A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005. nyári babák

Mircimarca!
Látom kezded helyesen leírni a nevedet!
KépKépKép
Gem
15+5
gemini

Sziasztok!

Talán sokan emlékeztek még rám, én indítottam a topicot, de már hetek óta nem jelentkeztem, mert feküdnöm kell a vérezgetéseim miatt. Sajnos nincs időm visszaolvasni, mert most is feküdnöm kellene, de egy pár percre azért idelopóztam.

Hallottam, hogy sok lánynak vannak problémái, és sajnos elég sok babát veszítettünk már el. Szomorú ezt hallani...

Nálam rossz helyen, a méhszáj közelében van a méhlepény, ha minden igaz 2-3 hét múlva már eltávolodik, és akkor sűrűbben tudok írni. Szerencsére már három hete nem vérzem.

Nem tudom, hogy a fekvés teszi-e, de én továbbra sem híztam egy grammot sem, pedig ez már a 17. hét...Viszont a baba már mocorog, úgyhogy remélem legalább ő élvezi a fekvést :-)

Kitartás mindenkinek, főleg a vérezgetős lányoknak!!

Mzx-Móni (16+4)

Kép

Kép
mzx

Mzx!
Szióka, sok kitartást! Persze, hogy emlékszünk rádKép
Gem
15+5
gemini

Szia Mzx-Móni,

Jó hallani felőled!!! Ügyes vagy, hogy ennyire bírod!!! Kitartás még egy picitKép

Gem,
hát most már ez lett a nevem... Kép

Mircimarca
mircimama

Mzx-Móni!

Üdv újra köztünk! Reméljük tudsz majd sűrűbben is jönni. Addigis kitartást Neked!

Bogárka (17+5)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Szia Mzx-Móni!

Nagyon örülünk neked.
Sokat emlegetünk.
Örülök, hogy ilyen jó hírekkel szolgálsz!KépKép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!
Néhány napja téma volt a magzatvédő vitaminok kontra egészséges táplálkozás kérdése.
Ezt a cikket ajánlom figyelmetekbe:

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=517
Andi
andi18

Szia Mzx-Móni!

Örülök, h. jobban vagy!
Még egy pici kitartás! Kép
Puszi:

Viki
vikó

Szia Mzx-Móni!

Örülök, h. jobban vagy!
Még egy pici kitartás! Kép
Puszi:

Viki
vikó

Sziasztok!
Én is nyárra várom a babust-(júni5.-re-fiú). Van már egy kislányunk: Anna- 22 hónapos.Én 37 éves vagyok. Eddig semmi nehézségem sincs a terhességgel.
Üdv minden Mamócának!
Ági
Ági21

Sziasztok!
Rokica:a lábamat nem szó szerint kiszijazták,hanem zsákba bujtatva felrakták az ágy oldalain lévő tartóba.Sajnos ez neheziti kicsit a kitolást,mert nem tudsz jól előrehajolni,nekem jobb lett volna ha a lábamat magamhoz tudom húzni,de ez volt a szokás.Így az orvos is,és a szülésznő is jobban hozzádfér.
MMónika:szerintem a kismamát a szülés előtti 1-2 napban megszállja valami nyugiszellem,valami akkor átalakul benne.A magzatvíz folyását ne úgy képzeld,mint mikor kinyitod a vízcsapot,inkább úgy mint mikor nem zárod el rendesen,és csöpög.Velem így volt,és mivel a lányom már 3.gyerekem,az amúgy is bennemlévő nyugalom mellett,még valami volt,hiszen már jól tudtam mire számitsak.A 3 gyerek közül az Ő születése volt a legszebb,az elsőé a legrosszabb.Akkor még fiatal voltam,szinte még gyerek,és akkor még a szülés körül is más szabályok voltak érvényesek.De szerencsére az akkori bánásmód nem hagyott bennem negatív élményt,inkább lepergett rólam,és valószinüleg azért is jött rá 1 évre újabb gyerek.De minden szülés más,nincs két egyforma.Csak azt tudom mondani,amit eddig is:hogy a családalapitás a világon a legcsodásabb dolog,de ugyanakkor a legbizonytalanabb is.
Pipocska:örülök,hogy tetszett a beszámoló,kicsit összevisszának éreztem,mert még soha sehol nem írtam le,szóban elmesélve pedig egész más.Egyébként te is a VII.kerületbe laksz valahol?
Most mennem kell,mielőtt a lányom szétszed mindentKép
Minden kismaminak jó pihenést,vigyázzatok magatokra!
Tünde,15+2

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!

Ági!
Üdv a topikban! Én júni 4-re várom őket.

Mzx!
Hát, tényleg régen írtál már nekünk. Örülök, hogy jól bírod a sok fekvést.

Tünde!
Én is nov. 18.-án születtem. Tanusíthatom, hogy a lányodnak sem egy rossz nap ez.

Judit!
Örülök, hogy jók az eredményeid. A 16. héten még mi sem láttuk a nemüket.

Hanee!
Nekem minden időpont jó.

Mindenkinek pussz!

Annamari
20+5

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Mzx!

Örülök, hogy jó kedvvel töltöd a kényszerű fekvést Kép
A kis mocorgóra vigyázz nagyon, és magadra is Kép

Pipocska!

Jó, hogy Abkaroviccsal tisztáztad Kép A múlt héten én is felvetettem neki, hasonlóan tálalva. Kép Az meg mindegy, melyik napra írt be, úgyse aznap fogsz szülni Kép

Volt UH is? Milyen Picúrotok? Találtatok már nevet neki?

Akiren
(22+1)
akiren

Sziasztok,

Mzx: de jó hogy előkerültél, tarts ki és lassan élhetsz "normálisan", már csak néhány hét és nem kell feküdnöd...

Oxi: emilcimem: johanna1975@freemail.hu---ide tuccc nekem irni és köszi előre is....
Ma voltam dokinál, de sajnos nem jutottam be hozzá, mivel műtőbe volt és a rövidke műtétje sajnos nagyon hosszúra nyúlt én pedig nem bírtam tovább ülni /2,5 óra/. Viszont ami jó volt, hogy úgy néz ki, hogy lett szülésznőm. Vártam és nézelődtem és felfigyeltem egy nagyon kedves hölgyre, majd a mellettem ülő anyukával és apukával beszélgetve kidrült, hgoy nekik első gyermekük szülésznője volt, és nagyon kedves... Igy aztán elkezdtem én is beszélgetni a szülésznővel és nagyon nyitott volt,azt mondta a dokival kell elsősorban megbeszélni, de nem lát semmi akadályt a dolog iránt. Nagyon kedvesnek tűnt, készségesen elmondott sok mindent... Úgyhogy nem mentem hiába. Sajna vissza kell majd valamikor mennem a dokimhoz, de megérte a várakozás. Remélem nincs semmi bajom, de ha van akkor is inkább derüljön ki és akkor fekszem vagy bármi. Bár megyjegyzem vérzés nincs, kicsit szerintem meg vagyok fázva ennyi az egész..

hazafelé beugrottam a védőnénihez, aki meghallgatta Zsebi szívhangját, rendben találta és felirt Magne B6-ot. Ez mire jó? én még sosem szedtem?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Apropó relaxálás: hát az nekem sem nagyon megy. Eleinte érdemes vezetett relaxáción részt venni, akár személyesen akár kazin... Mert nekem sem megy még soxor most sem. De az nem baj bele lehet jönni.....

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok Lanyok!

OxigenKép
Koszi,ugy latszik,elkerulte a figyelmemet a varobanKép
Igen,raerekKépKépNeked mikor lenne jo?Hany orakor kezdodnek az eloadasok?

CsmartiKép
Orulok,hogy jelentkeztelKépEn is nagyon szeretnem,hogy elgyere a taliraKép

VandaKép
A dokim semmit nem mondottKépA vedono lecseszett,hogy csak 3kg-ot szabadott volna hiznom es hogy vigyazzak,nehogy vizesedjekKépEs beirta a kiskonyvembe,hogy so es fuszermentes etrendKépEgeszen a lecseszesig csinosnak gondoltam magamKépKép

JohannaKép
Koszonom,hogy leirtad az idopontokatKép

JudytKép
Orulok,hogy minden rendben volt az UH-nKép

MzxKép
Szuper ujra hallani Rolad!Vigyazz magadra es gratulalok,hogy meg nem hiztal semmitKép

Kriszta es Akos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok Lányok!

Tündérke!

Mi a Horváth Zoltánné védönénihez járunk. Ma voltam "felétek". A dokimhoz mentem a 74-es trolival, gondoltam rátok!KépKép

Gemini!

Dehogy bántodtam meg!Kép Miattam ne boritsd fel az idő beosztásodat. Majd ott találkozunk. Csak azt nem tudom miröl fogjuk megismerni egymást:?

Lányok!

Aki szeretné megnézni a boszi Gigit, az megteheti a profilomnál. Most tettem fel a képet!

Giggancs (18+4)
giggancs

Johanna!
Hát mit csinált ma az a jóember a műtőben? KépKép Az olyan rossz, amikor az ember leánya csak vár, vár, vár, aztán haza megy! Viszont van szülésznőd, az jó dolog! Megkérdezhetem, h. kicsoda?

Giggancs!
Ari a kislányod!

Szia Ági!
Isten hozott a csapatban, érezd jól magad!

Mzx!
Én is láttam, h. jelentkeztél. Kitartást kívánok neked, és sok üzenetet bentrőlKép, h. tudd, érdemes volt feküdni!

Márti
csmarti

Mj_Moni,
Relaxalni en sem tudok tokeletesen, de sokat hasznaltam a terhesseg elso honapjaiban, amikor ejszaka felbredtem es nem tudtam visszaaludni a feljovo gondolatoktol. Sokat segit, hogy ha azon kapod magad, hogy gondolkodol, akkor mond azt magadba, hogy gondolat. Ettol szertefoszlik, igy ujra lazithatsz, ha ujabb jon megint mond ki, a vegen egyre hosszabb idoszakig tenyleg nem gondolsz semmit, vagy elalszol mint en. Lenyeg, hogy ne azon gorcsolj, hogy nem ures az agyad, hanem ha eszreveszed enged el, hajtsd el.

Udv: Monika

mmónika

Lányok!

Most már többen irtátok, hogy hanyat fekve érzitek jobban, hogy mozog a Manotok. Ez igaz és igy is van! De arra azért figyeljetek, hogy ne túl sokat feküdjetek hanyat, mert olyankor nagyon sokmindent összenyom a Manótok. Lehet hogy pont ezért ficereg akkor jobban mert valami nem jó neki. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet hanyat feküdni, csak nem szabad tul sokat!Kép
Jó éjszakát mindenkinek!

Giggancs (18+4)
giggancs

Sziasztok!

Mzx: Kitartás! És nagyon ecsüllek az eddigi kitartásodért.

Ági: Légy üdvözölve Kép

Johanna: Holnap mailek. Ma már fejbevágott az álomkór, alig látom a billentyűzetet.

Kriszta: Nekem bármikor jó, szabad vagyok. Ráadásul az előadások előtt van torna is, ha jól tudom. Mi lenne, ha február 1-jén elkezdenénk? Az olyan kereknek tűnik... Kép Te úgy is mész előtte a dokidhoz, ha jól emlékszem, hátha ő tudja, mikor kezdődik a torna és az előadás. Nekem úgy rémlik, hogy torna kedd 16:30-17:30, előadás kedd 18:00-tól.

Szép, babás álmokat mindenkinek!

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Oxigen!

Én is sztimrés vagyok, majd csatlakozom a tornász csapathoz, de én sajna csak 15-én tudnék menni először. Az időpontokat jól tudod, pontosan így van. Nekem már második babó, két éve is jártam tornára, és nagyon szerettem. Bár ilyenkor télen az a rossz, hogy pici helyre vagyunk nagyon sokan bezsúfolva, de ha jön a jó idő irány a kert és az szupi volt! Remélem találkozom majd Veletek!

Üdv:
Bogárka (17+6)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!

Bkriszta!

Szerintem ne keseredj el a 3kiló miatt! Úgyis Te is látod, és érzed, mikor sok. Ez nem sok! Ha pedig jól érzed magad a bőrödben, akkor biztos nincs semmi gond! Kép /Na jó az igaz, hogy sok "guruló" emberke is jólérzi magát a súlyától függetlenül, de szerintem a mi eseteinkben nem ez van. Itt azért mindenki figyel magára, én úgy látom. Kép/

Képzeljétek...

nem tudom emlékeztek-e, de sokat írtam, hogy iszonyatosan szenvedek az örökös hasfájástól, püffedéstől. Mostanában elkezdtem zabpelyhet enni (minden nap egy joghurtba). Már nem tudom ki(k) ajánlot(ták)ta, de KÖSZÖNÖM a tippet!!! Úgy látszik bejött. Kép Illetve sokx eszem szilvát, meg szilvalekvárt, meg rájöttem, hogy ha este földimogyorót (nem a sós, pörköltet, hanem amit én bontogatok ki)eszem, akkor másnap délelött simán megyek wc-re. Viszont kicsit furi ez (annyira hozzászoktam már a felfújódottsághoz Kép), mert kisebbnek tűnik a pocim. De nem baj,a lényeg, h. sokkal jobban érzem magam "bélügyileg". Kép

Puszi:

Viki(16+4)
vikó

Jó reggelt,

Viki: örölök, hogy azok táborához tartoztam, akik ajánlották a joghurt+zabpehely kombinációt, én ennek nagy híve vagyok, és én is ilyet eszegetek. Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek.

Szentimrések: Hajrá menjünk tornázni.... Bár én máshol szülök, de tornázni ott fogok az tuti. Közel van nékem.... Ajánlom nektek az intim tornát is, nagyon aranyos lány tartja. És jó is a dolog.

Oxi: várom a mailt.....

Hát én szépen kibabráltam magammal, vega csaj révén nem annyira eszem sertés húst, most hogy babát várok néha eszem csirkét, halat, meg ilyen szerzeményeket, erre tegnap vendégségben ettem szalonnás valamit és erre ma olyan kiütéseim vannak, hogy fürödni alig tudtam tőlük, mert annyira csipte a viz. Nahát már csak ez kellett. Úgy látszik, ha van valami akkor az csőstül....

Márti: hát igen nem örültem a várakozásnak, de hát ha egyszer műt a jó emberke, akkor nincs mit tenni. Szülésznő még nem biztos, mert még a dokival kell egyezkedni, sajna ez lenne az első együtt szülésük. Bár nem biztos, mert még messze az időpont, de "ajánlatkérés" szintjén igen. Dokinak kell rábólintania... Nem repesett az örömtől, amikor említettem neki telefonon, de majd meglátjuk.

Szép napot

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Holnapi jógára ki jön? 10-11.30ig. Én is most megyek először, de jó lenne, ha sokan lennénk...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Csajszik!

Mi a túró az a "textil kifogó"??? Már a 3. babakelengyés listában olvasom, és itt tanakodunk a kolléganömmel. Ennyire bénák nem lehetünk Kép

Volt már valaki a Lehel téri babadiszkontban? a neten elég jónak tünnek az árai. És a Mester u-i Brumi Macinak nem tudjátok véletlenül a honlapját?

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok Kép

Ezer kérdés tolong bennem, ezért kicsit mesélek...

Kb. egy hete volt, hogy reggel megfigyeltem, pocaksimizéskor, milyen feszes és kemény a hasam.
Még írtam ide is, és ajánlottátok, hogy azonnal kezdjek el vmilyen magnézium készítményt szedni. Megpróbáltam a Magnézum Diasporal-t kiváltani, de a patikában nem ismerték, így most MagneB6-ot szedek.
Ha felültem vagy oldalrafordultam akkor elmúlt a keményedés, illetve még a reggeli pisilés előtti állapotnak tudtam be a dolgot. Nem is nagyon foglalkoztam vele, de úgy néz ki, napi dolog lett ez nálam, és amolyan mensi szerűen sugárzik le tompa fájdalom a csípőmbe és a combomba, és a pocimat is tompán-fájón folyamatosan "érzem". Nem kimondottan fáj, mert tudok közlekedni stb., csak kellemetlen, hogy állandósult. Ilyenkor puha a hasam, csak érzem. Ha hanyatt fekszek pl. este tévézéskor, kb. 5 percen belül fokozatosan bekeményszik és addig úgy is marad, míg mondjuk oldalra nem fordulok.
Utánaolvastam, hogy a méhkeményedéseket a 20. hét előtt a progeszteron akadályozza meg, s hát én még "csak" a 15-16. hétben vagyok... Arra gondoltam, hogy sokáig bromocriptinen éltem, és most fokozatosan el kell hagynom (jelenleg már negyed szemet szedek). Tulajdonképp amióta fél szemről negyedre átálltam, valahogy oda tudom kötni időben ezeket a keményedéseket.
Lehet, hogy leesett a progiszintem? Mit lehet ilyenkor tenni?
Nem akarom, hogy idő előtt kitáguljak, és feküdnöm kelljen a következő fél évben..... Ilyenkor adhat még a doki sárgatestpótlást (vagy felesleges?)? Amióta meg van ez az egész, szedek MagneB6-ot, napi 3*1-et (+ elevit + maltofer).

Dokihoz kedden megyek, természetes mondani fogom neki. Csak nem tudom, mire számítsak. Köszönöm előre is bárki véleményét!

Vanda
15+0 (vagy 15+2)

Vanda

Kép
vanda

Bkriszta Kép
A hízás ellen sokat nem lehet tenni, max. odafigyelni a kaja összetételére. Szerintem sincs értelme, hogy egyes védőnők/dokik stresszelnek még ezzel is. Nyilván nem akar az ember 20kg-t felszedni, de ha jön magától és közben meg minden rendben van anyukával/babával, akkor nem értem a felesleges parázatást. Az a 3 kg szerintem teljesen ideális!! Nyugi!! Kép

Mzx-Moni Kép
Jó volt újra olvasni téged! Kép

Johanna, Mzx-Moni Kép
A relaxálás nekem sem ment teljesen, ez gyakorlás kérdése, ráadásul ezernyi dolog járt a fejemben, szóval nem tudtam teljesen kikapcsolni. Utána beszélgettünk, és ezt el is mondtam, - pszichonéni szerint ez elsőre teljesen természetes. 8 alkalom lesz szumma, hátha a végére már belejövök Kép.

Mircimarca Kép Gemini Kép
Gyorsan tanulunk KépKépKép

Vanda
15+0 (15+2)

Vanda

Kép
vanda

Johanna!
De jó, hogy végül te is jössz!!! És hogy vagy, csak mert tegnap mondtad, hogy nem vagy túl jól...
A szombati jóga 10-12-ig tart, fél órával hosszabb, mint a kedd-csüt-it, de ugyanannyiba kerül! Kép

Giggancs!
Meg fogsz ismerni. Szürke hosszújjú lesz rajtam, azon pedig egy poló (valszeg kék). Szürke gatyó, félhosszú haj.

Minyu!
Textil kifogó témában nagyon otthon vagyok! Kép Ez olyan anyagból van, mint a textilpelenka, csak kb négyszer akkora, vagy még nagyobb, és törülköző funkcióját töltheti be. Állítólag az érzékeny bőrű babáknak azért jó, mert a frottír irritál, ez pedig nem. Mivel nekem eléggé macerás a bőröm, a bőrdokim már felkészített, hogy csakis ilyen kifogót használjak majd törülköző helyett. Persze lehet, hogy másra is használható, csak arról még nem tudok. Egyébként én pont most vettem ilyen kifogót a Máriában.
A Lehel úton hol van nagyker? Nyitvatartása?

Üdv és mindenkinek szép napot
Gem
15+6
gemini

Vanda
1. Szerintem a Magne B6 nem ér semmit. Nagyon gyengus kis szer, főleg a haskeményedős lányoknak. Jobb a Magnesii Citricii vagy itt ajánlották a lányok a Magnerot nevű gyógyszert.

2. Minden terhesség más, a könyved átlgaggal számolnak, igy a 20 hét is a nagy átlag lehet.

3. Leálltál már a progival teljesen? Fokozatosan hagytad abba? Nem volt vérzés közben meg ilyenek? Ha fokozatosan hagytad abba és nem volt semmi panaszod, akkor a méhlepény már átvette a terhesség fenntartását, de ha jól gondolom a dokik még 20-28. heti fenyegető vetélésnél is szoktak progit infúzióban vagy más formában adni, úgyhogy LEHET, hogy van alapja, de ezt a dokid jobban kell tudja.

Azonban magamból kiindulva semmi alapja sincs, mert előző terhességemnél 3x1 szem duphastont szedtem a 30. hétig és mégis iszonyatosan, iszonyatos haskeményedéseim voltak már a 20. héttől, amik csak rosszabbodtak a szülés jövetelével.

4. Bromoról nincs 5letem. Nem ismerem, de mivel ez a pajzsmirigyet befolyásolja úgy tudom és nem magát közvetlenül a hormontermelést, nem hinném, hogy köze lenne hozzá. Szerintem inkább a terhességi hetek számának növekedése befolyásolja a haskeményedést.

5. A gyógyszerek, antibiotikumok amiket kaptál nem válthattak ki ilyen haskeményedéseket? Nem lehet, hogy a bacik miatt van? Ez csak egy tipp....

6. Lehetőleg ne feküdj hátra és olyan helyzetben amikor bekeményedik a hasad. Pihenj sokat!

Pusszancs mindenkinek,
MJ-MÓni
mj__móni

Gemini, Minyu!

A kifogó valoban olyan mint a textil pelenka. Az igazi rendeltetése viszont csak arra szolgál, hogy kiemeld vele a babát a vizböl a törölközöig.

Gemini!
Nem irigyellek ha majd evvel kell törölnöd a babádat, ugyanis nagyon jól szivja a vizet, de türcsinek nagyon gáz. Mindent lehet vele csinálni csak szárazra törölni nem. De hát ha ez fog kelleni akkor nincs mit tenni.
A jógával kapcsolatosan, ha esetleg én nem ismernélek meg. Rajtam sötét kék nadrág lesz, a hajam vörös és amiröl biztos felismerhetö vagyok, hogy szeplös az arcom. Ha pedig igy sem, akkor majd elkiabálom magam.

Giggancs (18+5)
giggancs

Giggancs!
No erre kiváncsi vagyok! KépKépKépKép

Gem
15+6
gemini

Sziasztok Lányok!

Elég rég nem írtam, de folyamatosan olvaslak benneteket! Kép

Nem tudom nálatok hogy van a baba mocorgása, de nálam eddig minden nap kb. 1 hete nagyon intenzív mozgás volt érezhető. Viszont ma, szinte nem is érzem a mozgást. Mivel a 20. hétben vagyok remélem nincs semmi baj és nem történt Babóval valami, de nagyon idegesít, hogy nem érzem ma őt.
Nálatok ez hogy van (már aki már érzi a mozgást)
Már arra gondoltam menjek el a dokihoz, vagy mit csináljak? Köszi!

Adrienn (20+4)
adrienn74

Gigi!

Nagyon szép a kislányod!KépKép

Oxi!

Bocsi. A másik topikra írtam neked véletlenül ezzel a topikkal kapcsolatban.KépKép

Tündérke!

Nem éreztem össze-visszának a beszámolót. Tényleg tetszett.
Én a XVII.ker-ben lakom. Nem mondhatnám, hogy messze van. Kocsival 20 perc, busszal talán 30-40.Kép

Johanna!

A joghurt- zabpelyhet én is kipróbáltam, és bár látványra furi volt, nagyon-nagyon ízlett. Azóta én is mindennap eszem. Tízóraira.Kép Tegnap pár szem ananászt is tettem bele, hát az őrülten fini.Kép Gondolom van még egy pár fajta varriáció.Kép
Elkezdtem kenyér helyett abonettet enni, ez is nagyon ízlik, és a gyomorégésem teljesen megszűnt.

Vanda!

Ne haragudj, mondanom kellett volna, hogy nem mindegyik gyógyszertárban lehet kapni. Az Európark gyógyszertárában tuti, hogy van. Ha nem válik be a magneB6, akkor veszek neked, és találkozunk valahol, hogy oda tudjam adni.
Érdekes, hogy a 18. hétig sokkal sűrűbben éreztem ezt a keményedést mint mostanában. Lehet, hogy bizonyos szakaszokban intenzívebben nő a méh.
Arra viszont konkrétan emlékszem, hogy olvastam, hogy háton fekve sűrűbben keményedik a has, mint ha az ember az oldalán fekszik.
Remélem kicsit megnyugtattalak.Kép

Kép
Kép
pipocska

Üdvözöllek köztünk Ági!Kép

Kép
Kép
pipocska

Akrika!

Nem csináltunk Uh-t, mert egy hete voltam, a korházban. Szerintem legközelebb már csak február elején lesz, amikor 4D-re megyek.
Te viszont most mész valamikor ugye?
Név: Nekem a Marcell tetszik nagyon. Az olyan kis helyes lenne, hogy Szabó Marci. KépKépKép
Laci viszont még gondolkodni szertne.
A Szabó Alex is jó lenne, de Laci nem akarja, hogy úgy becézzék, hogy Ali.
Tehát még morfondírozunk.
Talomban van még a Dorián, és a Titusz.Kép
Ti gondolkodtatok már, vagy majd csak ha tudjátok a nemét?
Tudom, hogy nem aznap szülök, amikorra beírt, de azért ez olyan kedves gesztus volt.Kép
Te mennyit híztál? A múlkori óta amikor még olyan jól együtt haladt a súlyunk is, azóta nekem jól feljött még 2 kg. Hiába az abonett, meg a korpás joghurt.Kép
Neked is egyre erősebbeket tud rúgni a kicsi?

Kép
Kép
pipocska

Gemini!

Melyik rszére is vagy kiváncsi? Fogadni merek, hogy a kiabálósra! Úgye?KépKép

Adrienn!

Szerintem ne idegeskedj,mert attol ugy sem fogod jobban érezni! Sőt! Nem törvényszerü, hogy minden nap érezned kell. Lehet hogy alszik és akkor mozdul meg amikor éppen lehajolsz vagy akármi más. Ne izgulj!!! Biztos nincsen semmi!

Giggancs
giggancs

Hanee!

Merre vagy?
Elmentetek valahova romantikázni ahol nincs net?Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok,

Én is felismerhető leszek tornán..... Pocakom lesz sőt mitötbb terhes vagyok. Na jó félre a viccel.... :-)))

Szerintem fehér gatyában és szürkés felsőben leszek és fel lesz fogva a hajam, vékony vagyok nagyon, és mosolygós többnyire. Nagy kék szemű... Na jó, ha valaki felismer valahol, nyugodtan kérdezzen....

Örülök, hogy sikert arat a joghurt és zabpehely páros.....Tényleg szoktam gyümölcsjoghurtot is gyártani, minek a gyári.... Naturjoghurt+ bármilyen szezonális gyümi. Garantáltan 100%os joghurt lesz belőle. Nagyon bírja a párom is....

Félre a viccet: nekem most nagyon fáj a hasam... Szúr és fáj.. Mi lehet, mozgásra különösen. Ez normális lehet?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Mj-Moni Kép
Kösziszépen, hogy ilyen sokrétűen próbáltad leírni.
Progeszteron pótlást én nem kaptam és nem is szedtem (bár kalózkodtam, de nem mertem magam szakállára szedni) sosem, úgyhogy annak elhagyásával járó tünetek sem voltak. Sosem barnáztam egyébként, mensi idején volt talán egy-kétszer halovány barnás váladék, de nagyon halovány, és csak 1-1X-er.
A bromocriptin nem pajzsmirigy gyogyi, hanem a magas prolaktin szintet hivatott leszorítani. Evidens, hogy terhesen eleve magas a prolaktin szint, hiszen a tejtermelést ez a hormon indítja el. Szóval a dokim szerint nincs miért "lenyomni". (Terhesség előtt viszont kellett, hiszen a magas prolaktin szint gátolta az egész peteérés folyamatát - a szervezetemnek olyan volt, mintha szoptatnék - tejcsorgás nélkül - és egyszerűen nem ovuláltam sok hónapban. persze a természet kiszámíthatatlan. A magas prolaktin tehát gátolja a peteérés folyamatát, ezáltal közvetetten alacsony progeszteron szintet okoz, hiszen ha nincs tüszőrepi, nincs visszamaradt sárgatest. Szóval ezért gondoltam arra, hogy most ahogy hagyom el a gyogyit, kezd visszazuhhani a progeszteron szintem. Sajna terhességben felesleges ezen hormonokat vizsgálni, mert így is - úgy is magas, mértékét meg nem nagyon nézik, és rámondják, hogy oké ez és kész.)
Lehet, hogy az antibiotikum kavart be, de azért ezt itt belül nem hiszem.
Mindenesetre jó tudni, hogy a MagneB6 "gyengécske", legalább ez nem nyugtalanít, hogy "miért nem hat"
Az előző babádnál a keményedésektől Te nem nyíltál ki? Neked mit mondott rá a dokid?

Pipocska Kép
Semmi gond, a patikus felírta nekem, hogy beszerzik a nagykertől. Csak még nem mentem vissza. A talink nehéz lenne, mert én szolnoki vagyok Kép, de azért kedves Tőled az ötlet KépKép.

És köszi nektek, megnyugodtam, hogy még menthető vagyok Kép.

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Gigancs!
Hol lehetett látni a kislányodat? Én lemaradtam! megmutatod nekem is?
Bkriszta!
ne aggódj a hízás miatt. én a múlt pénteken kerültem "magam alá", mikor kiderült, hogy 1 hónap alatt 6kg-t híztam. azóta mégjobban odafigyelek a kajára, és ma egy fél kg-val kevesebb voltam ( persze ez csak az lehet, hogy a múlt héten cipőbe méretkeztem, most meg anélkül.
Lényeg, hogy tényleg én is betojtam( bocs), de azért lehet azt egy kicsit szabályozni, és szerintem kell is.

egyébként végig olvastam itt mindenkit, és az jutott eszembe, hogy szülésznőt is fogadni kell??? én azt hittem, hogy aki bent van a doki mellett, annál kell szülni és kész! vagy ez is mindenhol másképpen van?
üdv.F.
fejeske

Pipocska!

Gondolkoztunk már neveken, de csak alkalomszerűen morfondírozunk. Ha biztos a neme, akkor csak az egyikre kell koncentrálni, s talán könnyebb lesz Kép A Marcell mint fiú név, nekem is napirenden van Kép
Én a legutóbbi súlyegyeztetésünk óta talán 0,5 kg-ot híztam. De azóta nagyon odafigyelek Kép Kép
Pöttömke néha tényleg elég erősett rúg, néha olyan váratlanul, hogy majdnem kellemetlen. Kép
Egyébkéntmár tapasztaltam, hogy milyen, mikor a hólyagot célozza meg Kép Az még nem vészes, olyan muris, de gondolom lesz az még rossz érzés.

Minyu!

A Brumi maci honlapja egyszerűen ez : www.brumi-maci.hu

Gemini!

A lehel úti Babadiszkont a Lehel út 1/b, nyitvatartása H-P: 10-18 és Sz: 10-15

Akiren
akiren

Vanda!

Ez egy kicsit elkerülte a figyelmemet!KépKép

Kép
Kép
pipocska

Johanna!

Ilyen alapon engem is könnyen fel lehet majd ismerni! Valoszinüleg a lábamon fogok állni és a kezeim a vállamból nöttek ki! Ja és a hasam hátrafele dudorodik!KépKépKép

Fejeske!

Én is 6 kilot hiztam kb., és amikor megláttam ugy megijedtem, hogy azota többet eszem!KépKép
Jaj de poénos vagyok!
A Gigiröl a képet a profilomnál tudod megnézni. Majd csinálunk albumot is , csak ahoz a párom is kell!

Most én megyek, mert Ágnes nap van és kell vennem a Giginek valamit. Igaz még nem tudom, hogy mit, de majd kitalálom!

Giggancs (18+5)
giggancs

Gigi nagyon cuki. Én is most láttam először. Helye kislányka....

Én még nem híztam csak 2-3 kilót, ez egy kicsit aggaszt is. Nem szeretnék tehén lenni, de azért az 50 kg-t jó lenne már elérni....

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Johanna!

Akkor tényleg szedd össze magad!
Akkor engem pláne megfogtok ismerni mert a te szavaiddal élve én már a -TEHÉN- kategoriába tartozom.Na most már megyek, majd délután jövök valamikor!

Giggancs (18+5)
giggancs

Giggancs!
Tényleg nagyon szép a kislányod! Gratu! Az enyém is nagyon édi, csak Ő már 9,5éves! Annyira imádom!
A 6kg mennyi idő alatt jött fel rád??
Na majd írsz, ha meglesz az ajándék!
Johanna!
Mizújs az aggódásokkal? Múlik már? én egyre optimistább vagyok, remélem így is marad, és jó hatással lesz a picurkámra. Olyan boldog vagyok mikor mocorog, annyira szeretném már megpuszilni.
szia!
F.
fejeske

Mindenkinek köszi az infókat Kép

Szülésznö témában: lehet fogadni, nem kötelezö. Ahogy ugye nem muszaj orvost sem fogadni, szülhetsz az ügyeletesnél is. Én még nem döntöttem el, hogy fogadok-e, pont a héten mondta a dokim, hogy lassan gondolkozzunk el, hogy papás szülést szeretnénk-e, szülésznöt fogadunk-e, szeretnénk-e majd alapitványi szobát, és legközelebb megbeszélhetjük, elmondja az "anyagi és erkölcsi vonzatait" Kép

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
Azt hiszem ritkát, de visszatérek Hozzátok, mert annyira hiányoztok!Kép
Írtam Mártinak, és itt gyorsan meg is köszönöm Neki a választ!KÖSZI!
Most már sokkal jobban érzem magam, és a jövőmet is tisztábban látom, mint egy hete. Eddig xsak az járt a fejemben, hogy júniusban diplomázom, júliusban szülök, és minden tökéletes lesz. Most már tudom, hogy júniusban diplomázom(legalábbis reméljük a legjobbakat) aztán aztán a babaúszás területén fogok elhelyezkedni, mégpedig sérült gyerekekkel! Eddig is ezt szerettem volna csinálni, de szerdán konkrét ajánlatot is kaptam, szóvalKépKépKépKép
A kisfiam (és a párom)nagyon sokat segítettek, hogy kilábaljak az igazi mélypontról, de sajnos így is 6 kg-ot buktam a dolgon.Azért 48 így is maradt!KépKépKép
Guszti a maga kis másfél évével pontosan érti, hogy mitörtént(szerintem), mert a héten többször is odajött hozzán, felhúzta a pólómat, megsimizte a pocimat és azt mondta:BABA, majd nem baba. Visszahúzta a pólómat és játszott tovább.Először nagyon megrígatott, de most már tudom, hogy ő így dolgozza fel az eseményeket,és ez jó!
A lényeg, hogy jól vagyok, figyellek Titeket, és készülök a következő babára, talán már 3 hónap múlva megérkezik!Kép
Vigyázzatok magatokra, mozogjatok, egyetek, és pihizzetek sokat!
Puszi:
Réka

Márti!
Köszi a levelet, sokat segített!Kép
És nagyon örülök, hogy fejlesztőped-us leszel, mert ezt kevés helyen forszírozzák. Mellesleg, ha minden jól megy júniusban és is gyógypedagógusi diplomával büszkélkedhetek majd!
Puszi:Réka
gmr

Szia Minyu,

Te hol is fogsz szülni? mert az én kórházamban is vannak alapítványi szobák. Vagy ez már mindenütt szokás? Én mindenképpen szeretnék szülséznőt, majdnem hogy fontosabb állítólag, mint a doki. Legalábbis a szülésnél... Előtte nyilván nem... Akivel tegnap taliztam, az nagyon helyes volt és igy Őt szeretném..

Giggancs: dehogy vagy tehén. Én vagyok gebe....

Fejecske: én is optimista lennék, ha mondjuk nem fájna a hasim. Olyan tompa fájást érzek és valami nem százas... De lehet, hogy csak a gyenge medencealapomnak köszönhetem...Kedden megyek dokihoz, akkor okosabb leszek már.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?