2002.12.09 02:10
2002.12.09 08:49
2002.12.09 09:04

2002.12.09 09:10
Viszont így olcsóbb...
Itthon viszont nagyon garázda
Amikor pl. kérek tõle egy játékot, látszik rajta, hogy oda akarja adni, de nem adja, hanem dobja, csak néha sikerül a kezembe tennie.
A szülinapra én bevallom nagyon lustán készülök, ugyanis családi szülinapozás lesz, ami azt jelenti, hogy 20 fõ fog összejönni, nem tudom bevállalni a saját készítésû tortát. Nem is sütöttem még életemben se sütit, se tortát, és 20 fõnek nem hinném, hogy elég lenne egy torta, asszem, marad a rendelés. Van itt a telepen egy jó kis cuki, ismerem a túrótortájukat, iszonyat finom, ezt fogom megrendelni. Valszeg emeletes lesz, ennyi embernek... 
2002.12.09 10:20
) mi is beugrunk a talira, de sietni kell haza, mert du. jön apám, délelõtt pedig nekem kéne egy kabátot szerezni, mert megfagyok ebben az idõben
Nehezíti a vásárlást, hogy olyan kéne, ami vízhatlan, meleg, nagyon könnyû és február-márciusban is jó lesz még a pocakomra, ja, és ne legyen hosszú, mert azzal ugye nem lehet babakocsit cipelni... - na, ilyet tegnap nem találtunk, pedig lejártuk a lábunkat!

2002.12.09 10:32
Én is bajban vagyok a következõ baba nevével (mondjuk még ráérek kitalálni
), mert a Lászlóhoz se illik akármi. Furcsa lenne, ha az elsõ gyerkõcnek ilyen konzervatív neve lenne, a másodiknak meg valami modern. Pedig bele vagyok szeretve a Jázminba, de arról Laci úgysem akar hallani se.
Próbálok inkább rádiót vagy zenét (CD-t) hallgatni, de azért az nem olyan...
Az ablakosokat, akik 3-4 óra körülre ígérkeztek, fél8ig vártuk. Közben többször telefonáltunk, mindig azt mondták, hogy mostmár aztán rögtön itt lesznek. Fél8kor már legszivesebben a fenébe elküldtem volna õket, de azt mondták, max. fél óra, és készen lesznek. A fönökség itthagyott három melóst, azzal az utasítással, hogy amíg minden rendben nincs, addig innen el nem mennek. Este 9ig szenvedtek, semmi nem volt jó, a külsõ párkányok túl nagyok voltak, és nem volt hozzá célszerszámuk, hogy elvágják, a belsõknek meg nem volt jó a szöge, az ablaknál még passzoltak, de utána befelé a fal szépen eltávolodott a párkánytól, és ronda rés maradt. Mondjuk este 9kor egy lakótelepen már nem is nagyon illik fúrni-faragni, ráadásul Lacika 8kor szokott fürödni, és fél9kor lefeküdni. Szóval téptük a hajunkat, de megint félbe maradt a munka. Miután elmentek, még majdnem egy óra hosszáig tartott, mire újra használhatóvá tettük a gyerek- és a hálószobát.
Most éppen megint õket várjuk, reggel 8-9 közöttre ígérték magukat, a szokásos módon kipakoltunk, és õk a szokásos módon késnek.
Lassan beledilizek. Ráadásul a sok ki-be pakolástól és a munkával járó más zûröktõl lassan az egész lakás leamortizálódik. A bútorok, új és régi ablakok, szerszámosládák hurcolásával egy csomó helyen le lett verve a festék a belsõ ajtókról, az ablakoktól távol is mocskos kéznyomok rútítják a tapétát, és a kivert betontörmeléken való topogástól pocsékul felkarcolódott a parketta is. Azt hiszem, életem 3 legnagyobb hülyesége közé számítom ezentúl ezt az ablakcserét.
Remélem, nektek több szerencsétek lesz, és megbízhatóbb céget találtatok.
Még én is imádok meglepi-ajándékot kapni, és persze adni is, pedig holnapután betöltöm a 32-õt.
2002.12.09 11:23
Én azt gondolom, hogy az apáknak nem csak kötelessége, hanem öröme is a babázás, de ezt nehéz lenne egy férfinak elmagyarázni, aki nem érzi ezt így magától. Az én Életem Párja is sokat dolgozik, de minden reggel korán kelünk vele, közénk vesszük Lacikát az ágyba, így a reggeli hancúrozás, együtt kávézás állandó programunk. Utána kijövünk vele a nappaliba, amíg készülõdik, aztán mindkettõnktõl szertartásosan elbúcsúzik, és elmegy dolgozni. Ekkor kezdõdik a mi napunk, megyünk szopizni, pelenkát cserélni, stb. Este mindig Laci eteti meg Lacikát, és õ is fürdeti, elõtte és utána meg megy a birok és a rosszcsontkodás. Így aztán jó is a kapcsolatuk, Lacika már akkor rohan az ajtóhoz, ha a kulcs megzörren a zárban, és ha Laci kiküldiben van, akkor reggel este hisztizik az apahiánytól. De ez nem megy felszólításra, ráadásul a férfiak (tapasztalataim szerint
) nagyon érzékenyek a kritikára és a kudarcélményre. Szóval szvsz ha felszólítod, hogy foglalkozzon többet Romival, azzal csak rontassz a helyzeten. Mondjuk amikor sértve érzi magát, mert Romi nem ragaszkodik hozzá (szerinte) eléggé, akkor azért finoman meg lehet neki mondani, hogy keveset vannak együtt ahhoz, hogy megismertje és megszeresse õt a lánya. De ezt is úgy, hogy az érzõdjön belõle, hogy õ egy imádni való, nagyszerû ember (biztosan az, hiszen te szereted!), és tutira odáig lenne érte a lánya, ha jobban megismerhetné, és ne az, hogy õ egy rossz apa, mert nem foglalkozik eleget a lányával. Amivel még talán segíthetsz a közeledésükben, az az, ha igyekszel sikerélményekhez juttatni a lánya körüli teendõkben, és ha éppen megtesz valamit, akkor azt látványosan nagyra értékeled. Pl. ha éppen úgy alakul, hogy hajlandó megetetni, akkor Romi kedvenc kajáját add nekik (Lacika 10 hónapos koráig gyümölcsöt vacsorázott
), hogy lelkesen egyen a lány, ne kelljen kinlódni vele, és utána köszönd meg, hogy segített, mond el, milyen fontos volt neked, hogy ezt vagy azt meg tudtál csinálni addig, kicsit tömjénezd (azért ne feltûnõen!
), hogy milyen jó apa is õ, hívd fel a figyelmét rá, hogy Romi milyen szeretetteljesen köpi rá a fõzeléket, és milyen édesen mosolyog RÁ közben, stb. Ez így most kicsit gyógypedesen hangzik, de a férfiakkal sajna úgy kell bánni, mint egy különösen érzékeny lekületû kamasszal.
2002.12.09 22:49
Dorka meg játszik tovább... 2002.12.09 22:56
nagyon franciás ebben a szerelésben! 2002.12.09 23:39
!
nem tudott már rögtön a talira vinni, elõtte nekünk is el kellett mennünk az ügyvédhez.
2002.12.10 04:49
Most ez a kedvenc kepem, bar itt nem mosolyog...
Remelem, most mar nem volt semmi gigszer!!!!! 2002.12.10 08:09
Hû, de ciki. Laura Párja, ha itt vagy még, elõször is bocs, ha megbántottalak. Igazad van, az egyik oldal ismeretében ítélkezünk, és ez persze féloldalas vélemény lesz. Dehát legalább mi itt egymással hagy legyünk elfogultak!
Természetesen lehet, hogy te egészen más vagy, de az én Páromat ha kudarcélmény éri olyan területen, ahol nem érzi igazán otthon magát, akkor õ bizony kimenekül a szituációból. (Ha most duzzogni fog, akkor legalább kiderül, hogy titokban õ is olvassa.
) Szóval én mindig igyekszem úgy intézni, hogy Lacikából lehetõleg minél több sikerélmény jusson neki, és hogy érezze, hogy hálás vagyok minden közremûködéséért. Ez utóbbi természetesen õszinte és igaz, és biztos vagyok benne, hogy minden anyukatársam így érez, csak talán nem mindig jut eszünkbe kimutatni, és ez baj. 2002.12.10 08:55

2002.12.10 09:05
! Nálam bizományba vannak a köyvek és egy csomó elkelt. Sõt ami maradt, azokat meg mi megvesszük karácsonyra a családba. Azt viszont elfeljtettem neked melyik kell, azt írd meg légyszi és azt a kettõt köv. talira elviszem. Ja, de szívesen talizok veled egyébként a könyv ürügyén, de csak ezért ne caplass végig a városon! 2002.12.10 09:27

Akkor nem izélek! Hááát, ha nem gond, akkor mégsem a felétek vezetõ úton próbálnám ki az új kabátomat, hanem inkább itt a közelben a parkban, hátha mégis haza kell gyorsan menekülni! Így az ablakon kinézve egyébként kedve támad sétálgatni az embernek, csak ne mondana -10 fokot a rádió! Azt, hogy melyike könyveket akartam, már én sem tudom, de megnézem az archívban! 2002.12.10 09:49
2002.12.10 11:18

2002.12.10 11:53
Szóval azt tanácsolta, hogy ütemezzük a sétát a déli órákra, de csináljuk úgy, ahogy megszoktuk, mert a gyerek továbbra is igényelni fogja. Nálunk mondjuk Réka teljesen benyûgösödik estére, ha nem volt levegõn. Szerintem ha már nagyon fázol, ne nézd az órát, menj haza a melegbe. Az a lényeg, hogy levegõzzetek valamennyit!
Ezt már elteszem szülinapi ajándéknak!
2002.12.10 13:20
Tiszta gáz, mert szerintem kevés neki, este így simán elalszik 8-kor, de aztán éjjel gyakrabban ébred.
Apa mostanában valahogy még büszkébb a fiára. Voltunk ui. most is babalátogatóban, valamint jobban megnézi a csöppségeket az utcán és az a mániája, hogy ilyen szép, okos, stb. gyereke csak neki van.
Jókat mosolygok rajta, mert ugyan én is így gondolom
, de ugye mindenki más is. 2002.12.10 14:31
jöhet számításba. Ma beszéltem a védõnõvel is. Szerinte csináljak, amilyet szeretünk, Tominak meg egy finom Milupa pépet
Szegény kölyök
Majd jövõre - remélem - ehet már rendes tortát is, persze csak ha lesznek fogai

2002.12.10 14:48
így nézni a kedvesem.
2002.12.10 15:07
2002.12.10 19:36
2002.12.10 20:12
Még bélszínrolót is evett egy ici-picit.
2002.12.10 20:24
)
(még jó hogy nem én vezettem). No mindegy cserébe ma délelõtt és délután is aludt egy nagyot. Így van mézeskalácsom
(finom, csak nagyon magasra feljött), megyek is és csinálok rá cukormázat. 2002.12.10 20:43

)

2002.12.10 22:56
És 500/db, ugye?

2002.12.10 23:20
2002.12.10 23:25
) ... na most nem tudom, hogy a homeobogyó, vagy a gesztenye, vagy a kettõ együtt, de ma egy maszat kaki sem volt ..
Na ezen még a doki is jót derült ..
.. mivel 2 hete semmi láz, semmi hõemelkedés nem volt, a labor ismétlést elhagyjuk, de holnap azért megyünk UH-ra ... (Remélem semmit nem találnak ...) Viszont most egy hét alatt nagyon lefogyott...
Ma muszáj volt mennem vele, mert órám volt. Szegénynek csak az orra meg a szeme látszott ki... nem lehetett túl kényelmes neki ... Szerencsére holnap Após visz majd minket a dokihoz. 2002.12.11 00:00
2002.12.11 07:43
Egyébként mi nagyot sétáltunk tegnap is, élveztük a tiszta hideg idõt és a napsütést, persze ezer réteg ruha alatt.
2002.12.11 08:52
Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|