A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

gigi!
nálunk is azt írták, hogy "épnek tűnik", de papírt nem kellett aláírnom.
elég fura mindenesetre, hogy nem vállalnak felelősséget, hiszen azért megy oda az ember, hogy észrevegyék a problémát, nem?

üdv: ribizli
ribizli

Sziasztok Lányok!

Fura dolog történt velem. Tegnap este fogmosás közben észrevettem, hogy a nyakam jobb oldalt alul meg van dagadva. Nem tulajdonítottam jelentőséget neki. De éjjel felébredtem és valahogy a kezem a nyakamra tévedt és akkor már igencsak nagy volt a különbség a jobb és bal oldal között. Ma reggelre sem múlt el. Sajnos szemmel látható. Mi lehet ez szerintetek?
A háziorvosom sose jön rá a betegségek eredetére, állandóan a sötétben tapogatózik, szerintem hiába megyek hozzá, nem fogja tudni.
Egyvalamire gondolok én, hogy 2-2,5 hete reggelente és esténként fáj a torkom. Nem szedtem rá semmit, mert napközben nem fájt. Szerintetek ezzel lehet összefüggésben? Vagy a pajzsmiriggyel? (Azt se tudom a pajzsmirigy miért felelős...) Mi tévő legyek?
Segítsetek!

Manga
manga

Ribizli, én is így gondoltam volna, csak sajna...
Gondolom meg akarják magukat kímélni a kártérítési perektől, pedig a maximális gondosság elvárható lenne tőlük. (Tudom minden rendellenesség nem zárható ki uh alapján.)
Gigi
gigi1

Manga, megvan még a mandulád?
G
gigi1

Gigi,

Nekem is volt baci a vizeletemben. De én sem éreztem belőle semmit. Csak a laborba derült ki. Kaptam rá hüvelykúpot, aztán meg gyógyszert is, és szerencsére rendbe jött.

Tünde
rtünde

Gigi!
Igen, megvan. De a madula egész fent van, nem? Ez meg egész lenn, majdnem a nyakam alján.
Akkor is lehet mandula?

Manga
manga

Sziasztok!
Én is olvaslak ám titeket, de mostanában leginkább az AFP-s topikba irogattam, mert gondjaim voltak.Kép Kép Kép
Down kor riziko miatt szerdán voltam magzatviz vételen és csak okt. 30-ra lesz eredménye. Ezért eléggé ki vagyok akadva, mert akkor már a 26. hétben leszek.Kép

Azért nagyon bizom benne, hogy minden rendben lesz, de babonából nem nagyon éljük bele most magunkat a babázásba.

AFP MOM témára visszatérve. A Schöpf Méreis Hajdu doktornő irta, hogy a MOM 1 érték mutatja az átlagos értéket, tehát az a nagy átlag szintje.
Tehát pont a fele embertömegnek alatta lesz, a felének meg felette lesz az érték.
Ezért nagyon is logikusnak tűnik a L.Kata által leirt (0,8-1,2) elfogadott tartományán.

Sajnos engem 0,8-al küldtek további vizsgálatokra, mert a dokim szerint alacsony. Erre a genetikai tanácsadó dokija is azt mondta, hogy alacsony. Másoknak meg a 0,6-ra azt mondják, hogy normális.
Szoval ember legyen a talpán aki követni tudja.
Kép
Fiona
21+4
ui: nagyon jok voltak a talis képek!
fiona

Tünde, hüvelykúp? Most voltam hüvely kenet tenyészétésen 2 hete, és az teljesen jó volt, ezért se értem a bacikat, bár tudom nem egy a kettő. A hüvelyből áthat a húgycsőbe is a kúp?
Milyen bogyót kellett szedned?

Manga, nem tudod a védőnőd megkérdezni. Nem tudom hol a mandula, miylen magasan van, mert egész kiskoromban megszabadítottak tőle.

Fiona, drukkolok, hogy minden ok legyen a picivel.

G 24+4
gigi1

Fiona!

Jó,hogy előkerültél,már hiányoltalak! Bár Anntól tudtam,hogy a MÁV-oson levelezgetsz,azért klassz,hogy ide is benéztél. Remélem ,minden rendben van veletek /miért ne lenne?/,de ez a bizonytalanság,meg a vizsgálatok tényleg kiborítják az embert.

Kisbuksi
kisbuksi

Szia Fiona!

Nekem 0,7-re két doki mondta, hogy tök ok.
De azt hiszem, sok minden (súly, pontos terhességi idő) befolyásolja, kinél melyik a tökéletes.
Egyet viszont nem értek.
Nem mehetett volna ez kicsit gyorsabban, hiszen már több, mint 21 hetes vagy, és még csak most volt a magzatvíz vizsgálat???
Ezer %, hogy te is azok közé fogsz tartozni, akiket feleslegesen depresszáltak hetekig!ű

Minden jót!!!!!!

Puszi
Fruzsi
20+2
cinderella

Sziasztok Kismamik! Kép

Tegnap voltunk dokinál, minden rendben, csudiszép, aranyos, jólfejlett kisfiút (mostmár 100%, de én ezt a fogantatásától tudtam Kép) cipelek. Legközelebb 3 hét múlva nézhetem meg Kicsikincsem. Kép Bár az UH a valós kort mutatta, sajna, mégsem tudom, hogy ? kg, de jó nagy baba. Kép A legnagyobb szomorúságom az volt, hogy a doki elfeledte benyomni a kazit a masinába, s így kispapi (aki most az 1x nem tudott ott lenni velünk munka miatt) nem láthatja a művét! Kép Kép
Hétfőre bejelentkezett a védőnőm. Csak akkor taliztam vele, mikor kiállította a kiskönyvet. Aztán elpályázott nyaralni, meg betegácsiba. Úgy kellett kiharcoljak júliusban 1 újabb pöcsétet egy másik védőnőtől. Kép Na nem mintha annyira izgatna az egész kérdés, de mi a francnak akar idejönni??? Kép

Lányok, székrekedésre a korpa, a szilva (minden formában), rostos gyümölcslevek, paradicsomlé, na meg nálam a kakaó is bejön (ettől igazán kirobbanó a siker!). Kép

Manga, hívd fel a dokid, ha már a háziorvosod olyan, amilyen. Az enyém eleve azt mondta, hogy akkor menjek hozzá, ha betegácsiba kell felvegyen. Kép

Rebi, még nem hívtam, mert mint később kiderült, hétfőtől a Kútvölgyiben indítanak TB által támogatottat! Ha nem válik be, vagy kevésnek bizonyul, mindenképpen élni fogok a lehetőséggel. Ettől függetlenül köszönöm +1x, hogy nem feledted el! Kép

A jóslaotk ellenére is derűs és vidám hétvégét kívánok mindenkinek! Kép
Hajrá TOP 13! Kép

Boróka (még 68 nap egyben)
femõke

Boróka Kép

Lehet, hogy nem is kell telefonozni Kép A MÁV-os topikba a napokban beírta Zafi a pontos időpontot... Menni meg az megy oda, aki akar meg tud Kép

üdv.
Rebi ... aki megy vissza szakdogát "fércelni" Kép

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Lányok köszi a biztatást. Először jól rámijesztettek a dokik, meg ki is borultam. Most ugy állok hozzá, hogy nem lehet baj. (de kisbetűvel: néha eszembe jut, hogy mi van ha mégis. Akor mit csinálok 26 hetesen?)
Már egy hónapja mozog a baboci a hasamban és beszélgetni is szoktunk.

fiona
ui: dokik azt irták a vizsgálat indoklására, hogy alacsony AFP, és intermedier koru anya.

Anyááááám! Középkorú? 31 éves vagyok!
fiona

Sziasztok Csajszikák!

Manga
Gratu a gigant baby-hez, nekem is esélyem van rá, legaláb is a UH-on mért adatok szerint. De akkorára nő egy gyerek, amekkora hely van. tehát, örüljünk neki, lesz miből leadnia az első pár napban. Másik: szerintem nyirokmirigy duzzanatról lehet szó, ne parázz a pajzsmirigyed miatt (ritka, mint a fehér holló a pajszmirigyprobléma ilyentájt). Nyirokduzzanat pedig úgyszintén vmilyen ferőzés miatt lehet (megfázás, influenza, egyéb), pihenés, egyéb tünetek felfedezése (torokfájás, láz, köhögés) annak érdekében, hogy tudd, hol támadtak meg és hol kell védekezned. Pihi, sok folyadék itt is áldásos, no meg az ORVOS! Hajzuhatag=NDKs focistafrizu-ra való LEHETŐSÉG Kép

Fiona
Nem olvastalak még, ezek szerint tényleg régen jártál erre (Kép), de szerintem tényleg nincs min aggódni, hisz Te magad is az alsó határértékként adtad meg a 0.8-at, és sok függ a levételkori magzati életkortól. Ne parázz, beszélgess vele, nyugtasd meg, és figyeld, hogy mekkorát fog majd rúgni miatta! Kép
Középkorú?? A doki meg aggkorúnak lenne nyilvánítva, tessék lesz@arni, mert ez is nyugdíjasklub lehetne ezek alapján KépKépKép

Fruzsi
Nekem már rúgott a pici?? Mozdult?? A talin azt mondtad, hogy orvoshoz fordulsz, ha nem moccan meg. Szóval, mizu??

AnnAnn
Szavannáról is szeretnénk látni pár képet. Gyönyörű pocit láttam a porfilodban, bár a házassági évfordulótok napján mintha másképp néztél volna ki, de ez csak a szokásos Juditos szőrözés..Kép

Tünde, Gigi
hüvelykúp azért kell, mert a hugyhólyag könnyen összeszed mindenféle bacit, és onnan könnyen átfertőződik a hüvelybe. A vizeletben lévő baci sajnos tényleg kicsike bajra utal, de ez nem biztos, hog ykomoly. Ha nem fáj semmi, meg stb, akkor vszinű még jól az elején elkapták. Lehet baci a hólyagban, hugycsőben, vagy hugyvezetékben. Ha nagyon sok a baci antibiotikumot írnak fel, amúgy a sok folyadék(hogy kimossa a bacikat), szexmentes időhogy,(ne fertőzödjön át a hüvelybe) és pihenés(immunerősítés) is hatásos.

NAGY HÍREM VAN! Persze nem Léna-Dávid ügyben, hanem sikerült tegnap beadni az OTPbe a papírokat, ami annyit tesz, hogy nem kötöttek belém. Tehát talán van esély arra, hogy nem leszek újságcímlapon ('Brutálisan megtámadtak egy OTP dolgozót a munkahelyén')! Kép

pusszantás, és mikor látunk már táblicskát?? Jó lenne...
Judit
holophernes

Sziasztok Kép

Buborek kedves, el ne tűnj nagyon, figyelni foglak!!! (mél ment, remélem, megkapod) Kép
Én úgy vettem észre, hogy leszállt, hogy eltűnt a "polcom" a mellem alól, amire olyan jól lehetett pl. tányért pakolni Kép , valamint úgy, hogy iszonyú erővel fúrja lefelé a fejét a méhszájam irányába... Néha csak csendesen üldögélek és egyszercsak felüvöltök, mert épp rájött a fúrás Kép Kép Kép Persze nem fáj az annyira, csak hirtelen jön Kép
Persze most, hogy pár napja sok a savam, anyósom megszakértette, hogy följebb ment (meg a védő néni is telcsin, amikor szerdán még szerinte és lejjebb volt - és esküszöm, h azóta nem ment fel!!!), merthogy ő látja Kép ...
Naja... nem is a párom meg én, hanem ŐŐŐŐŐ.... meg is beszéltük a párommal, hogy ha szülni akarok, elmegyek anyóshoz egy csevelyre, tuti helyben lebabázok :oPPPPP

Tünde, köszi a teliholdat, igen értékes info Kép Akkor már éppen bújhat is ki, mert 37+2 leszünk!!! Kép

Fiona, én olvastam vhol, hogy 25 év felett már középkorú anyáról beszélnek orvosilag... bár asszem, az ott az elsőszülőkre vonatkozott, no de akkor is!!!!!!!!!!!!

Judit, a szavanna az nem megy olyan gyorsan, itt nem kaptam flakonos temperát... Kép Vagyis lett volna, színenként fél liter.. de nem az egész szobát akarom lefesteni, könyörgöm!!! Elvileg van 2 decis is... de hol??? Amint meglesz, nyugi, hogy az lesz az első, h pakolom fel a képet Kép Jövő hét közepe előtt nem tudom elkezdeni, mert szerdán megyünk Pestre - dokihoz meg festékkörözésileg...

Manga, az nem hangzik jól, bár sztem is vmi nyirokcsomó duzzanat lehet. Mindenképp keríts egy orvost! Szorítok neked!!!

Ja, tablicsku sztem is kéne, bár azt tom, h nem vagyok még top 3, de azt nemtom, h még meddig nem Kép A top3 asszem ritkán jár errefelé Kép De azért megy nekik a drukk!!!

Pusszancs nektek
Ann (36+2)
annann

Sziasztok!

Gigi!
Már hiányoltalak!Kép

A MOM az átlagtól való eltérést mutatja. Minden (16-20.) héthez van egy átlagos AFP érték, amit elosztva a kismami AFP értékével jön ki a MOM!
Nálam:
48,6/34,7=1,4 MOM

Rohannom kell...

Pussz
Szilvi
sztigris

Kata!
Nem tudtam most emilt küldeni, így ide írom le:

18-19. hétre a BPD 42-46 között van a korongomon, a többi egy másik korongomon van, amit a hétvégén kapok vissza a barátnőmtől.Kép

Pussz
Szilvi
sztigris

Sziasztok lányok!
Mindenkinek millió puszi, amint tudok jelentkezek.
Vigyázzatok magatokra!
Ann! Én is küldtem neked mélt! Puszi
Buborék 36+2
Buborek

SziasztoK!

Bekukucskáló vagyok.

Szevasz Ribizli MEGTALÁLTALAK!!
Kár, hogy nem délelőtt, mert akkor mondtam volna, hogy gyere el Csuti diplomaoszójára. Petike meg én voltunk a család.

Na, majd csütörtökön, ja köszi, hogy megvédtél amott.
Szia, sziasztok mindenkinek:
Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Mindenki!
Elfelejtettem megkérdezni, hogy volt-e valaki Prolactinos és most meg pocakos( legyen, úgy örülnék!!!)
Ha igen légyszi mesélje el nekem, hogy mi volt a menet, mert én most fogtam bele.
Köszi: Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Szia Gigi!

Mikogal hüvelykúpot kaptam, ez 1 db volt. Illetve, amikor megint nem volt jó a vizelet, akkor kaptam még egyszer a hüvelykúpot és Amoxicillin tablettát. Ezt egy jópár napig kellett szedni, naponta 3-at.
De ezek után teljesen rendben volt minden.

Tünde
rtünde

Sziasztok!
Hírt hoztam Dorisékról.
Sokszor puszil mindenkit és elnézést kér, amiért nem tud válaszolni a mail-ekre, de most fél évig sajnos nem lesz gépközelben.
Befektették a kóházba, mert a kislány sajnos le van maradva, és gyakran kell flowmetriát csinálni.
Szorítsunk nekik nagyon, jó?Kép
Ha lesznek új híreim, majd megírom.
Viki
vikici

Sziasztok!
Kicsit elmaradtam a beszámolóimmal, de elég későn járok haza a munkából, s este már leragad a szemem, ráadásul kis pocaklakóm is dörömböl, hogy "mostmár pihenjünk le, ne rohangáljunk":-)

Vasárnap elmentünk megnézni a Mozart című musicalt az Operett Színházba. Kicsit tartottam attól, hogy -bár én imádom a zenét, és nem tudok nélküle élni, de- esetleg a kis pocilakóm nem annyira fogja élvezni a darabot, és ezt a tudtomra is fogja adni, de szerencsére szinte végigtáncolta a darabot, úgy élvezte:-)) Ezek után kíváncsi vagyok, hogy a Sevillai borbélyt is ugyanígy végig fogja- e táncolni?! Remélem, hogy az is tetszeni fog Neki!!! Olyan érdekes, hogy mindig pontosan érzem, hogy a kis pocilakóm azért dörömböl, mert tetszik Neki valami, vagy épp ellenkezőleg, azért dörömböl annyira, mert nagyon nem tetszik Neki valami.

Én is elkaptam valami vírust, lázas voltam majdnem 1 hétig, fájt a torkom és a fülem. Aztán ezek elmúltak, de most meg tiszta nátha lettem. Szerencsére a pocilakónk remekül van, vígan ugrándozik a pocimban.
A doki szerint is remekül van, UH- n mindig lelkesen ficánkol az "élményfürdőjében":-)

Épp ma gondoltam arra, hogy már nem egészen 13 hét van hátra, és én egyre jobban tartok a szüléstől. Vajon tudni fogom, hogy ott és abban a pillanatban mit kell egészen pontosan tennem?! Mert persze, hogy a doki és a szülésznő fogja majd adni az instrukciókat, de úgy félek, hogy épp fordítva fogok csinálni valamit, vagy hogy nem értem, hogy mit kell majd tennem. Persze aztán elhessegetem magamtól ezeket a gondolatokat hamar, de amikor ismét megjegyzi valaki, hogy "nahát, már csak 13 heted van hátra, nem félsz a szüléstől?", akkor ismét kétségbeesem.
No, mindegy.

Azt hiszem, még nem kérdeztem: jár valaki az Aquanatalra a MOM Wellness Fitnessbe? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen. Én is tervezem, hogy elkezdek oda járni, mihelyt elmúlik a náthám.
Mindenkinek üdv, és vigyázzatok magatokra!

Vic
Victoria

Vic,
az én KisBocimnak is tetszett az Operaház fantomja :o) De a kedvencei a vízilabdameccsek!!! (bár,mostmár nem tudunk járni Kép )
Én speciel még nem szültem, de sztem ott és akkor tudni fogod, hogy mit kell tenni, főleg, ha magad is hiszel magadban - ez a lényeg! A nők alapjában véve tudnak szülni, cask befelé, magadra és a babára kell koncentrálni. Legalábbis én így gondolom! Kép Kép

Dorisnak nagyon-nagyon szorítok, hogy minden rendben menjen!!!

Jójéjt mindenkinek!
Ann
annann

Vic,
Ann-nak igaza van! Az meg nagyon csunya dolog, ha egy kismamatol megkerdezik, hogy nem fel-e a szulestol!
Semmikepp ne felj, egyszeruen keptelenseg ilyenkor valamit is rosszul csinalni...felteve, hogy alkalmat adnak ra, hogy a sajat osztoneid szerint vajudj es szulj!

Egy kerdes: szerinted egy 11 eves gyereket erdekelhet a Mozart? Mert nagyon gondolkodtam, hogy veszek jegyet, de azt mondtak inkabb felnott darab.

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Köszi a bíztatást szülés témával kapcsolatban, remélem, hogyha odakerülök, akkor már én is másképp látom majd, és nagyobb lesz az önbizalmam.

Ann! Mostanában láttad az Operaház fantomját? Ki játszotta Christine szerepét? Mi is meg szeretnénk még azt nézni lehetőleg ebben az évben, mert kíváncsi vagyok, hogy sikerült felújítani a darabot, és hogy a mostani szereplők mennyire játszák jól a szerepüket.

Zsuzsi, szerintem az, hogy egy 11 éves gyermeket érdekelhet- e a Mozart, az attól függ, hogy zenei beállítottságú- e vagy tényleg élvezi a zenét nézni és hallgatni, mert eléggé elgondolkodtató darab, s néha nehéz lenne követni a cselekményt gyerekfejjel. Viszont nagyon látványos, a zenéje is szuper és a szereposztás is parádés. Van benne pl. egy kisfiú, aki több szaltót ugrik a darabban, mint a tornászok egy mutatványuk során.
Amikor kicsi voltam (úgy 11- 12 éves), akkor a szüleim engem is elkezdtek járatni (bérletet vettek) az Erkel Színházba, hogy megismerjem az Operákat, s én nagyon élveztem. Aztán sorra megnéztük az összes musicalt, de nekem úgy 14- 15 évesen a "Légy jó mindhalálig" című musical tetszett a legjobban, szóval nem hazudtoltam meg a koromat, bármennyire is a zenével nőttem fel. Ez a Móricz darab állt a legközelebb hozzám lelkileg, ahogyan ez a normális egy kiskamasznál. Egy szó mint száz, szerintem a Mozart valóban inkább felnőtt darab, és nem biztos, hogy egy 11 éves gyermek élvezné, mert nem értené még a mondanivalóját. Inkább egy "Macskák"-at, "Padlás"- t, vagy "Légy jó mindhalálig"- ot mondanék helyette, amik könnyedebbek, élvezhetőbbek egy kisgyerek számára.

Üdv mindenkinek!

Vic
Victoria

Sziasztok!
Új hír Doristól: a flowmetria eredménye sajnos nem jó, a kislány valószínűleg erőlködik a létért. Hétfőn UH és flow. lesz, és ha akkor is rossz az eredmény, befejezik a terhességet.KépKépKép
Kapott már tüdőérlelőt is és Mindenkit puszil.
Viki
vikici

Szegeny Doris, nagyon drukkolok nekik!!!

Vic,
Koszi az infot, amugy nehany eve mar klarinetozik a nagyfiam, otthon zenetagozatra jart, itt sajnos nincs meg ra a lehetoseg.
A Padlasra mar vettem jegyet, az oszi szunetben megnezzuk. Nehez par het alatt bepotolni az egesz eves kulturalis lemaradast.

Zsuzsi
zsuzsi74

Doris, én is nagyon drukkolok!!! Muszáj mindennek rendben mennie!!!

Vic, én júliusban láttam, Krassy Reni volt Christine (aznap játszotta másodszor), nagyon-nagyon tetszett Kép Sokkal jobban örültem neki, mintha pl. Király Linduska lett volna, pedig azt mondják, ő is jó :oPPP A fantom Csengery Attila volt, a vicomte meg Miller Zoltán Kép Kép Kép Úgy ahogy van, jó volt az egész :o)

Mindenhol ilyan szörnyűséges idő van? Hülye hidegfront :oPPPPP KisBocim meg se akar moccanni + jóslófájások kerülgetnek... de csak kiröhögöm őket, mert még nem jelent semmit Kép De a top3-ból már lehetne NEW baba, neeem??? HAJRÁ TOP3!!! Kép Kép Kép

Pussz
Ann
annann

Én is nagyon szurkolok Dorisnak!!!
Most nagyon átérzem az aggodalmát Kép Kép Kép

Mi az a flowmetria? Hogy látszik belőle, hogy megfelelő-e a fejlődés?

Fiona 21+6
fiona

Fiona,
én úgy tudom a lepény és a magzat keringését, oxigénellátását tudják vele nézni. A fejlődés nem látszik belőle, de ha rossz a keringés, akkor igaz lehet, hogy a létért küzd szegénykém Kép
Hajrá Dorisék!!!
Ann
annann

AnnAnn
Aaaah, értem! És mivel végzik ezt a flowmetria vizsgálatot?
Mikor válik szükségessé ez a vizsgálat?
Fiona
fiona

Sziasztok!

Dorisznak üzenem: mikor olvastam a hírt, akkor pocilakóm hosszasan morzézott, ami azt jelenti, hogy a kis pocilakóm, a férjem és én is nagyon- nagyon drukkolunk Nektek, tartsatok ki!!!!

Zsuzsi: klarinétozik a nagyfiad?! Ez nagyon jó!! Én hegedültem 7 évig, meg zongoráztam és énekelek/tem! Akkor Nálatok is nagy becsben van a zenetanulás?! Olyan jó ezt hallani!!! :-) Emlékszem, hogy a szüleim folyton különórákra cipeltek engem, amit nagyon élveztem, és jól belegondolva, nagyon is megérte a "fáradtságot" Nekik is és nekem is!

Ann: ahogy írod, nagyon jó lehetett a szereposztás a Fantomban. Csengery Attilának egyszerűen fantasztikus a hangja (engem erről a legeslegjobban a Dorian Grey című musicalban nyújtott alakításával győzött meg; komolyan mondom, annyira csodálatos a hangja, hogy az ember beleborzong). Krassy Reninek is nagyon szép a hangja (...annak idején ugyanabba a musicaliskolába jártunk, csak én aztán inkább kimentem énekelni külföldre...), és Miller Zoltánnak is. Én Király Lindáért nem vagyok annyira oda, s sajnos szerintem a nézők kicsit elfordultak Tőle (amit saját magának köszönhet) a Himnusszal nyújtott "alakításáért", és utána a jóízű beszólásáért. Ettől függetlenül szívesen megnézném Vele a Fantomot, kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet. Sőt, ha tehetném, akkor beülnék egy egész napra a színházba, és meghallgatnám mindhárom szereposztással:-)
Addig is inkább CD- n hallgatom angolul:-) Kis pocilakóm úgyis nagyon szereti:-)

Engem is érdekelne, hogy mikor végzik el a flowmetria vizsgálatot, hányszor és hogy azonnal kiderül- e, hogyha esetleg valami nincs rendben?

Képzeljétek, a minap hallottam arról a lehetőségről, hogy a baba születése után pár hónappal a kismamák összejönnek a Normafánál, és együtt melegítenek be, edzenek, tornásznak és futnak a babakocsival és benne természetesen a kiscsemetékkel együtt. Én ezt nagyon jó ötletnek tartom, és egészen biztos, hogy bővebben utána fogok nézni, hogy hol is lehet erre jelentkezni. Épp ezért direkt 3 kerekű, masszív, akár futáshoz is ajánlott babakocsit vettünk, mert azzal kényelmesebben és stabilabban lehet futni (remélem:-)). Na, én nagyon kíváncsi vagyok, hogy fogunk majd kinézni futás közben; biztosan nagyon mókás lesz:-)

Üdv mindenkinek: Vic
Victoria

Fiona, Vic,
nem vagyok egy szakértő, de annyit tudok róla, hogy vmi Doppler (vagy "színes") ultrahanggal végzik. Nem ad valódi színes képet, csak a mozgást (vérátáramlást) jeleníti meg. Sztem rutinból nem csinálják, csak akkor, ha vmiért fennáll a veszély, hogy nem megfelelő a magzati keringés, nem jól érzi magát bent a baba (UH vagy CTG alapján jutnak el idáig.. én se tudom), meszes a méhlepény vagy már válik le...
Azonnal kiderül, ha vmi bibi van és akkor meg lehet tenni a szükséges lépéseket - pl. császár ha már a végén van, vagy gyógyszeres út, ha még korábban... Na, már ebben lehet, hogy az én okoskodásom - találgatásom is benne volt Kép Kép Kép de az eleje az tuti!

Dejó, már látszik egy pici napocska!!! Pedig egész nap olyan sötét volt Kép
Pusszancs
Ann
annann

Sziasztok!
nehogy elkezdjetek pánikolni, Dorisnál azért csináltak flowmetriát, mert már régebben is látszott, hogy valami nincsen teljesen rendben. Biztosan emlékeztek, hogy az egyik baba (a kislány) már a kezdetektől fogva le volt maradva a fejlődésben a kisfiúhoz képest. A terhesség előrehaladtával sajnos nemhogy behozta volna alemaradást, hanem még nagyobb lett a különbség kettejük között. Ezért -valamint azért, mert magas lett az AFP-je - küldték el a Sotéra genetikára, ahol a kontrollon vették észre a bajt, mert akkor mondták Dorisnak, hogy a kislány nem jut elegendő tápanyaghoz, illetve azokhoz a dolgokhoz, amik a fejlődéséhez szükségesek.

Én úgy tudom, flowmetriát rutinszerűen nem csinálnak, csak akkor, ha valamilyen rendellenesség gyanúja áll fent, pl. ha úgy ítélik meg, hogy a baba nem fejlődik a megfelelő ütemben,...stb. Most látom, AnnAnn részletesen le is írta.

Viki
vikici

Sziasztok!

Vic!
Erről a Normafás futásról volt egy cikk az egyik Fitt Mama újságban tavaly. Érdekes lehet, ahogy az anyukák a babákkal edzenek babakocsival Kép. Én Király Lindával láttam a Fantomot júliusban és nagyon jó volt, bár nem vagyok nagy zeneértő Kép. Mindenesetre jobb volt, mint vártuk.

Szurkolok Doriséknak nagyon!
Üdv, Virág
virga

Amikor 3D-s ultrahangon voltam, akkor a doki néni bekapcsolt v.mit és akkor szép szivárvány szines folyadék mutatta a köldökzsinórt és a benne áramló vért.
Ez már flowmetria?

Fiona a kis tudatlan Kép
fiona

Fiona,
nagyon úgy tűnik Kép bár még ilyet nem láttam...

kis tudatlan Ann
annann

Sziasztok!
Mint olvasom nem nagyon értetek a flowmetriához,így legyen itt néhány info:
A Bloodflow egy UH géppel végzett áramlási vizsgálat,ami megmutatja a magzat kiválasztott ereiben(hasi aorta,agyi erek,stb.)az átáramló vér mennyiségét.Ebből következtetni lehet a magzat méhen belüli állapotára.Ilyen vizsgálatot akkor végeznek,ha a magzat növekedési üteme romlik,rosszabbodik,vagy nagyobb terhességben az NST vizsgálat pozitív eredményt mutat.
A kép azért szines,mert az UH az áramló vért szinesen ábrázolja.(kék,piros)Sőt, az áramlást hallani is lehet.
Röviden és tömören ez a lényege a vizsgálatnak.A romló flow eredménye indokoltá teheti a szülés befejezését.

manóka
manóka

Egy cikk az Anyak Lapjabol a magzati keringesrol:

http://www.anyaklapja.hu/00_08/a0860.htm

Dorisnak es a babocainak nagyon drukkolok!!! Meg minden kismamanak, finiselonek persze!

Zsuzsi
zsuzsi74

Dorisnak nagy-nagy drukk!

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Nagyon drukkolok Dorisnak és a BabáinakKép!!!!!

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Nagyon drukkolok Dorisnak és a BabáinakKép!!!!!

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

SZiasztok!
Hát akkor jövök egy kicsit felvidítani a topicotKép Nagyon sajnálom, ami Dorisékkal történikKép Mit jelent az, hogy befejezik a terhességet? A másik babának is meg kell születnie most?

Magunkról annyit, hogy csütörtök óta itthon vagyunk Petrával, mint tudjátok extra gyors és könnyű szülés voltKép Tejci is van, tegnap reggelre már visszanyerte a kiscsaj a születési súlyátKép, 3670gr-mal született, és tegnap 3660 volt kaki után evés előttKép Szóval nem semmi a teljesítménye.

A profilomba tettem fel róla képet, még a kórházban készült 1 naposan.

Tudjátok, elég nagy meglepi volt, hiszen a 12.heti uh-on 90%-ban állította a doki, hogy kisfiú, én meg elhittem. Mondjuk bennem volt a kisörödög, mert utána a genetikai meg a 20. heti uh-on sem láttak semmi kisfiúra utaló jelet, no meg ha emlékeztek, igencsak hánytam a 16.hétig, és anno a kisfiammal meg egyszer sem. Szóval hosszú ideig kislányra számítottam azért. És bejöttKép

köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, gratulációkat, drukkokatKép Tényleg mindenkinek ilyen gyors, szuper, örömteli szülést és születést kívánok!!!!

Puszi, Nyuszimanó és a 6 napos PetraKép
nyuszimano

Nyuszimanó!!!

Szívbemből gratulálok!
Nagyon szép kislány, légy jó hozzá!

Csók, Fruzs
cinderella

Nyuszimano: gratulaKép

Dorisnak meg ooooriasi drukk!

Flowmetria: bocsi, de ez nem az, amit manoka irt. Nekem volt reszem a terhessegem folyaman vagy 10 flowban, mivel a ctg-ink rendre rosszak lettek (nem mozgott alatta a fiam csakazertsemKép) Szal a flowmetria a koldokzsinor aramlast ellenorzi, hogy az megfelelo-e. Teljsen sima ultrahanggal vegzik. Ha nem megfelelo az aramlas, az ugye utalhat arra, hogy a magzat nem jut elegendo taplalekhoz.

orsoly
orsoly

Sziasztok!!!

Nyuszimanó, hát tényleg sikerült felvidítani ezt a kicsit borús napot! Épp almakompótot készítettünk a férjemmel(el tudjátok képzelni, micsoda finom fahéj- és szegfűszegillat van a konyhában??!! hmmm), amikor kérdezte tőlem, hogy elolvasgattam- e már, mi jókat írtatok ma. Azonnal jöttem is, és már kattintottam is a fotóra. Annyira édes ez a kisbaba, hogy nem csak Neki a képen, de az én szemem is könnybe lábadt. Gratulálok és jó egészséget, sok örömöt és tejcit Nektek!

Nekünk még jó esetben 12 1/2 hét van hátra a nagy találkozásig, és nagyon remélem, hogy nekünk is legalább ennyire könnyű és komplikációmentes lesz a nagy találka, és mindenkinek ezt kívánom!!!

Üdv: Vic
Victoria

Sziasztok!

Dorisék, íííííígy szorítok nektek-értetek!
Igaza van Krúdynak: álom-esős idő. Én legalábbis csupa butaságot vagyok képes álmodni, meg felriadni rá, mikor végre sokáig alhatnánk! Kép
Sz'al szerintem minden rosszért (vagy annak tűnőért) az eső a hibás. De fel a fejjel, ez sem tart sokáig! Kép

Nyuszimanó, gratu +1x, tündéri a kis rózsaszínruhásod! Kép

Boróka (még 66 nap egyben) Kép
Boróka

Sziasztok

Drukkolok nagyon Dorisnak, hogy minden a lehető legjobban alakuljon számukra. ++++

Gigi 25+0
gigi1

Viki!

Ha sikerül megtudnod, hogy mit mondanak ma Dorisnak , akkor szólj nekünk is légyszi.

Nagyon szoritunk!!!!
fiona

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?