Bocsánat, csak a mai oldalt volt időm és erőm elolvasni, és mivel a neveket még nem nagyon tanultam meg (de igyekszem!!!), témákat írok!
Szopi!
Első babánál sokunkban ott a félsz, hogy nem biztos, hogy menni fog, főleg, ha Anyukánk esetleg nem tudott szoptatni minket.
Ez alapján nem szabad besorolni magunkat, mertr alapvetően a nők legnagyobb százaléka adottségait tekintve képes szoptatni a babáját, függetlenül a mell méretétől, ill. mellbimbó tulajdonságaitól. Tény kinek könnyebb kinek nehezebb, de megy.
Előre készülni szerintem lelkileg lehet. Kicsit olyan mint maga a szülés, lehet hogy fáj, de a baba érdekében muszáj.
Próbáljatok a lehető legtöbb és legszélesebb körű infot beszerezni akár a neten, vagy anyukáknál akik szoptattak, de a védőnők is biztosan sokat tudnak segíteni.
Talána legfontosabb tényleg z elhatározás és a hit magadban és a babádban, hogy menni fog!
AFP értékekről semmit nem tudok ilyen tekintetben, hogy mutatná a baba nemét, bár lehet, hogy valkinél bejön.
Babaruhák
Én csak a bodykat, zoknikat és persze a cipőt (de az még ráér) veszem újonnan, a többit turkálóból. nagyon csinos és jó minőségű cuccokat lehet kapni a bolti ár töredékéért, és sokszor úgy látom a minősége még használtan is jobb, mint az új.
Ha csini cuccot szeretnék, az drága, ha árban megfelelőt, azt meg inkább tényleg hagyjuk.
Apás szülés
Mi nem szerettük volna. Az nagyon jó volt, hogy a vajúdás alatt ott volt és bármikor behívhattam magamhoz, de nem akartam, hogy ott őrlődjön, hogy nem tud segíteni. A vért, már a köldökzsinór elvágását családilag nem is bírják. Előbb esett volna be az asztal alá az én HÕSÖM!
Anyósom volt ott velem végig. Hozta szorgalmasan a vizespelust nyalogatni és drukkolt. Bejelentette igényét a következő szülésre is! Nagyon jó érzés, hogy ilyen közel állunk egymáshoz a Párom mamájával!
No mára ennyi!
Remélem kicsit össze tudom majd kanalazni magam, hogy többször ideüljek a masina elé!
Sziasztok!
Jó Éjt!
eszter

Remélem ezzel még nem ártok