A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Marica!

A nov. eleje nagyon jó időpont én is akkor születtem Kép. Bocsánat az értelmetlen hozzászólásért, mindenkinek nagyon jó és egészséges hétvégét kívánok!!

Sziasztok! Réka
kucus

Réka!
Ez egyáltalán nem értelmetlen, söt! Fontos, hogy "pozitiv" skorpiókkal is beszéljek, ugyanis a fentiek alapján sok rossz tapasztalatom van róluk (föleg a volt férjemet illetöen)Kép. De nem lehet általánosítani, apukám, keresztapám is az, öket szeretem. Próbálom inkább a jókat emlékembe vésni Kép! A szomszédunkban is van egy baba, aki tavaly okt. végén született, hát ö egy kis angyal! Kép Szóval a miénk is biztos olyan lesz! Kép (akkor tiszta anyja lesz Kép )

Langymeleg hétvégét (max 28 fok!) és sok pihenést mindenkinek!
pusz!
Marica
marica69

Szia minedenki!
Újra itt vagyok! Nem történt velem semmi baj, csak nem volt jó a gépünk! Ne haragudjatok, de most rengeteg lenne végig olvasnom, hogy mi történt 2 hét alatt, de remélem mindenki jól van!
Én tegnap voltam dokinál! A helyzet változatlan! Keményedek rendületlenül, szedek rá most Diaphilint is 3x1-et, de szerencsére a méhszájam zárva van, csak a méhnyak van megrövidülve!
A picurkám gőzerővel rugdos éjjel nappal, csak úgy hullámzik a hasam! 15.-én megyek 4D UH-ra!

Puszi mindenkinek, az újaknak is, ha vannak!

Györesz
23+0

Kép
Kép
györesz

Szia Marica!

Az én majdnem 4 éves kislányom is skorpió, okt.28-án született. Hát kicsinek egy angyal volt. Most meg inkább azt mondom, hogy istenke valamit nagyon elnézett, mert egy pár centit lehagyott róla. Egy igazi ördögfióka. Szóval igazi skorpióKép
Viszont minden egyes pillanat egy élmény vele.IMÁDOM!!! Pedig én akartam, hogy skorpió legyen, mint az apukája. De még két ilyen ellentétes skorpiót nem látott a föld.
Sok sikert és még több örömöt. Vagy inkább azt mondom, ha olyan lesz mint az enyém, akkor kösd fel a gatyádat.

Puszi

Sys
sys

Hamár horoszkóp!

KisBAKok szülei jelentkezzetekKép Nagyon úgy néz, ki hogy a december 27 az már bak. Eddigi általános jegy jellemzések eléggé megrémítettek. Befeléforduló, félénk, későbbiekben kis gonosz válhat belőle. (ahogy magamnak leegyszerűsítettem) De ebből mi igaz? Milyennek kel elképzelnem egy bak gyereket? (nem egy kisbabát)
Tudom, hogy az aszcendens rengeteget számít, ez világos, de az alap és a hajlam (a bezárkózottságra) megmarad... vagy nem?

köszike!
sasha

Kép
sasha

AFP: én mindenhol azt olvastam, hogy éhgyomorra kell csinálni, sőt állítólag az eredmény attól is függ, hogy a napnak melyik szakában veszik le a vért. De igazság szerint ezt nem értem, ebben egyszerűen nem találom a logikát.

Marica, az anyósom november 20-án született, és egy tünemény, hihetetlen jó természete van, a barátnőm kislánya is nov. 20. és egy tündér, a férjem nov. 23. és nem tudok rá semmi rosszat mondani. Úgyhogy jók ezek a dátumok is, hidd el! Kép

Réka, nézd meg ezt a három oldalt az AFP-vel kapcsolatban: http://www.medinfo.hu/cikkgy/titles/title_110171.html
http://www.budaigyk.hu/szuloknek/betegsegek/afp.htm
http://www.vitalitas.hu/ismerettar/genetika/gen12.htm

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Na itt vagyok én is újra.Kép
Marica!
Előre is BOLDOG SZÜLINAPOT!!!KépKép
Biztos valami klassz dolgot kapsz a férjedtől.
Én szep.30 a férjem szep.29.-én születtünk.
Tehát dupla szülinapot tartunk.Kép
Mérlegek vagyunk és nagyon jól kijövünk.Kép

Én az AFP-re éhgyomorral mentem.Igaz,senki nem mondta,hogy hogy menjek.

Nekem most kicsit fáj a hasam,remélem azért mert nől.Nekem még nem rugdos.Az baj??Kép
Puszi.Dia.16+2

Kép
Kép
lldicsi

Sasha!

megint ittKép nekem az unokaöcsém bak (már felnőtt, 21 éves) és nem befelé forduló, inkább úgy jellmezném hogy nagyon nyugodt típus. nagyon nehezen lehet kihozni a sodrából, megfonolt, d enem élhetetlen, sőt! nagyon is élelmes típus amúgy. Csak épp a hátán fát lehetne vágniKép És ő gyereknek is ilyen volt, emlékszem, nagyon jó kisbaba volt. De azért a kis gonoszban is lehet valami, egy kolléganőm aki szintén bak volt, na ő elég magánakvaló emberke volt. De szerintem nem rossz jegy. Amúgy nálatok gabinál bejön amit a mérlegre írnak? Nálunk emmánál aza rész egyenlőr enagyon nem hogy döntésképtelen, nagyon si határozott elképzelései vannakKép Nekünk nyilas az akszcendensünk, mondjuk azt nem tudom hogy befolyásol. Bocs az offértKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Lldicsi!
Dehogy baj, hogy még nem rugdol! Én a 17 hét végén éreztem tutira, de van aki csak a 20. hét körül érzi!

Látom nagyon beleméjedtetek a horoszkópba! Nekem meg sem fordult a fejembe, hogy milyen jegyben fog születni a kisbabánk!

Szia Marica!
Ti jól vagytok? Majd megpróbálom elolvasni, hogy miről maradtam le!

Szia Liv!
Ti veletek is minden rendben?

Lányok!
Mit tudtok a hajfestésről? Lehet ilyenkor festetni, mert már többféle varriációt hallottam!

Puszi
Györesz
23+1

Kép
Kép
györesz

Motiot!
Próbáltam visszaolvasgatni a lemaradásomot! Látom Te is keményedsz! Szedsz rá valamit? Pihenj sokat, én is csak ezt tudom tenni, mert a gyógyszerek nem sokat használnak!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia Györesz!

Én megkérdeztem a hajfestést a védőnőtől.Azt mondta, hogy a szaga a káros inkább, azt nem szabad töményen szagolni, de ő inkább a természetes alapú hajfestéket javasolta, a hennát, az teljesen ártalmatlan, és állítólag jót is tesz a hajnak. Gyógynövény boltokban lehet kapni, azt mondta. Bevallom, én még nem néztem meg, azt hiszem most csak maradok a hajvágás-szárításnál, talán majd a 20. hét után vállalkozom rá.

Babóca (16+3)
babóca

Sziasztok csajok!

A férjem és én is bakok vagyunk.(jan.18,19) Én kisbabának olyan voltam,hogy mosollyal keltem mosollyal feküdtem. Halál jól elvoltam magamban, szerettem egyedül játszani. Racionális vagyok az tuti. A férjem viszont, nagyon rossz gyerek volt. Imádott verekedni, de hát melyik fiú nem?Kép Őrá biztos nem lehet azt mondani, hogy élhetetlen, a jég hátán is megélne. Szerintem ami közös a bakokban, hogy kitartóak és mély érzésüek. Szóval örüljetek a bak gyerekeknek!!KépKép

Lldicsi!
Ezen a héten nekem is nagyon fájta a hasam. Vagyis inkább a combtő felett egy kicsivel. Egészen le a fenekemig. Tegnap voltam emiatt a dokimnál és az mondta, hogy valószínüleg a méhet tartó szalag nyúlik és az fáj. Egyik nap nem bírtam kiegyenesedni. Ó ez a csodálatos áldott állapotKépKépKépKépKép
Én törpikémet nagyon hamar éreztem, de az összes barátnőm kb a 20,21. héten érezték elöszőr. Ne aggódj, attól ő még mozog, csak Te nem érzed!

Puszi mindenkinek

23+1

KépKép
gigi28

Szia Gigi!
Mivel mi napra pontosan egy időben vagyunk kérdeznék tőled? Te nem éreztél olyat még mintha az egész gyomrodat, beleidet tolnák felfelé, szúr, fáj, de csak a köldökötől fölfelé. Tegnap annyira kínlódtam ettől az érzéstől, ráadásul a gyomrom is iszonyúan égett! Én úgy gondoltam, hogy valami nagy átrendeződés folyik odabent!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok csajok!
Gigi Györesz köszi a biztatást!Kép
Azért aggódom,mert a másik topikban van egy lány
aki olyan idős terhes mint én,és neki már rugdos.
Puszi.Dia.Kép

Kép
Kép
lldicsi

Szia Györesz!

Már én is kifigyeltem, hogy pont egyidősek vagyunk!!!KépKép Néha nekem is ég a gyomrom. Általában este amikor fekszem. Gondolom, azért fáj a gyomrod mert a méh egyre jobban tolja felfelé. Egy ismerősöm mondta, hogy ő nagyon sokat szenvedett a gyomorégéstől. Na ezt nem bíztatásként írtam.KépKép Melyik kórházban szülsz?

Dia!
Attól is függ, hogy milyen korán érzed a törpikét, hogy hol tapadt meg a méhlepény. Hogy pontosan melyik pozició mit jelent azt nem tom! De pl.ha befelé rugdos,akkor nem nagyon érzed. Az lesz szupi, amikor már látod is kívülről.(de ennek még nincs itt az ideje!) És külömben is lehet, hogy már érezted, csak nem tudtad, hogy az. Az elején össze lehet keverni például a bélmozgással. Nekem az első olyan volt, mintha a méhem középen megremegett volna. Majd amikor a bordádat akarja kirúgni, akkor még visszasírod ezeket az időket!KépKép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!
Én a Kútvölgyibe fogok szülni!
Már biztos olvastad, hogy én egy kissé problémás vagyok, sokat küzdök a keményedésekkel! Neked nincs ilyen problémád? A te picurkád is éjjel nappal rugdos? Néha akkorát ugrik a hasam, hogy megijedek! Hihetetlen, hogy napról napra erősebb! Amit nem szeretek, amikor lefele rugdos, belül, olyan mintha a nunimat rugdosná, az nem valami kellemes!

Pusz
Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia Gigi!
Azt hiszem,nekem a hátsó falon tapadt meg.
Akkor azért nem érzem??
Nekem is esténként savam van.Kép
Puszi.DiaKép

Kép
Kép
lldicsi

Szia Dia!

Az első gyermekemnél a 19. héttől kezdve éreztem csak a rúgásokat, helyezkedéseket. Most már a 16. hét elején éreztem alig észrevehető mocorgást. Mit tesz a tapasztalat...

Szia Sasha!
Én bak vagyok, január 5-ei. Fiam vízöntő, a kistestvér várhatóan bak lesz. Nem lehet ez alapján előre beskatulyázni a picit! Örülj a babának, az egyéniségnek!

Üdv.
Mackósajt
mackósajt

Szia Marica!

Ha még van hely december 15-re a táblázatodban... (Micsoda tumultus!), akkor kérlek engem is regisztrálj:
Mackósajt, 32, 2, december 15, ?, István Kórház

Köszönöm. Üdv.
Mackósajt
mackósajt

Györesz!

Nekem régebben voltak keményedéseim. Csak akkor még nem tudtam, hogy az!KépKép Okos kis agyammal azt hittem, hogy azért olyan kemény egy részen a hasam mert éppen odaúszott!!KépKépKépKép De akkor is csak hetente egyszer-kétszer volt. Úgy tudom, hogy a napi tíz keményedés még nem probléma. Nekem is sokat rugdos törpikém. De szerencsére a nunit nem tudja megtámadni, mert ő fejjel lefelé lógyicsál. Úgyhogy a köldököm körül akarja a hasfalamat kirúgni. Én a Szt.Imrében szülök.

Dia!
Nekem a mellső falon tapadt a méhlepény. Ez azt jelenti, hogy elöl?? Na ilyen észkombájn vagyok!! Az egyik ismerősömnek valahol mélyen hátúl tapadt és ő is késöbb érezti mint én. Úgyhogy biztosan van jelentősége.

Jó( keményedés mentes) hétvégét kívánok!!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Ha a mellső falon tapad a méhlepény, akkor elképzelhető, hogy amiatt később érzi a kismama a baba rugdosását. Nekem is a mellső falon tapad, ennek ellenére már a 15-16. héttől érzem. De ez annyira változó egyénenként!
Dia, semmi okod az aggodalomra, a 16. héten még kevesen érzik a baba mozgását. Majd a 18-20. hét környékén megérzed, de van olyan barátnőm, aki csak a 21-22. héten érezte először.

Györesz, mi hála istennek - lekopogom - remekül vagyunk. A bébi sokat rugdos, a hasam napról napra nő (a hét közepén 93 cm volt a kerülete, ma 95 Kép), igyekszem sokat pihenni, szóval nagyon jól vagyunk.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Szia Liv!
örülök, hogy jól vagytok! Én most pont azt néztem, hogy mintha egy kicsit leállt volna a hasam növekedése. A 20. héten 98,5 cm volt, most a pedig csak 1 cm-el több. Bár a korához képest teljesen normális a mérete, csak multkor 5 hét alatt 5,5 cm-t nőtt és én azt hittem ez ilyen ütembe fog folytatódni, mondjuk ez elég buta gondolat volt, mert ha ilyen ütembe nőne, akkor a végére már mozdulni sem tudnék tőle. A lényeg hogy sokat mocorog, rugdos a babucikám és ennél jobb érzés nincs a világon!
Te most pontosan hol tartasz?
Megírtam e-mailen a mobil számomat, ha véletlen megint eltünnék!

Puszi, Györesz
23+2

Kép
Kép
györesz

Liv!
Még egy kérdés: Te mennyit híztál eddig? Én 7 kg-nál tartok és a dokim azt mondta, hogy nem mehetek 13 kg fölé!

Kép
Kép
györesz

Györesz, nekem is úgy van a hasnövekedés, hogy van, hogy 2 hét alatt nő 1-2 cm-t, most meg 3 nap alatt 2-t. Kép
Tehát most 95 cm, és most vagyok 24 hetes és 5 napos.
4 kg-ot híztam, de szerintem ez egy az egyban a hasam, mert a combom, a karom stb. ugyanolyan, mint volt. Tőlem az orvos meg szokta kérdezni, hogy mennyit híztam, de sose mondja, hogy x kg-nál ne legyek több. A védőnő mondta, hogy nem nagyon örülnek, ha 12-15 kg-nál több a kismama a 9. hónapra, de az is előfordul. Én egyáltalán nem foglalkozom a hízással (mondjuk egyelőre okom sincs rá), eszem, amit és amennyit jól esik.
A mobilszámot köszi, megkaptam a mailt, már el is küldtem neked az enyémet!
Puszi.

Kép

Kép
liv

Szia Gigi!
Szerintem a mellső fal az elől van.Kép
És akinek ott tapadt meg,az jobban érzi a mozgást.
Szerintem engem a hájam is akadályoz abban,hogy érezzem.Kép
Jó hétvégét!! Pihenj sokat.KépPuszi.DiaKép

Kép
Kép
lldicsi

Szia Dia!

Hát nehogy azt hidd, hogy én egy topmodell vagyok! KépKép De a háj az nem akadályoz abban, hogy belülről érezd a mozgást! A méhed meg csak nem hájas!KépKépKépKépKép
Mától egy hétig merő unalomban fogok tengődni, mert elutazott a férjem. Holnap az izgalmak kedvéért megyek vércukor vizsgálatra. Jujj de jó lesz!!!! 75 g glükoz!!!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Szia gigi!
REmélem a méhem már nem az mert az már tulzás lenne.Kép
Én most nem unatkozok,mert lakásfelújitás közepén
vagyunk.Kép
Ti mikor mentek nyaralni és hová?
Mi júl.21-től a Balcsira.Kép
Szeretnék már Dévai dokival dumcsizni a honlapján,de még mindig nem működik a fóruma.
Sok puszi.Dia.16+4KépKép

Kép
Kép
lldicsi

Lányok,

ugye mindenki használ az autóban kismama biztonsági öv terelőt? Aki nem, ne halogassa a beszerzést!

Üdv.
Mackósajt
mackósajt

Szia Dia!

Lakásfelújítás??? Fúúúúúúúúúúj!!!!!!!!!!!! Én aztán tudom, hogy miről van szó! 2000-ben felépítettük a házat, de a felső szintet nem csináltattuk meg, mivel csak voltunk egy kicsit sok lett volna a 300 nm. Idén fejeztük be. Gondolhatod, épp beültetés után jöttek a "mesterek". Öt percenként rángattak, hogy menjek fel és nézzem meg, hogy jó e a szín stb.stb.. A beltéri ajtókat elszabták, úgyhogy a februárban megrendelt ajtókat pénteken szerelték be. Persze drága férjemet ilyenkor mintha a föld nyelné el.Kép Erre mondta, hogy most meg az alsó szintet akarja valami jó színre kifestetni. Közöltem vele, hogy inkább elválok és elmegyek sátorozni. Na erre lemondott a festésrőlKép
Idén nem lesz nyaralás. Bár nekem az anyósom Balatonfüredi, oda biztosan majd lemegyünk pár napra. De hát ugye nem kell részleteznem, hogy az nem nyaralás...Kép
Én már ezer éve nem jártam a Dévai doki honlapján. De arra emlékszem, hogy nem volt tolongás a fórumon.
Légy jó!

Ja még azt akartam írni, hogyha már érezni fogod a picurt akkor meg azon fogsz idegeskedni, hogy mikor mennyit mozog. Arra készülj fel, hogy az elején nem fogod mindennap érezni!

Puszi, Gigi 23+2

KépKép
gigi28

Szia Gigi!
Szép nagy házatok van.Kép
Akkor én nem is panaszkodok a 61nm-en,még sincs
annyi meló.Kép
Nekünk Siófok-Törekin van családi nyaraló,oda
megyünk majd 1-2 hétre.Kép
Én már annyira várom,hogy megszülessen a picur.
De ha eljön az idő,akkor biztos beparázok.
A férjem mindig azt mondja,hogy ne legyek türelmetlen,végig kell csinálni a 9 hónapot.Kép
Te vettél már kismama rucikat?
Én már vettem egy 2részeset L méretben.
Ma akartam venni egy halászgatyót,és a XL nem volt jó.Teljesen kiakadtam.Kép
DE lehet,hogy azért nem volt jó,mert nem gumis
anyagból volt.Kép
Puszi.Dia.Kép 16+4

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!
Liv, hát gratulálok a 4 kilóhoz, nagyon ügyes vagy! Nem tudom, hogy csinálod, de én ha mindent ennék és annyit amennyit kivánok, akkor már legálább 15 kilónál tartanék. Legszívesebben reggeltől estig ennék! Még az a szerencse, hogy teljesen normális alkatú vagyok alapjában és aki ismer az mind azt mondja, hogy csak a hasam nő, bár azért a fenekem sem olyan mint rég és hát kerekedik az arcom, de nem vészes! A párocskám meg van róla győződve, hogy ha megszülök akkor abban a pillanatban olyan vékony leszek, mint azelőtt. Próbálom felkészíteni, hogy nehogy csalódjon! Főleg amíg szoptatni fogok eszembe se jut majd fogyózni!

Mi sajnos nem megyünk sehova nyaralni! Én annak is örülök, ha 1-2 napra ki tudunk mozdulni, mert a védőnő is azt tanácsolta, hogy rövid autóútra induljunk és ott is pihenjek sokat! El is képzeltem már magam ahogy ott fekszek a balaton parton, mint egy partra vetett bálna és csak forgolódok egyik oldalamról a másikra! Pedig ha nem lenne ez a méhnyak rövidülés, keményedés akkor tutira vállalkoznék egy hosszabb nyaralásra!
Én idén még semmit nem voltan a napon! Máskor ilyenkor már csoki vagyok, most meg totál fehér vagyok! El is terveztem, hogy a héten kirakom magam a napra egy kicsit! Egész héten 30 fok felett lesz! Készüljetek a hőgutára!

Puszi
Györesz 23+2

Kép
Kép
györesz

Gigi, Dia, pont akkor fordul elő, hogy később érzi meg a kismama a bébi mozgását, amikor a lepény a mellső falon tapad. Kép Másrészt azt tényleg mondják az orvosok, hogy aki kevésbé vékony testalkatú, az később érzi meg a baba mozgását.
Györesz, én eléggé szerencsés vagyok ilyen szempontból, ehetek, amit és amennyit akarok, nem látszik rajtam. Igy is teszek - éjjel-nappal kajálok. Odafigyelve, de azért eszem, amit megkívánok. Kép
Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

DiaKép

Kismama rucit kellett vennem. Van egy hosszú gatyám (ami jó lesz összel is), van egy lenvászon halászgatyám. Most ezt variálom a három felsővel amit vettem. Majd ősszel kell vennem még egy farmert mert a hosszú gatyám szerintem vékony lesz. Meg van egy két bő nyári ruhám, ami jó. Túlzásba nem viszem, mert nem valószinű, hogy többet szükségem lesz rá.Kép
Azt vettem észre,hogy most már a kismama ruhák is végletesek. Vagy olyan ami egy 50 kg-os kismamára jó, akinek nincs feneke és combja. Vagy van még az a típus amit 60 éves kismamáknak csináltak.Kép Egy csomó gatyát fel kellett próbálnom mire valamelyik rám jött. Olyan ciki volt. Kép (68 kg vagyok most, tehát még nem közelítem a vágósúlytKép)
Én is várom már törpikémet. Szerintem nem fogsz beparázni a szülés alatt, nyugi.Kép

GyöreszKép

Én is hulla fehér vagyok!Kép De én nem megyek a napra, mert egyik nap este hatkor kiültem és májfolt lett az orcámon. Szerencsére nem olyan feltünő. De inkább nem reszkírozom. Meg hát én is kezdek egy bálnára hasonlítaniKépKép

LivKép
Na akkor én rácáfolok erre a rugdososdira. Nekem a mellsőn tapadt, de már korán éreztem a picurt.
Egyél helyettem is!Kép Jó neked.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Szia Gigi!
Miért nem lesz második babuci???
Mi szeretnénk még egyett.Kép
Sajnos én már túl vagyok a vágósúlyon.KépKép
Én se nagyon megyek a napra az idén.
Majd csak irigykedve nézem a barna csajokat.
Sok puszi,DiaKép

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok Lányok!

Nagyon aktívak voltatok a hétvégén! Én vagyok LIdicsi mumusa, aki már érzi a baba mozgását. Ez abszolút alkati kérdés, bár én sem vagyok egy nádszál, de a rejtett tartalékaim az ülőgumómon helyezkednek el. Tehát a hasam lapos volt. Lehet, hogy ez az oka és nekem a mellső falon van a méhlepény.
A mi babánk nyilas lesz és egy okos könyv szerint a bika(én) és bak(férjem) szülőknek ez a legjobb. A horoszkóp szerint érdeklődő a gyerek és sokat kérdez. Hát összekötöm a férjemmel, mert ő állandóan kérdez. Legalább jól ellesznek, csak soha nem válaszolnak egymásnak. Ha valakit érdekel, holnapra megnézem, mit ír az egyes jegyekről a könyv.
Barbara
babar

Sziasztok!
Lányok azt hiszem, hogy bennem túlteng a terhességi hormon! Egyre jobban fáj megint a cicim és nagyon folyik az előtejem, ráadásul, hogy szaporítsam a kínjaimat, szörnyen ég a gyomrom! Este alig bírok elaludni! Hát számomra nem egy leányállom ez a terhesség, de a cél érdekében kész vagyok mindent kiállni!
Szerintetek nem baj, ha sok előtej folyik? Mostmár melltartó nélkül el sem merek indulni, nehogy beégjek a kis foltocskáimmal.
Gigi!
Én még nem próbálkoztam kiülni a napra, de most meg fogom próbálni, majd kenek magamra egy rakás napozó krémet és remélem nem lesz semmiféle elváltozás az arcomon!

Puszi
Györesz 23+3

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!
Húúú, micsoda szorgalmasak voltatok a hétvégén! Alig gyöztem visszaolvasni! Kép

Dia! Köszi elöre is az üdvözletet, de ne igyunk elöre a Maci (mármint én) börére! Kép Majd ha betöltöm, az a biztos. Az miatt ne aggódj, hogy nem érzed a mozgást, biztosan már csak néhány nap, vagy 1 hét!
Cáfolnám Liv hozzászólását: én igen tetemes méretü kismama vagyok Kép, de már a 16. héten éreztem a picurkát, söt a lányomat is, pedig az volt az 1. terhességem! Szóval a testsúly sem befolyásol. Dorinával elöl volt a lepény jobb oldalon, most bal oldalon hátul van! Próbálkozz esti lefekvés elött egy kis csokievéssel, várj kb. 15-20 percet és FIGYELJ! Hátha mocorog egy picit az édességtöl! Bár még nem próbáltam, de állitólag bejön!

Györesz! Na végre, hogy itt vagy Kép! Már aggódtam! A hajfestéssel én már a 16 hét után megpróbálkoztam, remélem semmi baj nem lesz töle! De gondoljatok csak a fodrász kismamákra! Ök nap mint nap festenek, belélegzik a szagokat, lehet, hogy a börükre is jut! Szóval reménykedem, hogy nem okoznak a mai festékek problémát!
A nyaralásról: mi (ha nem jön közbe semmi!) 3 napra elmegyünk "nyaralni"! Kép Nem megyünk túl messzire, csak addig sem itthon leszünk! Ugy az igazi kikapcsolódás, nem? A vadkerti tóhoz megyünk, csak még azt nem döntöttem el, hogy merjek-e fürödni?? Bár olvastam itt, hogy sokan fürödtek már a Balatonban, vagy tengerben, igy talán ez mégsem okozhat problámat! Vagy csak a meleg vizre kell vigyázni??

Sasha! A bakról én annyit jegyeztem meg eddigi "pályafutásom" alatt, hogy karrierista! Szóval ne aggódj, nem hiszem, hogy nagyon befeléforduló lesz, max. nem fog sokat pletyózni. Azt hiszem nem túl haverkodósak, megválogatják a barátaikat! De ez nem is baj!

Mackósajt! Üdv köztünk, persze, hogy beférsz a táblázatba! Nincs db és súlykorlátozás! Kép Akkor már én sem lehetnék benne! Kép Helyettem két másik kismamának lenne hely Kép! Az övterelöt kérdezném: miért olyan fontos?? Nekem nagyon jól elfér a pocakom alatt az öv! Nem hiszem, hogy szeretném, ha a lábamközt nyomna egy csat Kép! Ráadásul vastagok a combjaim is, szerintem oda be sem férne ilyesmi Kép! De persze nem akarok ellenpropagandát, csak a véleményem irtam le! Bocs!

Hizás: szerintem engem belülröl eszik a gyerek Kép, mert eddig még szinte semmit nem hiztam! (nincs is rá szükségem, én már 9 hónapos súlyról indultamKép ) A múltkor már a hónom alá vettem 2 kg cukrotKép, úgy álltam a mérlegre, hogy egyáltalán müködik-e, de szerencsére akkor többet mutatott 2 kilóval! A pocakom viszont szépen növöget, büszke is vagyok rá!

Na, mindenkinek további jó napot! Még visszatérek!

Marica
marica69

Szia Marica! Rég találkoztunk! örülök, hogy veled is minden rendben!
Én nem mertnék a balcsiba fürdeni, nem is nagyon javasolják terhesség alatt az ilyen vizekbe + strandvizekbe való fürdést. Egyedül a tenger ami még jót is tesz, mert a sós víz fertőtlenít. De Te tudod, ha nem vagy nagyon fogékony fertőzésekre akkor megpróbálhatod, én személy szerint nem kockáztatnék! Szerencsére mostmár a legtöbb helyen van zuhany és szerintem az is kárpótolhat!
Ja, nagyon büszke lehetsz magadra, hogy még semmit nem híztál, ezt hogy csináltad? Eszel egyáltalán, iszol?
Puszi
Györesz 23+3

Kép
Kép
györesz

Szia Marica!
Szerintem ne fürödj a tóban.
Állitólag csak a hideg vizű uszodában szabad,és a bányatóban.Mert a bányató öntisztitó.
Sok-sok baj lehet a fertőzésből.
Szerintem nem éri meg kockáztatni.
Puszi.DiaKép

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Köszi a jótanácsokat! Valószinü, megfogadom, majd tusolok, meg "napozok" az árnyékban! Meg legfeljebb majd a szálláson maradok a sógornömmel fözöcskézni! Kép Ott állitolag szép árnyas fás az udvar. Az kell nekem! Kép Amugy sem vagyok egy strandolós, biztosan kibirom fürdés nélkül! (Mármint a tóban-fürdés nélkül Kép )

Györesz: Az étvágyamra nincs panasz, soha nem is volt Kép, meg iszom is rendesen, mármint vizet, kakaót, tejet! Talán a gyomorsavam, meg a telítettnek érzödö gyomrom miatt egy picit kevesebbet eszem. Talán. (ja, meg elég sok gyümit ettem mostanában, lehet, hogy azzal jóllaktam, és nem nehéz kajával pakoltam teli a bélésem) De holnap megyek tanácsadásra, ott ugyis lemázsálnak és kiderül, hogy tényleg jó-e az otthoni mérleg. Majd tudósitok!
marica69

Györesz, te azért aggódsz, mert van előtejed, én meg azért, mert nekem meg nincs. Kép Remélem, azért lesz tejem, hogy szoptatni tudjam a babát.

Gigi, nekem is a mellső falon tapad a lepény, és én is a 15. héttől érzem a babát; csak tolmácsoltam azt, amit az orvosok mondanak, és amit a szakkönyvek írnak. Kép

Nekem az édesség nem jön be, attól még sose kezdett mocorogni a baba, viszont ha beülök a hintaszékbe olvasni, és elkezdek picit hintázni, azonnal rugdos. Én meg mindig megfeledkezem magamról, hogy ő ezt valószínűleg nem szereti, úgyhogy ne hintázzak, így inkább már bele se ülök. Kép

Kép

Kép
liv

Szia Marica!
Este kipróbálom a csoki evést.Ugyis anyósomék
most hoztak egy csomót Olaszból.Kép
Remélem megmozdul tőle.Puszi,Dia.16+5

Kép
Kép
lldicsi

Liv!
Én pont azt olvastam valahol, hogy a hintaszék nagyon jó, mert fejleszti a baba egyensúlyérzékét, koordinációs késségét, kimondottan ajánlották. Lehet, hogy azért rúgdos, mert élvezi!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Liv!

A Raffai féle kapcsolatanalízisen kifejezetten ajánlják a 20. héttől a napi 20 perc zene hallgatást és hintázást. Nagyon jó hatással van a picire, teljesen normális, hogy beindul, mert élvezi.
Én külön ezért kaptam Anyuéktól egy kismama relax fotelt. Igaz még nem tartok a 20. héten, de nagyon kényelmes és olyan jó benne pihenni!

Barbara
babar

Nekünk sajna nincs otthon ilyen kényeztetö eszközünk, de anyukáméknál van kint hintaágy. Majd birtokba veszem, ha legközelebb megyünk Kép! Nekem biztosan tetszeni fog, mert imádok hintázni, remélem a bébink is élvezni fogja! Ma reggel szegénykém csuklott Kép. Most elöször éreztem a csuklást, kicsit muris volt.

Marica
marica69

Dia!

Ha belegondolok, hogy csak úgy lehet mégegy babánk, hogy újra végigcsinálom ezt a lombik mizériát akkor kitör a frász!Kép Hátha apuci megtáltosodik (fújjjj de gonosz vagyokKép) és csak úgy potyogni fognak maguktól.KépKép
A vékony és barna csajokat aztán csak óvatosan kukkold, mert még félreértik. ( a nyálad meg végképp ne csorgasd!KépKépKép - jövőre már minket fognak bámúlni! (vagy nemKép)

Nekem semmi előtejem nincs. Nem tudom, hogy van e összefüggés az előtej és a rendes tej között. Remélem nincs.

Marica!

Én sem fürödnék a helyedben. A tenger az más téma... Majd jövőre. Én vettem övterelőt a kocsimba. Szerintem tök jó, mert lehúzza az övet a pocakról. És abszolút nem kényelmetlen, nem is lehet érezni, hogy van valami a lábad között.

Barbara
Nekem is van egy ilyen fotelom. Igaz még nem raktuk össze, de majd ha hazajön a férjem megkérem. Tényleg nagyon kényelmes. És én is úgy tudom, hogy nagyon jó a babának.

Puszi mindenkinek, Gigi

KépKép
gigi28

Szia Gigi!
Igazad van.Én csak 2 inszemet csináltam végig,
de elég volt anyagilag is.Kép
Remélem a terhességtől vissza áll a hormon szintem,és nem kell Dévaihoz menni.
Nekem sincs előtejem,igaz én még nem vagyok olyan
idős mint te.
A nővéremnek se volt,aztán nem is sokáig volt
teje.Úgy kellett venni.Kép
Én nem veszek övterelőt,mert 7000ft.
Igaz,ritkán autózok.
Sok puszi,DiaKép

Kép
Kép
lldicsi

Györesz, Barbara, köszi, akkor ezentúl bátran hintaszékezek. Kép Csak sose tudom, hogy azért rúgdos a baba, mert élvezi, amit csinálok, vagy pont az ellenkezője miatt.
Marica, nekem is csuklott a babám ma reggel kétszer is. Annyira aranyos ilyenkor! Kép Kép Kép
Liv

Kép

Kép
liv

Liv!
Milyen érzés amikor csuklik? Mert én nem tudom, hogy éreztem-e már!

Kép
Kép
györesz

Sziasztok,
Bocsi, nagyon keves idom van, ezert csak zanzasitva tudok irni. Kép

Györesz,
ha csuklik, ra fogsz ismerni. Kép Ha nem tudod, akkor meg nem csuklott. Kép

A hozzaertok azt mondjak, az elotej megletenek (vagy hianyanak) es mennyisegenek nincs koze ahhoz, hoyg valaki tud-e majd szoptatni vagy sem.

Az en orvosom csak a tengervizben furdest engedelyezte, es az uszodat hajnalban, amikor meg biztosan tiszta a viz. A strandtol, a Balcsitol, Velencei-totol szigoruan eltiltott (bar iden eleg tiszta a Balcsi vize is, szerintem most az nem lehet akkora gond).

NApozas. Sajnos, a terhessegi hormonvaltozas miatt sokkal hamarabb leeg egy kismama bore, ezert nem szoktak javasolni. Plusz sokkal erzekenyebb egy kismama a napszurasra is, ezert szoktak azt javasolni, hoyg pocakosan inkabb csak az arnyekban pihizzen az ember. Kép Meg hat nincs meg tul sok vizsgalati eredmeny arrol, hoyg a megvekonyodott ozon reteg miatti tobb karos sugarzas hogyan hat a pociban novekvo kismanokra. Kép

Es akit erdekel, a Budakalaszi CORA-ban 2700 FT-ra vannak learazva kismama furdoruhak. Ugy tunt, mindegyik ketreszes, de van olyan fazon, aminek a folsoje hosszitott, es felveve egyreszesnek tunik. (Nem tudom, ertheto voltam-e Kép) A baratnoim szerint sokkal csinibb, mint a ket eve tizenxezer Ft-ert vett Anitas furdorucim. Kép

Joejt,
Gombóc
gombóc

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?