A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Cory! Tündér! Zsizsa! Vera! Batkamanó! Böbi!

Nagyon nagy gratula a babócákhoz és sok boldogságot Nektek. Kép

Fruzsi!
A GYÁS-t az előző évi átlagkereseted alapján számolják, így jobban jársz, ha csak januárban mész GYÁS-ra. Terhesállományba(GYÁS) vagy a nődoki írhat ki, vagy az Ő ajánlására a körzeti doki.A GYÁS nincs maximálva, csak a GYED.
Akinek kifizetőhely a munkahelye, annak nem a Zsuzsi által írott helyeken kell benyújtani az igényét, hanem a munkáltatónál.

Jó pocakosodást mindenkinek.

Magdi
gallainémagdi

Szirom!

Az én kislányom 7 évvel ezelőtt született. Az apasági nyilatkozatot akkor úgy lehetett elintézni, hogy bementünk a lakóhelyünk szerinti önkormányzatba az anyakönyvezetőhöz és ő állította ki. Nem kellett seemi más, csak a személyi igazolványunk és a terheskönyv, illetve mindkét szülőnek személyesen kellett megjelenni. Bármilyen időpontban el lehetett intézni, mert nem járt le. Ezt a nyilatkozatot vittük magunkkal a kórházba, amikor szülni mentünk és az apa nevére írták a gyereket. Két évvel később a fiamnál ugyanígy kellett eljárnunk. Nem tudom, azóta változott-e a dolog.
Egyébként érdekes volt az anyakönyvezető reakciója, mert amikor bementünk hozzá, mosolygott, mint a vadalma, azt hitte, hogy házasságkötéshez akarunk időpontot kérni. Amikor mondtuk, hogy apasági nyilatkozatot akarunk csináltatni, akkor lehervadt a szájáról a mosoly és megkérdezte, hogy én léptem félre, vagy a páromnak van felesége rajtam kívül. Mondtuk, hogy egyik se, csak egyszerűen nem házasodtunk össze.
De azóta bepótoltuk a hiányosságainkat, úgyhogy a harmadik gyerekünk lesz az első hivatalosan is elfogadott gyerek Kép.

Egyébként nem tudjátok véletlenül, hogy a házassági anyakönyvi kivonattal most mi a helyzet? Régebben nem lehetett három hónapnál régebbi, ha jól emlékszem. Most is így van még?
johitimi

Szia Timi!
Mi nemrég kértünk másolatot, ezt az anyakönyvvezető térítésmentesen állítja ki. Úgy tudom 300 napnál nem régebbi kell, de ezt a kórháztól kell megérdeklődni! A Schöpf-Méreis tájékoztatóban csak az apasági nyilatkozatot említik, hogy azt kell vinni ha nem férj az apa, csak élettárs.
Üdv!
Emőke+Édua

hicudzsi

Szia Emőke!

Köszi az információt, azt hiszem elmegyek és kérek egy újat biztos, ami biztos, mert 300 napnál már régebbi a mienk is.

Szia: Timi
johitimi

Sziasztok Mamik!

Micsoda új dolgok vannak mostanában.
Régen nem kellett bizonyitani hogy férjnél vagy amikor a baba született. (ANNO 1988)
Az apasági viszont engem is érdekel.Ha van valakinek friss infoja és megoszja velem HÁLÁS KÖSZÖNET!
Gratulálok minden új kisbabához!!!!!!
Drukkkkkkk minden hamarosan születendő kisbabának és anyukájának!!!
Nem tudjátok lehet a munkahelyen csökkentett idejű munkát kérni?
Mert egy kicsit fárasztó kezd lenni hogy napi 9 órát ülök.(ügyfelezek)
Azt hiszem megbeszélem hogy részmunkaidőben fogok dolgozni.
Valakinek van ilyen tapasztalata??
Puszi mindenkinek:
Emese
semese

Sziasztok lányok!

Sokáig nem jelentkeztem mert nyaraltunk. Nagyon jó volt!!

Segítsetek, ma megkérdeztem az AFP-met és 1.8 volt! Ez magasnak tűnik. Mit jelent? Tttudja valaki? Mondjuk a lányomnál 1.5 volt és nem lett semmi baja!

KI tudja mit jelent? Mondjuk utazás előtt vették le 15+6 hetesen, de azt hittem az az 1 nap nem számít.

Köszi
rbogi

Hát, lányok!

Nem is gondoltam volna, hogy ennyi bűnbeeső van köztünk Kép A házasság szent kötelékén kívül gyermeket világra hozni, ej-ej!!!!! Kép
Nos, mi is így állunk. Kép
Már legalább két éve tervezgetjük, hogy összeházasodunk, tavaly lett is volna lehetőség, de valahogy elmaradt. Idén pedig a lakásvétel és felújítás miatt minden anyagi készletünket úgymond teljesen lenulláztuk.
A mi családunk elég népes, és biztosan harag lenne, ha nem hívnánk össze a rokonságot. A szülőktől segítséget nem várhatunk (inkább mi támogatjuk őket) egy esküvő meg ugye nem 50E Ft.
Szóval jól kiköltekeztünk, mikor megtudtuk, hogy jön a babó, de valahogy nem zavar és nem is érdekel, és ami a legmegdöbbentőbb, hogy az én drága anyukám sem neheztel!!!!, közölte, hogy nem az a fontos Kép
Azért jövőre nagyon szeretnénk, valahogy meg kell oldanunk.
Úgyhogy mi is intézhetjük az apasági nyilatkozatot Kép

Üdv.: Fruzsi
cinderella

CSövi Fruzsi!
Szerintem sem számít, hogy van-e passzus, vagy nincs. Amúgy az egyik rokonom is a 8. hónapja végén házasodott össze, nem volt nagy felhajtás, de pont jó volt.
Ami estleg szarul eshet az embernek az az, hogy az emberek gondolják: Hát ezt is jól felcsin...
Bár ha azt vesszük, hogy az én nevem végén még né is díszeleg, és a munkahelyemen a múlt héten kérdezték, hogy mikor lesz a lagzi...
Detti (20+3)
Detti

Szia Bogi!

Sajna én nem tudok írogatni Hozzátok, néha a Margitosba írok csak, de olvastam az AFP-s emiled. A miénk is pont 1,8 lett. Utána az UH-on mindent rendben találtak. 0,8-2,5-ig normális! Ez csak azt jelenti, hogy az átlagtól kicsit eltérünk, mert ugye ez egy viszonyszám és az átlag az 1. Szóval szerintem emiatt ne izgulj!
Üdv
Adél
adél

Sziasztok!

Szerintem egyáltalán nem fontos a papír, mindenki saját maga dönti el megszeretne e házasodni vagy sem. Én már 5 hónapos terhes voltam Bett lányommal amikor az esküvőnk volt. A nővérem pedig az esküvője után egy héttel megszült.

Valaki mondta a multkor hogy a családi adókedvezmény csak 6 hónapig jár. Utána érdeklődtem és azt mondták hogy szülés után is ugyanúgy jár. Nekem egy kicsit furcsa volt hogy nem jár, mert nálunk a két gyerekre a párom veszi igénybe. Szóval ez az összeg 3 gyerek esetében 30 ezer ft. Az nem olyan kevés.

A találkozóra sajnos nem tudok menni, mert azon a napon lesz nálunk egy kis családi összejövetel Miály nap alkalmából.

Mi egyébként jól vagyunk, bár péntek este óta annyira fájt a torkom, még be is volt dagadva és jó vörös volt. Alig tudtam aludni, de most már úgy néz ki elmúlik.

Az új babákhoz gratulálok, és sok tejcsit kívánok.
Sziasztok

Gabi1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Szia Detti!

Én korábban egyáltalán nem gondoltam, hogy esküvő nélkül lesz gyermekem.
De komolyan nem érdekel! Pedig, tudod, az én családom (főleg a tágabb) eléggé vallásos, és ez az ő szemükben bűnnek számít. De nekem már biztos nem mernek "beszólni". (Szerintem olyan álszentek.) Állandóan a szeretetről prédikálnak... De nekem elegem van a szavakból, mert tudom, hogy csakis a tettek számítanak. Én bevittem az elütött kutyust a kórházba, a koldusnak a kezébe nyomtam a melegszendvicset, éjfélkor elindultam a lerobbant unokabátyámért a határhoz, hogy hazavontassam. Én így "szeretek".
Na, de úgyis én leszek a rossz, hogy törvénytelen gyereket merek a világra hozni.

AFP: 15-én kell felhívnom dokibát, de eldöntöttem (persze extrém eltérésen kívül) akármit mond, nem érdekel!

Csók, Fruzsi
cinderella

Bencebaba!
Most olvasgattam a János Kórházas topicot, és láttam a neved ottan. Csak nem Te is ott szeretnél szülni? Mert akkor kórháztársak vagyunk. Szerintem itt rajtunk kívül nincs is senki, aki a Jánosban fog
Pusszantás: Detti (20+3)
Detti

Fruzsi!
Nagyon fa..a csaj vagy! Már abban is, hogy így tudod magad függetleníteni a környezeted véleményétől. Én most trenírozom magam (3-4 éve), hogy nem számít semmi és senki, csak aki nekem is fontos. Azért is költöztem olyan messze a családomtól is, hogy 2-3 óra utazás nélkül senki sem ússza meg, ha át akar ugrani hozzánk Kép
Csak a Baba és a Párod a lényeg.
Detti
Detti

És annak vajon mi az oka, hogy a Kútvölgyibe rajtam kívül is csak egy valaki van bejegyezve?
Olyan rossz vagy olyan jó?? Kép
cinderella

Hát, Dettikém, te sem vagy semmi!
Kép
cinderella

Ja, lányok elfelejtettem: hétvégén summa 16 km-t (szo: 12 km, vas: 4 km) gyalogoltam! Kis túra a Budai Hegységben, annyira jó volt, leírhatatlan. Szombat este lefeküdtem és vasárnap 3/4 11-kor ébredtem Kép
cinderella

Sziasztok!

Fruzsi!
Ne törödj azzal, hogy ki mit mond vagy gondol!
Az én gyerekeim kifejezetten élvezték, hogy ott lehettek az esküvőnkön. A saját lányom volt a koszorúslány, kapott ő is virágcsokrot, nagyon élvezte Kép.
Egyébként mi is mindig azért halogattuk az esküvőt, mert nagy a család és egy esküvő rengeteg pénzbe kerül. Mindig volt fontosabb dolog (lakásvásárlás, gyerekek...), amire kellett a pénz, úgyhogy két és fél évvel ezelőtt elmentünk a szüleinkkel, a gyerekeinkkel, meg a két tesóval (ők voltak a tanúk) és szép csöndesen összeházasodtunk. Mondtam, hogy amelyik rokonnak nem tetszik, az adja oda a 300-400 ezer forintot és olyan esküvőt csinálunk, hogy megszólal. Nekünk sajnos nincs erre pénzünk. Megértették és nem sértődtek meg.
johitimi

Sziasztok
Én is csatlakoznék a papírmentes anyukákhoz Kép
Nekem nehezem ment az emésztés, vhogy az én fejemben az élt, hogy lesz esküvőm, meg zajos lánybúcsú (nagy-nagy buli, sok pityókás jófej baráttal), és hogy emlékezetes marad. Ehhez képest vhogy nem akart kialakulni, és egy hisztis (már terhes voltam, szolgáljon mentségemül) hétvégémen -pár órás pityergéssel a Kisbalcsi partján után- megemésztettem.Már nem zavar.
Nem mondom, hogy nem jut eszembe, de inkább amolyan vicctéma gyanánt kezelem.

Segítsetek nekem: fel vagyok fázva. Nagyon.
Nem tudom, hogy csináltam, de ugye jó lenne mihamarabb kigyógyulni.
Kellemes napot kívánok mindenkinek, sok pihenést és tejcit Böbinek, TOP10: HAJRÁ

Köszi
Judit
holophernes

Sziasztok!

Én is egy "bűnbe esett" hajadon vagyok. Kép A hétvégén voltam az unokatesóm esküvőjén. Nagy, vidéki lagzi volt. A rokonok jöttek gratulálni a babához, de szerencsére arról már letettek, hogy állandóan azt kérdezgessék én mikor megyek férjhez. Mert persze ilyenkor általában mindenki a másikat akarja megházasítani, mindig ki akarják találni kié lesz a következő esküvő.

És képzeljétek, most éreztem először a babát! Legalábbis azt hiszem. Kép Amikor hazaértem az esküvőről, és lefeküdtem, akkor éreztem, hogy valami olyan furcsa. Nem tudom, hogy csak bebeszélem magamnak, vagy tényleg ő volt. Végül is elég hangos volt a zene a lagziban, lehet, hogy arra "aktíválódott"?

Én ma reggel voltam az AFP-n. Csütörtökön megyek a dokihoz, addigra meg is lesz az eredmény. Igaz, hogy már sok mindent olvastam az eredmények kétségességéről, de azért remélem minden rendben lesz.

Üdv,
Tünde
17+2
rtünde

Helló Tünde!
Nincs egy kicsit későn az afp-hez? Azt hittem, hogy csak a 16. hétre van bemérve. Amúgy tökre nem számít az egész, mert úgyis megnézik uh-on tüzetesen a babát az afp után 1-2 héttel.
Detti
Detti

Szia Detti!

Nem tudom, nekem mostanra adta a doki a beutalót. De azt írták a papírra, hogy 16-17 hét.
Majd meglátjuk. De azért én is inkább az uh-ban bízom. Már várom a csütörtököt. Kép
Tünde
rtünde

Sziasztok csajszik Kép

Jó kis téma a mai Kép nagyon is egyetértek Kép
Nekünk ugyebár 3 éve volt az esküvőnk, tényleg egész pici, voltunk összvissz 30-an és nem is nyúlt éjszakába (kerti party Kép ). A férjem részéről eleve nem akartak sok rokont meghívni, én meg erőteljesen leredukáltam az anyukám által ajánlott listát... és akkor jött a "de meg fog sértődni..." Kép Hol érdekel az engem? Nem látom 10 éveben csak egyszer (vagy 1x se), nem érdekli, hogy élek-e halok-e, nehogy már most legyen fontos! Tényleg ez számít???
Aztán tudom, hogy ebben az is benne volt, hogy szegény nagymamám, akinek 7 testvére volt, az összes pereputtyának mindenféle esküvőjére, keresztelőjére jár, ide meg nem jöttek és akkor nem hozzák vissza... :o))) Micsoda érvek! Ezt persze nekem már nem mondták... nem merték, mert hárpia vagyok. :oPPP

Most egyébként igazán kiváncsi vagyok egy jó kis ellenérvre. Kép Kép Kép

Egyébként ha jól belegondolok, ezzel megússzuk a nagyszabású rokonlátogatást Kisbocim születésekor Kép Micsoda előnyök! Kép Kép Kép

Na megyek tanulni, mert buta liba maradok!

Pusssz
Ann
annann

Drága Ann!
Szerintem ellenérv egy szál se lesz. Amúgy nekünk 2,5 éve volt az esküvőnk, szintén 20-30 meghívottal, és otthon csináltunk 1 kis állófogadást. Nem volt habibabi rucim (nem is vágytam rá, és ha majd látjuk egymást meglátod, hogy nem is illene hozzám), és "csak" a polgári kötelezőt futottuk le 10-15 perc alatt. Ami amúgy tök jó volt, végig nevettük az egészet.
Ja! És rokonokat én sem akarok látni az 1. hónapban. De lehet, hogy a 2.-ban sem.
Pusszancs: Detti
Detti

Detti,
nekem meg volt habibabiii, bibiiii Kép Kép Kép Én terveztem, varrattam KépKirálykisasszony voltam Kép Majd csinyálok fotoalbumot, ha levizsgáztam (szerda) és megmutizom Kép
És nekünk is polgári volt, kijött a kertbe az anyakönyvvezető néni és elmondta az alapszöveget: a családjogi törvény értelmében... nemtom mi... már nem emléxem Kép Kép Kép
Pusszancs
annann

Ann!
Hát már hány szupervumen itt körülöttem? Egyik tervez, varr, a másik meg a sarkára áll, és képviseli az elveit.. Kép
Fel kéne zárkóznom.
És most megyek a fogorvoshoz. Kép És Ti is járjatok szépen, hogy amikor a babóca születik, csillogó legyen a mosolyotok!!
Detti
Detti

Sziasztok!

A mi esküvőnk is 40 fős volt, férjem részéről nem volt csak a szülők, testvére, nagymamája, és a nagybátyjának a családja. Ő volt a tanuja is.
Az én családom viszont nagyon nagy rokonságból áll, és náluk az a szokás hogy mindenkit meghívnak, hadd lássák címszóval milyen a miénk. anyu is adta a listát kit kell meg hívni, én meg húzogattam le. Végül maradt anyuék, testvérei és annyak gyerekei, én testvéremék, az ő férje volt a tanu, és a barátnőm. Ennyi, és bőven elég volt, így jó sokba került. Nekünk is csak polgári volt, de volt ruhám azt mindenképpen akartam.

Én ugyanazt mondtam anyunak amit AnnAnn: szinte soha nem látjuk egymást,sznte csak esküvőn és temetésen. Én nem hívom meg őket. Mint utóbb kiderült anyu is attól félt hogy megsértődnek. engem aztán nem érdekel, ha majd akar megbékél. És tényleg jó volt nem jöttek gyereket látogatni sem.

Hú de régen volt, már 5 éve volt az idén.

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok Kismamik! Kép

Először is drukk a TOP 10-nek, holnaptól megint időjárásváltozás, jönnek ám a babák!

Nálunk annak idején szintén szolid esküvő volt, kb.30 ember, tényleg a szűk család mindkét oldalról. De fodribodri, habibai ruhám az volt, én is szerettem volna, ilyent csak egyszer vehet fel az ember lánya. Utána egy étteremben vacsi, beszélgetés.(Ja és semmi tánc, a férjem írtózik az ilyesmitől)
Az idén volt 10 éve.
Különben is azt mondják, hogy az esküvő nagysága fordítottan arányos a házasság időtartamával. Persze meg ne sértődjön akinek nagy lagzija volt, ez csak vicc volt.

AFP: Nekem is ma jött meg az eredményem, még nem láttam, csak a tanácsadót hívtam fel. Azt mondták teljesen tökéletes. De az értékeket nem tudom. De ez nem csak egy érték assszem, hanem az AFP, béta HCG, és még valami aminek nem bírtam megjegyezni a nevét. Ennek a háromnak kell jónak lenni. Majd szerdán tudom meg a számokat. És akkor megyek a részletes UH-ra. Remélem rendben lesz ott is minden. És kb.2 hét még a magzatvízvizsgálatom eredménye. Ugye,így ha jók az AFP-s eredmények, már valószínűbb, hogy ott sem találnak semmit?

Pussz:

Kitty
kitty123

Lécci, lécci, lécci
[color=#ff0000]
Fel vagyok fázva. Nagyon.
Nem tudom, hogy csináltam, de ugye jó lenne mihamarabb kigyógyulni.
Lányok! Nem hiszem el, hogy senki nem tud segíteni nekem, szerencsétlennek???
holophernes

Kedves Judit!
Dokidat hívtad? Szerintem őt érdemes megkérdezned
Névtelen

Holophermes!
Szerintem mindenképpen szólj erről az orvosodnak és látogass meg egy urológust!
Ugyanis a felfázás oka lehet bakteriális eredetű is, akkor azt gyógyszerekkel kell kezelni.
Én ha felfáztam régen, a forró vizes kúra és a sok réteg nadrág segített, de sajnos ezt várandós állapotban nem ajánlatos "használni" mert medencetáji vérbőséget okozhat.
Gyógyulj meg!!
Puszi!
Emőke+Édua

hicudzsi

Timi! Szerintem ez függ az intézménytöl is. Én most júliusban megkérdeztem a kórházban, ahol szülni fogok majd, hogy kell-e friss házassági anyakönyvi kivonat, azt mondták, náluk jó az eredeti is, mindegy milyen régi, ha itt a városban állitották ki. Aki vidéken házasodott, annak kell 3 hónapnál nem régebbit beszereznie.
Erre azért kérdeztem rá, mert a Kismamában 1 hónapot olvastam, és nem akartam elhinni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szia Mamik!

No tessék! Semmi előnyt nem élveznek a házasok!!
:-)Nekik is bizonyítani kell az apaságot csak más milyen papirral!!!
Az én ANYUKÁM csak ennyit mondott amikor visszavettem a lánykori nevem: most akkor mint leányanya fogsz szülni?
Igen három gyerekes leányanya leszek novemberben most még csak két gyerekes legényanya vagyok!!
Ezek az anyukák.Egy percig sem merült fel benne hogy mennyivel lenne kedvezőbb ha bemegyek szülni mint Nagyné és szülök egy Kis nevü babát.
Tényleg szerintetek mi a kedvezőbb? Leányanya vagy házassagtörő?

Emese
semese

Judit,
te szegény....
tuti, hogy doki kell neked! Képzeld, amikor kiderült, hogy Kisbocim beköltözött, akkor azért mentem dokihoz, mert fel voltam fázva. Gyógynövényekkel húztam már egy ideje, de nem múlt el. Az ügyeletre mentem, mert 7vége volt és nem bírtam tovább. Erre felírt valami lórúgás gyógyszert. Mondtam szerényen, hogy de 1,5-2 hete késik a mentstruációm. Óóóóóó, az nem baj, az a felfázástól van. Jaaaa. Az asszisztens odasúgta, hogy előtte terhességi teszt, ha nem akarom, hogy baja legyen, mert amit felírt csontfejlődési zavart okozhat. ÉLJEN. Haza. Teszt - csíkos. Vissza doki. Csak lesett - a hülye! A másik helyett Semmicilint írt, az ugyan antibiotikum, de szinte az egyetlen, amit lehet picibabásan is és hamar segített. Aztán meg pánikolt, hogy hol van a másik gyógyszer receptje, mert nehogy beszedjem!!!! Hát ja, majd megőrültem...
Szóval én azt tanácsolom, hogy doki - sima háziorvos is jó! És minél előbb.

No és még valamit mondok, aztán vagy így van, vagy nem:
Szóval nekem úgy tűnik, hogy a felfázást okozó screptococcus átterjedt a hüvelybe, mert utána a hüvelykenetben azt is találtak és ki kellett irtani. Ez nagyon fontos, mert koraszülést okozhat. Szóval utána érdemes nézetni kenetet. Szerintem.

Karmen, ezek az infok egyébként nagyon izgik. Én pesten fogok szülni, de vidéken házasodtam, de akkor már összességében hallottam 3, 30, 300 napot, valamint 3 hónapot. Mondjátok, erre nincs valami egységes szabályozás???? Mindenesetre azt kapják, amit viszek: most kérek egyet - ezt vagy elfogadják, vagy megverek valakit!!!

Na pussszantás, jójéjt
Ann
annann

Sziasztok!

Decemberben a MÁV Kórházban még 30 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi másolatot kértek. Nem tudom, hogy azóta változott-e a dolog. Egyébként ingyen állítják ki, még akkor is, ha három példányotok lesz belőle, azaz háromszor mentek el ugyanarról a papírról másolatot szerezni, mint mi Kép.

Judit!
Sok-sok folyadék, csalántea ('Gyógyítja a húgyutak megbetegedéseit és gyulladásait éppúgy, mint a vizeletpangást' - Maria Treben), esetleg mértékkel kamilla. És feltétlenül beszélj az orvosoddal, mert ha bakteriális, akkor tényleg gondot okozhat a babával kapcsolatban is.

Jó éjt! Virág
virga

Helló Lányok!
Szép gömbölyű reggelt mindenkinek!
Ti aztán találtok mindig jó témákat! Mi ez a házassági anyakönyvi kivonat ügy? Mihez kell és miért és hogy.
Bár semmin sem lepődök meg, pld. amikor új útlevelet csináltattam, nem volt elég a személyi igazolványom arra, hogy bizonyítsa, hogy én vagyok én, hanem vinnem kellett házassági anyakönyvi kivonatot is. És csak így kaptam meg az új útlevelemet...
Pusszantás: Detti (20+4)
Detti

Beszéltem a dokimmal, 1.8-as AFP szerinte nagyon jó. (Még mindig jobb, mintha alacsony lenne-mondta) 2.5-ig jó. De ma megyek uh-ra, akkor tüzetesen megnézik a babát.

A házassággal kapcsolatban: szerintem egy életre szóló élménytől fosztja meg magát akinek nem volt. Persze mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit akar, de akkor is kimarad valami az életéből, amire 50 év múlva is jó visszagondolni, mutogatni a képeket az unokáknak, stb.
Nekem 120 fős, királylányruhás, gyönyörű esküvőm volt és bármilyen nehezebb percemben ha visszagondolok rá teljesen fölvidulok. Igaz, hogy drága mulatság, de aakor is egy életre szóló élmény. Legszívesebben minden évben megismételném- persze ugyanazzal az emberrel!
NA persze, ez akkor ilyen szép, ha az igazival köti az ember és halálosan komolyan gondolja mindkét fél, hogy egy életre szól..
2 áve volt.

A papírról, amit a kórházba viszel, ez egy akkora baromság, mert teljesen mindegy, hogy ki a biológiai apa, a gyeeket a fogantatás pillanatában meglevő férj nevére anyakönyvezik!! A Kismamában is volt több eset, hogy lusták voltak elválni és így szegény igazi apa majd járhat bíróságra stb, mert az ex-nevét kapja a gyerek. Ami az ex-nek is kellemetlen. Szóval ezért nagy baromság a papír kérése.
rbogi

Köszi Lányok a segítséget! Már azt hittem, hogy nem méltattok válaszra.
Este gyorsan beültem egy nem túl meleg kád sós vízbe. Nagyon-nagyon jól esett. Remélem igaz az a mondás, hogy ami jó a mamának, az jó a babának is. Nem ég, meg nem viszket nagyon, csak néha. Remélem mára enyhül, és akkor este még egy ilyen csüccs, és már jól is vagyok.
Dokit felhívom, ígérem.

Érdekes tényleg, hogy mennyiféle elvárás van a kórházakban, de szerintem egy szimpla telefonnal (pl a védőnői szolgálatnak, az mindenhol kell legyen) le lehet csekkolni.

Ma reggel is villamossal jöttem, és hát én ugyan nagyon otrombának érzem magam ebben az új terhesmami alakban, de senkinek nem jutott eszébe felállni, és átadni a helyet. Szerintem ahogy megy előre az idő, és egyre több réteg lesz az ember lányán, annál inkább nem fog senkinek feltűnni. Még szerencse, hogy csak 4 megállót megyek. Remélem nektek jobbak a tapasztalataitok.
Puszi nektek, meg hatalmas drukk a finiselőknek.

Judit
holophernes

Sziasztok!

Judit!
Én is csak azt ajánlom, hogy minél előbb menj el a dokidhoz! Nem rég én is valami gyulladáson estem át éshát inkább gyógyszer, mintsem feljebb húzódjon és elérje a babót is. Szóval irány a doki!

RBogi!Kép
Csatlakozom hozzád, szerintem is az egyik legfantasztikusabb élmény az ember életében. Nekünk nemrég múlt 4 éve, hogy összekötöttük az életünket.Kép Mi szerveztünk és szponzoráltunk mindent, így olyan lett amilyet mi szerettünk volna. Összesen 120 vendég volt, igazi vidéki lagzi volt. Persze kisebb bakikkal tarkítvaKép, de talán ez kellett is! Azóta is nagyon boldogok vagyunk és tökéletesen megértjük egymást. Lassan túl vagyunk egy házépítésen és már a második babát várjuk. Szerencsésnek mondhatom magamat, mert valóban megtaláltam a "másik felemet".Kép

Detti, PocitesóKép
Hihetetlen, hogy már túl vagyunk a félidőn, mégha csak néhány napja is.Kép Mostanában rengeteget mocorog a Kismanónk. Holnap megyek szívUH-ra és remélem ismét "kukkolhatok" egy kicsit.Kép Te mikor mész dokihoz vagy UH-ra? És hogy vagy? Pocakosodsz már rendesen?

TOP5!
Kisegér, Laura2, Susie, Bera3, Nyuszimanó!
Óriási DRUKKokat küldök!KépKépKépKépKép Legyetek ügyesek a babócákkal és a Kispapikkal együtt!Kép

Nyuszimanó!Kép
Neked külön DRUKK, hogy minél hamarabb kibújjon a Kismanótok!Kép

Pussz
Szilvi
20+4
sztigris

Sziasztok

Gratula az új babáknak is anyukáknak. Kép

Judit, kamillás ülőfürdő is segíthet, jobbulást.

Kisbuksi, ha hazajöttél, elküldenéd a profilomba lévő címre az analízisről a beszámolódat. Előre is köszi.

Nekem 1,7 lett a MOM és a dokim azt mondta normális.

Zsóf, először én is középen és bal oldalon éreztem a picit, de most már a jobb oldalt is igyekszik használatba venni Kép, illetve a köldököm felett is ügyködik. Kép

Drukk az élmezőnynek. Kép

Gigi 21+1
gigi1

Sziasztok lányok!
Látom jó kis témát dobtam fel! Én is nyomoztam és azt mondták, hogy az Önkormányzathoz kell bemennünk (anyakönyvi hivatal) és ott kell nyilatkozatot tennünk, hogy én engedélyezem, hogy a párom nevén fusson a gyermek és a párom engedélyezi, hogy az ô nevét használhassa. Csütörtökön megyünk (majd beszámolok). Tegnap voltunk dokinál. Megnézték UH-val (én semmit nem láttam). A buksija lefele, méretei alapján a korának megfelelô (nem nagy, nem kicsi) állítólag. BPD 88, TH 84, FL 60 Ezek jó méretek? 29-én megyünk újra, akkor már mi is CTG-re. Alig várom!
Voltunk tegnap a Brendonban is pénzt költeni. Sok kis apróságra költöttünk 100 000 Ft-ot (egy nagy volt csak, mert vettünk egy légzésfigyelôt is, Baby Controll, jó márka????) Kinek van tapaszatalata? Szegény apuci lesápadt mikor fizetni kellett, mert tényleg a többi csupa kicsi dolog volt. És még nincs is meg minden, mert a páromnak már sietnie kellett, így csak végigrohantunk és bedobáltunk pár dolgot. Úgyhogy így telt a tegnapi napunk.
Az AFP-vel szerintem nem kell foglalkozni. Nekem is a 17. héten vették le 1,6 volt, de a genetikán minden rendben volt. Külföldön már nincs is ilyen vizsgálat.
Majd jövök még,
Mindenkinek gyönyöru˝ napot,
Buborék 32+6
Buborek

Judit!
Igyál sokat-sokat! Pl. kamilla teát, zöld teát - ezek picit fertőtlenítenek is, de ha nem bírod, akkor csak csapvizet. Valahányszor WC-re mész, utána egy nagy bögrével. Bármennyire gyakori, fájdalmas, kínos, csak pár csepp jön... sose tartsd vissza, mert akkor csak lehetőséget adsz a bacikáknak, hogy felkússzanak a vesédig, és az nagyon nem jó.

(Rutinos felfázó vagyok: amikor a nagylányom vártam, kb. havi egy hetet töltöttem hurutban. A csajszi azóta is makk egészséges, a profilomban megtekinthetőKép)

Borcsa, aki folyvást belebeszél

Borcsa
KépKépKép
borsts

Helló Pocitesó Szilvi! Kép Kép Kép
De jó hallani felőled!! Pocakosodok rendesen - gondolom Te is - és alig várom, hogy lássalak, és összemérhessük ékünket..
Nekem is futópálya van a hasamban mostanság, és ezen nem is lepődtem meg, mert az Apuci hosszútáv futó. (Bár régebben triatlonista. Mi lesz még itt?)
Pénteken voltunk uh-n, minden rendben van, és úgy néz ki, hogy kisfiú.
Mi az a szívuh? Engem október elejére hívtak vissza a következő uh-ra. De nem mondta az orvosom, hogy az valamiben is más lesz. Remélem Ti is olyan jól vagytok mint mi.
Október 3-án lesz a beíratkozás fősulin. El kéne döntenem, hogy halasztok-e...

Judit!
Mindenképp menj orvoshoz, nehogy vm. baja legyen a Babónak !!! Már nem csak rólad van szó, ezt sosem szabad elfelejtened. A kamilla tea pedig egyáltalán nem olyan egészséges nagy tételben ivászatra. Mikor böjtöltem, pld. nem is ihattam..

Fruzsi és a Többiek!
Találjuk már ki ezt a randit pontosan, hogy hogy is legyen, mert jövő héten szerdától nem dolgozom 3 hétig, és nem lesz net. De nem akarok lemaradni. Kép

Pusszantás: Detti (20+4)
Detti

Szia Detti!

1. Szerintem ne halassz. Biztosan meg fogod oldani. TUTI! Kép

2. A találkában SEMMI, de semmi változás.
Talán Buborék mondta, hogy nem a legjobb a híre a Trombitás Pub kocsmájának. Nem tudom, szerintem én úgysem eszem, max. salátát, de amúgy meg voltam már ott többször, nem volt gondom (persze, amit nem tud az ember...), de diák koromban dolgoztam az Intercontinental konyháján és ott az orrom előtt öntötték össze a sört. Szóval oly mindegy Kép
Ennek ellenére, ha valakinek van más helyszín ötlete, vagy szeretné elkerülni a Trombitást, vagy akármi, semmi gond!
De addig is, minden változatlan, és ha változik valami, 10x töltöm ide fel, az biztos, nehogy valaki eltévedjen. Jó így?

Sz'al:

Pocaktalálkozó, 2003.09.26., péntek, 18:00, Trombitás Kert Étterem (VAGY HOL?????????)
1. Fruzsi
2. Zsazsa
3. Judit
4. Tünde
5. Boróka
6. Kis Buksi
7. Detti
8. Zsófi
9. Buborék
10. Bencebaba
11. AnnAnn
Azt hiszem, ez volt az utolsó hivatalos listánk, ugye?
A profilodban lévő cím jó??? Mert ha bármi változás is van, megígérem neked, hogy megírom!!!
És ha más is jelzi, annak is.
De megmondom őszintén pontosan a keveredés miatt, ÉN nem szeretnék változást.
HICUDZSI!! Te nem jössz?????????

Puszi mindenkinek,

Fruzsi
16+6 !!!!
cinderella

Elnézést Kép
2. pont, 2. sor, helyesbítés:
... nem a legjobb a híre a Trombitás kert konyhájának..

A régi szép idők, tudjátok Kép

F.
cinderella

Sziasztok!

Fruzsi!Kép

Nem a Trombitás Kertet vette meg az Il Treno?

Esküvő: Nekünk a párom családja nagyot akart, apám meg kicsit, így végül közepes lett, 79-en voltunk. Bár szerettem volna még néhány barátot meghívni, jól sikerült, szép emlék.

Papírok: Ha úgyis a férj nevére írják a babát, minek a házassági anyakönyvi kivonat másolat?

AFP: Nekem 0,82 MOM lett, és az orvosom is, meg az UH-s orvos is azt mondta, hogy jó. Szerintem ami a határon belül van, az biztos jó, és akkor sem biztos, hogy nem, ha kívül esik.

Ann!Kép
Nálunk is egyre erősebb a bökdösés. Kép Igazad lehet a szívdobogással kapcsolatban, én is gondoltam rá. Kép Kép Kép

Judit!Kép

Minden felfázásnál valami (baci, gomba stb.) elszaporodik, aminek nem kéne. Kép Menj el mindenképpen dokihoz!

Ma van rajtam először az új kismamagatyám. Végre valami, ami nem szorít. Kép

Kép
Kép
göndörzsóf

Helló Fruzsi!
Asszem így a pontos:
Pocaktalálkozó, 2003.09.26., péntek, 18:00, Trombitás Kert Étterem (VAGY HOL?????????)
1. Fruzsi
2. Zsazsa
3. Judit
4. Tünde
5. Boróka
6. Kis Buksi
7. Detti
8. Zsófi
9. Buborék
10. Bencebaba
11. AnnAnn
12. Ribizli
13. Szilvi

A címem pedig okés a profilban, és nagy köszönöm, ha írsz még előtte 1-2 nappal.
De majd csak megismertek, hogy egy nagy pocak kóvályog a Trombitás környékén zokogva szeptemberben valamikor. Kép
Köszönet a suli bíztatásért, végülis csak 3 vizsga lesz januárban...
Pusszantás: Detti
Detti

Detti!Kép
A szívUH-on spéci csak a babó szivecskéjét nézik, hogy minden ok-e. Nekem örökölt szívbetegségem van és ezért rutinszerűen a 18. normál genetikai UH és 21. szív UH-ra kell illetve kellett mennem a SOTE-ra. Remélem ismét minden rendben lesz a babóval, a lányommal is minden ok volt. Az igazság az, hogy ezt a fajta fejlődési rendellenességet nem igazán lehet még diagnoztizálni, sőt a kardiológusom szerint majd kb. 3 évesen érdemes megnézetnünk a gyerkőceinknek. Nekem is csak 4 évesen vették észre, amikor nem kaptam levegőt, bekékültem és szerencsére időben jött a mentő... Kb. 12 éves korom óta komoly panaszom nincs vele és sikerült a műtétet is elkerülnöm.Kép

Fruzsi!
Nekem a helyszín jó, mivel szerintem ugysem fogok enni max. inni.Kép
Utolsó álláshoz még +2 jelentkező voltKép
...
12. Ribizli
13. Szilvi

Pussz
Szilvi
sztigris

Micsoda IL TRENO???...akkor talán mégis eszek?Kép

Detti!
Kép

Szilvi
sztigris

Sziasztok!

Jól eltűntem,de tegnap későn este értünk haza Kőszegről,a csodás hosszú hétvégéről. fantasztikus volt!

Most tudtam meg,hogy az AFP-m MOM 3,2. Ez tudom,hogy egy baba esetén jóval túllépi a felső határt,de képzeljétek,sehol nem találok az ikrekre vonatkozó értékhatárokat. Az egyetlen biztató,amit találtam,és nem túl tudományos,az az,hogy az ikreknél teljesen hülyeség lenne ilyen felső értéket meghatározni. A dokim szerint semmi okom aggódni,mert ez az eredmény önmagában nem ér túl sokat,és jövő kedden a genetikai UH-nak lesz igazán értelme. Eddig én sem tulajdonítottam túl sokat az AFP-nek,de most végre van min aggódni feleslegesen.

Ma megyek nézelődni a 2in1-be!

Kisbuksi /18+1/
kisbuksi

Szia Fruzsi!
Még nem tudom mi lesz velünk, mert mostanában sokat kell dolgoznunk és mellette a vérnyomásom rosszalkodik...Kép Tegnap kétszer majdnem elájultam, és a dokim mondta, figyeljem magam egy pár napig és ha nem stimmelnek a dolgok, menjek be a kórházbaKép
Nagyon szeretnék menni, de tutira nem tudom megígérniKép

Kisbuksi!
Szerintem is ikreknél a genetikai UH számít+tarkóredő mérés. Kép) Minden rendben lesz!Kép)
Puszi mindnekinek!
Emőke+Édua

Most dógozom egy kicsit, de visszanézek!KépReszkessetekKép)

hicudzsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?