Sziasztok!
Niki! Az István a Nagyvárad téren van. Budán a Szent Imre van.
Kata!
Szóval nekem bejött a kórház szülészete. Mert tényleg nem hasonlít szülőszobára, hanem inkább hangulatos nappalikra.
Kellemes színek, zene, alternatív lehetőségek, állítható ágy. Ihatsz, nekem kínáltak szőlőcukrot is, de valahogy nem bírtam rászánni magam. Apuka végig bent volt. Nem volt éles neonfény, csak kislámpa. Nem volt fogadott szülésznőm, mégis gátvédelmet alkalmazott, pedig meg sem említettem. Sokat segített, hogy bíztatott mindenki, és nem kiabáltak, ha épp nem sikerült egy nyomás.Rögtön megkaptam a babát, betakartak vele együtt. Apukája fürdette, míg megvizsgált a doki, meg öltött belül kettőt, mert kicsit repedt bent, addig nála volt a fiunk. Ezután ott is hagytak minket jó időre. (Egyébként három óra alatt megvolt, úgy hogy mesis fájásokkal mentem be.)
A gyerekorvosnő nagyon aranyos, kedves, türelmes volt. szívesen válaszolt a kérdésekre.
Ha besárgul a baba, van mobil kékfényes ágy
nem viszik el.
Ami nem tetszett, de ez privi vélemény:
A csecsemősök azon túl, hogy egyszer! megmutatták a pelenkázást és a köldökápolást, többet nem igen tettek. Ha valami kérdésünk volt, úgy kellett hajkurászni őket. Mert elméletben tök egyszerű a pelusozás, meg mit nekem köldökápolás, de maga valójában kicsit több, főleg először szülőknek. Mindig arra hivatkoztak, hogy leterheltek, de ezt nem értettem, mivel minden gyerek az anyjánál volt, talán egy császáros babát vittek be éjszakára. No de nappal??? elég gorombák is voltak (persze van kivétel) Például az egyik úgy rontott be, hogy anyukák itt büdös van, és kinyitotta az összes ablakot, ami az I-ban nem kis darabok. Tél volt, kint -10, bent vagy 30. Volt egy kínai kismama, aki nem igazán beszélt magyarul, tanácsot kért szoptatáshoz, be is jött egy, csavargatta a cicijét, majd azt mondta, na én nem szenvedek már vele!
Nekem nagyon sok tejem volt, bedurrant a cicim, mentem éjszaka, gyerekkel a karomon a gépi fejőgéphez. Gergő aludt, letettem a kiskosárba, majd átmentem fejni. Majd berobogott egy idősebb nővér, hogy a maga gyereke sír, nem veszi fel?? Ja, miközben egyik kezemmel masszírozok, másikkal tartom a gépet, majd össze pisilem magam. Neki nem lett volna könnyebb felvenni két percre??
A szobatársaimat egyszer nem nézte meg a választott orvosuk!!! Pedig elég nagy név
A másik pedig, a fürdetés. Nekem az horror volt, most nem fogom engedni fürdetni. Jogom meg van hozzá, meg nem is hiszem, hogy egy kisbaba koszos lesz. Max áttörölgetem. Szóval nekem rossz volt nézni, hogy folyó víz alá teszik, a gyerekem üvölt, én hátul állok, a csecsemős csutakolja, pelenkázza, öltözteti, majd grátiszként körömkefével megfésüli. Jó, tudom nem fáj neki, de akkor sem! Érdekes egyébként, mert egyszer ott volt apa, akkor tök kedvesek voltak, kádba engedtek vizet stb..És én meg vagyok róla győződve, hogy a fiam azért iszonyodott itthon is sokáig a víztől, mert negatív élményként maradt meg benne.
Ja, és hát a gyermekágyas rész nem olyan szép, mint a szülőszoba, legalábbis ahol én voltam, ott elég lepukkant volt.
Nekem ez a három dolog nem tetszett, de maga a szülés nagyon jó élmény volt. A többi meg nem számított, csak az, hogy együtt legyek a babámmal.
Próbáltam neked mindent leírni, hogy a kevésbé jó oldalát is lásd, de annyira azért nem rémítő.
Valakinek meg nagyon jó tapasztalatai vannak a csecsemősökkel, lehet,hogy csak én kaptam a defekteseket!
Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolok!
Cic