A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Barbi!!!
az olyan,de olyan helyes kép rólad,ahol a két fiút tartod és egy gyönyörűséges virágos ruci van rajtad!nagyon csini vagy benne! :wink:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Barbi
Pont én is ezt akartam írni, hogy az a kedven képem! Olyan szépek vagyok rajta :P

Nyúlné
Na igen... Kisnyulad nem egyszerű eset. Már az zabálnivaló ahogy mászi, és a kis popóját rázza közben, mint egy igazi kisnyuszi :lol:
Nincs tanácsom egy sem... :roll:

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Gabi ma a szigeten van, úgyhogy enyém a gép egész este!!!!!!
Éljen, éljen, éljen!!!!

Mindenkinek köszi a dicséreteket a fiúk és a magam nevében is :P

Ja egyébként Horvátországban voltunk, csak azt elfelejtettem leírni. Triestbe csak átruccantunk egy jót kajálni meg kávézni. :D

Andi!
Szegény Nati, nagyon sajnálom a torna miatt, de mostmár talán nemsokára vége van.
Utólag is sok Boldog Szülinapot kívánok neki! :)

Emese!
Tudom, hogy már írtad, de nem találom, hogy pontosan honnan is rendeltétek Marci járgányát?
Én is gondolkodom már Leon szülinapi ajándékán, neki ugye mindjárt itt van, még két hét. Olyan nehéz, mivel annyi, de annyi fiús játékunk van már.
De ez a tologatós szerkentyű tetszik és ilyen még nincs :lol:

Zsuzsa!
Egyátalán nincs hatalmas pocakod, akik ámuldoznak, azok csak irigyek, hogy van egy gyönyörű szép kislányod és már jön is a második babó! :D

Évi!
Nem semmi, milyen rosszcsont Gergő. Leon is rosszalkodik, de kárt még egyelőre nem csinált. :?
Ő is nagyon hisztis, ha valamiért rászólok, úgy visít, mint akit nyúznak.

Viki!
Milyen oltást kap Peti?

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!
Olyan jó, hogy csapattag vagyok ám, ma is megbizonyosodtam erről.Azt hittem, rossz anya vagyok, mert az én tüneményes kiscsajszim is őrület hisztiket vág le. De akkor nem vagyunk egyedi eset! Én meg azt gondoltam, hogy ez majd kb. 2éves kora körül jön.De mi lesz akkor????????Az a baj velem is, hogy röhögök, ha rászólok, így hitelét veszti az egész.De valahogy csak el kell kezdeni.Nem egyszerű.Annyiféle kiskamaszt (na jó, hol vannak még a mi babóink), látok, és van köztük elég gáz, rossz, szemtelen.Annyira nem akarom, hogy Panni is ilyen legyen!!!!!
Kuha
Nem tudom, az új szépséges tapétáink mikor lesznek veszéllyben!

Én meg kis naív, azt gondoltam, hogy Panna rám fog hasonlítani jókislányügyben. Anyukám mindíg el volt ájulva tőlem, én nem díboltam, firkáltam, szereltem, pakoltam, rámoltam sosem. Bezzeg a húgom!!(mondjuk ő is 24éves már)Pedig őt is ugyan úgy nevelték, mint engem(állítólag), és totál az ellentétem.

KépKép

Hajni&Panna
totka

Viki
Nem tudom, írtam e már,(néha totál zizi vagyok) nagyon tetszik Petike új sérója!! :D Olyan nagyfiús!Biztos hülyének nézel, de nincs olyan képetek, ahol látszanak Pécs dimbes-dombos lankái? Alföldi lyánykaként nállunk csak a vakondtúrás a legmagasabb pont! :D :D 3éve votunk Mecseknádasdon egy lakodalomba (mi állandóan lagziba járunk :P ), és úgy tetszett a környék!!Pécsett 13 éves koromban voltam utoljára egy oszt. kiránduláson. :(
Rokica
Hogy vagytok, Davidnek mit mondtak?

KépKép

Hajni&Panna
totka

Sziasztok lányok!

Nagyon édesek a babák! Én megint kicsit kihagytam, itt vannak nővéremék (a 7 hónapos Annával) így szinte mindíg csavargunk, vagy játszunk, este meg már csak bekukkanok! :oops:

:?: :?: :?: Viszont, az a bajom, hogy Tüncsinél most kb 1 hete a fürdetések után kb 10-15 perccel tiszta csalánkiütés lesz a keze és az arca! Fogalmam sincs mitől, a tusfürdőre nem gyanakodtam, mert hónapok óta azt használjuk! A kaja sem igazán, mert este mindíg olyat kap, amire tuti nem lehet allergiás! A nappali kaják, meg nem hiszem, hogy kiváltják, mert túl sok idő telik el...jaaaaaaa, és ha nem fürödtünk este, akkor nem jött elő! Fürdés előtt mindig kimossuk a kádat, fertőtlenítővel, jól kiöblítjük, majd jön a pancsi a megszokott fürdetővel SZERINTETEK HOL A HIBA? Én először a víz klórtartalmára gondoltam, most hogy voltak ezek a vízfertőzések, talán jobban klórozzák...de mikor nem tusfürdőztünk, akkor csak 2-3 pötty jött ki?! Mi lehet a baj szerintetek!?????? :?: :?: :?:

Duda, gratula a fogakhoz!

HISZTIK nálam több dologból tevődik össze...és ezt a tanácsot anyutól kaptam...és mostmár tapasztalom is néha...hiszti és hiszti közt van különbség, Juci is nagyon jókat írt!
-ha valamit kér, és én nem adom oda neki, vagy valamit elveszek tőle és így van hiszti, vagy kinevetem és akkor megdöbben, hogy mért nem haraptam le a fejét, vagy ha erre nem reagál, mert hangos a hiszti, akkor elterelem más dologgal a figyelmét (pl. egy repülő madárral, új hanggal...stb, amit a helyzet hoz)
-ha valamit pakol, rámol, de nem életveszélyes (pl dvd, cd...stb) rászólok 1x2x3x (és/vagy párhuzamosan elveszem a kezét és megmondom miért nem szabad), ha nem megy és hisztibe fog, csendben maradok és megvárom míg abba hagyja, és utána beszélek hozzá, és terelem el ismét a figyelmét, ha nagyon nem jönne ez sem össze, akkor viszem el onnan a tett helyszínéről, és rakom le máshová, melynek legvége a 4-kéz-lábas kergetőzés...és már el is felejtette a cd-ket.
-ha életveszélyes dologról van szó (konektor, sütő...stb), akkor 1x2x rászólok, de 3x ra erősen rákiabálok, és nem hosszú mondatokat, hanem rövid tömör lényeget pl. Nem, forró! NEM

És valóban sok-sok foglalkozás!

Hál'Istennek, eddig nekem beváltak! Pelenkázás űgyben nincs tapasztalatom, nálunk az még zökkenőmentes :)

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok! :D :D

Ma voltunk Danit leméretni. 8540 gramm és 71 centi. Ebben a hónapban nem hízott semmit, viszont nőtt 2 centit. A hízás miatt nem aggódom, vannak arany tartalékai és eszik is rendesen. Kb egy éves korára fogja megháromszorozni a születési súlyát (3050), ami a normális a nagykönyvek szerint. Pedig meztelenül nagyon nagyon daginak néz ki. Olyan pocakja van még mindig, mintha napi 4-5 sört bevágna és a combjai is igen hurkásak. Olyan beleharapnivalók! :)

Nyúlné,
Ajtópuszilgató Kisnyuszid imádnivaló! :)
Kisnyúl sem kicsit csibész. Harcművészeti oktatás! :) Bár néha tényleg nem lehet egyszerű a dolgod.
Köszi a gratulációt! :)
Legközelebb mi megyünk a tesómékhoz, aztán majd megint ők! :)

Megann,
Üdv újra itthon! :) Örülök, hogy jól telt a nyaralás. :)Léna nem semmi, ahogy berohan a tengerbe! A velencei képen nagyon helyesek vagytok! Meg a lábbetemetősőn is! :)

Totka,
Köszi nektek is a gratulációt! :D
Igen, Daninak is éppen ilyen játszószőnyege volt. Van rajta egy virágon lógó méhecske, ami csipog. Mi zümizüminek hívtuk, Dani imádta, de elvesztettük. :( Ugyanis, ha nincs valami odakötve a babakocsihoz, akkor fenn áll a veszélye, hogy a fiatalúr egy laza csuklómozdulattal kihajítja séta közben és én nem veszem észre. :( Már elég sok mindent elhagytunk, pedig én nem vagyok egy elvesztős típus, de már odakötöm a dolgokat. :)

Duda,
Csak ma szomorkodom egy kicsit, hogy nincs itt a tesóm. Már hozzá vagyok szokva, nagyon sok éve nem él itthon és tényleg ritkán jön. Bár most a barátnője annyira belezúgott a fiúkba, hogy azt ígérték, hogy idén még jönnek még egyszer. :) :)

Kuha,
Megnyugodhatsz, nem csak Gergő ilyen ördögfióka. Közben olvasom, hogy Kisnyúl sem semmi. Bár a tapéta és a kazetta tényleg gáz! Dani is egyre inkább, de ennyire még nem rosszcsont és hisztizni is leginkább peluscserénél szokott. Ő is állandóan becsípi a kezét a konyhaszekrénybe, nyúlkál a videóba. Nálunk a járóka a "büntetés", ugyanis utálja és így próbálom rávezetni, hogy ha X rászólás után nem hagy valamit abba, akkor kicsit bekerül a járókába. Lehet, hogy nem hatékony, vagy nem megfelelő nevelési elv, de bántani nem szeretném és kiabálni sem vele. Persze sokat nem ér, de talán….
Mi is voltunk Olaszországban Danival és nem volt semmi baj. Odafelé éjjel utaztunk, azt szinte végig aludta. Visszafelé már nappal, akkor volt nyafogás, de nem volt vészes.

Juci,
Köszi a gratulációt neked is! :) Ügyes vagy, hogy kibírod és figyelmen kívül hagyod Marci hisztijét!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Benianyu, de az is jó...én is szoktam, ott még hisztozik kicsit, aztán lelkesen elkezdi gyakorolni a felállást egyedül...olyan édes mikor duzzog magában :)

Kép

Kép
prüntyi

na ez a járóka dolog nem is rossz ötlet,csak nálunk Fanni lány miatt állandóan föl-le kerül a szintje és már azon kapom magam,hogy raktárnak használom,de lehet újra bevezetem a mindennapokba is!legfeljebb gyakran teszem föl-le! :wink:
az biztos,hogy aNEM önmagában nem valami hatásos,csak ha a hangsúly is megváltozik!após pont most mondta,hog ez tudományosan is alá van támasztva.
ami érdekes,hogy például imádja megtámadni a fejemet és szó szerint megtépni a hajamat,na erre azért tényleg pipa vagyok,pláne hogy fáj is,ilyenkor újra és újra megfogom erősebben a kezét és ismételgetem szigorú arccal,hogy nem szabad,de erre ő elkezd röhögni és mint aki bíztatást kapott volna a játékra elkezd csapkodni!akkor odébb teszem,kiborul és persze kezdődik az elterelés.ez így azért működik,de addig pár pofonon túl vagyok már!
viszont elkezdett a popóján ülni!!!!!!!! :P :P :P reméljük ezzel nyerek pár percet :wink:
na mentem,majd valamikor barinőm lehet feltesz még pár képet Kisnyuszinról és szüleimről és főleg anyukám fenyegető ujjáról! :lol:
csá

Emese és MarciKépKép
nyúlné

mindjárt jön az újra alvás és jövök!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jó reggelt!
Sok okosat olvastam hiszti ügyben, próbálom majd alkalmazni!
Nálunk leginkább a pelenkázásnál és az öltözésnél van gáz.
Ilyenkor is hagyjam kicsit őrjöngeni? De pucér popival mégsem rohangászhat hosszú percekig. :roll:

Nyúlné!
Jópofa ez a járgány, mi is gondolkodunk rajta.

Bár Natinak jobban tetszenek azok a tologatós szerkentyűk, aminek az elején van mindenféle zenélő, csipogó, forgatható, tekerhető cucc.
Nem tudja valaki, hol lehet ilyet kapni emberi áron? A Fischer-pricetól láttam már ilyen a Duna Plázában, de közel 18ezer ft-ért kicsit sokalltam.

Prüntyi!
Szerintem a fertőtlenítő, vagy a tusfürdő a ludas. :roll:

Juci!
Marci hogy áll a tornával? Jártok még valahová?

Andi&Nati

KépKép
duda

Muszáj vagyok reagálni hisztitémára...

Kuha!

Nyugi, kézrepacsi nálunk is van....leginkább csak egy esetben, amikor ismételten 1000szerre is megtépi a virágot és felborítja a cserepet.
Úgy kezdődött, hogy először szépen rászóltam 1000 szer, hogy nem szabad(látom ám, hogy tudja, hogy mit jelent), aztán 10.000-szer elvettem a kezét+Nem szabad,+ ha látom hogy nem figyel akkor tapsolok hozzá.. aztán Először épp hogy "rápacsiztam a kezére" amikor virágot tépett, KIRÖHÖGÖTT!!!!!!!!aztán mostmár komolyabb rápacsi volt vagy 3X...és mostmár tudja hogy mi vár rá ha virágot tépni indul..mert látom hogy nekilódul...aztán lelassít...aztán megáll a virág előtt...odadugja a fejét 5 centire...az ujjai már épp hogy megérintik a virág levelét...úgy áll ott mint a vadászkopó.. :lol: :lol: :lol: :lol: és amikor már elég fenyegetően integetek az ujjammal és mondom hangosan, meg tapsolok...akkor sokszor sarkon fordul és feladja.... :) :) :) :) (Egyébként haláli az előadás :lol: :lol: :lol: :lol: )

Férj mondta is hogy miért koppintok a kezére...még úgysem érti....meg kicsi.....meg stb...
Na aztán felhomályosítottam, hogy mégis mikor óhajtja rendre tanítani a gyereket???3 évesen, amikor már késő?????
Ha tudja hogy mi az hogy lámpa, maci, gyere, hami stb...akkor azt is tudja mi az hogy nem szabad...
Úgyhogy ne legyen lelkifurid miatta..., nekem az az elvem, hogy SÍRJON INKÁBB MOST Ő EGY KICSIT, MINT MAJD KÉSŐBB ÉN ÉS NAGYON!!!!!!!!

Egyébként Léna is kifordult magából amióta hazajöttünk...de én annak tudom be, hogy nyaralni voltunk, felborult a rend stb...
Pl egyáltalán nem akar járókázni, lefekvésnél üvöltés ismét...de nem akármilyen...ha nem engedem kavicsot enni...üvöltés ....stb...
Majd visszazökkenünk...

Nyaralás:
Bibioneban voltunk, és csak egyszer voltunk kirándulni Velencébe!
Amúgy meg helyben sétálgattunk, partoztunk stb...
Megpróbálom majd feltenni Léna berohanását a tengerbe.

M.

Kép

Kép
megann

Prüntyi!

Szerintem is a fürdető lehet csak..térj vissza próba képpen a gyógyszertári hidroakármicsodára...Szerintem :wink:
Próba, szerencse!!!!!!!

M.

Kép

Kép
megann

Prüntyi!

Már jó páran írták előttem, de szerintem is a fürdető vagy a fertőtlenítő a ludas. Más variáció nem nagyon van.
Törölkőző esetleg???

Egyébként az nem volt teljesen világos számomra, hogy most a pöttyök miatt fertőtlenítitek a kádat, mielőtt Tüncsi fürdik, vagy amúgy is, mindig is fertőtlenítettétek a csajos fürcsije előtt.
Egyébként megkérdezhetem, hogy miért teszitek?
Én hetente kb. egyszer sikálom a kádat mindenféle szerrel, amúgy meg nyilván minden fürcsi után simán kimosom.
Ha nyilvános helyen medencébe bele mered vinni Tüncsit, akkor hidd el, nem kell fertőtleníteni, nem hinném , hogy tőletek szedne össze valamit.
Ha jól emléxem, Babét használtok, azt hiszem, az hipoallergén.
Nem hinném, hogy attól jött ki.
Mellesleg, megjegyzem, én nagyon rég óta Gergőnél Johnson-t használok, soha semmi baja lett tőle. De csak is a lila tubusosat, a levendulásat. Viszont egyszer vettem a fehér tubusosból, na, attól nekem olyan viszketegségem lett minden egyes fürcsi után, hogy nem is használom azóta.
Persze, nem egyformák a babák bőre. Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy ami Gergőt nem ütötte ki, az engem simán.

Ja, és nálunk a Neogranormon is nagyon bevált. Hogy őszinte legyek, először az illata miatt vettem, mert a kórházban azzal fürcsiztették a babákat, és már akkor imádtam, olyan finom illata lett Gergőnek tőle.
Úgyhogy általában váltogatni szoktam a Johnsont és a Neogranormont.

Megann!
Na, már kezdtem aggódni, hogy csak én verek Gergő kezére.
Persze, ez a "verek" nagyon brutálul hangzik, nyilván épp, hogy meglegyintem, hogy érezze.
Egyébként a szitu nálunk ugyanez, szó szerint kiröhög. Aztán mikor kap a kezére, akkor általában hiszti a vége, de az is elő szokott fordulni, hogy miután rácsaptam a kis kezére,elkezdni forgatni a kis mancsát, nézi jobbról-balról, majd elkezdni rázni, mintha le akarná rázni magáról. Persze ilyenkor sírás nem kíséri a dolgot, inkább kaján vigyor.

Virágotmegközeltő Léna nagyon édes lehet, és most lepergett előttem, ahogy Gergő is rákészül a csíntalanságra.
Először is nyugtázza, hogy figyelem-e. Persze, én mindig úgy csinálok, mintha nem figyelném.
Aztán közelít a kiszemelt tárgyhoz (ma az állólámpa a sláger), időnként hátra-hátra fordulva, hogy mi a reakcióm.
Ma is, ránt egyet-kettőt a lámba zsinórján, majd rámnéz vigyorogva, majd visszafordul, megint ránt rajta néhányat.
Végül csak felborította azt az átkozott lámpát.... :twisted:

Elterelő hadművelet egyébként nálunk is be szokott jönni, kb. 5 percig . Aztán kezdődik újra az egész.

Ja, és azt akartam mondani én is, hogy dobhatnál még fel néhány nyaralós (és nem nyaralós :D ) képet!!!!!!!

Kép
kuha

tologatós járgány:
amelyik pirostámlás és a legutóbbi képeken van,az csak otthoni használatra jó,mert nagyon fektetve van 8) és mindenen elakad,otthon a kőburkolaton és habtapin viszont száguldozni lehet vele és a fektetés miatt nem tud kicsúszni alóla,mert döntésnél is lefékez,szóval szupi....örököltük!
a másik szines,tologatos,ráülős,tárolós,dudás,csavargatós járgány az új éa azt a www.babamooncollection.hu -n rendeltük meg!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kuha!

Kérésed számomra.... :wink:
Gyí paci, gyííííííííííí
Kép

A járdán is lehet ám napozni:
Kép

Hopp, ide bújok, a pálma alatt úgysem találnak meg....:
Kép

M.

Kép

Kép
megann

Megann!

Na azér' mondom!

Nagyon édes Léna, a pálma alatti a legédesebb!!!!

Tegnap újra rápróbálkoztam a füves témára Gergőnél.
Tudod, nekem Gergő megdermed, ha leteszem a fűre, olyan lesz, mint egy kényes-finnyás kislány, fintorog, ül mozdulatlanul, majd elkezd ordítani.
Na, nálunk kb. 3 hete nem volt nyírva a fű, gondolhatod, mekkora (és a sok esőnek hála, végre újra szép zöld :) )
Le is tettem az óriási, immáron puha fűbe, és láss csodát: Gergő csak úgy tepert a fűvben. Na, azért kezdetben volt némi hisztéria, de kegyetlen voltam, és nem vettem fel, inkább leheveredtem mellé, és elkezdtem csiklandozni egy fűszállal.
Na, az tetszett neki, aztán meg már meg is feledkezett arról, hogy úúúúúúúúúútálja a füvet.
Aztán rájött, hogy turpisság van a dologban, mikor nagyon eltávolodott tőlem, már kezdett könyörögni, hogy azért vegyem fel.
Persze, nem ugrottam rögtön.
És olyan édes volt, ott a kert közepén, a "nagy semmiben" meg sem tudott kapaszkodni semmiben, csak azt láttam, hogy le - föl áll, kapaszkodás nélkül, a kb . (neki) térdig érő fűben.

Kép
kuha

Kép
Kisnyuszi apukámmal

Kép
Anyukámmal meglapuló ördögként

Kép
És íme a profi nagyi, akinek meg sem rezdül az arca 8) ! Tanuljatok!!!! :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Kuha, Megann, Nyúlné ,Benianyu (és még nem tudom ki írta, bocs :oops: )!
Ne aggódjatok hiszti nálunk is van bőven, meg cd, kazetta rámolás is, de én eddig megmentettem a kazettákat :lol: Amikor leveszi ugye leesik a doboza, ami a parkettán marhára zörög, így a kazit még pont ki tudom kapni a kezéből :?
De ugyanaz van nálunk is, ha nem adom oda a távírányítót, vagy a telefont, esetleg a sütőt nem lehet megfogni, amikor olyan szépen világít és ott nő benne a szép sütike :D
Mondjuk a konnektorokat már ledugóztuk vakdugóval, de akkor sem engedem neki fogdosni, mert ha pl. vendégségbe megyünk, nehyogy ott is megfogja!!!!!! :shock:

Ayse, Kuha, Duda (asszem más nem kérdezte)!
Az agyhártyagyulladás ellenit adatom be Petinek a jövő hónapban a szülinap után! (most váltottam ki Neis-C Vakcina a neve és 2583 ft -ba került) A patikus néni azt mondta, hogy 1 és 2 éves kor között 4 ezer valamennyi, 2 év felett meg már majdnem 9 ezer!!

Megann!
Ugyanezt mondom én is, ha azt tudja, hogy a pelust el kell dobni, hogy hol a hamija, meg holy van apa füle, meg pápá, stb, azt is tuti tudja, hogy nem szabad, csak tesztel minket :(

Benianyu!
Nálunk is a járóka a bünti, mert nagyon Útálja!!!!!!!!!!!!!

Szép napot Nektek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Megann, Nyúlné!

Képek: :D

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

El is felejtettem megköszönni a névnapi dicséreteket: köszönöm :) Igaz, nem most tartom, de azért jólesett! Apától is kaptam virágot, pedig tudta, hogy nem most van a napja.

Tegnap találkoztam egy lánnyal, aki ikreket vár, a 33. hétben van. Azt mondta, neki a 21. héten nem volt ekkora a hasa...no comment :oops: Legközelebb, ha valaki "viccesen" megkérdezi, ikreket várok-e, azt fogom mondani, hogy akkor nem lenne ekkora hasam.

Pocakosok, tudjátok már, milyen nemű lesz a csemete? Én még nem.

Hiszti: Julcsi pár napja kezdte, de nem vészes. Igaz, még belehúzhat. Ő nem annyira ordit, inkább csapkod a kis kezeivel, hevesen. Leginkább akkor, ha nem teljesitem a kérését. Itthon is és a parkban is állandóan olvastatni akar, és néha kifáradok, akkor begerjed. Hozza az újabb könyveket, amit a többiektől szerez, hogy olvassam azt is. Én meg bőszen bégetek, nyávogok, ugatok, de nem birom sokáig.

Prüntyi, én sem fertőtlenitőzném a kádat. Amióta Julcsi mászik, nem nagyon használok fertőtlenitőszereket a lakásban, szerintem jobb neki egy kis természetes kosz (persze takaritok bőszen), mint a sok mesterséges tisztitószer. A kádját (ő még kiskádban fürdik, amit beleteszek a nagykádba) babatusfürdővel mosom ki. Azt hiszem, ecettel szoktak még tisztitani, ha nem akarnak ilyen szereket használni.

Angelani, te is nagyon kedves, köszönöm, csak épp az a bajom a nadrágjaimmal, hogy nagyok rám. Totka, neked is köszi még egyszer. Ma bevettem az egyik farmert, talán igy jó lesz.

Megann, Léna már ácsorog önállóan? Kuha, Gergő is?

KépKép

KépKép
majola

Nyúlné!

Ez hihetetlen :lol: Én pont így tartom az újjam, mint anyukád, amikor fegyelmezem(próbálom) Lénát... :lol: :lol:
Valamikor már csak mutatom az ujjam neki és kérdezem:Tudod????Lesz dádá!!!!

Majola!
Igen van ácsorgás...már vagy 3 hete produkálta először és már volt 2-3szor egy db lépés is.De még nem nevezném elindulásnak.
Ácsorogni meg volt már hogy magától állt föl(kapaszkodás nélkül) és úgy ácsorgott.

Viki!
Nem aggódom a hisztije miatt...szerencsére ebben elég következetesek vagyunk, még APA is!!!!!!!!!!!!!(ami nálunk nagy szó).

Nem akarunk "papírkutya" gyerkőcöt. :lol:
Tudom, tudom...gyerektől is függ...de eddig lekopogom..mert Léna egy angyal, csak éppen imád nyüzsögni.
És le a kalappal előtte...ahogy a nyaralás alatt viselkedett...még én is meglepődtem, hogy hogy tudott aklimatizálódni egyből az új helyzethez, a 9-10 órás autóúthoz, mi több az 5 nap alatt még egy új szobát is kaptunk az utolsó éjszakára, de rá se hederített a környezetváltozásra, egyből kirongyolt a teraszra...és a teraszüvegén keresztül beszélgetett az úszómedencéhez...minden este kimentünk vacsora után a nyüzsgésbe..ott is csak nézelődött, udvarolt mindenkinek..ha elfáradt elaludt...semmi hiszti, semmi nyűglődés semmi a világon.
Olyan kis alkalmazkodó,rugalmas, jókedvű, kiegyensúlyozott gyerkőc... :) :) :) :) :)

M.

Kép

Kép
megann

Köszönjük szépen! Akkor fertőtlenítő törölve, és vissza a patikaihoz egy darabig, most már nem lesz vele bajom, mert régen is csak az volt, hogy nagyon csúszott, és nem tudtam megfogni a babát!

Kuha, a törcsire én is gondoltam...

Kép

Kép
prüntyi

4re megyek fogorvoshoz,Kisnyuszi meg alszik!de le kellett fektetnem,mert nagyon nyügi volt,aztán,ha nem kell föl időben,felkapom és viszem anyumhoz,mert már az előző időpontot is lemondtam!
tuti tömni fognak,nem is keveset! :?
Léna képek nagyon jóóók és tetszik a csíkos,buggyos nacija!Megann,elképzeltelek,mint anyum és itt rötyögök!hűűűű,de hatásos lehet! :lol:
Majola :lol: :lol: :lol: pocak-ikrek :lol: :lol: :lol:
nálunk is nagy kedvenc az olvasás,mesélés a képeskönyvekből,egyszerűen imádja és közben tudálékos fejjel mutogat a lapokon!így akár fél órát is le lehet kötni!szeretek is olvasni neki :roll:

csajok!én hiába vetten Kisnyuszinak szandit! :? utálja és nem hajlandó benne tenni egy lépést sem és mászni is elég érdekesen mászik benne!inkább lekapom róla,mert lehetetlenné teszi a sétáinkat!
vélemény?arőltessem?mi lesz ősszel,télen?akkor úgyis kelleni fog valami a lábára és nem három zoknira gondoltam! :shock: van aki még nem is adott a gyerekére?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Prüntyi!
Tüncsike vonalzós képén olyan elesett,segítségkérő arcot vág,hogy megzabálom!küldtem mélt apósnak,hogy szerinte mi lehet(nekem fogalmam sincs,hasonlókat tanácsolnék,mint a többiek),de nem reagált még!lehet a képet is el kéne küldenem és menten egy egész orvosi gárdát felkérne a megmentésére! :D

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Hiszti ellen bevált fegyverem van, űgy hívják: Lili! Ha ANdris elkezdené, megkérem Lilit, aki bohóckodik neki és el is felejti mi a baj. Ha mégis folytatná, akkor bizti, hogy éhes, vagy álmos. A pelenkázónál kéznél tartok olyan érdekességeket, mint. krémtubus, zsiráfos kulcstartó, teli csimag popsitörlő, kisdobozk és társaik. Szerencsére Andris tényleg nyugis (ellentétben a talin látottakkal), és ezekkel el lehet terelni a figyelmét.

Nyúlné írta és én is olvastam, hogy nagyon fontos, hogy az ember hangjából, a hangsúlyból kiderüljön, hogy komolyan gondoljuk, amit mondunk. Az elszántság is, hogy nem fogom hagyni, hogy ezt csináld.
Igaz ez nagyon hosszú évek munkája, mire teljesül, hogy kérünk és megcsinálják. Lilinél még ma is két szelídebb rászólás után a harmadik erélyesen elhangzó utasítás vezet célra az esetek 99%-ában. Pedig megérti, és meg is beszéltük, hogy úgyis az lesz, amit mondok és nem szeretem, hogy veszekednem kell. És mégis...
Néha úgy érzem magam, mint a Született feleségekben (imádom, Ti is nézitek?) a négygyerekes anyuka. Mindig csak fenyegetek a veréssel, de sohasem tartom be.

Viki!
Nagyon sokféle agyhártyagyulladás létezik! Van, ami ellen nincs is védőoltás (pl. B-típus). Mi a Nasivic C-t adattuk be, erről azt mondták, egy életre szól.

Andris ma megtanult fütyülni, és fütyürészve "sétafikál" négykézláb fel és alá :lol: .

ayse

Nyúlné!

Én még nem adtam Andris lábára cipőt! Szerintem az őszi cipő lesz az első, és akkor persze itthon is fel kell majd húzni egy szandit. A fűzős cipőt talán nem tudja olyan egyszerűen leszedni magáról.

ayse

Ja és amikor még Lili hisztizett babakorában, akkor felpakoltam és elmentünk valahová. Annyira lekötötte a külvilág ezernyi izgalma, hogy szép csöndben pislogva bámult...
ayse

Nyúlné, köszi :wink: :lol:

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok! :)

Jó rég nem jöttem, de jól vagyunk csak ide oda megyünk ezerrel :)
Állandóan van valami program, teendő.

Majd hosszú téli estéken többet leszek ígérem :D

Hiszti: nálunk még nincs sok és nagy hiszti.
Ha rászólok erőteljesen Lívire, általában hat is(egyelőre!!!!)
Úgy hogy ezzel még nincs gond és Lívi nem is igen rongál, egész jól elvan azokkal a dolgokkal amiket adok neki.
egyébként pont azt vettemészre, hogy most kb. 1-2 hete értelmesebb és nem pakol mindent ki, szét.

Viszont eddig imádta öltözködést, pelusozást.
Na azt most már ő sem komálja!!! :D
Állandóan felül a pelenkázon a kis zsiványka!
:D :D :D

Szépen lápeget bútorba kapaszkodva, nem sieti el a dolgokat viszont szinte soha sem esik!!!!
Úgyanolyan óvatos mint eddig mindenben:)

Igazi kis szűz gyerek!!!! :)

A pocakját egyre jobban imádja tömni!!!!

Hát Csajok !!!!

Imádja a kölesgolyókat!!!!!!
Csak úgy tömi magába!!!!
Egész nap eszegetné :D :D :D

Még egyszer köszönjük, hogy hoztatok a talira és megismertettétek velünk :)

Talit tervezek szeptemberben, remélem jöttök!!!!!!!!??????????

Na megyek mert Lívit fürdetni kell vinni, férj meg redőnyt szerel

Mea
mea

Kép
hajnali pizsi-parti

Kép
azért ahhoz sosincs elég korán,hogy a kiskanalat eltüntessem

Kép
asszem visszamennék alukálni

Kép
reggeli kikukucsolás az ablakon

Kép
autók jönnek-mennek

Kép
ma született bárány

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Mea!

Rám számíthatsz :wink:

Kép

Kép
megann

Sziasztok!
Megann
Olyan szép Lénácskád a pálmafácska alatt!Nem is tudom, mikor láttam ilyen gyönyörű kék szemeket!Ja, és tök jó rucika van rajta!A citromkúrám :( :( :( (talán ha 3db.-ot ettem), pedig vettem Öt kilót!!
Ayse
Fütyörésző Andris :D :D :D
Nyúlné
Fogorvost túlélted??Meglátod, egyszer jelentkeznek, hogy Marcit modellként szeretnék valamilyen címlapra! Olyan édes, szép gyerek!!A szemöldöke is szép(azt még régen kiszúrtuk ám!!)
Benianyu
A szőnyegen Panninak a zöld-sárga kukac volt a kedvence, Kukac Benőnek kereszteltük!

Holnap du.-tán tervezünk egy csavargást, hajókázást a szarvasi arborétumban. Kíváncsi vagyok Panni mit fog szólni hozzá! Nagyon élvez, mindent, ami hurcolja a popóját!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Sziasztok!

Állandó mászkálásban vagyunk, így kicsit lemaradtam.
Visszaolvastam, de reagálni nincs erőm, bocsánat!

Natinak boldog születésnapot!

A képek fantasztikusak ( Panda ordítása fergeteges!!! :D :shock: ), Barbi tök jó, hogy megjöttél, Kisnyuszi cukorborsó, Erhardt édesen vigyorog, Panni tünemény, Tüncsi remélem nem pöttyös a mai fürdés után, Peti az autón nagyon vagány, Benianyu remélem nem szomorú már, Megann és Léna nagyon szépek, és mindenki fütyörésző Andris, vetődő Gergő, nem hisztiző Lívi, szépséges Julcsi, tündérkirálylány Brigi.

Remélem nem maradt ki senki, ha mégis ezer bocsánat!!!!!!! :oops:

Segítsetek Lányok!
A babyőrzőnél mi a jobb, ha több csatornája van mint 2, vagy ha oda-vissza beszélős!!!!!!!!!
Előre is köszönöm, holnap meg kell vennem, mert szombaton kerti parti lesz nálunk és Tomit átköltöztetjük a nappaliba, az van a legmesszebb a kerttől, de így nem hallom!

Kép
Kép
thomasanne

Sziasztok!

A képek fantasztikusak ( Panda ordítása fergeteges!!! :D :shock: ), Barbi tök jó, hogy megjöttél, Kisnyuszi cukorborsó, Erhardt édesen vigyorog, Panni tünemény, Tüncsi remélem nem pöttyös a mai fürdés után, Peti az autón nagyon vagány, Benianyu remélem nem szomorú már, Megann és Léna nagyon szépek, és mindenki fütyörésző Andris, vetődő Gergő, nem hisztiző Lívi, szépséges Julcsi, tündérkirálylány Brigi.

Segítsetek Lányok!
A babyőrzőnél mi a jobb, ha több csatornája van mint 2, vagy ha oda-vissza beszélős!!!!!!!!!
Előre is köszönöm, holnap meg kell vennem, mert szombaton kerti parti lesz nálunk és Tomit átköltöztetjük a nappaliba, az van a legmesszebb a kerttől, de így nem hallom!

Kép
Kép
thomasanne

Sziasztok!

Segítsetek Lányok!

Kép
Kép
thomasanne

Sziasztok! :) :) :)

Megann,
Nagyon jók a fényképek! :) Léna nagyon helyes kiscsajszi. :)Nekem a földön ülő pelusos tetszik nagyon. Kis virágfelborítgató... :) Olyan élethűen írtad le, hogy simán elképzeltem a becserkészést!

Mea,
Ránk is számíthatsz! :)

Viki,
Boldog hófordulót Petinek! :)

Nyúlné,
Kisnyúl mai sorozata is szuper! Meg kell zabálni, ahogy kiles a párnák közül. :)
Fegyelmező Anyukád nagyon komoly. Hogy tudja megállni, hogy ne nevesse el magát? :)
Remélem, nem nagyon szadizott meg a fogorvos!

Ayse,
Lili a hiszti elleni fegyver! :) Ez nagyon jó! :) Beni is jól meg tudja nevettetni Danit. :)
Fütyörészve mászó Andris nagyon édes lehet! :)

Totka,
Kukac Benő :) Én annyira sajnálom a Zümizüminket! :(
Nem kell megenni a citromokat, elég, ha a levét megiszod. Ha jól tudom. Hajrá! Hátha használ!

Nyúlné, Ayse,
Én talán ma másodszor adtam Danira szandált, előtte egy-két sikertelen próbálkozásom már volt, simán lerúgta. Sokat most sem volt rajta, csak amíg a játszótéren álldogált. Itthon zokniban nyomul, télen meg majd két zokniban fog. :)

benianyu

Felteszek egy-két hétvégi tesós képet! :)
Kép
Kép
Kép Kép

Drukkoljatok, hogy holnap kánikula legyen, ahogy ígérték. Megyünk Mogyoródra a viziparadicsomba. Danika az Anyuval marad, ő még nem élvezné, én viszont sokat szeretnék csúszkálni. :)

benianyu

Képzeljétek a Discoveryn láttam ma egy filmet, ami arról szólt, hogy egyes férfiak is tudnak szoptatni. Az elejét nem láttam, de valami olyasmi volt, hogy van, akiknek van mirigyállományuk és egy magas ösztrogénszinttel párosulva működik a dolog!
Állítólag egy meleg pár is tudta szoptatni az örökbebabát!

Teljesen elképedve ültem a képernyő előtt.

Benianyu!
Kánikuladrukk elindult!

ayse

Ayse,
Köszi :)

benianyu

Ayse!
Én is imádom a Született feleségeket, alig várom, hogy megint kezdődjön! :lol:

Emese!
Ma született bárány kisfiad igazán zabálnivaló! :D
A hajnali pizsi partyra viszont nem irigykedek. :(

Thomasanne!
Mi az oda-vissza beszélést nem használnánk ki, ha sír a gyerek, szerintem hiába beszélsz neki a bébiörzőbe, az úgyse nyugtatja meg. :(
De szívesen kölcsönadom a mienket is, ha csak a party miatt vennéd, mi úgyse használjuk. :)
Philips, jó minőségű is.

Benianyu!
Drukkolok nagyon! :D
Pénteken mi meg a csillaghegyi strandra szeretnénk menni, remélem tényleg jó idő lesz.

Mea!
Mi is szívesen csatlakozunk!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Prüntyi!,apósdoki is hasonlókat mondott!
"Nem kell annyira kimosni mindig a kádat, hisz mindig ? használja.
2. Tessék patikai fürdet?t használni továbbra is."
:wink:
mára ennyi,mert megyünk a várba,meg robogót szerelőhöz vinni,most picit takarítok,amíg pasik sétálnak én meg,ha jól érzékalam,a mai nappal elkezdődött az allergiám a nemtom mire!a terhességem és elötte a nagy bio-fogyókúrás időszak alatt nem volt,most bezzeg megérkezett!állat!
na puszi,legyeb szép napotok!
ja és cipőhozzászólásokat köszi!

háháhááááápciiiii :cry:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné!

Nem akarlak elkeseríteni de PARLAGFŰ!!! :(
Tegnap óta sz@rul vagyok!
Na ezért fogunk mégegyszer elmenni tengerpartra szeptemberben...mert ott nincs parlagfű...
Ez is magyar specialitás... :? :? :?

(Mi is megyünk a várba ma, de csak du 4-5 felé...a végén még összefutunk :wink:

M.

Kép

Kép
megann

Nyúlné, Megann
Rajtam is tombol az allergia! Tüsszögök állandóan, folyik az orrom, viszked a torkom. :( :( :( És nem szedek semmit, mert még szoptatom Danigombócot. Tavaly is mekkorákat tüsszögtem, Danika a hasamban hullámmedencézett. :)

benianyu

Hapcííííííííííí!hehe,itt vagyok mégis,titkosan,ha jönnek haza eltünök! :wink:
na szóval,igen,már én is egyszer régen megállapítottam,hogy parlagfű lesz,mert pont mindig akkor kezdek tüsszögni!én volt,hogy szettem valamit,de már nem emlékszem!szőőőőőrnyűűűűűű!főleg,mert még az ember feje is felismerhetetlen lesz!és állandóan melegem van,meg ilyenek!uuuutáááálom!
de milyen érdekes,hogy Kisnyuszival a hasamban nem voltam!
Megann,lehet bizony összefutunk,majd leslek! :D
Hapcíííííííííííí....... :?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Hiszti. Brigi is tud, szokott is. Nálam a kézrepacsi nem jött be, csak kinevet, pedig iszonyú szigorú arcot vágok közbe. Az elterelős hadművelet annál inkább, vagy ha nem veszélyes amit csinál egyszerűen nem figyelek oda. Este elalvásnál is amikor én alvást színlelek. ő úgy próbálja magára vonni a figyelmemet, hogy kaparja a falat, vagy a dugóba nyúlkál. Tudja, hogy ezekre ugrok, tehát mindig ő nyer. Kinyitom a szemem és odébb teszem.
Csalánkiütés. Nekünk is volt, pedig Bübchent használtam. A patikai mosakodó és zsíros testápoló hatott, ugyanis a Briginek még ki is szárította nagyon a bőrét. A patikai mosakodót az elején én is utáltam, mert csúszik, darabos, stb. Egy barátnőm ajánlotta, hogy mielőtt a vízet beleengedem a kádba kenjem szét az alján a krémet és tussal veressem szét. Azóta se csúszkálás, se úszkáló darabok.
Cipő. Mi már elég régóta ráadjuk a Brigire, mert a bébikomp miatt volt, hogy hólyagos lett a talpa a csúszkálástól. Hála istennek szinte elsőre elfogadta. Talán jobb így, mert ha elindul már nem kell a cipővel is bajlódni. Ja, a Kenguruban nagy cipő leértékelés van.
Megann
Léna tündéri kiscsaj, iszonyú édes a képeken.
Nyúlné
Az allergiám nekem is ma reggelre jött elő, terhesség alatt csak csökkentett módban támadott meg. Van valami csodaszered amit szoptatás alatt is lehet szedni? Kisnyuszi cuki pofa a párnás képeken.

Kép
Kép
maresz

Thomasanne,szeintem most már az oda-vissza beszélés a jobb funkció,mi is olyanra cseréljük!a több csatorna arra jó,hogy több csatornán zavarjanak be,max.választhatsz,hogy szomszéd,taxis vagy kitudjaki! :lol:
úgyis jönnek az ikrek a családban,amienket megkapják ők,mi meg veszünk dumálósat és akkor már fel sem kell kelni a fotelből,ágyból,hanem szóunk Kisnyuszinak,hogy aludjon még szépen,és ő persze úgy is tesz! :wink: Barbi,most olvastam vissza és akkor most föladtuk a leckét!már nem tudok röhögős jelet idetenni,de háháhááááá és hápcíííííí!mondjuk én a tesóméknál láttam az oda-vissza beszélőst használatban és ott jól bevált,de már nem kisbabákról beszélünk!de pl.mi vittünk őrzött Zalaegerszegbe,ahol a Kisnyuszi az emeleten aludt,mi meg kint-lent ültünk az erkélyen és amikor visított csak mégjobban visított mire odaértünk,azt nemtom megnyugodna e egy kicsit,ha a kisdobozka recsegve nyugtatgatná,míg rohannánk,de mi azért lecseréljük!na!
Benianyu,képek nagyon jók,pont így képzeltem el az együtt töltött pillanatokat! :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Ayse :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: majd máskor reagálok :shock: :shock: :shock:

Mea,mi is biztosan mennénk és akkor az is tuti,hogy Harit is bepakolnánk :? :twisted: :lol:
én még lehet beválalok egy talit addig,majd gondolkodom,hogy mikor is lenne a jó!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Benianyu!
Köszi :D

Totka!
Még nincs olyan dimbes dombos pécsi képünk, mert főleg a lakásban fotózok, vagy anyuéknál az udvarban, de majd fotózok egy-kettőt az erkélyről. Nem igazán lesz szép, mert egy csomó 10 emeletes ház belelóg majd, de a háttérben azért ott lesz a Mecsek! :D (igaz, jó messze, mert a város másik végén lakunk :) )

Ayse!
Akkor tényleg nem ugyanarról az oltásról beszéltünk!!! :)

Minden kép csudajó! :D

Szép napot MIndenkinek!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Megann, Nyúlné!

Mi is megyünk ma a várba!!!!! Mert Töki pompost akarok ennnnnnnnnnnnnniiiii!!!!!!!
És persze megnézzük a mesterségek ünnepét is!

Kép
kuha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?