A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Persze nem sikerülhet minden elsőreKép :KépKép

KépKép
gigi28

Gigi!
Igazán klassz szobája lesz Olivérnek.Kép A mi törpikénk bútora nemescseresznye szinű lesz.Majd én is teszek fel képet,igaz a komódot még mindig nem rakta össze Tamás és még nincs kiságyunk.KépTényleg olyan nagy hasad van??Küldj egy képet!Légyszi.KépRajtam sajnos nem látják,hogy terhes vagyok,mert eddig is kövér voltam.KépBár szerintem már más formája van a hasamnak.Írtam emailt.Kép

Kata asszonyság!Kép
Ön mikor szándékozik megírni a beszámolóját??KépKép
Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép

Az elöbb válaszoltam a emilre!! Szerintem nincs akkora hasam. Lehet, hogy a fejem méretéből gondolják, hogy olyan előrehaladott állapotban vagyok?? Kép
Tényleg a Kata nagyon lapít!!! Sehol egy kép!!!!!

Na megyek, bepakolok a szekrénybe.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!
Írtam választ.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok,

Kata lapitott, velem egyutt, mert szulesfelkeszitore mentunk delutanKép Olyan jokat szorakozunk egyutt ilyenkor, bar most a vege kicsit rohanos lett, mert kiderult, hogy parom vonata kesik, igy jo lenne, ha odaernenk a bolcsihez idore, mert nem tud menni a lurkoert.. Vegulis 1.5 ev alatt egyszer sem volt kesoig bolcsiben, most, hogy igy holnap elballag onnan, idoszeru voltKépKép

Nah, megyek csaladot nyugtatni, mert ez a front ugy latszik, hogy mindenki agyara ment nalunk..Kép

Puszi,
Mica
mica

Szia Gigi!

Nagyon klassz a bútor! És nagyon ari a gyerekszoba, tök jó az a macis tapéta, nagyon tetszik!

Ne aggódj én is úgy megyek mint egy kacsa! A tesóm multkor amikor otthon voltam anyuéknál egész nap ezzel cukkolt és úgy járt-kelt a lakásba, mint ahogy én megyek! Egyszerűen nem tudok normálisan menni!!! Ez van!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Mica!
Mi van egy ilyen felkészítőn??Mert jövő héten én is megyek,aztán érdekel miről megy a dumcsi.?KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Szia Dia!

Ez korhazankent valtozik, marmint, hogy mibol all a felkeszito. Elso lurkomat Szolnokon szultem, akkor volt egy alkalom, amikor ilyen felkeszito volt, aki apas szulest akart, annak kotelezo jelleggel, mert az itt kapott papirral engedtek be csak a szuloszobaba.. ekkor ez allt egy filmnezesbol, es egy szuloszoba-latogatasbol, amin nem sok infot adtak..

Most, itt Cegleden, teljesen mas a dolog. A felkeszito teljes turnus 4 alkalombol all, minden honap utolso csutortoki napjan van. Elso alkalommal a fogantatastol a szulesig beszelik el a dolgot, a 2. (most ez volt) a szulesrol szol (szules menete, lehetosegek, fajdalomcsillapitas, gyerekagy), volt egy filmvetites (ami nem igazan sokat adott, de aranyos volt a magatol cicit kereso kislurkoKép). A 3. eloadas a fajdalommentes szulest taglalja (fajdalomcsillapitok kielemzese, egyeb lehetosegek), a 4. a csecsemosok eloadasa. Kozben (ha nincs telthaz), akkor van 1x szuloszoba latogatas es most talan osszehozunk egy gyerekagyi- es csecsemoosztaly latogatast (ez nem teljesen szokas, de most kertuk jonehanyan, igy osszejohetKép).
Mi aztan kikerdeztunk mindent Kataval, mar multkor is csak belolunk allt a szuloszoba-latogatas kerdezobiztos csapataKép A szulesznok majd tuti megismernek minket, ha odakerulunkKép Jah, es persze igy megismerunk jonehany szulesznot is, akik kozul lehetne valasztani, de itt mindegyiket csak dicserik, ugyhogy en ugy gondoltam, hogy nem valasztok. Amugy sincs olyan iszonyatosan sok szules egyszerre, hogy ne jusson 1 szuleszre 1 szulesznoKép Ezt ma el is mondtakKép

Bocsi a hosszusagertKép
Puszi, Mica
mica

Mica!Kép
Köszi szépen.Sokat segítettél.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép

Jól néz ki a szekrény. A többi bútor is ebből a fajtából lesz?

GyöreszKép
Köszi a dicséretet. Múltkor kedves apukám mutatta be, hogy hogy mennek a topmodellek!!!Kép Apuról tudni kell, hogy kb. 125 kg.KépKép Szép volt ahogy sasszézott! Ha már ilyen csámpásak vagyunk most, akkor mi lesz később???

Régen még én is hallottam, hogy annak az apukának aki be akar menni, kell papírt szereznie. Rákérdeztem az egyik tanfolyamon, de az én kórházamban már nincs ilyen régen. Apuka vagy bírja a strapát vagy nem Kép Bízom a férjemben..... De néha arra gondolok, hogy mi van ha a fájások közepette idegesíteni fog, hogy ott téblából és mondjuk csúnyán szólok hozzá?? Ti nem szoktatok ilyenen gondolkozni? Bár elhatároztam,hogy előre elmondom neki, hogy szeretem és nem akarom megbántani. Úgyhogy ha csúnya leszek, ne haragudjon.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Látom Mica részleges tájékoztatást adott a felkészítőről.
Örülök,hogy ma is elmentem,ha minden jól megy akkor még a másik kettőn is egyben leszek és mehetek.
Nagyon sokat számít,hogy már ismerős arcokat fogok látni magam körül és a hely sem lesz ismeretlen.
Végül is a terhesség mindennapjairól,örömeiről,a problámákról Tőletek sokkal többet hallok+a másodiknál már több dolog egyértelműbb.
Viszont az tök jó,hogy a helyi szokásokról mindent megtudhatunk.
Az elsőnél nem volt lehetőségem ilyenre járni és kisebb sokkot jelentett maga a hely is.(Bocsi,hülyén fog hangzani,és nem is összehasonlításnak szánom-de még WC-re sem megyek szívesen idegen helyen.Kép)

Itt az "Apa-váró"egy kis szobácska,közvetlenül a vajúdóból nyílik.Mivel párom visz be és valószínűleg ott is marad végig-lehet,hogy bejön és bármikor kimehet,ha rosszul lenne.
Nem tudom akkor hogyan fogom gondolni,de engem mindenki jelenléte irritál,ha fáj valamim jobban szeretek egyedül lenni és nagy adag szemérmesség (nem jut eszembe más szó) van bennem bizonyos helyzetekben még a párom előtt is.
Lehet,hogy ez bután hangzik ennyi év után,de pl. még a lábamat sem szőrtelenítettem soha előtte,az pedig most elképzelhetetlen számomra,hogy a nőgyógyász előtte vizsgáljon meg.
Van még valaki így ezzel,vagy csak én gondolkozom furcsán?
Persze nem tudom,hogy akkor mit érzek és gondolok majd.

Na,a kép felrakásához még béna vagyok,de hamarosan meglesz.

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Gigi!
Nagyon szép a bútor és az egész szoba olyan nagyon babás. Szuperül fogja érezni magát a törpike benne.
Az én Dömperkém (kutyus) is igencsak tud horkolni. Ha bent alszik a lakásban, volt már, hogy éjszaka felébredtünk arra, hogy iszonyatosan horkol valaki. Hát Dömperke húzta a lóbőrt az előszobában! Kép
Dia!
Szerintem az Istvánban nem kell papír az Apukának, de jobb ha eljön a felkészítőre, nehogy úgy álljon a vajúdóban, mint aki nem tudja mit csináljon! Nem is baj ha megtudják, milyen dolog szülni. Egy kicsit ők is átérzik ennek a dolognak a nehezét, mert nekik csak a jó jut belőle. Az elejétől a végéig! Kép
Én már nagyon várom a jövő szerdát. Lehet, hogy az én férjem sem fog tudni eljönni, mert kimegy Svájcba autót behozni. Ez még nem biztos, de lehet. Nem baj, szerintem nagyon jól elleszünk ott mi ketten!
Én is néha már elég kacsásan tudok járni, főleg mikor felállok a székről és majd szétszakad a farokcsontomnál a hátsóm. Pedig nagyon jól ki van párnázva! Kép Állítólag ez a rossz tartás miatt van, legalábbis a védőnő szerint. Minden kismami hajlamos kitolni a pocakját. Én nem tudom, hogy a végefelé már hogy nem lehet kitolni azt a nagy súlyt! Nem baj, majd a talit kacsa-találkozónak hívjuk. Bemegyünk a találkozó helyére és a járásunkból tudják melyik asztalhoz kell minket irányítani!
Kata!
Ez a szemérmesség engem is bánt egy kicsit! Fontos ruhátlanul szülni? Én azért szeretném ha lenne rajtam egy hálóing! Valahogy én sem szeretném ha a férjem a rázós részeket nézné. (Nem is akarja!) Most is mindig a vizsgálatnál kimegy. Ő azt mondja, hogy ez olyan intim dolog az orvos és én köztem. Én úgy döntöttem, hogy Anyut hívom be a szülésre! Azért jó ha valaki ott van velünk és ő már kétszer átélte ezt!
És arra meg pláne nem vagyok kiváncsi, hogy gyakorló orvosok nézegesség a cuccost. Remélem ilyen nem lesz. Anyu mesélte, hogy ő a Barossban szült minket és ott állandóan konzíliumot tartottak a lába között. A harmadik turnus után elküldte őket a francba!
Hogy én milyen hosszú tudok lenni mindíg!

Pusza
Barbara

Ui: végre hétvége és nem kell dolgozni két napig!
babar

Sziasztok!
Gigi!Kép
Igen,a többi bútor is ilyen lesz.Még lesz hozzá pelenkázó,aztán később akasztós,könyvespolc,íróasztal,ágy stb.Én már a terhesség előtt is csámpás voltam.KépKépTi legalább mondhatjátok,hogy a terhességtől van.Kép

Én már mondtam Tamásnak,hogy biztos ingerlékeny leszek a szülőszobán és nézze el nekem.Szerencsére nagyon türelmes ember.KépMost izgulok,hogy ne minden hónap elsején legyen a felkészítő,mert akkor ő nem tud jönni.És akkor,hogy jön be a szülőszobába??KépNélküle nem megyek.KépPuszi

Kata!Kép
Na végre,hogy már itt vagy újból!KépMég tartozol a beszámolóval.KépSzerintem nem baj az ha gátlásos vagy,bár fura,hogy még 10év után is az vagy a párodnál.KépNálunk nincs ilyen gond.Nics tabu közöttünk.Én inkább a doki miatt izgulok,mert azt mondják ha kapok beöntést még akkor is jön majd a kaki,pisi.KépÉs az olyan ciki lesz.Igaz,a dokinak ez természetes"már megszokta",de hát mégis egy fiatal hapsi.KépKépTe gondoltál már erre??Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Jaj!Még két dolog jutott eszembe.Kép
1,Tegnap a párom nagyon komunikált a fiával.Beszélgetett hozzá,hogy így rúgja a tizenegyest meg úgy rúgja a nem tom mit,hogy még tizenegykor is fociztak.KépDe minig csak akkor ha az apja beszélt hozzá.Mint aki érti mit mondanak neki.KépMeg valami mezről is beszélt neki amit vesz neki."Pedig az elején még lányt várt.Kép"

2,Nem tom írtam-e már,hogy akórházban jött egy dokinő az anyukákhoz.
Idézem:Gyereket letenni,bugyit levenni!
Szó szerint beszagolt a nunájukba.KépNagyon ciki helyzet volt.Állítólag azért csinálják,mert szagról megmondja,hogy vérzel-e vagy pedig az a váladék aminek lenni kell.KépJó mi??Ezt mindenhol megcsinálják!KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Dia!
Én azt vettem észre, hogy amikor a párom beszél, nem feltétlen a picurhoz, csak úgy általába, akkor a ficskám ezerrel beindul apuci hangjára. Apának elég erős, mély hangja van, ez vagy tetszik a picurnak vagy irritálja, azért remélem inkább tetszik! Nem örülnék, ha amikor kint lesz, akkor valahányszor megszólal az apja, akkor Ő elkezdjen sírni!!!

Erről a nuniba szagolásról az jutott eszembe, hogy a barátnőm felkészített, hogy a gyermekágyi folyás az elején nagyon büdös. Még jó hogy mondta, így legalább nem hiszem azt majd, hogy csak én vagyok büdös!!!

Gigi!
Te mikor fogod összepakolni a kórházi cumódat???

Puszi mindenkinek
Györesz 31 (megint villámgyorsan eltelt egy hét)

Kép
Kép
györesz

Pocakosok!

Sziasztok!

Kampányolni szeretnék!

Én lassan két éve járok hastáncolni. Azt gondolom, hogy a ciklusom rendbetételében is része volt a táncnak. Most 22 hetes terhes vagyok és természetesen a táncot nem hagytam abba, mert nemhogy rossz lenne, de kifejezetten jól esik.
Tegnap is volt óránk és megláttam a szeptemberi órarendet. Ez késztetett arra, hogy ezt Veletek is megosszam.

Nem én vagyok az első terhes a csoportban, sőt én az ötödik vagyok. És régóta beszélgetjük, hogy kéne indítani kismama táncot. Mindig fűztük Xéniát, hogy tegye meg. Neki júniusi a második babája. Június 5-ei és június 3.-án még jött táncolni, bár mondta, hogy minden cucc a csomagtartóban van, ha mennie kéne szülni. És aztán mikor három hetes lett Dani Xénia újra megjelent.
De ez nem is lényeges, csak hozzá tartozik, hogy tudjatok arról is valamit, aki kismama táncot indít.

Szóval a lényeg:
2004 szeptember 3-tól minden szombaton 10.00-tól kismama tánc indul a Szent István krt. 10., 1.em. 2/A, (a Vígszínház mellett, a 6-os busz megállójában, a Margit hídnál. Kapukód: 10, kulcs: 0422) Orientális Tánc Iskolában. A tánciskoláról többet olvashattok a www.has.hu

Tehát kampányoltamKép. De nem azért, hogy ezzel keressek valamit, vagy keressen a tánciskola, hanem értetek. Mert egy hastáncóra felér egy nagy tábla csokival, annyi boldogság
hormon van benne(és nem hízlalKép)

Jó pocakosodást!
Rékacs 21+3

Kép

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Gigi!Kép
Merre vagy??Még mindig eszel??KépKépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép

Én nem akarom,hogy ott szaglásszon valaki!!!! Segítség!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És büdös sem akarok lenni!!!! Azt hittem, hogy olyan gusztustalanságok mint az aranyér, visszér után már nem jöhet rosszabb. Egy biztos, hogy nekem senki nem fog ott szagolgatni!! Köszi, hogy ilyeneket írsz, mindjárt elmegy az életkedvem!!!
Tessék valami szívderítőt írni. Ne ilyen undormányokat!!! Külömben is nemsokára ebédidő!!Kép
Nekem arra szokott beindúlni törpike, amikor este bekeni a férjem a pocakom. Viktor biztos boldog, hogy reagál rá a fia.

BarbaraKép
Te honnan veszed azt, hogy meztelenül kell szülni?? Nálatok az a módi. Még csak az kéne, hogy teljes mivoltamban ott fetrengjek a férjem elött. Nekünk azt mondták, hogy a legjobb ha egy bő pólóban megyünk szülni, amit már nem sajnálunk, mert lesz azon minden trutyó. Úgyhogy valószínű, hogy a kedves papa pólójában leszek, mert nem tudok akkorára hízni, hogy az ne legyen jó rám.Kép (XXXL) Szerintem te valamit félreértettél. Ha vajúdsz 8 órát, addig nudizól?? Azért erre kérdezz rá. Hozzá kell tennem, hogy kedves anyámat sem sokkolnám a testemmel. Kb. 8 évesen láthatott utoljára meztelenül.Kép A férjem meg a fejemnél lesz, úgyhogy igazából semmit nem fog látni. Ha meg már végképp nem bírja, akkor kiküldöm csórikámat.Kép
A kaki témáról meg annyit (na már én is gusztustalankodom), hogy mondta a barátnőm, hogy ő nem kért beöntést (Szt. István) de nem is kakilta össze magát. Annyi volt, hogy tapintottak neki egy picit, de azt gézzel kiszedték neki. Nem nyúltak be, hanem a hüvely felöl. Na nem részletezem tovább.

GyöreszKép
Hát ez nagy dilemma nekem is, hogy mikor rakjam össze a pakkot. Az az igazság, hogy még nagyon semmi nincs meg belőle. Van egy gombos hálóingem, de nem tudom,hogy akkor is rám fog e jönni. Se Tena, se hálós bugyi stb... Szóval ezeket én még nem szereztem be.
Asszem te kérdezted, hogy mivel mosok. Vettem Domal Baby (figyú Dia ez neked is szól) folyékony mosószert és Silan fehér öblítőt. Mind a kettő babáknak való. Tényleg, megint eltelt egy hét!KépKép

Figyuzzatok csajok!!! Még semmi ötlet nem volt a találka helyszínére!!!!!!!!!!!!!

Puszi, Gigi 31

KépKép
gigi28

Gigi!Kép
Bocs,hogy gusztustalant írtam,de gondoltam ez nektek is ujdonság lesz és fel tudtok rá készülni.Nekünk is kellemetlen volt ez a helyzet,hát akkor az anyukáknak.Az egyik pont velem szembe feküdt.KépKülönben a nővérem azt mondta,hogy náluk Egerben csak a betétet kellett megmutatni.

Ma én is bepakoltam a babaruhákat a szekrénybe,de még nincs kimosva.Az még ráér.KépKözben elgondolkoztam,hogy vajon mennyiszer fogom még szülésig átrendezni a szekrényt.KépKép
Tali:Tegnap a párom azt kérdezte,hogy ha te úgyis Tétényi vagy,akkor miért nem a Campónában lesz a tali!?Ugye Tétényi vagy??Vagy legyen máshol??Nekem mindegy.Kép

Barbi!
Én sem tudom,hogy honnan szeded azt,hogy meztelenül kell szülni az Istvánban!?Szerintem hálóing lehet rajtunk.Valaki mondta ezt neked??
Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Gigi!Írtam kettő levelet!Kép

Kép
Kép
lldicsi

Nem, nem mondta senki, csak nekem ez egy állandó parám! És ha hálóingben vagy, akkor kigombolod mire megszületik és úgy teszik cicire? Én nem tudom, de nem szép látvány egy szülő nő (bálna)!
Erről a szagolgatós dologról még én sem hallottam. Elég gáz! Nekem az egyik barátnőm mesélte, hogy mikor szülés után zuhanyozott olyan volt, mintha egy bomba robbant volna a hüvelyében. Minden olyan nagyon laza volt és szinte eltűnt a keze! Mondta, hogy utána 1 hétig csak odatartotta a zuhanyfejet, mert nem mert odanyúlni!
Jaj lányok, kiderülnek még itt szép dolgok! Kép A végére már immunisak leszünk ezekre a dolgokra.
Nekem az jutott eszembe, hogy mi van ha valakinek pukiznia kell. Az is elég kellemetlen lehet! Bár szerintem ezek a dokik már láttak mindent!
Nekem a mániám, hogy ha megyek dokihoz mindig lezuhanyozzak előtte, tehát nem megyek egész napos állott nunival oda. Mondtam az előző dokimnak - aki a Schöfiben volt - hogy ez nekem a dilim. Mire ő azt válaszolta, hogy ha kimosom ő nem tud tényleges kenet mintát venni. Azt mondta, gondoljak bele mikor egy cigányasszony, aki pár napja nem mosdott bemegy az ambulanciára és annak sem mondhatja, hogy most nincs kedve megvizsgálni. Hát nem egy guszti szakma ez!
Barbara
babar

Sziasztok!

Megint csak benézek mert van egy csomó dolgom.Ma voltam a védőnőnél a cukoreredményemért és kiderült,hogy magas,6,8 szerintem nem olyan vészes de átküldött az orvosomhoz aki hétfőtöl beutalt a kórházbaKép.Öt napig be kell feküdnöm kivizsgálásra,úgyhogy kb.egy hét múlva jövök.Még le kell zsíroznom a Bogi helyét a mamánál,és még holnap megyünk mosógépet venni,ugyanis a régi bemondta az unalmast.Szóval megint összecsapnak a fejem fölött a hullámok,már nagyon elegem van.De remélem a babának nincs semmi baja,ugyan a doki megvizsgált,zárt a méhszáj,jó a vérnyomás,jó a szívhang,csak a cukorral van gond.
Mindenkit puszilok,vigyázzatok magatokra és a babákra.Üdv,Saxi.
saxi

Barb!Kép
Háát biztos lesz pukizás is a szülőszobán.KépCsak ne sokan szüljünk egyszerre,mert akkor az ablakot is ki kell nyitni.KépKépMégis csak december lesz.Én nekem is mániám a zuhanyozás a doki előtt.Sőt!Én még ha oda érek bemegyek a wc-be és megtörlöm nedves wc papírral is.KépKépJavaslom azt vigyetek a szüléskor is magatokkal.Főleg szülés után az aranyeret nyugtatja a kamillás.KépNa nem okoskodok tovább!KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Na,látom nem csak engem foglalkoztatnak a kényes kérdések,ez azért megnyugtató!Kép
Hajjaj,dehogynem jutott eszembe ez a puki-kaki,stb.dolog,pedig ápolónő létemre már velem is sokszor előfordult,hogy lepukiztak-kakiltak-hánytak és soha nem haragudtam.(na,azért ismétlést nem kértem!Kép )
Meglátjuk,valósuínűleg akkor kisebb gondom is nagyobb lesz annál,hogy a doki szépérzékével foglalkozzak.
Viszont hogy majd szagolgatnak?!Ez meredek!
Nekem az első szülés után borzasztó volt,amikor az alvadt vért nyomkodták ki belőlünk,hát ordítani tudtam volna,mikor dögönyözték a frissen vágott hasamat.Kép
Azt mondták erre még nem találtak ki más módszert,ismét számíthatok rá.
Viszont rákérdeztem erre a címkiadás-dologra (tudjátok a kéretlen fotósok-ügynökök miatt),pár éve hatalmas botrány volt emiatt,úgyhogy a kórházi dolgozóknak alá kell írniuk egy papírt,hogy címet nem adnak ki,ellenkező esetben eljárás!
Tali helyszínére javasoltam a Margitszigetet,de nem ragaszkodok hozzá,ha párom nem dolgozik,akkor valószínűleg megyek!!!

Megjöttek a fiúk,rohanok!
Este írok egy kis beszámolót és teszek fel talán képet is.

Puszi
Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Most olvastam csak vissza,hogy miket írtatok.Ahoz képest,hogy eléggé magam alatt vagyok iszonyú nagyokat röhögtem.Ez a pucéron szülés,meg punciszagolgatás egy iszonyat.Én már szültem egy gyereket de ilyet még nem hallottam.Ja és a szagok a másik dolog,szerintem nincs rosszabb szaga a gyermekágyi vérzésnek mint egy normál mensi,mert ugye annak is van egy jellegzetes szaga.Legalábbis én nem tapasztaltam ilyet,csak az a rossz,hogy sokáig tart,nekem 8 hét volt a szülés után mire betét nélkül mertem felvenni a bugyimat.A szemérmesség pedig akármennyire hihetelen el fog tűnni,ha ott lesztek és fájtok mint az őrült nem fog érdekelni,hogy ki néz be vagy ki nyúl be csak azon lesztek,hogy valaki segítsen.Ezt én mondom aki 20-évesen volt először nőgyógyásznál mert úgy szégyeltem magam.Szóval ne halgassatok senkire,nektek is lessz egy saját gyönyörű élményetek ami csak a tiétek és a rosszakra nem is emlékeztek.Biztosan nagyon ügyesek lesztek,mert ez azért egy nőnél valahol ösztönös dolog.

Mindenkinek puszi,Saxi.
saxi

Az én anyám is azt mondta erre a kérdésre, hogy ott már mindennel foglalkozol, csak azzal nem, hogy ki-mit gondol. Mikor úgy érzed egy 5kg-os görögdinnyét kell kikakilnod, akkor tényleg nem zavar, hogy ez vagy az becsúszik. Anyu azt mondta, hogy a méltóságodat kell megtartanod. Ne kezdj el ordítozni, hisztizni mert ez úgysem segít. Próbálj meg minden erőddel a picire koncentrálni és ezt az orvosok és az ápolók is méltányolni fogják.
Na ennyi bölcsesség után elhúzok hétvégézni!

Puszi, vigyázzatok magatokra!

Barbara
babar

Csajok!

Én itt úgy röhögök, hogy még a könnyem is kicsordúlt!!!!!KépKép A pukimanó eddig még nem jutott eszembe. De köszi, hogy ezt is eszembe juttatátok!!!!!!KépKépKépKép Törpikém itt a nagy röhögésbe teljesen átdeformálta a hasam. Köszi, hogy még a gyerekemet is stresszelitek!!!KépKép
Én is olyan vagyok, hogy doki elött mindig tusolok és még nedves törlőt is viszek magammal, esetleg ha pisilek legyen nálam.
Remélem bomba nem fog robbani a lábam között!Kép Komolyan mondom, elő tudtok még rukkolni ilyen hülyeségekkel vagy ennyi volt???? KépKép
Lassan már azt is megbánom,hogy én megszülettem.
Remélem az én görögdinnyém nem lesz 5 kg-os!!Kép

Barbara jó hétvégézést!!!!

DiaKép Te nekem írtad, hogy tétényi lakos vagyok?? Honnan szedted?? Dunaharasztin lakom, ami mondjuk nincs messze Téténytől. Tőlem akár a Campónában is lehet, de azt nem szeretném, hogy mindenki hozzám alkalmazkodjon! Írtam emilt!

SaxiKép
Sajnálom, hogy be kell feküdnöd a kórházba. Majd sokat gondolok rád. Ha hazamentél légyszives jelentkezz!!!

Puszi mindenkinek!! Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!Kép
Bocs nem tom miért gondoltam azt,hogy tétényi vagy.KépKönyörgöm találj már ki valami helyszínt!KépTényleg van már szeptemberi kismama ujság??Nem elsején jelenik meg??Most elakartam menni venni,de bekeményedtem.KépÍgy pihenek.Majd reggel veszek.Ma elég undorító lett a topikunk.KépDe hát ezeket is meg kell beszélni.Puszi,Írj sokat!KépDia

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép

Te csak ne ugra-bugrálj. Megvár az az újság. Én nem követem,hogy mikor jelenik meg, csak épp ma megláttam a boltban.
Helyszín. Hát nem tom!!! Nekem jó a Margit sziget is, ha van ott valami kultúráltabb wc. Az még a pozitívuma, hogy onnan nem nézik ki az embert. De ha rossz az idő akkor mi van? Vagy lehetne egy olyas beülős hely ahol ki lehet ülni. Na ezt nagyon értelmesen elmagyaráztam.Kép
Teljesen tanácstalan vagyok!

Na puszi!!! Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!Kép
Én inkább egy ilyen ki-be ülős helyre mennék.Kép
De csak azért mert a Margit szigeti nyilvános wc és a kemény pad nem nagyon vonzz.KépDe ha titeket igen,akkor egye fene menjünk oda.Írok emailt is.

Kata asszonyság!Mikor tetszik majd írni??
Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

DiaKép

Annyira engem sem vonz, hogy egy pléden üljek órákig. Úgy kéne felcsörlőzni.Kép Épp a férjemet buzerálom, hogy mondjon már egy jó helyet.
Nemrég volt egy helyen, az a neve, hogy Part Side. A Duna parton van. Az a baj, hogy nem találtam semmit róla a neten. Van több hely is a hidak mellett, azok olyan kiülősek. Pl. Zöld Pardon. De az a baj, hogy egyikben sem voltam. Na megint ott vagyok ahol a part szakad...

Na puszi, megyek aludni.

Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Saxi!

Nekem is 6,8 lett a próbareggeli utáni cukrom,az orvosom szerint az jó.
Remélem minden rendeben lesz Veletek,írjál amint tudsz!

Próbáltam képet feltenni,de nem stimmel a méret,meg kell kérdeznem veleki okostól,hogyan tudom kicsinyíteni.Kép
Majdcsak összejön.

Írok egy rövid beszámolót a nagy nap(ok)ról.
Kezdődött azzal,hogy pénteken még a kőművesnek sikerült úgy felbosszantania,hogy estére majdnem rosszul lettem:otthagyott csapot-papot,lelustadisznózta páromat,mert nem pakolt el valami zsákokat.
Azt sem lehetett tudni,hogy látjuk-e még valahaKép
Mindegy,azóta lerendeztem a fizimiskáját.Kép
Szombaton fodrász,öltözködés és már meg is érkeztek a vendégek.
Közben voltak jelek,hogy talán mégsem kéne férjhez mennem.Indulás előtt a cipőm sarka úgy beszorult a járda közé,hogy csak hárman tudtak kiszabadítani.
Mikor mindenki megérkezett,kiderült,hogy éppen 13-an vagyunk.Szerencsére Mica beugrott az utolsó pillanatban.Kép
A Polgármesteri Hivatalba indultunk:be volt zárva.
Nagy nehezen bejutottunk.
Maga a házasságkötés kellemes meglepetés volt,hiszen az anyakönyvvezetővel már egyszer összerúgtam a port (nem vagyok ám amúgy veszekedős!Kép )
Otthon ettünk-ittunk,elvoltunk.
Reggel indultunk Anyuékhoz.
Anyám nem állt túlzottan a helyzet magaslatán,idegesen cikázott ide-oda,rendesen borzolva a kedélyeket.
Hugom is megérkezett vadiúj nagylábujjaival.Kép
Kár,hogy alig tudott még járni.
Kb.fél órán keresztül teljes volt a káosz,ezért szépen elvonultam felöltözni.
Elindultunk a szomszéd faluba a templomba.
Szertartás előtt a tanukkal be kellett mennünk a paphoz,aki egy csomó ideig különféle történetekkel,anekdotákkal traktált,miközben folyt lefelé a sminkem,de mosolyogtam bőszen.
Mire kimentünk a vendégek holt sápadtan álltak,el nem tudták képzelni,hogy mi tartott ennyi ideig.Erre benyögtem,hogy sajnos a szertartás nem tartható meg,mert a párom nem Római Katolikus...Nem nevetett valamiért senki...Kép
Összeadott minket a pap,majd körbe akart vezetni a templomkertben és történeteket akart mesélni.Halkan elsomfordáltunk.
Mikor a templom előtt gratuláltak,Anyós hozzám lépett és így szólt:
"Gratulálok,de most már több gyerek ne legyen!" Kép
No comment.
Otthon sátras lakodalom,cigányzene,a gyerekek rohangáltak hajnalig,mindenki jól érezte magát,finom volt minden étel.
Egy ismerős felkapta a nagy mulatásban Anyósomat és jól megpörgette,közben megbotlott a saját lábában és jól leejtette.Hát,nem vagyok kárörvendő,de felejthetetlen élmény volt!
Mondjuk az ismerős elég sokat kért ezért a produkcióért,de megérte!Kép(csak viccelek,ingyen csinálta)
Mint írtam,én is reggel 4-ig roptam,volt is minden bajom utána.Kép

Nesze nektek rövid beszámoló,gondoljátok el,ha hosszan írom!Kép
Persze még egy csomó minden történt,de így is köszönöm annak,aki végig tudta olvasni!!!Kép

Ígérem,kép is lesz.(valamikor).

Puszi mindenkinek!

Már Nem Hajadon Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Kata!
Nagyon tetszett a beszámoló, főleg az anyóseldobosdi. Gondolom azok után amit mondott nagy öröm lehetett nézni ahogy anyós szárnyra kap!!!Kép

Gigi, Dia, Barbara!!!
Hát szét röhögtem magamat! Kaki, puki, bűz! Ezen már ezerszer rágóddtam, de amikor ott leszünk már biztos nem fog érdekelni! Azért egy jókora beöntést én biztos kérni fogok, az a tuti!!!
Én is szívesen mennék egy olyan kiülős beülős helyre talizni!!! Agyaljatok ki valamit!!!

Na megvolt tegnap az osztálytalálkozónk, ami mostmár 3. éve minden éveben volt! Végre én is fel tudtam mutatni valamit, a pocakomat!!! Jól éreztem magam, de azért így pocakosan ott ücsörögni már nem volt olyan klassz, mint gondoltam. Szinte mindenki ivott, cigizett (tavaj még én is ezt csináltam), én meg ettem, benyomtam egy nagy pizzát!!! 7-től 11-it bírtam, aztán hazajöttem és úgy éreztem, hogy menten elalszom. Hát ez nem jött össze! Kb. éjjel 1-ig fent voltam, aztán felkeltem fél 3-kor és egészen fél 6-ig vergődtem. Persze a drága kicsi fiam is megtett mindent, hogy még véletlenül se tudjak elaludni! Hatalmas boxmeccset rendezett a hasamba, a tüdőmet úgy rugdosta, hogy alig kaptam levegőt! Úgyhogy jó éjszakám volt!!! Na mindegy, majd alszok napközben!!!

Mindenkinek jó hétvégét!!
Puszi
Györesz 31+1

Kép
Kép
györesz

KataKép

Köszi az élménybeszámolót!!! Addig a részig tök jókat röhögtem míg nem írtad, hogy milyen beszólása volt a drága mamának.Kép Na de aztán amikor írtad, hogy jól megreptették!!!!!KépKép Onnantól már megint jókat röhögtem. Remélem a fazon még egy kicsit meg is taposta!Kép
A képet meg elvileg azzal a programmal le tudod kicsinyíteni amit a fényképezőhöz adtak. Persze most már én is okos vagyok, miután megmutatták nekem. Kedves férjed nem ért hozzá???

GyöreszKép

Hát igen ez a tegnapi nap a kaki,pisi jegyében telt.Kép Én itthon fetrengtem a röhögéstől miközben olvastam. Annak örülök, hogy szívesen jössz a talira, na de tessék mondani valami értelmes helyet!!!!!!
Nekünk eddig egyszer volt szakközepes osztálytalálkozónk. Asszem két év múlva. A hangulat jó lapos volt, mindenki azzal beszélgetett akivel amúgy is tartja a kapcsolatot. Idén lett volna a tíz éves évforduló, de senki nem vette a fáradtságot, hogy megszervezze. Jó kis osztály voltunk. Bár képzeld, hogy a kórházban a terhestornán - a papás verzión- összetalálkoztam az egyikőjükkel. A barátnője szül a kórházban. Nagyon értelmesen megkérdezte, hogy terhes vagy?????KépKép Mondtam neki, hogy nagyon úgy néz ki......... Lehet, hogy nem vesztek semmit, hogy nincs osztálytalálkozó??Kép Na megint rosszindulatú vagyok!
Légyszi gondolkozz valami jó helyen!!!!

Puszi, Gigi 31+1

KépKép
gigi28

Sziasztok Csajok!Kép
Kata!Kép
Én is jókat rötyögtem a sztoridon.KépHáát úgy látom mindenki meg van áldva az anyóssal.Mennyien voltatok??Ugye most már gyakrabban jössz??KépKép

Györesz!Kép
Na milyen jó témát találtunk ki ugye??KépKépIrigyellek,hogy ilyen összetartó osztályod volt.Nekünk 5 éves osztálytalink volt"általános"annó 95-ben,középiskolás pedig nem is volt.KépNagyon hiányzunk egymásnak.Kép

Gigi!Kép
Elmentem az Europarkba,de nem volt kismama ujság.KépEzért vettem picurnak egy badyt,hozzá illő rugit,2 kiszoknit és magamnak egy 30db-os melltartóbetétet.Szóval 500ft helyet több ezret hagytam ott.KépKb:400 m innen,de legalább 5-ször pihentem.KépMint egy reumás csiga.Nekem jó ott a Duna parton a tali,bár nekem van egy kedvenc helyem Budán.Puszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia!
Ha van kedvenc helyed Budán, akkor szerintem beavathatnál minket, lehet, hogy az is jó lenne talihelynek! Nekem csak az a lényeg, hogy Budapesten legyen! Ja és a 18.-ai hétvége nem jó, mert a báttyókámnak meglepi bulit csinálunk a 30. szülinapjára, de azonkívül bármikor jó!!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Dia, Gigi, Barbara!

Remélem, nem ábrándítalak ki titeket, de:

1. Az Istvánban saját hálóingben szülhetsz, vagy pólóban, vagy amiben akarsz. Én a szép drága hálóingemben szültem, mert az elsőnél az "ócska rongy" nem hangolt fel túlságosan, kellett az önbizalom. Mindent ki lehet mosni belőle, és úgyis anyucival fogjátok megcsináltatni...Kép

2. Az Istvánban nincs beöntés, de ha kérsz, biztos adnak. Nálunk fel se merült, mert 2-3 ujjnyinál tuti hasmenésem lett, és egy árva puki nem maradt a szülőszobára!Kép

3. Fogalmam sincs, hogy tettem mellre a babát hálóingben, de megvolt. Segítenek.

4. Engem senki se szagolgatott. Nem is volt közös anyuka-kontroll, a szobában csak a babákat vizsgálták, a Gajdos meg külön megnézett engem a pult melletti vizsgálóban, mielőtt kiadta a zárót.

SZÓVAL N Y U G I !!! KépKépKép

Vica

Ja: Kata, nem semmi!Kép
mvica

Vica!
Köszi a beszámolót.A szaglászást én azért ítam le,mert saját két szememmel láttam.Azt véletlenül megtudnád-e írni,hogy a papás szüléshez kell-e igazolás a szülésfelkészítőről??Köszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok,
Dia, ne aggodj, szerintem mar Szolnokon se kell a felkeszito ahhoz, hogy apas szules lehessen, mert a torveny engedelyezi, hogy 1 ember ott lehet veledKép De most Cegleden rakerdeztunk es pl. itt tuti nem kell, akkor nem hinnem, hogy egy eleg jo nevu es csaladcentrikus Bp-i korhazban kelleneKép
A szolnoki eset meg valamikor reg, 2001ben volt, szoval azota ott is tenyleg valtozhatott a dolog.

Udv,
Mica
mica

Szia Györesz!Kép
Az én kedvenc helyemet szerintem sokan ismeritek.Mongolian Barbecue Étterem XII.ker Márvány.u.19/a.Nagyon fincsi kaják vannak bepácolva,amit előted megsütnek.Kedves a kiszolgálás és ami nem elhanyagolható szerintem nem drága.Hétvégén azt hiszem 3000 valamennyi és 5 órán keresztül annyit eszel és iszol amennyi beléd fér.Kényelmes,hangulatos,kerthelysége is van.Csak egy a bökkenő asztalt kellene foglalni,de hát hány főre.?Ne mindegy.Akkor ti találjatok ki valami helyet!KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Meg kéne beszélnünk egy tuti időpontot és, hogy ki az aki biztos, hogy jönne és akkor szerintem egy asztalfoglalós hely sem lenne gond!
Van már időpontunk? Valamelyik nap írtátok a 11.-ét, vagy az még nem fix?

Györesz

Kép
Kép
györesz

DiaKép

A férjem 30. szülinapját a Mongolba tartottuk!!!!KépKépKépKép Nekem jó!! Csak tényleg le kell foglalni az asztalt, és eléggé előre, úgyhogy akkor bele kéne húzni a toborozásba!!!
Ezzel a vásárlással én is úgy vagyok mint te!Kép Bárhová megyünk, muszály venni valamit törpödörnek! Ma kapott egy gyönyörű zsákot, amiben majd tudunk sétálni. Minő véletlen én is ma vettem melltartó betét.Kép A DM-ben egy 50 db-os Avent csomag 1999 Ft volt. A barátnőm ajánlotta még, hogy a DM-nek van saját márkájú eldobható pelenákzó alátéte, abból is vettünk egy csomagot.

MicaKép

Köszi a megnyugtatást. A csajoknak nagyon élénk a fantáziája!!KépKép

Csajok!!!!
Közérdekű közlemény:
Na akkor jelentkezzen az, akinek jó a szeptember 11.-e ( ez egy szombati nap, szerintem koradélután kéne menni mert délben teltház van) a Mongol étteremben.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Csajok!Kép
Ha nem akartok ide jönni,akkor nem muszáj!Csak én azért gondoltam,mert ez olyan hely ahonnan 2 óra mulva se néznek ki.KépDe azért legyen más ötlet is.ÉN JELENTKEZEM!!KépKép
Gigi!
Az én betétem 590ft volt,igaz nem Avent.Kép
Van egy örömöm:A párom végre összerakta a komódott.KépÉs van egy bánatom:Egy árnyalattal világosabb mint a szekrény.KépPedig a csajnál mikor vettük direkt rákérdeztem,hogy egy szinű-e!?KépJó mi??
Mit csináltál ma??KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

NEKEM JÓ A HELY ÉS AZ IDŐ IS!!!!!!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!Kép

Na megvettük a mosógépet,végre minden a helyén van a fürdőben,hát nem volt könnyű dolog de a lényeg,hogy kész van.Képzeljétek apa meglepett egy szoptatós relax fotellel,nagyon ari tök jól esett.Szóval végre történt velem valami jó is.A kórházat meg majdcsak kibírom valahogy.

Kata!

Szuper a történet,az anyós jóindulata bámulatos.Erre azt szokták mondani,hogy isten nem ver bottal,a kedvességéért megkapta méltó "jutalmát".

Gigi,Dia!

A tali nagyon csábító,de sajnos nem tudok elmenni.Nálunk a szeptember elsejétől 26.-áig,be van táblázva.Minden hétvégére jut egy szüli vagy névnap.De majd sokat gondolok rátok,remélem jól sikerül.

Puszi mindenkinek,üdv Saxi.
saxi

Sziasztok!

Taliról nyilatkozok,ha meglesz párom beosztása,és megoldott a gyerkőc.
Jó lenne megismerkedni személyesen végre!!!Kép

Dia,Gigi!

Tök furi,hogy Ti még nem találkoztatok!
Jó Nektek,hogy majd babázhattok együtt,az én környezetemben nagyon kevés a babás.Kép
Még jó,hogy itt megismertem Micát,bár nem egy helyen lakunk.

Párom még annyira sem ért a szgéphez,mint én,ha ezt még lehet fokozni.Csoda,hogy írni tudok.Kép

Saxi!

Tényleg nagyon rendes a férjed!!!Kép
Az Anyósom nem semmi,volt is Vele egy hosszabb beszélgetésem másnap,nem tudom lesz-e hatása.
Mikor is fekszel be a kórházba?

Puszi.
Kata
28

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok,

Nem tudom, hogy ki olvas oszi babas topikot, de athoztam onnan egy hirt, ami minket is erint:
"Sziasztok!

Hát Livvel a helyzet nem javul, sőt...
A vérnyomás nem csökken, a vizeletben jelentős mennyiségű fehérje, a májműködés romlik.
Már injekciót is kapott a baba tüdejének megerősítésére, arra az esetre, ha a közeljövőben meg kell szülnie a kicsit.
De ez a 33. hét még annyira kevés..."

Liv ferje irta ezt..

Udv,
Mica
mica

Sziasztok,

Ismet en, de most egy jobb hirrel: megerkeztek Kata eskuvoi felvetelei, az o keresere teszek fol ebbol kettotKép

Ime a turelmetlen jegyesek, vagyis a Nagy Bevonulas elottKép
Kép

Es az ifju ferj elso megprobaltatasai, a fel csaladot a karjaiban tartjaKépKép
Kép

Puszi, Mica
mica

Sziasztok!

Köszi Mica!Kép
Szerencsére a képek nem a legjobb minőségűek,így legalább nem látszunk túl élesen.Ez talán enyhíti a sokkot.
Második kép készültekor párom karjai igen erősen remegtek.Kép
Remélem majd lesz "normális"kép is.

Liv!

Nagyon-nagyon szorítok Nektek!!!!!!!

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Liv, kitartás!!!!!

Kata, hát ezen a menyasszonyon nem is látszik, hogy megesett lány!Kép

sofka