcseid? Nekem pár napja vannak. A nôvérem azt mondja, ezek bizony már jóslófájások. Neked nincs? Lehet, hogy nem is az, de mindenesetre hétfôn megkérdezem a dokitól.
Ja, és tegnap voltam a 2 in 1-ba, ahol vettem egy vékony farmeranyagból készült nacit (1-es méret). Nagyon jól néz ki szerintem és azt mondta a lány, hogy hétfôn jönnek szép nadrágok és szoknyák még. Úgyhogy érdemes lesz benézni. A naci 8990 Ft volt, nem vészes.
Olyan jó idô van, szép napot lányok,
Buborék 32+2
Buborek

Buborek,
görcsök? hmmmm... nincsenek, alszom, mint akit leütöttek, max. pisitúrák (ahogy a múltkor nevezted Kép ), de ennyi. De nappal sincs semmi, még keményedés sem.
De hogy néznek ezek ki? Felébredsz rájuk? Nem korai még a jóslófájás? Vagy csak olyan, mint a keményedés? - mert abból valamennyi elmegy. Kérdezd meg a dokidat sztem, mert nemtom miért lehet.

Jajjj, csajok, úgy sajnállak benneteket tömegközlekedőket. Én bizti levettem volna már 1-2 ember fejét :oPPP Bár már júniusban, amikor utoljára BP-n tömegközlekedtem átadták nekem a helyet (itthon meg nem kell) Kép - azóta úri dolgom van, kispapim kocsival visz Kép Bár ugyebár egy nyáriruhában könnyebben észrevenni a kisebb pocit is, mint pulcsiban... Akkor sem mentség!!!

Pussssz
Ann
annann

Sziasztok virtuális barátosnők !

Ma reggel voltam vérvételen (AFP). Remélem tényleg nem csak ijesztgetésre szolgál... Ma először éreztem egy kis aggodalmat. Milyen buta is ugye az ember...
Tegnap otthon voltam egy napot, és olyan szép délelőttöm volt. Párommal kalácsoztunk-kakaóztunk egyet, aztán másfél órán keresztül Tom és Jerryt néztem (imádom!!), majd alukáltam két órát, végül elmentem szépülni: kozmetikushoz és fodrászhoz. Oly rég volt ilyen.

Majd visszaolvaslak benneteket.

Üdv.: Fruzsi
16+2
cinderella

Drága Cory!

Először is gratulálok!
Másodszor: Te ismét bebizonyítod azt, amitől mindig is tartottam: én nem a szüléstől félek, hanem az orvosoktól és a kórháztól.
Katasztrofális volt a közreműködésük. Mennyit segíthettek volna!!!!!!
Én úgy sajnálom!
Amúgy nézem, mennyivel előbb született, ahhoz képest nem is olyan picuri. Na mindegy, vigyázz rá és magadra (na és a Balura Kép ), és mégegyszer szívből gartulálok.

Azért egy megjegyzés: az én dokibácsim nagyon rendinek tűnik, remélem a nagy találkozás után sem mondhatok mást.

Szeretettel: Fruzsi
cinderella

Fruzsi Kép
édes vagy a vigasztalással, de most nem megyek sehová, köszi, mert a főzelékprojektet űzöm kicsiny, két napja csak fél 4 tájban ébredő lányommal Kép Ótvarság: hajdani, 48 kilós magamhoz képest értendő.

Lányok Kép
bocsi az OFFért Kép Mindenkinek kellemes és problémamentes babavárást kívánok! Kép

Cory Kép
nagy gratula édes kicsi fiadhoz!!! Ügyi vagy, hogy meg tudtad szülni! Szívből kívánom, hogy minden rendben menjen!!!

Pussz
Kangi és Julcsi
kangi

Helló Csajszik!
Most jöttem a dokimtól uh-ról.
Ma kaptam meg az afp eredményemet is, MOM 1,1. Asszem az tuti oké. Nagyon édes a Baba, bár az Uram látta ugye, én meg feküdtem. Azt mondja az orvos, hogy fiúcskának nézi.
Miközben a dokim uh-ozott, bejött egy tök ismeretlen orvos, megállt mellettem, és kb. 10 percig lesett. Mi az mondok konzílium a hasam felett? Egy szót sem szól. Ilyen b-t.
Most tutira megnyugodtam, minden oké, Baba nagyon lustán mozog, de tegnap este már a trolin ülve is éreztem hogy mozog. Pedig eddig csak otthon fekve éreztem.

Andika!!! Én is lusta vagyok mint á...t, végig is ásítoztam a tornát. De azért csak ott voltam!!

Puszi Mindenkinek ezen a szép napsütéses őszi napon.
Detti (20+0)
Detti

Detti Kép

Az 1,1 AFP tökéletes Kép, nekem is annyi lett.
Miért nem fordították úgy a monitort, hogy Te is lásd a babót?
Neked már látták, hogy kisfiú? De jó! Kép Akkor lehet, hogy nekem kislány, azért nem látott semmit? Mondjuk otthon nézegettem a kaziját és nem láttam én sem semmit a lábaközött. Kép

Mennyire érzed a babót? Az enyém is lustának tűnik, néha remeg belülről a pocak, de amúgy semmi...

Pusz
Noémi
noémi

sziasztok lányok!

kisbuksi!

köszi a bíztatást járgány ügyben! tök jó optimistán látod a dolgokat! de tényleg mindent le kellene mérnem pontosan és kicsit tudatosabban ráállni a keresésre. asszem bevonom anyukámat a projektbe, ő amolyan céltudatos teremtés Kép

nem írtad, hogy mi volt az analízisben? nagyon kíváncsi vagyok! egyik terhes barátnőm egyedül kipróbálta (a könyv alapján), és iszonyú jól ment neki, azóta is zaklatja a bébi, hogy mikor foglalkozik már megint vele. engem is biztat, de nemtom hogyan kezdjek hozzá, valahogy kettővel mégis más, nem? na mindegy, ez biztos hosszú, majd a talin...

üdv: ribizli
ribizli

Sziasztok lanyok!

Noemi!

Nekem egyre tobbet bokdos a baba. Tegnap este leultem tv-zni, es vegig bokodott. Nem tudtam eldonteni, hogy tetszik-e Neki vagy sem. Kép Kép Erdekes, hogy mindig a hasam bal oldalan bokdos. Tobbiek, Nektek szimmetrikus a mozgas?

Fruzsi!

Koszi a tippet a kismama boltrol, tegnap vettem egy rozsdabarna velurnadragot, utana meg egy nosztalgiakremest a cukraszdaban. Kép

Zsofi
20+6

Kép
Kép
göndörzsóf

Ribizli!

Az analízis nagyon jól ment,legalábbis ahhoz képest amit az első alkalomtól vártam. A babákig még nem jutottam,de a méhem már megvan:-) Na,ez így elég viccesen hangzik,ha érdekel,majd a talin mesélek,addig már "profi" leszek. Amúgy Raffainak is ikrei vannak,érdekes,mert a nőgyógyimnak is. Tudat alatt az ilyen szakemberek vonzottak :-)"Járgány" ügyben nem rossz a Megatoys, meg mi az Árkádban láttunk jókat.Szerintem jó lesz,ha majd személyesen is talizunk,és kivesézzük ezt az iker témát!

Kismamik!

Mi ma délután lelépünk Kőszegre jó levegőt szívni,és csak hétfőn jövünk haza. Kívánok mindenkinek problémamentes,kellemes hétvégét,és hétfő este csak jó dolgokról akarok olvasni!

Puszi mindenkinek:

Kisbuksi
kisbuksi

Kisbuksi!

Engem is érdekelne az analízis, megvettem és elolvastam a könyvet, és szívesen kipróbálnám. Ha nem vagyok indiszkrét, mennyibe kerül egy alkalom? Ha túl drága, akkor otthon kipróbálom egyedül.

Zsófi

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsófi!

A profilodban szereplő mail cím O.K.? Mert akkor oda szívesen írok részletesebben,itt már egy párszor "felborzolta" a kedélyeket a módszer,nem akarom erőltetni. Írhatok akkor oda?

Kisbuksi
kisbuksi

Szia Noémi!
Gratula neked is a szép aft-hez.
Sajna most nem fordították úgy a monitort, hogy én is lássam. Viszont 3-an toporogtak körülöttem, és ez b. zavart, emiatt kicsit vártam is, hogy vége legyen már. Kép
Amúgy ez a Baba most faros lenne, azt mondta az orvos, dehát hol van az még, hogy ez jelentsen valamit is. És 1-2 pillanatra úgy fordult, hogy látta neki a bogyókáit. De nem mutogatta nagyon.
A mocorgást kb aug. 20-óta érzem, és egyre jobba, és egyre gyakrabban..

Most kaptam 1 jó nagy lelki fröccsöt az egyik orvos munkatársamtól, hogy milyen felelőtlen vagyok, mert ritkán eszem húst, és hogy majd a gyerekem immunhiányos lesz stb. Pedig hetente 2* ráerőltetem magamra. Szerintetek is vészesen kevés ez?
Puszi: Detti (20+0)
Detti

Buksi kaphatnék egy copy-t?
Vagy Zsófi tőled, ha Buksi már nincs itt? Engem érdekel.
A profilomban lévő cím jó.

Köszönöm szépen,

Fruzsi
cinderella

Zsof, vagy Kisbuksi, copyt én is, én is én is, lécci!!!! Kép Kép Kép Köszi Kép

Zsof, nekem sose volt szimmetrikus a mozgás, úgy mozog a kisasszony, ahogy kedve tartja. Sokáig ugyebár haránt fekvésű volt, akkor persze hogy máshogy éreztem (no meg átvonult az egyik oldalra pl), de most, hogy befordult se az (mostmár nem tud vonulni). Van, hogy csak az egyik tappancsát mozgatja pl. De azért mindene mozog, ezt már kitapasztaltam Kép

Detti, te egy hős vagy a húsevéssel, csukd be a füled, ha zaklatnak!!! Én se eszem többször, tudod, mondtam már, h nem igazán szeretem Kép Tejterméket viszont egyél!!! Engem egyébként nem zaklat senki, szerintem annyi bőven sok!

Ann
annann

Sziasztok Kismamik!

KisbuksiKép Ha mjd visszajössz a pihenésről, akkor írnál nekem erről az analízisről. Hol van? stb...
Látom Zsófit is érdekli.

ZsófiKépA Beszélgetek a kisbabámmal c.könyv az, amiről írtatok, igaz? Nekem is tetszett, bár még nem jutottam a gyakorlati részéhez. Nagyon jó lehet felvenni a kapcsolatot a babávalKép
Jót nevettem a krémes sütin, nagyon viccesen jött kiKép

RibizliKép Szerinted könyv alapján is lehet az analízist? Kipróbálom, kíváncsi vagyok, hátha sikerül.

Noémi, DettiKép Nahát, nekem is 1,1 MOM lett az afp. Gratula, nagyon jó!

Sajnos még nem tudjuk, hogy lányka, vagy fiúcska a pici. Már nagyon kíváncsiak vagyunk.
Képzeljétek a viszketés elmúlt ám, már kb. 1 hete nincs, jó sűrűn kenem magam krémmel.

Nikie
19+3
nikie

Drága Ann!
Van még aki megért engem ezen a Földön (persze az Uramon kívül). Tökre jól vagyok, meg minden, szinte végig akartam dolgozni, ha nem lesz semmi komplikáció. De lehet, hogy végül azért sokallok be, mert ezt a sok fséget kell hallgatnom.

KisKétBuksi!
Én is szeretnék.. ha nem nagy gond... Kép

Detti (20+0)
Detti

Kisbuksi!

Igen, koszi, jo a cimem. Koszi, ha irsz.

Nikie!

Igen, arrol beszeltunk.

Ann!

A szimmetrikust ugy ertettem, hogy mind a ket oldalon erezted-e a mozgast, mert en csak bal oldalon, max. kozepen, de jobb oldalt soha.

Ann, Fruzsi!

A copyt hogy gondoljatok? Beszkennelve es elkuldve? Vagy masoljam le? Vagy a talin adjam kolcson es lemasoljatok? Nalunk nem nagyon lehet ingyen masolni.

Zsofi
20+6

Kép
Kép
göndörzsóf

Lányok!
Tud nekem valaki abban segíteni, hogy az Önkormányzatnál milyen papirokat kérnek az apasági nyilatkozathoz. Hétfôn szeretnénk elmenni, de nem tudták megmondani ma milyen papirok kellenek, mert már nincs ott senki.
Köszi elôre is az infot.
SOS!
Buborék 32+2
Buborek

Zsófi,Ann,Fruzsi!

Mail ment!

Kisbuksi
kisbuksi

Zsófi! A mocorgást érdekes módon én is inkább bal oldalon és lennt, és a köldököm alatt érzem. Jobb oldalt még sosem.. Talány.

És most megyek haza pihenni, mindenkinek legyen jó a hétvégéje, sok gömbölyödést, kirándulást és más kellemességeket..
Hétfőn újra itt.
Detti (20+0)
Detti

Sziasztok Kismamák!

Szept. 5-én megszületett Böbi Patrik nevű fia, aki két héttel megelőzte a korát. (2850g, 49 cm)
Mindketten jól vannak, bár a szülés nem volt könnyű. Majd biztos ír róla, ha hazajöhet.
Boldog terhességet, könnyű szülést és sok-sok örömet kívánok Nektek.

Egy Kispapa
Egy Kispapa

Kép Kép Kép Így rögtön a 3. helyről...
Böbi, nagy gratula Patrikhoz!!!! Sok boldogságot és tejcsit kívánok!!! Kép
Várjuk a történetet!
(Így 9. lettem és Buborék párom is benne van a 10 ben!!!! Kép )

Zsofi, a copyt mailről gondoltuk, Te!!! de KisBuksi megoldotta Kép Kép Kép ezúton is thx Kép
Egyébként a szimmetriát én is úgy értettem - lehet, hogy annyira fáradok, hogy már nem vagyok felfogható... (pedig még 5 nap a vizsgáig Kép )
Eleinte pl. úgy volt, hogy a bal oldalon és középen mozgott, jobb oldalon sztem belek voltak (sajna akkor kezdtem módszert találni a székrekedéssel való megküzdésre és volt, hogy ott görcsölgetett, fájt). De ahogy nő, egyre jobban kitölti a méhet, egyre kisebb a helye és nem engedheti meg azt a luxust, hogy csak az egyik oldalon legyen Kép

Pusszantás
Ann
annann

Ann, koszi!

Az utobbi napokban agyilag teljesen zokni vagyok.
Csak amiatt felek az aszimmetria miatt, mert olvastam, hogy egy kismaminak is mindig csak egy oldalon volt a babaja, es a szules utan kiderult, hogy a masik oldalon a mehbe beagyazodva volt egy par hetesen elhalt magzat... Kép Kép
Bocs a remtortenetert, biztos paranoias vagyok.

Zsofi

Kép
Kép
göndörzsóf

Jól van Zsofi, én is olvastam ezt és eszembe is jutott, de ezzel nem kell foglalkozni (szerintem). Azt is tudjuk, hogy sokkal több terhesség indul ikerterhességnek, mint amit végül is annak hordanak ki, számos esetben elhal az egyik magzat, mert nem életképes. Arról már nem is tudunk utólag, hogy volt. De azért őszintén szólva ennek kisebb a valószínűsége Kép
Szerintem imádja a szívdobogásodat, azért mászik balra Kép
Mostmár nyugi! Kép
Pussz
Ann
annann

Sziasztok!
Itt a kismamik táblázata:
<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=kisegér-public]Kisegér[/url] [size=-2]2002.12.06.[/size] 39+0 27 év/1.b. Budapest 2003/09/12/ [size=-2]2003.09.12.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház, Dr. Forgács Vince[/size]
[size=-2]2.[/size] Laura2 [size=-2]2002.12.07.[/size] 38+6 27 év/1.b. Budapest 2003/09/20/ [size=-2]2003.09.13.[/size]
[size=-2]3.[/size] Susie [size=-2]2002.12.19.[/size] 37+1 26 év/1.b. 2003/09/25/ [size=-2]2003.09.25.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa Ferenc[/size]
[size=-2]4.[/size] Bera3 [size=-2]2002.12.20.[/size] 37+0 29 év/1.b. Budapest 2003/09/27/ [size=-2]2003.09.26.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczegh Szabolcs[/size]
[size=-2]5.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=nyuszimanó-public]Nyuszimanó[/url] [size=-2]2002.12.21.[/size] 36+6 27 év/2.b. Espoo (Finnország) 2003/09/26/ [size=-2]2003.09.27.[/size]
[size=-2]6.[/size] Eancsi [size=-2]2003.01.02.[/size] 35+1 28 év/1.b. Székesfehérvár 2003/10/09/ [size=-2]2003.10.09.[/size] [size=-2]Fejér Megyei Szent György K./Dr. Orosz András[/size]
[size=-2]7.[/size] Hajnii [size=-2]2003.01.04.[/size] 34+6 29 év/3.b. Gödöllő 2003/10/11/ [size=-2]2003.10.11.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Szabó György[/size]
[size=-2]8.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 33+0 24 év/2.b. Budapest 2003/10/24/ [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]9.[/size] AnnAnn [size=-2]2003.01.22.[/size] 32+2 28 év/1.b. Hatvan 2003/10/29/ [size=-2]2003.10.29.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás Piroska[/size]
[size=-2]10.[/size] Buborek [size=-2]2003.01.27.[/size] 31+4 26 év/1.b. Budapest 2003/11/03/ [size=-2]2003.11.03.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen Csaba.[/size]
[size=-2]11.[/size] Dorki [size=-2]2003.02.04.[/size] 30+3 29 év/1.b. Budapest 2003/11/11/ [size=-2]2003.11.11.[/size] [size=-2]Dél Pesti Kórház / Dr. Forgacs Vince[/size]
[size=-2]12.[/size] semese [size=-2]2003.02.05.[/size] 30+2 35 év/3. b. Szeged 2003/11/12/ [size=-2]2003.11.12.[/size] [size=-2]Női Klinika, Prof. Dr. Resch Béla[/size]
[size=-2]13.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=bogár-public]Bogár[/url] [size=-2]2003.02.06.[/size] 30+1 28 év/1.b. Budapest környéke 2003/11/13/ [size=-2]2003.11.13.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Arnold[/size]
[size=-2]14.[/size] Bogi [size=-2]2003.02.20.[/size] 28+1 1.b. Zala 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size]
[size=-2]15.[/size] Nicki [size=-2]2003.02.20.[/size] 28+1 27 év/2.b. Budapest 2003/11/27/ [size=-2]2003.11.27.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Béres László[/size]
[size=-2]16.[/size] Rita01 [size=-2]2003.02.26.[/size] 27+2 28 év/3.b. Budapest 2003/12/01/ [size=-2]2003.12.03.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr.Raft Miklós[/size]
[size=-2]17.[/size] johitimi [size=-2]2003.02.27.[/size] 27+1 29 év/3.b. Budapest 2003/12/04/ [size=-2]2003.12.04.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Herczeg Szabolcs[/size]
[size=-2]18.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=boróka-public]Boróka[/url] [size=-2]2003.03.05.[/size] 26+2 31 év/1.b. Budapest 2003/12/10/ [size=-2]2003.12.10.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]19.[/size] Doris [size=-2]2003.03.07.[/size] 26+0 30 év/1-2.b. Svájc 2003/12/15/ [size=-2]2003.12.12.[/size] [size=-2]Szent Margit Kórház, Dr. Pa'lffy Imre[/size]
[size=-2]20.[/size] Mese [size=-2]2003.03.07.[/size] 26+0 Dunaújváros 2003/12/14/ [size=-2]2003.12.12.[/size]
[size=-2]21.[/size] Nelli [size=-2]2003.03.13.[/size] 25+1 29 év/2.b. Budapest 2003/12/20/ [size=-2]2003.12.18.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Hetényi Gábor[/size]
[size=-2]22.[/size] Bella2 [size=-2]2003.03.14.[/size] 25+0 29 év/1.b. Budapest 2003/12/21/ [size=-2]2003.12.19.[/size] [size=-2]SOTE1 DR. Silhavy M.[/size]
[size=-2]23.[/size] Fanika [size=-2]2003.03.25.[/size] 23+3 29 év/1.b. Svédország 2003/12/31/ [size=-2]2003.12.30.[/size]
[size=-2]24.[/size] Andi68 [size=-2]2003.03.27.[/size] 23+1 35 év/2. b. Budapest 2004/01/03/ [size=-2]2004.01.01.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Rácz Tibor[/size]
[size=-2]25.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=noémi-public]Noémi[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 20+6 25 év/1.b. 2004/01/19/ [size=-2]2004.01.17.[/size]
[size=-2]26.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=zsóf-public]Zsóf[/url] [size=-2]2003.04.12.[/size] 20+6 25 év/1.b. Budakalász 2004/01/22/ [size=-2]2004.01.17.[/size] [size=-2]Uzsoki kórház / Dr. Szűcs Géza[/size]
[size=-2]27.[/size] Gigi1 [size=-2]2003.04.14.[/size] 20+4 26 év/1. b. Szeged 2004/01/21/ [size=-2]2004.01.19.[/size]
[size=-2]28.[/size] Szilvi [size=-2]2003.04.18.[/size] 20+0 27 év/2.b. Ócsa 2004/01/25/ [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Dél-Pesti Kórház / Dr. Tolnay Lajos[/size]
[size=-2]29.[/size] Detti [size=-2]2003.04.18.[/size] 20+0 29 év/1.b. Budapest 2004/01/23/ [size=-2]2004.01.23.[/size] [size=-2]Szt. János / Dr. Molnár László[/size]
[size=-2]30.[/size] Nikie [size=-2]2003.04.22.[/size] 19+3 29 év/1.b. Budapest 2004/01/27/ [size=-2]2004.01.27.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]31.[/size] Karmen [size=-2]2003.05.02.[/size] 18+0 33 év Szeged 2004/02/06/ [size=-2]2004.02.06.[/size] [size=-2]II.Kórház / Sári Tamás[/size]
[size=-2]32.[/size] RBogi [size=-2]2003.05.03.[/size] 17+6 25 év/2.b. Budapest 2004/02/07/ [size=-2]2004.02.07.[/size]
[size=-2]33.[/size] Kisbuksi [size=-2]2003.05.05.[/size] 17+4 27 év Budapest 2004/02/09/ [size=-2]2004.02.09.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K.[/size]
[size=-2]34.[/size] Fiona [size=-2]2003.05.05.[/size] 17+4 31 év/2.b. Csömör 2004/02/09/ [size=-2]2004.02.09.[/size]
[size=-2]35.[/size] [url=https://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=display_profile&profile=rtünde-public]Rtünde[/url] [size=-2]2003.05.12.[/size] 16+4 26 év/1.b. Budapest 2004/02/21/ [size=-2]2004.02.16.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Templom[/size]
[size=-2]36.[/size] Kitty [size=-2]2003.05.13.[/size] 16+3 35 év/3. b. 2004/02/10/ [size=-2]2004.02.17.[/size]
[size=-2]37.[/size] Fruzsi [size=-2]2003.05.14.[/size] 16+2 26 év Budapest 2004/02/18/ [size=-2]2004.02.18.[/size] [size=-2]Kútvölgy úti Klinika / Dr. Mészáros Gábor[/size]
[size=-2]38.[/size] Holophernes [size=-2]2003.05.21.[/size] 15+2 30 év/1.b. Budapest 2004/02/25/ [size=-2]2004.02.25.[/size] [size=-2]Péterffy / Dr. Serfőző[/size]
[size=-2]39.[/size] Gabi1 [size=-2]2003.06.04.[/size] 13+2 24 év/3.b. Szigethalom 2004/03/10/ [size=-2]2004.03.10.[/size] [size=-2]Bajcsy-Zsilinszki Kórház[/size]
</pre>
Ha valamelyik kismama be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. A levélben/SMSben küldje el az összes adatot amit csak tud: név, nicknév, utolsó menzi, szülés tervezett helye, kor/babak száma, stb.
tablazat

És a babócáké:
<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Dale Edina 2200g, 47cm 2003.05.21. ( - 17 ) nap 10/10
BéOrsi Julianna 4330g, 58cm 2003.05.20. ( + 7 ) nap 10/10
Ari Borbála 3300g, 53cm 2003.05.22. ( - 2 ) nap 10
Pálma Bálint 3520g, 50cm 2003.05.23. ( + 16 ) nap 9/10
Márti Vilma 3480g, 55cm 2003.05.29. ( - 4 ) nap 9/10
Nadine Zsanett 3800g, 52cm 2003.06.03. ( + 15 ) nap
Chrissy Noémi 3650g, 53cm 2003.06.05. ( + 9 ) nap
Laura Antal 2120g, 48cm 2003.06.05. ( - 9 ) nap
Babajaga Sophie 3400g, 55cm 2003.06.09. ( - 2 ) nap
Ildianyu Janka 3120g, 48cm 2003.06.12. ( - 12 ) nap 10
Angela2 Judit 3300g, 49cm 2003.06.13. ( + 7 ) nap
Ellimami Kevin Péter 3700g, 50cm 2003.06.13. ( - 4 ) nap
Mikoo Etele Antal 3400g, 51cm 2003.06.19. ( - 3 ) nap
Tina Nikolett 3800g, 55cm 2003.06.20. ( - 5 ) nap
Gallainémagdi Zsuzsanna Dóra 3590g, 55cm 2003.06.21. ( -1 ) nap 10/10
Évi_24 Petra 3500g, 56cm 2003.06.24. ( -3 ) nap
Kaska Viola Dóra 3910g, 52cm 2003.06.24. ( + 2 ) nap
Csibe21 Mercédesz Tünde 1980g, 48cm 2003.06.24. ( - 16 ) nap 9/10
Zsuzsófi Bence Sándor 3770g, 51cm 2003.06.27. ( - 4 ) nap 10/10
Virág 3280g, 54cm 2003.06.28. ( - 5 ) nap 9/10
Manócska Lili Flóra 3450g, 56cm 2003.07.02. napra pontos babaKép
Andy Martin 3450g, 54cm 2003.07.12. napra pontos babaKép
Tündimami Máté 3360g, 51cm 2003.07.13. ( -1 ) nap 10/10
Anita Róbert 2600g, 50cm 2003.07.15. ( -20 ) nap
Pocóka Janka 3400g, 54cm 2005.07.17. ( + 13 ) nap 10/10
Redit Dalma 3000g, 52cm 2003.07.19. ( - 24 ) nap
Barbi Ádám Csaba 3385g, 52cm 2003.08.01. ( - 4 ) nap 8/9
Minke Gergely 3740g, 56cm 2003.08.12. ( -14 ) nap
Hermi Patrik 3350g, 49cm 2003.08.13. ( - 5 ) nap
Tündér KépIlang Anna 3320g, 53cm 2003.08.20. napra pontos babaKép
Szisz KépBoróka Anna 2003.08.26. ( -9 ) nap
Zsizsa KépGabriella 2830g, 48cm 2003.08.28. ( -16 ) nap
Cory KépZsombor 2280g, 48cm 2003.08.31. ( - 43 ) nap 10/10
76vera KépBence 2150g, 48cm 2003.09.02. ( - 24 ) nap
Batkamano KépEmma 3925g, 53.5cm 2003.09.03. ( - 2 ) nap 10/10
Böbi KépPatrik 2850g, 49cm 2003.09.05. ( - 13 ) nap
</pre>
Ha valamelyik babóca be szeretne kerülni a táblázatba, vagy módosítani szeretne benne valamit, akkor azt e-mailben jelezze a tolnaisz@hotmail.com címre vagy SMSben a +421 905 584 234 számra. Esetleg kérje meg rá apát vagy anyát, hogy most még segítsen neki egy kicsit, mert o éppen a tejecskével vagy a szundizással van elfoglalva. A levélben küldje el az összes adatot amit csak tud: anyuka neve, baba neve, súly, hossz, születés napja, eltérés a kiírástól, APGAR.
tablazat

Sziasztok!

Én egy másik topikba szoktam írogatni, de most talán tudok segíteni Buboréknak!

Szóval: apasági nyilatkozat ügyében nekem a kórházban azt mondták, hogy kell hozzá egy nyilatkozat a nőgyogyidtól, aki igazolja, hogy mikor fogsz szülni. Ezzel kell elbattyogni azt hiszem az önkormányzat népességnyilvántartójához, aki kiad neked egy hajadoni igazolást. Ez állítólag azért kell, hogy tutira ne legyél férjnél, mert ha van hites urad, akkor az ő nevére kerül a gyermek, ha a fejed tetejére állsz is. No ezzel a hajadoni igazolással kell menni a gyámügyre, ahol az apa nyilatkozik, hogy ő az apa. Lehet menni az anya vagy az apa lakhelye szerinti önkormányzathoz, ahogy nektek tetszik. Az apasági nyilatkozatnak állítólag nincs érvényességi ideje, és visszavonni sem lehet. Még mi sem csináltattuk meg, úgyhogy nem tudom, valóban így működik-e a dolog, de a forrás elég megbízhatónak tűnik. Remélem tudtam segíteni, most már titeket és minket is sürget az időKép!

A friss babásoknak gratula, a dobogósoknak drukk!

szirom
35+5

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Én úgy tudom, van érvényességi ideje az apasági nyilatkozatnak. Barátaink kislánya 1 héttel a várható időpont után született és kezdhették előlről az egész hercehurcát. Ez pár éve volt már, lehet, hogy változott. De azért érdemes utánajárni alaposan.
BArátaink a másodiknál babánál már inkább összeházasodtak Kép.

Üdv, Virág
virga

Sziasztok!Kép

Látom megint beelőztek!Kép

Böbi
Gratulálok PatrikhozKép sok-sok boldogságot kívánok Nektek!KépKépKép

Én még úgy néz ki sokáig egyben leszek, pedig már várom nagyon, hogy láthassam a babánkat.Kép

Mindenkinek drukk hátha kibújik egy újabb babóca.Kép

Üdv
Laura
Laura2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?