A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok!

Barbi
Remélem most már kilábaltok végre a betegségből. A fiúknak tényleg jobb lesz akkor anyukádnál. Ti is nyugodtan tudtok gyógyulni!

Dóri
Ez igen! :lol: Én most neki nem állnék parkettát suvickolni :oops:
Remélem Viki nem lesz beteg!Szerintem tuti, hogy vírus garázdálkodik. Már úgy értem mindenhol. Vikiben remélem nem.

Benianyu
De jó, hogy Benit egyelőre békén hagyják! Hátha megússzátok.

Mea
Nagyon aranyosak vagytok a képen :lol: Látom Livike simán tud térdelni. De jó Nektek!
A magzatos kép igen szívszorító. A lényeg, hogy a pici egészségesen világra jött.Én is hallottam ilyen méhen belüli műtétről. Azért ez hihetetlen dolog. Remélem sosem lesz benne részünk.

Viki
Nagyon helyesek Peti fogacskái! :lol: Gratulálok!
És ha Petit nem veszed ki az ágyából, vagy a reggelijét, vagy vizet adsz neki nem alszik vissza? Marci is szokott próbálkozni ilyen horror időpontokkal, de rájöttem ha nem kapom ki az ágyból nyerhetek még egy órácskát :wink:

Angelani
Jó szórakozást az állatkerthez!

Ayse
A tészta is finom lehetett, de a bor.... :wink: :lol:

Velünk amúgy semmi különös. Tornázgatunk, kúszogatunk. Térdelni próbálunk. Néha megy, de annyira berögzült már Marcikának a helytelen felülési mód, hogy nehéz ügy :cry:
Apa ha haza jön a munkából megyünk vásárolni, aztán főzök Marcinak holnapra és irány a telek. Remélem! Amikor legutóbb ezt terveztük jött a betegség és a rossz idő.

Kellemes hétvégét mindenkinek, ha nem jönnék! :wink:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Drága Mea!

Gyönyörűűűű a Kicsi Lívike!
Gratula a 10 hóhoz :lol:
Én még mindig ki vagyok akadva, hogy fiúnak nézték!

Jajj, tényleg Erhard rövidnaciban (sötétkék és tök fiús) és ingpólóban volt (ami szintén titikusan fiús).
Erre a házból egy fickó megkérdezi, hogy kislány?
Szerintem csak idegesíteni akart. JA, meg sapi a fején vagány pasasosan, de vannak még emberek, akik csak kinéznek a fejükből és nem látnak. :wink:

Megyek, mert odaégek...

Puszi!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Senki nem akar holnap állatkertbe jönni? :cry:

Kép
angelani

Szép jó reggelt mindenkinek!

Csütörtök este jöttünk haza anyuméktól. Igaz, nem így terveztük, de péntek helyett már múlt csütörtökön elmentünk, és eredetileg kedden jöttünk volna haza.
Viszont így pont egy hetet "nyaraltunk", és nagyon jól éreztük magunkat.
Strandon is voltunk, Leányfalun. Én szinte azon a strandon nőttem fel, dolgoztam is ott egy időben, úgyhogy nekem mindig oda húz a szívem.
Gergő nagyon élvezte a strandot, vettünk neki olyan úszógumit, mint amilyen Prüntyiéknek van.
Nagyon tetszett neki, igaz, jobban szerette, ha fordítva ültettük bele, mert akkor a "háttámlában" tudott kapaszkodni. Aztán meg volt, hogy nem lógattuk ki a lábát, csak úgy heverészett benne, a kis lábai meg az égnek álltak. Tök ari volt.
Sajnos a fényképezőm itthon maradt, úgyhogy semmi képet nem tudok felrakni.

Sajnos csak felületesen tudtam visszaolvasni, de azért nagyjából átfutottam.
Örömmel látom, hogy Dóri ismét köztünk van! :D :D :D
És remélem, Vikivel is minden rendbejön.

Mea!

Eszméletlen, hogy Lívi mennyit változott! Ha a térdelős képét nézem, akkor most már azt mondom, hogy tiszta apja!

Ja, és képzeljétek, ezalatt az egy hét alatt, míg anyuméknál voltunk, "sikerült" plusz egy étkezést beiktatnunk.
Reggel felkelés után jön ugye a tápszer. Én még teszek-veszek, és csak ezután ülök le reggelizni.
Viszont Gergő koldul össze vissza, mindegy, hogy kitől, mikor és mit.
Úgyhogy anyumnál minden reggel csináltam egy fél kifliből katonákat, és most kapaszkodjatok meg!!!, a kis katonákat beletunkoltam neki fokhagymás-zöldfűszeres vajkrémbe.
(Milli termék, és én imádom, van tormás is, az is nagyon fincsa)
Na, erre szépen rászokott Gergő, nincs szívem nem adni neki.
Most azon agyalok, hogy hogyan hagyhatnám el mégis a reggeli tápszert.

Egyébként velünk minden rendben, ha lehet ilyet mondani, akkor Gergő szinte "szalad". Persze mászva. Eszméletlen tempója van.
Ja, és ha van miben kapaszkodni, akkor besétálja az egész szobát.
Ha kérdezem tőle, hol a lámpa, ujjal mutogat a lámpa felé :)

Dudát irigylem, de nagyon, és mindenkit, aki nyaralni megy, vagy készül.
MI egyenlőre még csak azt sem tudjuk, mikor jön Apa szabira.

Babáknak jobbulást, és persze a mamiknak-papiknak is. (Hallod, Barbi??? )

És Megann!!!! :) :) :)

Nem ér hergelni a népet, vagy legalábbis engem!!! Mi az, hogy nálatok négy játszótér is van, és ráadásul mindegyikben van bébihinta????? Ha???? :) :) :)

Nálunk egy!!! nyomorult játszótér sincs, nemhogy négy!!!

Pedig Gergő is nagyon imádja a gyerekeket, anyuéknál is mindig leste a játszin őket.

Ja, és a lényeg: képezljétek, tegnap bent voltam a munkahelyemen.
Már nagyon rég óta terveztem, hogy beszélek a főnökömmel, és közlöm vele, hogy jövő szeptembertől újra dolgozni fogok. Egy kicsit féltem, hogy majd mit fog mondani (mielőtt eljöttem, nem volt már túl jó a viszonyunk, de ez hosszú és bonyolult), de tök rendes volt, mondta, hogy örül, hogy szóltam, mert legalább tudja, hogyha úgy alakulnak a dolgok, akkor nem kell embert felvennie, hanem számíthat rám.
Az állam is leesett, és meg is könnyebbültem egy kicsit.
Most már csak Gergő bölcsödében való elhelyezését kell megoldanom.

Merhogy nálunk BÖLCSŐDE SINCS!!! Teljesen kész vagyok, azt meg ugye tudjuk, hogy Pesten mi a helyzet... Csak kerületi lakosokat vesznek be... És nagyon szigorúan be is tartják ezt.

Na, jó hosszú lettem, úgyhogy most megyek is egy kicsit lepihizek.
Ebéd kész, milánói makarónit csináltam.

Kép
kuha

Sziasztok!

Dögmeleg van máris, mindjárt indulunk is tópartra :)

Ma van Apa szülinapja, Balázs már vagy tízszer odarohant hozzá, átölelte, és mondta neki, hogy boldog szülinapot. Ő meg olvadozik :)

Mea :) Én már ismertem a képet, azért nem reagáltam, korábban elküldte tesóm már. Az a fura, hogy nekem több évvel ezelőttről rémlik ez a kép, mintha már körbejárta volna a világot, és a HÍradóban is lett volna. De biztos hülye vagyok...

Angelani :) Valóban lehet liszteset adni ekkora gyerekeknek, nem mérgezed, ha kap kiflit pl. Balázs is kapott ennyi idősen már. Én most Gergőnél azért várok ezzel, mert ha netán lisztérzékeny lenne, akkor is szeretném, ha minél később derülne ki, ugyanis nem kevés tortúrával jár a kivizsgálás, állandó kontrollok, stb. Én úgy gondolom, hogy nagyobb korban mégiscsak jobban viselik, megértik ezeket. Mivel Balázzsal átestünk ezeken, közelről tapasztaltam, és nem kívánnám Gergőnek. Az tény viszont, hogy azzal nem előzöm meg a betegséget, ha később kap, hiszen ez genetikailag benne van születése óta abban, akiben benne van. Ellentétben a tejjel, tojással, többi allergénnel.

Állatkert most kimarad, két hete voltunk, dögmelegben inkább a strandot választjuk. Amúgy kétéves korig mindenképpen ingyenes a belépő, nem csak Libero-napon :D

Szép napot!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Kuha!

Na nekem meg most esett le az állam...
Mi az hogy nincs játszótér Mogyin??? :twisted: :twisted: :twisted: :?: :?: :?: :?:
Az lehetetlen...
Se bölcsi??? :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Rettenetes.... :cry: :cry: :cry: :cry:
Akkor az egyetlen jó dolog ezek szerint az a csúszdapark????

Hát nem is tudom mit mondjak...
Sajnálom nagyon.... :cry:

Csömörről talán még annyit hogy nem éppen a legszegényebb önkormányzat...gondolom így futotta 4 játszótérre is...

Akkor azt meg már nem is mondom... hogy itt az útcabeliek szövetkeznek...ezt épp 2 napja hallottam..hogy ide föl a dombtetőre kellene egy játszótér, ugyanis csak itt az utcában van vagy 10 Lénakorabeli gyerek....a többiekről nem is beszélve....
Úgyhogy most azon beszélgetnek itt a szülők nagyban, hogy ha az önkormi adna területet, akkor a szülők összedobnák a lóvlét a játszótérre....mert hosszútávon megéri(és ezek szerint nem épp az éhhalál küszöbén állnak itt az emberek)
Mi meg a közvetlen szomszédokkal árajánlatokat kéregetünk valami aszfaltféleségre az útcára mert útálatos nagy por van...és a sok bu.i autóst még az sem érdekli ha tologatják a kismamák a babákat az út mentén...mennek ezerrel hadd fuldokoljanak a sétálók...
Én mindig max 20-al jövök az útcában, hogy ne poroljak...

Angelani!

Kaja!A kenyértől sosem féletettem Lénát...szinte már csak a nagyon tilos dolgokat tudom megmenteni tőle(tojás)..

Bár nem tudom hogy még meddig..nem tehetek róla...nem vagyok mostanában már olyan aggályoskodó...
Folyton azon agyalok, hogy én is ettem már mindent ebben a korban...tejet tojást mindent...és semmi bajom...
Tudom hülyeség ebből kiindulni..de lehet hogy mégsem....
Szóval nem tudom meddig tudom megmenteni a füstölt szallonát Lénától...

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok,

jó régen nem jártam már erre.
OLYAN SZÉPEK A BABÁK!!! :D

KAJÁRÓL!!!!

Mi 2 napja töltöttük a 11 hónapot, babókám 1 hónapja döntött úgy, hogy nem akar már engem. Azóta nálunk a reggeli és a vacsi tej, igazi bio tehén, v. kecske (ez áll legközelebb az anyatejhez!!) tej kakaónak, tejeskávénak, karamellnek, vagy vaniliásan elkészítve, attól függően, hogy milyen a kaksi. nagyon szereti. :lol:
7-kor fürcsi, utána bevonulunk a cuclisüveggel, megissza aztán szunya :P esetleg még egy kis huncutkodás, én mindig a saját ágyamban etetem meg, csak miután elaludt pakolom az ágyacskájába. Most mondhatnátok, hogy ez helytelen, DE napközben délelőtt - délután alszik 1,5 - 2 órácskát, kb.1 hónapja már egyedül elszunyizik, csak ott ülök az ágyánal. Van hogy 1perc és alszik, van, hogy 10perc, és természetesen még előfordul, hogy kicsit kézben ringatom, de ez egyre ritkább!
Egyébként menetrendszerűen 6-kor ébred +-10perc.
Én soha nem erőltettem, hogy egyedül aludjon el, csak időnként be-be pakoltam a kiságyába, megadva ezzel a lehetőséget neki. sztem mindentől függetlenül nem olyan egyszerű elaluldni, én sose vártam el tőle, hogy amint leér a buksija már aludjon is :shock: nem 1×előfordult, hogy +15perc 'játékra még szüksége volt.

Kajáról még annyit, hogy az öregek szerint, ha a babának nincs étvágya a meleg v. a foga miatt, akkor nem szabad erőltetni az evést, nyugodtan adjátok oda neki, amit szeret!! ha karalábé, akkor karalábé........ha puding, akkor puding. úgy is csak pár napig tartanak ezek a rosszabb evős napok

Ti milyen tudományokat tudtok már???????
A mi tudományaink a következők:
- puszidobás, ahogy a nagyok
- pápá intés, az már mesteri fokon
- dalolás dádá-val, pápá-val, hozzá tánci, azt mindig, ha olyan zene szól, ami tetszik neki
- a legaribb, ha azt mondod neki NEM, azt válszolja DE!
már nem kiszedi a popikrémes dobozból a krémet, hanem megfogja a tetejét és visszateszi rá :-) egyik napról a másikra, hihetetlen ütemben okosodnak ezek a gyerekek! már rendeltetésszerűen használja a legót, és ami állítólag nem minden gyerekre igaz, nemcsak kipakol a dobozkáiból, hanem vissza is teszi a dolgait, persze főként a kiváltságosokat! abszolút rendszerezi a dolgait.
Ma azt mondta tik-tak, mint az óra :-) és azt is, hogy hamm. Annyira édi!!!!!
Sajna, napok óta megint szenved egy kicsit, megint egyszerre jönnek a 7-8-9-10 fogak :-( ez legyen a legnagyobb bajunk :-)

csatolhatok képeket? :lol:
szmercsa
szmercsa

szóval, itt nagyon elfáradtunk :D Kép

itt kajcsizni készlünk

Kép

ÉS A végére tartogattam a LEGÚJABB TUDOMÁNYUNK :lol: 1 hete már megy, 2-3 napja annyit ügyesedett, lelassít a szekrények - rácsok előtt, fogást keres, körbe-körbe megy a szobában, megáll, tovább indul, elmegy - visszajön, annyira ügyi. Nem baj, hogy dicsekszem? :oops:

Kép

pusz
szmercsa

Juci!
Jó telkezést!

Kuha!
A Millit én is nagyon szeretem. A márványsajtosat már kóstoltad?
De szeretem a tejfölüket is meg, meg a Millitrappistát, meg a ....

Mea!
Ezt a képet már én is ismertem. Asszem a fotós annyira megrendült, hogy azt mondta, hogy felhagy a fotózással, mert ennél nagyobb dolgot nem tud fotózni, és elment orvotanhallgatónak (pedig jóval 40 fölött volt).
Livike cukorborsó! Szerintem nagyon hasonlít apjára-anyjára!

Barbi!
Gyógyuljatok meg gyorsan!

Lili mondások:

Még mindig téma a hullócsillag és a kívánság. Azt tevezgeti, hogy szárnyas ló lesz és elrepül megnézni a delfineket. :lol: Mondom neki:
- olyat kívánj, ami teljesülhet!
- Az milyen?
- Például, hogy legyek okos és szép.
- Mi?????? A légy okos és szép???????!!!!!!!!!

Lerakja az ecseteit a földre csillagalakban és körbesétálja őket:
- Most azt játszom, hogy ez a nap én pedig a bolygó vagyok!

Ebédelünk a teraszon, Lili nézi-nézi a kertet:
- Nekünk hány fűszálunk van?

ayse

Szmrecsa!

Gratulálok a kisfiadnak, tényleg nagyon ügyes és aranyos!

Ma olyan jól megette Andris az ebédet! Sárgarépát főztem csirkemellel, hagymával és majdnem egy fél üvegnyit megevett!!!

Apukámnak panaszkodtam, hogy olyan frusztráló, hogy főzök, etetni akarom, ő meg eszik pár kanállal. Megnyugtatott, hogy félreértem a feadatom, az én dolgom annyi, hogy addig kínáljam, amíg kéri. Szerencse, hogy annyit szopizhat, amennyit csak akar, így azért tuti nem hal éhen. (Apukám másik mondása, hogy gyerek még nem halt éhen kaja mellett.)

ayse

A férjemen most jön ki az egész éves fáradtság. Ez a pálya idegi munka, sajnos soha vissza nem épülő ideksejtekkel fizetnek a tanárok a munkájukért. Nyolcadikos osztálya volt, ballagás, továbbtanulás, szemtelenség a köbön...
Most lelassult, tök jókat relaxál. Tegnap azt mondta, hogy néha átérzi, miket érezhetett Buddha...
ayse

Sziasztok!

Mi is állandó mozgásban vagyunk Tüncsivel. És képzeljétek, ma vettem szre, hogy kibújt a 7. és a 8. fogacskája, az alsó kettő mellett 1-1.

A képek nagyon édesek! :lol:

Kuha, nem nézted a környékbeli bölcsiket? Gödöllő, fót, vagy akár itt veresen?

Kép

Kép
prüntyi

Majola, megcsináltam a tonhalsalátát, nagyon finom volt, anyukámmal fel is faltuk, pedig nem keveset csináltam... :lol:
Cleo, ha olvasod, leírnád Te is a Tiédet? Az tésztás volt, ugye?

Ayse, a Te tegnapi receptedet is mentettem!
Vendég

Prüntyi!

MÉg konkrétan nem néztem meg a környékbeli bölcsiket, de max. Fót jöhetne szóba, mert én a XIII. kerülteben dolgozom, és csak 1 kocsink van, azzal Apa jár hajnalban, úgyhogy én tömegközlekedni fogok.

De, hogy őszinte legyek, múltkor beleolvastam a veresegyházi topikba, és ott is panaszolták, hogy csak azokat veszik be, akik az adott településen dolgoznak.
Ha jól emléxem, egy őrbottyáni lány is csak magánbölcsibe tudta beadni Veresen a gyerkőcöt, mert a simába nem vették be. :(

Kép
kuha

Sziasztok!

Szmercsa!

Gratulálok a kisfiadnak, nagyon ügyes, és édi is! :D

Mea!
Lívike tündéri, és a közös kép is szép mosolygós!

Ma anyuéknál voltunk, Peti szinte egész nap (kisebb megszakításokkal) a gumimedencében tanyázott a napernyő alatt. Nagyon komázta a vizet, és este még egy nagy közöset is fürödtünk a fürdőkádban! :)

Enni ő sem akart ma, szerintem a meleg miatt! Neki egy olyan kajája vn, amit szinte bármikor megeszik, a kecskemétinek a sütőtök csirkehússal, na ezt szinte bármikor adhatom neki, és üres lesz az üveg. Én az ilyen nem evős napokon ezt adom neki, így legalább napi egy üveg husi-főzit megeszik. Na persze ő még szopizik, tehát e téren könnyebben vagyunk.

Nem, sajna nem tudom a reggelijével az ágyban megetetni, mert reggel még szopizik, a víz meg nem jó, mert ugye Őfelsége éhes!!! Szóval marad a horrorkoránkelés, de már egész megszktam ám! :)

Viki&Peti
viki27
Pécs

Sziasztok!

Jucc!

Köszi :lol:
A 2 éves kort csak úgy írtam :wink:

Megann!
A szalonnában nincs tojás 8) :wink: :lol:
Na elárulok valamit!
A többiek szembecsukás:)
Erhard már túl van a szalonnázáson is.
Na nem evett meg egy táblát, de még nem találtam olyan kaját, amit ne evett volna meg.
A páromra vagyok sokszor pipa, mert mindent megetet a gyerekkel, mondván, hogy mások is adnak neki, meg mi is ezt ettük....
Meg mi van a szegényekkel, akik örülnek, ha van egy szelet kenyerük.
Mondjuk igazm, mert a barátnőm a 3 hónapos Babájának tejbe áztatott zsemlét adott, mert se teje, se tápszer, se pénz.
Akkor én vittem még a kaját is neki egy ideig.
Most Ő segített sokszor nekünk.
Persze, semmi baja nem lett a Babának, most már 11 éves.

De ez nem jelenti azt, Erhard mindent kibír.

Szóval a párom adott Erhardnak halat:(
Én allergiás vagyok rá és a dokinéni tanácsára vártam volna 1 éves koráig vele.
De nem ez a legnagyobb gáz.
Már többször veszekedtem vele, mert adott epret is neki.
6 hósan is adott, de azt is másnap tudtam meg.
Amíg én kint mosogattam, a gyerekkel epret etetett.
Mondtam neki, hogy legalább csak a közepét adta volna neki (mag nélkül). De a roppant felháborító, hogy ráadásul mosatlanul.
Szóval nagggyon dühös vagyok rá ez miatt még most is.
Itt még nincs vége a történetnek!
Még aznap (ez 1 napon volt, illetve 10 percen belül), kb. 4 napja, hogy kapott halat, epret, málnát!
Én úgy dühöngtem!
Persze 20 perc múlva ment a férjem dolgozni :twisted: :twisted: :evil:
Mondtam is neki, hogy ha baja lesz, akkor jön haza a melóból és virraszt a gyerek kórházi ágya mellett!
De csak lehurrogott.

Szerintetek így hogyan tartsam be a szabályokat?
Szerintem, engem akart bosszantani, de ne a gyerek kárára tegye.
Na Isten nem ver bottal, én máshogy megbosszultam.

Szóval mostanában nálunk feszül a helyzet :cry:

Hála, Erhardnak kutya baja, mondjuk csak fél-fél málnát-epret ehetett meg, meg 1 harapás tonhalat, de engem bosszant.

Na dobálhatjátok a köveket, nem tudtam ellene tenni.
Igaz, megígérte, hogy többet nem ad neki (nem is fog), meg nem volt halálos dózis, de akkor is!

Tehát Megann!

1 falat szalonna nekünk már meg sem kottyan.

Szóval nem kell senkinek Állatkerti belépő:(
Nem kell velünk lenni senkinek egész nap :wink:

Szmercsa!
naggyon ügyesek vagytok és csodaszépek!
Jó látni :lol:

Puszi!
Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Kép Kép Kép Kép

Jó éjszakát!

Viki & Peti
viki27
Pécs

Helló!

Csajok!

Mentsetek meg....kérlek..kérlek..... kérlek...

Már rám sem szóltok??Le sem csesztek??
Visszaolvasom az írományom és elborzadok.... :cry: :cry:

Csúszda helyett csúzdát írok..
Szalonna helyett szallonát...

Hát normális vagyok???

Pedig esküszöm kiváló helyesíró vagyok..a férjem is tőlem kérdez mindig mindent ha fogalmaz...

Ez már a kismamakórság jele, a totális letompulásé?????

NEM AKAROM!!!!!!!!NEM AKAROK BEGYÖPÖSÖDÖTT KISMAMA LENNI!!!!

Angelani!

A málnától ne parázz!
Van bébiétel alma-málna talán 4 hós vagy 6 hós kortól ha jól emlékszem..Léna ma pont ilyet uzsizott...ja és délelőtt meg rendes élőmálnát evett velem... :) :) :) :) :)

Apa!Irgum-burgum!
Sajnálom hogy feszkó van köztetek..nem hiányzik még ez is....nem elég hogy ott a család másik "problémásabb" fele..
Anyukád??
Még mindig nem lehet rábízni Erhardot??

Szmercsa!
Gratulálok, ügyes a manó nagyon...
Biztos rengeteget foglalkozol vele, ha ilyen tudományokat tud....
Léna lányom az istenért sem hajlandó visszapááááázni..tapsolni is csak ha kedve van...és még nem beszél semmit...
Viszont mond egy anyához hasonló szót..úgy próbálom tanítani..hogy ha kimondja..akkor gyorsan odafigyelek és mondom neki hogy: Tessék, anya figyel, mondjad anyának.....
Nem tudom mikorra fog tudatosodni benne, hogy így szólíthat engem.....
De hát még korai nagyon...várok türelmesen...

M.

Kép

Kép
megann

Áhhhhhhh, ezt az új rendszert nem fogom megszokni,...

Nem akaratam végig vastaggal írni..de így sikerült...

M

Kép

Kép
megann

Megann!

Nyugi, sejtjük mi, hogy nincs veled semmi baj, és tudsz helyesen írni!!! :lol:

Én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mikor fog Gergő megszólalni, arra meg pláne, hogy mit mond először.
Nem tudom, hogy tulajdonítsak-e neki nagyobb jelentőséget, vagy sem, de Gergő már mondja azt, hogy "mamma".
Igaz, csak akkor, ha valami nem tetszik neki, és sír.
Egyébként soha.
És csak az anyukám a "Mama", én "Anya" vagyok, de nem csak anyumnál mondja, hanem itthon is.
Ja, és képzeld, ha megkérdezzük tőle, hogy hol van a lámpa, akkor felnéz a plafonra és mutatja a kis mutató ujjával.

Tegnap is tök ari volt, fürödtek az apjával a medencében, és nézte a madarakat. Kérdezi tőle apja, hogy hol van a madár, szintén mutatott a pici ujjával.
Na, este nem tudtunk betelni az új tudományával, egyfolytában kérdeztük tőle, hol van a lámpa. Persze sikongatva mutogatta.
Na, Apa gondolt egyet, és bekavart, mert a madárra kérdezett rá. Persze, rögtön a lámpára mutatott.
És reggel is, mikor felébredt, és megyek be hozzá, ahogy meglátott, fölpattant a kiságyban, és rögtön mutatta a lámpát.

Annyira édesek ilyenkor... :)

Kép
kuha

Atyaég, most nézem,hogy én voltam ma az első???

Fél tízkor??? Hol vagytok csajok? Nekem már sül az oldalas a sütőben... :(
A fiúk meg a ház falát csinosítják...

Kép
kuha

Bocsi, az oldalasra ezt szántam : :D

Kép
kuha

Kuha!

Jó fej Gergőce nagyon...

Az a Mammmmma az nálunk is volt, de én szerintem ez nem jelent semmit..azaz legalábbis Lénánál...
Pont annyit jelent mint a Tyetyetye--tetetete...meg a dádádádá

A mutogatást Léna is csinálja mindenre amire csak mutatni lehet...az egyik kis barátjától tanulta aki 5 héttel idősebb...

Nálunk

Hol a labda?
Hol a maci?
Hol a Zümipapír??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (légypapír..)
a sláger...(ami jobb híján a lámpára van aggatva a konyhában.... :lol: :lol: :lol: )

És ha mondjuk neki hogy nézd csak itt a zümi, akkor gyorsan rátapad a szemével a legközelebb lévő légyre... :lol: :lol: :lol:
(sajnos annyi van mint a dög...és én ezt nem szoktam meg..tiszta városi lány voltam...fura nekem ez a sok bogár, meg röpentyű meg zümi meg minden...

Ja és a legédesebb..

Amikor odamegy a macihoz...és mondom neki hogy Léna, macinak puszi-ölelés...akkor odadugja a buksiját a macihoz, mint amikor hozzám jön puszikáért...
Meg kell zabálni....
Anyós itt volt pár napja, neki is bemutatta a tudományát..és anyós kifeküdt tőle, hogy milyen édeses....
Én is csak nézem nézem és nem akarom elhinni hogy már ilyen nagy...
Férjnek mondtam éppen ma reggel szintén Lénát nézve...hogy:
Így fog elrohanni az életünk???? :cry: :cry: :cry:
Ez a majdnem 1 év úgy rohant el hogy észre se vettük.... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Lányok!

A tojásallergiának egyébként milyen tünetei vannak???
Kiütés???
Vagy miféle????

M.

Kép

Kép
megann

Megann!

Pontosan, ahogy mondod, így fog elrohanni az életünk :(
Lassan 1 évesek a gyerkőceink, mi meg csak hüledezünk, hogy évről évre öregszünk.
És eszméletlen, hogy bár még csak 10 hónaposak, de milyen kis okosak.
Lénácska is tündéri lehet, ahogy odadugja a kis buksiját a macihoz.
Ezek annyira meg tudnak hatni.
Gergőnek mostanában az a mániája, hogy ha én lefekszem a földre, és úgy csinálok, mintha aludnék (persze, résnyire nyitom a szemem, és kukucskálok, hogy mit csinál:)), szóval jön, oldalrafordítja a fejét, engem néz tök közelről. Aztán fogja a kis párnikáját (az mindig nála van, egyfolytában lóg a szájából, nagyon imádja, anélkül nem élet az élet), és a párnikával odaheveredik mellém.
De tök közel fekszik, és addig forgolódik, míg a kis buksiját hozzá nem tudja nyomni az enyémhez.
Hát ezekerét a pillanatokért (is) érdemes élni, azt hiszem.!!!

Hi-hi!
Légy ügyben nálunk dettó ugyanez a helyzet. Én is városi lyányka vagyok, és úúúútálom ezt a sok szemét legyet.
Meg, hogy bármennyire is igyekszem, nem tudom teljesen légy-mentesség tenni az életemet.
Ja, egyébként nálunk kora reggel, és este, disznó szag is van.
Én mondjuk csak "paraszt-szagnak" hívom.
És mivel utálok is itt lakni, a települést meg csak parasztiának hívom.

Ezzel cukkoljuk egymást a férjemmel. Mert mindig odavan , hogy én , a szentendrei, a fullos városból így, meg úgy... stb.
Jókat szoktunk röhögni ezen...

Remélem, most nem bántottam meg senki a "paraszt-szaggal", és parasztiával.

Tojás allergiáról sajna nem tudok semmit.
De miért kérdezed? Kitalálhatom?

Fogadjunk, hogy Lénácskának becsúszott egy kis tojásfehérje, és most lesed a tüneteket, mi??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kuha

Kuha!

Vág az eszed mint a borotva....

Csak nem becsúszott véletlenül, hanem tudtam hogy mit adok Lénának..

Öntött rakott karfiol...Csak úgy tömte...de már tegnap volt és egyenlőre semmi tünet...

Tudtam/sejtettem hogy nem lesz semmi baja, a tejtől sem volt...

Másrészt meg az hogy "nem ajánlanak" valamit az nem azt jelenti hogy megmérgezi az ember a gyerekét ha ad belőle..

Úgyhogy én azon az állásponton vagyok...hogy az én gyerekem nem allergiás sem a tejre, sem a tojásra...nincs is ételallergia a családban..úgyhogy én kajaügyileg 1 évesnek nyilvánítom a lányomat...ami természetesen nem azt jelenti hogy a holnapi reggeli szalonnás tojásrántotta lesz...

Na jöhetnek a kövek, meg a sziklák..meg a minden... :lol: :lol: :lol:

De azért kaptok egy kis Lénát is..ha nem baj...

A habfejű Léna...
Kép

Na most fényképezz, anya!!!
Kép

Háp-háp-háp, jönnek a kacsák...milyen ügyi ez a kacsa.....
Kép

Léna a világítószemű.....
Kép

M.

Kép

Kép
megann

Megann , hallod-e, csudi szép ez a kiscsaj!!!!
Minden egyes alkalommal megállapítom, amikor képeket teszel fel Lénáról.
Megjegyzem, nem túl sűrűn teszed... :( :( :(

Az uccsó kép fantasztikus, tényleg csak úgy világít a kis szeme.

Tőlem ne várj kődobálást :(, soha nem is dobáltam senkire (tudom, hogy nem úgy értetted), márcsak azért sem, mert tényleg mindenki úgy csinálja, ahogy akarja.

Egyébként pont valamelyik nap kérdeztem én is itt, hogy az ilyen tejfölös-tojásos keverékkel nyakonöntött hamikkal mi a helyzet vajon???
Majd úgy döntöttem, hogy ettől nem hinném, hogy baja lesz, úgyhogy én is simán adom Gergőnek.
Csúszik a rakott krumpli (persze abból kiszedem a főtt tojás fehérjét), viszont szórok rá neki sajtot.
RAkott karfiol is jöhet ezerrel, sőt , anyumnál rakott kelt evett a héten.
Hát mit mondjak? Gondolhatod, mennyire "utálta"... :) :) :)
Rá kellett jönnöm, hogy Gergő egy zabagép.

Ja, és minden nap , ebéd után kap egy Danoninot, vagy valamilyen gyümölcs joghurtot. Ma a Milli Túróvarázs-őszibarackkal című történet játszott, csak úgy habzsolta.
Viszont következetesen csak akkor adok neki "finomságokat", ha benyakalta az ebédet, vagy legalábbis tisztességesen hamizott.
Nem helyettesítem az ebédet ezekkel.

De ne félj, csak úgy remeg, amikor meglátja a joghurtos dobozt. Egyből jókisfiú lesz, és nem áll fel kaja közben, meg nem foglalkozik mással, meg nem forog jobbra-balra, meg nem hadonászik a kezével, csak a finomságra koncentrál :) :) :)
Kezei szépen a teste mellett nyugszanak, és "ütemre" tátja a száját.

A kis büdöstojás... :) :) :)

Kép
kuha

Sziasztok!

Megann!
Erhard még mindig bele van esve Lénácska Gyönyörű szemeibe :lol:
Két kezét nyújtotta neki :wink:

Szerintem, ha a tojástól valami baja lenne/lett volna, az már 2-4 órán belül kijön. Vagy talán még előbb is.
Ne izgulj!
Mehet a rántott szelet:)))))
Vagy akár egy bécsis zsemle, kakaóval 8) :lol:

Kuha!
Majdnem leestem a székről a disznószagon :lol: :lol:
De én sem a vidékieket csúfolom!

Én is sajnos :cry: észrevettem, hogy csak egyre öregebb leszek és én még ki sem Babáztam magam, lassan meg már "el is választódik" és oviba megy:(
Most még anyásabb és csak bújik, meg ölben lenne.
Bezzeg amikor én játszom vele, mintha aludnék, akkor odajön, de nem fekszik le (néha igen), hanem kelteget, húzza a hajam, simogatja az arcomat, kezemet.
Persze hatalmas hancúr és kacagás a vége, mert agggyoncsóóókolgatom 8) :D :shock:

Ja!
Megjártuk az Állatkertet.
A tömeget nem is tudom mivel jellemezni.
Azt mondták, hogy elég nagy az Állatkert (nem csak a Jó istené :wink: ), majd eltűnik a sok ember.
Volt már valaki Szó szerint tömegnyomorban, mondjuk az Auchanban?
Amikor bevásárlókosár, bevásárlókosár után, lépni nem lehet...
Detto ez volt, csak Babakocsikkal és az Állatkertben.
Még jó, hogy korán mentünk, olyan 9:15-re értünk oda.
12h-kor indultunk haza, de akkorra már mozdulni nem lehetett.
A Libero kitett magáért, mert volt rengeteg minden, játék is és ingyen pelenkázási lehetőség, választható pelenkával, aránylag higénikus környezetben.
A Humana tartott kostolót.
Viszont sorba álltam pelusért, mert olcsóbban lehetett kapni.
Utána kiálltam a sorból, hogy majd később visszamegyek, mert mindenki biztos rögtön azt támadta meg.
Na jól ráfáztam, mert 12h-előtt már többszázan voltak, de sikerült odajutnom, bár addigra a pelenka fogyott el (UP&Go Maxi).
Mondjuk folyamatosan hozták az utánpótlást, de nem akartam már a napon szárítani az alvó Erhardot.
Úgyhogy majd veszünk holnap 8)

Azon gondolkoztam, hogy most 2 hétig nem nagyon viszem Babák közelébe Erhardot.

Én úgy tudom, hogy a bárányhimlőnek kb. 2 hét a lappangási ideje és csak addig fertőz, amíg ki nem jön rajta.
Ez a kiruccanás felért egy immunrendszer erősítésel.
Tehát, elég sok baci és vírus (majdnem mind) terjed a levegőben és szerintem volt jó néhány beteg gyerek is, mert miért is ne vinnék ki a beteg gyereket is (sokat láttam, amelyik vagy köhögött, vagy bedagadt ajkakkal volt....).

Biztos vagyok benne, hogy "fél Magyarország" kint volt, na jó nagyon sokan.
Nem merem megkockáztatni, hogy Erhard bárkinek is bármit tovább adjon.

Mondjuk még nem olvastam vissza, hogy lesz-e tali az elkövetkező 2 hétben, de arra ezért nem megyünk.
Egymás szájában voltak a gyerekek, a Pici Babák, meg nagy tele labdás "medencében" (víz nélkül)....

Na abbahagyom a marhaságaimat :lol:
Hú, szófosásom van.....

Mindenkinek Szép Napot!
Puszi!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Jav. pedig erre odafigyeltem, de úgy látom mégsem :cry:
Szóval a Jó Istené.
Nem vagyok egy nagy hívő, de azt tudom, hogy mindig nagy betűvel írjuk.

Puszi!
A.

Kép
angelani

Sziasztok!

Mi van veletek?
Mindenki nyaral?
De jó nektek :roll: :lol:

Akkor megyünk aludni :cry:

Sziasztok!
Angelani&Erhard

Kép
angelani

Benianyu, ha lesz időd, energiád, dobsz egy táblit?
Vendég

Sziasztok!

Visszatértünk a Balatonról! :) Nagyon jól éreztük magunkat. Zsuzsa is strandolt velünk, kapott anyukámtól ő is olyan sárga úszógumi-ülést, és abban trónolt a Balatonban. :) Az első pár perctől eltekintve nagyon élvezte, de még az első pár percet is jobban bírta mint gondoltam volna, és jobban mint anyukája. Nekem több idő kellett volna hozzászokni a vízhez mint neki. :P

Kis primadonna folytatja az üveges bébikaja bojkottálását, ezenkívül viszont megjött az étvágya. Anyukám húslevesét szó szerint habzsolta! Utána meg bevágott egy fél almát. Én nem hallottam arról, hogy a halat késleltetni kéne, úgyhogy Zsuzsa halat is evett már, hekkezett velünk a strandon és nagyon ízlett neki (is). A rágással még mindig gondjai vannak, ha saját kézbe kap valamit, akkor általában előbb-utóbb meg akar rajta fulladni. :-/ Nagyon remélem hogy gyorsan megtanul rágni rendesen, mert ez elég fárasztó.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Rokica!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat :lol:
Nem kell késleltetni a halat, csak nálunk azért mondta a dokinéni, mert én allergiás vagyok rá.
Illetve nem tudom, hogy minden vízben élő állatra, növényre de a halakra átlalánosan.
Ez született dolog, Apukámtól örörköltem és akár tovább is adhattam Erhardnak.

De most még jól volt tőle :wink:

Puszi!
A&E

Kép
angelani

Ja!

És kérünk ZsuzsaBaba pancsis képeket :wink: :lol: 8)

Pussz!

Kép
angelani

Helló!

Nálunk tombol a kórság Vikinél, vmi hülye nyári vírus lehet gondolom én :evil: , de majd holnap a dokinéni megszakérti. Pedig mostanság sehol nem voltam vele, csak a kertben, meg a kocsiban, míg anyuékhoz átmegyünk. Először a klímára gondoltam, de nem nem, mert akkor náthás lett volna és nem ez a hirtelen láz.

Kúpok, hűtőfürdő, priznic miegymás így sikerül 38 alatt/körül tartani, éjszaka alszik reggelig, mint a bunda szerencsére, és a kedve is jó. Ja, és semmi mást nem hajlandó ennei, csak anyatejet :? és azt is csak inkább szomjoltásra, ahogy érzékelem.

Halról úgy tudom 1 éves kortól javallják, bár nem tudom miért, szerintem az egyik legegészségesebb húsfél és én is imádom.

Jóéjt mindenkinek.

Dóri
Vendég

Dóri, Vikinek jobbulást, majd írd meg, mit mond a dokinéni. Pisit is kell leadnotok?
Zita is evett egy kis hekket a Balatonon, nagyon ízlet neki.
Vendég

Angelani :D ,
köszönjük a köszöntést, mindkét fiú nevében.
Mi is készülünk/tünk az állatkertbe hét közben, de lehet elnapoljuk, mert a tömeget nagyon nehezen viselem.

Megann :P ,
a homokozás nálunk is nagyon nyerő...
dobok is fel egy pár képet, ha nem bánjátok:
Kép
kis barátnővel, Biankával:
Kép
udvarolunk is már neki, az idősebb nőkre bukik (13 hós):
Kép
mindenkinek jó éjszakát... holnap írány a Balcsi, én is megúsztatom a fiúkat...!
Kati
Vendég

:shock: Vikinek jobbulást :shock:
Vendég

Jó reggelt!

Tünde, Kati köszi. Nem is lázas most, lekopogom kopp kopp kopp. csak olyan kis csendeske, fekszik, alig játszik. :roll: Pisit mindig kell vinni a biztonság kedvéért, már olyan rutinos vagyok, kizárólag kémcsőbe tudom levenni, nem tégelybe. Ezen mindig lehidalnak a laborosok meg a doki. :lol:

Ja, a "tudományokra" azt akartam még írni, hogy Vikitől is ha kérdezem: hol van a bim-bam, olyan szépen odanéz rá. (Bim-bam= szélcsengő, nálunk is és anyuéknál is sok helyen van), meg a Vau-vau az egyik legnagyobb szám :lol: és ha kérek puszikát akkor az esetek nagy többségében ad (ha nem ad, akkor az azért, mert nem sikerül neki kicuppantani a száját :lol: ), és tapsi tapsi-ra szépen tapsol.
Ma is 30 fok lesz.. :shock: :x ez a hő csak tengerparton elviselhető. Na jó, még a Balcsin is biztos szuper. :D
Vendég

Kisnyúl fürdőzés után eszik- sorozat:

Kép

mi van?

Kép

pancsi, pancsi, pancsi

Kép

ennyire lecsúsztatva jó lesz?

Kép

csípésekkel is vállalok modellkedést!

Kép

ha nincs több főzi, megeszem a kanalat!

Kép

kéne protkó!

Kép

vicceltem, még megvannak a fogaim!

Kép

Mmm,itt még van egy kis maradék

Kép

és a kanál másik vége?

Kép

mi van mami,ez vicces?

Kép

jól van,elég már!

Kép

akkor én most kiszállnék, jó?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok! :) :) :)

Angelani!Juci!Ayse!Viki!Kuha :)
Remélem senkit nem hagytam ki!!!

Lívi köszöni a dicsérő szavaitokat!!! :D

Juci! :)
Nem térdel, hanem lábai közé beül.
Én is így ültem mindig anno.
Csak félek, hogy picit X lábú lesz mint én voltam, úgy kellett helyesen kifelé fordítanom a lábaimat később hogy leszokjak róla :(

Ayse! :)

Lili mondásai nagyon aranyosak!
Milyen kis okos :)

Viki! :)

Petike is nagyon helyes!
Olyan igazi kis belevaló pasi :D

Dóri! :)

Vikinek jobbulást kívánok!!!

Nemesek!
Kornél is nagyon tündéri a képeken!

Nyúlné! :)

Kisnyúlacskát meg ne is kell már disérnem, annyiszor megtettem!!! :D :D :D CUKI FALAT!!! :D

RÓLUNK:

Lívike eszik rendesen melegben is, igaz lassabban :D

Kint van összesen 6 foga eddig, tudománya az integetés és a DADADA, ha mondom neki hogy dada lesz :)

Ja és sokat áll föl már, de még elindulni nem fog egy ideig.

És iszonyú sebeséggel mászik, meg beül a lábai közé :D

Pancsizni imád.
Tegnap voltunk Esztergomban Aquasziget strandon( nem nagy de nagyon hangulatos, ajánlom!!!), hát ki sem akart jönni a nagy medencékből ahová apa bevitte!!!!
Nagyon nagyon szereti a nyűzsit, asok sok embert :)

Mea
mea

Viszont Lívi nem igen iszik sokat, sőt...
Úgy hogy most arra szoktatom, hogy igyon.
Nehezen megy, de remélem nem lesz baja.

Tudom, hogy sokat kell inniuk ilyen melegben, de ha egyszer nem megy bele, nem tudok mit tenni.

Tegnap megívott 3 dl vízte egész nap, ez már nagy dolog nálunk!!!!:(

Nektek isznak rendesen???

Mea
mea

Sziasztok lányok!

Hű atya ég!!Én aztán úgy levagyok maradva mint a borravaló!És még egy ideig le is leszek,mert még mindig anyukáméknál vagyunk.De nem is nagyon vágyok vissza a bérházba!

Én már kilábaltam a virusból,de sajnos Melit is elkapta.Már most alakul a drágám,de nagyon-nagyon nyűgöske volt és nagyon sárgát kakil még mindig.
Voltunk dokinál azt mondta enyhe lefolyású virus.Nem irt semmit csak azt mondta pár nap diéta.Hát ezt elég nehéz betartani,mert Meli felfalna mindent. :lol: :o És ettől a betegségtől olyan,de olyan anyás lett,hogy szinte le sem lehet rólam vakarni.

A Balatoni képekkel amint tudok jövök.

Hiányoztok ám lányok rendesen!!

Remélem minden baba,mama,papa jól van!!

Puszi nektek.

ancsi26

Sziasztok!

Nagyon elcsendesedett a topic...

A hétvégén hatalmasat pancsoltunk, strandoltunk, szuper volt, gyerekek is imádták, mi is. Még olvasni is tudtam egy kicsit :)

Gergő napok óta nem eszik gyümit, semmit, amit eddig szeretett. Csak a szopi megy. Gondolom, a foga lehet, meg a meleg... Már teljesen fehér alul az ínye, tök olyan, mintha lenne foga, de még mindig nem bírt áttörni.
Nagyon édes, ahogy a fűben nem mer kúszni, hanem először fölemelkedik négykézlábra, majd a térdeit is fölemeli, popsi az égnek, és úgy halad :D Biztos böki a fű.
Dumálni is nagyon elkezdett, egyértelmű a "pa", ami lámpát jelent, és a "Bam", ami Balázs akar lenni. Első szava az APA volt, de már rég nem hallottuk. Megy a mamamama, tetetete, bababa, de ezek csak gagyogások.
A lámpát ő is mutatja, és a cicát. Tapsol, de csak magától, ha kérjük, sosem :) És nem integet.

Hal: nagyon egészséges, de nagyon allergén, ezért kell vele vigyázni.

Tojás: tesóm gyerekei allergiásak rá, náluk ekcéma formájában jelentkezik, rettenetesen ronda, és viszket, ha láttátok volna, biztos jobban félnétek a tojástól! És nem jelentkezik mindig azonnal, lehet, hogy évek múlva jön elő, esetleg épp azért, mert túl korán ismerkedett meg vele a baba. Tesóméknál olyan három éve derült ki, de már korábban is csúnya volt a bőrük. Peti már ekcémásan született, Dóri később lett az, kábé háromévesen tűnt föl az anyjának, hogy a tojásfehérje érintésétől is vörös lesz a bőre. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem érdemes figyelgetni a jeleket, és egy nap után kijelenteni, hogy nem allergiás a gyerekem, mert az öszes allergénre igaz, hogy később is előjöhetnek a bajok...

A legjobbat majdnem elfelejtettem: szombat délelőtt elköltöztek az alattunklakó cigizős-bulizós szomszédék :D :D :D

Szép napot!

Többiek :?: :?: :?:
Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc, de jó Nektek, a mi cigizős alsószomszédaink nem fognak elköltözni, szeretnek itt lakni. :cry:
Az allergénekkel tök igazad van, de én már nem is akartam írni, mert mindig én vagyok a mumus... látod, Angelani is úgy írja, hogy jöhetnek a kövek... meg Megann is, pedig sztem tényleg az Ő dolguk, hogy mit adnak a gyereküknek. Én csak örülök, hogy más kísérletezik a gyerekén, nem nekem kell a sajátomon. :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Hal

Folyami hal mehet kb. 6 hónapos kortól. A tengeri halat hallottam én 9 hós kortól a higyanytartalma miatt.

Kép
Kép Kép
sildike

Tünde :) Én sem kövezek senkit, és nem is szívesen írok már ilyeneket, amit írtam, csak valahogy megint bökte a csőrömet... Mindenki azt csinál természetesen, amit akar :D

Én is a tengeri halakra gondoltam. Mondjuk még nem néztem, írják-e a bébiételeken, hogy tengeri, vagy nem tengeri hal, de én nem nagyon eszem mást. / persze a balatoni az kivétel, bár gőzöm sincs, hogy az most tengeri, vagy nem? Nem folyami, az biztos/.

Kép

Kép
jucc33
Érd

hülyeségeket beszélek: édesvizi, és tengeri. ez a megkülönböztetés.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Jucc

Én is így gondoltam, hogy édesvízi, meg tengeri.

Szerintem, amit itt sütnek hekket, az már nem igazán mondható tengerinek.

Én még Bazsival a terhességem alatt hallottam, hogy a tengeri dolgokkal vigyázni kell, mert jobban felhalmozódik benne a higany.

Én megmondom őszintén, hogy azért nem is nagyon írok már, mert felbosszant, hogy itt azon megy a verseny, hogy ki tud nagyobb marhaságot csinálni a gyerekével. Ha meg az ember jóindulatúan szól, hogy ezt, vagy azt talán nem kellene, akkor meg megy a sértődés, hogy mindenki azt csinál a gyerekével, amit akar. Persze ez így van, de szerintem azért dicsekedni nem kellen a hülyeséggel.

Egyébként meg a hasmenés is simán lehet a tejtermékektől és a zsíros dolgoktól, na mindegy, igaza van Tündének. Az okos más kárán tanul.

Én is viszonylag a liberálisabb etetők táborába tartozom, de vannak dolgok, amivel nem kísérleteznék. Nálunk is szokott Lacika bizonyos kajákért nyüszögni, meg tátogni de ha leülünk vele enni, akkor mindig van kéznél neki is egy kis babacsemege. Így szerencsére meg tudjuk oldani a helyzetet anélkül, hogy szalonnát, vagy juhsajtot kellene adni a gyereknek.

Kép
Kép Kép
sildike

Hmm.... nem látom, amit az előbb küldtem el. :cry:

Naszóval, még egyszer!
Sildike, szívemből szóltál, nem vagy tán gondolatolvasó? Akár én is írhattam volna a fentieket. :wink:

Én ezt találtam a babaszobán:

A hal fehérjéje hazánkban erősen allergénnek számít, mivel nem alapvető táplálékunk. Ezért leghamarabb egy éves kor után adható a babának, de a legjobb, ha ennél is később kerül bevezetésre. Később azonban érdemes hetente egyszer-kétszer szerepeltetni az étrendben, mivel rendkívül értékes fehérjeforrás.
Vendég

Davallia, akkor a szalagod szerinti kor érvényes Prücsökre?
Én szerdán megyek a 12 hetesre, jön apa és Zita is, bár sztem Őt még nem érdekli nagyon a Kistesó.

A bébikajákról annyit, hogy én Hippet kapok gyárból, és mindenféle nyelven vannak kajáink. Ugyanazt a kaját van ahol 9 hótól, van, ahol 1 éves kortól ajánlják... biztos ez olyan, mint a hal, hogy hol mit esznek gyakrabban, mi hol terem meg.

tudományok:
Zita feláll mindenhol, és leül szépen állásból. Pápázik, ha mondjuk, hogy szia; tapsol. Ha hízelegni akar, akkor kacéran néz, és a vállához hajtja a fejét. Ezt nem tudom, honnét szedte, tőlünk nem látta. :wink: Ha új kaját kap a kezébe, csak akkor eszi, ha mondom, hogy hami, addig szemléli bátortalanul. A legóbabát bárhonnan kiszabadítja: műanyag poharat lefelé fordítja, ajtó mögül kiszedi, rendesen, ha kedve van.
De viszont nem hajlandó megfogni a cumisüveget, és ha kézben van, nem kapaszkodik belénk. Ha kajálunk, jön Ő is kuncsorogni, de a kis lüke, nem bánja, hogy ilyenkor kölesgolyót kap, és nem azt, amit mi eszünk.
Viszont a darabos kajákat is szépen eszi, az almából harap.
Zenére rázza a popóját, vagy ha térdel éppen, akkor rugózik fel-le.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?