A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Szia Marica!Szuper volt a pancsi,nagyon jó a víz,és ami a legfontosabb, nagyon tiszta.A Bogi nagyon élvezte.Apa fogott rákot vacsira,majd teszek fel róla képeket.Apának én is mondtam,hogy csak nyugodtan pózoljon megmutatom én a lányoknak,rajtam igazán nem múlik,maximum kihal a topik.Amit azért sajnálnék.A ruhaválasztáshoz igazán nem tudok segiteni,mert én nagyon nem vagyok nadrágos,inkább egyberészes ruháim vannak.Azokból viszont láttam nagyon szépeket akár menyasszonynak valót is.De hiába írom le,hogy hol mert helyileg neked az nem jó.Még jelentkezem,üdv,Saxi.
saxi

Gigi!Hol vagy ma te tüntél el,már késő van,tessék jelentkezi,hogy minden rendben.Ezek a lányok, tegnap Györeszért izgultam,ma téged nem látlak,még ilyet.Majd kereslek.Üdv,Saxi.
saxi

Sziasztok!

Hahó van itt valaki?Ebéd utáni szieszta?

Majd jövök,üdv,Saxi.
saxi

Szia Saxi,

Itt most épp egész napos szieszta van, úgy látom Kép
Mondjuk én is nyakig melóban, mert reggel elvett 2 órát a munkaidőmből, hogy elmentem az AFP eredményért...

Üdv, Mica
mica

Szia SaxiKép

Nem tüntem el! Csak most a nyáron az anyuéknál van a keresztfiam, úgyhogy délelöttönként náluk szoktam lenni. Meg ugye főzni is kell stb.stb...
Hát ma rajtad kívül nem sokan mozgatták meg az újjaikat a billentyűzeten!! De te nagyon rendes vagy. Hol vagytok, hogy a férjed rákot fogott??

GyöreszKép
Úgyéreztem miközben olvastalak, hogy nem valami fényes a lelkiállapotod. Visszajött már Németországból a kedves papa?

DiaKép
Te már megint sehol nem vagy!!!!!!!!!!! Ebből nagy balhé lesz!!

Puszi mindenkinek, Gigi 27+5

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Én is megvagyok,csak délelőtt a La Leche Ligás előadáson voltam.Jó volt kimozdulni itthonról,bár a fiam is jött velem,mert nem tudtam kire hagyni,de hősiesen tűrt végig,ezért kapott utána egy kis meglepit.
Meg lehetett venni a füzetecskéiket,többféle témáról íródtak.Ki kellett töltenünk egy anyatejes kvízt és a helyesen kitöltők között kis ajándékokat sorsoltak.
Utána svédasztal volt.
Úgy érzem túl sok újdonságot nem hallottam,de jó volt ismételni és megnyugtató,hogy szükség esetére az elérhetőségük is megvan.

Szóval így telt a délelőttöm.
Itt ma tényleg elég nagy a csend!

Györesz!

Örülö,hogy megvagy,Liv csak hozzánk hűtlen?

Mindenkit puszilok,este még benézek.

Kata

24+4
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok Csajok!
Gigi!Kép
Itt vagyok 9-óta csak olvasó üzemmódban.De reggeltől már tényleg nem leszek.Remélem jó idő lesz.Különben én tegnap sokat írtam nem úgy mint te.KépKépMizus??Nincs új fényképed?Ja!A múltkor,hogy tetted fel azt a mozgó napocskát?Ari volt.KépPuszi,még jövök.KépDia21+0

Kép
Kép
lldicsi

Szia Gigi!Otthon vagyunk,a közelben van egy bányató ott fogott Apa rákokat.Sima édesvizi rák,de nagyon finom íze van.Augusztusban vándorolnak ilyenkor jobban látni őket.Apa simán szabadkézzel fogja őket,még csali sem kell.Különben örülök,hogy megkerültél,már kezdtem izgulni.

Üdv,Saxi.
saxi

DiaKép

Aztán mennyi időre tünsz el te csaj?? Km órát kéne szereleni a fenekedbe!Kép
Nincs új fénykép és valószínű nem is lesz, mert többet nem megyünk 4D-re. Legközelebb már személyesen szeretnék a fiatalúr szemébe nézni.
A mozgó napocskát kb. fél napi kutakodás után találtam meg. Már nem tom, hogy hol. Ezzel be is fejeződött az animációs pályafutásomKép
Légy jó ha nem találkoznánk! Érezzétek jól magatokat!

SaxiKép
Miattam nem kell izgulni. Rossz pénz nem vész el.Kép
Nem is tudtam, hogy a bányatavakban vannak rákok. Nekünk van itthon egy kis tavunk és még pár éve vettünk bele szép színes halakat. Jól is érezték magukat mindaddig mig nem jött a tél és bele nem fagytak.Kép Na erre tavaly a férjem lement a Duna partra és összefogdosott a hálójával mindenféle pici halat. Ők is éltek mint hal a vízben, míg egyszercsak beköszöntött a tél...... Idén mikor kereste a hálóját, közöltem vele, hogy több halat nem vihet a biztos pusztulásba. De ha ezt tudná, hogy még rákok is vannak!Kép Tavaly Horváto.-ban egy hétig csak a rákokat üldözte.Kép

A múltkor valakinek írtam (bocsi de nem tom ki volt), hogy már nincs 4D a Megatoyban. De ez nem igaz. Van csak gondolom más cég vette át és erről a régi nem tájékoztatott. Csak annyit mondott, hogy elköltöztek. Szóval az új telcsiszám: 06 20 363 1181
Ja és most láttam a hírdetésben, hogy már 12 ezertől lehet kapni Phillips bébiőrzőt. Ezt is valaki kérdezte, hogy mennyitől indulnak.

KépKép
gigi28

Gigi!Kép
Vasárnap este jövünk haza.KépMajd gondolok rád.A kisfiadat majd megnézem élőben"úgy az igazi".KépKép
Én rólad gondoltam fotót.Mikor,hol lesz a találkozó??KépA párom tegnap felháborodott,mert közöltem vele,hogy ez csajos buli lesz."Ő is jönni akar."Puszi légy jó!
Kata!
Hol vagy?Alszol?Hát igen,aki éjjel sokáig fel van az nappal alszik.KépKépNeked is puszi de lehet,hogy még este benézek.KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Dia!

Dehogy alszok,most élek csak igazán:elaludt a fiatalember!
Babócád sokat mocorog mostanában?
Az enyém ma úgy döntött,hogy megpróbálja kirúgni a ház oldalát.KépKépKép
Házról jut eszembe:képzeld,holnap végre elkezdik a tetőt csinálni.Lehet,hogy egyszer tényleg elkészülünk?Nagyon nem bánnám már!

Érezd jól magad,pihenj amennyit tudsz,várlak vissza!
Te,ezt már hányadszorra is írom Neked rövid időn belül?Csatlakozom Gigihez a km-óra ügyben!!!KépKépKép
Pusz.

Kata
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Ruszlana,
Sikerult valahogy bemasolni a listat. A kommenteket nem mindet en irtam, hanem mindig azok, akiktol olloztam a beirast. Kép

1. Babaruhák (teli babaknak)
6-7 db. body
4-6 db. rugdalózó (hosszuujju body-hoz ujjatlan rugi, ujjatlan v. rovidujju body-hoz hosszuujju rugdalozo)
2-3 db. pulóver vagy praktikusabb inkabb a kardigan
1-2 db. polar sapka
2-3 db. vekony pamut sapi
2-3 pár zokni, ha a rugdalozoknak nincs labfeje
1 db. levegőztetőzsák, más néven overáll
1-2 db. frottier vagy pamut hálózsák, (de rugdalozo helyett nagyon praktikus ilyenbol tobbet venni, es ebbe oltoztetni a babat, mert konnyen kipatentolhato/zippzarazhato es igy tisztaba tevesnel kevesbe ordit a gyerek Kép )

"Érdemes egy-két darabot venni az 56-os méretű ruhákból is, nehogy hazamenetelkor derüljön ki, hogy minden ruha kétszer akkora, mint a baba. A többi lehet már 62-es méret is, hiszen ilyenkor még elképesztő sebességgel növekednek csemetéink."

2. Felszerelés
Babakocsi
Pelenkázó táska
Kiságy (legolcsobb az Auchan-ban, Cora-ban)
Matrac (legjobb a kokuszmatrac, legolcsobb a KIKA-ban)
1 db. ágyneműgarnitúra (legolcsobb a bevasarlokozpontokban, ha szettben veszi az ember, bar a parna feleslegesen van a szettben)
1 db. vastag takaró-pléd
1-2 db. vékony takaró
3 db. lepedő (sztrecs a legpraktikusabb, es olyan kell, amin nincs ravasalt minta)
2-3 db. frottír vagy tetra fürdőlepedő
2-3 db frottier kifogo
Anyagpelenka (textilpelenka kb. 20 db)
Autósülés
Szemetes a pelenkáknak, törlőkendőknek, hasznalt fulpalcikaknak
Kisszekrény vagy komód a baba ruháinak

3. Ápolás, tisztálkodás
"Az első évben a legjobb, ha a gyermekorvos által receptre felírt gyógyszertári készítményeket használjátok, ezek biztosan nem allergizálnak, ráadásul rengeteg pénzt megspórolsz velük."

Pelenkázólap
Kiskad a fürdetéshez
Körömvágó olló (biztonsági, lekerekített végű)
Vízhőmérő
Lázmérő (majdnem mindn ismerosom kenytelen volt elobb-utobb fulhomerot venni. A Braun megbizhatoan mer.)
Orrszívó porszívó
Hintőpor
Steril vatta
Fültisztító pálcika
Pelenka (1 csomag Newborn, es min. 1 csomag Mini)
Babakrém (gyógyszertári)
Babasampon
Babaolaj (gyógyszertári)
70%-os alkohol (gyógyszertári)
Lázcsillapító kúp (gyerekorvos irja fel, ha baj van)
Műanyag kiskanál
Popsi törlőkendő

4. Ami nem feltétlenül szükséges, de jól jöhet.
Éjjelilámpa vagy éjjelifény
Szobahőmérő
Párásító készülék (főleg a panellakásokban tehet jó szolgálatot)
Műanyag tálka
Cumisüveg, cumisüveg-mosókefe - en vettem elore egy Aventes alapcsomagot, nekunk eletmentonek bizonyult
Cumisüvegmelegítő - eleg kesobb venni, amikor kiderul, hoyg tenyleg kell
Fertőtlenítő folyadék - Chicconak van, sokaig eleg
Utazáshoz, orvoshoz, pelenkazo taskaba, egyszer hasznalatos pelenkázó lap
Egyéb hordozó eszközök (pl. KARIKÁS KENDŐ)
Előke

5. Mit tegyek be a kórházi táskába?
3-4 db. elol gombos hálóing
2-3 db. neccbugyi (Tena)
TENA gyogyszertari vastag betét
2-3 db Szoptatós melltartó és egy doboz melltartóbetét
tányér
bögre
evőeszköz
konyharuha
konzervnyitó
törülköző (keztorleshez, intim reszekhez kulon, es legalabb mindharom fajtabol kettő db)
tisztálkodási szerek (antibakterialis tusfurdo kulon jo)
köntös
papucs (2 db, egy a zuhanyzoba, egy a folyosóra)
könyv, rejtvényújság, kazetták, walkman (bar nekem nem volt ilyenre idom Kép),
fényképezőgép
IRATOK (hazassagi anyakonyvi kivonat vagy apasagi nyilatkozat, szemelyi, terheskiskonyv a leletekkel, TAJ kartya!!!)
Garmastan kenőcs (a mellbimbó esetleges kirepedésének kezelésére (bár erre tökéletes az is, ha egy kis anyatejet kensz rá, és hagyod a levegőn megszáradni)
Burow kenõcs (arra az idõre amikor elkezd belövellni a tej. Bekentem vele a cicimet, körbebugyoláltam egy tiszta textilpelussal. Éjszakára nagyon jó volt, ezzel egészen jól megelõzhetõ a fájdalmas keményedés)
Körömvirág krém (a sebgyogyulast gyorsitja)
kisméretű úszógumi (gatmetszes utan nagyon jo azon ulni Kép ),
pelenka a babának
Fultisztito palcika koldokcsonk kezeleshez
WC papír, de meg jobb a nedves WC torlokendo
Papir WC uloke
Orbáncfûolaj (gatmetszes elkerulesehez)
Izotóniás ital a szüléshez
2-3 szendvics, 2-3 liter innivaló a szülés utánra

És ne feledkezzünk meg a papás szülésekre készülő apukákról sem:
Papucs (ruhát általában a kórházak biztosítanak)
Ennivaló, innivaló
Fényképezőgép vagy videokamera
Óra a fájások méréséhez
"+Jó adag türelem és kitartás!" Kép

6. Távozás a kórházból
56-os body
rugdalózó
zokni
sapka (időjárás függvényében vékony es vastag) takarók
kardigán
overáll (ha éppen tél lenne) harisnya (ha hűvös az idő)
textilpelus a baba feje alá, szelben a baba feje fole is
hordozó vagy mózeskosár

"A felsorolt dolgokat érdemes még a szülés előtt összekészíteni, viszont elég, ha az újdonsült apuka viszi be magával a nagy napon, amikor végre hazahozhatja a családját. "

7. Amire otthon lesz szüksége a mamának
Mellszívó - en az AVENT kezire, vagy a MEDELA gepire eskuszom
Tejtároló zacskó - kombi szett
ceruzaelemakksi-töltővel
légzésfigyelő - BABY SENSE
Perwoll Color Fix
Vanish Oxy - a foltokat egesz jol kiszedi
Biztonsagi szett a mozeskosarhoz, autoba valo bekoteshez

Remelem, segitettem! KépKép

En most megyek, mert holnap utazunk. Kép
Joejt!
Gombóc
gombóc

Sziasztok!
Gombóc! Ha jól rémlik te a Kútvölgyibe szültél, ugye? Csak az lenne a kérdésem, hogy az apasági nyilatkozatból 3 hónapnál nem régebbit vagy 30 napnál nem régebbit kérnek?
Különben meg köszi a hasznos infókat!

Sziasztok lányok!
Tegnap voltunk Uh-n és minden nagyon oké! A picurka 1200g-os, 3 hét alatt 500g-ot hízott és a méretei alapján egy pár nappal nagyobb a koránál. Szóval minden teljesen normális nála! Azt is megerősítette a doki, hogy kisfiú, úgyhogy apa egyre boldogabb. Ha már így szóba hoztam Őt: Kedden este ért haza Németországból, tegnap együtt voltunk és úgy tűnik, hogy egyre jobban jóba vagyunk, de még mindig olyan kis lökött. Olyan szórakozott és legszívesebben szarna a világra! Remélem ez elmúlik nála, mert ez az új stílusa nem valami szimpi! Mondtam is neki, hogy megszállta valami Őt és szeretném visszakapni a régi Petit! Majd meglátjuk!

Ja! Tegnap mire hazaértünk az Uh-ról jó bedagadt a lábam és még most is olyan és fáj is. Pedig azt hittem ezt megúszom!

Puszi mindenkinek
Györesz 27+6

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Gombóc: Tök jó, hogy feltetted ezt a listát, elég korrektnek tünik. (nincs benne sok "fontos és nélkülözhetetlen" hülyeség) Köszi!!

Györesz: Nagyon örülök,hogy apuka kezd helyre billenni! A lábdagadással vigyázz, föleg, ha reggelre sem lappad le! Mérd (méresd) meg a vérnyomásod, meg nézess vizeletet is! Ha mindegyik zürös, akkor irány a doki. Bocs a hangnemet, nem kioktatni akarlak, csak jobb félni, mint megijedni! Nagyon vigyázz magadra, meg a kis Norbira is.
Késöbb irok!

Marica
marica69

Györesz, Kata, köszi az aggódást, megvagyok! Kép
Bébikével minden rendben, növekszik, helyezkedik, rugdos, csuklik,mocorog. Kép
Az egyik kezem viszont kicsit be van dagadva, picit merevek az ujjaim, nem tudom, ez vizesedés-e vagy micsoda, mindenesetre mostantól kerülöm a sósabb kajákat. Vagy lehet, hogy csak a melegtől van?
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

a tegnapi nap úgy látszik, hogy mindenkinél hozott vmi megterhelést, szerintem volt valami, mert többen panaszkodtak (16-18 hét körüli kismamák), hogy eddig soha nem voltak rosszul és most látogatta meg őket a rókakoma, nálam is irtó tornában volt egész nap a picur, pedig még nem óriás, de célozni már jól tud, tehát emiatt még wc-re is rohangászhattam...Kép

Remélem ma nyugodtabb nap lesz mindenkinélKép

Mica
mica

Sziasztok!

Bocs, hogy idepofátlankodom, csak a kismamiknak írnám, hogy mi anno az Angelcare légzésfigyelőt vettük meg, soha nem risztott félre, árra is elég korrekt és gyorsan kiküldték. Ha érdekel valakit itt a link:
http://www.angelcare.hu/termekek.htm

Még annyit tanácsolnék, hogy mielőtt bepakolnátok, kérdezzetek rá a kórházban, hogy kell e hálóing, gyereknek ruha, stb, nehogy feleslegesen cipeljétek be, mert nálunk mindent adtak, a gyereknek is és csak hazamenős rucit hozott be apa neki aznap. Arra is vigyázzatok majd, hogy nehogy túlöltöztessék a babát vagy alul, nekünk 35 fokban mindent ráadtak a gyerekre, majd megsült szegény mire hazaértünk, hiába, nem voltam még tapasztalt.

További jó pocisodást!
zit
zit

Visszatértem. Jelenleg "német megszállás" alatt vagyunk, azaz itt vannak a fönökék 2 hétig. (Német cég, 2 hétig otthon, 2 hétig itthon vannak a kis aranyosak) Szóval nem szivesen buknék le, igy néha gyorsan ki kell lépnem. Kép

Tegnap nekem is rettenetesen be volt dagadva a bokám, de én annak tudtam be, hogy egész nap ücsörögtem. Ha egy kicsit meleg van, már dagad is! Különben a szabadságom alatt (pedig akkor volt nagy kánikula 1 hétig) szinte semmennyit nem dagadt a lábam. Lehet, hogy azért mert nem csak ültem, hanem jöttem-mentem??

A védönöm ajánlása volt, amit Györesznek is továbbitottam. Remélem nem haragudtál meg érte!
Szóval amig a vérnyomás rendben, és a vizeletben sincs fehérje, addig nem probléma a dagadás, föleg ha pihentetés (felpóckolás) hatására elmúlik!!

Só: a sómentes kaja nem megoldás, mivel a vérböl és nem a szövetekböl tünik el a só. Ez a babának sem jó! Helyette inkább nátrium mentes sót használjatok!! A Tesco-ban vettem kb. 170 volt 1 kg. A nátrium köti meg a vizet, és ha Na mentes, akkor kevésbé fogunk állitólag vizesedni.

Ezt mind a védönömtöl hallottam.

Györesz: már olyan nagy a baba? Ez tök jól hangzik! Kép Akkor már a mienk is 1 kg körüli?

Lányok, Ti hol vagytok? Dia, Gigi, Kata, stb!

Marica
marica69

Sziasztok!
Liv! Örülök, hogy előkerültél! Látom Te is dagadsz! Ez is elért minket!

Marica!
Dehogy haragszom! Különben a vérnyomásom nagyon alacsony, max. 100 körüli. Majd figyelem a lábamat és ha nem változik akkor muszáj leszek előbb felkeresni a dokimat, ugyanis csak 3 hét múlva mennék! Ha a vérnyomás alacsony attól még lehet gond? Érdekes, hogy csak az egyik lában, a lábfejem volt bedagadva! Figyelni fogom!
Igen szerintem a Te babád akörül lehet súlyba. Azt mondják, hogy hetente akár 200g-ot is hízhat ilyenkor már! Ez annyira jól hangzik! Minél nagyobb én annál nyugodtabb vagyok!

Puszi
Györesz 27+6

Kép
Kép
györesz

Marica, arról, hogy a szabadság alatt nem dagadt a lábad: egy orvos azt írja a vizesedéssel kapcsolatban itt a babaneten, hogy a nyugalom és a pihenés is jót tesz (!), szóval lehet, hogy ezért dagad jobban a lábad, amikor dolgozol.

Györesz, ebben az időszakban valóban hetente kb. 200 grammot híznak a babák.

Liv

Kép

Kép
liv

Ugye Liv, ez a baj, hogy dolgozom Kép! Nekem is eszembe jutott már! Otthon biztosan jobban érezném magam. Már azon spekuláltam, hogy mikortól irassam ki magam! A körzeti doktornénim már kérdezte is néhányszor, hogy birok-e még dolgozni? Lehet, hogy szeptembertöl már nem birok??? Kép

Györesz: ha csak az egyik lábad dagad, akkor szerintem a babácskátok nyomhat valami ideget, vagy valami hasonlót, ami akadályozza a megfelelö áramlást. Ez persze csak az én laikus véleményem Kép. Különben alacsony vérnyomi mellett nem hiszem, hogy kialakulhat toxémia. A dokimhoz én is csak 3 hét múlva megyek, de már kb. 6 hete nem voltam Kép. Júliusban szabin volt, most meg csak akkor megyek, amikor uh-ra is idöpontom van. (A távolság miatt) Remélem nem lesz gond igy sem!

Marica
26 + 3
marica69

Sziasztok csajok!Kép

Voltunk ma reggel dokinál és szerencsére minden rendben. Zárt a méhszáj. Mig vártunk a dokira, teljesen be volt gőzőlve a kicsikém. Meg a doplert sem szerette, hogy rányomta a doki a hasamra. Jövőhéten elmászom a védőnőhöz. Ti milyen gyarkan jártok? Én ha magamtól nem mennék, akkor sose látna!! Mondjuk annyira nem hiányzik. Képzeljétek 9 kg híztam. Kép De a doki csak annyit mondott, hogy: elindúlt? Hát el, elég tisztességesen. Az egyik ismerősöm egy héttel fiatalabb terhes és eddig öt kilót hízott, na erre a dokija diátara fogta. Látna engem!Kép

GyöreszKép
Jó nagy a babád. Nekem pont egy hete volt 1042 gramm. Azóta biztos ő is nőtt. Én is úgy vagyok mint te, hogy már akkor fogok megnyugodni, ha már olyan súlyban lesz, hogy ha már bármikor elindulna kifelé akkor se legyen semmi baja.
A kedves papa hány éves, hogy egy kissé gyermék még szegény??Kép

MaricaKép
Tessék lassan már eldobni bent mindent a munkahelyeden!!! KépKép Otthon lesz interneted?

Azon gondolkoztam, hogy érdemes kimenni Ausztriába gyerekcucc téren körülnézni. Leginkább babakocsira meg ilyenekre gondolok. Van valakinek tapasztalata?

Puszi mindenkinek! Gigi 27+6

Gombóc köszi a listát!Kép

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Megvagyok,csak karbantarás miatt nem volt áram reggel óta.
Ki is olvadt minden a fagyasztószekrényben.Kép

Ebben a melegben én is dagadok,pedig nem is járok dolgozni.
Agyűrűmet is nagyobbítatni kellett,hogy a párom az ujjamra tudja majd húzni,mert estére ugyan enyhül a dagadás,de az esküvő nappal lesz.Kép

Gombóc!

Ezt nevezem aztán listának!Köszönöm,hogy feltetted,csomó jó dolgot szedtem ki belőle!Kép

Györesz!

Jó nagy már a fiatalember!Kép
Párod majd szépen visszaszáll a földre,a kis "kitérő"megnövelte az önbizalmát,de ez a hangulat el fog múlni.
Az én párom jó ideig azzal volt elfoglalva,hogy milyen jóképű,stb.Szerencsére hamar elmúlt,akkor rosszul esett az idétlen,nem a lelkiállapotomhoz illő viselkedése,de épp egyik nap jutott eszünkbe,hogy miket mondott akkoriban és olyan jót nevettünk...Kép

Liv!

Jó,hogy írtál és minden rendben Nálatok is!Kép

Marica!

Gondold meg azt a lábpolcikolást szeptembertől!
Az esküvőre is készülődni kell!Kép
Tényleg:tudod már,hogy lesz-e Net?Nektek nem jó a mobiltelefonos megoldás?

Gigi!

Örülök,hogy Nálad is rendben minden!Kép
Már nagyon várom a jövő hetet,akkor magyek vizsgálatra+Uh-ra.
Védőnőhöz havonta egyszer megyek.
A hízásról én inkább nem is beszélek.Ez valami eszméletlen,alapban olyan sovány vagyok,hogy tavaly nyáron fogadtam a szomszéddal,aki szintén "kákabél",hogy melyikünk hízik 1 hó alatt többet.Beleadtam apait-anyait,tömtem magam-és veszítettem a magam fél kilónyi hízásával.
Most?!Csak rágondolok a kajára és hízok két kilót legalább!Kép
Hát,ez van.Majd lefogyunk,ne idegesítsd magad!Kép
Ausztriában nincs tapasztalatom.

Zit!

Köszi Neked is a tanácsokat!Kép

Saxi,merre vagy?!

Üdv.
Kata

24+5
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok csajok,
en is itt vagyok, csak ritkabban, elvezem, hogy itthon vagyok.
Gigi, lassan 4 eve vagyunk kint, ferjem is magyar, együtt jöttünk ki. Honvagyam nincs, neki sincs, persze ha tudjuk, hogy megyünk haza rövidesen, akkor mindig elöjön, meg ha otthon vagyunk akkor rossz egy kicsit visszajönni, de itt megvan a kis eletünk, a programjaink, sport, melo, baratok es igy jol megy a dolog. En most pillanatnyilag otthon nem is tudnam elkepzelni, gondjaim lennenek a beilleszkedessel, annyira megszoktam itt. Bar haza akarunk majd menni, de meg az jo messze van. Lehet, hogy elötte szerencset probalunk az USA-ban is, nemtom.
Marica, gratula az esküvötökhöz!! A ruhan szerintem ne parazz, ugyis te leszel a legcsinosabb menyasszony ( ahogy a kepen lattalak...)!!!
Györesz,örülök, hogy minden rendben, tenyleg jo nagy a babad! Nekem is egy hete volt 1050 gramm. Jövö kedden megyek megint, majd meglatjuk mekkorat nött.
Mindenkinek puszi, üdv az ujaknak!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Csajok!

Most olvastam a nyári topikban,hogy Anikónak (Vakili,az első a táblázatunkban)ma reggel 6.55.-kor megszületett a kisfia:Bence Máté,3600 gramm és 51 cm.!!!KépKépKép
Nagyon sok boldogságot,egészséget kívánok Nekik!Kép

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Szia Kata!Itt vagyok,csak egy kicsit sűrű a mai program.Délelőtt,elmentünk vásárolni,mert az összes bugyim legurul a hasamról és nagyon idegesített.Próbáltam pocak alá de a császármettszés helyét nagyon dörzsölte.Nektek nincs ilyen gondotok?Aztán főzés,délután meg rászedtem apát,hogy gyantázza le a lábam,na most lettünk készen.Te jól vagy?Nagyon izgulsz már?Szorítok nektek,hogy minden simán menjen.Üdv,Saxi.
saxi

Szia Györesz!Gratula,igazán szép súlyú a babóca,örülök,hogy minden rendben van.Kispapával is jó irányban haladtok,csak jó sok türelem kell.Kitartás,nagyon vigyázz magatokra.

Üdv,Saxi.
saxi

Szia Gigi!Örülök,hogy minden rendben a babával.Szerintem a 9-kg nem is olyan sok,ne aggódj egy kismama mindíg gyönyörű.Mi nők úgyis állandóan a súlyunkra figyelünk,legalább ilyenkor legyen egy kis lazítás.

Minden jót,üdv Saxi.
saxi

Szia Marica!Szerintem is otthon kéne maradnod,de csak akkor ha otthon is van net.,szomorú lennék ha eltünnél.Olyan jó dumcsizni veled,és persze a többiekkel is.Pedig én nem is járok régóta ide de úgy megszerettem a lányokat.

Üdv,Saxi.
saxi

Sziasztok!
Mindenkinek köszi a gratulációt a nagyfiúnkhoz!

Gigi!
Én is pont 9 kg-nál tartok, mi mintha összebeszéltünk volna mindenben!
Ráadásul úgy hétvége óta olyan étvágyam van, hogy legszívesebben egyfolytába ennék! Kívánom az ízeket, de nagyon! Eddig ilyen nem volt!
Ha heti 200g-ot híznak a babók akkor a ti kisfiatok is hasonló súlyú lehet mint a miénk! (ebben is egyezünk)
A leendő apuka 28 éves, decemberbe már 29, csak képtelen felnőni, pedig muszáj lesz neki!

Kata!
Pont így érzem ahogy írtad, hogy megnőtt az önbizalma! Régen sose volt neki, de most be is vallotta, hogy milyen jól esett neki, hogy másnak is tetszik! Pedig eddig sem volt csúnya fiú! Remélem hamarosan visszaszáll a földre, mert eléggé idegesítő ez a stílus!

Nagy nagy gratula anikónak a babához!
Nem sokára mi is csak azt vesszük észre, hogy egymás után izgulunk egymásért és sorra pottyantjuk a gyerkőcöket!

Puszi
Györesz 27+6

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Anikónak én is nagyon gratulálok!Kép

GyöreszKép

9 kg KépKépKépKépKépKép Apucik életkorában nem egyezünk. A miénk januárban már 31 lesz. Szerencsére az én férjem nem az a kifejezett Don Juan, úgyhogy a csajok nem csüngenek rajta.Kép Csak én ha nagy nehezen hazajön a munkából. (most sincs itthon még)
Ezzel a kívánossággal én is úgy vagyok mint te (minő véletlenKép) Az elején mindig kérdezték, hogy nem vagyok e kívános, de sohasem voltam. Erre most mindent bezabálnék. Épp most ettem meg egy danone gyümölcsrizst. Pedig megfogadtam, hogy már nem eszek.

SaxiKép
Soha életemben nem fogyókúráztam, de azért ez a léptékű rohamos súlyosodás kezd félelmetes lenni! Úgytudom, hogy a túlsúly nem árt a babának. Jól tudom? A mostani babádat is császárral fogod szülni?

MotiotKép

Köszi a leírtakat. Remélem nem vetted válykálásnak a kérdéseimet. Csak mindig annyira érdekel ha valaki külföldön él. Talán azért mert én soha nem tudnék elmenni innen.

Puszi mindenkinek, Gigi 27+6

KépKép
gigi28

Szia Gigi!Én már sokszor fogyiztam az eddigi csúcsom kb.9-éve volt akkor 30-kg ment le.Igaz az akkori súlyom közel volt a 95-höz.Azóta sem voltam annyi,még a Bogit szülni is kevesebbel mentem.Jó neked te szerencsés alkat vagy.Sajnos a mostani babám is császáros lesz,a csípőficam és a gerincsérv miatt.Pedig szerettem volna,egyszer rögtön a kezemben fogni a babámat.Bogit is csak következő nap kaptam meg,addig meg sem mutatták.Nagyon rosz érzés volt,és olyan lassan telt az idő.Te spontán szülsz?Én nem tudok róla,hogy a túlsúly ártalmas lenne a babának,csak annyi,hogy a mozgás neked sokkal nehezebb.De szerintem neked nem kell aggódnod.

Üdv,Saxi.
saxi

Én még nem találkoztam Anikóval,de sok
szeretettel gratulálok neki.Kép

Üdv,Saxi.
saxi

SaxiKép

Anikóval még én sem találkoztamKép De ez itt nem jelent semmit.
Elvileg természetes úton szülök. De van egy visszér a hüvelyemben és a védőnő azt mondta, hogyha súlyosbodik, akkor csak császárral lehet szülni, nehogy szétrepedjen a nagy erőlködéstől. A dokim viszont nem is foglalkozik vele és azt mondja, hogy úgysem lehet mit csinálni vele. A császárt meg sem említette. Na kinek higyjen az ember? Csak mostanában bele szokott nyillalni és mit nem mondjak nagyon fájdalmas. Ez a 30 kg-os fogyás nem semmi. A férjemnek kellene ennyit leadnia. De nem nagyon igyekszik.
Ez a csípőficam és gernicsérv nem hangzik valami jól. Tisztellek, hogy nem hagyod el magad! A hétköznapi életben gátol valamiben?
Azt hiszem mára elvonulok. Jó éjszakát nektek!
Álmodjatok szépeket!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Helló Mamák!

Névügyben: nekünk az elsőt Emesének hívják, teljesen hétköznapi név. Olyan hozzászólásokat kaptunk, hogy miért nem tudtunk valami "rendes magyar nevet" adni a gyereknek, mint például Nikoletta vagy Alexandra!!!Kép Én nem nagyon tudok az Emesénél régebbi magyar nevet, asszem Hunor és Magor anyja volt, vagy ilyesmi.Kép Mi hülyére röhögtük magunkat.

Nagyanyámék anno (1949) mindenkinek azt mondták, hogy ha fiú lesz, Teofil lesz, ha lány, akkor Jozefa. Aztán jót mulattak, hogy mindenki kiakadt. Amúgy anyukám Zsuzsanna lett.Kép

Nekem a 14 hetes kontrollon mondta a doki, hogy a méhem 2 ujjnyival van köldök alatt! Írjátok, hogy ez 20 hetesen kéne, és én is úgy tudtam. De ez nem baj, ugye? Biztos szólt volna, ha baj! A baba se lehet túl nagy, a víz se lehet túl sok, azt mondták volna UH-n. Nem értem az egészet.Kép

Én se leszek most egy hétig, bár amúgy se tudok mindennap jönni, mert itthon netezek, és szegény az eklézsia. Most elmegyünk Teljes Négy Napra nyaralni, ezt beoszthatjuk kb. négy évre, vissza- és előremenőleg. Csak ez azzal jár, hogy a gyerekek mennek egy hétre a nagyszülőkhöz, és már most beteg vagyok tőle, úgy hiányoznak, pedig még itt alszanak a szobában.

Saxi, ide a profilodba nem akarsz képet tenni?

Vica
mvica

Szia Gigi!A hétköznapi életben annyiban gátol,hogy vannak igazán rossz napjaim amikor nagy fájdalmaim vannak.Ezt úgy kell elképzelni,hogy nem tudok megfordulni az ágyban,vagy nem tudok felállni,ha leülök.De a férjem,sőt most már a Bogi is nagyon segítőkész.Normál állapotban van rá speciális fájdalomcsillapító,de terhesség alatt nem szedhetem.Meg kell tanulni élni a dologgal,sajna ez van.De a te bajod sem semmi,remélem gond nélkül lezajlik minden.Holnap jelentkezem,aludj jól.

Üdv,Saxi.
saxi

Szia Vica!Sajna eddig még nem sikerült ide feltennem,képet.De a http://www.juropnet.hu/~kese/kepek címen van fenn már egy pár.Oda gond nélkül sikerült feltenni.Ha érdekel ott megnézheted.Különben az Emese szerintem igazán szép név.Én már senkire nem hallgatok,nálunk főleg anyós szeretne beledumálni,de úgyis milyenk a döntés és nekünk az lesz a legszebb.Még nem tudjuk a nevét,de igazán még azt sem mutatta a huncut,hogy fiú vagy lány.Na megyek aludni,szép álmokat.

Üdv,Saxi.
saxi

Sziaszotk "éjjeli baglyok!"
Ha otthon leszek (és lesz netünk) akkor én is ilyenkor fogok irkálni? Lehet! Inkább fenn vagyok 11-ig, minthogy reggel korán keljek! Persze a szabim alatt is felébredtem 6-7 között! A szokás hatalma!
Kata, Gigi: Még nincs semmi elörehaladás internet ügyben. Intézni kellene, az meg igy munkahelyröl nehézkes. ill. nem is tudom hol fogjunk hozzá. Hivatalosan nem szeretnénk beköttetni, csak 1 vonalas telefont kérni és hozzá egy modemet beszerezni. A mobilos túl drága, nem?? Sajnos meg kell gondolnunk minden "fillért", föleg ha már nem dolgozom. Persze azért nem akarok sirni, csak ez az évünk kicsit húzós. Ja, kérem, aki bérböl és (alacsony) fizetésböl él! Kép De majd igyekszem szervezkedni. Különben kb. 100 méterre tölünk egy garázsban müködik "internet-klub", majd benézek oda, mik a lehetöségek.

Saxi: a gerincedet már mütötték? Vagy csak felfedezték, hogy sérved van? Nekem kb. 1,5 éve derült ki, hogy gerincferdülésem van az ágyéki (?) 3-5 csigolyáknál. Még nincs kizárodva, csak kitüremkedik. Eddgi még csak (a terhesség alatt) 1x volt vele gond, kb 2 hétig nyavalyogtam. Nem bánnám ha nem csipödne be újbol, mert akkor én is alig birok mozogni. (Igy sem vagyok egy zerge mozgású! Kép )

Vica: Jó nyaralást! Kép Ha lehet, akkor használd ki minden percét, ha már ilyen ritkán kerül rá sor! Most még az idö is jó lesz! Most mi is csak 3 napra mentünk nyaralni, mondanom sem kell, hogy az anyagiak miatt. De voltunk!

Motiot! Fúúúú, miket mondasz. Nézd meg jobban azt aképet! Méghogy a legcsinibb! De a legmacisabb lehetek! Kép (Középiskolában ugyis Maci volt a becenevem, szerettem, mert szépen mondták. Sokan a mai napig igy hivnak Kép ) Tegnap ruhapróbát tartottam, a naci jó lesz, a blúz az meg kétes,hogy 6 hét múlva rám jön-e, de legfeljebb veszünk egy szép újat. Na de cipöm az még sehol! Azt biztosan venni kell. De igyis-ugyis kellene egy szép öszi, csak igy majd a nadrághoz kell, hogy illö legyen.

Marica
marica69

Sziasztok!

Marica!

Csak hamar írok Neked,aztán rohanok főzni.
Szóval én azért internetezek mobillal,mert nem húzós:100 MB letöltésig 3125 Ft-ot fizetek,ez nekem nagyjából 1 hónapig ki is tart,mivel csak"böngészek"és pár levelet írogatok.
Ez a Vodafonnál van,kell hozzá egy telcsi,ami tudja a GPRS-t(ezt is 5000 Ft-ért vettem,csak a Net-hez használom),egy összekötő kábel és a cd,hogy felinstalláld a dolgokat.
Nagy összegeket én sem tudok fizetni,az építkezés is tart még mindig...
Azért írtam le,mert hátha Te is tudnál így írni otthonról is,hiányoznál!!!Kép

Később jövök!
Mindenkinek puszi!

Kata

24+6
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Kata!
Köszi az infot, majd átadom Robinak, Neki többet mondanak ezek az adatok. (végül is a 3e Ft. elfogadható!) Összehasonlítgatjuk a vezetékessel. Valami megoldást csak találok, hogy ne maradjak ki a beszélgetésböl, ha már otthon leszek! Kép

Marica
26+4
marica69

Szia Marica!Nem műtötték meg,mert a doki azt mondta,hogy a műtét sem hoz végleges gyógyulást,utána újból előjöhet.Én szteroid injekció kúrát kaptam.Ezt a gerinc utolsó csontos nyúlványába szúrják,egy nagyon hosszú vastag tűvel.Bele szúrják a csontba és onnan szívodik fel a gerincbe.A kúra 8 szuriból állt amit kétnaponta kaptam,de nekem már kizáródott a sérv.Szóval ennek hatására visszahúzódott és azóta időnként előjön,de gyógyszerrel eddig még kibírtam.De most nem szedhetem.Remélem neked nem lesznek ilyen gondjaid,nem kívánom senkinek.Remélem megtudod oldani a net.-et otthon mert nagyon sajnálnám ha nem dumcsizhatnánk.Nálunk kábeltévé hálózaton jön a net.,korlátlan havi 10,000.-ft.Apa megosztotta két gépre igy egymástól függetlenül tudjuk használni.Na megyek teregetni,majd jövök.

Üdv,Saxi.
saxi

Sziasztok!
Úgy látom ma mindenki fáradt! Én is csak azért ültem ide, hogy nehogy megint azt higyjétek, hogy valami baj van!
Nem is tudok nagyon mit írni, mert semmi nem történt. Mostanába úgy lestrapál minden, még egy kis séta is kikészít! Egyre jobban növök és ezt érzem is. Anyuval sétáltam és kinevetett, azt mondta, hogy hátulról nem is látszódna, hogy terhes vagyok, csak a járásom elég furcsa lett. Hát már tolatok rendesen!

Puszi mindenkinek és jó hétvégét!
Györesz 28

Kép
Kép
györesz

MaricaKép
Tényleg oldjátok meg valahogy a netet mert már olyan jó kis csapat vagyunk mi itt és hiányoznál nekünk. Nekünk itthon ADSL van, ez is korlátlan 10 ezerért. Régebben sima telefonvonalunk volt, percdijas, de az nagyon lassú volt és csak este hat után neteztem mert akkor volt olcsó.

GyöreszKép
Már én is úgy járok mint egy kacsa.Kép Hátulról nekem csak a nagy fenekem látszik. Az mindent eltakar.Kép

Ha nem jönnék többet, mindenkinek nagyon szép hétvégét!!!

Puszi, Gigi 28

KépKép
gigi28

Sziasztok Lányok!

A döglesztö höség itt egy kicsit ma alábbhagyott, el is mentünk délután a játszótérre. Ki is fogtuk a legjobb fajta nyári zivatart, mert egy centi száraz porcikánk sem maradt néhány percen belül. A kiscsajnak nem lett baja, a kocsinak jó esövédelme van, de mi nagyon az ázott egérre hasonlítottunk. Itthon aztán meleg fürdés. Most fáj megint egy kicsit a torkom, ez azóta hogy tanácsot kértem töletek jön-megy, de úgy igazán nem múlik el. Azért remélem nem fázítottam meg magunkat nagyon...
Közben itt idegesítenek az emberek a hozzászólásaikkal. Mindenki elvárja a kiscsajtól így nem egészen 2 évesen, hogy már sokat dumcsizzon, mert sok gyerek már ebben a korban olyan jól tud beszélni. Nos ez nálunk egy kicsit lassabban halad, de azért már alakul. Szegénykémnek gondolom az is nehezére esik, hogy két nyelvvel kell bajlódnia. A német eddig jobban fekszik neki, mint a magyar, de gondolom ez azért is van, mert a magyart csak tölem hallja, én meg nem öntöm magamból egész nap a szót. Nehezemre esik egész nap minden mozdulatomat komentálni, pedig az biztos sokat lendítene a helyzeten.
A bilizés se megy továbbra sem. Egy idöben mindenáron bilizni akart, de csak miután elvégezte a pelenkában a dolgát. Azért persze mindig hagytam, hagy próbálja, mert talán tényleg átszokik magától. Néha persze megfeledkezett a pucér fenekéröl és a lakásba tócsázott, de ezért nem szidtam össze, mert az sem segít és ö már magától is úgy meg volt illetödve, hogy nem akartam a baját tetézni. Csórikám maga pucolta fel a pisijét a kezébe nyomott törlövel. Olyan kis cuki volt. Volt egy olyan eset is, ahol éppen idöre értem a bilivel a csötörés alá. Nem örült a bilibe történt sikernek, vígasztalhatatlanul bögött...
Azóta viszont nem akar a bilire ülni, max. a wc-re, ahogy a nagyok, de ott kell mellette ülni és átölelni, cirógatni. Ha azonban tényleg pisilnie kell, megmakacsolja magát és a pelust kéri. Áll, üvölt és a kezével fogja a közelgö csörepedés helyét. Olyan kis szerencsétlen. Nem eröltetem a bilit, de olyan szuper lenne, ha újra magától megpróbálná. Gondolom idövel ez a problémánk is orvoslódik, csak türelem kell hozzá.

Gigi!

Babaruhák külföldröl: én itt mindent használtam szereztem be. Söt a babakocsink a lomtalanításból került. Szuper darab, ABC design márkájú, kicsire összecsukható, nagyon strapabíró darab. Egy esti sétánk alakalmával botlottunk bele és nem tudtam otthagyni, pedig nem egészen így gondoltam el a babakocsi-problématika megoldását. A kocsiról lecsavaroztam az anyagot, többször egymás után kimostam a mosógépben, vettem vadi új lábzsákot hozzá és azóta szuperül müködik. Egy tartalékkocsi is került egy templomi gyerekbazár keretében, ahol ez a Hauck típusú kocsi ki volt rakva az ingyen elvihetö cuccok közé. Pont olyan, mint a másik kocsi, de van bolygókereke is és Maja a méhecske mintája van. Nagyon jó börben van, nem is értettem a dolgot. Rucikat, pelenkázó asztalt, stb. mind használtam vettem. Egyedül a cipö az, amit újonnan veszek, mert az tényleg fontos. A ruhák forrása általában a bolhapiac, templomi gyerekcucc börzék, stb. Most szeptembertöl érdemes egy kicsit megint nyitott szemmel külföldön mászkálni, mert megint kezdödik a gyerekcucc börzék szezonja. Nagyon szép és kíváló állapotú modern rucikat lehet venni 1-2 euroért. Nekem ez a technika nagyon bevált, mást nem is nagyon engedhetnénk meg magunknak. Ha bemennék a városba, csak facsarnám a szívemet annyi csinos holmi láttán. H&M és a C&A elég olcsó ahhoz, hogy az ember néha elcsábuljon, ugyanakkor elnyühetetlen minöség. Most pl. a nyári kiárúsítás jegyében biztos lehet szuper dolgokat jó áron kifogni. Én még télen voltam, akkor voltak téli meleg kétrészesek (divatos cuccok zömmel 100% pamutból) 10-15 euroért, pizsi kétrészes 5 euro, body 3 db. 5 euro.
Nem tudom otthon mi a gyerekruhapiacon a helyzet, de néha az az érzésem, hogy a börbarát anyagok babaruha terén még nem teljesen terjedtek el. Még mindig lehet bodykat müanyag kevert szövetböl kapni, másról nem is beszélve. S ami különösen meglep, az ezeknek a nem túl jó cuccoknak az ára... Akkor már inkább a felsorolt 2 üzletházlánc terméke.

Külföldi magyarok: én is az vagyok, Motiottól nem messze lakok immár 6 éve. Férjem német, úgy is monmdhatnánk, hogy ö importált engem, mert nem tudott nélkülem élni. Mi már 10 éve vagyunk együtt, 6 éve élünk egy fe´dél alatt és 4 éve vagyunk házasok. Nekem sincs honvágyam, talán emiatt is rosszabb az itteni magyarokkal a kapcsolatom -ha lehet egyáltalán bármiféle kapcsolatról is beszélni. A magyarság egy része nagyon küzd a honvággyal, többségük ebböl a csoportból idövel vissza is tér kishazánk kebelére. A többi meg állandóan azt szajkózza, hogy otthon minden mennyivel szebb és jobb, mégis ittmarad.
Megfigyelhetö itt egy gyerekellenes tendencia, de lassan tudok ezekkel a helyzetekkel is bánni, nem idegesítem fel magam mások hülye megjegyzésein.
Ez van. Van aki nem tudná a hazáját a háta mögött hagyni, van aki ezzel könnyebben dülöre jut. Én eddig mindenhol hamar belaktam magam, nem akartam hazamenni, mert ott is pont olyan jól éreztem magam.

Megyek lassan én is durmolni, holnap megint mozgásban leszünk. Szerdán a Stamberger See-re mentünk pancsolni (Münchentöl délre) a lánykám keresztapjával, holnap a francia határ innensö oldalát célozzuk meg a következö baráti látogatás jegyében. Egy hét múlva jönnek a szüleim átutazóban látogatóba, velük a svájci oldalra megyünk a Bodensee-hez. Stuttgartnak ilyen tekintetben szuper a fekvése...

Puszi mindenkinek!

Barbi

Barbi
maass

Sziasztok!

Biztos sokan még alszotok,de jóóóó Nektek!
Ma megint fél 6-kor(!)keltem,mert jöttek az ácsok,tegnap a vérvétel miatt keltem hajnalban.
Az a baj,hogy este nem tudok 11-nél hamarabb elaludni,legyek akármilyen fáradt.
Párom meg van buggyanva,azt mondja,hogy mivel hamarosan két gyerkőc lesz le kell cserélni az autót nagyobbra.A mostani helyzetünkben ezzel nem igazán értek egyet,de azért hagyom nézelődni,ma is megyünk egy kereskedőhöz.

Remélem a hétvége mindenkinek kellemesen telik!Kép

Barbi!

Én is nehezen viselem a kéretlen jótanácsokat gyereknevelés ügyben,pláne a rosszindulatú megjegyzéseket.
Pedig kaptam eleget erre"falun"főleg az idősebb korosztálytól,minden témában.
Én is nagyon vártam,hogy a fiam végre szobatiszta legyen,és tényleg nem lett volna érdemes erőltetni."Csak"kevéssel 3 éves kora után lett az,sőt a cumiról is akkor szokott le,hát,nagy megkönnyebbülés volt.
Csak egy ekrettentő példa egyesek hülyeségére:egy ismerősöm elhatározta,hogy a gyerekének márpedig x naptól a bilibe kell kakilnia,apelláta nincs!A gyerkőc persze tiltakozott,ő még nem volt erre felkészült,addig erőltették,hogy szegény inkább nem kakilt több,mint 1 hétig!!!
De ezt a szülői szigor nem tűrhette:beöntést (!!!!!)adtak a gyereknek,és amikor produkálni vplt kénytelen,csakazértis a bilire ültették-így nekik lett igazuk.KépKépKép
Fúúú,még most is felbosszantottam magam ezen!

Remélem nem lesztek betegek!
Nekd is jó hétvégét kívánok!

Puszi mindenkinek!

Kata

25+0
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Kata, nem semmi, amit írtál a bilivel és a beöntéssel kapcsolatban. Néha nagyon meg tudok döbbenni, mennyire ostoba szülők vannak.
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Mindenkinek nagyon jó hétvégét! Úgy néz ki, hogy ma este vagy holnap reggel lemegyünk a Balcsira! Nagyon jó lenne, persze csak ha az idő is megjavulna, mert idég még sehol nem voltam! Állandóan csak fekszek és vigyázok magamra!

Most itt vagyok a páromnál és már nem is nagyon fogok haza menni csak a cuccaimért! Eddig egész jól megvagyunk, bár még a nagy lamur elkerül minket, de remélem lesz ez még jobb is!
Lehet, hogy mostanába kicsit ritkábban jövök, de azért ha tudok írok!

Puszi mindenkinek
Györesz 28+1

Kép
Kép
györesz

Györesz!

Érezzétek jól magatokat,azért ha tudsz majd pihenj is.
Meddig maradtok?
Majd csak rendeződnek a dolgok,biztos ez a kis kiruccanás is jót tesz Nektek!
Puszi.
Kata

Kép
Kép
ruszlána

GyöreszKép

Jó pihenést. Próbálj kikapcsolódni! Hátha a Balaton parton rátoktör a romantika!Rólunk se feledkezz meg, hiányólni fogunk!Kép

KataKép
Ez a beöntés sztori ez rettenet!!!! Hogy lehet megtenni ilyet egy gyerekkel??? Ezeket az állat szülőket fognám és egy hétig csak öntözgetnék a fenekükbe jó hosszú gumicsővel!!!! Bár sokszor én is meglepődöm, hogy milyen szülők vannak. Állítom, hogy nálunk a kutya sokkal jobban van tartva sok szerencsétlen gyereknél.
Leírom sógoroméknál, hogy megy:
A kisfiú most fog iskolába menni. Náluk voltunk, a nappaliba ültünk. Persze a gyerek elmélyülten bámulta a videot miközben rájött a kakilhatnék. Még véletlenül sem kellett a gyereknek elmennie a klotyóig, hanem kedves anyukája behozta a bilit (!!! hat évesnek!!!) és ott a vendégek elött szépen kakált egy jó büdöset! Szóval nagy az isten állatkertje!

DiaKép
Ha minden igaz ma jössz haza!!! Remélem a nyárra már befejezted a rohangálást és sokat fogsz írni!!

Puszi neketek, Gigi 28+2

KépKép
gigi28

Sziasztok Csajok!Kép
Itt vagyok,itt vagyok,meg jöttem!KépNagyon jó volt.Csütörtökön "ahogy Panna mondaná"pancsiztunk a Balcsiban"én térdig".KépPénteken szintén,este Siófok csavargás.Tegnap esett így pancsi nem volt de este Zamárdiban voltun MTV Road Show-n.Ma pedig jöttünk haza.Gyorsan eltelt sajnos.Most már itthon leszek.Kép
Kata!
Panna is most "szokna"rá a bilire.De olyanokat csinál,hogy bepisil a bugyiba aztán tolja le.Vagy ül a bilin és amikor jön a kaki fel áll és a bili mellé kakil.KépOlyan aranyos.De a nővérem nagyon türelmes vele.
Gigi!
Nektek van olyan program a gépen,hogy SKYPE?Ha igen,akkor tudunk dumcsizni úgy is.Ha nincs akkor a www.SKYPE.com-ról lehet letölteni kell hozzá egy fülhalgatós mikrofon.Én még csak olyan 4kilót híztam,de én alapjáraton 30-al több vagyok mint te.KépPuszi,Dia 21+4 ÍRJ!!!

Kép
Kép
lldicsi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?