A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Jó ötlet volt megnyitni az őszi babák 2 topikot, remélem, ott ugyanúgy folytatódik a társalgás. Mindenesetre nagyon sajnálnám, ha az eddigi beszélgetéseink elvesznének.

Képzeljétek, ma csuklott, rugdosott és sétált a baba a hasamban egyszerre! Volt ám nagy pocakhullámzás! Ilyen még sose volt, de leírhatatlan élmény, az biztos. Kép Kép Kép

Puszi mindenkinek, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Kata! Köszi az érdeklődést, megvagyok! A hasam még mindig keményedik, de már valahogy gyengébben, nem érzem olyan görcsösnek, de majd 5.-én megyek megint dokihoz és akkor meglátjuk, hogy mi újság!

Lldicsi! Eddig a Magne B6-ból 3x2-t szedtem és mellé ittam 3xfél magnéziumos pezsgőtablettát. Most megpróbáltam a Manesii citricit 3x1 és ez mellé is iszok pezsgőtablettát és eddig nem érzek különbséget, néha így is keményedek, viszont ez sokkal olcsóbb. Lehet hogy megpróbálom, hogy 3x1,5 Magnesii citricet iszok, kicsit kisérletezek!

Liv! Hű az biztos nagyon jó érzés lehetett! Nekem tegnap érezte előszőr apuci is a kis lurkót!

Kellemes hétvégét mindenkinek
Györesz
21+1

Kép
Kép
györesz

Szia Kata!
Nem mentem el a Mega Toysba,mert nagyon drága.
Igy vettem a Baross utcában egy két részes rucit az UH-ot meg megcsináltatom kedden a dokimmal az
Istvánba.Az is 4D Uh és ingyen van.Pusz.DiaKép

Kép
Kép
lldicsi

Gombóc!
Amikor emelte a doki a magnesii citrici adagodat, akkor mennyivel emelte?
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz,
en tablettat szedtem a MAgnesii Citricibol, Te azt hogy tudod inni? Vagy letezik ebbol por is? Bocsi, de ezt nem tudtam. Kép

Eloszor 2x1 utana 3x1, aztan 2x2, aztan es a nagyon brutal adag atmenetileg 3x2 volt.

Gombóc
gombóc

Sasha!
Emlékszem, hogy egyszer Te is írtad nekem, hogy a keményedésre Magnesii citricit szedtél, más is ajánlotta és most elkezdtem! Érdekelne, hogy Te mennyit szedtél egy nap! Elkezdtem 3x1-el, de keményedtem és most 3x1,5-t használok és úgy érzem jó! Nem sok ez?
Györesz

Kép
Kép
györesz

Már megint én vagyok! Lenne még egy kérdésem! A magnézium mellett 3x1 nospát is szednem kell! Szerintetek ez nem árt?
Györesz

Kép
Kép
györesz

Gombóc!
Az tabletta, de vízben kell oldani! A dobozra is rá van írva, meg a gyógyszertárba is mondta a nő!
Szürke doboz és lilával van ráírva a neve! A tied nem ez?
Györesz

Kép
Kép
györesz

GYöresz!

A nospát nekem is mondták amikor vesegörcsöm volt, hogy szedjem nyugodtan.

Beszti!
Lennél olyan édes és megírnád nekem, lehet mailban is, hogy színes táblát hogy teszel fel? És azt is légyszi, hogy milyen képletet írtál ami alapján kiszámolja ki hány hetes.
Persze csak ha nem titok.Kép
Mert nagyon fúrja az oldalamat a kíváncsiság.KépKépKép

Nagyon köszönömKép
linato

Lldicsi!

Tegnap zuhanyzás közben rámtört a felismerés, hogy mi a Dévai topicban már beszélgettünk. Onnan voltál ismerős!! Még egyszer üdv!!!
Épp ma kezdtem a 22. hetet. Úgyhogy szerintem nem találkoztunk a dokinál. Április végén voltam nála utoljára uh-n, mert én a Szt. Imrében fogok szűlni. A 9. hétben nagyon rosszúl lettem (persze ez egy szombat estén volt), úgyhogy a Jánosba mentünk be, mint a Dévai betege. Úgy bánt velem az ügyeletes orvos mint egy darab szarral (bocs). Na akkor eldöntöttem, hogy hiába csípem a Dévait, inkább keresek másik kórházat. Ezt nem azért írtam le, hogy elvegyem a kedved. Ráadásúl neked van az orvosod a Jánosban, mi meg csak úgy beestünk.
Tudjátok már, hogy mi lesz? Nekünk még a Dévai mondta meg, hogy egy kuki lógicál a lábai között. Azóta már 100%.
Remélem jól vagytok!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Szia Gigi!
Örülök,hogy a zuhany alatt is rám gondolsz.Kép
Most olvastam be a Dévai oldalra,és rájöttem,hogy nem találkoztunk ott.Nekem nem a Jánosba van az orvosom,hanem az Istvánban.
Én a 6.héten véreztem persze nekem is hétvégére esett"május 1".Kép
De szerencsére jó orvost fogtam ki.
Nekem nem mondta meg Dévai a baba nemét,mert inszem volt.Ott nem csinálnak genetikát.
Neked mennyibe volt a lombik?
Nekem a 2 inszem 310e volt.Pusz.Dia.Kép

Kép
Kép
lldicsi

Györesz,
je, tenyleg, az van a Magnesii Citrici papirjara irva, hogy vizben oldva, etkezes kozben. En mindig siman vizzel bevettem etkezes kozben, mint egy tablettat. Tudtommal nem lett tole bajom. KépKép

Nekem nospat adott az orvos a vesetagulatos gorcseimre, de azt mondta, csak modjaval szedjem, ha nem birom tovabb a gorcsoket, mert azert az gyogyszer es semmilyen gyogyszert sem jo sokat szedni terhesen. Kép

Irtam Neked a masik topic-ba is, huvelyfertozesre mindig Tantum Rosa nevu huvelyoblitot kaptam, ezt terhesen is nyugodtan lehet hasznalni. NEkem mindig hasznalt. Csak venyre kaphato!
A Klion tablettat az orvosom elegge ellenezte babasan, ezert egyszer egy sulyos fertozesnel azt kaptam, de a lelkemre kototte, hogy 3 kupnal tobbet akkor sem hasznalhatok fel! Kép

Pussz,
Gombóc
gombóc

Gombóc!
A Kliont én sem folyamatosan használtam, remélem nem ártott! Most Dalacin hüvelykrémet használtam, úgy érzem ez jó lesz! A barátnőm is kapta ezt terhesség alatt és neki is segített!
Jó lenne ha mindenféle gyógyszer nélkül ki lehetne húzni a terhességet, de naná, hogy ilyenkor jön mindenféle nyavaja, csak hogy még többet lehessen aggódni!
Úgy érzem a 3x1,5 Magnesii citrici kezd használni!
Köszi!
Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia Dia!

Menj be a Dévais topicba és nézd meg, hogy mi tényleg beszélgettünk ott!!!!!! Az már lehet, hogy más mondta, hogy a Jánosba jár. Már teljesen össze vagyok zavarodva!!! Két barátnőm is az Istvánban szült.
Mit ne mondjak kissé leesett az állam, hogy ennyit fizettetek az inszemért!!!!!!!! Nekünk a Szabolcs utcában csinálták, tök ingyen. Bár ott semmi gyógyszert nem kaptam, azzal az egy "nyavajás" kis petével kellett gazdálkodni ami magától nödögélt havonta. Hát mit ne mondjak nulla volt az esélyünk. A lombik kb. alkalmanként 110-130 ezer volt. Bár a legutóbbi olcsóbb volt, mert nem kaptam Cetrotyd injekciót aminek darabja olyan 8-10 ezer körül van. (ez mínusz 60 ezer kb.) Milyen gyógyszereket kaptál? Nektek is feltúrbozza a petesejteket mint a lombikosoknak???

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

Szia Gigi!
Én úgy gondoltam,hogy a Klinikán nem találkoztunk.
Sajnos nekem policisztás a petefészkem.Ami azt
jelenti,hogy nagyon sok petém van ezért nem tudnak egymástól nagyra nőni.
Az inszem csak 40eft volt,de az injekciók és a gyógyszer volt a sok.Nekünk az UH-ért is fizetni kellett 3 naponta 6eft-ot.
Utolsó inszem:
7db UH-42eft
19db puregon inj-
11db merionál inj-ö:56eft
2db coregon inj-5eft
1db inszem 40eft
Jó mi? Amint látod engem is rendesen felturbózott.Jó neked,hogy már idősebb terhes vagy.Szerinte én majd a 20-25. héten fogok megnyugodni,hogy minden renben.OLvasta a másik topikban,hogy egymásra találtatok egy csajjal.
Pusz. Dia.Kép

Kép
Kép
lldicsi

Szia Dia!

Hát ahogy elnézem a listádat az injekciókról akkor gondolom, hogy egy darabig nem akarsz tűt látni. Én Profasit és Menogont kaptam. Az első háromnál még kaptam Cetrodydot is a hasamba. De valószínűleg ez útóbbi annyira lerontotta a peték minőségét, hogy emiatt nem tapadtak meg. A negyediknél már ezt nem kaptam.

Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem csak akkor fogsz megnyugodni, ha már a kezedben lesz a kicsike. Én is azt hittem, hogy na majd a 12.hét után jobb lesz, na majd akkor ha megmozdúl..... Hogy már állandóan rúgdos, most azon aggódom, ha valami miatt nem mozog annyit.Kép

De kitartás! Minden oké lesz!

Üdv Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!Kép
Ma megkaptam az Afp eredményemet,teljesen jó,és meghallgattuk a babuc szívhangját is!!!
Hatalmas élmény volt!Kép
A picúr nem örült a kíváncsiskodásnak,csomót izgett-mozgott.

Puszi mindenkinek!
Kata
18+2
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Szia Gigi!
Most már én is rájöttem,hogy egész életemben izgulni fogok a kicsi miatt.Kép
Holnap megyek a dokimhoz mert péntektől egy
hónapra elmegy szabira.Kép
És mondom neki,hogy nézzük meg a pocaklakót mert
1 hónapig nem birom ki,hogy ne lássam.Kép
Aztán meg az AFP beutalót is el kell kérnem,mert
a jövő hét kedden menni kell.Pusz.DiaKép

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Nem tudjátok ki adja ki a családi adókedvezményről szóló igazolást? A doki vagy a védőnő? Ugye a betöltött 3. hónap után jár a 3000 Ft adókedvezmény?

Barbara
babar

Sziasztok!

Linato!

Nem titokKépKép, de ma nem tudom, hogyan leszek itthon, ha épp gépközelbe kerülök, megírom.

Timici!

Köszi.Kép Tudod, mi meglepipártiak vagyunk, így nem tudom, ki lakik bent. Bár fiúnévnek még mindig hiányával vagyunkKép.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Barbara, a doki. De csak jövőre tudod érvényesíteni. És 90 nap után, hát az három hónap.
s
sofka

Sziasztok!

Barbara!
Nekem a tanácsadáson a doki adta ki a papirt, amikor 13 hetes (ill. 90 napos) voltam! Bevittem a munkaügyre, és köv. hótól már beszámitották! Azt nem tudom, hogy Sofka miért mondja, hogy csak jövöre tudod érvényesíteni?! De akkor sincs gáz, mert az adóbevallással együtt visszaküldik egy összegben!

Kata!
Örülök, hogy jó lett az eredményed!! Kép Akkor nemsokára mehetsz a genetikai uh-ra is! Megkérdezed, hogy mi a neme?? Sajnos (?)a mi babánk szégyenlösködött, nem mutatta a popsiját! Nekem mostmár egyre többet mozog a babám, ill. jobban érzem! Kép Nagyon jó!! Ha minden jól megy, holnap megyek Szegedre a dokimhoz és megkérdezem, hogy van -e rá esély, hogy bejussak az uh-ra! Annyire jó lenne, ha ott is megnéznék minden rendben van-e, mert egy kicsit bizalmatlan vagyok az itthonival szemben! Tudom, ez rossz, de már volt velük negatív tapasztalatom! De azért bizakodom, hogy minden ok! Kép

Ja, és tegnap apuci is érezte (Végre!!), ahogy mozgott a bébink! 2x is!! Remélem mostmár egyre többször lesz ilyen! Kép

Györesz!
Hogy vagytok? Mostmár megszüntek a panaszaid? Irj, ha erre jársz!!

Marica
marica69

Szia Marica,
csak egy jo hirt szeretnek mondani, kepzeld minden elrendezödött a papirjainkkal, megkaptuk a vizumot 2009-ig, amit utanna veglegesitenek letelepedesi engedellyel es a munkavallalasi engedelyt ist megkaptuk, kepzeld azt mar most veglegeset es az egesz orszag területere. Ugyhogy mostantol jol alszunk, nincs több gond es igy teljes odaadassal es a legnagyobb örömmel varhatjuk a babat. Egyebkent fiu lesz, mar tudjuk. Alig tudom magam leallitani, allandoan vasarolnek neki! De olyan edes cuccok vannak errefele. Na meg ugyis kell elöbb utobb.

Remelem mindenki jol van, kellemes gömbölyödest mindenkinek es szep napot!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

BArbara, bocs, nálunk csak év végén. Lehet, hogy máshol máshogy.

s
sofka

Sziasztok!

Motiot!
Hát ez tényleg nagyon jó hir! Kép Kép Kép Gratulálok!! Gondolom mekkora megkönnyebbülés ez most Nektek! Szerintem még a fiacskátok is hallotta, ahogy leesett a kö a szivetekröl! Kép Ezt már tutira mondták, hogy fiú? Persze azt hiszem, azt könnyebb meglátni, illetve felismerni, mint a kislányt, ugye? Ma nekem is nagy örömem volt, mivel lent voltam Szegeden a dokimnál és elpanaszoltam neki, hogy a 20 hetes genetikaira már nem tudtak idöpontot adni náluk a klinikán, igy itthon csináltattam meg! Csak július közepére lenne hely! Kép Mondta a doki, hogy azért kérjem azt a jul-i idöpontot is, inkább 2x nézzék meg! Felmegyek az uh-ra, ott a hölgy közli, hogy már csak augusztusra van idöpont! Kép De azért bevette a kiskönyvemet. Egyszer csak kijön, hogy mégiscsak bemehetek, rögtön szólitanak! Annyira örültem neki!! Kép Kép A doki mindent megmért, amit csak tudott, a talpacskája pl. 3,6 cm! Mekkora lába lesz ennek a gyereknek?? Kép Ja, és talán kislány! De ez még nem tuti. Ennek a párom örül a legjobban! Persze örülne ö a fiúnak is, de mégis, a kislányok olyan cukik! (Gondolom azért, mert apássabbak! Kép ) Szóval jól sikerült a délelöttöm, remélem a folytatás se lesz rosszabb! Csak ez az állandó gyomor-, illetve nyelöcsö égés nem kinozna! Lassan már ülve kell aludnom! Kép
Akkor Neked jó vásárlást, meg nézelödést, meg pihenést!! (ja, felétek milyenek az árak babaholmi terén? olcsóbbak, mint itthon?)

Györesz!
Merre vagy? Te irtál múltkor a méhszáj, vagy méhnyak-témáról? Most nekem is 2000-t irt be a doki a kiskönyvbe! Megpróbálom visszakeresni, hogy mit is "beszélgettünk" erröl, de ha nem találom informálj már, lécci!!

Mariann
marica69

Györesz, merre vagy? Minden rendben???

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Marica!
Örülök,hogy minden rendben és ilyen szerencsésen alakult a napod!Kép
GyomorégésKép
A fiammal főleg a végén már én is csak ülve tudtam aludni.Most még hatásos az alma,remélem később is így lesz.
Elolvastad a könyvet az anya-magzat kapcsolatról?Hogy tetszett?
Remélem jól emlékszem,hogy Te említetted?

Ma délelőtt jó kis meglepetésben volt részem és rájöttem,hogy a megérzéseim bizony nem csalhatatlanok:nagyon úgy tűnik,hogy a kisfiam öcsit kap!!!KépKépKépAz orvosom küldött is Apának egy képet a kukijárólKép
A videófelvétel pedig sajnos nem sikerültKép
Pedig annyira biztos voltam a kislányban.Fiúnéven egyáltalán nem is gondolkodtam!Persze még bőven van idő!
Ez volt a "genetikai"UH-mindene a helyén,szépen növöget!Kép

Teljesen szédelegve mászkáltam egész nap,ennek a következménye lehet a bénaságom is:eddig kozmetikussal gyantáztattam,de úgy gondoltam eléggé ügyes vagyok és magamnak is meg tudom csinálni...Eredmény:a forró gyanta jó hosszú csíkot égetett az oldalamonKép
Azt hiszem egy időre elment a kedvem az ügyeskedéstől.

Dia!
Megvolt az UH?Minden rendben?

Puszi.
Kata
18+4
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Szia kata!
Minden ok köszi.Kép
Gyönyörű nagy babuci.Kép
Mondta neki a doki,hogy mutassa meg mi van a lába között.Erre hasra vágta magát és nem volt
hajlandó csak a fenekét mutatni.KépSzégyenlős.
Hallotam a szivhangot is.
Pusz.Dia.15

Kép
Kép
lldicsi

BesztiKép,
majd csak találtok vmi szépet.Kép Eddig mindig sikerült.
Timici
timici

Sziasztok!

Kata!
Gratula a kis kukishoz! A 3. majd lány lesz!! Kép Kép Fel a fejjel! Jól emlékszel, én irtam, hogy olvasom a "Megfogantam, tehát vagyok" cimü könyvet. Ez egy icipici kis könyv, kb. fele egészen érthetö, de a vége felé tele van orvosi kifejezésekkel! Kép Szóval vannak hiányosságaim az értelmezésben, de összegészében érdekes könyv volt! Ilyen példákat hozott, hogy: azok közt a gyerekek közt, akiknek az anyja forradalom, háború idején volt velük terhes, sokkal több a skizofrén, öngyilkos, stb. Szóval a hosszútávú hatásokat emlegette elsösorban.

A Lelki köldökzsinórt olvasta valamelyikötök? Mi a tapasztalat, hogy tetszett?

Már egy jó ideje nem vettem almát, és szenvedtem is rendesen a gyomrom miatt, a cseresznye nem volt hatékony! Kép Aztán tegnap végre bealmáztam és láss csodát, utánna nem is volt bajom! Pedig én ajánlgatom itt mindenkinek, hogy jó az alma gyomorsav ellen, erre elfelejtek venni. Már majdnem vette Renie-t, de a patikában azt mondták, hogy nincs megállapitva terhesekre milyen hatással van. Akkor inkább nem leszek kisérleti nyuszi! Kép

Marica
marica69

Dia!
Örülök, hogy szép nagy babát nevelgetsz! Kép Legközelebb már lehet, hogy nem lesz ilyen szégyenlös! Az én lányom egyáltalán nem mutatta meg magát anno, meglepetés volt! Kép De örültem, hogy lány! A mostani bébi is bizonytalan még, "talán lány, de nem biztos"- ezt mondta a doki. De van még ideje kitárulkozni! Kép

Te hogy birsz ilyen késö éjjel is fennt lenni? Vagy nem dolgozol, nem kell korán kelned?? Irigykedem! Kép

Marica
marica69

Marica!

Én olvastam mindkét baba-mama kapcsolatanalízisről szóló könyvet, sőt most kedden el is menten a Hidas professzorhoz.
Megmondom őszintén én egy kicsit csalódtam a dologban. Lehet, hogy befolyásolt az is, hogy nagyon sok mindent olvastam már a témában és hiányoltam, hogy nekem nincsenek ilyen képeim.
Szóval egy ilyen szeánsz úgy szajlik, hogy lefekszel és a doki relaxációba visz, majd mikor ellazultál (ami nekem nem nagyon sikerült) mondja, hogy teremts kapcsolatot a méheddel, mondd, hogy szereted és kérd meg, hogy engedjen a kisbabádhoz. És akkor jönnek a képek és az érzetek. Nekem volt egy perc, mikor úgy éreztem mintha odabújt volna a baba a nyakamhoz.
Összességében érdekes volt, de szerintem ezt a kapcsolatépítést otthon is lehet végezni, csak kell egy relaxáló kazetta hozzá.
Lehet, hogy nekem a Hidas proffal volt gondom. Még vacilálok, hogy elmenjek-e a Raffaihoz is, hátha az jobb.
Majd még meglátom. Minden esetre hintázom és zenét is hallgatok a babámmal. A "Megfogantam, tehát vagyok" végén van egy táblázat, hogy miket jó csinálni a babával. Szerintem ez egyedül is megy.

Barbara
babar

Sziasztok!

Marica!
Akkor sok-sok alma és tünés gyomorégés!
Végül is nem csalódott vagyok a kis kukis miatt,hanem nagyon-nagyon meglepődtem.
A fiam és a párom örülnek,mert teljes férfiuralom lesz.Kép

Igyekszem a babóhoz sokat beszélni,simizni,remélem ez is elég és érzi,hogy nagyon szeretjük és várjuk.De szívesen olvasnék jó könyvet a témában.

Dia!
Gratulálok a nagy babához,biztos nagyon jó volt látni,hallani a szivecskéjét.
Végül is hol készült az UH?

Györesz!
Tényleg régen írtál,remélem minden OK?

Még mindig ragadok foltokban a nyamvadt gyantától,egyszerűen nem bírom leszedni,a víz és szappan nem hatásos.Ötlet?Kép

Na ma tényleg megkezdődik az építkezés,egyenlőre a bontással.A gázt már kiiktatták az egész házban.ezért semmi fürdés+főzés...Kép
Azért valamit kitalálunk.
Mindenesetre egy élmény lesz.
Azzal vigasztalgtom magam,hogy tavaly a fürdőszoba felújításakor sokkal rosszabb volt:nemcsak gáz,még víz sem volt.Kép

Jól van,nem siránkozok tovább,mindenkinek jó zuhanyozást/fürdést és jó főzést kívánok!

Puszi.
Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Szia Kata!

Én is pont tegnap gyantáztam otthon a fazonomat és én is nyakig gyantás lettem. Legjobban seb-benzinnel jön le, vagy a babaolaj is hatásos, mert az még a bőrödet is nyugtatja!
babar

kozmetikus olajjal szokta a gyantát leszedni

sofka
sofka

Sziasztok csajok,
tudna nekem valaki segiteni? Egy olyan oldalt keresek, ahol a kismama sulygyarapodasa rendesen szamadatokban meg van adva, nem csak annyi, hogy 10-15 kg-ig rendben van. Azt szeretnem tudni, hogy melyik honapban kb mennyi a normalis, vagy megengedett, vagy mi a sok. De gondolom ertitek mire gondolok. Mert azzal sajnos nem megyek semmire, hogy összesen kb ennyi meg ennyi a megengedett. Ha tud valaki vmilyen jo oldalt szivesen vennem. Elöre is köszi.
Es persze mindenkinek szep napot!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Babar,Sofka!

Köszi!!!!!Kép

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Marica!

Én még akkor megvettem a Lelki köldökzsinórt, amikor még nem volt baba. Nagy lelkesen belevetettem magam....Kép Na de minek??? Kép Van benne egy fejezet, amiben az olyan anyukák meséltek az élményeikrők, akik jártak a dokikhoz. Na ez a része még érthető. A könyv további fejezeteihez ajánlanám, hogy végezzétek el az orvostudományi egyetemet. Nekem nagyon száraz és szítelen, tudományos volt az egész. Én azt gondolnám, hogy egy könyv ami egy új kis életről szól, az emberi és kedves. Hát ez nem az. Most, hogy már itt a babuci újra elővettem. Hátha jobban át tudom érezni. De nem. Leginkább azt sugallja, hogy azok a babák akik íly módon vannak kapcsolatban a mamájukkal sokkal okosabbak, inteligensebbek és mosolyogva születnek. Na és akkor az én kisfiam egy bumburnyák lesz??? Kép Szerintem érzik ők dokik nélkül is, hogy szeretjük őket.

Motiot!
Ezeket az adatokat a Kismamák nagykönyvéből írtam ki neked:
Első három hónap: 1-2 kg
Második három hónap: 5-7 kg
A 20. hét után általában heti 0,5 kg súlygyarapodás várható.
Azt írja, ha a súlygyarapodás nem több 13 kg-nál akkor könnyen vissza lehet fogyni. Én a 22. hétben járok 4-5 kg. híztam
Remélem segítettem valamit.

Gigi 21+6

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Hát, Gigi Kép Kép! Szét röhögtem magam, nem gyöztem figyelni, hogy jön-e valamelyik kollégám, mert tuti hülyének néz. Magamba röhögcsélek! Kép Miért lenne már szegény kisfiad bumburnyák? Kép Bocs, de már folynak a könnyeim! Hogy jutott eszedbe ez a szó egyáltalán?? Kép Köszi Neked, már rég nevettem ilyen jót! De igazad van, biztosan érzik igy is a szeretetünket! Meg hát gondolati szinten is beszélgetünk Hozzá (nekem a hangos beszéd ritka, talán majd ha még nagyobb lesz), ha tényleg lehet Vele kommunikálni, akkor ezt is érti! Kép

Motiot!
A súlygyarapodásról én annyit tudok, hogy a következök szerint oszlik meg a terhesség folyamán: kb. a 20. hétig az 1/4-e. Ezután a 32. hétig az össz-súlygyarapodás fele, majd az utolsó hetekben még 1/4. Vagyis: mondjuk 20. hétig 3 kg, 21-32-ig még 6-7 kg, a maradék idöre meg még 2-3 kg.
Neked most sok, vagy kevés a gyarapodásod? Kép Valaki megijesztett, hogy nem megfelelö a hizásod? Ne aggódj, biztos pont annyit hizol, mint amennyire szüksége van a szervezetednek. (Pl. nekem 13 éve 26 kilóra volt szükségem Kép ) Biztosan, mert azóta sem adtam le! Kép

Marica
marica69

Köszi lanyok az infot, akkor kb meg jo vagyok.
Nem ijesztett meg senki, csak en gondolkodtam el azon, hogy igy a 23. het elejen 4-5 kg nem sok-e, hogy meg elöttem van majdnem a fele?
Probalok odafigyelni, de nem mindig megy a dolog, na meg a kilok jönnek maguktol is akarmit is csinalok. Szoval most en is 4-5 kg-nal jarok. Akkor ez meg megengedhetö.
Köszike.
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Marica!Kép

Örülök, hogy egy jót röhögtél. Úgyis aggódunk eleget!! A bumburnyák nálunk egy teljesen hétköznapi szó. Ki tudja már honnan szedtem Kép
Azt vettem észre, hogy a mai világban mindent úgy agyon komplikálnak meg analizálnak.
Na ezzel az észkombájn fiam is egyetért mert rugott egy jót. Mondhat a sok pszichológus akármit az én kicsikém lesz a világ legszebb, legokosabb és még sorolhatnám milye!!!!!!
Biztosan azért híztál 13 éve ennyit, mert nem volt még nekünk a mi Rubint Rékánk!!! Úgy kéne kinéznünk.KépKépKépKépKép

Motiot!
Ugyanannyit híztam mint Te, de nekem a dokim nem mondott semmi rosszat. Arra én is próbálok odafigyelni, hogy azért ne hurka-kolbásszal tömjem magam, de ha éhes vagyok és nem eszem akkor rosszúl leszek. Úgyhogy inkább megadom magam és zabálok.Kép Egy időbe hordta nekem haza az anyu a piacról a vattacukrot. Na erről már azért lemondtam...

Gigi

KépKép
gigi28

Szia Kata!
Végül az Istvánban csinálta meg a dokim az uh-ot.
Marica!
Én se tudok máskor sokáig fent lenni,de most muszáj mert a nővérem itt van a kislányával.
Szegény beteg és rosszul alszik.Kép
Nem dolgozom,ezért délután szoktam aludni.
Pusz.Dia.15+1

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!
Dia! Jobbulást a kis unokahugidnak! Ebéd után én is nagyon jókat birok aludni Kép, hétvégén nem is szoktam kihagyni! Kép Itt a munkahelyen is már beszéltük a lányokkal, hogy kellene egy olyan szoba, mint a japánoknál! Lehessen egy órácskát szundizni. Csak az a baj, hogy utána még annyira sem lenne kedvünk dolgozni!

Gigi!
Ismerem én is ezt a szót (bumburnyák Kép ), csak már ezer éve nem hallottam! Biztosan van erre is valami idegen szavunk Kép, és nem ezt a szép, izes magyar kifejezést használjuk! Pedig marhajó! Hát a RR hagyjuk, én egyáltalán nem szeretnék ugy kinézni (bocs a rajongóktól), de ha szeretnék sem lenne rá semmi esélyem. Ahhoz minimum 50 kg le kellene dobni magamról! Kép (Mondjuk egy 20-25 kiló minuszt nem is bánnék!) De akkor sem tudnék ilyen aszkéta életmódot folytatni!
A mi babáink pedig akkor is okosak lesznek! Kép Csak rá kell néznie apura, anyura! Kép Annyira jó érzés, hogy mostanában egyre többet érzem a mocorgását! Kép Ezzel nem lehet betelni! Várjunk csak, majd mit mondok a 8. hónap vége felé, mikor levegö után kapkodok egy-egy jól irányzott rúgása után!! Kép

Marica
marica69

Jo reggelt mindenkinek,
bocsika, hogy mar megint a sulyommal jövök, de szerintetek normalis az, hogy ma reggel 1
( egy!!! ) kiloval többet mutatott a merleg, mint tegnap reggel! Tulajdonkeppen azert hozakodtam elö az egesz hizasosdival, mert a mult het vegen meg minden rendben volt, aztan keddem mertem magam es egy kiloval több volt, mint hetvegen, es most meg megint több, mint tegnap! Normalis ez? Ilyen hirtelen? Nem csinaltam semmit mashogy, mint eddig! Szerintetek?
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Motiot!

Csak egy szó erejéig. Nem vizesedsz? Ebben a melegben nem lenne nagy csoda! Mert ez is lehet az oka a hirtelen súlynövekedésnek! Meg ha módod van rá, mérd a vérnyomásod. Néha jobb félni, mint megijedni. Persze ezzel nem ijesztgetni akarlak, csak fö az óvatosság! Kép Egyebet nem tudok erre, hacsak nem volt különösen finom és hizlaló a hétvégi lakoma! Kép Kép

Marica
marica69

Marica,
hat nem tudom. Enni nem ettem többet, mint maskor.
Mondjuk allandoan szomjas vagyok, mindig innom kell kipukkadasig. Ezenkivül nincs semmi mas tünetem. Csak a hirtelen 2 kilo ezen a heten ami szerintem nem tul normalis. Vizesedest nem tudom, a gyürüm rendesen lejön az ujjamrol, mint maskor is. Deakkor is olyan puffadtnak, balnanak erzem magam. Lehet, hogy csak pszichesen, de akkor is. Meg rettentö faradt vagyok, nehezemre esik felemelni meg a kezemet is. Lehet, hogy felhivom a dokimat megkerdezni, hogy mi lehet ez. Bar ugyse fog mondani semmit tutira. Majd beszerzek egy vernyomasmeröt is.
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Motiot!

Azt olvastam az egyik könyvben, hogy a hirtelen és ok nélküli hízást jobb megbeszélni az orvossal. De szerintem is az lehet amit a Marica mondd. Valószínű, hogy a szervezeted visszatartja a folyadékot. Úgyhogy ne idegeskedj, de azért a biztonság kedvéért hívd fel a dokidat!!

Marica!
Hát ez a rúgdososdi tényleg nagyon szuper!! Olyan jó érzés. Persze ha már nem mozog annyit mint elöző nap, akkor elkap az ideg. Október végére vihetnek a Lipótra.

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem írtam eddig, de nyaraltunk. Most nézem az archívot és nem is írtamKép Pedig akartamKép

Manó!
A westie az anyóséké és mivel eladtuk tavaly okt. a lakásunkat egy leendő ház kedvéért, ezért átmenetileg itt lakunk és az övéké. De a Dennis már lassan 7 éves.

És hogy milyen jót tesz a kutya a gyereknek? A Kismama újságnak van egy különszáma. Gyermekek 2-8 éves korig. Az első számában volt egy cikk pont erről.
Ja ma a fiam olyat hancúrozott a Kevin kutyávalKép Csak úgy kacag!!! A játék lényege, hogy fekszenek a földön egymás mellett és míg a kutya próbálja nyalni addig a gyerek menekül és közben röhög, de úgy istenigazábólKép Az a jó, hogy nem szereti, ha az arcát megynyalja a kutyi, mert csikizi. Na meg a kutyám a Balaton vizénél úgyis biztonságosabbKép Itt legalább tudni, hogy senki nem pisilt-kakált-vérzett bele a kutya szájába...

Merthogy 1 hétig balcsin voltunk és hétfőtől nagyon jó idő volt. 30 fokok repkedtek, a víz kellemesen hűvös. 2 évvel ezelőtt voltunk pont Balatonfenyvesen és félve mentem vissza, mert a part büdös iszapos volt és még 20 méterre a parttól sem volt víz. Ja és persze az iszapban térdig lehetett süppedni. Nagyon-nagyon kellemes csalódás ért!!! Végig ki van kotorva és nem akármilyen homokkal van feltöltve, hanem kagylótörmelékkel, mint ami a tengerpartokon van. Homoknak homok, csak mégis másKép Igaz még mindig sokat kell sétálni, hogy teljesen ellepjen a víz, de ahhoz, hogy derékig érjen már nem sokat. De meg kell mondjam egy alig 2 évessel ez nem volt cél úgyseKép Igazi kisgyermekes paradicsom lett! A part 3/4 részén egy darab szikla sincs, hanem milimétertől fokozatosan mélyül elég lassan és véigi homokos. Sejtitek, hogy tele volt kisbabával (2 év körüliekkel) homokozócucokkal és mindeféle matracokkal az egész part. Ráadásul hatalmas füves-fás terület fa mászókákkal, olyan hinták vannak (2 baba 2 lap) amik vastag bőrből készültek és van homokozó is külön. Szoval szuper volt, a gyereket ki se lehetett rángatni a vízbőlKép Majd rakok fel képet!

most megyek elolvasom végre mi történt veletek!
sasha

Kép
sasha

Sasha!

Üdv újra itthon!
Jó volt olvasni a beszámolót,olyan ritkán lehet mostanában kellemesen csalódni!
Még az időjárás is kedvezett NektekKép
Nem csodálom,hogy a fiad ki sem akart jönni a vízből.
Várom a képeket!

Motiot!
Csatlakozom az előttem szólókhoz,nem kell mindjárt rosszra gondolni,de nem árt az óvatosság. A fejed nem fáj mostanában?
Mikor beszélsz a dokival?

Kata
18+6
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Ruszlana,
nem, a fejem nem faj. Most mar en is lenyugodtam egy kicsit, a dokit azert felhivom, de szerintem is csak hirtelen megindult a dolog. A babot is ereztem mar hala istennek ma, mert ma nagyon nem akart mozgolodni. Megmertem a vernyomasomat, 102/58. Nagyon alacsony, lehet, hogy ezert sem mozgolodik ö sem annyit.
De azert köszi a nyugtatast, tudom, hogy nem kene minden kis aprosagon ennyire beindulni, de hat en mar csak ilyen vagyok. Annyira feltem a kicsit!
Mindenkinek pusz
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?