A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005. nyári babák

Kopp-kopp, sziasztokKép!

Emlékszik még valakiKép?

Jó régen nem írtam már, aminek meg is volt/van az oka. Talán rémlik még valakinek, hogy közvetlenül karácsony után baromira begörcsöltem és vérezni kezdtemKép. Ezt követően pedig majd 40 fokos lázam voltKép. Kórházban is voltam egy darabig. Azóta eltelt 1 hónap, de nem vagyok most sem 100 %-os, sőt... Még mindig szoktam görcsölgetni, sokat keményedni, barnázgatni, vérezgetni. Senki sem tudja mitől. Baba, lepény és méhszáj minden ellenőrzés alkalmával rendben találtatott. Utoljára most csütörtökön néztek. Folyamatos fekvésre vagyok ítélve, szedem a gyógyszereket, de nem igazán történik változás. Szerdán leszünk 18 hetesek, és a rá következő héten lesz a nagy genetikai uh, és ha ott is minden szuper lesz (amit nagyon-nagyon remélek), akkor talán egy kicsivel jobban megkönnyebbülök majd. Röviden ennyit rólunk.

Becsületesen végigolvastam minden lemaradásom, és az összes képet megnéztemKép. Szomorúan olvastam, hogy hány baba búcsúzott el tőlünkKép, a hozzáállásotokért nagyon becsüllek titeket. És én is nagyon szivesen olvaslak titeket, és örülök, hogy benéztek még ideKép. Láttam azt is, hogy páran hiányoltakKép, bevallom nagyon jól esettKép.

Próbálok, ha nem is minden nap, de azért gyakrabban benézni.

Jók legyetek, pusz!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Szia Banyóci!
örülök, hogy ismét itt vagy, a hírnek viszont nem igazán. Nagyon-nagyon szorítok neked.
Örömmel olvasom, hogy ilyen karakán hozzáállásod van.
Bármikor gyere, amikor tudsz. Talán mi is oldjuk valamelyest egymás feszültségét.Kép
Próbálunk segíteni bármiben amiben tudunk, és azt hiszem minket is megvisel ha valakivel valami rossz történik.
Megy a drukk ezerrel.
Puszi
Andi

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Babakelengye vásárlásokhoz még annyit engedjetek meg hozzáfűzni, hogy nem minden baba jön időben.
Én a 30. hétre születtem, ezért első terhességemnél igyekeztem erre az időpontra mindent beszerezni, elintézni, kórházi cuccot összekésziteni stb. Szerencsére kisfiam viszonylag pontosan érkezett (3 nappal hamarabb), de előtte 3x feküdtem kórházban hosszabb-rövidebb ideig és az utolsó 5 hónapban feküdnöm, de legalábbis pihennem kellett otthon.
Végződhetett volna szerencsétlenebbül is. Az utolsó hónapban pl. ha nem jól fekszik a baba a legtöbb orvos jobban szereti a terhes nőt kórházi körülmények között tudni, mivel a szülés megindulásakor a baba elnyomhatja a köldökzsinórt stb. Persze a vásárlást ilyen esetben lehet családtagokra, apukára is bizni, csak ők is épp eléggé izgulnak ilyenkor és nem is ismerik ki magukat olyan jól a témában.

Pipocska!

Hálózsák:
hossza:56 cm
szélessége: 34 cm
ujja hossza. fent: 18 cm, lent: 14 cm
vállszélesség. fent: 26 cm, hónaljban: 34 cm
Ez egy 56-os méretű zsák, de hosszabbnak nyugodtan csinálhatod, ha tovább akarjátok használni, mivel a baba karja nem nő olyan gyorsan, mint a hossza.
Ha kéred, le is fényképezem, ha már egyszer előrángattam a zsákból. Kép

Különben holnap este megyek ultrahangra és már nagyon várom. Az AFP-m 1,6 MOM lett, igy emiatt nem kell izgulnom. Azon viszont valóban meglepődnék, ha Dani nem is Dani, hanem Daniella lenne.
A hasam nekem is keményedik, pedig szedem rendesen a magnéziumot. Végső esetben én Panangint szoktam bevenni, a kórházban is ezt kellett szednem a görcsökre. Legalább ez segit, de mindenki inkább az orvosával beszéljen ezügyben.

"Sajnos" nekünk minden babaruha megvan, hiszen a két babám között pontosan 1 év lesz, igy a nézelődés élményéről lemaradok, bár időm sem lenne rá egy kúszó-mászó 7 hónapos aprósággal. Neki egyéb igényei vannak, csak már én szeretnék több mint 1 év után kimozdulni itthonról.

Infó:
Kisruhákban a Kenguru Gold márkát ajánlom. Sok helyen árulják viszonylag drágán, de pl a Gyöngyösi sétányon lévő üzletükben gyakran lehet 30-50%-kal olcsóbban beszerezni a dolgokat. 10000 Ft-os vásárlás esetén (több blokkon is össze lehet gyűjteni) törzsvásárlói kártyát adnak.
Jan. 19-én kezdődött a Tesco Baba hetek nevezetű vására. Talán ezt is érdemes megnézni.

Rokica!
Algopirint tényleg lehet szedni. 38,0 C felett szerintem célszerű a baba érdekében is.

Andi
20+0
andi18

Andi18

Nagyon megköszönném a képet, de már így is elég hálás vagyok, hogy az adatokat leírtad.
A vásárlással kapcsolatban hasonlóan gondolkodom, ezért is forszíroztam így a 22. hét környékén a babkelengye dolgot.Kép
Mi a 18 a neved mellett?
Csak nem ilyen szemtelenül fiatal vagy???KépKépKép
Andi: 22+3
Ui: jól vettem ki a leírtakból, hogy 3. baba?

Kép
Kép
pipocska

Pipocska
Ime a képek. Van egy kötött is, ötletként talán tudod használni.
KépKép

25 éves vagyok, csak 18-án születtem. Kép
Dani második baba lesz. "Nagyfiam" (Máté) 31-én lesz 8 hónapos.
andi18

Sziasztok!

A leányzó köszöni mindenkinek a gratulációt Kép Kép

Pipocska!

Mi is a Győrfy-nél voltunk, van oka annak, hogy mindenki dicséri, mi is nagyon elégedettek voltunk vele. Babócának az nem a haja Kép valami más lehet. Fejjel felfelé áll most, és a feje pont a köldökömnél van (22. héten a méh teteje nagyjából itt van)és a köldököm zavart ill. árnyékolt be itt-ott. sajnos Kép
A leányzó minden méretét levette, a teljes hossza 25 cm, súlya 575 dkg. Győrfy szerint teljesen a korának megfelelő Kép

Tegnap nézegettük a neveket, és a Kitti nekünk is tetszik (férjemnek nagyon is, nekem is csak kevésbbé). Most kiválasztott neveink: Kitti, Enikő, Gérta, Nóra
Vezetékneve Agócs lesz, azt hiszem ezek passzolnak hozzá. Szerinted? Esetleg te mit tudnál még elképzelni hozzá? Kép

Akiren
(22+4)
akiren

Szia Akiren!
Bár nem tőlem kérdezted mindegyik név nagyon tetszik(talán a Nóra kicsit kevésbé) és a vezetéknévhez is illik!Csak győzzetek választani!Kép

Pipócska!
Sajnos én nem tudok fényképet küldeni, mert nincs fényképezőnk(még hagyományos se,nemhogy digitális), szóval, csak, ha az ikrem meglátogat, és hoz gépet akkor működik a dolog!(azért igyekezni fogok szerezni kéápet)Kép
A gyerkőc-szoba nálunk is csak 7 hónapos korára lett meg, előtte albérletben laktunk, ahonnan 6 hetes korában el kellett költözni(kirúgtak), majd még hat hét egy másik albiban, mire bekökltözhettünk egy cdsaknem romos, de saját lakásba. Még most is csak a két szoba lakható, de ez a fontois!Kép
Réka
gmr

Sziasztok!

Splendida Kép
Az Agumentin az sima antibiotikum ugye? Nem tudom végülis miért Pyassan-t kaptam, gondolom célirányosabb volt a doki,mert ez kimondottan hólyaghurutra való. Azóta itthon is "találtam" sorstársat: szintén felfázott a kismami és Pyassan-t szedettek vele.. Azóta rájöttem, hogy egyáltalán nem ritka dolog ez.
Nagyon aranyos a kislányod Kép, gratulálok Boribabához! KépKép
A múlt héten pár babakocsit megnéztünk a Cora-ban, volt kb. 5-8 fajta. Ott emelgettük, háááát egyik-másik igen nehéz Kép. De vannak kimondottan ilyen célból könnyű szerkezetes babakocsik (ezekre mondják hogy "csak" 7-10 kg).
A hasam nekem egyébként úgy keményedik, hogy ha lefekszek a hátamra, pár percen belül "beáll" a méhem, körbe lehet tapogatni, és mint a megfeszített bicepsz pl. rögtön érzed a bőröd alatt az "izmot". Kemény, és nem lehet ujjal finoman benyomkodni. Csak ebben a testhelyzetben jön elő, illetve még ha hasra fordulok teljesen.

Akiren Kép
Gratulálok a kislányodhoz, nagyon aranyos! Kép
Nekem az Agócs Enikőnek van a legszebb hangzása Kép. A mély magánhangzós vezetéknévhez szépen cseng a magas magánhangzós Enikő Kép.

Csmarti Kép
Igen, írtam már, de nem érdekes, én sem tudok megjegyezni mindenkiről mindent Kép. Nagyi merre lakik? Még a végén tényleg 'szomszédok' vagyunk Kép!

Klarissza Kép
Nekem egy hete keményedik a hasam, és mint ahogy írtam Splendinek is, olyan mint egy befeszített izmos kar, nem lehet puhán benyomni még egy picit sem. Magnézium készítményt kell rá szedni, MagneB6 / Magnesium Diasporal / Magnesium Citricii (jól írom?) vagy Magnerot.
A MagneB6 kevésbé hatékony, a Magnerot pl. sokkal összetettebb készítmény. Mzx-Moninak kitartás, pihengessen! A keményedés ált-ban háton fekvéskor jön elő, így inkább oldalt fekve pihengessen.

MMonika Kép
Szuper, a fiúk táborát is erősíti vki KépKép. Még én is látom a kukacát KépKép! Nagyon édes.

Falina Kép
Jól számolsz, ma vagy 9+2 idős, vagyis beléptél a 10. hétbe Kép. Magzatkád nagyon cuki Kép. Ne izgulj, minden rendben lesz.

Rókica Kép
A láz-témához nem tudok hozzászólni, de szerintem nagy segítség, hogy algopyrint bevehetsz többek szerint. Vigyázz magadra, a kamillás-gőzölést próbáltad már?

Pipocska Kép
Mindig eljátszom a gondolattal esténként, hogy ha ráteszem a kezemet a pocimra, akkor visszajelez Maszatkánk Kép. Én folyamatosan a köldökömtől picit jobbra érzek valami kaparászást ilyenkor, de csak egy lehelletnyit így sosem tudom, hogy Ő volt-e, vagy csak beképzelem.

Banyóci Kép
Már nagyon vártuk, hogy jelentkezz! Ez a 40 fokos láz elég borzalmas lehetett, mit kaptál rá? Végülis mitől volt ez a nagyon magas láz?
Ha tudsz, néha írogass Kép. A fekvéshez kitartás, majd mi adjuk az erőt hozzá Kép. A genetikai UH-n minden rendben lesz!

Andi18 Kép
A holnapi UH-hoz sok-sok drukk!

Rólunk:
Holnap megyek kontroll vizeletvizsgálatra a gyógyszeres kezelés után. Ennek délután lesz meg az eredménye, de nem biztos hogy be tudok menni érte. Mindesetre kedden mennem kell a dokimhoz az eredménnyel, remélem minden rendben lesz végre..
A haskeményedéssel kapcsolatban is kikérdezem, mert azért szerintem ez nem egészséges, hogy néha szúrkál is.

Vanda
15+2 (vagy 15+4)

Vanda

Kép
vanda

AkirenKép
ha 575 dkg lenne most a kisfiatok, szuleskor megdontened az osszes rekordotKép
Gyorfy Matyast en is csak dicserni tudom. Mikor mar meglattam nekem nagyon szimpi volt (szakallas-mackos tipus, es egyeltalan nem iyennek kepzeltem elotte).

BanyociKép En is hianyoltalak, foleg hogy mondtad hogy korhazban vagy/voltal, es utana eltuntel. hat remelem mostmar minden ok lesz!

VandaKép
Koszi a dicseretet! Az augmentin tenyleg egy altalanos antibiotikum, nem tudom miert pont ezt kaptam, igazabol egesz vegig nem ereztem hogy barmi bajom lenne.. Marcsak masfel napig kell szednem, remelem tobbszor nem lesz ilyen bajunk! Mar en is sok helyrol hallottam hogy gyakori a varandosag alatt.. Koszi az infot a haskemenyedesrol, nekem nem ilyen van, hanem csak ugy elkezdtem erezni a mehem. Fura volt, mert elotte nem ereztem igy. Nem tudtam mennyira normalis, felhivtam ma a dokim, es azt mondta szedjek en is MagneB6ot. Bevettem, aludtam ra egyet delutan es most sokkal jobban vagyok. Valószinu a tegnapi nap kicsit megartott: Reggel bkvztunk a Praxisba, aztan Tescoztunk (az mar persze autoval), aztan hazajottem es vegigtornaztam (eloszor) ezt a terheskazit. Dokim mondta hogy nagyon ovatosan kell kezdeni a tornat. Na mindegy, most figyelek, es probalok pihizgetni.
Remelem semmi gond nem lesz mar az eredmenyeddel holnap!!

Ciao
Timi
(19+4)
splendida

Timi!

Igazad van, megnéztem a papírt, és 575 gramm! Kép Kép amúgy meg csajszi Kép

Akiren
akiren

AkrienKép
jajj bocsi bocsi!!!!! Tudtam am hogy kiscsaj! tul gyorsan irtam...

Timi
splendida

AkirenKép
egyebkent azon hultem el hogy harom het alatt (ennyi van koztunk) megketszerezi a tomeget??? A mi lanyzonk 285 g! Nem semmi, nem???
Timi
splendida

Sziasztok,

Úgy látom a Praxisban jó forgalmat bonyolítunk. Én is készülök, de majd csak néhány hét múlva. Most megyek a héten a rendes kórházi UH-ra ott megnézik, hogy minden renndben van-e és ha igen akkor mondjuk pár hét múlva elmegyünk 3D-re. Már várom és akkor talán kiderült hogy milyen nemű is Zsebi...
Gyönyörű az összes baba, de ami még ennél is fontosabb, hogy mindegyik egészséges...

Jóga: tök jó volt. Kellemesen átmozgat, de azért a relaxáció is nagyon jót tesz. Az is tetszett, hogy nem vagyunk sokan. Összesen 6an voltunk, innen 3an. Jól megismertük egymást Giggancs, Gemini és én. Jó volt találkozni, remélem még fogunk is. Apropó, akit érdekelne a jóga,az ki tudja próbálni e hétvégén ingyen a TF épületében tart a jógaoktató lány órát, azt hiszem 11,45től, de talán a többiek is erősítsenek meg ebben. Tényleg jó volt, mindenkinek csak ajánlani tudom. persze nem csak itt van ilyesmi....

Márti: irtál nekem a pénzről? vagy csak én nem láttam? Eszti édes lehetett, mikor mondta, hogy picibaba...

Holnap drukkoljatok, mert egy kisebb sebészi beavatokozásra megyek. No semmi nagy baj, de épp elég para vagyok. Körömvágás közben belevágtam a nagy lábujjamba és azóta kicsit elgennyesedett, mert persze piszkáltam, kezelgettem házi módszerekkel, úgyhogy ezt holnap muszáj megmutatni valakinek...:-(( Kicsit félek, de nem merem tovább halasztani. Ugye egy ilyen bajtól a babának nem eshet semmi baj, mert hogy fertőzés, gyulladás meg minden.

Cukorterhelés: hát én is nagyon remélem, hogy nem kell a cukros löttyöt meginnom, mert tuti eldobom magam babástúúúúl... Én ugyanis már említettem, hogy nem fogasztok cukrot, igy egy kicsit durva lenne. Nekem még a zsömle és a tej is idegen lesz, lehet, hogy arra is edzenem kéne. Én csak teljeskiörlésű cuccokat eszem és a tej sem a kedvencem.

NO mének pihenni

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Köszi csajok! Kép
Már át is adtam a tanácsokat Mzx Móninak.

Márti:
már azt hittem, hogy megijedtél a "sztoritól" Kép
Mindjárt írok is neked levelet, kérdezni akarok valamit.

Sziasztok! Jó pocakosodást! Kép Aztán csak nyugi és élvezzetek ki minden babavárásos pillanatot Kép

Klarissza
klarissza

Akri!

Nekem a Gréta kicsit kemény, németes.
/Elnézést ha valakit így hívnak/
Gréti nincs?
Egyébként én le szoktam írni, akkor talán sokkal könnyebb a választás.
Agócs Kitti /szerintem tökéletes/
Agócs Enikő /ez is tetszene/
Agócs Gréta /kemény/
Agócs Nóra /ez sem túl lágy, de úgy mint Nóri már tök cuki/
Most, hogy már láttam a kis pofiját, olyan kis fínom vonásai vannak, hogy valami lágy csengésű név kéne.
Bocs, hogy így belelovalom magam, de a sajátomat még nem láttamKép KépKép
Ami még illik a vezetéknévhez szerintem:
Agócs Dorina

Majd még szétnézek lánynév ügyben, mert tudod nekünk csak a Kitti volt. Azt becézni sem kell, akkor is aranyos.

Kép
Kép
pipocska

Ja, még valami. Külön kérted, hogy a Győrfyhez kerülj, vagy ez véletlenszerű volt. Leletet ad a Praxis?

Kép
Kép
pipocska

Splendida!

Igen, a mocorgásokat már viszonylag ráégen érzem, nekem is kapirgálással kezdte, de most már érzem a kis rugásokat, vagy boxolásokat, olyan mintha kipukkanna egy buborék Kép. MOndjuk meglepő, hogy ilyen hamar megéreztem, hisz nekem is Ő az első, de lehet, hogy azért , mert elég vékony tíous vagyok, illetve voltam Kép. Vagy azért mert jobban figyeltem rá! Hamarosan te is érezni fogod, szerintem!!
Még nem tudjuk, hogy lány-e vagy fiú. Tehát könnyen lehet, hogy leányzó. Mi nem voltunk 4D-s felvételen, ott biztos látszott volna! Ezért jó volt a ti szép kis babátokat látni!!
Nem a Budaörsi Tescoban voltunk, hanem itt az M5-ös mellett, mert Kispesten lakunk.

BKriszta!

Köszi a gratulációt! Kép

Puszi

Wica

19+5
wica

Sziasztok!

Kicsit le vagyok maradva, péntek óta be sem kapcsoltam a gépet.

Cukorvizsgálat: nekem az előző terhességemnél éhgyomorra kellett mennem, majd megennem egy vizes zsemlét és 2 dl tejet inni majd 1 óra múlva visszamenni. Ez volt a MÁV-ban.Most már a 6. héten csináltak cukorvizsgálatot, ez is így zajlott, de most a XVIII. kerületi rendelőben. Azt mondták a laborosok, hogy kétféle vizsgálat van, a terhesség elején inkább ezt a próbareggelis variációt csinálják, ha nincs különösebb indok a másik vizsgálatnak, a 26. héten pedig a cukros lötyis lesz majd.

Hanee!
Nagyon szép a baba a képen Kép!

Tündérke26!
Csak furcsa volt, hogy már ilyen korán várod a tejcsorgást, de így már értem. Egyébként szerintem nekem is van tejem,mert mielőtt terhes lettem valszeg volt egy prolaktintúltengésem és néha csepegett a tejem. De aztán abbahagytam a fogamzásgátlót és ez abbamaradt szerencsére. De gondolom most is van valamennyi, de nem nyomkodom inkább.

Johanna!
Én nem igazán értem ezt a "nem szabad vásárolni" babonát. Tulajdonképpen hányadik héttől lehet akkor elkezdeni? A 37-től mert akkor márnem számítana koraszülöttnek? Éa a második, harmadik gyereknél mit kell csinálni? Ki kell dobni mindent, nehogy bármi meglegyen előre, mert akkor baj történik? Szerintem már csak azért is jobb időben elkezdeni, mert anyagilag nem olyan sokkoló (bár igaz lehet előre gyűjtögetni is) és nem olyan fárasztó apránként vásárolni. De persze ez csak az én véleményem, mindenki akkor vásárol, amikor késznek érzi magát rá Kép!

Betsy!
Igazad van 16-17 hetesen még sok minden történhet, de ugyanúgy történhet bármi 30-31 hetesen is sajnos. Én is dolgoztam az előző terhességemnél a 32. hétig, mégis tudtunk vásárolgatni. És utána sem a fenekemet hízlaltam, hanem pl. kitakarítottam az egész lakást jó alaposan,mert tudtam hogy utána erre nem sok lehetőségem lesz. Kimostam, vasaltam a babaruhákat, ágyneműket stb. vagy egyszerűen csak olvastam, aludtam, rejtvényt fejtettem. Azt csináltam, ami éppen jólesett.
Persze most már könnyen beszélek, már megvan mindenünk, nem kell a nagy melegben járkálnom majd.

Rokica!
Tudtommal az Algopyrint lehet szedni. A tájékoztatójába pedig kötelező beleírni azt a bizonyos mondatot a terhességről és szoptatásról. Olvass bele a Rendelő válaszaiba, ott is pl. ezt ajánlják. Azt olvastam, hogy a lázat mindenféleképpen csillapítani kell,mert az károsabb a babára,mint a gyógyszer hatása. Szerintem is próbálkozz a homeobogyókkal.

Üdv, Virág (10+5)
virga

Pipocska!

Mikor a Praxisba telefonáltam, akkor azzal kezdtem, hogy szeretnék bejelentkezni 22-ére. Erre az aszisztensnő rögtön azt mondta, hogy akkor Győrfy Mátyás lsz, jó? Mondtam igen, és aztán mondta az időpontokat, hogy mikor mehetnék.
Szerintem próbáld meg úgy, hogy mondasz egy dátumot, és ha Győrfy-hez akarsz menni mindenképpen és nem őt mondja arra a napra, akkor megkérdezed, hogy ő mikor van. Vagy egyszerűen kérdezz rá, hogy Győrfy mikor van Kép

Köszi a nevekben a segítséget Kép

Réka!
Neked is köszönöm Kép

Az elemzésben igazatok van, a lágyabb keresztnevek tényleg jobbak. Hát majd meglátjuk Kép
A Dorina néven én is filóztam, de még a terhesség előtt. Nekem is nagyon tetszett, de abba nem éltem bele magam, mert a (férjem oldaláról) 3 éves keresztlányunk Dorottya, és (az én oldalamról) nagyobb keresztlányunk Dóra. Kép Elég érdekes lenne még egy Dóri becenevű lány Kép
Ezért nem is volt lány nevünk, mert ez, ami tetszik lényegében nem biztos hogy praktikus.

Akiren
(22+5)
akiren

Sziasztok Csajszik Kép
Látom a hétvégén dúltak a hormonok Kép
Azért én is belekotyogok, jó? Nehogy már kimaradjak a buliból Kép

Szóval, cukorvizsgálat:
nekem csináltak/nak mindkettöt Kép Még kisterhesen a belgyógyász elküldött az sztk-ban kiflis-tejes verziora. Szerintem csak azért, hogy ö is elküldjön valami vizsgálatra Kép Az eredmény teljesen jó lett.
Aztán most szerdán kell majd mennem cukros lötyisre, amihez már megvettem az "anyagot". És remélem, ez az eredmény is jó lesz.

Vásárlás: mi nagyon sokmindent kapunk (kiságy, kád, babakocsi, autoshordozó, etetöszék), igy abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a sok-sok apróságot kell beszerezni. Ebben az anyukám nagy partner, mert mindig meglep 1-2 édes dologgal Kép Kaptunk ruhácskákat is, és én valszeg nem is veszek csak 1-2t, annyira szépek.
Viszont nagyon lelkes vagyok, és legszivesebben végigjárnám az összes bababoltot, ha más nem csak nézelödni. (kispapi néha rá is csodálkozik 1-2 dologra. Plhétvégén vettünk pár textil pelust, és nagy szemekkel nézett rám, hogy te mosni akarsz pelenkát??? Mondtam, hogy ezt nem azért vesszük, hogy legyen mibe trotyiznia, mert arra veszünk eldobhatósat. Szegény, elég nehezen értette meg Kép Kép Férfi.
Na, jol van, most rohannom kell, majd jövök még.
Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

WicaKép
POnt tegnap ereztem olyan kis pukkanasokat a hasambanKép (tuti nem en voltamKép) Meg seta kozben mintha a mehszajamnal pulzalt volna vmi, de csak kicsi idore.. ki tudja, talan mar Boribaba volt..

JohannaKép
engem kifejezetten erdekelne ha a TF-en lenne kismamjoga!! POnt olyat lkerestem ami kozelben van, nem kellene bkvzni. A TF meg ittvan az utcank vegeben. Egyebkent itt van ugy e a Sportkorhaz is, de nem erdeklodtem meg arrfele sem..

Ciao
Timi
(19+5)
splendida

Splendida!

Biztosan a Boribaba volt Kép!!
Honannan a neved te "Ragazza Splendida??" Kép

Wica
19+6
wica

Splendida Kép
Amit Te érzel szerintem a méhed növekedése, a tartószalagok nyúlása, szóval nem keményedés szerencsére Kép. Elég mozgalmas volt az a napod, így nem csoda, ha "megérezted" a méhed.
Terheskazi ügyben nagy bajban vagyok Kép, alig találtam vmit, az is a RR-s volt, s ha az olyan kemény, inkább meg sem nézem Kép. Milyenek vannak még?
Nagyon remélem, hogy a mostani pisivizitem Kép jobb eredménnyel zárul Kép, (és holnap lesz szerencsém a kedves hölgyhöz ismét Kép).

Johanna Kép
Biztosan nagyon klassz volt a közös kismamis jóga Kép Én csak irígykedem így a messzi távlatból, hogy az ilyen programokra nem tudok veletek tartani.

Lányok, tettem fel egy "pocis" képet az albumunkba. KépKép Azért az idézőjel, mert első látásra nem pocis egyáltalán. Estére mindig nagyobb, ez délután készült kaja előtt. Nektek mekkora volt/van 15-16 hetesen?

Vanda
15+3 (vagy 15+5)

Vanda

Kép
vanda

Lányok! Olyan édesek a kisbabók, hogy hihetetlenKép Mmóni, még mielőtt elolvastam volna az irást, megnéztem a képet. Rögtön tudtam, hogy fiad lesz!
Gratula mindenk kisfiús, kislányos anyukának! Irigy, irigy részemről, már alig várom, hogy én is láthassak ilyen képeket élőben! Kép

Vásárlás! Egyezzünk meg abban, hogy mindenki saját vérmérsékletéhez, egészségéhez és idejéhez képest vásárol Kép
Én már nézegetem nagyon a rózsaszin ruhácskákat, de persze még nem merek venni, mert mi van a ő is olyan szép, okos, ügyes kisfiú lesz mint Christopher fiam Kép Kép Kép?

BanyóciKép Drukkolok, hogy minden rendben legyen. Sok pusszancs és kitartás!!!!

Az jutott eszembe, ha ennyi cukros löttyöt itatnak meg velünk (citromot vigyetek és tegyetek bele, mert akkor iható limonádé szinten) és beszéltünk az ételek CH tartalmáról, hány kilót hízik a kismama csak egy ilyen terheléses vércuki alatt Kép ?

Nálunk a Margitban most a 16. héten az AFP-vel egyidőben van egy ilyem meg a 2valahányadik héten is. Mindkettő SZIRUPOS!!! Boáááááá. De legalább hatékony és rendesen kiszűri még a korai cukorbajt is.
És inkább megiszom a cukros löttyöt mintsem 5-7 kilós babám szülessen a cukrom miatt (mint manapság hirt adtak róla a tv-k) Úgyhogy, ha nehezen megy le a lötyi, akkor gondoljatok arra, hogy a gyerek érdekében teszitek, mert a terhességi cukor bizony komoly gondokat (pl. vakságot, gyengénlátást) tud okozni.

Mindenkinek nagy pusszantás,
MJ-Móni
15+3
mj__móni

VandaKép
Most, a képed láttán megnyugodtam, hogy talán nem gáz, hogy a hasam az elmúlt 2 hétben laposabb lett mint volt Kép az enyém is kb. ilyen, csak ránézésre legalább 10 kilóval vagyok több, de talán magasabb is mint Te.

Tornakazi ügyben kérdezd a védőnődet, bizti tud valamit ajánlani ami megfelel.

MinyuKép
A párom anno és még a mai napig is arról szeretne meggyőzni, hogy textilpelust használjak pelenkázásra. Amikor kifejtettem neki, hogy
1. a mosószer környezetszennyező hatása felér az eldobható pelenkák környezetszennyezésével, úgyhogy 1:1
2. Textilpelus nem annyira biztonságos, a cucc hamarabb kifolyik belőle, ergó többször kell cserélned, 1:2
3. A víz az időd és a mosópor ára és az öblítő ára, meg az áramfelhasználás a mosásnál és vasalásnál + vasalási idő kb. ugyanannyiba kerül mint az 50-60 forintos pelenka + még egy csomó időbe 1:3
4. viszont a textilpelus egészségesebb fiúknál, mert a heréket nem tartja annyira melegen.2:3
Szóval maradtunk az eldobható pelusoknál Kép

Üdv,
MJ-Móni
15+3
mj__móni

Sziasztok,

Már sajnálom, hogy vitát indítottam el vásárlás ügyben, pedig nem volt szándékom. Én csak annyit jegyeztem meg csendben, hogy én még nem mertem semmit venni, mert még mindig olyan hihetetelen hogy ott lesz a karjaimban egy cuki kis bébi júniusban. De igazatok van, ha a köv. UH is jól lesz, akkor megkezdem a vásárlásokat....

Nevek terén még mi is hadilábon állunk főként ha fiúcska lesz. Lánynevek vannak, de hát fiúúúúúúú....

Cukorvizsgálat: engem mindenképpen hazavágna egy cukros lötty és lehet, hogy hamis eredményt hozna, hiszen nem vagyok hozzászokva, szerintem két három napig fel sem tudnék kellni. ezenkivül kifejezetten nem ajánlják a kismamáknak a cukros ételeket, hanem helyette mézet stb.. akkor hogy is van ez.

A TF-n most szerintem csak kivételesen lesz a kismama jóga, de aki tud jöjjön, mert nagyo jó. Kell hozni plédet, laticelt, meg kényelmes ruhát, meleg zoknit, mert cipő nélkül zajlik....

Győrfi Mátyás szerintem majdnem mindig vasárnap van, legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Ha tehetitek tényleg hozzá menjetek, mert Ő a legjobb. SOk sok ismerősöm erősített meg ebben...

Szép hetet

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Lányok!
Nagyon édik a babák.Kép
Gratulálok mindenkinek.Kép
Ma reggel voltam az AFP-n.MAjd jövőhét csütörtökön lesz eredmény.
Már mi is angyon kíváncsiak vagyunk a manóink nemére, de majd csak 2 hét múlva megyünk újra UH-ra.
2 napja nyilalgat a hasam alja, ott méhem körül.KépMi lehet ez szerintetek?A méhem nőhet?
A kollégáim szerint helyet csinálnak maguknak a kis manók és azért fájdogál.

Akri!
Nekünk is a Kitti, Dorina, Bettina tetszik a legjobban, de van még legalább 6 lány név ami jó.Kép
Szerintem is úgy kell választani, hogy a vezetéknévhez jó csengésű legyen.Kép

Móni!
A barátnőm is azt ajánlotta, hogy majd ha lesz ez a vizsgálat, akkor vigyek magammal citromot és azt nyalogassam a cukros lötty után.

Judyt+ 2 manó
16+1

Judyt
KépKép
judyt

JohannaKép
Nehogy azt hidd, hogy taccsravágna. Hozzáállás kérdése az egész, úgyhogy csak pozitívanKép

Ha pedig a cukros lötty valóban taccsravágna, akkor van esélyed rá, hogy cukorbajod van, aminek jó elébe menni, ugye?! Nehogy azt hidd, hogy olyan kis gyengécske vagy, vagy nem bírnád ki. Hidd el, hogy még a 40 kilós nádszál vagy éppen a 80 kilós teltebb lányok is kibírjákKép

Hamis eredményt semmiképpen sem adna!!!! Ezt hidd el. A belső elválasztású mirigyek működését vizsgálják ilyen "drasztikus" módon és az eredménynek van egy alsó és egy felső tűréshatára, amit széles szórás alapján állapítanak meg! Nem vagy más mint a többi ember, belsőleg sem működsz másképp mint más ember, csak éppen nem szoktál hozzá az egyszerre sok cukorbevitelhez, ami egyátalán nem baj, de a szervezetednek AKKOR IS LE KELL TUDNIA BONTANIA a nagy adag cukrot!

Üdv,
MJ - Móni
15 + 3
mj__móni

JohannaKép
Még valami. Valóban nem ajánlják a cukros ételeket, de ugyebár a cukros löttyöt sem naponta eszed, hanem max 1-2 alkalommal a 9 hónap alatt. Ez már ugye kibirható? Ez egy vizsgálat, olyannak kell felfogni mint a szükséges rosszt, ami a Te és gyermeked érdekében történik!

A méz: A méz egészséges (antibakteriális hatása, meg táplálóbb, meg ilyenek), de szénhidráttartalma hasonló a cukoréhoz, úgyhogy teljesen mindegy ilyen szempontból melyiket eszed.

Üdv,
MJ-MÓni
15+3
mj__móni

Vanda!

Aranyos a pocid. Kép Nekem 11 és 20 hetes van, ha érdekel nézd meg. Kép

https://www.babanet.hu/album/main.php?own=1&album=3142

Hajni20+6
Vendég

na ezt elírtam, sorry. tehát a jó:

https://www.babanet.hu/album/images2/indx_13.gif
Vendég

Móni,

Valószinű igazad van, de mégis miért van az, hogy sok helyen átállnak egy szerényebb módra? nem vitatkozni szeretnék, csak kérdezem. Mivel még soha sem voltam ilyenen és a dokim mondta, hogy ki lehet váltani zsömivel és tejjel ezért gondoltam ez egy bevett szokás. Persze nem szertném ha bébimnek bármi baja is lenne...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Na ez most sem jött össze.. Kép nem megy ez nekem. Kép

Vanda: 11 hetes poci: https://www.babanet.hu/album/albumimages/3142/90482.jpg

20 hetes:
https://www.babanet.hu/album/albumimages/3142/103514.jpg

akit érdekel az albumom pedig Hajni20 néven van.

Hajni 20+6
Vendég

Johanna,
Gondolom ahány kórház annyi szokás. Valahol engedik kiváltani a zsömle+tej variációt, bár nem értem hogyan válthatná ki, mert a zsömle fogyasztása engedélyezett cukorbetegségben Kép viszonylag kevés szénhidráttartalma miatt. Ha engedi a kórház a választást az szupi és biztosan megfelel a kórház rutinjának.

Üdv,
MJ-Móni
mj__móni

Mj-Moni Kép
Egy képet esetleg mégis? Kép Elvégre mi fej-fej mellett haladunk Kép!

Hajni Kép
Aranyos vagy Kép Köszi a képeket. Érdekes, Neked már 11 hetes kismamis pocid volt! Nekem akkor ilyen most 16 hetesen, ha kajcsizok és már este van.
A 20 héthez meg igaz nekem még van egy hónapom, addigra esélyesnek látom a pocidat (pedig pont Te kérdezted, hogy nem pici a pocakod 20 hetesen, ugye?). Szvsz pont jó, helyes a hasacskád Kép. Majd ha ott járok, csinálunk 20 hetes pocakos képet és majd jól összehasonlítjuk Kép. Ti jól vagytok?

Vanda
15+3 (15+5)

Vanda

Kép
vanda

Vanda!

Köszi jól vagyunk, ma este megyünk 4D-s uh-ra, olyan izgatott vagyok. Kép Remélem megmuttaja, hogy Mara vagy Marcell lesz e? Kép)
És Ti?

Hajni 20+6
Vendég

Akri!

Eszembe jutott még a Fanni.Kép

Judyt!

Te hogy tudsz piros betűket csinálni? Tök jól kiemel. Én is szeretnék.Kép

Kép
Kép
pipocska

Andi18!

Köszi a képet. Jó, hogy pont olyanod van ami ujjas, mert szeretnék ilyet is, és ujjatlant is.

Gmr!

Nem baj, ha nincs kép. Csak még nem hallottam ilyenről, és kiváncsi voltam.
Én is azt hiszem, hogy már az a két szoba is nagyon klassz.

Vanda!

Türelem. 2-3 hét múlva már elég erőseket is fogsz kapni. Mármint jelzéseket.

Johanna!

Megy a drukk.

Kép
Kép
pipocska

Úgy látom a Marcell név több helyen is szóba jöhet. Nekünk talán az Ádám és Bence mellett az egyetlen fiúnév ami szóbajött..

Móni: hát igen, most már kezdem én sem érteni a vizsgálat lényegét, hiszen tényleg fontos lenne, hogy meglássák hogyan is reagálunk a cukorra...

johannazsebi

Kép
Kép
johanna1975

Pipocska!
Amelyik szöveget színesen akarod akkor így kell
\ szín {szöveg} a színt angolul kell megadni (red, blue, green, stb.)
pl: piros azt így kell leírni \ red {piros}
csak szóközök nélkül.
Bővebb infót találsz a itt a bal oldali frame-ben a dokumentációk alatt a Formázásban.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Johanna!

Igen, a Marcell most nagyon felkapott lett. Mi már 6-8 hetesen tudtuk, hogy ha fiú, akkor Marcell. Én akkor még soha nem hallottam sehol. Azért remélem nem lesz divatnév, mert akkor keresnünk kell mást, mert nem akarom, hogy ha a játszótéren ha szólok neki még vagy 5-en felnézzenek.
A Bence is nagyon aranyos. Kép

Hajni
Vendég

Hajni20 Kép
Izgalmas lesz, akkor már nagyon várod a délutánt! KépKép Képet ha tudsz, majd mutass nekünk is Róla.
Köszi szépen, a méhkeményedés- és fájogatáson kívül minden rendben van. Iszonyatosan fáradtnak érzem magam, ez nem tudom mitől van.

Pipocska Kép
Már nagyon várom ezeket a rugásokat Kép

Vanda

Vanda

Kép
vanda

sziasztok,
mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólásokat AFP ügyben! voltam ma a dokinál és megjegyeztem, hogy szerintem még nem töltöttem be a 16. hetet, erre elővette a kis korongját és azt mondta, hogy igenis betöltöttem és a 16. és 17. hét fordulóján vagyok! egyáltalán nem értem, akárhogy számolom nekem csak 15 hét és 4 nap jön ki! de hát ő az okos, biztos jobban tudja!
mindenkinek további nagyon boldog babavárást kívánok!
Kinga
bkinga

WicaKép

Hat igenKép Tavaly voltam 2x1 honapot Olaszorzsagban egy osztondijjal, es ott olasz barataim tanitgattakKép ezt a szot irto nehezen jegyeztem meg, de aztan ez tetszik mostmar a legjobban! Egyebkent nem tudok olaszul (csak par szot), de meg kellene tanulni! (most epp nemettel nyuglodomKép)
Remelem a pukkanasokat Boribaba produkaltaKép

VandaKép
Nem tudom mi lehet, valszinu igazad van, eleg suru napom volt. De sajna mara is erzem! Talan tenyleg novoget a mehem, illik is neki. Eddig nem szedtem Magneziumot, tegnap elkezdtem. Talan segit! De nem veszes, csak ovatosan kell mozognom, ami nekem eleg fura mert izgaga tipus vagyok!
Terheskazi: En sem vennem meg a RR-t, bar elotte tornazgattam, de egyaltalan nem vagyok fitnesszbajnok tipusKép. Ez a kazi ami nekem van meg: Terhessegi Torna (van rajta meg relaxacio es legzestechn ika) Tapaine Bajnay Marta nevu gyogytornasz tartja. Vicces az egesz, foleg a noci hangszinetol lehet idegbajt/rohogogorcsot kepni, de alapvetoen jol atmozgat! En nemigen lattam mast! Az osszes mas kazi: BAba-Mam kazi volt mar. Tlan egy masik fitnesszbajnoknak is van kazija, de az se lehet jobb RR-nalKép ugyhogy marad ez. De ha vki tud mast, cafoljon meg nyugodtan!!
Ja, aranyos a pocid, szerintem inkabb oruljel hogy nem lesz olyan nagy!! bar ki tudja lehet hogy beindul redesenKép Nekem sem feltuno, mert en meg husisabb vagyok. Ha a terhesgatyomat veszem fel, na abban mar tok jol latszik.

JudytKép
Nekem is fajdogal hasonloan. MagneB6ot szedek ra, nem tudok jobbatKép. A dokim szerint a tornatol is lehetett, hogy most kezdtem el, nem tudom. Te is tornazgatsz?

Ciao
Timi
(19+5)
splendida

Sziasztok,

Nagyon aranyosak a pirurkak amiket kultetek.

Akiren,
Gratulalok a lanyodhoz, nagyon edes. Ezek szerint nem csak majdnem akor szulunk hanem mindketen lanyt.
Sajnos nalunk nics iljen profi UH igyhat nekem marad csak a fekete - feher normalis UH. De ott is nagyon aranyosnak latam.
Nekem a kovetkezo nevek tecenek: Bernadett,Cyntia, Patricia, Vivien.
En nagyon szeretnem most a Vivient szerintem a Kiss Vivien elg jol paszol. A parom most talalta a Kirken nevet es neki ez tecik de meg nem dontotunk.

Betty
(22 + 4)
gomboc

Sziasztok Lányok!

Most estem haza a suliból, úh. végre tudok válaszolni! Jajjjj! Csak nehogy kifelejtsek vkit! Ha megtörténne, akkor bocs, és kiáltsatok rám virtuálisan!Kép

Hajni, Vanda!
Aranyos a pocitok! Nekem tetszik!Kép

Vanda!
A Mami a Gerle utcában (Csokonaival és Pozsonyival párhuzamos) lakik, a Köjál/ANTSZ közelében. A nagycsalád többi tagja pedig a Széchenyin és a Kertvárosban. Nos, akkor szomszédok vagyunk?Kép

Johanna!
Még nem írtam a pénzről, majd most:
Tehát én 2002-ben szültem először -remélem nem utóljára!Kép- a jóembernélKép. Akkor a kórház egyik belgyógyásza ajánlotta Őt nekem. Felkerestem a rendelőben, az onkológián, és miután elvállalt, megkérdeztem, h. mennyivel tartozom neki. Azt mondta, h. mivel az SZTK-s rendelésén vagyok, semmivel. Talán már akkor is volt magánrendelése, de Budaörsön (nem biztos!). Nos, ezután mi úgy döntöttünk, h. minden 3. vizsgálatra viszünk egy borítékot (3000.-), és szülés után pedig 20000.-et adunk neki. A vérnyomásom miatt többször jártam nála, így a borítékos akció 15000Ft-ra jött ki, összesen tehát a 9 hónap alatt 35000Ft-ot fizettünk az orvosnak. Fogadott szülésznőnk akkor nem volt, a délutánosnak 5000.-et, az éjszakásnak 10000.-et adtunk. A nővérek/csecsemősök közül annak ajándékoztunk egy-egy doboz bonbont, aki tényleg csinált is vmit velünk. Ja, és a doktor úr feleségének is édességet vettünk, ui. ő volt akkor a csecsemős osztály gyermekorvosa. Úgy tudom, még most is ott van. Ennyi. 55-ből minden megvolt két és fél éve. Sok? Kevés? Nem tudom. Mi így döntöttünk akkor. Talán a fogadott szülésznő tarifája kicsit magasabb, de erről nem tájékozódtam most.

Banyóci!
Én is örülök, h. előkerültél! Már azt hittem, h. hullanak a kútvölgyisek!KépKép Szorítok neked!

Klarissza!
Válaszolok hamarosan!Kép

Aranyos, ahogy gyűjtitek a kisruhákat, válogatjátok a neveket, nézegetitek a pocitokat, várjátok a kaparászást/üzenetet belülről!KépKépKép Emlékeztet arra az időre, amikor Esztert vártuk!Kép Én is figyeltem akkor, h. mikor érzem a buborékokat, mikor jön a pillangó szárnya stb.. Aztán egyszer a 22. héten (először!) olyat rúgot belém a kisasszony tanítási óra közben, h. le kellett ülnöm!Kép Onnantól kezdve minden nap úgy jöttem haza, h. a ruhámon gyerek kezek lenyomata látszott, mert a kislányok állandóan tapogatták, hátha érzik a mozgást.KépKépKép Szép idők ezek!

Babakocsi témában szólnék még. Már nem is tudom, h, ki írt erről!?
Mi is "könnyűt" (10kg-os) vettünk Eszter születése előtt. Nyári baba volt, nem volt sok cucc a kocsiban, és leginkább Apa emelgette. Aztán jött a tél. Meleg ruhák, pléd, lábzsák, nehezebb baba stb., és rögtön olyan nehéz lett a kocsi, h. csak nehezen tudtam megemelni. Bevásárlás után már nem is próbálkoztam vele. Nem tudom mi újság a piacon, nem néztem szét, mert nekünk nem kell. Azt azonban nagyon javaslom, h. próbáljatok tényleg könnyű kocsit venni (ha van!), főleg azok, akik emeletre, BKV-ra viszik/emelik fel majd egyedül a babkocsit. Kímélni kell majd a derekat, vázrendszert stb. mert kb. egy év az az idő, mire minden a régi lesz. Gondolok itt az izom- és szalagrendszerre.

Bocs, ha hosszú voltam!
Betegeknek virtuális gyógypuszi!Kép

Márti
csmarti

Réka!
Köszönöm az emilt!Kép

Klarissza!
Nem tudok mire válaszolni! Még nem írtál vagy csak én nem találom a leveledet? Segítség!!!Kép

Márti
csmarti

Márti:
Most írok, ha Laca nem lép közbe Kép

Klarissza
klarissza

Johanna!
Én is kibírtam a cukros löttyöt, bár akkor két órán keresztül nem voltam ebben egészen biztos9.69(bocs néha a kisfiam is leüt+ 63,egy két billentyűt). Szóval engem elkís-ért a párom, ami nagyon jó69 volt/,m ert sokat segített(ébren maradni is,és lelkikeg is)

Babakocsiról,csak annyit, h. legyen könnyű, ésaki utazni is akar, az fighyeljen a méretekre is.(nem mindegyik fér be egy kisebb csomagtartójú autóba, sőt a fülkés vonatok folyosolyára sem.Sajnos volt szerencsém tapasztalni!)
Érdemes több helyen megnézni, mert nagyon nagy árbeli különbségek vannak ugyanolyan, v. hasonló kocsik köz6t.

Üdv.:Réka
gmr

Vanda!
Elfelejtettem auz előbb, hogy nekem csak 20 hetesen kezdett látszani a pocim: Légy rá nagyon büszke, ha már legalább Ti látjátok otthon, én alíg bírtam kivárni , és olyan nagyon büszkén viseltem még 19 hétig!KépKépKép

Réka
gmr

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?