A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Hari!
Nolcsi 1 évesen kapta, de csak 15 hónaposan kezdett el járni.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Bodza,
ha fogyasztottál tejterméket szopi alatt, akkor még megpróbálhatnátok a HA-s tápit, valszeg attól nem lesz baja Sacinak. Egyébként eszik már szilárdat?
Vendég

Bodza
Nem is értem, hogy a védőnők hogy lehetnek ilyen felelőtlenek. Mi Bazsinak 1 éves koráig csak HA-s tápszert adtunk és szó nélkül felírta a doktornénink. Szerintem nyugodtan írathatsz Te is azt. Nekünk a BEBA HA-s tápik nagyon bejöttek. Abból a BEBA AR, az hypoallergén és antirefluxos is egyben. Most Laci a Milupa-nak a Milumil HA 2 -t issza és attól sincs semmi baja. Lehet, hogy nem is kell a Sinlac, csak a HA-s tápira kell átállni.
Ilyenkor úgy kiakadok mindig, amikor orvosok ilyen felelőtlenek. Van akinek ugyan semmi baja nem lesz a nem HA-s tépiktól sem, de sok baba még nem bírja. Egyébként ne hagyd magad lerázni, mert 1 éves korig kötelező felírniuk a HA-s tápszert. Azok is támogatottak. A mi mostanink kb. 1300 Ft.

Kép
Kép Kép
sildike

Mi is ekcémásak vagyunkKép De ma azt mondta a doki néni, hogy ír másik ecsetelőt, de azt ne várjam, hogy elmúlik tőle. Azt mondta, ha nem kenegetem rosszabb lesz, ha kenegetem nem romlik, de csak majd magától múlik el, ha elmúlik. Valószinűleg tőlem örökölte, mert én is az voltam, de kinőttem. Remélem ő is hamar kinöviKép

Kép
Kép
hari

Jó estét!Kép

Ayse
Ha már most ilyennek látják a nők Marcit, mi lesz késöbb?Kép

Thomasanne
KöszönömKép

Prüntyi
Nekünk alul jött még egy ezek után, majd fölül kettő, majd alul egy és most nem tudom hol fog jönni, de nagyon szenved MarciKép A védőnő szerint vmelyik hátsó rágófog lehet!!!Az azért elég húzós. Mondjuk Marci ennek megfelelően elég nyűgös is.

Jucc
Szegény GergőKép Jobbulást!

Rokica
Bár gondolom túl vagy rajta, de a spárgát én is úgy tudom,hogy meg kell tisztítani.
Ezért befőttet, vagyis konzervet szoktam venni.
Egyszer próbáltam új spárgával, hát iszonyat pepecs meló és még az íze sem lett jó. Ha rajta hagysz egy kicsi héját, akkor máris keserűKép
Egyébként ma mi is spárgát csinálunk. Vagyis spárgával, gombával töltött dagadótKép

Bodza
Szegény SaciKép Mi Beba Ha2-t eszünk, vagyis MarciKép, kezdetektől fogva. A dokinénink felírja. 2 doboz 3.000. ft-ba kerül.

And, Barbi, Ancsi
Babócáitok hogy vannak?

Juci és Marci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sildike,
képzeld, Zita a BEBA HA-t itta, amikor tejfehérje-érzékeny lett. Utána kapta a mildibé-t, és attól nincs baja. (bal kéz 3x kopp az állra)
Ha szükséges, 1 éves kor után is fel lehet iratni a HA-t, de közgyógy igazolványt kell csináltatni hozzá.
Vendég

Köszi Barbi! De akkor mitől függ, hogy mikor lehet ráültetni? Vagy csak attól, hogy mennyire vagyok aggódós?Kép Az elég, ha már tud ülni, meg kapaszkodni (elvileg)?

Kép
Kép
hari

Hari,
sztem ráültetheted, de gondolom még nem tudja megtartani magát, vagy igen? Meg gondolom akkor élvezik, ha már tudja magát lökni.
Lilinek hol ekcémás a bőre? Mindenhol, vagy a hajlatokban? És nem kell tejmentesen kajálnod?
Vendég

Bodza,
Mi tehéntejmentes tápin vagyunk, Pregomin a neve. Ez szója-alapú, szerintem büdi és rossz az íze, de Tofi nagyon szereti. Mi 90%-os támogatással vesszük, úgy, hogy van hozzá gasztroenterológiai szakvéleményünk. Azt mondta az orvosunk, hogy anélkül nem tudja felírni. De úgy veszem észre, hogy a mi dokink nagyon szigorúan veszi a támogatásos gyógyszerek/tápszerek felírását, lehet, hogy nálatok nem kell hozzá külön szakorvosi vélemény.

Kép
Bab és Tofi
bab

Tünde
Ez tök durva. Akkor nekünk szerencsénk volt, hogy Bazsinak semmi baja nem lett tőle. Mi a Ha Starttal kezdtük utána az AR-rel folytattuk és a HA2-vel fejeztük be. Lehet hogy a sima HA-t kihagytuk erre már nem emlékszem.
Lehet, hogy most azért nem azt kaptuk, mert kiderült róla ilyesmi? Én kérdeztema doktornénit és azt mondta, hogy a Milupa-val mostanában jobb tapasztalatai vannak. Lehet, hogy más babának is volt gondja a BEBA-val. Igazából ezért szeretem a doktornéninket, mert annyira körültekintő.

Kép
Kép Kép
sildike

Hari!
Nolcsi 1 évesen tudott rajta ülni, meg kicsit hajtani magát.
Szerintem a lényeg, hogy biztonságosan meg tudja magát rajta tartani.

Juci!
Köszi, Leon jobban van sokkal, nincs már hőemelkedése se, az étvágya is jobb volt ma. Meg nem is hányt két napja.Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Bodza, a Madarász bőrgyógyásza hozta rendbe Tüncsi fejét, ha visszajön, és még kell, hozzá menj szerintem. Én két napja a Humana HA2-es tápit adom Tüncsinek olyankor, mikor kajasztrájkja van, akkor csak a rízstejet itta (mivel már nem szopizik, kb 1 hete)és akartam, hogy valami tápláló és vitaminozott is kerüljön olyankor a hasába. Nekünk bevált. A sinlac úgy tudom gabona pép...nem anyatej helyettesító tápszer, szerintem azt csak kanalazni lehet...én azért kértem tápszert, mert az nálunk mostmár cicipótló. Viszont még mindíg nem nagyon cumizik semmit, ezért mentem bele a cicipótlóba.Kép

Kép

Kép
prüntyi

Mindenkinek köszi a válaszokat, holnap igyekszem kifaggatni a doktornőt.

Sildike! Nem a védőnővel van gond, bár ő se zavar sok vizet, hanem a doktornőnkben kezdem egyre inkább elveszteni a bizalmam. Pedig Saci egyáltalán nem problémás gyerek... És olyan körültekintően igyekeztem kiválasztani anno az orvosát.

Duda! Te elégedett vagy vele?

Lehet, hogy a kistesóval váltunk orvost is?!
Még meggondolom.

Na, megyek, tusolok, és alszom, hullafáradt vagyok, elég hosszú napunk volt.

Kép

Kép

Kép
bodza

Sildi,
én írtam rosszul, természetesen a HA starttal kezdtünk mi is 3 hetesen. A dokibácsi is csóválta a fejét, hogy nem 4 hósan szokott kezdődni, de hát ez van. Minden bizonnyal kinövi.
Itt figyel 3 doboz Beba 1, 2 doboz Mildibé 1 a kamrában, hát, nem tudom, valaha el fognak-e fogyni...
Vendég

Juci Kép te jó Isten! Szegény Marci, szegény ti! Kép
Akkor felkészülök lelkileg Kép

Hari, Bodza, még annyit, hogy nekünk bevált az új Babé(bőrgyogyik által kifejlesztett termékek) nevű tusfürdő, már nem olyan érzékeny száraz Tüncsi bőre, úgy tudom van kifejezetten ekcémás bőrre is tusf. és testápoló. Patikákban érdemes megkérdezni...

Kép

Kép
prüntyi

HariKép!
Lilim előbb motorozott, mint járt! Mondjuk ez nem nagy kunszt, mert későn kezdett járni. Első szülinapjára bébitaxit kapott (4 kerekű, széles ülőfelülettel), és rá egy-két hónapra örököltünk egy kismotort. A mai napig imádja!Kép

Én azt gondoltam szülés előtt, hogy akkor most kiolvasom az összes könyvet és a hobbiaimnak fogok élni (varrás, kötés). Na ehhez képoest a Holdat is sajtnak nézem esténként és örülök, ha a fele házimunkát elvégzem. Egy (!) kisruhát voltam képes Lilinek varrni az elmúlt 5 évben. Meg belekezdtem egy kardigánba, de ha így folytatom, még Andris is kinövi (gimis koromban volt olyan, hogy hazafele megvettem az anyagot és másnap már abban a ruhában mentem iskolába).

Én is fizikai fájdalmat érzek ha éjjel fel kell kelnem. Sohasem bírok hozzászokni és a korral ez csak egyre rosszabb lesz Kép.

ayse

Tünde Kép!
Én a fejemen szoktam kopogni, az is fából van!KépKépKép

ayse

Duda Kép/BodzaKép!
Nekünk maradt a XIII. kerületi dokinénink, a Nővér utcában rendel. A Tietek?

ayse

Prüntyi,
mennyibe kerül a tusfürdő?
A testápoló szuper, mint az előbb is írtam.
Vendég

Ayse, Kép
az állam is a fejemen van. Kép Néha kong. Kép
Vendég

Ayse,
Nekünk is ott volt a dokinénik, akit utána leváltottunk, mert annyira nem értett semmihez és negatívan állt hozzá mindenhez.

Kép
Bab és Tofi
bab

BodzaKép Szegény SaciKép Az ekcéma pocsék dolog, remélem, tényleg megoldódik hamar, ha tápit váltotok!

AndiKép Hogy mit csinál ébredéskor Balázs? Most már csak ritkán van olyan, hogy fölébred és sír, amikor mi még ébren vagyunk, általában több órát is alszik egyhuzamban / ez nála nagy szó, kábé egy éve még egy volt a maximum/. Ha mégis van ilyen, akkor kisétál hozzánk sírva, de ahogy visszaviszem, már alszik is. Aztán valamikor éjjel átjön hozzánk, és mellénk bújik. Van olyan, hogy észre sem vesszük, mikor jött át, de sajna nagyon ficánkolósan alszik, úgyhogy erre többször fölébredünk. Amúgy 15 hónapos koráig szopizott éjjel is, akkor ebből elegem lett, de amikor véget vetettem ennek, akkor sem lett sokkal jobb, nagyon sokszor ébredt éjjel, sőt, a délutáni alvás is többmegszakításos volt. Szép lassan egyre jobb lett, nem tehettem mást, belenyugodtam, és ez nagyon sokat segít! Igazából csak az első hónapok voltak nagyon fárasztóak, hozzászoktam. Amikor Gergő megszületett, akkor éreztem, hogy eddig milyen jókat aludtamKép Az mindenképp könnyebbség, hogy egy szobában alszunk, így nem kell fölkelnem, mászkálnom, csak pillanatokra ébredek fel.

MegannKép Én Tizenvalahány éve olvasom folyamatosan a Kismamát, és mindig tud újat mondani, rengeteget tanulok belőle, nagy segítség mindigKép Szerintem nincs ennél színvonalasabb szülőknek szóló újság nálunk.

Ma este ünnep van nálunk, Apa emberi időben hazajöttKép Ez a hét extrém rossz, minden nap éjszakába nyúlt eddig a meló, a mai napról is csak tegnap derült ki, hogy nem kell Belgrádba mennie, így ma itthon van este. Holnap meg legénybúcsú, ő a fő szervező, mindenképp mennie kell. Balázs ennek megfelelően hihetetlenül fel van dobva, már egy órája könyörgünk neki, hogy aludjon, de még játszania kellKép És egész este csacsog, meséli a heti élményeket. Le sem lehet állítani, egyik mondat követi a másikat. Egy levegővételnyi szünetben kértem tőle egy puszit, mert meg tudnám ilyenkor zabálniKép Kaptam is egy csomót, és Apa is, kérés nélkül. Majd hozzátette: " Annyi puszim van, mint amennyire egy farkas éhes"KépKépKép Tudni kell, hogy általában hiánycikk nála a puszi, vagy lentfelejti a kocsijában, főleg, ha a nagyszülők kérnek tőleKép

Megpróbálom leállítani...

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Tünde
Én ha marad bontatlanul tápszer, vagy pelenka oda szoktam adni a védőnőnknek, mert biztos van olyan család, ahol még 1 csomag pelus, vagy 1 tápi is nagy segítséget jelent a kasszának. Egyedül a ruhákat nem adogatom oda, mert annyi ruhánk van. hogy alig használt 1-1 darab így jó lesz még másnak is a családban. Meg persze mi is szeretnénk még egy 3. babát is.

Szerintem kérdezd meg a védőnéniteket, hogy nem tud-e a körzetben rászoruló családot.

Bodza
A gyerekorvos kiválasztása az tényleg nagyon fontos. Ha nem vagy megelégedve vele még mindig nem késő váltani. A mi doktornénink, annyira rendes, hogy amikor Laci születése körül voltak a gondok, mire én odaértem az intenzívre addigra már hívott, hogy megérdeklődte és nincs életveszélyes állapotban Laci, csak látványnak lesz borzasztó a csövek miatt. Még Dunakeszire is kijött hozzánk az első pár alkalommal és egyáltalán nem fogad el pénzt. Akkor sem fogadott el, amikor kijött házhoz.

Kép
Kép Kép
sildike

Hari!

Jujj de édes Lili!
Még apát is felzargattam a nappaliból, hogy nézze meg a kis "Lénahasonmást"KépKép
Tiszta LénácskaKépKépKépPláne a fürdős képenKép
És ma mi is mégméreckedtünk és 7500 grammok vagyunkKép
Még a súlycsoportjuk is egyKép

Ok, megyünk talira, ha megígéred, hogy eszel rendesen, és felszedsz 1-2 kilótKépKépKép

Sildike!
Dehogy autókáztatnám oda-vissza a gyereket...Kép
Nem ér annyit semmiKépKép

Apa tök betegKép, még soha nem láttam ilyennekKép, nincs hangaja, köhög,lázas, mindenKépKépKép
Imádkozom, hogy Léna ne kapja elKép, meg hogy én se..Kép

Jucc!
Te biztos egy ufó vagyKépKép4 éve nem aludni egy éjszakát sem........én már rég megzuhantam volna....
Én még reggel is alig bírok felkelni, nem hogy éjszaka...

Megyek szuszogni...

M.

Kép

Kép
megann

BabKép!
Kezdőbetűk?
Most hova jártok?

ayse

Jucc!

Ez komoly???
Akkor visszaszokom a KismamáraKépKépKép

Ja....vettünk egy olyan Davallia féle Top Rider esernyőkocsit Lénának..Kép, és ott állt még a boltban egy Peg Perégo nagyon szupi volt, csak az ára...KépKépKép76000.-, de ha még egyszer vennék lehet hogy rászánnám...tök komplett volt, és mégis könnyű.......
De ha előadom itthon hogy mi lenne ha eladnánk a régit..hát apa kitérne a hitéből az tutiKépKépKépKépKép

M.

Kép

Kép
megann

AyseKép
S.E. Most Újpestre járunk, ott ugyanis van protekciónk, az asszisztens a férjem unokanővéreKép. Nem is értem, hogy miért nem egyből hozzájuk mentünk, annyira kézenfekvő lett volna. Ráadásul nincs is sokkal messzebb.

Kép
Bab és Tofi
bab

Megann
Nem is arra gondoltam, hogy Te. Azért reméltem, hogy ennél több eszed van.KépKép De szerintem vannak olyan hülye újgazdag szülők, akik puszta sznobériából, mert a társaságban most ez divat hurcolják szerencsétel pici gyereküket angol oviba. Egyébként szerintem egy nagy átb@szás az óvodai angol tanítás is.
A BBC Prime-ot meg csak nézza nyugodtan Léna (már ha azt nézi), mert azon legalább aranyos pici gyerekeknek való műsorok vannak reggelente, főleg szombaton és vasárnap. Sokkal jobb, mint a magyar adókon az idióta Bolygó Kapitány és társai.

Kép
Kép Kép
sildike

Jucc,
Neked mit csinál a férjed, hogy ilyen sokat dolgozik? Persze csak ha publikus.

Sildike,
ha Zita végképp nem eheti meg, akkor úgy lesz, ahogy írod. A műszálas csoda ruhák is ott szoktak kikötni. Kép/Kép
Vendég

Barbi
Apa felfedezte a Dechatlonos szatyrot is.Kép

Mondta, hogy ha így folytatom a vásárlást, akkor ne is nézegessem a horvát apartmanokat, mert nem lesz rá píndz.

Kép
Kép Kép
sildike

...Állítólag Apával alszik...

Motor: Balázs is úgy van vele, mint LiliKép Előbb motorozott, mint járt, de ő is csak 15 hósan kezdett járni. Azóta is lyukadnak a cipők sorra, mert imádja ő is. Készüljetek fel rá, hogy a tesók nem fognak cipőt örökölni a nagyoktól, ha motoroznakKép / Én már belenyugodtam/. Állati jó találmány ez a motor, minden gyerek imádjaKép És sokat bír, olcsó, és ha gyalogolni nem hajlandó a kölök, motorral messzire is el lehet vele jutniKép

jucc73
Érd

BabKép!
A mienk másik, én nagyon meg vagyok vele elégedve.
Remélem Tofi tünetmentesen abszolválja a BCG-oltást.

SildikeKép/MEgannKép!
Volt szerencsém két angolul beszélő budai ovit is tanulmányozni közvetlen közelről (játszótér, ismerősök gyerekei). Komolyan akkor se íratnám oda a gyerekemet, ha fizetnének!

ayse

Tünde

Hát a sógornőd "ruhakölteményét - bocsi - én sem tartanám meg a következő gyerkőcnek.Kép

Egyébként ha beszabadultál volna HundM-be felvásároltál volna mindent. Annyira csajszis ruhák voltak, hogy megbeszéltük Barbival, hogy kell egy kislány is.Kép Én néha már a szomszéd kislánynak szoktam vásárolgatni, ha valamit nagyon nem tudok otthagyni. Ma szerencsére kiáltam magam a fiaimon és a csajszo dolgokra csak sóvárogva nézegettem egy kicsit.

Kép
Kép Kép
sildike

Ayse
El tudom képzelni. Már eleve idióta szerintem, aki angol oviba íratja a gyerekét, kivéve persze, ha mondjuk mint Rókiéknál az egyik szülő mondjuk angol anyanyelvű. Gondolom tipikusan a pénzzel nem adtak egyenes arányban inteligenciát típusú emberek gyerekei járnak oda. Mondhatnák azt is, hogy savanyú a szőlő, de szerintem egy normálisan gondolkozó ember Magyarországon nem íratja angol oviba a gyerekét, hanem abból a pénzből majd kb. 15 év múlva kiküldi nyelvi környeztebe a már bizonyos alapokkal rendelkező csemetéjét. Jól gondolom?

Jucc
Bazsi is lehúzta a cipőinek az orrát aztán kapott egy nagyobb motort és most már semmi gond a cipőkkel.

Kép
Kép Kép
sildike

AyseKép
Köszi!!!

Az bizti, hogy amennyiben talál az ember egy jó orvost, akkor foggal-körömmel ragaszkodni kell hozzá! Remélem a miénk is beválik hosszútávon, eddig jók a tapasztalatok!

Kép
Bab és Tofi
bab

TündeKép Apa tavaly januárban vágott bele egy saját vállalkozásba, ketten vannak a cégben + egy titkárnő, és ahhoz, hogy menjen a bót, melózni kell. Építőipar, ipari kapukkal foglalkoznak. Most van egy baromi nagy projekt kilátásban, azért küzd, tárgyal, utazik, mindent megmozgat. / azt mondta rá, hogy ha ezt elnyerik, már jövőre meglesz a kertes házKép / Benne van a cégben az újpesti lakásunk ára, gyakorlatilag ennyi volt a kockázat... / azóta lakást bérlünk/.

jucc73
Érd

Jucc Kép!
De jó, hogy együtt a család!KépKépKép

Nálunk Apa megy lefeküdni, én is mellébújok. Szegénynek holnap valami pályázatíró tanfolyamon kell résztvennie. Házi feladat is volt, de nem nagyon sikerült megcsinálnia, azt mondja még az ágyban olvasgat (szerintem előbb fog elaludni, mint ahogy a feje a párnához ér). Ilyenkor évvégén már teljesen el van használódva az idegrendszere (is). Aztán jön a nyári szünet!

ayse

Sildike Kép!
Jól gondolod!

BabKép!
hát igen. Szerencsére (Kép/Kép) a mienk kijár hozzánk, mert Budakeszi felé lakik. Megpróbáltam a NK-i gyerekorvost is, többször is. (Egyszer másnap vissza kellett mennünk, hogy mégegyszer meghallgassa Lilit, mert nem jól hallotta a sztetoszkóppal, mi van odabe. Gyakoroltunk Lilivel, másnap már jobban ment a doktornőnek is Kép). Mindig úgy jövök haza, hogy akkor inkább leperkálom a vizitdíjat, csak gyógyítsák meg a gyerekeimet.

ayse

Jucc,
huh, ez nagy bátorság, két gyerekkel albiba menni! És minden elismerésem a Tiéd, hogy így meg tudtál bízni a férjedben az előzmények után! Persze úgyis a bizalom az alapja mindennek!
Vendég

x
Vendég

.

Kép
Kép Kép
sildike

Azt hiszem én is szeretnék dokit váltani, mit kell hozzá tenni?
A régi dokinak kell miatta szólni? Csak a kerületben választhatok másik orvost?
Akinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, légyszi írja le. KösziKép

Ildi!
Szegény Balázs. Gabi is csak nézett és kérdezte, hogy ő mit kapott?
De aztán utána hozzátette, hogy tőlem és a fiúktól nem sajnál semmit.Kép
pedig ma magamnak nem is vásároltamKép
Ja és azt is mondta, hogy mi az hogy ennyi a nyári ruhatára a fiúknak???? Ez a pár póló meg gatya nem elég egész nyárraKép
Kicsit kettős személyiség, mert egyik percben sokallja a holmikat, de utána meg kevesli egész nyárraKép
Jó, mi?Kép

Angol ovi szerintem is sznobság, főleg, hogy otthon a gyerek nem hall angol szót, a nyelvet nem használja, akkor meg minek? Egyébként is előbb tényleg magyarul tanuljon meg rendesen!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

megjöttem a kóruspróbáról, én egyre hamisabban éneklekKép viszont nagyon feldobott, biztos felszabadít bennem valamit, mert teljesen feldobódva jöttem hazaKép
viszont elég fáradt vagyok, úgyhogy húzok aludniKép

Hari! Lili annyira szép!!!!

na, ezt még gyorsan elmesélemKép hazafelé telefonon mesélte apa, hogy beszélt az anyjával, azaz az anyóssal. anyós megfejtette, hogy Eszti miért hányt tegnap este. azért, mert nem alszik velünk egy szobában és ez lelkileg megviseli. még jó, hogy nem vagyunk olyan viszonyban, hogy engem hívjon fel ilyen hülyeséggel. mondtam is férjnek, hogy üzenem, hogy az Eszti ma estére kiheverte a lelki válságot, mert már nem hányKép
azúton köszönjük ismét a drukkokat, mert nagyon-nagyon hatásosak voltak!
mennyi butaság keringhet még anyós fejében, amit nem mond el nekünk?? inkább ne is mondja...

tényleg, Sis, mi van veletek? Máté ennyire fogzik?Kép

Jucc, tényleg nem vagy semmi. én alapjában véve bírom az éjszakázást, de nem folyamatosan, legalább heti 1x olyan jó lenne egy nagyot aludni. kívánom, hogy jól sikerüljön a családi vállakozásotokKép

Sildike, Barbi,
annyi jót írtatok a hundm-ről, hogy nem tudom hogy bírjam ki, hogy ne látogassak el odaKép
és örülök, hogy Leonkánk is jobban vanKép tényleg olyan sokat változott Leon, legalábbis azon a hintás képen úgy tűnt nekem is, már kíváncsiak vagyunk ráKép
és Andrissal is jó lenne összebarátkoztatni Esztit, most már Eszti is barátkozósabb ámKép persze, ha Ayse nincs ellenedreKép

és most tényleg húzok aludniKép

KépKép
KépKép
and

And!
Hát tényleg jó cuccok vannak, kislány holmik meg egyszerűen szuperekKép
Ha lányom lenne, halálra vásárolnám magam, de a fiúknak is tudtunk azért mit venniKép
Mi is várjuk már a talit Esztibabaával, remélem egy szigeti séta csak összejön a közeljövőbenKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jó reggelt Mindenkinek!

Ma megint fél 6-kor keltünk, mint szinte mindig!!!

A babák nagyon édesek!

Betegeknek jobbulást! Kép

KépKép
Kép

Szép napot Mindenkinek, itt úgy tűnik nagyon szp idő lesz, így van esély egy jó (vagy 2) nagy sétára! KépKépKép

Viki és Peti aki ma 34 hetes Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

SziasztokKép

Ritkán tudok jönni, és inkább csak olvasni tudok.
elég sok hivatalos elintéznivalónk volt az utóbbi napokban.

Mi jól vagyunk.

Lívike nagyon ügyesedik, úgy kúszik hogy csak naKép

Ülni továbbra sem szeret, megül de nem szeret úgy lenniKép

Azt hiszem ő ezt kihagyta ennyi idősen a gurulással eljutással, majd később.Kép

Viszont nálunk meg az derült ki, hogy az agyhártyagyuszi elleni oltást nem most hanem 11 hós és 1 éves kor után kellett volna kapnia a jobb védesttség érdekésbenKép

Na ő megkapta 1 hónapja az elsőt és most kellett volna a másodikat, meg ia vettem az oltóanyagot.

És most közölte a dokink, hogy WHO szerint úgy kell már adni...

Még jó, hogy addig eláll a hütőben az oltóanyag, míg Lívi 1 éves elmúlik.

Ezt a sok kavarást, komolyan idegesítő....

Babák mind nagyon édesek és ügyesek!!!!!!Kép

Puszilunk Titeket és a beteg babóknak vagy oltottaknak jobbulást!!!!Kép

Mea
mea

Viki!Kép

Lívi is egyre korábban kel, ő is 6-kor márKép

De ma kaja nélkül visszaaludt a nagyágyunkbanKép

Behoztam oda és visszaaludt fél óra pörgés utánKépKépKép

Próbáld ki, háthaKép

Ja körkérdés, a Ti gyerekeitek sötétben kelnek, van sötétítő vagy reluxa????

Mert Lívinél van egy vacak sötétítő ami átengedi a fényt.

Csak kiváncsi vagyok ezért kel ilyen korán, vagy akik sötétben vannak reggel azok a babák is????????

Mea
mea

Barbi
Bárhol választhatsz orvost, csak a védőnő helyhez kötött. Ha nem vagy vele megelégedve le lehet mondani róla, de az egy kicsit macerás.
Nekünk itt a helyi védőnő egy fiatal kis csajszi, no gyerek. Ehhez mérten empatikus is. Még 8 hónapos terhesen Bazsival be akart hívni a rendelőbe a szokásos havi kontrollra. Hát mondtam neki, hogy szerintem inkább neki kellene engem látogatni, mert én ugyan már nem pakolászom ki, be a gyerekemet a kocsiba, hogy megmérje hány kiló is vagyok. Aztán amikor Laci megszületett, akkor az volt a legnagyobb problémája, hogy ha én már hazajöttem a kórházból, de soha nem vagyok itthon, akkor most hogy fogja megcsinálni a kötelező látogatást. Akkor mondtam, hogy én szeretnék lemondani a védőnői "szolgálatról". Nekem van a védőnő barátnőm, aki a dokink mellett dolgozik, úgyhogy úgyis tőle kérdezek mindent. Ezek után ki kellett tölteni mindenféle papírokat, meg írt a gyeremekjólétiseknek, hogy lemondtuk a védőnőt, stb.. Szerencsére a dokink, meg a barátnőm igazolták, hogy igenis gondova van a gyerek csak nem a helyi csajszi álltal, aki úgy jött ki Lacihoz a papírokat aláíratni, hogy taknyos volt.
Doktornőt csak simán megbeszéled az újjal, ő ad egy kikérőt, amit elviszel a régihez és annak kötelessége átküldeni a kartonokat.

And
Örülök, hogy Eszti már jobban van. HundM-be csak akkor menjál, ha erős akaratú vagy és meg tudod fogadni, hogy mondjuk 50.000 Ft fölött, már tényleg mindent visszateszel.KépKép Annnnnnnyyyyyira édes lány ruhák vannak, hogy apa azt mondta ha lányunk lesz én nem mehetek vásárolni.

Kép
Kép Kép
sildike

Piskótaevés:
KépKép
KépKép

Kép
Kép Kép
sildike

Jó reggelt!

Mea!
Nati tök sötét szobában kel minden reggel pontban 6.25-kor!KépKép

Jucc!
Hát, irigylem a kitartásod!Kép Bár a szülés óta én mindig azt mondom, hogy egy ember sokkal többet kibír, mint azt valaha is gondolná!Kép

Bab!
Akkor jó!Kép
Szegény Tofi!Kép Remélem jól telt az éjszakátok!

Bodza!
Szegény Saci!Kép
Dr. néni ügyben nekem is vannak néha kétségeim, de a környékünkön mindenki nagyon dícséri és állítja, hogy ő a legjobb a körzetben.
Nati sem problémás gyerek, igazából még beteg sem volt. Amikor elmúlt 6hós és elkezdtem tejpépet adni neki, a dr. nő rögtön szólt, hogy 1 éves korig az allergia miatt inkább HA-st kapjon. Igy nem értem, nektek miért nem HA-s tápszert írt!?
Egyébként Nati születése után volt egy-két alkalom, amikor én is úgy éreztem, hogy váltani kellene, pl. amikor közölte, hogy a gyerek hátán csontkinövés van. Erről később az ortopédián kiderült, hogy a csigolyái látszanak ki mert olyan kis vékonyka.
Arról is megvolt győződve, hogy nem lenne szükséges Natit a Dévény-alapítványhoz hordani egészen a múlt hónapig, amikor is a gyerek felülésbe nem húzta magát. (itthon egyébként gyönyörűen csinálja!Kép)
Erre azért is rágok különösen, mert a módszer akkor igazán hatékony, ha minél korábban elkezdik kezelni a gyereket. Na most már, ha én 8 hetes korában nem vagyok ennyire erőszakos és a dr. nőn múlik, csak mostanában kezdenék el kezelni Natit.Kép

Barbi!
Örülök, hogy Leonka jobban van!Kép

And!
Nekünk sajnos a keddi séta nem jó, tornázni kell menjünk. Azért remélem, hamarosan tudunk találkozni!Kép
Anyós!KépKép
De jó, hogy Eszti nem hányt!Kép

Megyek, mert Nati megszereli a videót!KépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?