A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Jucc!
Hú, látom Balázs is szereti a takarítós, háztartási munkákat. :lol:
Nolcsi is takarítószettet szeretne, meg vödröt, mop felmosót, partvist. :)
Állandóan takarít, majd megzabálom.
Balázsnál honnan jött ez a vasalószenvedély? :D
Kilók :D :D

And!
Polo az aranyos kocsi nagyon, nekem tetszik! :D
Torna :( de inkább most járjatok, mint később legyen gond belőle.

Juci!
Szegény Marci :(
De nálatok is jobb, hogy még most jártok, hátha hamar javulni fog.

Mi Gabival dögrováson vagyunk, én már tegnap du. sem voltam tuti jól. Gabi meg hazajött a munkahelyéről, ami nála azt jelenti, hogy nagyon szarul van. :(
Neki 39 a láza, én is taknyolok, du. megyünk dokihoz. Fiúk Gabi anyukájánál vannak, úgyhogy tudunk pihenni. Megyek is alukálni.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Emlékszik még valaki ránk :roll: ???
Jó látni, hogy nem hullik szét a társulat, sőt...
Sajna visszaolvasás reménytelen, és nem is látom át igazán, hogy kivel mi történt :oops: .
Mi jól vagyunk:
- vizsgaidőszakom sikeresen véget ért,
- Trisztán szülinapi bulija remekre sikerált,
- Kornél áll, lépked, megy mindenhová; kajál ezerrel mindent.
A gondom csak annyi, hogy nem hízik (2 hónap alatt 110 gr-ot), igaz a születési súlyát már meg3szorozta 10 hósan. Ellenben írtó sokat bukik... mindent. Akár szilárd, akár pépes kaját kap, illetve a vízet is visszabukja. Teát, üdítőt nem kap, így nem tudom miért van ez. A védőnő szerint amíg nem csökken a súlya minden oké, de mostmár hamarosan ott tartunk, hiszen alig hízik. Odalettek a hurkái :cry: .
Van valakinél hasonló gond?
Ötleteknek nagyon örülnék.

Utólag is köszöntök mindenkit, akit érint! Főleg Balázst :D
Vendég

Nemesek

Küldtem egy privit :)!

anyapoc

Hú Barbi, gyógyuljatok meg gyorsan! :)

Dóri!
Én többnyire egyet szoktam veled érteni, de most azt kell mondjam, én nem így gondolom.
Ha a terhesség során bármilyen panasz fennállt, vagy a szülés közben nem volt minden rendben, mind hatással lehet a baba fejlődésére. Sajnos itt nem csak kardinális dolgokra gondolok, bármi apróság is okozhat bajt.
Ha minden rendben volt, valószínűleg tényleg nincs ok az aggodalomra, de ha nem, szerintem érdemes minél korábban elkezdeni a baj kezelését, mert minél korábban kezdik, annál gyorsabban lehet eredményt elérni és annál hatékonyabb.
Sajnos az orvosok zöme, az esetek többségében még mindig azt mondja, hogy lusta a gyerek, majd csinálja, nagy baba, azért nem indul el stb, pedig ez nem így van!
Ha egy gyerek elmarad a mozgásfejlődésben, annak mindig oka van. Lehet, hogy később a maga módján behozza a lemaradását, csak esetleg helytelenül kezd el mozogni és ezzel árt az izületeinek.
Jó példa erre Eszti, aki feláll ugyan, csak épp nem úgy, ahogy "illene".
Natira is minden orvos azt mondta, hogy egészséges, nincs szüksége a tornára. Ennek ellenére én vittem az alapítványhoz, mert a megérzéseim mást súgtak. Sajnos nekem lett igazam és ez be is igazolódott.
A dévény-alapítványnál egyébként nem mennek a dolgok elébe, nem várnak el olyan teljesítményt a gyerektől, amire a korából adódóan még nem lenne képes.
Olyan izmokat hoznak mozgásba, amik maguktól valami miatt nem működnének.
Sajnálom, hogy Esztinek és Marcinak is járnia kell kezelésre, de én biztos vagyok benne, hogy ennek oka van és csak előnyükre fog válni :)
Remélem nem értsz félre, nem akartalak kioktatni, vagy ilyesmi!!!!
Az egésznek az lett volna a lényege, hogy bízzunk az ösztöneinkben és ha valamivel kapcsolatban kételyeink vannak, járjunk utána és ne hagyjuk magunkat lerázni valami süket dumával. (majd kinövi stb.)

Andi&Nati

KépKép
duda

Anyapoc,
köszi... utána fogok járni!
Nem nyugodtam meg, az tuti!
Vendég

Sildike, Barbi! :D :D :D :D

Hát persze, hogy vicceltem. :D :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Andi! :D

Az ajtót én pingáltam ki. A lámpa a Kikából van.

Zsuzsa :D köszi!
Nemesek!
:)

Gergő is nagyon sokat bukott, még 8 hósan is, szilárdat is, aztán elküldtek gasztroenterológiára, ott azt mondták, hogy vannak babák, akik 1 éves korukig buknak, és még az sem kóros. A sok kúszás-mászástól esetleg 8-9-10 hónapos korban még többet is bukhatnak, mint korábban.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Juci!

Az tök jó, hogy Marci kúszik, pont azzal erősíti a hátizmait. Gergő több, mint 8 hónapos volt, mikor elkezdett kúszni, és majdnem 11, mikor mászni. Mi is elvittük megnézetni, de azt modták, ez még bőven belefér, nem lehet mindenki átlagos fejlődésű. Járni egyedül 15 hónaposan kezdett, viszont szépen járt, egyenes lábbal, nem bukdácsolt, nem csámpázott, kivárta, míg jól megy, akkor engedte el a kapaszkodót.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

hello!

még a du pancsi előtt, míg alszik alányom. :)

Andi!
nem veszem kioktatásnak, mert úgy gondolom nem az. :)
Nem arról az esetről beszélek, mikor vki pl. ferdén (nem "szabályosan" áll fel vagy görbe a háta vagy a lábfeje nem egyenesen áll vagy vmi ilyesmi probléma van), hanem pl a saját eseteim , hogy nem akkor kezdenek bizonyos mozgástevékenységeket folytatni, mikor a nagy átlag. Ettől én nem parázok és mivel ortopéd doki is vizsgálta anno a gyerekeimet, ezért nem megyek pluszba tornázásra. Más eset, ha SZÜKSÉG van rá vagy kell vagy éppen vki megynugtatására elviszi a gyerekét, ez mindenki szíve joga. Ott van a foga kérdés. Teljesen mindegy mikor jönnek ki, mert előbb uitóbb minden gyereknek lesz foga :). (Bizti van olyan eset, mikor vki beteg emiatt, nem tudom, de természetesen nem erről az esetről beszélek.) Vagy a szülés időpontja például. Én Gergőt 2 héttel hordtam túl, Vikit meg 4 nappal, és szerencsélre mindkét gyeremkem egészséges, Vikinél sem a "túlhordás" miatt van a vesemedence tágulat.

Nyilván, ha rendelleneset vagy gyanusat látnak a szülők meg kell mutatni orvosnak, és a még makkegészségesnek látszó gyereket is el kell vinni a különböző szűrésekre, mert hát sosem tudhatjuk lappang-e vmi a háttérben, anniy az alattomos csak gyakoroltt szakorvosnak feltűnő dolog. :( Én a magam példáját hoztam fel, hogy én biztos nem aggódom emiatt, hogy a lányom forgolódik, pörög és nem akar kúszni vagy felállni.

Gergőnek sincs semmiféle hátránya abból, hogy nem a tankönyv szerint mozgott, értsd ezalatt, hogy "csak" 12-13 hónaposan állt fel. Nyilván, ha vmit "rosszul" csinált vola (ferdeség ilyesmi), az szemet szúrt volna, de ilyenről szó sincsen. Ettől pedig nem érzem magam felelőtlen anyának sem.

Dóri
Vendég

most olvastam vissza, elég zagyván hangzik helyenként, de a lényeg ott van. :oops: Bocs, de siettem nagyon, mert még barackot kell turmixolnom és bármikor felkelhet Viki.

Szóval, jól teszed, ill. tetted, hogy vitted Natit, mert beigazolódott a megérzésed, de nekem nincs ilyen megérzésem a gyerekemmel kapcsolatban. És nem is aggódok emiatt, hogy még nem áll fel (bárhogyan is) és nem mászik oda hozzám. Eljön mindennek a maga ideje egy egészséges gyerek életében.
Vendég

olyat is hallottam, hogy ha egy baba életéből kimarad a kúszás, akkor az később problémákat okozhat. Van egy ismerős gyerek itt az utcában, gond volt vele, gyermeekpszichológusnál is jártak és az első közötti kérdése az volt neki, hogy kúszott-e a gyerek babakorában, ill. hogy volt a mozgásfejlődése. Ezen én meglepődtem bevallom, dehát nem vagyok szakmabéli.
Rokica, ez tényleg így van?

Na tényleg húztam, jobb a kertben, mint a gép előtt! :wink: :lol:
Vendég

Dóri!
Sajnos tényleg így van. :(
Én is csak azóta látom az összefüggéseket, mióta Natival kezelésekre járunk. A gyógytornászt már jól kifaggattam és számomra is hihetetlen dolgok derültek ki.
Ezért is írtam, hogy pici kétely esetén is szakemberhez kell fordulni.

Persze, nem Gergődre és Vikire gondoltam, tudom, hogy felelősségteljes Anyuka vagy és mint írod is, őket is látta ortopéd orvos. :)

Zsófi!
Ügyes vagy, hogy így festegetsz! :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Kép

Kép

Ja, és Peti már kétfogú, egyszer már akartam írni, de kidobott a rendszer :cry: A bal alsó után a bal felső jött ki neki, tök vicces, de ez van :lol:

Viki & Peti
viki27
Pécs

Sziasztok!

Először is Barbi jobbulást Nektek!

Nemesek
Gondolom sikeresen vetted a vizsga akadályait! :wink: Marci is többet bukott egy időben, amikor elkezdett kúszni. De más ötletem sajnos nincsen.

And
Szegény Eszti! Most aztán különösen átérzem :cry:

Voltunk gyógytornán. Marci élvezte, tök aranyos volt. Játéknak fogta föl. Mutattak pár gyakorlatot és három hét múlva kell ismét menni. Azt mondta a gyógytornász, hogy a korai ültetés a hibás. Bár genetikus is a dolog, nekem is gyenge a hátam, de elméletileg nem szabadna addig ültetni a babákat, csak és kizárólag vízszintbe szabadna lenniük, amíg maguktól, tök egyedül fel nem ülnek. Na most ezt nem tudom,hogyan lehet megoldani.Ja! Ültetés alatt ne azt értsétek, hogy felültetem hanem akár pár fokos szökben feltámasztani a babát.Marcinak mindig is kell majd figyelni a hátára, ezek szerint az a gyengéje.

Duda
Ezek tükrében csak maximálisan egyetérteni tudok azzal, hogy hallgatni kell a megérzéseinkre. És nem feltétel nélkül bízni az orvosban. Lásd esetünket. A mi dokinénink, bár csípem őt, de csak nyugtatgatott, hogy nem gáz a helyzet.Az bánt, hogy nem vittem el elöbb. A mászásra lehet, hogy már nem tudjuk amúgy rávenni. A babareflexei már eltűnőbe vannak és túl dörzsölt már bizonyos gyakorlatokhoz. Értsd pl, az lenne a cél, hogy kettő kézzel nyúljon a dolgokért miközben egy lasztin hasal. De már tudja, hogy az egyik kezével tartania kell magát és nem nyúl kettővel egyszerre.
Amúgy állítólag a sorrend forgás, kúszás, mászás, ülés! Térdelésből kéne "helyesen" felülniük. Marci hátonfekvésből, hasizomból limbázza föl magát. Szóval jobb lett volna korábban elvinni.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

szögben eltűnőben :oops:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Juci!
Örülök, hogy Marci jól viselte a dolgot! :)
Natival is szoktak mókázni, legutóbb csúszdázott (gyakorolta a lépcsőzést is) és nagy gumilabdán pattogott. (hason fekve, kíváncsi volt a gyógytornász, mikor, hogyan reagál a mozgásra a kezeivel)
Ne keseredj el, biztos jó kezekben vagytok! És jobb későn, mint soha! :)
Egyébként, nekem a felüléssel kapcsolatban ugyanezt mondták! :)
De nem semmi hasizma lehet Marcinak, ha fekvésből felhúzza magát! :shock: Állítólag azt tök későn tudják a gyerekek. :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Juci!
Örülök, hogy Marci jól viselte a dolgot! :)
Natival is szoktak mókázni, legutóbb csúszdázott (gyakorolta a lépcsőzést is) és nagy gumilabdán pattogott. (hason fekve, kíváncsi volt a gyógytornász, mikor, hogyan reagál a mozgásra a kezeivel)
Ne keseredj el, biztos jó kezekben vagytok! És jobb későn, mint soha! :)
Egyébként, nekem a felüléssel kapcsolatban ugyanezt mondták! :)
De nem semmi hasizma lehet Marcinak, ha fekvésből felhúzza magát! :shock: Állítólag azt tök későn tudják a gyerekek. :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Ma mi is kerti strandoltunk, mint Dóriék.
A férjem az időközben sziklakertté átalakult kerti sütőt próbálja használhatóvá pofozni, hogy szalonnát égessünk, ahogy Lili mondja. Andris hajlandó volt barackot enni! Végre valamit elfogadott zokszó nélkül :D . Egyszóval vígan vagyunk.

Tünde!
Gratulálok Zita felállásához!!! :D :D :D

Majola!
Könnyű nyári olvasmányokat kaptam: egy Agatha Cristie-t (kivégezve) és Merle történelmi regényfolyamának a soron következő darabját. Lassan adagolom magamnak, hogy tovább tartson (tavaly sajnos elhunyt a Mester :( ).

Jucc!
Szegény Balázs :cry: :cry: :cry:
A torta tényleg istenien néz ki! Recept?

And!
Torna :( :( :(
Sopron :D :D :D
Épp ma beszéltünk a férjemmel arról, hogy az őszi szünetben Sopronba kéne menni. Nagymamám soproni volt, sajnos már senki nem él ott a családból, de szoktunk menni régebben, most Lilinek is megmutathatnánk.

Duda!
Köszi, én is jobban szeretem hosszabban, csak a szülés előtt levágattam, hogy ha majd hullik ne legyen annyira drasztikus a látvány.

Nemesek!
Gratulálok a vizsgáidhoz!

Recept:
Egy kivajazott tortaformába (kicsi) gyümölcsöket fektetek (alma, szilva, meggy, cseresznye, barack, vagy ezek kombinációi), megfahéjazom, megcukrozom. Rákenem a következő tésztát: fakanállal 10 dkg barna cukrot összekeverek 10 deka olvasztott vajjal, egy tojással, csipetnyi sóval, egy citrom reszelt héjával, 12 deka liszttel, egy teáskanál sütőporral. Nem baj, ha nem teljesen fedi be a gyümölcsöt, sütés közben megdagad a tészta. A tetejére hámozott mandulát és egy vaníliáscukrot szórok.

ayse

Miért nem nyerhetnek a férfiak a nőkkel szemben?
Ha megcsókolod, nem vagy úriember.
Ha nem csókolod meg, nem vagy férfi.
Ha mindennel egyetértesz, amit mondd, papucs vagy.
Ha nem értesz egyet vele, akkor nem figyeltél.
Ha elegáns vagy, nyálas szépfiú vagy.
Ha nem vagy elegáns, akkor igénytelen vagy.
Ha figyelmes vagy, azt gondolja, valami rosszat tettél.
Ha nem vagy figyelmes, nem szereted.
Ha sok szexre vágysz, akkor csak a teste kell neked.
Ha nem vágysz sok szexre, akkor nem szereted.
Ha a haverokkal mész el, akkor zülleni mész.
Ha a barátnőivel megy el, akkor igényes szórakozás történik.
Ha valamit mondasz, azt akarja, hogy rá figyelj.
Ha rá figyelsz, azt akarja, hogy mondj valamit.

Kép
Kép Kép
sildike

Barbi, jobbulást nektek! Múljon el hamar a kórság és ne kapják meg a csemetek!

Ayse, az én nagymamám is Sopronban élt, szerencsére más családtagok még élnek ott, sokat jártam arra gyerekkoromban. Nagyon szeretem.

Juci, fő, hogy most elvitted Marcit, biztosan sokat segit majd a gyakorlatozás. Nem biztos, hogy hátfájós lesz, ha te az vagy. Biztos azért is megy neki lassabban a mozgásfejlődés, mert hatalmas baba.
Amúgy csodálkoztam azon, amit irtál a te hátadról, mert olyan egyenesen tartod magad. Bezzeg én :(
Nekem sokszor eszembe jut, vajon mit kell majd tenni Julcsival, hogy ne tartsa magát olyan görbén, mint az apja meg az anyja.

Szegény kis manóm ma is annyit sirt, semmi sem volt jó neki. Fránya fogak!

KépKép

KépKép
majola

Jó estét!

Sildike :D Mennyire igaz! De azért vicces is :D

Barbi :) Balázs a játszóházakban, és kis barátnőjénél szedi össze az ötleteket, hogy mi az, ami neki nincs még, és kéne, mert olyan jót játszott vele. És nyilván engem akar utánozni, ezért van porszívója is, felmosója is, mobilja is, és most a vasalócucc :)
Gyógyulást Nektek!

Kati :) Jó, hogy jöttél! És aranyos vagy, hogy gondoltál Balázsra! Trisztánnak is boldog szülinapot utólag!
Gergő is extra mennyiségeket bukott korábban, de mindig szépen fejlődött, és mostanra szinte teljesen megszűnt a dolog, pedig kúszik még többnyire. Gőzöm sincs. Orvos nem mond semmit?

Juci :) Gergővel ugyanez volt, hiába tudtam, hogy milyen a szabályos fölülés, és hogy az még bőven odébb van, ő is fölült hasizomból. Nem tudom, hogy akadályozhattam volna meg. Itthon nem ücsörgött, de a babakocsiban, ha nem aludt, akkor igen. Szerencsére neki ezek szerint erős a háta, mert szép egyenesen ül, de akkor sem hibáztatnám magam, ha bajt okozott volna. Löktem volna minden alkalommal vissza fekvésbe, amikor ő felült?

Ayse :) Sajna alig látszik a torta, nem tudom, miért nem vakuzott a gép... Egyszerű torta, régesrégi Kismamából van a recept, joghurtos gyümitorta. Eredetileg őszibarackos joghurttal készül, ananászkarikákkal és kivivel, de én most erdeigyümis joghurttal és málnával csináltam. Kezdem egy piskóta tortalap sütésével, ami fél adag, vagy félbevágom, a lényeg, hogy egy vékony tortalap legyen a tortaformában. Zselatint melegítek, ahogy a haszn.ut. írja. / sajna ezt csak saccolom, mert a recept 12 levél zselatint ír, de én csak por alakút találtam/. Apropó: tud valaki ötletet, mivel helyettesítsem a zselatint? Utálom, és egészségtelen is...
A meleg zselatinba kanalanként keverem a joghurtot, a mennyisége egy liter! Hűtőbe kerül, hogy elkezdjen szilárdulni. Közben kirakom a gyümölccsel a tortalapot, és habbá verek 2,5 deci tejszínt. A hideg joghurtba keverem a tejszínhabot, és az egészet a tortaformába öntöm. Éjszakára hűtő, másnap a tetejét is díszítem gyümölccsel. A nehézsége csak annyi, hogy el kell találni a zselatint, különben híg lesz, vagy leomlik a torta...

Voltunk fogorvosnál. Nem jutottunk előrébb, most sem nyitotta ki Balázs a száját, de barátságosabb hangnemben beszél az élményről, mint télen. Valamennyire be tudott kukucskálni a doktornéni, és kérdezgetett is, így arra jutott, hogy valszeg egy ecseteléssel megúszná a legtöbb foga, egy van talán, amit kezelni kéne komolyabban. Első körben hozzá kell szoktatni a légkörhöz, úgyhogy jövő héten újra járok, folytatjuk a fogaim kezelését, ő pedig ott lesz, és néz, vagy játszik. Édességet addig nem kap, amíg nem kezelik, még csak édes kaját sem adok neki, mert ezek után szokott megfájdulni a foga. Nem lesz könnyű, mert állati édesszájú. De talán ennek is lesz eredménye.

Amúgy agresszív kismalacot játszott, rugdosott, morgott, alig tudtam leállítani. Fogorvos után jött féltesóm és anyukája köszönteni Balázst. Tesómat nagyon szereti, de anyukáját mostanában nem. Eszméletlen, mit művelt vele. Nagyon agresszív volt, csapkodott, állandóan hozzávágott valamit, nekifutott, ilyenek. Nagyon idegesített. Tudtam, hogy fáradt, de akkor sem szokott így viselkedni. Végül bezártam egy kicsit a dolgozószobába, amit belülről nem tud kinyitni, de ablakon keresztül lát minket. Ütötte egy ideig az ajtót, aztán csak sírt, és kiabált, hogy megnyugodott. Kiengedtem, akkor engem bántott, mondta is, hogy megérdemlem. Ölembe vettem, babusgattam, akkor végre tényleg lenyugodott. Kértem, hogy ne bántsa a vendégeket, erre ő:
"Jó, már kibántottam magam."

Fél nyolckor elmentek, ugrás a kádba, nyolckor mindketten aludtak. Tényleg extra korán kelt önmagához képest. / 6-kor/.
Bocs, hogy ilyen bő lére eresztettem, de kiakasztott, hogy miért viselkedik így. Igaz, hogy unokatesóitól rengeteg verekedést látott, ő is részt vett bennük a múlt héten, és fáradt is volt, de akkor is...

El kezdtem gondolkodni Balázson a napokban, mert sokat változott hirtelen. Eddig szépen eljátszott magában, nagyon jól elvolt, sokszor alig lehetett rávenni, hogy induljunk már a játszóra. Ha az ovi szóba került, mindig mondta, hogy nem megy, ő itthon szeret lenni velem. Mostanában látványosan unatkozik, nyafog mindig valamiért, hogy mikor megyünk ide vagy oda, mikor jön ez vagy az, sosem jó az, ami éppen van. És nagyszerűen elvan a gyerekekkel. Úgyhogy az villant be, hogy mégiscsak kéne az az ovi. Ha sikerül találnom megfelelőt, januártól szívesen beadnám, aztán vagy bejön, vagy nem. Most nagyon úgy érzem, hogy megérett rá.

Na, ennyit mára Balázsról :oops: :oops: :oops:

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok! :) :) :)

Juci,
De jó!!! Örülök, hogy Marci ilyen jól viselte a tornát. Te is megnyugodhatsz egy kicsit! Csak azt nem értem, hogy amíg fel nem ül egy baba magától, addig hogy kell etetni, utaztatni, sétáltatni a babakocsiban, mondjuk 6-7-8 hónapos korában?

Tegnapi talizósok
Kár, hogy nem készültek képek. :( Biztos nagyon jól éreztétek magatokat, annak ellenére, hogy kicsit rövidre sikerült a buli.

Barbi,
Én is jobbulást kívánok nektek! Remélhetőleg a fiúk nem kapják el. Meddig maradnak a nagyszülőknél?

Ayse,
Nagyon finomnak hangzik a süti!!! :)

And,
Én is örülök, hogy jelentkeztél! :) Nem ér ám lemorzsolódni! :)
Hajrá az autó és a függetlenség! :) Apa tényleg focifüggő, ha még videóról is megnézte a már lejátszott meccseket. :(
Remélem, hamar használni fog Esztinek a torna és ügyesen fogja használni a lábait is a felálláshoz. De milyen erős, hogy kézzel felhúzza magát!

Jucc,
Balázs micsoda házias kis pasi! Sokat lát téged vasalni? Bár azt te éjjel szoktál, nem?
Gergő a bukósisakban nagyon édes!:)

Csillám,
Igen, mehet Dávid hasa simán amiatt, hogy nyeli a nyálát! Fogzáskor nagyon sok nyál termelődik. Daninak annyira folyik a nyála, hogy adok rá egy pártedlit napözben, különben félóránként cserélhetném a pólóját.

NemesekKati,
Én is emlékszem rátok! :) Bár tényleg régen írtál! Gratula a vizsgádhoz és Trisztán szülinapjához is! :) Remélem, kapsz jótanácsoakt Kornél bukásával kapcsolatban! :)

Tünde,
Zita felállt? Éljen! :) Remélem, nem vagyok lemaradva. Akkor ezer bocsánat! Eddig nem láttam róla álldogálós képet!

Zsuzsa,
Remélem, hamar kibújik szépséges Julcsika foga és nem fogja bántani a továbbiakban!!!

Ma volt egy lyukas órám, beleolvastam a fórum októberi beszélgetésekbe. Kicsit furcsa volt, de tetszett. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok!

Jucc!

Vasalós Balázs nagyon tuti! Élőben is besegít? :)

Nemesek!

Zsuzsa is kb ilyen 100-200 grammot hízott az elmút 6 héten. Nekünk a védőnő azt mondta, teljesen rendben van, hogy lassult a gyarapodása, azonkívül nyár van, meleg van, inkább iszik mint eszik, jön a foga, és megtanult közlekedni. Ez mind olyan tényező, ami miatt kevesebbet eszik, többet mozog, lassabban hízik. De szerinte ez pont jó volt. Mondjuk hogy nálatok Kornél bukik, biztos jobban kell rá figyelni. Csak meg akartalak nyugtatni, hogy nem olyan kevés az a 110 gramm. Pláne hogy Kornél már meg is triplázta a súlyát, pedig nincs még 1 éves. Zsuzsa még messze nincs a triplázástól. Szerintem nem is lesz 12 kiló két hónap múlva. Nem is baj.

And!

Zsuzsa is jó ideig úgy állt fel, hogy ahogy a lába feje éppen állt, azt "begyűrte" maga alá, és felhúzta magát. De aztán mindig kiigazította, és talppal állt. Szerintem se nagy baj, ha a gyerek nem mindent tankönyv szerint csinál, még korrigálhat.Meg ilyenkor mindig az jut eszembe, mi felnőttek se mindent úgy csinálunk ahogy "kéne"... én se mindig úgy állok fel ülésből hogy pont jól rakom a lábam :)

Dóri!

Nem vagyok gyerekpszichológus, de én úgy tudom, nincs ok-okozati összefüggés a mozgásfejlődés és a későbbi tanulási zavarok között. Ha jól emlékszem, kimutatták, hogy a diszlexiás gyerekek közül sokan kihagyták a mászást babakorukban. De ez csak egy korreláció, ez nem jelenti azt, hogy ha azt a gyereket valahogy mászásra kényszerítik, később nem lesz diszlexiás! Valami rejtett harmadik tényező okozhatja mindkettőt. Most egy picit utánaolvastam, állítólag a gyerekek 5%-a nem tanul meg mászni (mondjuk nagy többségük kúszik vagy valami más módon közlekedik), viszont a diszlexiás gyerekek 70% valahogy másképp fejlődött babakorában - vagy túl korán, vagy túl későn, vagy egyáltalán nem másztak. De arról még csak elképzelések és feltevések vannak, hogy az agyban mi kötheti össze e két dolgot. Állítólag ami fontosabb mint maga a mászás, hogy a gyerek találjon magának egy közlekedési módot, amivel gyakorolja a teste különböző részeinek összehangolását, és a térbeli mozgást. De hogy ez mászás vagy kúszás vagy fenéken csúszás, az már nem olyan fontos.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

halihó :)

Barbi! gyors jobbulást mindkettőtöknek!!

Nemesek! én is emlékszem rátok :) bukás: Eszti is sokat bukik, de amióta szilárdat is eszik és többet van függőlegesen már jobb a helyzet. mi minden étkezés előtt, szopin és rendes kaja előtt is Nutriton nevű tápszerszerűséget eszünk. ez egy gél, ami jelentősen csökkenti a bukás mennyiségét. bár ezt már nem bukásnak hívják, hanem refluxnak. a nyelőcső záróizom nem zár jól, és ezért visszaáramlik a kaja a gyomorból a nyelőcsőbe. ESzti sokszor még 1-2 órával a kaja után is képes bukni.
egy éves korig azt mondják egyébként is gyengébb ez az izom, és gyakori a bukás. mindenesetre, ha a súlyfejlődése konzekvensen megtorpan, akkor sztem kell vele foglalkozni. Eszti a 7. hónapban csak 100 gr-ot hízott, a 8-dikban 700-at, akkor már folyamatosan ettük a löttyöt. ha egy kicsit csal is a mérleg, a tendencia egyértelmű.
bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de én azt gondolom, hogy ezzel kell foglalkozni, és sztem a nutriton nektek is használna. egyébként nincs benne semmi, csak szentjánoskenyérmag kivonat.

Benianyu :) okés, értettem :) férj foci és kézilabdafüggő, nem is gondolnátok, mennyi fontos meccset játszanak szerte a világban :lol:

Ayse! amikor gyerekek voltunk, a családdal mindig máas tájegységre mentünk nyaralni, és Sopron annyira megtetszett nekünk, hogy egy idő után mindig oda mentünk, most már ez természetes, én nagyon szeretem, Lilinek is élmény lenne, annyi szép hely van arrafelé.

KépKép
KépKép
and

Kimaradt a mai napból:

Bodza! Nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!!

És összeszedtem a memóriámat, és mintha Kóbornak Csabija lenne, szóval neki meg boldog névnapot!Amilyen régen írt Kóbor, tuti, hogy nem olvas minket :(

Rokica :) ÉLőben is vasalna Balázs, de azt azért nem engedem. Amúgy ma mire fölkeltem, már kipakolta a vasalókosarat, és az én vasalnivalómat simogatta a vasalójával :) Az a baj, hogy miután "kivasal", összegyűri a ruhát...

Jó éjt!
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jó reggelt mindenkinek!

Tünde
Tényleg felállt Zita? Gratulálok én is! De jó! :lol:

Majola
Én is elfeledkezem ám sokszor a tartásomról. Jártam kiskoromban gyógytornára és némileg az rögzült, meg kellemesebb a hátamnak ha épp egyenes. Csak sajnos nem rögzült eléggé be. Szerintem, mivel Julcsika kislány a művészi torna vagy egy kis balett(nem véresen komolyan véve, mert az szerintem a másik véglet) nagyon széppé teszi a kislányok mozgását. Bár én is jártam volna!

Jucc
Bár nincsen nagyobb gyerekem, de pont nekem is az ovi jutott eszembe ahogy Balázsról írtál. Biztos, hogy hiányzik már neki, hogy közösségben legyen. Szerintem legalábbis.

Benianyu
Na látod ezt én sem értem. A gyógytornász lánynak nincsen még sztem gyereke. CSak azt ismételgette, hogy vízszintbe kell lennie, kivéve a hordozóban amikor utazik.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Jucc

Meg ne bántódj azon, amit most fogok írni, de nem gondolkodtatok azon, hogy Balázst meg kellene nézetni esetleg egy gyermekpszichológussal?
Azok alapján, amit most írtál - ami szerintem elég ijesztő volt - ez már nem szimpla unatkozás, hanem van benne agresszió is. Én el sem tudom képzelni, hogy valamelyik gyerek egy vendéghez csapkodjon valamit meg így viselkedjen vele.
Meg az, hogy a bébiszittertől kezdve a rokonokig ennyi mindenkivel ilyen antiszociális ez is azt jelenti, hogy vele talán másképpen kell foglalkozni.
Ez nem azt jelenti, hogy Balázzsal akármi gond is lenne, csak egyszerűen ő egy kicsit nehezebb eset.

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!
Összepkoltam, lassan indulunk a Balcsira! (már ha befér a sok cucc a kocsiba :lol: :lol: )
Szeretnék mindenkinek nagyon kellemes nyarat kívánni, aki nyaralni megy, érezze nagyon jól magát!
Minden betegség huss!!
Puszi nektek!

Ildi, Barbi, Zsuzsa!
Nektek külön jó utat kívánunk! Vigyázzatok magatokra!
Ildi! Előre is nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

A régiek talán emlékeznek még rám, tavaly még írtam ebbe a topikba is (főleg szülés előtt).

Ami miatt most írok: Rokica, írtam neked mailt, de nem jött válasz.

Inkább itt kérdezlek meg:

Kb. egy éve voltunk nálatok topiktalin. Míg ott voltunk, jött egy nő, hozott vászon hordozókendőt. Úgy emlékszem, lehet nála rendelni és házhoz szállítja a kendőket.

Meg tudnád adni a nevét és az elérhetőségét?
A szomszédunk szeretne tőle rendelni kendőt, mert ami nekik van, az túl vastag nyárra.

Kérlek ne ide a topikba írd, mert ezt már csak ritkán olvasom. A 2005/2006 téli babákhoz, vagy az emilcímemre küldd már el légyszi!
(uxi2 kukac freemail.hu)

De ha másvalaki tudja az elérhetőséget, az is jó. :wink:

Köszi szépen!

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Köszönöm a sok hozzászólást :!:
Tegnap a játszón összefutottam egyik barátnőmmel, akinek a kislánya már elmúlt 1 éves, és őket most küldték gasztroenterológushoz, de csak augusztusra kaptak időpontot (Budai Gyerekkórházba). Megvárom, milyen tapasztalatokat szereznek, és utána megyünk mi is.
Szegény kislányt gyomortükrözéssel riogatják, igaz ő a bukás mellett nem is hízik megfelelően (csak 7,5 kg).
Hát kiváncsi leszek, de igazából abban bízom, hogy addigra megoldódik a helyzet magától :oops: .
Vendég

Duda!
Nagyon jó nyaralást kívánok Nektek!
Augusztus elején majd integetünk egymásnak, mi a túlparton, Vonyarcvashegyen leszünk.

And!
A mi férjeinket össze kéne kötözni.
A sportrajongó férfiakat állandóan zsinóron rángatják és úgy tálalják az éppen aktuális eseményt, mint a fő-fő csatát, amit ha most elhalasztasz, akkor soha többet és vége a világnak....

Ma egy jó kis tésztát rittyentettem, a család kétpofára nyelte (Lili is!):

egy kis olivaolajon megpároltam egy fej apróra vágott lilahagymát, meg két nagyobb sampiont, megfuttattam rajta 3 gerezd fokhagymát. Hozzákevertem egy fej főtt brokkolit, 1 doboz tonhalat, tejfölt, frissen őrölt borsot, sót, kifőtt pennét és friss bazsalikomot. Nagyon óvatosan összekevertem, hogy ne törjön meg nagyon a hal meg a brokkoli. Mi, felnőttek villányi Cabernet Chavignon-t ittunk hozzá és senkivel sem cseréltünk volna!

ayse

Sziasztok!

De nagy a pangás!

Duda :) Jó nyaralást Nektek! Irigykedem kicsit a Balcsira...

Ayse :) Nagyon idilli ez az ebéd-kép :D

Sildike :) Dehogy haragszom meg! Az az igazság, hogy annyiszor gondoltam már pszichológusra Balázzsal kapcsolatban, és voltunk többször is, de most pont nem. Eddig minden alkalommal megnyugtattak, hogy normális a viselkedése, most is így gondolom. Rendszeresen tartjuk a kapcsolatot egy gyermekpszichoterapeutával, akiben megbízom, és ő sem látja Balázst "más"-nak. Sajnos sok emberen látom, hogy nem tartják normálisnak, hogy ennyire zárkózott, de nem tehetek semmit. Én is ilyen voltam, nyolcadikos koromra nyíltam meg, addig szótlanul ültem az oviban is, suliban is. Asszem, azzal segítek neki a legtöbbet, ha elfogadom olyannak, amilyen. Nem tartom antiszociálisnak, csak másképp viselkedik az emberekkel, mint a legtöbb hasonló korú gyerkőc. A tegnapi agresszív viselkedése nekem is új volt és idegesítő, de egyelőre az unokatesóival eltöltött hét számlájára írom, aztán meglátjuk, javul-e... Az unatkozás tényleg megvan újabban nála, ez a verekedős dolog más, nem keverem őket össze, két külön probléma.

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok!

Csillám!

Remélem javult a helyzet nálatok kaksi ügyben.

Dóri!

Ezt én is hallottam, hogy jobb ha minden mozgásformát végigcsinál egy baba.

Lívi ugye rengeteget gurult, majd kúszott és csak most mászik már jól.
És már nagyon sokat áll járókában, kiságyban és már ha kapaszkodika gyerekkanapéjában, még fel is mászik már rá.

Úgy hogy ő is lassabban tanulja meg a dolgokat, de nem is sietettem soha!

És mégis mindent csinál már.

Viszont volt rokonunk aki 7 hós kora óta járatta a ygereket folyamatosan a kezében.Háááát szerintem ez a nagy hülyeség!!!
attól nem is kezd hamarabb járni a ygerek, és nem is járt nekik hamarabb.
1év után kezdett el végül :) Na mindegy.

Jucc!

Szerintem is jó, hogy elfogadod őt olyannak amilyen.
az hogy zárkózott vagy visszafogott, szerintem nem gond egyáltalán.
A verekedés sem, ha nem csinálja rendszeresen.
Remélem nem is lesz több gondod ezügyben.

Mindenkinek szép napot!

Puszilunk Titeket!

Mea
mea

Kép

Mea
mea

Ne haragudjatok és ne ijjedjetek meg.
ez a kép hihetetlen és azért tettem fel
Ma kaptam emailben.
ez egy 5 hónapos kis magzatka akin gerincműtétet végeztek méhen belül még.

És megfogta a doki kezét, annyira meghatóóó

Akit érdekel a sztori, annak elküldöm mailben csak jelezze, hogy kéri!

És elnézést ha valakit zavartam vele!

Egyébként a műtét sikerrel járt és egészségesen született meg a baba!!!!

Mea
mea

Sziasztok! :) :) :)

Mindenki elutazott? Mi ez a pangás?
Végre idejutok a géphez kíváncsian, hogy elolvassam a délutáni termést, erre 15:44 óta nincs hozzászólás.... Talán nem volt jó a babanet?

Ma voltunk Benivel fül-orr-gégésznél, mert óriásiak a garatmandulái, de azt mondta a doki, hogy még nem kell kivenni, mivel nem szokott gyakran begyulladni, így kaptunk egy kis haladékot. Kicsit megnyugodtam.

benianyu

Benianyu!

Én vagyok!

De jó, hogy nem kell műteni Benit! Gondolom a múlt évi után pláne örültök.

Szerintem ma annyira pillesztő idő volt, hogy mindenki a sebeit nyalogatja.

Engem is csak a (net)szenvedély hajt.

ayse

Nekem ez a jutalomfalat a nap végén. :D

ayse

Hello Ayse,
Közben lezuhanyoztam, de engem is hajt úgy látszik a netszenvedély, hogy még visszanéztem. Még megvárom a mosógépet, kiteregetem aztán elteszem lassan én is magam holnapra, mert a fél 6-os kelések miatt kezdek facsart rongy lenni.
Jó éjt!

benianyu

Jó éjt Nkekd is!
Én is kiteregettem, mosogatógép be, felmostam és most ki van pattanva a szemem, pedig a félhatos kelés az erősen kilátásban van.

ayse

Sziasztok!

Én is itt vagyok :D
Mindenkinek köszönjük a jobbulás kívánságokat, de egyelőre csak rosszabbodás van, sajna. :(
Gabinak nem akar lemenni a láza, tegnap este kihívtam a dokit is. Állítólag valami vírus, de szédül is, arra kapott gyógyszert. Meg egy szurit a fenekébe. Egész este azt hallgattam, mennyire fáj a feneke. A pasik nem bírják a fájdalmakat, legalábbis az én férjem :D
13 éve, mióta ismerem, nem volt orvosnál. Hát most kértem neki beutalót vér, vizelet, ekg-ra.
Nekem leszakad a fejem, úgy fáj a takonytól, meg a fülem is. Tegnap voltam vele fülésznél, állítólag nincs begyulladva, csak beszűkültek a járatok. Hát nem tudom, de baromira fáj. :(

Fiúk ma Gabi anyukájánál voltak megint, mert csak most este bírtunk kikászálódni az ágyból. Holnap reggel meg jön értük anyukám és viszi el őket. Majd akkor jönnek csak haza, ha jobban vagyunk. :( :(
De jobb nekik, mint itt a beteg szagú lakásban. Anyáéknál van kert, pancsizhatnak, meg mennek a Duna partra sétálni.

Szóval ennyit rólunk.

Leon is kevesebbet hízik, vagyis szinte semmit mostanában. nem is aggódok, mert 9900 gr, tegnap mértem. De 3 hónapja 9600 volt, szóval 300 gr a 3 havi adag.
Étvágy sem olyan jó, mint régebben, tápszert semmilyen formában nem eszik. Cumisüveget gyűlöli, amit mondjuk nem is bánok.
Pohárból nagyon szépen és sokat iszik, de nem tápit. :lol:
A tejpép se megy, szóval most vacsira is főzeléket kap.
Nolcsi viszont megtáltosodott evés terén, állandóan enne valamit. Mondja is :"Kérsz valamit!" :D
Ma este is bevágott egy nagy cső főtt kukoricát és utána mondja, hogy még éhes és kér csokis sütit. Egy db. tenyérnyi méretű, jó nagy. Na abból még kettőt megevett. :D

na megyek is lefeküdni, csak persze nem bírtam ki, hogy ne nézzek be..... :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Halihó!

Itt vagyunk....emlékeztek még ránk????? :lol: :lol: :lol: :lol:
Bocsi hogy így eltündedzünk mostanában de zajlik az élet...

Léna:
Minden rendben, kigyógyult a fosókorságból!! :) :) :)
Úgy látszik igaza volt a dokinéninek hogy igazából majd az idő fogja megoldani a problémát..

Igazából kérni, kérdezni jöttem????(húúú remélem nem rúgtok ki, hogy most csak ezért jövök)

Szóval az a kínom, hogy Léna az utóbbi időben mindig ordít evés közben, főleg a főzelékeknél(és főleg este).....2-3 kanál után elkezdi dörgölni a fejét..szétkeni a kaját..aztán nyűglődés és ordítás...
Tápiból is max 130-150 millit eszik meg a 220 helyett..
Hajlanék is rá...hogy biztos a meleg miatt nincs olyan étvágya, meg a fogai is jönnek szépen sorban...már látom a következőt is...na de akkor sem rakhatom le 2 kiskanál főzelékkel aludni...
Most biztos meg fogtok kövezni, de muszáj beletukmálnom néhány kanál kaját...akárhogy ordít is...de már nagyon rossz hallgatni...és nagyon rossz érzés hogy így kínlódik..
Meg azt is látom hogy hulla fáradt estére, szinte beájul a kiságyba...

Már azon is agyaltam, hogy előrébb hozom a vacsit egy órával...aztán még egy óra játék és aztán fürdés stb....

Nálatok hogy megy ez??
Mikor van vacsi és fürdés???

Napjaink:
Képzeljétek itt Csömörön 4db játszótér van ÉS MOST FIGYELJETEK...MIND A NÉGYBEN VAN BÉBIHINTA...

Na mit szóltok???
Úgyhogy most minden du hatalmas játszóterezések vannak...
Léna imád hintázni...ismerkedik a homokkal...imádja a gyerekeket bambulni, oda is megy hozzájuk, rávigyorog mindenkire, olvadoznak a szülők a játszón,..anyumnál volt hogy 2 órát ücsörgött a babakocsiba és elvolt azzal hogy a rohangáló gyerekeket bambulta.
Itthon meg nincs maradása....kosárszámra áll a játék, de ő csak jön és kapaszkodik belém..illetve ha kinyílik valamelyik terasz vagy bejárati ajtó, akkor ezerrel teper kifelé a házból.....
Most mondjátok meg, mit csináljak vele?????

Mellesleg tök jó...mert így van alibim nekem is homokvárat építeni, meg hintázni, meg csúzdázni...hiszen én gyerekkel vagyok...
(húúúúúúúúúú de jó volt gyereknek lenni..... 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) )

Napközben meg plázázunk(azaz én), mert a leárazásokban keresem a tutit! :lol: :lol: :lol: :lol:

Na most befogom,.....inkább olvasok vissza egy kicsit...

Ja és még egy...

Mit reggeliznek a babák nálatok???
Már én is unom a reggeli 1 kanál Himmeltau tejbegríz+1 kanál 7 gabonás őrlemény+1kanál tejpép mixet...
Hát még szegény Léna hogy unhatja....
És ezerrel koldul mindent amit mi eszünk...
Jön és gebeszkedik felfelé az asztalra és cuppog megállás nélkül amig nem kap valamit a tányérról....

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Én is vagyok, igaz már nem sokáig, mert ragadnak le a szemeim!

Barbapapa!
Jobbulást a családnak!!!

Benianyu!
Jó, hogy Benit nem kell műteni!

A fél 6-os kelés itt már topic trend? Peti 5.20-kor szokott kelni!!! A már majdnem fél hat!

Íme Peti fogai: egy bal felső és egy bal alsó! (a jobb oldal lustizik még egy kicsit) :lol:

Kép
viki27
Pécs

Kép

Jajjj, de nehezen mennek fel ezek a képek nekem!!!

Viki& Peti
viki27
Pécs

Sziasztok!

Sajnos nem tudok visszaolvasni, a taliról lemaradtunk a rohadt levelezőm miatt, de nem is bánom, mert Erhard nem volt túl jól, nekem a torkom gyulladt be nagyon :cry:

Viszont mára már jól vagyunk, Erhard tuti jól van :lol:
Én is és eddig még úgy néz ki, hogy vasárnap kimozdulunk.

Valaki jön még az állatkertbe a Libero napra?
Ha igen, írjon egy mailt nekem, ha van kedve ott talizni.
angelani@vipmail.hu
Bocsi, 9-én vasárnap lesz 9-18h-ig.

Apa azt mondta, hogy nincs kedve jönni. Nagyon haragszom, mert szerintem csak egyedül akar lenni...... direkt csinálja....
Pedig nagy műsor lesz Erhardnak a sok új állat :lol:
Tuti Édes lesz, de hát akit nem érdekel... :cry:
Mondjuk mindenben én gondoskodom Erhardról, de hagyjuk :cry:

JA!
Van egy belépőm is, így felszabadult.
Viszont én is kunyeráltam és az érte járó sapkát át kell adnom az illetékesnek.
Tehát a belépő 1 felnőttre vonatkozik és a 2 éven aluli gyermekeknek a Libero napon ingyenes a belépés.
Na ezt jól leírtam, gondolom értitek, mert máér hulla vagyok:(

Remélem, mindenki jól van!
Utólag is Boldog Névnapot Minden Kedves Kornélnak (Nemeséknek nem Kornél-Baba van?)
Minden Emesének, Csabának!

Boldog Szülinapot Trisztánnak, Balázsnak, Bodzának!

Jajj!
Kati! De jó, hogy jöttél!
Pont most (visszaolvasás nélkül) gondoltam rátok:)

Bocs, ha kihagytam valakit.

Megyek tusolni, míg Erhard szunyál:)))

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Jó reggelt Mindenkinek!

Tegnap elkiabáltam azt az 5.20-at, ma már 5.10-kor kelt!!!

Na de mindegy, ez van :)

Kellemes hétvégét Nektek!

Viki & Peti
viki27
Pécs

Jó reggelt! :)

Barbi!
Jobbulást Nektek!

Benianyu!
Tényleg nem is olyan régen voltatok Benivel kórházban, legalább most egy időre elkerülitek!

Tegnap du. Visegrádon voltunk a palotajátékokonm szuper volt. :) nagyon tudom ajánlani nagyobb gyerekeseknek is. Van árnyék is, kirakodóvásár, műsorok, szóval tényleg szupi és isteni a kaja is. :wink: Vasárnapig tart a buli, mondjuk hétvégén bizti többen lesznek, mint pénteken.

Viki viszont sajna tegnap késő du-ra belázasodott, 37.9 volt, és ma reggelre 38.2-t mértünk, de a kedve jó, csak meleg a kis teste és piros az arcocskája. :( Szerintem vagy a fogzástól van, bár ahhoz kicsit magasnak tartom, mert nem csak hőemelkedésről van szó. :( Most alszik szépen, és éjszaka is ugyanúgy, mint eddig bármikor megaludta a maga 12 óráját. Én már kitakarítottam a lakást, szőnyeget kimostam, szárad a kertben anyunál, így remek alkalmam nyílt a parkettát feltakarítani teljes terjedelmében jó kis prontós vízzel. :x ilyen rohadt melegben, én sem vagyok normális. :lol:

Szép hétvégét mindenkinek!

Dóri
Vendég

Sziasztok! :)

Remélem nem volt baj, hogy feltettem a képet, mert látom nem hatott meg titeket! :)

Dobok fel egy szülinapos(10 hós képet) Líviről:

Kép

Meg egy közöset: Kép

Minden babát és anyukát puszil Lívi!

Szép napot Nektek!

Mea
mea

Viki! :)

Peti nagyon helyes a fogacskáival és milyen nagyfiú már!!!

Dóri! :)

Igen palotajátékok jók Visegrádon!
Sajnos mi most nem megyünk át, majd jövőre :)

Mea
mea

Sziasztok! Szép-Jó Reggelt!

Vissza csak 2 üzit olvastam (bocsi).

Megann!
Erhard is detto a vacsinál :?
Szerintem egyszerűen fáradtak és ha jön a foga, akkor amint a kanál a "fogához"/szájához ér, már el is tolja.
A kolleganőm Babája volt ilyen. Várta a kaját, első kanál után üvöltött és nem volt hajlandó tovább enni, pedig tök kívánta.
Ilyenkor (tudom, undi, de tiszta kézzel) kézzel szoktam neki adni nagyobb falatokat. Onnan tudom, hogy éhes, csak a kanál irritálja.
Vagy cicire teszem, vagy cumisüvegből iszik, vagyén is tömöm!

Én sem tudok mást csinálni a tömésen kívül.
Tudok, kínzó, de olynakor szokott vigyorogni is, meg jóízűen eszi, csak a kanál nem tetszik neki. Ha odaadom ilyenkor a kanalat, bekapja és ha pont fájós területet érint, akkor dühösen eldobja.
Én innen tudom tutira, hogy a foga, sokat kísérleteztem vele.

Na azért nem úgy tömöm, hogy szenvedjen, meg megutáljon enni.
A kanalakat meg imádja és nem is áll szándékomba megutáltatni vele.

Amit utál már, az a reggeli tejpép :cry:
Nem is adok neki, csak ritkán.
Viszont ebben a melegben alig eszik egész nap :cry:

Csak a gyümölcsöt hajlandó megenni.
Vettem bébikaját ( 8 hós, őszibarack sertéshússal), azt bevágta, mert érezte az őszibarackot. Tényleg nem olyan rossz és nincs benne cukor, mert ha én ettem volna, tuti belelapátolok vagy 2 kanál cukrot. Ja! Én mindig megkóstolom amit Erhardnak adok.
De nem nyálazom össze a kajáit.

Szóval tegnap tejpép volt a reggeli, abba egy fél banánt beletettem, nem turmixolva, mert úgy meg sem eszi.
Csak úgy nyelte, meg imádja rágni a falatokat.

3-4 napig, Minden nap! Megevett egy banánt és volt rendes kaki is és jól volt. Na meg a barack, dinnye, ringlószilva, cseresznye, meggy ment.

Ezekből egész nap enne, de kell a rendes kaja is.

Másik!
Mint írtam, amikor lázas volt, hogy a madarász utcai kórházban is 3 doki javasolta a kiflit, hogy 6 hós kortól adható a liszt tartalmú ételek (azt hiszem, Rokica is valami ilyesmit olvasott valahol).
Szóval, Megann!
Adhatsz szerintem Lénácskának az asztalról falatokat :lol:
Én nem foglak megkövezni érte, hisz én rendszeresen "mérgezem" Erhardot :wink: :roll: 8)
Már a közértből hazajövet is szoktam neki egy kis kiflivéget adni.
Eddig amikor meglátta a boltban a banánt, akkor üvöltött érte, most már a kifliért is.
Na de mondjuk kb. 1,5hét alatt eszik meg 1db kiflit.
Szóval, kicsiket kap, de adok neki és kutya baja.

Viki!
Nagyon édesek a képek:)))

Hú, kiírtam magam.

Na abbahagyom, megyek főzni:(

Puszi!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X