A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Anikó, Ancsi, Rókica, Viki!
Nagyon klasszak a fotók, a Babók meg nagyon ügyik!!!

Jucc!
Megy a DRUKK a Picibabának az Anyukájának és az egész CsaládnakKép!!!

Ayse!
De jó, hogy Andris brékeléssel avatta fel az új helyétKépKépKépKép!!! Biztosan itt is lesznek majd nyűgösebb pillanatai, de sztem azért mégiscsak érdekesebb lesz Neki így a világKép!
C.

KépKép
cinka

Sziasztok!
Látom megy a kajatéma ezerrel... AngelaniKép, szerintem nem kell szabatkoznod!!! Annyi piskótát eszik Erhard, amennyit jónak látsz!
Senkinek nem tartozol számadással!Kép

AnikóKép,
de jó hallani felőletekKép.
Én is csak ritkán jutok ide, de megakadt a szemem a klassz tengerparti képeken! Micsoda mázlista vagy...KépKépKép, én is tudnék ott élni!Örült nagyok a srácokKép.
Jól látom, nálatok is a Hihetetlen Családos labda a nyerő? Trisztán is odavolt/van érte, csak most a foci VB végett kapott Brasil (sárga-zöld) focilabdát, úgyhogy egy időre kikerült a képből.
Lehet, hülye kérdés, de Matthieu beszél magyarul és franciául is? Suliba jár már? Gyere amikor csak tudsz, és dobj több képet!!!

JuccKép,
jól értettem, hogy Balázs még mindig cumisüvegből iszik? Vagy azóta már sikerült elhagyni?
Próbáltad már a sportkupakos üvegeket? Nekem Trisztán nagyon sokáig használta, és onnan tért át az üvegből való ivásra (igaz mellette poharazott is).
A csőrős pohárral kapcsolatban igazad van, az Aventes tényleg nagyon megtévesztő. Én is használom, de zárószelep (vagy-mi-a-frász) nélkül. Azt kell megtanulniuk, hogy mit kezdjenek a szájukba ömlő itallal megfulladás nélkül. A szeleppel ugyanott tart, mint a cumisüveggel: csak akkor jön, ha szívjaKép, semmi értelmeKép!

A mi védőnénink szerint ilyen idős korban nincs meghatározva, hogy mennyit kell innia a gyereknek, főleg ha még anyatejet is kap (Kornél még 3-4x egy nap). Azért én adagolok neki, főleg ebéd után, hogy könnyebben menjen az emésztés. És persze séta közben a nagymelegben jól esik, na meg éjszaka is leszoktunk a tejről. Viszont szigorúan csak vizet adok. Semmi gyümilé, semmi teácska. Ha ezeket szokja, utána már szinte lehetetlen áttérni a vízre. Trisztán napi 2 liter teát képes meginni + gyümölcslé vagy szörp, de vizet csak bicajozás alatt hajlandó a kulacsában szállítani, és szinte sosem fogy belőle! Ezt a hibát nem akarom újra elkövetni.
A másik szigorú elvem, amit már kifejtettem, hogy: zöldséget nem sózunk, gyümölcsöt nem cukrozunk. Ezekről sem lehet leszokni!!! Pedig írtó hülye szokás, hiszen pont az ízét veszi el!
Párom pl. ribizlis cukrot eszik. Pedig a ribizli pont egy kellemesen savanyú/fanyar gyümölcs, ami még a szomjat is oltja, de nem így!

RokiKép,
nagyon ügyes Zsuzsa! Mi még fényévekre vagyunk ettől (szerencsére), mert innen már nincs megállásKépKépKép.

Üdv, mindenkinek
Vendég

Teszek fel pár képet (most nagyon ráérek, mivel tanulnom kéneKépKépKép), de szóljatok, ha duguljak elKép!
Kép
Kornél tolla olyan lányos, de még nem szeretném lenyírni... majd jövőre!
Kép
Trisztánt viszont megkopasztottam! Annyira szeretem így... kerek kuglival! Olyan tökéletes a fejformája... nagy koponya leszKép.
Kép
AnikoKép, ajánlom Mattieu figyelmébe a polótKép!
Vendég

Visszaolvastam magam... egy elfogulatlan anya vallomása!Bocs!
Vendég

most már látom, ha nem tartom rendesen veletek a lépést, elég nehéz behozni a lemaradást...
amire hirtelen emlékszem:

kajatéma: légyszi nekem szóljon mindenki, ha marhaságot csinálok! akár durván isKép kösziKépKépKép
én fenntartom a véleményemet, amit Megannak írtam számokkal illusztrálva, de mindenki persze azt csinál, amit akar, semmi közöm hozzáKép

ivászat: én is rendes pohárbók itatom Esztit. elég nehezen megy, de alakul, ma már összesen egy fél pohár répalevet megittunk és egy pár korty vizet is. persze mi is vizespólózunkKép, most meg minden csupa répa, de legalább már kb annyi bemegy, mint amennyi kifolyik, sőtKépKép
Tünde, az ismerősöm kifejezetten a hányásra mondta, hogy a sima vízzel vigyázni kell. a hányással, hasmenéssel veszített elektrolitokat, ha csak jó adag sima vízzel pótolod, akkor adódhat probléma.

a tejementes diétát tegnap délután függesztettem fel, kb egy órával a telefon után, amikor átugrott a húgom, és megkérdezte milyen kaja van itthonKép nagy szerencsémre nem az óriásmilkát láttam meg először, amikor kinyitottam a szekrényt, de jól becsokiztamKép

Annamami! egyszerűen gyönyörűek a gyerekeid!! a fotók meg tényleg csúcsszuperek!! nagyon ügyes vagyKép

láttam a Léna sorozatot is, az is nagyon szuperKép szöveggel együttKép

csontot rágycsáló babákat meg kell zabálniKépKépKép

tegnap úgy lefárasztottuk egymást az Esztivel, hogy fürdéskor (ami 7-kor volt!) már hunyorgott, lelassult és kiejtette a kezéből a kiskacsájátKép hajnalban adódott egy kis alvásprobléma, amikoris kakkantott egy nagyot, de azt már apa orvosolta, mert én nem bírtam nyitva tartani a szememet, ülve elaludtam. ma megpróbálom apát hagyni aludni, mert tegnap is este 10-kor jött haza, és ma is így várható Kép

nem olvastam vissza, de láttam a képeket a Lili buliról! nagyon szuper lehetett, látszik, hogy mindenki élvezte! hű, én már várom, hogy Esztivel is lehessen mindenfélét együtt csinálniKép apa mindig kinevet, hogy én mindig várok valamitKépKép

picibaba: én sosem tudtam elképzelni, hogy milyen nehéz lehet egy szülőnek, ha valami baj van a gyerekével. nekünk van egy keresztlányunk, aki középsúlyos értelmi fogyatékos és a mozgása sincs teljesen rendben sajnos.amíg az Eszti be nem töltötte kb a második hónapot, addig folyamatosan, akaratlanul is összehasonlítottam őket, pedig az a kislány már 3 éves elmúlt. mindig csodáltam az anyukáját, hogy hogyan tudja ezt a helyzetet így megoldani (mellesleg rettentő sokat dolgozik és a férje nem egy iq bajnok, remélem ezt most nem olvassa...).
szülés közben jöttem én rá (mivel elhúzódott a műtét, és olyankor az embernek minden az eszébe jut...), szóval, hogy az Esztinek én vagyok az anyukája, és bárhogyan fog kinézni, bármi történik a szülés közben vagy utána, én imádni fogom és rám mindig a legjobban számíthat, és nincs semmi olyan, amit ne tennék meg érte. és ez a gondolat megnyugtatott. igazán ekkor jutott el tudtosan az agyamig, hogy bármilyen lesz, úgy fogadom őt el, nekem mindenképp ő lesz a legszebb, stb. és azzal fogok foglalkozni, hogy hogyan tehetem jobbá az életét, és igyekszem nem tönkretenni magunkat azzal, hogy milyen lehetett volna.
most biztos jó hosszú lettem, bocsánat, csak megint jól esett ezt kiírni, még egy kicsit sírdogáltam is közben.
nekem ez jutott arról eszembe, hogy hogyan lehet ezt feldolgozni....
és nagyon örülök, hogy már ilyen szépen garapszik a baba!!! ez tök jó jel! egy pár év, és senki nem fogja észrevenni, hogy korábban érkezettKép ezt szívből kívánomKép

KépKép
KépKép
and

RokicaKép
most megnéztem Zsuzsát. annyira édes, ahogy mászik!!! és olyan, mintha egy egeret talált volna az ágy alattKép eszméletlen aranyosKépKépKép

úgy szeretem nézni Esztit is, ahogy erőlködik kúszás közben, ma pl. folyamatosan berregve köpködte közben a nyálátKép

KépKép
KépKép
and

And
Tökéletesen át tudom érezni, amit írtál. Én múlt héten ahányszor csak ránéztem Lacira mindig pityeregtem egy kicsit, hogy milyen jó hogy már biztosan nincs baja.
Amikor nálunk kiderült, hogy Lacival baj van nekem is az volt az első gondolatom, hogy akkor majd mit is tudok tenni, hogy könnyebb legyen neki. Meg hogy merre induljak, hogy biztosan meggyógyítsák őt.
Nagyon nehéz volt ez a 7 hónap, amíg nem mondták rá, hogy tuti egészséges, de nem szerettem kevésbé, mint most, amikor már tudom, hogy tényleg teljesen jól van.
Az érzés persze totál megnyugtató, de nem magam, hanem Laci és Bazsika miatt, mert egy beteg gyerek a testvérre is nagy terhet rak a későbbiekben.

Kép
Kép Kép
sildike

Most jutottam el oda, hogy a képeket lekicsinyítsem, de most nem menekültökKépKép
Elárasztalak Titeket képekkelKép

Leon a fűben, imádja a füvet tépni
KépKép
KépKép

Egy szexi Leon popóKép
Kép

Csábos mosoly:
Kép

Folyt kövKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Lehet hogy nem fogalmaztam jól, de nem azért aggódom Zsuzsa vízfogyasztásáért, hogy ha sokat iszik ATTÓL diabétesze lesz. Természetesen tudom, hogy nem ez az ok-okozati irány. Azt akartam tudni, mennyi az a vízfogyasztás, ami már aggasztó lehet és diabéteszre utalhat. Tegnap meg is kérdeztem az ismerősömet, akinek a kislánya diabéteszes, és mondta, hogy 2 órán belül 6 pelenkából csurgott ki a pisi annyit pisilt a kislány. Ez megnyugtatott, mert ilyenről szó sincs nálunk.

A vizmérgezésről annyit, hogy tökéletesen egyetértek, hogy egy átlag egészséges embernél tök hülyeség, és ez megint egy olyan ritka dolog, amitől elszaladt egyesek fantáziájával a ló. De tény hogy van ilyen, sportolók, cukorbetegek (mint Tünde is írta) és egyes nagyon ritka betegségben szenvedők vannak a veszélyeztetett kategóriában, ha túl sok vizet fogyasztanak az ásványi sók pótlása nélkül. A desztillált vízzel még gyorsabban megy a dolog. ;)

Megann!

A nagykövetség címe:
http://budapest.usembassy.gov/

Bocs, az előbb csak a képet dobtam fel, aztán olvastam vissza.

Mindenki!

Köszönjük a gratulációkat! Zsuzsa egy-két napja mászik, eddig is húzta-vonta magát, ide-oda rakosgatta a popóját, de ezt a szép szabályos, egyik térd a másik elé mászást ezt tegnap kezdte. Ennek örömére kiskutyásdit játszottunk, mindig is nagyon imádta a kulcstartómat, úgyhogy azt dobáltam neki a szoba különféle sarkaiba, ő meg boldogan levadászta! Kép Arra még nem jött rá, hálistennek, mi mindenre jó ez a mászás, pl eszébe nem jutna követni a másik szobába nyitott ajtón keresztül, inkább leül és visít. De már csak napok, szinte órák kérdése míg rájön és akkor aztán nem lesz pihenés! Kép

Angelani!

Szerintem se vedd ennyire komolyan a hozzászólásokat, mindenkinek megvan a maga véleménye, főleg a táplálással kapcsolatban elég heves érzelmek tudnak felkavarodni még most is. Attól hogy valaki ad tejterméket/tojást/lisztet a babájának még nem rossz anyuka, hanem egyszerűen nem ilyen elvek mentén neveli a gyerekét, illetve ezt éppen nem tartja fontosnak. Kész. Mondok én neked rossz anyukát ha már háborogni akarunk: most olvastam az amcsi fórumon, egy anyuka azt latolgatta, mit is csináljon (próbáljon vele beszélni vagy feljelentse az illetőt), mert egy ismerőse a 6 hónapos gyerekének McDonalds kaját ad napi rendszerességgel, csőrös pohárból kávét meg Pepsit, stb. Szóval azért van különbség szerintem is aközött hogy olyan is becsúszik a gyerek szájába, ami nem a legegészségesebb kaja a világon, meg aközött is, hogy CSAK olyat kap enni. Nem arról van szó, hogy Erhard Balaton szeleten meg babapiskótán él.

Egyébként Zsuzsa sima forralatlan csapvizet kap inni.

Ivás:

Megkérdeztem a doki néninket ma, és azt mondta, hogy minden babánál egyéni, hogy mennyit iszik, vannak sokat ivó kiskacsa babák és vannak sivatagi kaktusz típusú babák, akik szinte semennyit nem isznak. Amíg a gyerek élénk, gyarapszik, van elég pisis pelenka, nem kell aggódni. Azt pedig, ha hirtelen sokkal többet elkezd inni, mindig az adott gyerek szokásához kell hasonlítani, és azt mondta, egy ilyen kezdődő diabétesz annyira kirívó, hogy könnyen felismerhető, hogy SOKKAL többet iszik/pisil a baba, mint az neki személy szerint normális. De mondom, az ismerősöm azt mondta, az ő kislánya 2 óra alatt 6 pelenkát áztatott el teljesen.

Zsuzsa:

72 cm és 8600 gramm. Kép És 8 hónapos volt kb egy hete.

Agyhártyagyulladás elleni szuri:

Szintén megkérdeztem a doki nénit, és ő azt mondta, ő nem hallott semmit se a gyártótól se a szakmai kollégiumtól, ezért ő azt javasolná, adjuk be. Be is adtuk, Zsuzsa kb fél percet sírt, azóta ugyanolyan élénk és jókedvű mint máskor. Most pl a tiszta ruhákat pakolja le a szárítóról. :-/

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nolcsi játszik
Kép

Nolcsi egyedül eszik (nálunk ez nagy szó.....Kép)
KépKép

Nolcsi és Leon a medencében:
KépKép

Laci a jól ismert bundazsákban.....Kép
Lejt a telek, a babakocsiból meg majdnem kiesett Laci alvás közbenKép
KépKép

Folyt. még mindig kövKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

És végül, de nem utolsó sorban egy sorozat a "bugyilehúzós" szemű huncut BazsirólKépKép
KépKép
KépKép
KépKép
Kép

Na itt a vége, bocsi a sok helyfoglalásért!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Cinka, Angelani kosziKép

Kati,
Elfogult lehet, de van is mire! Ki nem az valljuk be!Nagyon szep fiaid vannak.Kulonosen az utolso kepen Trisztan igazi nagyfiu. Majd este megmutatom neki suli utan. Mar hallom is, jajjjjj anya nekem is olyan kell bar ha jol meggondolom van neki egy sotetkek hasonlo.
Igen beszeli a ket nyelvet es olyan ugyes el vagyok olvadva amikor az msn-n beszel anyuval vagy noveremekkel olyan edes akcentusa van. Volt egy nehez idoszak amikor nem akarta de anya kinn volt nalunk majd harom honapig valamint most mindennap vagyunk a weben igy sokkal jobb mivel majd minden nap hall masokat is. En allandoan magyarul beszelek otthon igy nincs mas valasztasa, igaz bevallom a leckeknel es ha apaja otthon van francia a nyelv. De a picurkam csak magyar eddig. Olyan jol tudja mar mondani, hogy emmmm, ami nala nemet jelent. Es meg a fejet is razza hozza.

Puszi es te is gyere tobbet!

Aniko

Angelani,
Szerintem is ugy csinald ahogy erzed, nezd mit csocslt az enyem valamelyik nap. Nem is vettem eszre, csak amikor mar ilyen voltKépKép

KépKép
KépKép
aniko47

And:

Ilyesmin sajnos én is sokat agyalok, hogy mi lenne ha... és akkor itt ki lehet egészíteni bármivel. Mi lenne ha kiderülne, hogy beteg, mi lenne ha baja történne, mi lenne ha megsérülne vagy tolókocsiba kerülne vagy sose jönnének ki a fogai... ésatöbbi. :P És én nem tartom magam paramamának, bár ilyen gondolatokkal, ki tudja. Kép Szóval (remélem) ez valami anyasági foglalkozási ártalom, hogy az ember túlaggódja magát, és minden rosszat elképzel, már csak azért is, hogy jól felkészüljön lelkiekben arra, hogy hogy is viselkedne olyan helyzetben.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Barbi,

Nagyon jok a kepek. Mar ilyen jo idok vannak errefele, hogy pancsiztok? De jo nektek en is alig varom mar hogy kiprobalhassam.

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Ilyen volt:
KépKép

Ilyen lett:

Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Rokica,

Ez lesz mindig es szerintem minden korban. Csak mas gondok es mas gondolatok. Szerintem ez egy anyai oszton a vedooszton. Csak nem szabad tulsagosan aggodni es felteni sem oket. Persze nagyon kell rajuk vigyazni, de meg kell nekik adni egy bizonyos szabadsagot is. Nem konnyu es en latom mar itt a masodik babanal, hogy sokkal konnyedebb vagyok bizonyos dolgokban. Most latom is neha a heteves fiamnal a hibaimat visszajonni.
Dehat ez egy olyan kihivas aminek csak orom lehet megfelelni.

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Háát, nálunk áll a bál!KépKép
Sajnos sikerült benyelnem valami vírust, tegnap még csak a torkom fájt, de mára náthás is lettem.
Remélem Nati nem kapja el!

Jucc! Ne haragudj, de így mi nem tudunk menni a talira, nem akarok egy babát sem megfertőzni!Kép

Zsuzsa! Azért köszi, hogy felajánlottad, hogy elvisztek bennünket!Kép

Nati a hétvégén úgy néz ki több napra előre kialudta magát.Kép Borzasztó éjszakánk volt, hajnalban Apa fogta a gyereket és berakta közénk. Akkor persze csend lett és aludtunk végre kicsit. Egyébként óránként keltünk.
Most is küzdöttünk az alvással, mire sikerült.
Lefektetem, ő felül, én lefektetem, ő visít. Aztán felül. És ez így megy jó sokáig.Kép
Közben annyira dörzsöli a szemét, hogy majd kinyomja!
Hulla vagyok!Kép Ráadásul ma hiába vittem tornázni, már majdnem az alapítványnál voltunk, amikor telefonáltak, hogy ne menjünk, beteg lett a gyógytornász kisfia. Holnap sem megyünk, de ezt nem is bánom, legalább tudok pihenni!

Képek nagyon jók! Barbi, a ti képeitek különösen tetszenek, annyira nyári hangulatuk van!Kép
Bazsinak a szeme sem áll jól!Kép

Megyek, ledőlök, remélem Nati nem 2 zsiráfnyit alszik csak!

Andi&Nati

KépKép
duda

Sildike,

Nekem igy sokkal jobban tetszik, olyan nagyfius igy!

Andi,
hat nalunk meg a korai kelessel van a baj, bar mostanaban o is kel. En mar nem is izgatom magam mar majd egy eve nem aludtam igazan egy jot.
Egyebkent Nati nagyon cuki volt azzal a csonttal en is adtam mar Balazsnak imad minden ilyen ragcsalnivalot de sajna az en elso fiam majdnem a szemem lattara fulladt meg egy kiflivegtol es azota akarmit adok neki majszolni majd meghalok a felelemtol.

Rokica,
Gratula a lanyodhoz, nagyon ugyes. Az enyem meg csak mindig uldogel es valami nagyon kicsavart pozban tolja elore magat a feneken. De hat mindennek megvan a maga ideje, neki kell eldontenie mikortol akar maszni-jarni!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Barbi, szexi Leon popóKépKépKépKép barnább lesz a popója, mint a buksijaKép és ez a mosoly!!!! hát az extra aranyos, nem is inkább nagyon szépKép
Laci és a bundazsákjaKépKépKép és a bugyilehúzós szempárKépKépKép Esztit bizti félteni fogom tőleKép

Rokica, tetszik ez a magyarázat, mármint, hogy fel tudjunk készülni, ha bármi van. még annyit akartam hozzátenni, hogy, akkor, amikor éppen történik valami rossz, akkor az ember a másodperc tört része alatt más tudatállpotba kerül, és amit addig nem értett az ember, az hirtelen egyértelmű lesz. én valahogy így éreztem.

KépKép
KépKép
and

.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Andi, jobbulást! Kár, hogy nem tudtok Jucchoz jönniKép

Igaz, mi sem biztos. Jucc! Valószinűleg megyünk, ha éppen nem vagyok nagyon rosszul délelőtt. Mostanában sajnos egyre rosszabb a helyzetKép

Viszont Julcsi egyre jobb, most is már régóta olvasgatja az állatos könyvét.
Ja, és megtanitottam aludni!!! Éljen! Na, nem akarom elkiabálni, egy hete megy a dolog. Kiköltöztünk a hálóból a nappaliba, és hagytam sirni. Csak az első nap sirt, és csak 25 percet. Utána csak felült és csendben nézte az ajtót, amit persze megéreztem mindig és bementem lefektetni. Nem furcsa ez? Hogy csak ül és epekedve nézi az ajtót, pedig nappal tud orditani, ha kell. Kicsit meg is ijedtem, milyen fura pici lányom van. Most már nem ül fel éjjel, viszont kétszer felsir, vagy bemegyek, vagy nem, mindkét esetben rövid ideig tart. Viszont 6-kor kel és nem nagyon akar visszaaludni. Nekem ez most elég fárasztó, de hát örülhetek, hogy idáig eljutottunk, és ilyen egyszerűen. Remélem, megmarad ez a helyzet, vagy csak javul.

KépKép

KépKép
majola

Julcsi ringbe szállt, reszkessetek!
Kép

KépKép

KépKép
majola

Anikó!
Én is árgus szemmel figyelek, ha valami majszolni valót nyomok Nati kezébe!Kép

Zsuzsa!
Én is nagyon sajnálom!Kép Ez már a 3.tali lesz, amiről lemaradunk!Kép
Ügyesek vagytok Julcsikával!Kép Remélem tényleg így is marad! Sajnos nálunk átmeneti javulás után megint elég vacak a helyzet! De most szerintem a foga lehet a ludas, mert Nati napközben is nyűgös! Nagyon remélem, hogy ő nem lesz beteg!

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Ne haragudjatok, nem tudok most név szerint megnevezni minden babát. Nagyon szép az összes.
Illetve Julcsit kiemelem (mert itt álldogál előttemKép) iszonyat aranyosKép

Mi sajnos elég rossz passzban vagyunk. Marcinak olyan brutál módon jön a foga, hogy a láza is felszökött (ilyen még nem volt), a popsija tiszta piros, az étvágya megcsappant, és nagyon nyűgösKépKépKép
És holnap megyünk vérvételre. Én tiszta lelkibeteg vagyok.
Rokica, köszönöm hogy megkérdezted a barátnődet. Ez most kicsit megnyugtatott, hogy bár Marcikám rengeteget iszik, (most is a kaja annyira nem csúszik, a víz az jobban..) de nem ilyen a helyzet mint a barátnődnél.
Szorítsatok, hogy mindent rendben találjanak és legyen már jobban a kisfiam.KépKépKép
Ma csak árnyéka volt önmagának. Õ aki mindig nevet, ma alig alig..

Juci és Marci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Juci, mért mentek vérvételre?

Tüncsi sem nagyon evett fogzáskor, ezért adtam olyankor tápszert hígan, azt itta...

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

AndiKép Nagyon sajnálom a talit is, meg a betegséget isKép Gyógyulj meg hamar, és Nati ne kapja el! Annyira be vagyok tojva tőle, hogy nekem kell esetleg megint lemondanom, hogy nem is gondoltam arra, hogy másnál is lehet gond....
Éjszakát átérzem, Gergő is hasonlóan viselkedett, csak nála a velünkalvás sem hozott megoldást, hiszen ez alapból így vanKép Õ is dörgölte a szemét veszettül, és nyüszített, de nem bírt visszaaludniKép

Nemesek KatiKép Bizony, Balázs cumisüvegezikKép Azt már elértem nála, hogy a lakáson kívül nem visszük, máshol sportkupakosból iszik, de itthon nem hajlandó. Kábé kétévesen kezdett kakaót és tejet inni, az természetes volt neki, hogy azt pohárból kapja, teát, gyümilét csak cumisból. Mostanában jött a dili, hogy a tejet is csak cumisüvegből fogadja el. Ezt ráfogom a tesóra, és várok... / nem mintha a tesója cumisüvegezneKép /

ZsuzsaKép Sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy! Gyere nyugodtan később is, nem muszáj délelőtt, ha nem bírnád, de ha délután jobb, egy darabig biztos itt leszünkKép / ötre megyek fodrászhoz, kicsivel előtte jön a bébiszitter, addig végülis mehet a buli! /
Julcsi a ringben csúcs kép! KépKépKép

JuciKép Szorítunk! Minden OK lesz!

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Jucc!

Én is 11-ig dolgozom, és csak úgy tudnánk elindulni Zsuzsával.

Képzeljétek, nagy nap a mai... Zsuzsa megevett 2 pici (125 ml) Hipp üveges kaját és benyomott mellé majdnem egy egész körtét. Ez nála nagy szám! Kép

Most már annyi kis bébiétel üveget halmoztunk fel, hogy már csak azért is el kellene kezdenem főzni neki, hogy ne vésszenek kárba. Ti mivel turmixoljátok a kaját, mert nekünk csak az a böhöm nagy turmixgép van, abban kis mennyiséget nem lehet csinálni, mert felkenődik a falára és csak mosogatásra jó. Botmixert vegyek vagy egy kisebb ilyen aprítógépet?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

JuciKép!
Jobbulást kívánunk Nektek!
Biztos negatív lesz a vérvétel, de szerintem jobb, ha túlvagytok rajta. Ha egy problémával már összességében többet foglalkozok, mint a rá adott válasz megtalálása, akkor igazán úgy érzem, hogy itt az ideje a cselekvésnek.

Duda Kép!
Te is gyógyulj meg hamar! Egyszer majd eljön a Te talid is!

BarbapapaKép/SildikeKép!
Nagyon helyesek a fiúk! Leonka most kezd babából átmenni kisfiúba! Jó, hogy így egymásra találtatok!

MajolaKép!
ÉjszakaKép
Tényleg elég elszántan néz Julcsika, aki gyönyörű, mint mindig!

RokicaKép!
Hát ez a kávé nagyon durva... én biztos beszélnék azzal az anyukával. Mi mehet a négy fal között??? Valószínűleg ez csak a jéghegy csúcsa.

Amikor Andris a pocakomban volt még az elején, nagyon rákattantam arra, hogy mi lesz, ha sérült lesz. Mivel épp nem voltam még 35, a magzatvízvizsgálatot nem végezték el kötelező jelleggel, de nem is szerettem volna a kockázatok miatt. Viszont tartottam tőle, hogy épp emiatt gond lehet. Örlődtem-örlődtem és akkor egy este elalvás előtt a sötétben azt mondta a férjem, hogy akármilyen lesz is felneveljük, mert a mienk...akkor annyira megnyugodtam! (Na nem mintha azóta nem találtam volna ezer okot, amin aggódni lehetne - vannak sztenderdek és múló csacskaságok).

ayse

RokicaKép!
Nekem botmixerem van (még NDK kivehető ajtós), meg böhöm nagy turmixom is, aprítóm nincs, de a botmixerrel maximálisan meg vagyok elégedve. Lehet, hogy nyugdíjba küldöm, ha ANdrisnál komolyra fordul az evés és veszek egy újabbat, mint 30 éves.Kép

ayse

Rókica!

Köszi a címet, időközben Annamamival rábukkantunkKép

Nekem van egy Braun botmixerem valami 10-12 e ft volt, volt benne babyszett is(cumisüveg, mosókefe). Én azt használom.
De mostmár mivel elmúlt 8 hós próbálom a darabosabbakat is(kaják 8 hós kortól), amit meg én csinálok, azt villával próbálom összenyomkodni, a husit meg vágódeszkán aprítom föl, mintha fokhagymát aprítanék a rántáshozKépKép.
Na azért Jamie Oliver nem vagyok, úgyhogy ez elég sok idő...KépKép
De már egész jól haladunk a darabosabbakkal is..
Viszony a gyümit még botmixerezem.
Arra meg ott van a 4 oldalú reszelő tudod melyik, igen igen az az őskori lelet amit még a mamád konyhájában ismertél meg...na avval is lehet pl almát reszelni...KépDe szerintem ez nektek csak majd kicsit később.
Hajrá, Zsuzsa nagyot fejlődöttKép
Egyébként én is vettem anno ilyen pirinyo gyümiket125 gramm, de csak 1-2 db-ot, mert a nagyokat hűtőben lehet tárolni felbontva 2 napig.

Látnád, nálunk is sorakozik vagy 30 kis üvegecske..
Nem tehetek róla...útálom ha ki van porciózva a heti adag..., inkább legyen több...úgyis elfogy..

Csajok!
Képek szuperek...

Barbi!
Nem semmi, hogy már így fürdenek a srácok..
Nyápic vagyok, én még nem merném medencézteni Lénát...

M.

Kép

Kép
megann

Róki!

Egyébként nem tudom próbáltad e már a Hipp Sárgabarackot...na attól kész van Léna is, meg én is...
Igazi csemege, pláne az utóbbi években, amikor még az idényben sem lehet normális sárgabarit kapni...KépKép

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Nagyon Bulik a képekKép Kép Kép

Barbapapa és Sildike!
Jé, van egy kis hasonlóság a Gyerkőcök köztKép
Mint Megann Lénája És Hari Lilije köztKép
SzépekKép
A rövidebb séró tényleg jól áll neki.

Annyi mindent tudnék még írni, de nincs időmKép
Nem tudom, hogy front, fog vagy átok ül rajtunk, de Erhard alig eszik, inni iszik.
Megyek is, megpróbálom még etetni.

Jó Éjt!
Sziasztok!

Kép
angelani

szép napot lányok(eddig elég borús)!
Anikó47,
köszi,fiaid is nagyon helyesek,a naagyobbik igazi szívtipró,tengerparti szívtipró!úgyhogy csak tessék hagyni a magyar lányokat Kisnyúlnak és a többi pasinak és nem elhódítgatni......micsoda konkurencia,te jó ég!Kép
Ayse,
szétröhögtem magam Lili szívószálas eseténKépKépKép!
én is úgy vagyok vele,hogy teljesen mindegy ilyen korban,hogy mivel itatom,ha már nagynak érzem hozzá szépen leszoktatom a báknak való dolgokról!jelenleg tud inni cumiból,csőröspohárból még pohárból is,a cicimet is rendesen szívja és tud enni ,mint a kisangyal és tud,mint a kismalac!Kép
mászás erőltetés: ilyet nem tettünk,mert azért már voltak jelei,hogy menne neki,csak egyszerűen a kúszást tökéletesítette,amit hipergyorsasággal végez és mivel Apontból Bpontba így jutott el gyorsabban ez is volt a logikus!a fűben vagy ahol nem csúszik ott nagyon ügyin mászik,e csak addig ,amíg nem talál valamit,amire inkább felmászhatnaKép!
Rokica,
Zsuzsababa nagyon ügyes és imádnivaló,ahogy pakolgatja a végtagait!Képgratula!Kép
és amit írtál Aysinak is,mintha helyettem írtad volna...
Barbi,
Leonka pucér fotói és popója!Képnyami-nyami!Képés pancsis képek is és Bazsika huligán feje!Kép
Sildike,Nemeseknagyon jól áll a srácoknak az új kopasz séró!!!!!
Duda ,
jobbulást!!!!!!!!!
Majola,
Julcsi a ringben!Kép
Kisnyúl alvókája is nagyon sokat javult,szinte hihetetlen!
napközben akár kétszer is alszik órát-órákat!
este meg most mont a kisangyal!csak egyszer ébred enni,de akkor is csak pár korty a cicimből és alszi tovább és még mindig alszik most is,nem olyan rég 6 elött keltünk és többször is éjszaka,de ez most valami csoda!Kép
Juci6
Képkitartás nektek is!szegény Marci fiú!
most ennyi,még jövök...

Emese és MarciKépKép
nyúlné

micsoda összevisszaság,ahogy írok!azért remélem értehető!Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

NyúlnéKép!
Az Aysi én vagyok, vagy Angelani? Rokica tegnap nem szólt névreszólóan hozzám.

BarbiKép!
Mégegyszer áttanulmányoztam a képeket és látom ám, hogy a gyönyörű mosolyú Leonszió egy gyönyörű patchwork takatón fekszik. Meg szabad kérdezni, hogy ezt ki követte el?

Ayse

ayse

Sziasztok!

Tudom,hogy nagyon régen nem írtam már,de azért remélem ,hogy nem mindenki felejtett elKép

Azóta sok új topic-tag is lett ,akik nem is ismerehetnekKép Nekik külön köszönök!

Próbálom rendszeresen olvasni a topicot,nem mindíg sikerül időhiány miattKép

Ha nem bánnátok , én is írnék néha!!! Inkább kérdést ,mint tanácsotKép

Most ,hogy már 8-hónapos az én Dávidkám is,egyre több kérdés felmerül bennem...
Ti meg mindíg ,olyan segítőkészek voltatok.És mint látom,ez most is így van.

A képeket mindíg megnézem.Kép Fantasztikus ,hogy mennyit változtak a babák.ÉS MENNYIT ÜGYESEDTEK!!!

A talis képek is nagyon jókKép

Egy-két kép az én Dávidomról:
Kép,KépKép

Na mostmár ugye emlékeztek rám???KépKép

Csilla+ Dávidka
csillam

Jó reggelt lányok!

Jó sz@r idő van! Kép
Barbapapa, Sildike, nagyon jók a képek! Nagyon édesek így együtt. Barbi, mikor volt ilyen idő, és hol, hogy már fürdetted Leonkát? Én még csak body-ig mertem vetkőztetni Kép

Lesz tali? Mikor? Hol?

Pr

Kép

Kép
prüntyi

Csilla! Kép

Én emlékszem, nagyon az "elsők között" voltál! Kép Nagyon helyes a 8 hónapos Dávidka. Helyzetváltoztatásban Kép hogy áll?

Dóri
Vendég

Amíg sikerül hova tenni minketKép

Dávid 8-hónapos, 8920gr, 70cm,és 4 fog tulajdonosa!KépKép

Először a két vámpír foga bújt kiKép Utána a két alsó középső. Most várjuk a két felső középsőt!

Még mindíg ciczik, meg-meg harapKép olyankor mondom neki ,hogy vááámpíííjjjjKép

Szinte mindent megeszik,(bébiétel)
Nem túl sokat iszik ,csak inkább ha melegebb van.
csillam

DóriKép

Örülök ,hogy emlékszelKép

HelyzetváltoztatásbanKép nincs még a topponKép
Elbújhat a többiek mögött.

Gurulni nagyon gyorsan tud. Mint valami propellerKép
Mászni , mint egy fóka bébi, inkább kúszás az mint mászás.

De majdcsak egyszer megtanulja azt is!
Erőltetni nem akarok semmitKép
Ahogy a védőnéni mondta ,inkább csak próbálom helyzetbe hozni.

Csilla
csillam

Állítom az én gyerekeim a leglustábbak. KépKép
Gergő is későn érő típus volt (most meg nem lehet leállítani Kép) és Viki is ilyen típus. Nagyon édesen fekszik a hátán, hason is , oldalt fordul, hasra és hátra egyaránt, üldögélni imád velem (magától még nem tud megülni Kép) és háton fekve iszonyat magasan kinyomja a popóját és úgy közlekedik felfelé. KépKép Nincs foga, szopik még és egyfolytában beszél. Imádom a kis édes fejét! Kép
Vendég

Csillam!Kép

De jó, hogy jöttélKép

Dávidka nagyon édes babaKép

Baba?Kép

Kész férfi!!!KépKépKép

Mea
mea

Az én fiam is csak velem a háta mögött ül egyedül. Aztán gondol egyett ,és hátradobja magát. Ezért nem merem egyedül pl. a földön ültetni.
Most tanítgatom neki az ágyon , ha hátradobja magát akkor nem leszek ott, és beütheti a buksiját.
Abban sajnos már volt tapasztalata.

Viki nagyon édes lehet hátracsúszás közbenKép
Nekem ezt sosem csinálta.
Minden baba másKép
csillam

Sziasztok!

Prüntyi, Jucc, Nyúlné, Ayse
Köszi a drukkotKép
Végül nem ma megyünk a vérvételre. Megint felszökött Marci láza, reggelre és a dokinéni azt mondta, hogy napoljuk el a dolgot. Majd a jövő héten vszínűleg.
A popsi még mindig pipacs piros, étvágy nuku(Prüntyi a tápszert sem esziKép), láz az van és nyűgösség a köbön. Bár talán-talán a hangulata picit jobb a tegnapinál...
Ezért sajnos nem is nagyon van alkalmam reagálni az írásaitokra, csak átfutottam kb egy óra alattKépKép amit írtatok.

Prüntyi alapvetően a sok ivás miatt adta a beutalót a biztonság kedvéért a dokinéni.
Ayse
Én is így vagyok ezzel. Jobb lesz a végére járni már.

Nyúlné
Az Apósod jól értem, hogy kevesli Kisnyúl tudományát a mozgásfejlődés terén???!!
Most komolyan Õ az egyik legügyesebb baba itt, ha nem a legügyesebb!
Mit szólna Marcimhoz?

Juci és Marci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Szia MeaKép

Bevallom ,nagyban közrejátszott a múltkori leveledKép

Igen nekem is Dávidka az elsőszámú FÉRFI az életemben
csillam

Ayse-AysiKép,igen rád gondoltam!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

de ha jól látom Angelanihoz intézte a monológot,amire céloztamKépKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Juci
Próbáltad a Sudocrem-et Marci popsijára. Nálunk Bazsinak iszonyatos piros hólyagosra tudta csípni a fenekét a fogzós kaki, sőt most hogy jönnek a hátsó nagy rágói megint előfordul. A Sudocrem 2-3 pelenkázás után csodákat művel vele. Szép vékonyan kell bekenni, nem kell túl sok belőle. Nekem ez jött be a legjobban.

Kép
Kép Kép
sildike

Levittem Andrist méricskélni, bár ne tettem volnaKép!
7 kiló 88 deka, ez állítólag kevés és romló tendencia. Holle pépet javasolt a védőnő, asszem ezt már Göndörzsóf is említette. Szóval elindult a nyösztetésKép. Szerintem az volna meglepő, ha ilyen családi háttérrel Andris jó evő lenne. Most meg izgulhatok, hogy mi lesz, ha nem nyom eleget jövő hónapban. Nem baj, eltökéltem, hogy tápszert akkor se fog kapni, amíg van tej.

JuccKép!
A La leche mit mond, ha egy baba kizárólag szopik egyéves koráig, akkor is meg kell tripláznia a súlyát?
Annyira utálom ezt, már Lilivel végigcsináltam, semmi kedvem hozzá. Jó a hossza, szerintem inkább dagi (úgy is hívom, hogy Kövérkém), tök jó kedvű, nem beteges, akkor meg miért nem hagyják békén, csak azért mert egy görbe alsó szakaszában van a súlya. UUUUUUUUUUUUUtálom!!!!

ayse

Csillam,
de jó hallani rólad!Képnagyon édes a nagyfiú!Kép
Juci6
igen,jól értetted!Képazért persze nagyon büszke Kisnyúlra is és ránk is,de kicsit,mintha maximalista lenne az unokájával!kellett nekünk ilyen ügyes és gyors fejlődéssel indítani....Kép
Kisnyúl következő adag foga(fölül)is hamarosan áttöri az innyét,de ő annyira nem szenved még ezektől!már teljesen kifehéredett az inny!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?