A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Ayse!

Hű, tényleg nagyon szép ez az esküvői kép! És csatlakozom a többiekhez, Lili tényleg kiköpött olyan mint te, csak kicsiben!

Thomasanne!

A ti esküvői képetek is álomszép! És mi az, hogy szép VOLTÁL??? Most is nagyon szép vagy!!!!!

Nyúlné!

Én még nem is gratuláltam a kis Bencéhez és Emeséhez, akik gyönyörűségesek!!!! Kívánom, hogy minél hamarabb hazamehessenek, és nagyon - nagyon boldog életet kívánok az ikreknek és szüleiknek!!!

Róki!
Tényleg, ez a jó szó, hogy türelmes. De nem ez a jellemző rá, nem ennyire kis csetlő-botló, tegnap csinálta csak ezt. De már vagy 5 perce, mire elővettem a fényképezőt.
De szerintem attól volt ilyen lelkes, hogy közben hatalmasakat röhögött, és egyfolytában az apját támadta, aki meg úgy csinált, mintha menekülne előle.
Szerintem ezért volt ennyire lelkes!

Mea!
Te szegény, ezek szerint nem hogy javult, inkább rosszabb lett a helyzetet. Jobbulást kívánok, gyorsan gyógyulj meg.
Egyenlőre úgy néz ki, hogy nekünk jövő héten a kedd nem jó, mert tegnap ugye lemard a doki, és jövő kedden megyünk. És a péntek sem jó, mert akkor meg anyumhoz megyünk jövő héten.

Kép
kuha

Sziasztok!
Nyúlné
Olyan édesek az unokatesók!!!Szegény Emese, máris van szexepilje!
Kuha
Gergővideó csúcs!!Milyen ügyi!!
Nállunk is az van, mint Róki Zsuzsájánál: Csak kapaszkodással áll fel Művésznőm!
Mea
Takonykórság hess!!!
Ayse, Thomasanne
Nosztalgiázunk? :D Nagyon szépek voltatok ám!Í

Szép napot Mindenkinek!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Sziasztok! :D :D

Két nap csavargás, aztán olvashatok vissza! :) :)

Nagyon kedvet kaptam az Ikeás bulihoz, legközelebb megyünk mi is! De jó lehetett!!! :) :) :)
Megnéztem a videókat! Táncoló Melike, meg a kis totyogó Gergő is szuperaranyosak! :)

Ayse, Thomasanne,
Nagyon szépek voltatok menyasszonyként!!!! :) :) :)
Ayse,
Lili tényleg nagyon hasonlít rád! :)

Ma nem csavargunk, csak a házimunka vár, de folyt köv. ha Dani elalszik :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Kuha!
Köszi! Már gyógyul Bendegúz, sokkal jobb a dáthahelyzet, de még porszívózunk bőszen. :)
Én is sajnálom, hogy nem találkoztunk Veletek. Legközelebb ha erre jártok benevezünk, nagyon közel lakunk ugyanis az Örshöz.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Tegnap bulizni voltam! :) Annál a cégnél, ahol Beni születése előtt dolgoztam, már több mint 5 éve, nagyon jó volt a társaság. Csupa fiatal, jó fej kolléga. Szinte már senki sem dolgozik ott, de mélben még tartjuk a kapcsolatot és néha szoktunk találkozni is. Tegnap legalább 40-en összejöttünk és nagyon nagyon jót dumáltunk. Soknak szintén van már gyereke is, de persze kép szinte senkinél nem volt, mindenki a neten küldözgeti. Annyira jól esett kicsit kimozdulni, bár este 8-kor indultam, mert letettem a fiúkat aludni, de éjfélkor értem csak haza. Beni Apával aludt a helyemen, de Dani nem vette észre a hiányomat. :) :)

benianyu

Márti,
Bendegúznak jobbulást! :)

Mea,
Neked is! :)

Ayse,
Az állatkerti képek nagyon jók! :) Andris nagyon aranyos, ahogyan a cipőfűzőjével játszik. Lili annyira szép kislány! :)

Barbi, Kuha,
Dani is eszi a szölőt, magostul. :) Néha kiköpi, de a legtöbb lemegy.

Thomasanne,
Tominak utólatg is BOLDOG SZÜLINAPOT kívánunk! :)

Nyúlné,
Milyen picik a babák!!! Remélem, ügyesek lesznek a szopizásban és hamar megerősödnek! Lehet már tudni, hogy mennyi ideig kell bent maradni a kórházban?

benianyu

Nem voltam itt 3 napig, most meg le sem tudtok lőni. hehehe :) :)
Még egy dolgot el akartam mesélni.
Voltam hétfőn bőrgyógyásznál, mert a cicim felső részén nőtt egy érkitüremkedés, vagy mi a szösz. Állítólag szoptatásnál előfordul. Leégette a doktornő seperc alatt. Kérdezte, hogy szoptatok-e, mert látszik a cicimen, pedig nem vettem le a melltartómat. Mindegy, bőrgyógyász, látnia kell a bőr állagán.
A lényeg, hogy megkérdezte, hogy mennyi idős a baba és KIAKADT (egy orvos!!!), hogy még 11 hónaposan is szopizik! :? :x :shock:

benianyu

Köszönöm a dícsérő szavakat! :oops: :oops: :oops:

Thomasanne!
Tényleg nagyon szép menyasszony voltál!
Mikor volt az esküvőtök?

Benianyu!
Azt elhiszem, hogy jól esett egy kis kimozdulás!
Manapság nagy a fluktuáció szinte minden cégnél. Bárha belegondolunk, hogy Amerikában átlag 7x cserélnek munkahelyet úgy, hogy az egyúttal egy másik államba költözést is jelent...

Annamami!
Holnapi tücsökzene?
Én már rázizzentem!

Nyúlné!
Jajj de kis pirimyók! Tök hasonlítanak egymásra!
A dokinak nem volt elég, hogy eljátszhatta Hasfelmetsző Jack szerepét? Még Fejfelmetsző is akart lenni???? Szegény kisbaba! De ugye hegesedés nélkül gyógyul?

ayse

Benianyu!

Nem is értem, hogy lehet egy orvos ennyire tájékozatlan????

ayse

Ayse,
Én is ezen lepődtem meg. Igaz, nem volt fiatal, 55 körüli, na dehát akkor is....

benianyu

A kínai császárokat 11 éves korukig szoptatták...Na jó ez azért elég extrém, de valami oka csak volt, már akkor is.

Imi nagymamája 96 éves, és ő is azt tudja, hogy jó a sokáig tartó szoptatás. Pedig ő garantáltan nem könyvből, tanfolyamon, orvosnál "okosodott", "csak" leélt egy életet a természetben állatok között és felnevelt három gyereket. És ő csak 2 generációra van tőlem.

ayse

Sziasztok!

Ayse!
Szerintem a Ti kertetekben is készülhetett volna a kép, emlékszem egyszer tettél fel egy virágról, vagy bokorról képet, ami előtt talán Lili? állt. Az is csodaszép volt! :D
Esküvői képeken nagyon helyesek vagytok, én is megjegyzem, hogy tiszta anyja ez a Lili lány :wink: :D

Szilvi!
Ti is nagyon szépek vagytok a képeken! :D

Emese!
Kis pinduri babák nagyon helyesek, olyan régen volt, hogy ilyen pici babát fogtam a kezemben......Hiányzik kicsit.
Gyors növekedést nekik! :D

Mea!
Neked is és Lívinek is gyors jobbulást kívánok!

Benianyu!
Bulizás :D :D
Néha kell az embernek egy kis kikapcsolódás gyerekek nélkül is, el is hiszem, hogy jó volt! :wink:
Doki nem normális, komolyan mondom :( :( Nem is értem mi ezen olyan megdöbbentő :shock:

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi!

Aranyos vagy! De jól emlékszel! Az orgonabokrok előtt készült a kép Liliről.
Egyszer nálunk is lesz tali, feltéve ha lesznek vállalkozó szellemek, és akkor élőben is szemrevételezni lehet a "kertünket".

ayse

Ayse!
Mi a fiúkkal szívesen benevezünk! :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ayse,
Mi is megnéznénk! :) :) :)

benianyu

Jajj de jó!

Most még építünk egy konyhát és akkor mindent bele!

ayse

Sziasztok Lányok!

Elkészítettem az útvonal leírását.
Barbinak, rókinak, Briginek elküldtem.

Kérlek Titeket, hogy aki jönni szeretne írjon egy e-mailt.
bodnarkrisztina@invitel.hu

Nekem a kedd vagy szerda lenne a legjobb, szavazzatok!

Rövid vagyok,mert rohanok, odaég a prézlim.

puszi Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Lányok!

Volna két kérdésem:

1. mennyi hagymát lehet adni a babáknak?
Tagnap is, ma is belefőztem a főzijébe fél-fél fejet (kicsit). Nem sok ez? De olyan jó ízt ad neki!

2. Ti még pürésítitek a főzit? És ha igen, mennyire? Ha normális idő alatt szeretném beadagolni, akkor kell. Ő viszont csemegézni szeretne, a kis ujjaival markolászni a falatokat. Ezért született köztes megoldásnak, hogy kap markolásznivalót, én meg közben belapátolom a szájába a hamit. Kanalat is kap, ő is lapátolhat, néha sikerül is neki. Nálatok hogy van?

ayse

Sziasztok!

Thomasanne!

Tominak utólag boldog szülinapot!!! :)

Tali!

Arra gondoltam, hogy mivel a Kápmegyeri Művház ilyen jó deal, hogy 1000 forint egy félévre a játszószobába a belépő, tarthatnánk ott rendszeres talikat. Mit szóltok hozzá? Tudom, van akinek kiesik... a 14-es villamos végállomásánál (?) van... a 14-es a Lehel tértől indul, de gyorsabb a 3-as metró Újpest Központi végállomásánál átszállni rá. Mit szóltok hozzá? Én most egyébként nézelődöm a művelődési házak között, hogy hol van még ilyen babás-mamás lehetőség, hátha találok valamit közelebb a belvároshoz, ami mindenkinek közelebb esne.

Volt már valaki az Aranytíz (V. kerületi) művelődési központban? Asszem a Kismama baba-mama klubja ott működik. Csak fel kell hívnom őket, hogy mibe kerül a terembérlet...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica, mi megyünk holnap zenebölcsibe az ifjúsági házba, de nekem azt mondták, hogy tízkor kezdődik. Ezt a 9.15-ös időpontot az újságban olvastad? most akkor nem tudom hányra menjünk???
Teri
zsteri

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

párnacsata

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Zsteri!

Én egy játszótéri anyukától kaptam az infót! Most küldtem neki egy SMS-t, hogy mikor kezdődik, lehet én értettem félre! Ha válaszol, megírom, de ha te már voltál, akkor menj akkorra amikorra gondolod... nekem itt van a sarkon az ifjúsági ház, tehát ha potyára megyek oda, az sem nagy dolog, max visszamegyek a másik időpontra is.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,

Benianyu, Doki :cry: Buli :lol: :lol:

Nyúlné, Asszem mondanom sem kell, hogy ez a képsorozat megint tuti. :D

Kriszta, Mélt megkaptam. Köszi. Nekünk egyelőre a kedd és a szerda is jó.

Roki, Most hogy jön a rossz idő én benne lennék ebbe a művházas programban. Nekünk nem is lenne messze. Csak megvárom, hogy menjetek el egyszer, mert én még nem voltam ilyen helyen és nem tudom, hogy egy 3 évesnek is való-e.

Ayse,

1. Én is szoktam az íz kedvéért hagymát, zellert, fehérrépát főzni a főzikbe. Viszont csak keveset rakok belőle a tányérba. Ugyanúgy ahogy magunknak sem mindenből szedünk ha eszünk.

2. Én még pürésítek :( Csak remélni tudom, hogy legalább mire oviba megy hajlandó lesz darabosat enni a Barnus. :? De érdekes, hogy csak főzelékben nem eszi a darabost. Ezért én is úgy szoktam, hogy sajtdarabkákat rakok a tálcájára ebédnél is, így abból is falatozik közben. De mi egyáltalán nem vagyunk mérvadóak, mert a legrosszabb evők közé sorolnám magunkat. Azokhoz képest amiket itt olvasok még sehol sem tartunk. Főzi vagy ízlik vagy nem. Darabokban csak a sajt megy. Se sonka, se párizsi, se kenyér, se keksz. Már mindent próbáltam. Gyümi is csak pürésítve, általában Sinlac péppel. Nekem a Marci is rossz evő volt, úgyhogy mindenre fel voltam készülve, de a Barnusnak sikerült mindent überelnie. :cry:

Brigi
b_brigi

jóestét :)

mi is kihagytunk két napot, és látom már le is maradtunk egy ikeázásról :( majd legközelebb, hozzánk is közel van, és Eszti is imádja az étterem melletti kis játszósarkot.

tegnap szinte egész nap vásárolni voltunk. igazi shoppingolás volt, mint régen, a szüleimmel mentem, és amíg Esztire vigyázott a nagyapja, addig az anyuval vásároltunk. Eszti egy kisanygal volt! délben indultunk, este fél8-ra értünk haza, kb 2x félk órát aludt, és este egy hangja nem volt a fürdésnél, játszott aranyosan. kapott gy pár őszi-téli szerkót, és rám is rámfért a frissítés, elég szakadtanm jártam már néha. nagyon örültem a göncöknek :)

ma meg nagypapáztunk, kicsit a munkahelyemre is beugrottunk, feltartottuk egy kicsit a dolgozókat :)
du meg voltunk a veres dokinál.
a veres doki hihetetlen szimpi volt, és nagyon megbízható. az Esztit megvizsgálta, és azt mondta, hogy a bélmotilitás zavar egyértelmű, és hogy a reflux betegségre jellemző, hogy féléáves kor körül és egy éves kor körül rosszabb a helyzet, úgyhogy várható, hpogy javulni fog. csak eszközös vizsgálat jön szóba, de azt nem szeretnénk, mert nincs akkora haszna, mint amekkora macera, próbaképpen gyógyszert is adhatna, de annak meg ritkán lehet olyan mellékhatása, ami sokkal rosszabb, mint a mostani állapot. abban maradtunk, hogy most 5 napig egyek tejmentesen (szte megér még egy próbát), ha nincs változás akkor hagyjam abba, és esténként kapjon infacholt.
de a lényeg, hogy nagyon jól gyarapszik (9,1 kg), tehát nagy gyulladás biztos nincs a nyelőcsövében. ha másfél ébvesen is vannak még ilyen tünetek, akkor azért ki kell vizsgálni.
és megjegyezte, hoigy az Eszti milyen aktív, cserfes, aztán meg, hogy mekkora akarata van, mert amikor elkezdte vizsgálni, olyan sírógörcsöt vágott le, hogy sztem zengett az egész ház. :)
összességében azért inkább megnyugtató volt az egész.

ezt az oldalt megnéztem, aztán majd olvasok vissza

ikerpár tündéri!!!!!!!!!! nagyon szépek, olyan formásak!!!! és szép hajuk is van :) az Eszti sokkal soványabb volt, legalábbis így kép alapján úgy tűnik. hajrá szopi :)

a menyasszonyok is nagyon szépek!

erről jut eszembe. ma néztem az iskolából kirohangáló fiatalokat. és elméláztam, hogy igen, ők a fiatalok. én már egy 31 éves anyuka vagyok, hátam mögött egy szuszogó Esztivel (kocsiban ültünk). és én is voltam ilyen fiatal rohangászós, hol slendriánul
hol konzervatívan öltözött csini lány, aki előtt ott volt az élet, rengeteg választási lehetőséggel. most már ez elmúlt, és milyen jó, hogy nem vagyok ezekre a lányokra irígy, pedig olyan szépek voltak!, hanem azt várom, hogy majd az én lányom is ilyen szép meg rohangálós lesz, és remélem nem suttyomban fog fiúzni, és nem fog cigizni :D
na befogom

Ayse:
én úgy csinálom, hogy a húst összeturmixolom egy kis répával, vagy valami zöldséggel, mert máshogy nem eszi meg, és belekeverek villával összetört zöldséget, tésztát. lassan tojássárgáját is kellene. ha a kezébe adom, csak markolássza és dobálja, ezt csak néha engedem, mert ezt egy az egyben játéknak fogja fel, és ezt nem szeretném. viszont a kanalat sokszor kiveszi a kezemből, és azzal együtt eszünk. segítek neki rátenni egy kis adagot, és egyedül betolja a szájába a kanalat, csak ilyenkor a tempóján kell lassítani, mert úgy élvezi, hogy csak úgy pakolja a szájába a cuccot :)
sztem lehet, hogy mi ebben is későn érő típusok vagyunk, mert pl ma is a torkán akadt egy kis darab kifli. (természetesen az étteremben, mert a doki után beültünk vaéahova kajálni), szegénykém úgy sajnálom ilyenkor, annyira tátog, és nem tud mit tenni, megijed :(
tali:)

Benianyu!
hű teljesen besárgultam az irigységtől, hogy estére kimaradtál bulizni! de jóóóóó neked!! :D
remélem jövő hétig helyre áll a béke kis hazánkban, mert csak úgy merek nekivágni zalakarosnak, és akkor talán nekem is jut egy kis valami :)

Kuha! Gergő nagyon aranyos! és persze milyen ügyes! :) milyen nehéz visszatartani egy jó nevetést kamerázás közben :wink:

KépKép
KépKép
and

Megann,
a világmegrengetőt pejoratívan gondoltam. én is kivagyok ettől az egésztől, amikor apukám mesélt 56-ról (ő 17 éves volt akkor), azt hittem az én életemben ilyen nem történhet, én ilyenekt csak a könyvekben olvastam.
ja ez off volt, bocsi

még egy pár hét és remélem végre lesz már saját kocsim, és akkor én is szabadabban tudok kóricálni, de árkádig simán lebuszozom, úgyhogy én bármikor benne vagyok egy kis ikea-árkádozásban :)
bár a HundM közelébe, jobb, ha nem megyek mostanság :oops: azt a barna kantáros nacit én is néztem, szuper aranyos, de már nem vettem meg, annyi mindene van így is a csajnak. (majd pár hét múlva :wink: )

Ayse, állatkertes képek is olyan édesek! amin ketten vagytok Lilivel meg egyszerűen gyönyörű és megható! persze rögtön arra gondoltam, hogy majd amikor Eszti lesz ilyen szép nagylány, és összebújunk a képen, milyen boldog leszek :)

tali: mivel nekünk a jövő hét úgy ahogy van nem jó, utána meg már október van, megvárom amíg pangás van, és akkor dobom be a talit, vagy szóljatok, ha épp nincs hova menni és jönnétek :D

Bodza!
nagyon szép kismami vagy :) és Sacival meg csak tetézed :wink:
tényleg, Saci rizstortájának a receptjét leírnád légyszi? vagy már írtad, csak nem figyeltem :roll:

bretegeknek jobbulást!!

ja Megann! a síelős időpont módosításban én is benne lennék! hű de tuti lenne! bár hiányozna azért az itthoni karácsonyfa... síelni én ausztriába szeretnék menni, de még nincs lefixálva, hogy pontosan hova, most szerveződik. azt tudom, hogy van egy 70 év körüli síoktató, akivel először voltunk, és nagyon jó volt. először nem volt szimpi, de aztán megkedveltük, és sokat tanultunk tőle, én vele szeretnék menni.
mondtam, hogy szereztem torna órarendet az örsön lévő fitnesz terembe? :) még nem jutottam el órára, de ahogy olvasom, hogy te is mész, egyre elszántabban noszogatom magam :wink:

a XVI. ker. tücsökzene csütörtökönként van, holnap jó is lenne, ha felhívtam volna a csajt :( és reggel 8-ra megyünk a gyógytornászhoz, megkértem, hogy nézze meg az Eszti lábát.
jövő héten meg zalakaros, ha minden ok.
most fogalmama sincs hol van a csaj száma, de megkeresem, és leírom, hogy ha akartok menni

Roki, ez nem rossz ötlet, hogy minden napra valami....

az a XVIII ker művház hol is van pontosan??? :)

KépKép
KépKép
and

hol vagytok??
megirigyeltétek a csoini pocakokat és megy a kistesó gyártás, mi :?: :?: :lol:

KépKép
KépKép
and

ááááááááááááááááááááá irtam egy csomót és elszállt.

Na mégegyszer...

Léna tegnapi méretei:

8600 gramm, 71 cm...1 éves státuszvizsgálat volt..

Megkapta a bárányhimlő elleni oltást, nagy üvöltések közepette.

And:
Off topik:
Remélem eljutnak oda tüntetők meg a vandálok, mint mi itthon, hogy k...ra unjuk az egészet.Megy az ujjal mutogatás, mint mindig.
A szombattól viszont félek..lehet hogy jól el kellene húzni a nyaraóba.
Egy két kérdésem viszont van.
Aki éjjel tüntet, az másnap hogy dolgozik, milyen hatásfokkal??
Ki fizeti meg a vandálok okozta károkat, a rendőrök bérpótlékait???
Biztos nem azok a suhancok, mert ahogy elnéztem ők még javába anyuci kosztján élnek, ha egyáltalán volt is valaha anyjuk ezeknek a félkegyelműeknek.
Tényleg van ember aki komolyan azt elhiszi hogy az Önkormányzati választás megdöntheti a kormányt???Hát senki nem ismeri a választási törvényt????

Na jó abbahagyom mert már biztos unják egy páran, meg ez nem is az a topik...de nem tudtam megállni hogy ezt ne irjam le.

Sielés...
Húúúú jó hogy mondod, mi is októberben szoktuk befizetni..majd szólok is apának hogy verbuválja össze a jónépet.

Kocsi:Milyen járgányod lesz??

Tücsökzene:
Nekem jó a csüti délelőtt, de én tuti nem tudok minden napra gyerekes progit szervezni, anyuhoz is általában egész napra megyek, meg van ugye háztartás is...és álatlában úgy csinálom, hogy 1 napra tömöritek mindent ha lehetséges, hogy ne kelljen minden napomat elcseszni útálatos mosással, vasalással stb..

Benianyu!
Legközelebb mindenképp gyertek Ikeázni, jó buli volt.
Remélem nem leszünk túl feltűnők a gyerekosztályon a bababútorokon ücsörögve :lol: :lol:

Thomasanna!
Apa vak?? :evil: Küldjek szemüveget??Te most is nagyon szép vagy :wink:

M.

Kép

Kép
megann

Annamami, Ayse, lesz ma zenebölcsis program? Mi is mennénk, ha mentek, bár tegnap még haboztam, mert eléggé lefáradok a babakocsis utaktól.

KépKép

KépKép
majola

Bkriszta!

TALI szempontjából nekünk csak a szerda lenne jó!

Zsuzsa!
Ha szerdán lesz a tali, nincs kedved neked is Julcsival csatlakozni? Szívesen elviszlek Titeket! :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

hello lányok!
ma reggelre taknyos lett nyulacska,szerintem csak meghülés,nem vírus,porszívozunk,de nagyon ellenáll,így nem túl jó móka! :?
viszont végre megissza a kamilla teát,ami elég hasznos folyadék ilyenkor!sőt,most altatás elött 80ml tápit hozzá öntöttem 100ml teához és azt is benyomta!tök jó!
de ha jól hallom nem fog aludni,bulizik az ágyban,majd meglátjuk meddig tudok maradni...

ikrek:
hát édes mind a kettő!szerepcsere van és Bence a virgoncabb(nagy huligán) és Emese lett a lusti ,alvós!mindkettő infuziót kap,mert Bence lement 2kiló alá,Emese meg300at fogyott,ami azért sok,pláne ilyen piciknél!de elkezdtek szopni,mamijuk küzd,nagyon ügyes,bár már a t...tele van,hogy mindenki mást mond és mindenki vezényel......ismerős
:evil: :evil: :evil: :evil:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

nem engedett többet írni egyszerre....remélem nem korlátozzák az írásaimat is :shock: :lol: :lol: :lol:

szóval:olyan,de olyan picik,hogy kikészül tőlük az ember,és persze minden ragtapasz vagy akármi ,amit rájuk tesznek félelmetesen néz ki,de jól vannak és huligánok már most! 8)
és most sajna be se tudunk menni,mert azéárt jobb az óvatosság
egy ideig ők biztos bent lesznek,bár ha már infuzió van,akkor gyorsan felépülnek,legalábbis Kisnyuszimnál is így volt!reméljük!
a homlok sérülés Emesén biztos nem fog látszani,ha meg igen,az sem baj,az én homlokomon is van egy jó nagy sérülésnyom,vagy észre sem veszik vagy ha igen, vagánykodhatok!
együtt egy ágyban a legédesebbek,mondanom se kell! :P :P :P
én már teljesen beleszerettem az ikrekbe és ráadásul ,főleg Emese,nagyon szép újszülött,Bence már annyira pici,hogy kicsitt szottyos,öreguras a fizimiskája,de olyan vagány sérója van,hogy visz mindent!
most hirtelen nem tudom,hogy mit kérdeztetek még... :roll:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Ikea,
máe majdnem úgy volt,hogy mi is odamegyünk,de anyukám meglepett minket és így inkább mentünk a Budaörsibe,nagyon jó volt,bár meglepő módon tényleg bátortalan Kisnyulak voltunk,nehezen oldódott a gyerek,még huhogni se mert! :lol: ,de azért jó volt!
legközelebb azért megyünk szivesen oda,ahol ti is vagtyok!!!
talik:
nekem nagyon szimpinek tűnik Roki ötlete,hogy valamelyik játszóházba menjünk!!!!itt is van ám egy kicsike mondjuk,de néha odamegyünk,ha nemtudok mit kitalálni,ez Gazdagréten van!de itt a Sport Maxban is van,ha jól tudom,azt is szivesen megnézem nekünk! :P

Rokinak és Tominak Boldog Szülinapot,jól megkésve bár,de szívből!
beteg babáknak meg mamáknak meg sok gyógypuszit,így pusszangatom magunkat is! :oops:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Nem tudtam visszaolvasni, bocs! :oops:

Nem tudom, mikor jövök megint, mert apa melózik ezerrel, a Pesti sztorik miatt! Én meg beteg vagyok, taknyossággal és torokfájással küszködök. Peti meg egész nap nyafizik, mintha muszály volna neki! :(

Vigyázzatok magatokra!!!!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Hello!

Már régen meg akartam kérdezni, nem ismerős ez valakinek????
Ezer éve itt van és tuti nem a miénk és nem tesóm gyerekeié, úgyhogy valaki másé.

Kép

Nyúlné!
Nyuszkónak jobbulást, ikrek cukik, nemkülömben a feketefehér pernahajder párnadobáló Kisnyusssz.

M.

Kép

Kép
megann

hű, tényleg jól eltűnt este mindenki, aztán majd jól meglepődünk, amikor csoportokban zebrásodtok :)

Viki, apa rendőr? ő is vigyázzon nagyon magára! neked meg gyors jobbulást!

Nyúlné! olyan lelkesen írsz, hogy én is teljesen belelkesedtem, és már vágyom ikrekre :D :D :D ez valahogy a fokozhatatlan legfelsőbb foka :D

Megann,
off: csak egy kérdésre válaszook, a költőiek közül. kinek kell fizetni: nekünk...
autó: vw golf plus lett a választás, és már nagyon várom, de mivel augusztusban nem csinálnak semmit a gyárak, és az első rendelést elcseszték (ami utólag nem baj, mert így egy feljavított változatot kértem, nagyon szupi kis autó lesz!), szóval sztem csak novemberre lesz meg.
Léna 8600 gr? akkor mi kövérek vagyunk? tegnap 9100 gr-ot mértünk. na neeeee. mondjuk látom az Eszti pociját, de akkor is, ráadásul tényleg folyamatosan mozog. lehet, hogy örökölte a raktározós gént? :wink:

na, akkor csüt délelőttőnként járhatnánk erre a tücsökzenére. megkeresem a számot. jövő héten nekünk nem jó.
szerdán mi nagypapázni szoktunk. marad 3 nap :)

na majdnem odaégettem az Eszti kajáját, úgy itt ragadtam, de most kész.

KépKép
KépKép
and

és tegnap elfelejtettem, hogy Meli szülinapi tánca nagyon aranyos!! és aztán a dal után, ahogy hátranéz, amikor mindenki neki tapsol, hát az csúcs! meg kell enni, olyan édes :) Eszti is szokott ilyet csinálni, és remélem nem szokik le róla, mert én nagyon bírom!

KépKép
KépKép
and

Barbi, köszi, én nagyon szivesen mennék :)

And, Eszti hogy megnőtt, már több mint 9 kiló! Emlékszem, milyen kis pindurka volt.

Róki, a Pagonyba én is szivesen mennék programokra.

KépKép

KépKép
majola

még valami: voltunk ma reggel a gyógytornásznál, azt mondta megint masszírozzam a lábát, mert tényleg befelé áll. és azt is mondta, hogy egy éves korára kicsire feldarabolt cuccokat kellene ennie. tehát nem villával összetörtet. mondtam, hiogy gyümiből ok, de a húst nem eszi meg, csak turmixolva. szte turmixolni már egyáltalán nem szabadna.
úgyhogy most villával megpróbáltam szétnyomkodni az agyonfőtt husit is. de sztem eszti ebben elég későn érő típus. nemrég még öklendezett a darabostól.
anyuék meg persze nyomatják a másik oldalt, hogy a rostokat még biztos nem tudja megemészteni, pl barack.
szóval a kérdés:
ti mennyi húst adtok és hogyan?

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Gyors bekukk, amíg Dani elvan egy kicsit a szobában. Mostanában eljátszik 5-10 perceket egyedül, aztán kijön hozzám, hogy "anya, leléptél, gyere vissza!" :)
Olyan édesen totyog, már 5-6-7 lépéseket is megtesz egyedül, aztán összerogy és vigyorog. Próbálom levideózni, de még nem sikerült, mert olyan hirtelen teszi. :)

And,
Eszti tényleg tök jó súlyban van. Dani 9070 és 73 centi volt a múlt héten. Szerintem, ne nyugodtan turmixold vagy törd villával össze a kaját, ha Eszti úgy kéri. Semmi értelme, hogy fulladozzon, vagy ne élvezettel egyen!

Nyúlné,
Nyuszkónak jobbulást kívánunk!!! És sok sok gyógyítós puszit küldünk! A feketefehér párnacsatás sorozat szuper! :)

Megann,
Legközelebb megyünk Ikeázni, ha nincs előre valami más programunk. :)

Már itt is van a kis Gimbigombócom! :) Mentem.....

benianyu

Kuha,

részeges videod nagyon-nagyon tetszett!
Annyira mozgékonyak ebben a korban, hogy nem számit ha elesig
ujra meg ujra feláll. Imádnivaló! :):)

Üdv,
Zsu
spanci

And,
Én nem adok Daninak minden nap húst, én sem eszem minden nap. Dani megeszi kisebb darabokban, pl. a jó puha csirkecombot, de van a fagyasztóban a húslevesben főtt csirkemell is turmixolt formában, jégkockatartóban adagolva, néha azt szoktam neki beledobni a kajába.
Nyúlné, már akartam neked írni sokszor, hogy a spenótos tészta a kedvencünk, mióta ettünk nálad. :) Mind a ketten imádjuk. :) Dani amúgy is elég tésztás, ma is azt evett. Pároltam almát, brokkolit és sárgarépát és összekevertem egy kis biotésztával. Sikerem volt vele. :)

benianyu

Benianyu!

Küldhetnél priviben egy kicsit a babahamiból nekem is :).

And!
Én is vívódom ezen a pürésíteni, nem pürésíteni dolgon. Szerintem ez azért nem lehet annyira korhoz kötött, mint mondjuk a szopi kiváltása, vagy melyik hónapban mit ehet már, hiszen nagyon sok függ attól, hogy mennyi foga van. Lilinek egyévesen nem volt foga, nem tudom, mit csinált volna a kisdarabos husival. Ráadásul, már meséltem, hogy ő fuldoklós típus. Én úgy döntöttem a részint a hsz-ek alapján is, hogy még turmixolok, abból nem lehet baj. Mivel nincs rágófoga Andrisnak, nem lehet azt mondani, hogy így majd nem használja azokat. Más problémát szűkkeresztmetszetű agyammal meg nem tudok elképzelni.

Andris sem kap húst mindennap. Eddig még csak csirkemellet és pulykamelletadtam neki. Ezt úgy kapja, hogy veszek egy csirkemellett, kissebb darabokra vágom, "cippzáras" zacsiban egymástól akkora távolságra ültetem, hogy ne fagyjanak össze, és behajítom a mélyhűtőbe. Így akkor veszem elő, amikor szükség van rá, és olyan ízű kajába dobom, amilyet csak akarok.

ayse

And!
Leonnál tök változó, hogy mikor eszik darabosat, mikor nem. Ha nem kéri, én is simán leturmixolom neki. Pedig neki már 9 foga van:)
Tegnap pl. megette vacsorára a krauter krémes, sajtos kenyeret paradicsommal. Megevett felvágva legalább egy jó nagyparit (dédi saját termesztése).
De van amikor csak köpdösi ki a darados kaját, husikat, akkor fogom és irány a turmix. Úgy meg megeszi.
Nolcsinak amikor foga jött, volt olyan, hogy még másfél évesen is csak a pépes dolgokat ette meg, így leturmixoltam a főzelékeket, husilevest. Különben csak monte-t meg tejbegrízt evett volna hetekig :D Így meg szépen megevett mindent.
Szerintem ezen ne aggódj, majd szépen lassan elhagyhatjuk a turmixolást:)

Ja és Leon se ezik minden nap húst.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Helló LÁnyok!

Spanci!

Köszi! :)

Hát most jókat röhögök itt magamban, ezen a turmixoljak, ne turmixoljak dolgon.
Pont ma délelőtt voltam kiakadva, volt a tv-ben egy védőnő, és a kaja volt a téma, aki azt mondta, hogy egy éves gyereknek már nemhogy turmixolni nem lenne szabad, hanem igaziból már rendesen darabos kaját kéne ennie. Max. villával kissé összenyomni.
Én meg úgy félhangosan, a tv-felé intéztem a kérdést:
És Gergő mi a franccal rágja meg a darabos kaját? Azzal a két szem fogával, ami legalul van?
Arról nem is beszélve, hogy úgy, mint Lili, Gergő is a fuldoklós fajtából való.
Nem merek a kezébe adni sem egy kiflivéget, sem pedig kenyérhéját, kekszet, zsemlét, vagy még sorolhatnám.
Egész egyszerűen nem csócsálja, csak simán tolja be magába .
Aztán, amikor tele van már a kis szája, akkor meg rögtön elkezd fuldoklani.
Még a műsorvezető csajszi rá is kérdezett a védőnőnél, hogy biztos, hogy egy akkora darab körtét nyugodtan a gyerek kezébe adhat?
Hát nem tudom, Gergő mit kezett volna vele.

Azt mondjuk hozzáteszem, a főziket már én sem turmixolom, meg a húslevest zöldséggel-tésztával, hanem csak simán összenyomom villával.
De a pipimellet még mindig turmixolom neki. Az úgysem lesz pépes, hanem darabos lesz. Igaz, pici darabos, de darabos.
Annak nincs semmi értelme, hogy csak nyelje, mint kacsa a nokedlit.
Így is tökre megijedek néha, amikor látom, hogy nem rágja meg (nem imitálja a rágást), hanem rögtön lenyeli. Csak úgy gúúúúúvad a szeme szegénykémnek, még könnybe is lábad neki.
Viszont nem tudom pl., hogy mit kezdene Gergő egy csirkecombbal, vagy egy olyan húsgolyóval, amit mondjuk Léna meg Zsuzsababa olyan profin evett az Ikeában???

Úgyhogy nehéz kérdés ez, pláne, hogyha a gyerkőc nem akarja megenni a darabosat.
Ma pl. borsófőzeléket főztem. Na, azt próbáljátok meg villával összenyomni. Max . akkor sikerülhet, ha egyenként nyomogatod össze a borsót.
Úgyhogy nem szenvedtem vele, kipróbáltam, mit kezd vele GErgő. Hát ette , sőt majszolta.
Nem gondoltam volna.

Kép
kuha

Hú, ezt a hús témát jó, hogy feldobtátok, mert Gergő sem eszik minden nap, és már akartam is kérdezni tőletek, hogy kb. mi az egészséges / SZÜKSÉGES mennyiség???
Persze, nem gramm/hét-re gondoltam, hanem úgy általában, milyen időközönként adtok nekik?

Kép
kuha

Sziasztok :lol:

Köszönöm, hogy sokan írtátok, hogy hiányoztunk, megnyugodott a lelkem. Annak is örülünk, hogy nem nagyon maradtunk le talikról. Most már tényleg igyekszem minden nap jönni, mikor Lili alszik, csak hát olyan kiszámíthatatlan nála. Leginkább délelőtt alszik, ha sétálni megyünk. Délután meg már nem akar, csak néha.
Az evéssel is gondok vannak, mert a tápszeren, gyümöcsön és a kiflin kívül nem nagyon akar mást megenni. Már annyi mindennel próbálkoztam, de igazából ott kezdődnek a gondok, hogy meg sem akar semmit kóstolni. Összeszorítja a kis száját és elfordul. Bezzeg, ha meglátja a kiflit! :lol:

Virslit, felvágottat is eszik, de főzeléket, vagy zöldséget azt nem akar. Súlyra jó a doki szerint, csak hát kéne a zöldség neki.

Kisnyúlnak jobbulást, bár ahogy ismerem nem fog ki rajta egy fránya betegség, ellenállóbb ő annál :D De azért megy a vudu.

Zenebölcsi ügyben: hova szoktatok menni? Már aki megy. Olyan jó lenne eljutni valami jó helyre. Itt Kispesten van valami baba-mama klub, de ha jól láttam elég ritkán és most az első program a találkozóhely kitakarítása :lol: Ami annyira nem vonz. Itthon sincs időm takarítani, nem még hogy máshol.

Kép
Kép
hari

Na, közben úgy nézett ki, hogy ébredés van, de aztán mégsem :lol:
Lili már egész szépen megy, kivéve ha cipőt adok rá. Akkor csak mászni hajlandó. Ez normális szerintetek?

Kép
Kép
hari

Hússal kapcsolatban, nekünk azt mondta a doki, hogy minden húsos dolgot darálthúsból csináljak neki.

Kép
Kép
hari

Szia Hari!

Gergő is csak akkor megy, ha mezítláb megy. Cipőben inkább mászik. Nem tudom, hogy normális-e, vagy sem, de arra gondoltam, hogy lehet, hogy zavarja őt a cipő. És hozzá kéne szoknia.

Kép
kuha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?